ROSVİTA-TİMUR İMRAĞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ROSVİTA-TİMUR İMRAĞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI"

Transkript

1 ROSVİTA-TİMUR İMRAĞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

2 Teknolojinin gelişmesi insanın ve insanlığın yaşam kalitesini yükseltmek, insanın kendisine ve çevresine daha fazla zaman ayırmasını hedeflemiştir.

3 Makine Teknolojisi Alanı Ekonomik Kalkınmanın Temelidir. Alan, ülkemizde ve dünyada hızla ilerlemektedir, getirisi ve katma değeri de ekonominin lokomotifi durumundadır.

4 Makineler;İnsanların hayatını kolaylaştıran,yaşam kalitesini yükselten en önemli unsurlardan biridir.

5 Günümüzde makine sanayisi kalkınmış ve kalkınmakta olan tüm ülkeler için temel sanayi türüdür ve bu nedenle de iş olanaklarının en yüksek olduğu sanayi alanlarındandır. Bu konularda bilim yapan, düşünen, fikir üreten uzman kişilere göre gelecekte de böyle olacaktır.

6 Bundan dolayı gençlere meslek seçiminde gönül rahatlığı ile önerilebilecek bir meslek alanıdır.

7 İnsanlar çevrelerine, kullandıklarına baktıklarında sanayi ürünü olup da makine veya kalıpla yapılmamış bir ürün göremezler, gösteremezler.

8 Ayrıca sanayide kullanılan bütün makine türlerinin hem bakım ve onarımları hem de kullanılmaları için gereken elemanlar da genellikle makineciler dır.

9 MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANININ ALTINDA YER ALAN DALLAR (MESLEKLER) Bilgisayarlı Makine İmalatı (CNC) Endüstriyel Kalıp Makine Bakım ve Onarımı Bilgisayar Destekli Makine Ressamlığı Bilgisayar Destekli Endüstriyel Modelleme Mermer İşleme

10 Okulumuzda Makine Teknolojisi Alanında Açılan Dallar Şunlardır; Bilgisayarlı Makine İmalatı Endüstriyel Kalıp Makine Bakım Onarım

11 OKULUMUZDA AÇILAN MAKİNE TEKNOLOJİSİ DALLARINI TANIYALIM

12 BİLGİSAYARLI MAKİNE İMALATI DALI Tanımı Klasik ve bilgisayar kontrollü talaşlı imalat tezgâhlarını çalıştırıp sayısal kod üreterek kullanabilen, makine parçalarını işleyebilen, bu makinelerin her türlü ayar ve kontrollerini yapabilen, makinelerin üzerindeki tüm sistemlerin bakım ve onarımını yapabilen nitelikli kişidir.

13 GÖREVLERİ; - Teknik resim çizmek. - Temel imalat ve montaj işlemleri yapmak. - Bilgisayar destekli iki ve üç boyutlu çizim yapmak. - Takım yolları oluşturmak. ( Sayısal kod üretmek - CNC tezgahlarını kullanmak. - İş güvenliği kurallarına uymak. - İş organizasyonu ve planlama yapmak. - Çalıştığı makinelerin bakım ve onarımını yapmak.

14 EĞİTİM 10. sınıf Makine Teknolojisi Alanında ortak sınıftır. Makineciliğin temel işlemleri öğretilmektedir.

15 10. SINIF ATELYE EĞİTİMİ TEMEL EL İŞLEMLERİ (TESVİYECİLİK) TEMEL TORNALAMA İŞLEMLERİ TEMEL FREZELEME İŞLEMLERİ MATKAP TEZGAHINDA DELME TEMEL TAŞLAMA İŞLEMLERİ Konularında temel beceriler kazandırılmaktadır.

16 10.SINIF DERSLERİ MAKİNE TEKNİK RESİM Teknik resim ve Teknik resmin bilgisayar ile uygulanması olan AutoCad programının kullanılması öğretilmektedir. Bu daldaki öğrenci her ne kadar Bilgisayar Destekli Makine İmalatı mesleğini öğrenmekte ise de Teknik resim ve Bilgisayarlı çizim dersi sayesinde ikinci bir meslek olarak Makine Ressamlığını da öğrenmektedir.

17 11.SINIF EĞİTİMİ Bilgisayarlı Kontrollü Tezgahlarla Üretim dersinde CNC Torna ve Freze tezgahlarının (Makinelerinin) programlanmaları öğretilmekte İmalat İşlemleri dersinde üretim işlemlerinin uygulamaları yaptırılmakta Meslek Resim derslerinde Makine resmi konularında bilgi ve beceriler geliştirilmekte Üç boyutlu çizim teknikleri öğretilmektedir

18 12.SINIF EĞİTİMİ Öğrencilerimiz, haftanın üç günü işletmelerde eğitim aldıkları dalda CNC tezgahlarda eğitim ve üretim amaçlı çalışmalar yapacaklar, böylece CNC konusunda pratiklerini geliştirecekler, haftanın iki günü okulda teorik ders eğitimi alacaklardır. Son sınıf öğrencilerimiz işletmelerde çalışırken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sigortalanırlar ve asgari ücretin % 30 undan az olmamak üzere ücret alacaklardır.

19 Ayrıca çalıştıkları yerlerde bilgi ve becerileriyle kendilerini kanıtlayıp kabul ettirenlerin iş arama sorunları da olmayacaktır. Çünkü işine yarayan iyi bir elemanı hiçbir iş veren bırakmak istemez.

20 ENDÜSTRİYEL KALIP Tanımı Talaşlı imalat tezgahlarını kullanabilen, üretilecek parçaya göre kalıp tasarımını yapabilen, yaptığı her türlü kalıpları preslere bağlayabilen, pres ayarlarını yapabilen, kalıptan ürün alabilen, kalıp onarımını ve çalıştığı tüm makinelerin periyodik bakımını yapabilen nitelikli kişidir

21 GÖREVLERİ; - Teknik resim çizmek. - Bilgisayar destekli iki ve üç boyutlu çizim yapmak. - İmalat işlemleri yapmak. - Parçaya uygun kalıp tasarımı yapmak. - Sac metal kalıpları yapmak. - Birleşik sac metal kalıpları yapmak. - İş kalıpları yapmak. - Hacim kalıpları yapmak. - Kalıp bakım ve onarımlarını yapmak. - İş organizasyonu yapmak. - İş güvenliği önlemlerini almak.

22 10. SINIF ATELYE EĞİTİMİ TEMEL EL İŞLEMLERİ (TESVİYECİLİK) TEMEL TORNALAMA İŞLEMLERİ TEMEL FREZELEME İŞLEMLERİ MATKAP TEZGAHINDA DELME TEMEL TAŞLAMA İŞLEMLERİ Konularında temel beceriler kazandırılmaktadır.

23 10.SINIF DERSLERİ MAKİNE TEKNİK RESİM Teknik resim ve Teknik resmin bilgisayar ile uygulanması olan AutoCad programının kullanılması öğretilmektedir. Bu daldaki öğrenci her ne kadar Bilgisayar Destekli Makine İmalatı mesleğini öğrenmekte ise de Teknik resim ve Bilgisayarlı çizim dersi sayesinde ikinci bir meslek olarak Makine Ressamlığını da öğrenmektedir.

24 11.SINIF EĞİTİMİ Sac Metal Kalıpları İmalatı, İş Kalıpları İmalatı, Hacim Kalıpları İmalatı ve Mekanik Bakım Onarım dersleri görmektedirler. Gerek sac kalıpları gerek Bileşik kalıplar gerekse iş kalıpları konularında gerekli temel bilgi ve becerileri kazanmakta, 3 Boyutlu Katı Modelleme çizim programını kullanarak bilgisayarda kalıp tasarımını öğrenmekte,üretimde kullandıkları makinelerin bakım ve onarımlarını öğrenmektedirler.

25 12. SINIF EĞİTİMİ Öğrencilerimiz, haftanın üç günü işletmelerde kalıp yapımında eğitim ve üretim amaçlı çalışmalar yapacaklar, böylece kalıp yapımı konusunda pratiklerini geliştireceklerdir. Haftanın iki günü okulda teorik ders eğitimi alacaklardır. Son sınıf öğrencilerimiz işletmelerde çalışırken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sigortalanırlar ve asgari ücretin % 30 undan az olmamak üzere ücret alırlar. Çalıştıkları yerlerde bilgi ve becerileriyle kendilerini kanıtlayıp kabul ettirenlerin iş arama sorunları da olmayacaktır. Çünkü işine yarayan iyi bir elemanı hiçbir iş veren bırakmak istemez.

26 ATÖLYE GİRİŞİ

27 İMALAT İŞLEMLERİ ATÖLYESİ

28 İMALAT İŞLEMLERİ ATÖLYESİ

29 İMALAT İŞLEMLERİ ATÖLYESİ

30 İMALAT İŞLEMLERİ ATÖLYESİ

31 İMALAT İŞLEMLERİ ATÖLYESİ

32 CNC LABORATUVARI

33 CNC LABORATUVARI

34 CNC LABORATUVARI

35 CNC LABORATUVARI

36 CAD-CAM LABORATUVARI

37 CAD-CAM LABORATUVARI

38 CAD-CAM LABORATUVARI

39 MAKİNE TEKNİK RESİM SINIFI

40 MAKİNE TEKNİK RESİM SINIFI

41 MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

42 MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

43 MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

44 MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

45 MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

46 MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

47 MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

48 MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

49 MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

50 MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

51 MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

52 MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

53 MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

54 MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

55 MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

56 MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

57 MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

58 MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

59 MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

60 MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

61 MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

62 MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

63 ATÖLYELERİMİZDEN KARELER

64 ATÖLYELERİMİZDEN KARELER

65 ATÖLYELERİMİZDEN KARELER

66 ATÖLYELERİMİZDEN KARELER

67 ATÖLYELERİMİZDEN KARELER

68 ATÖLYELERİMİZDEN KARELER

69 ATÖLYELERİMİZDEN KARELER ATÖLYE ÖĞRETMENLER ODASI VE KÜTÜPHANE

70 ATÖLYELERİMİZDEN KARELER ATÖLYE KÜTÜPHANEMİZ

71 ÖĞRENCİLERİMİZİN YAPTIKLARI ÜRÜNLER

72 ÖĞRENCİLERİMİZİN YAPTIKLARI ÜRÜNLER

73 ÖĞRENCİLERİMİZİN YAPTIKLARI ÜRÜNLER

74 ÖĞRENCİLERİMİZİN YAPTIKLARI ÜRÜNLER

75 ÖĞRENCİLERİMİZİN YAPTIKLARI ÜRÜNLER

76 ÖĞRENCİLERİMİZİN YAPTIKLARI ÜRÜNLER

77 ÖĞRENCİLERİMİZİN YAPTIKLARI ÜRÜNLER

78 ÖĞRENCİLERİMİZİN YAPTIKLARI ÜRÜNLER

79 ÖĞRENCİLERİMİZİN YAPTIKLARI ÜRÜNLER

80 ÖĞRENCİLERİMİZİN YAPTIKLARI ÜRÜNLER

81 ÖĞRENCİLERİMİZİN YAPTIKLARI ÜRÜNLER

82 ÖĞRENCİLERİMİZİN İŞLETME GEZİLERİ

83 ÖĞRENCİLERİMİZİN İŞLETME GEZİLERİ

84 ÖĞRENCİLERİMİZİN İŞLETME GEZİLERİ

85 ÖĞRENCİLERİMİZİN İŞLETME GEZİLERİ

86 ÖĞRENCİLERİMİZİN İŞLETME GEZİLERİ

87 ÖĞRENCİLERİMİZİN İŞLETME GEZİLERİ

88 ÖĞRENCİLERİMİZİN İŞLETME GEZİLERİ

89 ÖĞRENCİLERİMİZİN İŞLETME GEZİLERİ

90 ÖĞRENCİLERİMİZİN İŞLETME GEZİLERİ

91 ÖĞRENCİLERİMİZİN İŞLETME GEZİLERİ

92 ÖĞRENCİLERİMİZİN İŞLETME GEZİLERİ

93 ÖĞRENCİLERİMİZİN İŞLETME GEZİLERİ

94 ÖĞRENCİLERİMİZİN İŞLETME GEZİLERİ

95 ÖĞRENCİLERİMİZİN İŞLETME GEZİLERİ

96 ÖĞRENCİLERİMİZİN İŞLETME GEZİLERİ

MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI Alanımız 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında; 52 öğrenci ile Eğitim-Öğretim faaliyetinebaşlamıştır. Makine Teknolojisi Alanı Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde faaliyetine devam etmektedir.

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 29

ÖĞRENME FAALİYETİ 29 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ 29 MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI Bu faaliyet sonucunda, makine teknolojisi alanı altında yer alan meslekleri tanıyabileceksiniz. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Teknolojinin gelişmesi

Detaylı

MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI FATİH MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI 9.04.2018 FATİH MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 1 ALANIMIZIN AMACI: Her türlü makineyi ve makinenin parçasını tasarlayabilen, tasarımının

Detaylı

BİLGİSAYARLI MAKİNE İMALATI ELEMANI

BİLGİSAYARLI MAKİNE İMALATI ELEMANI TANIM Klasik ve bilgisayar kontrollü talaşlı imalat tezgâhlarını çalıştırıp sayısal kod üreterek kullanabilen, makine parçalarını işleyebilen, bu makinelerin her türlü ayar ve kontrollerini yapabilen,

Detaylı

: 582 kişi ( tarihleri arasında)

: 582 kişi ( tarihleri arasında) Makine, Resim ve Konstrüksiyon Programı Kuruluş Yılı : 1980 Eğitime Başlama Yılı : 1980 Mezun Sayımız : 582 kişi (2006-2017 tarihleri arasında) Yer : Burdur Eğitim Süresi : 2 Yıl Puan Türü : YGS-1 Kontenjan

Detaylı

MESLEK LİSESİ 2013-2014 MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA ALAN / DAL SEÇİMİ

MESLEK LİSESİ 2013-2014 MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA ALAN / DAL SEÇİMİ MİMAR SİNAN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ 2013-2014 MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA ALAN / DAL SEÇİMİ MESLEĞİN ÖNEMİ İnsan yaşamındaki önemli dönüm noktalarından biri meslek seçimidir. Meslek

Detaylı

Makine, Resim ve Konstrüksiyon teknikerleri imalat yapan hemen hemen her sektörde iş bulabilmektedir. Belli başlı sektörler aşağıda belirtilmiştir.

Makine, Resim ve Konstrüksiyon teknikerleri imalat yapan hemen hemen her sektörde iş bulabilmektedir. Belli başlı sektörler aşağıda belirtilmiştir. Bölüm: Makine ve Metal Teknolojileri Program: Makine, Resim ve Konstrüksiyon Programın Tanıtımı: Okulumuz Makine, Resim ve Konstrüksiyon Programı 1980 1981 Eğitim Öğretim yılında açılmıştır. 4702 sayılı

Detaylı

MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI Makine Teknolojisi Alanı Öğretmenleri Bilgisayar Destekli Makine Ressamlığı Dalı Öğretmenleri Ali Bayar Sencer Cancı Hasan Genç Semih Albayrak Yusuf Baştar Necattin Turanoğlu Serdar

Detaylı

MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI ALAN/DAL MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI (BİLGİSAYARLI MAKİNE İMALATI, ENDÜSTRİYEL KALIP, BİLGİSAYAR DESTEKLİ MAKİNE RESSAMLIĞI, MAKİNE BAKIM ONARIM, MERMER İŞLEME VE BİLGİSAYAR DESTEKLİ ENDÜSTRİYEL MODELLEME,

Detaylı

PLASTİK KALIP TEKNİSYENİ

PLASTİK KALIP TEKNİSYENİ TANIM Plastik kalıplarının çizimlerini yaparak tasarımını ve üretimini gerçekleştirir. Gerekli şartlar sağlandığında atölyede kalıp üretimini yapan bilgisayarlı tezgâhlarda üretim programını hazırlayan

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI ANKARA 2007 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ -25 MAKİNE TEKNOLOJİSİ Bu faaliyet sonucunda,

Detaylı

TRS METAL MAKİNA PLASTİK KALIP İMALAT SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Kurumsal; TRS İleri Tasarım ve İmalat Teknolojileri San. Tic. Ltd. Şti., Ankara İvedik Organize Sanayi Bölgesinde tamamı kapalı olan 800m² alana

Detaylı

TRS METAL MAKİNA PLASTİK KALIP İMALAT SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

TRS METAL MAKİNA PLASTİK KALIP İMALAT SAN. TİC. LTD. ŞTİ. TRS METAL MAKİNA PLASTİK KALIP İMALAT SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Kuruluş; TRS İleri Tasarım ve İmalat Teknolojileri, Ankara İvedik Organize Sanayi Bölgesi, Aydın Plastikçiler Sanayi Sitesi nde tamamı kapalı olan

Detaylı

YATAĞAN MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ

YATAĞAN MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ YATAĞAN MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ 2002 TARİHÇEMİZ İlçemizde faaliyet gösteren; Kız Meslek Lisesi, Mesleki Eğitim Merkezi, Endüstri Meslek Lisesi, 2002-2003 yılında birleştirilerek METEM e dönüştürülmüştür.

Detaylı

BİLGİSAYARLI SAYISAL DENETİM TEZGÂH İŞLEMLERİ (CNC)

BİLGİSAYARLI SAYISAL DENETİM TEZGÂH İŞLEMLERİ (CNC) BİLGİSAYARLI SAYISAL DENETİM TEZGÂH İŞLEMLERİ (CNC) Dersin Modülleri Tornada CAM Programı ile Çizim ve Kesici Yolları CAM Programı ile Tornalama Frezede CAM Programı ile Çizim ve Kesici Yolları CAM Frezeleme

Detaylı

Makine Teknolojileri Alanı Mekanik Bakım Ve Onarım Dalı Firma Görüşme Formu

Makine Teknolojileri Alanı Mekanik Bakım Ve Onarım Dalı Firma Görüşme Formu Makine Teknolojileri Alanı Mekanik Bakım Ve Onarım Dalı Firma Görüşme Formu Amaç: Bu belge Proje(Özel Sektör Desteği İle Eğitim Modüllerinin Güncellenmesi, Öğrencilerin Önerisi İle Mesleki Eğitimin Çekici

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI Ankara, 2011 ÖN SÖZ Ülkemizde makine sanayisi, ana ve yan sanayileri ile birlikte ülke ekonomisine üretim ve istihdam düzeyinde

Detaylı

Sınav Tarihi : 15.09.2014

Sınav Tarihi : 15.09.2014 Tarihi : 15.09.2014 Tarihi 1 15.09.2014 17:00 Sorumluluk ı L1 GEOMETRİ YAZILI A208- A208 2 15.09.2014 17:00 Sorumluluk ı L1 KİMYA YAZILI A207- A207 3 15.09.2014 17:00 Sorumluluk ı L1 YABANCI DİL YAZILI

Detaylı

İşgücü İstemi Tarih/No : Yurtdışı İşgücü İstem No:... (A) İŞYERİ BİLGİLERİ Meslek Kodu: 7231.01

İşgücü İstemi Tarih/No : Yurtdışı İşgücü İstem No:... (A) İŞYERİ BİLGİLERİ Meslek Kodu: 7231.01 İşgücü İstem Formu (Form 1) Meslek Adı: Diğer Motorlu Araç Tamirci Makinistleri (A) İŞYERİ BİLGİLERİ Meslek Kodu: 7231.01 İstenen Meslek : Diğer Motorlu Araç Tamirci Makinistleri Mesleki ve Teknik Anadolu

Detaylı

Tekeler Mah Karasu Cad no 31 Adapazarı SAKARYA Tel: Faks:

Tekeler Mah Karasu Cad no 31 Adapazarı SAKARYA Tel: Faks: Tekeler Mah Karasu Cad no 31 Adapazarı SAKARYA Tel: 264.274 4820 Faks: 264.2816270 www.sakaryafatihl.meb.k12.tr/ OKULUMUZ Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ailesi olarak; 9 idarecimiz, 153 öğretmenimiz,

Detaylı

Sözlü sınavını asıl kazanan adaylar Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması sonucunda işe başlatılacaktır

Sözlü sınavını asıl kazanan adaylar Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması sonucunda işe başlatılacaktır İş Gücü Taleplerimiz İŞKUR da 14.08.2018 tarihinde yayınlanacaktır Elazığ 541 Sinyalizasyon ve Haberleşme Bakım Şefliğine raylı sistemler sinyalizasyon bakım ve onarımcısı olarak işe alınacak 1 eski hükümlü

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU ÇİZİM VE SAYISAL KOD TÜRETİMİ

BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU ÇİZİM VE SAYISAL KOD TÜRETİMİ ÜÇ BOYUTLU ÇİZİM VE SAYISAL KOD TÜRETİMİ Dersin Modülleri Üç Boyutlu Model Oluşturma ve Düzenleme Katı-Yüzey Modelleme ve Görsellik Hesaplama, Sorgulama ve Boyut Geçişleri Kazandırılan Yeterlikler Üç boyutlu

Detaylı

İŞGÜCÜ TALEPLERİMİZ TARİHİNDE İŞKUR DA YAYINLANACAKTIR

İŞGÜCÜ TALEPLERİMİZ TARİHİNDE İŞKUR DA YAYINLANACAKTIR İŞGÜCÜ TALEPLERİMİZ 16.08.2017 TARİHİNDE İŞKUR DA YAYINLANACAKTIR Kayseri 253 Sinyalizasyon ve Haberleşme Bakım Şefliğine mekanik vasıta tesis cihaz vinç operatörü olarak işe alınacak 1 eski hükümlü için

Detaylı

İmalat işlemi; -İnsan veya hayvan gücü kullanarak ilkel yöntemlerle yada -Mekanik enerji kullanılarak makinelerle yapılır.

İmalat işlemi; -İnsan veya hayvan gücü kullanarak ilkel yöntemlerle yada -Mekanik enerji kullanılarak makinelerle yapılır. İmalatın amacı, ham madde halinde bulunan herhangi bir malzemeyi belirli bir şekle dönüştürmektir. İmalat işlemi; -İnsan veya hayvan gücü kullanarak ilkel yöntemlerle yada -Mekanik enerji kullanılarak

Detaylı

ÖZEL ENKA ANADOLU TEKNİK LİSESİ

ÖZEL ENKA ANADOLU TEKNİK LİSESİ ÖZEL ENKA ANADOLU TEKNİK LİSESİ Türkiye nin İlk ve Tek Özel Ücretsiz Anadolu Teknik Lisesi ENKA SPOR, EĞİTİM VE SOSYAL YARDIM VAKFI Türkiye nin Dünya çapındaki İnşaat ve Sanayi Grubu ENKA, bir sosyal sorumluluk

Detaylı

İşgücü İstemi (00002966393)

İşgücü İstemi (00002966393) İşgücü İstemi (00002966393) MKEK DESTEK TESİSLERİ İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ Son Başvuru Tarihi: 16.11.2015 Yayınlanma Tarihi: 05.11.2015 Bilgisayar Teknisyeni Bilgisayar Donanım Bilgisayar Bilgisayar Yazılım Bilgisayar

Detaylı

L İ S E S İ K Ö R F E Z M E S L E K İ V E T E K N İ K A N A D O L U

L İ S E S İ K Ö R F E Z M E S L E K İ V E T E K N İ K A N A D O L U T.C.MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İle TÜPRAŞ Arasında Yapılan Makine Teknolojisi Alanı/Makine Bakım Onarım Dalı Eğitim İş Birliği Protokolü Kocaeli İli Körfez İlçesi Körfez Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Protokol

Detaylı

TESVİYECİ TANIM A- GÖREVLER

TESVİYECİ TANIM A- GÖREVLER TANIM Çeşitli makine parçalarını el aletleri veya iş tezgahları ile (torna, freze, matkap, taşlama, pres vb.) işleyen, istenilen ölçülerde şekillendiren ve kullanılır hale getirme işlerini yapan kişidir.

Detaylı

ENDÜSTRİYEL KALIP TEKNİSYENİ

ENDÜSTRİYEL KALIP TEKNİSYENİ TANIM Metal veya metal olmayan makine parçalarının istenilen ölçülerde en az malzeme, insan gücü ve takım tezgâhları (presler, enjeksiyon makineleri vb.) yardımıyla, en kısa sürede üretilebilmesini sağlayan

Detaylı

EĞİTİMDE KALİTE VE GÜVEN

EĞİTİMDE KALİTE VE GÜVEN EĞİTİMDE KALİTE VE GÜVEN ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ ALANI ALANIN AMACI Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri alanı altında yer alan mesleklerde sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler

Detaylı

Türkiye'nin En İyi Kamu Personeli Alımı Uygulamamız. Türkiye'nin En Büyük Kamu Personeli Alımı Facebook Sayfamız

Türkiye'nin En İyi Kamu Personeli Alımı Uygulamamız. Türkiye'nin En Büyük Kamu Personeli Alımı Facebook Sayfamız Türkiye'nin En İyi Kamu Personeli Alımı Uygulamamız Türkiye'nin En Büyük Kamu Personeli Alımı Facebook Sayfamız Yeni Facebook İş İlanları Kariyer Sayfamız www.isilanlarikariyer.com Sitemizden izinsiz ilanlarımızı

Detaylı

LONCA BELGELENDİRME A.Ş ÜCRET TARİFESİ

LONCA BELGELENDİRME A.Ş ÜCRET TARİFESİ 11UY0011-3 AHŞAP KALIPÇI (Seviye 3) İNŞAAT SEKTÖRÜ Birim 1 11UY0011-3 A1 İş Sağlığı ve Güvenliği, İş Organizasyonunun Yapılması Teorik 100 Performans 120 2 11UY0011-3 A2 Ahşap Kalıp İşlerinde Genel Mesleki

Detaylı

2014 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op.

2014 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op. 2014 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ AI 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ - I 2014 2 0 2 2 Z ETM 101 MATEMATİK - I 2014 3 0 4 4

Detaylı

MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI

MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) ANKARA, 2007 ÖN SÖZ Ülkemizde makine sanayisi, ana ve

Detaylı

USTALIK SINAVLARI ÖNEMLİ NOT

USTALIK SINAVLARI ÖNEMLİ NOT USTALIK SINAVLARI ÖNEMLİ NOT 1-MESLEK LİSESİ MEZUNLARI İŞLETME VE İNSAN SAĞLIĞI İŞ GÜVENLİĞİ SINAVLARINA MUAF OLDUKLARI İÇİN KATILMAYACAK 2-KİMLİK KARTI YANINDA OLMAYAN ADAYLAR SINAVA ALINMAZLAR 3-SINAV

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI Ankara, 2011 ÖN SÖZ Ülkemizde makine sanayisi, ana ve yan sanayileri ile birlikte ülke ekonomisine üretim ve istihdam düzeyinde

Detaylı

KALIPÇI/ENDÜSTRİYEL KALIPÇI

KALIPÇI/ENDÜSTRİYEL KALIPÇI TANIM Metal ve metal olmayan (plastik vb.) özdeş parçaların imalatını özel tezgahlarla veya takım tezgahları ile kullanılabilen komple üretim aracını hazırlayan, yapımını gerçekleştiren ve çalıştıran kişidir.

Detaylı

İLANIMIZ TARİHİNDE İŞKUR İNTERNET SİTESİNDE İLAN EDİLECEKTİR. BAŞVURULAR İŞKUR ÜZERİNDEN YAPILACAKTIR.

İLANIMIZ TARİHİNDE İŞKUR İNTERNET SİTESİNDE İLAN EDİLECEKTİR. BAŞVURULAR İŞKUR ÜZERİNDEN YAPILACAKTIR. İLANIMIZ 17.09.2018 TARİHİNDE İŞKUR İNTERNET SİTESİNDE İLAN EDİLECEKTİR. BAŞVURULAR İŞKUR ÜZERİNDEN YAPILACAKTIR. ANKARA İLİ İÇİN 1 KİŞİLİK ESKİ HÜKÜMLÜ KONTENJAN AÇIĞI TALEBİMİZ İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Bilgisayar Destekli Çizim-II Ders No : 0690230035 Teorik : 3 Pratik : 1 Kredi : 3.5 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 1 ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA ESASLARI 2 AMAÇ: Staj uygulaması, öğrencilerin öğrenimleri

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ANADOLU MESLEK VE ANADOLU TEKNİK PROGRAMI MAKİNE TEKNOLOJİSİ ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ANADOLU MESLEK VE ANADOLU TEKNİK PROGRAMI MAKİNE TEKNOLOJİSİ ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ANADOLU MESLEK VE ANADOLU TEKNİK PROGRAMI MAKİNE TEKNOLOJİSİ ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI Ankara, 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMLA İLGİLİ GENEL BİLGİLER...

Detaylı

BİLGİSAYARLI NÜMERİK KONTROL (CNC) TEKNİSYENİ

BİLGİSAYARLI NÜMERİK KONTROL (CNC) TEKNİSYENİ TANIM Makine parçalarının üretiminde kullanılan takım tezgahlarını, bilgisayarla çalıştıran kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN, ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Üretim yapılacak parçanın, makinede hangi işlemlerden

Detaylı

T.C. ANKARA VALİLİĞİ OSTİM MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ SINAV YERLERİ LİSTESİ

T.C. ANKARA VALİLİĞİ OSTİM MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ SINAV YERLERİ LİSTESİ Meslek Alan/Dalı... : AHŞAP ÜST YÜZEY İŞLEMLERİ 1 PRATİK UYGULAMA 16.06.2015 09:00 SİTELER MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ 2 SİGORTA VE VERGİ MEVZUATI 16.06.2015 09:00 SİTELER MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ 3 MUHASEBE

Detaylı

ASO METES İKTİSADİ İŞLETMESİ. SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Geçerlilik Tarihi: METAL ALANI

ASO METES İKTİSADİ İŞLETMESİ. SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Geçerlilik Tarihi: METAL ALANI ASO METES İKTİSADİ İŞLETMESİ SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Geçerlilik Tarihi: 31.1.017 METAL ALANI 1-11UY0010-3 Çelik Kaynakçısı (Seviye 3) Ücret: (4TL) A1 Kaynak İşlemlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği

Detaylı

Sınav Tarihi : 25.11.2013

Sınav Tarihi : 25.11.2013 Tarihi : 25.11.2013 1 25.11.2013 09:00 Sorumluluk ı L1 MATEMATİK EML YEM- YEMEKHANE 2 25.11.2013 09:00 Sorumluluk ı L2 PROGRAMLAMA TEMELLERİ EML 3 25.11.2013 09:00 Sorumluluk ı L2 SEÇMELİ KİMYA ATL KLAB-

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 32

ÖĞRENME FAALİYETİ 32 ÖĞRENME FAALİYETİ 32 METAL TEKNOLOJİSİ ALANI AMAÇ Bu faaliyet sonucunda, metal teknolojisi alanı altında yer alan meslekleri tanıyabileceksiniz. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Metal teknolojisi alanı,

Detaylı

MAKİNE TEKNOLOJİSİ PLASTİK MODELLEME ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

MAKİNE TEKNOLOJİSİ PLASTİK MODELLEME ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü MAKİNE TEKNOLOJİSİ PLASTİK MODELLEME ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

MAKİNE / TESVİYE / KALIP ÖĞRETMENİ

MAKİNE / TESVİYE / KALIP ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, makine / tesviye / kalıp meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Makine / tesviye / kalıp meslek alanı

Detaylı

SAMSUN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ 2013-2014 ŞUBAT DÖNEMİ KALFALIK SINAV PROGRAMI

SAMSUN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ 2013-2014 ŞUBAT DÖNEMİ KALFALIK SINAV PROGRAMI NOTLAR 1 - Sınav Türü Bölümündeki; Y.M.K (Yeni Moduler Sistem) : 01.07.2010 tarihinden sonra merkezimize ilk defa kayıt olan kişilerin sınav tarihlerini ifade eder. 2 - Sınav Türü Bölümündeki; M.K (Moduler

Detaylı

TORNACI TANIM A- GÖREVLER

TORNACI TANIM A- GÖREVLER TANIM Torna tezgahına bağlanan ve tezgahın ekseni etrafında dönen makine parçası üzerinde, bu eksene dik veya eğik olarak çeşitli metal ya da benzeri parçaları uygun görülen bir kesici yardımıyla işleyen

Detaylı

ŞİŞLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ELEKTRİK TESİSAT VE PANO MONTÖRLÜĞÜ DALI

ŞİŞLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ELEKTRİK TESİSAT VE PANO MONTÖRLÜĞÜ DALI ŞİŞLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ELEKTRİK TESİSAT VE PANO MONTÖRLÜĞÜ DALI ÖĞRETMENLERİMİZ NECİP AKYÜREK DAL ŞEFİ AYHAN TEKİN DAL ÖĞRETMENİ ADNAN BAYRAM DAL ÖĞRETMENİ ÖĞRETMENLERİMİZ EREN KURT DAL

Detaylı

2015 EYLÜL DÖNEMİ KALFALIK SINAV TARİHLERİ

2015 EYLÜL DÖNEMİ KALFALIK SINAV TARİHLERİ 2015 EYLÜL DÖNEMİ KALFALIK SINAV TARİHLERİ TARİH SAAT S.TÜRÜ MESLEK DALI DERSİN ADI 02.09.2015 16.00 Kalfalık Aşçılık Beslenme 03.09.2015 14.00 Kalfalık Aşçılık Hijyen ve Sanitasyon 04.09.2015 14.00 Kalfalık

Detaylı

KALFALIK SINAVLARI ÖNEMLİ NOT. Sınav Türü

KALFALIK SINAVLARI ÖNEMLİ NOT. Sınav Türü ÖNEMLİ NOT KALFALIK SINAVLARI 1- LİSE MEZUNU OLANLAR TÜRKÇE, MATEMATİK, İŞLETME BİLGİSİ TKY, DİN KÜLTÜRÜ VE MESLEKİ BİLGİSAYAR DERSLERİNDEN MUAF OLDUKLARI İÇİN SINAVA GİRMEYECEK 2- KİMLİK KARTI YANINDA

Detaylı

Staj yaptığı iş günü sayısı

Staj yaptığı iş günü sayısı Bölümü ÖĞRENCİNİN Numarası Adı, Soyadı Staj Devresi Staj Baş. Tar. FOTOĞRAF Staj Bitiş Tar. Staj yaptığı iş günü sayısı STAJIN ADI VEYA KONUSU: STAJ YAPILAN İŞYERİNİN Adı Adresi: Mühendisin Adı Soyadı

Detaylı

ME299 & ME 399 Bilgilendirilmesi. Doç.Dr. Ahmet ERKLİĞ

ME299 & ME 399 Bilgilendirilmesi. Doç.Dr. Ahmet ERKLİĞ ME299 & ME 399 Bilgilendirilmesi Doç.Dr. Ahmet ERKLİĞ YAZ STAJLARI Staj Süreleri: Makine Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinin mezuniyeti için gerekli olan toplam staj (Pratik Çalışma) süresi 60 (altmış)

Detaylı

2013 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op.

2013 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op. 2013 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ AI 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ - I 2013 2 0 2 2 Z ETM 101 MATEMATİK I 2013 3 0 4 4 Z

Detaylı

ÇELİK KONSTRÜKSİYON (YAPILANDIRMACI) ELEMANI

ÇELİK KONSTRÜKSİYON (YAPILANDIRMACI) ELEMANI TANIM Metallere çeşitli tezgah ve makinelerde eğme-bükme, kesme, delme ile şekil vererek ve her türlü kaynak yapmak suretiyle birleştirerek çelik eşya, mobilya, basit kaldırma ve taşıma araçları, çeşitli

Detaylı

ALBA KALIP ve OTOMASYON MAKİNALARI İMALAT SANAYİ ve TİC. LTD. ŞTİ.

ALBA KALIP ve OTOMASYON MAKİNALARI İMALAT SANAYİ ve TİC. LTD. ŞTİ. ALBA KALIP ve OTOMASYON MAKİNALARI İMALAT SANAYİ ve TİC. LTD. ŞTİ. 1992 yılında 70m2 lik bir alanda iki kardeşin girişimiyle faaliyetlerine başlayan Alba Kalıp, bugün 20,000 m2 si kapalı olmak üzere toplam

Detaylı

SAMSUN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ 2015-2016 EYLÜL DÖNEMİ USTALIK SINAV PROGRAMI

SAMSUN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ 2015-2016 EYLÜL DÖNEMİ USTALIK SINAV PROGRAMI SAMSUN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ 2015-2016 EYLÜL DÖNEMİ USTALIK SINAV PROGRAMI MESLEK DALI DERSLER PROGRAM TARİH SAAT SALON NO AŞÇILIK ÖZEL SERVİS YİYECEKLERİ U 03.09.2015 10:00 204 AŞÇILIK ULUSLAR ARASI

Detaylı

Otomotiv Teknolojisi Programı. Kuruluş Yılı : 2005 Eğitime Başlama Yılı : : 606 kişi ( tarihleri arasında) Mezun Sayımız

Otomotiv Teknolojisi Programı. Kuruluş Yılı : 2005 Eğitime Başlama Yılı : : 606 kişi ( tarihleri arasında) Mezun Sayımız Otomotiv Teknolojisi Programı Kuruluş Yılı : 2005 Eğitime Başlama Yılı : 2005 Mezun Sayımız : 606 kişi (2006-2017 tarihleri arasında) Yer : Burdur Eğitim Süresi : 2 Yıl Puan Türü : YGS-1 Kontenjan :50

Detaylı

Tekniker Betonarme ve çelik yapıların 3D modelleme,uygulama projelerinde görev aldım,

Tekniker Betonarme ve çelik yapıların 3D modelleme,uygulama projelerinde görev aldım, Akpınar Mah. 850.cad. 851.sok. 4/14 Dikmen/Çankaya/ANKARA Tel:0545 926 70 67, 0545 432 72 79 ercanbircan234@gmail.com,revitturk@gmail.com ErcanBircan, Amaç Deneyim Uluslararası çalışan bir firmada, üretim

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ MAKİNE RESSAMI / MAKİNE RESSAMI

BİLGİSAYAR DESTEKLİ MAKİNE RESSAMI / MAKİNE RESSAMI TANIM Yeni veya mevcut bir makinenin veya makine parçasının bilgisayar destekli katı modellemesini yapan montaj resmini ve detay resimlerini istenilen ölçekte ve belirlenmiş standartlara uygun olarak çizen

Detaylı

MİKROTEKNOLOJİ TEKNİSYENİ

MİKROTEKNOLOJİ TEKNİSYENİ TANIM Hassas makine ve ölçü aletlerini imal eden, bakım ve onarımını yapan kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN, ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Ölçü aletlerinin montajını yapar, - Kalibirasyon (ayarlamasını) yapar,

Detaylı

MERMERCİ VE SÜSLEME TAŞÇISI/MERMER İŞLEMECİSİ

MERMERCİ VE SÜSLEME TAŞÇISI/MERMER İŞLEMECİSİ TANIM Cilalanıp parlatılabilen her türlü taşı çeşitli makine ve teçhizatla kesip tornada işleyen, parlatan süsleme işleri yapan ayrıca inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu mermer tezgahı, denizliği, eşiği

Detaylı

ASO METES İKTİSADİ İŞLETMESİ

ASO METES İKTİSADİ İŞLETMESİ ASO METES İKTİSADİ İŞLETMESİ SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Geçerlilik Tarihi: 01.01.2018 1-11UY0010-3 Çelik Kaynakçısı (Seviye 3) Ücret: (500,00TL) A1 Kaynak İşlemlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MAKİNE TEKNOLOJİSİ ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MAKİNE TEKNOLOJİSİ ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MAKİNE TEKNOLOJİSİ ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI Ankara, 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMLA İLGİLİ GENEL BİLGİLER... 1 PROGRAMIN HEDEFLERİ... 3 PROGRAMIN SÜRESİ...

Detaylı

2016 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op.

2016 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op. 2016 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ AI 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ - I 2016 2 0 2 2 Z ETM 101 MATEMATİK - I 2016 3 0 4 4

Detaylı

T.C. ALTINDAĞ KAYMAKAMLIĞI SİTELER MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ SINAV YERLERİ LİSTESİ

T.C. ALTINDAĞ KAYMAKAMLIĞI SİTELER MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ SINAV YERLERİ LİSTESİ Meslek Alan/Dalı...: AHŞAP DOĞRAMA İMALATI 1 BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÇİZİM 02.09.2016 10:00 SİTELER MESLEKİ EĞİTİM MERKEZ 2 AHŞAP YAPIM TEKNİKLERİ 1 02.09.2016 10:00 SİTELER MESLEKİ EĞİTİM MERKEZ 3 TEKNİK

Detaylı

BAHAR YARIYILI HAFTALIK DERS PROGRAMI Z1. Öğle Arası

BAHAR YARIYILI HAFTALIK DERS PROGRAMI Z1. Öğle Arası Z :0-9: 9:0-0:0 0:0-0: :00 - : : - :00 :00 - : MESLEK MATEMATİĞİ MESLEKİ MATEMATİK SİSTEM ANALİZİ MAKİNE A/END. KAL. GİRİŞİMCİLİK SAYISAL ELEKTRONİK SAYISAL ELEKTRONİK ELEKTRİK VE ELEKTONİKTE ÖLÇME MESLEKİ

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ ALANI ANKARA 2007 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ -13 ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ

Detaylı

2014 HAZİRAN DÖNEMİ USTALIK SINAV PROGRAMI

2014 HAZİRAN DÖNEMİ USTALIK SINAV PROGRAMI 2014 HAZİRAN DÖNEMİ USTALIK SINAV PROGRAMI MESLEK DALI DERSİN ADI SINAV TÜRÜ SINAV TARİHİ AŞÇILIK ÇALIŞMA HUKUKU U 18.06.2014 09:00 AŞÇILIK EKONOMİ U 18.06.2014 10:00 AŞÇILIK İNSAN SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ

Detaylı

KALİTE POLİTİKAMIZ. www.livakalip.com

KALİTE POLİTİKAMIZ. www.livakalip.com Tarihçemiz; Kalıp üreticisi olarak Liva kalıp, 1993 yılından beri farklı fabrikalarda özellikle otomotiv plastik kalıpları üzerine imalat bölümlerinde çalışmış ve buradaki bilgi birikimiyle kalıp imalatı

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU Bilgisayarlı Sayısal Denetim Tezgâh İşlemleri (CNC) Makine Teknolojisi Frezecilik, Taşlama ve Alet Bilemeciliği

DERS BİLGİ FORMU Bilgisayarlı Sayısal Denetim Tezgâh İşlemleri (CNC) Makine Teknolojisi Frezecilik, Taşlama ve Alet Bilemeciliği Dersin Adı Alan Meslek / Dal Dersin Okutulacağı Sınıf / Dönem Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim Ortamı

Detaylı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İZMİR MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İZMİR MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. İZMİR VALİLİĞİ İZMİR MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ USTALIK ( 2012/ EYLÜL )SINAV PROGRAMI MESLEK KODU - MESLEK DAL ADI - (M) MODÜLER (Y) YENİ SİSTEM - USTALIK SINAVI TARİHLERİ 4001 KAYNAKÇILIK (M)

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İMALAT MÜHENDİSLİĞİ DERS PROGRAMI BİRİNCİ YIL

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İMALAT MÜHENDİSLİĞİ DERS PROGRAMI BİRİNCİ YIL DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İMALAT MÜHENDİSLİĞİ DERS PROGRAMI I. YARIYIL HAZIRLIK DERSLERİ BHT101 BİLİMSEL HAZIRLIK Matematik 7 0 7 7 Fizik 5 0 5 5 Kimya 3 0 3 3 15 0 15 15 II. YARIYIL HAZIRLIK

Detaylı

SİZ FIRSATLARIN PEŞİNDEN KOŞMAYIN, FIRSATLAR SİZİN PEŞİNİZDEN KOŞSUN!

SİZ FIRSATLARIN PEŞİNDEN KOŞMAYIN, FIRSATLAR SİZİN PEŞİNİZDEN KOŞSUN! İNCİRLİ TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ SİZ FIRSATLARIN PEŞİNDEN KOŞMAYIN, FIRSATLAR SİZİN PEŞİNİZDEN KOŞSUN! VİZYONUMUZ Sektörün öncelikli tercih ettiği, nitelikli elemanlar yetiştirmek. MİSYONUMUZ

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ, İMALAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA ESASLARI

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ, İMALAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA ESASLARI 1. STAJIN AMACI T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ, İMALAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA ESASLARI Staj; uygulama ağırlıklı olarak öğretim yapan Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PLASTİK TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PLASTİK TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PLASTİK TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI Ankara, 2011 ÖNSÖZ Geçmişi son kırk yıla dayanan Türk plastik sektörü, ülke ekonomisi ve istihdam açısından önemli katkılar

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ ENDÜSTRİYEL MODELLEMECİ/MODELCİ

BİLGİSAYAR DESTEKLİ ENDÜSTRİYEL MODELLEMECİ/MODELCİ BİLGİSAYAR DESTEKLİ ENDÜSTRİYEL MODELLEMECİ/MODELCİ TANIM Model oluşturmak üzere döküm yolu ile elde edilmesi gereken makine parçalarının, kalıplama tekniklerine ve döküm esaslarına uygun olarak ağaç,

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU STAJ YAPANIN Adı ve Soyadı Programı Okul Numarası :. : : Müessesenin Adı Kısım inden Çalışma Süresi ine İş Günü

Detaylı

BİLGİSAYAR SAYISAL KONTROLLÜ (CNC) TORNA TEZGÂHI KULLANMA ve PROGRAMLAMA EĞİTİMİ KURS PROGRAMI

BİLGİSAYAR SAYISAL KONTROLLÜ (CNC) TORNA TEZGÂHI KULLANMA ve PROGRAMLAMA EĞİTİMİ KURS PROGRAMI BİLGİSAYAR SAYISAL KONTROLLÜ (CNC) TORNA TEZGÂHI KULLANMA ve PROGRAMLAMA EĞİTİMİ KURS PROGRAMI 1. KURUMUN ADI : 2. KURUMUN ADRESİ : 3. KURUCUNUN ADI : 4. PROGRAMIN ADI : Bilgisayar Sayısal Kontrollü (CNC)

Detaylı

GAZALTI VE TİG KAYNAK MAKİNELERİMİZ HİDROLİK ŞERİT TESTERE VE PROFİL BÜKME MAKİNELERİMİZ SİLİNDİR BÜKME VE DAİRE KESME MAKİNELERİMİZ PROFİL KESME VE SÜTUNLU MATKAP TEZGÂHIMIZ ATÖLYEMİZİN GENEL GÖRÜNÜŞÜ

Detaylı

İKLİM. KALIP ve İMALAT

İKLİM. KALIP ve İMALAT İKLİM KALIP ve İMALAT İKLİM Kalıp ve İmalat, uzman teknik kadro ve üstün kalite anlayışı ile otomotiv ve beyaz eşya sanayisi başta olmak üzere diğer sanayilere destek veren, sürekli ve kaliteli hizmet

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ CUMAYERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖN-LİSANS PROGRAMI 2012-13 Bahar Yarıyılı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ CUMAYERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖN-LİSANS PROGRAMI 2012-13 Bahar Yarıyılı DÜZCE ÜNİVERSİTESİ CUMAYERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖN-LİSANS PROGRAMI 2012-13 Bahar Yarıyılı Dersin adı: CNC TORNA TEKNOLOJİSİ Dersin Kodu: MAK2123 AKTS Kredisi: 4 1. yıl 2. yarıyıl Önlisans Mesleki 4 s/hafta

Detaylı

MLS-310 MANYETİK LİNEER ENCODER SİSTEMİ

MLS-310 MANYETİK LİNEER ENCODER SİSTEMİ MLS-310 MANYETİK LİNEER ENCODER SİSTEMİ KENDİNDEN YATAKLANMIŞ KAPALI ÖLÇÜM SİSTEMİ Manyetik Temassız Lineer Encoder Sistem 5 µm 'den 62,5 µm ' ye kadar Çözünürlük Değerleri 0,001-0,005-0,010-0,025-0,050

Detaylı

MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ ALANI

MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ ALANI MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ ALANI Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı Öğretmenleri 1- Mustafa TOPÇU Alan Şefi 2- Akif ÖZGÜR. Atölye Şefi 3- Mahir KARTAL.. Atölye Şefi 4- Süleyman KUVVET. Atölye Şefi 5- Emirer

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Mukavemet Ders No : 0690230033 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

T.C SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ, İMALAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İŞYERİ EĞİTİMİ UYGULAMA ESASLARI

T.C SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ, İMALAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İŞYERİ EĞİTİMİ UYGULAMA ESASLARI T.C SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ, İMALAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İŞYERİ EĞİTİMİ UYGULAMA ESASLARI 1. İŞYERİ EĞİTİMİNİN AMACI a. Öğrencilere lisans programlarıyla ilgili işyerlerini yakından

Detaylı

ENDÜSTRİYEL BAKIM ONARIMTEKNİSYENİ/ ENDÜSTRİYEL ELEKTRONİK TEKNİSYENİ

ENDÜSTRİYEL BAKIM ONARIMTEKNİSYENİ/ ENDÜSTRİYEL ELEKTRONİK TEKNİSYENİ TANIM Fabrika, atölye vb. işletmelerdeki endüstriyel elektronik sistemlerin tesis, bakım ve onarımını kendi başına ve belirli bir süre içerisinde yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir A- GÖREVLER

Detaylı

3308 SAYILI MESLEKİ EĞİTİM KANUNU KAPSAMINDA OLAN MESLEK DALLARI

3308 SAYILI MESLEKİ EĞİTİM KANUNU KAPSAMINDA OLAN MESLEK DALLARI 3308 SAYILI MESLEKİ EĞİTİM KANUNU KAPSAMINDA OLAN MESLEK DALLARI 1 Ağ İşletmenliği Bilişim Teknolojileri 3 1,5 2 12/09/2010 2 Ahşap Doğrama İmalatı Ahşap Teknolojisi 3 1,5 2 Ağaç İşleri Doğramacılık 30/07/1990

Detaylı

GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI KONU BAŞLIKLARI

GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI KONU BAŞLIKLARI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI KONU BAŞLIKLARI 1. BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ Bilgisayar Organizasyonu ve Mimarisi Veri İletişimi ve Bilgisayar Ağları Programlama Dilleri Veri Yapıları Veritabanı

Detaylı

YAZ OKULUNDA AÇILMASI PLANLANAN DERSLER

YAZ OKULUNDA AÇILMASI PLANLANAN DERSLER 2017-2018 YAZ OKULUNDA AÇILMASI PLANLANAN DERSLER Program Adı Dersin Kodu Dersin Adı BASIN VE YAYINCILIK BAS108 ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ BASIN VE YAYINCILIK BAS101 HABER TOPLAMA VE YAZMA TEKNİĞİ BASIN VE YAYINCILIK

Detaylı

2013 EYLÜL DÖNEMİ KALFALIK - USTALIK SINAV PROGRAMI TARİH-SAAT MESLEK DERS SINAV TÜRÜ SİSTEM

2013 EYLÜL DÖNEMİ KALFALIK - USTALIK SINAV PROGRAMI TARİH-SAAT MESLEK DERS SINAV TÜRÜ SİSTEM T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ SULTANBEYLİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ 2013 EYLÜL DÖNEMİ KALFALIK - USTALIK SINAV PROGRAMI TARİH-SAAT MESLEK DERS SINAV TÜRÜ SİSTEM 03.09.2013-1.OTURUM 03.09.2013-09:30 TÜM MESLEKLER

Detaylı

S.Ü. TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU Makine Resim ve Konstrüksiyon 1 - (İÖ) Haftalık Ders Programı

S.Ü. TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU Makine Resim ve Konstrüksiyon 1 - (İÖ) Haftalık Ders Programı DANIŞMAN ÖĞR.ELM : GÖKHAN YALÇIN Makine Resim ve Konstrüksiyon - (İÖ) 0-0 BAHAR Dönemi 0 3 Teknik Resim- Teknik Resim- Mukavemet Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi- Mehmet HALKACI Mak Res Mehmet HALKACI

Detaylı

AHŞAP DOĞRAMA TEKNOLOJİSİ TEKNİSYENİ

AHŞAP DOĞRAMA TEKNOLOJİSİ TEKNİSYENİ TANIM Ahşap malzemelerden yapılan her türlü sabit, hareketli doğramaların ve iç-dış mekan doğramaların projelerine göre imalat, montaj ve onarım işlemlerini, kendi başına ve/veya ekip halinde ve belirli

Detaylı

1. SINIF 1.YARIYIL DERSİN ADI T+U+L KREDİ

1. SINIF 1.YARIYIL DERSİN ADI T+U+L KREDİ SEYDİŞEHİR AHMET CENGİZ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI VE KREDİLERİ NORMAL ÖĞRETİM 1. SINIF 1.YARIYIL 0370020008 Bilgisayar Destekli Teknik

Detaylı

TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMLARI

TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMLARI TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMLARI ORTAÖĞRETİM ALAN ADI Alt Yapı Alt Yapı (İnşaat) Bilgi İşlem Bilgisayar Bilgisayar Destekli Endüstriyel Modelleme Bilgisayar Donanım Bilgisayar İşletme Bilgisayar

Detaylı

ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İZMİR İL MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI İŞGÜCÜ EĞİTİM PLANI

ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İZMİR İL MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI İŞGÜCÜ EĞİTİM PLANI ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İZMİR İL MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI İŞGÜCÜ EĞİTİM PLANI SIRA NO MESLEK ADI KATILIMCI SAYISI 1 Ağ Tasarımcı-Bilgisayar 50 2 Ahşap CNC Makinası Operatörü 70 3 Aluminyum Doğramacı 20 4 Ambalajlama

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ CUMAYERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MEKATRONİK ÖN LİSANS PROGRAMI 2012-13 Bahar Yarıyılı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ CUMAYERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MEKATRONİK ÖN LİSANS PROGRAMI 2012-13 Bahar Yarıyılı DÜZCE ÜNİVERSİTESİ CUMAYERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MEKATRONİK ÖN LİSANS PROGRAMI 2012-13 Bahar Yarıyılı Dersin adı: Bilgisayar Destekli Takım Tezgahları Dersin Kodu: AKTS Kredisi: 4 2. yıl 2. yarıyıl Önlisans

Detaylı

:ENDÜSTRĠYEL OTOMASYON TEKNOLOJĠLERĠ MESLEK :ENDÜSTRĠYEL KONTROLCÜ MESLEK SEVĠYESĠ :3. SEVĠYE

:ENDÜSTRĠYEL OTOMASYON TEKNOLOJĠLERĠ MESLEK :ENDÜSTRĠYEL KONTROLCÜ MESLEK SEVĠYESĠ :3. SEVĠYE ENDÜSTRĠYEL KONTROLCÜ PROGRAMINA ĠLĠġKĠN AÇIKLAMALAR ALAN :ENDÜSTRĠYEL OTOMASYON TEKNOLOJĠLERĠ MESLEK :ENDÜSTRĠYEL KONTROLCÜ MESLEK SEVĠYESĠ :3. SEVĠYE MESLEK ELEMANI TANIMI Görsel programlama,plc programlama,

Detaylı