DRAMINSKI Kızgınlık Detektörü Kullanma Klavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DRAMINSKI Kızgınlık Detektörü Kullanma Klavuzu"

Transkript

1 DRAMINSKI Kızgınlık Detektörü Kullanma Klavuzu

2 ONTENTS İÇİNDEKİLER 1. Giriş Açıklama Kullanım Cihazı Tanımak Ölçüm Sonuçların Yorumlanması 09 Kızgınlığın Tespiti. 11 Erken Hamileliğin Tespiti Son Notlar Dezenfekte Etme Sonuç Açıklamaları Pilin Değiştirilmesi Teknik Veriler. 16

3 2 GİRİŞ Bir hayvan üretim tesisindeki en önemli unsurlardan birisi kızgınlık döneminin doğru tespitidir. Çünkü verimli döllenme ile döllenme zamanı arasında yakın bir ilişki bulunmaktadır. Yapılan araştırmalarda çiftlik personelinin hayvanların %50 sinin kızgınlık dönemini tespit edebildiği görülmüştür. Bu yüzden hayvanların sadece çalışma saatlerinde değil 24 saat boyunca gözlem altında tutulması gerekmektedir. Ancak bu uygulama pratik açıdan, kızgınlık tespitini olumsuz etkileyen bazı zorluklara neden olmaktadır. Unutulmamalıdır ki üretimin organize edilmesinde en önemli adımlardan birisi erken hamileliğin veya başarısız bir döllenme sonrasındaki kızgınlık döneminin tespit edilebilmesidir. Kızgınlık döneminin fizyolojisi ve üreme organlarında meydana gelen özel dönemsel değişimler hakkındaki mevcut bilgiler, yumurtalıktaki değişim ile vajinal sıvının elektriksel direncinin değişimi arasında bir bağlantı olduğunu göstermiştir. Bunun yanında vajinal sıvının elektriksel direnci ile kandaki lüteinleyici hormon (LH) ve süt progesteron seviyesi arasında da bir bağlantı olduğu görülmüştür. Vajinal sıvı üzerinde yapılan çalışmalarda, vajinal sıvının elektriksel direnci azaldıkça kızgınlık döneminin yakınlaştığı belirlenmiştir. DRAMINSKI yukarıdaki fenomen ve hayvanların vajinal sıvı direncinin bağlantısını göz önünde bulundurarak DRAMINSKI KIZGINLIK DETEKTÖRÜNÜ geliştirmiştir. Ölçüm aleti sayesinde kızgınlık dönemi başlangıcı ve erken hamilelik hızlı ve kolay bir şekilde tespit edilebilmektedir.

4 3 AÇIKLAMA DRAMINSKI Kızgınlık Detektörü bir ölçüm sondası, elektronik birim ve 9 V pilin takıldığı saptan meydana gelir. Elektronik birim üzerinde yapılan ölçümlerin okunabileceği LCD ekran bulunur. Sondanın ucunda direnç ölçümünde kullanılan, birbirine paralel iki adet elektrot bulunur. İki elektrot arasında akan akımın tepe değeri ve üretilen manyetik alanın hayvanlar ve insanlar üzerine hiçbir zararlı etkisi yoktur. Cihaz tamamen su geçirmez olduğundan kolayca yıkanarak sürekli olarak temiz tutulabilir. DRAMIŃSKI Kızgınlık Detektörü: Genelde görülen zamanların dışında kızgınlık dönemine giren hayvanların hızlı ve doğru şekilde tespit edilebilmesini sağlar. gözden kaçan kızgınlık döneminin tespitini sağlar kızgınlık dönemi düzensiz olan hayvanlarda kızgınlık döneminin tespitini sağlar döllenme verimini büyük oranda arttırır tarım işçiliği denetiminde pozitif bir etkisi vardır çiftliğin ekonomik performansını arttırır Bunun yanında: döllenmenin olmadığı durumlarda gebeliğin veya sonraki kızgınlık döneminin erken tespit edilebilmesini sağlar.

5 4 KULLANIM Aparatı açık havada yani elektrotların arası boşken test ederken aşağıdakileri kontrol edin: 1. Açma/Kapama tuşuna basın. Tuşa basıldıktan sonra ekranda iki adet çizgi görüntülenir. Cihaz bundan sonra kullanıma hazırdır Tuşa üç kez basın - 1, 2, 3 rakamları görüntülenir (a-c). 3. Tuşa bir kez daha basın. Ekranda 1 0 (d) rakamları görüntülenir, bu pilin takılı ve cihazın kullanımda olduğunu fakat henüz bir ölçüm yapılmadığını gösterir. a) 1 b) 2 c) 3 d) 1 0 LCD ekranda ilave olarak pilin doluluk durumu da görüntülenir. Ekranda LO BAT yazısı yanıp sönmeye başladığında pilin yakın zamanda değiştirilmesi gerekecektir. Yazı ekranda sabit olarak beliriyorsa bu pilin tamamen bittiğini gösterir. En düşük ölçüm değeri 10, ölçüm aralığı dır. Bu aralığın üzerinde bir değer ölçüldüğünde ekranda 1 0 rakamları görüntülenir (elektrotlar açık havada test edildiğinde görüntülenen değer). Detektörün ölçüm aralığı vajinal sıvının elektriksel direncinin kat kat üzerinde olduğundan pratikte bu ölçeğin üzerine çıkılamaz.

6 5 CİHAZI TANIMAK Cihazı ilk kez kullanacak olanların ölçüme başlamadan önce aşağıdaki adımları uygulamaları önerilir: 1. Kızgınlık döneminde olduğu bilinen bazı hayvanlar üzerinde ölçüm yapın. 2. Kızgınlık döneminde olmadığı veya hamile olduğu bilinen bazı hayvanlar üzerinde ölçüm yapın. Ölçüm aletinin fonksiyonelliği aşağıdaki biçimde test edilebilir: Sondayı bir kap temiz suya daldırın ve ölçüm yapın. Suyun direnci çok yüksek olduğundan ölçüm aralığı aşılır ve ekranda 1 0 rakamları görüntülenir. Pratikte bu değer aşılmaz, çünkü ölçüm aralığı vajinal sıvı direncinin kat kat üzerindedir. Ardından suya bir tutam tuz ekleyin, iyice karıştırın ve sondayı tekrar suya daldırın. Tuz ilavesinden sonra alınan ölçüm değeri fark edilir oranda düşük olacaktır. Tuz çözeltinin direncini düşürür (düşük direnç-düşük ölçüm değeri). Daha fazla tuz ilavesi direncin daha da düşmesine sebep olur. Bu uygulama ekipmanın çalışma biçimini açıkça ortaya koyar. Uygulama ayrıca sıvıda idrar bulunduğunda (idrar tuz içerir) elektrotlardan alınan okumanın anormal biçimde düşüşünün bir açıklamasıdır.

7 6 ÖLÇÜM 1. DRAMIŃSKI KIZGINLIK DETEKTÖRÜNÜ açık havada kontrol ederek pilin dolu olduğundan emin olun. 2. Bir dezenfektan sıvısı hazırlayın ve sondayı dezenfekte etme bölümünde açıklandığı şekilde temizleyin. 3. Vajinal labia veya çevresi kirli ise, sondayı sokmadan önce bu kısmı yıkayın ve temizleyin. 4. Vulvayı ayırın ve sondayı 3/4 ü girecek kadar nazikçe sokun. Bu derinliğe gelindiğinde bir zorlanma hissedilir. Bundan sonra sondayı 2.5 ila 3.5 tur çevirin. Sondanın derinliğinin doğru olup olmadığını anlamak için rektal yoklama yapılabilir. 5. AÇMA/KAPAMA tuşuna basın. Tuşa basıldıktan sonra ekranda iki çizgi görüntülenir. Cihaz kullanıma hazırdır Tuşa tekrar basın ekranda 1 rakamı görüntülenir. Bu, ilk ölçüm değerinin kaydedildiğini gösterir (a). 7. Ardından tuşa iki kez daha basarak 2 (b) ve 3üncü (c) ölçümleri yapın. a) 1 b) 2 c) 3

8 7 8. En düşük ölçüm değerini görmek için tuşa tekrar basın (d) d) Sondayı nazikçe çıkarın. 10. Cihazı DEZENFEKTE ETME kısmında açıklandığı şekilde temizleyin ve kutusuna yerleştirin.

9 8 SONUÇLARIN YORUMLANMASI 1. Şekilde kızgınlık dönemlerine karşılık gelen tipik vajinal sıvı dirençleri gösterilmektedir. Kızgınlığın oluştuğu an grafikte belirtilmiştir. Hayvanın kızgınlık döneminde olmadığı zamanlarda direnç yüksektir. Kızgınlık döneminin en yüksek aşamasına varıldığında direnç düşer, kızgınlık döneminin ardından yükselir. Direnç değeri sonraki kızgınlık dönemine kadar yüksek kalır. Pratikte minimum direnç değerinin kaydedilerek dirençteki belirgin artışın olduğu zamanı tespit edilmesi önemlidir. Bu yüzden kızgınlık döneminde düzenli olarak ölçüm yapılması önerilir. Ölçüm çok seyrek yapılıyorsa kızgınlık dönemi kaçırılabilir. 2. Şekilde döllenme veya çiftleşme sonucu verimli olarak döllenmiş hayvanlarda görülen direnç grafiği verilmiştir. Bu durumda direnç doğuma kadar yüksek kalacaktır.

10 9

11 10 1. KIZGINLIK DÖNEMİNİN TESPİTİ 3. Şekilde kızgınlık döneminin tespitine örnek verilmiştir. Şekilden de anlaşılacağı üzere tespit, direncin minimum değerinin ve dirençteki ani artışın belirlenmesi ile yapılır. Dirençteki keskin artış birkaç saat içerisinde yumurtlama olacağını ve DÖLLENME ya da ÇİFTLEŞME için en uygun olan aralığı gösterir. Şekil 3a. Dirençteki düşüş her zaman için bir kızgınlık dönemi başlangıcını göstermeyebilir. Minimum değeri ve ardından gelen kızgınlık dönemini belirten keskin artışı belirlemek için ölçümlere devam edilmelidir. Kızgınlık dönemi çok uzun sürmez, bu yüzden bu periyotta günde birden fazla ölçüm yapılmalıdır.

12 11 Şekil 3b. NOT! Şekillerde TİPİK değerler verilmiştir. Sonuçlar aylarca süren araştırmalar sonucu elde edilmiştir ve diğer ülkelerde elde edilen sonuçlar ile uyumludur. Fakat bazen kızgınlık döneminde daha düşük değerler görülürken bu dönemin dışında daha yüksek değerler görülebilir. Bu yüzden her hayvan ayrı ayrı test edilmelidir. Buna karşın hayvanın bulunduğu döngünün değişik evrelerinde görülen dirence bağlı olarak pratikteki sonuçlar bazen farklılık gösterebilir. 2. ERKEN HAMİLELİĞİN TESPİTİ Bu işlem döllenme ya da eşleşmeden yaklaşık 3-4 hafta sonra yapılır. En iyi uygulama, başarısız döllenmenin ardından başlaması tahmin edilen kızgınlık döneminde ölçümleri yapmaya başlamaktır. Direncin birkaç gün boyunca yüksek kalması gebeliğin devrede olduğunu gösterir. Diğer yandan düşük direnç hayvanın hamile olmadığını ve kızgınlık döneminin devrede olduğunu gösterir.

13 12 SONUÇ AÇIKLAMALARI 1. DRAMIŃSKI KIZGINLIK DETEKTÖRÜNÜ kuru ve oda sıcaklığındaki bir ortamda saklayın. 2. Büyük ölçekli tesislerde bir ahır için bir ölçüm aleti kullanılması önerilir 3. Normal veterinerlik hijyeni DETEKTÖRÜ her kullanımdan sonra temizleyip dezenfekte ederek kolayca sağlanabilir. 4. Cihazın kullanımıyla elde edilen fayda ve sonuçlara yönelik her türlü açıklama ve gözlemi üretici firmaya gönderebilirsiniz.

14 13 DEZENFEKTE ETME DRAMIŃSKI KIZGINLIK DETEKTÖRÜ ölçüm öncesi ve sonrasında dezenfekte edilmelidir. Elektrotlar kirli ve yağlı ise yanlış (çok yüksek) sonuçlar elde edilir. Bunun yanında elektrotların üzerinde idrar gibi diğer sıvıların bulunması elde edilen sonuçların çok düşük olmasına sebep olacaktır. Bu yüzden ölçüm aleti temiz tutulmalıdır. Tamamen ve dikkatli temizlik ile dezenfektasyon cihazın doğru kullanımına yönelik en önemli uygulamalardır. Sonda sargı bezi, lignin, veya kağıt havlu ile silinerek üzerindeki dışkı, sıvı ve kıl kalıntıları temizlenmelidir (özellikle elektrotların çevresi). Ölçüm aletini doğru şekilde dezenfekte etmek için sondalar akan su altında dışkı, sıvı ve kıl kalıntılarından temizlenmelidir. Bunun ardında sonda dezenfektasyon çözeltisine daldırılır. Dikkat! Ölçüm aletini yıkamak için kaynar su veya aşırı sıcak su kullanmayın. Dezenfektasyon için iki kaba (plastik kova) hazırlanmış dezenfektasyon sıvısı kullanılabilir. İlk kova ilk dezenfektasyon, diğeri son dezenfektasyon için kullanılır. Dezenfektasyon sıvısının konsantrasyonu üretici talimatlarına uygun olarak ayarlanmalıdır. Dikkat! Dezenfektan ve çözelti vajinal mukus zarının tahriş olmasına sebep olabileceğinden sondanın kullanılmadan önce silinmesi gerekir. Çok sayıda ölçüm yapılırken dezenfektan çözeltisi etkisini yitireceğinden sonraki ölçümler için yeni bir çözelti hazırlanması gerekebilir.

15 14 Not! En iyi sonuçların alınması için DRAMIŃSKI KIZGINLIK DETEKTÖRÜNÜN tamamen temiz tutulması son derece önemlidir. Hijyenin sağlanmasına özen gösterilmezse test edilen hayvanın rahminde hasar veya enfeksiyon oluşabilir. Ölçüm aleti her kullanımdan sonra dikkatlice yıkanmalı, dezenfekte edilmeli ve kurutulmalıdır. PİLİN DEĞİŞTİRİLMESİ 1. Kapağı sapın altına sabitleyen iki vidayı sökün. 2. Pili yuvasından çıkarın ve klipsini sökün. 3. Pili yenisi ile değiştirin ve yuvasına takın. 4. İki vidayı sıkın ve kapağı sabitleyin.

16 15 TEKNİK VERİLER toplam ağırlık: güç: akım: ekran: ortalama 300 g a 9 volt pil 8 ma LCD 3.5 rakam en küçük ölçüm değeri: 10 ölçüm aralığı: çalışma sıcaklığı: 0-50 C maksimum nem: %85 Üretici DRAMIŃSKI Ul. Owocowa Olsztyn Polonya Telefon: Faks: draminski@draminski.com 16 Türkiye Distribütörü Ankara Güneş Ecza Deposu Ltd. Şti. Zübeyde Hanım Mah. Sulugöz Sok. 11/A İskitler / Ankara Telefon : Faks: draminski@gunesgrup.com

DRAMINSKI 4QMAST Mastit Detektörü

DRAMINSKI 4QMAST Mastit Detektörü DRAMINSKI 4QMAST Mastit Detektörü İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ 03 2. AÇIKLAMA 04 3. KULLANIM 05 4. ÖLÇÜM. 07 5. SONUÇLARIN YORUMLANMASI. 6. SONUÇ AÇIKLAMALARI 7. BAKIM & TEMİZLİK.. 8. PİLİN DEĞİŞTİRİLMESİ. 9.

Detaylı

Kullanım Kılavuzu ph Metre PCE-PH20S

Kullanım Kılavuzu ph Metre PCE-PH20S ph Metre PCE-PH20S Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 01/07/2016 İçindekiler 1 Özellikler... 3 2 Genel Açıklama / Teknik Özellikler... 3 2.1 ph Ölçümü... 4 2.2 Sıcaklık... 4 3 Fonksiyonlar... 4 4 Kalibrasyon...

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Talaş Nem Ölçüm Cihazı PCE-WT1N

Kullanım Kılavuzu Talaş Nem Ölçüm Cihazı PCE-WT1N PCE Teknik Cihazları Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Küçükçekmece / İstanbul Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr.pce-instruments.com/turkish

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Beton Nemi Ölçer PCE-WP21

Kullanım Kılavuzu Beton Nemi Ölçer PCE-WP21 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Beton Nemi

Detaylı

- TESTO 608 -H1/H2 - Ortamda Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 608 -H1/H2 - Ortamda Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 608 -H1/H2 - Ortamda Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Ürün: 1 2. Genel Bilgi Cihazı kullanmadan önce lütfen bu dokümanın tamamını dikkatlice okuyunuz. Gerekli olduğu

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Nem Ölçer PCE-WP 21

KULLANIM KILAVUZU. Nem Ölçer PCE-WP 21 KULLANIM KILAVUZU Nem Ölçer PCE-WP 21 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 05/09/2016 İçindekiler 1 Açıklama Ve Uygulama... 3 2 Teknik Özellikler... 3 3 Cihazın Hazırlanışı... 3 4 Ölçümler... 4 5 Açıklamalar...

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU PCE-T236

KULLANIM KILAVUZU PCE-T236 KULLANIM KILAVUZU PCE-T236 Oluşturma Tarihi: 24/01/2017 Versiyon 1.1 2 İçindekiler 1 Giriş... 3 1.1 Teslimat İçeriği... 3 2 Güvenlik Notları... 3 3 Teknik Özellikler... 4 4 Sistem Açıklaması... 5 5 Talimatlar...

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-PH 22

Kullanım Kılavuzu PCE-PH 22 PCE-PH 22 Versiyon 1.1 29/06/2016 İçindekiler 1 Özellikler... 3 2 Genel açıklama / Teknik Özellikler... 3 3 Fonksiyonlar... 4 4 Kalibrasyon... 4 5 Ölçüm Yöntemi... 5 5.1 ph Ölçümü... 5 5.2 Data-Hold...

Detaylı

PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: Son Değiştirme Tarihi:

PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: Son Değiştirme Tarihi: PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: 04.08.2015 Son Değiştirme Tarihi: 05.08.2015 İçindekiler 1 Güvenlik Notları.3 2 Özellikler..4 3 Sistem Özellikleri...5 4 İşlem..5 5 Geri Dönüşüm.5 6 İletişim...8

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Nem Ölçüm Cihazı (Bağıl Nem için) PCE-310 PCE-310

KULLANIM KILAVUZU Nem Ölçüm Cihazı (Bağıl Nem için) PCE-310 PCE-310 KULLANIM KILAVUZU Nem Ölçüm Cihazı (Bağıl Nem için) PCE-310 PCE-310 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 30/05/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik Bilgisi... 3 3 Özellikler... 3 3.1 Teknik Özellikler...

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Parlaklik Ölçüm Cihazı PCE-GM 50

Kullanım Kılavuzu Parlaklik Ölçüm Cihazı PCE-GM 50 Parlaklik Ölçüm Cihazı PCE-GM 50 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Versiyon 1.1 08.07.2015 İçindekiler

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Nem Ölçer PCE-555

Kullanım Kılavuzu Nem Ölçer PCE-555 Nem Ölçer PCE-555 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Versiyon

Detaylı

- TESTO 720 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 720 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 720 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Ürün Açıklaması (1) Prob soket(ler)i Ekran Testo 720 Kontrol butonları Pil bölmesi TUŞ FONKSİYONLARI Cihazı Açma Cihazı Kapama (Basılı tutunuz) Cihaz ışığı

Detaylı

Apex Pointer TM + Kullanım Klavuzu. Pillerin yanlış yönde takılması cihazınıza zarar verebilir.

Apex Pointer TM + Kullanım Klavuzu. Pillerin yanlış yönde takılması cihazınıza zarar verebilir. Apex Pointer TM + Kullanım Klavuzu Apex Pointer + apeks bulucu cihazını aldığınız için tebrik ederiz. Yeni enstrümanınız kök kanal boyunu kesin ve çabuk olarak belirleme imkanı sağlar. Cihazınızdan en

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Nem Ölçer(Mutlak Nem İçin) PCE-PEL 20

Kullanım Kılavuzu Nem Ölçer(Mutlak Nem İçin) PCE-PEL 20 Nem Ölçer(Mutlak Nem İçin) PCE-PEL 20 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 01/07/2016 İçindekiler 1 Uygulama... 3 2 Geri Dönüşüm... 5 3 İletişim... 5 2 1 Uygulama Nem Ölçer PCE-PEL 20, talaş, çörek, odun kırıntıları,

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Fark Basınç Ölçüm Cihazı PCE-P01/05

Kullanım Kılavuzu Fark Basınç Ölçüm Cihazı PCE-P01/05 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Fark Basınç

Detaylı

TEL : +90 (212) 639 00 99 PBX FAX : +90 (212) 639 54 90. WEB : www.emartmakine.com. E-MAIL : info@emartmakine.com

TEL : +90 (212) 639 00 99 PBX FAX : +90 (212) 639 54 90. WEB : www.emartmakine.com. E-MAIL : info@emartmakine.com KULLANIM KILAVUZU 1) ÜRETİCİ VE SERVİS İRTİBAT BİLGİSİ 2) KULLANIM ALANLARI VE KULLANIM AMACI 3) MONTAJ TALİMATLARI 4) GÜVENLİK ÖNLEMLERİ 5) ÇALIŞTIRMA TALİMATLARI 6) BAKIM VE TEMİZLİK 7) PERİYODİK BAKIM

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Çubuk Termometre PCE-ST

Kullanım Kılavuzu Çubuk Termometre PCE-ST PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Çubuk Termometre

Detaylı

Kullanım Kılavuzu İletkenlik Ölçüm Cihazı PCE-CM 41

Kullanım Kılavuzu İletkenlik Ölçüm Cihazı PCE-CM 41 İletkenlik Ölçüm Cihazı PCE-CM 41 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 01/07/2016 İçindekiler 1 ÖZELLİKLER... 3 2 TEKNİK ÖZELLİKLER... 3 3 FONKSİYONLAR... 4 4 ÖLÇÜM YÖNTEMİ... 5 4.1 İLETKENLİK ÖLÇÜMÜ... 5 4.2

Detaylı

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1700 KULLANMA KLAVUZU

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1700 KULLANMA KLAVUZU TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1700 KULLANMA KLAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP ı. GÜVENLİK BİLGİSİ Ölçü aleti ile servis ya da çalışma yapmadan önce aşağıdaki güvenlik bilgilerini dikkatle okuyunuz.

Detaylı

- TESTO Ortamda Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO Ortamda Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 625 - Ortamda Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1 - INDEX 1. GENEL BİLGİ... 3 2. BAKIM, ONARIM VE KULLANIMDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR... 3 3. TAŞIMA VE NAKLİYE SIRASINDA

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Durometre PCE-3000U

KULLANIM KILAVUZU Durometre PCE-3000U KULLANIM KILAVUZU Durometre PCE-3000U İçindekiler 1 Genel Bilgi... 3 2 Güvenlik Bilgisi... 3 3 Özellikler... 4 3.1 Teknik Özellikler... 4 3.2 Teslimat İçeriği... 4 3.3 Aksesuar... 4 4 Sistem Açıklaması...

Detaylı

Endüstriyel Amaçlı Ölçüve Kontrol Cihazları - TESTO 831 Infrared Termometre TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

Endüstriyel Amaçlı Ölçüve Kontrol Cihazları - TESTO 831 Infrared Termometre TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU testo Ltd. Şti. Endüstriyel Amaçlı Ölçüve Kontrol Cihazları - TESTO 831 Infrared Termometre TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Ürün Açıklaması Kızılötesi sensör, lazer Ekran Kızılötesi ölçüm Ölçüm tuşu; kızılötesi

Detaylı

- TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Ürün Açıklaması Alarm, LED Ekran Aç/kapa tuşu, Ölçüm değerleri Alarm değerlerini gösterir, fonksiyonlar ayarlanır Pil bölümü Daldırma probu 1 2. Genel Bilgi

Detaylı

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1605 KULLANMA KLAVUZU

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1605 KULLANMA KLAVUZU TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1605 KULLANMA KLAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP ı. GÜVENLİK BİLGİSİ Ölçü aleti ile servis ya da çalışma yapmadan önce aşağıdaki güvenlik bilgilerini dikkatle okuyunuz.

Detaylı

SALUTRON D4 / D5 : BOYA VE KAPLAMA KALINLIĞI ÖLÇME CİHAZI TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

SALUTRON D4 / D5 : BOYA VE KAPLAMA KALINLIĞI ÖLÇME CİHAZI TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU SALUTRON D4 / D5 BOYA ve KAPLAMA KALINLIĞI ÖLÇME CİHAZI TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN MARKA MODEL : BOYA VE KAPLAMA KALINLIĞI ÖLÇME CİHAZI : SALUTRON : D4 / D5 Firma : MEP TEKNİK ELEKTRİK TİC. LTD.

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu

COOL-US Kullanma Kılavuzu COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Nem ve Sıcaklık ölçer Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İçindekiler 1. Güvenlik... 1 2. Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

PROTON IP RESISTIVIY

PROTON IP RESISTIVIY PROTON IP RESISTIVIY 1 Sayın müşterimiz; PROTON IP ürününü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.bu ürün yer altı kaynak sularını tespit etmenize olanak sağlar. PROTON IP Ürünü; direnç prensibini temel

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Kağıt Nem Ölçüm Cihazı PCE-W 3

Kullanım Kılavuzu Kağıt Nem Ölçüm Cihazı PCE-W 3 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com Kullanım Kılavuzu Kağıt Nem Ölçüm Cihazı PCE-W

Detaylı

- TESTO TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 826 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Ürün Açıklaması Kızılötesi Sensör Kızılötesi Sensör Ekran Açma tuşu, Ekran dondur Ekran Açma tuşu, Ekran dondur Kızılötesi sıcaklık ölçümü Kapama tuşu Kızılötesi

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İÇERİK 1. Güvenlik... 1 2. Genel Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

ÖZEL YALOVA HASTANESİ YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ ENFEKSİYON KONTROL TALİMATI

ÖZEL YALOVA HASTANESİ YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ ENFEKSİYON KONTROL TALİMATI 1.AMAÇ:Yoğun Bakım Ünitesi (YBÜ) sinde hastane enfeksiyonlarının oluşmasının ve önlenmesinin kontrolünü sağlamak. 2.KAPSAM:Tüm Yoğun Bakım ünitesini kapsar. 3.KISALTMALAR: YBÜ:Yoğun Bakım Ünitesi HHEK:Hastane

Detaylı

Kullanım Kılavuzu El Tipi LED-Stroboskop PCE-LES 100

Kullanım Kılavuzu El Tipi LED-Stroboskop PCE-LES 100 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu El Tipi

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU PCE-DC 41

KULLANIM KILAVUZU PCE-DC 41 KULLANIM KILAVUZU PCE-DC 41 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 31/01/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik Bilgisi... 3 2.1 Uyarı Sembolleri... 3 2.2 Güvenlik Tanımı... 3 3 Özellikler... 4 3.1 Genel...

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Termo Higrometre PCE-THB 38

Kullanım Kılavuzu Termo Higrometre PCE-THB 38 Termo Higrometre PCE-THB 38 Versiyon 1.1 29/06/2016 İçindekiler 1 ÖZELLİKLER... 3 2 TEKNİK ÖZELLİKLER... 3 3 FONKSİYONLAR... 4 4 ÖLÇÜM YÖNTEMİ... 4 4.1 Mod Seçimi (fonksiyonlar)... 4 4.2 Birim Ayarı...

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU İş Günveliği Ölçüm Cihazı PCE-172

KULLANIM KILAVUZU İş Günveliği Ölçüm Cihazı PCE-172 KULLANIM KILAVUZU İş Günveliği Ölçüm Cihazı PCE-172 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 30/09/2016 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Teknik Özellikler... 3 3 Kontrol Paneli... 3 4 Kullanım... 4 5 Saat ve Ölçüm Kotası

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU PCE- SM 11

KULLANIM KILAVUZU PCE- SM 11 KULLANIM KILAVUZU PCE- SM 11 İleri hassas bir ölçüm için satın aldığınız Tuz Ölçer cihazıdır. Bu Ölçer karmaşık ve hassas bir alet olmasına rağmen,dayanıklı yapısı ile uzun yıllar kullanım sağlayacak özellik

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Manometre PCE-910

KULLANIM KILAVUZU Manometre PCE-910 KULLANIM KILAVUZU Manometre PCE-910 İçindekiler 1 Önsöz... 3 2 Güvenlik Bilgileri... 3 3 Teknik Özellikler... 3 3.1 Teslimat İçeriği... 4 4 Sistem Açıklaması... 4 5 Ölçüm... 5 6 Otomatik Kapanma... 5 7

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-318

Kullanım Kılavuzu PCE-318 PCE-318 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 30/06/2016 İçindekiler 1 Güvenlik bilgisi... 3 2 Genel açıklama / Teknik özellikler... 4 3 Fonksiyonlar... 5 4 EKRAN... 6 5 PİL... 6 6 KALİBRASYON İŞLEMİ... 7 7 Ölçüm...

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Sertlik Ölçüm Cihazı PCE-HT-75

Kullanım Kılavuzu Sertlik Ölçüm Cihazı PCE-HT-75 Sertlik Ölçüm Cihazı PCE-HT-75 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 22/09/2016 İçindekiler 1 GENEL AÇIKLAMA... 3 2 TEKNİK ÖZELLİKLER... 3 3 KULLANIM... 4 4 ÖLÇÜM SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ... 6 5 Geri Dönüşüm...

Detaylı

SALUTRON D3 : BOYA VE KAPLAMA KALINLIĞI ÖLÇME CİHAZI TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

SALUTRON D3 : BOYA VE KAPLAMA KALINLIĞI ÖLÇME CİHAZI TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU SALUTRON D3 BOYA ve KAPLAMA KALINLIĞI ÖLÇME CİHAZI TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN MARKA MODEL : BOYA VE KAPLAMA KALINLIĞI ÖLÇME CİHAZI : SALUTRON : D3 Firma : MEP TEKNİK ELEKTRİK TİC. LTD. ŞTİ. Adres

Detaylı

- TESTO 830 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 830 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 830 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Ürün Açıklaması Ekran Kızılötesi sensör, lazer Kızılötesi ölçüm Açma/kapama tuşu Temaslı ölçüm Ölçüm tuşu; kızılötesi ölçüm Pil yuvası Temaslı prob ölçüm soketi

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Refraktometre PCE-Oe

KULLANIM KILAVUZU Refraktometre PCE-Oe KULLANIM KILAVUZU Refraktometre PCE-Oe Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 18/08/2016 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Seriler... 3 3 Bölümlerin Diyagramı... 4 4 İşlem Adımları... 4 5 Uyarılar ve Bakım... 5 6 Geri

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU PCE-DD D

KULLANIM KILAVUZU PCE-DD D KULLANIM KILAVUZU PCE-DD D Oluşturma Tarihi: 25/01/2017 Versiyon 1.1 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Teslimat İçeriği;... 3 3 Güvenlik... 3 4 Uyarılar... 3 5 Teknik Özellikler... 4 6 Cihaz Tanıtımı... 4 6.1

Detaylı

Testo 205 ph ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

Testo 205 ph ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU Testo 205 ph ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Genel Bilgi Cihazı kullanmadan önce lütfen bu dokümanın tamamını dikkatlice okuyunuz. Gerekli olduğu takdirde kullanmak üzere saklayınız.

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Akış Kabı PCE-125

KULLANIM KILAVUZU Akış Kabı PCE-125 KULLANIM KILAVUZU Akış Kabı PCE-125 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: 26/01/2017 İçindekiler 1 Güvenlik Notları... 3 2 Özellikler... 3 2.1 Teknik Özellikler... 3 2.2 Teslimat İçeriği... 4 2.3 Aksesuarlar...

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Sızıntı Dedektörü PCE-LD 1

Kullanım Kılavuzu Sızıntı Dedektörü PCE-LD 1 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Sızıntı

Detaylı

Incidin Hızlı Dezenfektan Temizleme, Dezenfeksiyon ve Kurutma

Incidin Hızlı Dezenfektan Temizleme, Dezenfeksiyon ve Kurutma Incidin Hızlı Dezenfektan Temizleme, Dezenfeksiyon ve Kurutma Solunum maskeleri, solunum koruma ekipmanı, dalış cihazları, kimyasal koruyucu giysiler, kurutma kabinleri, çalışma yüzeyleri ve zeminlerin

Detaylı

Pirinç Beyazlık Ölçer. Kullanma Kılavuzu

Pirinç Beyazlık Ölçer. Kullanma Kılavuzu Pirinç Beyazlık Ölçer Kullanma Kılavuzu 2 Özellikler Ölçme Metodu : Yansıtmalı ölçüm Ölçülebilen Ürünler : Glütensiz Parlatılmış Pirinç, Glütensiz Esmer Pirinç, Glütensiz Yıkanmış pirinç, Glütenli Parlatılmış

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Gıdalar için Termometre PCE-IR 100

Kullanım Kılavuzu Gıdalar için Termometre PCE-IR 100 Gıdalar için Termometre PCE-IR 100 Versiyon 1.1 01/07/2016 İçindekiler 1 Temassız sıcaklık ölçümü (kızılötesi)... 3 1.1 Mod seçimi MIN -> MAX -> LOCK -> ºC / ºF -> EMIS... 3 1.2 Lock Modu... 3 1.3 ºC /

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Viskozimetre PCE-RVI-6

KULLANIM KILAVUZU Viskozimetre PCE-RVI-6 KULLANIM KILAVUZU Viskozimetre PCE-RVI-6 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 12/04/2017 İçindekiler 1 Güvenlik Notları... 3 2 Özellikler... 4 2.1 Teknik Özellikler... 4 2.2 Teslimat:... 4 3 Sistem Açıklaması...

Detaylı

J-888E Racer Yürüteç Kullanım Kılavuzu

J-888E Racer Yürüteç Kullanım Kılavuzu J-888E Racer Yürüteç Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz. İleride referans olması için kullanma talimatını saklayınız. Ürün Şeması:

Detaylı

TESTO 105 TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

TESTO 105 TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU TESTO 105 TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Genel Bilgi Cihazı kullanmadan önce lütfen bu dokümanın tamamını dikkatlice okuyunuz. Gerekli olduğu takdirde kullanmak üzere saklayınız. 2. Ürün Tanımı Ekran

Detaylı

LBX-0601. www.loobex.com

LBX-0601. www.loobex.com LBX-0601 www.loobex.com İÇERİK Giriş.2 Kullanma Talimatları 2 Temizleme Talimatları 4 Kireç Temizleme Talimatları..4 Cihaz Parçaları.5 Sorun Giderme 6 BUHARLI STERİLİZATÖR KURUTUCU - BEBEK MAMASI ISITICISI

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Lüksmetre PCE-172

Kullanım Kılavuzu Lüksmetre PCE-172 Lüksmetre PCE-172 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 29/06/2016 İçindekiler 1 GİRİŞ... 3 2 TEKNİK ÖZELLİKLER... 4 3 KONTROL PANELİ... 5 4 KULLANIM... 5 5 SAAT VE ÖLÇÜM KOTASI AYARI... 6 6 PİL DEĞİŞTİRME...

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. Ali EKŞİ a_eksi@yahoo.com Ege Üniversitesi

Yrd.Doç.Dr. Ali EKŞİ a_eksi@yahoo.com Ege Üniversitesi Yrd.Doç.Dr. Ali EKŞİ a_eksi@yahoo.com Ege Üniversitesi ÖĞRENİM HEDEFLERİ Araç bakımının önemini ve gerekliliği öğrenmek, Aracın günlük, haftalık ve aylık kontrollerinin yapılmasının önemini öğrenmek, Periyodik

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU PCE-VKM Serisi

KULLANIM KILAVUZU PCE-VKM Serisi KULLANIM KILAVUZU PCE-VKM Serisi Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 07/04/2017 İçindekiler 1 Güvenlik Bilgileri... 3 2 Özellikler... 4 2.1 Teknik Özellikler... 4 2.2 Teslimat İçeriği... 4 3 Giriş... 4 4 Çalışma...

Detaylı

9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU.

9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU. 9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU www.sunnybaby.com.tr Resim sadece görsel olarak sağlanmış olup, ürün içeriği ve aksesuarları farklılık gösterebilir. Kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyunuz ve sonraki

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI SERUM FİZYOLOJİK İZOTONİK % 0.9 5 ml Ampul Damar içine uygulanır. - Etkin madde: 1 ml si 9 mg sodyum klorür içerir. - Yardımcı madde (ler): Enjeksiyonluk su. Bu ilacı kullanmaya başlamadan

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Refraktometre PCE-ALK

KULLANIM KILAVUZU Refraktometre PCE-ALK KULLANIM KILAVUZU Refraktometre PCE-ALK Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 3/03/2017 İçindekiler 1 Güvenlik notları... 3 2 Özellikler... 3 2.1 Teknik Özellikler... 3 2.2 Teslimat İçeriği... 3 3 Sistem Açıklaması...

Detaylı

Oluşabilecek her türlü riski önlemek için cihazı kullanmaya başlamadan önce bu talimatı dikkatlice okuyun.

Oluşabilecek her türlü riski önlemek için cihazı kullanmaya başlamadan önce bu talimatı dikkatlice okuyun. Kullanım Talimatı ECON EC-SERİSİ 1. Uyarı ve Güvenlik Önlemleri Oluşabilecek her türlü riski önlemek için cihazı kullanmaya başlamadan önce bu talimatı dikkatlice okuyun. Bu cihazı tehlikeli bölgelerde

Detaylı

Evde kendi kendinizce uygulanabilen subkütan immunglobülin tedavisine ilişkin

Evde kendi kendinizce uygulanabilen subkütan immunglobülin tedavisine ilişkin Evde kendi kendinizce uygulanabilen subkütan immunglobülin tedavisine ilişkin Plazmadan yenilikler Bağışıklık eksikliğinde uzman kuruluş SADECE DOKTOR TALİMATINA GÖRE VE DOKTOR VEYA BAŞKA UZMANCA UYGULAMA

Detaylı

Sığır yetiştiriciliğinde Sıcaklık Stresi ve Alınabilecek Önlemler. Prof. Dr. Serap GÖNCÜ. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi

Sığır yetiştiriciliğinde Sıcaklık Stresi ve Alınabilecek Önlemler. Prof. Dr. Serap GÖNCÜ. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Sığır yetiştiriciliğinde Sıcaklık Stresi ve Alınabilecek Önlemler Prof. Dr. Serap GÖNCÜ Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü 01330 Adana Bir ineğin kendisinden beklenen en yüksek verimi

Detaylı

Mercedes Benz SLS AMG 332 Yürüme Arabası Kullanım Kılavuzu

Mercedes Benz SLS AMG 332 Yürüme Arabası Kullanım Kılavuzu Mercedes Benz SLS AMG 332 Yürüme Arabası Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz. İleride referans olması için kullanma talimatını saklayınız.

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Adezyon Test Cihazı PCE-TAT 10

KULLANIM KILAVUZU Adezyon Test Cihazı PCE-TAT 10 KULLANIM KILAVUZU Adezyon Test Cihazı PCE-TAT 10 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 18/04/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 1.1 Teslimat İçeriği:... 3 2 Güvenlik Notları... 3 3 Teknik Özellikler... 4 4 Talimatlar...

Detaylı

KLOROFİL METRE SPAD-502 KULLANIM KILAVUZU

KLOROFİL METRE SPAD-502 KULLANIM KILAVUZU KLOROFİL METRE SPAD-502 TR KULLANIM KILAVUZU Klorofil metere SPAD-502 hafif kompak bir klorofil metredir. Bitkilerin bünyesinde bulunan klorofil miktarını tespit etmek için üretilmiştir. Bitkilerder bulunan

Detaylı

- TESTO 316-1 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 316-1 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 316-1 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU Ürün Açıklaması 1 Genel Bilgi Cihazı kullanmadan önce lütfen bu dokümanın tamamını dikkatlice okuyunuz. Gerekli olduğu takdirde kullanmak üzere saklayınız.

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Refraktif Ölçer PCE-DR Serisi

KULLANIM KILAVUZU Refraktif Ölçer PCE-DR Serisi KULLANIM KILAVUZU Refraktif Ölçer -DR Serisi Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 28/11/2017 İçindekiler 1 Genel Bilgi... 3 2 Ekran Alanı ve Tuşlar... 3 2.1 Ekran... 3 2.2 Tuşlar... 4 3 Çalıştırmadan Önceki

Detaylı

1 Giriş Güvenlik Özellikler Nitelikler Genel Özellikler Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)...

1 Giriş Güvenlik Özellikler Nitelikler Genel Özellikler Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)... PCE-A 420 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik... 3 3 Özellikler... 3 3.1 Nitelikler... 3 3.2 Genel Özellikler... 4 3.3 Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)... 5 4 Sistem tanımlama... 5 5 Ölçüm Prosedürü...

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Kalınlık Ölçüm Cihazı PCE-CT28

Kullanım Kılavuzu Kalınlık Ölçüm Cihazı PCE-CT28 Kalınlık Ölçüm Cihazı PCE-CT28 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 01/07/2016 İçindekiler 1 TEKNİK ÖZELLİKLER...3 2 FONKSİYONLAR...3 3 ÖLÇÜM...4 4 KALİBRASYON...4 5 PİL DEĞİŞTİRME...5 6 GÜVENLİK...5 7 Geri

Detaylı

- TESTO 545 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 545 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 545 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Ürün Açıklaması 1 2. Tuş Fonksiyonları 2 3 Ölçüm yapacağınız yerin adını cihazın location bölümüne kaydedip çıktısını alabilirsiniz. 4 5 6 7 Bakım, Onarım

Detaylı

LED duvar kozmetik aynası

LED duvar kozmetik aynası LED duvar kozmetik aynası tr Montaj ve kullanım Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 88464HB1XVII 2016-10 335759 Güvenlik uyarıları Güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu yaralanmaları ve hasarları önlemek

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Radyasyon Ölçüm Cihazı PCE-UV34

Kullanım Kılavuzu Radyasyon Ölçüm Cihazı PCE-UV34 Radyasyon Ölçüm Cihazı PCE-UV34 Versiyon 1.1 29/06/2016 İçindekiler 1 Genel Açıklama... 3 2 Teknik Özellikler... 4 3 Fonksiyonlar... 4 4 Ölçüm... 5 5 Ölçüm Koşulları... 5 6 Dahili Sıfırlama... 6 7 Pil

Detaylı

testo AG Endüstriyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 610 Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

testo AG Endüstriyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 610 Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU testo 610 testo AG Endüsiyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 610 Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 2 testo kısa kullanım kılavuzu 610 testo kısa kullanım kılavuzu 610 1. Koruma

Detaylı

TES 1600 KULLANMA KLAVUZU

TES 1600 KULLANMA KLAVUZU TES Dijital izolasyon test aleti TES 1600 KULLANMA KLAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP. GÜVENLĠK BĠLGĠSĠ Ölçü aleti ile servis ya da çalışma yapmadan önce aşağıdaki güvenlik bilgilerini dikkatle okuyunuz.

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Tek Cihazda 4 Multi-fonksiyonlu Ölçüm Cihazı PCE-EM 882

Kullanım Kılavuzu Tek Cihazda 4 Multi-fonksiyonlu Ölçüm Cihazı PCE-EM 882 Tek Cihazda 4 Multi-fonksiyonlu Ölçüm Cihazı PCE-EM 882 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi 30/06/2016 İçindekiler 1 Genel açıklama... 3 2 Özellikler... 3 3 Teknik özellikler... 4 4 Genel veriler... 5 5 Kullanım...

Detaylı

CS 12000 KAPORTA ÇEKTİRME MAKİNASI

CS 12000 KAPORTA ÇEKTİRME MAKİNASI KULLANMA KLAVUZU CS 12000 KAPORTA ÇEKTİRME MAKİNASI 1. KAPORTA ÇEKTİRME MAKİNASI KULLANMADAN ÖNCE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR VE GÜVENLİK UYARILARI - Koruyucu ekipmanlarınızı tedarik ediniz. - Punta

Detaylı

ALP 44 L ÖLÇÜ VE KONTROL CİHAZI KULLANMA KILAVUZU

ALP 44 L ÖLÇÜ VE KONTROL CİHAZI KULLANMA KILAVUZU ALP 44 L ÖLÇÜ VE KONTROL CİHAZI KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. TEKNİK ÖZELLİKLER... 1 2. BAĞLANTILAR... 2 3. ÖN PANEL TANIMLARI. 3 4. CİHAZIN PROGRAMLANMASI. 4 4.1. Skala Değerinin Girilmesi (S_Lo /

Detaylı

M3 KULLANMA TALİMATI E HAVUZ MARKET

M3 KULLANMA TALİMATI E HAVUZ MARKET M3 KULLANMA TALİMATI 1- Genel Bilgi 2- Özellikler 3- Uyarılar ve Önlemler 4- Robot Parçaları 5- Robot Kullanımı 5.1- Kurulum 5.2- Robotun Havuza Koyuluşu 5.3- Robotun Havuzdan Çıkarılışı 6- Filtre Torbasının

Detaylı

Elektronik kireç önleme sistemi

Elektronik kireç önleme sistemi Elektronik kireç önleme sistemi Su yumuşatıcılarına çevreci bir alternatif Tuz yok Kimyasal yok Bakım yok Alman teknolojisi Kesinlikle Manyetizma Kullanılmaz MADE IN GERMANY SSS - Sıkça Sorulan Sorular

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Vibrasyon Ölçer PCE-VT 2700

Kullanım Kılavuzu Vibrasyon Ölçer PCE-VT 2700 Vibrasyon Ölçer PCE-VT 2700 Versiyon 1.1 29/06/2016 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Özellikler... 3 3 Fonksiyonlar... 3 4 Ölçüm... 4 5 Ölçülen Parametreler... 4 6 Pil Değiştirme... 6 7 Geri Dönüşüm... 7 8 İletişim...

Detaylı

Termik higrometre. Kullanma kılavuzu - Türkçe. Versiyon 1.0

Termik higrometre. Kullanma kılavuzu - Türkçe. Versiyon 1.0 Termik higrometre Kullanma kılavuzu - Türkçe Versiyon 1.0 İçindekiler 1. İlk kullanımdan önce okuyun.......... A - 02 2. Ekran............................ A - 03 3. Kullanım.......................... A

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-G28

Kullanım Kılavuzu PCE-G28 PCE-G28 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 30/06/2016 İçindekiler 1 GİRİŞ... 3 2 UYGULAMA ALANLARI... 3 3 GÜVENLİK... 3 4 TEKNİK ÖZELLİKLER... 4 5 FONKSİYONLAR... 5 6 ÖLÇÜM... 5 7 ÖNERİLER... 6 8 PİL DEĞİŞTİRME...

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Dahili Sensörlü Lux Ölçer PCE-170A

Kullanım Kılavuzu Dahili Sensörlü Lux Ölçer PCE-170A PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Dahili

Detaylı

T.C KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

T.C KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü T.C KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü GIDA GÜVENLİĞİ Gıdalarda oluşabilecek fiziksel, kimyasal ve biyolojik her türlü zararın ortadan kaldırılması için alınan tedbirlerin

Detaylı

Portatif ph Metre. www.novatekanalitik.com. Teknik Özellikler. Arkadan aydınlatmalı, sıvı kristal ekran

Portatif ph Metre. www.novatekanalitik.com. Teknik Özellikler. Arkadan aydınlatmalı, sıvı kristal ekran Portatif ph Metre Teknik Özellikler Ekran Arkadan aydınlatmalı, sıvı kristal ekran Tuş Takımı 6 tuşlu membran tuş takımı Ölçüm aralıkları ph ñ2.00 to 19.99 mv ± 1400 Sıcaklık ñ20.0 to 150.0 C (ñ4.0 to

Detaylı

HASTA KILAVUZU. Hasta adı-soyadı:

HASTA KILAVUZU. Hasta adı-soyadı: HASTA KILAVUZU Hasta adı-soyadı: Icare HOME (Model: TA022) HASTA KILAVUZU TA022-035 TR-3.1 3 Giriş Bu kılavuz, Icare HOME tonometrenin nasıl kullanılması gerektiği konusunda size yol gösterecektir. Tonometreyi

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Basınç Ölçer PCE-P-01-05

KULLANIM KILAVUZU Basınç Ölçer PCE-P-01-05 KULLANIM KILAVUZU Basınç Ölçer PCE-P-01-05 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 22/09/2016 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik Bilgisi... 3 3 Özellikler... 4 4 Sistem Açıklaması... 5 4.1 TUŞLAR... 5 4.2 Ekran...

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU PCE-TH 5

KULLANIM KILAVUZU PCE-TH 5 KULLANIM KILAVUZU PCE-TH 5 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 07/04/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Teslimat içeriği... 3 3 Özellikler... 3 4 LCD ekran... 3 5 Belirleme... 3 6 Anahtar fonksiyonu... 4 7 İşletim...

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Devir Ölçüm Cihazı PCE-DT 63

KULLANIM KILAVUZU Devir Ölçüm Cihazı PCE-DT 63 KULLANIM KILAVUZU Devir Ölçüm Cihazı PCE-DT 63 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 26/01/2017 İçindekiler 1 Genel Bilgi... 3 2 Panel Diagramı( Önden görünümü)... 3 3 Teslimat İçeriği... 4 4 Teslimat İçeriği

Detaylı

Ses Seviyesi Ölçer. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz

Ses Seviyesi Ölçer. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz Ses Seviyesi Ölçer Kullanım Kılavuzu Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz 2242 GİRİŞ Bu cihaz fabrika, okul, ofis, aile vs gibi değişik yerlerdeki ses seviyelerini ölçmek için kullanılabilir.

Detaylı

LBX-0612 EV&ARABA İÇİN BİBERON ISITICISI. www.loobex.com

LBX-0612 EV&ARABA İÇİN BİBERON ISITICISI. www.loobex.com LBX-0612 EV&ARABA İÇİN BİBERON ISITICISI Lütfen biberon ve mama ısıtıcısını kullanmadan önce bu kullanma talimatlarını dikkatlice okuyun. www.loobex.com Bu ısıtıcı ile her çeşit bebek maması ve içeceğini

Detaylı

İçindekiler. Kullanım Kılavuzu

İçindekiler. Kullanım Kılavuzu Versiyon 1.1 Oluşturulma Tarihi: 29/06/2016 İçindekiler 1 Grafik Metni... 3 2 Güvenlik... 3 3 İlk Adım... 4 4 Cihaz Kullanımı... 4 5 Önerilen Ölçüm Yöntemi... 5 6 Sorumluluk... 5 7 Teknik Veriler... 5

Detaylı

KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU

KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU 1 5 2 4 3 6 7 8 1. Kilit Düzenekli Kapak 2. Şeffaf Su Seviye Göstergesi 3. Alt Elektrik Tabanı 4. Açma / Kapama Anahtarı 5. Gösterge Lambası 6. Su Filtresi 7. Açık

Detaylı

DAMACANA TAKİP SİSTEMİ ÖLÇÜM SENSÖRLERİ TEKNİK GEREKLER DOKÜMANI

DAMACANA TAKİP SİSTEMİ ÖLÇÜM SENSÖRLERİ TEKNİK GEREKLER DOKÜMANI DAMACANA TAKİP SİSTEMİ ÖLÇÜM SENSÖRLERİ TEKNİK GEREKLER DOKÜMANI Hazırlayanlar, Dr. Bülent ÜNSAL, Emrah UYSAL, Alev ÇORMAN Proje UME Sorumlu Koordinatör Dr. Sinan FANK 22.07.2014 TUBİTAK-UME, Gebze, Kocaeli

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-DC 2

Kullanım Kılavuzu PCE-DC 2 PCE-DC 2 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 01/07/2016 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Teknik özellikler... 4 3 Fonksiyonlar... 5 4 Ölçüme hazırlık / Ölçüm... 5 4.1 AC Akım ölçümü... 5 4.2 DC Akım ölçümü... 6 4.3

Detaylı

Süt köpürtücü. Açma/kapama şalteri. Pil yuvası. Sap. Köpürtücü spiral için kilit açma işareti. Maks. daldırma derinliği.

Süt köpürtücü. Açma/kapama şalteri. Pil yuvası. Sap. Köpürtücü spiral için kilit açma işareti. Maks. daldırma derinliği. Süt köpürtücü Pil yuvası Açma/kapama şalteri Sap Köpürtücü spiral için kilit açma işareti Maks. daldırma derinliği Köpürtücü spiral tr Kullanım Kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 87070FV03X00VII 2016-06

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Kuvvet Test Standı PCE-MTS500

KULLANIM KILAVUZU Kuvvet Test Standı PCE-MTS500 KULLANIM KILAVUZU Kuvvet Test Standı PCE-MTS500 İçindekiler 1 Fonksiyon... 3 2 Yapı... 3 3 Kuvvet Ölçer Kurulumu... 4 4 Özellikler... 4 5 Uyarı... 4 6 İşlem... 5 7 Bakım... 5 8 Paket Listesi... 5 2 1 Fonksiyon

Detaylı

STORMY DC 4100. Yatık Toz Torbalı Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU

STORMY DC 4100. Yatık Toz Torbalı Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU STORMY DC 4100 Yatık Toz Torbalı Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș STORMY DC 4100 Yatık Toz Torbalı Elektrikli

Detaylı