ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ. Farabi Koordinatörlüğü Bilgilendirme Toplantısı. Yrd. Doç. Dr. Ercan ARI (Farabi Kurum Koordinatörü)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ. Farabi Koordinatörlüğü Bilgilendirme Toplantısı. Yrd. Doç. Dr. Ercan ARI (Farabi Kurum Koordinatörü)"

Transkript

1 ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ Farabi Koordinatörlüğü Bilgilendirme Toplantısı Yrd. Doç. Dr. Ercan ARI (Farabi Kurum Koordinatörü)

2 DEĞİŞİM PROGRAMINDAN YARARLANMAYA HAK KAZANAN ÖĞRENCİLER: 1. Bilgi Formu 2. Öğrenci Başvuru Formu 3. Öğrenim Protokolü 4. Öğrenci Yükümlülük Sözleşmesi 5. Hesap Cüzdanı Fotokopisi (Ziraat Bankası) 6. SGK Hizmet Dökümü 7. Nüfus cüzdan fotokopisi - ( İlk dört form çomü farabi sayfası giden öğrenci kısmında yer almaktadır)

3 ÖĞRENİM PROTOKOLÜ AŞAMALARI Öğrenim Protokolünde, öğrencinin hangi derslerin yerine hangilerini alacağına karar verilir. -Öğrenci dersleri uygun bulduğunu ve takip edeceğini imza ile beyan eder. -Gönderen Yüksek Öğretim Kurumu da bu protokolde alınan derslerin ders içeriklerinin ve kredilerinin denk olduğunu onaylar. -Kabul eden kurum da protokolde yer alan derslerin açılacağını taahhüt eder.

4 - İki kurum tarafından onaylanan Öğrenim Protokolü öğrencinin bağlı bulunduğu Fakülte/Yüksekokul /Enstitü Yönetim kurulu kararı alınır. - Kredilerin tamamlanmasında ders tekrarlarının önlenmesi amacıyla, gidilen yükseköğretim kurumunun alt ve üst sınıflarından da dersler seçilebilir, - Değişim Programından yararlanan öğrencilerin karşı kurumdan aldığı dersler, kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumlarının ders çizelgelerinde (transkript) yazılı olarak belirtilir.

5 Ders çakışması, dersin açılmaması vb. gibi durumların oluşması halinde (ÜNİVERSİTE EYLÜL AYINDA AÇILDIĞI ZAMAN) 30 gün içerisinde Ders Değişiklik Formu (Ekle-Sil) doldurulması ve karşı üniversiteye imzalatılarak 3 orijinal nüsha halinde öğrencinin bağlı bulunduğu Kurum Koordinatörlüğüne gönderilir. Ders Değişiklik Formu (Ekle-Sil) imzalanarak öğrencinin bağlı olduğu Fakülte /Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu/Enstitü Yönetim Kurulu Kararı almak üzere gönderilir.

6 Öğrenci bursları; o o Burslu Farabi Değişim Programı öğrencisi olma hakkı kazananlara, 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi Verilmesine İlişkin Kanuna göre ödenmekte olan aylık burs miktarının bir buçuk katı tutarında burs ödenir. Burs miktarının %70 i aylıklar halinde öğrenciye ödenir. Geri kalan burs miktarı, Katılım Belgesinde yer alan gerçekleşme süresi ve öğrencinin başarı durumu dikkate alınır.

7 o ÖNEMLİ NOKTALAR o Her bir eğitim öğretim kademesinde birer defa Farabi Değişim Programına burslu katılmak mümkündür. o Ödeneğin yetersiz kalması durumunda, kabul eden tarafta yeterli öğrenci kontenjanları bulunması şartıyla, burssuz olarak öğrencilerin değişim faaliyetlerinden yararlanmasını da sağlanabilir. o Burssuz Farabi Değişim Programı öğrencilerine de aynı Yönetmelik hükümleri uygulanır.

8 ÖNEMLİ NOKTALAR Öğrenim süresi ne kadar olursa olsun, bir dönem 4 ay Olarak hesaplanır. Farabi Değişim öğrencisi, gittiği üniversitede eğitimini tamamladıktan sonra dönüş evraklarını eksiksiz olarak Farabi Kurum Koordinatörü ne teslim eder. Öğrenci Katılım Sertifikası ve Transkriptinin ofise gelmesinden sonra başarı durumuna göre kalan % 30 hibesinin hesaplanarak öğrencinin hesabına aktarılır.

9 BURSLARIN ÖDENMESİ Öğrenci Burslarının ödenmesi sırasında Harcama Yetkilisi tarafından hazırlanan Harcama talimatı ve öğrenci başına ödenecek toplam burs tutarını gösteren, burs hizmetlerini yürüten birimce onaylı liste kullanılacaktır. NOT: Farabi öğrencisinin burs alabilmesi için farabi öğrencisi olduğu dönemde SGK aktif kaydının olmaması gerekir. Aktif SGK kaydı olan öğrencilere burs ödenmesi YAPILMAZ)

10 Öğrencinin bağlı olduğu üniversitedeki akademik takvimde belirlenen tarihlerde öğrenci kayıt harcını kendi üniversitesine yatırır ve boş kayıt yaptırır. Gittiği üniversitenin akademik takviminde belirlenen kayıt yenileme ve ders kayıtları haftasında öğrencinin öğrenim protokolünde belirlenen derslere göre ders kaydı yapılır.

11 o Öğrenciler, gittikleri yükseköğretim kurumunda almaları gereken derslerden başarısız olmaları durumunda, ilgili dersin tekrarını, öğrenci olarak kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumunda yaparlar. o Ders tekrarı, Öğrenim Protokolünde denkliği kabul edilen dersi tekrar etmesi suretiyle yapılır.

12 o GİDEN ÖĞRENCİLERE ÖNEMLİ TAVSİYELER o Gideceğiniz üniversitede derslerden devamsızlıktan dolayı başarısız olmanız halinde almış olduğunuz bursların bir kısmı geri alınabilir. Ayrıca %30 luk bursunuzu alamazsınız. o Gideceğiniz üniversite ve bağlı olduğunuz üniversitedeki bölümünüzün derslerini ve içeriklerini mutlaka bölüm koordinatörüne danışarak doldurunuz. o Dönem boyunca almanız gereken derslerin kredi toplamlarının aynı olmasına dikkat ediniz(+1 veya -1)

13 o DEĞİŞİM SONRASI ÖĞRENCİNİN YAPMASI GEREKENLER o Değişim sürecinin sonunda öğrenci, not çizelgesi, katılım belgesi ve öğrenci nihai raporunu, en geç 15 gün içinde kendi yükseköğretim kurumuna teslim etmelidir. Eksik veya hatalı evraklarının tamamlanması veya düzeltilmesi için 15 günden fazla olmamak üzere ek süre verilir. o Süresi içinde belgeleri tam olarak teslim etmemesi halinde, öğrencinin işlemleri geçersiz sayılır ve kendisine yapılan ödemelerin iadesi istenir.

14 Farabi değişim programı el kitabını inceleyebilirler. (çomü farabi sayfasında )

15 HAZIRLAMIŞ OLDUĞUNUZ BELGELERİ İLGİLİ ALANLARI BÖLÜM KOORDİNATÖRÜNE İMZALATTIKTAN SONRA 12 MAYIS PAZARTESİ İLE 16 MAYIS CUMA SAAT 17 YE KADAR ÜNİVERSİTE FARABİ OFİSİNE (Rektörlük 5. kat) TESLİM EDEBİLİRSİNİZ.

16 Teşekkürler, Yrd. Doç. Dr. Ercan ARI Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Farabi Kurum Koordinatörü

Farabi Değişim Programı

Farabi Değişim Programı Farabi Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı Niğde Üniversitesi Farabi Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Emre ÜNAL FARABİ KİMDİR? Farabi(871-950) Türkistan ın Farab şehrinde 871 yılında doğmuştur. Buhara,

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ Rektörlük Ulusal ve Uluslararası Eğitim İşbirliği Genel Koordinatörlüğü (UEİGK) Genel Koordinatör Prof. Dr. Nermin Yamalık ABB UÖB EDİPB BSTİB

Detaylı

2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak başlanmıştır. Şuan 75 üniversite ile protokol anlaşması mevcut.

2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak başlanmıştır. Şuan 75 üniversite ile protokol anlaşması mevcut. Mayıs 2015 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak başlanmıştır. Şuan 75 üniversite ile protokol anlaşması mevcut. Başvurular ve Kabul Oranları 700 650 600 581 500 400 414 444 300 257 291 295 200

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI. Koordinasyon Ofisleri aracılığıyla, 1-15 Mayıs günleri arasında YÖK e iletirler.

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI. Koordinasyon Ofisleri aracılığıyla, 1-15 Mayıs günleri arasında YÖK e iletirler. FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI! Farabi Değişim Programı Protokolü imzalamadan, Farabi Değişim Programına katılmaz üzere öğrenci seçilemez.! Yükseköğretim kurumları değişime ilişkin taleplerini Farabi Değişim

Detaylı

FARABİ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI KAPSAMINDA GİDEN ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRMESİ

FARABİ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI KAPSAMINDA GİDEN ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRMESİ FARABİ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI KAPSAMINDA GİDEN ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRMESİ Plan 1.FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMINA GİRİŞ 1.1. Farabi Değişim Programı Nedir? 1.2. Farabi Değişim Programının Amaçları ve Programdan

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI 2015-2016 ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR? Farabi Değişim Programı, öğrenci/öğretim üyelerinin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumları dışında

Detaylı

Farabi Değişim Programı

Farabi Değişim Programı Farabi Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı Yrd. Doç. Dr. Mutlu Yüksel AVCILAR OKÜ Farabi Kurum Koordinatörü 02 Kasım 2011 Farabi Değişim Programı FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR? Farabi Değişim Programı:

Detaylı

T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SENATO KARARI Toplantı Tarihi Kimlik/Dosya No Toplantı Sayısı /

T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SENATO KARARI Toplantı Tarihi Kimlik/Dosya No Toplantı Sayısı / KARAR NO: 2016/195 Ömer Halisdemir Üniversitesi Mevlana Değişim Programı Yönergesi nin Yönetmelik ve Yönerge İnceleme Komisyonunun 28.11.2016 tarihli ve E.1714 sayılı yazısı doğrultusunda aşağıda verildiği

Detaylı

Farabi Kurum Koordinatörü: Doç. Dr. Işıl ÖZGEN.

Farabi Kurum Koordinatörü: Doç. Dr. Işıl ÖZGEN. Farabi Kurum Koordinatörü: Doç. Dr. Işıl ÖZGEN www.deu.edu.tr FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR? Farabi Değişim Programı, karşılıklı anlaşması olan Türkiye deki üniversiteler arasında, bir dönem (Sadece Güz

Detaylı

DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYON

DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYON DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYON 2018-2019 ORYANTASYON İÇERİĞİ Değişim Öncesi Değişim Sırasında Değişim Sonrası Yapılacaklar Belge Hazırlama Süreci-Başvuru

Detaylı

GİTMESİ KESİNLEŞEN ÖĞRENCİ İŞLEMLERİ

GİTMESİ KESİNLEŞEN ÖĞRENCİ İŞLEMLERİ *015-016 Akademik yılı Farabi giden öğrencisi olmaya hak kazanıp, feragat etmek isteyen öğrenciler Farabi ana sayfamız giden öğrenci linkinin altında yer alan feragat dilekçesini doldurup 08 Mayıs 015

Detaylı

2018/2019 FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

2018/2019 FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 2018/2019 FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Farabi Değişim Programı hakkında genel bilgiler Öğrencilerin hazırlaması gereken belgeler Öğrenim Protokolünün hazırlanması Ekle-Sil Burslar Konaklama

Detaylı

Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN.

Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN. Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN www.deu.edu.tr FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR? Farabi Değişim Programı, karşılıklı anlaşması olan Türkiye deki üniversiteler arasında, bir dönem (Sadece

Detaylı

ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR DÖNEMİ BAŞVURULARI BAŞLIYOR!

ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR DÖNEMİ BAŞVURULARI BAŞLIYOR! T.C BATMAN ÜNİVERSİTESİ Farabi Koordinatörlüğü FARABİ ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ 2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR DÖNEMİ BAŞVURULARI BAŞLIYOR! Başvuru Tarihi : 01-15 Mart 2019 FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI

Detaylı

Farabi Programı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Farabi Programı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Farabi Programı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Güncelleme Tarihi 03.01.2013 Farabi Programı nedir? Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci

Detaylı

Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN.

Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN. Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN www.deu.edu.tr DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MART 2013 TANITIM TOPLANTISI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR? Yükseköğretim Kurumları

Detaylı

FARABĐ ÖĞRENCĐ DEĞĐŞĐM PROGRAMI GĐDEN DEĞĐŞĐM ÖĞRENCĐSĐ BAŞVURU VE KABUL SÜRECĐ

FARABĐ ÖĞRENCĐ DEĞĐŞĐM PROGRAMI GĐDEN DEĞĐŞĐM ÖĞRENCĐSĐ BAŞVURU VE KABUL SÜRECĐ FARABĐ ÖĞRENCĐ DEĞĐŞĐM PROGRAMI GĐDEN DEĞĐŞĐM ÖĞRENCĐSĐ BAŞVURU VE KABUL SÜRECĐ Başvuru Şartları I. Mevcut Farabi Protokol sahibi birimlerin (Anlaşmalı) öğrencisi olmak, II.- Ön Lisans, Lisans Öğrencileri

Detaylı

Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN.

Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN. Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN www.deu.edu.tr DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ 4 MAYIS 2016 GİDEN ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI PROGRAMIN İŞLEYİŞİ 1.BAŞVURU

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI GİDEN ÖĞRENCİ 2. AŞAMA BELGELER

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI GİDEN ÖĞRENCİ 2. AŞAMA BELGELER 1 FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI GİDEN ÖĞRENCİ 2. AŞAMA BELGELER 1- Öğrenim Protokolü (4 Adet Güz + 4 Adet Bahar için hazırlanacak /öğrenci imzalayacak Bölüm Koordinatörü imzalayacak 2- Öğrenci Başvuru Formu

Detaylı

T.C SELÇUK ÜNİVERSİTESİ Farabi Kurum Koordinatörlüğü Anlaşmalar Birimi İş Akış Süreci

T.C SELÇUK ÜNİVERSİTESİ Farabi Kurum Koordinatörlüğü Anlaşmalar Birimi İş Akış Süreci T.C SELÇUK ÜNİVERSİTESİ Koordinatörlüğü İş Akış Süreci İş Akış Şeması Mevzuat Ve Anlaşma Olunan un Bölüm, ve Rektör Birimlerden ve programa dahil üniversitelerden gelen talepler BAŞLA İki üniversite koordinatörlüklerince

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Yrd. Doç. Dr. Erdem ÖZLÜK erdem.ozluk@yok.gov.tr Sunum Planı 1.Mevlana Değişim Programı 2.Mevlana Değişim Programı nın Amacı 3.Mevlana Öğrencisi 4.Diğer

Detaylı

Farabi Değişim Programı

Farabi Değişim Programı Farabi Değişim Programı Farabi Değişim Programı Nedir? Ne kadar sürer? Kimler başvurabilir? FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ İki yükseköğretim kurumu arasında üniversite rektörleri tarafından imzalanan

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA ÖĞRENCİ VE ÖĞRETİM ÜYESİ DEĞİŞİM PROGRAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA ÖĞRENCİ VE ÖĞRETİM ÜYESİ DEĞİŞİM PROGRAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA ÖĞRENCİ VE ÖĞRETİM ÜYESİ DEĞİŞİM PROGRAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Yükseköğretim Kurumları

Detaylı

T.C AKSARAY ÜNİVERSİTESİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C AKSARAY ÜNİVERSİTESİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C AKSARAY ÜNİVERSİTESİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu Yönergenin amacı, Aksaray Üniversitesi ve diğer Yükseköğretim Kurumları arasında

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON TOPLANTISI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON TOPLANTISI YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON TOPLANTISI 2018-2019 MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON SUNUMU Mevlana Değişim Programı Belgeler Burslar Konaklama, Ulaşım, Vize Diğer

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM DEĞİŞİM SÜRECİ

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM DEĞİŞİM SÜRECİ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM DEĞİŞİM SÜRECİ Bu broşürün içinde yer alan bilgiler ve yoruma açık hususlarda, Mevlana Değişim Programı Yönetmeliği, Mevlana

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Gel, gel, ne olursan ol yine gel, ister kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel, bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı değildir, yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine

Detaylı

Mevlana Değişim Programı Öğrenci Başvuru Koşulları:

Mevlana Değişim Programı Öğrenci Başvuru Koşulları: Mevlana Değişim Programı Öğrenci Başvuru Koşulları: 1. Aday öğrencinin örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı lisans veya yüksek lisans öğrencisi olması gerekmektedir. 2. Açık, dışarıdan,

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ 2017 Faaliyet Raporu Özeti Farabi Kurum Koordinatörlüğünce yürütülen hizmetlerle ilgili mevcut süreçler ve alt süreçlerin maddeler halinde

Detaylı

Farabi Kurum Koordinatörü: Doç. Dr. Işıl ÖZGEN.

Farabi Kurum Koordinatörü: Doç. Dr. Işıl ÖZGEN. Farabi Kurum Koordinatörü: Doç. Dr. Işıl ÖZGEN www.deu.edu.tr DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ARALIK 2016 FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR? Farabi Değişim Programı, karşılıklı anlaşması

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın başlatmış olduğu Mevlana Değişim

Detaylı

2010-2011 FARABİ ÖĞRENCİ VE ÖĞRETİM ÜYESİ DEĞİŞİM PROGRAMI

2010-2011 FARABİ ÖĞRENCİ VE ÖĞRETİM ÜYESİ DEĞİŞİM PROGRAMI 2010-2011 FARABİ ÖĞRENCİ VE ÖĞRETİM ÜYESİ DEĞİŞİM PROGRAMI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI Farabi Programı Protokol Öğrenci Değişimi Öğretim Üyesi Değişimi Farabi Koordinatörleri Faaliyet Takvimi FARABİ DEĞİŞİM

Detaylı

MEHMET AKĠF ERSOY ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ VE ÖĞRETĠM ÜYESĠ FARABĠ DEĞĠġĠM PROGRAMINA ĠLĠġKĠN YÖNERGE. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEHMET AKĠF ERSOY ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ VE ÖĞRETĠM ÜYESĠ FARABĠ DEĞĠġĠM PROGRAMINA ĠLĠġKĠN YÖNERGE. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEHMET AKĠF ERSOY ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ VE ÖĞRETĠM ÜYESĠ FARABĠ DEĞĠġĠM PROGRAMINA ĠLĠġKĠN YÖNERGE BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Mehmet Akif Ersoy

Detaylı

BaĢvuran. Kabul Edilen. Giden. Gelen

BaĢvuran. Kabul Edilen. Giden. Gelen Aralık 2012 1. ABANT ĠZZET BAYSAL ÜNĠVERSĠTESĠ 2. ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ 3. GAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ 4. KMARAġ SÜTÇÜ ĠMAM ÜNĠV. 5. KARABÜK ÜNĠVERSĠTESĠ 6. KOCAELĠ ÜNĠVERSĠTESĠ 7. KARADENĠZ TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA EXCHANGE PROGRAM Mevlana Değişim Programı Nedir? Mevlana Değişim Programı, Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni vizyonu çerçevesinde yurt içinde eğitim veren yükseköğretim

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI 2017-2018 BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN Farabi Değişim neden önemli? «programdan faydalananlara sağladığı bireysel katkılar dışında yükseköğretim kurumları arasındaki

Detaylı

201../201.. AKADEMİK YILI ADAY ÖĞRENCİ BAŞVURU FORMU

201../201.. AKADEMİK YILI ADAY ÖĞRENCİ BAŞVURU FORMU Gitmek istediğiniz akademik yılına ait tarihleri giriniz. Örneğin (2014/2015) CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ 201../201.. AKADEMİK YILI ADAY ÖĞRENCİ BAŞVURU FORMU Fotoğraflarınız açık ve net olmalıdır. Fotoğrafsız

Detaylı

Doç. Dr. Tolga DEMİRBAŞ. Uludağ Üniversitesi Farabi Kurum Koordinatörü

Doç. Dr. Tolga DEMİRBAŞ. Uludağ Üniversitesi Farabi Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Tolga DEMİRBAŞ Uludağ Üniversitesi Farabi Kurum Koordinatörü 03 Mayıs 2016 FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI Türkiye deki yükseköğretim kurumları arasında ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde

Detaylı

T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİANSYON OFİSİ

T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİANSYON OFİSİ T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİANSYON OFİSİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2019 2020 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ BAŞVURU VE SEÇİM KRİTERLERİ

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI Farabi Değişim Programı olarak adlandırılan Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı, Üniversite ve Yüksek Teknoloji Enstitüleri

Detaylı

dönemde ve tez önerisi savunmasına girilmesi gereken dönemde programdan faydalanamazlar.

dönemde ve tez önerisi savunmasına girilmesi gereken dönemde programdan faydalanamazlar. Mevlana 2015-2016 Akademik Yılı Öğrenci Başvuruları 2015-2016 AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ SEÇİMİ BAŞLAMIŞTIR Başvuru Koşulları: 1. Lütfen ilanı sonuna kadar okuyunuz. 2. Yurtdışındaki

Detaylı

Rektörlük İlgili Rektör Yardımcısı

Rektörlük İlgili Rektör Yardımcısı Rektörlük İlgili Rektör Yardımcısı Ulusal ve Uluslararası Eğitim İşbirliği Genel Koordinatörlüğü (UEİGK) Genel Koordinatör Prof. Dr. Timurhan GÜR Farabi Programı Kurum Koordinatörlüğü Kurum Koordinatörü:

Detaylı

T. C. KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ ERASMUS ÖĞRENCĠ - PERSONEL DEĞĠġĠMĠ YÖNERGESĠ AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR

T. C. KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ ERASMUS ÖĞRENCĠ - PERSONEL DEĞĠġĠMĠ YÖNERGESĠ AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR T. C. KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ ERASMUS ÖĞRENCĠ - PERSONEL DEĞĠġĠMĠ YÖNERGESĠ Amaç AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR MADDE 1 (1) Bu yönerge, Kilis 7 Aralık Üniversitesi öğrencileri ile akademik ve idari personelin

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı KABUL ALAN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı KABUL ALAN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2018-2019 Akademik Yılı KABUL ALAN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER 2018 2019 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı gelen ve giden öğrenci ile gelen öğretim üyesi listeleri

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR? Yurt içinde eğitim veren yüksek öğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yüksek öğretim kurumları arasında öğretim elemanı ve öğrenci değişimini

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR? Yurt içinde eğitim veren Yükseköğretim Kurumları ile yurt dışında eğitim veren Yükseköğretim Kurumları arasında öğretim elemanı ve öğrenci değişimini

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI Farabi Değişim Programı olarak adlandırılan Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı, Üniversite ve Yüksek Teknoloji Enstitüleri

Detaylı

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ SERBEST DOLAŞIM (FREE MOVER) YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel Esaslar

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ SERBEST DOLAŞIM (FREE MOVER) YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel Esaslar ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ SERBEST DOLAŞIM (FREE MOVER) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel Esaslar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Erasmus veya Mevlana gibi

Detaylı

T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönerge nin amacı, Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Diğer Yükseköğretim

Detaylı

Dış İlişkiler Ofisi Erasmus+ Programı Koordinatörlüğü

Dış İlişkiler Ofisi Erasmus+ Programı Koordinatörlüğü Dış İlişkiler Ofisi Erasmus+ Programı Koordinatörlüğü Avrupa Komisyonu (ec.europa.eu) Ulusal Ajanslar (www.ua.gov.tr) Ulusal Erasmus + ofisleri (erasmus.beun.edu.tr) Yerleştirildiğin üniversitenin web

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ Mevlana Değişim Programı Nedir? Küreselleşen dünyada herhangi bir coğrafi ve etnik sınır olmaksızın diploma denkliği

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim

Detaylı

PROJE TABANLI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İŞ AKIŞ PLANI

PROJE TABANLI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İŞ AKIŞ PLANI PROJE TABANLI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İŞ AKIŞ PLANI Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı İş Akış Planında Aşağıdaki Adımlar Adnan Menderes Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğüne bağlı

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI. Tanıtım

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI. Tanıtım FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI Tanıtım Sunumun İçeriği 1. Farabi Nedir? 2. Kapsamı 3. Nitelikleri 4. Araçları 5. Oluşumu 6. Mali Yapısı Farabi Değişim Programı 2 Farabi Nedir? "Farabi Değişim Programı" olarak

Detaylı

YÖNETMELİK. e) Mevlana Değişim Programı öğrencisi: Mevlana Değişim Programına katılan öğrenciyi,

YÖNETMELİK. e) Mevlana Değişim Programı öğrencisi: Mevlana Değişim Programına katılan öğrenciyi, 23 Ağustos 2011 SALI Resmî Gazete Sayı : 28034 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: YÖNETMELİK MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1

Detaylı

Farabi Değişim Programı NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ

Farabi Değişim Programı NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 1 Farabi Değişim Programı NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Giden Öğrenci Evrakları 2 Farabi Değişim Programı Kapsamında Giden Öğrencilerin Doldurmakla Yükümlü Olduğu

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI KOORDİNATÖRLERİMİZ İÇİN

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI KOORDİNATÖRLERİMİZ İÇİN FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI 2017-2018 BİLGİLENDİRME TOPLANTISI KOORDİNATÖRLERİMİZ İÇİN Farabi Değişim Programı Kurum Koordinasyon Ofisi Protokolleri hazırlamak/yenilemek Başvuru/değerlendirme işlemlerini yürütmek

Detaylı

ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR

ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR Seçim öncesi başvuru işlemleri 1. Erasmus yabancı dil sınavının başvuru tarihlerini takip etmek. 2. Yabancı dil sınavına girmek.

Detaylı

Yüksek Öğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı

Yüksek Öğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı Yüksek Öğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı Sunumun İçeriği 1. Yasal Dayanakları 2. Kapsamı 3. Özellikleri 4. Araçları 5. Organizasyonu 6. Bileşenleri 7. Mali Yapısı Farabi

Detaylı

Erasmus öğrencisi olmak için Üniversitemiz, her yıl başvuru süresi belirlemektedir. Bu süre içerisinde öğrenciler Erasmus Ofisine başvuru yapmaktadır.

Erasmus öğrencisi olmak için Üniversitemiz, her yıl başvuru süresi belirlemektedir. Bu süre içerisinde öğrenciler Erasmus Ofisine başvuru yapmaktadır. Erasmus öğrencisi olmak için nasıl başvurabilirim? Erasmus öğrencisi olmak için Üniversitemiz, her yıl başvuru süresi belirlemektedir. Bu süre içerisinde öğrenciler Erasmus Ofisine başvuru yapmaktadır.

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERİSTESİ 2015-2015 Akademik Yılı Farabi Değişim Programı Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı

CELAL BAYAR ÜNİVERİSTESİ 2015-2015 Akademik Yılı Farabi Değişim Programı Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı CELAL BAYAR ÜNİVERİSTESİ 2015-2015 Akademik Yılı Farabi Değişim Programı Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı İÇİNDEKİLER Farabi değişim programı nedir? Kimler Faydalanabilir? Öğrencinin hazırlaması

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim

Detaylı

Cumhuriyet Üniversitesi İLETİŞİM FAKÜLTESİ Kamu Hizmet Standartları Tablosu

Cumhuriyet Üniversitesi İLETİŞİM FAKÜLTESİ Kamu Hizmet Standartları Tablosu Sıra No Hizmetin Adı Başvuruda İstenen Belgeler ve Süreçleri 1 Lisans Programlarına Kayıt için Kontenjanların Belirlenmesi, Ön Koşullar ve Duyurular 2 Öğrenci Kabulü 3 Kesin Kayıt İşlemleri 1 Fakülte Yönetim

Detaylı

FARABĠ ÖĞRENCĠ DEĞĠġĠM PROGRAMI DeğiĢim Öğrencisi BaĢvuru ve Kabul Süreci

FARABĠ ÖĞRENCĠ DEĞĠġĠM PROGRAMI DeğiĢim Öğrencisi BaĢvuru ve Kabul Süreci FARABĠ ÖĞRENCĠ DEĞĠġĠM PROGRAMI DeğiĢim Öğrencisi BaĢvuru ve Kabul Süreci Farabi ile Gelen DeğiĢim Öğrencileri: Sevgili Öğrencimiz, Öncelikle Üniversitemizi tercih ettiğiniz için teşekkür eder, eğitim

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı Bahar Dönemi KABUL ALAN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı Bahar Dönemi KABUL ALAN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2018-2019 Akademik Yılı Bahar Dönemi KABUL ALAN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER 2018 2019 Akademik Yılı Bahar Dönemi, Mevlana Değişim Programı gelen ve giden öğrenci ile gelen

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı Giden Öğrenci Başvuru Duyurusu

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı Giden Öğrenci Başvuru Duyurusu ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI 2018-2019 Akademik Yılı Giden Öğrenci Başvuru Duyurusu Farabi Değişim Programı kapsamında, 2018-2019 Akademik

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERİSTESİ Akademik Yılı Farabi Değişim Programı Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı 10 MAYIS 2017

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERİSTESİ Akademik Yılı Farabi Değişim Programı Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı 10 MAYIS 2017 MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERİSTESİ 2017-2018 Akademik Yılı Farabi Değişim Programı Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı 10 MAYIS 2017 İÇİNDEKİLER Farabi değişim programı nedir? Kimler Faydalanabilir? Öğrencinin

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Akademik Yılı Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Değişim Programı Gelen Öğrenci Değişim Süreci

Akdeniz Üniversitesi Akademik Yılı Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Değişim Programı Gelen Öğrenci Değişim Süreci Akdeniz Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Değişim Programı Gelen Öğrenci Değişim Süreci Resmi Adı Mevlana Kurum Kodu Rektör Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Akademik Yılı Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Değişim Programı Gelen Öğrenci Değişim Süreci

Akdeniz Üniversitesi Akademik Yılı Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Değişim Programı Gelen Öğrenci Değişim Süreci Akdeniz Üniversitesi 2018-2019 Akademik Yılı Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Değişim Programı Gelen Öğrenci Değişim Süreci Resmi Adı Mevlana Kurum Kodu Rektör Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör

Detaylı

Erasmus Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı 24 MAYIS 2011

Erasmus Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı 24 MAYIS 2011 Erasmus Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı U L U S L A R A R A S I İ L İ Ş K İ L E R B İ R İ M İ 24 MAYIS 2011 Erasmus Programı nedir? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ DIŞİLİŞKİLER OFİSİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI Koordinatörler Toplantısı 11 Kasım 2009 Uzm. Aysel ÇATAL Programın Yasal Çerçevesi 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu 2547 Sayılı Kanunda değişiklik

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMI

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMI KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMI Lisansüstü Programlara Başvurularının Alınması Mülakat Sınavına Girmeye Hak Kazanan Öğrenci

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ. Koordinatör

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ. Koordinatör Koordinatör Selçuk Üniversitesi Rektörü /Rektör Yardımcıları Koordinatörlük Personeli Koordinatörlüğün vizyon ve misyonu doğrultusunda, etkenlik ve verimlilik ilkelerine uygun olarak faaliyetleri planlamak,

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ 2013 2014 Farabi Değişim Dönemi Giden Öğrenci BilgilendirmeToplantısı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ 2013 2014 Farabi Değişim Dönemi Giden Öğrenci BilgilendirmeToplantısı CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ 2013 2014 Farabi Değişim Dönemi Giden Öğrenci BilgilendirmeToplantısı İÇİNDEKİLER Farabi değişim programı nedir? Kimler Faydalanabilir? Öğrencinin hazırlaması gereken belgeler

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI 1. Mevlana Değişim Programı Hakkında Genel Bilgiler: M evlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim

Detaylı

Doç. Dr. Tolga DEMİRBAŞ. Uludağ Üniversitesi Farabi Kurum Koordinatörü

Doç. Dr. Tolga DEMİRBAŞ. Uludağ Üniversitesi Farabi Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Tolga DEMİRBAŞ Uludağ Üniversitesi Farabi Kurum Koordinatörü 02 Mayıs 2018 FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI Türkiye deki yükseköğretim kurumları arasında ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde

Detaylı

İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ

İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, İzmir Bakırçay Üniversitesine özel öğrenci kabulüne ve İzmir Bakırçay

Detaylı

T.C.BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMININ YÜRÜTÜLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

T.C.BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMININ YÜRÜTÜLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR T.C. BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMININ YÜRÜTÜLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç- Tanımlar- Dayanak Amaç Madde 1 (1) Bu düzenlemenin amacı, Erasmus+ Programı ile ilgili

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU SIRA NO TAMAMLANMA 1 in Fakülte web sayfası e Belge-Bilgi üzerinden istedikleri belgelerin Sağlama Hizmetlerinin (öğrenci belgesi, transkript,

Detaylı

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER VE AB KOORDİNASYON BİRİMİ MEVLANA KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER VE AB KOORDİNASYON BİRİMİ MEVLANA KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER VE AB KOORDİNASYON BİRİMİ MEVLANA KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2017 2018 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ İLANI Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı

Detaylı

T.C KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ

T.C KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ T.C KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ Dayanak Madde 1-Kadir Has Üniversitesi Çift Anadal Programı Yönergesi, Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında

Detaylı

İNGİLİZ DİLBİLİMİ BÖLÜMÜ. Yan Dal, Farabi, Mevlana Programları Tanıtımı. Doç. Dr. Emine Yarar

İNGİLİZ DİLBİLİMİ BÖLÜMÜ. Yan Dal, Farabi, Mevlana Programları Tanıtımı. Doç. Dr. Emine Yarar İNGİLİZ DİLBİLİMİ BÖLÜMÜ Yan Dal, Farabi, Mevlana Programları Tanıtımı Doç. Dr. Emine Yarar Yan Dal Programı Yan Dal Programı nedir? Yarı-yıl sistemine sahip Üniversitemizdeki diğer bölümlerden belli sayıda

Detaylı

Mevlana Kimdir Mevlana Değişim Programı Mevlana Değişim Programı nın Amacı Mevlana Öğrencisi... 5

Mevlana Kimdir Mevlana Değişim Programı Mevlana Değişim Programı nın Amacı Mevlana Öğrencisi... 5 2 İÇİNDEKİLER Mevlana Kimdir... 4 Mevlana Değişim Programı... 4 Mevlana Değişim Programı nın Amacı... 4 Mevlana Öğrencisi... 5 Mevlana Değişim Programına Kimler Katılabilir, Kimler Katılamaz?... 5 Mevlana

Detaylı

11 Mart 2011 Farabi Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı Akdeniz Üniversitesi

11 Mart 2011 Farabi Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı Akdeniz Üniversitesi HOŞGELDİNİZ! 11 Mart 2011 Farabi Değişim Programı 2011-2012 1. Bilgilendirme Toplantısı Akdeniz Üniversitesi 1.-Tanışma (10 Dakika) 2.-Farabi Değişim Programı 3.-Başvuru değerlendirme (15 Dk.) 4.-Protokol

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. Öğr. Gör. Berna Nilgün ÖZGÜRSOY URAN Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Farabi Kurum Koordinatörü

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. Öğr. Gör. Berna Nilgün ÖZGÜRSOY URAN Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Farabi Kurum Koordinatörü FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Öğr. Gör. Berna Nilgün ÖZGÜRSOY URAN Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Farabi Kurum Koordinatörü FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 2018-2019 FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Öğr.Gör. Emel KAHRAMAN Tuba AKSAKAL DİKİCİ 03.05.2018, Antalya Bugüne Kadar Neler Yaptık? 01-15 Mart 2018 tarihleri arasında başka üniversitelere

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Hareketlilik Yönergesi

GAZİ ÜNİVERSİTESİ Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Hareketlilik Yönergesi GAZİ ÜNİVERSİTESİ Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Hareketlilik Yönergesi Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu yönergenin amacı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında yer alan

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ. Avrupa Birliği Erasmus+ Ana Eylem 1: Bireylerin Öğrenme Hareketliliği (KA 103) Yönergesi

GAZİ ÜNİVERSİTESİ. Avrupa Birliği Erasmus+ Ana Eylem 1: Bireylerin Öğrenme Hareketliliği (KA 103) Yönergesi Amaç ve Kapsam Madde 1. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Avrupa Birliği Erasmus+ Ana Eylem 1: Bireylerin Öğrenme Hareketliliği (KA 103) Yönergesi Bu yönergenin amacı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında

Detaylı

2014-2015 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU

2014-2015 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU 2014-2015 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU ERASMUS SÜRECİ ERASMUS SEÇİMİ İLK AŞAMA: KARŞI ÜNİVERSİTEYE BAŞVURU EVRAKLARI KABUL MEKTUBU KABUL SONRASI TESLİM EDİLECEK BELGELER

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) ÖĞRENCİ İŞLERİ 1 Öğrenci Belgesi, Transkript, Askerlik Belgesi,

Detaylı

AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI

AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI 2018-2019 AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI Başvuru Koşulları: 1. Mevlana Değişim Programı kapsamında öğrenci değişimine İnönü Üniversitesinde örgün eğitim programlarına kayıtlı

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. Öğr. Gör. Berna Nilgün ÖZGÜRSOY URAN Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Mevlana Kurum Koordinatörü

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. Öğr. Gör. Berna Nilgün ÖZGÜRSOY URAN Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Mevlana Kurum Koordinatörü MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Öğr. Gör. Berna Nilgün ÖZGÜRSOY URAN Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Mevlana Kurum Koordinatörü MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim

Detaylı

Kamu Hizmet Standartları Tablosu

Kamu Hizmet Standartları Tablosu SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Yeni Öğrenci Kabulü Kayıt (Meslek Yüksekokulumuzda yapılmaktadır) Lise Diplomasının aslı veya geçici mezuniyet belgesinin aslı

Detaylı

1. Eşleştirme listelerinin ilanından sonra Uluslararası İlişkiler Ofisi, yerleşen öğrenci adaylarını

1. Eşleştirme listelerinin ilanından sonra Uluslararası İlişkiler Ofisi, yerleşen öğrenci adaylarını DEĞİŞİM SÜRECİ Yerleşen Öğrencilerin Hazırlık Süreci 1. Eşleştirme listelerinin ilanından sonra Uluslararası İlişkiler Ofisi, yerleşen öğrenci adaylarını gidecekleri karşı kuruma e-posta yoluyla bildirir.

Detaylı

BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIM TAKVİMİ. TEZSİZ YÜKSEK LİSANS Başlangıç Bitiş

BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIM TAKVİMİ. TEZSİZ YÜKSEK LİSANS Başlangıç Bitiş (11.01.2018 tarihli, 85 sayılı Senato toplantısının 6 nolu karar ekidir.) EK: 5 20172018 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIM TAKVİMİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS Başlangıç Bitiş Adayların Programlara

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) ÖĞRENCİ İŞLERİ 1 Öğrenci Belgesi, Transkript, Askerlik Belgesi,

Detaylı

Erasmus programından öğrenci statüsünde bir kereden fazla yararlanamazsınız.

Erasmus programından öğrenci statüsünde bir kereden fazla yararlanamazsınız. Erasmus öğrencisi olmak için nasıl başvurabilirim? Erasmus öğrencisi olmak için Üniversitemiz, her yıl başvuru süresi belirlemektedir. Bu süre içerisinde öğrenciler online olarak Erasmus Ofisine başvuru

Detaylı

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI YÖNERGESİ

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI YÖNERGESİ IĞDIR ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 Amaç (1) Bu yönergenin amacı Yüksek Öğretim Kurulu değişim programlarına

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULUNDA ÜNİVERSİTEMİZDEN DERS ALACAK BAŞKA YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU ÖĞRENCİLERİNİN YAPACAĞI İŞLEMLER VE FORMLAR YAZ ÖĞRETİMİ TAKVİMİ Ücret Ödeme

Detaylı