TESPO TÜKETİM MALLARI TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TESPO TÜKETİM MALLARI TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI"

Transkript

1 TESPO TÜKETİM MALLARI TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU KARARI KARAR NO : ( 13 ) KARAR TARİHİ : KARARIN ÖZETİ: Şirketin Temsiline ait İç Yönergenin görüşülmesi hk. KARARIN METNİ: Şirketin temsil ve ilzamına ilişkin iç yönergenin aşağıdaki şekli ile kabulüne karar vermişlerdir. YÖNETİM KURULU BAŞKANI YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI TURGUT AYKER CENGİZ AYKER T.C. : T.C. : ÜYE ÜYE MEHMET VEDAT AYKER İKBAL AYKER ERDİNÇ T.C. : T.C. :

2 TESPO TÜKETİM MALLARI SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ TÜRK TİCARET KANUNU 367/371. MADDELERİ UYARINCA TANZİM EDİLEN ŞİRKETİN TEMSİL VE İLZAMINA İLİŞKİN İÇ YÖNERGE Zafer Mahallesi Atatürk Caddesi No:184 Kaynaklar Buca-İzmir adresinde faaliyet gösteren, İzmir Ticaret Sicil Müdürlüğü nün MERKEZ K sicil numarasında kayıtlı, Tespo Tüketim Malları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi nin temsil ve ilzamı ile Türk Ticaret Kanunu nun 371/7 Maddesi uyarınca şirkete hizmet akdi ile bağlı olan çalışanların yetkilerine ve yetki kısıtlamalarına ilişkin olarak işbu iç yönergeyi tanzim etmiştir. İşbu İç Yönerge Ticaret Sicili nezdinde tescil ve ilzam edilecek olup, şirketin temsil ve ilzamında işbu belge kapsamında hareket edilecektir. İçindekiler: Amaç, Dayanak ve Tanımlamalar Organizasyon, Yetki ve Sorumlulukların Tanımı İmza Yetkileri Yönergenin Yürürlüğe Girişi ve Değiştirilmesi AMAÇ, DAYANAK VE TANIMLAR: Amaç: Bu iç yönergenin amacı, Tespo Tüketim Malları Ticaret ve Sanayi A.Ş. nin Yönetim Kurulu na ait Temsil ve Yönetim Yetkilerinin ne şekilde ve kimlere devredildiğini düzenlemek ve bu devir sonucu ortaya çıkan yetki ve sorumlulukları belirlemektir. Dayanak: Bu İç Yönerge Türk 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu, ilgili diğer düzenlemeler ve Şirket Ana Sözleşmesi ne dayanarak hazırlanmıştır. Tanımlar: Bu iç yönergede geçen; Şirket, Tespo Tüketim Malları Ticaret ve Sanayi A.Ş. ni, Kanun, 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu nu ifade eder. Organizasyon: Şirket in temsil ve yönetim yetki ve sorumluluğuna sahip olan çalışanlarını içeren organizasyonu ve bu kişilerin yetki ve sorumlulukları aşağıdaki gibidir: Yönetim Kurulu: Yönetim Kurulu şirketin en üst yönetim organıdır. Bir başkan ve üç üyeden oluşur. Yönetim Kurulu kanunlar ve şirket ana sözleşmesi ile Genel

3 Kurul yetkisine bırakılmış olanlar dışında şirket ile ilgili her türlü kararı alma yetkisine sahiptir. Yönetim Kurulu, aşağıda yazılı konularda yönetim yetkisini ve sorumluluğunu, organizasyonda belirtilen yöneticilere devretmiştir. Genel Müdür Yardımcıları: Yönetim Kurulu na bağlıdırlar. Kendilerine bağlı Bölüm Müdürlüklerinin yönetim sorumlusudurlar. Bu bölümlerdeki faaliyetlerin mevcut mevzuat ve şirket kurallarına uyumlu olarak yürütülmesinden yetkili ve sorumludurlar. Bölüm Müdürleri: Bölüm Müdürleri, Genel Müdür yardımcıları tarafından belirlenen görev ve sorumlulukları içerisinde şirketin olağan faaliyetlerini yürütürler. Kendi sorumluluk alanlarında yürütülen faaliyetlerin mevcut mevzuata ve şirket kurallarına uygunluğunu sağlamak ve bunu denetlemekle şirkete ve üçüncü şahıslara karşı sorumludurlar. Mağazalar Müdürü: Bölge Müdürleri ve Mağaza Müdürleri kendisine bağlıdır. Mağazalarımızda yürütülen tüm faaliyetlerin kanunlar ve mevzuata uygun olmasından yetkili ve sorumludur. Mağazalarımızda çalışanlarımızın iş kazası ve meslek hastalıklarının korunması için gereken tedbirlerin alınmasından, bu tedbirlerin denetlenmesinden sorumludur. Genel Müdür Yardımcılarından bir tanesine bağlı olarak çalışır. Yatırımlar ve İdari İşler Müdürü: Şirketimizin tüm yeni yatırımlarının koordine edilmesinden ve idari işlerinin yürütülmesinden yetkili ve sorumludur. Yeni yatırımların ve idari işlerin mevcut mevzuata ve şirket kurallarına tam uyum içerisinde yürütülmesinde sorumludur. Yeni yatırımları ve idari işleri yürütürken çalışanlarımızın iş kazası ve meslek hastalıklarından korunması için gerekli tedbirlerin alınmasında sorumludur. Genel Müdür Yardımcılarından bir tanesine bağlı olarak çalışır. Reklam ve Tanıtım Müdürü: Şirketimizin tüm reklam ve tanıtım faaliyetlerinin yürütülmesinden yetkili ve sorumludur. Bu reklam ve tanıtım faaliyetlerini yürütürken mevcut kanunlar ve mevzuata ve şirket kurallarına uyulmasından sorumludur. Genel Müdür Yardımcılarından bir tanesine bağlı olarak çalışır. Satınalma Müdürü: Şirketimizin tekrar satmak üzere satın aldığı tüm ticari emtianın tedarikçilerden en uygun koşullar ile satın alınmasından ve satış fiyatlarının şirket politikaları ve hedefleri çerçevesinde belirlenmesinden yetkili ve sorumludur. Bu faaliyetleri yürütürken mevcut yasa ve mevzuata ve şirket kurallarına uymakla sorumludur. Genel Müdür Yardımcılarından bir tanesine bağlı olarak çalışır.

4 İnsan Kaynakları Müdürü: Şirketimizin tüm insan kaynakları faaliyetlerinden yetkili ve sorumludur. Öncelikle şirketimizin İş Kanunu na ve ilgili mevzuata uygun çalışması için gerekenlerin yapılması ve yaptırılmasından sorumludur. İş kazası ve meslek hastalıklarının önlenmesi için, bu konuda sorumlu olan diğerleri ile işbirliği ile çalışmak sorumluluğundadır. İşyerlerimizde iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine uyulup uyulmadığı, kanuni mecburiyetlerin yerine getirilip getirilmediğinin izlenmesi, denetlenmesi ve uygunsuzlukların giderilmesi konusunda İnsan Kaynakları Müdürümüz yetkili ve sorumludur. Genel Müdür Yardımcılarından bir tanesine bağlı olarak çalışır. Bilgi İşlem Müdürü: Şirketimizin bilgi teknolojilerini ilgilendiren tüm işlerinden yetkili ve sorumludur. Şirket verilerinin gizliliğini, müşteri bilgilerinin gizliliğini temin etmekle sorumludur. Şirketimiz bilgi işlem sistemine dışarıdan veya içeriden yapılabilecek siber saldırı, dolandırıcılık ve suiistimallerin engellenmesinden sorumludur. Bilgi İşlem konusunda mevcut ve çıkacak mevzuatın izlenmesi ve şirketimizin bunlara tam uygun olarak çalışmasını temin etmek Bilgi İşlem Müdürü nün sorumluluğundadır. Genel Müdür Yardımcılarından bir tanesine bağlı olarak çalışır. Muhasebe, Finansman Müdürü: Şirketimizin muhasebe kayıtlarının kanunlar ve mevzuata tam uygunluk içerisinde yapılmasından ve nakit akışının yönetilmesinden yetkili ve sorumludur. Şirketimizin mali mevzuata tam uyumlu çalışmasını sağlamak için gereken tüm tedbirleri almakla, bu konuda ortaya çıkabilecek her türlü riski ve aksaklığı anında bağlı bulunduğu Genel müdür Yardımcısına rapor etmekle sorumludur. Genel Müdür Yardımcılarından bir tanesine bağlı olarak çalışır. Denetleme Müdürü: Şirketimizin muhasebe kayıtlarının kanunlar ve mevzuata tam uygunluk içerisinde yapıldığının denetlenmesinden, tüm muhasebe hesaplarının mutabakatından yetkili ve sorumludur. Hem şirket içi hem de şirket dışından gelebilecek suiistimal ve sahtekarlık risklerini izleyerek, denetleyerek önlemek ve anında raporlama ile sorumludur. Doğrudan Yönetim Kuruluna bağlı olarak çalışır ve rapor verir. Bölge Müdürleri: Kendilerine bağlı mağazaların kanunlar, mevzuat ve şirket kuralları çerçevesinde çalışmasından yetkili ve sorumludurlar. Bölgelerinde bulunan mağazalarda şirket hedeflerinin gerçekleştirilmesinden sorumludurlar. Ayrıca yine bölgelerinde bulunan mağazalarda iş kazası ve meslek hastalıklarının engellenmesi için gereken tedbirlerin alınması ve ilgili kanunlar ve mevzuata uyulmasından sorumludurlar. Bölge Müdürleri, Mağazalar Müdürü ne bağlı olarak çalışırlar.

5 Mağaza Müdürleri: Mağaza Müdürleri, ya ilgili Bölge Müdürü ne bağlı olarak, ya da doğrudan Mağazalar Müdürü ne bağlı olarak çalışırlar. Müdürü oldukları mağazanın kanunlar,mevzuat ve şirket kurallarına tam uygunluk içerisinde çalışmasından ve şirket hedeflerini gerçekleştirilmesinden yetkili ve sorumludurlar. Mağazasından çalışan personelin iş kazası ve meslek hastalıklarının önlenmesi ile ilgili tedbirlerin alınmasından sorumludurlar. İşyerinde alınan iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine uyulup uyulmadığının izlenmesi, denetlenmesi ve uygunsuzlukların giderilmesinden sorumludurlar. Mağazalarından kanunlar ve mevzuata uygun belgeler düzenlenerek satış yapılmasından yetkili ve sorumludurlar. Düzenlenen bu satış belgelerinin doğru özel veya tüzel kişiye düzenlenmesinden ve satılan ürünlerin doğru kişi veya kişilere teslim edilmesinden sorumludurlar. İMZA YETKİLİLERİ: Birinci Derece İmza Yetkileri: Şirketimizin iştigal konularına giren ve maksadına uygun işlerde şirketi ilzam edecek ve taahhüt altına sokacak kayıtsız şartsız ve istisnasız her türlü evrakı birinci derece imza yetkisine sahip İKİ KİŞİ, şirket unvanı altında MÜŞTEREKEN imza etmeye yetkilidirler. Özellikle, gayrimenkul alım ve satımları, şirketimiz aleyhine ipotek tesis ve fekki için tapu daireleri ve diğer ilgili dairelere verilecek evraklarda, borç senetlerinde, banka teminat mektuplarında, kredi sözleşmelerinde, kefalet verilmesinde birinci derecede imza yetkisine sahip İKİ KİŞİ, MÜŞTEREKEN imza etmeye yetkilidir. Şirketimizde yalnızca Yönetim Kurulu Üyeleri birinci derece imza yetkisine sahiptir. İkinci Derece İmza Yetkileri: Bunların haricindeki sair bilcümle alımlardan, borçların ve taahhütlerin edasından mütevellit tediyata ait çek, makbuz, talimat mektubu ile bu mahiyetteki her türlü belgede ve Türk Ticaret Kanununda tadat edilen kıymetli evrak ile kambiyo senetlerinin cirosunda ve birinci maddede sayılan mukavelenameler dışındaki anlaşmaların veya teyitlerinin tekemmülünde; vergi dairelerine, Sosyal Güvenlik Kurumuna verilecek beyannameler, resmi dairelere yollanacak mektup ve dilekçeleri, ithalat ve ihracat sebebiyle gümrük idareleri ile kambiyo ve bankalara verilecek taahhütname, beyanname vesaire gibi kâğıtlar ile resmi kuruluşlara gönderilecek yazılara, satışlardan ve bilcümle alacaklardan doğan tahsilata ait makbuzlarla kambiyo senetlerinin bankalara, başkalarına cirosunda, birinci derecede imza yetkisini haiz bir kişi ile ikinci derecede imza yetkisini haiz bir kişinin şirket ünvanı altında vaz edecekleri müşterek imzaları ile şirketi temsil ve ilzam etmeye yetkilidirler. Şirketimizde Genel Müdür Yardımcıları ikinci derece imza yetkisine sahiptir.

6 Üçüncü Derece İmza Yetkileri: Üçüncü derece imza yetkisi sahibi olan kişiler, yetkilisi oldukları Bölge ve/veya Mağazamız ile sınırlı olmak üzere, Sosyal Güvenlik Kurumu, Türk İş Kurumu, Bölge Çalışma Müdürlüğü, Vergi Daireleri, Emniyet Müdürlüğü, Trafik Şube Müdürlüğü, Ticaret Odası (Oy kullanma dahil), Ticaret Sicil Memurlukları, Belediye, Tedaş, Elektrik İdareleri ve Elektrik Dağıtım Şirketleri, Türk Telekom, ve diğer tüm resmi daireler nezdinde; temsile, işlemleri takibe, evrak, dosya takip ve neticelendirmeye, neticelerini almaya, keza şirketimiz adına bu mağazalarımız ile ilgili tanzim edilecek her türlü belgeleri elden teslim almaya, tahakkuk edecek her türlü harç ve vergileri ödemeye, fazla ödemeleri, hesabımıza yatırılmak üzere ilgili kurum veya kuruluşlardan geri almaya veya bunları müteakip ödemelere mahsup ettirmeye, telefon, modem cihazlarını bağlattırmaya ve naklettirmeye, elektrik, su aboneliği tesisine, tesis ve abone bedellerini ödemeye, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumunda temsile, bu kurumdan gerekli ruhsatları almaya, ruhsatları yenilemeye, yetkili olduğu mağazalarımız ile ilgili lehdarı ve hamili bulunduğumuz çek bedellerinin hesabımıza geçirilmek üzere bankaya tevdiine, yine lehdarı ve hamili bulunduğumuz çeklerin kısmen karşılıksız çıkması halinde, kısmi karşılığın ve muhatap bankanın garanti limiti dahilindeki miktarın hesabımıza geçirilmesi için çeklerin şirketimiz adına bankaya tevdiine yetkilidirler. Şirketimizde Mağazalar Müdürü, Bölge Müdürleri ve Mağaza müdürleri üçüncü derece imza yetkisine sahiptir. Yönergenin Yürürlüğe Girişi ve Değiştirilmesi: Bu yönerge şirketin Yönetim Kurulu kararı ile kabul olunmuştur, Ticaret Sicilinde tescil ve ilanı ile yürürlüğe girer. Yönergenin değiştirilmesi de aynı usul ile yapılacaktır.

TESPO TÜKETİM MALLARI TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU KARARI

TESPO TÜKETİM MALLARI TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU KARARI TESPO TÜKETİM MALLARI TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU KARARI KARAR NO : ( 18 ) KARAR TARİHİ : 03.06.2016 KARARIN ÖZETİ: Şirketin Temsiline ait İç Yönergede Yapılacak Değişiklikler. KARARIN

Detaylı

BANK OF TOKYO-MITSUBISHI UFJ TURKEY ANONİM ŞİRKETİ

BANK OF TOKYO-MITSUBISHI UFJ TURKEY ANONİM ŞİRKETİ EK-1 BANK OF TOKYO-MITSUBISHI UFJ TURKEY ANONİM ŞİRKETİ Türk Ticaret Kanunu nun 367nci Maddesi ile Banka Esas Sözleşmesi nin 18inci Maddesi Uyarınca 10/08/2015 Tarih ve 2 Sayılı Yönetim ve Temsil Yetkisinin

Detaylı

MM-YON-16/05/2018- İç Yönergesi. Creditwest Muhasebe Müdürlüğü. Creditwest Yönetim Kurulu

MM-YON-16/05/2018- İç Yönergesi. Creditwest Muhasebe Müdürlüğü. Creditwest Yönetim Kurulu Doküman No Hazırlayan Onaylayan MM-YON-16/05/2018- İç Yönergesi Creditwest Muhasebe Müdürlüğü Creditwest Yönetim Kurulu Yürürlük Tarihi 16.05.2018 Revizyon -No 5.0 1 İç Yönerge Tarih:16.05.2018 İç Yönerge

Detaylı

Yönetim Kurulu nun Temsil Yetkisinin Devrine İlişkin İç Yönerge

Yönetim Kurulu nun Temsil Yetkisinin Devrine İlişkin İç Yönerge Yönetim Kurulu nun Temsil Yetkisinin Devrine İlişkin İç Yönerge BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ VE DAYANAK Madde 1 Amaç ve Kapsam İşbu İç Yönergenin amacı Jantsa Jant Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu,

Detaylı

FİRMA SİCİL BİLGİLERİ

FİRMA SİCİL BİLGİLERİ FİRMA SİCİL BİLGİLERİ İSTANBUL TİCARET ODASI BİLGİ BANKASI Sicil No 269666/0 Firmanın dosyasında TAKYİDAT bulunmaktadır! Ünvan LAR İNŞAAT VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ KATAŞ İNŞAAT VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

Detaylı

AKİŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. / AKSGY [] 30.05.2013 15:38:34 AKİŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. AKİŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.

AKİŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. / AKSGY [] 30.05.2013 15:38:34 AKİŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. AKİŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. AKİŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. / AKSGY [] 30.05.2013 15:38:34 Özel Durum Açıklaması (Genel) 1 MEHMET AKTAŞ 2 NAİLE BANUHAN YÜRÜKOĞLU Muhasebe Müdürü Genel Müdür Yardımcısı AKİŞ GAYRİMENKUL YATIRIM

Detaylı

Y Ö N E T İ M K U R U L U K A R A R I

Y Ö N E T İ M K U R U L U K A R A R I Y Ö N E T İ M K U R U L U K A R A R I Toplantı Yeri Şirket Merkezi Toplantı Tarihi 22.03.2016 Karar No 2016-06 Kararın Konusu Toplantıya Katılanlar İç yönerge A. Haluk KORA, M. Reha KORA, Arkın KORA, Özay

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. MERAM BELEDİYESİ İŞLETME ve İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE

Detaylı

T.C. LÜLEBURGAZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI TESİSLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

T.C. LÜLEBURGAZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI TESİSLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER T.C. LÜLEBURGAZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI TESİSLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ Madde 1: Bu yönetmeliğin amacı Lüleburgaz Belediyesi Tesisler Müdürlüğü nün kuruluş,

Detaylı

KONYA ŞEKER SANAYİ VE TİCARET A.Ş.YÖNETİM KURULU TOPLANTISI Sayfa :1 TOPLANTI TARİHİ : 05.08.2013 TOPLANTI SAATİ : 17:00

KONYA ŞEKER SANAYİ VE TİCARET A.Ş.YÖNETİM KURULU TOPLANTISI Sayfa :1 TOPLANTI TARİHİ : 05.08.2013 TOPLANTI SAATİ : 17:00 KONYA ŞEKER SANAYİ VE TİCARET A.Ş.YÖNETİM KURULU TOPLANTISI Sayfa :1 TOPLANTIYA KATILANLAR: Başkan: Mustafa ZEREK Başkan Vekili: Ali TUNCEL Üye : Ali ATAİYİBİNER Üye : Merdan ÇALIŞKAN Üye : Ufuk DEMİR

Detaylı

PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ

PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ T.C. ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ AD SOYAD KADRO UNVANI GÖREVLERİ * GÖREV DEVRİ ** Belgin AKYÜZ Daire Başkanı V. Strateji Geliştirme Daire

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ VE KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR

BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ VE KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR RODA LİMAN DEPOLAMA VE LOJİSTİK İŞLETMELERİ ANONİM ŞİRKETİ NİN SINIRLI YETKİLİ ATANMASI ESAS VE USULLERİ HAKKINDA 20/09/2017 TARİHLİ VE 1 SAYILI YÖNETİM KURULU İÇ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ VE KAPSAM,

Detaylı

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı: İdarede 5018 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinde belirtilen görevleri yürüten birimi ifade eder.

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı: İdarede 5018 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinde belirtilen görevleri yürüten birimi ifade eder. MALİ İŞLEMLERİN SÜREÇ AKIM ŞEMASI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- Mali işlemlerin süreç ve akım şemasının amacı, Iğdır Üniversitesi harcama birimlerinin faaliyetlerinin

Detaylı

TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI MALİ DENETLEME VE SÖZLEŞMELER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI MALİ DENETLEME VE SÖZLEŞMELER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI MALİ DENETLEME VE SÖZLEŞMELER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu esasların amacı,

Detaylı

FİNANS FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. YÖNETİM KURULU İÇ YÖNERGESİ No:2

FİNANS FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. YÖNETİM KURULU İÇ YÖNERGESİ No:2 FİNANS FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. YÖNETİM KURULU İÇ YÖNERGESİ No:2 Madde 1-Amaç Ve Kapsam Bu iç yönergenin amacı Finans Finansal Kiralama Anonim Şirketi Yönetim Kurulu'nun yetki ve görev dağılımı ile çalışma

Detaylı

MLP SAĞLIK HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU KARARI

MLP SAĞLIK HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU KARARI T C. İSTAN BU L 39. NOTERLİĞİ Sırımcılar Sk.Köşe işhanı No: 17/1 Fatih/İSTANBUL Tel: {0212} 525 35 08 f R 0 1 Temmuz 2 0 1 5 t* ^ '*.n TERÜG\ ISTANBuUîJg»«=«' MLP SAĞLIK HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM

Detaylı

60 SERİ NOLU DAMGA VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI.

60 SERİ NOLU DAMGA VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI. 60 SERİ NOLU DAMGA VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI. 6728 Sayılı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Hakkında Kanun ile Damga Vergisi Kanunu nda bir takım düzenlemeler yapılmıştı. Bununla ilgili olarak 29.09.2016

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI RESTAURANT İŞLETMELERİ İŞLETİM VE DENETİM YÖNERGESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI RESTAURANT İŞLETMELERİ İŞLETİM VE DENETİM YÖNERGESİ Amaç DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI RESTAURANT İŞLETMELERİ İŞLETİM VE DENETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- İşbu yönergenin amacı,

Detaylı

.BANKASI..ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ NE

.BANKASI..ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ NE 1 Teminat mektupları ile ilgili olarak aşağıdaki gibi işlemler yapılmalıdır: ŞUAN TEİAŞ A DUY KAPSAMINDA TEMİNAT MEKTUBU OLANLARIN BANKAYA HİTABEN YAZACAĞI DİLEKCE ÖRNEĞİ.BANKASI..ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ NE Şubenizce

Detaylı

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER TARAFINDAN DÜZENLENMESİ GEREKEN SERBEST BÖLGE FAALİYET TASDİK RAPORU NA İLİŞKİN TEBLİĞ YAYIMLANDI

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER TARAFINDAN DÜZENLENMESİ GEREKEN SERBEST BÖLGE FAALİYET TASDİK RAPORU NA İLİŞKİN TEBLİĞ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 04.01.2010 / 9-1 YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER TARAFINDAN DÜZENLENMESİ GEREKEN SERBEST BÖLGE FAALİYET TASDİK RAPORU NA İLİŞKİN TEBLİĞ YAYIMLANDI ÖZET : 42 seri No lu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik

Detaylı

T.C. DERĠNCE BAġKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ

T.C. DERĠNCE BAġKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ T.C. DERĠNCE BAġKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanımlar, Yasal Dayanaklar Amaç MADDE 1 Bu yönetmelik Derince Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü nün

Detaylı

T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK TEPEBAŞI BELEDİYE MECLİSİNİN 01.09.2009 TARİH VE 107 SAYILI KARARI İLE KABUL EDİLMİŞTİR. T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı 1 / 6 DAĞITIM YERLERİNE İlgi : 26 08 2016 tarih ve 29813sayılı Resmi Gazete. İlgi Resmi Gazete'de yayımlanan 19.08.2016 tarih ve 6741 sayılı Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin Kurulması ile

Detaylı

(5) Değerlendirmeye alınabilecek nitelikteki başvurularda talep edilen toplam tarife

(5) Değerlendirmeye alınabilecek nitelikteki başvurularda talep edilen toplam tarife 25 Ocak 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28539 TEBLİĞ Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 20/12/2012

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI İMZA VE PARAF ADIMLARI

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI İMZA VE PARAF ADIMLARI 841.02.03.00 602.07.01.00 841.01.01.00 602.08.01.00 STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI İMZA VE PARAF ADIMLARI İÇ LARI DIŞ LAR 1 Performans Programının Hazırlanması 2-Sayıştay 3-4-Kalkınma Bakanlığı 5-6-Kamuoyu

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI. : Aboneliğin Güncelleştirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Taslağı.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI. : Aboneliğin Güncelleştirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Taslağı. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 26.09.2012 Karar No : 2012/DK-14/453 Gündem Konusu : Aboneliğin Güncelleştirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Taslağı. KARAR :Tüketici Hakları

Detaylı

'. f ~:~ ) ** Aslı sicil dosyasında bulunan ticaret sicil harcına ait makbuz bilgileri aşağıdadır. T.C. İSTANBUL TİCARET sicil MÜDÖRLUGU (KADIKÖY)

'. f ~:~ ) ** Aslı sicil dosyasında bulunan ticaret sicil harcına ait makbuz bilgileri aşağıdadır. T.C. İSTANBUL TİCARET sicil MÜDÖRLUGU (KADIKÖY) T.C. İSTANBUL TİCARET sicil MÜDÖRLUGU (KADIKÖY) 400578-2014 sicil NOMARASI 41603 TİCARET ÜNVANI ÜLKER BİsKÜVİ SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ TİCARİ MERKEzİ İSTANBUL ÜSKÜDAR BÜYÜKÇAMLICA, KISIKLI MAH.FERAH CAD.NO.1

Detaylı

T.C. TEPEBAŞI BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, TANIMLAR

T.C. TEPEBAŞI BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, TANIMLAR T.C. TEPEBAŞI BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, TANIMLAR Amaç MADDE 1-(1) Bu yönetmeliğin amacı; Tepebaşı Belediyesi

Detaylı

T.C. ERGENE BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. ERGENE BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. ERGENE BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler AMAÇ MADDE 1 1) Bu Yönetmeliğin amacı; Emlak ve İstimlâk

Detaylı

Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca Kooperatifler Ve Üst. Toplantılarına Sunacakları Yönetim Kurulu Yıllık Çalışma

Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca Kooperatifler Ve Üst. Toplantılarına Sunacakları Yönetim Kurulu Yıllık Çalışma 12.06.2008/95 KOOPERATĐFLER VE ÜST KURULUŞLARI YÖNETĐM KURULU ÜYELERĐNĐN GENEL KURUL TOPLANTILARINA SUNACAKLARI YÖNETĐM KURULU YILLIK ÇALIŞMA RAPORUNUN USUL VE ESASLARINA ĐLĐŞKĐN TEBLĐĞ YAYIMLANDI ÖZET

Detaylı

T.C. KORKUTELİ BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BÖLÜM I Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

T.C. KORKUTELİ BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BÖLÜM I Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler T.C. KORKUTELİ BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ Karar Tarihi : 06.11.2014 Karar No : 147 BÖLÜM I Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç MADDE 1 - Bu yönetmeliğin

Detaylı

42 Sıra No.lu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2010/01

42 Sıra No.lu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2010/01 İstanbul, 04.01.2010 42 Sıra No.lu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2010/01 31.12.2009 tarih ve 27449 (4. mükerrer) sayılı Resmi Gazete

Detaylı

T.C. YAKAKENT BELEDİYE BAĞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. YAKAKENT BELEDİYE BAĞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. YAKAKENT BELEDİYE BAĞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı, Mali Hizmetler Müdürlüğü nün

Detaylı

AKMERKEZ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A. İç Yönerge

AKMERKEZ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A. İç Yönerge KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU AKMERKEZ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A. İç Yönerge Özet Bilgi Şirketin 03 No.lu Yönetim Kurulu İç Yönergesinin ilanı hk. VP İç Yönerge KAMUYU AYDINLATMA

Detaylı

TEKİRDAĞ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ MARMARAEREĞLİSİ İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

TEKİRDAĞ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ MARMARAEREĞLİSİ İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 2 TEKİRDAĞ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ MARMARAEREĞLİSİ İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN ADI Nakil Olan Ticari Araçlarda İstenen Belgeler Unvan Değişikliği - Ad, Soyad Değişikliği

Detaylı

FAALİYET RAPORU 01.01.2012-31.03.2012

FAALİYET RAPORU 01.01.2012-31.03.2012 Sayfa No: 1 FAALİYET RAPORU 01.01.2012-31.03.2012 Sayfa No: 2 I. GİRİŞ 1. Raporun Dönemi: 01/01/2012 31/03/2012 2. Ortaklığın Ünvanı: Euro Portföy Yönetimi A.Ş. 3. Euro Portföy ve Tarihsel Gelişimi: Euro

Detaylı

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI KURULUŞ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI KURULUŞ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK VE TANIMLAR AMAÇ VE KAPSAM Madde 1: Bu

Detaylı

ARAÇ REHİN SÖZLEŞMESİ NDE GENEL İŞLEM KOŞULLARI KULLANILMASINI KABUL BEYANI

ARAÇ REHİN SÖZLEŞMESİ NDE GENEL İŞLEM KOŞULLARI KULLANILMASINI KABUL BEYANI ARAÇ REHİN SÖZLEŞMESİ NDE GENEL İŞLEM KOŞULLARI KULLANILMASINI KABUL BEYANI MÜŞTERİ/TC Kimlik No: MUHATAP : Vakıf Katılım Bankası A.Ş. Saray Mah. Dr. Adnan Büyükdeniz Cad. No:10 Ümraniye / İstanbul KONU

Detaylı

MALATYA TİCARET VE SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

MALATYA TİCARET VE SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU GENEL EVRAK TANZİMİ FAALİYET BELGESİ 5 TL YERLİ İSTEKLİ 5 TL YERLİ MALI BELGESİ 25 TL 1 TSOG BELGESİ 5 TL İFLAS VE KONKORDATO 7 TL VERGİ DAİRESİ VAKIFBANK HESABINA YATIRILACAKTIR ORTAKLAR PAY LİSTESİ 7

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi KOOPERATİF KURULUŞ Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 6102 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş olmakla beraber,

Detaylı

İÇİNDEKİLER. viii. ÖNSÖZ... v İÇİNDEKİLER... vii KISALTMALAR... xix

İÇİNDEKİLER. viii. ÖNSÖZ... v İÇİNDEKİLER... vii KISALTMALAR... xix viii İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... v İÇİNDEKİLER... vii KISALTMALAR... xix GİRİŞ I - KIYMETLİ EVRAK HUKUKUNUN KONUSU... 1 II - KIYMETLİ EVRAKTA HAK VE SENET KAVRAMLARI... 3 III - KIYMETLİ EVRAKIN MEVZUATIMIZDA

Detaylı

T.C. ÜSKÜDAR BELEDİYESİ KÜTÜPHANE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

T.C. ÜSKÜDAR BELEDİYESİ KÜTÜPHANE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç MADDE 1-(1) Bu Yönetmeliğin amacı; Üsküdar Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü nün kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını

Detaylı

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SATINALMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI MAL ALIMLARI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SATINALMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI MAL ALIMLARI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SATINALMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI MAL ALIMLARI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu

Detaylı

TOSB TAYSAD ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ TAPU VERME ESASLARI

TOSB TAYSAD ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ TAPU VERME ESASLARI TOSB TAYSAD ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ TAPU VERME ESASLARI (TOSB zaman içinde olabilecek mevzuat, karar ve uygulama değişikliklerine göre değişiklik veya yeniden düzenleme yapma hakkını saklı tutar) ÜYELERE

Detaylı

FİRMA SİCİL BİLGİLERİ

FİRMA SİCİL BİLGİLERİ FİRMA SİCİL BİLGİLERİ İSTANBUL TİCARET ODASI BİLGİ BANKASI Sicil No 370119/0 Takyidat bulunmamaktadır! Ünvan KALIP SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ KALIP METAL FORM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Eski

Detaylı

AKİŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU KARARI

AKİŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU KARARI AKİŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU KARARI Karar No : 2016/31 Karar Tarihi : 13.05.2016 Toplantının Gündem : Türk Ticaret Kanunu nun 367. maddesi uyarınca sınırlı yönetim ve

Detaylı

UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI TİCARET SİCİL BÖLÜMÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI TİCARET SİCİL BÖLÜMÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI TİCARET SİCİL BÖLÜMÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 2 GERÇEK KİŞİ KURULUŞ GERÇEK KİŞİ ADRES, SERMAYE, UNVAN, İŞTİGAL KONUSU DEĞİŞİKLİKLERİ

Detaylı

Türkiye deki başlıca şirket türlerinin temel özellikleri aşağıdaki gösterilmektedir.

Türkiye deki başlıca şirket türlerinin temel özellikleri aşağıdaki gösterilmektedir. YABANCI SERMAYELİ ŞİRKET KURULUŞU Türkiye deki yabancı sermaye mevzuatının temelinde, ayrım gözetmeme ve eşit muamele ilkeleri yatar. Yabancı yatırımcılar yerli bir şirketle aynı konuma sahiptirler. Yabancı

Detaylı

DOĞUŞ OTOMOTİV SERVİS VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ ESAS SÖZLEŞME TADİL METNİ

DOĞUŞ OTOMOTİV SERVİS VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ ESAS SÖZLEŞME TADİL METNİ Madde 3- MAKSAT VE MEVZUU Şirket, karayolu taşımacılığı ve arazi işlerinde kullanılan her türlü yeni ve kullanılmış vasıtalar ile bina ve alt yapı inşaatlarında kullanılan iş makinaları, deniz taşımacılığında

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Dilekçe Müdürlerin tümü tarafından imzalı 1

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Dilekçe Müdürlerin tümü tarafından imzalı 1 YABANCI UYRUKLU FİRMA ŞUBE AÇILIŞ Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 602 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş

Detaylı

T.C. KONAK BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. KONAK BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM T.C. KONAK BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ Madde 1 (1) Bu Yönetmelik, kariyer ve liyakat ilkeleri çerçevesinde hizmet gerekleri

Detaylı

KIYMETLİ MADENLER (KM) PİYASASI ÜYELİK PROSEDÜRÜ

KIYMETLİ MADENLER (KM) PİYASASI ÜYELİK PROSEDÜRÜ KIYMETLİ MADENLER (KM) PİYASASI ÜYELİK PROSEDÜRÜ 1. Yurtiçinde Yerleşik Kurumlar 2. Yurtdışında Yerleşik Kurumlar 1. KIYMETLİ MADENLER PİYASASINA (KMP) ÜYELİK YURTİÇİ YERLEŞİK KURUM 1. Üye Olabilecek Kuruluşlar

Detaylı

Trakya Kalkınma Ajansı. www.trakyaka.org.tr. Şirket Kurulması İşlem Basamakları

Trakya Kalkınma Ajansı. www.trakyaka.org.tr. Şirket Kurulması İşlem Basamakları Trakya Kalkınma Ajansı www.trakyaka.org.tr Şirket Kurulması İşlem Basamakları 2013 ŞİRKET KURULMASI İŞLEM BASAMAKLARI Anonim Şirket Kurulması (En Az 5 Ortak ve 50.000 TL Sermaye İle Kurulur) Şirket İsim

Detaylı

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİRİMLERİ VE GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİRİMLERİ VE GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİRİMLERİ VE GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Acil Sağlık Hizmetleri

Detaylı

TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ

TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ 25 Ocak 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı 28539 TEBLİĞ Ekonomi Bakanlığından ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 20/12/2012

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ. BASIN, YAYIN ve HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ. BASIN, YAYIN ve HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ BASIN, YAYIN ve HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Basın

Detaylı

Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL (ETANDİOL) İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (21.10.2014 T. 29152 R.G.

Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL (ETANDİOL) İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (21.10.2014 T. 29152 R.G. Ekonomi Bakanlığından ETİLEN GLİKOL (ETANDİOL) İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (21.10.2014 T. 29152 R.G.) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 5/12/2013 tarihli ve 2013/5724

Detaylı

SATIŞ SÖZLEŞMESİ MADDE 1- TARAFLAR: 1.2. Ltd. Şti. Ümraniye İstanbul

SATIŞ SÖZLEŞMESİ MADDE 1- TARAFLAR: 1.2. Ltd. Şti. Ümraniye İstanbul SATIŞ SÖZLEŞMESİ MADDE 1- TARAFLAR: 1.1.. Ltd. Şti. Ümraniye İstanbul 1.2. Ltd. Şti... MADDE 2- TANIMLAMALAR: 2.1. ALICI madde 1.2. adı geçen. yı 2.2. SATICI madde 1.1. de adı geçen. Ltd. Şti. yi 2.3.

Detaylı

FİRMA SİCİL BİLGİLERİ

FİRMA SİCİL BİLGİLERİ FİRMA SİCİL BİLGİLERİ İSTANBUL TİCARET ODASI BİLGİ BANKASI Sicil No 28135/0 Takyidat bulunmamaktadır! Ünvan Eski Ünvan HAMAMCIOĞLU MÜESSESELERİ TİCARET TÜRK ANONİM ŞİRKETİ DENİZ TOPRAK ÜRÜNLERİ TÜRK ANONİM

Detaylı

AKARYAKIT HARİCİNDE KALAN PETROL ÜRÜNLERİNİN YURT İÇİ VE YURT DIŞI KAYNAKLARDAN TEMİNİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ

AKARYAKIT HARİCİNDE KALAN PETROL ÜRÜNLERİNİN YURT İÇİ VE YURT DIŞI KAYNAKLARDAN TEMİNİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ 24 Nisan 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28627 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: TEBLİĞ AKARYAKIT HARİCİNDE KALAN PETROL ÜRÜNLERİNİN YURT İÇİ VE Amaç ve kapsam YURT DIŞI KAYNAKLARDAN TEMİNİNE İLİŞKİN

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi KOLLEKTİF ŞİRKET KURULUŞ Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 602 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş olmakla

Detaylı

ç. Sözleşme: Kanun kapsamında düzenlenmiş olan finansal kiralama sözleşmesini,

ç. Sözleşme: Kanun kapsamında düzenlenmiş olan finansal kiralama sözleşmesini, TÜRKİYE DIŞINDA YERLEŞİK KİŞİLERİN TÜRKİYE DE YERLEŞİK KİŞİLERE YAPACAKLARI FİNANSAL KİRALAMA İŞLEMLERİNE AİT FİNANSAL KİRALAMA SÖZLEŞMELERİNİN TESCİLİNE İLİŞKİN GENELGE Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu

Detaylı

TAPDK SATIŞ BELGESİ BAŞVURU VE DEĞİŞİKLİK İŞLEMLERİ

TAPDK SATIŞ BELGESİ BAŞVURU VE DEĞİŞİKLİK İŞLEMLERİ TAPDK SATIŞ BELGESİ BAŞVURU VE DEĞİŞİKLİK İŞLEMLERİ TAPDK satış belgesi 15.04.2008 tarih ve 26848 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 5752 sayılı kanunla değişik 4733 sayılı Tütün ve Alkol

Detaylı

ŞİRKET KREDİ KARTI BAŞVURU FORMU

ŞİRKET KREDİ KARTI BAŞVURU FORMU ŞİRKET KREDİ KARTI BAŞVURU FORMU Şirket Adı / Ünvanı: Kartın Üzerine basılmasını istediğiniz Şirket Adı: Boşluklar dahil en fazla 21 karakterdir. Şirket Tipi: Adi Şirket Limited Şirket Anonim Şirket Komandit

Detaylı

SU ŞEBEKE VE ARITMA TESİSLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUK YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Teşkilat

SU ŞEBEKE VE ARITMA TESİSLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUK YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Teşkilat SU ŞEBEKE VE ARITMA TESİSLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Teşkilat Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Su Şebeke ve Arıtma

Detaylı

T.C. BURSA NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

T.C. BURSA NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler T.C. BURSA NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Müdürlüğü ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1 - Bu yönetmeliğin amacı Bursa Nilüfer Belediye lığı Müdürlüğü nün hukuki statüsünü, teşkilatını,

Detaylı

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Araç Kiralama Yönetmeliği İçindekiler 1.BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, BAĞLAYICILIK, TANIMLAR VE HUKUKİ SORUMLULUK... 3 1.1. AMAÇ... 3 1.2. KAPSAM...

Detaylı

1. Damga Vergisi Oran ve Tutarları

1. Damga Vergisi Oran ve Tutarları 1. Damga Vergisi Oran ve Tutarları 01.01.2017 tarihinden itibaren azami tutar 1.865.946,80 Türk Lirası dir. (61 Seri No'lu Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği) Damga Vergisine Tabi Kağıtlar I. Akitlerle

Detaylı

FİRMA SİCİL BİLGİLERİ

FİRMA SİCİL BİLGİLERİ FİRMA SİCİL BİLGİLERİ İSTANBUL TİCARET ODASI BİLGİ BANKASI Sicil No 652444/0 Takyidat bulunmamaktadır! Ünvan BRITISH AMERICAN TOBACCO TÜTÜN MAMULLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ Eski Ünvan İş Adresi

Detaylı

ÇUBUK İLÇESİ SATIŞI YAPILACAK GAYRİMENKULLER

ÇUBUK İLÇESİ SATIŞI YAPILACAK GAYRİMENKULLER TAŞINMAZ MAL (ARSA) SATIŞ ŞARTNAMESİ I-GENEL ŞARTLAR MADDE 1. İHALE KONUSU ve ŞEKLİ Ankara İli Çubuk ilçesi, Yazır Mahallesinde bulunan gayrimenkuller 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre ihale ile satılacaktır.

Detaylı

KEFALET VE HESAP REHNİ ŞÖZLEŞMESİ. Kefil ve Rehin Veren (Bundan böyle Kefil ve Rehin Veren veya Kefil veya Rehin Veren olarak anılacaktır.

KEFALET VE HESAP REHNİ ŞÖZLEŞMESİ. Kefil ve Rehin Veren (Bundan böyle Kefil ve Rehin Veren veya Kefil veya Rehin Veren olarak anılacaktır. KEFALET VE HESAP REHNİ ŞÖZLEŞMESİ Kefil ve Rehin Veren :. (Bundan böyle Kefil ve Rehin Veren veya Kefil veya Rehin Veren olarak anılacaktır.) Alacaklı Müşteri Kefalet ve Rehin Miktarı : TÜRKİYE FİNANS

Detaylı

VEKALETNAME MCT DANIŞMANLIK A.Ş.

VEKALETNAME MCT DANIŞMANLIK A.Ş. VEKALETNAME MCT DANIŞMANLIK A.Ş. MCT DANIŞMANLIK A.Ş. nin 09.05.2016 günü, saat 14:00 da Yıldız Cad. Sungurlar İş Merkezi No:45-5 Beşiktaş İSTANBUL adresinde yapılacak olağan/olağan üstü genel kurul toplantısında

Detaylı

SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR

SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR 1 Sirküler Tarihi: 13.10.2016 Sirküler No : 2016/27 SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR DAMGA VERGİSİ KANUNU'NDA YAPILAN SON DÜZENLEMELER Bilindiği üzere 09.08.2016 tarihli ve Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali MüĢavirler ve Yeminli Mali MüĢavirler Odaları Birliğinden:

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali MüĢavirler ve Yeminli Mali MüĢavirler Odaları Birliğinden: Türkiye Serbest Muhasebeci Mali MüĢavirler ve Yeminli Mali MüĢavirler Odaları Birliğinden: SERBEST MUHASEBECĠLĠK SERBEST MUHASEBECĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK VE YEMĠNLĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK KANUNU GEREĞĠNCE YAPILACAK

Detaylı

T.C. ANTAKYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

T.C. ANTAKYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK T.C. ANTAKYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kuruluş İlkeleri Amaç

Detaylı

Şirket Kuruluş İşlemlerine İlişkin Getirilen Yenilikler

Şirket Kuruluş İşlemlerine İlişkin Getirilen Yenilikler Şirket Kuruluş İşlemlerine İlişkin Getirilen Yenilikler Giriş 1 10 Mart 2018 tarihli Resmî Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren 7099 Sayılı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda

Detaylı

İŞLETME VE İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI

İŞLETME VE İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI İŞLETME VE İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI İşletme ve İştirakler Müdürü Şef İdari İşler Servisi İşletme ve İştirakler Servisi T.C. KARS BELEDİYESİ İŞLETME ve İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV

Detaylı

44 SERİ NO'LU SM, SMMM VE YMM KANUNU GENEL TEBLİĞİ

44 SERİ NO'LU SM, SMMM VE YMM KANUNU GENEL TEBLİĞİ Sayfa 1 / 6 44 SERİ NO'LU SM, SMMM VE YMM KANUNU GENEL TEBLİĞİ Resmi Gazete No 28069 Resmi Gazete Tarihi 29/09/2011 Kapsam 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 227 nci maddesinin ikinci fıkrası ile

Detaylı

T.C. TEPEBAŞI BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BÖLÜM I

T.C. TEPEBAŞI BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BÖLÜM I TEPEBAŞI BELEDİYE MECLİSİNİN 03.11.2016 TARİH VE 203 SAYILI KARARI İLE KABUL EDİLMİŞTİR. T.C. TEPEBAŞI BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BÖLÜM I AMAÇ,

Detaylı

Damga Vergisine Tabi Kağıtlar (2019 YILI) 1.Mukavelenameler, taahhütnameler ve temliknameler (Binde 9,48)

Damga Vergisine Tabi Kağıtlar (2019 YILI) 1.Mukavelenameler, taahhütnameler ve temliknameler (Binde 9,48) 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren azami tutar 2.642.810,00 Türk Lirası olmuştur. Damga Vergisine Tabi Kağıtlar (2019 YILI) I. Akitlerle ilgili kağıtlar A. Belli parayı ihtiva eden kağıtlar: 1.Mukavelenameler,

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi HAKİKİ ŞAHIS KURULUŞ Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 6102 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş olmakla beraber,

Detaylı

DERMAN, Danışmanlık, Denetim ve Mali Müşavirlik SIRA NO

DERMAN, Danışmanlık, Denetim ve Mali Müşavirlik SIRA NO DERMAN, Danışmanlık, Denetim ve Mali Müşavirlik SIRA NO 1 HİZMETİN ADI Gerçek usulde vergilendirilen mükelleflerin mükellefiyet tesisi Gerçek usulde vergilendirilen mükelleflerin küçük veya kısıtlı olması

Detaylı

Kanun No Kabul Tarihi: 19/8/2016

Kanun No Kabul Tarihi: 19/8/2016 Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin Kurulması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Kanun No. 6741 Kabul Tarihi: 19/8/2016 (26 Ağustos 2016 Tarihli ve 29813 Sayılı Resmî Gazete

Detaylı

İSTANBUL TAKAS VE SAKLAMA BANKASI A.Ş. NİN BORSA İSTANBUL A.Ş KIYMETLİ MADENLER PİYASASINDA YÜRÜTECEĞİ NAKİT TAKAS VE TEMİNAT

İSTANBUL TAKAS VE SAKLAMA BANKASI A.Ş. NİN BORSA İSTANBUL A.Ş KIYMETLİ MADENLER PİYASASINDA YÜRÜTECEĞİ NAKİT TAKAS VE TEMİNAT İSTANBUL TAKAS VE SAKLAMA BANKASI A.Ş. NİN BORSA İSTANBUL A.Ş KIYMETLİ MADENLER PİYASASINDA YÜRÜTECEĞİ NAKİT TAKAS VE TEMİNAT işlemleri HİZMETİ VE BU HİZMETE İLİŞKİN ESASLAR YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel

Detaylı

560 sayılı Gıdaların Üretimi ve Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararname ve Yönetmelikleri

560 sayılı Gıdaların Üretimi ve Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararname ve Yönetmelikleri Kapasite Raporu Kapasite Raporunun Tanım Ve Kapsamı Kapasite Raporu; bir firmanın, mevcut makine parkı ve işgücüyle, bir yıl zarfında kaç birimlik üretim yapılabileceğinin belli kriterlerden hareket ederek

Detaylı

FİRMA SİCİL BİLGİLERİ

FİRMA SİCİL BİLGİLERİ FİRMA SİCİL BİLGİLERİ İSTANBUL TİCARET ODASI BİLGİ BANKASI Sicil No 84591/0 Takyidat bulunmamaktadır! Ünvan Eski Ünvan CESUR AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ CESUR KOLL.ŞTİ.PERVİZ CESUR VE MEHMET

Detaylı

mali açıklamalar YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş.

mali açıklamalar YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2011/054 29.09.2011 Konu: ÖTV İadelerine Yönelik Tebliğ Yayınlandı! 29.09.011 Tarih ve 28069 no.lu Resmi Gazetede yayınlanan 44 no.lu SMMM ve YMM Kanunu Genel Tebliğinde, ÖTV li aldığı malları ihracat

Detaylı

DOĞRUDAN YABANCI YATIRIMLARDA KİLİT PERSONEL İSTİHDAMI

DOĞRUDAN YABANCI YATIRIMLARDA KİLİT PERSONEL İSTİHDAMI DOĞRUDAN YABANCI YATIRIMLARDA KİLİT PERSONEL İSTİHDAMI * Mustafa ŞEN 75 ÖZ 4875 sayılı Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu çerçevesinde faaliyette bulunan ve özellik arz eden doğrudan yabancı yatırımlar

Detaylı

T.C. FATSA BELEDİYESİ Evlendirme Memurluğu Görev Ve Çalışma Yönetmeliği

T.C. FATSA BELEDİYESİ Evlendirme Memurluğu Görev Ve Çalışma Yönetmeliği T.C. FATSA BELEDİYESİ Evlendirme Memurluğu 2016 Görev Ve Çalışma Yönetmeliği T.C. FATSA BELEDİYESİ Evlendirme Memurluğu GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

Damga Vergisine Tabi Kağıtlar. 1.Mukavelenameler, taahhütnameler ve temliknameler

Damga Vergisine Tabi Kağıtlar. 1.Mukavelenameler, taahhütnameler ve temliknameler Damga Vergisine Tabi Kağıtlar I. Akitlerle ilgili kağıtlar A. Belli parayı ihtiva eden kağıtlar: 1.Mukavelenameler, taahhütnameler ve temliknameler 2. Kira mukavelenameleri (Mukavele süresine göre kira

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI ÖĞRENCİ EĞİTİM VE DİNLENME TESİSLERİ İŞLETİM VE SÜRELİ KULLANIM YÖNERGESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI ÖĞRENCİ EĞİTİM VE DİNLENME TESİSLERİ İŞLETİM VE SÜRELİ KULLANIM YÖNERGESİ Amaç DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI ÖĞRENCİ EĞİTİM VE DİNLENME TESİSLERİ İŞLETİM VE SÜRELİ KULLANIM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- İşbu

Detaylı

Bankacılığa İlişkin Mevzuat Değişiklikleri ve Yeni Düzenlemeler

Bankacılığa İlişkin Mevzuat Değişiklikleri ve Yeni Düzenlemeler Bankacılar Dergisi, Sayı 62, 2007 Bankacılığa İlişkin Mevzuat Değişiklikleri ve Yeni Düzenlemeler (1 Temmuz 2007-30 Eylül 2007) I. Bankacılık Kanunu na İlişkin Düzenlemeler 29 Eylül 2007 tarih ve 26658

Detaylı

Kamu İhale Kurumu 2012 Yılı Denetim Raporu Sayfa 1

Kamu İhale Kurumu 2012 Yılı Denetim Raporu Sayfa 1 T..C.. SAYIIŞTAY BAŞKANLIIĞII KAMU İİHALE KURUMU 2012 YIILII DENETİİM RAPORU EYLÜL 2013 Kamu İhale Kurumu 2012 Yılı Denetim Raporu Sayfa 1 T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295

Detaylı

TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş. GENEL KREDİ SÖZLEŞMESİ NDEKİ GENEL İŞLEM ŞARTLARINA VE VADELİ İŞLEMLERDEKİ RİSKLERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME FORMU

TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş. GENEL KREDİ SÖZLEŞMESİ NDEKİ GENEL İŞLEM ŞARTLARINA VE VADELİ İŞLEMLERDEKİ RİSKLERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME FORMU TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş. GENEL KREDİ SÖZLEŞMESİ NDEKİ GENEL İŞLEM ŞARTLARINA VE VADELİ İŞLEMLERDEKİ RİSKLERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME FORMU 1- Banka, Kredi ve Kredi sayılan işlemlerde karşılaşılan

Detaylı

MARTI OTEL İŞLETMELERİ ANONİM ŞİRKETİ ESAS SÖZLEŞME TADİL METNİ. bölünmüştür.

MARTI OTEL İŞLETMELERİ ANONİM ŞİRKETİ ESAS SÖZLEŞME TADİL METNİ. bölünmüştür. MARTI OTEL İŞLETMELERİ ANONİM ŞİRKETİ ESAS SÖZLEŞME TADİL METNİ ESKİ ŞİRKETİN MERKEZ VE ŞUBELERİ Madde 4 - Şirketin Merkezi İstanbul dadır. Adresi Ömer Avni Mah. Dümen Sok. Dümen Apt. No:3 Daire:8 Gümüşsuyu-Beyoğlu/İstanbul

Detaylı

2-Defterlerinizi Ana sözleşmenin noter onayından hemen sonra yaptırınız.

2-Defterlerinizi Ana sözleşmenin noter onayından hemen sonra yaptırınız. 1-Şirketinizi Ticaret Sicili'ne tescil edip aynı gün Ticaret Sicili Gazetesi'ne ilan için verdiğinizde, yine aynı gün içerisinde vergi dairesine müracaat etmeniz gerekmektedir. 2-Defterlerinizi Ana sözleşmenin

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2018 / 5 İST, yılında uygulanacak maktu damga vergisi tutarları belirlendi.

SİRKÜLER NO: POZ-2018 / 5 İST, yılında uygulanacak maktu damga vergisi tutarları belirlendi. SİRKÜLER NO: POZ-2018 / 5 İST, 03.01.2018 ÖZET: 2018 yılında uygulanacak maktu damga vergisi tutarları belirlendi. 80 SERİ NO LU HARÇLAR KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI 29 Aralık 2017 tarihli 30285 mükerrer

Detaylı

FİRMA SİCİL BİLGİLERİ

FİRMA SİCİL BİLGİLERİ FİRMA SİCİL BİLGİLERİ İSTANBUL TİCARET ODASI BİLGİ BANKASI Sicil No 602616/0 Firmanın dosyasında REHİN bulunmaktadır! Ünvan MULTI YİRMİBEŞ EMLAK GELİŞTİRME YATIRIM İNŞAAT VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ MULTI

Detaylı

KONYA SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI

KONYA SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI 31.07.2009 tarih ve 27305 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulması Gereken Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik uyarınca hazırlanmış olan Konya Sanayi Odası Hizmet Standartları

Detaylı

TİCARET SİCİL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

TİCARET SİCİL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 3- Ana Sözleşme 4- Kurucular Beyanı 5- Ödenmiş Sermaye Banka Dekontu ve Bloke Yazısı 6- Rekabet Fon Payı Dekontu 7- İmza Beyannamesi 8- Kuruluş Bildirim

Detaylı