DiCLE TIP FAKÜLTESiNiN MiSYONU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DiCLE TIP FAKÜLTESiNiN MiSYONU"

Transkript

1 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi DiCLE TIP FAKÜLTESiNiN TARİHÇESİ Tıp Fakültemiz bugünkü Üniversitenin kurulmasına öncülük etmiştir. Bu amaçla 20 Aralık 1960 ta Vehbi Muhlis Dabakoğlu başkanlığında 11 kurucu üye tarafından Diyarbakır Ziya Gökalp Üniversitesini Gerçekleştirme Derneği kurulmuştur. Uzun çabalar sonucu 18 Aralık 1966 yılında ilk defa Ankara Tıp Fakültesi bünyesinde öğrenim görmek üzere, 50 öğrenci Diyarbakır Tıp Fakültesi adına öğrenime başlamıştır. Tıp Fakültesinin Kurucu Dekanı Prof. Dr. Sabahattin Payzın dır. 1 Ekim 1969 tarihinde öğrenciler Ankara dan getirilerek Diyarbakır da eğitime başlatılmıştır. Sağlık Bakanlığı ile bir protokol imzalanarak Hıfzısıhha Enstitüsünün üst kısmı 2 yıllığına tahsis edilmiştir. Numune, Göğüs, Doğum hastaneleri, personelleri ile birlikte, Tıp Fakültesine devredilerek; doğumevi arkasındaki arsada (Bugünkü Devlet Hastanesi) 120 yataklı bir baraka hastane kurulmuş ve yine 6 adet barakada anatomi, biyoloji, kimya, fizik laboratuarları Osmanlıdan kalma Sultani ve Dar ül Muallimin binaları arkasındaki arsada surların dibinde faaliyete geçirilmiştir. Fiskaya mevkiindeki eski binalar da Milli Eğitim Bakanlığınca Tıp Fakültesine tahsis edilmiştir Bu günkü Tıp Fakültesi ve Hastanesinin temeli 9 Temmuz 1972 günü atılmış ve 21 Ekim 1981 de tamamlanarak açılışı yapılmıştır. Fakültemiz 1974 yılında yeni kurulan Diyarbakır Üniversitesine bağlanmıştır. Üniversitemiz 1982 tarihinde Dicle Üniversitesi" adını almıştır. Fiskaya mevkiinden hizmete sokulan yeni yol ve köprü; Fakülte ile şehir arasındaki mesafeyi 3 km ye indirmiştir. Dicle Tıp Fakültesi ve Eğitim Araştırma Hastaneleri, dershane, laboratuar ve idari blokların yanısıra 1400 e yakın yataklı hastaneleri ile klinik, poliklinik, ameliyathane ve yoğun bakımları içermektedir. Hastane ana binası dışında Onkoloji Hastanesi 2008 yılında, Çocuk Hastanesi 2010, Kalp Hastanesi 2013 yılında ayrı binalarda faaliyete geçirilmiştir. Acil ve travmatoloji hastanesi de 2015 yılında faaliyete geçirilmiştir. Tıp Fakültesinde 43 Anabilim dalında 327 öğretim üyesi, 380 araştırma görevlisi görev yapmakta ve 1010 civarında tıp fakültesi öğrencisi öğrenim ve eğitim görmektedir. Kuruluşundan bugüne kadar, 4492 hekim ve 1975 uzman hekim yetiştiren Dicle Tıp Fakültesi, Türkiye nin dört bir yanına hekim yetiştirmekle birlikte, bölgenin en önemli sağlık güvencesi olma fonksiyonunu başarı ile sürdürmektedir. DiCLE TIP FAKÜLTESiNiN MiSYONU Üst düzeyde bilgi birikimine sahip, toplum sağlığını ön planda tutan, isabetli tanı koyabilen ve tedavi yapabilen, iyi iletişim kurabilen, araştırmacı, etik değerleri gözeten, hizmet endeksli ve nitelikli hekimler yetiştirerek; toplumun sağlık konusunda bilinçlendirilmesine ve eğitimine katkıda bulunmak ve her yönü ile kentin bölgenin ve ülkenin saygın bir kurumu haline gelmek.

2 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi DiCLE TIP FAKÜLTESiNiN ViZYONU Katılımcılığa ve takım çalışmasına dayanan, kurumsallaşmış; bilgi üretme, bilgiyi yayma ve hizmet üretme konularında önde gelen; ulusal ve uluslararası toplumda saygı ve güvenle anılan; Sağlık politikalarının geliştirilmesine katkıda bulunan referans bir Tıp Fakültesi olmak. DiCLE TIP FAKÜLTESiNiN TEMEL DEĞERLERİ Renk, din, ırk, milliyet, cinsiyet ve düşünce farklılığı gözetmemek Nezaket, hoşgörü, sevgi ve saygı temelli sağlıklı iletişim Öğrenci ve toplum temelli çağdaş tıp eğitimi, Hastalar, çalışanlar, öğrenciler ve diğer paydaşların memnuniyeti, Bilimsel etik kurallar, Akademik özgürlük, Performansa dayalı insan kaynakları değerlendirmesi, Sosyal sorumluluk ve çevreye duyarlılık, Nitelikli sağlık hizmeti, Kaliteli çalışma hayatı, Şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışı, İnsan hakları ve hukukun üstünlüğü TIP FAKÜLTESi VE ÜNİVERSİTE HASTANELERİ Tıp Fakültesi ve Üniversite Hastaneleri Üniversite girişinde yer alan binalar kompleksi içinde yer almaktadır. Fakülte binası içinde, Dekanlık ve yönetim birimleri, fakülte sekreterliği, öğrenci işleri birimi, amfiler, derslikler, öğrenci laboratuarları, mesleki beceri laboratuarları, iyi hekimlik uygulama sınıfları ve araştırma laboratuarları yer almaktadır. Hastaneler bölümünde, başhekimlik ve yönetim birimleri, anabilim ve bilim dalları, konferans salonu, klinik ve poliklinikler ve laboratuarlar bulunmaktadır. Dönem I, II ve III Eğitim ve Öğretimi; Tıp Fakültesi Binasında, Dönem IV, V ve VI Eğitim ve Öğretimleri ise Hastane Binalarında gerçekleştirilmektedir. ÖGRENCi işleri Öğrenci işleri Daire Başkanlığı, Fakültemize yerleştirilen yeni öğrencilerin kayıtlarının yapılması, devam ve not durumlarına ilişkin işlemlerin yapılması ile mezunların diplomalarının hazırlanması ve diğer işlemleri yürütür. Öğrenci işleri Daire Başkanlığı Mühendislik Fakültesi Binası içerisindedir.

3 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi ÖĞRENCİ İLETİŞİMİ VE DANIŞMAN ÖĞRETİM ÜYELİĞİ Öğrencinin öğrenimini başarılı olarak sürdürmesi ve kanunda öngörülen sürede tamamlayabilmesi için öğrencinin ders durumunu sürekli olarak izler ve öğrenciyi yönlendirir. tesir eden faktörleri araştırır. Öğrencinin eğitimine Öğrencileri ile bireysel veya toplu olarak önceden hazırlayacağı bir program dahilinde ayda en az bir defa bir araya gelerek, öğrencilerin eğitim, öğretim ve her türlü problemi hakkında bilgi edinir. Gerektiğinde bu problemleri ilgili birimlere iletir. SAĞLIK, KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI Öğrencilerin yapacakları Güzel Sanatlar, Spor, Öğrenci Kongresi vs. alanlarındaki çalışmaları destekler. Görevleri arasında; öğrenci kantini, okuma salonu ile öğrenci yurtları açmak, toplantı, sinema ve tiyatro salonları, spor salonları ve sahaları, kamp yerleri sağlamak, bu ve diğer tesisleri kurmak, kiralamak, işletmek veya başka kuruluşlar tarafından işletilmesini sağlamak. Bu amaca yönelik olarak Üniversitenin diğer birimleri ve Üniversite dışındaki kuruluşlarla işbirliği içinde çalışmaktadır. ÖĞRENCİ REHBERİ Maddi sıkıntı içerisinde bulunan öğrencilerinin yardım fonlarından yararlanmalarını sağlamak için gerekli girişimlerde bulunur. Öğrencinin sağlık durumu hakkında bilgi edinir. Öğrencinin ailevi durumu, ebeveyninin hayatta olup olmadığı, aile ve toplum ile ilişkisi, Not Durum Cetveli ; (Transkript), harç bilgileri konularında iletişime geçer Elinizdeki rehber, Eğitim ve Öğretim Yılında uygulanacak programlar hakkında, öğrencilerimizi önceden bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Fakültemizin tarihsel geçmişi ile birlikte, eğitim ve öğretimle ilgili yönetim ve organizasyon şemalarını ve diğer genel bilgileri içeren rehberde, verilecek teorik ve pratik ders başlıkları ve saatleri ile ilgili öğretim üyeleri ayrıntılı olarak gösterilmiştir. Ders müfredatlarına Fakülte web sayfasından da bakılabilmektedir.

4 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi AKADEMİK YÖNETİM ŞEMASI Rektör Dekan Yardımcısı Dekan Dekan Yardımcısı Yönetim Kurulu Fakülte Kurulu Temel Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Cerrahi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Biyoistatistik ve T. Bilişim AD Anatomi Biyofizik Tıbbi Biyokimya A.D. Tıp Tarihi ve Etik A.D. Fizyoloji A.D. Tıbbi Farmakoloji A.D Acil Tıp A.D Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları A.D. Deri ve Zührevi Hastalıkları A.D. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon A.D. Göğüs Hastalıkları A.D. Anesteziyoloji ve Reanimasyon AD Çocuk Cerrahisi A.D. Genel Cerrahi A.D Göğüs Cerrahisi A.D. Göz Hastalıkları A.D. Kadın Hastalıkları ve Doğum A.D. Histoloji ve Embriyoloji A.D. Halk Sağlığı A.D. Kalp ve Damar Cerrahisi A.D Tıbbi Mikrobiyoloji A.D İç Hastalıkları A.D. Kulak Burun Boğaz A.D. Tıbbi Biyoloji A.D. A.D. İmmünoloji A.D. Kardiyoloji A.D. Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları A.D. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji A.D. Nöroloji A.D. Nükleer Tıp A.D. Beyin ve Sinir Cerr. A.D. Ortopedi ve Travmatoloji A.D. Tıbbi Patoloji A.D. Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi A.D Üroloji A.D Ruh Sağlığı ve Hast. A.D. Adli Tıp A.D Radyasyon Onkolojisi A.D. Radyoloji A.D. Aile Hekimliği A.D. Tıbbi Genetik A.D..

5 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi DÖNEM I KOORDİNATÖRÜ DÖNEM II KOORDİNATÖRÜ DÖNEM III KOORDİNATÖRÜ DÖNEM IV KOORDİNATÖRÜ DÖNEM V KOORDİNATÖRÜ DÖNEM VI KOORDİNATÖRÜ DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KOORDİNATÖRLER Doç. Dr. Hatice YÜKSEL Prof.Dr. Günay SAKA Prof.Dr. Ali CEYLAN Doç.Dr. Cemil GÖYA Doç.Dr. Murat ORAK Doç.Dr. Mehmet KÜÇÜKÖNER KOORDİNATÖR YARDIMCILARI DÖNEM I Doç.Dr. İlker KELLE, DÖNEM II Doç.Dr. Mahmut BALKAN DÖNEM III Yrd.Doç.Dr. Ulaş AALIK DÖNEM IV Yrd.Doç.Dr. Emre AYDIN DÖNEM V Doç.Dr. Recep DURSUN DÖNEM VI Yrd.Doç.Dr. Zafer PEKKOLAY DERS KURULU BAŞKANLARI DÖNEM I Hücre Bilimleri- 1 Yrd.Doç.Dr. Sevgi irtegün Hücre Bilimleri -2 Yrd.Doç.Dr. Biyoistatistik, Ruh Sağlığı ve Halk Sağlığı Yrd.Doç.Dr. İsmail YILDIZ Hücre Bilimleri- 3 Doç.Dr. Selçuk TUNİK Hücre Bilimleri -4 Yrd.Doç.Dr. İlker KELLE İHU Yrd.Doç.Dr. Hamza ASLANHAN DÖNEM II Kas ve Sinir Dokuları Sistemi Doç.Dr. Murat BİLGİN Dolaşım ve Solunum Sistemi Doç.Dr. Mahmut BALKAN Sindirim Sistemi Yrd.Doç.Dr. Salih COŞKUN Nörolojik Bilimler Doç.Dr. Ayfer AKTAŞ Endokrin ve Ürogenital Sistem Doç.Dr. Özlen KARABULUT Hastalıkların Biyolojik Temeli Yrd. Doç. Dr. Ulaş AALIK İHU Doç. Dr. Mahmut BALKAN DÖNEM III Enfeksiyon Hastalıkları Doç.Dr. Muttalip ÇİÇEK Neoplazi ve Hematopoetik Sistem Hast. Yrd.Doç.Dr. E. Deniz YILMAZ Dolaşım ve Solunum Sistemi Hast. Doç.Dr. M. Ata AKIL Ürogenital Sistem Hast. Doç.Dr. Namık Kemal HATİPOĞLU Kas İskelet Sistemi Hast. Doç.Dr. Mehmet BULUT Gastrointsitnal S., Endokrinoloji ve Metabolizma Hast. Doç.Dr. Zeki DOSTBİL Nörolojik Bilimler ve Ruh S. ve Hast. Doç.Dr. Abdullah ACAR Halk Sağlığı, Adli Tıp, Tıp Tarihi ve Etik, Biyoistat. Prof.Dr. Günay SAKA İHU TIP EĞİTİMİ UYGULAMALARI KOORDİNATÖRLERİ İyi Hekimlik Uygulamaları (İHU) Prof.Dr. Ali CEYLAN İyi Hekimlik Uygulamaları (İHU) Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Hamza ASLANHAN Probleme Dayalı Öğrenme (PDÖ) Doç.Dr. Hatice YÜKSEL Probleme Dayalı Öğrenme (PDÖ) Yardımcıları Doç.Dr. Ebru TEKBAŞ, Doç.Dr. Cihan AKGÜL ÖZMEN Özel Çalışma Modülü (ÖÇM) Yrd.Doç.Dr. Fatma TEKE Özel Çalışma Modülü (ÖÇM) Yardımcısı Doç.Dr. Mahmut BALKAN

6 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi

7 DERS KURULLARI VE STAJLAR (AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi) Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi DÖNEM I Ders Kurulu Adı Hafta Ders Saati AKTS Hücre Bilimleri I Hücre Bilimleri II Biyoistatistik, Ruh Sağlığı ve Halk Sağlığı Hücre Bilimleri III Hücre Bilimleri IV İyi Hekimlik Uygulamaları I 24 4 Ortak ve Zorunlu Dersler 30 4 Seçmeli Dersler 30 2 Tüm Dönem DÖNEM II Ders Kurulu Adı Hafta Ders Saati AKTS Kas ve Sinir Sistemi Kan, Dolaşım ve Solunum Sistemi Sindirim Sistemi Nörolojik Bilimler Endokrin ve Ürogenital Sistem Hastalıkların Biyolojik Temeli İyi Hekimlik Uygulamaları II 24 4 Tüm Dönem DÖNEM III Ders Kurulu Adı Hafta Ders Saati AKTS Neoplazi ve Hematopoetik Sistem Hast Enfeksiyon Hastalıkları Dolaşım ve Solunum Sistemi Hast Ürogenital Sistem Hast Kas İskelet Sistemi Hast Gastrointestinal Sistem Hast.ve Endokrinoloji ve Metabolizma Hast Nörolojik Bilimler ve Ruh S. ve Hast Halk Sağlığı, Biyoistatistik, Tıp Tarihi ve Etik İyi Hekimlik Uygulamaları III 24 4 Tüm Dönem 35 60

8 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi DÖNEM IV Dersin Adı Hafta AKTS Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları 9 14 İç Hastalıkları 9 14 Genel Cerrahi 6 9 Kadın Hastalıkları ve Doğum 6 9 Kardiyoloji 4 7 Radyoloji 2 3 Adli Tıp 1 2 Klinik Farmakoloji 1 2 Tüm Dönem DÖNEM V Dersin Adı Hafta AKTS Nöroloji 3 5 Ruh Sağlığı ve Hastalıkları 3 5 Üroloji 3 5 Deri ve Zührevi Hastalıklarıi 3 5 Ortopedi ve Travmatoloji 3 5 Enfeksiyon Hastalıkları 3 5 Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları 3 5 Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon 3 5 Göğüs Hastalıkları 3 5 Çocuk Cerrahisi 2 3 Göz Hastalıkları 2 3 Acil Tıp 2 3 Göğüs Cerrahisi 2 2 Beyin ve Sinir Cerrahisi 1 1 Anesteziyoloji ve Reanimasyon 1 1 Kalp ve Damar Cerrahisi 1 1 Plastik Cerrahi 1 1 Tüm Dönem YIL Dersin Adı Süre AKTS Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları 2 Ay 10 İç Hastalıkları 2 Ay 10 Acil 2 Ay 10 Halk Sağlığı 1 Ay 5 Aile Hekimliği 1 Ay 5 Kadın Hastalıkları ve Doğum 1 Ay 5 Kardiyoloji 15 Gün 3 Genel Cerrahi 15 Gün 3 Göğüs Hastalıkları 15 Gün 3 Seçmeli Gün 2 Seçmeli Gün 2 Seçmeli Gün 2 Tüm Dönem 12 Ay 60

9 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM (1,2,3. SINIF) I. YARIYIL II YARIYIL SINIF BÜTÜNLEME-I BÜTÜNLEME-2 BAŞLAMA BİTİŞ YARI YIL SONU S. BAŞLAMA BİTİŞ YARI YIL SONU S. 1.SINIF 19 Eylül Ocak Ocak Şubat Haziran Haziran Temmuz Temmuz SINIF 05 Eylül Ocak Ocak Şubat Haziran Haziran Temmuz Temmuz SINIF 01 Eylül Ocak Ocak Şubat Haziran Haziran Temmuz Temmuz 2017 *Bütünleme I, 1. yarıyıl konularını; Bütünleme II, 2. yarıyıl konularını kapsayacaktır ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM ( 4,5,6. SINIF) SINIF BAŞLAMA BİTİŞ BAŞLAMA BÜTÜNLEME S. BİTİŞ 4.SINIF 31 Ağustos Haziran Haziran Haziran SINIF 31 Ağustos Haziran Haziran Haziran SINIF 01 Temmuz Haziran

10 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ 4. SINIF STAJ PROGRAMI TARİH (6 H) (2 H) (1 H) (1 H) (6 H) (2 H) (1 H) ( 1 H) (6 H) (2 H) (1 H) (1 H) (6 H) (2 H) (1 H) (1 H) İÇ HAST. ( 9 Hafta) A GENEL CER. ( 6 Hafta ) B KARDİYOLOJİ ( 4 Hafta ) B ÇOCUK SĞ ( 9 Hafta) C KADIN DĞ. ( 6 Hafta) D RADYOLOJİ ( 2 Hafta ) D ADLİ TIP ( 1 Hafta) D KLİNİK FARMAKOLOJİ ( 1 Hafta) TATİL TATİL D D A A B TATİL TATİL C C D D A TATİL TATİL B B C C D TATİL TATİL A C B A C B A C B A

11 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi TARİH/ DERS Ü R O L O J İ N Ö R O L O J İ EN FE K S İ Y O N F İ Z İ K T E D. D.Ü. TIP FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI DÖNEM-V AN ES + G Ö Z H A S T. K B B O R T O P E D İ R U H S A Ğ VE HST BEYİ N VE SİNİ R CER + ACİL TIP DE Rİ VE Z Ü H HST P LAS TİK + C O C U K TATİL C R. Ğ Ö Ğ H A S T. K D C + GÖ ĞÜS C

12 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi D.Ü. TIP FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI AİLE HEKİMLİĞİ DÖNEMİ (6.SINIF) UYGULAMA PROGRAMI TARİH ACİ L TIP HAL K SAĞ. AİL E HEK İML İĞİ İÇ HAS T. SEÇ MEL İ -1- GRU P GEN EL CER RAHİ KADI N DOĞ. ÇOC UK SAĞ. KA RDİ YO LOJ İ GÖ ĞÜ HAS T. SEÇ MELİ -2- GRU P SEÇ MELİ -3- GRU P 01 Tem./15 D-1- D-1- F- F- F-2- F-2- Tem a b 1-a 1-b a b B-1 B-2 D-2 16 Tem./31 D-1- D-1- F- F- F-2- F-2- Tem b a 1-b 1-a b a A C E 01 Ağus/15 D-2- D-2- F- F- F-1- F-1- Ağus a b 2-a 2-b a b B-2 B-1 D-1 16 Ağus/31 D-2- D-2- F- F- F-1- F-1- Ağus b a 2-b 2-a b a 01 Eyl./15 C-1- C-1- E- E- E-2- E-2- Eylül a b 1-a 1-b a b A-1 A-2 C-2 16 Eyl./30 C-1- C-1- E- E- E-2- E-2- Eylül b a 1-b 1-a b a F B D 01 Ekm./15 C-2- C-2- E- E- E-1- E-1- Ekm a b 2-a 2-b a b A-2 A-1 C-1 16 Ekm./31 C-2- C-2- E- E- E-1- E-1- Ekm b a 2-b 2-a b a 1 Kas./15 B-1- B-1- D- D- D-2- D-2- Kası. a b 1-a 1-b a b F-1 F-2 B-2 16 Kas./30 B1-b B-1- D- D- D-2- D-2- Kası. a 1-b 1-a b a E A C 01 Ara./15 B-2- B-2- D- D- D-1- D-1- Aralı a b 2-a 2-b a b F-2 F-1 B-1 16 Ara./31 B-2- B-2- D- D- D-1- D-1- Aralı b a 2-b 2-a b a 01 Ocak/15 A-1- A-1- C- C- C-2- C-2- Ocak a b 1-a 1-b a b E-1 E-2 A-2 16 Ocak/31 A-1- A-1- C- C- C-2- C-2- Ocak b a 1-b 1-a b a D F B 01 Şub/15 A-2- A-2- C- C- C-1- C-1- Şubat a b 2-a 2-b a b E-2 E-1 A-1 16 Şub/28 A-2- A-2- C- C- C-1- C-1- Şubat b a 2-b 2-a b a 01 Mart/15 F-1- F-1- B- B- B-2- B-2- Mart a b 1-a 1-b a b D-1 D-2 F-2 16 Mart/31 F-1- F-1- B- B- B-2- B-2- Mart b a 1-b 1-a b a C E A 01 Nis./15 F-2- F-2- B- B- B-1- B-1- Nisan a b 2-a 2-b a b D-2 D-1 F-1 16 Nis./30 F-2- F-2- B- B- B-1- B-1- Nisan b a 2-b 2-a b a 01 May./15 E-1- E-1- A- A- A-2- A-2- May a b 1-a 1-b a b C-1 C-2 E-2 16 May./31 E-1- E-1- A- A- A-2- A-2- May. b a 1-b 1-a b a B D F 01 Haz./15 E-2- E-2- A- A- A-1- A-1- Haz. a b 2-a 2-b a b C-2 C-1 E-1 16 Haz./30 E-2- E-2- A- A- A-1- A-1- Haz. b a 2-b 2-a b a NOT: 1-Her Seçmeli Staja en fazla 2 öğrenci gidecektir. 2-Öğrenciler tarafından dağılım sağlanmadığı takdirde, öğrenci işleri veya Dönem VI Koordinatörlüğü tarafından tercih sırası için kura çekilecektir. SEÇMELİ STAJLAR SEÇMELİ-1 1. Enfeksiyon Hastalıkları 2. Çocuk Cerrahi 3. Göz Hast. SEÇMELİ-2 1. Anesteziyol oji ve Reanimasy on 2. Ortopedi 3. Nöroloji SEÇMELİ-3 1. Kulak Burun Boğaz 2. Plastik Cerrahi 3. Deri ve Zührevi Hastalıklar

13 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi ÖĞRETİM YILI SINAV PROGRAMI 1. SINIF TARİH SAAT 1.Yarıyıl Sonu Sınavı - Teorik ve Pratik Sınavı : 30 Ocak Yarıyıl Sonu Sınavı - Teorik ve Pratik Sınavı : 19 Haziran Bütünleme Sınavı 1 - Teorik ve Pratik Sınavı : 07 Temmuz Bütünleme Sınavı 2 - Teorik ve Pratik Sınavı : 24 Temmuz Seçmeli Dersler Bütünleme Sınavı : 14 Haziran Türk Dili Bütünleme Sınavı : 14 Haziran Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bütünleme Sınavı : 14 Haziran Yabancı Dil Bütünleme Sınavı : 15 Haziran SINIF 1.Yarıyıl Sonu Sınavı - Teorik ve Pratik Sınavı : 24 Ocak Yarıyıl Sonu Sınavı - Teorik ve Pratik Sınavı : 22 Haziran Bütünleme Sınavı 1 - Teorik ve Pratik Sınavı : 07 Temmuz Bütünleme Sınavı 2 - Teorik ve Pratik Sınavı : 24 Temmuz SINIF 1.Yarıyıl Sonu Sınavı - Teorik ve Pratik Sınavı : 24 Ocak Yarıyıl Sonu Sınavı - Teorik ve Pratik Sınavı : 21 Haziran Bütünleme Sınavı 1 - Teorik ve Pratik Sınavı : 07 Temmuz Bütünleme Sınavı 2 - Teorik ve Pratik Sınavı : 24 Temmuz

14 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi Dönem I, II ve III Mazeret Sınav Tarihleri: Ders kurulu teorik ve pratik mazeret sınav tarihleri bir sonraki Ders Kurulu teorik ve pratik sınav tarihleri olup; her iki yarı yıl sonu son ders kurulları için mazeret sınavı açılmamaktadır. Mazeret sınav saatleri ilgili Koordinatörlükçe ilan edilecektir. *Bütünleme I, 1. yarıyıl konularını; Bütünleme II, 2. yarıyıl konularını kapsayacaktır. 4. SINIF Staj Bütünleme Sınavı -Radyoloji : 07 Haziran Kadın Hastalıkları ve Doğum : 09 Haziran Adli Tıp : 12 Haziran Genel Cerrahi : 15 Haziran İç Hastalıkları : 19 Haziran Klinik Farmakoloji : 21 Haziran Kardiyoloji : 23 Haziran Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları : 29 Haziran SINIF Staj Bütünleme Sınavı -Fizik Tedavi : 07 Haziran Plastik Cerrahisi : 08 Haziran Nöroloji : 08 Haziran Göğüs Hastalıkları : 12 Haziran Kulak-Burun-Boğaz : 13 Haziran Ruh Sağlığı ve Hast. : 14 Haziran Deri ve Zührevi Hast. : 16 Haziran Enfeksiyon Hastalıkları : 21 Haziran Acil Tıp : 21 Haziran Üroloji : 22 Haziran Ortopedi : 22 Haziran Kalp Damar Cerrahisi : 23 Haziran Göğüs Cerrahisi : 23 Haziran Anesteziyoloji : 28 Haziran Göz Hastalıkları : 28 Haziran Çocuk Cerrahisi : 29 Haziran Nöroşirürji : 29 Haziran

15 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi DÖNEM I SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ 1. VE 2. SAATLER 1. YARIYIL SEÇMELİ DERSLERİ Tıbbi Bilgisayar ve Uygulamaları Tıp Fakültesi Prof.Dr. Zeki AKKUŞ Yrd.Doç.Dr. İsmail YILDIZ İletişim Becerileri İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Yrd.Doç.Dr. Aslı ADVAN Bölümü Tıbbi Terminoloji Tıbbi Farmakoloji Doç.Dr. Hasan AKKOÇ Kürtçe Eğitim Fakültesi Öğrt. Gör. Muhammed Şerif AZARKAN 2. YARIYIL SEÇMELİ DERSLERİ Sağlık ve İletişim Halk Sağlığı Anabilim Dalı Prof.Dr.Günay SAKA Din ve Sağlık Bilimsel Araştırma Yöntem ve Teknikleri İlahiyat Fakültesi Anabilim Dalı Yrd.Doç.Dr. M. Tayyip KILIÇ Yrd.Doç.Dr. Yılmaz PALANCI Yrd.Doç.Dr. İsmail YILDIZ Sağlık ve Hukuk Adli Tıp Anabilim Dalı Yrd.Doç.Dr. Cem UYSAL SEÇMELİ 3. VE 4. SAATLER Basketbol Voleybol Futbol Masa tenisi Fakülte/Y.O Beden Eğitimi ve Spor Y.O Beden Eğitimi ve Spor Y.O Beden Eğitimi ve Spor Y.O Beden Eğitimi ve Spor Y.O

16 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI İÇİNDEKİ RESMİ TATİLLER Ramazan Bayramı : Temmuz 2016 (Pazartesi öğleden sonra-salı-çarşamba- Perşembe) Zafer Bayramı : 30 Ağustos 2016 (Salı) Kurban Bayramı : Eylül 2016 (Pazar öğleden sonra- Pazartesi-Salı- Çarşamba- Perşembe) Cumhuriyet Bayramı : Ekim 2016 (Cuma öğleden sonra-cumartesi) Yılbaşı Tatili : 01Ocak 2017 (Pazar) Milli Egemenlik Ve Çocuk Bayramı : 23 Nisan 2017 (Pazar) Emek ve Dayanışma Günü : 01 Mayıs 2017 (Pazartesi) Gençlik ve Spor Bayramı : 19 Mayıs 2017 (Cuma) DERS PROGRAMLARINDA GEÇEN DERS SAATLERİ 1 08: : : : : : : : : : : : : : : :20

17 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi D.Ü. TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM-II KAS ve SİNİR DERS KURULU Dersler Teorik Pratik Toplam Anatomi Histoloji Fizyoloji Biyofizik Biyokimya 4-4 Psikiyatri 3-3 Radyoloji 2-2 PDÖ TOPLAM Ders Kurulu Başkanı: Doç. Dr. H. Murat BİLGİN Ders Kurulu Üyeleri Ders Saati Prof.Dr.E.Savaş HATİPOĞLU (Anatomi) 3 Prof.Dr.Ayda DEMİRANT (Anatomi) 2 Prof.Dr.Orhan TACAR (Anatomi) 7 Prof.Dr.Cudi TUNCER (Anatomi) 4 Prof.Dr.Vatan KAVAK (Anatomi) 9 Doç.Dr. Özlen KARABULUT (Anatomi) 2 Prof.Dr.Murat AKKUŞ (Histoloji) 22 Doç.Dr.Sevda SÖKER (Histoloji) 6 Prof.Dr.Hüda DİKEN (Fizyoloji) 12 Doç.Dr. H.Murat BİLGİN (Fizyoloji) 10 Doç.Dr. Veysi AKPOLAT (Biyofizik) 8 Prof.Dr.Leyla ÇOLPAN (Biyokimya) 2 Doç.Dr.Gülten TOPRAK (Biyokimya) 2 Yrd. Doç.Dr.Mehmet Güneş (Psikiyatri) 3 Doç.Dr.Hatice GÜMÜŞ (Radyoloji) 2

18 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi Ders Kurulunun Adı KAS VE SİNİR DOKULARI Ders Kurulunun Türü Ders Kurulunun Kredisi Zorunlu 8 Eğitim Dili Ders Kurulunun Sorumlusu Ders Kurulunun Ön Koşulları Ders Kurulunun Süresi Türkçe Doç.Dr.H.MURAT BİLGİN Yok 6 hafta Teorik ders saati 106 Uygulamalı ders saati Ders Kurulunun Amacı Öğrenim Çıktıları 26 Öğrenciler dört haftalık ders kurulu sonunda, kas ve sinir sistemlerinin normal yapı ve işlevleri hakkında bilgi sahibi olacak, kas dokusu tiplerini ve sinir hücrelerini ayırt edebilecektir. Kas ve Sinir Dokusu ders kurulu sonunda dönem II öğrencileri; 1-Kas ve sinir dokusu proteinlerinin yapı ve işlevini tanımlayabilecek, metabolizmasını yorumlayabilecek. 2-Sinir sistemine ait anatomik oluşumların yapı ve fonksiyon ilişkilerini tanımlayabilecek. 3-Kas ve sinir dokularının yapısal elemanlarını bilecek, kas ve sinir dokusunu oluşturan öğeleri mikroskopta inceleyip tanıyabilecek, çizgili kas, kalp kası ve düz kas kesitlerini mikroskopta inceleyerek ve tanımlayabilecek. 4- Otonom sinir sisteminin organizasyonu ve işlevini bilecek. Sinir kas kavşağının yapısını öğrenecek; İskelet kası, düz kas ile kalp kasının yapısal ve işlevsel özelliklerini, uyarılma ve kasılma mekanizmalarını bilecek. 5- Sinir-kas kavşağının yapısını, kas dokusunun uyarılma-kasılma mekanizmalarını, kas tipleri arasındaki farklılıkları öğrenecek. 6-Duysal sinir hücrelerinin uyarılma ve ileti özellikleri, otonom sinir sisteminin yapısı ve işlevlerini bilecek. 7-Sağlık, hastalık, kültürel özellikler, hasta, hasta yakını ve iyileştirici rolleri, hekimliğin toplumsal yönünü öğrenecek. 8-Baş, ense, kol ve boyun bölgesine ait yapıları topografik olarak tanıyabilecek, bölgede bulunan anatomik yapıları kadavra ve maket üzerinde tanıyabilecek ve isimlendirebilecek, 9-Deri ve eklentilerini tanıyabilecek ve ilgili oluşumlara ait yapıları kadavra ve maket üzerinde gösterebilecek ve isimlendirebilecek, 10-Sinir dokusunun histolojik özelliklerini, görevlerini, sınıflandırabilecek, 11-Kas tiplerini, myofibrillerin yapısını, kalp kası ve düz kasın histolojik özelliklerini ayırabilecek, 12-İskelet ve düz kasların kasılması sırasında gerçekleşen mekanik ve moleküler süreçleri yorumlayabilecek, 13-Sinir dokusu biyokimyasını öğrenecek, Öğretme Yöntemi(leri) Değerlendirme Yöntemi Amfi dersi, demonstrasyon, uygulama, deney, ödev, ÇSS, OYPS, Pratik Değerlendirme, Ödev, Performans Değerlendirmesi Önerilen Kaynaklar

19 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi DÖNEM 2 KOMİTE 1: KAS VE SİNİR DOKULARI DERS KURULU TARİH GÜN SAAT DERS KONU Pazartesi 1 Tıp eğitimi Ders programı,ihu ve PDÖ tanıtımı ÖĞRETİM ÜYESİ Doç.Dr.H.M.BİLGİN, Doç.Dr. Mahmut BALKAN Pazartesi 2 Anatomi Kadavra teknikleri Prof.Dr. V. KAVAK Pazartesi 3 Anatomi Kadavra teknikleri Prof.Dr. V. KAVAK Pazartesi 4 Anatomi Kaslar hakkında genel bilgi Prof.Dr. S. HATIPOĞLU Pazartesi 5 Pazartesi 6 Pazartesi 7 Pazartesi 8 İyi hekimlik uygulamaları I-1 Doç.Dr. Mahmut BALKAN Yrd.Doç.Dr.Beyhan YILMAZ Yrd.Doç.Dr. Fazıl Emre ÖZKURT Doç.Dr. Mehmet KARAKOÇ Yrd.Doç.Dr.Fesih AKTAR Salı 1 Anatomi Yüzün mimik kasları Doç.Dr. Ö.KARABULUT Salı 2 Anatomi Yüzün mimik kasları Doç.Dr. Ö.KARABULUT Salı 3 Histoloji ve Embriyoloji İskelet Kası Histolojisi Doç.Dr. S.SÖKER Salı 4 Histoloji ve Embriyoloji Kalp Kası histolojisi Doç.Dr. S.SÖKER Salı 5 Anatomi Dolaşım ve sinir sistemine giriş Prof.Dr. O.TACAR Salı 6 Fizyoloji Kaslara ilişkin genel bilgiler Prof. Dr. H.DİKEN Salı 7 Fizyoloji Kaslara ilişkin genel bilgiler Prof. Dr. H.DİKEN Salı 8 Serbest Çalışma Çarşamba 1 Anatomi Koltuk altı çukuru ve plexus brachialis Prof.Dr.O.TACAR Çarşamba 2 Anatomi Koltuk altı çukuru ve plexus brachialis Prof.Dr.O.TACAR Çarşamba 3 Histoloji ve Embriyoloji Düz Kas histolojisi Doç.Dr. S.SÖKER Çarşamba 4 Histoloji ve Embriyoloji Sinir dokusu histolojisi Doç.Dr. S.SÖKER Çarşamba 5 Anatomi Göğüs ön duvarı, karın bölgesi ve karın kasları Prof.Dr. V. KAVAK Çarşamba 6 Anatomi Göğüs ön duvarı, karın bölgesi ve karın kasları Prof.Dr. V. KAVAK Çarşamba 7 Biyofizik Biyomedikal potansiyeller (EMG) Doç.Dr. V. AKPOLAT Çarşamba 8 Biyofizik Biyomedikal potansiyeller (EMG) Doç.Dr. V. AKPOLAT Perşembe 1 Histoloji ve Embriyoloji Sinir dokusu histolojisi Doç.Dr. S.SÖKER Perşembe 2 Histoloji ve Embriyoloji Nöroglia Histolojisi Doç.Dr. S.SÖKER Perşembe 3 Anatomi Kol ve ön kolun ön bölgesi Prof.Dr.O.TACAR Perşembe 4 Anatomi Kol ve ön kolun ön bölgesi Prof.Dr.O.TACAR Perşembe 5 Histoloji ve Embriyoloji Embriyolojiye giriş-tarihçe ve terminoloji Prof. Dr. M.AKKUŞ Perşembe 6 Histoloji ve Embriyoloji Spermatogenesis ve ovogenesis Prof. Dr. M.AKKUŞ Perşembe 7 Anatomi Elin ön yüz anatomisi Prof.Dr. C.TUNCER Perşembe 8 Anatomi Elin ön yüz anatomisi Prof.Dr. C.TUNCER Cuma 1 Fizyoloji Kas kasılmasının moleküler mekanizması Prof. Dr. H.DİKEN Cuma 2 Fizyoloji Kayan flamentler teorisi Prof. Dr. H.DİKEN Cuma 3 Histoloji ve Embriyoloji Fertilizasyon, yarıklanma implatasyon Prof. Dr. M.AKKUŞ Cuma 4 Histoloji ve Embriyoloji Fertilizasyon, yarıklanma implatasyon Prof. Dr. M.AKKUŞ Cuma 5 Anatomi Uyluğun ön ve medial bölgeleri Prof.Dr. C.TUNCER Cuma 6 Anatomi Uyluğun ön ve medial bölgeleri Prof.Dr. C.TUNCER Cuma 7 Özel çalışma modülü tanıtımı Yrd.Doç:Dr. F.TEKE Cuma 8 Özel çalışma modülü tanıtımı Yrd.Doç:Dr. F.TEKE

20 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi Dönem II Eylül Kurban Bayramı KOMİTE 1: KAS VE SİNİR DOKULARI DERS KURULU Pazartesi 1 Fizyoloji Duyusal reseptörler Doç.Dr.H.M.BİLGİN Pazartesi 2 Fizyoloji Kas İğciği, golgi tendon organı Doç.Dr.H.M.BİLGİN Pazartesi 3 Anatomi Bacağın ön ve yan yüzleri ile ayak sırtı Prof.Dr.V.KAVAK Pazartesi 4 Anatomi Bacağın ön ve yan yüzleri ile ayak sırtı Prof.Dr.V.KAVAK Pazartesi 5 Pazartesi 6 Pazartesi 7 Pazartesi 8 İyi hekimlik uygulamaları I-2 Doç.Dr. Mahmut BALKAN Yrd.Doç.Dr.Beyhan YILMAZ Yrd.Doç.Dr. Fazıl Emre ÖZKURT Doç.Dr. Mehmet KARAKOÇ Yrd.Doç.Dr.Fesih AKTAR Salı 1 Anatomi-Biyofizik A -Anatomi, B-Biyofizik Salı 2 Salı 3 Anatomi-Biyofizik B -Anatomi, A-Biyofizik Salı 4 Salı 5 Anatomi-Biyofizik Salı 6 C- Anatomi, D-Biyofizik Salı 7 Anatomi-Biyofizik Salı Çarşamba 1 Histoloji ve Embriyoloji D- Anatomi, C - Biyofizik Blaminar embriyonal diski gelişimi Prof. Dr. M.AKKUŞ Çarşamba 2 Histoloji ve Embriyoloji Blaminar embriyonal diski gelişimi Prof. Dr. M.AKKUŞ Çarşamba 3 Fizyoloji Sinir liflerinde aksiyon potansiyeli İletimi Doç.Dr.H.M.BİLGİN Çarşamba 4 Fizyoloji Sinir liflerinde aksiyon potansiyeli İletimi Doç.Dr.H.M.BİLGİN Çarşamba 5 Anatomi Yüzeyel ense,sırt,omuz ve kolun arka bölgesi Prof.Dr.A.DEMİRANT Çarşamba 6 Anatomi Yüzeyel ense,sırt,omuz ve kolun arka bölgesi Prof.Dr.A.DEMİRANT Çarşamba 7 Biyofizik Vücut kompozisyon ölçüm yöntemleri Doç.Dr.V.AKPOLAT Çarşamba 8 Biyofizik Vücut kompozisyon ölçüm yöntemleri Doç.Dr.V.AKPOLAT Perşembe 1 Histoloji ve Embriyoloji Trilaminar embriyon diski gelişimi- somitler Prof. Dr. M.AKKUŞ Perşembe 2 Histoloji ve Embriyoloji Nöral tüp gelişimi, ektoderm ve türevleri Prof. Dr. M.AKKUŞ Perşembe 3 Fizyoloji Periferik sinir sistemi fizyolojisi Doç.Dr.H.M.BİLGİN Perşembe 4 Fizyoloji Periferik sinir sistemi fizyolojisi Doç.Dr.H.M.BİLGİN Perşembe 5 Perşembe 6 Perşembe 7 Perşembe 8 Anatomi-Biyofizik D-Anatomi, C- Biyofizik Anatomi-Biyofizik C- Anatomi, D-Biyofizik Cuma 1 Anatomi Ön kol ve elin arka yüz kasları Prof.Dr.S.HATİPOĞLU Cuma 2 Anatomi Ön kol ve elin arka yüz kasları Prof.Dr.S.HATİPOĞLU Cuma 3 Fizyoloji Düz Kas Fizyolojisi Prof. Dr. H.DİKEN Cuma 4 Fizyoloji Düz Kas Fizyolojisi Prof. Dr. H.DİKEN Cuma 5 Cuma 6 Anatomi-Biyofizik Cuma 7 Anatomi-Biyofizik Cuma Pazartesi 1 Pazartesi 2 Pazartesi 3 Pazartesi 4 PDÖ I-1 B-Anatomi, A-Biyofizik A- Anatomi, B- Biyofizik Doç. Dr. Müzeyyen Yıldırım Baylan Doç.Dr.Eşref Akıl Doç Dr. Hakkı Murat Bilgin Doç.Dr. Akif Sarıyıldız Doç.Dr.Cemil Göya Doç.Dr.Savaş Kaya Doç.Dr.Cenap Ekinci Doç.Dr.Recep Dursun Doç.Dr.Yılmaz Zengin Doç.Dr.Adalet Arıkanoğlu Doç.Dr.Abdullah Atli Yrd.Doç.Dr.Tuğba Yüksel Yrd. Doç. Dr. Bekir Taşdemir Doç.Dr. Ebru TEKBAŞ

21 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi Dönem II KOMİTE 1: KAS VE SİNİR DOKULARI DERS KURULU Pazartesi 5 Pazartesi 6 Pazartesi 7 Pazartesi 8 İyi hekimlik uygulamaları I-3 Doç.Dr. Mahmut BALKAN Yrd.Doç.Dr.Beyhan YILMAZ Yrd.Doç.Dr. Fazıl Emre ÖZKURT Doç.Dr. Mehmet KARAKOÇ Yrd.Doç.Dr.Fesih AKTAR Salı 1 Biyokimya Kas dokusu Biyokimyası Prof. Dr. L.ÇOLPAN Salı 2 Biyokimya Kas dokusu Biyokimyası Prof. Dr. L.ÇOLPAN Salı 3 Fizyoloji Kas tonusu ve kas yorgunluğu Prof. Dr. H.DİKEN Salı 4 Fizyoloji Kas denervasyonun etkileri Prof. Dr. H.DİKEN Salı 5 Anatomi Gluteal bölge ve uyluğun arka bölgesi Prof.Dr.O.TACAR Salı 6 Anatomi Gluteal bölge ve uyluğun arka bölgesi Prof.Dr.O.TACAR Salı 7 Ruh Sağ ve Hast Kendini doğru ve etkin şekilde ifade etme Yrd. Doç.Dr. M. GÜNEŞ Salı 8 Ruh Sağ ve Hast Konuşma ve dinleme becerileri Yrd.Doç.Dr. M. GÜNEŞ Çarşamba 1 Histoloji ve Embriyoloji Endoderm farklanması ve vücut damarları Prof. Dr. M.AKKUŞ Çarşamba 2 Histoloji ve Embriyoloji Mezoderm farklanması ve türevleri Prof. Dr. M.AKKUŞ Çarşamba 3 Anatomi Derin ense,sırt kasları ve bacağın ark yüzü Prof.Dr.V.KAVAK Çarşamba 4 Anatomi Derin ense,sırt kasları ve bacağın ark yüzü Prof.Dr.V.KAVAK Çarşamba 5 Fizyoloji Sinir-kas kavşağı Prof. Dr. H.DİKEN Çarşamba 6 Fizyoloji Motor birimlerin fizyolojik özellikleri Prof. Dr. H.DİKEN Çarşamba 7 Biyofizik Çarşamba 8 Biyofizik Biyomekaniğe genel bakış İnsan biyomekaniği Doç.Dr. V.AKPOLAT Doç.Dr. V:AKPOLAT Perşembe 1 Fizyoloji Spinal refleksler Doç.Dr.H.M.BİLGİN Perşembe 2 Fizyoloji Spinal refleksler Doç.Dr.H.M.BİLGİN Perşembe 3 Histoloji ve Embriyoloji 4. ve 8. haftalarda embriyon gelişimi Prof. Dr. M.AKKUŞ Perşembe 4 Histoloji ve Embriyoloji Embrio ve fötüs yaşının saptanması Prof. Dr. M.AKKUŞ Perşembe 5 Perşembe 6 Perşembe 7 Perşembe 8 Anatomi - Histoloji Anatomi - Histoloji A Anatomi, B-Histoloji B-Anatomi, A-Histoloji ÖÇM GRUP C - D Cuma 1 Histoloji ve Embriyoloji İlkel kardiovasküler sisteminin gelişimi Prof. Dr. M.AKKUŞ Cuma 2 Histoloji ve Embriyoloji Perinatoloji Prof. Dr. M.AKKUŞ Cuma 3 Fizyoloji Çizgili kasın mekaniksel özellikleri Prof. Dr. H.DİKEN Cuma 4 Fizyoloji Çizgili kasın mekaniksel özellikleri Prof. Dr. H.DİKEN Cuma 5 Cuma 6 Cuma 7 Cuma Pazartesi 1 Pazartesi 2 Pazartesi 3 Pazartesi 4 Pazartesi 5 Pazartesi 6 Pazartesi 7 Pazartesi 8 Anatomi Histoloji Anatomi Histoloji Salı 1 Biyofizik Salı 2 Biyofizik C-Anatomi, D -Histoloji D-Anatomi, C -Histoloji PDÖ I-2 Doç. Dr. Müzeyyen Yıldırım Baylan Doç.Dr.Eşref Akıl Doç Dr. Hakkı Murat Bilgin Doç.Dr. Akif Sarıyıldız Doç.Dr.Cemil Göya Doç.Dr.Savaş Kaya Doç.Dr.Cenap Ekinci İyi hekimlik uygulamaları I-4 Kas ve sinir hastalıklarının tedavisinde kullanılan biyofiziksel yöntemler Kas ve sinir hastalıklarının tedavisinde kullanılan biyofiziksel yöntemler ÖÇM GRUP A B Doç.Dr.Recep Dursun Doç.Dr.Yılmaz Zengin Doç.Dr.Adalet Arıkanoğlu Doç.Dr.Abdullah Atli Yrd.Doç.Dr.Tuğba Yüksel Yrd. Doç. Dr. Bekir Taşdemir Doç.Dr. Ebru TEKBAŞ Doç.Dr. Mahmut BALKAN Yrd.Doç.Dr.Beyhan YILMAZ Yrd.Doç.Dr. Fazıl Emre ÖZKURT Doç.Dr. Mehmet KARAKOÇ Yrd.Doç.Dr.Fesih AKTAR Doç. Dr. V.AKPOLAT Doç. Dr. V.AKPOLAT Salı 3 Radyoloji Kesitsel anatomi Doç.Dr.H.GÜMÜŞ

22 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi Dönem II KOMİTE 1: KAS VE SİNİR DOKULARI DERS KURULU Salı 4 Radyoloji Kesitsel anatomi Doç.Dr.H.GÜMÜŞ Salı 5 Fizyoloji Sinaptik ileti ve kimyasal ileti Doç.Dr.H.M.BİLGİN Salı 6 Fizyoloji Sinaptik ileti ve kimyasal ileti Doç.Dr.H.M.BİLGİN Salı 7 Histoloji ve Embriyoloji 9. hafta ve doğuma kadar olan fötal dönem Prof. Dr. M.AKKUŞ Salı 8 Histoloji ve Embriyoloji Çoklu gebelikler Prof. Dr. M.AKKUŞ Çarşamba 1 Biyokimya Sinir dokusu biyokimyası Doç.Dr.G.TOPRAK Çarşamba 2 Biyokimya Sinir dokusu biyokimyası Doç.Dr.G.TOPRAK Çarşamba 3 Histoloji ve Embriyoloji Plesanta ve fetal membranlar Prof. Dr. M.AKKUŞ Çarşamba 4 Histoloji ve Embriyoloji Plesanta ve fetal membranlar Prof. Dr. M.AKKUŞ Çarşamba 5 Çarşamba 6 Çarşamba 7 Çarşamba 8 Anatomi Histoloji Anatomi Histoloji B- Anatomi, C-Histoloji C-Anatomi, D-Histoloji Perşembe 1 Histoloji ve Embriyoloji Plesanta ve fetal membranlar Prof. Dr. M.AKKUŞ Perşembe 2 Histoloji ve Embriyoloji Göbek kordonu Prof. Dr. M.AKKUŞ Perşembe 3 Anatomi Klinik anatomi Prof.Dr.V.KAVAK Perşembe 4 Ruh Sağ Ve Hast Sağlıklı tartışabilme yolları Yrd.Doç.Dr. M. GÜNEŞ Perşembe 5 Perşembe 6 Perşembe 7 Perşembe 8 Anatomi Histoloji Anatomi Histoloji Cuma 1 Anatomi Histoloji Cuma 2 Cuma 3 Anatomi Histoloji Cuma 4 Cuma 5 Anatomi Histoloji Cuma 6 Cuma 7 Anatomi Histoloji Cuma Pazartesi 1 Pazartesi 2 Pazartesi 3 Pazartesi 4 PDÖ I-3 D-Anatomi, A-Histoloji A-Anatomi, B-Histoloji A Anatomi, B-Histoloji B-Anatomi, A-Histoloji C-Anatomi, D-Histoloji D-Anatomi, C-Histoloji Doç. Dr. Müzeyyen Yıldırım Baylan Doç.Dr.Eşref Akıl Doç Dr. Hakkı Murat Bilgin Doç.Dr. Akif Sarıyıldız Doç.Dr.Cemil Göya Doç.Dr.Savaş Kaya Doç.Dr.Cenap Ekinci Doç.Dr.Recep Dursun Doç.Dr.Yılmaz Zengin Doç.Dr.Adalet Arıkanoğlu Doç.Dr.Abdullah Atli Yrd.Doç.Dr.Tuğba Yüksel Yrd. Doç. Dr. Bekir Taşdemir Doç.Dr. Ebru TEKBAŞ Pazartesi 5 Doç.Dr. Mahmut BALKAN Yrd.Doç.Dr.Beyhan YILMAZ Pazartesi 6 İyi hekimlik uygulamaları I-5 Yrd.Doç.Dr. Fazıl Emre ÖZKURT Pazartesi 7 Doç.Dr. Mehmet KARAKOÇ Pazartesi 8 Yrd.Doç.Dr.Fesih AKTAR Salı 1 Histoloji ve Embriyoloji Fötal dönem Prof. Dr. M.AKKUŞ Salı 2 Histoloji ve Embriyoloji Salı 3 Serbest Çalışma Salı 4 Serbest Çalışma Salı 5 Salı 6 Salı Salı 8 Anatomi Fizyoloji Çoklu gebelikler ve erken gelişimin moleküller temelleri D-Anatomi,C-Fizyoloji 7 Anatomi Fizyoloji C-Anatomi,D-Fizyoloji Prof. Dr. M.AKKUŞ

23 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi Dönem II KOMİTE 1: KAS VE SİNİR DOKULARI DERS KURULU Çarşamba 1 Çarşamba 2 Anatomi Fizyoloji Çarşamba 3 Anatomi Fizyoloji Çarşamba 4 Çarşamba 5 Çarşamba 6 Çarşamba 7 Çarşamba Perşembe 1 Perşembe 2 Perşembe 3 Perşembe 4 Anatomi Anatomi Anatomi Anatomi B-Anatomi,A-Fizyoloji A-Anatomi, B-Fizyoloji D-Anatomi C-Anatomi B-Anatomi A-Anatomi Perşembe 5 A-Anatomi,B-Histoloji, C-Biyofizik Perşembe 6 PRATİK TEKRARI B-Anatomi,C-Histoloji, A- Biyofizik Perşembe 7 C-Anatomi,A-Histoloji, B-Biyofizik Perşembe Cuma 1 Cuma 2 DERS A-Anatomi,B-Histoloji Cuma 3 B-Anatomi,C-Histoloji KURULU Cuma 4 Cuma Cuma 5 7 Cuma Cuma 6 8 PRATİK SINAVI C-Anatomi,D- Histoloji D-Anatomi,A- Histoloji Pazartesi 1 Pazartesi 2 Pazartesi 3 Pazartesi 4 Pazartesi 5 Pazartesi 6 Pazartesi 7 Pazartesi 8 DERS KURULU TEORİK SINAVI Serbest Çalışma

24 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DÖNEM-II KAS ve SİNİR DERS KURULU PRATİK PROGRAMI No TARİH SAAT ANATOMİ Pratik Konusu Öğr. Üyesi HİSTO Pratik Konusu Öğr. Üyesi FİZYO Pratik Konusu Öğr. Üyesi Biyofizik Pratik Konusu Öğr. Üyesi Göğüs Ön Duvarı, Karın Ön Bölgesi ve Karın Kasları S.Hatipoğlu V.Kavak Kasta biyopotansiyel ölçümü Veysi Akpolat :30-17:20 13:30-17:20 13:30-17:20 13:30-17:20 13:30-17:20 13:30-17: :30-17: :20 13:30-17:20 08:30-12:30 Koltuk Altı Çukuru,Kol ve Ön Kolun Ön Yüz Kasları,elin Ön yüz Anatomisi Bacağın ön ve yan yüzleri ile Ayak sırtı Uyluğun ön ve medial bölgesi Yüzeyel ense,sırt,omuz ve kolun arka bölgesi Yüzün mimik kasları Ön Kol ve Elin Arka Yüz Kasları Gluteal bölge ve Uyluğun arka bölgesi Derin ense ve sırt Kasları bacağın arka Yüzleri O.Tacar C.Tuncer S.Hatipoğlu V.Kavak A.Demirant C.tuncer S.Hatipoğlu Ö.Karabulut O.Tacar A.Demirant V.Kavak S.Hatipoğlu Kas Dokusu Histolojisi Sinir Dokusu Histolojisi Embriyoloji Y. Nergis M.Akkuş E. Deveci S.SÖKER Y. Nergis M.Akkuş E. Deveci S.SÖKER Y. Nergis M.Akkuş E. Deveci S.SÖKER Bioelektrik empedans analizi Kurbağada Reflekslerin Araştırılması M.Aybak H.M.Bilgin A.Şermet Veysi Akpolat :30-17:20 PRATİK TEKRARI :17:20 Pratik SINAVI 4 lü ORATUVAR GRUPLARINDA A GRUBU sınıf listesinin ilk ¼ ü B GRUBU sınıf listesinin ikinci ¼ ü C GRUBU sınıf listesinin üçüncü ¼ ü D GRUBU sınıf listesinin son ¼ ünü kapsar. 3 lü ORATUVAR GRUPLARINDA A GRUBU sınıf listesinin ilk 1/3 ü B GRUBU sınıf listesinin orta 1/3 ü C GRUBU sınıf listesinin son 1/3 ü

25 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi DÖNEM II KAS VE SİNİR DOKULARI SİSTEMİ DERS KURULU İYİ HEKİMLİK UYGULAMALARI PROGRAMI DÖNEM II İHU Koordinatörü: Doç. Dr. Mahmut BALKAN 05/09/ /09/ /09/ /10/ /10/2016 Uygulama Kulak Zarı muayenesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Beyhan YILMAZ 13:30-15:00 15:30-17:00 13:30-15:00 15:30-17:00 13:30-15:00 15:30-17:00 13:30-15:00 15:30-17:00 13:30-15:00 A B C D E F G H I J 15:30-17:00 Burun tamponu Yrd.Doç.Dr. Fazıl Emre ÖZKURT B C D E F G H I J A Yetişkinlerde IM enjeksiyon yapabilme Çocuklarda intramüsküler, İV ve subkutan enjeksiyon ÖÇM: Bilimsel literatür tarama Doç.Dr. Mehmet KARAKOÇ Yrd.Doç.Dr.Fesih AKTAR Doç.Dr. Mahmut BALKAN C D E F G H I J A B D E F G H I J A B C E F G H I J A B C D İHU grupları: İHU dersleri için sınıf listesinden 10 grup (A-J) oluşturulacaktır. Uygulama yerleri: Uygulamalar Beceri laboratuvarlarında yapılacak olup ders kurulu başlangıcında öğrenci panosunda duyurulacaktır.

26 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi D.Ü. TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM-II KAN-DOLAŞIM VE SOLUNUM DERS KURULU Dersler Teorik Pratik Toplam Fizyoloji Anatomi Histoloji Biyofizik Mikrobiyoloji Göğüs Hastalıkları Tıbbi Biyoloji 2-2 PDÖ Toplam Ders Kurulu Başkanı: Doç. Dr. Mahmut BALKAN Ders Kurulu Üyeleri Ders Saati Prof.Dr.M.Orhan DENLİ (Fizyoloji) 26 Prof.Dr.Hüda DİKEN (Fizyoloji) 10 Prof.Dr.Mustafa KELLE (Fizyoloji) 12 Prof.Dr.E.Savaş HATİPOĞLU (Anatomi) 4 Prof.Dr.Ayda DEMİRANT (Anatomi) 6 Prof.Dr.Orhan TACAR (Anatomi) 4 Prof.Dr.M.Cudi TUNCER (Anatomi) 8 Prof.Dr.Zülküf AKDAĞ (Biyofizik) 12 Prof.Dr.Yusuf NERGİZ (Histoloji) 7 Prof.Dr.Murat AKKUŞ (Histoloji) 4 Prof.Dr.Engin DEVECİ (Histoloji) 15 Prof. Dr. Mahmut METE (Mikrobiyoloji) 10 Prof.Dr.Vatan KAVAK (Anatomi) 4 Doç.Dr. Özlen KARABULUT (Anatomi) 7 Doç.Dr. Mahmut BALKAN (Tıbbi Biyoloji-Genetik) 2 Doç. Dr. Selçuk TUNİK (Histoloji) 4 Yrd.Doç.Dr. Maşuk TAYLAN (Göğüs) 2 PDÖ 12

27 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi Ders Kurulunun Adı Ders Kurulunun Türü DÖNEM II KAN DOLAŞIM VE SOLUNUM Zorunlu Ders Kurulunun Kredisi 13 Eğitim Dili Ders Kurulunun Sorumlusu Ders Kurulunun Ön Koşulları Ders Kurulunun Süresi Türkçe Doç.Dr. Mahmut BALKAN Yok 8 hafta Teorik ders saati 149 Uygulamalı ders saati 54 Ders Kurulunun Amacı Öğrenim Çıktıları Öğretme Yöntemi(leri) Değerlendirme Yöntemi Önerilen Kaynaklar Dolaşım ve Solunum sistemini oluşturan yapıların Anatomisi, Dolaşım ve Solunum sistemini oluşturan yapıların gelişimi ve histolojisi, hakkında, Dolaşım ve Solunum fizyolojisi hakkında, Dolaşım ve solunum dinamiği ve Biyofiziği, kalpteki biyoelektriksel süreçler hakkında, EKG nin klinik yorumu ve solunum fonksiyon testlerinin yorumu hakkında bilgi ve beceri kazanmak. 1- Dolaşım ve solunum sistemini oluşturan yapılardan Larynx, Farynx, Trakea, kalp, akciğer, arterial, venöz ve lenfatik sistemlerin anatomik ayrıntılarını tanıyabilmeli ve açıklayabilmeli, 2- Solunum ve Dolaşım sistemini oluşturan yapıların embriyolojisi ve histolojisi hakkında bilgi sahibi olmak, kan dokusunu oluşturan hücreleri, solunum ve dolaşım sistemini oluşturan doku hücrelerini mikroskopta tanıyabilmek. 3- Kan hücrelerinin fonksiyonu, bağışıklık sistemi fizyolojisi, lökositler ve inflamasyon, Kan grupları ve kan transfüzyonu, Kalbin özel uyarı ve iletim sistemi, EKG nin oluşumu ve fizyolojik yorumu, kalp döngüsü, vücut ve kan akımının fizyolojisi, Solunumun regülasyon mekanizması hakkında bilgi sahibi olmak. Kan sayımı, Hematokrit, Hemoglobin tayini, Kan grupları tayini, Sedimantasyon tayini ve periferik yayma gibi dolaşım ve solunum fizyolojisine ilişkin bazı laboratuar pratiklerini kazanma 4- Kalpte oluşan elektriksel süreçler ve biyopotansiyeller,,kalbin yaptığı iş ve kalbin gücü, akım basınç ve direncin biyofiziksel temelleri, kan akımı damarların genişliyebilirliği ve kan akımı, laplace yasası ve solunum biomekaniği hakkında bilgi sahibi olmak 5- EKG nin klinik yorumu hakkında temel bilgileri edinmek. 6- Boyun ve toraksın radyolojik anatomisi hakkında bilgi sahibi olmak. 7- Solunum fonksiyon testlerinin klinik yorumu hakkında bilgi sahibi olmak Amfi dersi, demonstrasyon, uygulama, deney, ödev, ÇSS, OYPS, Pratik Değerlendirme, Ödev, Performans Değerlendirmesi

28 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi DÖNEM II KOMİTE 2:KAN, DOLAŞIM VE SOLUNUM SİSTEMLERİ DERS KURULU Salı 1 Ders Kurulu Başkanı Ders Kurulu Amaç ve Öğrenim Hedefleri Ders Kurulu Başkanı Doç.Dr. Mahmut BALKAN Salı 2 Anatomi Thorax duvarı anatomisi Doç.Dr.Ö.KARABULUT Salı 3 Fizyoloji Lökositler ve Fonksiyonel Özellikleri Prof.Dr.H.DİKEN Salı 4 Fizyoloji Lökositler ve Fonksiyonel Özellikler Prof.Dr.H.DİKEN Salı 5 Anatomi Thorax duvarı anatomisi Doç.Dr.Ö.KARABULUT Salı 6 Anatomi Thorax duvarı anatomisi Doç.Dr.Ö.KARABULUT Salı 7 Serbest Çalışma Salı 8 Serbest Çalışma Çarşamba 1 Anatomi Mediastinum Doç.Dr.Ö.KARABULUT Çarşamba 2 Anatomi Diafragma Doç.Dr.Ö.KARABULUT Çarşamba 3 Histoloji ve Embriyoloji Lenf düğümü histolojisi Prof.Dr.E.DEVECİ Çarşamba 4 Histoloji ve Embriyoloji Lenf düğümü histolojisi Prof.Dr.E.DEVECİ Çarşamba 5 Çarşamba 6 Çarşamba 7 Çarşamba Perşembe 1 Perşembe 2 Perşembe 3 Perşembe 4 Perşembe 5 Perşembe 6 Perşembe 7 Perşembe 8 Serbest Çalışma Serbest Çalışma Serbest Çalışma Serbest Çalışma Anatomi Anatomi Anatomi Anatomi A - Anatomi B - Anatomi D - Anatomi C - Anatomi ÖÇM GRUP C - D ÖÇM GRUP A -B Cuma 1 Histoloji ve Embriyoloji Dalak Histolojisi Prof.Doç.Dr.E.DEVECİ Cuma 2 Histoloji ve Embriyoloji Tonsilalar.MALT,BALT Prof.Doç.Dr.E.DEVECİ Cuma Prof.Dr.S.HATİPOĞLU, 3 Anatomi Cor ( kalbin dış yapıları ) Prof.Dr. Vatan KAVAK Cuma Prof.Dr.S.HATİPOĞLU, 4 Anatomi Cor ( kalbin dış yapıları ) Prof.Dr. Vatan KAVAK Cuma 5 A - Anatomi Anatomi Cuma 6 Cuma 7 Anatomi B - Anatomi Cuma Pazartesi 1 Anatomi Cor ( Kalbin iç yapıları ) Prof.Dr.S.HATİPOĞLU Pazartesi 2 Anatomi Cor ( Kalbin iç yapıları ) Prof.Dr.S.HATİPOĞLU Pazartesi 3 Fizyoloji Doku Makrofaj Sistemi (RES) Prof.Dr.H.DİKEN Pazartesi 4 Fizyoloji İnflamasyon Prof.Dr.H.DİKEN Pazartesi 5 Pazartesi 6 Pazartesi 7 Pazartesi 8 İyi Hekimlik Uygulaması II- 1 Yrd.Doç.Dr.Salih HATTAPOĞLU Doç.Dr Cengizhan SEZGİ Doç.Dr. Halit ACET Doç.Dr. Hasan KAYA Yrd.Doç.Dr. Serkan ARSLAN Salı 1 Histoloji ve Embriyoloji Bağışıklık Sistemi Hücreleri Prof.Doç.Dr.E.DEVECİ Salı 2 Histoloji ve Embriyoloji Bağışıklık Sistemi Hücreleri Prof.Doç.Dr.E.DEVECİ

29 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi Salı 3 Fizyoloji Bağışıklık Sistemi Fizyolojisi Prof.Dr.H.DİKEN Dönem II KOMİTE 2:KAN, DOLAŞIM VE SOLUNUM SİSTEMLERİ DERS KURULU Salı 4 Fizyoloji Bağışıklık Sistemi Fizyolojisi Prof.Dr.H.DİKEN Salı 5 C - Anatomi Anatomi Salı 6 Salı 7 Anatomi D - Anatomi Salı Çarşamba 1 Anatomi Tartışma Doç.Dr.Ö.KARABULUT Çarşamba 2 Anatomi Tartışma Doç.Dr.Ö.KARABULUT Çarşamba 3 Fizyoloji Bağışıklık Sistemi Fizyolojisi Prof.Dr.H.DİKEN Çarşamba 4 Fizyoloji Alerji ve Aşırı Duyarlılık Prof.Dr.H.DİKEN Çarşamba 5 Anatomi Cor ( Kalbin tabakaları ) Prof.Dr.V.KAVAK Çarşamba 6 Anatomi Cor ( Kalbin damar ve sinirleri ) Prof.Dr.V.KAVAK Çarşamba 7 Serbest çalışma Çarşamba 8 Serbest çalışma Perşembe 1 Anatomi Lenfatik Sistem Prof.Dr.V.KAVAK Perşembe 2 Anatomi Lenfatik Sistem Prof.Dr.V.KAVAK Perşembe 3 Fizyoloji Hemostaz ve Fibronolitik sistem Prof.Dr.H.DİKEN Perşembe 4 Fizyoloji Hemostaz ve Fibronolitik sistem Prof.Dr.H.DİKEN Perşembe 5 Anatomi - Fizyoloji A - Anatomi, B - Fizyoloji Perşembe 6 ÖÇM Perşembe 7 Anatomi - Fizyoloji B - Anatomi, A - Fizyoloji GRUP C - D Perşembe Cuma 1 Anatomi Burun ve burunla ilgili yapılar Prof.Dr.A.DEMİRANT Cuma 2 Anatomi Burun ve burunla ilgili yapılar Prof.Dr.A.DEMİRANT Cuma 3 Anatomi Pharynx Prof.Dr.O.TACAR Cuma 4 Anatomi Pharynx Prof.Dr.O.TACAR 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim CUMHURİYET BAYRAMI TATİLİ Pazartesi 1 Histoloji ve Embriyoloji Timus Histolojisi Prof.Dr. Engin DEVECİ Pazartesi 2 Histoloji ve Embriyoloji Kalp ve Damar Histolojisi Prof.Dr.Y.NERGİZ Pazartesi 3 Serbest Çalışma Pazartesi 4 Serbest Çalışma Pazartesi 5 Pazartesi 6 Pazartesi 7 Pazartesi 8 İyi Hekimlik Uygulaması II-2 Yrd.Doç.Dr.Salih HATTAPOĞLU Doç.Dr Cengizhan SEZGİ Doç.Dr. Halit ACET Doç.Dr. Hasan KAYA Yrd.Doç.Dr. Serkan ARSLAN Salı 1 Histoloji ve Embriyoloji Kalp ve damar gelişimi Doç.Dr.S.TUNİK Salı 2 Histoloji ve Embriyoloji Kalp ve damar gelişimi Doç.Dr.S.TUNİK Salı 3 Fizyoloji Kalp kasının fizyolojik özellikleri Prof.Dr.O.DENLİ Salı 4 Fizyoloji Bir pompa olarak Kalp Prof.Dr.O.DENLİ Salı 5 Histoloji ve Embriyoloji Kalp histolojısı Prof.Dr.Y.NERGİZ Salı 6 Histoloji ve Embriyoloji Kalp histolojısı Prof.Dr.Y.NERGİZ Salı 7 Anatomi Larynx Prof.Dr.O.TACAR Salı 8 Anatomi Larynx Prof.Dr.O.TACAR Çarşamba 1 Fizyoloji Kalbin Özel Uyarı-İleti sistemi Prof.Dr.O.DENLİ

30 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi Dönem II Çarşamba 2 Fizyoloji Kalbin Özel Uyarı-İleti sistemi Prof.Dr.O.DENLİ KOMİTE 2:KAN, DOLAŞIM VE SOLUNUM SİSTEMLERİ DERS KURULU Çarşamba 3 Biyofizik EKG ve biyofiziksel temelleri Prof.Dr. Z. AKDAĞ Çarşamba 4 Biyofizik EKG ve biyofiziksel temelleri Prof.Dr. Z. AKDAĞ Çarşamba 5 Anatomi - Fizyoloji D - Anatomi, C - Fizyoloji Çarşamba 6 Çarşamba 7 Anatomi - Fizyoloji C -Anatomi, D - Fizyoloji Çarşamba 8 ÖÇM GRUP A - B Perşembe 1 Fizyoloji EKG Prof.Dr.O. DENLİ Perşembe 2 Fizyoloji EKG Prof.Dr.O. DENLİ Perşembe 3 Halk Sağlığı Sunum hazırlama teknikleri Prof. Dr. A. CEYLAN Perşembe 4 Halk Sağlığı Sunum hazırlama teknikleri Prof.Dr.G. SAKA Perşembe 5 Anatomi Trachea et pulmones Prof.Dr. C. TUNCER Perşembe 6 Anatomi Trachea et pulmones Prof.Dr. C. TUNCER Perşembe 7 Perşembe 8 Serbest Çalışma Serbest Çalışma Cuma 1 Fizyoloji Normal Kalp döngüsü (Sistol ve Diastol) Prof.Dr.O.DENLİ Cuma 2 Fizyoloji Sistol ve Diastol Prof.Dr.O.DENLİ Cuma 3 Histoloji ve Embriyoloji Kalp ve damar kongenital Anomalileri Doç.Dr.S.TUNİK Cuma 4 Histoloji ve Embriyoloji Fötal dolaşım ve gelişimsel bozukluklar Doç.Dr.S.TUNİK Cuma 5 Biyofizik Dolaşım Biyofiziği Prof.Dr. Z. AKDAĞ Cuma 6 Biyofizik Dolaşım Biyofiziği Prof.Dr. Z. AKDAĞ Cuma 7 Serbest Çalışma Cuma 8 Serbest Çalışma Pazartesi 1 Anatomi Trachea et pulmones Prof.Dr. C. TUNCER Pazartesi 2 Anatomi Trachea et pulmones Prof.Dr. C. TUNCER Pazartesi 3 Pazartesi 4 Pazartesi 5 Pazartesi 6 Pazartesi 7 Pazartesi Salı 1 Salı 2 Salı 3 Salı 4 Serbest Çalışma Serbest Çalışma Salı 5 Anatomi Fizyoloji- Salı 6 Histoloji - Biyofizik Salı 7 Anatomi Fizyoloji- Salı 8 Histoloji - Biyofizik İyi Hekimlik Uygulaması II-3 PDÖ II-1 C - Anatomi, D - Fizyoloji A - Histoloji, B - Biyofizik D - Anatomi, A - Fizyoloji B - Histoloji, C - Biyofizik Yrd.Doç.Dr.Salih HATTAPOĞLU Doç.Dr Cengizhan SEZGİ Doç.Dr. Halit ACET Doç.Dr. Hasan KAYA Yrd.Doç.Dr. Serkan ARSLAN Prof. Dr. Refik Ülkü Göğüs Cer. Doç. Dr. Ebru Tekbaş Kardiyoloji Doç. Dr. Ab. Abakay Göğüs Hast. Doç.Dr.Aylin Gül K.B.B Doç.Dr.Haktan Karaman Anestezi Doç.Dr. Murat Yüksel Kardiyoloji Yrd.Doç.Dr.H. Mansur Durgun AcilTıp Yrd.Doç.Dr.Mustafa İçer Acil Tıp Yrd.Doç.Dr.Necmi Arslan Aile Hek. Yrd. Doç. Dr.lhan Tan Çocuk sağ. Doç.Dr.İlker Kelle Farmakoloji AD Doç.Dr.F.Demir Çocuk Sağlığı ve Hast. Doç.Dr. İlyas Yolbaş Çocuk Sağ.veHast Çarşamba 1 Biyofizik Dolaşım Biyofiziği Prof.Dr. Z. AKDAĞ Çarşamba 2 Biyofizik Dolaşım Biyofiziği Prof.Dr. Z. AKDAĞ Çarşamba 3 Fizyoloji Kalp çalışmasının intrensekdüzenlenmesi Prof.Dr.O.DENLİ Çarşamba 4 Fizyoloji Kalp çalışmasına diğer faktörlerin etkileri Prof.Dr.O.DENLİ Çarşamba 5 Anatomi Fizyoloji- A - Anatomi, B - Fizyoloji

D.Ü. TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM-II KAS ve SİNİR DERS KURULU

D.Ü. TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM-II KAS ve SİNİR DERS KURULU D.Ü. TIP FAKÜLTESİ 2016 2017 DERS YILI DÖNEMII KAS ve SİNİR DERS KURULU 05.09.2016 17.10.2016 Dersler Teorik Pratik Toplam Anatomi 27 14 41 Histoloji 28 6 34 Fizyoloji 22 2 24 Biyofizik 8 4 12 Biyokimya

Detaylı

Ders Yılı Dönem-II Kas ve Sinir Ders Kurulu

Ders Yılı Dönem-II Kas ve Sinir Ders Kurulu 208 209 Ders Yılı Dönem-II Kas ve Sinir Ders Kurulu 03.09-08.0 208 209 Ders Yılı Dönem-II Kas ve Sinir Ders Kurulu 03.09-08.0 Dersler Teorik Pratik Toplam Anatomi 27 Histoloji 28 6 3 Fizyoloji 22 2 2 Biyofizik

Detaylı

D.Ü. TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM-II KAS ve SİNİR DERS KURULU

D.Ü. TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM-II KAS ve SİNİR DERS KURULU D.Ü. TIP FAKÜLTESİ 07 08 DERS YILI DÖNEMII KAS ve SİNİR DERS KURULU 05.09.07 09.0.07 Dersler Teorik Pratik Toplam Anatomi 7 Histoloji 8 6 3 Fizyoloji Biyofizik 8 Biyokimya Psikiyatri Radyoloji PDÖ TOPLAM

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI PDÖ PROGRAMI DÖNEM 1 HÜCRE BİLİMLERİ 2 DERS KURULU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI PDÖ PROGRAMI DÖNEM 1 HÜCRE BİLİMLERİ 2 DERS KURULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI PDÖ PROGRAMI DÖNEM 1 HÜCRE BİLİMLERİ 2 DERS KURULU 16.11.2016 23.11.2016 30.11.2016 1 Prof.Dr. Günay Saka Halk Sağlığı AD 2 Prof.Dr.Nezahat Akpolat Mikrobiyoloji AD 3 Doç.Dr.Memik

Detaylı

Ders Yılı Dönem-II Kan-Dolaşım ve Solunum Sistemi Ders Kurulu

Ders Yılı Dönem-II Kan-Dolaşım ve Solunum Sistemi Ders Kurulu 2018 2019 Ders Yılı Dönem-II Kan-Dolaşım ve Solunum Sistemi Ders Kurulu 09.10.2018 03.12.2018 2018 2019 Ders Yılı Dönem-II Kan-Dolaşım ve Solunum Sistemi Ders Kurulu 09.10.2018 03.12.2018 Dersler Teorik

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI TEMMUZ 2017

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI TEMMUZ 2017 T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 24-28 TEMMUZ 2017 YENİ ÖĞRENCİ KAYITLARI ÖSYM tarafından İlan edilecektir DÖNEM I HÜCRE BİLİMLERİ

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ. Yeni Hali YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI TEMMUZ 2018

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ. Yeni Hali YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI TEMMUZ 2018 T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ Yeni Hali YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 23-27 TEMMUZ 2018 YENİ ÖĞRENCİ KAYITLARI ÖSYM tarafından belirlenecek DÖNEM I HÜCRE

Detaylı

Ders Yılı Dönem-II Sindirim Sistemi Ders Kurulu

Ders Yılı Dönem-II Sindirim Sistemi Ders Kurulu 2018 2019 Ders Yılı Dönem-II Sindirim Sistemi Ders Kurulu 04.12.2018 02.01.2019 2018 2019 Ders Yılı Dönem-II Sindirim Sistemi Ders Kurulu 04.12.2018 02.01.2019 Dersler Teorik Pratik Toplam Anatomi 25 8

Detaylı

D.Ü. TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM-II SİNDİRİM SİSTEMİ DERS KURULU

D.Ü. TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM-II SİNDİRİM SİSTEMİ DERS KURULU D.Ü. TIP FAKÜLTESİ 2017 2018 DERS YILI DÖNEM-II SİNDİRİM SİSTEMİ DERS KURULU 05.12.2017 02.01.2018 Dersler Teorik Pratik Toplam Anatomi 24 8 32 Fizyoloji 26 2 28 Biyokimya 27 2 29 Histoloji 15 8 23 Genel

Detaylı

1. Sınıf Yıllık Ders Yükü Toplamı

1. Sınıf Yıllık Ders Yükü Toplamı 1.SINIF Ders Kodu Dersin Adı Teorik Pratik AKTS Kredi TIP151 Ders Kurulu I TIP152 Ders Kurulu II TIP153 Ders Kurulu III TIP154 Ders Kurulu IV TIP191 Dönem l Notu 379 216 45 31 ATA360 Atatürk İlkeleri ve

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM Eğitim Öğretim Yılı Akademik Takvimi

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM Eğitim Öğretim Yılı Akademik Takvimi KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM 1 Eğitim başlama tarihi 10 Eylül 2012 Eğitim bitiş tarihi 05 Temmuz 2013 Yarıyıl tatili 19 Ocak 2013-03 Şubat 2013 Mazeret Sınavları 05-07 Haziran 2013 Dönem Sonu

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TIP FAKÜLTESİ DERS PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TIP FAKÜLTESİ DERS PROGRAMI Adnan Menderes Üniversitesi TIP FAKÜLTESİ TIP FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM PROGRAMI 1 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TIP FAKÜLTESİ DERS PROGRAMI 1. Sınıf TEMEL TIP BİLİMLERİ I TEMEL TIP BİLİMLERİ II TEMEL

Detaylı

D.Ü TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM-I HÜCRE BİLİMLERİ-4 DERS KURULU

D.Ü TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM-I HÜCRE BİLİMLERİ-4 DERS KURULU D.Ü TIP FAKÜLTESİ 2014-2015 DERS YILI DÖNEM-I HÜCRE BİLİMLERİ-4 DERS KURULU 31.03.2015-01.06.2015 Dersler Teorik Pratik Toplam Anatomi 23 (22X4) 45 Farmakoloji 5-5 Histoloji 10 (14X4) 24 Fizyoloji 8 (8X4)

Detaylı

GOÜ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM II I. KURUL 2009 2010

GOÜ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM II I. KURUL 2009 2010 I.Kurul Kas ve Periferik Sinir Sistemi I. Kurul Süresi: 5 hafta I. Kurul Başlangıç Tarihi: 28 Eylül 2009 I. Kurul Bitiş ve Sınav Tarihi: 2 3 Kasım 2009 Ders Kurulu Sorumlusu: Doç. Dr. Birsen ÖZYURT 30

Detaylı

D.Ü. TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM-II SİNDİRİM SİSTEMİ DERS KURULU

D.Ü. TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM-II SİNDİRİM SİSTEMİ DERS KURULU D.Ü. TIP FAKÜLTESİ 2016 2017 DERS YILI DÖNEM-II SİNDİRİM SİSTEMİ DERS KURULU 13.12.2016 09.01.2017 Dersler Teorik Pratik Toplam Anatomi 24 8 32 26 2 28 27 2 29 Histoloji 15 8 23 Genel Cerrahi 2 --- 2 İç

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Gülhane Tıp Fakültesi Çalışma Takvimi Gülhane Tıp Fakültesi Kurul Üyeleri GÜLHANE TIP FAKÜLTESİ BİRİNCİ SINIF PROGRAMI

İÇİNDEKİLER. Gülhane Tıp Fakültesi Çalışma Takvimi Gülhane Tıp Fakültesi Kurul Üyeleri GÜLHANE TIP FAKÜLTESİ BİRİNCİ SINIF PROGRAMI İÇİNDEKİLER Gülhane Tıp Fakültesi Çalışma Takvimi Gülhane Tıp Fakültesi Kurul I II GÜLHANE TIP FAKÜLTESİ BİRİNCİ SINIF PROGRAMI Gülhane Tıp Fakültesi Sınıf Yıl Kurulları Temsilcileri 1-1 Gülhane Tıp Fakültesi

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BİRİM FAALİYET RAPORU

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BİRİM FAALİYET RAPORU GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BİRİM FAALİYET RAPORU 2016-2017 TIP FAKÜLTESİ Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi 3389 sayılı kanunla 27.6.1987 tarihinde kurulmuş ve 1988-1989 döneminde eğitim-öğretime

Detaylı

DÖNEM I 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Takvimi (15 Eylül 2014-07 Temmuz 2015)

DÖNEM I 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Takvimi (15 Eylül 2014-07 Temmuz 2015) DÖNEM I (15 Eylül 2014-07 Temmuz 2015) Hücre Bilimleri Ders Kurulu I (5 hafta) Başlangıç Tarihi : 15 Eylül 2014 Bitiş Tarihi : 20 Ekim 2014 Hücre Bilimleri Ders Kurulu II (6 hafta) Başlangıç Tarihi : 21

Detaylı

Ders Yılı Dönem-III Nörolojik Bilimler Ders Kurulu

Ders Yılı Dönem-III Nörolojik Bilimler Ders Kurulu 2018 2019 Ders Yılı Dönem-III Nörolojik Bilimler Ders Kurulu 28.01.2019-11.03.2019 2018 2019 Ders Yılı Dönem-II Nörolojik Bilimler Ders Kurulu 19.03.2019-19.04.2019 Dersler Teorik Pratik Toplam Anatomi

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİTIP FAKÜLTESİ 2014-2015 DERS YILI DÖNEM-I HÜCRE BİLİMLERİ-4 DERS KURULU 29.03.2016-30.05.2016

DİCLE ÜNİVERSİTESİTIP FAKÜLTESİ 2014-2015 DERS YILI DÖNEM-I HÜCRE BİLİMLERİ-4 DERS KURULU 29.03.2016-30.05.2016 DİCLE ÜNİVERSİTESİTIP FAKÜLTESİ 201-2015 DERS YILI DÖNEM-I HÜCRE BİLİMLERİ- DERS KURULU 29.0.2016-0.05.2016 Dersler Teorik Pratik Toplam Anatomi 10 10 20 Farmakoloji 5-5 10 12 22 Fizyoloji 8 12 T. Biyokimya

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERSLER VE KREDİLERİ

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERSLER VE KREDİLERİ T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERSLER E KREDİLERİ 1.SINIF in Adı Teorik Pratik AKTS Kredi TIP151 Kurulu I TIP152 Kurulu II TIP153 Kurulu III TIP154 Kurulu

Detaylı

İZMİR DE YENİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ

İZMİR DE YENİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ İZMİR DE YENİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Kuruluş 14.07.2010 VİZYON Uluslararası ölçütlere uygun; Tıp eğitimi, Araştırma, Hizmet sunumu, Örnek bir Tıp Fakültesi; Yetiştirdiği hekimler Tıp bilimine

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ FAALİYET RAPORU

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ FAALİYET RAPORU GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ FAALİYET RAPORU 2010-2011 TIP FAKÜLTESİ: Tıp Fakültesi 1987 yılında kurulmuş ve 1988 1989 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınarak faaliyete geçirilmiştir. 2000 2001

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ FAALİYET RAPORU

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ FAALİYET RAPORU GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ FAALİYET RAPORU 2011-2012 TIP FAKÜLTESİ: Tıp Fakültesi 1987 yılında kurulmuş ve 1988 1989 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınarak faaliyete geçirilmiştir. 2000 2001

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BİRİM FAALİYET RAPORU

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BİRİM FAALİYET RAPORU GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BİRİM FAALİYET RAPORU 2013-2014 TIP FAKÜLTESİ Tıp Fakültesi 1987 yılında kurulmuş ve 1988 1989 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınarak faaliyete geçirilmiştir. 2000

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM I 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Takvimi. (9 Eylül 2013 04 Temmuz 2014)

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM I 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Takvimi. (9 Eylül 2013 04 Temmuz 2014) KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DÖNEM I Hücre Bilimleri Ders Kurulu I (5 hafta) (9 Eylül 2013 04 Temmuz 2014) : 9 Eylül 2013 : 11 Ekim 2013 Hücre Bilimleri Ders Kurulu II (6 hafta) : 14 Ekim 2013 : 29 Kasım 2013

Detaylı

REKTÖRLÜK MAKAMI Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına

REKTÖRLÜK MAKAMI Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Sayı : 64529847-03/12/2015 Konu : 2016-2017 Akademik Takvim REKTÖRLÜK MAKAMI Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına Fakültemize

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ DÖNEM-1 Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ DÖNEM-1 Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ 2014 2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ DÖNEM-1 Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi I. Yarıyıl Ders Dönemi 15.09.2014 23.01.2015 I. Yarıyıl Seçmeli Ders Final

Detaylı

CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SINAV TAKVİMİ

CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SINAV TAKVİMİ CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SINAV TAKVİMİ İçindekiler Kuramsal Dersler...2 4. Sınıf Stajları Güz Yarıyılı Sınavları... 8 4. Sınıf Stajları Bahar Yarıyılı Sınavları... 8 5. Sınıf

Detaylı

Sömestr Tatili: 26.01.2013 16.02.2013

Sömestr Tatili: 26.01.2013 16.02.2013 T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültes 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DÖNEM I AKADEMİK TAKVİMİ Kurul No Ders Kurulu Adı 1 I KURUL 2 II KURUL 3 III KURUL Ders Kurulu Başkanı Ve Yardımcısı Başlangıç

Detaylı

Prof. Dr. Ali BORAZAN

Prof. Dr. Ali BORAZAN T.C. ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2018-2019 ÖĞRETİM YILI DÖNEM V STAJ PROGRAMI Dekan Dekan Yardımcıları Eğitim Komisyonu Başkanı Eğitim Komisyonu Başkan Yardımcıları Dönem Koordinatörü

Detaylı

T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Türkçe ve İngilizce Tıp Programları

T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Türkçe ve İngilizce Tıp Programları T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Türkçe ve İngilizce Tıp Programları 4. ve 5. Sınıf Stajları Öğrenci Değerlendirme Anket Analizi 2012-2013 Bahar Yarıyılı Anket Analizi 2012-2013 Bahar

Detaylı

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI DÖNEM I / DERS KURULU VI KAN ve LENF SİSTEMİ (29 Nisan Haziran 2019)

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI DÖNEM I / DERS KURULU VI KAN ve LENF SİSTEMİ (29 Nisan Haziran 2019) AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI DÖNEM I / DERS KURULU VI KAN ve LENF SİSTEMİ (29 Nisan 2019 03 Haziran 2019) VI. DERS KURULU: KAN ve LENF SİSTEMİ Süre: Yöntem: Ölçme

Detaylı

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2013 2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOKU BİYOLOJİSİ DERS KURULU ( I. ) DERS KURULU (16 EYLÜL 2013-01 KASIM 2013) DERS PROGRAMI T. C. MUĞLA SITKI

Detaylı

İÇİNDEKİLER Sayfa Atatürk ün Gençliğe Hitabesi... 1 Hekimlik Andı... 2 Önsöz... 3 Misyonumuz Vizyonumuz... 4 Bugüne Kadar Görev Alan Fakülte

İÇİNDEKİLER Sayfa Atatürk ün Gençliğe Hitabesi... 1 Hekimlik Andı... 2 Önsöz... 3 Misyonumuz Vizyonumuz... 4 Bugüne Kadar Görev Alan Fakülte İÇİNDEKİLER Sayfa Atatürk ün Gençliğe Hitabesi... 1 Hekimlik Andı... 2 Önsöz... 3 Misyonumuz Vizyonumuz... 4 Bugüne Kadar Görev Alan Fakülte Dekanları... 5 İdari ve Akademik Kurullar... 5 Fakülte Kurulu...

Detaylı

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOLAŞIM VE SOLUNUM SİSTEMLERİ DERS KURULU

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOLAŞIM VE SOLUNUM SİSTEMLERİ DERS KURULU T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOLAŞIM VE SOLUNUM SİSTEMLERİ DERS KURULU (23 EKİM 2017 08 ARALIK 2017) DERS PROGRAMI DEKAN DEKAN YRD. DEKAN

Detaylı

14 Eylül Çarşamba Fertilizasyon, Yarıklanma, İmplantasyon Prof.Dr. Aysel Şeftalioğlu (Histoloji ve Embriyoloji) Beyaz Amfi Teorik

14 Eylül Çarşamba Fertilizasyon, Yarıklanma, İmplantasyon Prof.Dr. Aysel Şeftalioğlu (Histoloji ve Embriyoloji) Beyaz Amfi Teorik Kurul 201 Akademik Yılın 2. Haftası Türkçe Eğitim Programı 12 Eylül Kas - Genel Bilgiler () 13 Eylül 14 Eylül Fertilizasyon, Yarıklanma, İmplantasyon 15 Eylül El si () 16 Eylül 2. Hafta - Bilaminar Embriyonik

Detaylı

D.Ü. TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM II ENDOKRİN ve ÜROGENİTAL SİSTEM DERS KURULU

D.Ü. TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM II ENDOKRİN ve ÜROGENİTAL SİSTEM DERS KURULU D.Ü. TIP FAKÜLTESİ 2016 2017 DERS YILI DÖNEM II ENDOKRİN ve ÜROGENİTAL SİSTEM DERS KURULU 21.03.2017 08.05.2017 Dersler Teorik Pratik Toplam Fizyoloji 48-48 32-32 Histoloji 29 14 43 Anatomi 19 12 31 PDÖ

Detaylı

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ TAYFUR ATA SÖKMEN TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM &ÖĞRETİM YILI DÖNEM II

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ TAYFUR ATA SÖKMEN TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM &ÖĞRETİM YILI DÖNEM II T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ TAYFUR ATA SÖKMEN TIP FAKÜLTESİ 2018 2019 EĞİTİM &ÖĞRETİM YILI DÖNEM II I. DERS KURULU (5 HAFTA) 1901201 KAS VE PERİFERİK SİNİR SİSTEMİ DERS KURULU DEKAN DEKAN YRD. BAŞKORDİNATÖR

Detaylı

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOLAŞIM VE SOLUNUM SİSTEMLERİ DERS KURULU

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOLAŞIM VE SOLUNUM SİSTEMLERİ DERS KURULU T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2015 2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOLAŞIM VE SOLUNUM SİSTEMLERİ DERS KURULU (26 EKİM 2015 11 ARALIK 2015) DERS PROGRAMI DEKAN DEKAN YRD. DEKAN

Detaylı

2014-2015 AKADEMİK TAKVİMİ DÖNEM 1

2014-2015 AKADEMİK TAKVİMİ DÖNEM 1 ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TIP FAKÜLTESİ AKADEMİK TAKVİMİ DÖNEM 1 Güz Dönemi 13 Ekim, 2014-30 Ocak, 2015 MED 101 - Tıbbın Hücresel Temelleri 15 Ekim-28 Kasım, 2014 28 Kasım,2014

Detaylı

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ TAYFUR ATA SÖKMEN TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM &ÖĞRETİM YILI DÖNEM II

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ TAYFUR ATA SÖKMEN TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM &ÖĞRETİM YILI DÖNEM II T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ TAYFUR ATA SÖKMEN TIP FAKÜLTESİ 2017 2018 EĞİTİM &ÖĞRETİM YILI DÖNEM II I. DERS KURULU (5 HAFTA) 1901201 KAS VE PERİFERİK SİNİR SİSTEMİ DERS KURULU DEKAN DEKAN YRD. BAŞKORDİNATÖR

Detaylı

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOKU BİYOLOJİSİ (I.) DERS KURULU

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOKU BİYOLOJİSİ (I.) DERS KURULU T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOKU BİYOLOJİSİ (I.) DERS KURULU (15 Eylül 2014-31 Ekim 2014) DERS PROGRAMI T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM II DOKU BİYOLOJİSİ DERS KURULU EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI ( )

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM II DOKU BİYOLOJİSİ DERS KURULU EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI ( ) T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM II DOKU BİYOLOJİSİ DERS KURULU EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI (2012 2013) Muğla - 2012 T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2012 2013 EĞİTİM

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I V. KURUL DERS PROGRAMI HEMOPOETİK VE İMMÜN SİSTEM. (1 Mayıs Haziran 2017 )

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I V. KURUL DERS PROGRAMI HEMOPOETİK VE İMMÜN SİSTEM. (1 Mayıs Haziran 2017 ) Dekan V. Baş Koordinatör Dönem I Koordinatörü Dönem I Koordinatör Yardımcısı Dönem I Koordinatör Yardımcısı Kurulun amacı: 2016 2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I V. KURUL DERS PROGRAMI HEMOPOETİK VE İMMÜN

Detaylı

KOORDĐNATÖR Yard. AKADEMĐK TAKVĐM

KOORDĐNATÖR Yard. AKADEMĐK TAKVĐM DÖNEM: I KOORDĐNATÖR Yrd.Doç.Dr. Nesrin ÖZCANLI KOORDĐNATÖR Yard. Yrd.Doç.Dr. Canan HÜRDAĞ AKADEMĐK TAKVĐM I. Yarıyıl Derslerinin Başlaması : 22 Eylül 2008 I. Yarıyıl Derslerinin Bitmesi : 02 Ocak 2009

Detaylı

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOLAŞIM VE SOLUNUM SİSTEMLERİ DERS KURULU

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOLAŞIM VE SOLUNUM SİSTEMLERİ DERS KURULU T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2016 2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOLAŞIM VE SOLUNUM SİSTEMLERİ DERS KURULU (31 EKİM 2016 16 ARALIK 2016) DERS PROGRAMI DEKAN DEKAN YRD. DEKAN

Detaylı

D.Ü. TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM II HASTALIKLARIN BİYOLOJİK TEMELLERİ DERS KURULU

D.Ü. TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM II HASTALIKLARIN BİYOLOJİK TEMELLERİ DERS KURULU D.Ü. TIP FAKÜLTESİ 2016 2017 DERS YILI DÖNEM II HASTALIKLARIN BİYOLOJİK TEMELLERİ DERS KURULU 09.05.2017-05.06.2017 Dersler Teorik Pratik Toplam Biyokimya 15-15 Farmakoloji 18-18 İmmünoloji 18-18 Mikrobiyoloji

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM I DOKU BİYOLOJİSİ-II DERS KURULU. (22 Nisan Mayıs 2019)

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM I DOKU BİYOLOJİSİ-II DERS KURULU. (22 Nisan Mayıs 2019) YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM I 2018-2019 DOKU BİYOLOJİSİ-II DERS KURULU (22 Nisan 2019-30 Mayıs 2019) DERSLER TEORİK PRATİK TOPLAM Anatomi 46 9x2 55 Biyokimya 3-3 19 2x2 21 Histoloji

Detaylı

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ Balcalı Hastanesi Başhekimliği PERSONEL İŞLERİ BİRİMİNE

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ Balcalı Hastanesi Başhekimliği PERSONEL İŞLERİ BİRİMİNE Evrak Tarih ve Sayısı: 28/05/2015-19291 T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ Balcalı Hastanesi Başhekimliği *BENNLYL5* Sayı : 18649120-900/ Konu : Doğum Yardımı PERSONEL İŞLERİ BİRİMİNE Aile ve Sosyal Politikalar

Detaylı

Ders Yılı Dönem-III

Ders Yılı Dönem-III 2018 2019 Ders Yılı Dönem-III HALK SAĞLIĞI, BİYOİSTATİSTİK, TIP TARİHİ VE ETİK DERS KURULU 22.04.2019 27.05.2019 HALK SAĞLIĞI, BİYOİSTATİSTİK, TIP TARİHİ VE ETİK DERS KURULU 22.04.2019 27.05.2019 Dersler

Detaylı

GOÜ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM II II. KURUL

GOÜ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM II II. KURUL II. Kurul Dolaşım Sistemi ve Kan II. Kurul Süresi: 7 hafta II. Kurul Başlangıç Tarihi: 4 Kasım 2009 II. Kurul Bitiş ve Sınav Tarihi: 21 22 Aralık 2009 Ders Kurulu Sorumlusu: Yrd. Doç. Dr. Fatih EKİCİ 4

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi Dekanlığı FAKÜLTE KURULU KARARI Toplantı Sayısı Karar Sayısı Karar Tarihi /9 16/05/2016

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi Dekanlığı FAKÜLTE KURULU KARARI Toplantı Sayısı Karar Sayısı Karar Tarihi /9 16/05/2016 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Tıp Fakültesi Akademik Takvimi aşağıdaki şekilde uygun görüldü DÖNEM I Fakülte Açılış (Tören) 03 Ekim 2016 Pazartesi HÜCRE BİLİMLERİ I DERS KURULU Ders Kurulunun Başlaması

Detaylı

DERS PROG R AM I. Prof. Dr. Alim KOŞAR Prof. Dr. Buket CİCİOĞLU ARIDOĞAN

DERS PROG R AM I. Prof. Dr. Alim KOŞAR Prof. Dr. Buket CİCİOĞLU ARIDOĞAN T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOLAŞ IM VE S OLUNUM S İS TEML ERİ II. DERS KURULU (31 EKİM 2016-09 ARALIK 2016) DERS PROG R AM I DEKAN BAŞKOORDİNATÖR

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İstanbul Tıp Fakültesi Dekanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İstanbul Tıp Fakültesi Dekanlığı Tarih ve Sayı: 13/12/2016-450323 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İstanbul Tıp Fakültesi Dekanlığı *BE8V6D083* Sayı :46656802-010.04- Konu :Hata, Usulsüzlük ve Yolsuzlukların Bilidirilmesi Yönergesi Dağıtım

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2015 2016 DERS YILI DÖNEM III HALK SAĞLIĞI, TIP EĞİTİMİ, BİYOİSTATİSTİK, BİYOFİZİK, TIP TARİHİ VE ETİK

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2015 2016 DERS YILI DÖNEM III HALK SAĞLIĞI, TIP EĞİTİMİ, BİYOİSTATİSTİK, BİYOFİZİK, TIP TARİHİ VE ETİK DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2015 2016 DERS YILI DÖNEM III HALK SAĞLIĞI, TIP EĞİTİMİ, BİYOİSTATİSTİK, BİYOFİZİK, TIP TARİHİ VE ETİK 26.04.2016 30.05.2016 Dersler Teorik Pratik Toplam Halk Sağlığı 78

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DÖNEM II 4. DERS KURULU PROGRAMI DOLAŞIM- SOLUNUM SİSTEMİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DÖNEM II 4. DERS KURULU PROGRAMI DOLAŞIM- SOLUNUM SİSTEMİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2016 2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DÖNEM II 4. DERS KURULU PROGRAMI DOLAŞIM- SOLUNUM SİSTEMİ 16 Ocak 2017 10 Mart 2017 Dönem Koordinatörü Koordinatör Yardımcısı Ders Kurulu

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM III HALK SAĞLIĞI, BİYOİSTATİSTİK, TIP TARİHİ VE ETİK

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM III HALK SAĞLIĞI, BİYOİSTATİSTİK, TIP TARİHİ VE ETİK DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017 2018 DERS YILI DÖNEM III HALK SAĞLIĞI, BİYOİSTATİSTİK, TIP TARİHİ VE ETİK 24.04.2018 28.05.2018 Dersler Teorik Pratik Toplam Halk Sağlığı 82 --- 82 Biyoistatistik

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI. Dönem II. TIP 2010 KAS, SİNİR ve DUYU SİSTEMLERİ DERS KURULU

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI. Dönem II. TIP 2010 KAS, SİNİR ve DUYU SİSTEMLERİ DERS KURULU YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI Dönem II TIP 2010 KAS, SİNİR DUYU SİSTEMLERİ DERS KURULU 19 EYLÜL 2016-11 KASIM 2016 DERSLER TEORİK PRATİK TOPLAM 72 10X2 82 HİSTOLOJİ

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Tıp Fakültesi Akademik Takvimi aşağıdaki şekilde uygun görüldü DÖNEM I HÜCRE BİLİMLERİ I DERS KURULU Ders Kurulunun Başlaması 25 Eylül 2017 Ders Kurulunun Bitimi 23 Kasım

Detaylı

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI DÖNEM II / DERS KURULU II DOLAŞIM VE SOLUNUM DERS KURULU (

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI DÖNEM II / DERS KURULU II DOLAŞIM VE SOLUNUM DERS KURULU ( AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI DÖNEM II / DERS KURULU II DOLAŞIM VE SOLUNUM DERS KURULU (08.11.2017 08.12.2017) II. DERS KURULU: DOLAŞIM VE SOLUNUM DERS KURULU Süre:

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I IV. KURUL DERS PROGRAMI DOKU - İSKELET KAS. (13 Mart Nisan 2017 )

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I IV. KURUL DERS PROGRAMI DOKU - İSKELET KAS. (13 Mart Nisan 2017 ) 2016 2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I IV. KURUL DERS PROGRAMI DOKU - İSKELET KAS (13 Mart 2017-28 Nisan 2017 ) Dekan Baş Koordinatör Dönem I Koordinatörü Dönem I Koordinatör Yardımcısı Dönem I Koordinatör

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DÖNEM I 4. DERS KURULU PROGRAMI HAREKET SİSTEMİ. 23 Nisan Haziran 2018 ÖZER

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DÖNEM I 4. DERS KURULU PROGRAMI HAREKET SİSTEMİ. 23 Nisan Haziran 2018 ÖZER BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DÖNEM I 4. DERS KURULU PROGRAMI HAREKET SİSTEMİ 23 Nisan 2018 13 Haziran 2018 Dönem Koordinatörü: Koordinatör Yardımcısı: Ders Kurulu Sorumlusu:

Detaylı

Prof. Dr. Neyhan ERGENE

Prof. Dr. Neyhan ERGENE DEKAN BAŞKOORDİNATÖR BAŞKOORDİNATÖR YARDIMCILARI DÖNEM II KOORDİNATÖRÜ DÖNEM II KOORDİNATÖR YARCIMCILARI Prof. Dr. Neyhan ERGENE Prof. Dr. Taner ZİYLAN Yrd. Doç. Dr. Füsun SUNAR Yrd. Doç. Dr. Şerife ALPA

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM III HALK SAĞLIĞI, BİYOİSTATİSTİK, TIP TARİHİ VE ETİK

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM III HALK SAĞLIĞI, BİYOİSTATİSTİK, TIP TARİHİ VE ETİK DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2016 2017 DERS YILI DÖNEM III HALK SAĞLIĞI, BİYOİSTATİSTİK, TIP TARİHİ VE ETİK 03.05.2017 05.06.2017 Dersler Teorik Pratik Toplam Halk Sağlığı 82 82 Biyoistatistik 14 14

Detaylı

2010 TUS SONBAHAR DÖNEMİ MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL) (SINAV TARİHİ : 11 12 Aralık 2010)

2010 TUS SONBAHAR DÖNEMİ MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL) (SINAV TARİHİ : 11 12 Aralık 2010) 1011139 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANESTEZİYOLOJİ VE REANİMASYON K 1 1 0 055.625 055.625 1011163 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI K 2 2 0 054.520

Detaylı

Dönem I Hücre Bilimleri-4 Ders Kurulu

Dönem I Hücre Bilimleri-4 Ders Kurulu 08-09 Dönem I Hücre Bilimleri- Ders Kurulu 0.0.09 -.05.09 08-09 Dönem I Hücre Bilimleri- Ders Kurulu 0.0.09 -.05.09 Dersler Teorik Pratik Toplam Anatomi 0 0 0 Farmakoloji 5-5 0 0 T. Biyokimya 0 T. Genetik

Detaylı

DERS PROGRAMI. Prof. Dr. Alim KOŞAR. Yrd. Doç. Dr. Mustafa SAYGIN DERS KURULU BAŞKANI

DERS PROGRAMI. Prof. Dr. Alim KOŞAR. Yrd. Doç. Dr. Mustafa SAYGIN DERS KURULU BAŞKANI T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOLAŞIM VE SOLUNUM SİSTEMLERİ II. DERS KURULU (30 EKİM 2017-08 ARALIK 2017) DERS PROGRAMI DEKAN BAŞKOORDİNATÖR

Detaylı

DÖNEM 1 - TIP109 Hareket ve Enerji Metabolizması (2014-2015)

DÖNEM 1 - TIP109 Hareket ve Enerji Metabolizması (2014-2015) DÖNEM 1 - TIP109 Hareket ve Enerji Metabolizması (2014-2015) Kısaltmalar: DK: Ders kurulu, IHU: İyi hekimlik uygulamaları, Mİng: Akademik/Medikal İngilizce, TDE: Türk Dili ve Edebiyatı, TBT: Temel Bilgi

Detaylı

T.C.DİCLE ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ 1 / 63 ACİL TIP ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI

T.C.DİCLE ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ 1 / 63 ACİL TIP ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI EYLEMCAN TIRPANCI-SERFİRAZ ATABEY EYLEMCAN TIRPANCI-SERFİRAZ ATABEY BİRİM ACİL TIP ANABİLİM DALI TETKİK EDİLECEK KRİTER/DOKÜMAN Acil Tıp AD Başkanlığı İş Akış Acil Servis Süreci Radyoloji Süreci Beslenme

Detaylı

1. SINIF 3. KURUL 3. HAFTA (06 ŞUBAT 10 ŞUBAT 2017) SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA

1. SINIF 3. KURUL 3. HAFTA (06 ŞUBAT 10 ŞUBAT 2017) SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA SINIF KURUL HAFTA (06 ŞUBAT 10 ŞUBAT 2017) BİYOKİMYA Kolestorel sentezi, taşınması, atılımı S. ÇELİK Kaslar Hakkında Genel Bilgiler PDÖ PDÖ PDÖ Kıkırdak Dokusu BİYOKİMYA Biyolojik membranlar, biyoiletim

Detaylı

2011 TUS İLKBAHAR DÖNEMİ MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL) (SINAV TARİHİ : 15 Mayıs 2011)

2011 TUS İLKBAHAR DÖNEMİ MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL) (SINAV TARİHİ : 15 Mayıs 2011) 1011163 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI K 2 2 0 57.524 57.858 1011196 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ GÖĞÜS HASTALIKLARI K 1 1 0 59.979 59.979

Detaylı

Ders Yılı Dönem-II Hastalıkların Biyolojik Temeli Ders Kurulu

Ders Yılı Dönem-II Hastalıkların Biyolojik Temeli Ders Kurulu 2018 20 Ders Yılı Dönem-II Hastalıkların Biyolojik Temeli Ders Kurulu 30.04.20-27.05.20 2018 20 Ders Yılı Dönem-II Hastalıkların Biyolojik Temeli Ders Kurulu 30.04.20 27.05.20 Dersler Teorik Pratik Toplam

Detaylı

2016-TUS SONBAHAR BAŞVURU KILAVUZU Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları*

2016-TUS SONBAHAR BAŞVURU KILAVUZU Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları* Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitim Dalları ve Kontenjanları Abant İzzet Baysal Üniversitesi 100111016 Acil Tıp 4 K 1 - - 100111043 Anesteziyoloji ve Reanimasyon 5 K 1 - - 100111052 Beyin ve Sinir

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM-I HÜCRE BİLİMLERİ-2 DERS KURULU

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM-I HÜCRE BİLİMLERİ-2 DERS KURULU DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 20162017 DERS YILI DÖNEMI HÜCRE BİLİMLERİ2 DERS KURULU 08.11.2016 19.12.2017 Dersler Teorik Pratik Toplam T. Biyokimya 33 2 35 T. Biyoloji 25 23 Histoloji 28 4 32 PDÖ 12

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DÖNEM-I HÜCREBİLİMLERİ 1 DERS KURULU PRATİK UYGULAMA PROGRAMI

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DÖNEM-I HÜCREBİLİMLERİ 1 DERS KURULU PRATİK UYGULAMA PROGRAMI DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2016201 EĞİTİMÖĞRETİM YILI DÖNEMI HÜCREBİLİMLERİ 1 DERS KURULU PRATİK UYGULAMA PROGRAMI No TARİH SAAT T. Biyokimya Öğretim 1 04.10.2016 08:30 12:20 Laboratuvarda kulllanılan

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I IV. KURUL DERS PROGRAMI DOKU - İSKELET KAS. (12 Mart Nisan 2018 )

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I IV. KURUL DERS PROGRAMI DOKU - İSKELET KAS. (12 Mart Nisan 2018 ) 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I IV. KURUL DERS PROGRAMI DOKU - İSKELET KAS (12 Mart 2018-27 Nisan 2018 ) Dekan Baş Koordinatör Dönem I Koordinatörü Dönem I Koordinatör Yardımcısı Dönem I Koordinatör

Detaylı

T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOLAŞIM VE SOLUNUM SİSTEMLERİ

T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOLAŞIM VE SOLUNUM SİSTEMLERİ T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOLAŞIM VE SOLUNUM SİSTEMLERİ II. DERS KURULU (03 KASIM 2014-12 ARALIK 2014) DERS PROGRAMI DEKAN BAŞKOORDİNATÖR

Detaylı

D.Ü. TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM II HASTALIKLARIN BİYOLOJİK TEMELLERİ DERS KURULU

D.Ü. TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM II HASTALIKLARIN BİYOLOJİK TEMELLERİ DERS KURULU D.Ü. TIP FAKÜLTESİ 2017 2018 DERS YILI DÖNEM II HASTALIKLARIN BİYOLOJİK TEMELLERİ DERS KURULU 02.05.2018-28.05.2018 Dersler Teorik Pratik Toplam Biyokimya 15-15 Farmakoloji 18-18 İmmünoloji 18-18 Mikrobiyoloji

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2016 2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOLAŞIM SİSTEMİ DERS KURULU -II 24 EKİM 02 ARALIK 2016 (6 HAFTA) DERSLER TEORİK PRATİK TOPLAM ANATOMİ 10

Detaylı

DERS KURULU ÜYELERİ: Prof.Dr. Nevres Hürriyet AYDOĞAN Prof. Dr. Yasemin BALCI

DERS KURULU ÜYELERİ: Prof.Dr. Nevres Hürriyet AYDOĞAN Prof. Dr. Yasemin BALCI T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2015 2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOKU BİYOLOJİSİ DERS KURULU (7 EYLÜL 2015 23 EKİM 2015) DERS PROGRAMI DEKAN DEKAN YRD. DEKAN YRD. BAŞKOORDİNATÖR

Detaylı

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOLAŞIM VE SOLUNUM SİSTEMLERİ DERS KURULU

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOLAŞIM VE SOLUNUM SİSTEMLERİ DERS KURULU T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2013 2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOLAŞIM VE SOLUNUM SİSTEMLERİ DERS KURULU ( 2. ) DERS KURULU (04 KASIM 2013-27 ARALIK 2013) DERS PROGRAMI T.

Detaylı

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOKU BİYOLOJİSİ DERS KURULU

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOKU BİYOLOJİSİ DERS KURULU T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOKU BİYOLOJİSİ DERS KURULU (11 EYLÜL 2017 20 EKİM 2017) DERS PROGRAMI DEKAN DEKAN YRD. DEKAN YRD. BAŞKOORDİNATÖR

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM I DOKU BİYOLOJİSİ DERS KURULU. (26 Mart Haziran 2018)

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM I DOKU BİYOLOJİSİ DERS KURULU. (26 Mart Haziran 2018) YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM I 2017-2018 DOKU BİYOLOJİSİ DERS KURULU (26 Mart 2018-01 Haziran 2018) DERSLER TEORİK PRATİK TOPLAM Anatomi 68 18X 2 86 Biyokimya 7-7 Fizyoloji 19 2X 4 21

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM I DOKU BİYOLOJİSİ DERS KURULU. (26 Mart Haziran 2018)

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM I DOKU BİYOLOJİSİ DERS KURULU. (26 Mart Haziran 2018) YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM I 2017-2018 DOKU BİYOLOJİSİ DERS KURULU (26 Mart 2018-01 Haziran 2018) DERSLER TEORİK PRATİK TOPLAM Anatomi 66 18X 2 84 Biyokimya 7-7 19 2X 4 21 Histoloji

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II II. KURUL DERS PROGRAMI (DOLAŞIM SOLUNUM SİSTEMİ) 19 KASIM OCAK 2019 (7 HAFTA)

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II II. KURUL DERS PROGRAMI (DOLAŞIM SOLUNUM SİSTEMİ) 19 KASIM OCAK 2019 (7 HAFTA) 2018-2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II II. KURUL DERS PROGRAMI (DOLAŞIM SOLUNUM SİSTEMİ) 19 KASIM 2018 04 OCAK 2019 (7 HAFTA) DEKAN BAŞKOORDİNATÖR DÖNEM II KOORDİNATÖRÜ DÖNEM II KOORDİNATÖR YARDIMCISI

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DÖNEM II 3. DERS KURULU PROGRAMI DOLAŞIM- SOLUNUM SİSTEMİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DÖNEM II 3. DERS KURULU PROGRAMI DOLAŞIM- SOLUNUM SİSTEMİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017 2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DÖNEM II 3. DERS KURULU PROGRAMI DOLAŞIM- SOLUNUM SİSTEMİ 17 Kasım 2017 28 Aralık 2017 Dönem Koordinatörü Koordinatör Yardımcısı Koordinatör

Detaylı

Tıp Fakültesi. 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Dönem III Ders Programı. BAŞKOORDİNATÖR Doç. Dr. Aydan ÇELEBİLER

Tıp Fakültesi. 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Dönem III Ders Programı. BAŞKOORDİNATÖR Doç. Dr. Aydan ÇELEBİLER Tıp Fakültesi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Dönem III Ders Programı BAŞKOORDİNATÖR Doç. Dr. Aydan ÇELEBİLER DÖNEM III KOORDİNATÖRÜ Prof. Dr. Vedat GÖRAL DÖNEM III KOORDİNATÖR YARDIMCISI Yrd. Doç. Dr. Önder

Detaylı

DOLAŞIM VE SOLUNUM SİSTEMLERİ II. DERS KURULU (11 KASIM ARALIK 2013)

DOLAŞIM VE SOLUNUM SİSTEMLERİ II. DERS KURULU (11 KASIM ARALIK 2013) T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DOLAŞIM VE SOLUNUM SİSTEMLERİ II. DERS KURULU (11 KASIM 2013-20 ARALIK 2013) DERS PROGRAMI DEKAN BAŞKOORDİNATÖR

Detaylı

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II / DERS KURULU II DOLAŞIM VE SOLUNUM DERS KURULU

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II / DERS KURULU II DOLAŞIM VE SOLUNUM DERS KURULU AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II / DERS KURULU II DOLAŞIM VE SOLUNUM DERS KURULU (07 Kasım 2018 10 Aralık 2018) II. DERS KURULU: DOLAŞIM VE SOLUNUM DERS KURULU

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM III NEOPLAZİ VE HEMOPOETİK SİSTEM HASTALIKLARI DERS KURULU

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM III NEOPLAZİ VE HEMOPOETİK SİSTEM HASTALIKLARI DERS KURULU DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2016 2017 DERS YILI DÖNEM III NEOPLAZİ VE HEMOPOETİK SİSTEM HASTALIKLARI DERS KURULU 11.10.2016-31.10.2016 Dersler Teorik Pratik Toplam Patoloji 2 --- 2 Çocuk Hastalıkları

Detaylı

Ders Yılı Dönem-I Hücre Bilimler-2 Ders Kurulu

Ders Yılı Dönem-I Hücre Bilimler-2 Ders Kurulu 2018-2019 Ders Yılı Dönem-I Hücre Bilimler-2 Ders Kurulu 06.11.2018-17.12.2018 2018-2019 Ders Yılı Dönem-I Hücre Bilimler-2 Ders Kurulu 06.11.2018-17.12.2018 Dersler Teorik Pratik Toplam T. Biyokimya 33

Detaylı

T. C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I V. KURUL DERS PROGRAMI HEMOPOETİK VE İMMÜN SİSTEM

T. C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I V. KURUL DERS PROGRAMI HEMOPOETİK VE İMMÜN SİSTEM T. C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I Dekan Baş Koordinatör Dönem I Koordinatörü Dönem I Koordinatör Yardımcısı Dönem I Koordinatör Yardımcısı Kurulun

Detaylı

Doç. Dr. Turgay TEKİNAY. GÜDAM Müdürü ARA

Doç. Dr. Turgay TEKİNAY. GÜDAM Müdürü ARA 23 MAYIS 2016 PAZARTESİ 08.30-08.45 Açılış Konuşması Doç. Dr. Turgay TEKİNAY GÜDAM Müdürü 08.45-09.00 Deney Hayvanları Uygulama ve Etik Kursu nun Amacı, GÜDAM Tanıtımı ve Laboratuvar İşletmesi Doç. Dr.

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I IV. KURUL DERS PROGRAMI DOKU - İSKELET KAS. (12 Mart Nisan 2018 )

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I IV. KURUL DERS PROGRAMI DOKU - İSKELET KAS. (12 Mart Nisan 2018 ) 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I IV. KURUL DERS PROGRAMI DOKU - İSKELET KAS (12 Mart 2018-27 Nisan 2018 ) Dekan Baş Koordinatör Dönem I Koordinatörü Dönem I Koordinatör Yardımcısı Dönem I Koordinatör

Detaylı

KARAR Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit EĞRİ nin tarih ve 2599 sayılı yazısı görüşüldü.

KARAR Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit EĞRİ nin tarih ve 2599 sayılı yazısı görüşüldü. T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ OTURUM NO KARAR SAYISI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN başkanlığında toplandı. KARAR 07.01- Üniversitemiz Rektör Yardımcısı

Detaylı

SİNİR SİSTEMİ DERS PROGRAMI

SİNİR SİSTEMİ DERS PROGRAMI T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II SİNİR SİSTEMİ V. DERS KURULU (19 MART 2017-25 MAYIS 2018) DERS PROGRAMI DEKAN BAŞKOORDİNATÖR DÖNEM II KOORDİNATÖRÜ

Detaylı

T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I I

T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I I T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I I DOKU BİYOLOJİSİ I. DERS KURULU ( 18 EYLÜL 2017 27 EKİM 2017) DERS PROGRAMI DEKAN BAŞKOORDİNATÖR DÖNEM II KOORDİNATÖRÜ

Detaylı

DÖNEM I TEMEL BİLİMLER IV DERS KURULU DERS PROGRAMI (10 HAFTA) 1

DÖNEM I TEMEL BİLİMLER IV DERS KURULU DERS PROGRAMI (10 HAFTA) 1 T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM : I 2010 2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TEMEL BİLİMLER DERS KURULU-IV 04 Nisan 2011 10 Haziran 2011 KURUL DERSLERİ TEORİK LAB TOPLAM 1- ANATOMİ 33 22 55 2- BİYOFİZİK

Detaylı

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ TAYFUR ATA SÖKMEN TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DERS KURULU (6 HAFTA)

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ TAYFUR ATA SÖKMEN TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DERS KURULU (6 HAFTA) T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ TAYFUR ATA SÖKMEN TIP FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II DERS KURULU (6 HAFTA) 1901201 KAS VE PERİFERİK SİNİR SİSTEMİ DERS KURULU DEKAN DEKAN YRD. BAŞKORDİNATÖR

Detaylı