TÜRKMEN LİDERLER IRAK IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ İÇİNDE, TÜRKMENLERİN GELECEĞİNİ GÖRÜŞTÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRKMEN LİDERLER IRAK IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ İÇİNDE, TÜRKMENLERİN GELECEĞİNİ GÖRÜŞTÜ"

Transkript

1

2 15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı Mayıs Sayı:103 TÜRKMEN LİDERLER IRAK IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ İÇİNDE, TÜRKMENLERİN GELECEĞİNİ GÖRÜŞTÜ 16 Mayıs 2017 Irak Parlamento Başkanı Selim El-Cuburi başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Irak a Yardım Misyonu (UNAMI) koordinasyonu ile Irak ın toprak bütünlüğü içinde, Türkmenlerin Geleceği adı altında Türkmen Konferansı çalışmaları, 16 Mayıs günü Irak ın Başkenti Bağdat taki Reşit otelinde çalışmalar başladı. Konferansa, Türkmen siyasi parti başkanları, Türkmen Milletvekilleri, yurtdışından ve yurtiçinden önemli Türkmen şahsiyetler katıldı. Katılımcılar, terör örgütü IŞİD sonrası Irak ın toprak bütünlüğü içinde, Türkmenlerin geleceğini ele aldı. Ayrıca sunulacak Türkmen projesinde, Türkmenlerin hükümette alacakları görevleri, tüm önemli isteklerini, Türkmen halkının hedeflerini ve Türkmen milli kimliği ile coğrafyasının korunmasını da beyan ettiler. Konferansta, Türkmenlerin yaşadıkları sorunlar ve sıkıntılar için çözümler de arandı. Konferansta katılımcılar Türkmen göçmenlerin yerlerine dönmeleri, Türkmen bölgelerinin imarı ve kalkınması konularında hemfikir kaldı. Öte yandan Türkmenlerin haklarını talep etme konusunda, siyasi söylemlerini ve açıklamalarını birlik, beraberlik ve tek görüşle ifade etmeleri konusunda da katılımcılar anlaştı. ( I.T.C Enformasyon Bürosu)

3 ERŞAT SALİHİ, BÜYÜK TÜRKMEN PROJESİ'Nİ İLAN ETTİ 17 Mayıs 2017 Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi 16 Mayıs günü Irak ın Başkenti Bağdat ta düzenlenen Türkmenlerin Geleceği başlıklı konferans sonrası Türkmen Projesinin detaylarını açıkladı. Salihi açılış konuşmasının başında Türkçe konuşarak, "Türkmenelinden gelen tüm halkımızı selamlıyorum, gönül isterdi ki Türkçe konuşayım ama protokol ve hazır bulunan yabancı yetkililerimiz için çeviri bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı. Salihi, Türkmen Projesi'nin maddelerini şöyle açıkladı: 1- Irak Türkmeneli Bölgesi Telafer den başlayıp Mendeli de biten Türkmen haritasıdır. Bu haritanın üzerinde büyük oyunların olması neticesinde ve bu bölgenin Kürt bölgesine ilhak edilmemesi için kendi idaresini kendisi yapan ve Kürt bölgesine gelecekte katılmamasına Kerkük ün özel bir statüye kavuşmasını Türkmen Konseyimiz karar vermiştir. 2- Telafer in üzerinde oynanılan büyük oyunları durdurmak için Telafer göçmenlerinin biran önce bölgelerine dönmeleri sağlanacak ve bölücü terör örgütü PKK ve PYD nin amacı olan Telafer in başka devletlerin (Suriye) sınırına katılmaması için Irak Türkmenleri olarak Telafer in il olmasını talep ediyoruz. 3- Tuzhurmatu üzerinde yaşanan oyunlar neticesinde ve diğer terör gruplarının bölgede barındırılmaması için Türkmenler Tuzhurmatu nun il olmasına karar vermişlerdir. 4- Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetiminde bulunan Türkmenlerin durumu ise toplanan Türkmen liderler tarafından ele alınmış Kürt Bölgesel Yönetiminde Türkmenlerin yönetim içinde başkan yardımcılığı statülerinde üst seviyede görev alması dile getirilmiştir. Kuzey Irak Yönetiminin kendilerine bağlı Türkmen coğrafyasında yaşayan Kifri, Halekin, Erbil Türkmenlerinin kültürel, sosyal faaliyetlerine ciddi bir şekilde destek vermeleri gerekmektedir. 5- Türkmen bölgelerinde olan şehit ailelerinin ve gazilerinin merkezi hükümetten yasal hak ve hukuklarının alması kararlaştırılmıştır, 6- Saddam döneminde arazilerini kaybeden Türkmenlerin arazilerinin geri iadesi konuşulmuştur,

4 7- Türkmen Askeri gücünün biran önce askeri malzemelerinin yasallaşması Türkmeneli bölgesinin artık onlar tarafından korunması talep edilmiştir, 8- Türkmenlerin hakkı olan petrol ve gaz gelir haklarının eşit şekilde dağılması Türkmen köylerinde acil imara geçilmesi kararlaştırılmıştır. (yenicaggazetesi.com.tr) BİRLEŞİK IRAK'TA TÜRKMENLERİN GELECEĞİ 18 Mayıs 2017 Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, Türkmenlerin ülke yönetiminde adil şekilde yer almaları ve terör örgütü IŞİD sonrası topraklarını koruması için "Türkmen gücünün" oluşturulmasını istedi. Salihi "Birleşik Irak'ta Türkmenlerin Geleceği" adlı toplantıda, IŞİD sonrası Türkmen yol haritası ve projesini açıkladı. Salihi, burada Irak Hükümetine seslenerek, "Devrik lider Saddam Hüseyin döneminde Türkmenlerin gasp edilen topraklarının geri alınması, ülke anayasasına göre Irak'ın tüm zenginliklerinden yararlanmaları, hükümet yönetiminde adil şekilde temsil edilmesi gerekir." dedi. IŞİD saldırıları nedeniyle yerinden edilenlerin evlerine geri dönmesi için hükümetin çaba göstermesi gerektiğini ifade eden Salihi, "Türkmen Haşdi Şaabi güçlerinin askeri donanım ve eğitilmesine destek, Türkmen öğrencilere askeri okul ile polis akademisinde kontenjan ayrılması ve bölgelerini korumak için Türkmen gücü oluşturulmasını talep ediyoruz." Salihi, Türkmen tarihi eserlerinin onarılmasına da değinerek, Türkmen eğitim dilinin ülkede yaygınlaştırılmasına katkı sunmak için Irak Başbakanı Haydar El-Abadi'ye çağrıda bulundu.

5 Salihi, Kerkük ve Telafer Kalesi başta olmak üzere Türkmeneli coğrafyasında terör saldırıları nedeniyle tahrip edilen tarihi eserlerin onarımı için destek istedi. Türkmen lider Salihi, Kerkük'teki anlaşmazlıkların çözülmesi için Kürt siyasi hareket ve sivil toplum örgütlerini Türkmenlerle diyaloga çağırarak, IKBY'nin de Erbil'deki Türkmenlere siyasi ve kültürel haklarını vermesini istedi. Toplantıda konuşan Irak Meclis Başkanı Selim El-Cuburi, Türkmenlerin ülke yönetiminde yer alması gerektiğine işaret ederek, "Türkmenler, Irak'taki etnik renkliliğin temellerinden biridir. Türkmenler, Irak'ın vefalı evladıydı ve öyle olmaya da devam ediyor. Türkmenler, eski rejim ve halen terör grupları tarafından çeşitli mezalime maruz kaldı." ifadelerini kullandı. "Irak'ın parçalanmasına izin vermeyiz." diyen Cuburi, "Irak'ı küçük devletlere bölme fikrini reddediyoruz. Irak, birdir parçalanmaz. Bölünme isteyen kendisine başka ülke baksın" değerlendirmesinde bulundu. Türkmenlerin düzenlediği toplantıya, Ulusal Koalisyon (Şii) lideri Ammar El-Hekim, Başbakan ve Cumhurbaşkanı temsilcileri, siyasetçi ve ülkede bulunan yabancı misyon temsilcileriyle çeşitli Türkmen bölgelerinden gelen vatandaşlar katıldı. ( BAĞDAT TA TÜRKMEN KURULTAYI DÜZENLENDİ 18 Mayıs 2017 Birleşik Irak ta Türkmenlerin Geleceği sloganı altında Parlamento Başkanı Selim El- Cuburi nin başkanlığında, Birleşmiş Milletler Irak a Yardım Misyonu (UNAMI) koordinasyonuyla Irak ın Başkenti Bağdat ta Türkmen Kurultayı düzenlendi.

6 Parlamento Başkanı Selim El-Cuburi, Ulusal İttifak Başkanı Ammar El-Hekim, Birleşmiş Milletler Irak a Yardım Misyonu Temsilcisi Jan Kubis, siyasi liderler, Irak Cumhurbaşkanlığı, Parlamento Başkanlığı ile Başbakanlık temsilcileri, büyükelçiler, Türkmen bakan ve milletvekilleri, parti başkan ve temsilcileri, İl meclis üyeleri ve Türkmeneli bölgesinden Türkmen şahsiyetler kurultayda hazır bulundu. Parlamento Başkanı Selim El-Cuburi kurultayda bir konuşma yaptı. Türkmenlerin diğer milletlerle Irak ın vücudunu oluşturduğunu belirten El-Cuburi, Türkmenlerin binlerce yıldan bu yana Irak ın asil milletlerinden olduğunu kaydetti. El-Cuburi, Türkmenlerin kararlarda ve yönetimde karar alma hakkı olduğunu vurguladı Düzenlenen Türkmen Kurultayı nda Ulusal İttifak Başkanı Ammar El-Hekim de bir konuşma yaptı. Türkmenlerin Irak ta diktatörlükten önce ve sonra can verdiklerini belirten El Hekim, Irak ın birliği için çaba harcanması gerektiğini söyledi. Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonu Temsilcisi Jan Kubis ise yaptığı konuşmada, birleşik, istikrarlı ve güvenli Irak için Türkmen Kurultayı nın diyalogun pekiştirilmesindeki önemine vurgu yaptı. Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi de kurultayda konuşma yaptı. Türkmenlerin Irak tan taleplerini dile getiren Salihi, Irak Parlamentosundan, devrik rejim tarafından gasp edilen Türkmen arsalarının iade edilmesini öngören yasaların çıkarılmasını istedi. Türkmenlerin anayasal haklarını düzenleyen yasanın çıkarılmasında acele edilmesini talep eden Salihi, Irak Hükümetinden cumhurbaşkanlığı, parlamento başkanlığı, başbakanlık ve güvenlik komutasında Türkmenlerin maruz kaldıkları haksızlıkların giderilmesini istedi. Türkmen sığınmacıların evlerine dönmeleri için gereken adımların atılmasını da talep eden Salihi, Irak Hükümetinden Türkmence eğitimi ile ilgilenmesini de istedi. Türkmen Milletvekili Şeyh Muhammet Taki El-Mevla, barış içince yaşamaya inandıkları için Türkmenlerin her zaman Irak ta barışın sağlanmasına yardımcı olan bir faktör olduklarını belirtti. Şeyh Muhammet Taki El-Mevla, cumhurbaşkanlığı, parlamento başkanlığı ve başbakanlıktan Türkmenlere tüm haklarının verilmesini talep etti. Bu arada Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü ve Kerkük İl Meclis Üyesi Ali Mehdi, düzenlenen kurultayın Irak taki Türkmenler için en büyük ve en önemli toplantılardan biri olduğunu ifade etti. (Kerkük.net)

7 TÜRKMEN KURULTAYI SONA ERDİ 18 Mayıs 2017 Irak ın Başkenti Bağdat'ta düzenlenen Türkmen Kurultayı'nın sonuç bildirgesi açıklandı. Sonuç bildirgesinde, Türkmenlerin tutumu ve Türkmenlerin Irak Parlamentosu ve Hükümetten istekleri yer aldı. Türkmenlerin Irak'ta 3. ana unsur olduğu ve Irak'ta diğer milletler ile barış içinde yaşamak istediği vurgulandı. Parlamento'dan devrik rejim tarafından gasp edilen Türkmen arsalarının iade edilmesini öngören yasaların çıkarılması istendi. Türkmenlerin anayasal haklarını düzenleyen yasanın çıkarılmasında acele edilmesi talep edildi. Hükümet'ten Cumhurbaşkanlığı, Parlamento Başkanlığı ve Başbakanlık'ta ve güvenlik komutasında Türkmenler'in maruz kaldıkları haksızlıkların giderilmesi istendi. Türkmen göçmenlerin evlerine dönemleri için gereken adımların atılması da talep edildi. Bildirgede ayrıca, hükümetten Türkmence Eğitimi ile ilgilenmesi istendi. Kurultayın sonunda ayrıca, Türkmen Kurultayı'ndan çıkan kararların uygulanması için Koordinasyon Kurulunun kurulduğu açıklandı. Koordinasyon kurulunun, Cumhurbaşkanlığı, başbakanlık, parlamento ve Irak'taki siyasi partilerin Türkmenlere gereken desteği vermesi için sık sık iletişim içinde olacağı bildirildi. Kurulun, Türkmen projesinin uygulanması için Birleşmiş Milletler Irak Temsilciliği ile çalışılacağı aktarıldı. (Türkmeneli TV)

8 SALİHİ: KERKÜK ÜN ÖZEL STATÜYE KAVUŞTURULMASINI İSTİYORUZ 18 Mayıs 2017 Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, Kerkük hakkında, Kerkük ün özel statüye kavuşturulmasını istiyoruz dedi. Irak ın Başkenti Bağdat ta konuşan Salihi, Türkmen partiler olarak, Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonu nezdinde gerçekleşen toplantıda birtakım kararlar aldıklarını söyledi. Terör örgütü IŞİD sonrası için coğrafyayı korumak amacıyla Türkmen Projesi sunacaklarını ifade eden Salihi, Kerkük ün özel statüye kavuşturulmasını istiyoruz dedi. Türkmen siyasi partilerin IŞİD sonrası Kerkük ün yanı sıra Tuzhurmatu ve Telafer in durumuyla ilgili de ortak tutum sergileyeceklerini kaydeden Salihi, Türkmenler adına yeni bir adım atıyoruz. YPG ve PKK terör örgütlerinin varlığı olmadan Telafer in vilayete dönüştürülmesi gerekiyor diye konuştu. Türkmen lider sözlerini şöyle tamamladı: Tuzhurmatu nun da PKK baskısından uzak, Türkmen dili ve kültürünün yaşatılabilmesi için vilayete dönüştürülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konulardaki strateji ve yol haritamızı yarın ayrıca açıklayacağız. Meşru olan bu taleplerimizde tüm Türkmen partiler ittifak etti. ( )

9 IRAK BAŞBAKANI: IRAK TÜRKMENSİZ IRAK DEĞİLDİR 18 Mayıs 2017 Irak Başbakanı Haydar El-Abadi; Irak, Türkmen oluşumu dâhil değişik oluşumları olmadan ulusal bir Irak olamaz. Ulusallık bir sembol değil Irak ın ve Irak halkının ayakta durmasının bir güvencesidir şeklinde bir açıklamada bulundu. Türkmenlerin Irak ın Başkenti Bağdat ta gerçekleşen kongrelerinde Irak Başbakanı El-Abadi yerine konuşan Kanun Devleti Milletvekili Abbas El-Beyati konuşmasında şu ifadede bulundu: Hiçbir oluşum başka bir oluşumu yok edemez. Bizlerin başta Kerkük vilayetinde olmak üzere ortak yaşam üzerinde anlaşmamız gerekir. Irak ın ayakta durmasının sırrı değişik oluşumlar, etnik varlıklar ve mezheplerin olmasıdır. ( TÜRKMEN BÖLGELERİ BİR KEZ DAHA TERÖRÜN HEDEFİ HALİNE GELMEKTEDİR 18 Mayıs Mayıs gecesinin geç saatlerinde IŞİD terör örgütünden bir grup Irak ın Tuzhurmatu ilçesine bağlı Amirli Nahiyesinde bazı güvenlik noktalarına ve Pir Ahmet ile Zincirli Türkmen köylerine saldırıda bulundu. Irak Türkmen Cephesi bu hususta yapmış olduğu açıklamasında saldırıyı kınayarak Türkmen bölgelerinin IŞİD terör örgütünün hala işgalinde kalmış olması Irak Hükümetinin Türkmenleri hedef alan bu saldırıların

10 önünde suskun kalmasını açıkça gösteriyor, Havice ve diğer yakın bölgeler kurtarılmış olsaydı bu tür saldırılar meydana gelmezdi. Havice nin kurtarılması ve terörün yok edilmesi ve sonrasında bu bölgelerin yeniden imar edilmesi Türkmenler için ana hedeflerinden biridir şeklinde açıklamada bulundu. (ITC Enformasyon Bürosu) ITC'DEN 19 MAYIS KUTLAMASI 19 Mayıs 2017 Irak Türkmen Cephesi Erbil Binasında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebeti ile kutlama düzenlendi. Kutlamada Erbil'deki Türkiye Başkonsolosluğundan yetkililer, Beşiktaş Spor Kulübünden bir heyet ve aynı zamanda Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi ve Kürt Bölgesel Yönetimi Milletvekili Aydın Maruf ve çok sayıda Erbilli Türkmen gençler katıldı. Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi ve Kürt Bölgesel Yönetimi Milletvekili Aydın Maruf kutlamada yaptığı konuşmada Türk Dünyasında olduğu gibi bütün Türkmeneli bölgesinde de bu günü gururla kutladıklarını ve Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk ü andıklarını belirtti. Beşiktaş Spor Kulübüne ve 1903 Kara Kartallar Derneği Başkanı Cengiz Sarıkaya'ya Kerkük ve Erbil'de futbol okulu açtıkları için Irak Türkmen Cephesi nin plaketi hediye edildi. Aynı zamanda Türkmen Gençlerine olan desteği dolayısıyla 1903 Kara Kartallar Derneği Başkanı Cengiz Sarıkaya Beşiktaş Spor Kulübünün plaketini Aydın Maruf a verdi. Beşiktaş Spor Kulübü Temsilcisi ve 1903 Kara Kartallar Derneği Başkanı Cengiz Sarıkaya Türkmeneli bölgelerinde bulundukları ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlama törenine katıldıkları için mutlu olduklarını dile getirdi. (Türkmeneli TV)

11 TÜRKMENLER, KERKÜK YEREL YÖNETİMİNİN DEĞİŞTİRİLMESİNİ İSTİYOR 23 Mayıs 2017 Irak'ta Türkmeneli Partisi Genel Başkanı Riyaz Sarıkahya, Kerkük yerel yönetiminin değiştirilmesi talebinde bulundu. Sarıkahaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İnatçı, diktatör ve tekel bir yönetim olan Kerkük Yerel Yönetiminin bir an önce değiştirilerek kentin rahatlaması gerekiyor. Kentteki Türkmen, Kürt ve Arap etnik gruplar arasında bölüştürülmüş bir yönetimin başa gelmesi Kerkük'e yeniden barışın gelmesine yol açacağına inanıyorum." dedi. Kentte Kürt siyasi hareketinin bayrak krizini ortaya çıkarmasına izin veren yerel hükümet olduğunu savunan Sarıkahya, "Hem başarısız hem kentin başına büyük problemler açan yerel yönetim etnik gruplar arasında da sorunlar yaratmıştır. Kürt siyasi partileri bayrak yanlışından en kısa zamanda dönmeli ve kentin etnik yapı ve birlikte yaşama kültürüne zarar verecek her türlü eylemlerden geri adım atmalıdır'' ifadelerini kullandı. Yerel hükümetin de etkisi olduğu bayrak krizinin çözümü için Kerkük'e özel bir bayrağın çizilmesi gerektiğinin altını çizen Sarıkahya, şunları kaydetti: "Kerkük'teki bayrak krizinin çözümü için tüm etnik grupları temsil eden yeni bir bayrak çizelim. Aksi takdirde tek bir tarafın bayrağının kentte asılmasına kesinlikle karşıyız. Bu duruma bir tek Türkmenler değil, Araplar, Irak Merkezi Hükümeti ve Birleşmiş Milletler de karşı çıkmıştır." (Anadolu Ajansı) TÜRKMENLER VE ARAPLAR KÜRT BÖLGESEL YÖNETİMİNE KATILMA KONUSUNU REDDEDİYORLAR 24 Mayıs 2017 Irak ın Kerkük Vilayetindeki Türkmen ve Arap oluşumları Kerkük Vilayetinin Irak ın bir parçası olarak kalması, Irak tan ayrılmaması ve Kürt Bölgesel Yönetimine katılmaması konusunda tutumlarını bir daha yenilediler.

12 Kerkük İl Meclisi Üyesi İdris Kasım yapmış olduğu bir basın açıklamasında: Türkmenlerin Bağdat ta düzenlemiş oldukları kongrenin Türkmen oluşumunun Irak ın bir parçası olarak kalmasının bir ilanı mahiyetindeydi. Türkmen halkı Irak oluşumlarının arasında sevgi ve barışçıl bir şekilde bir arada yaşamaktan yanadır. Kerkük teki Arap oluşumu da anayasanın bu tür çekişmeleri çözmeye yeterli olduğunu bildirmiştir şeklinde ifadelerde bulundu. (Efkar Hurra) YAHYAVA KAMPI ZİYARET EDİLDİ 25 Mayıs 2017 Hatun Kültürel Müessesesi Yahyava Göçmenler kampını ziyaret ederek kadınlar ile bir araya geldi. Kadınlar ile bir araya gelen Hatun Kültürel Müessesesi Başkanı Yüksel Terzibaşı göçmen kadınlar ile sıkıntılarını görüştü. Görüşmede göçmen aileler sosyal ve sağlık alanlarında bilgilendirildi. Ziyaretin ardından hayırseverlerin katkısıyla Yahyava Kampındaki bir kısım göçmen ailelere Dikiş Makineleri Hatun Kültürel Müessesesi tarafından dağıtıldı. (Türkmeneli TV) KERKÜK TE EMEKLİYE AYRILAN ÖĞRETMENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ 25 Mayıs 2017 Kerkük İl Eğitim Dairesi Türkmence Eğitim Bölümü, Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı koordinasyonuyla emekliye ayrılan Türkmence Eğitimi öğretmenleri için ödül töreni düzenledi. Kerkük'te Barış Kız Lisesi'nde gerçekleşen ödül töreninde, Kerkük İl Eğitim Dairesinden yetkililer, Türkmence Eğitimi Sorumluları, Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı sorumluları, Türkmence

13 Eğitimi okul müdürleri, eğitim müfettişleri ve öğretmenler hazır bulundu. Kerkük Türkmence Eğitim Bölümü Müdürü Hazım Şükür Tavuklu yaptığı konuşmada, Türkmence Eğitimi bünyesinde görev yapan öğretmenlerin Türkmen Milleti için onur kaynağı olduklarını belirtti. Kerkük İl Eğitim Dairesi Müdür Vekili Ferhan Hüseyin ise, emekliye ayrılan öğretmenlerin ömürlerinin en güzel günlerini ülkelerine ve Kerkük'e hizmet için feda ettiklerini söyledi. Bu arada Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Muzaffer Arslan, Türkmence Eğitimi'nde görev yapan öğretmenleri meçhul savaşçılar olarak niteledi. Türkmen Öğretmenler Birliği Başkanı Abdülselam Bayraktar da Türkmence Eğitimi bünyesinde çalışanlardan övgü dolu sözlerle bahsetti. (Türkmeneli TV) TÜRKMEN KOORDİNASYON KURULU İLK TOPLANTISINI BAĞDAT TA GERÇEKLEŞTİRDİ 25 Mayıs 2017 Türkmen Koordinasyon Kurulu 24 Mayıs 2017 akşamı ilk toplantısını Şeyh Taki El-Mevla, Erşat Salihi, Mohammad Mehdi Bayatlı, Hasan Turan, Yılmaz Şabaz Naccar ve Hasan Özmen in katılımları ile Irak ın Başkenti Bağdat ta gerçekleşti. UNAMI Temsilcisi Mayıs ta Yapılan Türkmen Kurultayının başarılı geçmesinden dolayı hazırlık komisyonunu ve Türkmen Halkını kutladı. Ayrıca, BM Irak Temsilcisi Jan Kubis, BM Güvenlik Konseyinde yaptığı konuşmada Türkmen Kurultayını övdüğünü dile getirdi. Toplantıda, kurultay sonuçları ve kararları değerlendirildi. Uygulama programı, Türkmen Koordinasyon Kurulu ve kurulacak ek kurul ele alındı. Toplantılara Ramazan ayında Kerkük te devam edilmesine karar verildi. ( IRAK BAKANLAR KURULUNUN BAYRAK KRİZİ HAKKINDAKİ YENİ YAZISI 26 Mayıs 2017 Irak Bakanlar Kurulu, Kerkük Valiliğine yönelttiği resmi bir yazıda Kerkük te Irak Bayrağının yanında Kürt Bölgesi bayrağının asılmasının anayasaya aykırı olduğunu, bu husustaki Irak parlamentosunun vermiş olduğu kararın il meclisinden verilen kararı iptal ettiğini bildirmiştir. 11 Mayıs tarihli Kerkük il meclisine ve Kerkük valiliğine yöneltilen adı geçen yazıda şu hususlara yer verilmiştir: Irak anayasasının 1. maddesine göre Irak Cumhuriyeti federal bir devlet olup parlamenter ve demokratik bir sistemle yönetilmektedir. Bu anayasa Irak ın birliğinin garantisidir. Kerkük Vilayeti anayasanın 140. maddesine göre Kürt Federe bölgesinin bir parçası

14 addedilmemektedir. Anayasanın 12. maddesi de Irak ta bayrak konusunu bir yasa ile düzenlemektedir yılında çıkan 9 nolu kanun (ki 1986 yılında yürürlüğe girmiş olan 33 nolu Irak bayrağı kanununu değiştirmiştir) hiçbir vilayete kendisine özgü bir bayrak asması yetkisini vermemiştir. Dolayısı ile Kürt Federe Bölgesi bayrağının Kerkük vilayetinde asılmasının yasalara göre bir mesnedi yoktur. Ayrıca 2008 yılında çıkan 21 nolu iller yasası gereğince tüm il meclisleri parlamentonun kontrolüne tabi olduğu aşikârdır. Dolayısı ile parlamentonun Kerkük vilayeti meclisinin bu husustaki kararının iptali kararı geçerlidir ve uyulması gerekir. Bakanlık, Kerkük il meclisinden ve vilayetinden bu husustaki kararlarının iptal edilmek üzere yeni bir karar vermesi talebinde bulunmuştur. (Efkar Hurra) KERKÜK TE OTORİTE BOŞLUĞU: TÜRKMEN AVUKAT KAÇIRILDI 27 Mayıs Mayıs gecesi Türkmen Avukat Abdülkerim Ahmet Hurşit in evine kimliği belirsiz kişiler tarafından bir saldırı düzenlendi. Askeri kıyafet giymiş olan ve orduya ait araçlarla Türkmen Avukatın Kerkük ün merkezinde bulunan evine gece saat 1.30 da baskın yapıp evdekileri etkisiz hale getirmiş, evden dolar ve mevcut altınları gasp ederek avukat Abdülkerim ve onun oğlunu gözlerini bağlayarak şehir dışında bilinmeyen bir yere kaçırmışlardır. Kaçırma olayından birkaç saat sonra Türkmen Avukat ve oğlu serbest bırakılmıştır. Kerkük emniyet güçlerinden bir yetkili bu hususta şu açıklamalarda bulunmuştur: Avukat Abdülkerim Hurşit in evi gece saat 1.30 da silahlı kişiler tarafından saldırıya uğramış, saldırganlar avukatı ve avukatın oğlunu silah tehdidi altında kaçırmışlardır şeklinde ifadede bulundu. Kerkük şehrinde silahlı soygun ve adam kaçırma olayları artık yaygın bir hale geldiği belirtilmektedir. Nitekim, kısa bir süre önce de Altınköprü de bazı altın tüccarları soyguna maruz kalmış ve büyük miktarda altınları gasp edilmiştir. (Efkar Hurra)

15 ERŞAT SALİHİ NİN İÇİŞLERİ BAKANINA ÇAĞRISI 28 Mayıs 2017 Irak ın Kerkük şehrinde soygun ve adam kaçırma olaylarının artması üzerine ve Türkmen Avukat Abdülkerim Hurşit in evinden kaçırılması sonrası Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi Irak İçişleri Bakanına bir çağrıda bulunarak İçişleri Bakanının avukat Abdülkerim in evine baskın yapan tarafların kim olduğunu ve evinden gasp edilen malların akıbetini açığa kavuşturması talebinde bulundu. Salihi ayrıca Irak barosuna çağrıda bulunarak baronun Türkmen avukatın kaçırılması olayını izlemek üzere avukatlar ataması talebinde bulundu. Salihi kamuoyuna da bir açıklamada bulunarak şu cümlelere yer verdi: Kamuoyuna bizim bu cinayetler hakkında yeterli bilgiye sahip olduğumuzu bildirmek isteriz. Ancak önce güvenlikten sorumlu kişilerin konuya açıklık getirmelerini bekliyoruz. Ondan sonra da başka diyeceklerimiz olacaktır şeklinde konuştu. Erşat Salihi Türkmen avukatın kaçırılması olayı konusunda şu açıklamalarda da bulundu: Kerkük artık şehir halkından olmayan Kerkük ün dışından ve hatta Irak ın dışından gelen silahlı kişilerle dolu hale gelmiştir. Güvenlik durumu gittikçe kötüye doğru gitmektedir. Kerkük ahalisi içinde adam kaçırma, öldürme ve toplu cinayetler artmaktadır. Son olayda askeri kıyafet giyen askeri araçlar kullanan Kerkük SWAT güçlerine ve Kürt asayişine bağlı kişiler tarafından hiçbir yasal işlem yapılmadan ve ellerinde yasal bir izin olmadan Türkmen Avukat Abdülkerim Hamid i ve oğlunu kaçırmışlar ve evinde bulunan yüklü miktarda para ve altınları gasp etmişlerdir. Bu cinayetlerin biran önce önüne geçilmesi ve canilerin hak ettikleri cezaları alması kamuoyunun en tabi hakkı ve talebidir. (Milletvekili Erşat Salihi Enformasyon Bürosu)

16 KERKÜK TE SIĞINMACI AİLELERE YARDIM 29 Mayıs 2017 Ramazan ayının gelmesiyle birlikte insani yardımlar arttı. Bu kapsamda Ortadoğu Dayanışma ve Kalkınma Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı işbirliği ile Irak ın Kerkük şehrinde onlarca geliri düşük ve göçmen ailelere mali yardım dağıttı. Yardımların dağıtılması sırasında İHH İnsani Yardım Vakfı üyeleri de hazır bulundu. Ortadoğu Dayanışma ve Kalkınma Derneği Başkanı Kemal Beyatlı, gönderilen yardımlar nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti ve İHH İnsani Yardım Vakfı'na teşekkürlerini sundu. (Türkmeneli TV) KERKÜK AVUKATLARI AYAKTA 29 Mayıs 2017 Irak Avukatlar Sendikası Kerkük kolu, güvenlik güçleri üniforması giyen kimliği belirsiz silahlı kişilerin Türkmen Avukat Abdülkerim Hamit Hurşit in evine baskın düzenlenmesi nedeniyle protesto düzenledi. Protesto Kerkük Adliye Başkanlığı önünde gerçekleşti.

17 Irak Avukatlar Sendikası Kerkük kolu tarafından okunan bildiride, gerçekleşen bu çirkin olay şiddetle kınanırken, avukatların korunması için güvenlik güçlerinin daha fazla çaba sarf etmesi talep edildi. Türkmeneli Televizyonu muhabirine konuşan Avukat Ömer İbrahim ve Avukat Metin Hüsamettin Hürmüzlü avukatların korunmasını talep ettiler. (Türkmeneli TV) KERKÜK İL MECLİSİ TÜRKMEN KİTLESİ BASKINI KINADI 29 Mayıs 2017 Kerkük İl Meclisi'ndeki Türkmen Kitlesi, silahlı kişilerin Türkmen Avukat Abdülkerim Hamit Hurşit in evine yapılan baskını ve kaçırılma olayını kınadı. Türkmen Kitlesi'nden yapılan yazılı açıklamada, konuyla ilgilenmesi ve soruşturma açması nedeniyle İçişleri Bakanı Kasım El Araci'ye teşekkür edildi. Türkmen Kitlesi ayrıca, İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma sonucunu açıklamasını ve Türkmen avukatın evini basanların yargıya sevk edilmesini talep etti. (Türkmeneli TV) TÜRKMEN MİLLETVEKİLİ CASİM CAFER KERKÜK TE İŞLENEN CİNAYETLER HAKKINDA KONUŞTU 30 Mayıs 2017 Türkmen Milletvekili Casim Muhammed Cafer Kürdistan Yurtseverler Birliği üyesi olan Kerkük Valisini Kerkük te Türkmenlere karşı yaşanan adam kaçırma, cinayet ve göçe tabi tutma olaylarından sorumlu tuttu. Casim Cafer yapmış olduğu bir basın açıklamasında: Son günlerde Kerkük te Türkmen oluşumu aleyhinde adam kaçırma ve cinayet olaylarının arttığı görülmektedir. Kerkük Valisi güvenlikle ilgili bu olaylardan ve bu şehrin evlatlarına karşı işlenen cinayetlerden sorumludur ifadesini kullandı. Casim Cafer açıklamasında Kerkük te güvenlik dosyası ister asayiş olsun ister peşmerge olsun Kürtlerin sorumluluğu dahilindedir. Kerkük Valisi ve adı geçen güvenlik teşkilatı başta Türkmen oluşumu olmak üzere Kerkük halkının güvenliğini sağlamakta birinci derecede sorumludur. Birkaç gün önce doğalgaz şirketi genel müdür yardımcısının bir cinayete kurban gitmesi akabinde, Başbakan bu cinayeti Süleymaniye polis

18 teşkilatından bazılarının işlediğini bildirmiştir. Biz Kürtlerin kontrol ettiği paralı gruplar tarafından Türkmen ve Arapların Kerkük ten göç ettirilmeye ve cinayetler işlenmekte olduğuna dair elimizde kanıtlar bulunmaktadır. Kerkük te federal hükümetin bir varlığı yoktur. Kerkük Vilayeti Celal Talabani nin başkanı olduğu Kürdistan Yurtseverler Birliği tarafından yönetilmektedir. Bu çizgiye aykırı davrananların ya göç ettirilme veya öldürülmekle cezalandırılacağı aşikârdır. Türkmen oluşumu 2003 yılından bu yana aileyi kaybetmiştir. Bunlar ya öldürülmüşler ya kaçırılmışlar veya zorunlu göçe tabi tutulmuşlardır. Bazı aileler öldürülmekle tehdit edilerek, mal ve mülklerine el konarak Türkiye ye, İran a ve Irak ın güneyine zorunlu göçe tabi tutulmuşlardır. (Efkar Hurra)

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Temmuz - Ağustos 2013 - Sayı: 27 15 Temmuz 2013: Tuzhurmatu olaylarının araştırılması

Detaylı

IRAK TÜRKMEN CEPHESİ BAĞDAT TA MEYDANA GELEN PATLAMAYI KINADI

IRAK TÜRKMEN CEPHESİ BAĞDAT TA MEYDANA GELEN PATLAMAYI KINADI ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Temmuz 2016 - Sayı:84 ŞEHİTLER İÇİN İFTAR YEMEĞİ 01 Temmuz 2016

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı Mart - Nisan 2012- Sayı: 11-12 10 Mart: Kerkük vilayeti sorumluları arasında Kerkük

Detaylı

SALİHİ: TÜRKMEN FEDERAL BÖLGESİ KURMAKTAN BAŞKA ÇAREMİZ KALMADI

SALİHİ: TÜRKMEN FEDERAL BÖLGESİ KURMAKTAN BAŞKA ÇAREMİZ KALMADI ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Haziran 2016 - Sayı:82 SALİHİ: TÜRKMEN FEDERAL BÖLGESİ KURMAKTAN

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı -HAZİRAN 2011- Sayı: 2 1 Haziran: Irak Türkmen Cephesi nin Kerkük İl Başkanlığı

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Aytekin Enver, ORSAM Arapça Tercümanı -Ekim 2012- Sayı: 18 2 Ekim 2012: Irak

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı - Haziran 2012- Sayı: 14 4 Haziran 2012: Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonu,

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Ekim 2016 - Sayı:88 SALİHİ DEN BARZANİ AÇIKLAMASI 01 Ekim 2016 Irak

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Aytekin Enver, ORSAM Arapça Tercümanı -Şubat 2013- Sayı: 22 2 Şubat 2013: Irak

Detaylı

2. Telafer de mahsur kalan suçsuz sivillerin tahliyesi için güvenli bir koridorun açılması ve insan haklarının garantiye alınmasını talep ediyoruz.

2. Telafer de mahsur kalan suçsuz sivillerin tahliyesi için güvenli bir koridorun açılması ve insan haklarının garantiye alınmasını talep ediyoruz. ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01 15 Kasım 2016 Sayı:90 İLHANLI TEKKESİ NE DÜZENLENEN HAVA SALDIRISI

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Nisan 2016 - Sayı:78 IRAK TÜRKMEN AYAN VE AŞİRETLER MECLİSİ YENİ

Detaylı

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı.

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı. 15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-30 Eylül 2018 KERKÜK Ü İŞGAL PLANI 17 Eylül 2018 Irak Türkmen Cephesi

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı -EYLÜL 2011- Sayı: 5 5 Eylül: Türkmen polis müdürlerinden Albay Orhan Halil e yönelik

Detaylı

SALİHİ, El-ZAVRA GAZETESİNİN 147. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

SALİHİ, El-ZAVRA GAZETESİNİN 147. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-30 Haziran 2016 - Sayı:83 SALİHİ, El-ZAVRA GAZETESİNİN 147. YIL DÖNÜMÜNÜ

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Aytekin Enver, ORSAM Arapça Tercümanı -Ağustos 2012- Sayı: 16 1 Ağustos 2012:

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı -EKİM 2011- Sayı: 6 2 Ekim: Antalya Konyaaltı Belediyesi tarafından 01-09 Ekim

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 1-15 Mayıs 2016 - Sayı:80 BEŞİR KÖYÜ IŞİD'DEN TEMİZLENDİ 01 Mayıs 2016

Detaylı

MUSUL OPERASYONU, IRAK IN GELECEĞİ VE TÜRKMENLER KONFERANSI TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ. No.11, ARALIK 2016 TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ NO.

MUSUL OPERASYONU, IRAK IN GELECEĞİ VE TÜRKMENLER KONFERANSI TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ. No.11, ARALIK 2016 TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ NO. TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ No.11, ARALIK 2016 TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ NO.11, ARALIK 2016 MUSUL OPERASYONU, IRAK IN GELECEĞİ VE TÜRKMENLER KONFERANSI 15 Aralık 2016 tarihinde ORSAM, TEPAV ve TOBB Ekonomi

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-31 Mayıs 2016 - Sayı:81 WARREN: IŞİD KİMYASAL SİLAH KULLANDI 18 Mayıs

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Aytekin Enver, ORSAM Arapça Tercümanı -Nisan 2013- Sayı: 24 3 Nisan 2013: Irak

Detaylı

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ 15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Nisan 2017 - Sayı:100 IRAK PARLAMENTOSU'NDAN 'BAYRAK' KARARI 01 Nisan

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 15-31 Ekim 2014- Sayı: 47 KERKÜK VALİSİNİN TÜRKMEN GÖÇMENLERE KARŞI HASMANE

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Aytekin Enver, ORSAM Arapça Tercümanı -Kasım 2012- Sayı: 19 2 Kasım 2012: Londra

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Ekim 2014- Sayı: 46 KERKÜK TE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI 01 Ekim 2014 Kerkük

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Ortadoğu Uzman Yardımcısı 01-15 Ocak 2014- Sayı: 33 SEÇİMLERDE BAŞKALARI İLE ORTAK LİSTE

Detaylı

TURAN: KERKÜK Ü IŞİD TEHDİDİNDEN KORUMAk VE ELİMİZDE KALMASI EN ÖNEMLİ HUSUSLARDIR.

TURAN: KERKÜK Ü IŞİD TEHDİDİNDEN KORUMAk VE ELİMİZDE KALMASI EN ÖNEMLİ HUSUSLARDIR. ORSAM BÖLGESEL GELİŞMELER SÖYLEŞİLERİ ORSAM BÖLGESEL GELİŞMELER söyleşileri TURAN: KERKÜK Ü IŞİD TEHDİDİNDEN KORUMAk VE ELİMİZDE KALMASI EN ÖNEMLİ HUSUSLARDIR. Hasan TURAN Kerkük doğumlu olan Hasan Turan,

Detaylı

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Mayıs 2017 - Sayı:102 IRAK TÜRKMENLERİ İZMİR DE BULUŞTU 01 Mayıs 2017

Detaylı

IKBY-Irak Merkezi Hükümeti Çekişmesi ve Türkmenlerin Durumu

IKBY-Irak Merkezi Hükümeti Çekişmesi ve Türkmenlerin Durumu IKBY-Irak Merkezi Hükümeti Çekişmesi ve Türkmenlerin Durumu Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı Irak ta 7 Mart 2010 seçimlerinin ardından hükümet kurma konusunda siyasi çekişmenin etkileri halen devam

Detaylı

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ 15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Mart 2017 - Sayı:98 TÜRKMENLER KERKÜK PETROLÜNÜN İRAN ÜZERİNDEN İHRACINDAN

Detaylı

Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Aytekin Enver, ORSAM Arapça Tercümanı

Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Aytekin Enver, ORSAM Arapça Tercümanı ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Aytekin Enver, ORSAM Arapça Tercümanı Aralık 2012 Sayı: 20 1 Aralık 2012: Irak

Detaylı

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. ITC'DEN ABADİ'YE "TÜRKMEN BAKAN" ÇAĞRISI 01 Şubat 2017

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. ITC'DEN ABADİ'YE TÜRKMEN BAKAN ÇAĞRISI 01 Şubat 2017 15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Şubat 2017 - Sayı:96 ITC'DEN ABADİ'YE "TÜRKMEN BAKAN" ÇAĞRISI 01 Şubat

Detaylı

Devrim Öncesinde Yemen

Devrim Öncesinde Yemen Yemen Devrimi Devrim Öncesinde Yemen Kuzey de Zeydiliğe mensup Husiler hiçbir zaman Yemen içinde entegre olamaması Yemen bütünlüğü için ciddi bir sorun olmuştur. Buna ilaveten 2009 yılında El-Kaide örgütünün

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı -Mayıs 2012- Sayı: 13 2 Mayıs 2012: Irak Bakanlar Kurulu olağan üstü bir toplantı

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-31 Temmuz 2016 - Sayı:85 DEMOKRASİ GALİP GELDİ 17 Temmuz 2016 Irak

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-30 Eylül 2016 - Sayı:87 YAHYAVA KAMPINDA YANGIN 01 Eylül 2016 Irak

Detaylı

TUZHURMATU'NUN GÜVENLİĞİ VE İSTİKRARI ÖNCELİKLİ OLMALI 01 Haziran 2017

TUZHURMATU'NUN GÜVENLİĞİ VE İSTİKRARI ÖNCELİKLİ OLMALI 01 Haziran 2017 15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Haziran 2017 - Sayı:104 TUZHURMATU'NUN GÜVENLİĞİ VE İSTİKRARI ÖNCELİKLİ

Detaylı

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ 15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-31 Mart 2017 - Sayı:99 TÜRKMEN HEYETİ IRAK CUMHURBAŞKANIYLA GÖRÜŞTÜ 16

Detaylı

Kuzey Irak ta Siyasi Dengeler ve Bağımsızlık Referandumu Kararı. Ali SEMİN. BİLGESAM Orta Doğu ve Güvenlik Uzmanı

Kuzey Irak ta Siyasi Dengeler ve Bağımsızlık Referandumu Kararı. Ali SEMİN. BİLGESAM Orta Doğu ve Güvenlik Uzmanı Orta Doğu Kuzey Irak ta Siyasi Dengeler ve Bağımsızlık Referandumu Kararı Ali SEMİN BİLGESAM Orta Doğu ve Güvenlik Uzmanı 56 Stratejist - Temmuz 2017/2 Orta Doğu da genel olarak yaşanan bölgesel kriz ve

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Ortadoğu Uzman Yardımcısı 01-15 Mart 2014- Sayı: 37 ITC, EĞİTİM BAKANINDAN ELDEN ALINAN HAKLARI

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Ocak 2017 - Sayı:94 SALİHİ'DEN YENİ YIL MESAJI 01 Ocak 2017 Irak

Detaylı

ve Türkmenlerin Geleceği

ve Türkmenlerin Geleceği TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ No.18, EYLÜL 2017 Referanduma Doğru Irak ın ve Türkmenlerin Geleceği Konferansı 15 Eylül 2017 tarihinde ORSAM ve TEPAV işbirliğiyle Referanduma Doğru Irak ın ve Türkmenlerin Geleceği

Detaylı

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yayın Organı Mart 2014 Yıl: 1 Sayı: 10 Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çocuk Hizmetleri

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Kasım 2015 - Sayı:69 KONYA TÜRKMENELİ GENÇLİK TOPLULUĞU NUN FAALİYETLERİ

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı -TEMMUZ 2011- Sayı: 3 1 Temmuz: Kerkük Doktorlar Sendikası, Kerkük Vilayet Yönetimi

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Nisan 2015 - Sayı: 57 KANADA DA TÜRKMENLER ALTUNKÖPRÜ VE TAZEHURMATU

Detaylı

Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi

Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi 28.11.2016-22:02 Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi - Sudan Stratejik Çalışma ve Araştırmalar Merkezi Başkanı Dr. Hüseyin: - "Türkiye,

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :300 KARAR 300 : Gündem maddelerinin görüşülmesi tamamlanmış olduğundan Ağustos ayı meclis toplantısının birinci birleşiminin kapatılmasına, bir sonraki meclis birleşiminin 5 Ağustos 2016 Cuma

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-31 Aralık 2014- Sayı: 51 ITC BAŞKANI ERŞAT SALİHİ ERBİL DEKİ AMERİKAN

Detaylı

KASIM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2011 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Genel Merkezi tarafından Bingöl ilinden sorumlu Milletvekili

Detaylı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur

Detaylı

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ 15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-30 Nisan 2017 - Sayı:101 SALİHİ HÜKÜMETİ VE TÜRK MİLLETİNİ TEBRİK ETTİ

Detaylı

Temmuz 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Temmuz 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Temmuz 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin / Mezitli Belediye Başkanı nı ziyaret ederek

Detaylı

BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN DA BAŞBAKAN ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI AHMEDİNEJAD, DİNİ LİDER HAMANE

BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN DA BAŞBAKAN ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI AHMEDİNEJAD, DİNİ LİDER HAMANE BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN DA BAŞBAKAN ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI AHMEDİNEJAD, DİNİ LİDER HAMANE Aralık 03, 2006-12:00:00 BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN DA BAŞBAKAN ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI AHMEDİNEJAD, DİNİ LİDER HAMANEY

Detaylı

Bush, Suudi Kralıyla petrol fiyatı konuştu

Bush, Suudi Kralıyla petrol fiyatı konuştu Bush, Suudi Kralıyla petrol fiyatı konuştu Orta Doğu gezisinin son durağı Suudi Arabistan'da bulunan ABD Başkanı George W. Bush, Suudi Kralı Abdullah'la, yüksek petrol fiyatlarının ABD'yi nasıl etkilediği

Detaylı

23 Mart Mart 2015

23 Mart Mart 2015 23 Mart - 29 Mart Mart 9 1 10 2 3 4 5 6 7 8 11 9101113 12 13 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Nisan 13 23 Mart Pazartesi 24 Mart Salı 25 Mart Çarşamba 26 Mart Perşembe 27 Mart Cuma Dünya Tiyatrolar Günü 13:00

Detaylı

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER. Modern Siyaset Teorisi

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER. Modern Siyaset Teorisi SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER Modern Siyaset Teorisi Dersin Kodu SBU 601 Siyaset, iktidar, otorite, meşruiyet, siyaset sosyolojisi, modernizm,

Detaylı

EKİM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

EKİM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili EKİM 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Aydıncık İlçesi nde meydana gelen dolu yağışı

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

Suriye Arap Cumhuriyeti. Enformasyon Bakanlığı. Enformasyon Bakanlığı

Suriye Arap Cumhuriyeti. Enformasyon Bakanlığı. Enformasyon Bakanlığı Suriye Arap Cumhuriyeti Enformasyon Bakanlığı Suriye Arap Cumhuriyeti Enformasyon Bakanlığı makamınıza takdir ve saygılarını takdim ederken; Cumhurbaşkanı Beşşar el-esad ın 06 Ocak 2013 tarihinde yaptığı

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Ortadoğu Uzman Yardımcısı 16-31 Ocak 2014- Sayı: 34 TÜRKMEN ŞEHİTLER GÜNÜ 16 Ocak 2014 16

Detaylı

DİDİM. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Didim de anıldı

DİDİM. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Didim de anıldı Sayfa 4 15 Temmuz Demokrasi Parkı törenle açıldı Hafta içi 08:00 / 17.30 saatleri arasında hizmet vermekteyiz 3 10/Kasım/2016 DİDİM VATANDAŞLARIMIZIN DAİMA HİZMETİNDE... Çağrı Merkezi ve Halk Masası 444

Detaylı

NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mezitli Belediye Başkanı nı makamında ziyaret ederek

Detaylı

2011 KADIN İSTATİSTİKLERİ

2011 KADIN İSTATİSTİKLERİ 2011 İSTATİSTİKLERİ PARLAMENTO SEÇİM YILI PARLAMENTODAKİ MİLLETVEKİLİ MİLLETVEKİLİ İÇİNDEKİ PAY ( ) 1935 395 18 4.6 1943 435 16 3.7 1950 487 3 0.6 1957 610 8 1.3 1965 450 8 1.8 1973 450 6 1.3 1991 450

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com Tarih:11.04.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.haberler.com Tarih:11.04.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.haberler.com

Detaylı

Çoğunluk olmak, azınlığı yok saymak

Çoğunluk olmak, azınlığı yok saymak AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI TEŞKİLAT İÇİ HAFTALIK BÜLTENİ YIL: 2013 SAYI : 198 22-29-TEMMUZ 2013 İstanbul, geleneksel iftarımızda buluştu Çoğunluk olmak, azınlığı yok saymak anlamına gelmez Ülkedeki

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-30 Eylül 2014- Sayı: 45 KERKÜK YOLSUZLUKLARLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRÜ

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

Şerafettin TUĞ Kaymakamı

Şerafettin TUĞ Kaymakamı T.C. GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI İLÇE YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ SAYI :BO54VLK4354802.880,01/ 1462 08.09.2010 KONU :19 Eylül 2010 Gaziler günü... GAZİEMİR Gaziemir İlçesi 19 Eylül 2010 Gaziler Günü Anma Tören Programı

Detaylı

Sayı: 31/2014. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Sayı: 31/2014. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 24 Şubat 2014 tarihli Kırkaltıncı Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan Devlet, Kurumsal, Şehit ve Kayıp Şehit Cenaze Törenlerine İlişkin Kuralları

Detaylı

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden Neler Yaptık? Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın himayesinde 15 16 Eylül 2015 tarihleri

Detaylı

Irak ta Siyasi Kriz ve Şii Ulusal İttifakı

Irak ta Siyasi Kriz ve Şii Ulusal İttifakı Irak ta Siyasi Kriz ve Şii Ulusal İttifakı Sayfa 1 Irak ta Siyasi Kriz ve Şii Ulusal İttifakı Ali SEMİN Irak ta IŞİD terör örgütüne karşı verilen mücadele ülkenin siyasi ve askeri güç dengelerine de yansımaktadır.

Detaylı

Irak Türkleri: Maruz Kaldıkları Dışlanma ve Asimilasyon Uygulamaları

Irak Türkleri: Maruz Kaldıkları Dışlanma ve Asimilasyon Uygulamaları Irak Türkleri: Maruz Kaldıkları Dışlanma ve Asimilasyon Uygulamaları Habib HÜRMÜZLÜ Hukukçu, Yazar ve Gazeteci Ortadoğu Analiz Dergisi Başyazarı, Türkiye Bilindiği üzere, Misak-ı Milli sınırları içinde

Detaylı

EYLÜL 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

EYLÜL 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili EYLÜL 2016 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Yenişehir/Limonluk Mahallesi Muhtarlığını

Detaylı

MTO E- BÜLTEN. Tarih: Sayı:

MTO E- BÜLTEN. Tarih: Sayı: Ertuğrul Cad. No:15 35660 Menemen/İZMİR Tel : 0(232) 832 1021 Fax : 0(232) 832 1634 AMERİKAN KÜLTÜR YABANCI DİL KURSLARI MENEMEN TEMSİLCİLİĞİNDEN ZİYARET Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursları Menemen Temsilciliği

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 08.10.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26313

Resmi Gazete Tarihi: 08.10.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26313 Resmi Gazete Tarihi: 08.10.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26313 Amaç MADDE 1 KENT KONSEYİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar (1) Bu Yönetmeliğin amacı; kent yaşamında, kent vizyonunun

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-31 Mart 2015 - Sayı: 56 TÜRKMEN GÖNÜLLÜLERİ ŞEHİTLERİN CESEDİNİ BULDU

Detaylı

İslam Dünyasından Darbe Girişimine Tepkiler

İslam Dünyasından Darbe Girişimine Tepkiler İslam Dünyasından Darbe Girişimine Tepkiler Dünya üzerindeki birçok İslami kurum, kuruluş ve şahsiyetler Türkiye'de yaşanan darbe girişimi hakkında mesajlar yayımladı. 16.07.2016 / 22:09 15 Temmuz gecesi

Detaylı

EYLÜL 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

EYLÜL 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili EYLÜL 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli CHP İlçe örgütünün düzenlediği Yenimahalle

Detaylı

ONUR KURULU VE DANIŞMA KURULTAYLARI YÖNETMELİĞİ

ONUR KURULU VE DANIŞMA KURULTAYLARI YÖNETMELİĞİ ONUR KURULU VE DANIŞMA KURULTAYLARI YÖNETMELİĞİ 213 BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER AMAÇ MADDE 1- Onur Kurulu ve Danışma kurultayları (Küçük Kurultay ile Gençlik ve Kadın Danışma Kurultayları) partinin siyasal,

Detaylı

MARUF: Türkiye Cumhuriyeti

MARUF: Türkiye Cumhuriyeti SÖYLEŞİ MARUF: Türkiye Cumhuriyeti var oldukça bölgede Türkmenler de var olacaktır. AYDIN MARUF Aydın Maruf, lisans eğitimini Hukuk Fakültesi, yüksek lisans eğitimini ise Gazi Üniversitesi Uluslararası

Detaylı

SURİYE TÜRKMEN PLATFORMU I. TOPLANTISI ONUR VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ SONUÇ BİLDİRİSİ

SURİYE TÜRKMEN PLATFORMU I. TOPLANTISI ONUR VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ SONUÇ BİLDİRİSİ SURİYE TÜRKMEN PLATFORMU I. TOPLANTISI ONUR VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ SONUÇ BİLDİRİSİ Bismillairrahmanirrahim 1. Suriye de 20 ayı aşkın bir süredir devam eden kriz ortamı, ülkedeki diğer topluluklar gibi

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar:Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-31 Ağustos 2015 - Sayı:64 TÜRKİYE DİYANET VAKFI NDAN KERKÜK E MOBİL

Detaylı

ŞUBAT 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

ŞUBAT 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili ŞUBAT 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Mersin/Mezitli Gençlik Kolları ile TBMM de bir

Detaylı

Türkiye de Adalete Erişim için Adli Yardım Uygulamalarının Geliştirilmesine Destek Projesi

Türkiye de Adalete Erişim için Adli Yardım Uygulamalarının Geliştirilmesine Destek Projesi Türkiye de Adalete Erişim için Adli Yardım Uygulamalarının Geliştirilmesine Destek Projesi Adli Yardım «Ortak Sorunlar, Ortak Çözümler» Konferansı 10-11 Aralık Antalya Proje detayları Proje adı: Toplam

Detaylı

Başbakan Binali Yıldırım, başbakan olarak ilk kez memleketi Erzincan'a geldi.

Başbakan Binali Yıldırım, başbakan olarak ilk kez memleketi Erzincan'a geldi. Başbakan Binali Yıldırım, başbakan olarak ilk kez memleketi Erzincan'a geldi. 1/5 Başbakan Yıldırım'ı Erzincan Havalimanı'nda İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzurum Valisi

Detaylı

Yönetim Kurulu'na bilgilendirme yapıldı.

Yönetim Kurulu'na bilgilendirme yapıldı. Karar No Konu Karar Baro Müdürü Av.Utku KILINÇ'ın 08.07.2014 tarihli, Av.F. B.'nın kayıt durumu hakkındaki yazısı. Baro Müdürü Av.Utku KILINÇ'ın 08.07.2014 tarihli, Av.F. B.'nın kayıt durumu hakkındaki

Detaylı

SAVAŞ, GÖÇ VE SAĞLIK. 18 Mayıs 2015 İstanbul Şeyhmus GÖKALP

SAVAŞ, GÖÇ VE SAĞLIK. 18 Mayıs 2015 İstanbul Şeyhmus GÖKALP SAVAŞ, GÖÇ VE SAĞLIK 18 Mayıs 2015 İstanbul Şeyhmus GÖKALP Sunu 1. Savaş? Savaş Ortamı 2. Tarihe dokunmak 3. IŞİD in Irak ve Suriye de ardışık saldırıları ve sonrasında gelişen Halk Sağlığı sorunları 4.

Detaylı

İsviçreli siyasetçi ve örgütler: Diktatörlüğe karşı Kürtlerle dayanışma büyütmeli

İsviçreli siyasetçi ve örgütler: Diktatörlüğe karşı Kürtlerle dayanışma büyütmeli İsviçreli siyasetçi ve örgütler: Diktatörlüğe karşı Kürtlerle dayanışma büyütmeli İsviçreli örgütler ve siyasetçiler, Erdoğan diktatörlüğüne karşı yürüyerek, Kürt halkıyla uluslararası dayanışmanın büyütülmesi

Detaylı

20. RİG TOPLANTISI Basın Bildirisi Konya, 9 Nisan 2010

20. RİG TOPLANTISI Basın Bildirisi Konya, 9 Nisan 2010 T.C. BAŞBAKANLIK AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Siyasi İşler Başkanlığı 20. RİG TOPLANTISI Basın Bildirisi Konya, 9 Nisan 2010 - Reform İzleme Grubu nun (RİG) 20. Toplantısı, Devlet Bakanı ve Başmüzakerecimiz

Detaylı

MART 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2016 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Akdeniz/Karaduvar Mahallesinde saha çalışması

Detaylı

183 YILLIK GELENEĞİ DAHA ÇAĞDAŞ HALE GETİREREK DEVAM ETTİRECEĞİZ

183 YILLIK GELENEĞİ DAHA ÇAĞDAŞ HALE GETİREREK DEVAM ETTİRECEĞİZ 183 YILLIK GELENEĞİ DAHA ÇAĞDAŞ HALE GETİREREK DEVAM ETTİRECEĞİZ Muhtarlar Konfederasyonu 1.Olağan Genel Kurul toplantısını yaptı. Muhtarlar Konfederasyonunun Genel Başkanlığına Hüseyin Akdeniz seçildi.

Detaylı

Kerkük, Telafer, Kerkük...

Kerkük, Telafer, Kerkük... Kerkük, Telafer, Kerkük... P R O F. D R. Ü M İ T Ö Z D A Ğ A L A E D D İ N PA R M A K S I Z BAĞIMSIZ TÜRKMENELİ CUMHURİYETİ Kerkük Krizi ve Türkiye'nin Irak Politikası gerekçelerden vazgeçerek konuyu

Detaylı

EKİM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

EKİM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili EKİM 2011 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Taksim International Abant Palace Otelde düzenlenen CHP Parlamento

Detaylı

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yeni Seçilen Tarsus CHP İlçe Yönetimini ziyaret ederek

Detaylı

Eylül 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Eylül 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Eylül 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Yenişehir İlçesi CHP Belediye Başkanı aday

Detaylı

Güneş (Kıbrıs) 17 11 2014

Güneş (Kıbrıs) 17 11 2014 Güneş (Kıbrıs) 17 11 2014 Demokrat Bakış (Kıbrıs) 17 11 2014 www.kibrisinternetgazetesi.com 17 11 2014 EROĞLU, KARTAL BELEDİYE BAŞKANI ÖZ VE TC ESKİ BAKANLARINDAN GÜREL İ KABUL ETTİ CUMHURBAŞKANI EROĞLU,

Detaylı

TBMM MİLLETVEKİLLERİ Cinsiyete göre dağılım. TBMM MİLLETVEKİLLERİ Partilere göre dağılım YEREL YÖNETİMLER KADIN ORANI (%)

TBMM MİLLETVEKİLLERİ Cinsiyete göre dağılım. TBMM MİLLETVEKİLLERİ Partilere göre dağılım YEREL YÖNETİMLER KADIN ORANI (%) TBMM MİLLETVEKİLLERİ Cinsiyete göre dağılım SEÇİM YILI PARLAMENTODAKİ MİLLETVEKİLİ MİLLETVEKİLİ 1935 395 18 4.6 1943 435 16 3.7 1950 487 3 0.6 1957 610 8 1.3 1965 450 8 1.8 1973 450 6 1.3 1991 450 8 1.8

Detaylı

TÜRKMENELİ ÖĞRENCİ VE GENÇLER BİRLİĞİNİN TÜRKMEN ŞEHİT GÜNÜ ANISINA ETKİNLİKLERİ 16 Ocak 2015

TÜRKMENELİ ÖĞRENCİ VE GENÇLER BİRLİĞİNİN TÜRKMEN ŞEHİT GÜNÜ ANISINA ETKİNLİKLERİ 16 Ocak 2015 ORSAM IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-31 Ocak 2015- Sayı: 53 IRAK'TA "TÜRKMEN ŞEHİTLER" ANILDI 16 Ocak 2015 Irak

Detaylı

Türkmenistan ata yurdumuz

Türkmenistan ata yurdumuz Türkmenistan ata yurdumuz Ağustos 15, 2013-5:41:17 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Türkiye, Türkmenistan'ı ata yurdumuz olarak görüyoruz. Türkmenistan'ın her başarısından en az Türkmenistan kadar büyük

Detaylı