Bursa Ticaret ve Sanayi Odası

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bursa Ticaret ve Sanayi Odası"

Transkript

1 N 5 Mart 2015 AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Bebe ve Çocuk Konfeksiyonu Sektörü nün Bursa dan Dünyaya Açılımı na BTSO dan Start Verildi Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Türkiye de bebe ve çocuk giyim ürünleri üretimin yüzde 80 ini karşılayan Bursa Bebe ve Çocuk Konfeksiyonu Sektörü firmalarını kümelenme toplantısında bir araya getirdi. 33 firma temsilcisi ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının katıldığı toplantıda kümelenme çalışmalarının firmaların uluslararasılaşmasına sağlayacağı katkı, BTSO İş Geliştirme ve Ar-Ge Müdürlüğü tarafından yapılan sunumla firma temsilcilerine anlatıldı. Sunumun ardından sektör temsilcileri uluslararası pazarlamada yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO olarak Bebe ve Çocuk Konfeksiyonu sektörü için 2016 yılı Ocak ayında Bursa da bir fuar düzenlemeyi hedeflediklerinin müjdesini verdi.

2 Bursa Ev Tekstili Kümelenmesi Toplantısı BTSO da gerçekleştirildi Bursa da ev tekstili alanında faaliyet gösteren firmalar kümelenme amacıyla BTSO da bir araya getirildi. Toplantıya katılan 27 firma ve kurum temsilcisine, kümelenme ve uluslararası alanda rekabetçiliğin önemi konusunda BUTEKOM tarafından bilgilendirme sunumu yapıldı. Katılımcıların kümelenmeden beklentilerini tespit edebilmek amacıyla, hazırlanan anketi doldurmaları talep edildi. Anket değerlendirmesinin ardından gerçekleştirilecek toplantıda kümelenmenin yol haritası belirlenecek. Doğu Marmara ABİGEM Doğu Marmara ABİGEM den COSME Projesi Lansmanı ve Avrupa Birliği Projeleri Bilgilendirme Semineri döneminde fırsatlarından Doğu Marmara Bölgesi nin yararlanacağı KOBİ Destek Programı COSME Projesi nin açılışı ve tanıtımı Doğu Marmara ABİGEM in evsahipliğinde 17 Mart 2015 Salı günü Kocaeli Sanayi Odası nda yapıldı. Kocaeli Sanayi Odası Genel Sekreteri Memet Turabi nin açılış konuşmasıyla başlayan tanıtım toplantısında, Doğu Marmara ABİGEM Özel Projeler Takım Lideri Pınar Özbay, Kocaeli Üniversitesi Teknopark Yöneticisi Mehlika Kocabaş, H2020 KOBİ Alanı Ulusal İrtibat Noktası, TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı-AB Çerçeve Programlar Müdürlüğü nden Okan Saldoğan AB projeleri konusunda sunum yaptı.

3 Kocaeli Sanayi Odası Genel Sekreteri Memet Turabi konuşmasında, Sanayi Odası nın iştiraki Doğu Marmara ABİGEM in yürüttüğü, Rekabetçilik ve Yenilikçilik Programı (CIP) ve devamındaki COSME Programı ile diğer AB programlarının bölge KOBİ lerinin uluslararasılaşmasına, kapasitelerinin arttırılmasına ve AB ülkelerindeki KOBİ ler ile rekabet edebilirliklerine katkı sağladığının altını çizerek, AB projelerinin önemini belirtti. COSME projesini Doğu Marmara Bölgesi nde yürütme hakkını kazanan Doğu Marmara ABİGEM in Özel Projeler Takım Lideri Pınar Özbay yaptığı sunumda, COSME kapsamında KOBİ lere sunulacak fırsatlar konusunda bilgi verdi. Doğu Marmara ABİGEM in KOBİ lerin, AB standartlarına uyum, AB projeleri ve diğer finansal kaynaklara ulaşım, uluslararası pazarlarda iş ağlarının geliştirilmesi, ticari ve teknolojik iş birliklerinin artması ve know-how transferi konusunda bilgi ve danışmanlık alabileceği bir nokta olduğunu belirtti. KOBİ lere yönelik hizmetlere yurtiçindeki ve yurtdışındaki çeşitli etkinliklerle devam edileceğini bildirdi. COSME Projesi nin bölgedeki diğer ortağı Kocaeli Üniversitesi Teknopark Yöneticisi Mehlika Kocabaş, proje çerçevesinde üniversitenin araştırma ve geliştirme potansiyelini kullanarak, sanayicinin problemlerine çözümler üreterek ve Organize Sanayi Bölgeleri, Sanayi Ar-Ge Merkezleri ve KOBİ ler ile birlikte ulusal ve uluslararası projeler yapma, teknoloji transferi, TÜBİTAK ve Horizon 2020 gibi finans kaynaklarından yararlanılması konusunda danışmanlık verileceğini aktardı. COSME tanıtım toplantısı sonrası gerçekleştirilen AB Proje Fırsatları seminerinin konuşmacısı H2020 KOBİ Alanı Ulusal İrtibat Noktası, TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı-AB Çerçeve Programlar Müdürlüğü nden Okan Saldoğan, Horizon 2020 ve Eureka programları hakkında bilgilendirme yaparken Horizon 2020 ve Eureka projelerine başvuru süreci, mali destekler ve değerlendirme süreci konularında KOBİ lerin dikkat etmesi gereken noktaları vurguladı.

4 Eskişehir Sanayi Odası ESO Üyesi Firmalar WIN Sanayi Fuarı`na Katıldı Eskişehir Sanayi Odası, Türkiye ve Avrasya Bölgesi imalat endüstrisinin en önemli fuarı kabul edilen WIN Sanayi Fuarı na üyelerini götürdü. 14 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilen etkinliğe ESO Üyesi sanayi kuruluşları yoğun katılım gösterdi. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi nde düzenlenen WIN Sanayi Fuarı; metal işleme, kaynak ve yüzey işleme sektörlerinin önde gelen firmaları yer aldı. Bu yıl 20. kez düzenlenen fuar kapsamında birçok farklı ülkeden 600`ün üzerinde katılımcı ve alım heyeti yer alırken ESO Üyesi firmalar fuarda yeni pazarlar, yeni iş bağlantıları ile yeni ürün ve hizmetler konusunda geniş bilgi aldılar. Eurasia Rail Raylı Sistemler Fuarı nda İkili İş Görüşmeleri Düzenlendi Türkiye'de 5. kez düzenlenen ilk ve tek demiryolu fuarı olan Eurasia Rail Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı'na 6 Mart 2015 tarihinde Odamız tarafından bir gezi ve ikili iş görüşmesi organizasyonu düzenlenmiştir. Etkinliğe Odamız üyesi firmalarımız ve teknik eğitim veren ilimiz liselerinden öğretmenler katılmıştır, yine fuarda 3 firmamız kendi stantlarıyla yer almıştır. Bu yıl Fuarda, demiryolu teknolojileri, vagon iç düzen, demiryolu alt yapısı, toplu taşıma, ağır sanayi, nakliye bilişim teknolojileri, demiryolu ile yük trafik lojistiği ve inşaat teknolojileri alanlarında ürünler sergilenmiştir.

5 Avrupa İşletmeler Ağı projesi kapsamında, Toskana Bölgesi Demiryolu Teknolojileri Kümelenmesi üyelerinden bir grup İtalyan firma ile ikili iş görüşmeleri organize edilmiştir. Başarılı geçen görüşmelerde Odamız üyesi 6 firma, İtalyan sektör firmalarıyla toplamda 21 iş görüşmesi yapmıştır.

6 ULUTEK EEN/COSME Programı ULUTEK Mart 2015 Etkinlikleri Mart tarihleri arasında ULUTEK te gerçekleştirilen Bilim ve Teknoloji Haftası ULUTEK ve Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (UÜ-TTO), Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve BALKANSİAD işbirliği ile çok yönlü etkinlikler gerçekleştirilmiştir. Etkinliklerin kapsamında; Proje Yarışması, Ar-Ge Projelerinin tanıtılması, İleri Teknolojiler paneli, Girişimcilik ve ekosisteme yönelik sunumlar ile akademisyen ve sanayiden başarı hikayeleri yer almıştır. Yine etkinlikler kapsamında; üniversite proje fikirlerinin sanayici ile buluşturulması İkili Görüşmeler: B2B Programı ve TÜBİTAK Kıdemli Ulusal İrtibat Yetkilisi Emre Yurttagül ün gerçekleştireceği, TÜBİTAK ın Avrupa Birliği (AB) Projelerinde sanayiye yönelik yeni destek programları hakkında üst düzey yöneticilerin katıldığı bir toplantı da düzenlenmiştir. Sanayiciler, kamu kuruluşlarının yöneticileri, akademisyenler ve girişimcilerin katılımıyla gerçekleşen etkinliklerde ayrıca para ödüllü proje yarışması yapılmış ve proje ve patentlerin posterlerle tanıtıldığı yarışmada dereceye girenlere ödülleri törenle verilmiştir.

7 KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOPARK (Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi) KOÜ TTO - Arçelik İşbirliği Toplantısı Üniversite-Sanayi işbirliğine önem veren ve bu konudaki çalışmalarına her gün bir yenisi ekleyen Teknoloji Transfer Ofisimiz, COSME projesi kapsamında Arçelik A.Ş. yöneticilerini konuk etti. Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu nda 11 Mart tarihinde gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Saraç, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Çanakcı, Arçelik A.Ş. Ar-Ge Direktörü Cem Kural, Ar-Ge Yöneticileri Abdurrahman Şahin, Emre Oğuz, Namık Yılmaz, Arçelik A.Ş. uzmanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Toplantıda Arçelik yöneticilerine teşekkür eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çakır, "Daha önceden yapmış olduğumuz görüşmeler doğrultusunda, Arçelik'in buraya gerek üst yönetimi gerek ise farklı alanlardaki uzmanlardan oluşan bir ekip ile katılmış olması bizleri onore etti. Bu toplantı ve ikili görüşmeler neticesinde iki kurum arasında işbirliğinin başlayacağına ve sonuca dayalı çalışmaların oluşacağına inanıyoruz" dedi. Arçelik Ar-Ge Direktörü Kural ise, "Yaptığımız bu görüşmeleri sinerjiye dönüştürerek ortak projeler üreteceğiz. Bugün burada size kendimizi tanıtacağız. Neler yapıyoruz, neler yapmak istiyoruz, neleri birlikte yapabiliriz bunu konuşacağız" ifadesinde bulundu. Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Yönetici Araştırma Görevlisi Mehlika Kocabaş, üniversitemiz ve TTO'yu tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. TTO'nun hizmetleri, hedefleri ve yapılan çalışmaları aktaran Kocabaş, "Bölge olarak Ar-Ge merkezlerine yakın bir konumdayız. Üniversitemizin gelecekte üniversite-sanayi işbirliğinde kritik bir rolü olacağına inanıyoruz" dedi. Ar-Ge yöneticilerinden Emre Oğuz, Arçelik ve Merkez Ar-Ge Direktörlüğü'nü tanıtan bir konuşma gerçekleştirdi. Arçelik Ar-Ge yöneticileri Namık Yılmaz, Motor ve Güç Elektroniği Teknolojileri ile ilgili bir sunum gerçekleştirirken, Abdurrahman Şahin ise Pişirici Cihazlar İşletmesi Ar-Ge bölümünün organizasyonunu ve laboratuar alt yapısını anlattı. Olası işbirliği konularına da değinen Şahin, "Enerji verimliliği önem verdiğimiz konuların başında yer alıyor. Bununla birlikte yapısal tasarım ve analiz, ısı-kütle transferi, güç elektroniği, elektronik tasarım, sensör teknolojileri, titreşim ve akustik gibi pek çok farklı alanda işbirliği yapabiliriz" dedi. Toplantıda son olarak Ar-Ge yöneticileri soruları cevapladı.

8 KOÜ TTO - TÜPRAŞ İşbirliği Toplantısı Üniversitemiz ile TÜPRAŞ arasında yapılabilecek işbirliklerini geliştirmeye yönelik tanışma toplantısı TÜPRAŞ İzmit Rafinerisi'nde 27 Şubat tarihinde düzenlendi. TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yavuz Erkut ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır, Genel Sekreter Dr. Fatih Akbulut ile üniversitemiz akademisyenleri ve TÜPRAŞ yöneticileri katıldı. Üniversite-Sanayi işbirliğine yönelik güçlü mesajların verildiği toplantıda, Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, üniversiteler ile sanayicilerin işbirliği içinde olmasının ülkemizin gelişmesinde önemli rolü olduğunu vurguladı. TÜPRAŞ'ın şehrimiz ve ülkemiz için lokomotif bir güç olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Hülagü, "TÜPRAŞ, ülkemize önemli ölçüde katma değer katan bir kurum. Onlar ile işbirliği yapmak bizleri çok mutlu edecektir" dedi. TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Erkut ise, "Bir iş yaparken niyet önemli. Niyet ve inanç varsa gerisi geliyor. Üniversite ile bu toplantı neticesinde önemli projelere imza atacağımıza inanıyorum" ifadesinde bulundu. Toplantıda, TÜPRAŞ Yatırımcı İlişkileri ve Stratejik Planlama Direktörü Tuncay Önbilgin TÜPRAŞ'ın genel tanıtımını ve istatistiki bilgilerini sundu. TÜPRAŞ Ar-Ge Şefi Funda Çetin ise, TÜPRAŞ Teknik Servisler Merkezi ve Ar-Ge Direktörlüğü'nün çalışmalarını ve yürütülen projelerini aktardı. Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi Yöneticisi Araştırma Görevlisi Mehlika Kocabaş da üniversitemiz ve TTO'nun faaliyetleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Toplantı ardından, İzmit Rafinerisi'ni gezen heyet, TÜPRAŞ Kontrol Merkezi ile Teknik Servisler ve Ar-Ge Direktörlüğü laboratuarlarını ziyaret ederek, yetkililerden bilgiler aldı.

Doğu Marmara ABİGEM AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ

Doğu Marmara ABİGEM AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ N :19 - EKİM 2016 AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ Doğu Marmara ABİGEM MİDEST ULUSLARARASI ALT YÜKLENİCİLİK FUARI ZİYARETİ Doğu Marmara ABİGEM organizasyonunda 05-08 Aralık

Detaylı

AB hukuku ve mevzuatına ilişkin bilgilendirme faaliyetleri Uluslararası pazarlara yönelik eşleştirme faaliyetleri AB uyum sürecinde spesifik

AB hukuku ve mevzuatına ilişkin bilgilendirme faaliyetleri Uluslararası pazarlara yönelik eşleştirme faaliyetleri AB uyum sürecinde spesifik COSME 2015 2020 CIP 2008 2014 Türkiye ye Avrupa Birliğine adaylık statüsü verilmesinin ardından siyasi ve ekonomik reform sürecini hızlandırmak için Türkiye nin, Avrupa Birliği merkezi ağına katılmasına

Detaylı

ETTOM BÜLTEN 2 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

ETTOM BÜLTEN 2 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ETTOM BÜLTEN 2 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Bültenimizin bu sayısında ETTOM olarak yürütmüş olduğumuz faaliyetlerden verdiğimiz eğitimlere kadar geride bıraktığımız dönemdeki

Detaylı

SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ

SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ Ülkemizde kurumsallaşmış bazı fuar ve sergilere Şubemizce her yıl düzenli olarak katılım ve destek sağlanmaktadır. Fuarların yanısıra, Şubemiz tarafından organize edilen teknik

Detaylı

Her şey bağlamında anlam kazanır...

Her şey bağlamında anlam kazanır... ODTÜ Teknokent Ve Avrupa İşletmeler Ağı USİMP KONGRESİ-2012 Her şey bağlamında anlam kazanır... ODTU TEKNOKENT Kümeleşme, Platformlar, sinerji Uygulama-Odaklı Araştırma Üniversite Sanayi İşbirliği Ürün

Detaylı

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU 1 ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU ÜSİMP ÜSİMP (Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu), üniversitelerde üretilen yeni teknolojilerin topluma aktarılmasını teşvik etmek ve sanayi

Detaylı

Düzce Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve ilgili mekanizmaların vizyonu, Bölgesel, ulusal ve

Düzce Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve ilgili mekanizmaların vizyonu, Bölgesel, ulusal ve Düzce Üniversitesi 2015-2019 stratejik planında Düzce Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) doğrudan yer almakta olup, bu plan kapsamında ortaya konulan hedeflere ulaşılmasında önemli bir işleve sahiptir. Bu

Detaylı

STARTUPBOOTCAMP İSTANBUL DEMO DAY 1-12 ARALIK 2015

STARTUPBOOTCAMP İSTANBUL DEMO DAY 1-12 ARALIK 2015 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ ARALIK SAYI 4 KOSGEB SEMİNERİ İNOVASYON HAFTASI STARTUPBOOTCAMP İSTANBUL DEMO DAY 1-12 ARALIK 2015 3-4-5 ARALIK 2015 9 ARALIK 2015 KOSGEB G r ş mc l k ve FSMH Destekler Sem 01.12.2015

Detaylı

ETTOM BÜLTEN TEZ NASIL YAZILIR? EĞİTİMİ

ETTOM BÜLTEN TEZ NASIL YAZILIR? EĞİTİMİ M A R K A D E M İ B U L U Ş M A L A R I ETTOM İletişim Bilgileri ESOGÜ Meşelik Yerleşkesi 26040 Eskişehir ettom@ogu.edu.tr www.eskisehirttp.com 0 222 229 39 54 10 Ocak 2018 tarihinde Eskişehir Osmangazi

Detaylı

HABER BÜLTENİ OCAK ŞUBAT 2014. Detaylı Bilgi İçin: Mustafa YİĞİTOĞLU 0352 224 81 12 13 (131) 0534 813 93 50

HABER BÜLTENİ OCAK ŞUBAT 2014. Detaylı Bilgi İçin: Mustafa YİĞİTOĞLU 0352 224 81 12 13 (131) 0534 813 93 50 HABER BÜLTENİ OCAK ŞUBAT 2014 Detaylı Bilgi İçin: Mustafa YİĞİTOĞLU 0352 224 81 12 13 (131) 0534 813 93 50 Erciyes Üniversitesi Genkök Genom ve Kök Hücre Merkezi Akredite Belgesi Aldı Erciyes Teknoloji

Detaylı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü SANAYİYE BİLGİ VE TEKNOLOJİ TRANSFER ETME temel hedefiyle 2017 yılından itibaren yeni bir dönem başlamıştır. Bilecik Şeyh

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı

EYLÜL E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:9 DÖNEM:1

EYLÜL E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:9 DÖNEM:1 EYLÜL E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:9 DÖNEM:1 ISIF 18 de OMÜ-TTO rüzgârı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi nin (OMÜ-TTO), 3. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı nda (ISIF 18) 1 altın 1 gümüş 3

Detaylı

GENÇ PUPA. e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ TEMMUZ / AĞUSTOS SAYI 9

GENÇ PUPA. e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ TEMMUZ / AĞUSTOS SAYI 9 GENÇ PUPA e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ TEMMUZ / AĞUSTOS SAYI 9 1 GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Teknoloji Transfer Ofisi Genç Pupa e-bülten 14 TEMMUZ 2016 19 TEMMUZ 2016 Uğur Metal Ldt. Şti. ye Teknoloji

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ Bilser Dönmez YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 103 YILLIK DENEYİM 30.000+ ÖĞRENCİ 24.000 Lisans 5.600 Y.Lisans 1.600 Doktora Öğrencisi 1.700+ AKADEMİSYEN 10

Detaylı

ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI 17

ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI 17 ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI 17 ÜNİVERSİTELERİN PATENTLERİ AR-GE MERKEZLERİ İLE BULUŞUYOR 6-7 KASIM 2017 Harbiye Askeri Müzesi, İstanbul B2B GÖRÜŞMELER TTO TANITIMLARI KONFERANS VE PANELLER AR-GE MERKEZLERİ

Detaylı

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi 1 . Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748 Kapasite Raporu 425 Adet Ekspertiz Raporu 144 Adet Fiili Tüketim Belgesi 93 Adet 2 3 . 54 TOPLANTI, SEMİNER, PANEL VE KONFERANS DÜZENLENDİ.

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 30.05.2016 2016 Mayıs Ayı Faaliyet Raporu 25 Nisan 30 Mayıs 2016 Tarihleri Arasında Odamızda Gerçekleştirilen Faaliyetler Odamız ile Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği

Detaylı

KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürlüğü

KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürlüğü N 3 Şubat 2015 AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürlüğü KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri Sahiplerini Buldu Başarılı KOBİ ve girişimcilerimizin

Detaylı

ÜSİMP TTO TECRÜBE PAYLAŞIMI. ÖMER BAYKAL, GAZİ TTO 26 Temmuz 2013, ASO

ÜSİMP TTO TECRÜBE PAYLAŞIMI. ÖMER BAYKAL, GAZİ TTO 26 Temmuz 2013, ASO ÜSİMP TTO TECRÜBE PAYLAŞIMI ÖMER BAYKAL, GAZİ TTO 26 Temmuz 2013, ASO Gazi TTO nun Amacı Gazi Üniversitesi bünyesindeki bilimsel ve teknolojik bilginin toplumsal faydaya ve ekonomik değere dönüşümünü ve

Detaylı

Sunum İçeriği TÜBİTAK

Sunum İçeriği TÜBİTAK Sunum İçeriği 2 TEYDEB KURULUŞ AMACI Teknoloji veyenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB); ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerini desteklemek

Detaylı

ULUDAĞ TEKSTİL İHRACATÇILARI BİRLİĞİ

ULUDAĞ TEKSTİL İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ULUDAĞ ÜYELERİNE Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği olarak, üyelerimizin, uluslararası pazarlarda rekabet gücünü arttırmaya yönelik desteklenmesi, uluslararası rekabetçiliğinin geliştirilebilmesi ve

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ - EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ

EGE ÜNİVERSİTESİ - EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ EGE ÜNİVERSİTESİ - EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ... Semih ERDEN EGE MODELİ 1994 den bu yana faaliyetini sürdürmektedir. Üniversitemiz: Ar-Ge ve Sanayi ilişkilerini Türkiye için tamamen özgün bir yapısı

Detaylı

TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği

TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği Destek Sistemimizde Ticarileşme Boyutu Yetersiz %98 nin temel araştırmaya aktarıyoruz; % 2 transfere aktarıyoruz 7,5 Milyar TL (%98) * 131 milyon TL (%2)

Detaylı

STRATEJİK PLAN (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLANI

STRATEJİK PLAN (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLANI STRATEJİK PLA (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLAI Faaliyet OCAK ŞUBAT MART İSA MAYIS Zaman ve Stres Yönetimi Eğitimi Müşteri/ ve İletişim Teknikleri Office ve oda programları eğitimi Performans değerlendirme

Detaylı

ARALIK E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:12 DÖNEM:1

ARALIK E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:12 DÖNEM:1 ARALIK E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:12 DÖNEM:1 SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI VARANK SAMSUN TEKNOPARK TA Bir dizi ziyaret ve temaslar için Samsun da bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Samsun Teknopark

Detaylı

MAYIS E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:5 DÖNEM:1

MAYIS E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:5 DÖNEM:1 MAYIS E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:5 DÖNEM:1 SAMSUN TEKNOPARK EN İYİ ÜÇÜNCÜ Samsun Teknopark, başkentteki zirvede En İyi Gelişme Gösteren Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (TGB) Kategorisi nde üçüncü olarak büyük

Detaylı

1) 2.Dünya Otomotiv Konferansı ve Fuarı

1) 2.Dünya Otomotiv Konferansı ve Fuarı Bu Sayıda: 2.Dünya Otomotiv Konferansı ve Fuarı ARGE Merkezleri İletişim ve İşbirliği ve Platformu (ARGEMİP) Toplantısı Türkiye İnovasyon Haftası Kasım-Aralık Ayları Etkinlikleri 1 1) 2.Dünya Otomotiv

Detaylı

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar

Detaylı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL, 21-22 NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL,

Detaylı

KASIM E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:11 DÖNEM:1 SAMSUN TEKNOPARK TA MARKANI BAŞTAN YARAT EĞİTİMİ

KASIM E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:11 DÖNEM:1 SAMSUN TEKNOPARK TA MARKANI BAŞTAN YARAT EĞİTİMİ KASIM E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:11 DÖNEM:1 SAMSUN TEKNOPARK TA MARKANI BAŞTAN YARAT EĞİTİMİ N11.com un Kurucu Müdürü Ömürden Sezgin, Samsun Teknopark Konferans Salonu nda Markanı Baştan Yarat-Stratejik Pazarlama

Detaylı

-224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ

-224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ . -224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ MUHTELIF KONULARDA 25 EĞİTİM DÜZENLENDİ.493 SANAYİCİMİZ

Detaylı

TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği. Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK TÜBİTAK Başkanı

TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği. Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK TÜBİTAK Başkanı TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK TÜBİTAK Başkanı Desteklerdeki Ticarileştirme Oranı Arttı 2010 yılından itibaren Ar-Ge desteklerindeki ticarileştirme oranı % 2

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.07.2016 2016 Temmuz Ayı Faaliyet Raporu 25 Haziran 22 Temmuz 2016 Tarihleri Arasında Odamızda Gerçekleştirilen Faaliyetler Ülkemizin birliğine ve demokrasisine karşı

Detaylı

E-BÜLTEN NO:3 KASIM ARALIK 2016

E-BÜLTEN NO:3 KASIM ARALIK 2016 E-BÜLTEN NO:3 KASIM ARALIK 2016 ÜSİMP Patent Fuarı 8-9 Kasım tarihlerinde Harbiye Askeri Müzesi nde gerçekleştirildi. Üniversite Sanayi İş birliği Merkezleri Platformu (ÜSİMP) tarafından organize edilen

Detaylı

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok Ankara Üniversite Oryantasyon Gezisi Mesleki rehberlik çalışmaları çerçevesinde 9. sınıf öğrencilerimize Ankara gezisi düzenlendi. Öğrencilerimizin, birçok üniversite ve bölüm hakkında bilgi sahibi olmalarını

Detaylı

TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ETTOM BÜLTEN 4 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Bültenimizin bu sayısında ETTOM olarak yürütmüş olduğumuz faaliyetlerden verdiğimiz eğitimlere kadar geride bıraktığımız dönemdeki

Detaylı

Üniversite-Sanayi İşbirlikleri ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ -1-

Üniversite-Sanayi İşbirlikleri ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ -1- Üniversite-Sanayi İşbirlikleri -1-08.06.2017 -2- Üniversite-Sanayi İşbirlikleri Aytülü Sert, MBA Üniversite-Sanayi İşbirliği ve Ticarileştirme Birim Yöneticisi ODTÜ Teknoloji Transfer Ofisi Canberk Sayın

Detaylı

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık

Detaylı

MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ. Sayı: 71080283-TİM.OAİB.22.ORG.2015/369-4998 Ankara, 16/03/2015 Konu: Balkan Ticaret Fuarı

MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ. Sayı: 71080283-TİM.OAİB.22.ORG.2015/369-4998 Ankara, 16/03/2015 Konu: Balkan Ticaret Fuarı MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ Sayı: 71080283-TİM.OAİB.22.ORG.2015/369-4998 Ankara, 16/03/2015 Konu: Balkan Ticaret Fuarı SİRKÜLER (M/2015) Sayın Üyemiz, TÜYAP Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 26.10.2015 Ekim ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 38 üyeye Kapasite Raporu, 3 üyemize Ekspertiz Raporu ve 3

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı ETKİNLİK BÜLTENİ 1 Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 2008

Detaylı

TEKNOVERSİTE YOLUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA!

TEKNOVERSİTE YOLUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA! TEKNOVERSİTE YOLUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA! KOSGEB ile İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) arasında Ar-Ge ve İnovasyon İşbirliği protokolü imzalandı Küçük

Detaylı

aralık 2016 / 2. sayı / üç ayda bir yayınlanır / AdapTTO.net

aralık 2016 / 2. sayı / üç ayda bir yayınlanır / AdapTTO.net aralık 2016 / 2. sayı / üç ayda bir yayınlanır / AdapTTO.net 2. [İmtiyaz Sahibi] Prof.Dr. Tahsin Engin [Yazarlar] Gözde Sofuoğlu Aykut Ulgar [Tasarım] Murat Tamcı Sakarya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme

Detaylı

Gaziantep Teknopark tan Erciyes Teknoparka Ziyaret. Baybars ALTUNTAŞ ile Girişimcilik Gününe Katılım Gösterdik

Gaziantep Teknopark tan Erciyes Teknoparka Ziyaret. Baybars ALTUNTAŞ ile Girişimcilik Gününe Katılım Gösterdik Gaziantep Teknopark tan Erciyes Teknoparka Ziyaret 30.11.2015 1 Gaziantep Üniversitesinden Gıda, Makine, Elektrik-Elektronik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinde görev yapan akademisyenler Gaziantep Teknoloji

Detaylı

46.Yıl. 2009 Yılı Faaliyet Raporu HEYET ZİYARETLERİ. ASO I.Organize Sanayi Bölgesi

46.Yıl. 2009 Yılı Faaliyet Raporu HEYET ZİYARETLERİ. ASO I.Organize Sanayi Bölgesi 13 HEYET ZİYARETLERİ 13.1. Cibuti Cumhurbaşkanı Ziyareti: Cibuti Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı üst düzey yetkililerinden oluşan 100 kişilik heyet Başkan Vekilimiz Sn.Fahrettin KÜRKLÜ nün evsahipliğinde

Detaylı

İNOVASYON HAFTASINA MUHTEŞEM İLGİ

İNOVASYON HAFTASINA MUHTEŞEM İLGİ İNOVASYON HAFTASINA MUHTEŞEM İLGİ Bu yıl 2.'si düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası Etkinlikleri muhteşem bir açılışa tanıklık etti. Geçen yıl 3 gün süren etkinliklere 15 binden fazla katılımcı ilgi gösterirken,

Detaylı

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ Doç. Dr. Mustafa Türkmen ERÜ Mühendislik Fak. 20 Mayıs 2016 KAYSO Sunum Planı KÜSİ Çalışma Grubu KÜSİ İl Planlama

Detaylı

KONYA TEKNOKENT-SELÇUK TTO

KONYA TEKNOKENT-SELÇUK TTO KONYA TEKNOKENT-SELÇUK TTO (1513 TTO Başvuru Deneyimleri Paylaşımı Çalıştayı- Ankara Sanayi Odası-26 Temmuz 2013) PROF. DR BAYRAM SADE YÖNETİM KURULU BAŞKANI SELÇUK TTO (2006) ; Teknoloji transferi, girişimciliği

Detaylı

2012 yılı sağlık harcamaları 76 milyar TL olup, GSYİH nin %5,4 üdür

2012 yılı sağlık harcamaları 76 milyar TL olup, GSYİH nin %5,4 üdür Sağlık Sektörü Ulusal Ekonomimiz Açısından Kritik Sağlık Harcaması/GSYİH 2012 yılı sağlık harcamaları 76 milyar TL olup, GSYİH nin %5,4 üdür 10 % 9 8 7 6 5,4 5,3 5,4 5,4 5,8 6,0 6,1 6,1 5,6 5,3 5,4 5 4

Detaylı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI 2010 Faaliyet Programı İçindekiler 1- Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu 2010 Yılı Faaliyet 1-2 Programı 2- EBSO Üyelerine Yönelik Faaliyetler 3-4 3- EBSO Dışı Kuruluşlarla

Detaylı

T.C EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı

T.C EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı T.C EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ VİZYONUMUZ Proje yaklaşımını ve kümelenme yaklaşımını

Detaylı

ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU

ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU T.C. Milli Eğitim Bakanlığı AB Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü nün 2011 yılı IPA-I (IPA - Katılım Öncesi Mali Destek

Detaylı

Kuruluş Amacı. 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı

Kuruluş Amacı. 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Kuruluş Amacı Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerini desteklemek, Türk sanayisinin araştırma-teknoloji

Detaylı

HİZMET SEKTÖRÜ REKABET GÜCÜNÜN ARTIRILMASI PROJESİ (HİSER) 23 AĞUSTOS 2017 İSTANBUL

HİZMET SEKTÖRÜ REKABET GÜCÜNÜN ARTIRILMASI PROJESİ (HİSER) 23 AĞUSTOS 2017 İSTANBUL HİZMET SEKTÖRÜ REKABET GÜCÜNÜN ARTIRILMASI PROJESİ (HİSER) 23 AĞUSTOS 2017 İSTANBUL 1 HİSER DESTEĞİ Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü 2 MEVZUAT 2015/8 sayılı

Detaylı

Mayıs Ayı Bülteni MEDİPOL TTO DAN HABERLER. Birlikte Başarıyoruz İTÜNOVA TTO MEDİPOL TTO YU ZİYARET ETTİ

Mayıs Ayı Bülteni MEDİPOL TTO DAN HABERLER. Birlikte Başarıyoruz İTÜNOVA TTO MEDİPOL TTO YU ZİYARET ETTİ http://tto.medipol.edu.tr/ https://www.instagram.com/medipol.tto/ Mayıs Ayı Bülteni Sayı:5 Tarih:01.06.2017 Birlikte Başarıyoruz Öncelikle Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi buluş aşamasından itibaren

Detaylı

GENÇ PUPA. e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ EKİM SAYI 11

GENÇ PUPA. e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ EKİM SAYI 11 GENÇ PUPA e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ EKİM SAYI 11 1 4 EKİM 2016 Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Tanıtım ve Bilgilendirme Sunumu 2016 4 EKİM 2016 Kariyer Planlama ve İç Girişimcilik Semineri Key Of Change

Detaylı

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ MAYIS KASIM AYI E-BÜLTENİ

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ MAYIS KASIM AYI E-BÜLTENİ ZİRVE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ MAYIS KASIM AYI E-BÜLTENİ Bire Bir Görüşmeler Zirve Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi bugüne kadar 28 araştırmacı ve akademisyen ile yüzyüze proje fikirleri,

Detaylı

Mühendislik Fakültelerinde Araştırma Süreçlerinin Teknoloji Transferi Ekosistemine Katkıları

Mühendislik Fakültelerinde Araştırma Süreçlerinin Teknoloji Transferi Ekosistemine Katkıları Mühendislik Fakültelerinde Araştırma Süreçlerinin Teknoloji Transferi Ekosistemine Katkıları Mühendislik Fakültelerinin Araştırma ve Teknoloji Transferi Ekosistemine Katkılarının Değerlendirilmesi Paneli

Detaylı

ELECO 2005 3. Uluslar arası Elektrik, Elektronik, Aydınlatma, Otomasyon ve İletişim Fuarı. 7 11 Aralık 2005. Ziyaretçi Araştırması Özet Sonuçları

ELECO 2005 3. Uluslar arası Elektrik, Elektronik, Aydınlatma, Otomasyon ve İletişim Fuarı. 7 11 Aralık 2005. Ziyaretçi Araştırması Özet Sonuçları ELECO 2005 3. Uluslar arası Elektrik, Elektronik, Aydınlatma, Otomasyon ve İletişim Fuarı 7 11 Aralık 2005 Ziyaretçi Araştırması Özet Sonuçları TÜYAP BURSA FUARCILIK A.Ş. TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.08.2016 2016 Ağustos Ayı Faaliyet Raporu 25 Temmuz 25 Ağustos 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 15 Temmuz da milli iradeye yönelik yapılan

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ETO YENİ BAŞKANI COŞKUN SALON U, İDA EĞİTİM YARDIMLAŞMA DERNEĞİ VE AKBANK A.Ş. EDREMİT ŞUBE MÜDÜRÜ TEBRİK ZİYARETİNDE BULUNDULAR. İda Eğitim Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı;Zehra

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ (UR-GE)

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ (UR-GE) BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ (UR-GE) Seitcan ALTINKAYNAK Şubat 2015 SUNUM PLANI I. DESTEĞİN AMACI, KAPSAMI VE İŞBİRLİĞİ KURULUŞLAR II.

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 1. Meslek Komite üyeleri 2017

Detaylı

SELÇUK TTO GÖREVLENDİRME ETKİNLİK RAPOR FORMU ETKİNLİK DETAYLARI

SELÇUK TTO GÖREVLENDİRME ETKİNLİK RAPOR FORMU ETKİNLİK DETAYLARI Doküman No Sayfa No 1/1 Etkinlik Yer Tarih 12.12.2013 ETKİNLİK DETAYLARI KOSGEB-GİZ ANADOLU DA EKONOMİNİN DESTEKLENMESİ PROJESİ Konya Teknokent Ardıçlı Toplantı Salonu Saat 10.00 16.00 Katılımcı/ları TTO

Detaylı

URGE NEDİR? DOĞAL TAŞ SEKTÖRÜNDE FİRMALAR URGE PROJESİ KAPSAMINDA FİRMALAR

URGE NEDİR? DOĞAL TAŞ SEKTÖRÜNDE FİRMALAR URGE PROJESİ KAPSAMINDA FİRMALAR URGE PROJESİ NEDİR? URGE NEDİR? DOĞAL TAŞ SEKTÖRÜNDE FİRMALAR URGE PROJESİ KAPSAMINDA FİRMALAR URGE NEDİR? ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ URGE NEDİR? Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi

Detaylı

ÖZETLE ODTÜ %30 su rekabetçi araştırma fonlarından en büyük döner sermaye geliri

ÖZETLE ODTÜ %30 su rekabetçi araştırma fonlarından en büyük döner sermaye geliri ÖZETLE ODTÜ Toplam bütçenin %30 su rekabetçi araştırma fonlarından Tıp hariç en büyük döner sermaye geliri: yıllık ~25 milyon AB ve TUBİTAK fonlarından en fazla destek alan üniversite Herhangi bir zamanda

Detaylı

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi ÜYE TOPLANTILARI 60 Gebze de Temsilcilik Ve Üye Toplantısı Gerçekleştirildi 24 Şubat 2012 7. Dönem yönetim kurulu 24 Şubat Cuma günü Gebze temsilciliği üyeleriyle bir araya geldi. Buluşmada Şube Başkanı

Detaylı

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN BIHE 21.ULUSLARARASI AZERBAYCAN SAĞLIK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 BIHE 21.ULUSLARARASI

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ - EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ

EGE ÜNİVERSİTESİ - EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ EGE ÜNİVERSİTESİ - EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ Prof. Dr. Candeğer YILMAZ,... Ege Üniversitesi Rektörü EGE MODELİ 1994 den bu yana faaliyetini sürdürmektedir. Üniversitemiz: Ar-Ge ve Sanayi ilişkilerini

Detaylı

IEEE Türkiye Başkanlar Kurultayı

IEEE Türkiye Başkanlar Kurultayı İTÜ IEEE ailesinden merhaba! 1992 yılından beri İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi nde faaliyet gösteren, teknik üniversite öğrencisinin mesleki ve sosyal açıdan gelişimini hedefleyen sayısız çalışma yapan

Detaylı

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU)

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) İşbirliği Kuruluşu Tarafından Hazırlanacak) İşbirliği Kuruluşu Adı Programın Adı UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI İRAN STH İŞ GEZİSİ RAPOR ŞABLONU: GİRİŞ:

Detaylı

GTÜ GİRİŞİMCİLİK ZİRVESİ 1 NİSAN 2016

GTÜ GİRİŞİMCİLİK ZİRVESİ 1 NİSAN 2016 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ NİSAN SAYI 6 UYGULANABİLİR İNOVASYON YARIŞMASI DEMODAY 16 BASIN LANSMANI GTÜ GİRİŞİMCİLİK ZİRVESİ 1 NİSAN 2016 15 NİSAN 2016 22-23 NİSAN 2016 İnovasyon ve Patent Klübümüz İNOPAK

Detaylı

2010/8 ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ.

2010/8 ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ. 2010/8 ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ Destek Kapsamı Firmalar İşbirliği Kuruluşu Ekonomi Bakanlığı İşbirliği Kuruluşları İhracatçı Birlikleri Sanayi / Ticaret Odaları TOBB,

Detaylı

Bilginin Teknolojiye Dönüşümü. Teknoloji Transfer Ofisi. Teknoloji Transfer Ofisi.

Bilginin Teknolojiye Dönüşümü. Teknoloji Transfer Ofisi. Teknoloji Transfer Ofisi. www.atatto.com.tr +90 442 282 2006 +90 442 282 2006-124 info@atatto.com.tr Atatürk Üniversitesi Yerleşkesi ATA Teknokent B Blok No: 113, 25240 Yakutiye/Erzurum/TÜRKİYE www.atatto.com.tr Atatürk Üniversitesi

Detaylı

TÜBİTAK. 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)

TÜBİTAK. 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Ahmet Rıza Balım Teknoloji Transfer Mekanizmaları Destekleme Grubu ahmet.balim@tubitak.gov.tr

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (29.09.2017-26.10.2017) Oda Meclisimizin 26 Ekim 2017 tarih ve 56 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 29.09.2017-26.10.2017

Detaylı

Avrupa İşletmeler Ağı

Avrupa İşletmeler Ağı Avrupa İşletmeler Ağı Büyüme ve istihdamı canlandırıyoruz 1 2 3 4 Büyüme ve istihdam yaratma konusunda Avrupa Birliği nin önemli araçlarından birisidir. ġubat 2008 yılında AB Komisyonu tarafından başlatılmıştır.

Detaylı

2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ

2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ Ocak 2014 T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI 1 VİZYONUMUZ Proje yaklaşımını ve kümelenme yaklaşımını esas alan yerel dinamiklerin harekete geçirilmesine

Detaylı

MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ

MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ KURULUŞ 2 Temmuz 2010 tarihinde Devlet Bakanı Sayın Cevdet YILMAZ ve Mardin Valisi Sayın Hasan DURUER tarafından resmi açılışı gerçekleştirilmiştir. Mardin

Detaylı

GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEĞİ MAYIS AYI BÜLTENİ

GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEĞİ MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYI BÜLTENİ 31 MAYIS 2014 GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEĞİ GENEL MERKEZİ Mecidiyeköy Mahallesi Şehit Er Cihan Namlı Cad.(Dereboyu Cad.) Alaca İş Merkezi 39/8 Şişli, İstanbul GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ

Detaylı

STRATEJİK PLAN (2015-2018) HEDEF-FAALİYET-MALİYET TABLOSU

STRATEJİK PLAN (2015-2018) HEDEF-FAALİYET-MALİYET TABLOSU STRATEJİK PLAN (215-218) HEDEF-FAALİYET-MALİYET TABLOSU Kurumsal Kaynakların Geliştirilmesi Zaman ve Stres Yönetimi eğitimi Etkinlik Katılımcı 25 25 25 25 1.2 1.2 1.4 1.4 Liderlik eğitimi Etkinlik Katılımcı

Detaylı

TÜRKİYE - UKRAYNA İŞ ADAMLARI FORMU ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ FSMH EĞİTİMİ İSU GEZİSİ

TÜRKİYE - UKRAYNA İŞ ADAMLARI FORMU ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ FSMH EĞİTİMİ İSU GEZİSİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ HAZİRAN SAYI 8 TÜRKİYE - UKRAYNA İŞ ADAMLARI FORMU ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ FSMH EĞİTİMİ İSU GEZİSİ 1-4 HAZİRAN 2016 8 HAZİRAN 2016 20 HAZİRAN 2016 TÜRKİYE - UKRAYNA İŞ ADAMLARI 01FORUMU

Detaylı

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI ESKİŞEHİR TİCARET ODASI A.B.D. / BOSTON - NEW YORK - WASHINGTON - MIAMI ABX ARCHITECTURE BOSTON MİMARİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR YAPILAR FUARI VE İNCELEME GEZİSİ SONUÇ RAPORU (15-26 Kasım 2012 ) Eskişehir Ticaret

Detaylı

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu 28-29 Kasım 2014 - Bursa Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve

Detaylı

MART E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:3 DÖNEM:1

MART E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:3 DÖNEM:1 MART E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:3 DÖNEM:1 SAMSUN TEKNOPARK TA GOOGLE HASH CODE ETKİNLİĞİ Google ın her yıl 1 Mart tarihinde tüm dünyada eş zamanlı ve çevrimiçi olarak gerçekleştirdiği teknolojik problem çözme

Detaylı

TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI

TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI A YURTDIŞI OFİS DESTEĞİ Teknik Müşavirlik Şirketlerinin yurtdışı pazarlarda tutunabilmeleri maksadıyla yurtdışı ülkelerde ofis açmalarının desteklenmesi.

Detaylı

Türk tekstil sektörünün en büyük üreticisi Kahramanmaraş, Milano da düzenlenen ITMA Fuarında 106 kişilik bir heyetle Türkiye yi temsil ediyor.

Türk tekstil sektörünün en büyük üreticisi Kahramanmaraş, Milano da düzenlenen ITMA Fuarında 106 kişilik bir heyetle Türkiye yi temsil ediyor. 106 İŞADAMI ITMA da Türk tekstil sektörünün en büyük üreticisi Kahramanmaraş, Milano da düzenlenen ITMA Fuarında 106 kişilik bir heyetle Türkiye yi temsil ediyor. Türkiye de yapılan tekstil yatırımlarının

Detaylı

UR-GE PROJESİ NEDİR?

UR-GE PROJESİ NEDİR? UR-GE PROJESİ NEDİR? UR-GE NEDİR? KOBİ DÜZEYİNDE FİRMALAR UR-GE PROJESİ KAPSAMINDA FİRMALAR UR-GE NEDİR? ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ UR-GE NEDİR? Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi

Detaylı

Sağlık Endüstrisi Kobi leri için Uluslararası Fuarlar

Sağlık Endüstrisi Kobi leri için Uluslararası Fuarlar Sağlık Endüstrisi Kobi leri için Uluslararası Fuarlar Bilgilendirme, Tecrübe Paylaşımı, Destekler 15 Eylül 2015 Sevim Tekeli İSEK - Neden Kümeleniyoruz? Ulusal Sağlık Endüstrimiz % 85 dışa bağımlı, ve

Detaylı

YENİLİKÇİ ARA YÜZ PLATFORMU YAY

YENİLİKÇİ ARA YÜZ PLATFORMU YAY YENİLİKÇİ ARA YÜZ PLATFORMU YAY «Arayüz yapılarının kullanıcı odaklı yaklaşımlarla ihtiyaca yönelik hizmetler verebilmesi için kapasitelerinin ve yetkinliklerinin arttırılması» Proje Ekibi Yürütücü: Marmara

Detaylı

10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İKÇÜ ile Putra Üniversitesi arasında 'Mevlana Değişim Programı' İzmir Kâtip Çelebi

Detaylı

TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI ÜNİTE.1

TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI ÜNİTE.1 TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI ÜNİTE.1 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSLERİ ve İSTE-TTO TEKNOLOJİ TRANSFERİ OFİSİ NEDİR? Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO); Akademik araştırma sonuçlarının verimli ve hızlı bir şekilde

Detaylı

ENDONEZYA MALEZYA TİCARET HEYETİ (27 Mayıs 1 Haziran 2012)

ENDONEZYA MALEZYA TİCARET HEYETİ (27 Mayıs 1 Haziran 2012) ENDONEZYA MALEZYA TİCARET HEYETİ (27 Mayıs 1 Haziran 2012) Ülkemiz ile Endonezya ve Malezya arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi amacıyla 27 Mayıs - Haziran 2012 tarihleri arasında Ekonomi Bakanlığı

Detaylı

Necmettin Erbakan Üniversitesi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ulutaş Konya / 2015 Etkinlikler Dosyası Havacılık Semineri (21.12.2015) Fakültemizde

Detaylı

Doktorclub Awards Türkiye nin Sağlık Ödülleri Sponsorluk Dosyası.

Doktorclub Awards Türkiye nin Sağlık Ödülleri Sponsorluk Dosyası. Doktorclub Awards Türkiye nin Sağlık Ödülleri 2019 Sponsorluk Dosyası www.doktorclubawards.com 2 Doktorclub Awards 'Türkiye nin Sağlık Ödülleri o Doktorclub Awards, ülkemizde sağlık sektörü profesyonelleri

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN 2017 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.02.2017-30.03.2017) Oda Meclisimizin 30 Mart 2017 tarih ve 49 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

11 16 OCAK 2013 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

11 16 OCAK 2013 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 11 16 OCAK 2013 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı

Detaylı