ARCODE Hata Tanımları

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ARCODE Hata Tanımları"

Transkript

1 ARCODE Hata Tanımları (Bu dokümandaki tanımlamalar, versiyonu itibariyle geçerlidir. Bundan önceki versiyonlarda bu hata kontrollerinin bir kısmı bulunmayabilir.) Son güncelleme: 07/01/2015 Hata Kodu: Er01 Parametreler okunamadı. Sağlama hatası. Donanım arızası. ARKEL Teknik Servis e başvurunuz Hata Kodu: Er02 Parametreler yazılamadı. Sağlama hatası. Donanım arızası. ARKEL Teknik Servis e başvurunuz Hata Kodu: Er04 Enca kartı ile iletişim kurulamadı. - Asenkron motor kullanıldığı halde motor tipi parametresi senkron seçilmiş olabilir. - ENCA kartını ARCODE a bağlayan yassı kablo takılmamış veya tam oturmamış olabilir. - ENCA kartında veya yassı bağlantı kablosunda arıza olabilir. Hata Kodu: Er05 DIP-sviç konfigürasyonu okunamadı veya hatalı. Donanım arızası. ARKEL Teknik Servis e başvurunuz Hata Kodu: Er07 Akım, sürücü limitinin üzerine çıktı. Motor akımı, ARCODE cihazının azami akım değerinin üzerine çıktı. Güç sınıflarına göre azami akım değerleri şunlardır: ARCODE 5.5 KVA: 39.4 A ARCODE 7.5 KVA: 52.5 A ARCODE 11 KVA: 75.8 A - Kullandığınız ARCODE cihazının güç sınıfının, kullandığınız makineye uygun olduğundan emin olunuz. - Kabin boşken, bu hata sadece asansör tek yönde hareket ederken alınıyorsa asansördeki karşı ağırlığın düzgün ayarlandığından emin olunuz. - Akım ve hız PID ayarlarını kontrol ediniz.

2 - Konfor ayarını yükselterek (daha az ivme ile) deneyiniz. Hata Kodu: Er08 Akım uzun süre sürücü limitine yakın kaldı. Motor akımı, 6 saniye boyunca ARCODE cihazının gücüne göre aşağıdaki değerlerin üzerinde kaldı. ARCODE 5.5KVA: 40 A ARCODE 7.5 KVA: 40 A ARCODE 11 KVA: 60 A - Kullandığınız ARCODE cihazının güç sınıfının, kullandığınız makineye uygun olduğundan emin olunuz. - Kabin boşken, bu hata sedece asansör tek yünde hareket ederken alınıyorsa asansördeki karşı ağırlığın düzgün ayarlandığından emin olunuz. - Akım ve hız PID ayarlarını kontrol ediniz. Hata Kodu: Er09 Motor veya pano aşırı ısındı. T1-T2 girişleri arasındaki sıcaklık sensörü (PTC) devreyi kesmiş. Motor veya pano sıcaklığı çok artmış olabilir. PTC bağlantısı yapılmamış olabilir. Hata Kodu: Er10 Ana kontaktörlerin bırakması algılanamadı. Ana kontaktör rölesi (RP) bıraktığı halde KRC girişinden kontaktörlerin bırakması algılanamadı. Kontaktörler arızalı olabilir. Hata Kodu: Er11 Ana kontaktörlerin çekmesi algılanamadı. Ana kontaktör rölesi (RP) çektiği halde (KRC) izleme girişinden kontaktörün çektiği algılanamadı. - SEV anahtarı açık unutulmuş olabilir. - Ana kontaktörler arızalı olabilir. Hata Kodu: Er12 Frenin kapanması algılanamadı.

3 "(P0045) Motor mekanik fren izleme" veya "(P0800) Motor mekanik fren-2 izleme" parametreleri "Açık" ve Fren rölesi (MBR)/(MBR2) bıraktığı halde, (BRC)/(BRC2) fren izleme girişinden frenin kapanması algılanamadı. Hata Kodu: Er13 Frenin açılması algılanamadı. "(P0045) Motor mekanik fren izleme" veya "(P0800) Motor mekanik fren-2 izleme" parametreleri "Açık" ve fren rölesi (MBR)/(MBR2) çektiği halde, (BRC)/(BRC2) fren izleme girişinden frenin açılması algılanamadı. Hata Kodu: Er14 DC-bara voltajı aşırı yüksek. DC-bara voltajı, ARCODE cihazının voltaj sınıfına göre aşağıda belirtilen limitin üzerine çıktı. ARCODE 380VAC için: 715 V ARCODE 220VAC için: 420 V - Uygun frenleme direncinin B1-B2 terminalleri arasına bağlanmış olduğunu kontrol edin. - L1-L2-L3 giriş voltaj seviyelerini kontrol edin. - Sistem Bilgileri ekranından ARCODE cihazının voltaj sınıfının giriş voltajınıza uygun olduğunu kontrol edin. Hata Kodu: Er15 DC-bara voltajı aşırı düşük. DC-bara voltajı, aşağıda belirtilen limitin (Vmin) altına düştü. Vmin = * 0.8 * [P416] - [P416] Şebeke voltajı parametresini kontrol edin. - L1-L2-L3 giriş voltaj seviyelerini kontrol edin. Hata Kodu: Er16 Güç modülü (IPM) hata bildirdi. ARCODE cihazında bulunan güç modülü (IPM) hata sinyali yolladı. Bu sinyal aşırı akım, aşırı voltaj veya aşırı sıcaklıktan kaynaklanabilir. Revizyon veya geri-alma sırasında, asansör hareket halindeyken kumanda yön butonları bırakılırsa, emniyet devresinin kesilmesi sebebiyle kontaktörlerin üzerinde akım varken aniden düşmesi sebebiyle bu hata alınabilir.

4 Revizyonda iken, acil durmanız gerekmediği sürece, duruşları 2 butona birlikte basarak yapınız. Hata Kodu: Er17 Enkoderden hız ölçümü tutarsız. Enkoderden gelen hız bilgisine göre kabin ivmesi mümkün olmayan bir değerin (5 m/sn^2) üzerine çıktı. Enkoder bağlantılarını ve kaplini kontrol edin. Hata Kodu: Er18 Kabin aşırı hızlandı. Enkoder tarafından ölçülen hız, hedeflenen hız ile belirlenen toleransın toplamından daha büyük bir değere ulaşmış: { Vact > Vref + Vtol } Belirlenen tolerans, (P135) En yüksek seyir hızı parametresinin %8 i kadardır. { Vtol = (P135) * 0.08 } Ölçülen kabin hızı 0.15 m/s nin altında iken bu hata verilmez. Ölçülen hız, (P135) değerinden küçük ise bu hata 600 ms gecikmeli verilir. Ölçülen hız, (P135) değerinden büyük ise bu hata 50 ms gecikmeli verilir. Açık çevrim çalışmada, bu hata verilmez. Bu hata, ARCODE motoru kontrol edemediğinde ya da yeterince kontrol edemediğinde alınabilir. Sürücü grafikleri ekranına bakıldığında, Vact çizgisi Vref çizgisini takip etmeye çalışıyor ancak üst üste çakışamıyorsa, PID kontrol ayarları kategorisindeki (P387), (P388), (P420), (P421) parametrelerindeki PID kazançlarını artırmanız önerilir. Hata Kodu: Er19 Motor gereken hıza ulaşamadı. Enkoder tarafından ölçülen hız, 5 saniye boyunca hedeflenen hızın %30 undan daha küçük kaldığında bu hata alınır. { Vact < Vref * 0.30 } Hedeflenen hız, 0.05 m/s değerinden küçükse, bu hata verilmez. - Motor bağlantılarının doğru yapıldığını kontrol edin. - Bu hata, ARCODE motoru kontrol edemediğinde ya da yeterince kontrol edemediğinde alınabilir. Kabin, zor yöne giderken bu hata alınıyor ancak kolay yöne giderken alınmıyorsa, PID kontrol ayarları kategorisindeki [P402], [P402], [P426] ve [P427] parametrelerindeki PID kazançlarını artırmayı deneyin. - Asenkron motorlarda, açık-çevrim ile motoru revizyonda sürmeyi deneyin. Açık çevrimde problem yoksa, enkoder bağlantılarını ve enkoder yönünü kontrol edin. - Hareket sırasında mekanik frenin açılıp açılmadığını kontrol edin.

5 Hata Kodu: Er20 Enkoderle iletişim kurulamadı. Mutlak enkoder ile ENCA kartı arasında iletişim kurulamadı. Bu hata sadece, senkron motorlu sistemlerde verilir. Enkoderin iletişim bağlantılarını kontrol edin. Hata Kodu: Er21 Fazlardan en az biri yok. L1, L2 veya L3 girişlerinden bir tanesinde gerilim yok veya çok düşük. Hata Kodu: Er22 3-Fazın sırası hatalı. L1, L2, L3 fazları beklenen sıralamada değil. L1, L2, L3 girişlerinin herhangi 2 tanesini yer değiştirin. Hata Kodu: Er23 24V Besleme gerilimi düşük. 24V besleme gerilimi limitin altına düştü. Bu hata besleme trafosunun, çekilen akıma göre küçük olmasından kaynaklanabilir. Anlık voltaj düşmeleri bu hataya yol açıyorsa, 100 ile 1000 girişleri arasına filtreleme kondansatörleri koymayı deneyin. Hata Kodu: Er24 Kabin, en alt katın altına indi. Herhangi bir sebepten, kabin en alt kat seviye mıknatısının altından daha aşağıya indi. Bu hatayı tespit ederken enkoder kullanılmaz, sadece 817, ML1 ve ML2 sinyalleri dikkate alınır. Hata Kodu: Er25 Kabin, en üst katın üzerine çıktı. Herhangi bir sebepten, kabin en üst kat seviye mıknatısının üzerinden daha yukarıya çıktı. Bu hatayı tespit ederken enkoder kullanılmaz, sadece 818, ML1 ve ML2 sinyalleri dikkate alınır.

6 Hata Kodu: Er26 Toplam akım ölçümü sıfırdan farklı. U, V, W motor çıkışlarından ölçülen akımların toplamı sıfırdan farklı çıktı. Motor bağlantılarını kontrol edin. Motor bağlantıları doğru ise ve bu hatayla devamlı karşılaşılıyorsa, cihazın akım sensörlerinde arıza olabilir. Arkel Teknik Servis e danışın. Hata Kodu: Er27 Kattan kata azami seyir süresi aşıldı. Motor, (P0044) Kattan kata azami seyir süresi parametresinde belirtilen süreden daha uzun süredir dönüyor ve bu süre boyunca ML1, ML2 kat seviye mıknatıslarına rastlanmadı. - Bu hata, kabinin bir şekilde hareket edememesinden kaynaklanabilir. - Çok uzun kat aralarında (kule gibi yapılarda) [P060] parametresinin en büyük değeri olan 45 saniye, kattan kata seyir için yeterli olmayabilir. EN-81 standardı gereği bu süre 45 saniyeden daha uzun yapılamamaktadır. Bu durumda kuyuya, aradaki seyir süresi 45 saniyeyi aşmayacak şekilde mıknatıslar yerleştirilir ve bu mıknatısları okuyan bir manyetik şalter (TTR) Seyir süresi sıfırlama girişine bağlanır. Hata Kodu: Er28 EN sinyali alınamadı Ana kontaktör rölesi (RP) çetiği ve (140P) aktif olduğu halde 3 saniye içinde (EN) sinyali aktif olmazsa bu hata alınır. - (RP) rölesi çektiğinde (Arem ana ekranında MCT ile gösterilen ana kontaktör aktif olduğunda) ana kontaktörün çekip çekmediğini kontrol edin. - Ana kontaktör çektiğinde (EN) sinyalinin aktif olup olmadığını kontrol edin. Hata Kodu: Er29 ML1-ML2 kısa devre Eğer ML1 ve ML2 girişleri aynı anda açılır veya aynı anda kapanırsa bu hata alınır. - ML1 ile ML2 girişleri arasında bir kısadevre oldup olmadığını kontrol ediniz. - Eğer ML1 ve ML2'ye elektronik algılayıcılar bağlanmışsa bu algılayıcıların beslemelerini kontrol ediniz. Beslemenin kesilmesi durumunda her iki algılayıcı da aynı anda kapanıp bu hatayı verebilir.

7 - ML1, ML2 sensorlerinin kullandığı mıknatısların dizilimini ve girişlerin doğru algılayıcılara bağlandığını revizyonda hareket vererek kontrol ediniz. (Örneğin: Kabin yavaşça yukarı giderken kapı bölgesine girerken önce ML2 sonra ML1 aktif olmalı, kapı bölgesinden çıkarken önce ML2 sonra ML1 sönmelidir. Aşağı giderken de bunun tersi olmalıdır) Hata Kodu: Er30 ML1-ML2 sıralaması yanlış veya okunamıyor - ML1 ve ML2 sinyalleri beklenilen sıralamada açılıp kapanmadı. - ML1 ve ML2 sinyallerinden bir tanesi bağlı değil veya çalışmıyor olabilir. - ML1 ve ML2 sinyalleri birbirine kısadevre olmuş olabilir. - ML1 ve ML2 sinyalleri ters bağlanmış olabilir (ML2 yukarıdaki okuyucuya, ML1 aşağıdaki okuyucuya bağlanmalıdır) - Mıknatıslar, ML1, ML2 manyetik okuyuculardan uzakta yerleştirilmiş olabilir. - Raylarda mıknatıslanma olabilir. - ML1, ML2 sensorlerinin kullandığı mıknatısların dizilimini ve girişlerin doğru algılayıcılara bağlandığını revizyonda hareket vererek kontrol ediniz. (Örneğin: Kabin yavaşça yukarı giderken, kapı bölgesine girerken önce ML2 sonra ML1 aktif olmalı, kapı bölgesinden çıkarken önce ML2 sonra ML1 sönmelidir. Aşağı giderken de bunun tersi olmalıdır) Hata Kodu: Er31 Kapı(lar) kapatılamadı. Kapılara kapatma sinyali (K3A ve K3B) ve kapı kilitleme sinyali (LIR) gönderildiği halde belirlenen süre içinde 140 sinyali gelmezse kapılar tekrar açılır ve yeniden kapatılmaya çalışılır. Bu denemeler (P0033) Kapı sıkışma giderme deneme sayısı parametresinde belirtilen defa tekrarlandıktan sonra hala (140) sinyali alınamıyorsa bu hata verilir. Kapılara kapatma sinyali (K3A ve K3B) gönderildikten sonra yeniden deneme yapmadan önceki bekleme süresi (P0017/P0050) Kapı-A/B kapanma süresi artı 5 saniyedir. (Eğer (P0013/P0020) Kapı-A/B limit sviçleri parametreleri Bağlı olarak seçilmişse; bekleme süresi, kapı kapatma limit svicine temas ettikten sonra 5 saniyedir) - (P0013/P0020) parametresi, kapıların gerçek kapanma süresinden kısa olabilir. Bu durumda (P0013/P0020) değerini yükseltiniz. - Kapılar kapandığı halde (140) sinyali alınamıyorsa, kapıların emniyet kontaklarında temassızlık olabilir. Kontrol ediniz. - Kapı kontrol kartı (K3A) veya (K3B) çıkışları yerine (LIR) sinyal çıkışına bağlanmış olabilir. Kapı kapatma komutu olarak (LIR) sinyal çıkışını kullanmayınız. Hata Kodu: Er varken 130 yok. Emniyet devresini kontrol edin

8 140 emniyet devresi girişi aktifken 130 girişi aktif değilse bu hata verilir. (DBR kartı kapıyı köprülemiş durumdayken bu hata verilmez) Bu durum emniyet devresinin yanlış bağlandığı anlamına gelir. Emniyet devresi kapı bağlantılarını kontrol ediniz. Hata Kodu: Er35 Emniyet devresi(120) kesildi. (P0795) Emniyet devresi (120) kesildiğinde parametresi Asansör bloke edilir değerine ayarlanmışsa, (120) sinyali kesildiğinde (869) ve (870) sinyalleri kesik değilse bu hata verilir. Hata Kodu: Er37 Hareket sırasında (140) kesildi. Asansör hareket halindeyken (140) sinyalinin kesilmesi durumunda bu hata alınır. -Kapı emniyet kontaklarını ve mekanizmalarını kontrol edin. Hata Kodu: Er38 Enkoder değeri, mıknatıs pozisyonundan farklı. Normal servis modunda çalışma sırasında kabin, kat seviye mıknatıslarının önünden geçerken enkoderden okunan pozisyon değeri ile kuyu öğrenme sırasında bulunmuş olan değer arasındaki fark 15 cm den fazla ise bu hata verilir. - Enkoder düzgün çalışmıyor veya kaplini kaydırıyor olabilir. Kontrol ediniz. - Kat seviye mıknatıslarının yeri kuyu öğrenmeden sonra değişmiş olabilir. - Raylardaki mıkntıslanma veya başka bir sebepten, manyetik şalterler karşılarında mıknatıs olmadığı halde sinyal veriyor olabilirler.

9 Hata Kodu: Er39 Kat seviye mıknatısı görülemedi. Normal servis modunda çalışma sırasında, enkoderden alınan pozisyon bilgisine göre kabin herhangi bir kat seviyesinin ortasına 3 cm den daha yakınken ML1 veya ML2 sinyalleri kesik durumda ise bu hata verilir. -ML1 ve ML2 manyetik şalterlerinin tüm kuyu boyunca mıknatısların dizildiği raydan şalterlerin üzerinde belirtilen azami çalışma uzaklığından daha fazla uzaklaşmadığından emin olunuz. -Kat seviye mıknatıslarının yerinde olduğunu kontrol ediniz. - Enkoder düzgün çalışmıyor veya kaplini kaydırıyor olabilir. Kontrol ediniz. Hata Kodu: Er40 Deprem sinyali algılandı. (DEP) sinyali aktif olduğunda asansör en yakın katta durur ve bu hata verilir. Hata Kodu: Er sinyali kesilmesi gerekirken kesilmedi. Normal servis modunda çalışma sırasında, enkoderden alınan pozisyon bilgisine göre kabin kuyu öğrenme sırasında öğrenilen 817 alt yavaşlatıcı pozisyonunun 15 cm daha altına inmiş olduğu halde (817) hala aktif durumda ise bu hata verilir. Hata Kodu: Er sinyali gelmesi gerekirken gelmedi. Normal servis modunda çalışma sırasında, enkoderden alınan pozisyon bilgisine göre kabin kuyu öğrenme sırasında öğrenilen 817 alt yavaşlatıcı pozisyonunun 35 cm daha üzerine çıkmış olduğu halde (817) hala aktif değilse bu hata alınır. Hata Kodu: Er sinyali kesilmesi gerekirken kesilmedi. Normal servis modunda çalışma sırasında, enkoderden alınan pozisyon bilgisine göre kabin kuyu öğrenme sırasında öğrenilen 818 üst yavaşlatıcı pozisyonunun 15 cm daha üzerine çıkmış olduğu halde (818) hala aktif durumda ise bu hata verilir.

10 Hata Kodu: Er sinyali gelmesi gerekirken gelmedi. Normal servis modunda çalışma sırasında, enkoderden alınan pozisyon bilgisine göre kabin kuyu öğrenme sırasında öğrenilen 818 üst yavaşlatıcı pozisyonunun 35 cm daha altına inmiş olduğu halde (818) hala aktif değilse bu hata alınır. Hata Kodu: Er47 Fren direnci aşırı ısındı. Fren direnci sıcaklığı algılayıcılarla ölçülmemektedir. Ancak, fren direncinin açık/kapalı durumuna ve DC-bara voltajına göre, direncin sıcaklığı tahmini olarak sürekli hesaplanır. Bu hesaplanan sıcaklık, belli bir limitin üzerine çıktığında bu hata verilir. Hata Kodu: Er48 Soğutucu aşırı ısındı. ARCODE cihazının içindeki IPM modülü ve doğrultma köprü diyotlarına bağlı soğutucunun sıcaklığı bir algılayıcı aracılığıyla izlenmektedir. Bu soğutucunun sıcaklığı [P0774] Aşırı ısınma kesme sıcaklığı parametresinde verilen değeri geçtiğinde bu hata verilir. Cihazın alt tarafında bulunan fanların çalışıp çalışmadığını kontrol ediniz. Hata Kodu: Er49 Harici hata sinyali (XER1) alındı (XER1) giriş sinyali aktif olduğunda bu hata verilir. (XER1) sinyali kesildikten 5 saniye sonra asansör tekrar normal çalışmaya döner. Hata Kodu: Er50 Harici hata sinyali (XER2) alındı (XER2) giriş sinyali aktif olduğunda bu hata verilir. (XER2) sinyali kesildikten 5 saniye sonra asansör tekrar normal çalışmaya döner. Hata Kodu: Er51 Harici bloke sinyali (XBL1) alındı. (XBL1) giriş sinyali aktif olduğunda bu hata verilir ve asansör bloke olur. (XBL1) sinyali kesilse de asansör hata modunda kalır.

11 Hata Kodu: Er52 Harici bloke sinyali (XBL2) alındı. (XBL2) giriş sinyali aktif olduğunda bu hata verilir ve asansör bloke olur. (XBL2) sinyali kesilse de asansör hata modunda kalır Hata Kodu: Er55 Kontaktör düştü Motoru harekete başlatırken veya hareket esnasında veya durdururken "(EN) Ana kontaktör aktif" sinyali 100 milisaniye süresince gelmezse bu hatayı verir. - Hareket sırasında emniyet devresi kesiliyor olabilir. - EN sinyali bağlantısı gevşek olabilir. - Kapı köprüleme sırasında alınıyorsa, ML1-ML2 sinyalleri gürültü alıyor olabilir. Hata Kodu: Er & 818 aynı anda kesik (817) ve (818) sinyalleri aynı anda kesik olursa bu hata verilir. 2 duraklı asansörlerde bu hata verilmez. (2 duraklı asansörler dışında bu durum hiçbir zaman olmamalıdır) ve 818 sinyal bağlantılarını ve algılayıcılarını kontrol edin. - Elektronik algılayıcılar kullanılmışsa bu algılayıcıların beslemelerini kontrol edin. - Algılayıcı olarak makaralı şalter veya yakınlık algılayıcı kullanıldığı durumlarda; bayrak uzunluğu yeterli değilse kabin limite yaklaştığında sinyal önce kesilmekte (doğru) ama daha sonra bayraktan çıkıp tekrar aktif olabilmektedir (yanlış). Bu durumun olup olmadığını revizyonda sürüş yaparken sinyalleri gözlemleyerek test ediniz. Hata Kodu: Er58 Akım sensorleri offset hatası Akım sensörleri düzgün okumuyor. Donanım arızası. Arkel Teknik Servise başvurun. Hata Kodu: Er59 Kabin ters yöne hareket ediyor Kontrolcü yukarı hareket verirken 817 sinyali 1'den 0'a geçerse veya kontrolcü aşağı hareket verirken 818 sinyali 1'den 0'a geçerse bu hatayı verir.

12 - Hata yukarı hareket sırasında alınıyorsa 817, aşağı hareket sırasında alınıyorsa 818 sinyallerini kontrol edin ,818 sinyallerinde kesilme veya kısadevre olabilir. -817,818 bağlantı kablolarında kırıklık olabilir. Hata Kodu: Er60 Kapı köprüleme hatası Kapı köprüleme sırasında herhangi bir hata algılandı. - DBR kartı arızalı - ML1, ML2 sinyallerinde gürültü veya tutarsızlık var. Hata Kodu: Er61, Er62, Er63 İşlemci arızası Donanımsal hata. Hata sürekli ise cihazı değiştirin. Hata Kodu: Er71 Lisans anahtarı (dongle) bulunamadı. "P0839 ARCODE sınıfı" parametresi "ARCODE Midline" seçili ise ve sistemde Midline veya Highline dongle yoksa veya parametrede "ARCODE Highline" seçili ise ve sistemde Highline dongle yoksa bu hatayı verir. - Gerekli dongle'ı Arkel'den temin ederek sisteme ekleyin. Hata Kodu: Er72 Limitli özellik. "P0839 ARCODE sınıfı" ARCODE Basic seçili ise ve aşağıdaki durumlardan birisi varsa bu hatayı verir: -"P0002: Durak sayısı", 16'dan fazla girilmişse, -"P0135: En yüksek seyir hızı", 1.6 m/s den fazla girilmişse, - Grupta bulunan Arcode sayısı 2'den fazla ise, -"P0842: İtfaiyeci kontrolü (Aşama-2) aktif", "Evet" seçilmiş ise, -"P0890: Acil servis fonksiyonu", "Kullanılıyor" seçilmiş ise, -"P0942: Park durum seçim şekli", "Saat aralıklarına göre değişen park durağı" seçilmiş ise, "P0839 ARCODE sınıfı" ARCODE Midline seçili ise ve aşağıdaki durumlardan birisi varsa bu hatayı verir:

13 -"P0002: Durak sayısı", 24'ten fazla girilmişse, -"P0135: En yüksek seyir hızı", 2.5 m/s den fazla girilmişse, -Sistemde bulunan Arcode sayısı 4'den fazla ise, (P0839) parametresinde, istenilen özellikleri içeren uygun Arcode sınıfını seçin. Hata Kodu: Er73 Kuyuya giriş algılandı Asansörün bulunduğu kat haricindeki katlardan birinden "(SPR*) Kuyu koruma anahtarı Durak-*" sinyali alınırsa bu hatayı verir. Hata Kodu: Er80 Akım, uzun süre motor limitine yakın kaldı Motor akımı, "P0159: Nominal motor akımı" ve "P0429: Motor akım fazla yükleme limiti" değerlerinin çarpımını 6 saniye süresince aşarsa bu hatayı verir. - Motor parametrelerini kontrol edin. - Karşı ağırlığın uygun olduğundan emin olun. - Motora uygun güçte cihaz kullanıldığından emin olun. - Olası mekanik sıkışmaları kontrol edin. Hata Kodu: Er81 Grup kimliği çakışma hatası Sistemde bulunan cihazlardaki "P0086: Grup kimliği" parametre değeri herhangi biriyle çakışırsa bu hatayı verir. Gruptaki tüm cihazların (P0086) parametrelerini herhangi ikisi birbiriyle aynı olmayacak şekilde değiştirin. Hata Kodu: Er82 Gruptaki tüm asansörlerin durak sayısı aynı olmalıdır Grupta bulunan cihazlardaki "P0002: Durak sayısı" parametre değeri herhangi birinde farklı girildiyse bu hatayı verir. Gruptaki tüm cihazların (P0002) parametrelerini aynı olacak şekilde değiştirin. Hata Kodu: Er83 APRE kilidi açılamadı.

14 "P0788: Apre izleme" parametresi açık ise ve frenler açıldıktan sonra 3 saniye içerisinde "(APRI) Apre izleme" girişi "0" durumuna geçmezse bu hatayı verir. APRE sistemini kontrol edin. Hata Kodu: Er84 APRE kilitlenemedi. "P0788: Apre izleme" parametresi açık, "(RP) Ana kontaktör" ve "(APRO) Apre tetikleme" çıkışı 0 ise ve "(APRI) Apre izleme" girişinden "P0804: Hız regülatörü kilitleme gecikmesi" süresi dolduğu halde "1" durumuna geçmezse bu hatayı verir. APRE sistemini kontrol edin. Hata Kodu: Er85 Enkoder referans hatası "P0868: Enkoder kuplaj şekli" parametresi "Endirekt inkremental enkoder" olarak seçilmişse ve açı düzeltme oranı 120 dereceyi (manyetik açı) aşmışsa bu hatayı verir. - Enkoderin bağlantılarını kontrol edin - Enkoderin mekanik kuplajını kontrol edin, enkoder tekerleği kayıyor olabilir. - Z kanalına bağlı olan referans sinyalinin doğru gelip gelmediğini kontrol edin. Hata Kodu: Er86 UCM algılandı. Kapı köprülü ve 140 veya 130'dan biri "0" ise (kapı açıksa) ve ML1 veya ML2'den biri "0" ise (kapı bölgesinden çıkılmışsa) bu hatayı verir. Hata Kodu: Er87 Seviye yenileme bölgesinden çıkıldı. -"P0075: Seviye yenileme fonksiyonu", " sinyalleri ile" seçilmişse: Asansör katta beklerken "(141) Seviye yenileme aşağı tetikleme" ve "(142) Seviye yenileme yukarı tetikleme" girişlerinden 0 okunursa bu hatayı verir. -"P0075: Seviye yenileme fonksiyonu", "Manyeto algılayıcı kart ile" seçilmişse: Asansör katta beklerken Liftsense kartından okunan kayma değeri +7 cm ve -7 cm arasında değilse bu hatayı verir.

15 Hata Kodu: Er88 Seviye yenileme sırasında aşırı hızlanma. Seviye yenileme esnasında kabin hızı, "P0814: Seviye yenilemede aşırı hız hatası limiti" değerini geçerse bu hatayı verir. Hata Kodu: Er89 Kalkış sırasında kabin tutulamadı. Kalkış sırasında rotor bir çeyrek turdan fazla dönerse bu hatayı verir. Kalkış tutma PID ayarlarını yapın. Hata Kodu: Er90 Kapı önaçma sırasında aşırı hızlanma Kapı köprülü iken kabin hızı, "P0813: Kapı önaçmada aşırı hız hatası limiti" değerini geçerse bu hatayı verir. Hata Kodu: Er94 Kabin lambası sigortası attı. "(P0799) Kabin lambası sigortası attığında" parametresi "Sadece revizyonda çalışır" olarak ayarlandığında, IBC kartının 1 giriş klemensinde voltaj yoksa ve revizyonda değilse bu hatayı verir. Hata Kodu: Er95 Elle kurtarma (SEV) anahtarı "P0810: Devreye alma test araçları" kapalı ve "(MEM) Elle kurtarma anahtarı" sinyali aktifse bu hatayı verir. Kurtarma sırasında bu hatayı vermesi normaldir. Hata Kodu: Er96 UPS testi başarısız oldu UPS Testi sırasında, UPS kapandı.

16 UPS şarjını kontrol edin. Hata Kodu: Er97 Yön değiştirme limitine ulaştı. "(P0964) Yön değiştirme sayısı limiti" sıfırdan farklı bir değer girilmişse ve seyahat yön değiştirme sayıcısı bu değere ulaşmışsa ilk katta duruşta bu hata verilir. Bu fonksiyon genellikle plastik halatların kullanım ömürlerinden sonra kullanılmasını önlemek için kullanılır. Halatları değiştirdikten sonra (P0964) parametresini uygun miktarda arttırın.

yabancı cisim olup olmadığını kontrol edin. Sıcaklık algılama devresi arızalanmış olabilir.

yabancı cisim olup olmadığını kontrol edin. Sıcaklık algılama devresi arızalanmış olabilir. ARIZA KODU AÇIKLAMASI ARIZA SEBEBİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ DC baradaki voltaj çok yükselmiş olabilir Çıkışlarda bir kısadevre Çıkışta faz kaybı Firenleme direncinin doğru bir şekilde takıldığını kontrol Yavaşlama

Detaylı

DC baradaki voltaj çok yükselmiş olabilir. Çıkışlarda bir kısadevre olabilir. bağlantıyı kontrol ediniz. Enkoder hatası olabilir.

DC baradaki voltaj çok yükselmiş olabilir. Çıkışlarda bir kısadevre olabilir. bağlantıyı kontrol ediniz. Enkoder hatası olabilir. ARIZA KODU AÇIKLAMASI ARIZA SEBEBİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ DC baradaki voltaj çok yükselmiş olabilir Firenleme direncinin doğru bir şekilde takıldığını kontrol Yavaşlama süresi çok düşükse yükseltiniz. Çıkışlarda

Detaylı

U-V-W çıkışları ile motor arası bağlantıyı kontrol ediniz. Enkoderi, kablosunu veya bağlantısını kontrol ediniz. Akım algılayıcıyı değiştiriniz.

U-V-W çıkışları ile motor arası bağlantıyı kontrol ediniz. Enkoderi, kablosunu veya bağlantısını kontrol ediniz. Akım algılayıcıyı değiştiriniz. ARIZA KODU AÇIKLAMASI ARIZA SEBEBİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ DC baradaki voltaj çok yükselmiş olabilir Çıkışlarda bir kısadevre Çıkışta faz kaybı Firenleme direncinin doğru bir şekilde takıldığını kontrol Yavaşlama

Detaylı

Profesyonel Çözümler.

Profesyonel Çözümler. Asi-dex Elektrik Elektronik Asansör Kumanda Panoları Profesyonel Çözümler. www.asi-dex.com Asi-dex Elektrik Elektronik Emek Mh.Pınar Cd.Sırtdaş Sk.No:28/A Sancaktepe/İstanbul Türkiye T:0216 314 38 33 F:0216

Detaylı

TEKNİK ÖZELLİKLER. Giriş Beslemesi. Giriş besleme voltajı. Motor Çıkışı. Motor gerilimi. Aşırı yük ve kısa devre korumalı.

TEKNİK ÖZELLİKLER. Giriş Beslemesi. Giriş besleme voltajı. Motor Çıkışı. Motor gerilimi. Aşırı yük ve kısa devre korumalı. 1 TEKNİK ÖZELLİKLER Giriş besleme voltajı Maks. güç harcaması Besleme koruması Motor gerilimi Motor çıkış akımı Motor kontrol şekli Motor koruması Encoder tipi Encoder çözünürlüğü Encoder voltajı Kumanda

Detaylı

TAM OTOMATİK KAPI KARTI

TAM OTOMATİK KAPI KARTI İBRAHİMOĞLU MÜHENDİSLİK TAM OTOMATİK KAPI KARTI KULLANMA KILAVUZU KAPI KARTINA GENEL BAKIŞ SOĞUTUCULARI İLE BİRLİKTE MOTOR SÜRME TRANSİSTÖRLERİ 15V AKÜ BESLEME SİGORTASI AC GİRİŞ BESLEME SİGORTASI Kapı

Detaylı

VVVF ASANSÖR KUMANDA PANOLARI MONTAJ VE KULLANIM KLAVUZU

VVVF ASANSÖR KUMANDA PANOLARI MONTAJ VE KULLANIM KLAVUZU VVVF ASANSÖR KUMANDA PANOLARI MONTAJ VE KULLANIM KLAVUZU Niosis ver1.1 PANO KLEMENS BAĞLANTILARI R,S,T - Faz girişleri, U,V,W Motor uçları, Nötr Nötr Mp, UPS + (ups fazını bağlayınız) (Eğer UPS yoksa R

Detaylı

ALC ELEKTRİKLİ PANO TEST PROSEDÜRÜ. 2 Tablo elektriğe bağlanır. OK. 3.1 Üç faz kontrol edilir. L1 L2 L3

ALC ELEKTRİKLİ PANO TEST PROSEDÜRÜ. 2 Tablo elektriğe bağlanır. OK. 3.1 Üç faz kontrol edilir. L1 L2 L3 ALC ELEKTRİKLİ PANO TEST PROSEDÜRÜ Tarih: Seri No: 1.1 Tablodaki elemanlar gözle kontrol edilir. OK 1.2 Terminallerdeki kablo bağlantılarının sıkılığı el ile kontrol edilir. OK 2 Tablo elektriğe bağlanır.

Detaylı

ARCODE DİŞLİLİ/DİŞLİSİZ MAKİNELİ ASANSÖRLER İÇİN TÜMLEŞİK KUMANDA SİSTEMİ INTEGRATED ELEVATOR CONTROLLER FOR TRACTION LIFTS

ARCODE DİŞLİLİ/DİŞLİSİZ MAKİNELİ ASANSÖRLER İÇİN TÜMLEŞİK KUMANDA SİSTEMİ INTEGRATED ELEVATOR CONTROLLER FOR TRACTION LIFTS ARCODE DİŞLİLİ/DİŞLİSİZ MAKİNELİ ASANSÖRLER İÇİN TÜMLEŞİK KUMANDA SİSTEMİ INTEGRATED ELEVATOR CONTROLLER FOR TRACTION LIFTS HIZLI KURULUM KILAVUZU QUICK INSTALLATION GUIDE TR/EN Yayıncı Firma Doküman Tarihi

Detaylı

HT-52 ASANSÖR KUMANDA KARTI (LİFT CONTROL CARD)

HT-52 ASANSÖR KUMANDA KARTI (LİFT CONTROL CARD) HT-52 ASANSÖR KUMANDA KARTI (LİFT CONTROL CARD) KULLANIM KILAVUZU (USER MANUEL) EN81-1/2 GÜVENLİK NOTLARI HEYTECH HT-52 Kumanda kartı tahrik tipi halatlı Asansörler için tasarlanmış EN81-1/2 standartlarına

Detaylı

ÖZKAY ELEKTRONİK. TK-103 Asansör Kumanda Kartı. ARIZA TESPİT KILAVUZU v1.00

ÖZKAY ELEKTRONİK. TK-103 Asansör Kumanda Kartı. ARIZA TESPİT KILAVUZU v1.00 ÖZKAY ELEKTRONİK TK-103 Asansör Kumanda Kartı ARIZA TESPİT KILAVUZU v1.00 TK-103 ASANSÖR KUMANDA KARTI ARIZA TESPİT KILAVUZU v1.00 ÖZKAY ELEKTRONİK 2008 Eğitim Mahallesi Postane Sokak 13/2 Kadıköy İstanbul

Detaylı

OPEN ADVANCE V.1.1 FOTOSELLİ OTOMATİK KAPI SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

OPEN ADVANCE V.1.1 FOTOSELLİ OTOMATİK KAPI SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU OPEN ADVANCE V.. FOTOSELLİ OTOMATİK KAPI SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU Adres : SAKARYA. ORG.SAN.BÖL. 964 ADA PARSEL NO: HENDEK/SAKARYA Tel No : 009 064 64 8 0 Fax No : 009 064 64 8 3 www.alkur.com.tr info@alkur.com.tr

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Arcode Parameter List V:07/01/2015

İÇİNDEKİLER. Arcode Parameter List V:07/01/2015 Arcode Parameter List V:07/01/2015 İÇİNDEKİLER (P0001) Temel ayarlar (P0815) Asansör tanımı (P0839) ARCODE Sınıfı (P0550) Menü görünümü (P0002) Durak sayısı (P0402) Şebeke voltajı (faz-faz arası) (P0901)

Detaylı

ADrive A3 TEST TALİMATLARI

ADrive A3 TEST TALİMATLARI İstem Dışı Kabin Hareketine Karşı Durdurma Elemanı Olarak Makine Freni Kullanıldığında, Makine Freninin EN 81-1+A3 Standardına Uygun Olarak Otomatik Denetlenmesi ADrive Tip-onay Sertifika No: NL12-400-1002-048-10

Detaylı

ÖZKAY ELEKTRONİK. TK-103 Asansör Kumanda Kartı. KULLANIM KILAVUZU v1.00

ÖZKAY ELEKTRONİK. TK-103 Asansör Kumanda Kartı. KULLANIM KILAVUZU v1.00 ÖZKAY ELEKTRONİK TK-103 Asansör Kumanda Kartı KULLANIM KILAVUZU v1.00 TK-103 ASANSÖR KUMANDA KARTI KULLANIM KILAVUZU v1.00 ÖZKAY ELEKTRONİK 2008 Eğitim Mahallesi Postane Sokak 13/2 Kadıköy İstanbul Tel

Detaylı

E700 TAM OTOMATİK ASANSÖR KAPISI KARTI KULLANICI DOKÜMANI SGM SERİ ÜRETİMDEN KALDIRILMIŞTIR ELEKTRONİK SİSTEM GELİŞTİRME, MÜH. TİC. LTD. ŞTİ.

E700 TAM OTOMATİK ASANSÖR KAPISI KARTI KULLANICI DOKÜMANI SGM SERİ ÜRETİMDEN KALDIRILMIŞTIR ELEKTRONİK SİSTEM GELİŞTİRME, MÜH. TİC. LTD. ŞTİ. E700 TAM OTOMATİK ASANSÖR KAPISI KARTI KULLANICI DOKÜMANI SERİ ÜRETİMDEN KALDIRILMIŞTIR SGM ELEKTRONİK SİSTEM GELİŞTİRME, MÜH. TİC. LTD. ŞTİ. ŞEMSETTİN GÜNALTAY CAD. AVŞAR SK NO:42/2 KOZYATAĞI, KADIKÖY

Detaylı

MOTOR KORUMA RÖLELERİ. Motorların şebekeden aşırı akım çekme nedenleri

MOTOR KORUMA RÖLELERİ. Motorların şebekeden aşırı akım çekme nedenleri MOTOR KORUMA RÖLELERİ Motorlar herhangi bir nedenle normal değerlerinin üzerinde akım çektiğinde sargılarının ve devre elemanlarının zarar görmemesi için en kısa sürede enerjilerinin kesilmesi gerekir.

Detaylı

AA Motorlarında Yol Verme, Motor Seçimi Yrd. Doç. Dr. Aytaç Gören

AA Motorlarında Yol Verme, Motor Seçimi Yrd. Doç. Dr. Aytaç Gören 04.12.2011 AA Motorlarında Yol Verme, Motor Seçimi Yrd. Doç. Dr. Aytaç Gören İçerik AA Motorlarının Kumanda Teknikleri Kumanda Elemanları na Yol Verme Uygulama Soruları 25.11.2011 2 http://people.deu.edu.tr/aytac.goren

Detaylı

EN 81-1+A3 İSTENMEYEN KABİN HAREKETİ DENETİMİ KULLANIM KILAVUZU

EN 81-1+A3 İSTENMEYEN KABİN HAREKETİ DENETİMİ KULLANIM KILAVUZU ACT/ACS SERİSİ ELEKTRİKLİ ASANSÖR KONTROL SİSTEMLERİ EN 81-1+A3 İSTENMEYEN KABİN HAREKETİ DENETİMİ KULLANIM KILAVUZU VERSİYON: 1.0 AYBEY ELEKTRONİK LTD. STI. Orhanli Mah. Katip Celebi Cad. No:17B/1 Tuzla-İstanbul

Detaylı

ARL-300 Enkoderli Kuyu Kopyalama Kolay Kurulum Kılavuzu

ARL-300 Enkoderli Kuyu Kopyalama Kolay Kurulum Kılavuzu ARL-300 Enkoderli Kuyu Kopyalama Kolay Kurulum Kılavuzu Yayıncı Firma ARKEL Elektrik Elektronik Ticaret Ltd. Şti. Şerifali Mah. Bayraktar Bulvarı Şehit Sok. No:32 Ümraniye İstanbul TURKIYE Doküman Tarihi

Detaylı

E700 TAM OTOMATİK ASANSÖR KAPISI KARTI KULLANICI DOKÜMANI

E700 TAM OTOMATİK ASANSÖR KAPISI KARTI KULLANICI DOKÜMANI E700 TAM OTOMATİK ASANSÖR KAPISI KARTI KULLANICI DOKÜMANI SGM ELEKTRONĐK SĐSTEM GELĐŞTĐRME, MÜH. TĐC. LTD. ŞTĐ. ŞEMSETTİN GÜNALTAY CAD. AVŞAR SK NO:42/2 KOZYATAĞI, KADIKÖY / İSTANBUL TEL : (216) 416 55

Detaylı

ML60XS LCD Ekran Kullanımı

ML60XS LCD Ekran Kullanımı ML60XS LCD Ekran Kullanımı ML60XS kartının üzerindeki LCD ekranın üst satırında asansörün durum veya hata bilgileri gösterilir. Kabin duruyorken alt satırda ise kabinin bulunduğu durak, haberleşme varlık

Detaylı

Elektrik. Alternatif Akım Motorlarının Kumanda Teknikleri Kumanda Elemanları

Elektrik. Alternatif Akım Motorlarının Kumanda Teknikleri Kumanda Elemanları Elektrik Alternatif Akım Motorlarının Kumanda Teknikleri Kumanda Elemanları 24.12.2013 Dr. Levent Çetin 2 24.12.2013 Dr. Levent Çetin 3 Buton/Anahtar / Limit Anahtarı Kalıcı butona basıldığında, buton

Detaylı

www.hedefsan.net 1 2015

www.hedefsan.net 1 2015 1 2 PARAMETRE LİSTESİ 00 Asansör tipi 01 Kumanda tipi 02 Kapı tipi 03 Otomatik kapı katta 04 Otomatik kapı Parkta 05 Tek kapı tam otomatik 06 Kapı özel ayarı 07 Durak sayısı 08 Kabin seri kart 09 Faz koruma

Detaylı

L300P GÜÇ BAĞLANTISI BAĞLANTI TERMİNALLERİ

L300P GÜÇ BAĞLANTISI BAĞLANTI TERMİNALLERİ L3P HITACHI HIZ KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU L3P GÜÇ BAĞLANTISI KONTROL DEVRESİ TERMİNAL BAĞLANTISI BAĞLANTI TERMİNALLERİ Terminal Tanımı Açıklama Sembolü L1 L2 L3 Giriş fazları Şebeke gerilimi bağlanacak

Detaylı

FRENIC MEGA ÖZET KULLANIM KLAVUZU

FRENIC MEGA ÖZET KULLANIM KLAVUZU FRENIC MEGA ÖZET KULLANIM KLAVUZU GENEL BİLGİLER SÜRÜCÜ KONTROL BAĞLANTILARI PLC 24 VDC CM DİJİTAL GİRİŞ COM UCU FWD REV X1 - X7 EN DİJİTAL GİRİŞLER ( PNP / NPN SEÇİLEBİLİR ) ENABLE GİRİŞİ SW1 Y1 - Y4

Detaylı

Elektronik Kurtarma Sistemleri KULLANIM KILAVUZU V - 2.0

Elektronik Kurtarma Sistemleri KULLANIM KILAVUZU V - 2.0 Elektronik Kurtarma Sistemleri KULLANIM KILAVUZU V - 2.0 SKY ELEVATOR KATA GETİRME SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU VE ÖZELLİKLERİ BU BELGE KULLANICILAR İÇİN KILAVUZ OLMASI AMACIYLA HAZIRLANMIŞTIR SKY ELEVATOR

Detaylı

AC SERİSİ ASANSÖR KUMANDA SİSTEMLERİ. Melih AYBEY AYBEY ELEKTRONİK

AC SERİSİ ASANSÖR KUMANDA SİSTEMLERİ. Melih AYBEY AYBEY ELEKTRONİK AC SERİSİ ASANSÖR KUMANDA SİSTEMLERİ Melih AYBEY AYBEY ELEKTRONİK AC SERİSİ GENEL ÖZELLİKLERİ CANBus tabanlı kat, kabin ve grup haberleşme sistemi Kat bilgisini sayıcı, monostabil sayıcı, gray kod, kuyu

Detaylı

FİYAT LİSTESİ ÜRÜN KODU ÜRÜN AÇIKLAMASI FİYAT KNT-PN144

FİYAT LİSTESİ ÜRÜN KODU ÜRÜN AÇIKLAMASI FİYAT KNT-PN144 KİNETİK ASANSÖR www.kinetikasansor.com info@kinetikasansor.com TEL: 0216 594 0340 TEL-FAX: 0216 594 0341 Tepeüstü Mah. Yenilik Sok. No:42B/B - Ümraniye/İstanbul FİYAT LİSTESİ ÜRÜN KODU ÜRÜN AÇIKLAMASI

Detaylı

FRENIC MULTİ ÖZET KULLANIM KLAVUZU

FRENIC MULTİ ÖZET KULLANIM KLAVUZU FRENIC MULTİ ÖZET KULLANIM KLAVUZU GENEL BİLGİLER SÜRÜCÜ KONTROL BAĞLANTILARI PLC 24 VDC CM DİJİTAL GİRİŞ COM UCU FWD REV X1 X5 EN DİJİTAL GİRİŞLER ( PNP / NPN SEÇİLEBİLİR ) ENABLE GİRİŞİ SW1 Y1 Y2 DİJİTAL

Detaylı

FRENIC ECO ÖZET KULLANIM KLAVUZU

FRENIC ECO ÖZET KULLANIM KLAVUZU FRENIC ECO ÖZET KULLANIM KLAVUZU GENEL BİLGİLER SÜRÜCÜ KONTROL BAĞLANTILARI PLC 24 VDC CM DİJİTAL GİRİŞ COM UCU FWD REV X1 - X5 Y1 - Y3 DİJİTAL GİRİŞLER ( PNP / NPN SEÇİLEBİLİR ) DİJİTAL ÇIKIŞ SW1 CMY

Detaylı

3. D.Ü. kontrol kartını değiştiriniz. 2.Akımdan dolayı giriş voltajı çok düşük

3. D.Ü. kontrol kartını değiştiriniz. 2.Akımdan dolayı giriş voltajı çok düşük Hisense Inverter Ticari Seri Kaset ve Kanallı Tip Split Klima Arıza Kodları 1. Dış Ünite Hata Kodu Dış Ünite veya iç ünite durduğunda, kompressör durur. Dış ünite ekranında aşağıdaki kodu belirir. Hata

Detaylı

Servo sürücü arızası(devre arızası). Sürücüyü yeni bir sürücü ile değiştirin.

Servo sürücü arızası(devre arızası). Sürücüyü yeni bir sürücü ile değiştirin. Err 11.0 Kontrol güç kaynağının dönüştürücü bölümündeki faz ve nötrün arasındaki voltaj belirlenen değerden aşağıda. 100V versiyon : ~70VDC (~50VAC) 200V versiyon : ~145VDC (~100VAC) 400V versiyon : ~15VDC

Detaylı

FRENIC MEGA ÖZET KULLANIM KLAVUZU

FRENIC MEGA ÖZET KULLANIM KLAVUZU FRENIC MEGA ÖZET KULLANIM KLAVUZU GENEL BİLGİLER SÜRÜCÜ KONTROL BAĞLANTILARI PLC 24 VDC CM DİJİTAL GİRİŞ COM UCU FWD REV DİJİTAL GİRİŞLER ( PNP / NPN SEÇİLEBİLİR ) SW1 X1 - X7 EN ENABLE GİRİŞİ Y1 - Y4

Detaylı

FİYAT LİSTESİ ŞUBAT 2018

FİYAT LİSTESİ ŞUBAT 2018 ŞUBAT V1.0 ANA KUMANDA KARTLARI YARDIMCI KARTLAR ANA KUMANDA KARTLARI 1001305 ARL-100 Asansör Kumanda Kartı - Maksimum 8 Durak 110.00 1001306 ARL-200S Asansör Kumanda Kartı - Maksimum 16 Durak 170.00 1001307

Detaylı

TOSHIBA TOSVERT VF-NC1S PARAMETRE TABLOSU TEMEL PARAMETRELER

TOSHIBA TOSVERT VF-NC1S PARAMETRE TABLOSU TEMEL PARAMETRELER TOSHIBA TOSVERT VF-NC1S PARAMETRE TABLOSU TEMEL PARAMETRELER AUH Tarih Fonksiyonu En son değiştirilen 5 parametreyi grup olarak gösterir :- 1:Temel ayarlama sihirbazı 2:Preset hız sihirbazı AUF Sihirbaz

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU ELEKTROMEKANİK KUMANDA SİSTEMLERİ ELEKTRİK VE ENERJİ. Haftalık Ders Saati. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU ELEKTROMEKANİK KUMANDA SİSTEMLERİ ELEKTRİK VE ENERJİ. Haftalık Ders Saati. Okul Eğitimi Süresi DERS BİLGİ FORMU DERSİN ADI BÖLÜM PROGRAM DÖNEMİ DERSİN DİLİ DERS KATEGORİSİ ÖN ŞARTLAR SÜRE VE DAĞILIMI KREDİ DERSİN AMACI ÖĞRENME ÇIKTILARI VE YETERLİKLER DERSİN İÇERİĞİ VE DAĞILIMI (MODÜLLER VE HAFTALARA

Detaylı

OTOMATİK TRANSFER ŞALTERLERİ

OTOMATİK TRANSFER ŞALTERLERİ OTOMATİK TASFE ŞALTELEİ Otomatik Transfer Şalterleri MAU Otomatik Transfer Şalterleri İçindekiler Genel Bilgi.... 71 Modüler Otomatik Transfer Şalteri (100A den 800A e kadar)... 73 İzleme & Kontrol...

Detaylı

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz

Detaylı

PRO 95 Dairesel Motor Kontrol Kartı. Genel özellikler

PRO 95 Dairesel Motor Kontrol Kartı. Genel özellikler Genel özellikler Kart giriş voltajı 220VAC 50 \ 60 Hz Giriş sigorta değeri 3A 250VAC Maksimum motor gücü 800 W Harici cihazlar için besleme değeri 24VAC 315 ma max. Harici cihazlar için sigorta değeri

Detaylı

RX İnvertörlerde Frenleme Direnci Bağlantısı

RX İnvertörlerde Frenleme Direnci Bağlantısı RX İnvertörlerde Frenleme Direnci Bağlantısı İÇİNDEKİLER Giriş Harici Frenleme Direnci(Dinamik) Kullanımı Frenleme Direnci/Ünitesi Boyutları ve Seçim Tablosu RX de Frenleme Direnci Bağlantıları RX de Frenleme

Detaylı

REV01 13/02/2012 KARTIN ÜZERİNDE BULUNAN MALZEMELER VE ANLAMLARI

REV01 13/02/2012 KARTIN ÜZERİNDE BULUNAN MALZEMELER VE ANLAMLARI KARTIN ÜZERİNDE BULUNAN MALZEMELER VE ANLAMLARI REV01 13/02/2012 *** Motor ve kontrol ünitesi arasındaki kablo bağlantısı yapılmıştır. Bu bağlantının değiştirilmesi veya kablonun eklenmesi ve kesilmesi

Detaylı

Endüstriyel. D-Pro Automatic. Kontrol Ünitesi. TR - Kullanma Kılavuzu

Endüstriyel. D-Pro Automatic. Kontrol Ünitesi. TR - Kullanma Kılavuzu Endüstriyel D-Pro Automatic Kontrol Ünitesi TR - Kullanma Kılavuzu Kontrol Ünitesi Ana Kartı D-PRO Automatic - 2.2kW Uzaktan kumanda alıcısı Anten Optik sensör Jumper ı Kontrol kartı Kısmi Açma klemensi

Detaylı

Hydrokon Pompa Sistemleri için Tasarlanmış Hız Kontrol Cihazı

Hydrokon Pompa Sistemleri için Tasarlanmış Hız Kontrol Cihazı Hydrokon Pompa Sistemleri için Tasarlanmış Hız Kontrol Cihazı 1. Özellikler 2* 16 karakter LCD ekran Enerji var / Çalışıyor / Genel Hata ledleri Özel aparatlarla motor üstü montaj imkanı 1 asıl + 3 yardımcı

Detaylı

ÜÇ FAZLI ASENKRON MOTORLARA BUTON VE KONTAKTÖRLE YOL VERME

ÜÇ FAZLI ASENKRON MOTORLARA BUTON VE KONTAKTÖRLE YOL VERME ÜÇ FAZLI ASENKRON MOTORLARA BUTON VE KONTAKTÖRLE YOL VERME Şekil - 1 Şekilde üç fazlı asenkron motora buton ve kontaktörle yol veren devre görülmektedir. Devrede start butonuna basıldığında K 1 kontaktörünün

Detaylı

PRO 96 Dairesel Motor Kontrol Kartı. Genel özellikler

PRO 96 Dairesel Motor Kontrol Kartı. Genel özellikler Genel özellikler Kart giriş voltajı 220VAC 50 \ 60 Hz Giriş sigorta değeri 3A 250VAC Maksimum motor gücü 800 W Harici cihazlar için besleme değeri 24VAC 315 ma max. Harici cihazlar için sigorta değeri

Detaylı

FUJI MICRO HIZLI DEVREYE ALMA KILAVUZU

FUJI MICRO HIZLI DEVREYE ALMA KILAVUZU FUJI MICRO HIZLI DEVREYE ALMA KILAVUZU KONTEK OTOMASYON A.Ş. BEYİT SOK. NO:27 YUKARI DUDULLU ÜMRANİYE / İSTANBUL 0216 466 47 00 (T) 0216 466 21 20 (F) www.kontekotomasyon.com.tr Sayfa 1 / 7 TUŞ FONKSİYONLARI

Detaylı

SINAMICS G120 CU240B-2 ve CU240E-2 Kontrol Üniteleri Genel Tanımlar & Parametre Açıklamaları (V4.4)

SINAMICS G120 CU240B-2 ve CU240E-2 Kontrol Üniteleri Genel Tanımlar & Parametre Açıklamaları (V4.4) SINAMICS G120 CU240B-2 ve CU240E-2 Kontrol Üniteleri Genel Tanımlar & Parametre Açıklamaları (V4.4) Siemens Endüstri Sektörü Hareket Kontrol Sistemleri I DT MC Endüstri Sektörü / Hareket Kontrol Sistemleri

Detaylı

ACS ASANSÖR KUMANDA SİSTEMİ

ACS ASANSÖR KUMANDA SİSTEMİ ACS ASANSÖR KUMANDA SİSTEMİ ACS DONANIM ÖZELLİKLERİ ACS elektrikli asansörler için tasarlanmıştır. EN 81-1 standartlarına uygundur. Simplex, dublex, triplex,... 8 asansöre kadar grup olarak çalışır. Full

Detaylı

Samet Biricik Elk. Y. Müh. Elektrik Mühendisleri Odası 28 Ocak2011

Samet Biricik Elk. Y. Müh. Elektrik Mühendisleri Odası 28 Ocak2011 Samet Biricik Elk. Y. Müh. Elektrik Mühendisleri Odası 28 Ocak2011 1 KompanzasyonSistemlerinde Kullanılan Elemanlar Güç Kondansatörleri ve deşarj dirençleri Kondansatör Kontaktörleri Pano Reaktif Güç Kontrol

Detaylı

VP3 ASANSÖR KUMANDA KARTI VP3 LIFT CONTROLLER

VP3 ASANSÖR KUMANDA KARTI VP3 LIFT CONTROLLER VP3 ASANSÖR KUMANDA KARTI VP3 LIFT CONTROLLER Doküman sürüm/ version 2.00 Tarih/Date: 28.03.2015 PROGRAMLAMA KLAVUZU Serçeönü Mah. Çankaya Cad. Erciyes siteleri D Blok No:23/D KOCASİNAN/KAYSERİ TEL: 0352

Detaylı

SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V 2.0

SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V 2.0 SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V 2.0 EKİM, 2010 KONTAL ELEKTRONİK :: SEESAW BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V2.0 0 SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KARTI VE KULLANIMI Seesaw

Detaylı

ÖZKAY ELEKTRONİK. BK-103 Asansör Kumanda Kartı KULLANIM KILAVUZU

ÖZKAY ELEKTRONİK. BK-103 Asansör Kumanda Kartı KULLANIM KILAVUZU ÖZKAY ELEKTRONİK BK-103 Asansör Kumanda Kartı KULLANIM KILAVUZU 1. GİRİŞ BK-103 asansör kumanda kartında kumanda ayarlarını yapabilmek ve arıza kayıtlarını izleyebilmek gibi fonksiyonlar için 2x16 LCD

Detaylı

SDC4260A FOTOSELLİ OTOMATİK KAPI KUMANDA KARTI KULLANICI DOKÜMANI (HARİCİ GÜÇ KAYNAKLI, AYARLI) TRİMPOT

SDC4260A FOTOSELLİ OTOMATİK KAPI KUMANDA KARTI KULLANICI DOKÜMANI (HARİCİ GÜÇ KAYNAKLI, AYARLI) TRİMPOT SDC4260A OTOMATİK KAPI KARTI DOKÜMANI FOTOSELLİ KUMANDA KULLANICI KAYNAKLI, AYARLI) TRİMPOT (HARİCİ GÜÇ SDC4260A FOTOSELLİ OTOMATİK KAPI KUMANDA KARTI GENEL ÖZELLİKLER : SDC4260A Fotoselli Otomatik Kapı

Detaylı

Sinamics G120C Genel Tanımlar & Parametre Açıklamaları

Sinamics G120C Genel Tanımlar & Parametre Açıklamaları Sinamics G120C Genel Tanımlar & Parametre Açıklamaları Siemens Endüstri Sektörü Hareket Kontrol Sistemleri I DT MC Endüstri Sektörü / Hareket Kontrol Sistemleri Ba lıklar * G120C Güç ve Kontrol Terminal

Detaylı

Analog Dijital Çevirici Analog Dijital Çevirici Arızalı. Sürücü üzerindeki analog-dijital çevirici devre hatası, sürücü tamire gönderilmeli

Analog Dijital Çevirici Analog Dijital Çevirici Arızalı. Sürücü üzerindeki analog-dijital çevirici devre hatası, sürücü tamire gönderilmeli A.01 Parametre çökmesi Parametrelerde uyumsuzluk var Kullanılan parametreleri bir yere not alın Sürücünün RUN modunda olmadığına emin olun ve Fn001 ile parametreleri sıfırlayın Sürücüyü yeniden başlatın

Detaylı

PINAR MÜHENDİSLİK A.Ş. FRENIC LIFT AÇIK/KAPALI ÇEVRİM REDÜKTÖRLÜ MOTOR DEVREYE ALMA KILAVUZU

PINAR MÜHENDİSLİK A.Ş. FRENIC LIFT AÇIK/KAPALI ÇEVRİM REDÜKTÖRLÜ MOTOR DEVREYE ALMA KILAVUZU PINAR MÜHENDİSLİK A.Ş. FRENIC LIFT AÇIK/KAPALI ÇEVRİM REDÜKTÖRLÜ MOTOR DEVREYE ALMA KILAVUZU Bu kullanım kılavuzunun kullanılabilmesi için TP-G1-ELS tuş takımının cihaza takılı olması gereklidir. Burada

Detaylı

idoor Multi Drive Auto Door Controller

idoor Multi Drive Auto Door Controller idoor Multi Drive Auto Door Controller DİKKAT! Kullanım talimatlarına uyulmaması durumunda maddi zararlar ve yaralanmalar olabilir. Kapının günlük kullanıma hazır olup olmadığı her sabah mal sahibi tarafından

Detaylı

1. MV100 serisi sürücülerde hızlı devreye alma işlemi;

1. MV100 serisi sürücülerde hızlı devreye alma işlemi; 1. MV100 serisi sürücülerde hızlı devreye alma işlemi; Üç fazlı ürünler için R-S-T, Mono faz ürünler için L-N uçlarına besleme bağlantısı yapmak sürücüye enerji vermek için yeterlidir. Ancak, enerji vermeden

Detaylı

HD ONE X S Kumanda Kartı Üzerindeki Ortak Rumuzlar

HD ONE X S Kumanda Kartı Üzerindeki Ortak Rumuzlar Kumanda Kartı Üzerindeki Ortak Rumuzlar R Şebeke Besleme S T MP Şebeke Nötr 1 Kabin Beslemesi Girişi 2 LamKabin bası Beslemesi LIR1 Kapı Açma Magneti Röle Kontak Ortağı LIR2 Kapı Açma Magneti Röle Kontak

Detaylı

KONELCE KULLANIM KILAVUZU

KONELCE KULLANIM KILAVUZU 81/20 ASANSÖR KUMANDA KARTI REVULATION KULLANIM KILAVUZU KULLANIM KILAVUZU 2019 içindekiler 1. İçindekiler 1 2. Parametreler 2 3. Teknik Özellikler 3 4. Genel Özellikler 3 5. Fiziksel Özellikler 3 6. Rumuzlar

Detaylı

RTX 6A-BX RF Uzaktan Kumanda

RTX 6A-BX RF Uzaktan Kumanda RTX 6A-BX RF Uzaktan Kumanda delab Deniz Elektronik Laboratuvarı Tel:0216-348 65 21 Yüksek performanslı 6 kanal RF kontrol alıcı verici seti. Çalışma frekansı UHF 434.9 MHz. Endüstriyel çalışmalara uyumlu.açık

Detaylı

KULLANIM KLAVUZU DCB-I KRAMER KAPI KONTROL KARTI. Lifkon Elektrik Elektronik DCB-I. D.No: 005 - D.Ver: 104-27.04.2015 - www.lifkon.

KULLANIM KLAVUZU DCB-I KRAMER KAPI KONTROL KARTI. Lifkon Elektrik Elektronik DCB-I. D.No: 005 - D.Ver: 104-27.04.2015 - www.lifkon. KRAMER KAPI KONTROL KARTI KULLANIM KLAVUZU Bütün Hakları Saklıdır. 1 / 11 İÇİNDEKİLER GĠRĠġ... 3 TEKNĠK ÖZELLĠKLER... 4 BAĞLANTI ġemasi... 5 KART ÇALIġMA MODLARI... 6 MENÜ... 7 KAPI HAREKETLERĠ... 10 MONTAJ...

Detaylı

E5_C Serisi Hızlı Başlangıç Kılavuzu

E5_C Serisi Hızlı Başlangıç Kılavuzu E5_C Serisi Hızlı Başlangıç Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. Giriş 2. Sensör Bağlantı Şekilleri 3. Sensör Tipi Seçimi 4. Kontrol Metodunun PID Olarak Ayarlanması 5. Auto-Tuning Yapılması 6. Alarm Tipinin Değiştirilmesi

Detaylı

BESLEME KARTI RF ALICI KARTI

BESLEME KARTI RF ALICI KARTI BESLEME KARTI Araç üzerinde bulunan ve tüm kartları besleyen ünitedir.doğrudan Lipo batarya ile beslendikten sonra motor kartına 11.1 V diğer kartlara 5 V dağıtır. Özellikleri; Ters gerilim korumalı Isınmaya

Detaylı

AE-LIFT MOTOR SÜRÜCÜ. Orhun TAŞKAYA AYBEY ELEKTRONİK

AE-LIFT MOTOR SÜRÜCÜ. Orhun TAŞKAYA AYBEY ELEKTRONİK AE-LIFT MOTOR SÜRÜCÜ Orhun TAŞKAYA AYBEY ELEKTRONİK ÜRÜN TANITIM SEMİNERİ 16 ŞUBAT 2016 AE-LIFT GENEL ÖZELLİKLERİ 7.5, 11, 15 ve 22 kw güç seçenekleri Asenkron ve senkron motor sürebilme Artımsal, EnDAT,

Detaylı

ACT ASANSÖR KUMANDA SİSTEMİ

ACT ASANSÖR KUMANDA SİSTEMİ ACT ASANSÖR KUMANDA SİSTEMİ ACT DONANIM ÖZELLİKLERİ ACT elektrikli asansörler için tasarlanmıştır. EN 81-1 standartlarına uygundur. Simplex, dublex, triplex,... 8 asansöre kadar grup olarak çalışır. Paralel,

Detaylı

ELEKTRİK MAKİNALARI VE KUMANDA 4.1.ASENKRON MOTORLARA DİREKT YOL VERME VE DEVRE ŞEMALARI

ELEKTRİK MAKİNALARI VE KUMANDA 4.1.ASENKRON MOTORLARA DİREKT YOL VERME VE DEVRE ŞEMALARI BÖLÜM 4 OTOMATİK KUMANDA DEVRELERİ 4.1.ASENKRON MOTORLARA DİREKT YOL VERME VE DEVRE ŞEMALARI Basitliği, dayanıklılığı ve ekonomik olmasından endüstride en çok kullanılan asenkron motora, gücüne, işletme

Detaylı

Stop Zaman Rölesi - Kullanıcı Ayarlı

Stop Zaman Rölesi - Kullanıcı Ayarlı Stop Zaman Rölesi - Kullanıcı Ayarlı Ürün Kodu 201.018.001-12V 201.018.002-24V Terminal Yapısı & Boyutlar & Diyagram Aksesuarlar 207.150.251 Soket 5 Terminalli, 5 Kablolu - Siyah (Standart kablo boyu 20

Detaylı

GRAFİK EKRAN STOKERLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU V1.0

GRAFİK EKRAN STOKERLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU V1.0 GRAFİK EKRAN STOKERLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU V1.0 1 1. TUŞLAR : YUKARI/AŞAĞI TUŞLARI: Cihaza yeni değer girişi bu tuşlar ile yapılır. SICAKLIK AYARI: Kazan sıcaklık set değeri bu tuş ile

Detaylı

OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU

OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU Kazan Kontrol Panosu Ürün Açıklaması Pano AÇ/KAPA tuşundan açılır. Cihaz açıldığında ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir. Burada

Detaylı

5-14 KURULUM AYARLARI CALIŞMA FONKSİYONLARI MEKANÝK KURULUM ARIZA DURUMLARI GÜVENLÝK UYARILARI TEKNÝK ÖZELLÝKLER

5-14 KURULUM AYARLARI CALIŞMA FONKSİYONLARI MEKANÝK KURULUM ARIZA DURUMLARI GÜVENLÝK UYARILARI TEKNÝK ÖZELLÝKLER 3 4 5-14 2 KURULUM AYARLARI 15-16 CALIŞMA FONKSİYONLARI 17-20 MEKANÝK KURULUM 21-22 ARIZA DURUMLARI 23 GÜVENLÝK UYARILARI 24 TEKNÝK ÖZELLÝKLER 25 3 07 08 06 10 11 09 Perde Radar ( Opsiyonel) 4 07 Kayış

Detaylı

www.hedefsan.net PARAMETRE LİSTESİ

www.hedefsan.net PARAMETRE LİSTESİ 1 PARAMETRE LİSTESİ 00 Lisan seçimi ( Türkçe / İngilizce ) 01 Asansör tipi 02 Kumanda tipi 03 Durak sayısı 04 Bodrum sayısı 05 Kapı tipi 06 Meşgul süresi 07 Kilit bekleme süresi 08 Katta bekleme süresi

Detaylı

3 FAZLI ASENKRON MOTORLAR

3 FAZLI ASENKRON MOTORLAR 3 FAZLI ASENKRON MOTORLAR 3 FAZLI ASENKRON MOTORLAR Üç fazlı AC makinelerde üretilen üç fazlı gerilim, endüstride R-S-T (L1-L2- L3) olarak bilinir. R-S-T gerilimleri, aralarında 120 şer derece faz farkı

Detaylı

ALEV MONİTÖRÜ. ( 4 20 ma ) 03MA. 03MA Alev monitörünün uygulama alanları : 03MA Alev monitörünün yapısı : Özellikler :

ALEV MONİTÖRÜ. ( 4 20 ma ) 03MA. 03MA Alev monitörünün uygulama alanları : 03MA Alev monitörünün yapısı : Özellikler : ALEV MONİTÖRÜ ( 4 20 ma ) 03MA 03MA Alev monitörünün uygulama alanları : Brülörlerde alev denetimi Ultraviyole fotoseller ile alev izlemek için. Yüksek gerilim hatlarında korona tespit etmek için. Yarı

Detaylı

Open S OTOMATİK KAPI KULLANMA KILAVUZU. Rev

Open S OTOMATİK KAPI KULLANMA KILAVUZU. Rev Open S OTOMATİK KAPI KULLANMA KILAVUZU Rev.01.30.03.15 2.1. Teknik Özellikleri Çalışma Gerilimi Motor Gerilimi Çektiği Akım Motor Gücü 230 V AC 24 V DC 2A - max.6a 100 W Çalışma Sıcaklığı 0 0-15 / +50

Detaylı

ARV65. . ArVına. kumanda sistemleri. Asansör için yenilikler

ARV65. . ArVına. kumanda sistemleri. Asansör için yenilikler Asansör için yenilikler 0216-706-0883 wwwarvinacomtr Tümleşik ARCODE, bünyesinde VVVF sürücü, kontrol birimleri ve kata getirme sistemini barındıran tümleşik asansör kontrol ünitesidir Yeni asansörlerin

Detaylı

TEKNİK ARIZA TABLOSU

TEKNİK ARIZA TABLOSU TEKNİK ARIZA TABLOSU Kombi Durumu Arıza Muhtemel nedeni Çözüm Brülör ateşlenmiyor Gaz bezlemesi arızası Gaz basıncını Gaz besleme ventilini veya gaz şebekesi emniyet valfi müdahalesini Gaz valfi bağlı

Detaylı

FİYAT LİSTESİ KASIM 2017 V1.0

FİYAT LİSTESİ KASIM 2017 V1.0 KASIM V1.0 ANA KUMANDA KARTLARI YARDIMCI KARTLAR ANA KUMANDA KARTLARI 1001305 ARL-100 Asansör Kumanda Kartı - Maksimum 8 Durak 110,00 1001306 ARL-200S Asansör Kumanda Kartı - Maksimum 16 Durak 170,00 1001307

Detaylı

İçindekiler. Teknik Özellikler 6. Parametre Tablosu 8. Kullanıcı Arabirimi 10. Montaj 16. Ürün Seçimi 20

İçindekiler. Teknik Özellikler 6. Parametre Tablosu 8. Kullanıcı Arabirimi 10. Montaj 16. Ürün Seçimi 20 İçindekiler Teknik Özellikler 6 Parametre Tablosu 8 Kullanıcı Arabirimi 10 Montaj 16 Ürün Seçimi 20 Teknik Özellikler 6 Teknik Özellikler AC Besleme DC Besleme Giriş Voltajı 100 220 VAC ± %10 24 VDC ±

Detaylı

D700 TAM OTOMATİK ASANSÖR KAPISI KUMANDA KARTI KULLANICI DOKÜMANI SGM SERİ ÜRETİMDEN KALDIRILMIŞTIR ELEKTRONİK SİSTEM GELİŞTİRME, MÜH. TİC. LTD. ŞTİ.

D700 TAM OTOMATİK ASANSÖR KAPISI KUMANDA KARTI KULLANICI DOKÜMANI SGM SERİ ÜRETİMDEN KALDIRILMIŞTIR ELEKTRONİK SİSTEM GELİŞTİRME, MÜH. TİC. LTD. ŞTİ. T TTİ Ö II D TI II DÜI Eİ ÜETİDE DIIIŞTI G EETİ İTE GEİŞTİE, Ü. Tİ. TD. ŞTİ. ŞEETTİ GÜTY D. VŞ :/ ZYTĞI, DIÖY / İT TE : (6) 6 55 86 www.sgm.com.tr mail@sgm.com.tr T TTİ Ö II D TI Tam tomatik sansör apısı

Detaylı

GA 2.0 220V YANAKAYAR BAHÇE KAPISI MOTOR KONTROL KARTI

GA 2.0 220V YANAKAYAR BAHÇE KAPISI MOTOR KONTROL KARTI GA 2.0 220V YANAKAYAR BAHÇE KAPISI MOTOR KTROL KARTI Kullanım Kitabı V 1.0 Aralık, 2011 KTAL ELEKTRİK :: 220V YANAKAYAR BAHÇE KAPISI MOTROL KTROL KARTI 0 YANAKAYAR BAHÇE KAPISI MOTOR KTROL KARTI Yanakayar

Detaylı

24v ac trafo Bariyer kartının Besleme voltajı Bariyer koluna Takılan led(0psiyonel) Buraya bağlanır. Polarite önemlidir.

24v ac trafo Bariyer kartının Besleme voltajı Bariyer koluna Takılan led(0psiyonel) Buraya bağlanır. Polarite önemlidir. 24v ac trafo Bariyer kartının Besleme voltajı Bariyer koluna Takılan led(0psiyonel) Buraya bağlanır. Polarite önemlidir. led7 24 v dc 70watt, maksimum tork ta 4.5 A çeker, normal çalışma ortalama 3 A DIR

Detaylı

Nice RUN1800 RUN2500. Montaj Kılavuzu

Nice RUN1800 RUN2500. Montaj Kılavuzu Nice RUN1800 RUN500 Montaj Kılavuzu TR 1 387mm 108mm 400mm 53mm 1 3 5 E 3 8 11 6 7 10 D C F 4 C 1 9 F B A 3 4 5 Max. 40mm 40 0 10 0 50 400 6 7 40 0 10 0 50 400 8 9 1 mm 10 11 1 13 3 8 mm 14 1 3 4 3 15

Detaylı

HT-53 ASANSÖR KUMANDA KARTI (LİFT CONTROL CARD)

HT-53 ASANSÖR KUMANDA KARTI (LİFT CONTROL CARD) HT-53 ASANSÖR KUMANDA KARTI (LİFT CONTROL CARD) KULLANIM KILAVUZU (USER MANUEL) EN81-1/2+A3 CE 103.3784 GÜVENLİK NOTLARI HEYTECH HT-53 Kumanda kartı tahrik tipi hidrolik ve halatlı Asansörler için tasarlanmış

Detaylı

BÖLÜM 5 DC Şönt Motor Testleri

BÖLÜM 5 DC Şönt Motor Testleri BÖLÜM 5 DC Şönt Motor Testleri 5-1 DENEY 5-1 Bağlantı ve Motor Yönü Kontrolü AMAÇ Testler tamamlandıktan sonra DC şönt motorun bağlantısı ve motorun devir yönü kontrolü konusunda yeterli bilgiye sahip

Detaylı

1. Ürün Bilgisi. Şekil 1: AVS Pano Dış Görünümü. EPC-6 Kontrol Paneli. Manuel / Otomatik / Kapalı / Seçici / Çalıştırma Butonu

1. Ürün Bilgisi. Şekil 1: AVS Pano Dış Görünümü. EPC-6 Kontrol Paneli. Manuel / Otomatik / Kapalı / Seçici / Çalıştırma Butonu AVS Kontrol Panosu 1. Ürün Bilgisi AVS; değişken hızlı kontrol sayesinde yüksek enerji tasarrufu sağlayan, 4.3 TFT dokunmatik ekrana sahip özel tasarlanmış PLC ve röle modülünden oluşan, bir pompa kontrol

Detaylı

MX2 İnvertörlerde Frenleme Direnci Bağlantısı

MX2 İnvertörlerde Frenleme Direnci Bağlantısı MX2 İnvertörlerde Frenleme Direnci Bağlantısı İÇİNDEKİLER Giriş Harici Frenleme Direnci(Dinamik) Kullanımı Frenleme Direnci Boyutları ve Seçim Tablosu MX2 de Frenleme Direnci Bağlantıları MX2 de Frenleme

Detaylı

BÖLÜM 6 DC Kompunt Motor Testleri

BÖLÜM 6 DC Kompunt Motor Testleri BÖLÜM 6 DC Kompunt Motor Testleri 6-1 DENEY 6-1 Düz Kompunt Motorun Bağlantı ve Motor Yönü Kontrolü AMAÇ Testler tamamlandıktan sonra DC Düz kompunt motorun bağlantısı ve motorun devir yönü kontrolü konusunda

Detaylı

SERVOMOTOR HIZ VE POZİSYON KONTROLÜ

SERVOMOTOR HIZ VE POZİSYON KONTROLÜ SERVOMOTOR HIZ VE POZİSYON KONTROLÜ Deneye Hazırlık: Deneye gelmeden önce DC servo motor çalışması ve kontrolü ile ilgili bilgi toplayınız. 1.1.Giriş 1. KAPALI ÇEVRİM HIZ KONTROLÜ DC motorlar çok fazla

Detaylı

TRİFAZE VOLTAJ REGÜLATÖRLERİ

TRİFAZE VOLTAJ REGÜLATÖRLERİ TRİFAZE VOLTAJ REGÜLATÖRLERİ Trifaze mikro-işlemci kontrollü voltaj regülatörlerimiz 10,5 kva ile 2000 kva güç değerleri arasında standart veya korumalı olarak üretilmektedir. Regülatörlerimiz dengelenmiş

Detaylı

EN 81-1/2 STANDARTLARI GÜNCELLEMESİ

EN 81-1/2 STANDARTLARI GÜNCELLEMESİ EN 81-1/2 STANDARTLARI GÜNCELLEMESİ İSTEM DIŞI KABİN HAREKETİ UNINTENDED CAR MOVEMENT Asansör kabininin katta kapısı açık iken kontrolsüz olarak hareket etmesi İstem Dışı Kabin Hareketi olarak tanımlanmıştır.

Detaylı

UPSLIFT ASANSÖR KURTARMA GÜÇ MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

UPSLIFT ASANSÖR KURTARMA GÜÇ MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU UPSLIFT ASANSÖR KURTARMA GÜÇ MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU Sürüm: 1.0 BÖLÜM 1-UYARILAR... 1 BÖLÜM 2-TEKNİK ÖZELLİKLER... 2 2.1 ELEKTRİKSEL ÖZELLİKLER... 2 2.2 MEKANİK ÖZELLİKLER... 3 BÖLÜM 3-UPSLIFT İÇİN UYGUN

Detaylı

Yumuşak Yolvericiler. Kalkış için kontrollü yol verme fonksiyonları. Duruş için özellikle pompa uygulamalarına yönelik yumuşak duruş fonksiyonları

Yumuşak Yolvericiler. Kalkış için kontrollü yol verme fonksiyonları. Duruş için özellikle pompa uygulamalarına yönelik yumuşak duruş fonksiyonları Yumuşak Yolvericiler Vektör kontrollü AKdem dijital yumuşak yol vericisi, 6-tristör kontrollü olup, 3 fazlı sincap kafesli motorlarda yumuşak kalkış ve duruş prosesleri için tasarlanmıştır. Vektör kontrol,

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

Tam otomatik servo kontrol lü. 1 Adet ( dijital ) voltmetre Düzeltme ( kontrol ) hızı: 100 Giriş gerilim aralığı: faz - nötr arası 16

Tam otomatik servo kontrol lü. 1 Adet ( dijital ) voltmetre Düzeltme ( kontrol ) hızı: 100 Giriş gerilim aralığı: faz - nötr arası 16 1-40 kva Monafaze AGR 33 Mikro İşlemcili Voltaj Regülatörü Tam otomatik servo kontrol lü. 1 Adet ( dijital ) voltmetre Düzeltme ( kontrol ) hızı: 100 vac / sn. Giriş gerilim aralığı: faz - nötr arası 16-250

Detaylı

!!! DİKKAT!!! Bu kılavuzu okumadan kurulum yapmayınız...

!!! DİKKAT!!! Bu kılavuzu okumadan kurulum yapmayınız... H-SVC10 Reaktif Enerji Regülasyonlu Endüktif yük sürücü. Bu kitapçık 1 Adet H-SVC10 Cihazı kullanımı ve montajıyla ilgili son kullanıcıya yönelik bilgiler içerir.!!! DİKKAT!!! Bu kılavuzu okumadan kurulum

Detaylı

TESTLERİ 1. A3. ile donatılmalıdır. düzeltilmelidir.

TESTLERİ 1. A3. ile donatılmalıdır. düzeltilmelidir. 93 ASANSÖRLERİN EN 81-1/2 A3 EK MADDEL ERİNE UYGUNLUK MUAYENELERİ VE GÜVENLİK ELEMANLARININ TİP TESTLERİ Melihh KÜÇÜKÇALIK Arkel Elektrikk Elektronikk Tic. Ltd. Şti. Ş melih.kucukcalik@arkel.com.tr 1.

Detaylı

Elektronik Koruma Sistemi neden gereklidir?

Elektronik Koruma Sistemi neden gereklidir? Elektronik Koruma Sistemi neden gereklidir? Elektronik Koruma Sistemi yapısı itibarı ile harmonik dalga filtresi görevi ve voltaj dengeleyici görevi yürüterek voltajı ve anlık enerji ihtiyacını optimize

Detaylı