Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş Mete YILMAZ Müşteriler Direktörü. Lisanssız Elektrik Üretim Tesisleri ve Başvuruları

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş Mete YILMAZ Müşteriler Direktörü. Lisanssız Elektrik Üretim Tesisleri ve Başvuruları"

Transkript

1 Mete YILMAZ Müşteriler Direktörü Lisanssız Elektrik Üretim Tesisleri ve Başvuruları

2 tarih ve sayı ile Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren «Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmeliğin Uygulanmasına İlişkin Tebliğ» de Önlisans ve lisans alma ile şirket kurma yükümlülüğünden muaf olarak kurulabilecek üretim tesisleri şu şekilde belirtilmektedir; 1) İmdat grupları, 2) İletim ya da dağıtım sistemiyle bağlantı tesis etmeden, izole çalışan üretim tesisleri, 3) Kurulu gücü bir megavat veya Kanunun 14 üncü maddesi çerçevesinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenmiş kurulu güç üst sınırına kadar olan yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim tesisleri 4) Ürettiği enerjinin tamamını iletim veya dağıtım sistemine vermeden kullanan, üretimi ve tüketimi aynı ölçüm noktasında olan, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim tesisleri 5) Bakanlıkça belirlenecek verimlilik değerini sağlayan kategorideki kojenerasyon tesisleri 6) Mikrokojenerasyon tesisleri 7) Belediyelerin katı atık tesisleri ile arıtma tesisi çamurlarının bertarafında kullanılmak üzere kurulan üretim tesisleri 8) Sermayesinin yarısından fazlası doğrudan veya dolaylı olarak belediyeye ait olan tüzel kişilerce, belediyeler tarafından işletilen su isale hatları ile atık su isale hatları üzerinde teknik imkanın olması ve DSİ tarafından uygun bulunması halinde kurulan üretim tesisleri

3 Genel olarak yenilenebilir enerji kaynakları şu gruplar altında ifade edilebilir; 1) Güneş. 2) Rüzgar. 3) Hidro (Su). 4) Biyogaz ve Biyoatık. 5) Jeotermal.

4 Lisanssız enerji üretim santrali başvurusunda bulunan gerçek veya tüzel başvuru sahibi aşağıdaki başvuru evraklarını hazırlayıp, ilgili dağıtım şirketine başvurur ve başvurusu evrak kayıt sırasına göre sıraya alınır. SN 1 BAĞLANTI BAŞVURU FORMU 2 ELEKTRİK TEK HAT ŞEMASI (ASLI) 3 TAPU 4 KİRA SÖZLEŞMESİ (ISLAK İMZALI) 5 ELEKTRİK FATURASI 6 TESİS YERLEŞİM VAZİYET PLANI (ASLI) 7 BAĞLANTI BAŞVURU ÜCRETİ DEKONTU 8 İMZA SİRKÜLERİ (NOTER ONAYLI) LİSANSSIZ ENERJİ ÜRETİMİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR 9 VEKALETNAME (NOTER ONAYLI) ÇATI UYGULAMALARI HARİCİ GES BAŞVURULARI İÇİN, TARIMSAL KULLANIM BÜTÜNLÜĞÜNÜ 10 BOZAN ALANLARIN KAPSAMADIĞINA İLİŞKİN YAZI. (GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI İL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN) (ASLI) 11 HES LER İÇİN DSİ İLE İMZALANMIŞ SU KULLANIM HAKKI ANLAŞMASI. 12 ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİ KAPSAMINDA ALINMASI ÖNGÖRÜLEN BELGE (ASLI)

5 Öncelikle Başvuru Formu doğru ve eksiksiz olarak doldurulur. Gerekli belgeler forma eklenir. Coğrafi Koordinatların UTM6 ED50 formatında olması gerekir.

6 Başvurular ayın 16 sı ile takip eden ayın 15 i arasındaki zamanda periyotlara ayrılır. Ayın günleri arasında Ön Değerlendirmeleri tamamlanan başvuruların Ön Değerlendirmeleri yapılarak Formları oluşturulur. Eksik veya hatalı evrağı bulunan başvuru sahiplerine eksik evraklarını tamamlamaları için 10 işgünü ek süre verilir. 10 işgünü içerisinde evraklarını tamamlayamayan başvuru sahiplerinin başvuruları iptal edilir. Başvurusu kabul edilen başvuru sahiplerine yazılı bildirimde bulunulur. ELEKTRİK PİYASASINDA LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNE İLİŞKİN Tarih : ÖN DEĞERLENDİRME KOMİSYON KARARI NO : GES İL ADI : TALEP [Kurulu Güç,(MW)] : TÜZEL / GERÇEK KİŞİ BAŞVURU TARİH / SAYI : YAZIŞMA ADRESİ : ÜRETİM TESİSİ ADRESİ : VAR SIRA DEĞERLENDİRMEYE ALINACAK BELGELER YOK DÜŞÜNCELER FOTOKOPİ NO ASLI ONAYLI ONAYSIZ 1 Dilekçe X 2 EK-2 Başvuru Formu İl Özel İdare "ASLI GÖRÜLMÜŞTÜR" onaylı 3 EK-1 Başvuru Formu X Evrak aslı ibraz edilecek. 4 a. Tapu (asıl) veya Noter Onaylı Suret X Evrak aslı ile fotokopisi getirilerek "ASLI ŞİRKETÇE GÖRÜLMÜŞTÜR" onaylı olacak. 5 b. Tapu (asıl) + Kira Sözleşmesi Evrak aslı ile fotokopisi getirilerek "ASLI ŞİRKETÇE GÖRÜLMÜŞTÜR" onaylı olacak. 6 Ürertim Tesisinin kamu, hazine arazisi veya orman alanlar üzerinde kurulması halinde Arazi Kullanım Hakkı İzin İl Özel İdare / Dağıtım Şirketi "ASLI GÖRÜLMÜŞTÜR" onaylı Belgesi, veyahut Tebliğ madde kapsamında belge 7 Tek Hat Şeması X Kurulacak tesisin teknik özelliklerini gösterir şema (Proje sorumlusu kaşe + imzası ile sunulacak) 8 Başvuru Bedeli X Vakıfbank Antalya Şubesi TR hesaba yatırıldığına dair dekont ( KDV ) İmza Sirküleri X Başvuru tüzel kişilerce yapıldığı taktirde (Noter Onaylı) 10 Su Kullanım Hakkı Belgesi (Hidroelektrik Tesisler) İl Özel İdare / Dağıtım Şirketi "ASLI GÖRÜLMÜŞTÜR" onaylı 11 Abone No: X Üretim tesisi ancak mevcut bir tüketim tesisi aboneliği için kullanılabilir. Buna göre; tüketim tesisinin elektrik tüketimini gösterir elektrik tüketim faturası yada TEDAŞ İl Müdürlüğünden tüketim ekstresi yada, abone kaydına ait belge. (Abone / Aboneler aynı dağıtım bölgesi içerisinde olacak) Coğrafi bilgi sistemine uygun olacaktır.(utm 6-ED50) 12 Tesis Yerleşim Vaziyet Planı X 13 Vekaletname X Tüketim birleştirme talebi ile bir araya gelen gerçek ve/veya tüzel kişiler aralarında bir kişiyi vekalet akdiyle tam ve sınırsız olarak yetkilendirir. (Noter Onaylı) 14 Tarımsal Kullanım Bütünlüğünü Bozmadığına Dair Belge Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüğü onaylı (Aslı X veya Noter Onaylı) 15 Çevresel Etki Değerlendirme Raporu X Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü onaylı (Aslı veya Noter Onaylı) KABUL RED ÖN DEĞERLENDİRME X

7 Başvurusu kabul edilen başvuru sahibinden Teknik Değerlendirme Formunun Excel formunda hazırlanarak çıktısının ve dijital kopyasının Dağıtım Şirketine teslim edilmesi talep edilir. Teknik Değerlendirme Formu internet sitesinden temin edilebilir. Teknik Değerlendirme Formu ile beraber tesisin Aplikasyon Krokisi ve 1/ lik harita üzerinde gösterimi de istenir. Dağıtım Şirketi tarafından bu belgeler değerlendirilmek üzere ETKB Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü ne gönderilir. GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI ÜRETİM TESİSİNE İLİŞKİN TEKNİK DEĞERLENDİRME FORMU BAŞVURU NUMARASI BAŞVURU SAHİBİNİN ADI ve İLETİŞİM BİLGİLERİ TESİS ADI DAĞITIM ŞİRKETİNE BAŞVURU TARİHİ İLİ ÜRETİM TESİSİNİN YERİ İLÇESİ MEVKİİ FOTOVOLTAİK SİSTEMLER; Optimum açıda sabitlenmiş fotovoltaik sistemler Tek eksende güneşi takip eden fotovoltaik sistemler Çift eksende güneşi takip eden fotovoltaik sistemler TERMAL SİSTEMLER; Parabolik oluklu doğrusal odaklayıcılı sistem (ısı depolama ünitesi kullanılan) TEKNOLOJİ TÜRÜ Parabolik oluklu doğrusal odaklayıcılı sistem (ısı depolama ünitesi kullanılmayan) Doğrusal odaklayıcılı düzlemsel aynalar kullanılan sistemler (Fresnel) Kule ve üzerinde buhar üreten reaktör hücresi bulunan merkezi odaklayıcılı sistemler Stirling motoru kullanan merkezi odaklayıcılı çanak tipi sistemler DİĞER SİSTEMLER; Hibrit (... kaynağı ile) Çatı UYGULAMA YERİ Arazi İnce film veya organik yapılı FOTOVOLTAİK SİSTEMLERDE Çok Kristalli yapı KULLANILACAK HÜCRE TÜRÜ Tek Kristalli yapı Çok katmanlı yapı Ünite/Modül gücü (Wp) Ünite/Modül sayısı (adet) Evirici gücü (W) Evirici sayısı (adet) Tesis toplam kurulu gücü DC (kwp) Tesis toplam kurulu gücü AC (kwe, kva) Tercih edilen trafo merkezinin (bağlantı noktası) adı 1/25000 ölçekli pafta adı TESİSİN KURULACAĞI ALANIN KÖŞE UTM Köşe Koordinatı Köşenin Dilim Orta Boylamı NUMARASI (6 derece ED 50 Datum) Doğu (sağa Kuzey (yukarı (6 derece ED 50 Datum) değer) değer) K1 K2 Kn Not: Santral sahası alanının dış çizgileri boyunca oluşan köşe noktalarına (K1, K2,.., Kn) ait UTM koordinatları birbirini takip eden sırada olacak şekilde form doldurulmalıdır.

8 TM bazında toplam 2 MW a kadar tahsisler doğrudan Dağıtım Şirketi tarafından yapılır. 2 MW tahsis sınırının aşıldığı TM lerde, Kabul edilen başvurular için TM bazında TEİAŞ a kapasite tahsis bildirimi yapılır.

9 ETKB YEGM den onayı gelen ve TEİAŞ tarafından kapasite tahsisi uygun görülen tesisler için başvuru sahiplerine Dağıtım Şirketi tarafından Bağlantı Görüşü yazılı olarak tebliğ edilir. Bağlantı Görüşü nün verildiği tarihten itibaren 90 gün içerisinde başvuru sahibi tesisin projelerini, 30 kw altı için TEDAŞ Bölge Temsilciliği ne, üstü için ise TEDAŞ Genel Müdürlüğü ne sunmalıdır. Bu süre içerisinde projeyi sunamaması durumunda başvuru iptal edilir. Bağlantı Anlaşması için gerekli belgeleri başvuru sahibi, Bağlantı Görüşü nün verildiği tarihten itibaren 180 gün içerisinde Dağıtım Şirketine teslim etmek zorundadır. Dağıtım Şirketi belgeleri aldıktan sonra 30 gün içerisinde Bağlantı anlaşmasını imzalamalıdır.

10 Bağlantı Anlaşmasının imzalanmasını müteakip, başvuru sahibi tesis yapım çalışmalarına başlar. YG Seviyesinden sisteme bağlanacak Hidroelektrik tesisler için 3 yıl, YG Seviyesinden bağlanacak diğer tesisler için 2 yıl, AG seviyesinden bağlanacak tesisler için 1 yıl inşaat süresi vardır ve tesis sahibi, Bağlantı Anlaşmasının imza tarihinden itibaren bu süreler içerisinde tesisi tamamlamak zorundadır. Aksi taktirde Bağlantı Anlaşması ve Su Kullanım Hakkı Anlaşması geçerliliğini yitirir.

11 Tesis inşaatını tamamlayan tesis sahibi, Dağıtım Şirketine başvurur. Dağıtım Şirketi tarafından saha kontrolü yapılarak, geçici kabule engel olan eksiklikler tesis sahibine tebliğ edilir. Eksiklik yoksa veya tamamlanırsa, saha kontrolü sonrası TEDAŞ Genel Müdürlüğü ne Geçici Kabule Hazırdır yazısı yazılır. Gücü 30 kw dan küçük olan tesislerin Geçici Kabul ü TEDAŞ Bölge Temsilciliği, yüksek olanlarınki ise TEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından yapılır.

12 Geçici Kabulü yapılan Tesis adına tesis sahibi ile Dağıtım Sistemi Kullanım Anlaşması imzalanır ve tesis devreye alınır.

13 TEŞEKKÜRLER

Lisanssız Elektrik Üretimi İçin Başvuruda bulunacak Gerçek Ve/Veya Tüzel Kişilerin Başvuru Aşamasında Sunması Gereken Evraklar

Lisanssız Elektrik Üretimi İçin Başvuruda bulunacak Gerçek Ve/Veya Tüzel Kişilerin Başvuru Aşamasında Sunması Gereken Evraklar Lisanssız Elektrik i İçin Başvuruda bulunacak Gerçek Ve/Veya Tüzel Kişilerin Başvuru Aşamasında Sunması Gereken Evraklar NOT: Yönetmelik ve Tebliğ hükümlerine göre tam ve eksiksiz başvurular işleme alınır,

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ PROJESİ BAŞVURU SÜRECİ. DİYARBAKIR 14-16 Ekim 2015

GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ PROJESİ BAŞVURU SÜRECİ. DİYARBAKIR 14-16 Ekim 2015 GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ PROJESİ BAŞVURU SÜRECİ DİYARBAKIR 14-16 Ekim 2015 SUNUM İÇERİĞİ Hangi Üretim Tesisleri Başvuru Yapabilir? Başvuru için Temin Edilmesi Gereken Belgeler Arazi Tipi Projelerde Dikkat

Detaylı

LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİM TESİSLERİ SÜREÇLERİ. Arge & Stratejik Planlama Direktörlüğü 30.10.2015 AKDENİZ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş.

LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİM TESİSLERİ SÜREÇLERİ. Arge & Stratejik Planlama Direktörlüğü 30.10.2015 AKDENİZ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİM TESİSLERİ SÜREÇLERİ Arge & Stratejik Planlama Direktörlüğü AKDENİZ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. 1 içerik Lisanssız Üretim Tesisleri Mevzuatı Lisansız Üretim Tesisleri Bağlantı Süreci

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARININ TEKNİK DEĞERLENDİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARININ TEKNİK DEĞERLENDİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK 1 Haziran 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28664 YÖNETMELİK Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından: GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARININ TEKNİK DEĞERLENDİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK Amaç MADDE

Detaylı

SANTRAL SAHASI ALANI VE SANTRAL SAHASI EMNİYET BANDI BELİRLEME YÖNTEMİ. UTM Koordinatı (6 derece) Doğu (sağa değer) Kuzey (yukarı değer)

SANTRAL SAHASI ALANI VE SANTRAL SAHASI EMNİYET BANDI BELİRLEME YÖNTEMİ. UTM Koordinatı (6 derece) Doğu (sağa değer) Kuzey (yukarı değer) SANTRAL SAHASI ALANI VE SANTRAL SAHASI EMNİYET BANDI BELİRLEME YÖNTEMİ Ek-1 Güneş enerjisine dayalı elektrik üretim tesislerine ilişkin santral sahası alanı aşağıda sıralanan yöntem çerçevesinde belirlenir.

Detaylı

Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Mevzuat ve Uygulamalar

Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Mevzuat ve Uygulamalar Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Mevzuat ve Uygulamalar Cemal ÇELİK Enerji Uzmanı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Elektrik Piyasası Dairesi Başkanlığı OSBÜK - MAYIS- 2014 / ANKARA

Detaylı

Türkiye de Fotovoltaik Sistemlerin Projelendirmesi. Projelendirme ve Şebeke Bağlantısı Pratikte Yaşanan Tecrübeler

Türkiye de Fotovoltaik Sistemlerin Projelendirmesi. Projelendirme ve Şebeke Bağlantısı Pratikte Yaşanan Tecrübeler Türkiye de Fotovoltaik Sistemlerin Projelendirmesi Projelendirme ve Şebeke Bağlantısı Pratikte Yaşanan Tecrübeler New Energy, Renewable Energy Mustafa HERDEM Genel Müdür Else Enerji 19.11.2013 Sunum İçeriği

Detaylı

LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ BAŞVURU SÜRECİ. Hizmete Ozel

LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ BAŞVURU SÜRECİ. Hizmete Ozel LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ BAŞVURU SÜRECİ TOROSLAR ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. SORUMLULUK SAHASI TOROSLAR EDAŞ DAĞITIM VARLIKLARI - 2013 SONU Tesisin Adı Tesis Cinsi Tesisin Teknik Özelliği HATAY TOPLAM Kurum

Detaylı

LİSANSSIZ YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETİM TESİSİ KURULUM SÜRECİ

LİSANSSIZ YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETİM TESİSİ KURULUM SÜRECİ LİSANSSIZ YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETİM TESİSİ KURULUM SÜRECİ Lisanssız enerji üretim tesisi iş kurma süreçleri 02.10.2013 tarihli ve 28783 Resmi Gazete sayılı Elektrik piyasasında lisanssız elektrik üretimine

Detaylı

Lİ SANSİZ ELEKTRİ K Ü RETİ Mİ BAŞVÜRÜ SÜ RECİ AHİLER KALKINMA AJANSI

Lİ SANSİZ ELEKTRİ K Ü RETİ Mİ BAŞVÜRÜ SÜ RECİ AHİLER KALKINMA AJANSI Lİ SANSİZ ELEKTRİ K Ü RETİ Mİ BAŞVÜRÜ SÜ RECİ AHİLER KALKINMA AJANSI LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ BAŞVURU YOL HARİTASI RED Elektrik Piyasasında Lisansız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmeliğinin 7. Maddesinde

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI LİSANSSIZ ÜRETİM BAŞVURULARINDA SUNULMASI GEREKEN BİLGİ VE BELGELER LİSTESİ

GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI LİSANSSIZ ÜRETİM BAŞVURULARINDA SUNULMASI GEREKEN BİLGİ VE BELGELER LİSTESİ GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI 2. Tüzel kişiyi temsil ve ilzama yetkili şahıs/şahısların Yetki Belgeleri, (Üretim tesisinin kamu veya hazine arazisi veya orman sayılan alanlar üzerine kurulmak istenmesi halinde,

Detaylı

A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ELEKTRİK ÜRETİMİ 12. HAFTA

A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ELEKTRİK ÜRETİMİ 12. HAFTA A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ELEKTRİK ÜRETİMİ 12. HAFTA İçindekiler G.E.S lerle İlgili Yasal Mevzuat Lisanslı GES Avantaj ve Dezavantajları Lisanssız Elektrik Üretimi Lisanssız

Detaylı

TÜRKİYE İLETİM SİSTEMİNDE LİSANSSIZ SANTRALLER

TÜRKİYE İLETİM SİSTEMİNDE LİSANSSIZ SANTRALLER TÜRKİYE İLETİM SİSTEMİNDE LİSANSSIZ SANTRALLER Ceyhun CENGİZ Genel Müdürlüğü www.teias.gov.tr LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ HAKKINDA MEVZUAT 30 Mart 2013 tarihli 6446 sayılı ELEKTRİK PİYASASI KANUNU Madde

Detaylı

LİSANSSIZ GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ KURULUMU YOL HARİTASI

LİSANSSIZ GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ KURULUMU YOL HARİTASI LİSANSSIZ GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ KURULUMU YOL HARİTASI Güneş enerjisi sistemleri 6446 Sayılı Elektrik Piyasası Kanununa istinaden lisanslı veya lisanssız olarak kurulabilmektedir. Kanunun 14. Maddesine

Detaylı

LİSANSSIZ ÜRETİM TESİSLERİ SÜREÇLERİ

LİSANSSIZ ÜRETİM TESİSLERİ SÜREÇLERİ LİSANSSIZ ÜRETİM TESİSLERİ SÜREÇLERİ İÇERİK Lisanssız Üretim Tesisleri Mevzuatı Lisansız Üretim Tesisleri Bağlantı Süreci Lisanssız Üretim Tesisleri Bağlantı Görüşü Teknik Kriterler Başkent Elektrik Dağıtım

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

YENİLENEBİLİR ENERJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YENİLENEBİLİR ENERJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ M E H M E T A Ş K E R, 2 5. 0 9. 2 0 1 3 I S T A N B U L TÜRKİYE'NİN YENİLENEBİLİR ENERJİ POLİTİKALARI : Elektrik enerjisi üretmek için yenilenebilir kaynakların kullanımını

Detaylı

LİSANSSIZ ÜRETİM TESİSLERİ BAĞLANTI KRİTERLERİ

LİSANSSIZ ÜRETİM TESİSLERİ BAĞLANTI KRİTERLERİ LİSANSSIZ ÜRETİM TESİSLERİ BAĞLANTI KRİTERLERİ İÇERİK Lisanssız Üretim Tesisleri Mevzuatı Lisansız Üretim Tesisleri Bağlantı Süreci Lisanssız Üretim Tesisleri Bağlantı Görüşü Teknik Kriterler Başkent Elektrik

Detaylı

LİSANSSIZ GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ KURULUMU YOL HARİTASI

LİSANSSIZ GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ KURULUMU YOL HARİTASI LİSANSSIZ GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ KURULUMU YOL HARİTASI Güneş enerjisi sistemleri 6446 Sayılı Elektrik Piyasası Kanununa istinaden lisanslı veya lisanssız olarak kurulabilmektedir. Kanunun 14. Maddesine

Detaylı

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNİN LİSANSSIZ ÜRETİM UZLAŞTIRMA UYGULAMALARI KAPSAMINDAKİ YÜKÜMLÜLÜKLERİ

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNİN LİSANSSIZ ÜRETİM UZLAŞTIRMA UYGULAMALARI KAPSAMINDAKİ YÜKÜMLÜLÜKLERİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNİN LİSANSSIZ ÜRETİM UZLAŞTIRMA UYGULAMALARI KAPSAMINDAKİ YÜKÜMLÜLÜKLERİ 14 Mayıs 2014, Ankara TEİAŞ Elektrik Piyasaları İşletme Dairesi Başkanlığı Gündem LİSANSSIZ ÜRETİM-Genel

Detaylı

TEBLİĞ. c) Yapılacak testler ve süreleri, üretim tesisi sahibince İlgili Şebeke İşletmecisine bildirilir.

TEBLİĞ. c) Yapılacak testler ve süreleri, üretim tesisi sahibince İlgili Şebeke İşletmecisine bildirilir. 23 Mart 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29662 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: TEBLİĞ ELEKTRİK PİYASASINDA LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNE İLİŞKİN YÖNETMELİĞİN UYGULANMASINA DAİR TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

Detaylı

LİSANSIZ GÜNEŞ ENERJİSİ BAYRAM ÇİFCİ TEDAŞ Genel Müdürlüğü Akdeniz Bölge Koordinatörlüğü TÜRKİYE ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş.

LİSANSIZ GÜNEŞ ENERJİSİ BAYRAM ÇİFCİ TEDAŞ Genel Müdürlüğü Akdeniz Bölge Koordinatörlüğü TÜRKİYE ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. BAYRAM ÇİFCİ TEDAŞ Genel Müdürlüğü Akdeniz Bölge Koordinatörlüğü SEKTÖRDE TEDAŞ 2004 yılında TEDAŞ Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı ile Elektrik piyasasında serbestleşme çalışmaları çerçevesinde özelleştirme

Detaylı

T.C. ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü

T.C. ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü *BE8V58U89* T.C. ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Sayı : 35231609-260.01.03-E. Konu : Lisanssız Başvurular 23088 29/08/2016 MERAM ELEKTRİK DAĞITIM ANONİM ŞİRKETİNE

Detaylı

K U R U L K A R A R I. Karar No: 3842 Karar Tarihi: 24/05/2012. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 24/05/2012 tarihli toplantısında;

K U R U L K A R A R I. Karar No: 3842 Karar Tarihi: 24/05/2012. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 24/05/2012 tarihli toplantısında; 14 HAZİRAN 2012 TARİHLİ VE 28323 SAYILI RESMİ GAZETEDE YAYIMLANMIŞTIR. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: K U R U L K A R A R I Karar No: 3842 Karar Tarihi: 24/05/2012 Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ KONFERANSI. Mehmet KOÇAN Bağlantı Görüş Uzmanı Kasım 2015

YENİLENEBİLİR ENERJİ KONFERANSI. Mehmet KOÇAN Bağlantı Görüş Uzmanı Kasım 2015 YENİLENEBİLİR ENERJİ KONFERANSI Mehmet KOÇAN Bağlantı Görüş Uzmanı Kasım 2015 1- Lisans kapsamında üretim faaliyeti - Ön lisans, üretim lisansı, OSB üretim lisansı 2- Lisanssız / muafiyetli üretim - Lisans

Detaylı

Bağlantı esasları MADDE 6

Bağlantı esasları MADDE 6 Bağlantı esasları MADDE 6 Bağlantı esasları MADDE 6 (5) TEİAŞ tarafından maksimum kapasite tahsis edilmiş Trafo Merkezleri için herhangi bir nedenle ilave kapasite tahsis edilmesi halinde söz konusu kapasite

Detaylı

HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ

HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ SIR A NO 1 HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ ÇED Yönetmeliği Kapsamında Başvuru Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği 03/10/2013 tarihli 28784 sayılı Resmi Gazete

Detaylı

GES Başvurularının Değerlendirilmesi, Çağrı Mektubu, Bağlantı Anlaşması ve Tesisin Üretime Geçmesi. DİYARBAKIR 12-16 Ekim 2015

GES Başvurularının Değerlendirilmesi, Çağrı Mektubu, Bağlantı Anlaşması ve Tesisin Üretime Geçmesi. DİYARBAKIR 12-16 Ekim 2015 GES Başvurularının Değerlendirilmesi, Çağrı Mektubu, Bağlantı Anlaşması ve Tesisin Üretime Geçmesi DİYARBAKIR 12-16 Ekim 2015 SUNUM İÇERİĞİ Başvuruların Derlenmesi Başvuruların Değerlendirilmesi Bağlantı

Detaylı

Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmeliğin Uygulanmasına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ Taslağı

Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmeliğin Uygulanmasına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ Taslağı Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmeliğin Uygulanmasına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ Taslağı Bağlantıya ilişkin genel hükümler MADDE 6 Bağlantıya ilişkin

Detaylı

1 MW Lisanssız GES Projeleri

1 MW Lisanssız GES Projeleri 1 MW Lisanssız GES Projeleri Projelendirme aşamaları müşterinin talebiyle başlayan Güneş Enerjisinden elektrik üretmek için Güneş Enerjisi Santrali kurmaktadır. Projenin uygulanabileceği bir yer belirleyen

Detaylı

Yenilenebilir Enerji Kaynaklarından Elektrik Üretimi. Hakan Şener AKATA ETK Uzm. Yard.

Yenilenebilir Enerji Kaynaklarından Elektrik Üretimi. Hakan Şener AKATA ETK Uzm. Yard. Yenilenebilir Enerji Kaynaklarından Elektrik Üretimi Hakan Şener AKATA ETK Uzm. Yard. Akış Yenilenebilir Enerji Kaynakları YEK Potansiyeli YEK Gelişim YEK Hedefler Lisanslı Elektrik Üretim Tesisleri Lisanssız

Detaylı

LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİM BAŞVURUSU

LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİM BAŞVURUSU LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİM BAŞVURUSU 02 Ekim 2013 tarihinde Resmi Gazete de yayınlanan Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmelik gereğince, kendi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yenilenebilir enerji

Detaylı

Uygulama Çeşitleri ON-GRID Sistem Nedir?

Uygulama Çeşitleri ON-GRID Sistem Nedir? ON-GRID Sistem Nedir? Şebekeye bağlı sistemdir. Kullanımınızdan kalan elektriğin satışı demektir. Satış devlete 0,133 ABD$/kWh değerinde yapılacaktır.yerli kullanıma hibeler aşağıdaki gibidir. PV panel

Detaylı

K U R U L K A R A R I. Karar No: 4383 Karar Tarihi: 02/05/2013

K U R U L K A R A R I. Karar No: 4383 Karar Tarihi: 02/05/2013 12 MAYIS 2013 TARİHLİ VE 28645 SAYILI RESMİ GAZETEDE YAYIMLANMIŞTIR. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan K U R U L K A R A R I Karar No: 4383 Karar Tarihi: 02/05/2013 Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun

Detaylı

KURUL KARARI. Karar No : 7590 Karar Tarihi : 28/12/2017

KURUL KARARI. Karar No : 7590 Karar Tarihi : 28/12/2017 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan : KURUL KARARI Karar No : 7590 Karar Tarihi : 28/12/2017 Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 28/12/2017 tarihli toplantısında; ekteki Elektrik Piyasasında Tüketim Tesisi

Detaylı

LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ

LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ H. Nihal BERKER ATLI Güryay BİNGÖL 30 Mart 2013 1 LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ MEVZUATI Elektrik Piyasası Kanunu 04.08.2002 tarihli Lisans Yönetmeliği 21 Temmuz 2011 Elektrik Piyasasında

Detaylı

C. ÖNLİSANS VE LİSANS TADİL BAŞVURULARI İLE BİRLEŞME-BÖLÜNME VE PAY DEVİRLERİNDE SUNULMASI GEREKEN BİLGİ VE BEGELER LİSTESİ

C. ÖNLİSANS VE LİSANS TADİL BAŞVURULARI İLE BİRLEŞME-BÖLÜNME VE PAY DEVİRLERİNDE SUNULMASI GEREKEN BİLGİ VE BEGELER LİSTESİ 10/05/2018 Tarihli ve 7828 Sayılı Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Kararı ile kabul edilmiştir. 25 Mayıs 2018 Tarihli ve 30431 Sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır. C. ÖNLİSANS VE LİSANS TADİL BAŞVURULARI

Detaylı

Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmıştır

Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmıştır Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmıştır Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Detaylı

Lisansız Elektrik üretimi Mevzuata Bakış

Lisansız Elektrik üretimi Mevzuata Bakış Lisansız Elektrik üretimi Mevzuata Bakış Avukat ASLI AYDINÖZ asli.aydinoz@aydinozhukuk.com İstanbul Sanayi Odası 27.03.2012 Dünyada yenilenebilir enerji teknolojilerinin yayılması kamusal düzenlemeler

Detaylı

RÜZGÂR ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARININ TEKNİK DEĞERLENDİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

RÜZGÂR ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARININ TEKNİK DEĞERLENDİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 09.11.2008 Resmi Gazete Sayısı: 27049 RÜZGÂR ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARININ TEKNİK DEĞERLENDİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ (GES) YATIRIM SÜRECİ ve MEVZUAT

GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ (GES) YATIRIM SÜRECİ ve MEVZUAT GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ (GES) YATIRIM SÜRECİ ve MEVZUAT Hakan ERKAN GENSED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ARIEN Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdür Türkiye de Güneş Enerjisi Pazarı Konut lisanssız Lisanssız

Detaylı

Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimi

Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimi Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimi Serhat ESER Enerji Uzmanı Enerji Üretiminde Yerel Tercihler 10/05/2016-Çanakkale Mevzuat 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanununun 3 üncü maddesinin ikinci

Detaylı

Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimi

Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimi Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimi Dr. Refik TİRYAKİ ICCI 16/06/2011-İstanbul I. Yasal Düzenlemeler II. Muafiyetler III. Bağlantı III.a- Esasları III.b- Başvurusu III.c- Değerlendirilmesi

Detaylı

Kurulu Güç (Kw) Karaman İli Merkez İlçesi Kılbasan Mahallesi 0 Ada 5940 Parsel 500 GÜNEŞ

Kurulu Güç (Kw) Karaman İli Merkez İlçesi Kılbasan Mahallesi 0 Ada 5940 Parsel 500 GÜNEŞ ELEKTRİK PİYASASINDA LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNE İLİŞKİN YÖNEELİK KAPSAMINDA MEDAŞ A YAPILAN TEMMUZ 2016 DÖNEMİ BAŞVURULARININ ÖN DEĞERLENDİRME KOMİSYON KARARLARI 05/09/2016 Aşağıda bilgileri verilen

Detaylı

LİSANSSIZ ÜRETİM BAĞLANTI BAŞVURU FORMU Başvuru Sahibinin Bilgileri. Üretim Tesisinin Bilgileri. AG Tek Faz

LİSANSSIZ ÜRETİM BAĞLANTI BAŞVURU FORMU Başvuru Sahibinin Bilgileri. Üretim Tesisinin Bilgileri. AG Tek Faz Adı Adresi LİSANSSIZ ÜRETİM BAĞLANTI BAŞVURU FORMU Başvuru Sahibinin Bilgileri EK-1 Telefonu Faks Numarası E-Posta Adresi Vergi/Kimlik Numarası Banka Hesap Numarası Adresi Üretim Tesisinin Bilgileri Coğrafi

Detaylı

TTGV Enerji Verimliliği. Desteği

TTGV Enerji Verimliliği. Desteği Enerjiye Yönelik Bölgesel Teşvik Uygulamaları Enerji Verimliliği 5. Bölge Teşvikleri Enerjiye Yönelik Genel Teşvik Uygulamaları Yek Destekleme Mekanizması Yerli Ürün Kullanımı Gönüllü Anlaşma Desteği Lisanssız

Detaylı

RES Önlisans Başvuruları

RES Önlisans Başvuruları RES Önlisans Başvuruları (24,27,28,29,30 Nisan 2015) Dr. Refik Tiryaki Grup Başkanı Elektrik Piyasası Dairesi Başkanlığı Üretim Rüzgar ve Güneş Grup Başkanlığı 09.04.2015 Başvuruların Alınmasına İlişkin

Detaylı

TÜRKİYE DE GÜNEŞ ENERJİSİ

TÜRKİYE DE GÜNEŞ ENERJİSİ TÜRKİYE DE GÜNEŞ ENERJİSİ ALİ BÜLENT KAPCI Elektrik-Elektronik Mühendisi ETKB - Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü YENİLENEBİLİR ENERJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (YEGM) Muhtelif sektör/alanlarda gelişimin takip

Detaylı

ÖMER EKİNCİ Elektrik-Elektronik Müh. AKSARAY ENERJİ KURUCU ORTAK GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ

ÖMER EKİNCİ Elektrik-Elektronik Müh. AKSARAY ENERJİ KURUCU ORTAK GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ ÖMER EKİNCİ Elektrik-Elektronik Müh. AKSARAY ENERJİ KURUCU ORTAK GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ Türkiye Güneş Enerjisinden elektrik üretimi ile 2013 yılında yapılan düzenlemeler ile

Detaylı

TÜRKİYE DE LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ ve YENİLENEBİLİR ENERJİ KONUSUNDA YASAL DÜZENLEMELER

TÜRKİYE DE LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ ve YENİLENEBİLİR ENERJİ KONUSUNDA YASAL DÜZENLEMELER TÜRKİYE DE LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ ve YENİLENEBİLİR ENERJİ KONUSUNDA YASAL DÜZENLEMELER 6. ENERJİ VERİMLİLİĞİ, KALİTESİ SEMPOZYUMU ve SERGİSİ Mustafa ERKEÇ Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı / Yenilenebilir

Detaylı

LİSANSIZ GÜNEŞ ENERJİSİ Akdeniz Bölgesindeki Güneş Enerjisi Potansiyeli BAYRAM ÇİFCİ TEDAŞ Genel Müdürlüğü Akdeniz Bölge Koordinatörlüğü

LİSANSIZ GÜNEŞ ENERJİSİ Akdeniz Bölgesindeki Güneş Enerjisi Potansiyeli BAYRAM ÇİFCİ TEDAŞ Genel Müdürlüğü Akdeniz Bölge Koordinatörlüğü Akdeniz Bölgesindeki Güneş Enerjisi Potansiyeli BAYRAM ÇİFCİ TEDAŞ Genel Müdürlüğü Akdeniz Bölge Koordinatörlüğü TÜRKİYE ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. SEKTÖRDE TEDAŞ TÜRKİYE ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. 2004 yılında

Detaylı

ELEKTRİK PİYASASINDA ÖNLİSANS VE ÜRETİM LİSANSINA İLİŞKİN LİSANSLAMA SÜRECİ

ELEKTRİK PİYASASINDA ÖNLİSANS VE ÜRETİM LİSANSINA İLİŞKİN LİSANSLAMA SÜRECİ ELEKTRİK PİYASASINDA ÖNLİSANS VE ÜRETİM LİSANSINA İLİŞKİN LİSANSLAMA SÜRECİ Elektrik piyasasında üretim faaliyetinde bulunabilmek için önce önlisans, daha sonra önlisans süresinde yükümlülüklerin tamamlanması

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI ÜRETİM TESİSİNE İLİŞKİN TEKNİK DEĞERLENDİRME RAPORU İLİ İLÇESİ SİNCAN MEVKİİ FOTOVOLTAİK SİSTEMLER;

GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI ÜRETİM TESİSİNE İLİŞKİN TEKNİK DEĞERLENDİRME RAPORU İLİ İLÇESİ SİNCAN MEVKİİ FOTOVOLTAİK SİSTEMLER; GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI ÜRETİM TESİSİNE ŞKİN TEKNİK DEĞERLENDİRME RAPORU BAŞVURU SAHİBİNİN ADI vc İLETİŞİM BİLGİLERİ ÖZGÜNEY ELEKTRİK İNŞAAT NAKLİYAT SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ 1. Organize Sanayi Bölgesi Ahi

Detaylı

YÖNETMELİK ELEKTRİK PİYASASINDA LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK

YÖNETMELİK ELEKTRİK PİYASASINDA LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK 2 Ekim 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28783 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: YÖNETMELİK ELEKTRİK PİYASASINDA LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE

Detaylı

07.05.2015 Antalya Ticaret Ve Sanayi Odası

07.05.2015 Antalya Ticaret Ve Sanayi Odası 07.05.2015 Antalya Ticaret Ve Sanayi Odası TÜRKİYE ELEKTRİK ÜRETİM SANTRAL VERİLERİ TÜRKİYE GENELİ SANTRALLER Aktif Santral Sayısı Kurulu Güç Türkiye Kurulu Gücüne Oranı Yıllık Elektrik Üretimi Üretimin

Detaylı

YÖNETMELİK. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından:

YÖNETMELİK. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından: 17 Mayıs 2009 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 27231 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından: YÖNETMELİK RÜZGÂR ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARININ TEKNİK DEĞERLENDİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

Detaylı

a) Enerji istenilen tesis veya kullanım yerinin tapu (ada no, pafta no, parsel no, vb.) ve posta adresi

a) Enerji istenilen tesis veya kullanım yerinin tapu (ada no, pafta no, parsel no, vb.) ve posta adresi Abonelik Başvuruları Bağlantı Anlaşması için Neler Yapmalıyım? Bağlantı anlaşması; 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu kapsamında yeni bir tesis veya kullanım yerine elektrik enerjisi taleplerinde, tesis

Detaylı

LİSANSSIZ ÜRETİM BAĞLANTI BAŞVURU FORMU

LİSANSSIZ ÜRETİM BAĞLANTI BAŞVURU FORMU Ek-1 LİSANSSIZ ÜRETİM BAĞLANTI BAŞVURU FORMU Başvuru Sahibinin Bilgileri Adı-Soyadı/Ünvanı Adresi Telefonu Faks Numarası E-Posta Adresi T.C. Vergi/ T.C. Kimlik Numarası Banka Hesap Numarası Üretim Tesisinin

Detaylı

Kurulu Güç (Kw) Konya İli Karatay İlçesi Mezbaha(Fetih) Mahallesi 2354 Ada 43 Parsel 10 GÜNEŞ

Kurulu Güç (Kw) Konya İli Karatay İlçesi Mezbaha(Fetih) Mahallesi 2354 Ada 43 Parsel 10 GÜNEŞ ELEKTRİK PİYASASINDA LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK KAPSAMINDA MEDAŞ A YAPILAN KASIM/2016 DÖNEMİ BAŞVURULARININ ÖN DEĞERLENDİRME KOMİSYON KARARLARI 05/01/2017 Aşağıda bilgileri verilen

Detaylı

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİNDE RÜZGÂR ENERJİ SANTRALLERİ TEİAŞ

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİNDE RÜZGÂR ENERJİ SANTRALLERİ TEİAŞ TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİNDE RÜZGÂR ENERJİ SANTRALLERİ TEİAŞ Kemal YILDIR Genel Müdür Yönetim Kurulu Başkanı TÜREK, İstanbul Kasım 2013 ANA FAALİYET KONULARI Türkiye Elektrik Sistemini yönetmek Türkiye

Detaylı

BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: ELEKTRĠK PĠYASASINDA TÜKETĠM TESĠSĠ ĠLE AYNI ÖLÇÜM NOKTASINDAN BAĞLI VE GÜNEġ ENERJĠSĠNE DAYALI ÜRETĠM TESĠSLERĠ ĠÇĠN LĠSANSSIZ ÜRETĠM BAġVURULARINA VE ĠHTĠYAÇ FAZLASI

Detaylı

AÇIKLAMALAR. 3. Kaynak türü ve tesis tipi bilgisi alt bilgi notunda yer alan 5 ve 6 numaralı açıklamalar uygun olarak girilmelidir.

AÇIKLAMALAR. 3. Kaynak türü ve tesis tipi bilgisi alt bilgi notunda yer alan 5 ve 6 numaralı açıklamalar uygun olarak girilmelidir. AÇIKLAMALAR 1. Başvuru dilekçesi ve bilgi formu tüzel kişiyi temsile yetkili kişi veya kişilerce isim belirtilerek imzalanmak zorundadır. Ayrıca Şirket adına temsil ve ilzama yetkili olunduğuna ilişkin

Detaylı

KENDİ ELEKTRİĞİNİZİ ÜRETİN: LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ MEVZUAT VE SÜREÇLERİ EĞİTİMİ

KENDİ ELEKTRİĞİNİZİ ÜRETİN: LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ MEVZUAT VE SÜREÇLERİ EĞİTİMİ KENDİ ELEKTRİĞİNİZİ ÜRETİN: LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ MEVZUAT VE SÜREÇLERİ EĞİTİMİ Dr. Özlem Döğerlioğlu IŞIKSUNGUR Yönetici Ortak ozlem@dogerlihukuk.com SUNUM İÇERİĞİ BÖLÜM I BÖLÜM II BÖLÜM III BÖLÜM

Detaylı

T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU Elektrik Piyasası Dairesi Başkanlığı

T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU Elektrik Piyasası Dairesi Başkanlığı Sayı : 22131205-110.99 Konu : Lisanssız Elektrik Üretimi Hakkında-7 nci maddenin yedinci fıkrası kapsamında yer alan başvurular AKDENİZ ELEKTRİK DAĞITIM ANONİM ŞİRKETİ Göksu Mahallesi Aspendos Bulvarı

Detaylı

LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ. Yalçın KIROĞLU Başkan

LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ. Yalçın KIROĞLU Başkan LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ Yalçın KIROĞLU Başkan AMAÇ: SEKTÖR OYUNCULARINI BİR ARAYA GETİRMEK! ABONE ÜRÜN VE HİZMET EDAS KAMU www.lisanssizelektrik.org LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ Üretim Lisanssız

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ POTANSİYELİ, MEVZUATI VE YATIRIM İMKANLARI. ETKB - Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü

YENİLENEBİLİR ENERJİ POTANSİYELİ, MEVZUATI VE YATIRIM İMKANLARI. ETKB - Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü YENİLENEBİLİR ENERJİ POTANSİYELİ, MEVZUATI VE YATIRIM İMKANLARI ETKB - Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü ELEKTRİK ÜRETİMİNİN KAYNAKLARA GÖRE DAĞILIMI YENİLENEBİLİR 33% DOĞALGAZ 38% TERMİK 29% TOPLAM

Detaylı

Kurulu Güç (Kw) Nevşehir İli Gülşehir İlçesi Yeniyaylacık Mahallesi 130 Ada 6 Parsel 400 GÜNEŞ

Kurulu Güç (Kw) Nevşehir İli Gülşehir İlçesi Yeniyaylacık Mahallesi 130 Ada 6 Parsel 400 GÜNEŞ ELEKTRİK PİYASASINDA LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK KAPSAMINDA MEDAŞ A YAPILAN EKİM/2016 DÖNEMİ BAŞVURULARININ ÖN DEĞERLENDİRME KOMİSYON KARARLARI 05 /12/2016 Aşağıda bilgileri verilen

Detaylı

K U R U L K A R A R I. Karar No: 4935-17 Karar Tarihi: 27/03/2014

K U R U L K A R A R I. Karar No: 4935-17 Karar Tarihi: 27/03/2014 17/04/2014 TARİHLİ VE 28975 SAYILI RESMİ GAZETEDE YAYIMLANMIŞTIR. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: K U R U L K A R A R I Karar No: 4935-17 Karar Tarihi: 27/03/2014 Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun

Detaylı

ELEKTRİK PİYASASINDA LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNE İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI

ELEKTRİK PİYASASINDA LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNE İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI ELEKTRİK PİYASASINDA LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNE İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından, 17 Ocak 2018 tarihli ve 30304 sayılı

Detaylı

TÜRKİYE NİN YENİLENEBİLİR ENERJİ STRATEJİSİ VE POLİTİKALARI. Ramazan USTA Genel Müdür Yardımcısı

TÜRKİYE NİN YENİLENEBİLİR ENERJİ STRATEJİSİ VE POLİTİKALARI. Ramazan USTA Genel Müdür Yardımcısı TÜRKİYE NİN YENİLENEBİLİR ENERJİ STRATEJİSİ VE POLİTİKALARI Ramazan USTA Genel Müdür Yardımcısı 27-03-2015 1 Sunum İçeriği YEGM Sorumlulukları ve Enerji Politikalarımız YENİLENEBİLİR ENERJİ POTANSİYELİ

Detaylı

ÇANAKKALE İL ÖZEL İDARESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN HİZMET STANDARTLARI TABLOSUDUR

ÇANAKKALE İL ÖZEL İDARESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN HİZMET STANDARTLARI TABLOSUDUR ÇANAKKALE İL ÖZEL İDARESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN HİZMET STANDARTLARI TABLOSUDUR SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) Yer

Detaylı

ÇEVRE VE İŞLETME İZİNLERİ BELGE LİSTESİ

ÇEVRE VE İŞLETME İZİNLERİ BELGE LİSTESİ A. GAYRISIHHİ MÜESSESELER: İNŞAATA BAŞLAMADAN ÖNCE, YENİ ÜRETİM KONUSU PLANLAMASINDA VEYA KAPASİTE ARTIŞLARINDA: 1. Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED): GOSB a başvuru yapılacaktır. Diğer kurum ve kuruluşlardan

Detaylı

YÖNETMELİK. (7) Bu Yönetmelik kapsamında kurulacak üretim tesisleri için trafo merkezlerine doğrudan bağlantı ve fider tahsisi yapılmaz.

YÖNETMELİK. (7) Bu Yönetmelik kapsamında kurulacak üretim tesisleri için trafo merkezlerine doğrudan bağlantı ve fider tahsisi yapılmaz. 23 Mart 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29662 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: YÖNETMELİK ELEKTRİK PİYASASINDA LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNE İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

ERTÜRK YEMĠNLĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK VE BAĞIMSIZ DENETĠM A.ġ. SĠRKÜLER 2014/032

ERTÜRK YEMĠNLĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK VE BAĞIMSIZ DENETĠM A.ġ. SĠRKÜLER 2014/032 07.02.2014 ERTÜRK YEMĠNLĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK VE BAĞIMSIZ DENETĠM A.ġ. SĠRKÜLER 2014/032 KONU: Maliye Bakanlığı tarafından; Hazine taģınmazları üzerinde yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik

Detaylı

TÜREB-2013 "Yeni Lisanssız Elektrik Yönetmeliği" ve Rüzgar Enerjisi. Yalçın KIROĞLU, Başkan

TÜREB-2013 Yeni Lisanssız Elektrik Yönetmeliği ve Rüzgar Enerjisi. Yalçın KIROĞLU, Başkan TÜREB-2013 "Yeni Lisanssız Elektrik Yönetmeliği" ve Rüzgar Enerjisi Yalçın KIROĞLU, Başkan 1 Lisanssız Elektrik- TR Dağıtık Elektrik Üretimi - Dağıtılmış Elektrik Üretimi Tüketimin Olduğu Yerde Üretimin

Detaylı

K U R U L K A R A R I. Karar No: 4383 Karar Tarihi: 02/05/2013

K U R U L K A R A R I. Karar No: 4383 Karar Tarihi: 02/05/2013 12 MAYIS 2013 TARİHLİ VE 28645 SAYILI RESMİ GAZETEDE YAYIMLANMIŞTIR. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan K U R U L K A R A R I Karar No: 4383 Karar Tarihi: 02/05/2013 Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun

Detaylı

T.C. ARTVİN VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ Çevre Yönetimi ve Çevre Denetim Hizmetleri Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. ARTVİN VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ Çevre Yönetimi ve Çevre Denetim Hizmetleri Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1 Şikâyet Değerlendirme Şikâyet Dilekçesi veya Bimer Başvurusu 30 Gün Tesis veya faaliyete ait;

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: ELEKTRİK PİYASASINDA LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: ELEKTRİK PİYASASINDA LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 02.10.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28783 ELEKTRİK PİYASASINDA LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı elektrik

Detaylı

ŞAHİN BAYRAM Günder Yönetim Kurulu Üyesi GUNDER (ISES TR ) info@gunder.org.tr

ŞAHİN BAYRAM Günder Yönetim Kurulu Üyesi GUNDER (ISES TR ) info@gunder.org.tr ŞAHİN BAYRAM Günder Yönetim Kurulu Üyesi GUNDER (ISES TR ) info@gunder.org.tr GÜNDER 1992 YILINDA BAKANLAR KURULU KARARI İLE KURULMUŞ KURUCULAR ETKB-TUBITAK-TEDAŞ-TSE-MGM-ÜNİVERSİTELER- AKADEMİSYENLER

Detaylı

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun Kapsamında Riskli Olarak Tespit Edilen Yapılarda Uygulama Yönetmeliğinin

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun Kapsamında Riskli Olarak Tespit Edilen Yapılarda Uygulama Yönetmeliğinin 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun Kapsamında Riskli Olarak Tespit Edilen Yapılarda Uygulama Yönetmeliğinin 16. Maddesi Uyarınca MALİK ve KİRACILAR Kira Yardımı

Detaylı

ELEKTRİK PİYASASINDA LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

ELEKTRİK PİYASASINDA LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler ELEKTRİK PİYASASINDA LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı elektrik piyasasında; 14/3/2013 tarihli ve 6446 sayılı Elektrik

Detaylı

T.C. ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI Enerji İşleri Genel Müdürlüğü BAKANLIK MAKAMINA

T.C. ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI Enerji İşleri Genel Müdürlüğü BAKANLIK MAKAMINA *BENFBRM1Z* T.C. Sayı : 11379310-020-E. 210 26/08/2015 Konu : Elektrik Tesislerinin Proje Onay, Kabul ve Tutanak Onay Yetkilendirmeleri BAKANLIK MAKAMINA İlgi : a) 07.05.1995 tarihli ve 22280 sayılı Resmi

Detaylı

ATIKLARIN DÜZENLİ DEPOLANMASINA DAİR YÖNETMELİK

ATIKLARIN DÜZENLİ DEPOLANMASINA DAİR YÖNETMELİK ATIKLARIN DÜZENLİ DEPOLANMASINA DAİR YÖNETMELİK Lisans başvurusu Düzenli depolama tesisleri için tesisin bulunduğu belediyeden usulüne göre alınmış izin veya ruhsat üzerine Bakanlıktan lisans alınması

Detaylı

GÜN / RG ELEKTRİK PİYASASINDA LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler

GÜN / RG ELEKTRİK PİYASASINDA LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler 23.03.2016 GÜN / RG. 29662 ELEKTRİK PİYASASINDA LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı elektrik piyasasında; 14/3/2013 tarihli

Detaylı

Amaç ve kapsam. kojenerasyon tesisi kuran gerçek ve tüzel kişilerden lisans alma ve şirket kurma

Amaç ve kapsam. kojenerasyon tesisi kuran gerçek ve tüzel kişilerden lisans alma ve şirket kurma Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmelik Karşılaştırma 18.03.2011 ESKİ YÖNETMELİK METNİ YENİ TASLAK METİN 21 Temmuz 2011 Amaç ve kapsam Amaç ve kapsam Amaç ve kapsam MADDE 1

Detaylı

DIŞ İLİŞKİLER VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

DIŞ İLİŞKİLER VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI 1 İHRACAT BELGELERİ ONAYI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1- İhracat gerçekleştirilecek ülkeye düzenlenecek belge (A.TR, EUR.1, EUR- MED, FORM- A, MENŞE ŞAHADETNAMESİ) 2- İhracata ait

Detaylı

RÜZGÂR VE GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARINA İLİŞKİN ÖLÇÜM STANDARDI TEBLİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

RÜZGÂR VE GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARINA İLİŞKİN ÖLÇÜM STANDARDI TEBLİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan : RÜZGÂR VE GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARINA İLİŞKİN ÖLÇÜM STANDARDI TEBLİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1)

Detaylı

Lisanssız Rüzgar Enerjisi : Pazar Analizi ve İhtiyaçlar, 3.5 MW 3. Rüzgar Sempozyumu ve Sergisi (10.10.2015) Yalçın KIROĞLU Başkan

Lisanssız Rüzgar Enerjisi : Pazar Analizi ve İhtiyaçlar, 3.5 MW 3. Rüzgar Sempozyumu ve Sergisi (10.10.2015) Yalçın KIROĞLU Başkan Lisanssız Rüzgar Enerjisi : Pazar Analizi ve İhtiyaçlar, 3.5 MW 3. Rüzgar Sempozyumu ve Sergisi (10.10.2015) Yalçın KIROĞLU Başkan AMAÇ: SEKTÖR OYUNCULARINI BİR ARAYA GETİRMEK! ABONE ÜRÜN VE HİZMET EDAS

Detaylı

LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİKLER ÖNGÖREN YÖNETMELİK YAYIMLANDI

LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİKLER ÖNGÖREN YÖNETMELİK YAYIMLANDI LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİKLER ÖNGÖREN YÖNETMELİK YAYIMLANDI 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu nun 14 üncü maddesi kapsamında, lisans alma yükümlülüğü olmaksızın, elektrik enerjisi

Detaylı

T.C. ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI Enerji İşleri Genel Müdürlüğü

T.C. ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI Enerji İşleri Genel Müdürlüğü *BE8RKY242* T.C. ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI Enerji İşleri Genel Müdürlüğü Sayı : 35231609-255.07-E. Konu : Sera ve Müştemilatı Olan Soğuk Hava Deposu RES Teknik Etkileşim İzni ULUDAĞ ELEKTRİK

Detaylı

Şehir Etkinlikleri 2013 Konya. 22 Ocak 2013, İstanbul

Şehir Etkinlikleri 2013 Konya. 22 Ocak 2013, İstanbul Şehir Etkinlikleri 2013 Konya 22 Ocak 2013, İstanbul 1 Neden Lisanssız Elektrik Bizce yakın tarihimizin en önemli adımlarından 3. Köprü, Hızlı Tren Elektrik Piyasası Reformu,Tüccar Lisanssız Elektrik Üretimi,Halk

Detaylı

İzmir Kalkınma Ajansı Sunum. 7 Ocak 2013, İzmir

İzmir Kalkınma Ajansı Sunum. 7 Ocak 2013, İzmir İzmir Kalkınma Ajansı Sunum 7 Ocak 2013, İzmir 1 2 Neden Lisanssız Elektrik Bizce yakın tarihimizin en önemli adımlarından 3. Köprü, Hızlı Tren Elektrik Piyasası Reformu,Tüccar Lisanssız Elektrik Üretimi,Halk

Detaylı

OSMANİYE İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI

OSMANİYE İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI OSMANİYE İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Çalışma Ruhsatı Yer Seçimi ve Tesisi Kurma İzni (GSM 1-2-3) 1- Başvuru

Detaylı

EK-2 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI SU VE ATIKSU İDARESİ (ASAT) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

EK-2 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI SU VE ATIKSU İDARESİ (ASAT) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 2 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI YENi ABONELİK TALEBİ (SU HİZMET TALEBİ İSKANLI) YENİ ABONELİK TALEBİ (SU HİZMET TALEBİ İSKANSIZ) EK-2 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI SU VE ATIKSU İDARESİ

Detaylı

VATANDAŞA SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER ve İŞ BİTİRME SÜRELERİ KASTAMONU ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

VATANDAŞA SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER ve İŞ BİTİRME SÜRELERİ KASTAMONU ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ VATANDAŞA SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER ve İŞ BİTİRME SÜRELERİ KASTAMONU ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ GEÇ) (EN 1.Talep Dilekçesi

Detaylı

TÜRKİYE DE GÜNEŞ ENERJİSİNDEN ELEKTRİK ÜRETME YÖNTEMLERİ

TÜRKİYE DE GÜNEŞ ENERJİSİNDEN ELEKTRİK ÜRETME YÖNTEMLERİ TÜRKİYE DE GÜNEŞ ENERJİSİNDEN ELEKTRİK ÜRETME YÖNTEMLERİ Yenilenebilir Enerji Kooperatifleri Dünya bir enerji dönüşümü yaşıyor. İklim değişikliği ile mücadelede fosil yakıtların yerini yenilenebilir enerjiler

Detaylı

ELEKTRİK PİYASASI LİSANS YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK TASLAĞI. Tanımlar ve kısaltmalar MADDE 4

ELEKTRİK PİYASASI LİSANS YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK TASLAĞI. Tanımlar ve kısaltmalar MADDE 4 Tanımlar ve kısaltmalar MADDE 4 Önlisans ve lisans süreleri MADDE 9 (1) Önlisansın süresi mücbir sebep hâlleri hariç yirmi dört ayı geçemez. Önlisans verilirken, başvurunun kaynak türüne ve kurulu gücüne

Detaylı

KORUNAN ALANLARDA YAPILACAK PLANLARA DAİR YÖNETMELİK

KORUNAN ALANLARDA YAPILACAK PLANLARA DAİR YÖNETMELİK YETKİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI NIN TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA 644 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLİK YAPAN 648 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME Madde-13/A. (c) Milli parklar, tabiat parkları,

Detaylı

YÖNETMELİK RÜZGÂR VE GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARINA İLİŞKİN ÖLÇÜM STANDARDI TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ

YÖNETMELİK RÜZGÂR VE GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARINA İLİŞKİN ÖLÇÜM STANDARDI TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ 31 Mart 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28250 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: YÖNETMELİK RÜZGÂR VE GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARINA İLİŞKİN ÖLÇÜM STANDARDI TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

Detaylı

PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) Uygunsa 5-6 ay SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI

PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) Uygunsa 5-6 ay SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 İmar Planı Değişikliği Talebi BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 2- Tapu fotokopisi 3- Dilekçe ve Tapu Maliki farklı kişi ise vekaletname. 4- Meclisçe belirlenen Ücret

Detaylı

BAĞLANTI BAŞVURUSU VE İSTENİLECEK BELGELER

BAĞLANTI BAŞVURUSU VE İSTENİLECEK BELGELER BAĞLANTI BAŞVURUSU VE İSTENİLECEK BELGELER 1- Bağlantı (Enerji Müsaade) Başvurusunda Yapılması: Başvuru; 1. Mülk sahibi ve/veya sahipleri veya vekili, 2. Mülk kiraya verilmiş ise belgelemesi kaydıyla kiracı,

Detaylı