PÄRM 7 1 Bu işaret tehlikeli mevkiiden mesfesi ne olmalı? A metre. B metre. C metre.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "PÄRM 7 1 Bu işaret tehlikeli mevkiiden mesfesi ne olmalı? A metre. B metre. C metre."

Transkript

1 PÄRM 7 1 Bu işaret tehlikeli mevkiiden mesfesi ne olmalı? A metre. B metre. C metre.

2 PÄRM 7 2 Bu işaretin anlamı nedir? A. Yol don tutmuş ve kayma tehlikesi var. B. Yol tehlikeli ve fren mesafesi uzun olmalıdır. C. Çakıl taş uçma tehlikesi bulunmaktadır.

3 PÄRM 7 3 Sağ kuralının geçerli olduğunu gösterir işaret hangisidir? A. A işareti B. B işareti C. C işareti D. D işareti

4 PÄRM 7 4 Sağ kuralının geçerli olduğunu gösterir işaret hangisidir? A. B işareti B. C işareti C. D işareti D. Hiç biri

5 PÄRM 7 5 Siz ana yoldasınız. Tehlikeli bir kavşağa yanaştığınızı gösterir işaret hangisi? A. A işareti B. B işareti C. C işareti D. D işareti

6 PÄRM 7 6 Ana yol üzerinde kavşak tehlikesini gösterir işaret hangisi? A. A işareti B. B işareti C. C işareti D. D işareti

7 PÄRM 7 7 Bu işaret ne demektir? A metreden sonra barikatlı bir tren yolu var. B. 50 metreden sonra barikatsız bir tren yolu var. C. 50 metreden sonra barikatlı bir tren yolu var. D metreden sonra barikatsız bir tren yolu var.

8 PÄRM 7 8 Sıcak bir günde bu işareti gördünüz. Bu işaret ne anlama gelir? A. Yol sağlı sollu. B. Yol yeni asfaltlanmış. C. Kar dışı nedenlerden kaygandır.

9 PÄRM 7 9 Sıcak bir günde bu işarete kadar geldiniz.hızınızı neden kesmelisiniz? A. Asfalt nedeniyle yol kayfan olabilir. B. Yolda bir çok kaza oluyor. C. Yol işaretten sonra virajlıdır.

10 PÄRM 7 10 Hangi işarette hızın yavaşlar? A. A işaretinde B. B işaretinde C. C işaretinde

11 PÄRM 7 11 Bu işaretin anlamı nedir? A. Barikatlı demiryolunun kesiştiği, B. Tek raylı kesişme, C. Birden çok demir yolunun kesiştiği, D. Barikatsız demiryolunun kesiştiği.

12 PÄRM 7 12 Bu işarete yanaşınca ne yapılmalı? A. Yeterli bişr zaman için hızı keserek veya durarak önceliği yayalara bırakırım. B. Yolu henüz geçmeye başlamayan yayalara öncelik verilmemeli.

13 PÄRM 7 13 Taşrada bir yoldasınız.önde yaya geçidini gösterir işaret hangisi? A. A işareti B. B işareti C. C işareti D. D işareti

14 PÄRM 7 14 Tek yönlü bir yoldasınız.bu işaret nedemektir? A. İşaretin ileride kavşak olduğunu göstermektedir. B. Karşıdan araç gelebilkeceğini göstermektedir. C. Karşıdan gelenler önceliği bana vermek zorundadır. D. Önceliği karşıdan gelen araçlara vermeliyim. E. Yol giderek daralacaktır.

15 PÄRM 7 15 Bu işaretlerden hangisi uyarı işaretidir? A. A işareti B. B işareti C. C işareti D. D işareti

16 PÄRM 7 16 Bu işaretlerden hangisinin yasak işareti? A. A işareti B. B işareti C. C işareti D. D işareti

17 PÄRM 7 17 Önümdeki yolda bukunan işaretin vermek istediği bilgiler nedir? A. Yol kapalı. B. Durmak ve park etmek yasaktır. C. Trafik geçişi yasaktır. D. Araçların girmesi yasaktır.

18 PÄRM 7 18 Bu işaretler ne demektir? A. A işareti yolda araç bulunmadığını göstermektedir. B. B işareti motrosikletlerin yasak, bisikletlerin ise serbest olduğunu göstermektedir. C. B işareti yolun tek yönlü olduğunu gösteriyor. D. A işareti yolun tek yönlü olduğunu gösteriyor.

19 PÄRM 7 19 Bu işaret ne demektir? A. Bu işareti yalnızca bisiklet ve mopidler geçebilir. B. Yoldan bütün araçların geçmesi yasaktır. C. Bu işareti bütün araçlar geçebilir ama geriye geriye. D. Yol tek yönlüdür.

20 PÄRM 7 20 Bu yolda bulunan işaret ile hangi araçların geçmesi yasaklanmıştır? A. Yalnızca özel araçlar. B. Motorlu tüm araçlar. C. İkiden fazla tekerlekli bütün araçlar.

21 PÄRM 7 21 Bu işaret ne demektir? A. İkiden fazla tekerlekli motorlu araçları geçmek yasaktır. B. Özel araçlardan büyük taşıtların girişi yasaktır. C. Özel araçları geçmek yasaktır. D. İkiden fazla tekerlekli motorlu araçların girişi yasaktır.

22 PÄRM 7 22 Gelecek kavşakta geçerliği sona erek işaret hangisidir? A. A işareti B. B işareti C. C işareti

23 PÄRM 7 23 Tek dingilli romörk çeken bir araç kullanıyorsunuz.hangi işareti geçmeniz yasaktır? A. A işareti B. B işareti C. C içareti D. D işareti

24 PÄRM 7 24 Bu yol işareti ne anlama gelir? A. En iki aracın geçmesine müsait değil ise gelen araçlar önceliği bana verecek. B. Köprü tek yönlü olduğu için yol işaretini geçmek yasaktır. C. Köprü tek yönlü olduğu için karşıdan gelen araçların köprüden geçmesi yasaktır. D. En iki aracın geçmesine müsait değil ise önceliği karşıdan gelen araçlara verilecek.

25 PÄRM 7 25 Durmak zorunda olup önceliği karşıdan gelen araçlara verilmesinin ferektiği anlamına gelen işaret hangisidir. A. A işareti. B. B işareti. C. C işareti. D. D işareti.

26 PÄRM 7 26 Bu yol işareti ne demektir? A. Tüm motorlu araçları geçmek yasaktır. B. İki tekerlekten fazla olan tüm motorlu araçları geçmek yasaktır. C. Yalnızca özel araçları geçmek yasak.

27 PÄRM 7 27 T.R Bu yasak işaretinin geçerliği ne zaman sona erer? A. Ortadaki aralıksız çizginin sona erkesiyle sona erer. B. İşaretten metreden sonra. C. Bitiş işaretine varınca. D. Sonraki kavşakta.

28 PÄRM 7 28 Siz önünüzdeki aracın arkasından gidiyorsunuz.aracı geçmenize izin verilir mi? A. Evet, eğer önümdeki araç yolun kenarından gidiyor ise. B. Evet. Fakat tekerleklerden birinin aralıksız çizginin dışında değil ise. C. Hayır. D. Evet. Eğer önümdeki araç ağır giden vasıtalardan biri ise.

29 PÄRM 7 29 Bu işaretlerden hangisinin geçerliliğini sona erdirmesi gereken ikinci bir işaretin bulundurulmasını şart koşar? A. A işareti. B. B işareti. C. C işareti. D. D işareti

30 PÄRM 7 30 Sizi sola dönmeye zorlayan işaret hangisidir? A. A işareti. B. B işareti. C. C işareti.

31 PÄRM 7 31 Hangi işaret öne gitmenin yasak olduğunu gösteriyor? A. A işareti B. B işareti C. C işareti D. D işareti

32 PÄRM 7 32 Hangi işaret karşıdan gelen aracın önceliği sana vermesi gerektiğini gösteriyor? A. A işareti B. B işareti C. C işareti D. D işareti

33 PÄRM 7 33 Bu işaret ne demektir? A. Özel bir yol olduğunu gösteriyor.bu yoldan yalnız belgeli kişiler geçebiliyor. B. İşaretleri eksik özel bir yola gidileceğini göstermektedir. C. Yolun kente varacağını göstermektedir.

34 PÄRM 7 34 Neden sarı renkli işareti izlemem gerekiyor? A. Daha iyi bir yola açıldığı için. B. Onarım çalışmaları nedeniyle yol kapalı olduğu için. C. Yol tek yönlü olduğu için.

35 PÄRM 7 35 Bu işaret ne demektir? A. 58 karayoluna alternatif bir yolda olduğunuzu göstermektedir. B. 58 karayoluna açılacak bir yoldasınız. C. 58 karayolunda olduğunuzu göstermektedir.

36 PÄRM 7 36 Bu mavi işaret ne demektir? A. Özel bir yola işaret etmektedir. B. Bir şehirden diğerine giden herkese açık bir yola işaret etmektedir. C. Yerel bir bölgeye işaret etmektedir.

37 PÄRM 7 37 Bu işaret ne demektir? A. 30 km/saat fazla hız yapılması uygun olmaz. B. 30 km/saat fazla hız yapmak yasaktır. C. Hız limiti 30 km/saat.

38 PÄRM 7 38 Hız limitini gösteren bu işaret haftanın hangi günleri için geçerlidir? A. Cumartesi günleri B. Pazar günleri C. Pazar ve tatil öncesi günler dışında haftanın sair normal günleri. D. Bütün günler.

39 PÄRM 7 39 Bu işaret sizi neden uyarıyor? A. İki cadde arasında seviye farkı. B. Yol yapım çalışmaları. C. Yüksek tepe. D. Sabit yan engeller.

40 PÄRM 7 40 NYKÖPING'e giderken, yol yapım çalışmaları nedeniyle yolun kapalı olduğunu öğrendiniz.nyköping'e giden yolu gösteren işaret hangisidir? A. İşaret 1 B. İşaret 2 C. İşaret 3 D. İşaret 4 E. İşaret 5

41 PÄRM 7 41 Aracınız ile gittiğiniz güzergah üzerinde beyaz ve sarı renkli çizgilerin bulunduğu bir yere geldiniz. Bu sizin için ne demektir? A. Beyaz veya sarı renkli çizgileri seçebileceğimi göstermektedir. B. Sarı renkli çizgileri izlemem gerekir. C. Beyaz renkli çizgileri izlemem gerekir. T.R

42 PÄRM 7 42 Aşağıda yazılanların hangisi doğrudur? A. Yolu ayıracak çizgiler olmadığına göre güzergah bölünmemiştir. B. Aracınızı sol şeride yanaştırdığınıza göre Nynashamn'e dönmeniz gerekecek demektir. C. Sağ şeritte devam edebilmeniz için Lanna N'e doğru sağa dönmeniz gerekecek demektir. D. E4'ü izlemek için sağ şeritte kalabilirim demektir.

43 PÄRM 7 43 Hangi yolda hız daha düşük olur? A. A yolunda B. B yolunda C. C yolunda

44 PÄRM 7 44 Sağ şeritte önünüzdeki yol işareti ne demektir? A. A'da öne doğru yol daralıyor. B. B'de kavşağa yanaşmaktasın ve önceliği bırakmak zorundasınız. C. C'de ana yol kavşaktan sonra da devam etmektedir. D. D'de yol iki şeritli oluyor.

45 PÄRM 7 45 Kaldırım kenarında aşağıdaki yol işaretlerini gördünüz. Bu işaretlerden hangisi durmak ve parketmek yasak olduğunu gösteriyor? A. A'daki resime göre olan yol işareti. B. B'deki resime göre olan yol işareti. C. C'deki resime göre yol işareti.

46 PÄRM 7 46 Bu işaret ne demektir? A. Sol ieritten gidenler öncelliği sağ şeritten gidenlere vermelidir. B. Her iki şeritte bulunan sürücüler, yolun tek şeritli olacağını dikkatte almalıdırlar. C. Sağ şeritte giden önceliği sol şeritte gidene vermelidir.

47 PÄRM 7 47 Yol kaygan olunca bu işaretin ayrı bir anlamı varmı dır? A. Evet, şiddetli rüzgarda lastikler yola daha iyi bir şekilde oturur. B. Hayır, soldan tehlikeli rüzgarların esebileceği anlamındadır. C. Evet, kaygan yolda yandan esen rüzgar aracın kaymasına yol açabilir.

48 PÄRM 7 48 Kavşakta sola dönmenize izin verilir mi? A. Hayır, ileriye devam etmem gerkir. B. Evet, sola dönmek serbest. C. Hayır, sağa dönmem gerekiyor.

49 PÄRM 7 49 Yol eğer kaygan ise aracın Kayabileceği konusunda bu işaretlerden hangisi dikkatli olmam gerektiğini gösteriyor? A. A işareti B. B işareti C. C işareti D. D işareti

50 PÄRM 7 50 Buluşma noktası ancak tek araç genişliğinde ise kim kimi bekleyecek? A. Buluşma noktasına daha önce gelen araç. B. İşaret tarafında bulunan araç.

51 PÄRM 7 51 Resimlerde gösterilen hallerden hangisi geçmeye müsaittir? A. A halinde B. B halinde C. C halinde D. D halinde E. Hiç birinde

52 PÄRM 7 52 Bu işaretten sonra arkasında romörk çeken bir araç kullanabilirmisiniz? A. Evet, eğer araç ile romörk boş ise. B. Evet, çünkü işaret araçlar arasındaki asgari mesafeyi göstermektedir. C. Hayır, Çünkü yol yalnız özel araçlara mahsustur. D. Hayır, çünkü işaret romörklere izin verilmediği anlamındadır.

53 PÄRM 7 53 Bu işaretten sonra üç araçtan hangisini geçmene izin verilir? A. İki tekerlekli mobilet, bisiklet ve iki tekerlekli motosiklet. B. Özel araç, hafif motosiklet, iki tekerlekli mobilet. C. Ağır giden araç, bisiklet ve yan kabinli motosiklet.

54 PÄRM 7 54 Bu işaret tunneled bulunuyor. Ne anlama geliyor? A. İtfaiye'ye giden yolu gösteriyor. B. Olağanüstü durumlarda kullanılabilecek telefona giden yolu gösteriyor. C. Çıkış (kaçmak) yerini gösteriyor. D. Yaya geçidini gösteriyor.

55 PÄRM 7 55 Hangisi doğru cümledir? A. NNA'a yönünde devam edeceksem L aracı, yolun kenarına sağa çekmem gerekir. B. 73 Karayolunda devam edeceksem, soldaki şeritlerden birine geçmem gerekir. C. 73 Karayolunda devam edeceksem, sağdaki şeritte kalabilirim.

56 PÄRM 7 56 A B C D 1 X 2 X 3 X 4 E E E E 5 X 6 X 7 X 8 X 9 X 10 X 11 X 12 X 13 X 14 X 15 X A B C D 16 X 17 X 18 X 19 X 20 X 21 X 22 X 23 X 24 X 25 X 26 X 27 X 28 X 29 X 30 X A B C D 31 X 32 X 33 X 34 X 35 X 36 X 37 X 38 X 39 X 40 X 41 X 42 X 43 X 44 X 45 X A B C D 46 X 47 X 48 X 49 X 50 X 51 X 52 X 53 X 54 X 55 X

57 PÄRM 7 57 Du har fått bensinstopp i en järnvägskorsning. Vad ska du gä ra? A. Jag lämnar bilen och försö ker stoppa tåget. B. Jag lägger i femmans växel och med hjälp av startmotorn kö r jag undan bilen. C. Jag lägger i en låg växel och med hjälp av startmotorn kö r jag undan bilen. D. Jag lämnar bilen och ställer mig på ett säkert ställe.

PÄRM 4 1. Bu alanda izin verilen azami hız nedir? A. Km/saat 30 B. Km/saat 50 C. Km/saat 70

PÄRM 4 1. Bu alanda izin verilen azami hız nedir? A. Km/saat 30 B. Km/saat 50 C. Km/saat 70 PÄRM 4 1 Bu alanda izin verilen azami hız nedir? A. Km/saat 30 B. Km/saat 50 C. Km/saat 70 PÄRM 4 2 Başka bir işaret yok ise bu işareti hangi hızla geçersiniz? A. km/saat 30 B. km/saat 50 C. km/saat 70

Detaylı

Trafik düzeni ile ilgili sıralamada hangisi doğrudur?

Trafik düzeni ile ilgili sıralamada hangisi doğrudur? PÄRM 2 1 Trafik düzeni ile ilgili sıralamada hangisi doğrudur? A. Polis işaretleri, Trafik kuralları, Işıklı trafik işaretleri, Trafik işaretleri. B. Polis işaretleri, Işıklı trafik işaretleri, Trafik

Detaylı

Trafik Bilgi İşaretleri Feb 15, 2011 // by admin // Genel // No Comments

Trafik Bilgi İşaretleri Feb 15, 2011 // by admin // Genel // No Comments Trafik Bilgi İşaretleri Feb 15, 2011 // by admin // Genel // No Comments Akaryakıt İstasyonu Karayolu kenarında, araçların ihtiyacı olan akaryakıt istasyonu bulunduğunu bildirir ve yerini gösterir. Ana

Detaylı

Tehlike Uyarı İşaretleri Feb 15, 2011 // by admin // Genel // No Comments

Tehlike Uyarı İşaretleri Feb 15, 2011 // by admin // Genel // No Comments Tehlike Uyarı İşaretleri Feb 15, 2011 // by admin // Genel // No Comments Açılan Köprü Karayolu üzerindeki trafik zaman zaman durdurulduğunu, açılabilen köprü bulunduğunu gösterir. Yavaşlanıp durulur.

Detaylı

Sağa Tehlikeli bir viraj Sağa tehlikeli bir viraja yaklaşıldığını bildirir. hız azaltır Vites öndeki araç geçilmez. Duraklama ve park etme yapılmaz

Sağa Tehlikeli bir viraj Sağa tehlikeli bir viraja yaklaşıldığını bildirir. hız azaltır Vites öndeki araç geçilmez. Duraklama ve park etme yapılmaz 1)TEHLİKE UYARI IŞARETLERİ Karayolundan yararlananlara yol ve yakın çevresi ile ilgili trafik bilgileri vermek, yasaklama, ve kısıtlamaları bildirmek güvenli ve düzenli ortamı, sağlamak amacı ile tesis

Detaylı

PÄRM 5 1 Arkada bir araç ile bir işaret görüyorsunuz. Bu işaret nedir? A. Kaza var. B. Bu araç sebze satmaktadır C. Yavaş giden bir araç. D. Romörk.

PÄRM 5 1 Arkada bir araç ile bir işaret görüyorsunuz. Bu işaret nedir? A. Kaza var. B. Bu araç sebze satmaktadır C. Yavaş giden bir araç. D. Romörk. 1 Arkada bir araç ile bir işaret görüyorsunuz. Bu işaret nedir? A. Kaza var. B. Bu araç sebze satmaktadır C. Yavaş giden bir araç. D. Romörk. 2 Hangi araçlar bu işareti arkaya takmak zorundadır? A. Otobüs

Detaylı

HIZ-GEÇME KURALLARI, TAKİP MESAFESİ

HIZ-GEÇME KURALLARI, TAKİP MESAFESİ HIZ-GEÇME KURALLARI, TAKİP MESAFESİ HIZ SINIRLARI GEÇME KURALLARI TAKİP MESAFESİ HIZ SINIRLARI Şehirlerarası karayollarında 90 km/s, otoyollarda 120 km/ s hızı geçmemek üzere motorlu araçların cins ve

Detaylı

1. Güvenli sürüş açısından motorlu araçlarda en önemli faktör nedir? 2. Karda güvenli sürüş için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

1. Güvenli sürüş açısından motorlu araçlarda en önemli faktör nedir? 2. Karda güvenli sürüş için aşağıdakilerden hangisi doğrudur? 1. Güvenli sürüş açısından motorlu araçlarda en önemli faktör nedir? A) Sürücünün araçları iyi tanıması B) Sürücünün uzun yıllar araç kullanması C) Sürücünün araca hâkim olması D) Sürücünün aracı yeni

Detaylı

6) YOL ÇİZGİLERİ VE DİGER İŞARETLEME ELEMANLARI

6) YOL ÇİZGİLERİ VE DİGER İŞARETLEME ELEMANLARI 6) YOL ÇİZGİLERİ VE DİGER İŞARETLEME ELEMANLARI Yol Çizgileri araçların düzen ve güvenli şekilde seyretmelerini sağlamak amacı ile üzerine Çizilen çizgilerdir Ayrıca park yeri olarak ayrılmış alanlarda

Detaylı

2016 YILI KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SORUMLULUĞUNDAKİ YOL AĞINDA MEYDANA GELEN TRAFİK KAZALARINA AİT ÖZET BİLGİLER. Karayolları Genel Müdürlüğü

2016 YILI KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SORUMLULUĞUNDAKİ YOL AĞINDA MEYDANA GELEN TRAFİK KAZALARINA AİT ÖZET BİLGİLER. Karayolları Genel Müdürlüğü T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 2016 YILI KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SORUMLULUĞUNDAKİ YOL AĞINDA MEYDANA GELEN TRAFİK KAZALARINA AİT ÖZET BİLGİLER ÖNSÖZ Bu

Detaylı

PÄRM 8 Gençlerin öldüğü en çok ölümcül trafik kazaları haftanın hangi günlerinde olur? A. Çarşamba ve Perşembe. B. Cuma, Cumartesi ve Pazar. C.

PÄRM 8 Gençlerin öldüğü en çok ölümcül trafik kazaları haftanın hangi günlerinde olur? A. Çarşamba ve Perşembe. B. Cuma, Cumartesi ve Pazar. C. Gençlerin öldüğü en çok ölümcül trafik kazaları haftanın hangi günlerinde olur? A. Çarşamba ve Perşembe. B. Cuma, Cumartesi ve Pazar. C. Pazartesi ve Salı. 1 Satte 110 km hızla giden bir aracın 3 saniyede

Detaylı

8 MART EHLİYET SINAVI Trafik ve Çevre Soruları

8 MART EHLİYET SINAVI Trafik ve Çevre Soruları - 1-1. Aşağıdakilerden hangisi, yaya ve sürücülerin trafikteki davranışlarının altında yatan psikolojik süreçleri inceler? A) Adli tıp B) Kazazede C) Trafik psikolojisi D) İlk yardımcı 2. I- Araçların

Detaylı

PÄRM 6 1 Son beş yılda İsveç'te ölüme yol açan kaza sayısı nedir? A. 300 400 kişi B. 500 600 kişi C. 700 800 kişi

PÄRM 6 1 Son beş yılda İsveç'te ölüme yol açan kaza sayısı nedir? A. 300 400 kişi B. 500 600 kişi C. 700 800 kişi PÄRM 6 1 Son beş yılda İsveç'te ölüme yol açan kaza sayısı nedir? A. 300 400 kişi B. 500 600 kişi C. 700 800 kişi PÄRM 6 2 Araçta bulundurulması gerekli ışıklar nedir? A. Yüksek, normal, stop ve flaşörler.

Detaylı

Altında ilave panel levha var ise sürücüler belirtilen hususlara uymak zorundadırlar

Altında ilave panel levha var ise sürücüler belirtilen hususlara uymak zorundadırlar 4) DURAKLAMA VE PARK ETME İŞARTLERİ Park Etmek yasaktır Bu levhanın bulunduğu yol kesimlerinde park etmenin yasaklanmış olduğunu bildirir. Duraklamak serbesttir Ancak duraklama 5 dakikayı geçerse Park

Detaylı

2. Şekildeki karayolu bölümünde, yan yana çizilmiş kesik ve devamlı yol çizgileri sürücülere aşağıdakilerden hangisini bildirir?

2. Şekildeki karayolu bölümünde, yan yana çizilmiş kesik ve devamlı yol çizgileri sürücülere aşağıdakilerden hangisini bildirir? 1. Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, yetki belgesi sahibi gerçek kişilerin ölümü halinde kanuni mirasçıları veya onlar adına yetkili olanlar, bu durumu kaç gün içinde Bakanlığa bildirmek zorundadırlar?

Detaylı

Trafik Ders Notları 1 - İŞARETLER

Trafik Ders Notları 1 - İŞARETLER 1 - İŞARETLER Trafik Ders Notları A) TEHLIKE UYARI IŞARETLERI ( T GRUBU ) : Karayolu ve yakın çevresindeki Tehlikeler hakkında,yoldan yararlananlara " Uyarı "görevi yapar. B) TRAFIK TANZIM IŞARETLERI (TT

Detaylı

NSW Trafik kurallarındaki değişiklikler

NSW Trafik kurallarındaki değişiklikler 1 Kasım 2012 NSW Trafik kurallarındaki değişiklikler 1 Kasım 2012 den itibaren NSW Eyaletinde trafik kurallarında bir takım değişiklikler yapılmaktadır. Basit şekliyle bu değişikliklerin çoğu mevcut kuralların

Detaylı

TEHLİKE UYARI İŞARETLERİ VE ANLAMLARI

TEHLİKE UYARI İŞARETLERİ VE ANLAMLARI TEHLİKE UYARI İŞARETLERİ VE ANLAMLARI Karayolu ve çevresindeki tehlikeler hakkında yoldan yararlananlara uyarı görevi yapar. Tehlikeli noktaya gelmeden önce sürücüye haber verir. Açılan Köprü Karayolu

Detaylı

Yol Kademelenmesi ve Kent İçi Yolların Sınıflandırılması

Yol Kademelenmesi ve Kent İçi Yolların Sınıflandırılması Ulaşım Erişilebilirlik: Belli bir yere/varış noktasına ulaşabilme/erişebilme kolaylığı ve rahatlığıdır. Erişilebilirlikte uzaklık bir etkendir ve 4 kıstasa göre ölçülür. Bunlar; Fiziksel ölçüm (gerçek

Detaylı

TAŞITLARIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ VE TRAFİKDEKİ DURUMU

TAŞITLARIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ VE TRAFİKDEKİ DURUMU TAŞITLARIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ VE TRAFİKDEKİ DURUMU Öğr.Gör.Dr. Neşe HAKTANIR Erciyes Üniversitesi Müh.Fak. İnş.Müh.Böl. KAYSERİ GİRİŞ Trafik kazaları sadece sürücü hatalarından dolayı olmaz. Araçların

Detaylı

-ÖNDEKĠ ARACI GEÇME- ATAKAN SÜRÜCÜ KURSU BAŞARILAR DİLER... 2

-ÖNDEKĠ ARACI GEÇME- ATAKAN SÜRÜCÜ KURSU BAŞARILAR DİLER... 2 -ÖNDEKĠ ARACI GEÇME- ATAKAN SÜRÜCÜ KURSU BAŞARILAR 2 Kesikli çizgiler boyunca öndeki araç geçilebilir, Ģerit değiģtirilebilir. GeçiĢler sadece sol Ģeritten yapılabilir. Sadece trafik zorunluluğu nedeniyle

Detaylı

Dr. Öğr. Üyesi Sercan SERİN

Dr. Öğr. Üyesi Sercan SERİN ULAŞTIRMA MÜHENDİSLİĞİ Dr. Öğr. Üyesi Sercan SERİN 2 3-YOLU KULLANANLARIN özellikleri 3 Yolu Kullananların Özellikleri İnsanlar Taşıtlar 4 İnsanların Özellikleri Normal Fiziksel Özellikler A. Görme Özelliği

Detaylı

TABLOLAR DİZİNİ. Tablo 1: Yıllara Göre Trafik Kaza Bilgileri. Tablo 2: Yerleşim Yeri Durumuna Göre Ölümlü ve Yaralanmalı Trafik Kaza Bilgileri - 2013

TABLOLAR DİZİNİ. Tablo 1: Yıllara Göre Trafik Kaza Bilgileri. Tablo 2: Yerleşim Yeri Durumuna Göre Ölümlü ve Yaralanmalı Trafik Kaza Bilgileri - 2013 TABLOLAR DİZİNİ Tablo 1: Yıllara Göre Trafik Kaza Bilgileri Tablo 2: Yerleşim Yeri Durumuna Göre Ölümlü ve Yaralanmalı Trafik Kaza Bilgileri - 2013 Tablo 3: Yıllar İtibariyle Meydana Gelen Ölümlü ve Yaralanmalı

Detaylı

Araç kullanmanın zorlukları

Araç kullanmanın zorlukları Araç kullanmak o kadar kolay değildir 32 Tek başına araç kullanan yeni sürücülere ilişkin bazı bilgiler 34 29 1200 Victoria'da her ay yaralanan veya ölen sürücü sayısı (6 yıllık bir dönem içinde) 1000

Detaylı

ATAKAN SÜRÜCÜ KURSU BAŞARILAR DİLER...

ATAKAN SÜRÜCÜ KURSU BAŞARILAR DİLER... -KAVġAKLAR- 2 Dönüş yapmak isteyen sürücü yerleşim yerleri içinde kavşağa en az 30 metre kala, yerleşim yerleri dışında ise en az 150 metre kala uygun şeride geçmek zorundadır. Sola ve geriye dönüş yapmak

Detaylı

-KURUMLAR- ATAKAN SÜRÜCÜ KURSU BAŞARILAR DİLER... 2

-KURUMLAR- ATAKAN SÜRÜCÜ KURSU BAŞARILAR DİLER... 2 -KURUMLAR- ATAKAN SÜRÜCÜ KURSU BAŞARILAR 2 Sürücü kurslarında ; İlk yardım, Trafik ve çevre bilgisi ve Motor dersleri verilir. Sürücü kursunu bitiren ve yapılan sınavlarda başarılı olanlara sürücü sertifikası

Detaylı

w w w. k g m. g o v. t r TRAFİK KAZALARI ÖZETİ 2014

w w w. k g m. g o v. t r TRAFİK KAZALARI ÖZETİ 2014 w w w. k g m. g o v. t r TRAFİK KAZALARI ÖZETİ 2014 TRAFİK GÜVENLİĞİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI MAYIS 2015 TABLOLAR DİZİNİ Tablo 1: Yıllara Göre Trafik Kaza Bilgileri Tablo 2: Yerleşim Yeri Durumuna Göre Ölümlü

Detaylı

DİREKSİYON EĞİTİMİ-ARAÇ KULLANMA. GÖKSU EĞİTİM KURUMLARI Hazırlayan: SAİM ALMAK

DİREKSİYON EĞİTİMİ-ARAÇ KULLANMA. GÖKSU EĞİTİM KURUMLARI Hazırlayan: SAİM ALMAK 2015 DİREKSİYON EĞİTİMİ-ARAÇ KULLANMA GÖKSU EĞİTİM KURUMLARI Hazırlayan: SAİM ALMAK Sürücü Direksiyon Eğitimi Programı ARAÇ KULLANMA Motoru çalıştırma : Vites kolu ile vitesi boş durumuna alınız.kontak

Detaylı

Dr. Öğr. Üyesi Sercan SERİN

Dr. Öğr. Üyesi Sercan SERİN ULAŞTIRMA MÜHENDİSLİĞİ Dr. Öğr. Üyesi Sercan SERİN 2 2-TEMEL KAVRAMLAR 3 Karayolu: Her türlü kara taşıt ve yaya ulaşımı için oluşturulmuş kamunun yararına açık arazi şeridi Karayolu trafiği: Karayolunu

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK KAZALARI ÖZETİ 2012

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK KAZALARI ÖZETİ 2012 T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK KAZALARI ÖZETİ 2012 TRAFİK GÜVENLİĞİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI TEMMUZ 2013 ÖNSÖZ 2012 yılında yurdumuzda meydana gelen trafik

Detaylı

KARAYOLLARI İŞARETLEME TALİMATI

KARAYOLLARI İŞARETLEME TALİMATI 1. AMAÇ Yol çalışmalarında trafik işaretlemelerinin yapılması ve doğabilecek olan risklerin önlenmesidir. 2. UYGULAMA 2.1. Sahada çalışmalarda aşağıdaki kuralların uygulanması şarttır. 2.2. Ayrıca trafik

Detaylı

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBESİ

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBESİ TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBESİ Kentsel ve Kent dışı Alanlarda Yaya Trafiği ve Sosyal Yaşam Olarak İnsan Yaşamında Önemli Yer Tutan Hemzemin Geçitler Trafik Güvenliği olarak en tehlikesiz

Detaylı

RÖMORK TAKARAK TAŞIT KULLANMA

RÖMORK TAKARAK TAŞIT KULLANMA RÖMORK TAKARAK TAŞIT KULLANMA Karayolları Trafik Yönetmeliği Madde 86 : B, C ve E Sınıfı Sürücü Belgesi sahipleri, araçlarına en çok yüklü ağırlığı 750 kg. a kadar (750 kg. dahil) olan hafif römorklardan

Detaylı

KARAYOLLARI İŞARETLEME TALİMATI

KARAYOLLARI İŞARETLEME TALİMATI 1. AMAÇ Yol çalışmalarında trafik işaretlemelerinin yapılması ve doğabilecek olan risklerin önlenmesidir. 2. UYGULAMA 2.1. Sahada çalışmalarda aşağıdaki kuralların uygulanması şarttır. 2.2. Ayrıca trafik

Detaylı

Trafik Mühendisliğine Giriş. Prof.Dr.MustafaKARAŞAHİN

Trafik Mühendisliğine Giriş. Prof.Dr.MustafaKARAŞAHİN Trafik Mühendisliğine Giriş Prof.Dr.MustafaKARAŞAHİN Trafik Nedir? İnsanların ve/veya eşyaların bir yol boyunca hareketidir.? Trafik Problemi: Trafik miktarı ile yol kapasitesi arasındaki dengesizlik sonucu

Detaylı

KARMA KASKO SİGORTASI ASISTANS HİZMETİ ÖZEL ŞARTLARI

KARMA KASKO SİGORTASI ASISTANS HİZMETİ ÖZEL ŞARTLARI KARMA KASKO SİGORTASI ASISTANS HİZMETİ ÖZEL ŞARTLARI Hususi ve Kamyonet Kullanım Tarzları İçin Geçerli Yardım Hizmeti Özel Şartları A)Yardım Hizmeti Özel Şartları A. 1. Lehtar /lar Sigorta poliçesinde

Detaylı

Hemzemin yaya geçitleri, geçide yaklaşan sürücülerin yayaları yeterli (emniyetli) mesafeden görebilecekleri yerlere yerleştirilmelidir.

Hemzemin yaya geçitleri, geçide yaklaşan sürücülerin yayaları yeterli (emniyetli) mesafeden görebilecekleri yerlere yerleştirilmelidir. Yaya Geçitleri Hemzemin yaya geçitleri, geçide yaklaşan sürücülerin yayaları yeterli (emniyetli) mesafeden görebilecekleri yerlere yerleştirilmelidir. Yaya kaldırımında, kavşak veya yolun yaya geçitlerine

Detaylı

Bodrum Atakan Sürücü Kursu TEL: 363 97 40 363 96 53 www.atakansurucukursu.com

Bodrum Atakan Sürücü Kursu TEL: 363 97 40 363 96 53 www.atakansurucukursu.com 1 01-Aşağıdakilerden hangisi Karayolları Trafik Kanunu na göre sürücü olabilme şartlarından biri değildir? A) Kullanacağı araca göre belli bir yaşın üstünde olmak B) Sağlık durumu sürücülük yapmaya uygun

Detaylı

Bodrum Atakan Sürücü Kursu TEL: 363 97 40 363 96 53 www.atakansurucukursu.com

Bodrum Atakan Sürücü Kursu TEL: 363 97 40 363 96 53 www.atakansurucukursu.com 1 01-Aşağıdakilerden hangisi Karayolları Trafik Kanunu na göre sürücü olabilme şartlarından biri değildir? A) Kullanacağı araca göre belli bir yaşın üstünde olmak B) Sağlık durumu sürücülük yapmaya uygun

Detaylı

ŞOFÖRLERİ İÇİN HAZIRLANMIŞ TAZELEME VE PSİKO DESTEK EĞİTİM PROGRAMI. Hazırlanan bu eğitim programı ile. şoförlerinin,

ŞOFÖRLERİ İÇİN HAZIRLANMIŞ TAZELEME VE PSİKO DESTEK EĞİTİM PROGRAMI. Hazırlanan bu eğitim programı ile. şoförlerinin, ŞOFÖRLERİ İÇİN HAZIRLANMIŞ TAZELEME VE PSİKO DESTEK EĞİTİM PROGRAMI 1. AMAÇ: Hazırlanan bu eğitim programı ile. şoförlerinin, a. Kişisel yeteneklerinin ve bilgi seviyesinin farkına varması, b. Güvenli

Detaylı

w w w. k g m. g o v. t r TRAFİK KAZALARI ÖZETİ 2015

w w w. k g m. g o v. t r TRAFİK KAZALARI ÖZETİ 2015 w w w. k g m. g o v. t r TRAFİK KAZALARI ÖZETİ 2015 TRAFİK GÜVENLİĞİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI AĞUSTOS 2016 TABLOLAR DİZİNİ Tablo 1: Trafik Kaza İstatistikleri 2006-2015 Tablo 2: Yerleşim Yeri Durumuna Göre Ölümlü

Detaylı

İnsan faktörü: Ceyhun Yüksel

İnsan faktörü: Ceyhun Yüksel Ulaşım; Deniz yolu, hava yolu, demir yolu ve kara yolu ile sağlanmaktadır. Ulaşım türleri arasında en yoğun kullanılan kara yolu ulaşımıdır. Kara yollarında çok sayıda ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı

Detaylı

TRAFĠK DERS NOTLARI TRAFĠK POLĠSĠNĠN HAREKETLERĠ

TRAFĠK DERS NOTLARI TRAFĠK POLĠSĠNĠN HAREKETLERĠ TRAFĠK DERS NOTLARI TRAFĠK POLĠSĠNĠN HAREKETLERĠ Trafik polisinin duruş ve pozisyonuna göre, polis hazırolda veya kollarını açmış ise trafik polisinin ön ve arka kısmı trafiğe kapalı, sağ ve sol tarafı

Detaylı

Olayın meydana geldiği yerleşim yerindeki tek yönlü, düz, hafif eğimli, asfalt kaplama, yüzeyi kuru yolun genişliği 15,5 metredir.

Olayın meydana geldiği yerleşim yerindeki tek yönlü, düz, hafif eğimli, asfalt kaplama, yüzeyi kuru yolun genişliği 15,5 metredir. 2012 Olay 1 Olayın Özeti: Olayımızda 17.01.2006 tarihinde saat 22.50 sıralarında davacı sürücünün dönel kavşağa geldiğinde, solundan kırmızı ışıkta kavşağa giren ve doktor raporuna göre 117 promil alkollü

Detaylı

1. Aşağıdakilerden hangisi motor rölanti devrinin yüksek olmasına bağlı olarak meydana gelir?

1. Aşağıdakilerden hangisi motor rölanti devrinin yüksek olmasına bağlı olarak meydana gelir? 1. Aşağıdakilerden hangisi motor rölanti devrinin yüksek olmasına bağlı olarak meydana gelir? A) Yakıt tüketiminin artması B) Yakıt tüketiminin düşmesi C) Motorun sarsıntılı çalışması D) Motorda yağlamanın

Detaylı

İÇİNDEKİLER: Trafik kurallarına uymanın önemi. Trafikte güvenli geçiş kuralları. Karşıdan karşıya nasıl geçilir? Taşıtlara binmenin kuralları

İÇİNDEKİLER: Trafik kurallarına uymanın önemi. Trafikte güvenli geçiş kuralları. Karşıdan karşıya nasıl geçilir? Taşıtlara binmenin kuralları TRAFİK KURALLARI İÇİNDEKİLER: Trafik kurallarına uymanın önemi Trafikte güvenli geçiş kuralları Karşıdan karşıya nasıl geçilir? Taşıtlara binmenin kuralları Trafik levhalarını ne kadar biliyoruz? Trafik

Detaylı

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ www.kgm.gov.tr T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK GÜVENLİĞİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI TEMMUZ 2018 TABLOLAR DİZİNİ Tablo 1: Trafik Kaza İstatistikleri 2008-2017 Tablo 2: Yerleşim

Detaylı

PLAN AÇIKLAMA RAPORU

PLAN AÇIKLAMA RAPORU BALIKESİR İLİ, EDREMİT İLÇESİ, KIZILKEÇİLİ MAHALLESİ, ADA 329, PARSEL 7 DE KAYITLI TAŞINMAZ İÇİN HAZIRLANAN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU Temmuz 2016 Balıkesir İli, Edremit

Detaylı

(17 EYLÜL 2011) SRC 2 1) Karayolları Trafik Yönetmeliği ne göre, yolcu taşımasında kullanılan, sürücü dahil 9'dan fazla oturma yeri olan ve azami

(17 EYLÜL 2011) SRC 2 1) Karayolları Trafik Yönetmeliği ne göre, yolcu taşımasında kullanılan, sürücü dahil 9'dan fazla oturma yeri olan ve azami (17 EYLÜL 2011) SRC 2 1) Karayolları Trafik Yönetmeliği ne göre, yolcu taşımasında kullanılan, sürücü dahil 9'dan fazla oturma yeri olan ve azami ağırlığı 5 tonu aşmayan motorlu araçlara ne ad verilir?

Detaylı

A. Yakın çevrenizde bulunan konut çeşitleri. Yakın çevrenizde, ayrık nizam tek aileli konut (müstakil ev) ne kadar yaygındır?

A. Yakın çevrenizde bulunan konut çeşitleri. Yakın çevrenizde, ayrık nizam tek aileli konut (müstakil ev) ne kadar yaygındır? Yakın Çevrede Yürüyebilme Anketi (YÇYA) - Kısa Form Yaşadığınız yakın çevrenizi nasıl algıladığınız ya da çevreniz hakkında ne düşündüğünüz ile ilgili bilgi edinmek istiyoruz. Lütfen yakın çevreniz ve

Detaylı

BİSİKLET YOLLARINDA YOL GÜVENLİĞİ YAŞANABİLİR ŞEHİRLER SEMPOZYUMU 20 KASIM 2014. Celal Tolga İMAMOĞLU ULAŞTIRMA YÜKSEK MÜHENDİSİ

BİSİKLET YOLLARINDA YOL GÜVENLİĞİ YAŞANABİLİR ŞEHİRLER SEMPOZYUMU 20 KASIM 2014. Celal Tolga İMAMOĞLU ULAŞTIRMA YÜKSEK MÜHENDİSİ BİSİKLET YOLLARINDA YOL GÜVENLİĞİ YAŞANABİLİR ŞEHİRLER SEMPOZYUMU 20 KASIM 2014 Celal Tolga İMAMOĞLU ULAŞTIRMA YÜKSEK MÜHENDİSİ YOL GÜVENLİĞİ Küresel çapta etkiler (Kaynak: Dünya Sağlık Örgütü) Dünyada

Detaylı

Road traffic Signs in Turkey

Road traffic Signs in Turkey Warning Signs Road traffic Signs in Turkey Curve to right Sağa Tehlikeli Viraj Double curve Sağa ehlikeli Devamlı Virajlar Steep hill upwards Tehlikeli Eğim (Çıkış) Steep hill downwards Tehlikeli Eğim

Detaylı

ICD10-AM TEMELİNDE KARA TAŞITI KAZALARINA AİT ÇAPRAZ KODLAMA TABLOSU

ICD10-AM TEMELİNDE KARA TAŞITI KAZALARINA AİT ÇAPRAZ KODLAMA TABLOSU T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TEDAVİ HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Performans Yönetimi ve Kalite Geliştirme Dairesi Başkanlığı ICD10-AM TEMELİNDE KARA TAŞITI KAZALARINA AİT ÇAPRAZ KODLAMA TABLOSU Mağdur ve mağdurun

Detaylı

İSTANBUL ULAŞIM-TRAFİK HALK ANKETİ GENEL DEĞERLENDİRME

İSTANBUL ULAŞIM-TRAFİK HALK ANKETİ GENEL DEĞERLENDİRME İSTANBUL ULAŞIM-TRAFİK HALK ANKETİ GENEL DEĞERLENDİRME 3- Ev-İş veya Ev-Okul Yolculuklarınızda Tek Yön Olarak Aşağıdaki Hangi Ulaştırma Sistemlerini Kullanıyorsunuz? Kullandıklarınızı İşaretleyiniz. Otobüs

Detaylı

KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU

KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU Kanun Numarası : 2918 Kabul Tarihi : 13/10/1983 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 18/10/1983 Sayı : 18195 BİRİNCİ KISIM Genel Esaslar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam Amaç : Madde

Detaylı

TRAFİK VE ÇEVRE BİLGİSİ TRAFİK PSİKOLOJİSİ

TRAFİK VE ÇEVRE BİLGİSİ TRAFİK PSİKOLOJİSİ TRAFİK VE ÇEVRE BİLGİSİ TRAFİK PSİKOLOJİSİ Trafik psikolojisi: İnsanların trafikteki davranışlarını ve bu davranışların altında yatan psikolojik süreçleri inceler. TRAFİKTE 3 TEMEL UNSUR VARDIR: 1. İNSAN

Detaylı

YÖNETMELİK TÜNEL İŞLETME YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK TÜNEL İŞLETME YÖNETMELİĞİ Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü 4 Ağustos 2015 SALI Resmî Gazete Sayı : 29435 Karayolları Genel Müdürlüğünden: YÖNETMELİK TÜNEL İŞLETME YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

1. TRAFİK EĞİTİM PARKI İÇERSİNDE ENGELLİLER İÇİN ÖZEL SINIF

1. TRAFİK EĞİTİM PARKI İÇERSİNDE ENGELLİLER İÇİN ÖZEL SINIF İSTANBUL DA ENGELLİLERE YÖNELİK GELİŞTİRİLEN UYGULAMALAR 1. TRAFİK EĞİTİM PARKI İÇERSİNDE ENGELLİLER İÇİN ÖZEL SINIF Topkapı Trafik Eğitim Parkında engelliler için özel tasarlanmış sınıfta her hafta düzenli

Detaylı

25 ARALIK 2010 SRC4 1) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, taşıtlar kaç yetki belgesi eki taşıt belgesine kaydedilir? A) Sadece bir yetki belgesi

25 ARALIK 2010 SRC4 1) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, taşıtlar kaç yetki belgesi eki taşıt belgesine kaydedilir? A) Sadece bir yetki belgesi 25 ARALIK 2010 SRC4 1) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, taşıtlar kaç yetki belgesi eki taşıt belgesine kaydedilir? A) Sadece bir yetki belgesi eki taşıt belgesine, B) Sadece iki yetki belgesi eki taşıt

Detaylı

HARİTA OKUMA BİLGİSİ

HARİTA OKUMA BİLGİSİ HARİTA OKUMA BİLGİSİ 1. Harita üzerinde gösterilen işaretlerden hangisi uluslararası yol numarasıdır? a) O-3 b) E-80 c) D100 d) K2 2. Yeryüzünün tamamının veya bir parçasının kuşbakışı görünümünün matematiksel

Detaylı

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ GÖREVDE YÜKSELME SINAVI NİSAN 2013 ŞOFÖR

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ GÖREVDE YÜKSELME SINAVI NİSAN 2013 ŞOFÖR IĞDIR ÜNİVERSİTESİ GÖREVDE YÜKSELME SINAVI NİSAN 2013 ŞOFÖR A ADAYIN ADI SOYADI T.C.KİMLİK NUMARASI :... :..... :... *Yukarıdaki Bilgileri Doldurmayı Unutmayınız. AÇIKLAMA 1. Bu kitapçıkta Ortak Konular

Detaylı

TRAFİK GÜVENLİĞİ DERSİ. A) yaya geçidi B) tansiyon ölçme cihazı C) ışıklı işaret cihazı D) taşıt yolu

TRAFİK GÜVENLİĞİ DERSİ. A) yaya geçidi B) tansiyon ölçme cihazı C) ışıklı işaret cihazı D) taşıt yolu TRAFİK GÜVENLİĞİ DERSİ 1-Aşağıdakilerden hangisi trafikte bulunan unsurlardan biri değildir? A) yaya geçidi B) tansiyon ölçme cihazı C) ışıklı işaret cihazı D) taşıt yolu 2-Aşağıdakilerden hangisi, yaya

Detaylı

2013 TRAFİK CEZALARI. Trafik cezaları kapsamları

2013 TRAFİK CEZALARI. Trafik cezaları kapsamları 2013 TRAFİK CEZALARI Maliye Bakanlığı, 2013 yılında trafikle ilgili hangi suça ne kadar para cezası kesileceğine ilişkin listeyi Emniyet Genel Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili diğer birimlere gönderdi.

Detaylı

ŞUBAT AYI EĞİTİM PLANI

ŞUBAT AYI EĞİTİM PLANI 2016-2017 ŞUBAT AYI EĞİTİM PLANI 1.HAFTA: TAŞITLAR VE YARDIMLAŞMA ŞUBAT AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ? Taşıtları tanıyalım. Karayolu taşıtları Motorsuz karayolu taşıtları İnsan gücü ile hareket eden taşıtlar

Detaylı

Dur işaret levhası, beyaz kenarlı kırmızı zemin üzerinde beyaz renkli dur yazısının olduğu sekizgen şekle sahiptir.

Dur işaret levhası, beyaz kenarlı kırmızı zemin üzerinde beyaz renkli dur yazısının olduğu sekizgen şekle sahiptir. 24- TRAFİK TANZİM İŞARETLERİ (TT GRUBU) Genel: Trafik Tanzim İşaretleri, yol kullanıcılarını uymaları gereken özel yükümlülükler, çeşitli yasaklama ve kısıtlamalar hakkında bilgilendirmek için kullanılır.

Detaylı

www.gunesplaka.com.tr www.gunesplaka.com.tr

www.gunesplaka.com.tr www.gunesplaka.com.tr www.gunesplaka.com.tr www.gunesplaka.com.tr 1 Güneş plaka reklam ve numartaj sanayi 1960 yılından günümüze gelişen teknolojileri takip ederek ve bünyesinde uygulayarak siz değerli müşterilerimize hizmet

Detaylı

KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU

KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU Karayollarında, can ve mal güvenliği yönünden trafik düzenini sağlamak ve trafik güvenliğini ilgilendiren tüm konularda alınacak önlemleri göstermek amacıyla 2918 sayılı Karayolları

Detaylı

1. Araçlar yüklenirken aşağıdakilerden hangisinin yapılması yasaktır?

1. Araçlar yüklenirken aşağıdakilerden hangisinin yapılması yasaktır? 1. Araçlar yüklenirken aşağıdakilerden hangisinin yapılması yasaktır? A) Gabarinin aşılması B) Araç dengesinin korunması C) Trafik güvenliğinin dikkate alınması D) Taşıma sınırına ve dingil ağırlığına

Detaylı

28 EYLÜL 2013 TARİHLİ SRC 4 SINAV SORULARI VE CEVAPLARI

28 EYLÜL 2013 TARİHLİ SRC 4 SINAV SORULARI VE CEVAPLARI 28 EYLÜL 2013 TARİHLİ SRC 4 SINAV SORULARI VE CEVAPLARI 1. Aşağıdakilerden hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A) Hıza göre mümkün olan en büyük viteste

Detaylı

ÖZEL DENEME SINAVI-2

ÖZEL DENEME SINAVI-2 ÖZEL DENEME SINAVI-2 1. Aşağıdakilerden hangisi Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamındadır? A) Türk Silahlı Kuvvetlerine ait taşıtlarla ve bunların römorklarıyla B) Özel otomobiller ve bunların römorklarıyla

Detaylı

ŞEHİR İÇİ YOLLARDA BİSİKLET YOLLARI, BİSİKLET İSTASYONLARI VE BİSİKLET PARK YERLERİ TASARIMINA VE YAPIMINA DAİR YÖNETMELİK TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM

ŞEHİR İÇİ YOLLARDA BİSİKLET YOLLARI, BİSİKLET İSTASYONLARI VE BİSİKLET PARK YERLERİ TASARIMINA VE YAPIMINA DAİR YÖNETMELİK TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM ŞEHİR İÇİ YOLLARDA BİSİKLET YOLLARI, BİSİKLET İSTASYONLARI VE BİSİKLET PARK YERLERİ TASARIMINA VE YAPIMINA DAİR YÖNETMELİK TASLAĞI Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar MADDE 1-(1)

Detaylı

DRAFT TURKISH STANDARD ŞEHİR İÇİ YOLLAR - OTOBÜS DURAKLARI YER SEÇİMİ KURALLARI. Criteria for bus stops and locations on urban roads

DRAFT TURKISH STANDARD ŞEHİR İÇİ YOLLAR - OTOBÜS DURAKLARI YER SEÇİMİ KURALLARI. Criteria for bus stops and locations on urban roads 17 TÜRK STANDARDI TASARISI DRAFT TURKISH STANDARD tst 11783 Revizyon ICS 93.080.30 ŞEHİR İÇİ YOLLAR - OTOBÜS DURAKLARI YER SEÇİMİ KURALLARI Criteria for bus stops and locations on urban roads I. MÜTALÂA

Detaylı

Karayolu İnşaatı Çözümlü Örnek Problemler

Karayolu İnşaatı Çözümlü Örnek Problemler Karayolu İnşaatı Çözümlü Örnek Problemler 1. 70 km/sa hızla giden bir aracın emniyetle durabileceği mesafeyi bulunuz. Sürücünün intikal-reaksiyon süresi 2,0 saniye ve kayma-sürtünme katsayısı 0,45 alınacaktır.

Detaylı

17 EYLÜL 2011 (SRC 4) 1) Arızalı aracın freni bozuk ise çeken aracın hızı saatte en fazla kaç kilometre olmalıdır? A) 10 B) 15 C) 20 D) 25 2) Yan

17 EYLÜL 2011 (SRC 4) 1) Arızalı aracın freni bozuk ise çeken aracın hızı saatte en fazla kaç kilometre olmalıdır? A) 10 B) 15 C) 20 D) 25 2) Yan 17 EYLÜL 2011 (SRC 4) 1) Arızalı aracın freni bozuk ise çeken aracın hızı saatte en fazla kaç kilometre olmalıdır? A) 10 B) 15 C) 20 D) 25 2) Yan yana çizilmiş iki devamlı çizginin anlamı nedir ve bu çizgi

Detaylı

TRAFİK VE ÇEVRE BİLGİSİ-1

TRAFİK VE ÇEVRE BİLGİSİ-1 TRAFİK VE ÇEVRE BİLGİSİ-1 TRAFİK PSİKOLOJİSİ Trafik psikolojisi: İnsanların trafikteki davranışlarını ve bu davranışlar altında yatan psikolojik süreçleri inceler. TRAFIKTE 3 TEMEL UNSUR VARDIR: 1. İNSAN

Detaylı

Resim 1.1: Okul geçidinde görev yapan bir öğrenci

Resim 1.1: Okul geçidinde görev yapan bir öğrenci Resim 1.1: Okul geçidinde görev yapan bir öğrenci ÜNİTEDEKİ KONULAR 1. TANIMLAR 2. TRAFİKLE İLGİLİ MEVZUAT 3. TRAFİKTE YAYANIN SORUMLULUĞU 4. TRAFİKTE YOLCUNUN SORUMLULUĞU 5. TRAFİKTE SÜRÜCÜNÜN SORUMLULUĞU

Detaylı

YER HİZMETLERİ VE RAMP - I. Öğr. Gör. Gülaçtı ŞEN

YER HİZMETLERİ VE RAMP - I. Öğr. Gör. Gülaçtı ŞEN YER HİZMETLERİ VE RAMP - I Öğr. Gör. Gülaçtı ŞEN İŞARETLER ICAO Annex 14 Aerodromes / Havaalanları Cilt 1 - Havaalanlarının dizaynına ve işletilmesine ilişkin özellikler Cilt 2 - Helikopter iniş kalkış

Detaylı

Hız Limitleri - Radar ve Ortalama Hız Cezaları

Hız Limitleri - Radar ve Ortalama Hız Cezaları Hız Limitleri - Radar ve Ortalama Hız Cezaları Trafikteki araçlara ait hız limitleri ve bu hızların aşılmasını radar kontrolü (mobil ve sabit) ile tespit edilmesi durumundaki ceza miktarı bilgilerine burada

Detaylı

Q1 Eğer yukarıdaki bilgileri okuduysanız lütfen çalışmaya katılma isteğiniz ile ilgili kutuyu işaretleyiniz.

Q1 Eğer yukarıdaki bilgileri okuduysanız lütfen çalışmaya katılma isteğiniz ile ilgili kutuyu işaretleyiniz. Q1 Eğer yukarıdaki bilgileri okuduysanız lütfen çalışmaya katılma isteğiniz ile ilgili kutuyu işaretleyiniz. Yanıtlanan: 1.135 Atlama sayısı: 0 Evet Hayır 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% Yanıt

Detaylı

10.Örnek Olay Çalışması Cep Telefonu ve Diğer Bağımlılıklar: Motosiklet sürücüsü cep telefonu ile konuşuyor!

10.Örnek Olay Çalışması Cep Telefonu ve Diğer Bağımlılıklar: Motosiklet sürücüsü cep telefonu ile konuşuyor! Okulun basketbol takımı, katıldığı turnuvada finale yükselmiştir. Final maçı heyecanıyla tüm takım havaalanına doğru gitmektedir. Herkes keyiflidir, otobüste neşeli bir hava hakimdir. E5 karayolunda servis

Detaylı

Aç lan Köprü Karayolu üzerindeki trafik zaman zaman durduruldu unu, aç labilen köprü bulundu unu gösterir. Yava lan p durulur.

Aç lan Köprü Karayolu üzerindeki trafik zaman zaman durduruldu unu, aç labilen köprü bulundu unu gösterir. Yava lan p durulur. TRAF K ARETLER Tehlike Uyar aretleri: Aç lan Köprü Karayolu üzerindeki trafik zaman zaman durduruldu unu, aç labilen köprü bulundu unu gösterir. Yava lan p durulur. Anayol-Tali Yol Kav a leride, anayol

Detaylı

ULAŞTIRMA SİSTEMLERİNE İLİŞKİN GENEL TANIMLAR

ULAŞTIRMA SİSTEMLERİNE İLİŞKİN GENEL TANIMLAR 1 ULAŞTIRMA SİSTEMLERİNE İLİŞKİN GENEL TANIMLAR Ulaştırma Mühendisliğinde kullanılan teknik terimlerin ve ulaştırma sistemlerine ilişkin genel tanımların bir özeti aşağıdaki satırlarda verilmektedir. 1.

Detaylı

1) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

1) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? 1) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Araçlarda yapılan tadilatların ilgili mevzuata uygun ve araç tescil belgesine işlenmiş olması zorunludur. B) Soğutma tertibatı

Detaylı

#öncelikyayanın

#öncelikyayanın #öncelikyayanın www.icisleri.gov.tr www.egm.gov.tr www.jandarma.gov.tr TRAFİKTE YAYA ÖNCELİKLİ GÜVENLİ SİSTEM YAKLAŞIMINA GEÇİYORUZ %29 4 tekerlekli araçların sürücüleri/yolcuları 2 veya 3 tekerleklilerin

Detaylı

TRAFİK KURALLARI, CEZALAR

TRAFİK KURALLARI, CEZALAR TRAFİK KURALLARI, CEZALAR 1. Araçların yüklenmelerine ilişkin; aşağıdakilerin hangisi yasaktır? a) Taşıma sınırı üstünde yolcu alınması b) Yük üstüne yolcu alınması c) Tehlikeli yüklerin izin alınmadan

Detaylı

TEKNİK MÜTALAA RAPORU İLGİLİ MAKAMLARA SUNULMA ÜZERE

TEKNİK MÜTALAA RAPORU İLGİLİ MAKAMLARA SUNULMA ÜZERE TEKNİK MÜTALAA RAPORU İLGİLİ MAKAMLARA SUNULMA ÜZERE İncelemeyi İsteyen : Av.. İnceleme Konusu :6100 Sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu madde 293 e göre Trafik Kazası Olay Analizi ve Kusur Tespiti Uzman

Detaylı

19 MART 2011 (SRC4) 1) Suriye ile bağlantıyı sağlayan sınır kapısı aşağıdakilerden hangisidir? A) Habur B) İpsala C) Öncüpınar D) Türkgözü 2) I -

19 MART 2011 (SRC4) 1) Suriye ile bağlantıyı sağlayan sınır kapısı aşağıdakilerden hangisidir? A) Habur B) İpsala C) Öncüpınar D) Türkgözü 2) I - 19 MART 2011 (SRC4) 1) Suriye ile bağlantıyı sağlayan sınır kapısı aşağıdakilerden hangisidir? A) Habur B) İpsala C) Öncüpınar D) Türkgözü 2) I - Araçla ilgili bilgilere erişim. II - Sürücü denetiminin

Detaylı

KARAYOLU SINIFLANDIRMASI

KARAYOLU SINIFLANDIRMASI GEOMETRİK STANDARTLARIN SEÇİMİ PROJE TRAFİĞİ ve TRAFİK TAHMİNİ KARAYOLU SINIFLANDIRMASI 2 3 Karayollarını farklı parametrelere göre sınıflandırabiliriz: Yolun geçtiği bölgenin özelliğine göre: Kırsal yollar

Detaylı

1) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

1) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? 1) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Özel kafeslerinde, evcil hayvanlar bagaj taşımaya mahsus bölümlerde taşınabilir. B) Yolcu beraberinde olmayan, ticari eşya

Detaylı

SRC EKiM 2015 SINAV SORULARI. 5. Arkasındaki aracın geçme uyarısını alan araç sürücüsünün aşağıdakilerden hangisini yapması yanlıştır?

SRC EKiM 2015 SINAV SORULARI. 5. Arkasındaki aracın geçme uyarısını alan araç sürücüsünün aşağıdakilerden hangisini yapması yanlıştır? 1 5. Arkasındaki aracın geçme uyarısını alan araç sürücüsünün aşağıdakilerden hangisini yapması yanlıştır? 1. Basınçlı hava fren sisteminde fren devrelerinden herhangi biri devre dışı kaldığında, diğer

Detaylı

TRAFİK GÜVENLİĞİ VE ÇOCUKLAR. Prof. Dr Recep AKDUR

TRAFİK GÜVENLİĞİ VE ÇOCUKLAR. Prof. Dr Recep AKDUR TRAFİK GÜVENLİĞİ VE ÇOCUKLAR Prof. Dr Recep AKDUR TRAFİK KAZALARININ KÜRESEL BOYUTU Trafik kazalarından her sene 1.24 milyon kişi ölüyor. Dünyadaki ölüm nedenleri arasında ilk on içinde, 15-29 yaş grubunda

Detaylı

(25 ARALIK 2010) SRC 2

(25 ARALIK 2010) SRC 2 (25 ARALIK 2010) SRC 2 1) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Özel kafeslerinde, evcil hayvanlar bagaj taşımaya mahsus bölümlerde taşınabilir. B) Yolcu beraberinde

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 6

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 6 1. "Kavşaklar kazaların oluşmasında büyük bir potansiyeldir. " Kavşaklara yaklaşmada sürücüler için en doğru davranış aşağıdakilerden hangisidir? A) Trafik ışığı yeşil yanıyorsa hız kesmeden devam edilmeli.

Detaylı

ÖZEL DENEME SINAVI-1

ÖZEL DENEME SINAVI-1 ÖZEL DENEME SINAVI-1 1. Delici göğüs yaralanmalarında kazazedeye, aşağıdaki pozisyonlardan hangisi verilir? A) B) C) D) 2. Bilinç kaybının en ileri durumu, koma hâli olarak bilinir. Buna göre, aşağıdakilerden

Detaylı

P1 Gebze-İzmit Hattı

P1 Gebze-İzmit Hattı Kocaeli 2020 Raylı Ulaşım Hattı Projeleri Hakkında Özet Bilgi Dr. Numan Akdoğan* *Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Fizik Bölümü Nanomanyetizma ve Spintronik Araştırma Merkezi P1 Gebze-İzmit Hattı Bu proje

Detaylı

BİLİRKİŞİ RAPORU ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI

BİLİRKİŞİ RAPORU ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI BİLİRKİŞİ RAPORU ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI Soruşturma No : 2016 / Konu : Trafik Kazası; Taksirle Birden Fazla Kişinin Yaralanmasına Neden Olma Olay Tarihi : 09.06.2016 Yaralılar : Gülten, Ceren Şüpheli

Detaylı

Bu işaret levhası, yol kenarındaki veya göl geçişlerindeki köprülerde göllerin adlarını belirtmek için kullanılır.

Bu işaret levhası, yol kenarındaki veya göl geçişlerindeki köprülerde göllerin adlarını belirtmek için kullanılır. (B-11d) COĞRAFİ BİLGİ (GÖL) LEVHASI Bu işaret levhası, yol kenarındaki veya göl geçişlerindeki köprülerde göllerin adlarını belirtmek için kullanılır. 25.8- KARAYOLLARI TEŞKİLATINA AİT BİLGİ LEVHALARI

Detaylı

SRC 4 1. Basınçlı hava fren sisteminde fren devrelerinden herhangi biri devre dışı kaldığında, diğer devrelerin basınç kaybına uğramaması için hangi

SRC 4 1. Basınçlı hava fren sisteminde fren devrelerinden herhangi biri devre dışı kaldığında, diğer devrelerin basınç kaybına uğramaması için hangi 1. Basınçlı hava fren sisteminde fren devrelerinden herhangi biri devre dışı kaldığında, diğer devrelerin basınç kaybına uğramaması için hangi parça görev yapar? A. Basınç regülatörü B. Dört devreli emniyet

Detaylı

BİLİRKİŞİ RAPORU ANKARA... İŞ MAHKEMESİ HÂKİMLİĞİNE

BİLİRKİŞİ RAPORU ANKARA... İŞ MAHKEMESİ HÂKİMLİĞİNE ANKARA... İŞ MAHKEMESİ HÂKİMLİĞİNE Dosya No Davacı Davalı : 2012 / Esas : Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı. : Sigorta A.Ş. İnceleme Konusu : Trafik kaza olayında kusur tespiti. 09.05.2013 tarihi bilirkişi

Detaylı

1. ADR ye göre Paketleme Grubu III aşağıdakilerden hangisini ifade etmektedir?

1. ADR ye göre Paketleme Grubu III aşağıdakilerden hangisini ifade etmektedir? 1. ADR ye göre Paketleme Grubu III aşağıdakilerden hangisini ifade etmektedir? A) Yüksek derecede risk B) Orta derecede risk C) Düşük derecede risk D) Tehlikesiz PAKETLEME GRUBU (bir) I- Yüksek Tehlikeli!!!

Detaylı