HAK-İŞ YERELDEN MERKEZE KURUMSAL GELİŞİM PROJESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HAK-İŞ YERELDEN MERKEZE KURUMSAL GELİŞİM PROJESİ"

Transkript

1 HAK-İŞ YERELDEN MERKEZE KURUMSAL GELİŞİM PROJESİ PROJE TEKLİF FORMATI (EK-1) 1. Projenin İsmi: HAK-İŞ Yerelden Merkeze Kurumsal Gelişim Projesi 2. Proje Uygulama Ekibi: Proje Ekibi 3 kişiden oluşacaktır. Proje ekibi HAK-İŞ uzmanlarından oluşacağı için herhangi bir ödeme yapılmayacaktır. Proje Ekibi: Proje Koordinatörü ve İrtibat Kişisi : Jülide Sarıeroğlu (Adres: Tunus Cad. No:37 Kavaklıdere/Ankara Tel: Faks: jsarieroglu@hakis.org.tr ) Proje Eğitim Uzmanı: Ali Çelik - Proje Asistanı: Melike Özmen 3. Proje Özeti: Dünya çok önemli bir süreçten geçmektedir. Küreselleşme fenomeni, kendimizi, toplumları, kültürleri ve bir bütün olarak dünyayı algılayış biçimimizi derinden etkileyen ve yeniden şekillendiren, süreçleri tanımlayan bir öğe konumuna yükselmiştir. Küreselleşme siyasal, ekonomik, kültürel ve sosyal alanda hala evrimini sürdürerek, yeni olgular üretmeye devam etmektedir. Yaşanan bu süreç işçi-işveren ilişkilerini esas alan endüstri ilişkiler sistemini, işletmeleri ve sendikal hareketi de etkisi altına almıştır. Çok boyutlu yaşanan bu süreç işçi ve işveren sendikaları ve işletmeler açısından bir yeniden yapılanmayı kaçınılmaz kılmaktadır. Bugün yapılması gereken şey; sendikaların ve işletmelerin kendi konumlarını sorgulayıp ve bu yeni süreç çerçevesinde yeni perspektifler geliştirmesidir. HAK-İŞ Konfederasyonu teklif ettiği proje ile içinden geçtiği yeniden yapılanma sürecine yönelik önemli bir adımı gerçekleştirmeyi hedeflemektedir. Tabandan Merkeze yönelik kurumsal gelişim ile çalışma hayatı konularına ilişkin katkısını artırmayı hedeflemektedir. Projemiz son yıllarda uygulamaya konan yeni yasalar çerçevesinde gelişen yeni sendikacılık ve endüstri ilişkiler modeli konusunda HAK-İŞ İl Temsilcilerine, HAK-İŞ İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu temsilcilerine ve HAK-İŞ e üye sendikaların Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerine verilecek yatay eğitim programı ile HAK-İŞ in yerelden merkeze kurumsal gelişimini sağlamak genel amacıyla hazırlanmıştır. HAK-İŞ teklif edilen projenin hedefi ; ülkemiz endüstri İlişkiler sistemine ilişkin yeni uygulamaların kurumsal olarak içselleştirilerek ülkemiz çalışma hayatının yerel ve sektörel düzeyde gelişimine, sorunların çözümüne katkı sağlamaktır.hak-iş İl Temsilcileri, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri ile üye sendikalarının yönetim kurulu üyelerinin sosyal diyalog ve iletişim, mevzuat sosyal politika kadıngençlik ve engelliler, örgütlenme, yeni sendikal perspektifler, uluslar arası ilişkiler ve

2 projeler, mesleki eğitim ve mesleki yeterlilikler gibi konu alanlarında yaşanan gelişmeler konusunda farkındalıklarını artırmak projenin hedefleri arasında yer almaktadır. Proje kapsamında 2 günlük bir eğitim programı gerçekleştirilecektir. Projenin Hedef grubu, HAK-İŞ in 81 ildeki İl Temsilcileri, HAK-İŞ in 81 ilde görev yapan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri,hak-iş e üye 18 sendikanın Yönetim Kurullarından 3 er üye olmak üzere toplam 216 kişiden oluşmaktadır. Projenin nihai faydalanıcıları ise 81 ildeki HAK-İŞ e üye sendikaların şube yönetim kurulu üyeleri, il istihdam ve mesleki eğitim kurulu üyeleridir. Proje ile HAK-İŞ in yerelden merkeze Göstereceği kurumsal gelişim ile çalışma hayatının güncel konularında etkin ve verimli politikalar oluşturularak işgücü piyasası sorunlarının çözümüne daha etkili şekilde katkı sağlaması sağlanacaktır. 4. Proje Açıklaması 4.1. Genel Amaç: Projemiz son yıllarda uygulamaya konan yeni yasalar çerçevesinde gelişen yeni sendikacılık ve endüstri ilişkiler modeli konusunda HAK-İŞ İl Temsilcilerine, HAK-İŞ İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu temsilcilerine ve HAK-İŞ e üye sendikaların Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerine verilecek yatay eğitim programı ile HAK-İŞ in yerelden merkeze kurumsal gelişimini sağlamak genel amacıyla hazırlanmıştır Projenin Hedef(ler)i: HAK-İŞ teklif edilen projenin hedefi ; ülkemiz endüstri İlişkiler sistemine ilişkin yeni uygulamaların kurumsal olarak içselleştirilerek ülkemiz çalışma hayatının yerel ve sektörel düzeyde gelişimine, sorunların çözümüne katkı sağlamaktır.hak-iş İl Temsilcileri, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri ile üye sendikalarının yönetim kurulu üyelerinin sosyal diyalog ve iletişim, mevzuat sosyal politika kadıngençlik ve engelliler, örgütlenme, yeni sendikal perspektifler, uluslar arası ilişkiler ve projeler, mesleki eğitim ve mesleki yeterlilikler gibi konu alanlarında yaşanan gelişmeler konusunda farkındalıklarını artırmak projenin hedefleri arasında yer almaktadır. Proje ile HAK-İŞ in yerelden merkeze Göstereceği kurumsal gelişim ile çalışma hayatının güncel konularında etkin ve verimli politikalar oluşturularak işgücü piyasası sorunlarının çözümüne daha etkili şekilde katkı sağlaması sağlanacaktır Proje Gerekçesi: Dünya çok önemli bir süreçten geçmektedir. Küreselleşme fenomeni, kendimizi, toplumları, kültürleri ve bir bütün olarak dünyayı algılayış biçimimizi derinden etkileyen ve yeniden şekillendiren, süreçleri tanımlayan bir öğe konumuna yükselmiştir. Küreselleşme siyasal, ekonomik, kültürel ve sosyal alanda hala evrimini sürdürerek, yeni olgular üretmeye devam etmektedir. Yaşanan bu süreç işçi-işveren ilişkilerini esas alan endüstri ilişkiler sistemini, işletmeleri ve sendikal hareketi de etkisi altına almıştır. Çok boyutlu yaşanan bu süreç işçi ve işveren sendikaları ve işletmeler açısından bir yeniden yapılanmayı kaçınılmaz kılmaktadır.

3 12.AY 11.AY 10.AY 9.AY 8.AY 7.AY 6.AY 5.AY 4.AY 3.AY 2.AY 1.AY Bugün yapılması gereken şey; sendikaların ve işletmelerin kendi konumlarını sorgulayıp ve bu yeni süreç çerçevesinde yeni perspektifler geliştirmesidir. Sendikalar açısından bu süreçte eski ezber ve alışkanlıklardan kurtulup, değişime ve gelişime ayak uydurmak, tenkit etmek yerine teklif üretmek, klasik anlayış yerine yenilikçi fikirler oluşturmak, sendikal mücadeleye yeni boyutlar ve ufuklar kazandırmak temel hale gelmiştir. Bu bağlamda Sendikalar; yeni çözümler üreten, sorunların çözümüne yönelik model önerileri ortaya koyan yeni damarlar üreten mekanizma olma hüviyetlerini güçlendirecek bir yeniden yapılanma içerisine girmelidir. Sendikalarımızın gelişmelere ve yeniliklere karşı total bir evet veya hayır şeklinde yaklaşıp, değişimin önüne duvar çekmek ya da direnmek yerine kendi dinamiklerine sahip çıkarak sanal olmayan değişimin önünü açması gerekiyor. HAK-İŞ Konfederasyonu teklif ettiği proje ile içinden geçtiği yeniden yapılanma sürecine yönelik önemli bir adımı gerçekleştirmeyi hedeflemektedir. Tabandan Merkeze yönelik kurumsal gelişim ile çalışma hayatı konularına ilişkin katkısını artırmayı hedeflemektedir Proje Alanı: Proje HAK-İŞ yönetim kurulu tarafından belirlenecek Antalya, İstanbul, Ankara illerinden herhangi birinde gerçekleştirilecektir Proje Süresi: 12 aydır 1. Proje Ekibinin Oluşturulması 2. Eğitim Programının Oluşturulması 3. Eğitim Planlamasının yapılması: 4. Eğitim Programının Uygulanması: 5. Proje Nihai Raporunun Hazırlanması 4.6. Projenin Hedef Grubu: Projenin Hedef grubu, - HAK-İŞ in 81 ildeki İl Temsilcileri, - HAK-İŞ in 81 ilde görev yapan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri, - HAK-İŞ e üye 18 sendikanın Yönetim Kurullarından 3 er üye olmak üzere toplam 216 kişiden oluşmaktadır.

4 Projenin nihai faydalanıcıları ise 81 ildeki HAK-İŞ e üye sendikaların şube yönetim kurulu üyeleri, il istihdam ve mesleki eğitim kurulu üyeleridir Proje Çıktıları - Hedef grubu oluşturan 216 kişiye2 günlük eğitim programı düzenlendi. - Hedef gruba sosyal diyalog ve iletişim, mevzuat sosyal politika kadın-gençlik ve engelliler, örgütlenme, yeni sendikal perspektifler, uluslar arası ilişkiler ve projeler, mesleki eğitim ve mesleki yeterlilikler gibi konu alanlarında eğitim verildi. - Eğitim notları 216 adet çoğaltıldı. - Eğitime katılanlara katılım belgesi verildi. - HAK-İŞ in yerel düzeyde ve sektörel düzeyde teşkilatlarının çalışma hayatı ve endüstri ilişkiler sistemi açısından yaşanan sorunların çözümüne yönelik politika geliştirme kapasitesi artırıldı ildeki İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu temsilcilerinin kurulun görev alanlarına ilişkin kapasiteleri artırıldı. - Yerel Düzeyde İl İstihdam ve Mesleki Eğitim kurullarının HAK-İŞ in katkısı arttı Proje Faaliyetleri - Proje Ekibinin Oluşturulması. Proje Ekibi 3 kişiden oluşacaktır. Proje ekibi HAK-İŞ uzmanlarından oluşacağı için herhangi bir ödeme yapılmayacaktır. - Eğitim Programının Oluşturulması: eğitmenlerin tespiti: HAK-İŞ SWOT Analizi, sosyal diyalog ve iletişim, mevzuat sosyal politika, kadın-gençlik ve engelliler, örgütlenme, yeni sendikal perspektifler, uluslar arası ilişkiler ve projeler, mesleki eğitim ve mesleki yeterlilikler başlıklardan oluşacak interaktif içerikte eğitim programı oluşturulacaktır. Eğitim programında yenilikçi uygulama ve yöntemlerin kullanılmasına özen gösterilecektir. 8 konu başlığında Eğitmenler tespit edilerek irtibata geçilecek, eğitmenlerce konularına ilişkin katılımcılar dağıtılmak üzere eğitim notları hazırlaması sağlanacaktır. - Eğitim Planlamasının yapılması: Bu faaliyet bileşeni altında eğitim tarihinin ve yerinin belirlenmesi, HAK-İŞ Yönetim Kurulunun ve üye sendikaların bilgilendirilmesi, katılımcılar ile irtibata geçilmesi, ulaşım ve konaklama organizasyonlarının yapılması yer alacaktır. - Eğitim Programının Uygulanması: HAK-İŞ Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek Ankara, Antalya, İstanbul illerinden herhangi birinde 216 kişiden oluşan hedef kitlenin katılımıyla 2 günlük eğitim programı gerçekleştirilmesi bu bileşen altında yapılacaktır. - Proje Nihai Raporunun Hazırlanması: Proje nihai raporu hazırlanarak yetkili makama sunulacaktır. 5. Riskler Projenin kabul edilmesi halinde herhangi bir uygulanma riski bulunmamaktadır.

5 6. Hedef Grup Üzerinde Beklenen Etkiler ve Projenin Çoğaltıcı Etkisi - Hak-İŞ e bağlı 81 İl Temsilcisi ile 81 İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Temsilcisinin sosyal diyalog ve iletişim, mevzuat sosyal politika kadın-gençlik ve engelliler, örgütlenme, yeni sendikal perspektifler, uluslar arası ilişkiler ve projeler, mesleki eğitim ve mesleki yeterlilikler gibi konu alanlarında kapasitesi gelişti ildeki İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu temsilcilerinin kurulun görev alanlarına ilişkin kapasiteleri artırıldı. - İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurullarında Görev Yapan HAK-İŞ temsilcileri Kurula etkin destek sağladı. - İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulları konusunda farkındalık yaratıldı. - HAK-İŞ in yerel düzeyde ve sektörel düzeyde teşkilatlarının çalışma hayatı ve endüstri ilişkiler sistemi açısından yaşanan sorunların çözümüne yönelik politika geliştirme kapasitesi artırıldı. - Proje ile HAK-İŞ in yerelden merkeze Göstereceği kurumsal gelişim ile çalışma hayatının güncel konularında etkin ve verimli politikalar oluşturularak işgücü piyasası sorunlarının çözümüne daha etkili şekilde katkı sağlaması sağlandı. 7. Sürdürülebilirlik HAK-İŞ in 81 ilde yer aldığı yer aldığı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurullarının çalışmalarına artan katkısı diğer Kurul üyelerine pozitif etki yaratacak ve Kurulların kapasitesi artacaktır. 8. Projenin Katma Değeri Hak-İşin ulusal, sektörel ve yerel düzeyde temsilcilerinin işgücü piyasası, çalışma hayatı ve endüstri ilişkiler sistemine yönelik temel konularda kapasiteleri artırılarak, yer aldıkları sosyal diyalog mekanizmalarına katkıları artırıldı. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurullarında Görev Yapan HAK-İŞ temsilcileri Kurula etkin destek sağladı. İlİstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulları konusunda farkındalık yaratıldı 9. Proje Bütçesi 111,765,00 TL dir. Detay Bütçe EK-5 te verilmiştir. 10. Proje Bütçesi Gerekçesi Proje faaliyetleri kapsamında 2 bütçe kalemi kullanılacaktır: 1. Hizmet Alımı: 1.1. Proje Uygulama Biriminden 3kişi, HAK-İŞ İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyelerinden 81 kişi, HAK-İŞ İl Temsilcilerinden 81 kişi, HAK-İŞ e bağlı sendikaların genel merkez yöneticilerinden 54 kişi ve eğitmenlerden 8 kişi olmak üzere toplam 227 kişinin 2 günlük kurumsal gelişim eğitimlerinin uygulanması esnasında öğle yemekleri, çay-kahve ikramı ve salon kirası bu bütçe kaleminden karşılanacaktır Proje Uygulama Biriminden 3kişi, HAK-İŞ İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyelerinden 81 kişi, HAK-İŞ İl Temsilcilerinden 81 kişi, HAK-İŞ e bağlı sendikaların

6 genel merkez yöneticilerinden 54 kişi ve eğitmenlerden 8 kişi olmak üzere toplam 227 kişinin eğitim süresince 2 geceleme (kahvaltı dahil) konaklama giderleri bu bütçe kaleminden karşılanacaktır Kurumsal gelişim eğitimleri 8 konudan oluşmaktadır. Bu nedenle eğitmen olarak kısa dönem uzmanlardan yararlanılacaktır. Kısa dönem uzman ücretleri bu bütçe kaleminden karşılanacaktır Eğitim notlarının basımı bu bütçe kaleminden karşılanacaktır. 2. Seyahat Eğitim yeri HAK-İŞ Konfederasyonu Yönetim Kurulu tarafından belirlenecektir. Belirleme esnasında mesafe, zaman ve verimlilik kriterleri değerlendirilecektir. Buna göre Türkiye genelini düşündüğümüzde eğitim yerine mesafe 50 uzak mesafeli il (300 km den fazla) için uçak, 31 kısa mesafeli il (300 km den az) için otomobil(vasıta) öngörülmektedir. Buna göre; 2.1. Şehir- Toplantı Şehri- Şehir Gidiş-Dönüş Uçak Bileti ve 2.2. Şehir- Toplantı Şehri- Şehir Gidiş-Dönüş Otomobil (Vasıta) Yakıt Ücreti bu bütçe kaleminden karşılanacaktır.

7 HAK-İŞ KONFEDERAYONU PROJE BÜTÇE ÖNERİSİ (EK-2) Proje Başlığı: HAK-İŞ YERELDEN MERKEZE KURUMSAL GELİŞİM PROJESİ Proje Yürütücüsü: HAK-İŞ KONFEDERASYONU Öneren Kuruluş: HAK-İŞ KONFEDERASYONU Destekleyen Diğer Kuruluş Destekleyen Diğer Kuruluş Bütçe (YTL) Önerilen (TL) Proje Yürütücüsü Katkısı Öneren Kuruluş Katkısı İşçi Ücretlerinden Ceza Olarak Kesilen Paraları Kullanmaya Yetkili Kurul Katkısı 111,765,00 TL Destekleyen Diğer Kuruluş Katkısı Destekleyen Diğer Kuruluş Katkısı Toplam Bütçe 111,765,00 TL Proje Süresi 1 YIL Başlama Tarihi 1 Ocak 2014

8 PROJENİN GENEL BÜTÇESİ (EK-3) Önerilen (YTL) Katkı Kaynağı Makine Teçhizat Sarf Malzemesi Hizmet Alımı Yardımcı Personel Seyahat (Diğer) Toplam Proje Yürütücüsü Katkısı Öneren Kuruluş Katkısı İşçi Ücretlerinden Ceza Olarak Kesilen Paraları Kullanmaya Yetkili Kurul Katkısı 97,665,00 TL 14,100,00 TL 111,765,00 TL Destekleyen Diğer Kuruluş Katkısı Destekleyen Diğer Kuruluş Katkısı Toplam 97,665,00 TL 14,100,00 TL 111,765,00 TL

9 HAK-İŞ YERELDEN MERKEZE KURUMSAL GELİŞİM PROJESİ Makine/Teçhizat - Her türlü kalıcı donanım, donanım bölümü, bilgisayar, bilgisayar aksamı, kitap vb ile proje dışında da kullanılabilecek yazılım paketleri bu bölüme yazılır. Sarf Malzemesi - Deney gereçleri, kimyasal maddeler, bilgisayar ve fotokopi toneri, kırtasiye vb. gibi kullanılarak tüketilecek gereçler ile proje süresince kullanıldıktan sonra elden çıkacağı varsayılan küçük el araçları bu bölüme yazılır ve demirbaşa kaydedilmez. Hizmet Alımı - Toplantı, Seminer ve Konferanslar için salon kiralama, eğitici hakları, tercümanlık, danışmanlık, nakliye, teçhizat bakım ve onarımı, basım vb. gibi belli bir ücret karşılığında yaptırılacak olan iyi tanımlanmış ve fatura karşılığı satın alınabilecek işler bu bölüme yazılır. Seyahat - Veri toplama, yerinde inceleme, arazi çalışması vb. gibi araştırmayla doğrudan ilgili amaçlarla yapılması planlanan yurt içi yolculuklar bu bölüme yazılır. Bildiri sunmak üzere bilimsel toplantılara katılım desteği çeşitli koşullara bağlı olup, ender durumlarda verilebilir. Yardımcı Personel - Projede çalışacak, araştırıcı olmayan personele yapılacak ödemeler bu bölüme yazılır. Diğer : Yukarıda yeri bulunmayan alımlar bu bölüme ad verilerek yazılır.

10 HAK-İŞ YERELDEN MERKEZE KURUMSAL GELİŞİM PROJESİ BÜTÇE ÖDEME PLANI (EK-4) Önerilen (YTL) Dönem Makine Teçhizat Sarf Malzemesi Hizmet Alımı Yardımcı Personel Seyahat (Diğer) Toplam Ocak-Haziran 2014 Temmuz-Aralık ,665,00 TL 14,100,00 TL 111,765,00 TL Toplam 97,665,00 TL 14,100,00 TL 111,765,00 TL

11 HAK-İŞ YERELDEN MERKEZE KURUMSAL GELİŞİM PROJESİ BÜTÇE KALEMLERİ (TL) (EK-5) Harcama Kalemleri Ölçeği Önerilen (Doldurunuz) Birim Fiyatı Toplam Topla m Harcama Kalemi Genel Toplam Makine / Teçhizat (Proforma fatura/teklif mektubu ekleyiniz) Sarf Malzemesi Hizmet Alımı (Önemli alımlar için teklif mektubu ekleyiniz) 1. Kurumsal Gelişim Eğitimlerinin Uygulanması (Proje Uygulama Birimi- 3kişi) (HAK-İŞ İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri- 81 kişi) (HAK-İŞ İl Temsilcileri- 81 kişi) (HAK-İŞ e bağlı sendikaların genel merkez yöneticileri- 54 kişi) (Eğitmenler- 8 kişi) olmak üzere toplam 227 kişinin öğle yemekleri, çay-kahve ikramı ve salon kirası (2 gün) 227x 2 gün =454 70,00TL 31,78 0,00 TL

12 2. Eğitim İçin Konaklama Giderleri (Proje Uygulama Birimi- 3kişi) (HAK-İŞ İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri- 81 kişi) (HAK-İŞ İl Temsilcileri- 81 kişi) (HAK-İŞ e bağlı sendikaların genel merkez yöneticileri- 54 kişi) (Eğitmenler- 8 kişi) olmak üzere toplam 227 kişi (2 geceleme) 227x 2 gün = ,00 TL 54,48 0,00 TL 3. Eğitici Ücretleri (8 Konu= 8 Kısa Dönem Uzmanlık) 8 1,000,00 TL 8,000, 00 TL 4. Eğitim Notlarının Basımı ,00 TL ,405, 00 TL ,665,00 TL Yardımcı Personel Seyahat 1. Şehir- Toplantı Şehri- Şehir Gidiş-Dönüş Uçak Bileti 2. Şehir- Toplantı Şehri- Şehir Gidiş-Dönüş Otomobil(Vasıta) Yakıt Ücreti ,00 TL ,00 TL 11,00 0,00 TL 3,100, 00 TL 14,100,00 TL (Diğer) GENEL TOPLAM 111,765,00 TL

13

HAK İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU (HAK-İŞ) Sendikal Harekette Kadın Sesi Projesi Çalışan Kadınların Sorunlarına Model Oluşturma Projesi.

HAK İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU (HAK-İŞ) Sendikal Harekette Kadın Sesi Projesi Çalışan Kadınların Sorunlarına Model Oluşturma Projesi. HAK İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU (HAK-İŞ) Sendikal Harekette Kadın Sesi Projesi 1. TANIM 1.1. PROJENİN İSMİ 1.2. PROJE ALANI 1.3. PROJE ÖZETİ 1.4. PROJENİN AMACI VE HEDEFLERİ Sendikal Harekette Kadın

Detaylı

TUJJB PROJE ÖNERİSİ (İKİNCİ AŞAMA) İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

TUJJB PROJE ÖNERİSİ (İKİNCİ AŞAMA) İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR TUJJB PROJE ÖNERİSİ (İKİNCİ AŞAMA) İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR TUJJB ye verilen araştırma projesi önerileri, DDYK tarafından bir ön değerlendirmeden geçirilir. Bu çalışma sonucunda, ikinci aşama değerlendirilmeye

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞÇİ ÜCRETLERİNDEN CEZA OLARAK KESİLEN PARALARDAN KAYNAK KULLANMAK ÜZERE HAZIRLANAN PROJELER İÇİN

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞÇİ ÜCRETLERİNDEN CEZA OLARAK KESİLEN PARALARDAN KAYNAK KULLANMAK ÜZERE HAZIRLANAN PROJELER İÇİN T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞÇİ ÜCRETLERİNDEN CEZA OLARAK KESİLEN PARALARDAN KAYNAK KULLANMAK ÜZERE HAZIRLANAN PROJELER İÇİN BAŞVURU, UYGULAMA VE İZLEME REHBERİ MART 2013 1. GİRİŞ 1.1. Amaç

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902) KARİYER PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU FORMU. Etik Kurul İzin Belgesi Var, ekte sunuldu Gerekli değil

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902) KARİYER PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU FORMU. Etik Kurul İzin Belgesi Var, ekte sunuldu Gerekli değil T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902) KARİYER PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU FORMU Proje No: (Proje Yönetimi Ofisi tarafından verilir) Proje Başlığı Proje Alanı Sağlık Bilimleri Fen ve Mühendislik Bilimleri

Detaylı

ÇALIŞMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. 1) Çalışma Yaşamında Risk Grupları Kapasite ve Duyarlılık Arttırma Projesi

ÇALIŞMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. 1) Çalışma Yaşamında Risk Grupları Kapasite ve Duyarlılık Arttırma Projesi ÇALIŞMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 1) Çalışma Yaşamında Risk Grupları Kapasite ve Duyarlılık Arttırma Projesi 1. TANIM 1.1. PROJENİN İSMİ 1.2. PROJE ALANI 1.3. PROJE ÖZETİ Çalışma Yaşamında Risk Grupları Kapasite

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902B) BAŞLANGIÇ PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU SUNUMU

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902B) BAŞLANGIÇ PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU SUNUMU T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902B) BAŞLANGIÇ PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU SUNUMU 1. BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ ÖNERİ ÖZETİ VE ANAHTAR KELİMELER: (Projenin literatürdeki yeri, özgün değeri, amacı, yöntem,

Detaylı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ BAŞKANLIĞI (ÇASGEM)

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ BAŞKANLIĞI (ÇASGEM) ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ BAŞKANLIĞI (ÇASGEM) 1) İşyerinde Psikolojik Taciz (Mobbing) Konusunda Farkındalık Oluşturma ve Bilinçlendirme Projesi 1. TANIM 1.1. PROJENİN İSMİ

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 1) İşyerlerinde Risk Değerlendirmesi (Analizi) Projesi

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 1) İşyerlerinde Risk Değerlendirmesi (Analizi) Projesi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 1) İşyerlerinde Risk Değerlendirmesi (Analizi) Projesi 1. TANIM 1.1. PROJENİN İSMİ 1.2. PROJE ALANI 1.3. PROJE ÖZETİ İşyerlerinde Risk Değerlendirmesi (Analizi)

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE BAŞVURU FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE BAŞVURU FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE BAŞVURU FORMU 1. TANITICI BİLGİLER 1.1 Proje Alanı Proje alanı seçmek için tıklayınız 1.2 Proje

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ

TED ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ TED ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ 1. Proje Hakkında Genel Bilgi PROJE BAŞLIĞI: Başvuru Formu PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ: BAĞLI BULUNDUĞU BİRİM: (Bölüm, Fakülte) DESTEKLEYEN DİĞER KURULUŞLAR: (Kuruluşun

Detaylı

İŞ TANIMI (Terms of Reference) :Çalışan Hakları, Lobicilik ve Medya İletişimi Eğitimi

İŞ TANIMI (Terms of Reference) :Çalışan Hakları, Lobicilik ve Medya İletişimi Eğitimi İŞ TANIMI (Terms of Reference) Sözleşme Numarası İhale Başlığı İhale Numarası :TRH1.3.PREII/P03/322 :Çalışan Hakları, Lobicilik ve Medya İletişimi Eğitimi :TRH1.3.PREII/P03/322/02 1. ÖN BİLGİ 1.1. Proje

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ. Online Proje Başvuru Adımları

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ. Online Proje Başvuru Adımları DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ Online Proje Başvuru Adımları 1.Adım: Başvuru Kapak Sayfası 1.Adım: Başvuru Kapak Sayfası Bu adımda projenizin genel bilgilerini giriniz ve ardından Kaydet

Detaylı

04.08.2009 Tarihli Senato Kararı ( Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Öğrenci Odaklı Araştırma Projesi Desteği (ÖPD) Uygulama İlkeleri )

04.08.2009 Tarihli Senato Kararı ( Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Öğrenci Odaklı Araştırma Projesi Desteği (ÖPD) Uygulama İlkeleri ) 04.08.2009 Tarihli Senato Kararı ( Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Öğrenci Odaklı Araştırma Projesi Desteği (ÖPD) Uygulama İlkeleri ) ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi

Detaylı

1. Projenin İsmi: 2. Proje Uygulama Ekibi: 3. Proje Özeti: Liman İşyerlerinde İş Güvenliği İçin Diyalog

1. Projenin İsmi: 2. Proje Uygulama Ekibi: 3. Proje Özeti: Liman İşyerlerinde İş Güvenliği İçin Diyalog TÜRKİYE LİMAN VE KARA TAHMİL-TAHLİYE İŞÇİLERİ SENDİKASI (LİMAN-İŞ) 1. Projenin İsmi: 2. Proje Uygulama Ekibi: 3. Proje Özeti: Liman İşyerlerinde İş Güvenliği İçin Diyalog Proje koordinasyon ekibi 3 kişiden

Detaylı

1. Araştırmayı Yürüten Kişinin Bilimsel Özgeçmişi 2. Etik Kurul Onay Belgesi 3. Alınacak Kit Veya Hizmet İçin Proforma Faturaları İçeren Dosya

1. Araştırmayı Yürüten Kişinin Bilimsel Özgeçmişi 2. Etik Kurul Onay Belgesi 3. Alınacak Kit Veya Hizmet İçin Proforma Faturaları İçeren Dosya TÜRK DERMATOLOJİ DERNEĞİ UZMANLIK ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEK BURSU BAŞVURU FORMU Ad Soyad Ünvan Doğum Tarihi Çalıştığınız Kurum E-posta Telefon Asistanlığa başlangıç tarihi Eğitim sorumlusu/ad

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Bülent ÖZCAN Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Proje Uygulama Başkanı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Bülent ÖZCAN Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Proje Uygulama Başkanı AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İLLERİMİZ AVRUPA BİRLİĞİNE HAZIRLANIYOR PROGRAMI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI 23 Şubat 2011 Bülent ÖZCAN Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Proje Uygulama Başkanı SUNUM İÇERİĞİ

Detaylı

EK-1B: PROJE BAŞVURU FORMU (ALTYAPI OLUŞTURMA)

EK-1B: PROJE BAŞVURU FORMU (ALTYAPI OLUŞTURMA) EK-1B: PROJE BAŞVURU FORMU (ALTYAPI OLUŞTURMA) PROJEYİ ÖNEREN KURULUŞ: PROJE BAŞLIĞI (Boşluklarla beraber 50 karakterden uzun olmamalıdır) : ÖNERİLEN PROJENİN SÜRESİ (AY): PROJE MALİYETİ : İSTENİLEN DESTEK

Detaylı

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İÇ ARAŞTIRMA DESTEKLERİ PROJE ÖNERİ FORMU

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İÇ ARAŞTIRMA DESTEKLERİ PROJE ÖNERİ FORMU MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İÇ ARAŞTIRMA DESTEKLERİ PROJE ÖNERİ FORMU PROJE BİLGİLERİ Proje Başlığı: Proje Süresi: PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ* Adı ve Soyadı Birimi Tel Faks E-Posta Ünvanı Adresi Başvuru Tarihi İmza Bölüm/Program

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA TAKSİM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE ÖNERGESİ BAŞVURU FORMU (FORM-1)

GAZİOSMANPAŞA TAKSİM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE ÖNERGESİ BAŞVURU FORMU (FORM-1) Dokümanın Kodu :YÖN.FR.106 Yayın Tarihi : 18.02.2015 Revizyon Tarihi : - Revizyon No : 00 Sayfa 1 / 7 Proje Yöneticisi : EPK tarafından doldurulacaktır. Bölüm : Proje No : 1. GENEL BİLGİLER Bilimsel Araştırma

Detaylı

İŞ TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞI. Çalışma Hayatının Sorunlarına İlişkin Kamuoyunda Duyarlılık Oluşturulmasına Yönelik Proje

İŞ TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞI. Çalışma Hayatının Sorunlarına İlişkin Kamuoyunda Duyarlılık Oluşturulmasına Yönelik Proje İŞ TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞI Çalışma Hayatının Sorunlarına İlişkin Kamuoyunda Duyarlılık Oluşturulmasına Yönelik Proje 1. TANIM 1.1. PROJENİN İSMİ 1.2. PROJE ALANI 1.3. PROJE ÖZETİ Çalışma Hayatının Sorunlarına

Detaylı

Ar-Ge Destekleri. Bilgi Dokümanı SAN-TEZ PROGRAMI TÜBİTAK TEYDEB DESTEK PROGRAMLARI. Huriser BALCI Ar-Ge Koordinatörü

Ar-Ge Destekleri. Bilgi Dokümanı SAN-TEZ PROGRAMI TÜBİTAK TEYDEB DESTEK PROGRAMLARI. Huriser BALCI Ar-Ge Koordinatörü Ar-Ge Destekleri Bilgi Dokümanı SAN-TEZ PROGRAMI TÜBİTAK TEYDEB DESTEK PROGRAMLARI Huriser BALCI Ar-Ge Koordinatörü BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SAN-TEZ PROGRAMI DESTEK ORANI : Bakanlık tarafından

Detaylı

ÇiMENTO ENDÜSTRiSi işverenleri SENDiKASI

ÇiMENTO ENDÜSTRiSi işverenleri SENDiKASI ÇiMENTO ENDÜSTRiSi işverenleri SENDiKASI Merkez: Köybaşı Cad. No:40 Yeniköy 34464, İstanbul Tel: 0(212) 299 9222 Faks: 0(212) 299 1151 İrtibat Bürosu: Tepe Prime A Blok Kat:18 Eskişehir Devlet Yolu (Dumlupınar

Detaylı

TÜRKİYE İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU (TÜRK-İŞ) İş Sağlığı ve Güvenliği İş Sendikacı Eğitimi Projesi

TÜRKİYE İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU (TÜRK-İŞ) İş Sağlığı ve Güvenliği İş Sendikacı Eğitimi Projesi TÜRKİYE İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU (TÜRK-İŞ) İş Sağlığı ve Güvenliği İş Sendikacı Eğitimi Projesi 1. TANIM İş sağlığı ve güvenliği iş kazalarını, meslek hastalıklarını, ölüm ve yaralanmaları önlemek,

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı Erasmus+ KA1: Bireylerin Öğrenme Hareketliliği KA2: İyi ve Yenilikçi Uygulamalar için İşbirliği Stratejik Ortaklıklar

Detaylı

PROJE TEKLİF FORMU FİZİBİLİTE RAPORU HAZIRLANMASI GEREKMEYEN KAMU YATIRIM PROJESİ TEKLİFLERİ İÇİN

PROJE TEKLİF FORMU FİZİBİLİTE RAPORU HAZIRLANMASI GEREKMEYEN KAMU YATIRIM PROJESİ TEKLİFLERİ İÇİN FİZİBİLİTE RAPORU HAZIRLANMASI GEREKMEYEN KAMU YATIRIM PROJESİ TEKLİFLERİ İÇİN PROJE TEKLİF FORMU 1. PROJE TANIMLAMA BİLGİLERİ Adı: Türkiye Deniz Araştırma Alt Yapısının Analizi Etüt Projesi Yeri: Seyir,

Detaylı

Proje Yazma Süreci II Araştırma Olanakları Bütçe İş Planı

Proje Yazma Süreci II Araştırma Olanakları Bütçe İş Planı Proje Yazma Süreci II Araştırma Olanakları Bütçe İş Planı TÜBİTAK ARDEB 1002 3001 PROJE YAZIM EĞİTİMİ TIP FAKÜLTESİ Ankara Üniversitesi Teknokent-GÖLBAŞI 24 Kasım 2017 1 Sunum Hakkında 1- Araştırma Olanakları

Detaylı

Türk Antarktik Bilim Seferi II Araştırma Projeleri PROJE BAŞVURU FORMU

Türk Antarktik Bilim Seferi II Araştırma Projeleri PROJE BAŞVURU FORMU Türk Antarktik Bilim Seferi II Araştırma Projeleri PROJE BAŞVURU FORMU Projenin Başlığı Proje Yürütücüsü Üniversite(ler) Birim/Bölüm/ABD Araştırmacı(lar) Sefere Katılması Planlanan Araştırmacı Projenin

Detaylı

TÜBİSAD Bilişim Çözümleri Platformu

TÜBİSAD Bilişim Çözümleri Platformu TÜBİSAD Bilişim Çözümleri Platformu Bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan hızlı gelişmeler sektörde üretilen mal ve hizmetlerin hedef kitleye yeterli düzeyde ulaşmasını da zorlaştırıyor. Artık sadece

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA DESTEĞİ PROJE BAŞVURU FORMU

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA DESTEĞİ PROJE BAŞVURU FORMU İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA DESTEĞİ PROJE BAŞVURU FORMU PROJE KODU (boş bırakınız) PROJE YÖNETİCİSİNİN ÜNVANI, ADI, SOYADI PROJE YÖNETİCİSİNİN E-POSTA ADRESİ PROJE YÖNETİCİSİNİN

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJE BAŞVURU FORMU

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJE BAŞVURU FORMU MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJE BAŞVURU FORMU Millî Eğitim Bakanlığı, Atatürk Bulvarı No: 98 Çankaya/ANKARA PROJE ÖZETİ * Başvuru Sahibinin Adı Projenin Adı Projenin Genel Hedefi Projenin Özel Amacı Projenin

Detaylı

ESKİ HÜKÜMLÜ KENDİ İŞİNİ KURMA PROJESİ BAŞVURU FORMU (2018/1. Dönem)

ESKİ HÜKÜMLÜ KENDİ İŞİNİ KURMA PROJESİ BAŞVURU FORMU (2018/1. Dönem) Hakiki Reklam; Hibe almak için,aradığınız ve ihtiyacınız olan her şey Brüksel Uzmanları Danışmanlık güvencesi ile ; www.isplaniornekleri.com'da Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Çalışma İş Sağlığı ve Güvenliği

Detaylı

PROJE yerde, süre bütçe ile, amaçların faaliyetler

PROJE yerde, süre bütçe ile, amaçların faaliyetler UYGULAMA Belirli bir yerde, belirli süre içinde, belirli bir bütçe ile, net olarak tanımlanan amaçların gerçekleştirilmesine yönelik olarak planlanan faaliyetler bütünüdür. DÖNGÜSÜ Proje Fikrini Belirleme:

Detaylı

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Đllerimiz AB ye Hazırlanıyor Proje Teklif Çağrısı na Đlişkin Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Đllerimiz AB ye Hazırlanıyor Proje Teklif Çağrısı na Đlişkin Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Đllerimiz AB ye Hazırlanıyor Proje Teklif Çağrısı na Đlişkin Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Soru 1 Cevap 1 Projelere eş-finansman sağlanması zorunluluğu var mı? Projelere

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ (UR-GE)

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ (UR-GE) BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ (UR-GE) Seitcan ALTINKAYNAK Şubat 2015 SUNUM PLANI I. DESTEĞİN AMACI, KAPSAMI VE İŞBİRLİĞİ KURULUŞLAR II.

Detaylı

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Faaliyet B.1.2.1 STK lara Yönelik Kapasite Geliştirme Eğitimi Katılımcılar için

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK AİLE VE SOSYAL ARAŞTIRMALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

T.C. BAŞBAKANLIK AİLE VE SOSYAL ARAŞTIRMALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU T.C. BAŞBAKANLIK AİLE VE SOSYAL ARAŞTIRMALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU ANKARA 2008 BAŞBAKANLIK AİLE VE SOSYAL ARAŞTIRMALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2008 YILI KURUMSAL MALİ DURUM

Detaylı

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI. Ebru İMAMOĞLU. Ekim 2014

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI. Ebru İMAMOĞLU. Ekim 2014 TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI Ebru İMAMOĞLU Ekim 2014 Temel Hedefler Temel hedef, H2020 geri dönüş oranı ve başarı yüzdesini artırmak! Katılım

Detaylı

ENAR PROJE DEĞERLENDİRME FORMU

ENAR PROJE DEĞERLENDİRME FORMU T.C. ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI YENİLENEBİLİR ENERJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ENAR PROJE DEĞERLENDİRME FORMU Proje Yürütücüsü Adı Soyadı veya Firma Adı : Proje Konu Başlığı : Proje Kodu : Değerlendirenin

Detaylı

TÜRK TORAKS DERNEGİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ ÖNERİ FORMU

TÜRK TORAKS DERNEGİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ ÖNERİ FORMU TÜRK TORAKS DERNEGİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ ÖNERİ FORMU Formu 10 puntodan küçük olmayan harflerle doldurunuz. Ayrıntılı bilgi için ek kağıt kullanabilirsiniz. Proje yürütücüsü ve yardımcı araştırmacıların

Detaylı

örnekengelsizkentlerprojesiörnekeng elsizkentlerprojesiörnekengelsizkentl erprojesiörnekengelsizkentlerprojesi

örnekengelsizkentlerprojesiörnekeng elsizkentlerprojesiörnekengelsizkentl erprojesiörnekengelsizkentlerprojesi T.C. BAŞBAKANLIK ÖZÜRLÜLER İDARESİ BAŞKANLIĞI ÖRNEK ENGELSİZ KENT PROJESİ KARAMAN [Metni yazın] Sayfa 0 1. PROJENİN TANIMI 1.1. PROJENİN İSMİ: ÖRNEK ENGELSİZ KENT PROJESİ 1.2. PROJE ALANI: KARAMAN KENTSEL

Detaylı

TEKSTİL VE HAZIR GİYİM SEKTÖRÜ

TEKSTİL VE HAZIR GİYİM SEKTÖRÜ 53 TEKSTİL VE HAZIR GİYİM SEKTÖRÜ İKİNCİ BÖLÜM 1. Sektörde mevcut istihdam imkanları geliştirilecektir. 1.1 Kadın istihdamı / Kadın istihdamını geliştirmeye yönelik aktif işgücü politikaları uygulanacaktır.

Detaylı

AR-GE PROJELERİ GELİŞME RAPORLARI FORMU KONTROL LİSTESİ

AR-GE PROJELERİ GELİŞME RAPORLARI FORMU KONTROL LİSTESİ ARGE PROJELERİ GELİŞME RAPORLARI FORMU KONTROL LİSTESİ PROJE ADI: Yerli ve Yabancı Ticari Kahverengi Yumurtacı Tavukların Serbest (FreeRange) Yetiştirme Sisteminde ve Üretici Koşullarında Verim Özelliklerinin

Detaylı

Mentor Eğiticisi Çağrısı

Mentor Eğiticisi Çağrısı TÜBİTAK TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1601 TÜBİTAK YENİLİK VE GİRİŞİMCİLİK ALANLARINDA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK DESTEK PROGRAMI Mentor Eğiticisi Çağrısı Bu çağrı duyurusu,

Detaylı

KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI

KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI 07.06.2012 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi, İstanbul Özgür AKYILDIZ KOSGEB İstanbul Boğaziçi Hizmet Merkezi Türkiye de KOBİ ler Hakkında Genel Bilgi 250 den az çalışan istihdam eden,

Detaylı

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI. Ebru İMAMOĞLU. Ekim 2014

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI. Ebru İMAMOĞLU. Ekim 2014 TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI Ebru İMAMOĞLU Ekim 2014 Temel Hedefler Temel hedef, H2020 geri dönüş oranı ve başarı yüzdesini artırmak! Katılım

Detaylı

Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar. Celil YAMAN Mesleki Eğitim Koordinatörü

Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar. Celil YAMAN Mesleki Eğitim Koordinatörü Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar Celil YAMAN Mesleki Eğitim Koordinatörü Stratejik Ortaklıklar AE2 - Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi İçin İşbirliği: Stratejik Ortaklıklar Bilgi Ortaklıkları Sektörel

Detaylı

Teknogirişim Sermayesi Destekleri Mevzuat

Teknogirişim Sermayesi Destekleri Mevzuat Teknogirişim Sermayesi Destekleri Mevzuat Doç. Dr. A. Egemen YILMAZ Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI AR-GE DESTEĞİ

SAĞLIK BAKANLIĞI AR-GE DESTEĞİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK BAKANLIĞI AR-GE DESTEĞİ (2013/1 Sayılı Genelge) Hazırlayan: Dr. Nejla Can Güler AB Uzmanı Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğü Ar-Ge Birimi 20 Kasım 2013 SUNUM PLANI I. GENELGENİN

Detaylı

AVANS VE YOLLUK İŞLEMLERİ

AVANS VE YOLLUK İŞLEMLERİ AVANS VE YOLLUK İŞLEMLERİ Dilşad BULANIK,2014 TANIMLAR Harcama yetkilisi: Bütçeyle ödenek tahsis edilen her bir harcama biriminin en üst yöneticisini, Muhasebe birimi: Muhasebe hizmetlerinin yapıldığı

Detaylı

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ. Maliye Bakanlığı Hazine Müsteşarlığı SGK KOSGEB. Maliye Bakanlığı SGK KOSGEB İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ. Maliye Bakanlığı Hazine Müsteşarlığı SGK KOSGEB. Maliye Bakanlığı SGK KOSGEB İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ TEKSTİL VE HAZIR GİYİM SEKTÖRÜ 1. Sektörde mevcut istihdam imkanları geliştirilecektir. 1.1 Kadın istihdamı ÇSGB () Kadın istihdamını geliştirmeye yönelik aktif işgücü politikaları uygulanacaktır. İlk

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI PROJE HAZIRLAMA, GELİŞTİRME VE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI PROJE HAZIRLAMA, GELİŞTİRME VE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ Başkanlık Divanı Karar Tarihi : 02.04.2013 Sayı : 45 Resmi Gazete Yayım Tarihi : 07.06.2013 Sayı : 28670 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI PROJE HAZIRLAMA, GELİŞTİRME VE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2014 YILI UYGULAMA ESASLARI

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2014 YILI UYGULAMA ESASLARI YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2014 YILI UYGULAMA ESASLARI A. Genel İlkeler Destek Programlarına Kimler Başvurabilir: Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim üyeleri,

Detaylı

TANITIM GÖREVLENDİRME PROSEDÜRÜ

TANITIM GÖREVLENDİRME PROSEDÜRÜ Sayfa 1 / 6 1. Amaç Bu prosedürün amacı, Üniversitemiz Tanıtım Dönemi faaliyetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi ve görevlendirme usul ve esaslarının açıklanmasıdır. 2. Kapsam Bu prosedür,

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ ARAŞTIRMA ÖNERİ FORMU

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ ARAŞTIRMA ÖNERİ FORMU BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ ARAŞTIRMA ÖNERİ FORMU PROJE YÖNETİCİSİNİN ÜNVANI, ADI, SOYADI: PROJE YÖNETİCİSİNİN SİCİL NUMARASI: BAĞLI BULUNDUĞU BİRİM: PROJENİN SUNULDUĞU BİRİM: (Fakülte/Enstitü/Yüksekokul)

Detaylı

ENAR PROJE BAŞVURU DOKÜMANI

ENAR PROJE BAŞVURU DOKÜMANI T.C. ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI YENİLENEBİLİR ENERJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ENAR PROJE BAŞVURU DOKÜMANI 2013 YILI PROJELERİ İÇİN GEÇERLİDİR İÇİNDEKİLER DİLEKÇE-1: Üniversite İçin Proje Başvuru Sayfası...

Detaylı

TÜBİTAK TAN TALEP EDİLEN BÜTÇE KALEMLERİ

TÜBİTAK TAN TALEP EDİLEN BÜTÇE KALEMLERİ BÜTÇE TÜBİTAK TAN TALEP EDİLEN BÜTÇE KALEMLERİ TÜBİTAK TAN TALEP EDİLEN BÜTÇE KALEMLERİ TÜBİTAK TAN TALEP EDİLEN BÜTÇE KALEMLERİ TÜBİTAK TAN TALEP EDİLEN BÜTÇE KALEMLERİ Bütçe ve Gerekçesi Bütçe gerekçenizi

Detaylı

TÜRK İŞGÜCÜ PİYASASI MESLEKİ EĞİTİM İSTİHDAM İLİŞKİSİ VE ORTAKLIK YAKLAŞIMI

TÜRK İŞGÜCÜ PİYASASI MESLEKİ EĞİTİM İSTİHDAM İLİŞKİSİ VE ORTAKLIK YAKLAŞIMI TÜRK İŞGÜCÜ PİYASASI MESLEKİ EĞİTİM İSTİHDAM İLİŞKİSİ VE ORTAKLIK YAKLAŞIMI 15 Ekim 2012 Mehmet Ali ÖZKAN İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı 1 SUNUM PLANI I- İşgücü Piyasası Göstergeleri II- Mesleki Eğitim ve

Detaylı

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI TARAFINDAN SAĞLANAN DİĞER DESTEKLER

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI TARAFINDAN SAĞLANAN DİĞER DESTEKLER BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI TARAFINDAN SAĞLANAN DİĞER DESTEKLER 1. TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI Ülke ekonomisinin uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir yapıya kavuşturulması amacıyla,

Detaylı

YENİDEN YAŞAMA KATKI KAMPANYASI PROJE TEKLİFİ

YENİDEN YAŞAMA KATKI KAMPANYASI PROJE TEKLİFİ YENİDEN YAŞAMA KATKI KAMPANYASI PROJE TEKLİFİ İçerik: 1. Amaçları, hedefleri ve hedef grubu 1.1. Hangi değişiklikleri oluşturmaya çalışacak? 1.2. Neden bu proje yürütülecek? 1.3. Beklenen sonuçlar ne?

Detaylı

Teknik Müşavirlik Hizmetlerine Sağlanacak Devlet Yardımları

Teknik Müşavirlik Hizmetlerine Sağlanacak Devlet Yardımları SİRKÜLER Sayı : 2017/06 Tarih : 12.01.2017 Konu : TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI Sirkülerimizin konusunu Teknik Müşavirlik Hizmetlerine Sağlanacak Devlet Yardımları oluşturmaktadır.

Detaylı

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi PROJE BAŞVURU FORMU

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi PROJE BAŞVURU FORMU T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi PROJE BAŞVURU FORMU Projenin Başlığı Proje Yürütücüsü Araştırmacı(lar) Proje Türü 1. ÖZET ve ANAHTAR KELİMELER:

Detaylı

TÜBİTAK / TEYDEB 1512-BİREYSEL GİRİŞİMCİLİK AŞAMALI DESTEK PROGRAMI

TÜBİTAK / TEYDEB 1512-BİREYSEL GİRİŞİMCİLİK AŞAMALI DESTEK PROGRAMI TÜBİTAK / TEYDEB www.novicor.com T : +90 212 709 0850 Eski Büyükdere Cad. No:67 4.Levent Plaza Kat:5/B 4.Levent / İstanbul Programın Amacı: Nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası rekabet

Detaylı

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş / 124

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş / 124 25.11.2016/Cuma ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2016 / 124 Konu: Tebliğ Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği Hakkında Tebliğ de Değişiklik Yapılmasına Dair Pazar Araştırması

Detaylı

İZMİR KALKINMA AJANSI Fizibilite Desteği. Başvuru Formu. Referans Numarası: TR31/18/FZD

İZMİR KALKINMA AJANSI Fizibilite Desteği. Başvuru Formu. Referans Numarası: TR31/18/FZD İZMİR KALKINMA AJANSI 2018 Fizibilite Desteği Başvuru Formu Referans Numarası: TR31/18/FZD Başvuru Sahibinin Adı: Projenin Adı: Başvuru Kodu: BAŞVURU VERİ GİRİŞ FORMU Proje başvurularınızın Ajansın internet

Detaylı

Bakanlığımızca Yürütülen Ar-Ge ve Yenilik Programları

Bakanlığımızca Yürütülen Ar-Ge ve Yenilik Programları T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Bakanlığımızca Yürütülen Ar-Ge ve Yenilik Programları Gülgün ÇELİK Şube Müdürü Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğünce Yürütülen

Detaylı

TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI

TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI A YURTDIŞI OFİS DESTEĞİ Teknik Müşavirlik Şirketlerinin yurtdışı pazarlarda tutunabilmeleri maksadıyla yurtdışı ülkelerde ofis açmalarının desteklenmesi.

Detaylı

KAYSERİ ŞEKER AR-GE MERKEZİ ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ MODELİ

KAYSERİ ŞEKER AR-GE MERKEZİ ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ MODELİ II. AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ ZİRVESİ KAMU-ÜNİVERSİTE -SANAYİ İŞBİRLİĞİ KAYSERİ ŞEKER AR-GE MERKEZİ KAYSERİ ŞEKER FABRİKASI A.Ş. AR-GE MERKEZİ SUNUM PLANI 1. UYGULAMANIN KISA AÇIKLAMASI 2.

Detaylı

TÜRKİYE HERKES İÇİN SPOR FEDERASYONU BAŞKANLIĞI BÜTÇE UYGULAMA, MAL VE HİZMET ALIMI TALİMATI

TÜRKİYE HERKES İÇİN SPOR FEDERASYONU BAŞKANLIĞI BÜTÇE UYGULAMA, MAL VE HİZMET ALIMI TALİMATI YÖNETİM KURULUNUN KARAR TARİHİ : /../2008 KARAR NO :.... TÜRKİYE HERKES İÇİN SPOR FEDERASYONU BAŞKANLIĞI BÜTÇE UYGULAMA, MAL VE HİZMET ALIMI TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

SİRKÜLER ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ. Tarih: Sayı:2017/3

SİRKÜLER ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ. Tarih: Sayı:2017/3 SİRKÜLER Sayı:2017/3 Tarih:01.02.2017 ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ Realite Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. 2000 Evler Mah. 76078 Sk. Fonte İşmerkezi A Blok 5/1 / 801 Postakodu:01200

Detaylı

T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEK BAŞVURU FORMU

T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEK BAŞVURU FORMU T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEK BAŞVURU FORMU PROJE YÖNETİCİSİNİN ÜNVANI, ADI, SOYADI: BAĞLI BULUNDUĞU BİRİM: PROJENİN SUNULDUĞU BİRİM:(Fakülte/Enstitü/Yüksekokul) Proje Kodu:

Detaylı

2. Destek Programlar Çerçevesinde Yürütülen Projeler

2. Destek Programlar Çerçevesinde Yürütülen Projeler IŞIK ÜNİVERSİTESİ PROJE YÜRÜTME YÖNERGESİ KAPSAM Bu esaslar, Işık Üniversitesi akademik ve idari birimleri ile bunların mensupları ve öğretim elemanlarınca yürütülen, kısmen veya tamamen yurt içi ve yurt

Detaylı

MFİB Tarafından Açılan Üç Yeni Hibe Programının Tanıtımı. 6 Temmuz 2012 2012 yılı 2. ABUDYK Toplantısı Antalya

MFİB Tarafından Açılan Üç Yeni Hibe Programının Tanıtımı. 6 Temmuz 2012 2012 yılı 2. ABUDYK Toplantısı Antalya MFİB Tarafından Açılan Üç Yeni Hibe Programının Tanıtımı 6 Temmuz 2012 2012 yılı 2. ABUDYK Toplantısı Antalya 1 1) Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yerel ve Ulusal STK ların Kapasitesinin Güçlendirilmesi

Detaylı

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Tekin VARLIK Sanayi ve Teknoloji Uzman Yrd. San-Tez Proje Grubu SAN-TEZ

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Tekin VARLIK Sanayi ve Teknoloji Uzman Yrd. San-Tez Proje Grubu SAN-TEZ T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tekin VARLIK Sanayi ve Teknoloji Uzman Yrd. San-Tez Proje Grubu SAN-TEZ 13 MART 2012 ODTÜ Araştırma Bilgi Günleri San-Tez Programı

Detaylı

Talep edilen hizmetler

Talep edilen hizmetler 21 MAYIS 2018 TARİHLİ AÇIKLAMALAR 2.SET SORU 1 : Fiyat teklif formatı şartnamenin 11. ve 12. sayfaları mı olacaktır? Başka bir formatta teklif vermek mümkün müdür? 12. Sayfada belirtilen ETKİNLİK FİYAT

Detaylı

İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE

İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ NE İSKENDERUN.. başlıklı Yönlendirilmiş Proje nin (YP)* desteklenmesini talep etmekteyim. Bilgilerinize ve gereğini arz ederim... /.. /. Proje Yürütücüsü Adı Soyadı / İmza

Detaylı

www.biggsea.com PROJE YAZMAK BiGG SEA

www.biggsea.com PROJE YAZMAK BiGG SEA www.biggsea.com PROJE YAZMAK BiGG SEA Proje yazmanın 3 kuralı: TÜBİTAK AR-GE PROJE YAZIMI Olduğu gibi değil, olması gerektiği gibi yazmak Ürün değil süreç bazlı kurgulamak Aynı şeyleri değişik yerlerde

Detaylı

TEBLİĞ. Para Kredi ve Koordinasyon Kurulundan: PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARA GİRİŞ DESTEĞİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2011/1) DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

TEBLİĞ. Para Kredi ve Koordinasyon Kurulundan: PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARA GİRİŞ DESTEĞİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2011/1) DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA 17 Ocak 2015 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29239 Para Kredi ve Koordinasyon Kurulundan: TEBLİĞ PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARA GİRİŞ DESTEĞİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2011/1) DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR

Detaylı

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI. 2016 YILI Doğrudan Faaliyet Desteği. Başvuru Formu

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI. 2016 YILI Doğrudan Faaliyet Desteği. Başvuru Formu ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI 2016 YILI Doğrudan Faaliyet Desteği Başvuru Formu Referans Numarası: Başvuru tamamlama işlemi yapıldıktan sonra oluşturulacaktır. Başvuru Sahibinin Adı: Projenin Adı: Deneme Başvuru

Detaylı

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAKANLIĞIMIZCA YÜRÜTÜLEN AR-GE VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAKANLIĞIMIZCA YÜRÜTÜLEN AR-GE VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAKANLIĞIMIZCA YÜRÜTÜLEN AR-GE VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğünce Yürütülen Ar-Ge Destek Programları

Detaylı

YDÜ-BAP ve İŞLEYİŞ. Prof. Dr. H. Seda VATANSEVER BAP Birim Koordinatörü

YDÜ-BAP ve İŞLEYİŞ. Prof. Dr. H. Seda VATANSEVER BAP Birim Koordinatörü YDÜ-BAP ve İŞLEYİŞ Prof. Dr. H. Seda VATANSEVER BAP Birim Koordinatörü Yakın Doğu Üniversitesi, DESAM Kurucu Üyesi Celal Bayar Üniversitesi, Tıp Fakültesi Histoloji-Embriyoloji AD Manisa YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

2012 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

2012 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI NO SORU CEVAP 1 2 3 Dicle Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Teknik Destek Programıyla neyi hedeflemektedir? Ajans, Teknik Desteği hangi yollarla sağlar? Ajans ın Teknik Destek Programı kapsamında destek sağlayacağı

Detaylı

H.Cem ÇELİKÖZ, SMMM AB Hibe Denetçisi, İzleme Uzmanı

H.Cem ÇELİKÖZ, SMMM AB Hibe Denetçisi, İzleme Uzmanı H.Cem ÇELİKÖZ, SMMM AB Hibe Denetçisi, İzleme Uzmanı FİNANSAL RİSK NEDİR? PROJE belirli bir AMAÇ için belirli bir AMAÇ için amaca uygun ve önceden belirlenmiş bir SÜRE içinde mevcut yada dış kaynaklardan

Detaylı

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI KOSGEB DESTEKLERİ GENEL DESTEK PROGRAMI Programın Gerekçesi: Proje hazırlama kapasitesi düşük KOBİ ler ile KOSGEB hedef kitlesine yeni dahil olmuş sektörlerdeki

Detaylı

TBD Kamu-BİB. Kamu Bilişim Platformu-17. 15-18 Ekim 2015, Acapulco Resort Hotel Girne-KKTC

TBD Kamu-BİB. Kamu Bilişim Platformu-17. 15-18 Ekim 2015, Acapulco Resort Hotel Girne-KKTC TBD Kamu-BİB Kamu Bilişim Platformu-17 15-18 Ekim 2015, Acapulco Resort Hotel Girne-KKTC Türkiye nin bilişimle yeni tanıştığı 1971 yılında profesyonel ve yarı akademik bir topluluk tarafından büyük bir

Detaylı

KOSGEB DESTEKLERİ (2010/YENİ DESTEKLER)

KOSGEB DESTEKLERİ (2010/YENİ DESTEKLER) KOSGEB DESTEKLERİ (2010/YENİ DESTEKLER) 1.KOBİ PROJE DESTEK PROGRAMI İşletmelere özgü sorunların işletmeler tarafından projelendirildiği ve projelendirilen maliyetlerin desteklenebildiği bir programa ihtiyaç

Detaylı

2010/8 ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ.

2010/8 ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ. 2010/8 ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ Destek Kapsamı Firmalar İşbirliği Kuruluşu Ekonomi Bakanlığı İşbirliği Kuruluşları İhracatçı Birlikleri Sanayi / Ticaret Odaları TOBB,

Detaylı

PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD

PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD 2 3 PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD PROGRAMIN AMAÇ VE ÖNCELİKLERİ Ajans tarafından sağlanacak teknik desteğin amacı, bölgedeki yerel aktörlerin

Detaylı

YDÜ-BAP ve İŞLEYİŞİ. Prof. Dr. H. Seda VATANSEVER BAP Koordinatörü

YDÜ-BAP ve İŞLEYİŞİ. Prof. Dr. H. Seda VATANSEVER BAP Koordinatörü YDÜ-BAP ve İŞLEYİŞİ Prof. Dr. H. Seda VATANSEVER BAP Koordinatörü Yakın Doğu Üniversitesi, DESAM Kurucu Üyesi Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Tıp Fakültesi Histoloji-Embriyoloji AD Manisa YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

DOĞRUDAN TEMİN TEKLİF MEKTUBU

DOĞRUDAN TEMİN TEKLİF MEKTUBU DOĞRUDAN TEMİN TEKLİF MEKTUBU Sayın İpekyolu Kalkınma Ajansının (İKA) ihtiyaçlarında kullanılmak üzere, aşağıda isim ve özellikleri belirtilen malzemelerin/hizmetlerin alımı, Kalkınma Ajansları Mal, Hizmet

Detaylı

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ. Hazine Müstaşarlığı Kalkınma Bakanlığı Maliye Bakanlığı Sosyal Taraflar

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ. Hazine Müstaşarlığı Kalkınma Bakanlığı Maliye Bakanlığı Sosyal Taraflar TARIM SEKTÖRÜ 1. Tarım sektöründe istihdam şartları iyileştirilecektir. 1.1 Tarıma yönelik destekler ihtisaslaşmayı ve istihdamı korumayı teşvik edecek biçimde tasarlanacaktır. Hayvancılık (Tarım Reformu

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA)

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KOOPERATİFÇİLİK PROJE DESTEKLERİ Metin TATLI Şubat 2015 SUNUM PLANI I. KOOPERATİFÇİLİK DESTEK PROGRAMI AMACI II. KOOPERATİFÇİLİK PROJE DESTEK KONULARI III. DESTEK MİKTARLARI

Detaylı

(H o ş g e l d i n i z)

(H o ş g e l d i n i z) 1 T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (H o ş g e l d i n i z) 2010 / OSB / Honaz / DENİZLİ 2 İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetleri (Çalışmayan İşgücüne Yönelik) 3

Detaylı

TUBİTAK DESTEKLER NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI

TUBİTAK DESTEKLER NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI TUBİTAK DESTEKLER NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI TUBİTAK DESTEKLERİ 1501- SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI Amaç: Sanayi kuruluşlarının Ar-Ge Projelerine %60 a varan oranlarda hibe(geri ödemesiz)

Detaylı

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Faaliyet B.1.2.1 STK lara Yönelik Kapasite Geliştirme Eğitimi Katılımcılar için

Detaylı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi - Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi - Proje Gerçek Bütçe Belirleme Kriterleri

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi - Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi - Proje Gerçek Bütçe Belirleme Kriterleri A-) Genel ler Değerlendirilen Proje İle İlgili Bilgiler Proje MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ Proje Başlığı Proje Yürütücüsü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Detaylı

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Faaliyet B.1.2.1 STK lara Yönelik Kapasite Geliştirme Eğitimi Katılımcılar için

Detaylı

TÜRKİYE İŞ KURUMU İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI DAİRESİ BAŞKANLIĞI

TÜRKİYE İŞ KURUMU İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI DAİRESİ BAŞKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI DAİRESİ BAŞKANLIĞI 19.10.2016 20.12.2016 1 Engelli Bireylere Sunulan Hizmetler 2 İŞKUR un Görevleri Ulusal istihdam politikalarının belirlenmesine yardımcı olmak,

Detaylı

TÜBİTAK / TEYDEB ULUSLARARASI SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI

TÜBİTAK / TEYDEB ULUSLARARASI SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI TÜBİTAK / TEYDEB www.novicor.com T : +90 212 709 0850 Eski Büyükdere Cad. No:67 4.Levent Plaza Kat:5/B 4.Levent / İstanbul Programın Amacı Nedir?: Uluslararası Ar-Ge ve yenilik projeleri yapan Türkiye

Detaylı

MAL İHRACATINA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ EKİM 2017

MAL İHRACATINA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ EKİM 2017 MAL İHRACATINA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ EKİM 2017 MAL İHRACATINA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ 1 UR-GE Desteği 2 Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi 3 Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği 4 Yurtdışı

Detaylı

ENGELLİ KENDİ İŞİNİ KURMA PROJESİ BAŞVURU FORMU (2018/1. Dönem)

ENGELLİ KENDİ İŞİNİ KURMA PROJESİ BAŞVURU FORMU (2018/1. Dönem) Hakiki Reklam; Hibe almak için,aradığınız ve ihtiyacınız olan her şey Brüksel Uzmanları Danışmanlık güvencesi ile ; www.isplaniornekleri.com'da Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Çalışma İş Sağlığı ve Güvenliği

Detaylı