JSB FX6000 SERİSİ INTELLIGENT ADRESLİ TİP YANGIN ALGILAMA VE ALARM SİSTEMİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "JSB FX6000 SERİSİ INTELLIGENT ADRESLİ TİP YANGIN ALGILAMA VE ALARM SİSTEMİ"

Transkript

1 JSB FX6000 SERİSİ INTELLIGENT ADRESLİ TİP YANGIN ALGILAMA VE ALARM SİSTEMİ

2 FX6000 uygulayıcılar ve bina kullanıcıları tarafından özellikle talep edilen kolay kurulum ve kullanım özellikleri olan ve ayrıca lider olmanın getirdiği geliştirilmiş özelliklere sahip bir Analog adresli yangın alarm sistemidir. Panel sıva altına veya sıva üstüne monte edilebilir şekilde hazırlanmıştır. Uygun ölçülerde hazırlanmış metal arka kutusu ile arkadan veya yukarıdan gelecek olan kablo bağlantıları için rahat ve ferah kurulum sağlar. İstendiğinde dahili yazıcı özelliği de taşıyan tekli, ikili ve dört looplar için tasarlanmış ve sunulmuştur. Buna ilave olarak; hem pasif hem de tamamen operasyonel tekrarlama panelleri mevcuttur. Optik, İyon, foto termal ve sıcaklık detektörleri ile duvar montaj tabanlı veya bağımsız alarm sirenleri ile gücünü looptan alan ledli ışıldaklar gibi bol ve çeşitli yardımcı cihazlara FX6000 ile kumanda edebilir ve onları yönetebilirsiniz. GENİŞ VE ÇOK AMAÇLI DOKUNMATİK EKRAN KONTROLÜ TEK, İKİLİ VE DÖRT LOOP LU UYARLAMA T BAĞLANTI ALGILAMALI YAZILIM BAZLI ADRESLEME GENİŞ YARDIMCI CİHAZ SEÇENEKLERİ TAM NETWORK UYUMLU OPSİYONEL DAHİLİ YAZICI DAHİLİ BATARYA VE GÜÇ KAYNAĞI HER LOOPDA 150 ADRES KAPASİTESİ

3 FX6000 İLE TANIŞMAK Entegre Bir Sistem Olarak Dizayn Edildi. FX6000 parçaları sistemin bir bütün halinde ve tamamen birbirleriyle uyumlu bir şekilde çalışması için özel olarak tasarlanmıştır. Böylelikle panel, detektörler, arabirimler ve yardımcı destek üniteleri ile birbirleri ile tam uyumlu olarak çalışabilmektedir. Geniş Kapasite FX6000 in her bir loop u 150 adrese kadar bağlantı kabul edebilmektedir. Bu şekli ile de EN54 uyumludur. (EN54 Standardı en fazla 512 bağlantısına izin vermektedir.) Paneller bir, iki ve dört loop yaratabilecek şekillerde sunulmaktadır. 63 panele kadar network kurulabilmekte ve bu tek bir sistem olarak bağlı aygıta kumanda edilebilmektedir. FX6000 PANELİ SİSTEMİN KALBİ Kullanımı Kolay Arayüz Çok amaçlı bir klavye olarak da kullanılabilen ve gerekli tüm bilgilere ulaşabilmenizi sağlayan geniş ( 120mm X 90mm ) dokunmatik bir ekran; kullanıcı arabiriminin ana unsurunu oluşturmaktadır. Bu sistemle, diğer sistemlerde olan ve sınırlandırılmış düğmeler yüzünden kullanıcısına dar kapsamlı hizmet verilmesine sebep olan tüm engeller ortadan kalkmış; geniş kapsamlı bir kullanım ve kumanda özellikleri olan dokunmatik ekran hizmete sunulmuştur. Bu ekranda konu ile ilişkilendirilmiş yardım bilgilerine hemen ulaşabilmek, sisteme yabancı olan kullanıcılara anından tam destek sunmaktadır. FX6000 dokunmatik ekranı seçilmiş fonksiyonlara kendini otomatik olarak derhal adapte edebilmektedir. Eğer cihaz değiştirme yazı mönüsü seçilirse, ekran otomatik olarak bir QWERT klavye haline dönüşerek hızlı ve kolay bir şekilde gerekli yazıları sisteme girmenize olanak sağlayan bir hale gelecektir. Dokunmatik ekran çok geniş bir kullanıcı/mühendislik olanaklarını bünyesinde barındırırken aynı zamanda hala çok kolay kullanım yapısını taşımaya devam etmektedir. Örneğin sisteme yeni bir aygıtın eklenmesi veya bir aygıtın sistemden kaldırılması veya bunlarla ilgili bilgilerin değiştirilebilmesi için bir servis elemanının sizi ziyaret etmesine gerek bile olmayacaktır. Geniş LCD (Likit Sıvı Kristal) ekranda tam bir sistem durum bilgisi sunan panel, bunun yanı sıra 96 geleneksel Alan İndikatör Led i ile de yangının durumu hakkında net bir bilgi de sunmaktadır. Bu da sisteme tamamen yabancı kullanıcıların dahi kolayca bilgi almasını ve durumu anlamasını sağlamaktadır. Buna ilaveten de birkaç Sistem Durum İndikatör Led i ile teknik altyapısı olmayan kullanıcıların dahi sistemin durumu hakkından net bilgi alması sağlanmıştır.

4 SİSTEMİN İNCELENMESİ Kullanıcı Konfigürasyonları ve Bakım Olanakları FX6000 ayrıntılı sistem konfigürasyonu olanaklarıyla donatıldığı için kullanıcı bir aygıt ilavesi veya kaldırılması gibi işlemler ile bununla ilgili yazılı bilgilerin değiştirilmesi gibi operasyonları LCD Panelden kolaylıkla ve yardımcı bir teknik eleman veya mühendis olmadan da yapabilir. Başlangıç konfigürasyonları ve daha karmaşık sistemlerin yeniden yapılandırılması işlemleri için JSB tarafından sağlanan ve yetkili elemanlar tarafından kullanılan yazılımları gerektirmektedir. Basitçe Büyüme Olanakları FX6000 gelecekte oluşabilecek sistem genişlemelerinin basitçe yapılabilmesine olanak sağlayacak biçimde tasarlanmıştır. Örneğin FX6000 programlandıktan sonra eklenecek bir ilave cihaz için sistem derhal bir sonraki adresi otomatik olarak atayarak, diğer adreslerin yer değiştirmesini veya herhangi bir karışıklığı engelleyecek, size kolaylıkla cihaz ilave edebilme rahatlığını verecektir. Aynı şekilde bir cihazın sistemden kaldırılması durumunda da FX6000 bu cihazın adresini sonra kullanılmak üzere saklayacak ve yine, diğer adres ve planlarda değişiklik yapmanıza gerek kalmayacaktır. T Bağlantı Algılamalı Yazılım Bazlı Adresleme FX6000 akıllı bir adresleme teknolojisi sunar. Sistem kurulumunun ardından Autolearn (Otomatik Algıla) mönüsü seçildiğinde FX6000 otomatik olarak loopları tarar ve loopdaki pozisyonuna göre adreslemeyi de otomatik olarak yapar. Bu özelliği ile sisteminizi olası adresleme hatalarından korur ve büyük bir zaman kazancını sağlar. FX6000 ile gelen en önemli gelişme ise T bağlantı algılamasıdır. Panel adresleme aşamasında bir T bağlantı cihazı algıladığında onu ve ona bağlı diğer cihazları bağlı bulunduğu loopdan ayırarak teker teker adresler ve tekrar loop adreslemeye geri döner. Böylelikle sisteme eklenen yada eklenecek bütün T bağlantılar için sorunsuz, güvenli ve hızlı bire adresleme sağlanmış olur. FX6000 kısa devre algılama sistemine sahiptir. Cihazlardan herhangi biri kısa devre durumuna geçtiğinde sistem bir uçtan diğer uca kadar loop üzerinde algılama ve kontrol işlevini durdurmadan sürdürebilir. T bağlantı cihazı da aynı özelliğe sahip olduğundan olası bir kısa devre durumunda sistemin sağlamlığı ve çalışma bütünlüğü bozulmadan devam eder.

5 Geliştirilmiş Alarm Kontrol Olanakları FX6000 Geliştirilmiş alarm uyarı ve ses kontrol sistemleri ile donatılmıştır. Çok kademeli programla ile her bir siren farklı ve özel adreslerden gelebilecek uyarılara yanıt verebilmeye programlanabileceği gibi, network üzerinde kurulu bulunan tüm alanlar ve paneller için standart genel alarm çaldırma işlevlerini de yürütebilir. Panel üç aşamalı olarak sirenlerin çalışmasını kontrol edebilme yeteneğine sahiptir. Örneğin; bir detektöre en yakın sirene yönlenip sürekli çalmasını sağlayabileceği gibi diğer sirenleri de hazırda bekleterek genel yangın alarmını çaldırmaya başlamadan evvel durumun araştırılmasını bekleyebilme ve gerekli sinyal geldiğinde ise tüm sirenleri devreye alma şeklinde programlanabilmektedir. Dahili Güç Kaynağı ve Batarya Desteği FX6000 enstalasyonu kolaylaştırmak için dört looplu sistemlerinde dahi dahili güç kaynağı ve batarya ile donatılmıştır. Paneller, standart ve/veya genişletilmiş batarya sistemleri ile dahil edilmiş olarak sunulabilmektedir. Sistemin daha uzun süreli batarya desteği gerektirecek kullanım yerlerinde ilave batarya bağlama sıkıntısı yaşamadan daha derin haznesiyle ve ilave batarya uyumlu şarj ünitesiyle FX6000 size bu olanakları tanımaktadır.

6 Opsiyonel Dahili Yazıcı FX6000 panelleri dahili yazıcı ile donatılabilmektedir. Yazıcı eklendiğinde yazıcı kapağı altıdan kolay ve hızlı bir biçimde ulaşılabilir. Yazıcı kağıdı basitçe kağıt yuvasına oturtulur ve yazıcı otomatik olarak kağıdı çekerek işlemine başlar. Yazıcı otomatik olarak yada istendiğinde bilgileri yazacak şekilde programlanabilmektedir. Opsiyonel Menteşe Kilitli Kapak Tüm fonksiyonlara ulaşmak bir seri şifrenin LCD dokunmatik ekrana girilmesi ile mümkündür. Bu şifreler arzu edildiğinde tarafınızdan yeniden düzenlebilmektedir. Daha yüksek bir güvenlik istendiğinde kilitlenebilen şeffaf bir kapak sisteme ilave edilebilmektedir. Sunulan Renkler Standart FX6000 paneller gri renklidir. Opsiyonel olarak ilave bir bedelle Grafit rengi paneller de mevcuttur. FX6000 paneller networklenebilmektedir. Network panelleri ise fonksiyonel tekrarlama paneli olarak da kullanılabilirler. Buna alternatif olarak düşük maliyetli pasif tekrarlama panellerimiz de mevcuttur. Pasif paneller ya networke yada bir loopun üzeride istenilen yere monte edilebilmektedir.

7 FX6000 tarafından kullanılabilen detektörler geniş bir çeşit yelpazesindedir. Bunlardan bazıları: Optik Detektörler İyon Detektörleri Foto Termal Detektörler Çoklu Termal Detektörler Foto Termal detektör kombine olarak yada sadece termal detektör olarak ayarlanabilir. Isı detektörü ise ısının yükselmesine duyarlı olacak şekilde veya sabit bir ısıya reaksiyon gösterecek biçimde kullanılabilir. Optik ve İyon detektörleri tabanları dahil 47mm yüksekliğindedir. Termal veya Foto Termal detektörlerin ise tabanları dahil yükseklikleri 57mm dir. Tabanlar basit ve hızlı enstalasyonunuza olanak sağlayacak biçimde üretilmiştir. Loop girişi çıkışı ve topraklama terminalleri ile donatılmışlardır. Detektörlerin tümü enstalasyonu kolaylaştırmak ve araştırma kolaylığı sağlamak amacıyla her yönden görülebilen LED lerle donatılmıştır. Bu Led ler de farklı şekillerde sinyal vermeye programlanabilmektedir. Bu detektörlere ilave olarak loop beslemeli ışık detektörü de FX6000 e bağlanabilmektedir.

8 UYUMLU BUTONLAR FX6000 uyumlu butonlar: Sıva üstü buton Sıva altı buton Sıva üstü korumalı buton Led ler de farklı şekillerde (tamamen kapalı veya panelle haberleşme modu gibi.) sinyal vermeye programlanabilmektedir.

9 UYUMLU SİRENLER VE IŞILDAKLAR FX6000 e konvansiyonel sirenler ve ışıldaklara bağlanabildiği gibi loop beslemeli sirenler ve ışıldaklarda FX6000 ile kullanılabilmektedir. Bunlar: Kombine sıva üstü siren ( 95 db(a) maksimum çıkış gücü) Tekli siren ( 100 db(a) maksimum çıkış gücü) Hava şartlarına dayanıklı tekli siren ( 100 db(a) maksimum çıkış gücü) Ana Siren Tabanı FXN538/LBS özellikle en son JSB kendinden adresleme teknolojisine uygun ve destekleyen bir ünite olarak tasarlanmıştır. Bu tabanın üzerine ilave edilen bir bilezik ile sadece basit bir çevirme hareketi ile istendiğinde siren, istendiğinde de detektör takılabileceği gibi üstüne kapatılabilen kapağı ile gizlenmiş bir hale de dönüştürülebilmektedir. Ayrıca kilit sistemi ile istenmeyen veya kasten yerinden çıkartılmaya karşı da önlem alınmıştır.

10 Yalnız başına çalışabilen sirenler yüksek güçte uyarı sesi istenen alanlarda özellikle idealdirler. Bu tür sirenler de iki çeşit halinde sunulmakta olup Standart tip ve IP66 uyumlu çeşitlerdir. Loop Beslemeli Işıldaklar Loop beslemeli ışıldaklar en son LED teknolojisi ile üretilmişlerdir. Besleme gerilimlerini looptan alarak çalışırlar. Bu cihazlar özellikle işitme sorunu olan kişiler ve genel olarak da görsel bir uyarının gerektiği yerlerde kullanılmak üzere tasarlanmışlardır. FX6000 için tasarlanmış ve uyumlu çalışan birçok arabirim mevcuttur. Bunlardan bazıları şunlardır: 3 Kanallı I/0 Cihazı FXN510 3 giriş ve 3 de çıkış kanalı mevcuttur. 3 farklı cihazdan gelecek olan sinyalleri izlemek üzere tasarlanmıştır. Bunlara örnek ise yağmurlama sistemleri, anahtarlama devreleri veya VESDA sistemleri olabilir. Ayrıca hava kontrol sistemleri veya kontrol sistemlerine erişim gibi farklı işlemlere yarayacak 3 ayrı (gerilimsiz) bağlantı noktasına sahiptir. Giriş ve çıkışlar birbirlerinden bağımsız olarak çalışırlar. Ayrıca çıkışlar FX6000 ın müdahale etme yeteneklerine erişilebilecek şekilde de programlanabilmektedir. Cihazın girişleri ayrıca açık veya kısa devre izleme veya yağmurlama sistemlerinden yangın ihbarı algılamak gibi geliştirilmiş uygulamalarda da kullanılabilmektedir. Bunların dışında yangın kontrol amaçlı olmayan gündüz-gece modu ayarları gibi farklı amaçlarda da anahtar olarak kullanılabilmektedir. Çıkışlar maksimum. 1A ve 30Volt (DC) kapasitesine sahiptir.

11 1 Kanal I/0 cihazı (Yüksek Voltajların Kontrol için) FXN511 Tek kanallı bir I/0 cihazı olup genellikle otomatik kapıların açılması veya tesisin durdurulması sinyallerini üretmek için kullanılır. Çıkışı ise maksimum. 1A ve 230 Volt (AC) kapasitesine sahiptir. Cihazın girişi ayrıca açık veya kısa devre izleme veya yağmurlama sistemlerinden yangın ihbarı algılamak gibi geliştirilmiş uygulamalarda da kullanılabilmektedir. Bunların dışında yangın kontrol amaçlı olmayan gündüzgece modu ayarları gibi farklı amaçlarda da anahtar olarak kullanılabilmektedir. Alan İzleme Ünitesi FXN512 konvansiyonel detektörlerin ve butonların FX6000 e bağlanmasını sağlar. 20 değişik çeşit JSB detektörü ile uyumludur. Ayrıca limitsiz buton bağlanabilmekte olup bunların sayılarının belirlenmesi konusunda BS5839 / standardına bakılmasında fayda vardır. UYUMLU ARABİRİMLER Lokal İzleme Arabirimi FXN516 bir alanın konvansiyonel detektörleri ve sınırsız sayıda buton bu cihaza bağlanabilir. 24 Volt röle çıkışı ile bir güç kaynağına da hata kontrolü ve izleme amacıyla da bağlanabilmektedir. Ayrıca 2 tur sonlandırılmış konvansiyonel sirene de bağlanabilmektedir. Siren devreleri zaman gecikmeli, sürekli veya kesikli olarak çalışmaya programlanabilir. T Bağlantı Arabirimi FXN513 Analog cihazlardan oluşan bir T bağlantının FX6000 ile kurulmasını sağlar. Adresleme işlemi sırasında panel bir T bağlantı algıladığında adreslemeye bu bağlantı üzerindeki bütün birimleri da dahil eder ve sonra loop üzerinde adreslemeye kaldığı yerden devam eder. Bu arabirimdeki kısa devre koruma özelliği ile de sistemi olası bir kısa devrede iletişim dışı kalmasını engeller.

12 4 Çıkışlı Siren Devre Kontrol Cihazı FXN515 Loopa bağlı olarak çalışan bu arabirim dört adet bağımsız siren devresini kontrol edebilir. Bu ünite sayesinde siren devreleri direk olarak panele bağlanma zorunluluğu olmadan devreye alınabildiğinden enstalasyon çok büyük oranda kolaylaşır. Ünite sadece tek bir adres kullanır ama her siren devresi bağımsız olarak sebep ve sonuç ilişkisine uyumlu olarak programlanabilmektedir. Bu ünite kendisine direk bağlı bir 230 Volt enerji gerektirir. Elektrik kesilmesi olasılığında ise çalışmasını kesintisiz sürdürmesini sağlayan bir de bataryaya sahiptir. Sistemin Networklenmesi Maksimum 63 adet FX6000 paneli ve daha ekonomik olan tekrarlama panelleri ile tek bir operasyonel network kurulabilmektedir. Her panele eklenecek bir network bağlantı kartı ile bu sağlanabilir. Böyle bir network sisteminde olası bir yangın uyarısı bütün panellerden aynı anda izlenebilir. Dolayısıyla uyarı durdurma ve yeniden başlatma gibi işlemler de network üzerindeki herhangi bir panelden yapılabilir. SİSTEM NETWORKLEME Network durumundaki paneller yan tarafta gösterildiği şekilde bir network yapılanması olarak kurulur. Tekrarlama Panel Opsiyonu Networklenmiş paneller birer aktif tekrarlayıcı olarak da kullanılabilinir, ancak daha ekonomik bir çözüm olarak pasif tekrarlama panelleri önerilir. Bu Pasif paneller loop da bir panele yada loopun kendisine bağlanarak çalışabilir. Pasif panellerde 2 satırda 40 karakter kapasiteli bir LCD ekran bulunmakta ve bu ekranda herhangi bir yangın veya hata raporunun detayları okunabilmektedir. Bu tip panellerde ayrıca 5 adet düğme bulunmakta ve bu düğmeler uygun giriş kodlarının girilmesinden sonra sistemin reset edilmesi, alarmın susturulması gibi işlemlerin yapılabilmesine olanak sağlamaktadır.

13 Tekrarlama panel kutularında dahili bir batarya elektrik kesilmesi olasılığında çalışmasını kesintisiz sürdürmesini sağlar. Bu paneller 230 Volt enerji bağlantısı gerektirir. Loop konfigürasyon şeması

14 FX6000 SİSTEM BİLEŞENLERİ TABLOSU SİPARİŞ KODU ÜRÜN TANIMI FX6000/1 1 Loop 150 Adres Kapasiteli Analog adresli Kontrol Paneli FX6000/2 2 Loop 300 Adres Kapasiteli Analog adresli Kontrol Paneli FX6000/4 4 Loop 600 Adres Kapasiteli Analog adresli Kontrol Paneli FX6000/1/P 1 Loop 150 Adres Kapasiteli Analog adresli Dahili Printerli Kontrol Paneli FX6000/2/P 2 Loop 300 Adres Kapasiteli Analog adresli Dahili Printerli Kontrol Paneli FX6000/4/P 4 Loop 600 Adres Kapasiteli Analog adresli Dahili Printerli Kontrol Paneli FX6000/1/NC/P 1 Loop 150 Adres Kapasiteli Analog adresli Dahili Printerli Network Kartlı Kontrol Paneli FX6000/2/NC/P 2 Loop 300 Adres Kapasiteli Analog adresli Network Kartlı Kontrol Paneli FX6000/4/NC/P 4 Loop 600 Adres Kapasiteli Analog adresli Network Kartlı Kontrol Paneli FXRP6000/N Kontrol Paneli,LCD Ekranlı+Network kartı+ Printer ve akü dahil Repeater Panel FXNC6000 Network Kartı FX6000/1/G 1 Loop 150 Ad. Kapasiteli Analog adresli Grafit renkli Kontrol Paneli FX6000/2/G 2 Loop 300 Ad. Kapasiteli Analog adresli Grafit renkli Kontrol Paneli FX6000/4/G 4 Loop 600 Ad. Kapasiteli Analog adresli Grafit renkli Kontrol Paneli FX6000/1/P/G 1 Loop 150 Ad. Kapasiteli Analog adresli Grafit renkli Dahili Printerli Kontrol Paneli FX6000/2/P/G 2 Loop 300 Ad. Kapasiteli Analog adresli Grafit renkli Dahili Printerli Kontrol Paneli FX6000/4/P/G 4 Loop 600 Ad. Kapasiteli Analog adresli Grafit renkli Dahili Printerli Kontrol Paneli FXN721 Intelligent İyonizasyon Duman Dedektörü FXN722 Intelligent Kombine(Optik+Isı) Dedektörü FXN723 Intelligent Optik Duman Dedektörü FXN725 Intelligent Isı - Artış Hızı Dedektörü 55 C FXN720 Intelligent Standart Dedektör Tabanı FXN501 Intelligent Manuel Alarm Butonu - Sıva Üstü Montaj Kasası ve Camı ile komple FXN502 Intelligent Manuel Alarm Butonu - Sıva Altı Montaja Uygun Camı ile komple FXN503 Intelligent Weatherproof Manuel Alarm Butonu Montaj Kasası ve Camı ile komple FXN510 3 Kanal Input/output modülü FXN511 1 Kanal Röle Kontrol Modülü FXN512 Zon monitör Modülü ( Dedektör zonu ve Alarm Buton zonu olarak ayırabilme özellikli) FXN513 Loop Hattı T bağlantı sürücü modülü FXN515 4 Kanal bağımsız programlanabilir sesli alarm kontrol modülü FXN516 Zon Monitör - Sesli Alarm Kontrol Modülü FXN538/LBS Loop hattı beslemeli dedektör tabanına monte edilebilir adresli tip korna FXN538/LPS Loop hattı beslemeli tavan veya duvara monte edilebilir adresli tip korna FXN538/LBSW Loop hattı beslemeli harici tip ( IP66 ) duvar tipi adresli korna FXN338/BCN Loop hattı beslemeli çakar ikaz lambası

Intelligent Adresli Yangın Algılama Panelleri

Intelligent Adresli Yangın Algılama Panelleri Marka (ürün) Resim Ürün Açıklama Liste Intelligent Adresli Yangın Algılama Panelleri GST200-2/1 Intelligent adresli Yangın paneli 1 loop 235 adres 30 zon led gösterge paneli dahil LC200 loop arttırma kartı

Detaylı

EVPU ADRESLİ YANGIN ALARM PANELLERİ

EVPU ADRESLİ YANGIN ALARM PANELLERİ ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMLERİ EVPU ADRESLİ YANGIN ALARM PANELLERİ EVPU SAYA ADRESLİ YANGIN ALARM PANELİ - 1 Loop 240 Adres 1 looptan başlayarak, 2 loop arttırma kartı ile 9 loopa kadar genişletilebilir.

Detaylı

Yeni bir Elektrik ve Kontrol Dünyasının inşaası

Yeni bir Elektrik ve Kontrol Dünyasının inşaası Building Management Systems Yeni bir Elektrik ve Kontrol Dünyasının inşaası Bina Yönetim Sistemleri SCHNEIDER ELECTRIC TAC Esmi Intellia Elektrik baglanti ve Montaj cizimleri www.schneider-electric.com.tr

Detaylı

TFP-1221 ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM PANELİ, 1 LOOP, NETWORK EDİLEBİLİR, 72 BÖLGE GÖSTERGELİ

TFP-1221 ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM PANELİ, 1 LOOP, NETWORK EDİLEBİLİR, 72 BÖLGE GÖSTERGELİ TFP-1221 ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM PANELİ, 1 LOOP, NETWORK EDİLEBİLİR, 72 BÖLGE GÖSTERGELİ TFP-1221 Serisi panel, Türkiye koşullarına uygun olarak tasarlanıp üretilen kullanıcı ve teknisyen dostu analog

Detaylı

2010/3 FĐYAT LĐSTESĐ

2010/3 FĐYAT LĐSTESĐ 2 Çevrime kadar genişleyebilen plastik önyüzlü, adresli yangın alarm santralları ML-1210.N Maxlogic Akıllı Analog Adresli Yangın Alarm Santralı, Çevrimsiz, Network 1.500,00 MaxLogic ML-1211 Maxlogic Akıllı

Detaylı

2010/7 FİYAT LİSTESİ

2010/7 FİYAT LİSTESİ BÖLÜM 1: Maxlogic serisi 2 çevrime kadar genişleyebilen adresli yangın alarm santralları ML-1210.N Maxlogic Akıllı Analog Adresli Yangın Alarm Santralı, Çevrimsiz, Network $1.500,00 MaxLogic ML-1211 Maxlogic

Detaylı

1/6 PR _S-DP4 PROSENSE S-DP4 GELİŞMİŞ GAZ KONTROL PANELİ ÖZELLİKLER KULLANIM ALANLARI PR _S-DP4

1/6 PR _S-DP4 PROSENSE S-DP4 GELİŞMİŞ GAZ KONTROL PANELİ ÖZELLİKLER KULLANIM ALANLARI PR _S-DP4 PR20160926-1_S-DP4 PROSENSE S-DP4 GELİŞMİŞ GAZ KONTROL PANELİ Prosense S-DP4 Gaz Kontrol Paneli zorlu endüstriyel ortamlarda algılanan patlayıcı ve zehirli gaz konsantrasyonlarının değerlendirilip ortamın

Detaylı

FİYAT LİSTESİ MART 2018

FİYAT LİSTESİ MART 2018 FİYAT LİSTESİ MART 2018 KONVANSİYONEL YANGIN PANELLERİ ÜRÜN RESMİ MODEL ÖZELLİKLER T.E.S.F (Kdv Hariç) GST102A Konvansiyonel Yangın Kontrol Paneli 2 Bölgeli 64 Dedektör Kapasiteli 580,00 USD GST104A Konvansiyonel

Detaylı

Bosch 1200 Serisi Yangın Paneli Değer verdiklerinizi koruyun

Bosch 1200 Serisi Yangın Paneli Değer verdiklerinizi koruyun Bosch 1200 Serisi Yangın Paneli Değer verdiklerinizi koruyun 2 1200 Serisi Yangın Paneli Rahatlık kurmak İhtiyaçlarınıza göre tasarlanmış eksiksiz koruma 1200 Serisi Yangın Paneli, yangın koruma için esnek,

Detaylı

SATIŞ DESTEK DOKÜMANI

SATIŞ DESTEK DOKÜMANI SATIŞ DESTEK DOKÜMANI ML-136X / ML-136X.SCI MAXLOGİC AKILLI ADRESLİ SİSTEM 2/1 I/O MODÜLÜ (2 GİRİŞ / 1 ÇIKIŞ) / KISA DEVRE İZOLATÖRLÜ MAXLOGİC AKILLI ADRESLİ SİSTEM 4/2 I/O MODÜLÜ (4 GİRİŞ / 2 ÇIKIŞ) /

Detaylı

YangınAlarmSistemleri

YangınAlarmSistemleri YangınAlarmSistemleri ALPHA 2 2 Bölgeli Konvansiyonel Yangın Alarm Paneli 159 ALPHA 4/8/12 4 Bölgeli (12 Bölgeye Kadar Genişleyebilir) Konvansiyonel Yangın Alarm Paneli 159 EX4A4 4 Bölge Yükseltme Kartı

Detaylı

KONVANSİYONEL YANGIN SİSTEMLERİ

KONVANSİYONEL YANGIN SİSTEMLERİ Görsel Ürün Özellikler Fiyat KONVANSİYONEL YANGIN SİSTEMLERİ KONVANSİYONEL YANGIN ALARM SANTRALLERİ, 4000 SERİSİ FS4000/2 2 Bölgeli Konvansiyonel Yangın Alarm Santrali - 2 adet yangın alarm hattı 161,20

Detaylı

Yangın Algılama Sistemleri

Yangın Algılama Sistemleri Yangın Algılama Sistemleri Görüntü Sensörü Yatay Çözünürlük Lens Görüş Açısı IR LED Sayısı Resim Pixel Sayısı Shutter Hızı AGC, BLC White Balance S/N Oranı Model Sayfa Besleme Adresli Yangın Çalışma Algılama

Detaylı

Yangın Algılama Sistemleri Uygulama Setleri Hırsız Algılama Sistemleri Uygulama Setleri Bina Otomasyon Sistemleri Uygulama Setleri

Yangın Algılama Sistemleri Uygulama Setleri Hırsız Algılama Sistemleri Uygulama Setleri Bina Otomasyon Sistemleri Uygulama Setleri Güvenlik ve Bina Otomasyon Sistemleri Uygulama Setleri, Güvenlik - Otomasyon sistemlerinin öenilmesi, kullanılması, devre elemanlarının tanınması, projelendirilmesi ve uygulamalı eğitime yardımcı olması

Detaylı

adres: Tems l Plaza 1201/1 Sok. No:4 - Z27 Yen şeh r - Konak / İZMİR tel: +90 (232) 368 11 61 faks: +90 (232) 368 11 61 e-posta: b lg @d ncerelektron

adres: Tems l Plaza 1201/1 Sok. No:4 - Z27 Yen şeh r - Konak / İZMİR tel: +90 (232) 368 11 61 faks: +90 (232) 368 11 61 e-posta: b lg @d ncerelektron adres: Tems l Plaza 1201/1 Sok. No:4 - Z27 Yen şeh r - Konak / İZMİR tel: +90 (232) 368 11 61 faks: +90 (232) 368 11 61 e-posta: b lg @d ncerelektron k.com web: www.d ncerelektron k.com B a ş a r ı l

Detaylı

SATIŞ DESTEK DOKÜMANI

SATIŞ DESTEK DOKÜMANI SATIŞ DESTEK DOKÜMANI ML-136X / ML-136X.SCI MAXLOGIC AKILLI ADRESLİ SİSTEM 2/1 I/O MODÜLÜ (2 GİRİŞ / 1 ÇIKIŞ) / KISA DEVRE İZOLATÖRLÜ MAXLOGIC AKILLI ADRESLİ SİSTEM 4/2 I/O MODÜLÜ (4 GİRİŞ / 2 ÇIKIŞ) /

Detaylı

1960 tan beri kalitede efsane marka...

1960 tan beri kalitede efsane marka... 1960 tan beri kalitede efsane marka... 1 2 Görüntülü Sistemler 3 NR007 WHITE 4,3 EKRAN : M.U.NRL.00007 : 295,00 TL. BLACK 4,3 EKRAN : M.U. NRL.00008 : 335,00 TL. SILVER 4,3 EKRAN : M.U. NRL.00009 : 335,00

Detaylı

Ürün Görseli Stok kodu Malzeme Kodu Malzeme Açıklaması Birim Fiyat ADRESLİ SİSTEMLER

Ürün Görseli Stok kodu Malzeme Kodu Malzeme Açıklaması Birim Fiyat ADRESLİ SİSTEMLER Ürün Görseli Stok kodu Malzeme Kodu Malzeme Açıklaması Birim Fiyat ADRESLİ SİSTEMLER BÖLÜM-1: Maxlogic Serisi Akıllı Adresli Yangın Alarm Santralleri, 8 Çevrime Kadar 6.03.01.43034 ML-1230.N Yangın alarm

Detaylı

ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM PANELLERİ

ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM PANELLERİ TEKNİM ANOLOG ADRESLİ YANGIN ALGILAMA SİSTEMLERİ RESİM MARKA MODEL AÇIKLAMA LİSTE FİYATI ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM PANELLERİ TFP-1001 ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM PANELİ 1 LOOP, 240 CİHAZ 1 Çevrim, 240

Detaylı

MADE IN TURKEY KOD ELEKTRONİK GÜVENLİK SİSTEMLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. ADRESLENEBİLİR AKILLI YANGIN ALARM SİSTEMİ 2015 FİYAT LİSTESİ

MADE IN TURKEY KOD ELEKTRONİK GÜVENLİK SİSTEMLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. ADRESLENEBİLİR AKILLI YANGIN ALARM SİSTEMİ 2015 FİYAT LİSTESİ Yangın Alarm Panelleri MADE IN TURKEY KOD ELEKTRONİK GÜVENLİK SİSTEMLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. ADRESLENEBİLİR AKILLI YANGIN ALARM SİSTEMİ 2015 FİYAT LİSTESİ AA402 Elektronik Adresli Akıllı Yangın Alarm

Detaylı

Modüler Yangın Paneli 5000 Serisi Planlarınız kadar esnek

Modüler Yangın Paneli 5000 Serisi Planlarınız kadar esnek Modüler Yangın Paneli 5000 Serisi Planlarınız kadar esnek 2 Modüler Yangın Paneli 5000 Serisi ile endişelerinizden kurtulun Sistemi ihtiyaçlarınız belirler sadece size gereken için ödeme yaparsınız Uzak

Detaylı

Yangına Karşı Alınan Tedbirler Sonucu Sağlanacak Avantajlar

Yangına Karşı Alınan Tedbirler Sonucu Sağlanacak Avantajlar Yangına Karşı Alınan Tedbirler Sonucu Sağlanacak Avantajlar - Can Güvenliği - Mal Güvenliği Yangın algılama ve alarm sistemleri ile bir yangın alarm durumundan haberdar olunarak, insanların güvenli tahliyesi

Detaylı

EASYLAB çeker ocak kontrolörlerine yönelik

EASYLAB çeker ocak kontrolörlerine yönelik .5 X X testregistrierung Kontrol panelleri Tipi Kontrolör yapılandırmasına ait bağlantı soketi EASYLAB çeker ocak kontrolörlerine yönelik kontrolörleri ile birlikte kullanılacak kontrol panelleri, çalışma

Detaylı

Bileşenler Broşürü DX CONNEXION

Bileşenler Broşürü DX CONNEXION Yangın Güvenliği Bileşenler Broşürü DX CONNEXION Morley-IAS DXc Kontrol Panelleri DXc Kontrol Panelleri DXc1 Tek Döngülü Kontrol Paneli, 230Vac, 2 siren devresi Boyutlar 260 x 390 x 147mm (H x W x D) 714/001/111

Detaylı

DMTech Konvansiyonel Yangın Algılama Sistemleri

DMTech Konvansiyonel Yangın Algılama Sistemleri DMTech Konvansiyonel Yangın Algılama Sistemleri Konvansiyonel Yangın İhbar Panelleri FP9000L-2 2 Bölge 64 Konvansiyonel dedektör ve sınırsız buton desteği 2 siren ve 2 röle çıkışı(yangın, arıza) Programlanabilir

Detaylı

FOCUS KABLOSUZ ALARM SİSTEMİ MODEL : ST-IIIB

FOCUS KABLOSUZ ALARM SİSTEMİ MODEL : ST-IIIB FOCUS KABLOSUZ ALARM SİSTEMİ MODEL : ST-IIIB TEKNİK ÖZELLİKLER 8 bölge kablolu, 32 bölge kablosuz toplam 40 bölge Türkçe sesli yönlendirme özelliği, 85 db dahili siren Sökülmelere karşı tamper swich PTSN

Detaylı

Konvansiyonel Yangın Paneli 500 Serisi Alfabe Kadar Kolay

Konvansiyonel Yangın Paneli 500 Serisi Alfabe Kadar Kolay Konvansiyonel Yangın Paneli 500 Serisi Alfabe Kadar Kolay 2 Kurulumu, Konfigürasyonu, Bakımı ve Kullanımı Kolay bir Yangın Paneli. Bütün dedektör alanları için durum göstergeli LCD ekran Kolay konfigürasyon

Detaylı

Tepe Güvenlik Ürün Kataloğu

Tepe Güvenlik Ürün Kataloğu Tepe Güvenlik Ürün Kataloğu DSC WLS-4945 KABLOSUZ MANYETİK KONTAK 75 mm x 31 mm x 22 mm Pencere ve kapılarda uygulanan kablosuz bir üründür, 1 adet 3V CR-2 lityum pil ile çalışır ve pil ömrü minimum 2

Detaylı

CAPTAİN-i ver. 5.6 & ve Üzeri RX-6 KULLANIM KİTAPÇIĞI

CAPTAİN-i ver. 5.6 & ve Üzeri RX-6 KULLANIM KİTAPÇIĞI 1 CAPTAİN-i ver. 5.6 & ve Üzeri RX-6 KULLANIM KİTAPÇIĞI http://www.salimusta.com salim@salimusta.com CAPTAIN-I Alarm paneli Özellikleri 6 programlanabilir bölge 2 bölünme Arayıcı: üç kişisel cep veya ev

Detaylı

ADRESLENEBİLİR AKILLI YANGIN ALARM SİSTEMİ

ADRESLENEBİLİR AKILLI YANGIN ALARM SİSTEMİ ADRESLENEBİLİR AKILLI YANGIN ALARM SİSTEMİ AA402 Elektronik Adresli Akıllı Yangın Alarm Paneli Yangın Alarm Panelleri AA402 1 Çevrimli Elektronik Adreslenebilir Akıllı Yangın Alarm Paneli 1 Çevrim, 250

Detaylı

APOLLO XP95 AKILLI YANGIN ALGILAMA ve ALARM SİSTEMLERİ 2011 BAYİ FİYAT LİSTESİ

APOLLO XP95 AKILLI YANGIN ALGILAMA ve ALARM SİSTEMLERİ 2011 BAYİ FİYAT LİSTESİ APOLLO XP95 AKILLI YANGIN ALGILAMA ve ALARM SİSTEMLERİ 2011 BAYİ LİSTESİ AVEKA Algılama ve Kontrol Teknolojileri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi H.Z. Türkkan Sokak Famas Plaza A6 D 24 Okmeydanı İstanbul

Detaylı

Hareketli. Sistem. Sistemleri. Hareketli. Sistemi

Hareketli. Sistem. Sistemleri. Hareketli. Sistemi Sistemi tartım sistemleri birçok yapının birbirine entegre edilmesiyle oluşur. kalite kriteri sistemleri direkt olarak etkilemektedir. Bu parçaların çoğunun direkt üretimini gerçekleştirebiirnek kurulacak

Detaylı

Adreslenebilir Yangın Algılama ve Kontrol Sistemleri

Adreslenebilir Yangın Algılama ve Kontrol Sistemleri s e c u r i t y t e c h n o l o g i e s Adreslenebilir Yangın Algılama ve Kontrol Sistemleri ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMİ AA402 ADRESLİ YANGIN ALGILAMA VE İHBAR PANELİ AA402 Adresli Yangın Algılama ve

Detaylı

YANGIN ALARM Sistemleri ELEKS * Ana Besleme : 230V AC 50 Hz * Max. Akým : 1.7 A @ 230V AC * Besleme Gerilimi : 21V DC - 30V DC * Ana Sigorta : 4A * Max. Akü : 2x 12V DC 2Ah Veya 2x 12V DC 7 Ah * Batarya

Detaylı

SafeLine SL1. SafeLine SL1, EN81-28 ve EN81-70 koşullarını tam olarak karşılar.

SafeLine SL1. SafeLine SL1, EN81-28 ve EN81-70 koşullarını tam olarak karşılar. Kataloğu - SafeLine 2011, EN81-28 ve EN81-70 koşullarını tam olarak karşılar. EN81-28 ve EN81-70 koşullarını yerine getirerek, asansörün en gelişmiş teknoloji olduğunu gösterirken ihtiyacınız olan tüm

Detaylı

Diafonlu İletişim Sistemleri ANALOG ADRESLİ YANGIN ALGILAMA VE GÜVENLİK SİSTEMLERİ

Diafonlu İletişim Sistemleri ANALOG ADRESLİ YANGIN ALGILAMA VE GÜVENLİK SİSTEMLERİ Diafonlu İletişim Sistemleri ANALOG ADRESLİ YANGIN ALGILAMA VE GÜVENLİK SİSTEMLERİ 83 Telefonlu İletişim Sistemleri ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM SANTRALİ 1 Membran panelli 8 çevrime kadar genişleyebilen

Detaylı

3MK-AFP29 1 Loop 64 Adresli Yangın Algılama Paneli

3MK-AFP29 1 Loop 64 Adresli Yangın Algılama Paneli 3MK-AFP29 1 Loop 64 Adresli Yangın Algılama Paneli 3MK-AFP29 adresli alarm paneli mikroişlemci tabanlı ve SMD teknolojisi ile üretilmiştir. 3MK-AFP29 adresli alarm paneline 64 adet dedektör veya buton

Detaylı

Online teknik sayfa VISIC50SF TÜNEL SENSÖRLERI

Online teknik sayfa VISIC50SF TÜNEL SENSÖRLERI Online teknik sayfa VISIC50SF A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip VISIC50SF Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

Security Geçiş Sistemleri. Döner. Kayar Kapılar. Hastane Kapıları. 90 Derece. Kapılar. Kapılar. Otomatik 90 Açılır Kapı

Security Geçiş Sistemleri. Döner. Kayar Kapılar. Hastane Kapıları. 90 Derece. Kapılar. Kapılar. Otomatik 90 Açılır Kapı Döner Kapılar Kayar Kapılar Hastane Kapıları 90 Derece Kapılar Security Geçiş Sistemleri Otomatik 90 Açılır Kapı Tek Kanatlı 90 Dışa Açılır Kapı Tek Kanatlı 90 İçe Açılır Kapı Çift Kanatlı 90 Dışa Açılır

Detaylı

Clever made! Ev otomasyonu için etkin çözüm. Merkezi,taşınabilir ve güvenli. Birlikte daha kolay.

Clever made! Ev otomasyonu için etkin çözüm. Merkezi,taşınabilir ve güvenli. Birlikte daha kolay. Clever made! Ev otomasyonu için etkin çözüm. Merkezi,taşınabilir ve güvenli. Birlikte daha kolay. B-Tronic Motorlar Çift-yönlü alıcı entegreli motorlar B01 Serisi Çift yönlü kablosuz alıcı ve hafıza fonksiyonu

Detaylı

KULLANICI KILAVUZU. Adresli Yangın Algılama Kontrol Panelleri Kullanıcı Kılavuzu

KULLANICI KILAVUZU. Adresli Yangın Algılama Kontrol Panelleri Kullanıcı Kılavuzu KULLANICI KILAVUZU Adresli Yangın Algılama Kontrol Panelleri Kullanıcı Kılavuzu 1- Giriş 1.1- Genel Tanımlar Bu kitapçık, analog panellerin kurulum, devreye alma ve bakımları için açıklamalar ve teknik

Detaylı

Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA. Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü

Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA. Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Smile kontrolörler, güneş enerjisi, Özellikler katı yakıt, doğalgaz ve fuel-oil kazanları, n Birden fazla

Detaylı

Manufacturers of Fire Detection Equipment ORION PLUS KONVANSİYONEL YANGIN ALARM KONTROL PANELİ. KURULUM ve BAĞLANTI KILAVUZU VERSION 1.

Manufacturers of Fire Detection Equipment ORION PLUS KONVANSİYONEL YANGIN ALARM KONTROL PANELİ. KURULUM ve BAĞLANTI KILAVUZU VERSION 1. ORION PLUS - CONVENTIONAL FIRE ALARM CONTROL PANEL INSTALLATION & COMMISSIONING MANUAL - 05/2016 ORION PLUS KONVANSİYONEL YANGIN ALARM KONTROL PANELİ KURULUM ve BAĞLANTI KILAVUZU VERSION 1.0-01/2017 GENEL

Detaylı

Her koşulda mesajlarınızı iletin.

Her koşulda mesajlarınızı iletin. Her koşulda mesajlarınızı iletin. PRAESIDEO Dijital Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemi boschsecurity.com PRAESIDEO Dijital Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemi 3 İnsanları bilgilendirir ve korur

Detaylı

HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri

HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 300 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. Dokunmatik

Detaylı

2017 FİYAT KATALOĞU. Yangın Alarm Sistemleri. Micro Elektronik Otomasyon Sistemleri San. ve Tic. A.Ş.

2017 FİYAT KATALOĞU. Yangın Alarm Sistemleri. Micro Elektronik Otomasyon Sistemleri San. ve Tic. A.Ş. 2017 FİYAT KATALOĞU Yangın Alarm Sistemleri Micro Elektronik Otomasyon Sistemleri San. ve Tic. A.Ş. 1203 Sokak No:7/A Halkapınar Mahallesi Toptancılar Çarşısı Konak / İZMİR info@microelektronik.com.tr

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara

Detaylı

SATIŞ DESTEK DOKÜMANI

SATIŞ DESTEK DOKÜMANI SATIŞ DESTEK DOKÜMANI ML-1630 MAXLOGIC SUPERVISOR GRAFİKSEL İZLEME VE YÖNETİM YAZILIMI ML-1630 Supervisor yazılımı; akıllı adresli yangın algılama sistemlerindeki yangın ve hata olaylarının grafiksel olarak

Detaylı

Upper. Otomatik Bariyerler

Upper. Otomatik Bariyerler otomatik bariyerler: Yetki kontrolü için en iyi çözüm Özel alanlar, ticari veya sanayi kuruluşları, genellikle yetkisiz kişilerin araç park alanlarına girmelerini engellemek için yetki kontrolüne gerek

Detaylı

KONVANSĐYONEL TĐP YANGIN ALARM SĐSTEMĐ TEKNĐK ŞARTNAMESĐ

KONVANSĐYONEL TĐP YANGIN ALARM SĐSTEMĐ TEKNĐK ŞARTNAMESĐ KONVANSĐYONEL TĐP YANGIN ALARM SĐSTEMĐ TEKNĐK ŞARTNAMESĐ A. YANGIN KONTROL PANELLERĐ: 1. Yangın Đhbar Panelleri 1.5mm kalınlıkta sacdan mamül, fırın boyalı bir muhafaza içerisinde bulunacaktır. Panelin

Detaylı

Morley-IAS. Ürünlere Genel Bakış DX Connexion Yangın Alarm Sistemi

Morley-IAS. Ürünlere Genel Bakış DX Connexion Yangın Alarm Sistemi Morley-IAS Ürünlere Genel Bakış DX Connexion Yangın Alarm Sistemi Yangın Alarm Sistemi Honeywell'in Morley-IAS DX Connexion yangın alarm sistemi, daha geniş ölçekli sistemler sunmak için ağ tabanlı olarak

Detaylı

Genişletme modülleri EM-TRF-USV. EASYLAB'in 230 V şebekeye bağlantısı ve kesintisiz güç kaynağı için K /2012 DE/tr

Genişletme modülleri EM-TRF-USV. EASYLAB'in 230 V şebekeye bağlantısı ve kesintisiz güç kaynağı için K /2012 DE/tr .3 X X testregistrierung Genişletme modülleri TAM EASYLAB adaptör modülü EASYLAB'in 30 V şebekeye bağlantısı ve kesintisiz güç kaynağı için TCU3 Tipi EASYLAB kontrolörlerinin ve TAM Tipi adaptör modüllerinin

Detaylı

FL-1 Led Acil Aydınlatma Kitleri (3-80V DC Led sistemleri için)

FL-1 Led Acil Aydınlatma Kitleri (3-80V DC Led sistemleri için) Acil Aydınlatma Kitleri FL-1 Led Acil Aydınlatma Kitleri (3-80V DC Led sistemleri için) www.femto.com.tr/urun/acil-durum-aydinlatma-kitleri/lk1-led-acil-kitleri Ürün Özellikleri 3-80V DC Led li armatürlerde

Detaylı

CR24 Oransal sıcaklık kontrol termostatı. Bireysel sıcaklık kontrolü için sistem çözümleri

CR24 Oransal sıcaklık kontrol termostatı. Bireysel sıcaklık kontrolü için sistem çözümleri CR24 Oransal sıcaklık kontrol termostatı Bireysel sıcaklık kontrolü için sistem çözümleri + Havalı, sulu ve karışık ısıtma soğutma sistemlerine uygun bireysel konfor ürünleri Oransal oda sıcaklığı kontrol

Detaylı

"Alarm Paneli Devrede" Easy Series Güvenlik Paneli Güvenliği kolaylaştırır şimdi wlsn özelliğine sahip* * kablosuz Yerel Güvenlik Ağı

Alarm Paneli Devrede Easy Series Güvenlik Paneli Güvenliği kolaylaştırır şimdi wlsn özelliğine sahip* * kablosuz Yerel Güvenlik Ağı "Alarm Paneli Devrede" Easy Series Güvenlik Paneli Güvenliği kolaylaştırır şimdi wlsn özelliğine sahip* * kablosuz Yerel Güvenlik Ağı 2 Önce güvenlik Doğal olarak, ev veya küçük iş yeriniz için mümkün

Detaylı

Semboller : :Açma kapama alteri :Ate leme butonu :Yardımcı röle :Merkez kontak :Normalde açık kontak :Normalde kapalı kontak :UV.

Semboller : :Açma kapama alteri :Ate leme butonu :Yardımcı röle :Merkez kontak :Normalde açık kontak :Normalde kapalı kontak :UV. ALEV MONİTÖRÜ 03A1 Uygulama Alev monitörleri, uygun alev elektrodu veya UV. fotosel ile birlikte, alevin belirli bir standardın altında olduğunu, yanmanın iyi olduğunu veya alevin söndüğünü haber verir.

Detaylı

Fiyat Listesi 2019/03

Fiyat Listesi 2019/03 DXc Serisi Akıllı Yangın Alarm Kontrol Panelleri 714/0/117 DXc1 Tek Loop Yangın İhbar Paneli, 230VAC (Zon LED'siz) 230VAC, 2 sounder circuits. -IAS protokolünü destekler. 260 x 390 x 147mm (H x W x D)

Detaylı

TRANSPORT KÜVÖZ.

TRANSPORT KÜVÖZ. TRANSPORT KÜVÖZ Kuvözler, prematüre ya da sorunlu olarak doğan bebeklerin izlenmesi ve bakımına olanak verecek şekilde dizayn edilmiş şeffaf, ısıtıcılı, elektronik donanıma sahip kapalı özel yaşam destek

Detaylı

TEKNİK ÖZELLİKLER. Giriş Beslemesi. Giriş besleme voltajı. Motor Çıkışı. Motor gerilimi. Aşırı yük ve kısa devre korumalı.

TEKNİK ÖZELLİKLER. Giriş Beslemesi. Giriş besleme voltajı. Motor Çıkışı. Motor gerilimi. Aşırı yük ve kısa devre korumalı. 1 TEKNİK ÖZELLİKLER Giriş besleme voltajı Maks. güç harcaması Besleme koruması Motor gerilimi Motor çıkış akımı Motor kontrol şekli Motor koruması Encoder tipi Encoder çözünürlüğü Encoder voltajı Kumanda

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA. Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü

Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA. Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Smile kontrolörler, güneş enerjisi, katı yakıt, doğalgaz ve fuel-oil kazanları, ısı pompaları ve bölgesel

Detaylı

AKUVOX R29 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU

AKUVOX R29 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU AKUVOX R29 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon: V1.1 Tarih: 09.07.2018 Yetkili Email: info@akuvoxinterkom.com. Yetkili Telefon: 0212 216 4466 KULLANIM KILAVUZU HAKKINDA R29 Serisi Kullanım

Detaylı

Görüntülü Sistemler 3

Görüntülü Sistemler 3 1 2 Görüntülü Sistemler 3 7 LCD ekran,butonlu,handsfree (eller serbest konuşma), dekoratif görünümlü, kızaklı (duvar askı aparatlı), sıva üstü, 2 konuşma kanallı (bir daire kapı ile görüşürken, diğer daire

Detaylı

GLOBAL KONVENSİYONEL DEDEKTORLER LEDLER BORULU KORNALAR TEPE LAMBALARI ZİLLER SEYYAR LAMBALAR SİRENLER KORNALAR. w w w. s e l d a. c o m.

GLOBAL KONVENSİYONEL DEDEKTORLER LEDLER BORULU KORNALAR TEPE LAMBALARI ZİLLER SEYYAR LAMBALAR SİRENLER KORNALAR. w w w. s e l d a. c o m. KORNALAR SİRENLER SEYYAR LAMBALAR ZİLLER TEPE LAMBALARI BORULU KORNALAR LEDLER DEDEKTORLER KONVENSİYONEL GLOBAL w w w. s e l d a. c o m. t r YANGIN ALGILAMA & UYARI SİSTEMLERİ 2 0 1 4 Ü R Ü N K ATA L O

Detaylı

MEDİKAL LAMBALAR. En zorlu tedavilere ışık tutuyoruz. Birlikte daha iyiyiz. MEDİKAL LAMBALAR

MEDİKAL LAMBALAR. En zorlu tedavilere ışık tutuyoruz. Birlikte daha iyiyiz. MEDİKAL LAMBALAR MEDİKAL LAMBALAR MEDİKAL LAMBALAR Birlikte daha iyiyiz. En zorlu tedavilere ışık tutuyoruz. AMELİYATHANE TAVAN LAMBALARI IP 5 4 < DUO LED CC DUO LED X1 DUO LED X2 DUO LED X3 S.K.: 22.1001 S.K.: 22.1002

Detaylı

KULLANIM ALANLARI SERTİFİKALAR AÇIKLAMALAR

KULLANIM ALANLARI SERTİFİKALAR AÇIKLAMALAR MİKROİŞLEMCİLİ BRÜLÖR KONTROL RÖLESİ ESA GENIO SERİSİ ÖZELLİKLERİ Besleme gerilimi 115 / 230 Vac Frekans 45-65 Hz Güç tüketimi (Çıkışlar hariç) 10 VA, maksimum Çalışma sıcaklığı 0-60 C Stoklama sıcaklığı

Detaylı

TOU-S02 Akıllı Pompa Kontrol Ünitesi

TOU-S02 Akıllı Pompa Kontrol Ünitesi TOU-S02 Akıllı Pompa Kontrol Ünitesi TOU-S02 Akıllı kontrol ünitesi, 0.75-7.5KW (1-10 HP) güç aralığındaki direk kalkışlı üç fazlı ikili derin kuyu pompalarının, hidrofor pompalarının ve drenaj pompalarının

Detaylı

L300P GÜÇ BAĞLANTISI BAĞLANTI TERMİNALLERİ

L300P GÜÇ BAĞLANTISI BAĞLANTI TERMİNALLERİ L3P HITACHI HIZ KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU L3P GÜÇ BAĞLANTISI KONTROL DEVRESİ TERMİNAL BAĞLANTISI BAĞLANTI TERMİNALLERİ Terminal Tanımı Açıklama Sembolü L1 L2 L3 Giriş fazları Şebeke gerilimi bağlanacak

Detaylı

SATIŞ DESTEK DOKÜMANI

SATIŞ DESTEK DOKÜMANI SATIŞ DESTEK DOKÜMANI ML-1632 MAXLOGIC SUPERVISOR ÇEVRE SİSTEMLER İLE ENTEGRE GRAFİKSEL İZLEME VE YÖNETİM ML-1632 Supervisor yazılımı; akıllı adresli yangın algılama sistemlerindeki yangın ve hata olaylarının

Detaylı

MAVIGARD MG-8110 SERİSİ ADRESLENEBİLİR YANGIN ALARM BUTONU

MAVIGARD MG-8110 SERİSİ ADRESLENEBİLİR YANGIN ALARM BUTONU MAVIGARD MG-80 SERİSİ Özellikler Kullanımı kolay ve EN 5- standardına göre dizayn edilmiş yenilikçi test anahtarı, ileri teknoloji resetleme yapısı ve kullanışlı aksesuarlara sahip olan adreslenebilir

Detaylı

V4+ DC Inverter Heat Pump Dış Üniteler

V4+ DC Inverter Heat Pump Dış Üniteler Dış Üniteler 15 TEKNOLOJİLER Fan Izgarası Optimize edilmiş fan kanadı şekli ve yeni hava üfleme ızgarası sayesinde gürültü seviyesinde bir değişiklik olmadan debi artırılmıştır. Ayrıca, dış statik basınç

Detaylı

Atmosferik çoklu brülör sistemleri.

Atmosferik çoklu brülör sistemleri. İKİ KANALLI ALEV MONİTÖRÜ 03B Uygulama Alev monitörleri, uygun alev elektrodu veya UV. fotosel ile birlikte, alevin belirli bir standardın altında olduğunu, yanmanın iyi olduğunu veya alevin söndüğünü

Detaylı

AKE ELEKTRİKLİ DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU

AKE ELEKTRİKLİ DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.01 ELEKTRİKLİ DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.01 ELEKTRİKLİ DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE

Detaylı

SATIŞ DESTEK DOKÜMANI

SATIŞ DESTEK DOKÜMANI SATIŞ DESTEK DOKÜMANI ML-1631 MAXLOGIC SUPERVISOR ENTERPRİSE GRAFİKSEL İZLEME VE YÖNETİM YAZILIMI Supervisor Enterpise; akıllı adresli yangın algılama sistemlerindeki yangın, hata olaylarının ve aynı zamanda

Detaylı

V4+ DC Inverter Heat Pump Dış Üniteler

V4+ DC Inverter Heat Pump Dış Üniteler V4+ DC Inverter Heat Pump Dış Üniteler 15 V4+ DC Inverter Heat Pump TEKNOLOJİLER Fan Izgarası Optimize edilmiş fan kanadı şekli ve yeni hava üfleme ızgarası sayesinde gürültü seviyesinde bir değişiklik

Detaylı

TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU

TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU 1 2 3 B 4 5 6 7 8 9 10 11 legrand HIRSIZ ALARM SİSTEMİ CELEST SERİSİ Tüm modeller TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU CELEST CELEST HIRSIZ ALARM Alarm Sisteminin

Detaylı

FIRE SECURITY YANGIN ALARM SİSTEMLERİ ANALOG / ADRESLENEBİLİR DEDEKTÖRLER KABLOSUZ FOTOELEKTRİK DUMAN DEDEKTÖRÜ 4611 Kabloları saklamanın zor olduğu ve uzatmaların gerektiği binalarda uygundur Dâhili siren

Detaylı

Kapı Tipi Metal Arama Dedektörleri

Kapı Tipi Metal Arama Dedektörleri Kapı Tipi Metal Arama Dedektörleri Ürün Teknik Özellikleri Teknoloji : DSP (Dijital Sinyal İşleme Teknolojisi) Zone Sayısı : 8 Bölge (Multizone), Her Bölge için Farklı Hassasiyet Atama özelliği 0-999 arası

Detaylı

AKE GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU

AKE GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.02 GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.02 GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ

Detaylı

Modüler Tavan Hoparlörü Tüm tavanlar için akıllı ses çözümü

Modüler Tavan Hoparlörü Tüm tavanlar için akıllı ses çözümü Modüler Tavan Hoparlörü Tüm tavanlar için akıllı ses çözümü 2 Modüler Tavan Hoparlörü Kullanıcıyı düşünerek tasarlanmıştır Neredeyse tüm tavan koşulları için mükemmel Yenilikçi modüler mimari Kolay kurulum

Detaylı

INFRARED DETECTOR ER 3C. www.eraltd.eu. ER 3C IR alev dedektörü; yangın tarafından yayılan termal IŞIĞIN DALGA BOYLARI

INFRARED DETECTOR ER 3C. www.eraltd.eu. ER 3C IR alev dedektörü; yangın tarafından yayılan termal IŞIĞIN DALGA BOYLARI INFRARED DETECTOR ER 3C ER 3C IR alev dedektörü; yangın tarafından yayılan termal kızılötesi radyasyona hızlı cevap verebilmesi için elektronik bir devre yardımı ile kontrol edilen optik bir algılayıcıdır.

Detaylı

HT 200. LCD li Oda Termostat Kontrolleri. Kullanım

HT 200. LCD li Oda Termostat Kontrolleri. Kullanım HT 200 LCD li Oda Termostat Kontrolleri HT 200 kablolu oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. - Hassas sıcaklık ölçme

Detaylı

ART AC2 Standalone Kart Okuyucu

ART AC2 Standalone Kart Okuyucu ART AC2 Standalone Kart Okuyucu ART AC2 Standalone kart okuyucuya ait genel bilgiler, montaj, kablolama, programlama bilgileri ve teknik özellikleri hakkında detaylı açıklama. www.artelektronik.com pazarlama@artelektronik.com

Detaylı

kabinler Rack Wall wall rack kabinler

kabinler Rack Wall   wall rack kabinler 7 kabinler Wall Rack www.gunko.com.tr 118 119 Wall Rack Wall Rack serisi kabinetler ofis uygulamaların da kullanılacak şekilde estetik görünümlü, yüksek kalitede tasarımı ve imalatı sayesinde tüm aktif

Detaylı

Görüntülü Sistemler 3

Görüntülü Sistemler 3 1 2 Görüntülü Sistemler 3 7 BUTONLU 7 LCD ekran,butonlu,handsfree (eller serbest konuşma), dekoratif görünümlü, kızaklı (duvar askı aparatlı), sıva üstü, 2 konuşma kanallı (bir daire kapı ile görüşürken,

Detaylı

AKÜ ŞARJ REDRESÖRLERİ

AKÜ ŞARJ REDRESÖRLERİ MONOFAZE GİRİŞ: GEMTA GRR1000-LH Serisi redresörler, elektrik şebekelerinde, telefon santrallerinde ve benzeri yerlerde DC gerilim ihtiyacını karşılama ve aküleri tam şarjlı olarak tutmakta kullanılırlar.

Detaylı

GLOBAL FIRE EQUIPMENT

GLOBAL FIRE EQUIPMENT Bağlantılar Zon ve siren kabloların bağlantısını yapmadan önce, zon giriş terminallerine ve siren hattı terminallerine hat sonu dirençlerini takarak panele güç veriniz. Şebeke beslemesini ve akü bağlantısını

Detaylı

DETECTOMAT KİMDİR? detectomat: 30 Yıllık araştırma-geliştirme deneyiminin verdiği güç

DETECTOMAT KİMDİR? detectomat: 30 Yıllık araştırma-geliştirme deneyiminin verdiği güç DETECTOMAT KİMDİR? detectomat: 30 Yıllık araştırma-geliştirme deneyiminin verdiği güç Detectomat firmasının da içinde bulunduğu JOB Group un Yönetim kurulu başkanı Eduard J. Job, 1968 yılında Minimax AG

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ

YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ Yenilenebilir enerji sistemleri eğitim seti temel olarak rüzgar türbini ve güneş panelleri ile elektrik üretimini uygulamalı eğitime taşımak amacıyla tasarlanmış, kapalı

Detaylı

HEEP-3000 MODEL EVENT RECORDING SYSTEM- RTU

HEEP-3000 MODEL EVENT RECORDING SYSTEM- RTU HEEP-3000 MODEL EVENT RECORDING SYSTEM- RTU New HEEP-3000 Model event recording system RTU, Elektrik şebekelerinde Elektrik üretiminden, iletimine ve iletiminden dağıtımına kadar olan tüm elektrik tesislerinde

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.002.01.01 MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.002.04.01 MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI AKE.324.002.04.01 MİKSER

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara

Detaylı

www.vescoalarm.com www.vescoalarm.com 1

www.vescoalarm.com www.vescoalarm.com 1 Alarm Sisteminiz Hakkında Bilmeniz Gerekenler Markalı alarm sisteminiz hakkında bilinmesi ve uygulanması gereken Teknik bilgiler asağıda sıralanmıstır. Sistem Kullanıcıları için uyarılar Alarm sisteminizin

Detaylı

Security Geçiş Sistemleri. Döner Kapılar. Hastane Kapıları. 90 Derece. Kayar Kapılar. Kapılar METAXDOOR MS30. Otomatik Yana Açılır

Security Geçiş Sistemleri. Döner Kapılar. Hastane Kapıları. 90 Derece. Kayar Kapılar. Kapılar METAXDOOR MS30. Otomatik Yana Açılır Döner Kapılar Kayar Kapılar Hastane Kapıları 90 Derece Kapılar Security Geçiş Sistemleri METAXDOOR MS30 Otomatik Yana Açılır Kayar Kapılar METAXDOOR MS30 Otomatİk Kayar Kapılar MS30/SLD Otomatik Kayar

Detaylı

fiyat listesi

fiyat listesi SENS ORIA 2 0 1 5 fiyat listesi www.layt.com.tr 420,00 420,00 190 27 105 Daireden Dış Kapı ile Görüşme Daireden Blok Görevlisini Arayabilme Daireden Ana Güvenliği Arayabilme Giriş Kapısı Otomatiği Açma

Detaylı

Seksiyonel ve monoblok kapılar için otomasyon sistemi

Seksiyonel ve monoblok kapılar için otomasyon sistemi Seksiyonel ve monoblok kapılar için otomasyon sistemi Komple güvenirlik için sağlam motor Çalışma güvenliği için ileri teknoloji Çevre ile uyumlu, modern ve zarif tasarım Çok yönlülük Globe otomasyon sistemi,

Detaylı

MC5-PC5 4/12 BÖLGE YANGIN ALGILAMA PANELİ Metal ve Plastik Kasa

MC5-PC5 4/12 BÖLGE YANGIN ALGILAMA PANELİ Metal ve Plastik Kasa MC5-PC5 4/12 BÖLGE YANGIN ALGILAMA PANELİ Metal ve Plastik Kasa MONTAJ ve KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. Genel Özellikler... 3 2. Önemli Notlar... 3 3. Güvenlik Önlemleri... 3 4. Yangın Paneli Kutusu...

Detaylı

Praesideo Dijital Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemi Her koşulda mesajlarınızı iletin

Praesideo Dijital Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemi Her koşulda mesajlarınızı iletin Praesideo Dijital Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemi Her koşulda mesajlarınızı iletin 2 Praesideo Dijital Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemi İnsanları bilgilendirmenin ve korumanın en iyi yolu

Detaylı

ALEV MONİTÖRÜ. ( 4 20 ma ) 03MA. 03MA Alev monitörünün uygulama alanları : 03MA Alev monitörünün yapısı : Özellikler :

ALEV MONİTÖRÜ. ( 4 20 ma ) 03MA. 03MA Alev monitörünün uygulama alanları : 03MA Alev monitörünün yapısı : Özellikler : ALEV MONİTÖRÜ ( 4 20 ma ) 03MA 03MA Alev monitörünün uygulama alanları : Brülörlerde alev denetimi Ultraviyole fotoseller ile alev izlemek için. Yüksek gerilim hatlarında korona tespit etmek için. Yarı

Detaylı

Yangın Alarm Sistemleri iki ana gruba ayrılır

Yangın Alarm Sistemleri iki ana gruba ayrılır Yangın Alarm Sistemleri iki ana gruba ayrılır 1. Konvansiyonel Sistemler (Bölgesel Bilgilendirme) 2. Adreslenebilir Sistemler Noktasal Bilgilendirme 1. Konvansiyonel Sistemler (Bölgesel Bilgilendirme)

Detaylı