10/09/2017 Saat 14:00-19:00 Otele yerleşme SAAT/GÜN 1. GÜN (11/09/2017) SAAT/GÜN 2. GÜN (12/11/2017) SAAT/GÜN 3. GÜN (13/11/2017)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "10/09/2017 Saat 14:00-19:00 Otele yerleşme SAAT/GÜN 1. GÜN (11/09/2017) SAAT/GÜN 2. GÜN (12/11/2017) SAAT/GÜN 3. GÜN (13/11/2017)"

Transkript

1 2229 Ayrıntılı Etkinlik Eğitim Programı:FEN BİLGİSİ VE BİYOLOJİ ÖĞRETMEN ADAYLARINA YÖNELİK BİLİM DANIŞMANLIĞI ÇALIŞTAYI-III *Ders içerikleri etkinlik planlarında ayrıntılı verilmiştir. 10/09/2017 Saat 14:00-19:00 Otele yerleşme SAAT/GÜN 1. GÜN (11/09/2017) SAAT/GÜN 2. GÜN (12/11/2017) SAAT/GÜN 3. GÜN (13/11/2017) 08:00-08:45 AÇILIŞ:Projede yaygın etkiyi arttırmak için Amasya Valisi, Amasya Üniversitesi Rektörü, Amasya İl Miili Eğitim Müdürü, Amasya Valiliği Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi Müdürü, Basın davet edilecektir. 08:00-08:45 DERS ADI: Tubitak proje yarışmaları, burs ve destekleri (Ders Planı No: 6) Doç. Dr.Mustafa BÖYÜKATA; Doç.Dr. D.Duygu 08:00-08:45 DERS ADI: Tubitak ve Tubitak-MEB Proje Yarışmaları Süreci (Ders Planı No:11) Tubitak Proje Yarışmaları ve Tubitak- MEB ortaklaşa düzenledikleri yarışmaları hakkında bilgi DERS KONUSU, İÇERİĞİ:TÜBİTAK'ın düzenlemiş olduğu proje yarışmaları ile burs ve destekleri hakkında bilgi Prof. Dr. Nazmi POLAT; Doç.Dr. Ersin DERS ADI: YARATICI DRAMA EŞLİĞİNDE TANIŞMA (Ders Planı No1) DERS ADI: Tubitak proje yarışmaları, burs ve destekleri (Ders Planı No: 6) DERS ADI: Tubitak ve Tubitak-MEB Proje Yarışmaları Süreci (Ders Planı No:11) Yrd. Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu;Doç.Dr.D.Duygu Doç. Dr.Mustafa BÖYÜKATA; Doç.Dr. D.Duygu Prof. Dr. Nazmi POLAT; Doç.Dr. Ersin

2 DERS KONUSU, İÇERİĞİ: Eğitmenin kendini tanıtması 2) Katılımcıları ayağa davet edilmesi ve yönergenin verilmesi 3) Katılımcıların kendilerini tanıtması: Bu aşamada katılımcıların birbirlerini tanımasına ilişkin olarak tanışma etkinliği yapılacaktır. DERS KONUSU, İÇERİĞİ:TÜBİTAK'ın düzenlemiş olduğu proje yarışmaları ile burs ve destekleri hakkında bilgi Tubitak Proje Yarışmaları ve Tubitak- MEB ortaklaşa düzenledikleri yarışmaları hakkında bilgi DERS ADI: YARATICI DRAMA EŞLİĞİNDE TANIŞMA (Ders Planı No:1) DERS ADI: Proje Fikri Nasıl Oluşur ve Proje Yönetimi (Ders Planı No:7) DERS ADI: Proje yarışmalarında değerlendirme kriterleri (Ders Planı No:12) Yrd. Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu;Doç.Dr.D.Duygu Doç. Dr.Mustafa BÖYÜKATA; Doç.Dr. D.Duygu Prof. Dr. Nazmi POLAT; Doç.Dr. Ersin DERS KONUSU, İÇERİĞİ:Eğitmenin kendini tanıtması 2) Katılımcıları ayağa davet edilmesi ve yönergenin verilmesi 3) Katılımcıların kendilerini tanıtması: Bu aşamada katılımcıların birbirlerini tanımasına ilişkin olarak tanışma etkinliği yapılacaktır. DERS KONUSU, İÇERİĞİ:Bu derslerde Proje Tabanlı Araştırmacılığa Giriş: Araştırmacılık ve Proje Yönetimine Giriş yapılacaktır. Tanıma, Tanıtma, Doğru İfade Etme ve Özgünlük noktaları ele alınacak; bu çerçevede uygulamalar yapılarak hem katılımcılar ısındırılacak hem de birlikte çalışabilecek şekilde kaynaşma sağlanacaktır. Katılımcıları farklılıkları ile tanımaya ve bu yolla projelerde özgünlük anlatımına hazırlık yapılacaktır. DERS KONUSU, İÇERİĞİ:Tubitak Proje Yarışmaları ve Tubitak-MEB ortaklaşa düzenledikleri yarışmalarındaki değerlendirme kriteleri akkında bilgi verilecektir DERS ADI: Eğitimde proje tabanlı öğrenme (Ders Planı No:2) DERS ADI: Proje Fikri Nasıl Oluşur ve Proje Yönetimi (Ders Planı No:7) DERS ADI: Tubitak proje yarışmalrında değerlendirme kriterleri (Ders Planı No:12)

3 Yrd.Doç. Dr.Murat KURT; Prof.Dr. Mustafa BÖYÜKATA DERS KONUSU, İÇERİĞİ:Eğitimde proje tabalı öğrenmenin önemi ve bilimsel düşünmeye yönelik katkıları, öğrenen ve öğretenin özellikleri, Proje tabanlı öğretim yönteminin yararları, Sınırlılıklar, Yöntemin uygulanmasında izlenecek aşamalar, yöntemin uygulanmasında dikkat edilecek hususlar hakkında bilgi Doç. Dr.Mustafa BÖYÜKATA; Doç.Dr. D.Duygu DERS KONUSU, İÇERİĞİ:Bu derslerde Proje Tabanlı Araştırmacılığa Giriş: Araştırmacılık ve Proje Yönetimine Giriş yapılacaktır. Tanıma, Tanıtma, Doğru İfade Etme ve Özgünlük noktaları ele alınacak; bu çerçevede uygulamalar yapılarak hem katılımcılar ısındırılacak hem de birlikte çalışabilecek şekilde kaynaşma sağlanacaktır. Katılımcıları farklılıkları ile tanımaya ve bu yolla projelerde özgünlük anlatımına hazırlık yapılacaktır. Prof. Dr. Nazmi POLAT; Doç.Dr. Ersin DERS KONUSU, İÇERİĞİ:Tubitak Proje Yarışmaları ve Tubitak-MEB ortaklaşa düzenledikleri yarışmalarındaki değerlendirme kriteleri akkında bilgi verilecektir DERS ADI:Eğitimde proje tabanlı öğrenme (Ders Planı No:2) Ders Saati: 5 DERS ADI: Proje Fikri Nasıl Oluşur ve Proje Yönetimi (Ders Planı No:7) Ders Saati: 5 DERS ADI:Çevre, Teknoloji ve Buluşlar (Ders Planı No:13) Yrd.Doç. Dr.Murat KURT; Prof.Dr. Mustafa BÖYÜKATA DERS KONUSU, İÇERİĞİ:Eğitimde proje tabalı öğrenmenin önemi ve bilimsel düşünmeye yönelik katkıları, öğrenen ve öğretenin özellikleri, Proje tabanlı öğretim yönteminin yararları, Sınırlılıklar, Yöntemin uygulanmasında izlenecek aşamalar, yöntemin uygulanmasında dikkat edilecek hususlar hakkında bilgi Doç. Dr.Mustafa BÖYÜKATA; Doç.Dr. D.Duygu DERS KONUSU, İÇERİĞİ:Bu derslerde Proje Tabanlı Araştırmacılığa Giriş: Araştırmacılık ve Proje Yönetimine Giriş yapılacaktır. Tanıma, Tanıtma, Doğru İfade Etme ve Özgünlük noktaları ele alınacak; bu çerçevede uygulamalar yapılarak hem katılımcılar ısındırılacak hem de birlikte çalışabilecek şekilde kaynaşma sağlanacaktır. Katılımcıları farklılıkları ile tanımaya ve bu yolla projelerde özgünlük anlatımına hazırlık yapılacaktır. Yrd.Doç.Dr. Cengiz YILDIRIM DERS KONUSU, İÇERİĞİ:Çevre, Teknoloji ve Buluşlar Hayatımızdaki Yeri semineri ile bilgi verilecekitr. 13:00-13:45 Öğle Yemeği 13:00-13:45 Öğle Yemeği 13:00-13:45 Öğle Yemeği 14:00-14:45 Ders Saati: 5 DERS ADI: Temel Bilimsel Kavramlar ve Süreçler (Ders Planı No:3) 14:00-14:45 Ders Saati: 6 DERS ADI: Bilimsel Araştırmalarda Etik (Ders Planı No:8) 14:00-14:45 Ders Saati: 6 DERS ADI:Çevre, Teknoloji ve Buluşlar (Ders Planı No:13)

4 Doç. Dr.Mustafa BÖYÜKATA; Doç.Dr. D.Duygu Prof. Dr. Vahit KONAR; Prof.Dr. Mustafa BÖYÜKATA Yrd.Doç.Dr. Cengiz YILDIRIM 15:00-15:45 Ders Saati: 6 DERS KONUSU, İÇERİĞİ:Bir bilimsel çalışmada temel bilimsel Kavramlar ve süreçler hakkında bilgi DERS ADI: Temel Bilimsel Kavramlar ve Süreçler (Ders Planı No:3) 15:00-15:45 Ders Saati: 7 DERS KONUSU, İÇERİĞİ:Bilimsel Araştırma ve Etik, Etik in Anlamı ve Amacı,Araştırma Etiği Etik İlkeler, Araştırmalarda Bilimsel Tutumlar, TÜBA Bilimsel Doğruluk Temel ilkeleri, Bilimsel Çalışmalarda Karşılaşılan DERS ADI: Bilimsel Araştırmalarda Etik (Ders Planı No:8) 15:00-15:45 Ders Saati: 7 DERS KONUSU, İÇERİĞİ:Çevre, Teknoloji ve Buluşlar Hayatımızdaki Yeri (Naylon Aşkı Öldürür) semineri ile bilgi verilecekitr. DERS ADI: Bilimsel Araştırmada Veri Toplama ve Analiz Yöntemleri (Ders Planı No:14) Doç. Dr.Mustafa BÖYÜKATA; Doç.Dr. D.Duygu DERS KONUSU, İÇERİĞİ:Bir bilimsel çalışmada temel bilimsel Kavramlar ve süreçler hakkında bilgi Prof. Dr. Vahit KONAR; Prof.Dr. Mustafa BÖYÜKATA DERS KONUSU, İÇERİĞİ:Bilimsel Araştırma ve Etik, Etik in Anlamı ve Amacı,Araştırma Etiği Etik İlkeler, Araştırmalarda Bilimsel Tutumlar, TÜBA Bilimsel Doğruluk Temel ilkeleri, Bilimsel Çalışmalarda Karşılaşılan Etik Sorunlar, Etik Dışı Davranışların Başlıca Nedenleri, Araştırmalarda Başlıca Etik İhlalleri, Araştırma Etiğinin İhlalinde Uygulanan Yaptırımlar, Bilimsel Etiğe Aykırı Tutumların Önlenmesi,Eğitim Araştırmalarında Sık Rastlanan Etik Hatalar hakkında bilgi verilecektir Prof. Dr. Orhan KARAMUSTAFAOĞLU; Doç.Dr. Ersin DERS KONUSU, İÇERİĞİ:Bilimsel araştırmada veri toplama ve analiz yöntemleri hakkında bilgi

5 16:00-16:45 Ders Saati: 7 DERS ADI: Temel Bilimsel Süreçler (Kaynak Tarama) (Ders Planı No:4) 16:00-16:45 Ders Saati: 8 DERS ADI: Fen Bilimlerinde Kullanılan temel laboratuar teknikleri ve uyulması gereken kurallar (Teorik ve Uygulama) (Paralel oturum) (Ders Planı No:9) 16:00-16:45 Ders Saati: 8 DERS ADI: Bilimsel Araştırmada Veri Toplama ve Analiz Yöntemleri (Ders Planı No:14) Doç. Dr.Mustafa BÖYÜKATA; Doç.Dr. D.Duygu Yrd. Doç. Dr. Arif AYAR; Doç.Dr. Hikmet Y.COĞUN Prof. Dr. Orhan KARAMUSTAFAOĞLU; Doç.Dr. Ersin 17:00-17:45 Ders Saati: 8 DERS KONUSU, İÇERİĞİ:Bilgiye ulaşmada kullanılan kaynaklar, arama motorları, ULAKBİM, kütüphanelerin kullanılması ve bilimsel kaynak yazma hakkında bilgi verillecektir. DERS ADI: Temel Bilimsel Süreçler (Kaynak Tarama) (Ders Planı No:4) 17:00-17:45 Ders Saati: 9 DERS ADI: Biyolojide kullanılan temel laboratuar teknikleri ve uyulması gereken kurallar (Teorik ve Uygulama) (Paralel 17:00-17:45 Ders Saati: 9 DERS KONUSU, İÇERİĞİ: Bilimsel araştırmada veri toplama ve analiz yöntemleri hakkında bilgi DERS ADI:Proje Önerisi Hazırlama (Ders Planı No: 15) Doç. Dr.Mustafa BÖYÜKATA; Doç.Dr. D.Duygu Yrd. Doç. Dr. Arif AYAR; Doç.Dr. Hikmet Y.COĞUN Doç.Dr. ; Doç.Dr. Ersin DERS KONUSU, İÇERİĞİ:Bilgiye ulaşmada kullanılan kaynaklar, arama motorları, ULAKBİM, kütüphanelerin kullanılması ve bilimsel kaynak yazma hakkında bilgi verillecektir. DERS KONUSU, İÇERİĞİ:Biyolojide kullanılan temel laboratuar teknikleri ve laboratuarda uyulması gereken kurallar hakkında bilgi oluşturarak bir proje konusu belirleyeceklerdir. Proje konusu belirlenirken sorunları belirleme, çözüm önerisi getirme, çözüm önerisine uygun deneysel yöntem belirleme, veri toplama ve raporlama gibi basamaklara dikkat edilecektir.

6 18:00-18:45 Ders Saati: 9 DERS ADI: İyi örnek Projelerin incelenmesi (Ders Planı No:5) 18:00-18:45 0 DERS ADI: İyi örnek Projelerin incelenmesi (Ders Planı No:10) 18:00-18:45 0 DERS ADI:Proje Önerisi Hazırlama (Ders Planı No: 15) Prof. Dr.Mustafa BÖYÜKATA, Doç. Dr. D. Duygu Prof. Dr.Mustafa BÖYÜKATA, Doç. Dr. D. Duygu Doç.Dr. ; Doç.Dr. Ersin DERS KONUSU, İÇERİĞİ:Öğrencilerle birlikte yapılmış örnek iyi projeler incelenecek ve proje hakkında tartışılacaktır. DERS KONUSU, İÇERİĞİ:Öğrencilerle birlikte yapılmış örnek iyi projeler incelenecek ve proje hakkında tartışılacaktır. oluşturarak bir proje konusu belirleyeceklerdir. Proje konusu belirlenirken sorunları belirleme, çözüm önerisi getirme, çözüm önerisine uygun deneysel yöntem belirleme, veri toplama ve raporlama gibi basamaklara dikkat edilecektir. Toplam Ders Sayısı=9 Toplam Ders Sayısı=10 Toplam Ders Sayısı=10 SAAT/GÜN 4. GÜN (14/11/2017) SAAT/GÜN 5. GÜN (15/11/2017) SAAT/GÜN 6. GÜN (16/11/2017) 08:00-08:45 DERS ADI:Proje Önerisi Hazırlama (Ders Planı No:15) 08:00-08:45 DERS ADI:Proje Uygulama (Ders Plan No:17) 08:00-08:45 DERS ADI: Projelerin sunulması ve değerlendirilmesi (Ders Plan No:20) Doç.Dr. ; Doç.Dr. Ersin ; Doç.Dr. ;

7 oluşturarak bir proje konusu belirleyeceklerdir. Proje konusu belirlenirken sorunları belirleme, çözüm önerisi getirme, çözüm önerisine uygun deneysel yöntem belirleme, veri toplama ve raporlama gibi basamaklara dikkat edilecektir. DERS KONUSU, İÇERİĞİ:Projelerini tamamlayan öğrenci gruplarına 30 dakikalık süre verilerek projeleri anlatmaları istenir. Tüm katılımcılara ve danışmanların projeleri değerlendirme kriterlere göre değerlendirmeler istenir. DERS ADI:Proje Önerisi Hazırlama (Ders Planı No:15) DERS ADI:Proje Uygulama (Ders Plan No:17) DERS ADI: Projelerin sunulması ve değerlendirilmesi (Ders Plan No:20) Doç.Dr. ; Doç.Dr. Ersin ; Doç.Dr. ; oluşturarak bir proje konusu belirleyeceklerdir. Proje konusu belirlenirken sorunları belirleme, çözüm önerisi getirme, çözüm önerisine uygun deneysel yöntem belirleme, veri toplama ve raporlama gibi basamaklara dikkat edilecektir. DERS KONUSU, İÇERİĞİ:Projelerini tamamlayan öğrenci gruplarına 30 dakikalık süre verilerek projeleri anlatmaları istenir. Tüm katılımcılara ve danışmanların projeleri değerlendirme kriterlere göre değerlendirmeler istenir. DERS ADI:Proje Önerisi Hazırlama (Ders Planı No:15) DERS ADI:Proje Uygulama (Ders Plan No:17) DERS ADI: Projelerin sunulması ve değerlendirilmesi (Ders Plan No:20) Doç.Dr. ; Doç.Dr. Ersin ; Doç.Dr. ;

8 oluşturarak bir proje konusu belirleyeceklerdir. Proje konusu belirlenirken sorunları belirleme, çözüm önerisi getirme, çözüm önerisine uygun deneysel yöntem belirleme, veri toplama ve raporlama gibi basamaklara dikkat edilecektir. DERS KONUSU, İÇERİĞİ:Projelerini tamamlayan öğrenci gruplarına 30 dakikalık süre verilerek projeleri anlatmaları istenir. Tüm katılımcılara ve danışmanların projeleri değerlendirme kriterlere göre değerlendirmeler istenir. DERS ADI:Genetik, Doku Mühendisliği ve Geleceğin Malzemeleri (Ders Planı No:16) DERS ADI:Proje Uygulama (Ders Plan No:17) DERS ADI: Projelerin sunulması ve değerlendirilmesi (Ders Plan No:20) Yrd. Doç. Dr. Arif AYAR ; Doç.Dr. ; DERS KONUSU, İÇERİĞİ:Hasar görmüş ve işlevsel olarak yeterli olmayan doku ve organları, olması gereken en mükemmel hale getirmeye çalışan disiplin doku mühendisliği ve geleceğin malzemeleri hakkında bilgi DERS KONUSU, İÇERİĞİ:Projelerini tamamlayan öğrenci gruplarına 30 dakikalık süre verilerek projeleri anlatmaları istenir. Tüm katılımcılara ve danışmanların projeleri değerlendirme kriterlere göre değerlendirmeler istenir. Ders Saati: 5 DERS ADI:Genetik, Doku Mühendisliği ve Geleceğin Malzemeleri ( (Ders Planı No:16) Ders Saati: 5 DERS ADI:Proje Uygulama (Ders Plan No:17) DERS ADI: Projelerin sunulması ve değerlendirilmesi (Ders Plan No:20) Yrd. Doç. Dr. Arif AYAR ; Doç.Dr. ; Doç.Dr. Ersin ; Doç.Dr. D.Duygu

9 DERS KONUSU, İÇERİĞİ:Hasar görmüş ve işlevsel olarak yeterli olmayan doku ve organları, olması gereken en mükemmel hale getirmeye çalışan disiplin doku mühendisliği ve geleceğin malzemeleri hakkında bilgi DERS KONUSU, İÇERİĞİ:Projelerini tamamlayan öğrenci gruplarına 30 dakikalık süre verilerek projeleri anlatmaları istenir. Tüm katılımcılara ve danışmanların projeleri değerlendirme kriterlere göre değerlendirmeler istenir. 13:00-13:45 Öğle Yemeği 13:00-13:45 Öğle Yemeği 13:00-13:45 Öğle Yemeği 14:00-14:45 Ders Saati: 6 DERS ADI:Proje Uygulama (Ders Plan No:17) 14:00-14:45 Ders Saati: 6 DERS ADI:Proje Uygulama/Raporlama (Ders Plan No:18) 14:00-17:00 Amasya Tarihi ve Amasya Gezisi ; ; Doç.Dr. oluşturarak bir belirlenen proje üzerinde bilimsel araştırma yöntemlerine uygun olarak hazırlanacaklardır. Bu projeler araştırma projesi yazma yöntemine uygun olarak yazılacaktır. Gönüllü Rehber eşliğinde Amasya' nın tarihi önemi anlatılarak gezi yapılacaktır. 15:00-15:45 Ders Saati: 7 DERS ADI:Proje Uygulama (Ders Plan No:17) ; 15:00-15:45 Ders Saati: 7 DERS ADI:Proje Uygulama/Raporlama (Ders Plan No:18) ; Doç.Dr. DERS KONUSU İÇERİĞİ: Gönüllü Rehber eşliğinde Amasya' nın tarihi önemi anlatılarak gezi yapılacaktır. Sabuncuoğlu Şerefettin Tıp Müzesi, Amasya Müzesi, Ferhatla Şirin

10 oluşturarak bir belirlenen proje üzerinde bilimsel araştırma yöntemlerine uygun olarak hazırlanacaklardır. Bu projeler araştırma projesi yazma yöntemine uygun olarak yazılacaktır. 16:00-16:45 Ders Saati: 8 DERS ADI:Proje Uygulama (Ders Plan No:17) 16:00-16:45 Ders Saati: 8 DERS ADI:Proje Uygulama/Raporlama (Ders Plan No:18) ; ; Doç.Dr. 17:00-17:45 Ders Saati: 9 oluşturarak bir belirlenen proje üzerinde bilimsel araştırma yöntemlerine uygun olarak DERS ADI:Proje Uygulama (Ders Plan No:17) 17:00-17:45 Ders Saati: 9 hazırlanacaklardır. Bu projeler araştırma projesi yazma yöntemine uygun olarak DERS ADI:Proje Uygulama/Sunu Hazırlama (Ders Plan No:19) ; ; Doç.Dr.

11 oluşturarak bir belirlenen proje üzerinde bilimsel araştırma yöntemlerine uygun olarak DERS KONUSU, İÇERİĞİ:Projelerini etkin bir şekilde anlatabilmek için sunum teknikleri kullanılarak sunum hazırlatılır. Ayrıca öğrencilerin yaratıcılıklarını ortaya koyarak poster ve projeyi görsel hale getirebilmek için gerekli materyaller hazırlamaları istenir. 18:00-18:45 0 DERS ADI:Proje Uygulama (Ders Plan No:17) ; 18:00-18:45 0 DERS ADI:Proje Uygulama/Sunu Hazırlama (Ders Plan No:19) ; Doç.Dr. oluşturarak bir belirlenen proje üzerinde bilimsel araştırma yöntemlerine uygun olarak DERS KONUSU, İÇERİĞİ:Projelerini etkin bir şekilde anlatabilmek için sunum teknikleri kullanılarak sunum hazırlatılır. Ayrıca öğrencilerin yaratıcılıklarını ortaya koyarak poster ve projeyi görsel hale getirebilmek için gerekli materyaller hazırlamaları istenir. Toplam Ders Sayısı=10 Toplam Ders Sayısı=10 Toplam Ders Sayısı=4

BĠLĠMSEL PROJE YAZMA EĞĠTĠMĠ

BĠLĠMSEL PROJE YAZMA EĞĠTĠMĠ BĠLĠMSEL PROJE YAZMA EĞĠTĠMĠ (AYRINTILI ETKĠNLĠK PROGRAMI) Eğitmenler Prof. Dr. Hamdi TEMEL Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Prof. Dr. Nurettin YAYLI Karadeniz Teknik Üniversitesi Eczacılık Fakültesi

Detaylı

İLKÖĞRETİM OKULLARI 2008-2009 ÖĞRETİM YILI HAZİRAN DÖNEMİ MESLEKİ ÇALIŞMALARA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

İLKÖĞRETİM OKULLARI 2008-2009 ÖĞRETİM YILI HAZİRAN DÖNEMİ MESLEKİ ÇALIŞMALARA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR (EK-1) İLKÖĞRETİM OKULLARI 2008-2009 ÖĞRETİM YILI HAZİRAN DÖNEMİ MESLEKİ ÇALIŞMALARA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR İL/İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNCE YAPILACAK ÇALIŞMALAR 1. Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları

Detaylı

Toplam Ders Sayısı=10 SAAT/GÜN. 09:00-09:45 Ders Saati:1

Toplam Ders Sayısı=10 SAAT/GÜN. 09:00-09:45 Ders Saati:1 09:00-09:45 Ders Saati:1 2229 Ayrıntılı Etkinlik Eğitim Programı 1. GÜN DERS ADI: Açılış ve Yaratıcı Drama Eşliğinde Tanışma (Uygulama) DERS VERECEK ÖĞRETİM ÜYESİ: Doç. Dr. Tolga ERDOĞAN DERS KONUSU, İÇERİĞİ:Amaçlar,

Detaylı

FEN VE TEKNOLOJİ FİZİK KİMYA - BİYOLOJİ BİLİM DANIŞMANLIĞI ÇALIŞTAYI

FEN VE TEKNOLOJİ FİZİK KİMYA - BİYOLOJİ BİLİM DANIŞMANLIĞI ÇALIŞTAYI FEN VE TEKNOLOJİ FİZİK KİMYA - BİYOLOJİ BİLİM DANIŞMANLIĞI ÇALIŞTAYI Bilim ve Araştırma-II Prof. Dr. Mehmet AY Çanakkale 07 Temmuz 2008 Proje Nedir? Ne, Niçin : Amaç / Ürün Kiminle : Ekip / Yönetici Ne

Detaylı

Değerli Gençler, Prof. Dr. Nevzat TARHAN Üsküdar Üniversitesi Rektörü. Levent YAZICI İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü

Değerli Gençler, Prof. Dr. Nevzat TARHAN Üsküdar Üniversitesi Rektörü. Levent YAZICI İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Değerli Gençler, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Üsküdar Üniversitesi olarak geleceği inşa edecek olan sizlere güveniyor, fikirlerinizi değerli buluyor ve çok önemsiyoruz. Üsküdar Üniversitesi ve

Detaylı

AKTS ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ-I MB-

AKTS ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ-I MB- DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ-I MB- 334 VI. 2+2 3 4 Ön Koşul Fen-Teknoloji Programı ve Planlama, Fen Öğretimi Laboratuarı Uygulamaları- I dersini almak ve

Detaylı

TEORİK ve UYGULAMALI HPLC EĞİTİMİ BAHAR OKULU (Kromatografik Verilere Kemometrik Analiz ve Yaklaşımlar Eğitimi) FİNAL PROGRAM

TEORİK ve UYGULAMALI HPLC EĞİTİMİ BAHAR OKULU (Kromatografik Verilere Kemometrik Analiz ve Yaklaşımlar Eğitimi) FİNAL PROGRAM TÜBİTAK - AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TEORİK ve UYGULAMALI HPLC EĞİTİM ÇALIŞTAYI Son Gelişmeler Işığında Teorik ve Uygulamalı HPLC Eğitim Çalıştayı ETKİNLİK PROGRAMI TÜBİTAK BİDEB-2217 İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ

Detaylı

AÖF Okulöncesi Öğretmenliği Lisans Programı Okul Deneyimi Dersi Güz Dönemi Etkinlik Takvimi

AÖF Okulöncesi Öğretmenliği Lisans Programı Okul Deneyimi Dersi Güz Dönemi Etkinlik Takvimi AÖF Okulöncesi Öğretmenliği Lisans Programı Okul Deneyimi Dersi 2018-2019 Güz Dönemi Etkinlik Takvimi ETKİNLİK TARİHLERİ YAPILACAK ETKİNLİKLER 1. Hafta 08 Ekim - 12 Ekim 2018 Öğrencinin uygulama yapacağı

Detaylı

Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Ders İçerikleri

Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Ders İçerikleri Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Ders İçerikleri Okuma-Yazma Öğretimi Teori ve Uygulamaları ESN721 1 3 + 0 7 Okuma yazmaya hazıroluşluk, okuma yazma öğretiminde temel yaklaşımlar, diğer ülke

Detaylı

Değerli Gençler, Prof. Dr. Nevzat TARHAN Üsküdar Üniversitesi Rektörü. Ömer Faruk Yelkenci İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü

Değerli Gençler, Prof. Dr. Nevzat TARHAN Üsküdar Üniversitesi Rektörü. Ömer Faruk Yelkenci İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Değerli Gençler, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Üsküdar Üniversitesi olarak geleceği inşa edecek olan sizlere güveniyor, fikirlerinizi değerli buluyor ve çok önemsiyoruz. Üsküdar Üniversitesi ve

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. Muhammet ÖZDEMİR

Yrd.Doç.Dr. Muhammet ÖZDEMİR TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI KOD Dersin Adı Dersin Sorumlusu Kota Alan Ara Sınav Saat Sınav Salonu SNO101 Temel Matematik I Yrd.Doç.Dr. MURAT GENÇ 126 15.11.2017 15.00 202-203-205-108

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI KOD Dersin Adı Dersin Sorumlusu Kota Alan Ara Sınav Saat Sınav Salonu SINIF EĞİTİMİ 1. Sınıf SNO101 Temel Matematik I Yrd.Doç.Dr. MURAT GENÇ 126 17.01.2018

Detaylı

BOZOK ÜNĠVERSĠTESĠ. YOZGAT BĠLĠġĠM ETKĠNLĠKLERĠ XII PROGRAM YER: FEN EDEBĠYAT FAKÜLTESĠ KONFERANS SALONU Nisan 2017 YOZGAT

BOZOK ÜNĠVERSĠTESĠ. YOZGAT BĠLĠġĠM ETKĠNLĠKLERĠ XII PROGRAM YER: FEN EDEBĠYAT FAKÜLTESĠ KONFERANS SALONU Nisan 2017 YOZGAT BOZOK ÜNĠVERSĠTESĠ YOZGAT BĠLĠġĠM ETKĠNLĠKLERĠ XII PROGRAM YER: FEN EDEBĠYAT FAKÜLTESĠ KONFERANS SALONU 11-14 Nisan 2017 YOZGAT YBE-XII SALI ÖĞLE 11.04.2017 13:30 AÇILIŞ KONUŞMALARI Prof. Dr. Mustafa BÖYÜKATA,

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç: Madde 1: Bu Yönerge, Hacettepe Üniversitesi kütüphane hizmetlerinin sunumunda, görevli personel ve kullanıcıların görev

Detaylı

PROGRAM KODU BAŞVURU DÖNEMİ SON BAŞVURU TARİHİ BAŞVURU NUMARASI 2229 2015 / 1 15/05/2015 17:00 1059B291500178

PROGRAM KODU BAŞVURU DÖNEMİ SON BAŞVURU TARİHİ BAŞVURU NUMARASI 2229 2015 / 1 15/05/2015 17:00 1059B291500178 2229-Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı Başvuru Formu PROGRAM KODU BAŞVURU DÖNEMİ SON BAŞVURU TARİHİ BAŞVURU NUMARASI 2229 2015 / 1 15/05/2015 17:00 1059B291500178 Kişisel Bilgiler TC Kimlik

Detaylı

1. TEORİK EĞİTİM 10-11 Nisan 2014 (T)

1. TEORİK EĞİTİM 10-11 Nisan 2014 (T) TÜRKOLOJİ'DE ARAŞTIRMA PROJESİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ 10-12 Nisan 2014 Uşak Üniversitesi-Uşak 1. Teorik Eğitim 10-11 Nisan 2014 2. Uygulama Eğitimi: 12 Nisan 2014 (U) 1. Gün 10 Nisan 2014 SAAT/ KONU İÇERİK

Detaylı

DERSİN ADI DERSİN ÖĞRETİM ELEMANI SINAV TARİHİ VE SAATİ. Nicel Araştırma Yöntemleri Yrd. Doç. Dr. Recep ÇAKIR 06.04.2015-14:00

DERSİN ADI DERSİN ÖĞRETİM ELEMANI SINAV TARİHİ VE SAATİ. Nicel Araştırma Yöntemleri Yrd. Doç. Dr. Recep ÇAKIR 06.04.2015-14:00 AMASYA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FEN BİLGİSİ EĞİTİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNİN 2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ARA SINAV TAKVİMİ Nicel Araştırma Yöntemleri Yrd. Doç. Dr. Recep

Detaylı

İSTİNAF TEMEL EĞİTİMİ PROGRAMI 1. GRUP (23 MAYIS 2016-25 MAYIS 2016 / ANKARA)

İSTİNAF TEMEL EĞİTİMİ PROGRAMI 1. GRUP (23 MAYIS 2016-25 MAYIS 2016 / ANKARA) 1. GRUP (23 MAYIS 2016-25 MAYIS 2016 / ANKARA) tarih ve saati : 23 Mayıs 2016, Saat: 08.30 (Otele bir gün önce saat 15.00 den itibaren giriş 25 Mayıs 2016 Saat: 12.00 (Otelden çıkışlar engeç 13.00 de olacaktır.)

Detaylı

Kayıt, https://tr.surveymonkey.com/r/loopege_2015 adresinden online yapılacaktır.

Kayıt, https://tr.surveymonkey.com/r/loopege_2015 adresinden online yapılacaktır. EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 7. ORYANTASYON PROGRAMI LOOPEGE Üniversitemizin en önemli amaçlarından biri lisansüstü öğrencilerimizin araştırma süreçlerini etkin bir şekilde

Detaylı

SINAV SALONU ED 204 ED 205 ED 105 16:30-17:30 Sosyal Antropoloji Yrd. Doç. Dr. Meral SALMAN MD 101

SINAV SALONU ED 204 ED 205 ED 105 16:30-17:30 Sosyal Antropoloji Yrd. Doç. Dr. Meral SALMAN MD 101 2013-2014 AKADEMİK YILI I. SINIF (N.Ö.) BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI rtesi 12.04.2014 rtesi 12.04.2014 13:30-14:30 DERSİN KODU Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi DERS SORUMLUSU Yrd. Doç. Dr. Muhammet

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı ETKİNLİK BÜLTENİ 1 Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 2008

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI TOPLANTI TARİHİ : TOPLANTI SAYISI : 201/07 Enstitü Yönetim Kurulu Pazartesi günü Enstitü Müdürü Doç.Dr. Mehmet Selami YILDIZ ın

Detaylı

1. Çocukları Tanıma Çocukların fiziksel özelliklerini tanıma Çocukların sosyo-ekonomik özelliklerini tanıma

1. Çocukları Tanıma Çocukların fiziksel özelliklerini tanıma Çocukların sosyo-ekonomik özelliklerini tanıma Milli Eğitim Bakanlığı ve öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumları temsilcilerinden oluşturulan "Öğretmen Yeterlikleri Komisyonu" 1999 yılında başlattığı çalışmalarını 2002 yılında tamamlayarak öğretmen

Detaylı

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ARA SINAV PROGRAMI

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ARA SINAV PROGRAMI 1. SINIF PDR102 Sosyal Antropoloji Yrd. Doç. Dr. Canan Tunç Şahin 6.04.2017 11.00 201-202-203 PDR104 Türkçe II: Sözlü Anlatım Okt. Nuran Başoğlu 5.04.2017 16.00 201-203 PDR106 Atatürk İlkeleri ve Inkılap

Detaylı

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ARA SINAV PROGRAMI

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ARA SINAV PROGRAMI PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI PDR102 Sosyal Antropoloji Yrd. Doç. Dr. Canan Tunç Şahin 6.04.2017 11.00 201-202-203 PDR104 Türkçe II: Sözlü Anlatım Okt. Nuran Başoğlu 5.04.2017 16.00 201-203

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü HİZMETİÇİ EĞİTİM ETKİNLİK PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü HİZMETİÇİ EĞİTİM ETKİNLİK PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü EK-1 1. ETKİNLİĞİN ADI HİZMETİÇİ EĞİTİM ETKİNLİK PROGRAMI Temel Eğitim Öğretmenlerinin Mesleki Gelişim Eğitimi Programı 2.

Detaylı

BÜLENT ECEVĠT ÜNĠVERSĠTESĠ EREĞLĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ TEMEL EĞĠTĠM BÖLÜMÜ SINIF EĞĠTĠMĠ ANA BĠLĠM DALI

BÜLENT ECEVĠT ÜNĠVERSĠTESĠ EREĞLĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ TEMEL EĞĠTĠM BÖLÜMÜ SINIF EĞĠTĠMĠ ANA BĠLĠM DALI TEMEL EĞĠTĠM BÖLÜMÜ SINIF EĞĠTĠMĠ ANA BĠLĠM DALI KOD Dersin Adı Dersin Sorumlusu Kota Alan Ara Sınav Saat Sınav Salonu SINIF EĞĠTĠMĠ 1. Sınıf SNO101 Temel Matematik I Yrd.Doç.Dr. MURAT GENÇ 126 4.01.2018

Detaylı

Bilimsel Araştırma ve Proje

Bilimsel Araştırma ve Proje Bilimsel Araştırma ve Proje Prof.Dr. Mehmet AY 16 Haziran 2009 Bilim Nedir? Bilimsel bilgiyi üretme ve kullanma işlevi! Bilimsel bilgi nedir? Bilimsel yöntemler kullanarak sağlanan değerlendirilebilir/anlamlı

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ ENGELSĠZ ÜNĠVERSĠTE BĠRĠMĠ

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ ENGELSĠZ ÜNĠVERSĠTE BĠRĠMĠ HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ ENGELSĠZ ÜNĠVERSĠTE BĠRĠMĠ EYLÜL 2010 RAPORU ENGELLĠ ÖĞRENCĠLERE YÖNELĠK YAPILAN FAALĠYETLER Engelli Öğrencilere Yönelik Yapılan Fiziki Ortamlar Mühendislik Fakültesi bina girişinde

Detaylı

Kimyada Özel Konular

Kimyada Özel Konular Kimyada Özel Konular Dersin Adı Dersin Kodu 1206.5104 Dersin Türü Dersin Seviyesi Dersin AKTS Kredisi 3,00 Haftalık Ders Saati (Kuramsal) 2 Haftalık Uygulama Saati 0 Haftalık Laboratuar Saati 0 Dersin

Detaylı

Öğretim İlke ve Yöntemleri. Program İçeriği Yrd. Doç. Dr. Ali Gurbetoğlu

Öğretim İlke ve Yöntemleri. Program İçeriği Yrd. Doç. Dr. Ali Gurbetoğlu Öğretim İlke ve Yöntemleri Program İçeriği Yrd. Doç. Dr. Ali Gurbetoğlu Sunu İçeriği: A. Programın İçeriği B. Derslerin İşlenişi C. Değerlendirme Esasları D. Beklentiler 2 A. Programın İçeriği 1. Öğretimle

Detaylı

1. TEORİK EĞİTİM 1-5 Temmuz 2013 (T)

1. TEORİK EĞİTİM 1-5 Temmuz 2013 (T) TÜRKOLOJİ'DE ARAŞTIRMA PROJESİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ 1-5 Temmuz 2013 Hacettepe Üniversitesi-Ankara 1. Teorik Eğitim 1-3 Temmuz 2013 2. Uygulama Eğitimi: 4-5 Temmuz 2013 1. Gün 1 Temmuz 2013 SAAT/ KONU İÇERİK

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MMM 4009

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MMM 4009 Dersi Veren Birim: Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Dersin Adı: BİTİRME PROJESİ HAZIRLIK Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans Dersin Kodu: MMM 4009 Dersin Öğretim Dili: Türkçe

Detaylı

Kayıt, https://tr.surveymonkey.com/r/loopege10 adresinden on-line yapılacaktır.

Kayıt, https://tr.surveymonkey.com/r/loopege10 adresinden on-line yapılacaktır. EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 10. ORYANTASYON PROGRAMI LOOPEGE Üniversitemizin en önemli amaçlarından biri lisansüstü öğrencilerimizin araştırma süreçlerini etkin bir

Detaylı

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI FİNAL PROGRAMI

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI FİNAL PROGRAMI PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI FİNAL PROGRAMI PDR102 Sosyal Antropoloji Yrd. Doç. Dr. Canan Tunç Şahin 29.05.2017 14.00 101-102-103 PDR104 Türkçe

Detaylı

Köy Okulları Bilim Şenliği 16-22 Haziran 2013

Köy Okulları Bilim Şenliği 16-22 Haziran 2013 SAAT/GÜN 1. GÜN 2. GÜN 3. GÜN 08:00-08:45 09:00-09:45 10:00-10:45 11:00-11:45 DERS ADI: Açılış dersi. İnönü Üniversitesi Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulamam Merkezi Müdürü tarafında açılış dersi

Detaylı

Seçmeli. Lisans 5 AKTS. Yard. Doç. Dr. Turgay CİN. Örgün Eğitim. Türkçe. Yok. Yok. Yok

Seçmeli. Lisans 5 AKTS. Yard. Doç. Dr. Turgay CİN. Örgün Eğitim. Türkçe. Yok. Yok. Yok DERS ÖĞRETİM PLANI Dersin Adı ANAYASA HUKUKU Dersin Kodu 1303225 Dersin Türü (Zorunlu, Seçmeli) Dersin Seviyesi (Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Dersin AKTS Kredisi Seçmeli Lisans 5 AKTS Haftalık

Detaylı

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI FİNAL PROGRAMI

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI FİNAL PROGRAMI 1. SINIF PDR102 Sosyal Antropoloji Yrd. Doç. Dr. Canan Tunç Şahin 12.06.2017 14.00 203 PDR104 Türkçe II: Sözlü Anlatım Okt. Nuran Başoğlu 16.06.2017 16.00 201-203 PDR106 Atatürk İlkeleri ve Inkılap Tarihi

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ Ortaöğretim Fen ve Ortaöğretim Fen ve ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM FAKÜLTESİ Ortaöğretim Fen ve Ortaöğretim Fen ve ENSTİTÜSÜ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Adı Soyadı : SAFİYE ASLAN Doğum Tarihi : 15/05/1979 E-posta : safiyeaslan@gmail.com 1. EĞİTİM DURUMU Unvan Bölüm/Anabilim Dalı Fakülte / Y.Okul Üniversite Yıllar Lisans Kimya

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. Ders Kodu Dersin Adı Öğretim Üyesi Dersin Seçmeli/ SYSÖ 70002 Projeye Dayalı Eğitim Doç. Dr. Ahmet BACANAK 3 0 3 Seçmeli

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. Ders Kodu Dersin Adı Öğretim Üyesi Dersin Seçmeli/ SYSÖ 70002 Projeye Dayalı Eğitim Doç. Dr. Ahmet BACANAK 3 0 3 Seçmeli SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLERİ Ders Kodu Adı Öğretim Üyesi Seçmeli/ Zi/ Zorunlu SYSÖ 10002 Sosyal Bilimlerde Nicel Araştırma Yöntemleri Yrd.Doç. Dr.

Detaylı

8:15-9:00 9:15-10:00 10:15-11:00 11:15-12:00 13:00-13:45 14:00-14:45 15:00-15:45 16:00-16:45. Eğitim Bilimine Giriş Yrd. Doç. Dr.

8:15-9:00 9:15-10:00 10:15-11:00 11:15-12:00 13:00-13:45 14:00-14:45 15:00-15:45 16:00-16:45. Eğitim Bilimine Giriş Yrd. Doç. Dr. MATEMATİK ÖĞRT. 1 Türkçe-1: Yazılı Anlatım Doç. Dr. İlker AYDIN Türkçe-1: Yazılı Anlatım Doç. Dr. İlker AYDIN Genel Tolga Genel Tolga Genel Tolga I. 1.. I. 1.. I. 1.. I. 1.. Genel Tolga Genel Tolga Genel

Detaylı

2229 Ayrıntılı Etkinlik Eğitim Programı

2229 Ayrıntılı Etkinlik Eğitim Programı SAAT/ GÜN 1. GÜN 2. GÜN 3. GÜN 08:00-08:45 Fen ve teknoloji öğretiminin önemi 2229 Ayrıntılı Etkinlik Eğitim Programı Materyal tasarlama ve geliştirme süreci hazırlama (Vee diagramı) 09:00-09:45 10:00-10:45

Detaylı

* Organizasyon ekibi gerek gördüğü takdirde programda değişiklik yapabilecektir.

* Organizasyon ekibi gerek gördüğü takdirde programda değişiklik yapabilecektir. 11-14 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Future Learning 2018 konferansımızda bu yıl 11-12 Eylül 2018 tarihlerinde birbirinden ilginç konu başlıklarına sahip eğitimler ve atölye çalışmaları

Detaylı

BÖLÜM III ÖĞRETİMİN TEMEL ESASLARI

BÖLÜM III ÖĞRETİMİN TEMEL ESASLARI BÖLÜM III ÖĞRETİMİN TEMEL ESASLARI Temel Tanım ve Kavramlar... 28 Öğrenme ile İlgili İlkeler... 31 Öğrenme Yaşantılarının Temelleri... 31 Öğrenim Yaşantılarını Planlama ve Yönetme ile İlgili İlkeler...

Detaylı

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI VİZE SINAV PROGRAMI

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI VİZE SINAV PROGRAMI 1. SINIF PDR102 Sosyal Antropoloji Yrd.Doç.Dr. Şinasi SÖNMEZ 10.04.2018 10.00 102-103 PDR104 Türkçe II: Sözlü Anlatım Ö.Görevlisi Nuran BAŞOĞLU 4.04.2018 16.00 102-103 PDR106 Atatürk İlkeleri ve Inkılâp

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİLER BİRİMİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- Bu Yönerge, Anadolu Üniversitesi Engelli Öğrenciler Biriminin çalışma usul ve esaslarını

Detaylı

Projeye Dayalı Eğitim Doç. Dr. Ahmet BACANAK :00

Projeye Dayalı Eğitim Doç. Dr. Ahmet BACANAK :00 AMASYA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNİN 2013-2014 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ARA SINAV TAKVİMİ Sosyal Bilimlerde Nicel Araştırma

Detaylı

Kayıt, https://tr.surveymonkey.com/r/loopege11 adresinden on-line yapılacaktır.

Kayıt, https://tr.surveymonkey.com/r/loopege11 adresinden on-line yapılacaktır. EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 11. ORYANTASYON PROGRAMI LOOPEGE Üniversitemizin en önemli amaçlarından biri lisansüstü öğrencilerimizin araştırma süreçlerini etkin bir

Detaylı

Endüstri Mühendisliği Tasarımı I (IE 401) Ders Detayları

Endüstri Mühendisliği Tasarımı I (IE 401) Ders Detayları Endüstri Mühendisliği Tasarımı I (IE 401) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Endüstri Mühendisliği Tasarımı I IE 401 Güz 2 2 0 3 11 Ön Koşul

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 5. ORYANTASYON PROGRAMI

EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 5. ORYANTASYON PROGRAMI EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 5. ORYANTASYON PROGRAMI Üniversitemizin en önemli amaçlarından biri lisansüstü öğrencilerimizin araştırma süreçlerini etkin bir şekilde yürütmeleri

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MMM 4709

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MMM 4709 Dersi Veren Birim: Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Dersin Türkçe Adı: BİTİRME PROJESİ HAZIRLIK Dersin Orjinal Adı: BİTİRME PROJESİ HAZIRLIK Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans

Detaylı

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRECİ ( EN GEÇ ) 1 2201-Ulusal

Detaylı

Değerli Gençler, Prof. Dr. Nevzat TARHAN Üsküdar Üniversitesi Rektörü. Ömer Faruk YELKENCİ İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü

Değerli Gençler, Prof. Dr. Nevzat TARHAN Üsküdar Üniversitesi Rektörü. Ömer Faruk YELKENCİ İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Değerli Gençler, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Üsküdar Üniversitesi olarak geleceği inşa edecek olan sizlere güveniyor, fikirlerinizi değerli buluyor ve çok önemsiyoruz. Üsküdar Üniversitesi ve

Detaylı

MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞTİMİ ANABİLİM DALI MATEMATİK EĞİTİMİ BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞTİMİ ANABİLİM DALI MATEMATİK EĞİTİMİ BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI I.YARIYIL MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞTİMİ ANABİLİM DALI MATEMATİK EĞİTİMİ BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 3715055832012 Z Uzmanlık Alan Dersi 3715055702017 Z Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve

Detaylı

Eğitmen. Eğitmenler Emekli Hakim Mevci ERGÜN Prof.Dr. Mehmet YÜCE Smmm.Önder TÜREMEN Program 03 Ocak 2011 - Pazartesi 05 Ocak 2011 - Çarşamba

Eğitmen. Eğitmenler Emekli Hakim Mevci ERGÜN Prof.Dr. Mehmet YÜCE Smmm.Önder TÜREMEN Program 03 Ocak 2011 - Pazartesi 05 Ocak 2011 - Çarşamba Mesleki Uzmanlık Sertifika ları Mesleki Uzmanlık Sertifika ları Emekli Hakim Mevci ERGÜN Prof.Dr. Mehmet YÜCE Smmm.Önder TÜREMEN 03 Ocak 2011 - Pazartesi 05 Ocak 2011 - Çarşamba 10 Oca 2011 - Pazartesi

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2013-2014 GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI Saati Bölümü Dersin Adı Öğretim Üyesi Derslik 09:00 Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ölçme ve Değerlendirme

Detaylı

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL TEST KALİBRASYON VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (BİYOMEDKAM) YÖNETMELİĞİ

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL TEST KALİBRASYON VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (BİYOMEDKAM) YÖNETMELİĞİ T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL TEST KALİBRASYON VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (BİYOMEDKAM) YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı; İzmir

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ Ortaöğretim Fen ve Ortaöğretim Fen ve ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM FAKÜLTESİ Ortaöğretim Fen ve Ortaöğretim Fen ve ENSTİTÜSÜ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Adı Soyadı E-posta : SAFİYE ASLAN : safiyeaslan@gmail.com 1. EĞİTİM DURUMU Unvan Bölüm/Anabilim Dalı Fakülte / Y.Okul Üniversite Yıllar Lisans Kimya Öğretmenliği/ EĞİTİM FAKÜLTESİ

Detaylı

Aliağa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü

Aliağa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Aliağa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Aliağa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Aliağa Rehberlik ve Araştırma Merkezi 2004 yılında Hükümet konağının 5. katında 4 oda tahsis edilerek kurulmuştur.

Detaylı

Öğretim İlke ve Yöntemleri. Program İçeriği Yrd. Doç. Dr. Ali Gurbetoğlu

Öğretim İlke ve Yöntemleri. Program İçeriği Yrd. Doç. Dr. Ali Gurbetoğlu Öğretim İlke ve Yöntemleri Program İçeriği Yrd. Doç. Dr. Ali Gurbetoğlu Sunu İçeriği: A. Programın İçeriği B. Derslerin İşlenişi C. Başlıca Kaynaklar D. Değerlendirme Esasları E. Genel İlkeler 2 A. Programın

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI PROGRAM 17-20 2012MAYIS İZMİR-ŞİRİNCE MATEMATİK KÖYÜ

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI PROGRAM 17-20 2012MAYIS İZMİR-ŞİRİNCE MATEMATİK KÖYÜ TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI PROGRAM 17-20 2012MAYIS İZMİR-ŞİRİNCE MATEMATİK KÖYÜ İlk bahar Kampımız "Sinyal ve Görüntü İşlemede Son Gelişmeler" konulu olacaktır. Bu alandaki son gelişmeler ve yönelimler

Detaylı

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI BİLİMSEL HAZIRLIK GÜZ YARIYILI DERSLERİ EGB501 Program Geliştirmeye Giriş

Detaylı

T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ Amasya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu II. ÖDÜLLÜ PROJE YARIŞMASI BAŞVURU FORMU

T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ Amasya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu II. ÖDÜLLÜ PROJE YARIŞMASI BAŞVURU FORMU T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ Amasya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu II. ÖDÜLLÜ PROJE YARIŞMASI BAŞVURU FORMU YARIŞMANIN ADI II. ÖDÜLLÜ PROJE YARIŞMASI Toplum İçin Yeni Teknolojiler Temalı Proje Yarışması.

Detaylı

TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi 12-14 Şubat 2014

TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi 12-14 Şubat 2014 TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi 12-14 Şubat 2014 Etkinlik Koordinatörü: Doç. Dr. Nalan A.AKGÜN Bursa Teknik Üniversitesi-Proje Destek Ofisi Koordinatörü Tel: 05546160895 e-mail:

Detaylı

Başlama saati Bitiş saati Etkinlik adı. (Konferans-1) Teknoloji Üretiminde Proje 26.06.2013/Çarşamba 10:30:00 12:00:00

Başlama saati Bitiş saati Etkinlik adı. (Konferans-1) Teknoloji Üretiminde Proje 26.06.2013/Çarşamba 10:30:00 12:00:00 Kimya -Kimyagerlik, Kimya Öğretmenliği, Kimya Mühendisliği-Biyomühendislik- Lisans Öğrencileri Araştırma Projesi Eğitimi Çalıştayı (KİMYA-4 (Çalıştay 2013)) (25.06.-04.07.2013) VAN-Şişli Öğretmen Evi Tarih/Gün

Detaylı

28.04.2014 SİSTEM. Sosyal Sistem Olarak Sınıf. Okulun Sosyal Sistem Özellikleri. Yrd. Doç. Dr. Çetin ERDOĞAN cerdogan@yildiz.edu.

28.04.2014 SİSTEM. Sosyal Sistem Olarak Sınıf. Okulun Sosyal Sistem Özellikleri. Yrd. Doç. Dr. Çetin ERDOĞAN cerdogan@yildiz.edu. SİSTEM SOSYAL BİR SİSTEM OLARAK SINIF Sınıfta Kültür ve İklim Yrd. Doç. Dr. Çetin ERDOĞAN cerdogan@yildiz.edu.tr Sistem: Aralarında anlamlı ilişkiler bulunan, bir amaç doğrultusunda bir araya getirilen

Detaylı

Frequency Percent Valid Percent

Frequency Percent Valid Percent BİOCOĞRAFYA Frequency Table Derste edinilen bilgi ve beceriler bireysel fayda sağlar. Valid hiç katılmıyorum 1 5,0 5,3 5,3 katılmıyorum 3 15,0 15,8 21,1 kararsızım 2 10,0 10,5 31,6 katılıyorum 10 50,0

Detaylı

MENTÖR DESTEK PROGRAMI UYGULAMA USUL VE ESASLARI. Uygulama Esasının Amacı; Akademisyenlerin Dış Kaynaklı projeleri hazırlama aşamalarında Mentörlük

MENTÖR DESTEK PROGRAMI UYGULAMA USUL VE ESASLARI. Uygulama Esasının Amacı; Akademisyenlerin Dış Kaynaklı projeleri hazırlama aşamalarında Mentörlük BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Uygulama Esasının Amacı; Akademisyenlerin Dış Kaynaklı projeleri hazırlama aşamalarında Mentörlük mekanizmasının uygulanmasına yönelik usul

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Esma ESGİN GÜNDER

Yrd. Doç. Dr. Esma ESGİN GÜNDER ÖZGEÇMİŞ Yrd. Doç. Dr. Esma ESGİN GÜNDER Doğum Yeri ve Yılı : Bandırma / 977 Ünvanı : Yrd. Doç. Dr. Yabancı Dili : İngilizce Çalışma Alanı : Eğitim Sosyolojisi Mail Adresi : esma.esgin@bayar.edu.tr Tel

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. BESİME ARZU GÜNGÖR SNO401 Görsel Sanatlar Öğretimi

Yrd. Doç. Dr. BESİME ARZU GÜNGÖR SNO401 Görsel Sanatlar Öğretimi BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BÜTÜNLEME PROGRAMI KOD Dersin Adı Dersin Sorumlusu Bütünleme

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS DERS PROGRAMI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS DERS PROGRAMI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS DERS PROGRAMI : İLKÖĞRETİM : Yaratıcı Drama Tezsiz Yüksek Lisans ları YDE5002 Yaratıcı Dramada Yaklaşım ve Yöntemler Z 1 2 3 2 8 Doç.Dr.Ömer ADIGÜZEL Pazartesi 17:30-20:30 YDE5028

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Düzce Üniversitesi İş Sağlığı ve İş Güvenliği

Detaylı

:EĞLENİYORUM ÖĞRENİYORUM

:EĞLENİYORUM ÖĞRENİYORUM Projenin Adı: EĞLEN-ÖĞREN PROJE TANITIMI Projenin Alanı ve Konusu: Web Tabanlı Fen ve Teknoloji öğretimini kolaylaştıran sanal oyun havuzu Düzey: 5-6-7-8. sınıflar Proje Sloganı :EĞLENİYORUM ÖĞRENİYORUM

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi, İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Öğretmenliği Programı Lisans Çift Anadal Program Önerisi

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi, İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Öğretmenliği Programı Lisans Çift Anadal Program Önerisi Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi, İlköğretim Bölümü Lisans Çift Anadal Program Önerisi Başvuru Koşulları Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Çift Anadal programına başvuruda

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENME VE ÖĞRETME MERKEZİ (BÖGEM) YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENME VE ÖĞRETME MERKEZİ (BÖGEM) YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENME VE ÖĞRETME MERKEZİ (BÖGEM) YÖNERGESİ (Başkent Üniversitesi Senatosu nun 21.03.2019 tarih ve 862/12 Sayılı Kararı ile kabul edilmiştir.) Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

Seminer (AB500) Ders Detayları

Seminer (AB500) Ders Detayları Seminer (AB500) Ders Detayları Ders AdıDers Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Seminer AB500 Bahar 3 0 0 0 0 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi

Detaylı

* Organizasyon ekibi gerek gördüğü takdirde programda değişiklik yapabilecektir.

* Organizasyon ekibi gerek gördüğü takdirde programda değişiklik yapabilecektir. 11-14 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Future Learning 2018 konferansımızda bu yıl 11-12 Eylül 2018 tarihlerinde birbirinden ilginç konu başlıklarına sahip eğitimler ve atölye çalışmaları

Detaylı

SENATO 2016/12-II BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SENATO 2016/12-II BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 26.12.2016 SENATO 2016/12-II Amaç BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Bitlis Eren Üniversitesinin stratejik

Detaylı

T.C. KAYSERİ VALİLİĞİ

T.C. KAYSERİ VALİLİĞİ T.C. KAYSERİ VALİLİĞİ Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü BİR FİKRİM VAR LİSE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK BİR FİKRİM VAR PROJE ÇALIŞMASI UYGULAMA KILAVUZU 1 KAYSERİ 2014 İçindekiler 1. BÖLÜM...3 1. ÇALIŞMANIN

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 6. ORYANTASYON PROGRAMI LOOPEGE

EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 6. ORYANTASYON PROGRAMI LOOPEGE EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 6. ORYANTASYON PROGRAMI LOOPEGE Üniversitemizin en önemli amaçlarından biri lisansüstü öğrencilerimizin araştırma süreçlerini etkin bir şekilde

Detaylı

Sayı : 86150397/774.02/586399 10/02/2014 Konu : Uyum Eğitimi.. VALİLİĞİNE (İl Milli Eğitim Müdürlüğü)

Sayı : 86150397/774.02/586399 10/02/2014 Konu : Uyum Eğitimi.. VALİLİĞİNE (İl Milli Eğitim Müdürlüğü) . VALİLİĞİNE (İl Milli Eğitim Müdürlüğü) İlgi: 10.02.2014 gün ve 86150397/774.02/585031 sayılı Makam Onayı. Mesleğe ilk defa atanan aday lerin atandıkları yerlerde karşılaşacakları ve pek çoğunun alışık

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MMM 4009

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MMM 4009 Dersi Veren Birim: Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Dersin Adı: BİTİRME PROJESİ HAZIRLIK Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans Dersin Kodu: MMM 4009 Dersin Öğretim Dili: Türkçe

Detaylı

Celal Bayar Üniversitesi & TÜBİTAK İşbirliği ile. TÜBİTAK 1001 Proje Çağrılarına Etkin Proje Yazma Eğitimi. 04-06 Mart 2015

Celal Bayar Üniversitesi & TÜBİTAK İşbirliği ile. TÜBİTAK 1001 Proje Çağrılarına Etkin Proje Yazma Eğitimi. 04-06 Mart 2015 Celal Bayar Üniversitesi & TÜBİTAK İşbirliği ile TÜBİTAK 1001 Proje Çağrılarına Etkin Proje Yazma Eğitimi 04-06 Mart 2015 Koordinatör: Doç. Dr. Levent ŞIK Celal Bayar Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi

Detaylı

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ LİSELERE YÖNELİK ROBOTİK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ LİSELERE YÖNELİK ROBOTİK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ LİSELERE YÖNELİK ROBOTİK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 1. Bu şartname, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından (belgenin geri kalanında Fakülte

Detaylı

DERSİN ADI DERSİN ÖĞRETİM ELEMANI SINAV TARİHİ VE SAATİ. Nicel Araştırma Yöntemleri Doç. Dr. Recep ÇAKIR :00

DERSİN ADI DERSİN ÖĞRETİM ELEMANI SINAV TARİHİ VE SAATİ. Nicel Araştırma Yöntemleri Doç. Dr. Recep ÇAKIR :00 AMASYA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FEN BİLGİSİ EĞİTİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNİN 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV TAKVİMİ Nicel Araştırma Yöntemleri Doç. Dr. Recep

Detaylı

TEKNOLOJİ VE TASARIM DERS PLANI

TEKNOLOJİ VE TASARIM DERS PLANI TEKNOLOJİ VE TASARIM DERS PLANI Konu Tasarım Odaklı Süreç Ne Öğrenilecek (Kazanım/kazanımlar) TT. 7. B. 1. 1. Tasarım sürecinin bir problem tanımlama ve çözüm önerme süreci olduğunu söyler. TT. 7. B. 1.

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ BİLİM VE FİKİR FESTİVALİ YÖNERGESİ İL: İSTANBUL

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ BİLİM VE FİKİR FESTİVALİ YÖNERGESİ İL: İSTANBUL ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ BİLİM VE FİKİR FESTİVALİ YÖNERGESİ İL: İSTANBUL İLÇE: ÜSKÜDAR YARIŞMA ADI: Üsküdar Üniversitesi Bilim ve Fikir Festivali BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ: Bilim Kurullarınca karar verilir. YERİ:

Detaylı

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI PDR Bülteni 2017-2018 Sayı: 07 YÖNDER OKULLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI Yönder Okulları

Detaylı

TEORİK ve UYGULAMALI HPLC EĞİTİMİ BAHAR OKULU (Kromatografik Verilere Kemometrik Analiz ve Yaklaşımlar Eğitimi) FİNAL PROGRAM

TEORİK ve UYGULAMALI HPLC EĞİTİMİ BAHAR OKULU (Kromatografik Verilere Kemometrik Analiz ve Yaklaşımlar Eğitimi) FİNAL PROGRAM TÜBİTAK - AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TEORİK ve UYGULAMALI HPLC EĞİTİM ÇALIŞTAYI Son Gelişmeler Işığında Teorik ve Uygulamalı HPLC Eğitim Çalıştayı ETKİNLİK PROGRAMI TÜBİTAK BİDEB-2217 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMü BİLGİ FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMü BİLGİ FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMü BİLGİ FORMU Bölüm Bölüm Başkanı TARİH PROF.DR. AYGÜN ATTAR Bölümün amacı Tarih Bölümünün amacı; tarih bilimi ile ilgili meslek

Detaylı

PROJE GELİŞTİRME VE DEĞERLENDİRME. Prof. Dr. Füsun AKARSU Doç. Dr. Mehmet AY

PROJE GELİŞTİRME VE DEĞERLENDİRME. Prof. Dr. Füsun AKARSU Doç. Dr. Mehmet AY PROJE ELİŞTİRME VE DEĞERLENDİRME Prof. Dr. Füsun AKARSU Doç. Dr. Mehmet AY PROJE NEDİR? NE: Amaç / Ürün KİMİNLE: Ekip / Yönetici NE ZAMAN: Başlangıç / Bitiş Tarihleri Takvim İş Akışı NASIL: Yöntem / Süreç

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI PROGRAM MAYIS İZMİR-ŞİRİNCE MATEMATİK KÖYÜ

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI PROGRAM MAYIS İZMİR-ŞİRİNCE MATEMATİK KÖYÜ TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI PROGRAM 17-20 2012MAYIS İZMİR-ŞİRİNCE MATEMATİK KÖYÜ PERŞEMBE 1.GÜN17 MAYIS 2012 Tanışma - EMO ve Kamp Hakkında Kısa Bilgi Bilim Etiği Bilim Etiği Bilim Etiği Bilim, Mühendislik

Detaylı

AKADEMİK DÜZEYDE PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ EĞİTİM PROGRAMI SAAT 1. GÜN SAAT 2. GÜN SAAT 3. GÜN 08:00-08:45 Ders Saati: 1. DERS ADI:Bilimsel 08:00

AKADEMİK DÜZEYDE PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ EĞİTİM PROGRAMI SAAT 1. GÜN SAAT 2. GÜN SAAT 3. GÜN 08:00-08:45 Ders Saati: 1. DERS ADI:Bilimsel 08:00 AKADEMİK DÜZEYDE PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ EĞİTİM PROGRAMI SAAT. GÜN SAAT 2. GÜN SAAT 3. GÜN 09:30 09:30 0:00 0:00 0:45 ADI: Bilgi, Bilim ve Bilimsel Araştırma: Kavramsal Bakış Katılımcıların Bilgi, Bilim

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Avrupa Kredi Transfer Sistemi Koordinatörlüğü MİMARLIK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Avrupa Kredi Transfer Sistemi Koordinatörlüğü MİMARLIK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 06/11/2017-E.158401 *BEND5JFU2* T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Avrupa Kredi Transfer Sistemi Koordinatörlüğü Sayı : 85292699-010.04- Konu : Yönergeler (Eğitim Komisyonu Çalışma Yönergesi)

Detaylı

Frequency Percent Valid Percent

Frequency Percent Valid Percent Türkiye Beşeri ve Ekonomik Coğrafyası Frequency Table Derste edinilen bilgi ve beceriler bireysel fayda sağlar. Frequency Valid kararsızım 5 25,0 25,0 30,0 katılıyorum 9 45,0 45,0 75,0 tamamen katılıyorum

Detaylı

Frequency Percent Valid Percent

Frequency Percent Valid Percent Nüfus Coğrafyası Frequency Table Derste edinilen bilgi ve beceriler bireysel fayda sağlar. Frequency Valid Valid katılmıyorum 1 5,0 5,0 5,0 kararsızım 3 15,0 15,0 20,0 katılıyorum 12 60,0 60,0 80,0 Derste

Detaylı

ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜ ZİHİN ENGELLİLER ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI OKUL DENEYİMİ VE KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI DERSİ

ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜ ZİHİN ENGELLİLER ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI OKUL DENEYİMİ VE KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI DERSİ ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜ ZİHİN ENGELLİLER ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI OKUL DENEYİMİ VE KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI DERSİ Öğretmen Adayına Öğretmenlik Uygulamasına başlayıp öğretmenlik görevini tam olarak üstlenmeden

Detaylı

T.C. PAMUKKKALE ÜNİVERSİTESİ ile T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. PAMUKKKALE ÜNİVERSİTESİ ile T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. PAMUKKKALE ÜNİVERSİTESİ ile T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ ORTAK DOKTORA PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ 2015 T.C. Pamukkkale Üniversitesi İle T.C.

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FEN BİLGİSİ EĞİTİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLERİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FEN BİLGİSİ EĞİTİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLERİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FEN BİLGİSİ EĞİTİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLERİ Ders Kodu Adı / Seçmeli - Zorunlu Öğretim Üyesi FYFB 70004 Öğretim Programı Geliştirme Ve Geçmişten Günümüze İlköğretim Fen Doç.

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ HAZIRLAMA KILAVUZU MART, 2017 MUĞLA T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ.... ANABİLİM DALI.... BİLİM

Detaylı