GÖZETİM FAALİYETLERİ (BULGULAR VE SONUÇLAR) Derviş ALTINOK Daire Başkanı Mayıs, 2017

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GÖZETİM FAALİYETLERİ (BULGULAR VE SONUÇLAR) Derviş ALTINOK Daire Başkanı Mayıs, 2017"

Transkript

1 GÖZETİM FAALİYETLERİ (BULGULAR VE SONUÇLAR) Derviş ALTINOK Daire Başkanı Mayıs, 2017

2 Doğru ve Güvenilir Finansal Bilgi İçin Hukuki Altyapı 2 Fi a sa tabloların, Türkiye Muhasebe Standartlarına göre düzenlenmesi (TTK md. 515) Fi a sa tab o arda, malvarlıksal ve fi a sa durumu dürüst resim i kesi e uygu o arak yansıtılıp yansıtılmadığının de etimi i yapılması (TTK md. 398) De etimi, be ir e e sta dart ve i ke ere uygu o arak yapılmasını temi etmek üzere i ce eme ve gözetim yapılması (KHK md 2-9)

3 Gözetim Faaliyeti Nedir? 3» Denetçi i e de et e e şirket arasında de etim sözleşmesi i e kuru a hukuki ilişkinin unsurlarının ve bu ilişki sebebi i e Kuruma karşı yükümlülüklerin yapılan bi dirim er üzerinden gözden geçirilmesidir.

4 Gözetim Faaliyetleri 4 Sözleşme Bi dirim eri Asgari U sur ar Sözleşmelerin Bildirim Zamanı Sözleşmelerde Oluşturulan Denetim Ekip eri Rotasyon Süreleri Ortaklık ve stihdam lişkisi

5 Gözetim Faaliyetleri 5 Ge ir Bi dirim eri Mesleki Sorumluluk Sigortası Bildirimleri Şeffaflık Raporları Bildirimleri Denetim Raporları Bildirimleri Denetim Yaptırma Yükümlüğü

6 A) Sözleşme Bildirimleri 1) Asgari Unsurlar/Hukuki Dayanak 6 De etim sözleşmelerinin BDY nin 29 u cu maddesi de be irti e asgari unsurları içermesi zoru udur. (BDY md. 29) BDY nin 29 u cu maddesi de düzenlenen hükümlere aykırı hareket edi mesi «Uyarı» yaptırımını gerektirmektedir. (BDY md. 40/1-ğ )

7 Asgari Unsurlar/Bulgular yılı de etim eri e ait sözleşmeler gözetime tabi tutu du sözleşmede asgari u sur yönünden eksik ik tespit edi di.

8 Asgari Unsurlar/Sonuçlar 8 Bu sözleşmeleri düzenleyen 52 denetçi i e 100 de etim kuruluşundan savu ma alındı. Yapılan değerlendirmeler so ucu da Kuru umuzca, söz ko usu eksik ik er i e 2015 ve 2016 yıllarına ilişkin de etim sözleşmelerinde var o a eksik ik eri gideri mesi için tüm de etim kuruluşlarına ve denetçilere 01/08/2016 tarihi e kadar süre veri di.

9 2)Bildirim Zamanı/Hukuki Dayanak 9 Sözleşmelerin imza tarihi de itibare 30 gün içerisinde Kurumumuza bi diri mesi zoru udur. (BDY md. 34/1-b) Kurumumuza yapılacak bi dirim eri zamanında, tam ve doğru o arak yeri e getiri memesi «Uyarı» yaptırımını gerektirmektedir. (BDY md. 40/1-ı)

10 Bildirim Zamanı/Bulgular yılı de etim eri e ait sözleşmeler gözetime tabi tutu du sözleşmenin süresi içinde bildirilmediği tespit edi di.

11 Bildirim Zamanı/Sonuçlar 11 Tespite ilişkin 10 denetçi i e 40 de etim kuruluşunun savunması alındı. Kuru umuzca, tüm de etim kuruluşlarına ve denetçilere, sözleşmelerin zamanında, tam ve doğru o arak Kuruma bi dirme eri hususu da 01/08/2016 tarihi e kadar süre veri erek, bu tarihte so ra tespit edi ecek aykırılıklar hakkında gerek i yaptırımların uygulanacağı i gi i ere duyuru du.

12 Sözleşme Bildirimleri 3)Denetim Ekipleri/Konular Asıl ve yedek de etim ekip eri de, 1. Denetçi vb. u va ar a görevlendirilenlerin de etim yapmaya yetki i oldukları alanların de etimi yapılan şirketin de etimi i kapsayıp kapsamadığı, (sermaye piyasası, bankacılık, sigortacılık ve özel emek i ik gibi) (BDY md.11/1, md.27/1), 2. Denetçi vb. u va ar a görevlendirilenlerin Kurumumuzca yetkilendirilmiş denetçi o up olmadıkları (TTK md. 400, BDY md.11), 3. Sorum u denetçi o arak görevlendirilenlerin Kurumumuzca onaylanmış sorum u denetçi o up olmadıkları (BDY md. 28), 12

13 3-a) Denetim Yapmaya Yetkili Olunan Alanlar/Hukuki Dayanak 13 De etim ekip eri i, de et e e işletmenin büyüklüğü, faa iyet eri i e tabi olduğu düzenlemelerin özelliği ve be zeri husus ar dikkate alınarak de etimi Kurum düzenlemelerine uygu bir şekilde gerçekleştirebilecek yetki, bi gi, beceri ve tecrübeye sahip o a yeter i sayıda denetçiden oluşturulması zoru udur (BDY md. 27). Mevzuat uyarınca sadece de etim kuruluşları tarafından yapılması gereke de etim erde, 27 ci madde uyarınca de etim ekip eri de ara a koşullara aykırı davranılması «faaliyet izninin askıya alınması» yaptırımını gerektirmektedir (BDY md.41/1-e).

14 3-a) Denetim Yapmaya Yetkili Olunan Alanlar/Bulgular 2014 ve 2015 yılı de etim eri e ait sözleşmeler gözetime tabi tutu du. Sigortacılık ve özel emek i ik şirketlerinin de etimi e ilişkin o arak düzenlenen sözleşmelerin 32 sinde, denetçilerin bir kısmının «sigortacılık ve özel emeklilik» şirketlerinin de etimi i yapmaya yetki i olmadıkları tespit edi di. 14

15 3-a) Denetim Yapmaya Yetkili Olunan Alanlar/Sonuçlar 15 Söz ko usu sözleşmeleri düzenleyen 8 de etim kuruluşunun savunması alındı ve haklarında Gözetim Raporu düzenlendi, Kuru umuzca yapılan değerlendirmelerde, 8 de etim kuruluşuna top am TL idari para cezası, 7 de etim kuruluşuna «uyarı» yaptırımı, 1 de etim kuruluşuna «ikaz» kararı veri di.

16 3-b) Denetçilik Durumu/Hukuki Dayanak 16 De etim a cak Kurumumuzca yetkilendirilmiş de etim kuruluşları ve denetçiler tarafından yetki eri çerçevesinde yürütülebilir (TTK md.400, BDY md.11).

17 3-b)Denetçilik Durumu/Bulgular 2014 ve 2015 yılı de etim eri e ait sözleşmeler gözetime tabi tutu du. 1 de etim kuruluşu tarafından düzenlenen 4 sözleşmenin de etim ekip eri de görevlendirilen 1 kişinin Kurumumuzca yetkilendirilmiş denetçi olmadığı tespit edi di. 17

18 3-b) Denetçilik Durumu/Sonuçlar 18 lgili de etim kuruluşunun savunması alındı. Gözetim Raporu hazırlanmış o up; idari süreç devam etmektedir.

19 3-c) Sorumlu Denetçilik/Hukuki Dayanak 19 De etim ekip eri de sorum u denetçi o arak görevlendirilenlerin Kurumumuzca onaylanmış sorum u denetçi olması zoru udur (BDY md. 28). BDY nin 28 i ci maddesi uyarınca görevlendirilmesi uygu görülenler dışında sorum u denetçi görevlendirilmesi «uyarı» yaptırımını gerektirmektedir (BDY md.40/1-g)

20 3-c) Sorumlu Denetçilik/Bulgular ve 2015 yılı de etim eri e ait sözleşmeler gözetime tabi tutu du, 352 sözleşmede görevlendirilen 27 denetçinin Kurumumuzca onaylanmış sorum u denetçi olmadığı tespit edi di,

21 3-c) Sorumlu Denetçilik/Sonuçlar 21 Söz ko usu sözleşmeleri düzenleyen 16 de etim kuruluşunun savunması alındı. Hakkında Gözetim Raporu hazırlanan 8 de etim kuruluşu hakkında Kuru umuzca; 7 de etim kuruluşuna top am TL idari para cezası, 8 de etim kuruluşuna «uyarı» yaptırımı kararı verilmiştir. Diğer 8 de etim kuruluşu hakkında ise idari süreç devam etmektedir.

22 Sözleşme Bildirimleri 4) Rotasyon/Hukuki Dayanak 22 Üç yıl geçmedikçe; de etim kuruluşları so o yılda yedi yıl, de etim kuruluşlarında çalışanlar da dahi o mak üzere denetçiler ise so yedi yılda beş yıl de etim çalışması yürüttükleri işletmelere ilişkin de etim eri üstlenemezler (BDY md.26/1-ç). Söz ko usu mevzuat hükmüne aykırı o arak de etim faa iyeti i üstlenilmesi «faaliyet izninin askıya alınması» yaptırımını gerektirmektedir (BDY md. 41/d)

23 Rotasyon/Bulgular 23 Yapılan ko tro erde, 3 de etim kuruluşu tarafından üstlenilen 4 de etim işinde mevzuatta düzenlenen rotasyo sürelerine uyulmadığı tespit edilmiştir.

24 Rotasyon/Sonuçlar 24 Tespite esas söz ko usu 3 de etim kuruluşunun savunması alınmıştır. Söz ko usu 3 de etim kuruluşu hakkında Gözetim Raporu hazırlanmış o up; idari süreç devam etmektedir.

25 Sözleşme Bildirimleri 5) Ortaklık ve İstihdam İlişkisi/Hukuki Dayanak 25 Denetçiler sadece bir de etim kuruluşu adına de etim yapabi ir, istihdam edi dik eri de etim kuruluşuyla ilişkileri so a ermedikçe başka bir de etim kuruluşunda ya da tek başına de etim faa iyeti de bu u amaz ar (BDY md.26/4). Söz ko usu mevzuat hükmüne aykırı hareket edi mesi «faaliyet izninin askıya alınması» yaptırımını gerektirmektedir (BDY md. 41/1-d)

26 Ortaklık ve İstihdam İlişkisi/Bulgular ve 2015 yılı de etim eri e ait sözleşmeler gözetime tabi tutu du, 6 denetçinin, ha e görev aldığı de etim kuruluşu i e ilişkisi devam ederke ke di am ve hesabına de etim faa iyeti üstlendiği ve/veya bu amaçla üstlenilen de etim erde görev aldığı tespit edilmiştir.

27 Ortaklık ve İstihdam İlişkisi/Sonuçlar 27 Tespite esas duruma ilişkin o arak 6 denetçinin savunması alınmıştır. Gözetim Raporu hazırlanan 6 denetçi hakkında Kuru umuzca yapılan değerlendirmelerde ; 4 denetçi hakkında «uyarı» yaptırımı, 2 denetçi hakkında «faaliyet izninin askıya alınması» yaptırımı uygulanmasına kararı verilmiştir.

28 B) Gelir Bildirimleri/Hukuki Dayanak 28 De etim kuruluşları ve denetçiler, so takvim yılına ait ge ir eri i Kurumca be ir e e şekle uygu o arak mayıs ayının on beşinci gününün sonuna kadar Kurumumuza bi dirmek zorundadır (BDY md. 34/1-d). Kurumumuza yapılacak bi dirim eri zamanında, tam ve doğru o arak yeri e getiri memesi «Uyarı» yaptırımını gerektirmektedir. (BDY md. 40/1-ı)

29 Gelir Bildirimleri/Hukuki Dayanak Gelir Bildirimlerinin Nasıl Yapılacağı ve Şeffaflık Raporlarında Nasıl Yer Alacağı Hususu Bir takvim yılı içerisinde sözleşme imzalamış olan denetim kuruluşu ve denetçiler gelir bildiriminde bulunmalıdır. KAY K denetimi üstlenip şeffaflık raporu yayımlayan ve raporda son takvim yılına ait gelirlerine yer veren denetim kuruluşları da gelir bildiriminde bulunacaktır. Son takvim yılına ait gelirler bildirilirken; (Şeffaflık raporlarındaki dahil) Bağımsız denetim faaliyetlerinden Diğer denetim faaliyetlerinden, Defter tutma hizmet eri de ve Danışmanlık hizmetlerinden elde edilen gelirler itibariyle dağılımı gösterecek şekilde bildirimi yapılacaktır. 29

30 Gelir Bildirimleri/Bulgular denetçi ve 57 de etim kuruluşunun so takvim yılına ait ge ir eri i Kurumumuza bildirmediği, 13 denetçinin ve 46 de etim kuruluşunun ise bu bi dirimi zamanında yapmadığı, tespit edilmiştir.

31 Gelir Bildirimleri/Sonuçlar 31 Bu kapsamda 100 denetçi i e 103 de etim kuruluşunun savunması alınmış o up; idari süreç devam etmektedir.

32 C) Mesleki Sorumluluk Sigortası/Hukuki Dayanak 32 De etim kuruluşlarının ve denetçilerin, üstlendikleri i k de etim işiyle bir ikte başlamak üzere, tüm de etim eri i kapsayacak şekilde mes eki sorum u uk sigortası yaptırmaları zoru udur (BDY md. 33). Mes eki sorum u uk sigortası poliçesinin, poliçenin düzenlenme tarihi i takip ede günden itibare e geç 10 gün içinde Kurumumuza bi dirmesi zoru udur (BDY md. 34/1-ç).

33 C) Mesleki Sorumluluk Sigortası/Hukuki Dayanak 33 Mes eki sorum u uk sigortasının yaptırılmaması «Uyarı» yaptırımını gerektirmektedir (BDY md. 40/1-h). Ayrıca, Kurumumuza yapılacak bi dirim eri zamanında, tam ve doğru o arak yeri e getiri memesi «Uyarı» yaptırımını gerektirmektedir (BDY md. 40/1-ı).

34 Mesleki Sorumluluk Sigortası/Bulgular denetçi ve 50 de etim kuruluşunun mes eki sorum u uk sigortasını yaptırmadığı, 66 denetçi ve 101 de etim kuruluşunun ise söz ko usu sigortaya ilişkin poliçelerini zamanında Kurumumuza bildirmediği, tespit edilmiştir.

35 Mesleki Sorumluluk Sigortası/Sonuçlar 35 Bu kapsamda 160 denetçi i e 151 de etim kuruluşunun savunması alınmıştır.

36 Mesleki Sorumluluk Sigortası/Sonuçlar 36 Ko uya ilişkin o arak Kuru umuzu 23/03/2017 tarih i kararında: Mes eki sorum u uk sigortası yaptırmadığı tespit edi e de etim kuruluşları ve denetçilere tüm de etim eri i kapsayacak şekilde mes eki sorum u uk sigortası yaptırmaları için tarihi e kadar süre veri mesi e, Mes eki sorum u uk sigortalarını yasa süresi geçtikten so ra Kurumumuza bildirdiği tespit edi e de etim kuruluşları ve bağımsız denetçilerle i gi i o arak bir defaya mahsus herha gi bir yaptırım uygulanmamasına, karar verilmiştir.

37 D)Şeffaflık Raporları/Hukuki Dayanak 37 Bir takvim yılında KAY K de etimi yapmış de etim kuruluşlarının i gi i takvim yılını müteakip, özel hesap dönemi ku a a de etim kuruluşlarının ise hesap dönemi kapanışını müteakip dördüncü ayın so u a kadar yıllık şeffaflık raporu u Kuruma bi dirmesi ve ke di i ter et site eri de yayımlamaları zoru udur (BDY m. 36/1).

38 Şeffaflık Raporları/Hukuki Dayanak 38 Şeffaflık raporlarının BDY nin 36/2 ci maddesi de be irti e asgari bi gi eri içermesi zoru udur. (BDY md. 36/2) BDY nin 36 ncı maddesi de be irti e şekilde şeffaflık raporu u hazırlanmaması, zamanında Kurumumuza bi diri memesi ve yayımlanmaması «Uyarı» yaptırımını gerektirmektedir (BDY md. 40/1-j).

39 Şeffaflık Raporları/Bulgular 39 4 de etim kuruluşunun şeffaflık raporlarını zamanında Kurumumuza bildirmediği, 4 de etim kuruluşunun hazırladıkları şeffaflık raporlarını ke di i ter et site eri de yayımlamadıkları, 64 de etim kuruluşunun ise şeffaflık raporlarını BDY nin 36/2 nci maddesi de be irti e bi gi eri tamamını içermeyecek şekilde hazırladığı, tespit edilmiştir.

40 Şeffaflık Raporları/Sonuçlar 40 Bu kapsamda aykırılık tespit edi e de etim kuruluşlarından savu ma alınmıştır. Söz ko usu de etim kuruluşları hakkında hazırlanan Gözetim Raporu a isti ade Kuru umuzu 16/12/2016 kararı i e, De etim Kuruluşlarının BDY nin 43 üncü maddesi i biri ci fıkrası uyarınca ke di eri e veri e süre içerisinde eksik ik eri i tamamladıklarından; Herha gi bir yaptırım uygulanmamasına, A cak ikaz edi me eri e, Şeffaflık raporlarının içerikleriyle i gi i tespit edi e eksik ik eri tamam aya de etim kuruluşları i e i gi i o arak da aynı mahiyetteki hataların tekrar edip etmediğinin so raki gözetim faa iyet eri de değerlendirilmesine, karar verilmiştir.

41 E) Denetim Raporları /Hukuki Dayanak 41 De etim kuruluşları ve denetçiler, de etim faa iyeti so ucu da Kurumumuzu belirlediği şekil ve esas ara uygu de etim raporu düzenlemek, de etim sonuçlarını 6102 sayılı Ka u ve BDY de düzenlenen hükümlere uygu şekilde raporlayıp su mak ve söz ko usu raporları imza tarihi de itibare 30 gün içinde Kurumumuza bi dirmek zorundadır (BDY md. 30, md. 37/1-a, md. 34/1-b). Söz ko usu hükümlere aykırı hareket edi mesi, «uyarı» yaptırımını gerektirmektedir (BDY md. 40/1-, md. 40/1-m, md. 40/1-ı)

42 Denetim Raporları /Bulgular ve Sonuçlar de etim kuruluşunun ve 56 denetçinin top am 1206 adet de etim raporu u Kurumumuza bildirmediği, 85 de etim kuruluşu ve 15 denetçi tarafından düzenlenen top am 647 adet de etim raporu u bi dirimi i ise zamanında yapılmadığı, tespit edilmiş o up; idari süreç devam etmektedir.

43 F) Denetim Yaptırma Yükümlülüğü/Hukuki Dayanak 43 Bağımsız de etime tabi o acak şirketler Baka ar Kuru u ca be ir e mektedir (TTK md. 397/4). De etime tabi olduğu ha de, denetlettirilmemiş fi a sa tab o ar i e yönetim kuru u u yıllık faa iyet raporu düzenlenmemiş hükmündedir (TTK md. 397/2).

44 Denetim Yaptırma Yükümlülüğü/Bulgular faa iyet döneminde de etim yaptırma zorunluluğu bulunduğu ha de bu yükümlülüğü yeri e getirmeye 561 Şirket, 2016 faa iyet döneminde de etim yaptırma zorunluluğu bulunduğu ha de bu yükümlülüğü yeri e getirmeye 865 Şirket, tespit edilmiştir.

45 Denetim Yaptırma Yükümlülüğü/Sonuçlar 45 De etim yaptırmayan bu şirketlere ilişkin bi gi er, gereğinin yapılması amacıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bildirilmiştir.

46 TEŞEKKÜR EDERİM. 46

BDY DEĞİŞİKLİK TASLAĞI KURUL KARARLARI ile YAPILAN DÜZENLEMELER

BDY DEĞİŞİKLİK TASLAĞI KURUL KARARLARI ile YAPILAN DÜZENLEMELER BDY DEĞİŞİKLİK TASLAĞI KURUL KARARLARI ile YAPILAN DÜZENLEMELER Rafet DİLMEN Başkan Yardımcısı Mayıs, 2017 Kurul Kararları ile Yapılan Düzenleme ve Açıklamalar Denetim Kuruluşu Yetkilendirme Şartları -

Detaylı

DENETİM KURULUŞLARI BİLGİLENDİRME PROGRAMI

DENETİM KURULUŞLARI BİLGİLENDİRME PROGRAMI DENETİM KURULUŞLARI BİLGİLENDİRME PROGRAMI Murat ESKİN 02 AĞUSTOS 2016 2 SUNUM İÇERİĞİ SÖZLEŞME KABUL PROSEDÜRLERİ DENETİM SÖZLEŞMELERİNİN HAZIRLANMASI SÖZLEŞMEDE BULUNMASI GEREKEN ASGARİ UNSURLAR SÖZLEŞMEDE

Detaylı

BDY Mevcut Metin Değiştirilen Metin 21 Temmuz 2017

BDY Mevcut Metin Değiştirilen Metin 21 Temmuz 2017 www.guncelgroup.com.tr BDY 21 Temmuz 2017 BDY ve Denetim Kuruluşlarının Yetkilendirlmesi Madde 13. (...) i) Denetçilerinin, ortaklarının ve kilit yöneticilerinin başka bir denetim kuruluşunda veya bağımsız

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat /167-1 BAĞIMSIZ DENETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI

Sirküler Rapor Mevzuat /167-1 BAĞIMSIZ DENETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI Sirküler Rapor Mevzuat 23.12.2015/167-1 BAĞIMSIZ DENETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI ÖZET : Yönetmelik değişikliği ile 3568 sayılı Kanun uyarınca staj yapan veya hizmetleri

Detaylı

Bağımsız Denetim Yönetmeliğinde Değişiklik yapıldı.

Bağımsız Denetim Yönetmeliğinde Değişiklik yapıldı. SİRKÜLER TARİH : 25.07.2017 SAYI : 2017-07-08 KONU : Bağımsız Denetim Yönetmeliğinde Değişiklik yapıldı. ÖZETİ : Kendi adına denetim üstlenebilen bağımsız denetçi düzenlemesi uygulaması getirildi. 26/12/2012

Detaylı

BAĞIMSIZ DENETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK TASLAĞI GENEL GEREKÇE

BAĞIMSIZ DENETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK TASLAĞI GENEL GEREKÇE BAĞIMSIZ DENETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK TASLAĞI GENEL GEREKÇE 26/12/2012 tarihli ve 28569 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe konulan Bağımsız Denetim Yönetmeliğinin

Detaylı

KONU: BAĞIMSIZ DENETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI.

KONU: BAĞIMSIZ DENETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI. E-Bülten 2017-58 KONU: BAĞIMSIZ DENETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI. 21 Temmuz 2017 tarih ve 30130 sayılı Resmi Gazete de, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları

Detaylı

Bağımsız Denetim Raporunun Düzenlenmesi. YMM Mihdiye Taşçı

Bağımsız Denetim Raporunun Düzenlenmesi. YMM Mihdiye Taşçı Bağımsız Denetim Raporunun Düzenlenmesi YMM Mihdiye Taşçı Türk Ticaret Kanununda Denetim Konusunda Yapılan Düzenlemeler 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununda hakim olan anlayış, kurumsal yönetim ilkelerini

Detaylı

YÖNETMELİK. Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumundan: BAĞIMSIZ DENETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK. Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumundan: BAĞIMSIZ DENETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 21 Temmuz 2017 CUMA Resmî Gazete Sayı : 30130 YÖNETMELİK Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumundan: BAĞIMSIZ DENETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 26/12/2012

Detaylı

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ SİRKÜLER RAPOR MEVZUAT

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ SİRKÜLER RAPOR MEVZUAT Sirküler Rapor Mevzuat 30.05.2016/75-1 SİGORTA VE REASÜRANS ŞİRKETLERİ İLE EMEKLİLİK ŞİRKETLERİNİN FİNANSAL RAPORLAMALARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI ÖZET :

Detaylı

MEHMET ŞİRİN DENETİM STANDARTLARI DAİRESİ BAŞKANI

MEHMET ŞİRİN DENETİM STANDARTLARI DAİRESİ BAŞKANI MEHMET ŞİRİN DENETİM STANDARTLARI DAİRESİ BAŞKANI Güvence Denetim Hizmetleri Bağımsız Denetimden Doğrulama Hizmetlerine AUDİT USA) ASSURANCE SERVICES (ATTESTATION SERVİCES IN 2 Bağımsız Denetim ve Finansal

Detaylı

TEBLİĞ BAĞIMSIZ DENETÇİLER İÇİN SÜREKLİ EĞİTİM TEBLİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TEBLİĞ BAĞIMSIZ DENETÇİLER İÇİN SÜREKLİ EĞİTİM TEBLİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 4 Kasım 2017 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30230 TEBLİĞ Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumundan: BAĞIMSIZ DENETÇİLER İÇİN SÜREKLİ EĞİTİM TEBLİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

BAĞIMSIZ DENETÇİLER İÇİN SÜREKLİ EĞİTİM TEBLİĞİ

BAĞIMSIZ DENETÇİLER İÇİN SÜREKLİ EĞİTİM TEBLİĞİ BAĞIMSIZ DENETÇİLER İÇİN SÜREKLİ EĞİTİM TEBLİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; bağımsız denetçilerin etik kurallara uygun ve yüksek kalitede bağımsız

Detaylı

(Resmi Gazetenin 10 Nisan 2012 tarih ve 28260 sayılı nüshasında yayımlanmıştır)

(Resmi Gazetenin 10 Nisan 2012 tarih ve 28260 sayılı nüshasında yayımlanmıştır) Türkiye Bankalar Birliği'nden: TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ RİSK MERKEZİ ÜYELERİNİN MÜŞTERİLERİNİN RİSK MERKEZİ NEZDİNDEKİ BİLGİLERİNİN KENDİLERİNE YA DA ONAY VERMELERİ KOŞULUYLA BELİRLEDİKLERİ GERÇEK VEYA

Detaylı

KGK SÜREKLİ EĞİTİM TEBLİĞİ TASLAK METNİ VE İÇERİĞİ Prof. Dr. Mehmet ERKAN 1

KGK SÜREKLİ EĞİTİM TEBLİĞİ TASLAK METNİ VE İÇERİĞİ Prof. Dr. Mehmet ERKAN 1 KGK SÜREKLİ EĞİTİM TEBLİĞİ TASLAK METNİ VE İÇERİĞİ Prof. Dr. Mehmet ERKAN 1 Kamu Gözetimi Kurumu (KGK) denetim raporlarının doğru ve bağımsız olarak hazırlanmasına ve kamu yararını korumak, doğru, güvenilir

Detaylı

BAĞIMSIZ DENETÇİLER İÇİN SÜREKLİ EĞİTİM TEBLİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BAĞIMSIZ DENETÇİLER İÇİN SÜREKLİ EĞİTİM TEBLİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BAĞIMSIZ DENETÇİLER İÇİN SÜREKLİ EĞİTİM TEBLİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; bağımsız denetçilerin etik kurallara uygun ve yüksek kalitede bağımsız

Detaylı

Elektronik ortamda kesin mizanı vermek mecburiyetinde olanlar bildirimlerini ;

Elektronik ortamda kesin mizanı vermek mecburiyetinde olanlar bildirimlerini ; 2010 HESAP DÖNEMİ KESİN MİZAN BİLDİRİMİ ELEKTRONİK ORTAMDA VERİLECEKTİR. Bilanço esasına göre defter tutan gelir vergisi mükellefleri ile kurumlar vergisi mükelleflerine (bankalar,finans kurumları, finansal

Detaylı

403 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği

403 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği S Đ R K Ü L E R R A P O R Tarih: 19.01.2011 Sayı: 2011/08 Konu: 19.01.2011 tarih ve 27820 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 403 seri no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği yayımlanmıştır. Özet: 19.01.2011

Detaylı

Sirküler Rapor /208-1 SÜRE UZATIMINA İLİŞKİN KAMU GÖZETİMİ MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURUMU KARARI YAYIMLANDI

Sirküler Rapor /208-1 SÜRE UZATIMINA İLİŞKİN KAMU GÖZETİMİ MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURUMU KARARI YAYIMLANDI Sirküler Rapor 01.12.2014/208-1 SÜRE UZATIMINA İLİŞKİN KAMU GÖZETİMİ MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURUMU KARARI YAYIMLANDI ÖZET : Geçiş dönemi hükümlerine tabi meslek mensuplarının kamu yararını ilgilendiren

Detaylı

MÜNFERİT VE KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLARININ HAZIRLANMASINDA TÜRKİYE MUHASEBE STANDARTLARINI UYGULAYACAK ŞİRKETLERE İLİŞKİN KURUL KARARI YAYIMLANDI

MÜNFERİT VE KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLARININ HAZIRLANMASINDA TÜRKİYE MUHASEBE STANDARTLARINI UYGULAYACAK ŞİRKETLERE İLİŞKİN KURUL KARARI YAYIMLANDI Sirküler Rapor 19.11.2012/195-1 MÜNFERİT VE KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLARININ HAZIRLANMASINDA TÜRKİYE MUHASEBE STANDARTLARINI UYGULAYACAK ŞİRKETLERE İLİŞKİN KURUL KARARI YAYIMLANDI ÖZET : Kamu Gözetimi Muhasebe

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI YASAL DAYANAK 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 98/A maddesi ile 5510 sayılı Kanunun 86 ncı maddesinin onüçüncü fıkrası AMACI Vergiye uyum maliyetlerinin azaltılması

Detaylı

YENİ GİMAT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. ve BAĞLI ORTAKLIĞI

YENİ GİMAT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. ve BAĞLI ORTAKLIĞI YENİ GİMAT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. ve BAĞLI ORTAKLIĞI 1 OCAK - 31 ARALIK 2014 TARİHİNDE SONA EREN YILA AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU AKTAN BAĞIMSIZ DENETİM VE YEMİNLİ

Detaylı

SİRKÜLER (2011 05) Konu: Elektronik Ortamda Bildirilecek Olan Kesin Mizan Bildirimi nin Gönderilmesinde Uygulanacak Usul ve Esaslar.

SİRKÜLER (2011 05) Konu: Elektronik Ortamda Bildirilecek Olan Kesin Mizan Bildirimi nin Gönderilmesinde Uygulanacak Usul ve Esaslar. 21.01.2011 SİRKÜLER (2011 05) Konu: Elektronik Ortamda Bildirilecek Olan Kesin Mizan Bildirimi nin Gönderilmesinde Uygulanacak Usul ve Esaslar. Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No:403 yayımlanmış olup,

Detaylı

Dr. Hediye BAHAR SAYIN. Pay Sahibi Haklarının Korunması Kapsamında Anonim Şirket Yönetim Kurulu Kararlarının Butlanı

Dr. Hediye BAHAR SAYIN. Pay Sahibi Haklarının Korunması Kapsamında Anonim Şirket Yönetim Kurulu Kararlarının Butlanı Dr. Hediye BAHAR SAYIN Pay Sahibi Haklarının Korunması Kapsamında Anonim Şirket Yönetim Kurulu Kararlarının Butlanı İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER... IX KISALTMALAR LİSTESİ... XIX Giriş...1 Birinci

Detaylı

2011 YILINA AİT DEFTERLERİN KAPANIŞ TASDİKLERİNDE UYGULANACAK DÜZENLEME

2011 YILINA AİT DEFTERLERİN KAPANIŞ TASDİKLERİNDE UYGULANACAK DÜZENLEME Sirküler Rapor 16.12.2011/ 147-1 2011 YILINA AİT DEFTERLERİN KAPANIŞ TASDİKLERİNDE UYGULANACAK DÜZENLEME ÖZET : 2011 yılına ait defterlerin kapanış tasdiklerinde uygulanacak düzenleme İlgili Kanun : 213

Detaylı

mali açıklamalar YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş.

mali açıklamalar YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2011/006 19.01.2011 Konu: Artık Mizanlarda Maliyeye Verilecek! Bilanço esasına göre defter tutan gelir vergisi mükellefleri 1 Mart -31 Mart tarihleri arasında,, kurumlar vergisi mükellefleri 1 Nisan 30

Detaylı

BAĞIMSIZ DENETİM. Faik CECELİ

BAĞIMSIZ DENETİM. Faik CECELİ BAĞIMSIZ DENETİM Faik CECELİ 6102 SAYILI TTK YA GÖRE KGK NIN YETKİSİ MADDE 88 Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunun yetkisi (1) 64 ilâ 88 inci madde hükümlerine tabi gerçek ve tüzel

Detaylı

TÜRK TİCARET KANUNUNA GÖRE BAĞIMSIZ DENETİM. Prof. Dr. Şaban UZAY

TÜRK TİCARET KANUNUNA GÖRE BAĞIMSIZ DENETİM. Prof. Dr. Şaban UZAY TÜRK TİCARET KANUNUNA GÖRE BAĞIMSIZ DENETİM Prof. Dr. Şaban UZAY Amaçlarımız Bu bölümü tamamladıktan sonra aşağıdaki bilgi ve becerilere sahip olabileceksiniz: TTK ve ilgili mevzuata göre bağımsız denetimin

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat /115-1

Sirküler Rapor Mevzuat /115-1 Sirküler Rapor Mevzuat 03.06.2015/115-1 TARIMSAL ÜRETİCİ BİRLİKLERİ İLE TARIMSAL ÜRETİCİ MERKEZ BİRLİKLERİNİN DENETLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI ÖZET :

Detaylı

RODRİGO TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) Aylık Bildirim

RODRİGO TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU RODRİGO TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) 2016-4. 3 Aylık Bildirim Özet Bilgi 2016 Yılı faaliyet raporu Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu

Detaylı

403 NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI

403 NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 20.01.2011/ 25-1 403 NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI 403 No lu VUK Genel Tebliği ile bilanço esasına göre defter tutan mükelleflere elektronik ortamda yıllık kesin mizan

Detaylı

YENİ TÜRK TİCARET KANUNU

YENİ TÜRK TİCARET KANUNU YENİ TÜRK TİCARET KANUNU İsmail YÜCEL İç Ticaret Genel Müdür V. 8 Şubat 2012 Yeni Türk Ticaret Kanunu - Şeffaflık, - Hesap Verebilirlik, - Kurumsallaşma, - Elektronik Ortamda Hukuki İşlem Tesis Edebilme

Detaylı

Elektronik Hukuki Ana Sözleşme Hukuki Uyg Mali Mali Tablo Adli Bilişim Ana Sözleşme Bağımsız Denetim Eğitimler Risk

Elektronik Hukuki Ana Sözleşme Hukuki Uyg Mali Mali Tablo Adli Bilişim Ana Sözleşme Bağımsız Denetim Eğitimler Risk imi ki ikler i Yeni Türk Ticaret Kanunu na Göre Bağımsız Denetim rmaye Elektronik K İmza Hukuki Fina orlama Kur Uyg Ge lir Muhasebe Standartları Adli Bilişim umsal Yönetim Denetim zleşme faflık Eğitimler

Detaylı

27 Eylül 2008 CUMARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: ALT İŞVERENLİK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

27 Eylül 2008 CUMARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: ALT İŞVERENLİK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 27 Eylül 2008 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27010 YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: ALT İŞVERENLİK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

KESİN MİZAN GÖNDERME ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

KESİN MİZAN GÖNDERME ZORUNLULUĞU KALDIRILDI Sirküler Rapor Mevzuat 27.07.2016/90-1 KESİN MİZAN GÖNDERME ZORUNLULUĞU KALDIRILDI ÖZET : 472 sıra No lu VUK Genel Tebliği ile bilanço esasına göre defter tutan mükelleflere elektronik ortamda yıllık kesin

Detaylı

BÜLTEN. KONU: 2010 ve izleyen dönemler için, elektronik ortamda kesin mizan bildirimi verme zorunluluğu hk 403 nolu VUK Genel Tebliğ yayınlanmıştır.

BÜLTEN. KONU: 2010 ve izleyen dönemler için, elektronik ortamda kesin mizan bildirimi verme zorunluluğu hk 403 nolu VUK Genel Tebliğ yayınlanmıştır. Kültür Mah. 1375 Sk. No:25 Cumhuruiyet İşhanı K:5 35210 Alsancak - İzmir-Turkey Tel : + 90 232 464 16 16.. Fax: + 90 232 421 71 92. e-mail : info@psdisticaret.com..tr BÜLTEN SAYI :2011-016 Tarih: 19.01.2011

Detaylı

YASAL DAYANAK 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 98/A maddesi ile 5510 sayılı Kanunun 86 ncı maddesinin onüçüncü fıkrasına dayanılarak hazırlanmıştır.

YASAL DAYANAK 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 98/A maddesi ile 5510 sayılı Kanunun 86 ncı maddesinin onüçüncü fıkrasına dayanılarak hazırlanmıştır. YASAL DAYANAK 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 98/A maddesi ile 5510 sayılı Kanunun 86 ncı maddesinin onüçüncü fıkrasına dayanılarak hazırlanmıştır. AMACI Vergiye uyum maliyetlerinin azaltılması Gönüllü

Detaylı

ErP Yönetmeliği ve Onaylanmış Kuruluşlar

ErP Yönetmeliği ve Onaylanmış Kuruluşlar ErP Yönetmeliği ve Onaylanmış Kuruluşlar ALI ÖZGENÇ (SZUTEST) GAZ YAKAN CIHAZLAR TEKNIK MEVZUAT ÇALıŞTAYı 24 MART 2015 İSTANBUL AB Teknik Mevzuatına Uyum Çalışmalarının Dayanakları 1. 1/95 Sayılı Ortaklık

Detaylı

KAMU GÖZETİMİ MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURUMU BAŞKANLIĞINA

KAMU GÖZETİMİ MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURUMU BAŞKANLIĞINA KAMU GÖZETİMİ MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURUMU BAŞKANLIĞINA Bağımsız Denetim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağının Genel Gerekçesi İncelendiğinde Bağımsız Denetim Faaliyetinde

Detaylı

ESKİ METİN YENİ METİN GEREKÇE

ESKİ METİN YENİ METİN GEREKÇE ESKİ METİN YENİ METİN GEREKÇE MUHASEBE, DENETİM VE DANIŞMANLIK İŞLETMELERİ İÇİN İŞYERİ, HİZMET VE KALİTE GÜVENCE İLKE VE ESASLARI HAKKINDA MECBURİ MESLEK KARARI (R.G: 13/12/2013-28850) MUHASEBE, DENETİM

Detaylı

Yıllık Faaliyet Raporu 2013

Yıllık Faaliyet Raporu 2013 Finansal Raporlama ve Muhasebe Danışmanlığı Hizmetleri Yıllık Faaliyet Raporu 2013 Yükümlülükler ve hizmetlerimiz Ekim 2013 Şirketlerde Faaliyet Raporu Hazırlama Sorumluluğu Yeni Türk Ticaret Kanunu na

Detaylı

BAĞIMSIZ DENETİM UYGULAMALARINA GENEL BAKIŞ İSTANBUL VERGİ MERKEZİ & İSMMMO

BAĞIMSIZ DENETİM UYGULAMALARINA GENEL BAKIŞ İSTANBUL VERGİ MERKEZİ & İSMMMO BAĞIMSIZ DENETİM UYGULAMALARINA GENEL BAKIŞ 01.06.2018 İSTANBUL VERGİ MERKEZİ & İSMMMO Prof. Dr. Volkan DEMİR Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı & İstanbul Vergi Merkezi

Detaylı

BOZKURT THEMIS TİCARET HUKUKU - CİLT IV SİGORTA HUKUKU

BOZKURT THEMIS TİCARET HUKUKU - CİLT IV SİGORTA HUKUKU Tamer BOZKURT THEMIS TİCARET HUKUKU - CİLT IV SİGORTA HUKUKU 6102 sayılı yeni Türk Ticaret Kanunu na göre hazırlanmıştır. İÇİNDEKİLER 7. Baskı için ön söz...vii ÖN SÖZ...IX YAZAR HAKKINDA...XI BİRİNCİ

Detaylı

Sirküler Rapor /93-1

Sirküler Rapor /93-1 Sirküler Rapor 19.03.2014/93-1 RİSKİN ERKEN SAPTANMASI SİSTEMİ VE KOMİTESİ HAKKINDA DENETÇİ RAPORUNA İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA KAMU GÖZETİMİ, MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURUMU KARARI YAYIMLANDI ÖZET

Detaylı

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. SİRKÜLER NO:2014/22 10.3.2014 İçindekiler: * Şirketlerin Türk Ticaret Kanunu na göre denetimi. ŞİRKETLERİN TÜRK TİCARET KANUNU NA GÖRE DENETİMİ: 1. Anonim ve Limited Şirketlerde Bağımsız Denetçi Seçilmesi:

Detaylı

/ Mayıs 2007 SALI. Sayı : YÖNETMELİK. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: BİRLİKLERİNİN DENETLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

/ Mayıs 2007 SALI. Sayı : YÖNETMELİK. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: BİRLİKLERİNİN DENETLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK 01.05.2007 / 26509 1 Mayıs 2007 SALI Resmî Gazete Sayı : 26509 YÖNETMELİK Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: TARIMSAL ÜRETİCİ BİRLİKLERİ İLE TARIMSAL ÜRETİCİ MERKEZ BİRLİKLERİNİN DENETLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

Detaylı

Portföy Yönetim Şirketleri ve Bu Şirketlerin Faaliyetlerine İlişkin Esaslar Tebliği (III-55.1) nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı

Portföy Yönetim Şirketleri ve Bu Şirketlerin Faaliyetlerine İlişkin Esaslar Tebliği (III-55.1) nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı Portföy Yönetim Şirketleri ve Bu Şirketlerin Faaliyetlerine İlişkin Esaslar Tebliği (III-55.1) nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı MADDE 1-2/7/2013 tarihli ve 28695 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan

Detaylı

BAĞIMSIZ DENETÇİLER SÜREKLİ EĞİTİMİ

BAĞIMSIZ DENETÇİLER SÜREKLİ EĞİTİMİ BAĞIMSIZ DENETÇİLER SÜREKLİ EĞİTİMİ 1. GİRİŞ Bağımsız Denetçilerin Sürekli Eğitimini düzenleyen tebliğ 04.11.2017 tarih ve 30230 sayılı Resmi Gazete de yayınlanmıştır. Tebliğ uyarınca getirilen düzenlemelerin

Detaylı

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ MÜDÜRLÜĞÜ BİRİM YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ MÜDÜRLÜĞÜ BİRİM YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER Sayfa No Sayfa 1 / 5 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Sayfa No Madde 1- Amaç 2 Madde 2- Kapsam 2 Madde 3- Sorumluluk 2 Madde 4- Hukuki Dayanak 2 İKİNCİ BÖLÜM KURULUŞ VE GÖREVLER Madde 5- İş Sağlığı

Detaylı

BAĞIMSIZ DENETİM SEKTÖRÜNDE KARŞILAŞILAN SORUNLAR 1

BAĞIMSIZ DENETİM SEKTÖRÜNDE KARŞILAŞILAN SORUNLAR 1 BAĞIMSIZ DENETİM SEKTÖRÜNDE KARŞILAŞILAN SORUNLAR 1 Günaydın Topçu 2 Bağımsız denetim: Finansal tablo ve diğer finansal bilgilerin, finansal raporlama standartlarına uygunluğu ve doğruluğu hususunda, makul

Detaylı

BOZKURT THEMIS TİCARET HUKUKU - CİLT IV SİGORTA HUKUKU

BOZKURT THEMIS TİCARET HUKUKU - CİLT IV SİGORTA HUKUKU Tamer BOZKURT THEMIS TİCARET HUKUKU - CİLT IV SİGORTA HUKUKU 6102 sayılı yeni Türk Ticaret Kanunu na göre hazırlanmıştır. İÇİNDEKİLER 8. BASKI IÇIN ÖN SÖZ... VII ÖN SÖZ... IX YAZAR HAKKINDA... XI BİRİNCİ

Detaylı

BAĞIMSIZ DENETÇİ ( = SMMM YMM 2.974) SÜREKLİ ZORUNLU EĞİTİM (3 YIL 120 KREDİ)

BAĞIMSIZ DENETÇİ ( = SMMM YMM 2.974) SÜREKLİ ZORUNLU EĞİTİM (3 YIL 120 KREDİ) BAĞIMSIZ DENETÇİ (16.416 = SMMM 13.442 + YMM 2.974) DENETİM ÜSTLENEN BAĞIMSIZ DENETİM KURULUŞU BAĞIMSIZ DENETÇİ (235) Sözleşme imzalayan (198) (176) 1)KAYİK DAHİL YETKİLİ (%45) 2)KAYİK HARİÇ YETKİLİ (%55)

Detaylı

Sirküler Rapor 27.08.2014/165-1

Sirküler Rapor 27.08.2014/165-1 Sirküler Rapor 27.08.2014/165-1 BAZI KURUM, KURULUŞ VE İŞLETMELERİN MÜNFERİT VE KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLARININ HAZIRLANMASINDA TÜRKİYE MUHASEBE STANDARTLARININ UYGULANMA ZORUNLULUĞUNA İLİŞKİN KARAR ÖZET

Detaylı

ALT İŞVERENLİK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ALT İŞVERENLİK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ALT İŞVERENLİK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında asıl işveren-alt işveren

Detaylı

EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş YILI BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU VE MALİ TABLOLAR

EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş YILI BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU VE MALİ TABLOLAR 2016 YILI BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU VE MALİ TABLOLAR 1 Ref: RPR/MBK-2016/SPK-001-01 BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU 1 OCAK 31 ARALIK 2016 HESAP DÖNEMİNE İLİŞKİN FİNANSAL TABLOLAR İLE İLGİLİ BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU

Detaylı

TEBLİĞ. b) Güvenli elektronik imza: 15/1/2004 tarihli ve 5070 sayılı Elektronik İmza Kanununun 4 üncü maddesinde tanımlanan imzayı,

TEBLİĞ. b) Güvenli elektronik imza: 15/1/2004 tarihli ve 5070 sayılı Elektronik İmza Kanununun 4 üncü maddesinde tanımlanan imzayı, 25 Ocak 2013 Tarihli ve 28539 Sayılı Resmî Gazetede Yayımlanmıştır. TEBLİĞ Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumundan: BAĞIMSIZ DENETÇİLİK UYGULAMALI MESLEKİ EĞİTİM TEBLİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

6728 SAYILI KANUN İLE MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ UYGULAMAYA KONULMUŞTUR.

6728 SAYILI KANUN İLE MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ UYGULAMAYA KONULMUŞTUR. Sirküler Rapor Mevzuat 09.08.2016/96-1 6728 SAYILI KANUN İLE MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ UYGULAMAYA KONULMUŞTUR. 6728 sayılı Kanun ile Sosyal Güvenlik Kurumu na verilmesi gereken aylık prim ve

Detaylı

Kişiye Özeldir BİLGİ NOTU. Kimden : Aksu Çalışkan Beygo Avukatlık Ortaklığı. Tarih : 22 Şubat 2019

Kişiye Özeldir BİLGİ NOTU. Kimden : Aksu Çalışkan Beygo Avukatlık Ortaklığı. Tarih : 22 Şubat 2019 BİLGİ NOTU Kimden : Aksu Çalışkan Beygo Avukatlık Ortaklığı Tarih : 22 Şubat 2019 Konu : 19 Şubat 2019 Tarihli ve 30691 Sayılı Resmî Gazete de yayınlanarak yürürlüğe giren Bankaların Kredi İşlemlerine

Detaylı

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş./74

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş./74 10.08.2016/Çarşamba ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş./74 Konu: 6728 SAYILI KANUN İLE MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ UYGULAMAYA KONULMUŞTUR. 6728 sayılı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2016 / 14 İST, ÖZET: Şirketlerin Türk Ticaret Kanunu na göre bağımsız denetime tabi olmasını belirleyen hadler indirildi.

SİRKÜLER NO: POZ-2016 / 14 İST, ÖZET: Şirketlerin Türk Ticaret Kanunu na göre bağımsız denetime tabi olmasını belirleyen hadler indirildi. SİRKÜLER NO: POZ-2016 / 14 İST, 31.03.2016 ÖZET: Şirketlerin Türk Ticaret Kanunu na göre bağımsız denetime tabi olmasını belirleyen hadler indirildi. ŞİRKETLERİN TÜRK TİCARET KANUNU NA GÖRE BAĞIMSIZ DENETİME

Detaylı

Bankacılığa İlişkin Mevzuat ve Yeni Düzenlemeler *

Bankacılığa İlişkin Mevzuat ve Yeni Düzenlemeler * Bankacılar Dergisi, Sayı 56, 2006 Bankacılığa İlişkin Mevzuat ve Yeni Düzenlemeler * (Ocak-Mart 2006) 1. Bankacılık Kanununa İlişkin Düzenlemeler 31 Ocak 2006 tarih ve 26066 sayılı Resmi Gazete de; Maden

Detaylı

İçindekiler BİRİNCİ BÖÜİM YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNA GÖRE TİCARET ŞİRKETLERİ VE ÖLÇEKLERİ 1.1. YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNA GÖRE TİCARET ŞİRKETLERİ 23

İçindekiler BİRİNCİ BÖÜİM YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNA GÖRE TİCARET ŞİRKETLERİ VE ÖLÇEKLERİ 1.1. YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNA GÖRE TİCARET ŞİRKETLERİ 23 İçindekiler İkinci Baskıya Önsöz 1 Önsöz 9 Kısaltmalar 21 BİRİNCİ BÖÜİM TİCARET ŞİRKETLERİ VE ÖLÇEKLERİ 1.1. TİCARET ŞİRKETLERİ 23 1.1.1. Ticaret Şirketleri 23 1.1.2. Ticaret Şirketlerinin Türleri 25 1.1.2.1.

Detaylı

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş / 88

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş / 88 31.08.2016/Çarşamba ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2016 / 88 Konu: Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Bireysel Emeklilik

Detaylı

Dr. Tamer BOZKURT SİGORTA HUKUKU

Dr. Tamer BOZKURT SİGORTA HUKUKU Dr. Tamer BOZKURT SİGORTA HUKUKU İÇİNDEKİLER 10. BASKI İÇİN ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER... IX Birinci Bölüm GENEL OLARAK SİGORTA HUKUKU 1. GENEL OLARAK SIGORTACILIK VE SIGORTA HUKUKU...1 2. SIGORTA SÖZLEŞMESININ

Detaylı

İPEK DOĞAL ENERJİ KAYNAKLARI ARAŞTIRMA VE ÜRETİM A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) Aylık Bildirim

İPEK DOĞAL ENERJİ KAYNAKLARI ARAŞTIRMA VE ÜRETİM A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU İPEK DOĞAL ENERJİ KAYNAKLARI ARAŞTIRMA VE ÜRETİM A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) 2016-4. 3 Aylık Bildirim Özet Bilgi FAALİYET RAPORU Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HUKUKİ SORUMLULUKLAR. Doç.Dr. Saim OCAK MARMARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HUKUKİ SORUMLULUKLAR. Doç.Dr. Saim OCAK MARMARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HUKUKİ SORUMLULUKLAR Doç.Dr. Saim OCAK MARMARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ İŞVERENLERİN HUKUKİ SORUMLULUKLARI ULUSLARARASI KAYNAKLAR (SÖZLEŞME VS.) 1982 ANAYASASI TÜRK BORÇLAR

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat /69-1

Sirküler Rapor Mevzuat /69-1 Sirküler Rapor Mevzuat 06.04.2015/69-1 DERECELENDİRME KURULUŞLARININ YETKİLENDİRİLMESİNE VE FAALİYETLERİNE İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI ÖZET :

Detaylı

SUNUM PLANI sayılı Kanun da değişiklik yapılmasının nedenleri sayılı Kanun da yapılan değişiklikler

SUNUM PLANI sayılı Kanun da değişiklik yapılmasının nedenleri sayılı Kanun da yapılan değişiklikler SUNUM PLANI 2004 sayılı Kanun da değişiklik yapılmasının nedenleri 2004 sayılı Kanun da yapılan değişiklikler Konkordato Talebine Eklenecek Belgeler Hakkında Yönetmelik Sıkça sorulan sorulara yönelik açıklamalar

Detaylı

EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş YILI BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU VE MALİ TABLOLAR

EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş YILI BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU VE MALİ TABLOLAR 2015 YILI BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU VE MALİ TABLOLAR 1 1 OCAK 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE İLİŞKİN FİNANSAL TABLOLAR İLE İLGİLİ BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU Ege Seramik Sanayi Ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu

Detaylı

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ NE UYUM RAPORU

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ NE UYUM RAPORU ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2014 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ NE UYUM RAPORU Mart 2014 1 RAPOR NO : 1 RAPOR TARİHİ : Mart 2014 İNCELEMEYİ YAPAN : Kurumsal Yönetim Komitesi İNCELEMENİN KONUSU : Kurumsal

Detaylı

SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri Uyum Yol Haritası

SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri Uyum Yol Haritası www.pwc.com.tr Ocak 2018 SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri Uyum Yol Haritası Bilgi Sistemleri Yönetimi Tebliği ve Denetim Tebliği 05.01.2018 tarih 30292 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmış ve yayımı tarihinde

Detaylı

BANKALARIN KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLARININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BANKALARIN KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLARININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam BANKALARIN KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLARININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, ana ortaklık bankaların finansal

Detaylı

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. KORTEKS MENSUCAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) Aylık Bildirim

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. KORTEKS MENSUCAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU KORTEKS MENSUCAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) 2016-4. 3 Aylık Bildirim Özet Bilgi FAALİYET RAPORU 2016 Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu

Detaylı

KAMBER GEZGİNCİ YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR

KAMBER GEZGİNCİ YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR 2017 Yılı 5510 Sayılı Kanun İdari Para Cezaları Yayınlandı. 5510 Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu na Göre Uygulanacak İdari Para Cezaları 2017 Sigortalı işe giriş bildirgesini ve GSS

Detaylı

BAĞIMSIZ DENETÇİLİK SINAV TEBLİĞİ YAYIMLANDI

BAĞIMSIZ DENETÇİLİK SINAV TEBLİĞİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 28.01.2013/45-1 BAĞIMSIZ DENETÇİLİK SINAV TEBLİĞİ YAYIMLANDI ÖZET : Tebliğde bağımsız denetçilik sınavının; konularına, içeriğine, duyurusuna, müracaat usulüne, yerine, zamanına, şekline,

Detaylı

BAĞIMSIZ DENETİM YAPTIRILMAMASININ HUKUKİ SONUÇLARI

BAĞIMSIZ DENETİM YAPTIRILMAMASININ HUKUKİ SONUÇLARI BAĞIMSIZ DENETİM YAPTIRILMAMASININ HUKUKİ SONUÇLARI Özkan ARSLAN* 15 ÖZ 01/07/2012 tarihinde yürürlüğe giren 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu (TTK) ile birlikte anonim şirketlerin, konusunda uzman olmayan

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü, Buca/İZMİR. Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği

Dokuz Eylül Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü, Buca/İZMİR. Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği Dokuz Eylül Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü, Buca/İZMİR Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği 1 Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca alınması

Detaylı

TEMAPOL POLİMER PLASTİK VE İNŞAAT SANAYİ TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

TEMAPOL POLİMER PLASTİK VE İNŞAAT SANAYİ TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TEMAPOL POLİMER PLASTİK VE İNŞAAT SANAYİ TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 2016-4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 31.12.2016 Finansal Rapor Bağımsız Denetçi

Detaylı

BANKACILIK KANUNU. Kanun Numarası : 5411

BANKACILIK KANUNU. Kanun Numarası : 5411 BANKACILIK KANUNU Kanun Numarası : 5411 Etik ilkeler Madde 75 Bankalar ile bunların mensupları; bu Kanuna, ilgili düzenlemelere, kuruluş amaç ve politikalarına uygun olarak faaliyetlerin icra edilmesini

Detaylı

BANKACILIK DÜZENLEME VE DENETLEME KURUMU (Bilgi Yönetimi Dairesi)

BANKACILIK DÜZENLEME VE DENETLEME KURUMU (Bilgi Yönetimi Dairesi) BANKACILIK DÜZENLEME VE DENETLEME KURUMU (Bilgi Yönetimi Dairesi) Sayı: BDDK.BYD.138/1 13.11.2007 Konu: Bankaların konsolidasyona tabi ortaklıklarında gerçekleştirilecek bilgi sistemleri denetimi ve rapor

Detaylı

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI MERSİN VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI (Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI MERSİN VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI (Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI MERSİN VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI (Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü Sayı :68554973-105[413-2013/22]-39 05/05/2014 Konu Serbest Bölge Yurt Dışı Satışlarının e-fatura, e-defter

Detaylı

BANKALARCA YILLIK FAALİYET RAPORUNUN HAZIRLANMASINA VE YAYIMLANMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK 1

BANKALARCA YILLIK FAALİYET RAPORUNUN HAZIRLANMASINA VE YAYIMLANMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK 1 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan: BANKALARCA YILLIK FAALİYET RAPORUNUN HAZIRLANMASINA VE YAYIMLANMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK 1 (1 Kasım 2006 tarih ve 26333 sayılı Resmi

Detaylı

ANONİM ŞİRKETLERİN GENEL KURULLARINDA UYGULANACAK ELEKTRONİK GENEL KURUL SİSTEMİ HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI

ANONİM ŞİRKETLERİN GENEL KURULLARINDA UYGULANACAK ELEKTRONİK GENEL KURUL SİSTEMİ HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 29.08.2012/157-1 ANONİM ŞİRKETLERİN GENEL KURULLARINDA UYGULANACAK ELEKTRONİK GENEL KURUL SİSTEMİ HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI ÖZET : Bu Tebliğde, anonim şirketlerin genel kurullarına elektronik

Detaylı

5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTAS IKANUNU NA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (2018 YILI)

5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTAS IKANUNU NA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (2018 YILI) 5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTAS IKANUNU NA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (2018 YILI) Açıklama Ceza Tutarı Sigortalı işe giriş bildirgesini ve GSS giriş bildirgesini süresinde

Detaylı

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) Aylık Bildirim

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) 2015-4. 3 Aylık Bildirim Özet Bilgi FAALİYET RAPORU 31052016 Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim Türü

Detaylı

SERBEST MESLEK ERBABI İÇİN DEFTER-BEYAN SİSTEMİ

SERBEST MESLEK ERBABI İÇİN DEFTER-BEYAN SİSTEMİ SERBEST MESLEK ERBABI İÇİN DEFTER-BEYAN SİSTEMİ Defter-Beyan Sistemi Nedir? Defter-Beyan Sistemi; gelir ve gider kayıtlarının elektronik ortamda gerçekleştirildiği, serbest meslek defterinin bu kayıtlardan

Detaylı

II-14.1 sayılı Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği Değişiklik Taslağı

II-14.1 sayılı Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği Değişiklik Taslağı II-14.1 sayılı Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği Değişiklik Taslağı Mevcut Hali Değişiklik Önerisi Kapsam MADDE 2 (1) Bu Tebliğ, 4 üncü maddenin birinci fıkrasının Kapsam

Detaylı

ARENA BİLGİSAYAR SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor. Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU

ARENA BİLGİSAYAR SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor. Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ARENA BİLGİSAYAR SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 2016 4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Finansal Rapor 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun

Detaylı

YÖNETMELİK ÇEVRE İZİN VE LİSANS YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK ÇEVRE İZİN VE LİSANS YÖNETMELİĞİ 10 Eylül 2014 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29115 Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: YÖNETMELİK ÇEVRE İZİN VE LİSANS YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

TAZE KURU GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

TAZE KURU GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TAZE KURU GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 2016 4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim

Detaylı

BAKIŞ MEVZUAT KONU 2013 YILINDA BAĞIMSIZ DENETİME TABİ OLACAK ŞİRKETLER

BAKIŞ MEVZUAT KONU 2013 YILINDA BAĞIMSIZ DENETİME TABİ OLACAK ŞİRKETLER BAKIŞ MEVZUAT KONU 2013 YILINDA BAĞIMSIZ DENETİME TABİ OLACAK ŞİRKETLER SAYI 2013/ 027 ÖZET 19.12.2012 tarihli ve 2012/ 4213 sayılı Bakanlar Kurulu Kararında 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 398 inci

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ PATENT HAKLARI PAYLAŞIM YÖNERGESİ Senato: 08 Mayıs 2012 / 302-4. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MARMARA ÜNİVERSİTESİ PATENT HAKLARI PAYLAŞIM YÖNERGESİ Senato: 08 Mayıs 2012 / 302-4. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MARMARA ÜNİVERSİTESİ PATENT HAKLARI PAYLAŞIM YÖNERGESİ Senato: 08 Mayıs 2012 / 302-4 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Marmara Üniversitesi çalışanlarının

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : 29115 YÖNETMELİK

Resmî Gazete Sayı : 29115 YÖNETMELİK 10 Eylül 2014 ÇARŞAMBA Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: Resmî Gazete Sayı : 29115 YÖNETMELİK ÇEVRE İZİN VE LİSANS YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

01.03.2013 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2013/44

01.03.2013 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2013/44 01.03.2013 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2013/44 KONU: Elektronik fatura düzenlemeleri ile elektrik ve gaz dağıtım şirketleri için getirilen, abone ve tüketim bilgilerinin

Detaylı

EMLAK KONUT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

EMLAK KONUT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU EMLAK KONUT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Finansal Rapor 2016-4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama EMLAK KONUT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat /57-1 BAĞIMSIZ DENETÇİLİK UYGULAMALI MESLEKİ EĞİTİM TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ YAYIMLANDI

Sirküler Rapor Mevzuat /57-1 BAĞIMSIZ DENETÇİLİK UYGULAMALI MESLEKİ EĞİTİM TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ YAYIMLANDI Sirküler Rapor Mevzuat 09.03.2015/57-1 BAĞIMSIZ DENETÇİLİK UYGULAMALI MESLEKİ EĞİTİM TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ YAYIMLANDI ÖZET : Tebliğde, bağımsız denetçi olmak isteyen denetçi yardımcılarına

Detaylı

TEBLİĞ BAZI TÜKETİCİ ÜRÜNLERİNİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/18)

TEBLİĞ BAZI TÜKETİCİ ÜRÜNLERİNİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/18) 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ BAZI TÜKETİCİ ÜRÜNLERİNİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/18) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1)

Detaylı

MESLEKİ TECRÜBE SÜRESİNİN HESABI İLE İLGİLİ SORU VE CEVAPLAR:

MESLEKİ TECRÜBE SÜRESİNİN HESABI İLE İLGİLİ SORU VE CEVAPLAR: MESLEKİ TECRÜBE SÜRESİNİN HESABI İLE İLGİLİ SORU VE CEVAPLAR: S.1. Mesleki tecrübe süresinin hesabı nasıl yapılmaktadır? C.1. Mesleki tecrübe süresi, esas olarak bağımsız denetimde fiilen geçirilen süredir.

Detaylı

Şeffaflık, Sürdürülebilirlik ve Hesap Verilebilirlikte Yeni Yaklaşımlar: Finansal Raporlama ve Denetim Penceresinden Yeni TTK

Şeffaflık, Sürdürülebilirlik ve Hesap Verilebilirlikte Yeni Yaklaşımlar: Finansal Raporlama ve Denetim Penceresinden Yeni TTK Şeffaflık, Sürdürülebilirlik ve Hesap Verilebilirlikte Yeni Yaklaşımlar: Finansal Raporlama ve Denetim Penceresinden Yeni TTK Prof. Dr. Serdar ÖZKAN İzmir Ekonomi Üniversitesi İzmir Ticaret Odası Meclis

Detaylı

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide Olmayan) Aylık Bildirim

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide Olmayan) Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide Olmayan) 2016-4. 3 Aylık Bildirim Özet Bilgi 2016-4 KONSOLİDE OLMAYAN FAALİYET RAPORU Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim

Detaylı