I. YARIYIL. MS-DOS ve Windows İşletim Sistemi, İnternet Kullanımı ve e-posta gönderme, HTML Kodları, MS Powerpoint, MS Word, MS Excel, MS Access.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "I. YARIYIL. MS-DOS ve Windows İşletim Sistemi, İnternet Kullanımı ve e-posta gönderme, HTML Kodları, MS Powerpoint, MS Word, MS Excel, MS Access."

Transkript

1 I. YARIYIL BİLGİSAYAR UYGULAMALARI (2+0) (AKTS 3.00) MS-DOS ve Windows İşletim Sistemi, İnternet Kullanımı ve e-posta gönderme, HTML Kodları, MS Powerpoint, MS Word, MS Excel, MS Access. DOĞRU AKIM DEVRE ANALİZİ (3+1) (AKTS 4.00) Temel ilkeler: Birimler, devre elemanları, bağımlı ve bağımsız kaynaklar, Ohm ve Kircchoff Yasaları, Tek ve çok çevreli devreler ve analizleri, Seri-paralel devreler, yıldız-üçgen dönüşüm, bağımlı kaynak devreleri, Düğüm ve çevre analizi, Kaynak dönüşümleri, Thevenin ve Norton teoremleri, Superpozisyon Yöntemi, Maksimum Güç Teoremi, Kapasitans, İndüktans ve onların şarj ve deşarjları, Kapasitans ve indüktans seri ve paralel devreler. ELEKTRİK VE ELEKTRONİK ÖLÇMELERİ (3+1) (AKTS 6.00) Ölçme, Ölçme Teknikleri ve Ölçme Standartları, Gerilim, Akmı, Direnç gibi Temel Elektrik Kavramları, DC ve AC Devrelerde Ölçüm Teknikleri, Multimetre Kullanma Teknikleri, Direnç Renk Kodları, Elektronik Devre Elemanları, Osiloskobun Çalışma Prensibi ve Kullanımı, İşaret Üreteçleri ve Temelleri, İlk Yardım, İş Güvenliği. MATEMATİK-I (4+0) (AKTS 4.00) Kümeler, Polinomlar ve temel işlemler, Üslü ve köklü ifadeler, Denklemler Sistemi, Eşitsizlikler, Bağıntı, Özel fonksiyonlar, Üstel fonksiyonlar ve denklemler, Logaritmik fonksiyonlar ve denklemler, Trigonometrik fonksiyonlar, Trigonometrik denklemler, Kompleks sayılar. YABANCI DİL-I (2+0) (AKTS 2.00) Genel İngilizce bilgilerinin güncelleştirilerek tekrarı, Elektrik ile alakalı İngilizce paragrafların okunması. TEKNOLOJİNİN BİLİMSEL İLKELERİ (2+0) (AKTS 3.00) Ölçme ve Fiziksel Büyüklükler, Malzemelerin Özellikleri, Kinematik, Dinamik ve Denge, İş ve Enerji,,İtme ve Momentum, Akışkanlar, Dalgalar ve sesler, Durgun Elektrik, Potansiyel, Akım, Direnç, Sığa, Kondansatör, Doğru Akım Devreleri, Alternatif Akım Devreleri, Manyetizma.

2 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ-I (2+0) Osmanlı Devleti nin son donemi gelişmeleri, Milli Mücadele Donemi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti nin kurulusu ve Mustafa Kemal Atatürk donemi gelişmeleri. TÜRK DİLİ-I (2+0) Dilin tanımı, dilin özelliği, dil ve biliş, dil ve toplum, dil ve kültür, dil aileleri, dil yapısı ve kaynakları, Türk dilinin diğer diller arasındaki yeri, Türkçenin fonetik özellikleri, fonetik kuralları, Türkçede kırılma, büküm, Türkçede kelime kategorileri, imla kuralları, kompozisyon, cümlenin unsurları ve analiz örnekleri ENERJİ YÖNETİMİ (1+1)( AKTS 2.00) Türkiyenın genel enerji durumu, Türk sanayisinin yapısı, Enerji tüketimi, enerji yönetimi, ölçü aletleri ve ölçüm teknikler, Kazanlarda enerji verimliliğinin arttırılması, Elektrik sistemleri, Aydınlatmada enerji tasarrufu, Ekonomik analiz yöntemleri, Çevre, alternatif enerji kaynakları, Bileşik ısı-güç üretim sistemleri, Bileşik ısı-güç üretim sistemleri. TAMAMLAYICI ELEK. SERVİS VE SİS. (1+1) (AKTS 2.00) Yapılarda su temini sistemleri, yapılarda ısıtma sistemi, hava düzenleme sistemi, aydınlatma sistemleri, yangın alarm sistemleri, yıldırımlık (paratoner) sistemleri yedek besleme sistemleri, su temininde, ısıtmada ve havalandırmada kullanılan özel elektriksel cihazlar, paratoner çeşitleri, ünite koruma alanları ve bina üzerine monte edilme yöntemleri, özel binalara tesis edilen özel elektrik şebekeleri ve bu konudaki yönetmelikler, bu yönetmeliklere uyulmaması durumunda uygulanacak cezalar ve uygulanmış ceza örnekleri, endüstriyel yapıların aydınlatılmasında kullanılan cihazlar, park, bahçe ve yolların aydınlatılmasında kullanılan cihazlar ve aydınlatma teknikleri, kompanzasyon sistemleri.

3 2. YARIYIL ALTERNATİF AKIM DEVRE ANALİZİ (3+1) (AKTS 4.00) Sinüsoidal alternatif Akımın Temel Özellikleri, Fazörler, Seri ve Paralel RL, RC, RLC devreleri, Kirchoff un Akım ve Gerilim Yasası, Düğüm ve çevre analizi, Kaynak dönüşümü: Thevenin, Norton ve Superpozisyon Teoremleri, Rezonans Devreler: Seri ve Paralel, Güç Faktörünün Düzeltmesi, Pasif Filtreler, Seri Devreler Laboratuvar Çalışması, Paralel Devreler Laboratuvar Çalışması, Karışık Devreler Laboratuvar Çalışması, Thevenin Teoremi Laboratuvar Çalışması, Süperpozisyon Teoremi Laboratuvar Çalışmasının incelenmesi. ANALOG ELEKTRONİK (3+1) (AKTS 3.00) Elemanların Atomik ve kristal yapısı: İletken, Yarıiletken ve yalıtkan, Enerji seviyeleri ve enerji bantları: N ve P tipi yarıiletkenler, Yarıiletken elemanların iletimi, azınlık, çoğunluk taşıyıcıları ve PN eklemi, Diyotun tanımı, yapısı ve çeşitleri, Diyotların AC ve DC analizi, Doğrultmaç, kırpıcı ve kenetleme devreleri, Diyotlu devre uygulamaları, Özel Diyotlar: Zener Diyot ve uygulamaları, Transistörün tanımı, yapısı ve çeşitleri, BJT transistörlerin DC analizi, BJT transistörlerin yükselteç elemanı olarak kullanılması, JFET in anahtarlama ve yükselteç elemanı olarak kullanılması, MOSFET in anahtarlama ve yükselteç elemanı olarak kullanılması. TÜRK DİLİ - II (2+0) Dilin tanımı, dilin özelliği, dil ve biliş, dil ve toplum, dil ve kültür, dil aileleri, dil yapısı ve kaynakları, Türk dilinin diğer diller arasındaki yeri, Türkçenin fonetik özellikleri, fonetik kuralları, Türkçede kırılma, büküm, Türkçede kelime kategorileri, imla kuralları, kompozisyon, cümlenin unsurları ve analiz örnekleri BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM I (1+1) (AKTS 2.00) Program paketinin tanıtımı, Devre şeması tasarımı ve çizimi, Baskı devre çizimi ve test işlemleri, Yazıcı veya çiziciden çıktı alma. ELEKTRİK MAKİNELERİ I (3+1) (AKTS 3.00) Elektromanyetizmanın temel prensipleri, Doğru akım makinelerinin yapısı, Doğru akım generatörlerinin çalışma prensipleri, Doğru akım generatörlerinin elektrik devre modelleri ve karakteristikleri, Doğru akım motorlarının elektrik devre modelleri ve karakteristikleri, Doğru akım motorlarında yük seçimi ve yol verme, Doğru akım motorlarında hız kontrolü ve

4 sürücüler, Transformatörlerin yapısı ve özellikleri, Bir fazlı transformatörler ve eşdeğer devreleri, Üç fazlı transformatörler ve eşdeğer devreleri, Oto transformatörler ve ölçü transformatörleri. ELEKTRİK ŞEBEKE TESİSLERİ (1+1) (AKTS 2.00) Işığın temelleri, insan gözü ve görme, ışığın davranışı, Temel aydınlatma kavramlarının öğrenilmesi, aydınlatmanın faydaları, dış ve iç aydınlatma uygulamaları, İç ve dış aydınlatma hesaplarının öğrenilmesi, İç tesisat malzemelerinin tanıtılması, özelliklerinin ve secimin öğrenilmesi, Kesit tayini, Akim kontrolü, Gerilim düşümü kontrolünün öğrenilmesi, Proje adımları, iç tesisat proje tasarımı, Dosya hazırlama kurallarının kavranması. MATEMATİK II (2+0) (AKTS 2.00) Lineer Denklem Sistemleri ve Matrisler, Limit, fonksiyonlarda süreklilik, Türevin tanımı; Cebirsel, kapalı, fonksiyonların türevleri, Trigonometrik fonksiyonların türevleri, Ters trigonometrik, üslü ve logaritmik fonksiyonların türevleri, Türevin limitlere uygulanması, Fonksiyonlarda artan ve azalan olma ile Max, Min problemleri, Grafik çizimleri, Grafik çizimleri, Belirsiz integral kuralları, Belirli integral, İntegralle alan ve hacim hesapları. ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ-II (2+0) Osmanlı Devleti nin son donemi gelişmeleri -Milli Mücadele Dönemi -Türkiye Cumhuriyeti Devleti nin kurulusu ve Mustafa Kemal Atatürk donemi gelişmeleri YABANCI DİL - II (2+0) Gramer, Konuşma - Dinleme-Anlama - Yazma - Okuma-anlama ÖZEL TESİSAT TEKNİĞİ (3+1) (AKTS 3.00) Çevre sıcaklığı yüksek yerlerde kabloların ve donatımın seçimini ve tesis edilmesini belirleyen faktörleri açıklar, Yüksek çevre sıcaklığının, ısının kablolardan ve elektrik donatımından gerektiği gibi dağılmasına olanak vermediğini belirtir, Yüksek çevre sıcaklıklarının motorların çalışma sıcaklığını nasıl etkilediğini açıklar, Çevre sıcaklığı yüksek yerler için uygun tesisat sistemlerini açıklar, Uluslararası mutabakatlarda patlama tehlikesi bulunan alanların ZON lara göre sınıflandırıldıklarını yapar, Tarım ve bahçecilik yapılan yerlerdeki dağıtım sisteminin tanımını yapar, Geçici tesisatın genel olarak sabit tesisattan daha fazla hasara maruz bulunduğunu ve bu nedenle de sabit tesisattan daha sağlam olması gerektiğini ifade eder. Paratoner, topraklama hattı ve koruma alanı deyimlerini açıklar, Belli başlı iki yöntemin, galvanik yöntem ile bastırılmış akım (karşıt akımla dengelenmiş akım) yöntemlerinin bulunduğunu belirtir, Belli başlı iki yöntemin, galvanik yöntem ile bastırılmış akım (karşıt akımla dengelenmiş akım) yöntemlerinin bulunduğunu belirtir, Oto elektriği devre elemanlarını tanır, Yangın alarm, Hırsız alarm tesisatını ve detektörlerini tanır.

5 3. YARIYIL BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM II (1+1) (AKTS 2.00) Kullanım ve başlangıç düzenlemeleri, Cad menüleri, eksenler ve program ayarları, Temel Çizim Elemanları, Çizim Komutları (Draw Araçları), Çizim Komutları ve uygulamaları, Düzeltme ve Düzenleme Komutları (Modify Araçları), Çizim uygulamaları, Görüntü ve kontrol işlemleri, Bloklama işlemleri ve katmanları, Ölçülendirme ve tarama işlemleri, Mesleki Çizim Uygulamaları, Yazıcı ve çiziciden çıktı alma işlemleri. ELEKTRİK BAKIM VE ARIZA BULMA (1+1) (AKTS 2.00) Elektrik ve Elektronikte ölçüm birimleri, Arıza uyarısında titreşim analizinden ve özel sensörlerden yararlanılmasının önemi, Arıza bulmada uygun cihaz ve aletlerin seçilmesi, Avometre kullanılarak arıza bulma. Meger ile yalıtkanlık testi yapar ve kablo arıza yerini belirleme, Arıza bulmada güvenli çalışma yöntemleri, Tesis veya makinenin enerjisini kesme ve verme manevra işlemlerini yapma, Elektrik donanımının; topraklanması, izolasyonu ve kilitleme işlemleri, Elektrik tesislerinde emniyet yönetmelikleri, Arıza bulma ve gidermede kullanılan akış diyagramlarının hazırlanması, Diyot, transistör, kondansatör v.b.elemanların sağlamlık kontrolünün yapılması, Elektrik makinelerinin dönen kısımlarının, kayış, kasnak, dişli ve rulman gibi parçalarının değiştirilme işlemleri, Güç transformatörlerinde soğutma yağı kontrollerinin yapılması ve yağ değişimi, Bakım ve onarımı yapılan makine,cihaz veya tesisi tekrar servise almadan önce gerekli ölçme ve testler. ELEKTRİK MAKİNELERİ II (3+1) (AKTS 4.00) Üç fazlı ve tek fazlı asenkron motorların yapısı, özellikleri ve çalışma prensibi, üç fazlı asenkron motorların eşdeğer devreleri, üç fazlı asenkron motorlarda boşta çalışma, kısa devre deneyi ve yükte çalışması, asenkron motorlarda yol verme, hız kontrolü ve frenleme, tek fazlı asenkron motorlar, senkron generatörlerin, senkron motorların yapısı, özellikleri, çalışma yöntemleri ve ilkeleri, senkron generatörlerde omik, endüktif ve kapasitif yükler için fazör diyagramı, senkron generatörlerin paralel bağlanması, senkron motora yol verme, senkron motorların omik, endüktif ve kapasitif yükler için fazör diyagramı. ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİMİ İLETİMİ VE DAĞITIMI (3+1) (AKTS 4.00) Enerji kaynakları ve enerji ihtiyacı, Güç istasyonları ve çeşitleri, Türbinleri, hidrolik türbin jeneratörleri, jeneratör çeşitleri, Jeneratör geriliminin oluşturulması, hidrolik ve termal güç istasyonlarının yapıları, Gaz türbinleri ve güç üniteleri ve kullanılan diğer elemanlar, Gaz türbinleri ve güç üniteleri ve kullanılan diğer elemanlar, HaftaDağıtım sistemleri, tüketici

6 ihtiyaçları ve yük karakteristikleri. Dağıtım elemanları, kablo seçim kriterleri, yalıtıcılar, havai ve yer hatlarının döşenmesi, Enerji iletim hatlarında yapılan ölçümler, Trafo merkezleri ve enterkonnekte sistem, Kısa iletim hatları, endüktif, kapasitif yükler, Yüklerin dağıtım sistemlerine etkileri, Uzun iletim hatları, Hatların elektriksel olarak modellenmesi. SAYISAL ELEKTRONİK (3+1) (AKTS 5.00) Sayısal Kavramlar, Sayı Sistemleri, Mantık Devreleri, Mantık ifadelerin sadeleştirilmesi, Bileşimsel Devreler, Flip-Flop lar, Sayıcılar, Kaydedici ve tutucular, Bellek Birimleri, Algoritmik Durum Makinaları, Dönüştürücüler. SİSTEM ANALİZİ VE TASARIM I (1+1) (AKTS 3.00) Proje tanımları ve ön varsayımlar, Yeterli uygun bilgiler, Problem çözümüne mantıksal ve pratik bir yaklaşım, Güncel teknikler, Önerileri desteklemek için sebep gösterme ve bilgi açıklığı, çalışma dosyası hazırlığı, Proje çalışmasının organizasyonu, Fonksiyonel verim temin etmek için uygun teçhizat ve unsurlar, Projenin maliyet analizi, Proje dosyasının hazırlanması, Yazılı sunum, Görsel sunum, Grafiksel sunum, Sözel sunum. ELEKTROMEKANİK KUMANDA SİSTEMLERİ (3+1) (AKTS 4.00) Elektromekanik kumanda elemanlarını tanıma, Elektromekanik kumanda elemanlarının sembolleri, Elektromekanik kumanda devrelerine giriş, 3 fazlı bir asenkron motoru kesik çalıştırma, 3 fazlı bir asenkron motoru sürekli çalıştırma, 3 fazlı bir asenkron motoru ayarlanan süre sonunda çalıştırma, 3 fazlı bir asenkron motorun elektriksel kilitlemeli devir yönünü değiştirme, 3 fazlı bir asenkron motoru ayarlanan süre kadar çalıştırma, 3 fazlı bir asenkron motoru kesik ve sürekli çalıştırma, 3 fazlı bir asenkron motoru kesik ve sürekli uzaktan çalıştırma, birden fazla asenkron motoru kesik çalıştırma, birden fazla asenkron motoru sürekli çalıştırma, birden fazla asenkron motoru kesik ve sürekli çalıştırma, birden fazla asenkron motoru senaryoya bağlı çalıştırma. SARIM TEKNİĞİ (3+1) (AKTS 4.00) Elektrik makinelerinde malzeme teknolojisi, Doğru akım makinaları, Üniversal motorların sargıları, Alternatif akım makinaları, Transformatör, Manyetizma Teorisi, Elektrik makinelerinin etiket bilgileri, Sarım çeşitleri, Nüve temizleme teknikleri, Sarımları nüveye yerleştirme, ölçme teknikleri.

7 TELEKOMÜNİKASYON TEKNOLOJİLERİ (3+1) (AKTS 4.00) Haberleş Teknolojileri Gelişi Süreci, Analog, Sayısal ve IP Haberleşme, PSTN ve XDSL Servisleri, Yeni Nesil Servisler, Network Haberleşmesi ve Protokoller, OSI modeli, Switch, Router ve Modem, Fiber Optik Kablolar, Kullanılan ölçü Aletleri, DC Enerji Sistemleri, AC Enerji Sistemleri, Soğutma Sistemleri, Arıza Tespiti. YÜKSEK GERİLİM TEKNİĞİ (1+1) (AKTS 2.00) Yüksek gerilim çeşitleri, Yüksek gerilim çeşitleri ve bunlarla ilgili tanımlamalar, Yüksek gerilim ölçmelerinde hatalar, Yüksek gerilim bölücüleri, Uluslar arası standartlara göre gerilimini sınıflandırılması, Transformatörlerin paralel çalıştırılması, Hatlardaki sarkma ve gerilme kar, buz ve rüzgar yüklerini hesabı, Yüksek gerilim kablolarının çeşitleri, Kablo arıza yerinin tayini, İletim ve dağıtımda kullanılan anahtarlama elemanları, Yüksek gerilim tesislerinde koruma teknikleri, Yüksek gerilim tesislerinde koruma tekniklerive ilkeleri, Yüksek gerilim şebeke tesislerinde yapılacak her türlü çalışma için Elektrik Tesislerinde Emniyet Yönetmeliği.

8 4. YARIYIL ELEKTRİK TESİSAT PLANLARI (3+1) (AKTS 4.00) Tesisat planının ön çalışması, Tesisat planının hazırlanması, Tesisat planının tamamlanması, Plan sunumunun yapılması, Aydınlatma projesi, Güç projesi, Enerji iletim ve dağıtım projelerinin özellikleri, fabrika ve işletme projeleri, Projenin ekonomik verimliliğinin incelenmesi, Elektrik şebekesinin projelendirilmesi, Projenin çizilmesi, Proje detaylarının düzenlenmesi. FABRİKA İMALAT TEKNİKLERİ (1+1) (AKTS 2.00) Fabrikasyon imalatın tanımı, İmalatlarda kullanılan terimlerin tanınması, Çeşitli ark kaynak makinalarının tanımı, Özel kaynak makinaları, 1 fazlı transformotor hesabı ve imalatı, 3 fazlı transformotor hesabı ve imalatı, 1-3 fazlı asenkron motor imalatının temel esasları, Çeşitli pano ve tablo imalatlarının temel hesabı GÜÇ ELEKTRONİĞİ (3+1)( AKTS 4.00) P-N eklemli güç elemanları, Thyristor ların elektriksel karekteristikleri, Tetikleme elemanları, Thyristor uygulamaları, P-N eklemli güç elemanlarının korunması. PROGRAMLANABİLİR DENETLEYİCİLER (3+1) (AKTS 4.00) Programlanabilir Denetleyicilere Giriş, Programlamaya Giriş, Merdiven Diyagramı, Programlama Komutları, Set Reset Uygulaması, Zamanlayıcı Uygulaması, Sayıcı Uygulaması, Mukayese Uygulaması, MOVE komutu Uygulaması, Otomatik Kapı Uygulaması, Asansör Uygulaması, Yürüyen Bant Uygulaması, Trafik Sinyalizasyon Uygulaması, Dolum Tesisi Uygulaması. SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI II (1+1) (AKTS 2.00) Proje tanımları ve ön varsayımlar, Yeterli uygun bilgiler, Problem çözümüne mantıksal ve pratik bir yaklaşım, Güncel teknikler, Önerileri desteklemek için sebep gösterme ve bilgi açıklığı, çalışma dosyası hazırlığı, Proje çalışmasının organizasyonu, Fonksiyonel verim temin etmek için uygun teçhizat ve unsurlar, Projenin maliyet analizi, Proje dosyasının hazırlanması, Yazılı sunum, Görsel sunum, Grafiksel sunum, Sözel sunum.

9 SÖZLEŞME KEŞİF VE PLANLAMA (3+1) (AKTS 3.00) Gereksinimlerin tanımlanmasından teknik çizimlerin yapılmasına kadar elektrik tesisatı çalışmasının proje (tasarım) aşamalarını sıralar, Bir sözleşmeyi açıklar, Sözleşmenin kabulünü etkileyen faktörleri açıklar, İşverene ve işverenin mülküne karşı doğru tavır takınılmasının önemini açıklar, Teklif evrakında ne gibi bilgilerin mevcut bulunduğunu açıklar, İmalatçı ve taşeronlara bilgi isteklerinin iletilmesi usulünü açıklar, Çizimlerden, şartnamelerden, işçilik ücretlerinden ve şantiyede yapılan ölçümlerden çıkartılan bilgiyi kullanarak işçilik, malzeme ve donatımın keşfini çıkartır, Şantiye koşullarına ve sözleşmenin ilerleyişine uyacak tarzda malzemelerin ve donatımın kademeli teslim gereksinmesini kavrar, Kontrol sistemi, teslimatın kayda geçirilmesi, teslim belgeleri, faturalar, işyeri güvenliği dahil, malzeme ve donatımın tesliminde işyerinde uygulanacak usulleri kavrar, İş de verilen tekliften meydana gelen değişiklikleri işverene bildirmek için gerekli belgeleri düzenler. ENDÜSTRİYEL KONROL VE ELEMANLARI (1+1) (AKTS 2.00) Endüstriyel kontrol devre elemanları, Programlanabilir Denetleyiciler, Otomasyon kavramına giriş, Temel PLC programlama, PLC ile DC motor kontrolü, PLC ile asansör kontrolü, PLC ile yürüyen bant kontrolü, PLC ile step motor kontrolü, Hidrolik kontrol elemanları, Pinomatik kontrol elemanları, PLC ile gelişmiş yürüyen bant kontrolü, PLC ile elektrik sistemi kontrolü, PLC ile dolum tesisi kontrolü, PLC ile kalite kontrol. İLERİ SAYISAL UYGULAMALARI (3+1) (AKTS 3.00) Mantık kapıları kullanarak devre tasarımı, Osilatörlere giriş, 555 entegresi kullanarak osilatör tasarımı, Flip-Flop'lara giriş, Flip-Flop kullanarak devre tasarımı, Asenkron sayıcılar, Senkron sayıcılar, Kaydediciler, Hafıza birimleri, ADC Tasarımı, DAC tasarımı, Tümleşik Devre kullanarak devre tasarımı.

10

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ KAYSERİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ELEKTRİK PROGRAMI DERS İÇERİĞİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ KAYSERİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ELEKTRİK PROGRAMI DERS İÇERİĞİ BİLGİSAYAR UYGULAMALARI (2+0) (AKTS 3.00) ERCİYES ÜNİVERSİTESİ KAYSERİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ELEKTRİK PROGRAMI DERS İÇERİĞİ I. YARIYIL MS-DOS ve Windows İşletim Sistemi, İnternet

Detaylı

SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TEKNİK PROGRAMLAR BÖLÜMÜ ELEKTRİK PROGRAMI (İLETİM DAĞITIM VE TESİSAT) (I.ÖĞRETİM) DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ

SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TEKNİK PROGRAMLAR BÖLÜMÜ ELEKTRİK PROGRAMI (İLETİM DAĞITIM VE TESİSAT) (I.ÖĞRETİM) DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TEKNİK PROGRAMLAR BÖLÜMÜ ELEKTRİK PROGRAMI (İLETİM DAĞITIM VE TESİSAT) (I.ÖĞRETİM) DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 6902103 Matematik-I 4 3 1 3,5 6902109 İngilizce-I 4 4 0 4 6902110

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ Yatağan Meslek Yüksekokulu. Elektrik Programı (İKMEP Kapsamında)Ders İçeriği

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ Yatağan Meslek Yüksekokulu. Elektrik Programı (İKMEP Kapsamında)Ders İçeriği T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ Yatağan Meslek Yüksekokulu 1 Elektrik Programı (İKMEP Kapsamında)Ders İçeriği Atatürk İlkeleri Ve İnkılâp Tarihi I (ATB 1801) Temel kavramlar Türk İnkılâbı öncesinde

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. 1.Yarıyıl

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. 1.Yarıyıl 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1.Yarıyıl ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I (2+0 AKTS=2) Temel kavramlar; Türk inkılabı öncesinde Osmanlı Devletinin Yaptığı

Detaylı

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK PROGRAMI DERS İÇERİĞİ

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK PROGRAMI DERS İÇERİĞİ T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK PROGRAMI DERS İÇERİĞİ I. YARIYIL Atatürk İlkeleri ve İnkılâpları Tarihi I Türk İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük" dersini okumanın amacı ve inkılap

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ALİAĞA MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ALİAĞA MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2013 / 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ 1. SINIF 1. YARIYIL 107 Matematik-I 3 0 3 3 Sayılar,olasılık ile ilgili temel esasları uygulamak, cebir çözümlerini yapmak, geometri

Detaylı

Sayılar, cebir, denklemler ve eşitsizlikler, fonksiyonlar, trigonometri, komplerks sayılar, logaritma

Sayılar, cebir, denklemler ve eşitsizlikler, fonksiyonlar, trigonometri, komplerks sayılar, logaritma KONTROL ve OTOMASYON TEKNOLOJİSİ DERS İÇERİKLERİ I. Yarıyıl Matematik - I Sayılar, cebir, denklemler ve eşitsizlikler, fonksiyonlar, trigonometri, komplerks sayılar, logaritma Bilgisayar - I Wındows işletim

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ELEKTRONİK HABERLEŞME TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ELEKTRONİK HABERLEŞME TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ELEKTRONİK HABERLEŞME TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1.Yarıyıl ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I (2+0 AKTS=2) Temel kavramlar; Türk inkılabı öncesinde Osmanlı Devletinin

Detaylı

L3 Otomasyon Laboratuvarı

L3 Otomasyon Laboratuvarı L3 Laboratuvarı Otomasyon laboratuvarı olarak kullanılmaktadır. Bu laboratuvarda ders alan öğrencilerimiz; Elektrik makinelerinin yapısı, bakımı, kontrolü ve endüstriyel uygulama alanlarını öğrenir. Enerji

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ Bergama Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ Bergama Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI İ.Ö. (İKMEP) DERS İÇERİKLERİ I. SINIF I. YARIYIL 8913001012010 - TÜRK DİLİ I Dilin tanımı. Dil ve iletişim, dil-düşünce-millet-edebiyat-kültür ilişkisi. Dilin türleri. Yeryüzündeki

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ KANGAL MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ KANGAL MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1.SINIF GÜZ DÖNEMİ CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ KANGAL MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ATA1001 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ-I KREDİ: (2-0-2) AKTS :2 Osmanlı İmparatorluğunun yıkılışı

Detaylı

GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI KONU BAŞLIKLARI

GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI KONU BAŞLIKLARI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI KONU BAŞLIKLARI 1. BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ Bilgisayar Organizasyonu ve Mimarisi Veri İletişimi ve Bilgisayar Ağları Programlama Dilleri Veri Yapıları Veritabanı

Detaylı

KZ MEKATRONİK. Temel Elektrik Elektronik Eğitim Seti Ana Ünite

KZ MEKATRONİK. Temel Elektrik Elektronik Eğitim Seti Ana Ünite Ana Ünite ana ünitesi, analog uygulamalar, dijital uygulamalar ve temel devre analizi uygulamalarının yapılabileceği şekilde çantalı ve masa üstü kullanıma uygun yapıda tasarlanmıştır. İsteğe bağlı olarak

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : DOĞRU AKIM DEVRE ANALİZİ Ders No : 06900006 Teorik : Pratik : Kredi :.5 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU Elektronik ve Otomasyon Bölümü ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. GÜZ YARIYILI (Teori+UYG ) AIT 101 Atatürk İlkeleri Ve

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU ASENKRON VE SENKRON MAKİNALAR (0860120192-0860170102) ELEKTRİK VE ENERJİ. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU ASENKRON VE SENKRON MAKİNALAR (0860120192-0860170102) ELEKTRİK VE ENERJİ. Okul Eğitimi Süresi ) ASENKRON VE SENKRON MAKİNALAR (0860120192-0860170102) (Proje, İş Yeri ) Kredisi Bu derste, her türlü asenkron ve senkron elektrik makinalarının uçlarının bulunması, devreye bağlanması ve çalıştırılması

Detaylı

ELEKTRĠK EĞĠTĠM PROGRAMI HAFTALIK DERS DAĞILIM ÇĠZELGESĠ ve DERS ĠÇERĠKLERĠ

ELEKTRĠK EĞĠTĠM PROGRAMI HAFTALIK DERS DAĞILIM ÇĠZELGESĠ ve DERS ĠÇERĠKLERĠ ELEKTRĠK EĞĠTĠM PROGRAMI HAFTALIK DERS DAĞILIM ÇĠELGESĠ Dal: Fabrika Bakım Ve Ġmalat 1. YIL I. Yarıyıl DERS KODU DERSLER /S TÜR1001 ATA1001 YDİ1009 Türk Dili-I Atatürk İlkeleri İnkılâp Tarihi -I Yabancı

Detaylı

ELEKTRİK VE ENERJİ BÖLÜMÜ ELEKTRİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL

ELEKTRİK VE ENERJİ BÖLÜMÜ ELEKTRİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL ELEKTRİK VE ENERJİ BÖLÜMÜ ELEKTRİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL ELT101 Matematik I Sayılar, Olasılık ile ilgili temel esasları uygulamak, Cebir çözümlerini yapmak, Geometri ve Trigonometri çözümlerini

Detaylı

32 SAAT 32 SAAT . EĞİTİM YILI ELEKTRİK TESİSATÇISI KURS PLANI BAŞLAMA TOPLAM SÜRE TARİHİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ

32 SAAT 32 SAAT . EĞİTİM YILI ELEKTRİK TESİSATÇISI KURS PLANI BAŞLAMA TOPLAM SÜRE TARİHİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ KURS MERKEZİNİN ADI ALAN ADI KURSUN ADI KURSUN SÜRESİ... EĞİTİM YILI ELEKTRİK TESİSATÇISI KURS PLANI BAŞLAMA.. TOPLAM SÜRE TARİHİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ELEKTRİK TESİSATÇISI 1256 SAAT BİTİŞ TARİHİ

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Ölçme Tekniği Ders No : 0690220028 Teorik : 3 Pratik : 1 Kredi : 3.5 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Elektromekanik Kumanda Sistemleri Ders No : 0690220094 Teorik : 2 Pratik : 1 Kredi : 2.5 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ Eğitim Merkezi Projesi

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ Eğitim Merkezi Projesi YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ Eğitim Merkezi Projesi Konu Başlıkları Enerjide değişim Enerji sistemleri mühendisliği Rüzgar enerjisi Rüzgar enerjisi eğitim müfredatı Eğitim

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Trafo ve Doğru Akım Makinaları Ders No : 0690220059 Teorik : 3 Pratik : 1 Kredi : 3.5 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

AVRASYA UNIVERSITY. Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( )

AVRASYA UNIVERSITY. Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Temel elektronik Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X ) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

I. YARIYIL. MS-DOS ve Windows İşletim Sistemi, İnternet Kullanımı ve e-posta gönderme, HTML Kodları, MS Powerpoint, MS Word, MS Excel, MS Access.

I. YARIYIL. MS-DOS ve Windows İşletim Sistemi, İnternet Kullanımı ve e-posta gönderme, HTML Kodları, MS Powerpoint, MS Word, MS Excel, MS Access. I. YARIYIL BİLGİSAYAR UYGULAMALARI I (3+0) (AKTS 3.00) MS-DOS ve Windows İşletim Sistemi, İnternet Kullanımı ve e-posta gönderme, HTML Kodları, MS Powerpoint, MS Word, MS Excel, MS Access. İŞLETME YÖNETİMİ

Detaylı

ÖĞRETİM PROGRAMI İÇERİĞİ

ÖĞRETİM PROGRAMI İÇERİĞİ ELEKTRİK TESİSATLARI VE PANO MONTÖRLÜĞÜ DALI İÇ TESİSAT DÖŞEME TEKNİKLERİ ÇAĞIRMA TESİSATLARI GÜVENLİK TESİSATLARI HABERLEŞME VE BİLDİRİM TESİSATLARI ZAYIF AKIM TESİSATI ARIZA TESPİTİ VE ONARIMI AYDINLATMA

Detaylı

Temel elektronik laboratuvarı olarak kullanılmaktadır. Bu laboratuvarda ders alan öğrencilerimiz;

Temel elektronik laboratuvarı olarak kullanılmaktadır. Bu laboratuvarda ders alan öğrencilerimiz; L4 Laboratuvarı Temel elektronik laboratuvarı olarak kullanılmaktadır. Bu laboratuvarda ders alan öğrencilerimiz; Temel pasif devre elemanlarını öğrenir. Temel Elektrik-Elektronik büyüklükleri ve elemanların

Detaylı

I. YARIYIL. Atatürk İlkeleri ve İnkılâpları Tarihi I. Türk Dili I. Yabancı Dil I (İngilizce) Genel Matematik. Doğru Akım Devre Analizi.

I. YARIYIL. Atatürk İlkeleri ve İnkılâpları Tarihi I. Türk Dili I. Yabancı Dil I (İngilizce) Genel Matematik. Doğru Akım Devre Analizi. I. YARIYIL Atatürk İlkeleri ve İnkılâpları Tarihi I Türk İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük" dersini okumanın amacı ve inkılap kavramı, Osmanlı Devleti'nin yıkılışını ve Türk inkılabını hazırlayan sebeplere

Detaylı

YAZ OKULUNDA AÇILAN DERSLER

YAZ OKULUNDA AÇILAN DERSLER YAZ OKULUNDA AÇILAN DERSLER Birleşik Ders Kodu Ders Adi U K Şube No MBIL 212 Ağ Temelleri 1 2 1 GSB 163 Ağaç Yüzey Oymacılığı 0 2 1 GSB 163 Ağaç Yüzey Oymacılığı 0 2 1 MSSI 213 Akışkanlar Mekaniği 0 2

Detaylı

1.Sınıf / Güz Dönemi

1.Sınıf / Güz Dönemi SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI (BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM) 2012 %25 V5 DERS PLANI (2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İKİNCİ ve ÜST SINIFLAR) Açıklama:

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Doğru Akım Devreleri Ders No : 0690220027 Teorik : 3 Pratik : 1 Kredi : 3.5 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

Dil, Diller ve Türk Dili, Dil Bilgisi, Sözcük ve Cümle, Kelime Türleri, Anlatım Öğeleri ve Anlatım Türleri, Düzgün ve Etkili Konuşma Temel İlkeleri.

Dil, Diller ve Türk Dili, Dil Bilgisi, Sözcük ve Cümle, Kelime Türleri, Anlatım Öğeleri ve Anlatım Türleri, Düzgün ve Etkili Konuşma Temel İlkeleri. T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ KONTROL VE OTOMASYON TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (2014 ÖNCESİ GİRŞLİ) 1. YARIYIL TRD121 - TÜRK DİLİ

Detaylı

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ HAVA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ HAVA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI Program: Uçak Teknolojisi (Mekanik Dalı) MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ Teori Uygulama I. Teori Uygulama 1306300 Fizik-II Z 2 1 1 2 2 1507602 İngilizce-II Z 8 6 2 7 7 II. 1868901 Havacılık İngilizcesi-I Z

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YARIYIL İÇİ SINAV PROGRAMI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YARIYIL İÇİ SINAV PROGRAMI 11-İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 1. SINIF SINAV PROGRAMI 07.04.14 Pazartesi 10.30 D3-D4 1 Matematik II 07.04.14 Pazartesi 15.30 OD1 1 Mukavemet 08.04.14 Salı 15.30 OD1 1 Beton Teknolojisi 09.04.14 Çarşamba

Detaylı

ELEKTRİK VE ENERJİ BÖLÜMÜ ELEKTRİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

ELEKTRİK VE ENERJİ BÖLÜMÜ ELEKTRİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ELEKTRİK VE ENERJİ BÖLÜMÜ ELEKTRİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL TBY 113 TEKNOLOJİNİN BİLİMSEL İLKELERİ (2+0) Vektörler, Parçacık dinamiği, İş ve Enerji, Dönme Kinematiği, Akışkan Mekaniği, Isı ve

Detaylı

1.SINIF 1. YARIYIL Matematik I Fizik I Yabancı Dil I Türk Dili I

1.SINIF 1. YARIYIL Matematik I Fizik I Yabancı Dil I Türk Dili I 1.SINIF 1. YARIYIL 0507101 Matematik I 4 0 0 4 6 0507102 Fizik I 4 0 0 4 6 0507103 Yabancı Dil I 2 0 0 2 2 0507104 Türk Dili I 2 0 0 2 2 0507105 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 0 0 2 2 0507106 Bilgisayar

Detaylı

2 MALZEME ÖZELLİKLERİ

2 MALZEME ÖZELLİKLERİ ÖNSÖZ İÇİNDEKİLER III Bölüm 1 TEMEL KAVRAMLAR 11 1.1. Fizik 12 1.2. Fiziksel Büyüklükler 12 1.3. Ölçme ve Birim Sistemleri 13 1.4. Çevirmeler 15 1.5. Üstel İfadeler ve İşlemler 18 1.6. Boyut Denklemleri

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU. KONTROL ve OTOMASYON TEKNOLOJİSİ PROGRAMI-INTORN DERS İÇERİKLERİ I.

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU. KONTROL ve OTOMASYON TEKNOLOJİSİ PROGRAMI-INTORN DERS İÇERİKLERİ I. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU KONTROL ve OTOMASYON TEKNOLOJİSİ PROGRAMI-INTORN DERS İÇERİKLERİ I. DÖNEM OTM 1101 MATEMATİK I Z 2 0 2 4 OTM 1103 DOĞRU AKIM DEVRELERİ Z 3 1

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK VE ENERJİ BÖLÜMÜ ELEKRTRİK PROGRAMI ( I. ÖĞRETİM ) DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK VE ENERJİ BÖLÜMÜ ELEKRTRİK PROGRAMI ( I. ÖĞRETİM ) DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK VE ENERJİ BÖLÜMÜ ELEKRTRİK PROGRAMI ( I. ÖĞRETİM ) DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI ( I. YARIYIL) 1 6902130 ATATÜRK İLKELERİ

Detaylı

Ders Adı : Özel Tasarımlı Motorlar Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : Özel Tasarımlı Motorlar Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Özel Tasarımlı Motorlar Ders No : 0690220130 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi ) GÜÇ ELEKTRONİĞİ (0860120203-0860170113) VE ENERJİ Zorunlu Meslek i Seçmeli (Proje, Ödev, Araştırma, İş Yeri ) 4 56 44 100 Kredisi 3+1 4 Bu derste; yarı iletken anahtarlama elemanları, doğrultucu ve kıyıcı

Detaylı

DÜZCE MESLEK YÜKSEKOKULU BAHAR DÖNEMİ AZAMİ SÜRE SONU EK SINAV EYLÜL 2018 S.NO ÖĞRENCİ NO DERS KODU DERSİN ADI HARF NOTU

DÜZCE MESLEK YÜKSEKOKULU BAHAR DÖNEMİ AZAMİ SÜRE SONU EK SINAV EYLÜL 2018 S.NO ÖĞRENCİ NO DERS KODU DERSİN ADI HARF NOTU DÜZCE MESLEK YÜKSEKOKULU 2017-2018 BAHAR DÖNEMİ AZAMİ SÜRE SONU EK SINAV-2 25-28 EYLÜL 2018 S.NO ÖĞRENCİ NO DERS KODU DERSİN ADI HARF NOTU 1 141104001 BLG2101 İnternet Programcılığı - I DD 2 141104001

Detaylı

Ders Adı : Bilgisayar Destekli Tasarım Ders No : Teorik : 1 Pratik : 1 Kredi : 1.5 ECTS : 2. Ders Bilgileri.

Ders Adı : Bilgisayar Destekli Tasarım Ders No : Teorik : 1 Pratik : 1 Kredi : 1.5 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Bilgisayar Destekli Tasarım Ders No : 0690220063 Teorik : 1 Pratik : 1 Kredi : 1.5 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK VE ENERJİ BÖLÜMÜ ELEKRTRİK PROGRAMI (I. ÖĞRETİM) 2010-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ

SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK VE ENERJİ BÖLÜMÜ ELEKRTRİK PROGRAMI (I. ÖĞRETİM) 2010-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK VE ENERJİ BÖLÜMÜ ELEKRTRİK PROGRAMI (I. ÖĞRETİM) 00-0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 0 0. SINIF GÜZ YARIYILI ( I. YARIYIL) 00 ATATÜRK İLKELERİ VE İNK.

Detaylı

I. YARIYIL (1. SINIF GÜZ DÖNEMİ) 2012 %25 DERS PLANI. Ders Saati İle İlgili Komisyon Görüşü Uygun Uygun Değil

I. YARIYIL (1. SINIF GÜZ DÖNEMİ) 2012 %25 DERS PLANI. Ders Saati İle İlgili Komisyon Görüşü Uygun Uygun Değil EK-1 Muafiyet Formu Açıklama: un ders saatini muafiyet için uygun görmemesi durumunda dersin içeriğinin uygunluk kontrolüne gerek bulunmamaktadır. Öğrenci No: Sayfa 1/4 I. YARIYIL (1. SINIF GÜZ DÖNEMİ)

Detaylı

1.Sınıf / Güz Dönemi

1.Sınıf / Güz Dönemi SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI (BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM) 2015 %25 V1 DERS PLANI (2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFTAN İTİBAREN) Açıklama:

Detaylı

Ders Kodu Ders Adı Teorik Pratik Lab AKTS KOT-101

Ders Kodu Ders Adı Teorik Pratik Lab AKTS KOT-101 1. YARIYIL KOT-101 Doğru akım Devre Analizi Statik Elektrik, Elektrik Akımının Öngörülmeyen Etkilerine Karşı Önlem Almak, Doğru Akımda Devre Çözümleri, Çevre Akımları Yöntemi, Düğüm Gerilimi Yöntemi, Kaynak

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ULUBORLU SELAHATTİN KARASOY MESLEK YÜKSEKOKULU

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ULUBORLU SELAHATTİN KARASOY MESLEK YÜKSEKOKULU SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ULUBORLU SELAHATTİN KARASOY MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ KONTROL VE OTOMASYON TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1.YARIYIL KOT-101 DOĞRU AKIM DEVRE

Detaylı

1.Sınıf / Güz Dönemi

1.Sınıf / Güz Dönemi SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI (BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM) 2012 %25 V4 DERS PLANI (2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NDAN İTİBAREN) 1.Sınıf / Güz

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Ofis Yazılımları Ders No : 0690220030 Teorik : 3 Pratik : 1 Kredi : 3.5 ECTS : Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ELEKTRİK BAKIM VE ARIZA BULMA Ders No : 0690220067 Teorik : 1 Pratik : 1 Kredi : 1.5 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YARIYILSONU SINAV PROGRAMI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YARIYILSONU SINAV PROGRAMI 11-İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 1. SINIF SINAV PROGRAMI 02.01.17 Pazartesi 15.30 D3-D4 1 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 02.01.17 Pazartesi 15.30 D3-D4 1 TÜRK DİLİ I 02.01.17 Pazartesi 15.30 D3-D4

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YARIYIL İÇİ SINAV PROGRAMI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YARIYIL İÇİ SINAV PROGRAMI 11-İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 1. SINIF SINAV PROGRAMI 07.11.16 Pazartesi 09.00 901 1 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR 07.11.16 Pazartesi 15.30 D3-D4 1 TÜRK DİLİ I 07.11.16 Pazartesi 15.30 D3-D4 1 ATATÜRK İLKELERİ

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ULUBORLU SELAHATTİN KARASOY MESLEK YÜKSEKOKULU

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ULUBORLU SELAHATTİN KARASOY MESLEK YÜKSEKOKULU SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ULUBORLU SELAHATTİN KARASOY MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ ELEKTRONİK HABERLEŞME TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1.YARIYIL EHT-101 DOĞRU AKIM DEVRE

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YARIYIL İÇİ SINAV PROGRAMI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YARIYIL İÇİ SINAV PROGRAMI 11-İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 1. SINIF SINAV PROGRAMI 27.03.17 Pazartesi 15.30 D3-D4 1 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II 27.03.17 Pazartesi 15.30 D3-D4 1 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI 27.03.17

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YARIYIL İÇİ SINAV PROGRAMI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YARIYIL İÇİ SINAV PROGRAMI 11-İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 1. SINIF SINAV PROGRAMI 16.11.15 Pazartesi 09.00 901 1 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR 16.11.15 Pazartesi 14.00 306-307 1 İNGİLİZCE I 16.11.15 Pazartesi 14.00 306-307 1 TÜRK DİLİ I

Detaylı

1.Sınıf / Güz Dönemi

1.Sınıf / Güz Dönemi SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI (BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM) 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NDAN İTİBAREN 1.Sınıf / Güz Dönemi FIZ-137 KIM-607 Fizik

Detaylı

2014-2015 Bahar yarıyılı eski / yeni ders eşleştirmeleri

2014-2015 Bahar yarıyılı eski / yeni ders eşleştirmeleri eski Bilgisayar Programcılığı BP2 Mesleki Matematik S 3 4 3 515013706 516211150 YMOB1 Mesleki Matematik I eski Bilgisayar Programcılığı BP2 Sensörler S 3 3 3 515013707 515413172 YELT2 Sensörler ve Dönüştürücüler

Detaylı

ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDSİLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YENİ MÜFREDATI

ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDSİLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YENİ MÜFREDATI ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDSİLİĞİ BÖLÜMÜ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YENİ MÜFREDATI 1. YARIYIL Adı Z/S T U L K AKTS 1 0500101 Fizik I Z 4 2 0 5 6 2 0500102 Kimya I Z 3 2 0 4 6 3 0500103 Matematik I Z

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ELMADAĞ MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK HABERLEŞME TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 1. YIL 1. YARIYIL

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ELMADAĞ MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK HABERLEŞME TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 1. YIL 1. YARIYIL ANKARA ÜNİVERSİTESİ ELMADAĞ MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK HABERLEŞME TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 1. YIL 1. YARIYIL TDİ101 TÜRKDİLİ A. Dil, diller ve Türk dili B. Dil bilgisi, sözcük, cümle C. Kelime Türleri D.

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2018-2019 Eğitim-Öğretim Döneminden İtibaren Uygulanacak LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI 2018 2019 Eğitim Öğretim Döneminden

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI-INTORN DERS İÇERİKLERİ I. DÖNEM

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI-INTORN DERS İÇERİKLERİ I. DÖNEM MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI-INTORN DERS İÇERİKLERİ I. DÖNEM ELO 1101 MATEMATİK I Z 2 0 2 4 ELO 1103 DOĞRU AKIM DEVRELERİ Z 3 1 4 6 ELO 1105

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÇİFT ANADAL PROGRAMI (ÇAP) ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN DERS PLANI

HARRAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÇİFT ANADAL PROGRAMI (ÇAP) ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN DERS PLANI 7. YARIYIL 4. YARIYIL ÇİFT ANADAL PROGRAMI (ÇAP) ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN DERS PLANI 1- Öğrenci aşağıda verilen Çift Anadal Programı derslerini (kredilerini) almak ve başarılı olmak zorundadır.

Detaylı

Ders Adı : Özel Tesisat Ders No : Teorik : 2 Pratik : 1 Kredi : 2.5 ECTS : 4. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : Özel Tesisat Ders No : Teorik : 2 Pratik : 1 Kredi : 2.5 ECTS : 4. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Özel Tesisat Ders No : 0690220131 Teorik : 2 Pratik : 1 Kredi : 2.5 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ(TÜRKÇE) 4 YILLIK DERS PLANI

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ(TÜRKÇE) 4 YILLIK DERS PLANI İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHİSLİK FAKÜLTESİ 2017-2018 ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHİSLİĞİ BÖLÜMÜ(TÜRKÇE) 4 YILLIK DERS PLANI (Eğitim planı toplamda 138 ve 240 den oluşmaktadır. Yarıyıllara göre alınması

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU ELEKTROMEKANİK KUMANDA SİSTEMLERİ ELEKTRİK VE ENERJİ. Haftalık Ders Saati. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU ELEKTROMEKANİK KUMANDA SİSTEMLERİ ELEKTRİK VE ENERJİ. Haftalık Ders Saati. Okul Eğitimi Süresi DERS BİLGİ FORMU DERSİN ADI BÖLÜM PROGRAM DÖNEMİ DERSİN DİLİ DERS KATEGORİSİ ÖN ŞARTLAR SÜRE VE DAĞILIMI KREDİ DERSİN AMACI ÖĞRENME ÇIKTILARI VE YETERLİKLER DERSİN İÇERİĞİ VE DAĞILIMI (MODÜLLER VE HAFTALARA

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ ALACA AVNİ ÇELİK MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK HABERLEŞME PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

HİTİT ÜNİVERSİTESİ ALACA AVNİ ÇELİK MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK HABERLEŞME PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ HİTİT ÜNİVERSİTESİ ALACA AVNİ ÇELİK MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK HABERLEŞME PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL Ö.Ö.(ÖRGÜN ÖĞRETİM) Dersin Adı: Temel Bilgisayar Teknolojileri Kullanımı (Temel Bilgisayar

Detaylı

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİ VE PROGRAMLAMA DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİ VE PROGRAMLAMA DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİ VE PROGRAMLAMA DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL Matematik I Sayılar. Cebir. Denklemler ve Eşitsizlikler. Fonksiyonlar. Logaritma. Trigonometri. Geometri. Teknolojinin Bilimsel İlk. Malzeme

Detaylı

ADALET BAKANLIĞI 2017 YILI UNVAN

ADALET BAKANLIĞI 2017 YILI UNVAN ADALET BAKANLIĞI 2017 YILI UNVAN DEĞĠġĠKLĠĞĠ SINAV KONULARI (Bu bölümde görev alanları ve atama yapılacak görevin niteliğine iliģkin konulardaki sorular yer almakta olup soru sayısı 50 dir) 1- MAKĠNE MÜHENDĠSĠ

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI HACETTEPE ANKARA SANAYİ ODASI 1.OSB MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI HACETTEPE ANKARA SANAYİ ODASI 1.OSB MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI HACETTEPE ANKARA SANAYİ ODASI 1.OSB MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ HEL 107 ELEKTRİK VE MANYETİZMA BİLGİSİ 2 0 2 AKTS(4) Z Bu derste öğrencilere,

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU KONTROL VE OTOMASYON TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İZLENCE FORMU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU KONTROL VE OTOMASYON TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İZLENCE FORMU I. YARIYIL İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU KONTROL VE OTOMASYON TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İZLENCE FORMU DOĞRU AKIM DEVRE ANALİZİ KON-105 I Laboratuar (Saat/Hafta) 0 3,5 5 Doğru

Detaylı

V-LAB BİLGİSAYAR ARAYÜZLÜ EĞİTİM SETİ

V-LAB BİLGİSAYAR ARAYÜZLÜ EĞİTİM SETİ Çeşitli ölçüm ünitelerine ve sinyal üreteçlerine sahip olan, tüm entegre cihazlarının bilgisayar üzerinden kontrol edilebilir ve gözlemlenebilir olması özellikleri ile Mesleki Eğitim'in önemli bir enstrümanıdır.

Detaylı

UYGULAMALI MEKATRONİK PLC EĞİTİM SÜRECİ VE İÇERİĞİ

UYGULAMALI MEKATRONİK PLC EĞİTİM SÜRECİ VE İÇERİĞİ Verilen eğitimin amacı; UYGULAMALI MEKATRONİK PLC EĞİTİM SÜRECİ VE İÇERİĞİ Tekstil makineleri, Gıda makineleri, Paketleme makineleri, Soğutma sistemleri ve birçok prosesin otomasyon sistemlerinde kullanılan

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU MATEMATİK 2 ( ) ELEKTRONİK VE OTOMASYON ELEKTRONİK HABERLEŞME. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU MATEMATİK 2 ( ) ELEKTRONİK VE OTOMASYON ELEKTRONİK HABERLEŞME. Okul Eğitimi Süresi SÜRE VE ) MATEMATİK 2 (0860210080-0860300063) Zorunlu Meslek i Seçmeli lık (Proje, Ödev, Araştırma, İş Yeri ) 4 56 19 75 Kredisi 3+1 3 Bu derste; Mesleğinde Matematik İle İlgili bilgi ve becerilerinin

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ I: Haftalık ders 1 saattir (T-0 ) (U-l) (K-0).

BEDEN EĞİTİMİ I: Haftalık ders 1 saattir (T-0 ) (U-l) (K-0). I.SINIF-1.YARIYIL TÜRK DİLİ I : Haftalık ders 2 saattir (T-2 ) (U-0) (K-2). Ders İçeriği; % 10 Dil, Diller ve Türk Dili, % 15 Dil Bilgisi, Sözcük ve Cümle % 25 Kelime Türleri % 25 Anlatım Öğeleri ve Anlatım

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HACETTEPE ANKARA SANAYİ ODASI 1.OSB MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK PROGRAMI DERS TANIMLARI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HACETTEPE ANKARA SANAYİ ODASI 1.OSB MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK PROGRAMI DERS TANIMLARI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HACETTEPE ANKARA SANAYİ ODASI 1.OSB MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK PROGRAMI DERS TANIMLARI 1. YIL GÜZ DÖNEMİ HEL113 ELEKTRİK VE MANYETİZMA BİLGİSİ 2 0 2 AKTS(4) Z Bu derste öğrencilere,

Detaylı

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN UYGULANACAK YENİ DERS PROGRAMI 1. SINIF GÜZ YARIYILI u in Adı T U L K AKTS Ön Şart 1501 EEM-101 EEM ne Giriş 1 0 0 1 2

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Sayısal Elektronik Ders No : 0690220088 Teorik : 2 Pratik : 1 Kredi : 2.5 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ BÖLÜMÜ : Elektrik ve Enerji PROGRAMI : Elektrik (İ.Ö.) MÜFREDAT SAYISI : 1. Müfredat REVİZYON DURUMU : Rev1 UYGULAMA YILI : 2014 Güz yarılından itibaren uygulanmaya başlanmıştır. AÇIKLAMA : 2014 ve sonraki

Detaylı

ELEKTRİK VE ENERJİ TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ ELEKTRİK PROGRAMI

ELEKTRİK VE ENERJİ TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ ELEKTRİK PROGRAMI ELEKTRİK VE ENERJİ TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ ELEKTRİK PROGRAMI 1. SINIF GÜZ YARIYILI DERS ADI Te Uy Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 0 Türk Dili I 0 Yabancı Dil I 0 Matematik 1 Bilgi ve İletişim Teknolojisi

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİMİ,İLETİMİ VE DAĞITIMI Ders No : 0690220072 Teorik : 3 Pratik : 1 Kredi : 3.5 ECTS : 5 Ders Bilgileri

Detaylı

KARABÜK ÜNĠVERSĠTESĠ MESLEK YÜKSEKOKULU MAKĠNE VE METAL TEKNOLOJĠLERĠ BÖLÜMÜ ELEKTROMEKANĠK

KARABÜK ÜNĠVERSĠTESĠ MESLEK YÜKSEKOKULU MAKĠNE VE METAL TEKNOLOJĠLERĠ BÖLÜMÜ ELEKTROMEKANĠK 1 KARABÜK ÜNĠVERSĠTESĠ MESLEK YÜKSEKOKULU MAKĠNE VE METAL TEKNOLOJĠLERĠ BÖLÜMÜ ELEKTROMEKANĠK TAġIYICILAR PROGRAMI 2014-2015 ÖĞRETĠM YILI DERS ĠÇERĠKLERĠ I. YARIYIL KEM101 Doğru Akım Devre Analizi Elektrik

Detaylı

Ders Adı : Pano Tasarım ve Montajı Ders No : Teorik : 2 Pratik : 1 Kredi : 2.5 ECTS : 3. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : Pano Tasarım ve Montajı Ders No : Teorik : 2 Pratik : 1 Kredi : 2.5 ECTS : 3. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Pano Tasarım ve Montajı Ders No : 0690220134 Teorik : 2 Pratik : 1 Kredi : 2.5 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

Akseki Meslek Yüksekokulu Elektrik Diploma Programı Müfredatı

Akseki Meslek Yüksekokulu Elektrik Diploma Programı Müfredatı Elektrik Diploma Programı 1 MYO131 Temel Matematik 2 0 2 MYO123 Fizik I 2 0 2 MELK101 Doğru Akım Devre Analizi 3 1 4 MEHT103 Sayısal Elektronik 3 1 4 METP105 Ölçme Tekniği 3 1 4 ENF102 Bilgi ve İletişim

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi ELEKTROMEKANİK KONTROL VE PLC (0860260122) Zorunlu Meslek i Seçmeli (Proje, Ödev, 4 28 22 50 Kredisi 4+1 5 Bu ders ile öğrenci, kumanda elemanlarının montajını ve kumanda devre elemanları kullanılarak

Detaylı

DERS KODU DERS ADI T U K AKTS

DERS KODU DERS ADI T U K AKTS 1. SINIF GÜZ YARIYILI (1. YY) MAT110 Matematik I 3 2 4 5 FIZ110 Fizik I 3 2 4 5 KIM110 Kimya 3 0 3 5 MAK110 Makine Mühendisliğine Giriş 2 0 2 3 MAK111 Teknik Resim 2 2 3 6 TUR101 Türk Dili I 2 0 2 2 ATA101

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI

1. SINIF GÜZ YARIYILI 2017 2018 Eğitim Öğretim Yılı TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK VE ENERJİ TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ ELEKTRİK PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (NORMAL ÖĞRETİM ve İKİNCİ ÖĞRETİM)

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YARIYIL SONU SINAV PROGRAMI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YARIYIL SONU SINAV PROGRAMI 11-İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 1. SINIF SINAV PROGRAMI 27.12.17 Çarşamba 09.00 901 1 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR 27.12.17 Çarşamba 10.30 10TR-11TR 1 TEKNİK RESİM 28.12.17 Perşembe 10.30 113-115 1 YAPI STATİĞİ

Detaylı

Hazırlık Sınıfı. 1.Sınıf / Güz Dönemi

Hazırlık Sınıfı. 1.Sınıf / Güz Dönemi SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI (BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM) 2012 %25 V3 DERS PLANI (2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN) Hazırlık Sınıfı

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi MATEMATİK 2 (0860120182-0860170092) VE ENERJİ Zorunlu Meslek i Seçmeli (Proje, Ödev, Araştırma, İş Yeri ) 4 56 19 75 Kredisi 3+1 3 Bu derste; Mesleğinde Matematik İle İlgili bilgi ve becerilerinin kazandırılması

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI 11-İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 1. SINIF SINAV PROGRAMI 13.01.14 Pazartesi 10.30 OD1 1 Matematik I 13.01.14 Pazartesi 14.00 802-803-804 1 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 13.01.14 Pazartesi 14.00 802-803-804

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Devre Teorisi 2 EEE

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Devre Teorisi 2 EEE DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Devre Teorisi 2 EEE224 4 6 5 6 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu / Yüz Yüze Dersin Koordinatörü

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖRGÜN ve İKİNCİ ÖĞRETİM PROGRAMI LİSANS DERSLERİ (*)

HARRAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖRGÜN ve İKİNCİ ÖĞRETİM PROGRAMI LİSANS DERSLERİ (*) HARRAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖRGÜN ve İKİNCİ ÖĞRETİM PROGRAMI LİSANS DERSLERİ (*) 1. YARIYIL 0500101 FİZİK I 4 2 5 6 0500102 MATEMATİK I 4 0 4 6 0500103 KİMYA 3

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖRGÜN ve İKİNCİ ÖĞRETİM PROGRAMI LİSANS DERSLERİ (*)

HARRAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖRGÜN ve İKİNCİ ÖĞRETİM PROGRAMI LİSANS DERSLERİ (*) HARRAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖRGÜN ve İKİNCİ ÖĞRETİM PROGRAMI LİSANS DERSLERİ (*) 1. YARIYIL 0500101 FİZİK I 4 2 5 6 0500103 KİMYA I 3 2 4 6 0500102 MATEMATİK I

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Güç Elektroniği-I Ders No : 0690220090 Teorik : 2 Pratik : 1 Kredi : 2.5 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

Hazırlık Sınıfı. 1.Sınıf / Güz Dönemi

Hazırlık Sınıfı. 1.Sınıf / Güz Dönemi SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI (BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM) 2012 %25 V2 DERS PLANI (2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN) Hazırlık Sınıfı

Detaylı

2009 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ. Ders Kodu Dersin Adı T P K ECTS Ders Tipi

2009 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ. Ders Kodu Dersin Adı T P K ECTS Ders Tipi 2009 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ Aİ 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I 2 0 2 2 ZORUNLU MM 101 GENEL MATEMATİK-I 3 0 3 5 ZORUNLU MM 103 LİNEER

Detaylı

Hazırlık Sınıfı. 1.Sınıf / Güz Dönemi

Hazırlık Sınıfı. 1.Sınıf / Güz Dönemi SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI (BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM) BOLOGNA DERS PLANI (2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN) Hazırlık Sınıfı HAZ-001

Detaylı

Tablo 5.1. Sekiz Yarıyıllık Lisans Eğitim-Öğretim Planı

Tablo 5.1. Sekiz Yarıyıllık Lisans Eğitim-Öğretim Planı Tablo 5.1. Sekiz Yarıyıllık Lisans Eğitim-Öğretim Planı HİTİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 8 YARIYILLIK LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL Ders

Detaylı

BÖLÜM 1. ASENKRON MOTORLAR

BÖLÜM 1. ASENKRON MOTORLAR İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...iv GİRİŞ...v BÖLÜM 1. ASENKRON MOTORLAR 1. ASENKRON MOTORLAR... 1 1.1. Üç Fazlı Asenkron Motorlar... 1 1.1.1. Üç fazlı asenkron motorda üretilen tork... 2 1.1.2. Üç fazlı asenkron motorlara

Detaylı