Fakülte Yönetim Kurulu ve Fakülte Kurulu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Fakülte Yönetim Kurulu ve Fakülte Kurulu"

Transkript

1 ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ SÜREÇ AKIŞI SÜREÇ ADI ÜST SÜRECİ SÜREÇ AMACI Fakülte Yönetim Kurulu ve Fakülte Kurulu Fakülte Dekanı/ Fakülte Kurulları/Fakülte Sekreteri/Yazı İşleri Birimi Fakültede Eğitim Öğretim ile fakültenin Yönetim- İletişim kararlarının Fakülte kurullarınca görüşülmesi ve onaylanması SÜREÇ ADIMLARI Her Eğitim yılı yarıyılı başında ve sonunda, gerekli hallerde Dekanın çağrısı üzerine toplantı yapılır. Fakülte Dekanı Tarafından gündem konuları oluşturulur. Fakülte Sekreterliği Yazı İşleri birimi tarafından Kurulların gündem yazısı düzenlenir. Yazı işleri tarafından kurulun tarih, saat ve yeri yazıyla üyelere bildirilir ve toplantı dosyası hazırlanır. Kurul kararları alınır. Fakülte Sekreterliği Yazı İşleri birimi Yazı işleri tarafından kararlar yazılır. İlgili birimlere kurul kararları bildirilerek, kararlar dosyalanır. 1

2 DEKANLIK FAKÜLTE KURULU İLGİLİ BİRİMLER Her Eğitim Yılı yarıyılı Başında ve sonunda gerekli hallerde Dekanın çağrısı üzerine toplantı yapılır Dekanlık Tarafından Toplantı Gündemi Belirlenir. İlgili Birimlere Kurul Kararları İletilir. Kurur Kararları imzalatıldıktan sonra dosyalanır Kurul Kararı Alınır Fakülte Sekreterliği tarafından Karar Tutanakları Hazırlanır. 2

3 ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ SÜREÇ AKIŞI SÜREÇ ADI Bölüm Başkanı Seçimi ve Atanması SÜREÇ AMACI Bölüm Başkanı Atanması SÜREÇİN SORUMLULARI Anabilim Dalı Başkanları / Dekan / Fakülte Sekreteri / Yazı İşleri Birimi Anabilim Dalı Başkanlıklarının yazılı görüşleri istenir. Anabilim Dalı Başkanlıkları 15 gün içerisinde Bölüm Başkanı adayı/adaylarını yazılı olarak gerekçesi ile birlikte Dekana sunar. SÜREÇ ADIMLARI Dekan Anabilim dalı Başkanlıklarının incelemelerini göze alarak Başkan adayını belirler. Bölüm Başkanın idari görevi yoksa dekan Bölüm Başkanını atar. Atama Rektörlüğe ve Bölüm Başkanlığına Fakülte Sekreterliği yazı işleri birimi tarafından bildirilir. İdari görevi varsa Rektör onayından sonra Bölüm Başkanı atanarak görevine başlar.

4 BÖLÜM BAŞKANI ATAMA SÜRECİ ANABİLİM DALI BAŞKANLARI DEKANLIK PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI Anabilim Dalı Başkanlıkları 15 gün içerisinde Bölüm Başkanı adayı/adaylarını yazılı olarak gerekçesi ile birlikte Dekana sunar. Anabilim Dalı Başkanlıklarının yazılı görüşleri istenir. Dekan Anabilim dalı Başkanlıklarının incelemelerini göze alarak Başkan adayını belirler. İdari görevi varmı? Bölüm Başkanı atama onayı Rektöre sunulur. Rektör onayından sonra Bölüm Başkanı görevine başlar. Dekan Bölüm Başkanını atar. Atama Rektörlüğüne ve Bölüm Başkanlığına Bildirilir.

5 ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ SÜREÇ AKIŞI SÜREÇ ADI Ders Telafisi SÜREÇ AMACI Telafi edilen dersin ek ücretini vermek SÜREÇİN SORUMLULARI Bölüm Başkanlığı / Fakülte Sekreterliği / Dekan SÜREÇ ADIMLARI Ders telafisi yapmak isteyen Öğretim Elemanının Bölüm Başkanlığından ders telafi formunu alması Yapılmayan derslerin telafi edileceği tarih, yer ve saatin belirlenerek formun imzalanması ve Bölüm sekreterliğine teslim edilmesi. Kayda alınan telafi talebinin Bölüm Başkanlığınca incelenmesi Bölüm Başkanlığınca uygun görülmesi ve Fakülte Sekreterliğine iletilmesi Fakülte Yönetim Kurulunda görüşülmesi Hazırlanan programa göre dersin telafisinin yapılması

6 DERS TELAFİSİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DEKANLIK Öğretim elemanının ders telafi formunu imzalı şekilde teslim edilmesi Ders telafi formunun incelenmesi Hata varmı? Ders Telafisinin Fakülte Yönetim Kurulunda görüşülmesi Hazırlanan programa göre ders telafisinin yapılması İlgili Öğretim elemanına telafi talebinin uygun görülmeme nedeni yazi ile bildirilir Yapılan dersin puantaja işlenmesi.

7 ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ SÜREÇ AKIŞI SÜREÇ ADI Fakülte Kuruluna Profesör Üye Seçimi SÜREÇ AMACI Fakülte Kuruluna Profesör Seçimi SÜREÇİN SORUMLULARI Dekan / Fakülte Sekreteri / SÜREÇ ADIMLARI Seçim yapmak üzere Profesör üyeleri dekan tarafından toplantıya davet edilir. Gizli oyla yapılacak seçim için üye sayısı kadar mühürlü oy pusulası ve zarf hazırlanır. Seçim için üye tam sayısının salt çoğunluğuna bakılır, katılmamışsa seçim Dekanın belirleyeceği tarihe ertelenir. Seçim en fazla beş turlu yapılır. İlk üç turda salt çoğunluğa bakılır. Salt çoğunluğu sağlayan aday atanır. Salt çoğunluk sağlanmamışsa Dördüncü turda eşitliğe bakılır, eşitlik yoksa en fazla oyu alan atanır. Eşitlik varsa beşinci turda en fazla oyu alan veya eşitler arasında Dekanın seçeceği üye atanır. Seçilen Profesör adayı kurul toplantılarına katılmaya başlar. Seçim sonucu rektörlüğe bildirilir. Oy pusulaları, yapılan tutanaklar, yazışmaların birer örneği seçilen adayın özlük dosyasına konur.

8 FAKÜLTE KURULUNA PROFESÖR ÜYE SEÇİMİ SÜRECİ Seçim yapmak üzere, kadrolu Profesör öğretim üyeleri Dekanlık tarafından toplantıya davet edilir Gizli oyla yapılacak seçim için, üye sayısı kadar mühürlü oy pusulası ve zarf hazırlanır. İkinci tura İlk turda salt çoğunluğu Sağlayan aday var Seçime üye tam sayısının yarıdan bir fazlası katıldı mı? Seçim Dekanın belirleyeceği gün ve saate tekrarlanır İkinci turda Salt çoğunluğu sağlayan aday var Seçim sonucu Katılanların düzenleyeceği bir tutanakla Dekanlığa bildirilir. Seçilen Profesör adayı kurul toplantılarına katılmaya başlar. Seçim sonucu Rektörlüğe bildirilir. Oy pusulaları, tutanaklar, yapılan yazışmalar birer örneği seçilen adayın özlük dosyasına konur. Üçüncü tura Üçüncü turda Salt çoğunluğu sağlayan aday var mı? Dördüncü tura Dördüncü Turda adayların aldığı oylar eşit mi? Dekan seçime katılanların salt çoğunluğa bakmadan, en fazla oyu alan adayı Fakülte Kurulu Profesör Temsili Üyesi Beşinci tura Beşinci turda da alınan oylar eşit mi? Dekan, beşinci tur sonunda eşit oy alanlardan birini Fakülte Kuruluna Profesör Temsilci Üye olarak atar.

9 ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ SÜREÇ AKIŞI SÜREÇ ADI Fakülte Kuruluna Doçent Üye Seçimi SÜREÇ AMACI Fakülte Kuruluna Doçent Seçimi SÜREÇİN SORUMLULARI Dekan / Fakülte Sekreteri / SÜREÇ ADIMLARI Seçim yapmak üzere Doçent üyeleri dekan tarafından toplantıya davet edilir. Gizli oyla yapılacak seçim için üye sayısı kadar mühürlü oy pusulası ve zarf hazırlanır. Seçim için üye tam sayısının salt çoğunluğuna bakılır, katılmamışsa seçim Dekanın belirleyeceği tarihe ertelenir. Seçim en fazla beş turlu yapılır. İlk üç turda salt çoğunluğa bakılır. Salt çoğunluğu sağlayan aday atanır. Salt çoğunluk sağlanmamışsa Dördüncü turda eşitliğe bakılır, eşitlik yoksa en fazla oyu alan atanır. Eşitlik varsa beşinci turda en fazla oyu alan veya eşitler arasında Dekanın seçeceği üye atanır. Seçilen Doçent adayı kurul toplantılarına katılmaya başlar. Seçim sonucu rektörlüğe bildirilir. Oy pusulaları, yapılan tutanaklar, yazışmaların birer örneği seçilen adayın özlük dosyasına konur.

10 FAKÜLTE KURULUNA DOÇENT ÜYE SEÇİMİ SÜRECİ Seçim yapmak üzere, kadrolu Doçent öğretim üyeleri Dekanlık tarafından toplantıya davet edilir Gizli oyla yapılacak seçim için, üye sayısı kadar mühürlü oy pusulası ve zarf hazırlanır. İkinci tura İlk turda salt çoğunluğu Sağlayan aday var Seçime üye tam sayısının yarıdan bir fazlası katıldı mı? Seçim Dekanın belirleyeceği gün ve saate tekrarlanır İkinci turda Salt çoğunluğu sağlayan aday var Seçim sonucu Katılanların düzenleyeceği bir tutanakla Dekanlığa bildirilir. Seçilen Doçent adayı kurul toplantılarına katılmaya başlar. Seçim sonucu Rektörlüğe bildirilir. Oy pusulaları, tutanaklar, yapılan yazışmalar birer örneği seçilen adayın özlük dosyasına konur. Üçüncü tura Üçüncü turda Salt çoğunluğu sağlayan aday var mı? Dördüncü tura Dördüncü Turda adayların aldığı oylar eşit mi? Dekan seçime katılanların salt çoğunluğa bakmadan, en fazla oyu alan adayı Fakülte Kurulu Doçent Temsili Üyesi olarak atar. Beşinci tura Beşinci turda da alınan oylar eşit mi? Dekan, beşinci tur sonunda eşit oy alanlardan birini Fakülte Kuruluna Doçent Temsilci Üye olarak atar.

11 ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ SÜREÇ AKIŞI SÜREÇ ADI Fakülte Kuruluna Yardımcı Doçent Üye Seçimi SÜREÇ AMACI Fakülte Kuruluna Yardımcı Doçent Seçimi SÜREÇİN SORUMLULARI Dekan / Fakülte Sekreteri / SÜREÇ ADIMLARI Seçim yapmak üzere Yardımcı Doçent üyeleri dekan tarafından toplantıya davet edilir. Gizli oyla yapılacak seçim için üye sayısı kadar mühürlü oy pusulası ve zarf hazırlanır. Seçim için üye tam sayısının salt çoğunluğuna bakılır, katılmamışsa seçim Dekanın belirleyeceği tarihe ertelenir. Seçim en fazla beş turlu yapılır. İlk üç turda salt çoğunluğa bakılır. Salt çoğunluğu sağlayan aday atanır. Salt çoğunluk sağlanmamışsa Dördüncü turda eşitliğe bakılır, eşitlik yoksa en fazla oyu alan atanır. Eşitlik varsa beşinci turda en fazla oyu alan veya eşitler arasında Dekanın seçeceği üye atanır. Seçilen Yardımcı Doçent adayı kurul toplantılarına katılmaya başlar. Seçim sonucu rektörlüğe bildirilir. Oy pusulaları, yapılan tutanaklar, yazışmaların birer örneği seçilen adayın özlük dosyasına konur.

12 FAKÜLTE KURULUNA YARDIMCI DOÇENT ÜYE SEÇİMİ SÜRECİ Seçim yapmak üzere, Kadrolu Yardımcı Doçent öğretim üyeleri Dekanlık tarafından toplantıya davet edilir Gizli oyla yapılacak seçim için, üye sayısı kadar mühürlü oy pusulası ve zarf hazırlanır. İkinci tura İlk turda salt çoğunluğu Sağlayan aday var Seçime üye tam sayısının yarıdan bir fazlası katıldı mı? Seçim Dekanın belirleyeceği gün ve saate tekrarlanır İkinci turda Salt çoğunluğu sağlayan aday var Seçim sonucu Katılanların düzenleyeceği bir tutanakla Dekanlığa bildirilir. Seçilen Yardımcı Doçent adayı kurul toplantılarına katılmaya başlar. Seçim sonucu Rektörlüğe bildirilir. Oy pusulaları, tutanaklar, yapılan yazışmalar birer örneği seçilen adayın özlük dosyasına konur. Üçüncü tura Üçüncü turda Salt çoğunluğu sağlayan aday var mı? Dördüncü tura Dördüncü Turda adayların aldığı oylar eşit mi? Dekan seçime katılanların salt çoğunluğa bakmadan, en fazla oyu alan adayı Fakülte Kurulu Yardımcı Doçent Temsili Üyesi olarak atar. Beşinci tura Beşinci turda da alınan oylar eşit mi? Dekan, beşinci tur sonunda eşit oy alanlardan birini Fakülte Kuruluna Yardımcı Doçent Temsilci Üye olarak atar.

13 ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ SÜREÇ AKIŞI SÜREÇ ADI Fakülte Yönetim Kuruluna Profesör Üye Seçimi SÜREÇ AMACI Fakülte Yönetim Kuruluna Profesör Seçimi SÜREÇİN SORUMLULARI Dekan / Fakülte Sekreteri / SÜREÇ ADIMLARI Seçim yapmak üzere Profesör üyeleri dekan tarafından toplantıya davet edilir. Gizli oyla yapılacak seçim için üye sayısı kadar mühürlü oy pusulası ve zarf hazırlanır. Seçim için üye tam sayısının salt çoğunluğuna bakılır, katılmamışsa seçim Dekanın belirleyeceği tarihe ertelenir. Seçim en fazla beş turlu yapılır. İlk üç turda salt çoğunluğa bakılır. Salt çoğunluğu sağlayan aday atanır. Salt çoğunluk sağlanmamışsa Dördüncü turda eşitliğe bakılır, eşitlik yoksa en fazla oyu alan atanır. Eşitlik varsa beşinci turda en fazla oyu alan veya eşitler arasında Dekanın seçeceği üye atanır. Seçilen Profesör adayı Fakülte Yönetim kurul toplantılarına katılmaya başlar. Seçim sonucu rektörlüğe bildirilir. Oy pusulaları, yapılan tutanaklar, yazışmaların birer örneği seçilen adayın özlük dosyasına konur.

14 FAKÜLTE YÖNETİM KURULUNA PROFESÖR ÜYE SEÇİMİ SÜRECİ Seçim yapmak üzere, kadrolu Profesör öğretim üyeleri Dekanlık tarafından toplantıya davet edilir Gizli oyla yapılacak seçim için, üye sayısı kadar mühürlü oy pusulası ve zarf hazırlanır. Seçim, bir sonraki Fakülte Kurulu toplantısında yapılır Seçime üye tam sayısının yarıda bir fazlası katıldı mı? Oylar sayılarak, sonuç açıklanır. Dekan, seçime katılan üye sayısının yarısından bir fazlasının oyunu alan adayı Yönetim Kurulu üyesi olarak atar. İlk turda salt çoğunluğu Sağlayan aday var mı? Atama, bölüme, seçilene ve Rektörlüğe yazı ile bildirilir. İkinci tura Oy pusulaları, tutanak, yapılan yazışmaların bir sureti seçilen üyenin özlük dosyasına konur. İkinci turda Salt çoğunluğu sağlayan aday var mı? Beşinci tur sonunda da oyların eşit çıkması halinde Dekan, eşit oy alanlardan birini doçent temsilci üye olarak atar. Üçüncü tura Üçüncü turda Salt çoğunluğu sağlayan aday var mı? Beşinci turda da alınan oylar eşit mi? Beşinci tura Dördüncü Turda adayların aldığı oylar eşit mi? Dördüncü tura

15 ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ SÜREÇ AKIŞI SÜREÇ ADI Fakülte Yönetim Kuruluna Doçent Üye Seçimi SÜREÇ AMACI Fakülte Yönetim Kuruluna Doçent Seçimi SÜREÇİN SORUMLULARI Dekan / Fakülte Sekreteri / SÜREÇ ADIMLARI Seçim yapmak üzere Doçent üyeleri dekan tarafından toplantıya davet edilir. Gizli oyla yapılacak seçim için üye sayısı kadar mühürlü oy pusulası ve zarf hazırlanır. Seçim için üye tam sayısının salt çoğunluğuna bakılır, katılmamışsa seçim Dekanın belirleyeceği tarihe ertelenir. Seçim en fazla beş turlu yapılır. İlk üç turda salt çoğunluğa bakılır. Salt çoğunluğu sağlayan aday atanır. Salt çoğunluk sağlanmamışsa Dördüncü turda eşitliğe bakılır, eşitlik yoksa en fazla oyu alan atanır. Eşitlik varsa beşinci turda en fazla oyu alan veya eşitler arasında Dekanın seçeceği üye atanır. Seçilen Doçent adayı Fakülte Yönetim kurul toplantılarına katılmaya başlar. Seçim sonucu rektörlüğe bildirilir. Oy pusulaları, yapılan tutanaklar, yazışmaların birer örneği seçilen adayın özlük dosyasına konur.

16 FAKÜLTE YÖNETİM KURULUNA DOÇENT ÜYE SEÇİMİ SÜRECİ Seçim yapmak üzere, kadrolu Doçent öğretim üyeleri Dekanlık tarafından toplantıya davet edilir Gizli oyla yapılacak seçim için, üye sayısı kadar mühürlü oy pusulası ve zarf hazırlanır. Seçim, bir sonraki Fakülte Kurulu toplantısında yapılır Seçime üye tam sayısının yarıda bir fazlası katıldı mı? Oylar sayılarak, sonuç açıklanır. Dekan, seçime katılan üye sayısının yarısından bir fazlasının oyunu alan adayı Yönetim Kurulu üyesi olarak atar. İlk turda salt çoğunluğu Sağlayan aday var mı? Atama, bölüme, seçilene ve Rektörlüğe yazı ile bildirilir. İkinci tura Oy pusulaları, tutanak, yapılan yazışmaların bir sureti seçilen üyenin özlük dosyasına konur. İkinci turda Salt çoğunluğu sağlayan aday var mı? Beşinci tur sonunda da oyların eşit çıkması halinde Dekan, eşit oy alanlardan birini doçent temsilci üye olarak atar. Üçüncü tura Üçüncü turda Salt çoğunluğu sağlayan aday var mı? Beşinci turda da alınan oylar eşit mi? Beşinci tura Dördüncü Turda adayların aldığı oylar eşit mi? Dördüncü tura

17 ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ SÜREÇ AKIŞI SÜREÇ ADI Fakülte Yönetim Kuruluna Yardımcı Doçent Üye Seçimi SÜREÇ AMACI Fakülte Yönetim Kuruluna Yardımcı Doçent Seçimi SÜREÇİN SORUMLULARI Dekan / Fakülte Sekreteri / SÜREÇ ADIMLARI Seçim yapmak üzere Yardımcı Doçent üyeleri dekan tarafından toplantıya davet edilir. Gizli oyla yapılacak seçim için üye sayısı kadar mühürlü oy pusulası ve zarf hazırlanır. Seçim için üye tam sayısının salt çoğunluğuna bakılır, katılmamışsa seçim Dekanın belirleyeceği tarihe ertelenir. Seçim en fazla beş turlu yapılır. İlk üç turda salt çoğunluğa bakılır. Salt çoğunluğu sağlayan aday atanır. Salt çoğunluk sağlanmamışsa Dördüncü turda eşitliğe bakılır, eşitlik yoksa en fazla oyu alan atanır. Eşitlik varsa beşinci turda en fazla oyu alan veya eşitler arasında Dekanın seçeceği üye atanır. Seçilen Yardımcı Doçent adayı Fakülte Yönetim kurul toplantılarına katılmaya başlar. Seçim sonucu rektörlüğe bildirilir. Oy pusulaları, yapılan tutanaklar, yazışmaların birer örneği seçilen adayın özlük dosyasına konur.

18 FAKÜLTE YÖNETİM KURULUNA YARDIMCI DOÇENT ÜYE SEÇİMİ Seçim yapmak üzere, kadrolu Yardımcı Doçent öğretim üyeleri Dekanlık tarafından toplantıya davet edilir Gizli oyla yapılacak seçim için, üye sayısı kadar mühürlü oy pusulası ve zarf hazırlanır. Seçim, bir sonraki Fakülte Kurulu toplantısında yapılır Seçime üye tam sayısının yarıda bir fazlası katıldı mı? Oylar sayılarak, sonuç açıklanır. Dekan, seçime katılan üye sayısının yarısından bir fazlasının oyunu alan adayı Yönetim Kurulu üyesi olarak atar. İlk turda salt çoğunluğu Sağlayan aday var mı? Atama, bölüme, seçilene ve Rektörlüğe yazı ile bildirilir. İkinci tura Oy pusulaları, tutanak, yapılan yazışmaların bir sureti seçilen üyenin özlük dosyasına konur. İkinci turda Salt çoğunluğu sağlayan aday var mı? Beşinci tur sonunda da oyların eşit çıkması halinde Dekan, eşit oy alanlardan birini Yardımcı Doçent temsilci üye olarak atar. Üçüncü tura Üçüncü turda Salt çoğunluğu sağlayan aday var mı? Beşinci turda da alınan oylar eşit mi? Beşinci tura Dördüncü Turda adayların aldığı oylar eşit mi? Dördüncü tura

19 ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ SÜREÇ AKIŞI SÜREÇ ADI Üniversite Senato suna Temsilci Üye Seçimi SÜREÇ AMACI Üniversite Senato suna Temsilci Üyesi Seçmek SÜREÇİN SORUMLULARI Dekan / Fakülte Kurulu Üyeleri / Fakülte Sekreteri SÜREÇ ADIMLARI Dekan, Üniversite Senato suna temsilci üye seçmek üzere Fakülte Kurulu üyelerini toplantıya davet eder. Gizli oyla yapılacak seçim için üye sayısı kadar mühürlü oy pusulası ve zarf hazırlanır. Seçim için üye tam sayısının salt çoğunluğuna bakılır, katılmamışsa seçim Seçim bir sonraki Fakülte Kurulu toplantısında yapılır.. Seçim en fazla beş turlu yapılır. İlk üç turda salt çoğunluğa bakılır. Salt çoğunluğu sağlayan aday atanır. Salt çoğunluk sağlanmamışsa Dördüncü turda eşitliğe bakılır, eşitlik yoksa en fazla oyu alan atanır. Eşitlik varsa beşinci turda en fazla oyu alan veya eşitler arasında Dekanın seçeceği üye atanır. Seçilen Profesör Senato temsilcisi Üniversite Senato sunda toplantılarına katılmaya başlar. Seçim sonucu rektörlüğe bildirilir. Oy pusulaları, yapılan tutanaklar, yazışmaların birer örneği seçilen adayın özlük dosyasına konur.

20 ÜNİVERSİTE SENATO SUNA PROFESÖR ÜYE SEÇİMİ SÜRECİ Dekan, Üniversite Senato suna temsilci üye seçmek üzere Fakülte Kurulu üyelerini toplantıya davet eder. Gizli oyla yapılacak seçim için, üye sayısı kadar mühürlü oy pusulası ve zarf hazırlanır. Seçim, bir sonraki Fakülte Kurulu toplantısında yapılır Seçime üye tam sayısının yarıda bir fazlası katıldı mı? Oylar sayılarak, sonuç açıklanır. Dekan, seçime katılan üye sayısının yarısından bir fazlasının oyunu alan adayı Senato Kurulu üyesi olarak atar. İlk turda salt çoğunluğu Sağlayan aday var mı? Atama, bölüme, seçilene ve Rektörlüğe yazı ile bildirilir. İkinci tura Oy pusulaları, tutanak, yapılan yazışmaların bir sureti seçilen üyenin özlük dosyasına konur. İkinci turda Salt çoğunluğu sağlayan aday var mı? Beşinci tur sonunda da oyların eşit çıkması halinde Dekan, eşit oy alanlardan birini Senato Profesör temsilcisi üye olarak atar. Üçüncü tura Üçüncü turda Salt çoğunluğu sağlayan aday var mı? Beşinci turda da alınan oylar eşit mi? Beşinci tura Dördüncü Turda adayların aldığı oylar eşit mi? Dördüncü tura

21 ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ SÜREÇ AKIŞI SÜREÇ ADI SÜREÇ AMACI Yönetici Öğretim elamanı ve Memurların Disiplin Soruşturması Yönetici Öğretim elamanı ve memurların Disiplin Soruşturmasının yapılması SÜREÇİN SORUMLULARI Dekan / Fakülte Sekreteri / Soruşturmacı SÜREÇ ADIMLARI İşlendiği ileri sürülen suçla ilgili delil şikayetin dilekçeye eklenerek en yakın birim amirine verilmesi Disiplin amiri olan Dekan en kısa sürede bir soruşturmacı görevlendirilmesi. Soruşturmacının ileri sürülen iddalarla ilgili şüpeliyi ve şikayetciyi ifadeye davet etmesi varsa tanıkların dinlenmesi ve yazılı belge alması Alınan ifadelere göre soruşturmacının değerlendirme yapması ve verilen ceza/ödül durumunun personel daire başkanlığına yazılı olarak iletilmesi.

22 YÖNETİCİ ÖĞRETİM ELAMANI VE MEMURLARIN DİSİPLİN İşlendiği ileri sürülen suçla ilgili delillerin dilekçeye birim amirine verilmesi Şikayet ve Dilekçesi en kısa zamanda dekanlığa bildirilir Disiplin amiri olan Dekan olayı aydınlatmak üzere soruşturmacı görevlendirir Soruşturmacı ifadeler alınıp delilleri araşturdıktan sonra değerlendirme yapar. Soruşturmacı şüpeli/şüpelileri varsa tanıkları ifadeye davet eder. İfadeler yazılı ve sözlü olarak alınır. Soruşturmacı ileri sürülen iddalarla delil veya delilleri toplar. Yapılan Değerlendirme sonunda yazı olarak Dekanlığa İletilir. İdda edilen deliller yeterli mi? Disiplin amiri olan Dekan inceler. Dekan incelemesinden sonra soruşturmanın düzgün yapılıp yapılmadığı için Fakülte Kurulu toplar Ceza Doğrudan Dekan tarafından verilir. Yapıldı mı? Yapılmadı mı? Şüpeli ve tanıklar yeniden dinlenir ve gerekirse yeni deliller toplanır.soruşturma Devam eder. Verilen ceza ve Rektörlük makamına yazılı olarak iletilir. Verilen ceza kişi veya kişilere de tebligatla iletilir.

23 ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ SÜREÇ AKIŞI SÜREÇ ADI ÜST SÜRECİ SÜREÇ AMACI Gelen Yazıların Dağıtımı ve Cevaplandırılması Süreci Yazı işleri/fakülte Sekreteri. Gelen yazıların kaydedilmesi, cevaplandırılması, dosyalanması SÜREÇ ADIMLARI Gelen evrak kayıt defterine işlenir. Yazının ekleri tamamsa Dekanlığa sunulmak üzere Fakülte Sekreterliğine iletilir. Yazının ekleri tamam değilse ilgili birim aranarak eklerin tamamlanması sağlanır. Gelen yazı Fakülte Sekreterliği tarafından dekanlığa sunulur. Cevap yazılacaksa Giden Evrak Süreci başlar. Cevap gerektirmediği durumda varsa gerekli dağıtımlar yapılır ve evrak dosyalanır. 3

24 GELEN EVRAK SÜREÇİ EVRAKI GÖNDEREN BİRİM DEKANLIK Fakülteye evrak gelir Evrak kayıt defterine işlenir. Yazının ekleri tamam değilse ilgili birim aranarak eklerin tamamlanması sağlanır. Yazıların ekleri tam mı? Fakülte Sekreterliğine iletilir Fakülte Sekreterliği tarafından Dekana sunulur. Cevap yazılacak mı? Giden Evrak süreci başlar. İlgililere tebliğ edilir ve dosyalanır. 4

25 ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ SÜREÇ AKIŞI SÜREÇ ADI Öğrencilerin Disiplin Soruşturması SÜREÇ AMACI Öğrencilerin Disiplin Soruşturmasının yapılması SÜREÇİN SORUMLULARI Dekan / Fakülte Sekreteri /Soruşturmacı SÜREÇ ADIMLARI Öğrenci işlediği ileri sürülen suçla ilgili her türlü delil ve şikâyetin bölüm başkanlığına verilmesi Bölüm başkanının şikâyet dilekçesi ve ek kanıtları yazılı halde dekanlığa iletmesi Disiplin Amiri olan dekan olayı aydınlatmak üzere bir öğretim elamanını soruşturmacı görevlendirir. Soruşturmacı idda edilen olayla ilgili delil ve kanıtları inceler Soruşturmacı olayla ilgili şüpeliyi veya şüpelileri varsa tanıkları ifadeye davet eder ve savunmalarını alır. Alınan savunma sonunda soruşturmacı değerlendirme yapar ve gereken değerlendirmeleri yazı olarak dekanlığa iletir.

26 ÖĞRENCİLERİN DİSİPLİN SORUŞTURMASI SÜRECİ İşlendiği ileri sürülen suçla ilgili dilekçe ve eklerinin bölüm başkanlığına verilmesi Bölüm Başkanlığı Şikâyet ve Dilekçesi en kısa zamanda dekanlığa bildirilir Disiplin amiri olan Dekan olayı aydınlatmak üzere soruşturmacı görevlendirir Soruşturmacı ifadeler alınıp delilleri araştırdıktan sonra değerlendirme yapar. Soruşturmacı şüpheli/şüphelileri varsa tanıkları ifadeye davet eder. İfadeler yazılı ve sözlü olarak alınır. Soruşturmacı ileri sürülen iddialarla delil veya delilleri toplar. Yapılan Değerlendirme sonunda yazılı olarak Dekanlığa İletilir. İddia edilen deliller yeterli mi? Disiplin amiri olan Dekan inceler. Dekan incelemesinden sonra soruşturmanın düzgün yapılıp yapılmadığını değerlendirmek için Fakülte Kurulunu toplar Ceza Doğrudan Dekan tarafından verilir. Yapıldı mı? Yapılmadı mı? Şüpheli ve tanıklar yeniden dinlenir ve gerekirse yeni deliller toplanır. Soruşturma Devam eder. Verilen ceza ve Rektörlük makamına yazılı olarak iletilir. Verilen ceza kişi veya kişilere de tebligatla iletilir.

27 ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ SÜREÇ AKIŞI SÜREÇ ADI Giden Yazıların İlgili Birimlere Dağıtımı ve Takibi Süreci SÜREÇ AMACI SÜREÇ SINIRLARI Fakülteden giden yazıların kayda alınması, numaralandırılması, dağıtımı ve dosyalanması Fakülteye gelen yazı gelen evrak defterine işlenerek Dekanlığa sunulmak üzere fakülte sekreterine iletilerek gelen evrak süreci son bulur. Dekanlığın direktifi üzerine yazı hazırlanır. Fakülte Sekreteri onayına sunulur. Fakülte Sekreteri tarafından yazı ve ekleri kontrol edilir. Dekanlık Makamı na arz edilir. Dekanlık Makamınca onaylanan yazıya sayı ve tarih verilerek ekleri ile birlikte bir nüshası dosyalanarak ilgili birimlere gönderilir SÜREÇ ADIMLARI

28 GİDEN EVRAK SÜREÇİ DEKANLIK FAK. İDARİ BÜRO YAZININ GÖNDERİLECEĞİ BİRİM Dekanlığın Direktifi Üzerine Fakülte Sekreterinin onayına sunulur. Yazı hazırlanır Yazım ve anlatım hatası var mı? Dekana sunulur. Onaylandı mı? İlgili birime yollanır. Tarih ve sayısı verilir. ekleri kontrol edilir. Bir nüsha dosyalanır.

29

30 ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ SÜREÇ AKIŞI SÜREÇ ADI SÜREÇ AMACI SÜREÇ SINIRLARI Personel Özlük İşlemi Süreci İdari ve Akademik Personelin Özlük İşleri ( atanma, terfi, v.s) İdari ve Akademik personelin Personel Daire Başkanlığı nca fakülteye görev atamasının yapılması ile başlar. Hizmet süresi boyunca devam eden açık bir süreçtir. İdari ve akademik personelin Personel Daire Başkanlığı nca atamasının yapılması, Ataması yapılan idari ve akademik personelin göreve başlama yazısı yazılarak Personel Daire Başkanlığı na bildirilmek üzere Rektörlük Makamı arzına sunulur. Personel Daire Başkanlığı tarafından yazılı gönderilen terfi yazısı yazılan idari ve akademik personele bilgilendirme yapılır ve evrak ilgili dosyaya kaldırılır SÜREÇ ADIMLARI

31 PERSONEL ÖZLÜK İŞLEMLERİ SÜRECİ REKTÖRLÜK Personel Daire Başkanlığınca atamasının yapılması DEKANLIK Personelin göreve başlama yazısının yazılması Fakülte Sekreterliğine sunulması ve imzalanması Dekana sunulması Onaylandı mı? Tarih ve sayısının verilip ekleri nin kontrol edilirek ilgili birime gönderilmesi Bir nüsha ekleri ile dosyalanır.

32

33 ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ SÜREÇ AKIŞI SÜREÇ ADI Maaş Ödenmesi Süreci SÜREÇ AMACI Maaşların zamanında ve eksiksiz ödenmesi SÜREÇİN SORUMLULARI Harcama Yetkilisi, Gerçekleştirme Görevlisi /Muhasebe SÜREÇ ADIMLARI İlgili aya ait, personelin derece, kademe, kıdem v.b. terfi değişiklikleri, yabancı dil puanı, aile yardımı için eşin çalışıp çalışmadığı, çocuk yardımı için yaş bilgileri v.b değişiklikler güncellenir. Nakil giden veya ücretsiz izne ayrılanların da say2000i sisteminden çıkışı yapılarak güncelleme işlemi tamamlanır. Kesintiler (icra, sendika, emekli borçlanması, eczane, kira, kefalet, zam ve tazminat ödemelerinde 657 sayılı Kanunun 152.maddesine göre 7 günü aşan hastalık izin süreleri v.b) girilerek hesaplama işlemi gerçekleştirilir. Daire Başkanlığı aracılığıyla Say2000i sisteminden bordro dökümü alınır. Hata varsa harcama birimine geri dönülür. Hata yoksa bir sonraki adımla işlemler devam eder. Harcama yetkilisi tarafından imzalanan ödeme emri belgesi ve eki belgeler her ayın 5'ine kadar Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına gönderilir.

34 MAAŞLARIN ÖDENMESİ SÜRECİ DEKANLIK STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI Maaş bordrolarının hazırlanması SAY 2000i Sisteminden bordroların dökümü E- bütçe sisteminden ödeme emrinin hazırlanması ve gerçeklerştirme görevlisine sunulması Harcama yetkilisi tarafından imzalanan ödeme emri belgesi ve eki her ayın 5 ine kadar str.d.b.gönderilir Hata varmı? HATA VAR MI? Gerçekleştirme görevlisi tarafından imzalanır ve harcama yetkilisine sunulur. Harcama yetkilisi tarafından onaylanan belgeler ve ekleri str.d.b. gönderilir.

35 ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ SÜREÇ AKIŞI SÜREÇ ADI ÜST SÜRECİ SÜREÇ AMACI Ek Çalışma karşılıkları Ödenmesi Süreci Yönetim-İletişim Süreci Ek çalışma karşılıkları ödenmesi SÜREÇ ADIMLARI Akademik takvime uygun olarak dönem başında, Bölüm Başkanlıkları tarafından verilecek dersler ve bu dersleri verecek öğretim elemanları belirlenir. Belirlenen dersi verecek öğretim elemanı birimde yoksa 2547 sayılı Kanunun ilgili maddeleri uyarınca diğer birimlerden görevlendirme istenir. Diğer birimler tarafından uygun görülen görevlendirmeler, öğretim elemanının kendi biriminde verdiği dersler ve varsa başka birimlerde verdiği dersler detaylı olarak listelenir ve ilgili birime gönderilir. Ders yükü dağılımı harcama birimi Yönetim Kurulunda görüşülüp karara bağlanır. İlgili aya ait fiilen yapılan derslerden zorunlu ders yükü düşülüp geriye kalan ders yüklerinden ekders ücret çizelgesi (MYHBY- Örnek 15/A) hazırlanır. Hazırlanan çizelge YÖK tarafından belirlenen Ders Yükü Tespitinde Uyulacak Esaslara ve diğer ilgili mevzuata uygunluğu yönünden kontrol edilir Bu çizelgeye göre çeşitli ödemeler bordrosu (MYHBY-Örnek 13) ve banka listesi düzenlenir. Ödeme emri belgesi e-bütçe sisteminden düzenlenir. Hata varsa harcama birimine geri dönülür.yoksa bir sonraki adımla devam edilir. Gerçekleştirme görevlisi tarafından yapılan kontrol sonucunda ödeme emri belgesine "Kontrol edilmiş ve uygun görülmüştür." şerhi düşülerek imzalanır ve eki belgelerle birlikte harcama yetkilisine gönderilir. Harcama yetkilisi tarafından imzalanan ödeme emri belgesi ve eki belgeler her ayın 5'ine kadar Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına gönderilir.

36 DEKANLIK Derslerin ve öğretim F.Y.K elemanlarının belirlenmesi EK ÇALIŞMA KARŞILIKLARI ÖDENMESİ SÜRECİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI Diğer gerekli görevlendirmelerin yapılması. harcama yetkilisi tarafından onaylanan belgeler ve ekleri yollanır. F.Y.K Çizelgenin hazırlanması Bordroların hazırlanması e-bütçe sisteminden ödeme emrinin hazırlanması ve gerçekleştirme Gerçekleştirme görevlisi tarafından imzalanır ve harcama yetkilisine sunulur.

37 ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ SÜREÇ AKIŞI SÜREÇ ADI ÜST SÜRECİ SÜREÇ AMACI ÖSYS - Yeni Kayıt Süreci Akış Şeması Eğitim-Öğretim Süreci ÖSYM sınavı sonuçlarına göre yerleştirilen Öğrencilerin Kayıtlarının Yapılması SÜREÇ ADIMLARI Sınav Sonuçlarına Göre Yerleştirilen Öğrencilere Kayıt Duyurusu Yapılır. BAUM tarafından Sınav Sonuçlarına Göre Yerleştirilen Öğrencilerin Bilgileri Sisteme Girilir. Öğrenci Bilgilerinin Çıktısı Alınır Bölümlere Gönderilir. Öğrenciye Danışman Atanır. Aday bizzat kendisi kayıt bürosuna gelir. Öğrenci Bilgi Formunu ve Diğer Belgeleri Öğrenci İşlerine Teslim Eder. Kayıt Yapılır. Öğrenci Belgesi Verilir Öğrenci Yabancı Diller Yüksek Okuluna Yönlendirilir ve sınav programı verilir.

38 ÖSYS - Yeni Kayıt Süreci Akış Şeması ÖSYM BAUM ÖĞRENCİ İŞLERİ BÖLÜM Sınav sonuçlarına göre yerleştirilen öğrencilere kayıt duyurusu Sınav Sonuçlarına göre yerleştirilen Öğrencilerin Bilgileri sisteme girilir. Öğrenci bilgilerinin çıktısı alınır bölümlere gönderilir. Öğrenci numarası verilir Bölüm Tarafından Danışmanlar sisteme girilir

39 ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ SÜREÇ AKIŞI SÜREÇ ADI Yolluk Ödenmesi Süreci SÜREÇ AMACI YOLLUKLARIN ÖDENMESİ SÜREÇİN SORUMLULARI Harcama Yetkilisi/ Gerçekleştirme Görevlisi/Muhasebe Yurtiçi ve yurtdışı sürekli görev yolluklarında; Atamalarda atama onayı, diğer hallerde harcama talimatı, Personel nakil bildirimi, Yurtiçi/Yurtdışı Sürekli Görev Yolluğu bildirimi Hata varsa harcama birimine geri dönülür. Hata yoksa bir sonraki adımla işlemler devam eder. SÜREÇ ADIMLARI Harcama yetkilisi tarafından imzalanan ödeme emri belgesi ve eki belgeler her ayın 5'ine kadar Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına gönderilir.

40 YOLLUK ÖDEMESİ SÜRECİ DEKANLIK MUHASEBE SRATEJİ GEL. DAİ BAŞK SAY 2000i Sisteminden bordroların dökümü Onay verildi mi? Geri bildirim İşlem sonu Göreve gidilmesi Uçak, otobüs yada tren biletlerinin saklanması Biletlerin teslim edilmesi Harcama yetkilisi tarafından onaylanan belgeler ve ekleri str.d.b. gönderilir. E-Bütçe sisteminden ödeme emrinin hazırlanması ve gerçekleştirme gör. sunulması. Gerçekleştirme görevlisi tarafından imzalanır ve harcama yetkilisine sunulur. Paranın hesaba havale edilmesi İşlem sonu.

41 ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ SÜREÇ AKIŞI SÜREÇ ADI ÜST SÜRECİ SÜREÇ AMACI Yönetim Kurulu Fakülte Dekanı/ Fakülte Kurulları/Fakülte Sekreteri/Yazı İşleri Birimi Fakültede Eğitim Öğretim ile Fakültenin Yönetim- İletişim kararlarının Fakülte Yönetim Kurullarınca görüşülmesi ve onaylanması SÜREÇ ADIMLARI Her ay veya gereken hallerde Dekanın çağrısı üzerine toplantı yapılır. Fakülte Dekanı Tarafından gündem konuları oluşturulur. Fakülte Sekreterliği Yazı İşleri birimi tarafından Kurulların gündem yazısı düzenlenir. Yazı işleri tarafından kurulun tarih, saat ve yeri yazıyla üyelere bildirilir ve toplantı dosyası hazırlanır. Yönetim Kurulu kararları alınır. Fakülte Sekreterliği Yazı İşleri birimi Yazı işleri tarafından kararlar yazılır. İlgili birimlere kurul kararları bildirilerek, kararlar dosyalanır. 1

42 DEKANLIK YÖNETİM KURULU KARARI İLGİLİ BİRİMLER Her ay veya gereken hallerde Dekanın Çağrısı Üzerine Toplantı Yapılır Dekanlık Tarafından Toplantı Gündemi Belirlenir. İlgili Birimlere Kurul Kararları İletilir. Kurur Kararları imzalatıldıktan sonra dosyalanır. Yönetim Kurulu Kararı Alınır. Fakülte Sekreterliği tarafından Karar tutanakları hazırlanır. 2

43 ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ SÜREÇ AKIŞI SÜREÇ ADI Sınav İtirazı SÜREÇ AMACI Öğrencilerin sınav itirazlarının değerlendirilmesi ve sonuçlandırılması SÜREÇİN SORUMLULARI Bölüm Başkanı/Öğretim Üyesi/Bölüm Sekreteri SÜREÇ ADIMLARI Ara sınav, final ve bütünleme sınavları yapıldıktan sonra sistemde Öğretim Üyesi tarafından ilan edilir ve sonuçlandırılır. Öğrenci notunun ilan edildiği günden itibaren 7 gün içinde Sınav İtiraz Dilekçesini Bölüm Başkanlığına verir. Bölüm Başkanlığı, dilekçeyi sınavın tekrar incelemesi için Öğretim Üyesine ulaştırır. Öğretim Üyesi sınav evrakını kontrol ettikten sonra değerlendirmesini Bölüm Başkanlığına bildirir. Bölüm Başkanlığı olumlu veya olumsuz değerlendirme sonucunu öğrenciye üst yazı ile bildirir. Sınav puanında değişiklik varsa Öğrenci İşlerine yazılması ve sisteme işlenmesi için Bölüm Başkanlığı Dekanlığa üst yazı ile bildirir

44 SINAV İTİRAZ İŞ AKIŞ SÜRECİ Ara sınav, final ve bütünleme sınavların Öğretim Üyesi tarafından ilanı Öğrenci ilan tarihinden itibaren 7 gün içinde Bölüm Başkanlığına Sınav İtiraz Dilekçesi verir. Bölüm Başkanlığı dilekçeyi Öğretim Üyesine sevk eder. Olumlu/olumsuz kararını Bölüm Başkanlığına bildirir. Öğretim Üyesi Sınav Evrakını inceler Bölüm Başkanlığı kararı öğrenciye bildirir. Sınav Notu değişti mi? Bölüm Başkanlığı ÖİDB ye iletilmesi ve notun sisteme işlenmesi için Dekanlığa bildirir. Bölüm Başkanlığı kararı öğrenciye bildirir.

YAZI İŞLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ

YAZI İŞLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ YAZI İŞLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ Kurum dışı gelen evrak, Birim Evrak Kayıt Sorumlusu tarafından Fakülte Sekreterine sevk edilir. Kurum içi/dışı gelen evrak, Birim Evrak Sorumlusu tarafından Dekana sevk edilir.

Detaylı

SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. : Gelen Yazıların Dağıtımı ve Cevaplandırılması Süreci. : Yazı İşleri/Yüksekokul Sekreteri

SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. : Gelen Yazıların Dağıtımı ve Cevaplandırılması Süreci. : Yazı İşleri/Yüksekokul Sekreteri Yayın Tarihi Nisan 2014 Revizyon No / Tarih KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Toplam Sayfa 1/2 Süreç Adı : Gelen Yazıların Dağıtımı ve Cevaplandırılması Süreci Sürecin Sorumlusu Üst Süreci Sürecin Amacı : Yazı İşleri/Yüksekokul

Detaylı

İŞ AKIŞ ŞEMASI FORMU

İŞ AKIŞ ŞEMASI FORMU SÜREÇ ADI İzin İşlemleri Süreç Kodu : 62-9.6. İzin formu doldurularak Bölüm ya da birime verilir. Bölüm Başkanı ya da birim yetkilisi paraf ve imza ile birlikte formu Dekanlığa gönderir. Personel birimince

Detaylı

Hazırlayan: Lefagat ÇIRÇIR Sevgi KILAVUZ Fakülte Sekreter V.

Hazırlayan: Lefagat ÇIRÇIR Sevgi KILAVUZ Fakülte Sekreter V. n Adı: Sürecin Adı ve Kodu Ek Ders İşlemleri İş Akışı 48-8.2 EK DERS İŞLEMLERİ Akademik takvime uygun olarak dönem başında Bölüm Başkanlıkları tarafından verilecek dersler ve bu dersleri verecek öğretim

Detaylı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı Aşama 4 1.1.Fakülte Kurulu (FK) Üye Seçim Süreci Dekanlık Personel Birimi Öğretim Üyeleri ve Seçim Süreci Rektörlük Seçim yapmak üzere, İlgili öğretim üyeleri Dekan tarafından toplantıya davet edilir.

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Teknoloji Fakültesi Dekanlığı İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ GELEN EVRAK YAZI İŞLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ GELEN EVRAK SÜRECİ ŞEMASI

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Teknoloji Fakültesi Dekanlığı İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ GELEN EVRAK YAZI İŞLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ GELEN EVRAK SÜRECİ ŞEMASI GELEN EVRAK YAZI İŞLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ GELEN EVRAK SÜRECİ ŞEMASI EBYS dışından gelen evraklar bilgi sistemine kaydedilir. EBYS üzerinden gelen veya kaydedilerek sisteme eklenen evraklar Fakülte Sekreteri

Detaylı

İŞ AKIŞ ŞEMASI. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ŞEMA ADI DOĞRUDAN TEMİNLE MAL ALIMI İŞ AKIŞ ŞEMASI Akış No : 01

İŞ AKIŞ ŞEMASI. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ŞEMA ADI DOĞRUDAN TEMİNLE MAL ALIMI İŞ AKIŞ ŞEMASI Akış No : 01 İŞ AKIŞ ŞEMASI BİRİM MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ŞEMA ADI DOĞRUDAN TEMİNLE MAL ALIMI İŞ AKIŞ ŞEMASI Akış No : 01 1 2 İŞ AKIŞ ŞEMASI BİRİM MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ŞEMA ADI SÜREKLİ VE GEÇİCİ GÖREV YOLLUĞU ÖDEME

Detaylı

İŞ AKIŞ ŞEMASI. Fakülte kuruluna girecek evrakların toplanması. Fakülte Kurulu Tarihinin Belirlenerek Fakülte Kurulu Üyelerine Bilgi Verilmesi

İŞ AKIŞ ŞEMASI. Fakülte kuruluna girecek evrakların toplanması. Fakülte Kurulu Tarihinin Belirlenerek Fakülte Kurulu Üyelerine Bilgi Verilmesi FIRAT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ PERSONEL İ ŞEMA NO FTD.İKS.ŞMA 002/..01 ŞEMA ADI FAKÜLTE KURULU TOPLANMASI VE KARARLARI İŞ AKIŞ ŞEMASI Fakülte Kuruluna ait evrak Fakülte kuruluna girecek evrakların toplanması

Detaylı

SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. SÜRECİN SORUMLULARI: Harcama Yetkilisi, GerçekleĢtirme Görevlisi /Muhasebe. MAAġLARIN ZAMANINDA VE EKSĠKSĠZ ÖDENMESĠ

SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. SÜRECİN SORUMLULARI: Harcama Yetkilisi, GerçekleĢtirme Görevlisi /Muhasebe. MAAġLARIN ZAMANINDA VE EKSĠKSĠZ ÖDENMESĠ Yayın i Nisan 2013 1/3 SÜREÇ ADI : Maaş Ödenmesi Süreci SÜRECİN SORUMLULARI: Harcama Yetkilisi, GerçekleĢtirme Görevlisi /Muhasebe ÜST SÜRECİ: SÜRECİN AMACI: Yönetim-ĠletiĢim Süreci MAAġLARIN ZAMANINDA

Detaylı

1.1. Yüksekokul Kurulu (YK) Üye Seçim Süreci

1.1. Yüksekokul Kurulu (YK) Üye Seçim Süreci Aşama 4 1.1. Yüksekokul Kurulu (YK) Üye Seçim Süreci Müdür Personel Birimi Öğretim Üyeleri ve Seçim Süreci Seçim yapmak üzere, İlgili öğretim üyeleri Müdür tarafından toplantıya davet edilir. 1. İlgili

Detaylı

Gelen Evrak Süreci Şeması

Gelen Evrak Süreci Şeması Gelen Evrak Süreci Şeması Yüksekokula gelen evrak kayıt defterine işlenir. Yazının ekleri tamamsa Müdürlüğe sunulmak üzere Yüksekokul Gelen yazı Yüksekokul Sekreterliği tarafından Müdürlüğe sunulur. Yazının

Detaylı

Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne gelen yazılar zimmet işlemiyle teslim alınır. Evrak kayıt girişi yapılır.

Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne gelen yazılar zimmet işlemiyle teslim alınır. Evrak kayıt girişi yapılır. T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MYO İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ YAZI İŞLERİ Gelen Evrak Süreci Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne gelen yazılar zimmet işlemiyle teslim alınır. Evrak kayıt girişi yapılır. Ekleri

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ KOS 4.1

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ KOS 4.1 YAZI İŞLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ Kurum dışı gelen evrak, Birim Evrak Kayıt Sorumlusu tarafından Yüksekokul Sekreterine sevk edilir. Kurum içi/dışı gelen evrak, Birim Evrak Sorumlusu tarafından Müdüre sevk edilir.

Detaylı

Her ayın ikinci haftası akademik ve idari personelin terfileri kontrol edilir.

Her ayın ikinci haftası akademik ve idari personelin terfileri kontrol edilir. AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL TERFİ İŞLEMLERİ (KADEME-DERECE) Her ayın ikinci haftası akademik ve idari personelin terfileri kontrol edilir. Yapılan terfiler kadro defterine işlendikten sonra bir örneği üst

Detaylı

1.1. Fakülte Kurulu (FK) Üye Seçim Süreci

1.1. Fakülte Kurulu (FK) Üye Seçim Süreci Aşama 4 1.1. Fakülte Kurulu (FK) Üye Seçim Süreci Dekan Personel Birimi Öğretim Üyeleri ve Seçim Süreci Seçim yapmak üzere, İlgili öğretim üyeleri Dekan tarafından toplantıya davet edilir. 1. İlgili öğretim

Detaylı

YENİ KAYIT. Danışman kayıt haftası süresince öğrenciler tarafından danışmanına gönderilen derslerin onaylanması

YENİ KAYIT. Danışman kayıt haftası süresince öğrenciler tarafından danışmanına gönderilen derslerin onaylanması YENİ KAYIT Öğrenci İşleri Danışman Yüksekokulumuzu kazanarak bizzat kayda gelen öğrencilerin gerekli evrakların kontrolü yapılarak sistem üzerinden ilk kayıt işleminin gerçekleştirilmesi Danışman kayıt

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MUHASEBE BİRİMİ AYLIK BAKIM FATURALARININ ÖDENMESİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MUHASEBE BİRİMİ AYLIK BAKIM FATURALARININ ÖDENMESİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI AYLIK BAKIM FATURALARININ ÖDENMESİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI İlgili ayın sonunda o aya ait bakım faturası alınır. 1. Hak ediş formu hazırlanıp firma, muhasebe memuru, gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkisinin

Detaylı

GELEN EVRAK İŞ AKIŞI. İlgili birime sevk için; Fakülte Sekreterine verilmesi

GELEN EVRAK İŞ AKIŞI. İlgili birime sevk için; Fakülte Sekreterine verilmesi GELEN EVRAK İŞ AKIŞI Gelen Evrak Gelen yazının Gelen Evraka İşlenmesi İlgili birime sevk için; Fakülte Sekreterine verilmesi Fakülte Sekreterinin ilgili birime Sevki için Dekan veya Dekan Yardımcısına;

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU Ek Ders İşlemleri Süreci İş Akış Şeması (Personel İşleri Birimi)

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU Ek Ders İşlemleri Süreci İş Akış Şeması (Personel İşleri Birimi) BÜLNT CVİT ÜNİVRSİTSİ UYGULAMALI BİLİMLR YÜKSKOKULU k Ders İşlemleri Süreci İş Akış Şeması K DRS ÜCRTİ İŞLMLRİ SÜRCİNİ BAŞLAT Akademik takvime uygun olarak dönem başında, Bölüm Başkanlıkları tarafından

Detaylı

SARIKAMIŞ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 13/B-4 GÖREVLENDİRME SÜRECİ

SARIKAMIŞ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 13/B-4 GÖREVLENDİRME SÜRECİ SARIKAMIŞ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 13/B-4 GÖREVLENDİRME SÜRECİ Personel Daire Başkanlığından 2547 sayılı Kanununun 13/b-4 maddesi uyarınca Yüksekokulumuzda /Diğer birimlerde görevlendirilen personelin

Detaylı

Araştırma Görevlisi Ve Uzman Atama Alt Süreç İş Akış Şeması

Araştırma Görevlisi Ve Uzman Atama Alt Süreç İş Akış Şeması Araştırma Görevlisi Ve Uzman Atama Alt Süreç İş Akış Şeması Taleplerin tespiti Talepler doğrultusunda Rektörlüğe kadro sayısı bildirme Akademik ilanın ulusal gazetede yayımlanması Adayların müracaatı Ön

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ AKADEMİK VE SEKRETERLİK BÜROSU FAALİYETLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ AKADEMİK VE SEKRETERLİK BÜROSU FAALİYETLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI (Dekan- Bölüm Başkanı-Anabilim Dalı Başkanı Atama İşlemleri İş Akış Şeması) Dekan 2547 sayılı kanunun 16. maddesi ve Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliğinin 8. Maddesinde Fakültenin ve birimlerinin

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI YAZI/PERSONEL İŞLERİ İŞ AKIŞI SÜRECİ FAKÜLTE KURULU KURUL OLUŞUMU İŞLEMLERİ

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI YAZI/PERSONEL İŞLERİ İŞ AKIŞI SÜRECİ FAKÜLTE KURULU KURUL OLUŞUMU İŞLEMLERİ FAKÜLTE KURULU KURUL OLUŞUMU İŞLEMLERİ Kurul Oluşumu Başlat Fakülte Kurulu, Bölüm Başkanları ile Profesörlerin Kendi Aralarından Seçecekleri 3, Doçentlerin Kendi Aralarından Seçecekleri 2, Doktor Öğretim

Detaylı

SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. : Yazı Ġşleri/Yüksekokul Sekreteri. Yönetim Ġletişim. : Gelen Yazıların Yazılması Numaralandırılması. tamamlanması sağlanır.

SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. : Yazı Ġşleri/Yüksekokul Sekreteri. Yönetim Ġletişim. : Gelen Yazıların Yazılması Numaralandırılması. tamamlanması sağlanır. Yayın Tarihi Nisan 2013 KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE ÖMER İSMET UZUNYOL MYO MÜDÜRLÜĞÜ Revizyon No / Tarih Toplam Sayfa 1/2 Süreç Adı : Gelen Yazıların Dağıtımı ve Cevaplandırılması Süreci Sürecin Sorumlusu

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ DENİZ BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ FAKÜLTESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ DENİZ BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ FAKÜLTESİ SATIN ALIMA İŞLEMLERİ SÜRECİ SÜREÇ ADI: Malzeme Satın Alım Süreci SÜREÇ NO 1 TARİH 2017 SÜRECİN SORUMLULARI SÜREÇ ORGANİZASYON İLİŞKİSİ ÜST SÜRECİ SÜRECİN AMACI SÜRECİN SINIRLARI SÜREÇ ADIMLARI SÜREÇ PERFORMANS

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SEKRETERLİK BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI İşin Adı : Yönetim Kurulu Kararları

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SEKRETERLİK BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI İşin Adı : Yönetim Kurulu Kararları İşin Adı : Yönetim Kurulu Kararları Dekan Başkanlığında Yönetim Kurulu Üyeleri ile toplanan Fakülte Yönetim Kurulunun birim ve bölümlerden gelen evrakları incelemesi ve gerekli kararları alması Toplantı

Detaylı

2.1. Ekders Ücret Ödeme Süreci

2.1. Ekders Ücret Ödeme Süreci Aşama 6 Aşama 5 Aşama 4 2.1. Ekders Ücret Ödeme Süreci Bölüm Başkanlığı Gerçekleştirme Görevlisi Strateji G. Daire Başkanlığı Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından yıllık Uzmanlık Ders Müfredatı ve

Detaylı

YAZI İŞLERİ Gelen Evrak Süreci;

YAZI İŞLERİ Gelen Evrak Süreci; T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ YAZI İŞLERİ Gelen Evrak Süreci; Dekanlığa gelen yazılar zimmet işlemiyle teslim alınır. Evrak kayıt girişi yapılır. Ekleri kontrol

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ULUBORLU SELAHATTİN KARASOY MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ULUBORLU SELAHATTİN KARASOY MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SÜREÇLERİ TANIM FORMU Adı : Gelen Evrak Süreci No / Tarih : 1 / 11.04.2017 SÜREÇ BİLGİLERİ Sorumlular : Paydaşları : Amacı : Sınırları : Yüksekokul Sekreteri, Şef, Bilg. İşletmeni, Memur Yüksekokul

Detaylı

HUKUK FAKÜLTESİ ORGANİZASYON ŞEMASI

HUKUK FAKÜLTESİ ORGANİZASYON ŞEMASI HUKUK FAKÜLTESİ ORGANİZASYON ŞEMASI DEKAN DEKAN YARDIMCISI FAKÜLTE SEKRETERİ BÖLÜMLER TAHAKKUK BİRİMİ YAZI VE ÖZLÜK İŞLERİ BİRİMİ KAMU HUKUKU BÖLÜMÜ BÖLÜM BAŞKANI ÖZEL HUKUK BÖLÜMÜ BÖLÜM BAŞKANI TAŞINIR

Detaylı

5 Kurumsal Kapasitenin Yönetimi ve Geliştirilmesi Ana Süreci 5.1 Yönetsel Kararlar ve İşlemler Süreci Fakülte Kurulu Üye Seçimi

5 Kurumsal Kapasitenin Yönetimi ve Geliştirilmesi Ana Süreci 5.1 Yönetsel Kararlar ve İşlemler Süreci Fakülte Kurulu Üye Seçimi Fakülte Kuruluna Yrd. Doçent Seçimi 1 1 Seçim yapmak üzere kadrolu Yrd. Doçent öğretim üyeleri Dekan tarafından toplantıya davet edilir. Gizli oy ile yapılacak seçim için üye sayısı kadar mühürlü oy pusulası

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Avans Kredi İşlemleri 55 dk Fakülte Yönetim Kurulu Kararı Avans verilecek şahıs ya da kurumun tespiti yapılıp yönetim kurulu kararı alınır. Harcama belgesi tanzim edilir. Yapılacak harcama ya da ödemeye

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. 35. maddeye göre gitmek isteyen asistanın Anabilim Dalına gerekli belgelerle başvurması.

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. 35. maddeye göre gitmek isteyen asistanın Anabilim Dalına gerekli belgelerle başvurması. Ömer alisdemir Üniversitesi ğitim Fakültesi 35. Madde ile Görevlendirme 903.07.02 TOPLAM SÜR 79 İŞ SÜRCİ Bölüm Sekreteri 35. maddeye göre gitmek isteyen asistanın Anabilim Dalına gerekli belgelerle başvurması.

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi Akademik Personel Alımı PERSONEL İŞLERİ Akademik Personel Görevlendirmeleri 2547 Sayılı Kanun 40/a-Maddesi Uyarınca Ders Görevlendirme İşlemleri Yükseköğretim kurumlarında öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri

Detaylı

40/b Görevlendirme İş Akış Şeması

40/b Görevlendirme İş Akış Şeması 40/b Görevlendirme İş Akış Şeması Öğretim Elemanının ilgili Üniversiteye 40/b uyarınca görevlendirme talebine ilişkin başvurusu İlgili Üniversitenin Yönetim Kurulu nda görevlendirme talebinin görüşülmesi

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. Bölümden başvuru yapan araştırma görevlisinin dilekçesi ve eklerinin gelmesi. İlgilinin dilekçesinin ve eklerinin incelenmesi

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. Bölümden başvuru yapan araştırma görevlisinin dilekçesi ve eklerinin gelmesi. İlgilinin dilekçesinin ve eklerinin incelenmesi 2547 Sayılı Kanunun 35. maddesine göre görevlendirme işlemleri 1 Gün 2 saat 39 Dakika Bölümden başvuru yapan araştırma görevlisinin dilekçesi ve eklerinin gelmesi 1 1-DİLKÇ 2-ÖZGÇMİŞ 3-LİSANS DİPLOMASI

Detaylı

ANABİLİM DALI BAŞKANI SEÇİMİ VE ATANMASI İŞ AKIŞI

ANABİLİM DALI BAŞKANI SEÇİMİ VE ATANMASI İŞ AKIŞI İİBF.AKIŞ.01/3 ANABİLİM DALI BAŞKANI SEÇİMİ VE ATANMASI İŞ AKIŞI Atanabilecek öğretim üyesi veya öğretim görevlisi sayısı en çok iki kişi başkan adayını seçer. Anabilim Dalında görevli Profesör, Doçent,

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU DOĞRUDAN-TEMİN MAL ALIM SÜRECİ. Başla

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU DOĞRUDAN-TEMİN MAL ALIM SÜRECİ. Başla DOĞRUDAN-TEMİN MAL ALIM SÜRECİ - İlgili birim Birimin ihtiyacının ortaya çıkması ve gerekli ödeneğin olması - 5434 sayılı ihale kanunu 22 d maddesi - Müdür Harcama yetkilisi piyasa araştırılması için görevlileri

Detaylı

Eğitim Bilimleri Enstitüsü

Eğitim Bilimleri Enstitüsü Akademik ve İdari Personel meklilik İşleri 1 saat 2 mekli olacak personelin dilekçesi ve ayrılış onayı geldikten sonra ayrılış tarihini takip eden ay başından itibaren maaş bordrosundan çıkartılır meklilik

Detaylı

KTÜ ARAKLI MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ SÜREÇLERİ

KTÜ ARAKLI MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ SÜREÇLERİ KTÜ ARAKLI MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ SÜREÇLERİ Bu Süreç İçerisinde Tanımlananlar; 4- AKADEMİK-İDARİ PERSONEL MAZERET- YILLIK İZİN ALMA SÜRECİ 5- AKADEMİK PERSONEL ALIMI İŞLEMLERİ SÜRECİ 6- EVRAK AKIŞI İŞLEMLERİ

Detaylı

Harcama Birimi. Düzenleyen Mustafa DOĞAN Strateji Geliştirme Daire Başkanı. Onaylayan Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ Rektör

Harcama Birimi. Düzenleyen Mustafa DOĞAN Strateji Geliştirme Daire Başkanı. Onaylayan Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ Rektör 4734 sayılı KAMU İHALE KANUNUNA TABİ MAL VE HİZMET ALIMI İLE YAPIM İŞLERİNDE, İHALE YOLUYLA YAPILACAK ALIM İŞLEMLERİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI Harcama Birimi İhtiyaca göre ihtiyaç talep formu veya yazı ile varsa

Detaylı

GENEL BÜTÇE YAPILMASI PROSEDÜRÜ

GENEL BÜTÇE YAPILMASI PROSEDÜRÜ GENEL BÜTÇE YAPILMASI PROSEDÜRÜ GENEL BÜTÇE YAPILMASI PROSEDÜRÜ 1. Bölüm Başkanlıkları ve diğer birimlerden ihtiyaç listelerini oluşturmalarının istenmesi Müdürlük 2. Bölüm Başkanlarının ihtiyaç listesinin

Detaylı

Meslek Yüksekokulu. İŞİN ADI Avans-Kredi Verilmesi BAŞLANGIÇ. Yükseokulun ihtiyaçlarına ilişkin talepleri alınarak incelenir ve bütçe kotrolü yapılır.

Meslek Yüksekokulu. İŞİN ADI Avans-Kredi Verilmesi BAŞLANGIÇ. Yükseokulun ihtiyaçlarına ilişkin talepleri alınarak incelenir ve bütçe kotrolü yapılır. Avans-Kredi Verilmesi M-MYO-SR-051 1-10 Gün Rektörlük Rektörlük Makamı onayı ile arcama Yetkilisi tarafından mutemet tayin edilir. er yıl merkezi yönetim bütçe kanununda belirtilen üst sınırlarını aşmamak

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi Doğrudan Temin İşlemleri Birimlere ait satın alma yazıları gelir. İstek yazıları uygun mu? İlgili birime geri gönderilir. Talep edilen istek ambarda var mı? İlgili birime geri gönderilir. Bütçe kontrolleri

Detaylı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı. 2.1.Ekders Ücret Ödeme Süreci. Aşama 1. Aşama 3. Aşama 4. Aşama 6 Aşama 5

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı. 2.1.Ekders Ücret Ödeme Süreci. Aşama 1. Aşama 3. Aşama 4. Aşama 6 Aşama 5 Aşama 6 Aşama 5 Aşama 4 2.1.Ekders Ücret Ödeme Süreci Öğretim Elemanı Bölüm lık Mali İşler / Satınalma Birimi Gerçekleştirme Görevlisi Strateji G. Daire Başkanlığı Ek ders ücreti alacak öğretim üyeleri

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YÜKSEKOKULU YAZI/PERSONEL İŞLERİ İŞ AKIŞI SÜRECİ YÜKSEKOKUL KURULU KURUL OLUŞUMU İŞLEMLERİ

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YÜKSEKOKULU YAZI/PERSONEL İŞLERİ İŞ AKIŞI SÜRECİ YÜKSEKOKUL KURULU KURUL OLUŞUMU İŞLEMLERİ YÜKSEKOKUL KURULU KURUL OLUŞUMU İŞLEMLERİ Başlat Doçentlerin Kendi Aralarından Seçecekleri 2, Doktor Öğretim Üyelerinin Kendi Aralarından Seçecekleri 1 Öğretim Üyesinden Oluşur. Yazılı Olarak Bildirilerek

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması.

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması. MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ Açıktan Atama İşlemi TOPLAM SÜR 3 gün 4 dakika İŞ SÜRCİ İŞ SÜRSİ Rektörlük makamı tarafından ataması yapılan personelden, atama onayı ve işe başlama yazısı, gerekli bilgiler (aile durumu

Detaylı

BİRİM :Başkent Meslek Yüksekokulu ŞEMA ADI:Maaş işlemleri İş Akış Şeması

BİRİM :Başkent Meslek Yüksekokulu ŞEMA ADI:Maaş işlemleri İş Akış Şeması ŞEMA ADI:Maaş işlemleri İş Akış Şeması Her ayın 1 ile 8 i arasında KBS sistemi üzerinden değişiklikler (terfi, icra kefalet, sendika) kaydedilir ve maaş hesaplama işlemleri yapılır Harcama birimi ödeme

Detaylı

Memur Bayram KARAKURT. Memur Bayram. Paraf Fakülte Sekreteri Nur SUSOY. İmza Dekan Prof.Dr.Sefa TARHAN

Memur Bayram KARAKURT. Memur Bayram. Paraf Fakülte Sekreteri Nur SUSOY. İmza Dekan Prof.Dr.Sefa TARHAN SGK İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI (20.11.2015) Toplam Süre : gün 3 saat Gerektiğinde Evrak Kayıt ve Yazı İşleri Evrak Kayıt ve Yazı İşleri Evrak Kayıt ve Yazı İşleri 1 saat 1 saat 1 saat Personelin Fakültemize

Detaylı

Meslek Yüksekokulu. İŞİN ADI Avans-Kredi Verilmesi BAŞLANGIÇ

Meslek Yüksekokulu. İŞİN ADI Avans-Kredi Verilmesi BAŞLANGIÇ Avans-Kredi Verilmesi M-MYO-SR-1 TOPLAM SÜR İŞ SÜRCİ Mali yıl başında Rektörlük Makamı onayı ile arcama Yetkilisi tarafından mutemet tayin edilir. er yıl merkezi yönetim bütçe kanununda belirtilen üst

Detaylı

Mali Faaliyetlere İlişkin Başlıca Mevzuat

Mali Faaliyetlere İlişkin Başlıca Mevzuat Mali Faaliyetlere İlişkin Başlıca Mevzuat Personel Ödemeleri İşlemleri Satın Alma, İhale İşlemleri 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu 2489 Sayılı Kefalet Kanunu 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu 2914 Sayılı

Detaylı

T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ. ÖRNEK Fakülte Kurulu İş Akış Şeması ve Dokümanları. İş Akış Adımları

T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ. ÖRNEK Fakülte Kurulu İş Akış Şeması ve Dokümanları. İş Akış Adımları Fakülte Kurulu - 1 - Birim/Kişi Dekanlığa dilekçe ile başvuruda bulunur. ve ilgili ekler Birim/Kişi 2547 Sayılı Kanunun 17.Madde Dekanlık Makamınca incelenir. Fakülte Kurulu gerekli mi? Hayır Birime/Kişiye

Detaylı

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. Adaylar formda istenen kişisel bilgileri doğru olarak girerek onay verirler.

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. Adaylar formda istenen kişisel bilgileri doğru olarak girerek onay verirler. ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI Enstitü, akademik takvimde belirtilen tarihte web sayfasında duyuru yaparak, başvuru formunu aktif hale getirir. Adaylar formda istenen kişisel bilgileri doğru olarak

Detaylı

DERS TELAFİSİ İŞ AKIŞI

DERS TELAFİSİ İŞ AKIŞI DERS TELAFİSİ İŞ AKIŞI Telafi yapmak isteyen öğretim elemanı ilgili Bölüm Sekreterliğinde DERS TELAFİ FORMU alır. Yapılamayan derslerin telafi edileceği tarih, yer ve saati belirtilerek form imzalanır,

Detaylı

Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu

Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu BYS Kullanıcı Talepleri M-ALA-SR-2 Kullanıcıların -posta ile tanımlanması / birim değişikliği / görev değişikliği oluşması durumlarında talep edilen değişiklik Müdürlüğümüzden Rektörlük Yazı İşleri birimine

Detaylı

İLETİŞİM FAKÜLTESİ/ BÖLÜM BAŞKANLIKLARI

İLETİŞİM FAKÜLTESİ/ BÖLÜM BAŞKANLIKLARI 31. MADDE GÖREVLENDİRMELERİ SÜRECİ İŞ AKIŞ ŞEMASI BÖLÜM BAŞKANLIĞI Eğitim Öğretim Yılının İlgili Yarıyılına Ait Ders Planında Öğretim Üye/Elemanı bulunmayan derslerin tespiti Görevlendirme talep eden veya

Detaylı

Eğitim Bilimleri Enstitüsü

Eğitim Bilimleri Enstitüsü Ömer alisdemir Üniversitesi ğitim Bilimleri nstitüsü Akademik ve İdari Personel meklilik İşleri TOPLAM SÜR 1 saat 2 İŞ SÜRCİ mekli olacak personelin dilekçesi ve ayrılış onayı geldikten sonra ayrılış tarihini

Detaylı

İŞ AKIŞ ŞEMASI. İDARİ PERSONEL ŞEFLİĞİ ŞEMA ADI AÇIKTAN ATAMA İŞLEMLERİ Akış No: 1

İŞ AKIŞ ŞEMASI. İDARİ PERSONEL ŞEFLİĞİ ŞEMA ADI AÇIKTAN ATAMA İŞLEMLERİ Akış No: 1 ŞEMA ADI AÇIKTAN ATAMA İŞLEMLERİ Akış No: 1 Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından ataması yapılan personelin kararnamesi onaylanarak Fakültemize gönderilir. Teslim alınan kararname ile adı geçen personel

Detaylı

BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması. İşe başlama ay başında mı yapıldı

BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması. İşe başlama ay başında mı yapıldı OSMANİY KORKUT ATA ÜNİVRSİTSİ MÜHNDİSLİK FAKÜLTSİ Tahakkuk Açıktan Atama İşlemi TOPLAM SÜR 3 gün 4 dakika SORUMLULAR İŞ SÜRCİ İŞ SÜRSİ Rektörlük makamı tarafından ataması yapılan personelden, atama onayı

Detaylı

Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları

Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları DOSYA NO : 27668066-11.1 işlev Rektörlük Makamından Gelen Mali Yıl Bütçe Hazırlık çalısmalarıyla ilgili yazının birime ulaşması. EVRAK KAYIT BİRİMİ Bir önceki yılda

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi Bölüm Akademik Kurul Toplantısı İşlemleri Bölüm Akademik Kurul Toplantısı Bölüm Başkanlığı tarafından Bölüm Akademik Kurul Toplantısının gündemi, tarih, saat ve yeri üst yazı ile tüm öğretim elemanlarına

Detaylı

Ordu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları

Ordu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları DOSYA NO : 49800447-11.1 işlev Rektörlük Makamından Gelen Mali Yıl Bütçe Hazırlık çalısmalarıyla ilgili yazının birime ulaşması. EVRAK KAYIT BİRİMİ Bir önceki yılda

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ HİZMETİN 1 302.11.02 Kayıt Dondurma Öğrencinin mazereti nedeniyle eğitimine ara verme isteği. İ.M.Ü Lisans Eğitim- 24. maddesi. Öğrenci 1- ÖİDB 2- (Mazeretin gerçekleştiği tarihten itibaren 30 gün içinde

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. Rektörlük Makamından Kadro Taleplerine ilişkin gelen yazının sistem üzerinden alınması. 5 dk.

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. Rektörlük Makamından Kadro Taleplerine ilişkin gelen yazının sistem üzerinden alınması. 5 dk. Akademik Kadro Talep İşlemleri 1 gün 4 45 Rektörlük akamından Kadro Taleplerine ilişkin gelen yazının sistem üzerinden alınması. 5 Bölüm Başkanlıklarına kadro talebinde bulunup bulunmayacaklarının bildirilmesine

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 2 Hafta 3 Fakülte Kurulu Gündem Maddeleri ve Gelen Evrak 4 Fakülte Yönetim Kurulu

Detaylı

T.C. AVCILAR BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GİDERLERİN MUHASEBELEŞTİRİLMESİ İŞ AKIŞ ŞEMASI DOKÜMAN NO: 34.İA.MUH.01

T.C. AVCILAR BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GİDERLERİN MUHASEBELEŞTİRİLMESİ İŞ AKIŞ ŞEMASI DOKÜMAN NO: 34.İA.MUH.01 GİDRLRİN MUASBLŞTİRİLMSİ İŞ AKIŞ ŞMASI DOKÜMAN NO: 34.İA.MU.01 TARİ:01.11.2013 SAYFA NO: 1 / 1 RVİZYON NO:01 arcama birimleri ödeneklerine göre ihtiyaçlarına esas olmak üzere harcama yapılması arcama yapılması

Detaylı

İŞ AKIŞ ŞEMASI FORMU

İŞ AKIŞ ŞEMASI FORMU İŞ AKIŞ ŞEMASI FORMU Birimin Adı Sürecin Adı Evrak İşlemleri Süreci Kod: 232 Fakülte Sekreteri tarafından Resmi Yazının havalesi Cevap yazısı gerekli EVET Havale edilen personelin cevap yazısının yazılması

Detaylı

ENSTİTÜ YÖNETİM KURULU SÜRECİ AKIŞ ŞEMASI

ENSTİTÜ YÖNETİM KURULU SÜRECİ AKIŞ ŞEMASI ENSTİTÜ YÖNETİM KURULU SÜRECİ AKIŞ ŞEMASI Enstitü Yönetim Kuruluna girecek evrakların toplanması ve konularına göre tasnif edilmesi Enstitü Yönetim Kuruluna girecek evrakların kontrol edilmesi, gündemin

Detaylı

FAKÜLTE SEKRETERİ (Mehmet ŞAHBALI)

FAKÜLTE SEKRETERİ (Mehmet ŞAHBALI) FAKÜLTE SEKRETERİ (Mehmet ŞAHBALI) 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu nun 51/ b, 51/c maddelerinin gereğini yapar. Fakültedeki idari birimlerin mevzuata uygun ve düzen içinde çalışmasını sağlar. Kurum içi

Detaylı

AKIŞ SÜREÇLERİ YAZI İŞLERİ

AKIŞ SÜREÇLERİ YAZI İŞLERİ T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ Eğitim Fakültesi Dekanlığı İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ YAZI İŞLERİ Gelen Evrak Süreci Dekanlığa EBYS üzerinden veya elden yazı gelir. Elden gelen yazılar sisteme yüklenerek ilgili birime

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. Akademik ya da idari personelin ayrılış yazısı geldikten sonra maaş nakil bildirimi hazırlanarak imzaya sunulur.

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. Akademik ya da idari personelin ayrılış yazısı geldikten sonra maaş nakil bildirimi hazırlanarak imzaya sunulur. Ömer alidemir Üniversitesi ĞİTİM FAKÜLTSİ Akademik/İdari Personel Nakil Bildirimi İşlemleri TOPLAM SÜR 47 dakika İŞ SÜRCİ Akademik ya da idari personelin ayrılış yazısı geldikten sonra maaş nakil bildirimi

Detaylı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı 8.1. Gelen Evrak İş Akış Süreci Evrak Gönderen / Teslim Eden Birim / Kişi Evrak Kayıt Birimi Dekanlık İlgili Birim Kişilerden gelen dilekçe ve birimlerden gelen faks, yazı vb. evraklar. İlgili evraklar

Detaylı

ÖĞRENCİ HİZMET ALIMI (KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRMA) İŞLEMLERİ

ÖĞRENCİ HİZMET ALIMI (KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRMA) İŞLEMLERİ HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ İŞLERİ BÜROSU İŞ AKIŞ ŞEMASI ÖĞRENCİ HİZMET ALIMI (KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRMA) İŞLEMLERİ Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığınca Yüksekokullara

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması.

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması. Ömer alisdemir Üniversitesi MİMARLIK FAKÜLTSİ Açıktan Atama İşlemi TOPLAM SÜR 3 gün dakika İŞ SÜRCİ İŞ SÜRSİ Rektörlük makamı tarafından ataması yapılan personelden, atama onayı ve işe başlama yazısı,

Detaylı

AYLIK EK DERS ÜCRETİ ÖDENMESİ TEMEL SÜREÇLERİ

AYLIK EK DERS ÜCRETİ ÖDENMESİ TEMEL SÜREÇLERİ AYLIK EK DERS ÜCRETİ ÖDENMESİ TEMEL SÜREÇLERİ Ek ders ücreti ödenme sürecinin en önemli belgeleri olan F1 formu her dönemin başında, F2 formlarının ödeme yapılacak her ayın sonunda, ilgili öğretim elemanları

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2547 S.K.33.MAD.GÖRE YURTDIŞI GÖREVLENDİRİLMESİ İŞ AKIŞI

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2547 S.K.33.MAD.GÖRE YURTDIŞI GÖREVLENDİRİLMESİ İŞ AKIŞI SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2547 S.K.33.MAD.GÖRE YURTDIŞI GÖREVLENDİRİLMESİ İŞ AKIŞI İş Akışı Adımları İlgili Dökümanlar Görevlendirme tekliflerinin Başkanlığımıza gönderilmesi Akademik Birimler DŞ-010-2547

Detaylı

Duyurulan Kayıt Belgeleri

Duyurulan Kayıt Belgeleri SIRA NO ÖĞRENCİ İŞLERİ 1 Kesin Kayıt İşlemleri HİZMETİN ADI Ek-2 KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER Duyurulan Kayıt Belgeleri HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) İlan edilen tarihler

Detaylı

BAŞLANGIÇ. Tahakkuk Birimi tarafından atanan personelin SGK sisteminde İşe Başlama Bildirgesi için sisteme giriş yapılır.

BAŞLANGIÇ. Tahakkuk Birimi tarafından atanan personelin SGK sisteminde İşe Başlama Bildirgesi için sisteme giriş yapılır. Ömer alisdemir Üniversitesi Bor alil Zöhre Ataman eslek Atanan Personel İşlemleri 25 Dk. Tahakkuk Birimi tarafından atanan personelin SGK sisteminde İşe Başlama Bildirgesi için sisteme giriş yapılır. 0

Detaylı

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ İlahiyat fakültesi İç Kontrol Sistemi İş Akış Şemaları BİRİM: İlahiyat Fakültesi ŞEMA NO: İlahiyat Dek./ 001 ŞEMA ADI: Ana

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ İlahiyat fakültesi İç Kontrol Sistemi İş Akış Şemaları BİRİM: İlahiyat Fakültesi ŞEMA NO: İlahiyat Dek./ 001 ŞEMA ADI: Ana BİRİM: İlahiyat Dek./ 001 Ana Bilim Dalı Başkanı Seçimi Ve Ataması Alt Süreç Iş Akış Şeması BİRİM: İlahiyat Dek./001 Ana Bilim Dalı Başkanı Seçimi Ve Ataması Alt Süreç Iş Akış Şeması BİRİM: İlahiyat Dek.

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ. Fen Bilimleri. Enstitüsü. Fen Bilimleri.

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ. Fen Bilimleri. Enstitüsü. Fen Bilimleri. HİZMET ENVANTERİ SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN ADI HİZMETİN TANIMI HİZMETİN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI VE MADDE NUMARASI HİZMETTEN YARARLANANLAR HİZMETİ SUNMAKLA GÖREVLİ/YETKİLİ KURUMLARIN

Detaylı

FAKÜLTE SEKRETERİ (Mehmet ŞAHBALI)

FAKÜLTE SEKRETERİ (Mehmet ŞAHBALI) FAKÜLTE SEKRETERİ (Mehmet ŞAHBALI) 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu nun 51/ b, 51/c maddelerinin gereğini yapar. Fakültedeki idari birimlerin mevzuata uygun ve düzen içinde çalışmasını sağlar. Kurum içi

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Meslek Yüksekokulu

Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Meslek Yüksekokulu Atanan Personel İşlemleri 40 Dk. Rektörlük Makamı (Personel D.Başkanlığı) tarafından açıktan veya naklen atanan personelin atama kararnamesi üst yazı ile Müdürlüğe gönderilir. 5 Dk. Birime açıktan veya

Detaylı

GELEN EVRAK İŞ AKIŞ ŞEMASI

GELEN EVRAK İŞ AKIŞ ŞEMASI GELEN EVRAK İŞ AKIŞ ŞEMASI Başkanlığımıza evraklar gelir. Görevli personel tarafından alınır. İlgili personel tarafından evrak kayıt defterine işlenir. Yazının ekleri tama mı? Yazının ekleri tamamsa Başkana

Detaylı

SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SDBF. AKIŞ XX

SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SDBF. AKIŞ XX SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SDBF. AKIŞ XX ANABİLİM DALI BAŞKANI SEÇİMİ VE ATANMASI PROSES AKIŞ ŞEMASI DOK. NO : PAŞ-014 SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SDBF. AKIŞ XX DOĞRUDAN TEMİN YOLUYLA BİNA

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 2 HİZMETİN ADI Yurtiçi ve Yurtdışı Görevlendirmeler Öğretim Elemanı Başvuru Alım 3 İzin 4 5 6 7 Askerlik Borçlanması Hizmet Belgesi Talepleri Emeklilik Talepleri İşe Başlama ve Ayrılma CELAL

Detaylı

Bütçe Hazırlık Çalışması

Bütçe Hazırlık Çalışması DOSYA NO : 90866454-11.1 Bütçe Hazırlık Çalışması İşlev İşlev Sorumlular Rektörlükçe haziran ayı içerisinde bütçe hazırlık çalışmasına ilişkin yazının Rektörlük Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Alt

Detaylı

MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ PERSONEL SGK İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI Toplam Süre : gün 5 saat

MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ PERSONEL SGK İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI Toplam Süre : gün 5 saat PERSONEL SGK İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI 08.01.2015 Toplam Süre : gün 5 saat Gerektiğinde 1 saat 1 saat 1 saat Personelin Fakültemize naklen veya açıktan atanması, ya da nakil, istifa, emeklilik, ölüm gibi

Detaylı

T.C. SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı İş Akış Şeması

T.C. SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı İş Akış Şeması Gelen Evrak İMİD/001 Harici Evrak Evrakın posta veya elden Başkanlığa gelmesi Evrakın Rektörlük Makamından Başkanlıklarından veya Üniversitenin diğer birimlerinden gelmesi Dahili Evrak Başkanlık Birimlerini

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ DİL VE TARİH-COĞRAFYA FAKÜLTESİ EKDERS ÖDEME SÜRECİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ DİL VE TARİH-COĞRAFYA FAKÜLTESİ EKDERS ÖDEME SÜRECİ İŞ AKIŞ ŞEMASI EKDERS ÖDEME SÜRECİ İŞ AKIŞ ŞEMASI Ders Yükü Formlarının Alınması Kontrol Edilmesi Formların Programa Girişlerinin Yapılması Ayın Bitmesi İle Birlikte Ders Yükü Formları Teslim Alınır., 9, 9, 88 Sayılı

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUARI YÜKSEKOKUL KURULU KURUL OLUŞUMU İŞ AKIŞ SÜRECİ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUARI YÜKSEKOKUL KURULU KURUL OLUŞUMU İŞ AKIŞ SÜRECİ HARRAN ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUARI YÜKSEKOKUL KURULU KURUL OLUŞUMU İŞ AKIŞ SÜRECİ Yüksekokul Kurulu 1 Yönetim Kurulu Başkanı/Müdür (Doçent), 3 Profesör, 1 Doktor Öğretim Üyesi ve 1 raportörden oluşur.

Detaylı

Kontrol Eden Gülten DURAN

Kontrol Eden Gülten DURAN ve Not İşleri Birimi Sürecin Adı ve Kodu Disiplin Cezası Alan ler İş Akışı 41-7.4 Her hangi bir suçtan dolayı Dekanlığa bildirilen (kopya vb.) Soruşturma açılması ve not işleri G.Ü. Disiplin Yönetmeliği

Detaylı

KTÜ MAÇKA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ SÜREÇLERİ 1-YÜKSEKOKUL YÖNETİM KURULU ÜYE SEÇİMİ

KTÜ MAÇKA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ SÜREÇLERİ 1-YÜKSEKOKUL YÖNETİM KURULU ÜYE SEÇİMİ Yayın Tarihi 18.07.2016 MAÇKA MYO İK-20 Rev. Tarihi 29.07.2016 İç Kontrol Akademik İşler İş Akış Süreçleri Rev. No: 1 Sayfa No: 35 KTÜ MAÇKA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ SÜREÇLERİ 1-YÜKSEKOKUL YÖNETİM KURULU

Detaylı

YÜKSEK ÖĞRENİM (FAKÜLTE) SÜRECİ. Doküman Akış Sorumlu. Sürecin Amacı. Süreç Performans Göstergeleri 4

YÜKSEK ÖĞRENİM (FAKÜLTE) SÜRECİ. Doküman Akış Sorumlu. Sürecin Amacı. Süreç Performans Göstergeleri 4 06.10.2017 Rev 01 1/5 Sürecin Tanımı Maaş Ödeme Süreci Süreç No Süreç Sahibi 3 Harcama Yetkilisi 08-01-02-03.01 Sürecin Amacı Fakülte personelinin maaş ödeme işlemlerinin gerçekleştirilmesidir. 1 Süreç

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. İncelenen dosya ile ilgili Fakülte Kurulu Kararın Alınması.

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. İncelenen dosya ile ilgili Fakülte Kurulu Kararın Alınması. Bölüm Açma İşlemleri 3 gün 40 dk İlgili Öğretim Üyesi Açılması düşünülen Bölüm ile ilgili Yök ün belirlediği kriterlere uygun dosyanın ilgili Öğretim Üyeleri tarafından hazırlanması ve dosyanın incelenmek

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ HİZMET STANDARTLARI

EĞİTİM FAKÜLTESİ HİZMET STANDARTLARI 1 Akademik personelin görevlendirilmesi 1-İlgiliden dilekçe 2-Davet yazısı 3-7 güne kadar Dekan /Müdür onayı,15 güne kadar Rektör onayı ve gündelikli yolluklu ise ilgili Yönetim Kurulu kararı Rektör onayı

Detaylı

BİRİM Evrak Kayıt ŞEMA NO Spor Bil. Dek ŞEMA ADI Gelen Evrak İş Akış Şeması. T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İş Akış Şemaları

BİRİM Evrak Kayıt ŞEMA NO Spor Bil. Dek ŞEMA ADI Gelen Evrak İş Akış Şeması. T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İş Akış Şemaları BİRİM Evrak Kayıt ŞEMA NO Spor Bil. Dek. - 001 ŞEMA ADI Gelen Evrak İş Akış Şeması T.C. BİRİM Evrak Kayıt ŞEMA NO Spor Bil. Dek. - 002 ŞEMA ADI Giden Evrak İş Akış Şeması T.C. EBYS üzerinden hazırlanan

Detaylı

Davet mektubu veya kabul belgesi, dilekçe (İlgilinin Beyanı, Yönetim Kurulu Kararı)

Davet mektubu veya kabul belgesi, dilekçe (İlgilinin Beyanı, Yönetim Kurulu Kararı) SIRA NO T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Yurtiçi Ve Yurtdışı

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÖĞRENCİ İŞLERİ İŞ AKIŞI SÜRECİ ÖĞRENCİ HİZMET ALIMI (KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRMA) İŞLEMLERİ

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÖĞRENCİ İŞLERİ İŞ AKIŞI SÜRECİ ÖĞRENCİ HİZMET ALIMI (KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRMA) İŞLEMLERİ ÖĞRENCİ HİZMET ALIMI (KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRMA) İŞLEMLERİ Başlangıcı Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığınca Fakültelerde Kısmi Zamanlı olarak çalışacak öğrenci kontenjanı belirlenir Öğrenciler Dekanlığa

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ DEKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI ÖĞRENCİLERE SUNULAN HİZMETLER

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ DEKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI ÖĞRENCİLERE SUNULAN HİZMETLER S NO HİZMETİN ADI ÖĞRENCİLERE SUNULAN HİZMETLER BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 Ders Kaydı ÖBİSİS üzerinden ders seçimi yapılır. 2 Ders Ekle sil Danışmanı ile ÖBİSİS üzerinden ders seçimi yapılır. Ders Muafiyetleri

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İÇ KONTROL SİSTEMİ İDARİ ve MALİ İŞLER İŞ AKIŞ ŞEMASI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İÇ KONTROL SİSTEMİ İDARİ ve MALİ İŞLER İŞ AKIŞ ŞEMASI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ŞEMA ADI: Bütçe Hazırlama İş Akış Şeması ŞEMA NO: 01 Mali Yıl Bütçe Hazırlık çalışmalarıyla ilgili süreç Maliye Bakanlığı tarafından çağrının yapılması ve Rektörlük Makamı nca

Detaylı