PÄRM 4 1. Bu alanda izin verilen azami hız nedir? A. Km/saat 30 B. Km/saat 50 C. Km/saat 70

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "PÄRM 4 1. Bu alanda izin verilen azami hız nedir? A. Km/saat 30 B. Km/saat 50 C. Km/saat 70"

Transkript

1 PÄRM 4 1 Bu alanda izin verilen azami hız nedir? A. Km/saat 30 B. Km/saat 50 C. Km/saat 70

2 PÄRM 4 2 Başka bir işaret yok ise bu işareti hangi hızla geçersiniz? A. km/saat 30 B. km/saat 50 C. km/saat 70

3 PÄRM 4 3 Hangi ışıklı işaretten sola dönebilirsiniz? A. A İşaretinden. B. B İşaretinden. C. A ve B işaretlerinden. D. Sola dönüş yasak.

4 PÄRM 4 4 Sola dönüş yaparken, ayni dolda bulunan hangi araçlara yeşil ışık yanmış olabilir? A. A'dakilere. B. B'dekilere.

5 PÄRM 4 5 Kavşakta sola dönmek isterken önünüzdeki ışıkta yeşil, nasıl davranırsınız? A. Gelen araçlar geçerken ben yavaş yavaş ilerlerim. B. Karşıdan gelecek araçlar hareket halinde olduklarından ben. aralıksız çizginin yanında beklerim. C. Yoluma devam ederim çünkü karşıdan gelenler için kırmızı ışık var. D. Yoluma devam ederim çünkü karşıdan gelenler önceliği bana verecekler.

6 PÄRM 4 6 Resimde de görüldüğü gibi sola dönmek isterken yolu yeşil ışıkta geçen bir yaya var. Ne yapmalısın? A. Orta kaldırımı geçmese dahi önceliği yayalar bırakırım. B. Orta kaldırımda beklemek zorunda olduğundan önceliği yayalar vermem. C. Karşımda yeşil ışık varken kavşakta durmama izin verilmez.

7 PÄRM 4 7 Resimde görüldğü gibi saatte 50 km hız yaparak gidiyorsun. Işıklı işaret hemen sarıya döndi. Bu durumda ne yaparsınız? A. Riski yaratmamak için yoluma devam ederim. B. Işıklı işaret yeşele dönüşeceği için devam ederim. C. Sarı ışık işaret değişmediği için durmak zorundayım.

8 PÄRM 4 8 İlerliyorsunuz, ışıklı işaret aralıklı sarı yanıyor. Bu durumda ne yapılmalı? A. Durup önceliği sol ve sağdan gelen araçlara bırakırım. B. Önceliği sol ve sağdan gelen araçlara veririm ama durmak. zorunda değilim. C. Önceliği yanlızca sağdan gelen araçlara veririm.

9 PÄRM 4 9 Resimdeki işaret aralıklı sarı yanıyor. Doğru olası nedir? A. Kavşakta sağ kanunu geçerli. B. Durma çizgisinde ışığın yeşil yanmasını beklerim. C. Işıklı işaret trafik işartinden önve geçerli olduğu için durmaya gerek yok. D. Yolda araç olmasa da durma çizginden durmak gerek.

10 PÄRM 4 10 İlerlemek istediniz, bu durumda neye hazırlıklı olmalısınız? A. Ayni şeritte bulunan bir araç sola dönmek ister. B. Karşıdan gelen araç kavşakta sola dönmek ister. C. Yaya geçidinde yayalara öncelik veririrm. D. Sağ kavşaktan gelen araç kırmızı ışığı geçebilir.

11 PÄRM 4 11 Sağa dönmek istiyorsunuz. Bu durumda sizi bekleyen gerçek tehlike ne olabilir? A. Karşıdan bisikler kulvarında gelen bir bisikletçi çıkabilir. B. Arkadan bisiklet kulvarında gelen bir bisikletçi gelebilir. C. Ön yaya geçidinden yayalar geçiyordur. D. Kavşakta sola dönmek üzer karşıdan araçlar gelmiş olabilir.

12 PÄRM 4 12 İlerlemeye hazırlanıyorsunuz. Sizi bekleyen tehlike ne olabilir? A. Önümündeki araç ilerlemeye devam edebilir. B. Önümündeki araç durabilir. C. Sol şeritteki araç, kavşakta bulunduğum şerite geçebilir.

13 PÄRM 4 13 Bu kavşaktan sağa dönmek istiyorsunuz, ne yaparsınız? A. Işıklı işaret beni ilgilendirmediği için devam ederim. B. Kesiştiğim yol anayol olduğu için dururum. C. Işıklı işaret kırmızı olduğu için dururum. D. Benimle kesişen yol üzerindeki ışıklı işaret yeşil olduğu için dururum.

14 PÄRM 4 14 Tren gitti barierler de kalktı, kırmızı ışık sönmeden geçebilirmisiniz? A. Barierler açık olduğu için evet. B. Görüşte bir sorun yoksa evet. C. Hayır

15 PÄRM 4 15 Bu işaret hangi araçları ilgilendirir? A. Sağa dönecek olanları. B. Sola dönecek olanları. C. Öne ilerlemek isteyen araçları. D. İşaret bütün yünleri ilgilendirir.

16 PÄRM 4 16 Sola dönebilirmisiniz? A. Evet B. Hayır

17 PÄRM 4 17 İşaretin bulunduğu bu şeritte hangi araçların geçmesine izin verilir? A. Biskikler, mobiler ve kamu hizmeti veren toplu taşıma araçları. B. Yalnızca toplu taşıma araçları. C. Yalnızca yavaş giden ve toplu taşıma araçları. D. Talnızca bisikletler, mobilet, traktör ve toplu taşıma araçları.

18 PÄRM 4 18 Bugün Cumartesi günü saat sabahın sekizi, siz işaretli olan sağ şeridi kullanmak istiyorsunuz. Bu mümkün mü? A. Hayır, zamana bakılmaksızın bu şerit yanlız toplu taşıma araçlarına mahsus. B. Evet, bu şeridi kullanabilirim çünkü bu şerit yanlız saat arasında toplu taşıma araçlarına mahsustur. C. Hayır, çünkü bu şerit yanlız saat 7 ila 9 arasında toplu taşıma araçlarına ayrılmıştır.

19 PÄRM 4 19 Bu durumda aralıksız beyaz çizgiyi geçmene izin verilir mi? A. Bu durumda evet. B. Aralıksız çizgiyi geçmek yasaktır dolayısıyla hayır. C. Hayır çünkü aralıklı çizgi aralıksız çizginin sağında bulunmaktadır. D. Evet çünkü aralıklı çizgi, aralıksız çizginin solundadır.

20 PÄRM 4 20 Resimdeki kamyon bir iş için duruyor. Aracınızı kamyonun yanındaki aralıksız çizgiyi geçerek sollayabirmisiniz? A. Evet B. Hayır

21 PÄRM 4 21 Yaya geçidinden önce biskilet geçmeniz mümkün mü? A. Evet B. Hayır

22 PÄRM 4 22 İki şertli bir yolda gidiyorsunuz.bu durumda sollama ne den yasak? A. Yol ortası çizgiler nedeniyşe. B. Kavşak nedeniyle. C. Önümündeki araç şerit değiştirebilir. D. Yaya geçidi nedeniyle.

23 PÄRM 4 23 Hangi halde kanuna göre Aracın park ettiği sayılır? A. Durup içinde oturduğum ve birini beklediğim halde. B. Yolcu inirmek üzere durduğum halde. C. Yolcu almak üzere durduğum halde. D. Mal yüklemek üzere durduğum halde.

24 PÄRM 4 24 Siyah araç gibi parketme hakkınız var mı? A. Evet, çünkü çizgili ve parketmeye mahsus bir yerde parkettim. B. Hayır, çünkü bitin araçlar yol istiakemtinde ve sağda parketmeli. C. Evet ve yanlızca parketme iznim var ise.

25 PÄRM 4 25 Bu işaret ne demektir? A. Durmak yasak. B. Parketmek yasak. C. Parketmek serbest.

26 PÄRM 4 26 Bu işaret ne demektir? A. İşaretten sonra durmak yasak. B. İşaretten sonra parketmek yasak. C. İşaretten önce parketmek yasak. D. İşaretten önce durmak yasak.

27 PÄRM 4 27 Aracınızı Cumartesi günü saat 20.00'de durdurdunuz. Duraktan ne zaman almak zorundasınız? A. Pazar sabahı saat 07'de. B. Pazar gece yarısı saat 24'te. C. Pazartesi sabahı saat 7'de. D. Cumartesi gece yarısı saat 24'de.

28 PÄRM 4 28 Hangsi doğrudur? A. Bayram günleri hariç Cumartesi günleri saat 9'da durmak serbest. B. Normal günlerde saat 15'de durmak serbest. C. Pazar günleri saat 8'de durmak serbest.

29 PÄRM 4 29 Hangi cevağ doğrudur? A. STANNA, Pazartesi saat 15'te serbest kılar. B. STANNA, Pazar saat 10'te serbest kılar. C. STANNA, Pazar saat 15'te serbest kılar.

30 PÄRM 4 30 Hangi ihtimal doğrudur? A. PARKERA, normal günlerde saat 20'de yasaklar. B. STANNA, Pazar günü saat 16'da yasaklar. C. STANNA, Normal günlerde saat 15'te yasaklar.

31 PÄRM 4 31 Doğru cevabı seç? A. Pazartesi saat 15'te durmak STANNA yasaktır. B. Cumartesi saat 20'de park PARKERA yasaktır. C. Pazar saat 16'da durmak STANNA yasaktır.

32 PÄRM 4 32 Hangisi yanlış ihtimaldir? A. Pazartesi STANNA saat 15 te durmak serbesttir. B. Pazartesi PARKERA sat 20 de durmak serbesttir. C. Pazar STANNA saat 16 da durmak seresttir.

33 PÄRM 4 33 Aracınızı Cumartesi günü saat 20 de durdurdunuz. Ceza almadan aracınızı kaça kadar parkta bırakabilirsiniz? A. Pazartesi günü sabah saat 10'a. B. Pazartesi günü sabah saat 09'a. C. Cumartesi günü öğleden sonra saat 03'a. D. Pazari günü sabah saat 10'a.

34 PÄRM 4 34 Aracınızı Pazartesini sabah saat 7.00 park ettiniz. Aracınızı ne zaman almanız gerekir? A. Pazartesi saat 9.00'da. B. Pazartesi saat 10.00'da. C. Salı Saat 8.00'de. D. Salı saat 10.00'da.

35 PÄRM 4 35 Aracınızı Pazartesi günü saat 13.00'te parke ettiniz. Ertesi gün ise normal bir gün. Aracınısı parktan ne zaman almanız gerekecek? A. Pazartesi saat 15.00'te. B. Salı saat 8.00'de. C. Salı saat 10.00'da.

36 PÄRM 4 36 Aracınızı Çarşamba günü saat 16.00'da park ettiniz. Ertesi gün de normal bir gün, Aracınızı parktan ne zaman çekmelisiniz? A. Çarşamba günü saat 15.00'te. B. Perşembe günü saat 10.00'da. C. Perçembe günü saat 08.00'de.

37 PÄRM 4 37 Bu işaretten yararlanarak kimler park edebilir? A. Aniden hasta olabilen kişiler. B. Özel belgeleri sakatlar. C. Sürekli hastalıklı sakatlar. D. Sakatlara mahsus yürüyen sandalyeler.

38 PÄRM 4 38 Eğer aracınızı parketmek isterseniz, bunun yaya geçidinden önceki asgari mesafesi ne olmalıdır? A. 10 metre B. 20 metre C. 30 metre D. 40 metre

39 PÄRM 4 39 Araçlardan hangisi doğru parketmiş? A. Açık renkli araç. B. Kuyu renkli araç. C. Her ikisi. D. Hiç biri.

40 PÄRM 4 40 Resimlerdeki araçlardan kanuna göre hangisi doğru parketmiş? A. A'daki resim. B. B'deki resim. C. C'deki resim. D. D'deki resim.

41 PÄRM 4 41 Kavşağa gelmeden durabilmek için asgari mesafe ne olmalı? A. 30 metre B. 10 metre C. 8 metre D. 12 metre

42 PÄRM 4 42 Yolcu indirmek için durma yasağı nerede uygulanır? A. Ana yolda. B. Yoldaki işaretin bir araç tafafından görülmesine engel olunduğu yerde. C. Apartman ve mağzaların önünde. D. Ayni ieritte durmuş bir aracın yanında.

43 PÄRM 4 43 Bu yerlerden hangisinde durmak yasaktır? A. Ana yolda. B. Tali yolda. C. Yolun başında veya tunelde.

44 PÄRM 4 44 Yolcu almak istediniz. Sağda duran araç gibi durma hakkınız var mı? A. Evet eğer başka araçlar engellenmiyor ise. B. Evet fakat en fazla bir dakika. C. Hayır.

45 PÄRM 4 45 Aracınızı resimdeki gibi parketmenize izin verilir mi? A. Evet, eğer aralıksız çizgiye 1 metrelik mesafe var ise. B. Evet, eğer aralıksız çizgiye 2 metrelik mesafe var ise. C. Evet, eğer aralıksız çizgiye 3 metrelik mesafe var ise.

46 PÄRM 4 46 Durma yasağının bulunduğu yerde aracınızın motoru arızalandı, bu durumda doğru olan tavır nedir? A. Eğer hız sınırı saatte 70 km'nin olduğu bir yolda ise hemen çekmeye çalışırım. B. Uyarı üçgenini kullanırsam çekmeme gerek yok. C. Eğer hız sınırı saatte en fazla 50 km'nin olduğu bir yolda ise hemen çekmeye çalışırım. D. Yol için belirlenen hız sınrına bakmadan aracı bir evvel çekmeye hazırlanırım.

47 PÄRM 4 47 Aracınızı resindeki gibi parketmenize izin verilir mi? A. Evet. B. Hayır. C. Evet, fakat flaşörleri yakmak kaydıyla.

48 PÄRM 4 48 Yolculardan birini indirmek için durmaya hazırlandınız. Doğru olanı nedir? A. Kaldırımın yanında durabilirim. B. Aralıksız çizginin yanında durabilirim. C. Bana durma yasağı vardır.

49 PÄRM 4 49 Tren yolunun kesiştiği noktadan durmama izin verilen nokta arasındaki mesafe ne olmalı? A. 5 metre B. 10 metre C. 30 metre D. 40 metre E. 20 metre F. 50 metre

50 PÄRM 4 50 Bu yolda durmak serbest mi dir? A. 5 dakikalığında durmak serbest. B. 10 dakikalığına durmak serbest. C. Burada durmak yasaktır. D. Uyarı üçgenini kullanırsan durmak serbest.

51 PÄRM 4 51 Araçlar için durma yasağı olduğu anlaşılan işaret hangisi dir? A. A işareti B. B işareti C. C işareti D. D işareti

52 PÄRM 4 52 Cevaplardan hangisi doğrudur? A. Parketmiş bir aracın yanında durmak serbesttir. B. Yolcu indirmek üzere durmuş bir aracın yanında durmak serbest. C. Trafik işaret ve ışığı engelleyecek şekilde durmak serbest.

53 PÄRM 4 53 Otobüs durağında durmak veya parketmek serbest mü dir? A. Evet, aracın içinden inmamak kaydıyla. B. Evet, eğer otobüsü engellemiyorsam eşya indirmek/bindirmek için. C. Evet, eğer otobüsü engellemiyorsam yolcu alıp/indirmek için D. Hayır, otobüs durğaında durmak yasaktır.

54 PÄRM 4 54 İşaretin olmadığı otobüs durağına yakın yerde durmaya hazırlanıyorsunuz. Nerede durmak yasaktır? A. Otobüs durağını gösterir işaretten 20 metrelik mesafede. B. Otobüs durağını gösterir işaretten 12 metre önce ve 12 metre sonraki mesafede. C. Otobüs durağını gösterir işaretten 20 metre önce ve 5 metre sonraki mesafede. D. Otobüs durağını gösterir işaretten 10 metre önce ve 10 metre sonraki mesafede.

55 PÄRM 4 55 Aracınızı 31 Ağustos saat 18:30'da parkedip, ertesi gün yani 1 Eylül saat 9.00'da almak istiyorsunuz. Aracı hangi yönde parkettirmeniz gerekir? A. Çift rakamlı evlerin yanına. B. Tek rakamlı evlerin yanına.

56 PÄRM 4 56 Aracınısı 27 Temmuz sabahı almak için 26 Temmuz gecesi parkettirmeye hazırlanıyorsunuz. Aracı nereye park edersiniz? A. Yoldaki tek rakamlı evlerden yana. B. Yoldaki çift rakamlı evlerden yana.

57 PÄRM 4 57 Aracınızı 15 Nisan akşam saat 18:00 den ertesi gün saat 16 Nisan saat 9.00'a kadar park edeceksiniz. Aracı nereye parkettirmeniz gerekir? A. Yol üzerindeki çift rakamlı evlerden yana. B. Yol üzerindeki tek rakamlı evlerden yana. C. Yolun hiç bir yanında durma hakkınzı yok.

58 PÄRM 4 58 Kör noktayı test etmenin önemi ne zaman? A. Kırmızı ışığı beklerken. B. Otoban da hızla giderken. C. Yolun kenarından harekete geçtiğim zaman.

59 PÄRM 4 59 Sağa dönmek istiyoısunuz. Dönmeden önce görülmedik risk ne olabilir? A. Kavaşka soldan gelen araçlar. B. Geçme çizgisindeki yayalar. C. Kavşakta sağdan gelen araçlar. D. Toplu taşıma araçlarına mahsus kulvarda arkadan gelen araçlar.

60 PÄRM 4 60 I vilken eller vilka av situationerna gäller max 70 km/h när du passerat vägmärket med ortsnamnet? A. Enbart i situation A. B. Enbart i situation B. C. I båda situationerna.

61 PÄRM 4 61 Sağa dönerken bisiklet kulvarı ile kesişeceksiniz. Bu durumda doğru pozisyon nedir? A. Işık yeşilk yanınca önceliği bisikletçilere bırakmak gerekecek B. Işığınız yeşil yanınca bisikletçilerin ışığı yeşil olmayacak C. Sağ kanununa göre öncelik bisikletlerindir

62 PÄRM 4 62 A B C D 1 X 2 X 3 X 4 X 5 X 6 X 7 X 8 X 9 X 10 X 11 X 12 X 13 X 14 X 15 X A B C D 16 X 17 X 18 X 19 X 20 X 21 X 22 X 23 X 24 X 25 X 26 X 27 X 28 X 29 X 30 X A B C D 31 X 32 X 33 X 34 X 35 X 36 X 37 X 38 X 39 X 40 X 41 X 42 X 43 X 44 X 45 X A B C D 46 X 47 X 48 X 49 X 50 X 51 X 52 X 53 X 54 X 55 X 56 X 57 X 58 X 59 X 60 X

Trafik düzeni ile ilgili sıralamada hangisi doğrudur?

Trafik düzeni ile ilgili sıralamada hangisi doğrudur? PÄRM 2 1 Trafik düzeni ile ilgili sıralamada hangisi doğrudur? A. Polis işaretleri, Trafik kuralları, Işıklı trafik işaretleri, Trafik işaretleri. B. Polis işaretleri, Işıklı trafik işaretleri, Trafik

Detaylı

PÄRM 7 1 Bu işaret tehlikeli mevkiiden mesfesi ne olmalı? A metre. B metre. C metre.

PÄRM 7 1 Bu işaret tehlikeli mevkiiden mesfesi ne olmalı? A metre. B metre. C metre. PÄRM 7 1 Bu işaret tehlikeli mevkiiden mesfesi ne olmalı? A. 50 150 metre. B. 150 250 metre. C. 250 350 metre. PÄRM 7 2 Bu işaretin anlamı nedir? A. Yol don tutmuş ve kayma tehlikesi var. B. Yol tehlikeli

Detaylı

PÄRM 5 1 Arkada bir araç ile bir işaret görüyorsunuz. Bu işaret nedir? A. Kaza var. B. Bu araç sebze satmaktadır C. Yavaş giden bir araç. D. Romörk.

PÄRM 5 1 Arkada bir araç ile bir işaret görüyorsunuz. Bu işaret nedir? A. Kaza var. B. Bu araç sebze satmaktadır C. Yavaş giden bir araç. D. Romörk. 1 Arkada bir araç ile bir işaret görüyorsunuz. Bu işaret nedir? A. Kaza var. B. Bu araç sebze satmaktadır C. Yavaş giden bir araç. D. Romörk. 2 Hangi araçlar bu işareti arkaya takmak zorundadır? A. Otobüs

Detaylı

PÄRM 8 Gençlerin öldüğü en çok ölümcül trafik kazaları haftanın hangi günlerinde olur? A. Çarşamba ve Perşembe. B. Cuma, Cumartesi ve Pazar. C.

PÄRM 8 Gençlerin öldüğü en çok ölümcül trafik kazaları haftanın hangi günlerinde olur? A. Çarşamba ve Perşembe. B. Cuma, Cumartesi ve Pazar. C. Gençlerin öldüğü en çok ölümcül trafik kazaları haftanın hangi günlerinde olur? A. Çarşamba ve Perşembe. B. Cuma, Cumartesi ve Pazar. C. Pazartesi ve Salı. 1 Satte 110 km hızla giden bir aracın 3 saniyede

Detaylı

Altında ilave panel levha var ise sürücüler belirtilen hususlara uymak zorundadırlar

Altında ilave panel levha var ise sürücüler belirtilen hususlara uymak zorundadırlar 4) DURAKLAMA VE PARK ETME İŞARTLERİ Park Etmek yasaktır Bu levhanın bulunduğu yol kesimlerinde park etmenin yasaklanmış olduğunu bildirir. Duraklamak serbesttir Ancak duraklama 5 dakikayı geçerse Park

Detaylı

NSW Trafik kurallarındaki değişiklikler

NSW Trafik kurallarındaki değişiklikler 1 Kasım 2012 NSW Trafik kurallarındaki değişiklikler 1 Kasım 2012 den itibaren NSW Eyaletinde trafik kurallarında bir takım değişiklikler yapılmaktadır. Basit şekliyle bu değişikliklerin çoğu mevcut kuralların

Detaylı

8 MART EHLİYET SINAVI Trafik ve Çevre Soruları

8 MART EHLİYET SINAVI Trafik ve Çevre Soruları - 1-1. Aşağıdakilerden hangisi, yaya ve sürücülerin trafikteki davranışlarının altında yatan psikolojik süreçleri inceler? A) Adli tıp B) Kazazede C) Trafik psikolojisi D) İlk yardımcı 2. I- Araçların

Detaylı

PÄRM 6 1 Son beş yılda İsveç'te ölüme yol açan kaza sayısı nedir? A. 300 400 kişi B. 500 600 kişi C. 700 800 kişi

PÄRM 6 1 Son beş yılda İsveç'te ölüme yol açan kaza sayısı nedir? A. 300 400 kişi B. 500 600 kişi C. 700 800 kişi PÄRM 6 1 Son beş yılda İsveç'te ölüme yol açan kaza sayısı nedir? A. 300 400 kişi B. 500 600 kişi C. 700 800 kişi PÄRM 6 2 Araçta bulundurulması gerekli ışıklar nedir? A. Yüksek, normal, stop ve flaşörler.

Detaylı

1. Güvenli sürüş açısından motorlu araçlarda en önemli faktör nedir? 2. Karda güvenli sürüş için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

1. Güvenli sürüş açısından motorlu araçlarda en önemli faktör nedir? 2. Karda güvenli sürüş için aşağıdakilerden hangisi doğrudur? 1. Güvenli sürüş açısından motorlu araçlarda en önemli faktör nedir? A) Sürücünün araçları iyi tanıması B) Sürücünün uzun yıllar araç kullanması C) Sürücünün araca hâkim olması D) Sürücünün aracı yeni

Detaylı

Sağa Tehlikeli bir viraj Sağa tehlikeli bir viraja yaklaşıldığını bildirir. hız azaltır Vites öndeki araç geçilmez. Duraklama ve park etme yapılmaz

Sağa Tehlikeli bir viraj Sağa tehlikeli bir viraja yaklaşıldığını bildirir. hız azaltır Vites öndeki araç geçilmez. Duraklama ve park etme yapılmaz 1)TEHLİKE UYARI IŞARETLERİ Karayolundan yararlananlara yol ve yakın çevresi ile ilgili trafik bilgileri vermek, yasaklama, ve kısıtlamaları bildirmek güvenli ve düzenli ortamı, sağlamak amacı ile tesis

Detaylı

Trafik Bilgi İşaretleri Feb 15, 2011 // by admin // Genel // No Comments

Trafik Bilgi İşaretleri Feb 15, 2011 // by admin // Genel // No Comments Trafik Bilgi İşaretleri Feb 15, 2011 // by admin // Genel // No Comments Akaryakıt İstasyonu Karayolu kenarında, araçların ihtiyacı olan akaryakıt istasyonu bulunduğunu bildirir ve yerini gösterir. Ana

Detaylı

1 -> :25

1 -> :25 1 -> 12 28.02.2013 14:25 1 Salı 04:58 06:40 11:47 14:17 16:33 18:04 2 Çarşamba 04:58 06:41 11:47 14:18 16:34 18:05 3 Perşembe 04:58 06:41 11:47 14:19 16:35 18:05 4 Cuma 04:58 06:41 11:48 14:20 16:36 18:06

Detaylı

6) YOL ÇİZGİLERİ VE DİGER İŞARETLEME ELEMANLARI

6) YOL ÇİZGİLERİ VE DİGER İŞARETLEME ELEMANLARI 6) YOL ÇİZGİLERİ VE DİGER İŞARETLEME ELEMANLARI Yol Çizgileri araçların düzen ve güvenli şekilde seyretmelerini sağlamak amacı ile üzerine Çizilen çizgilerdir Ayrıca park yeri olarak ayrılmış alanlarda

Detaylı

MADDİ HASARLI KAZA SENARYOLARI

MADDİ HASARLI KAZA SENARYOLARI MADDİ HASARLI KAZA SENARYOLARI MADDİ HASARLI KAZA SENARYOLARI... 1 TRAFİK İŞARETLERİ BULUNAN KAVŞAKLARDAKİ MADDİ HASARLI TRAFİK KAZALARI... 3 DURUM 1... 3 DURUM 2... 4 DURUM 3... 5 DURUM 4... 5 DURUM 5...

Detaylı

DİREKSİYON EĞİTİMİ-ARAÇ KULLANMA. GÖKSU EĞİTİM KURUMLARI Hazırlayan: SAİM ALMAK

DİREKSİYON EĞİTİMİ-ARAÇ KULLANMA. GÖKSU EĞİTİM KURUMLARI Hazırlayan: SAİM ALMAK 2015 DİREKSİYON EĞİTİMİ-ARAÇ KULLANMA GÖKSU EĞİTİM KURUMLARI Hazırlayan: SAİM ALMAK Sürücü Direksiyon Eğitimi Programı ARAÇ KULLANMA Motoru çalıştırma : Vites kolu ile vitesi boş durumuna alınız.kontak

Detaylı

ATAKAN SÜRÜCÜ KURSU BAŞARILAR DİLER...

ATAKAN SÜRÜCÜ KURSU BAŞARILAR DİLER... -KAVġAKLAR- 2 Dönüş yapmak isteyen sürücü yerleşim yerleri içinde kavşağa en az 30 metre kala, yerleşim yerleri dışında ise en az 150 metre kala uygun şeride geçmek zorundadır. Sola ve geriye dönüş yapmak

Detaylı

2016 YILI KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SORUMLULUĞUNDAKİ YOL AĞINDA MEYDANA GELEN TRAFİK KAZALARINA AİT ÖZET BİLGİLER. Karayolları Genel Müdürlüğü

2016 YILI KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SORUMLULUĞUNDAKİ YOL AĞINDA MEYDANA GELEN TRAFİK KAZALARINA AİT ÖZET BİLGİLER. Karayolları Genel Müdürlüğü T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 2016 YILI KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SORUMLULUĞUNDAKİ YOL AĞINDA MEYDANA GELEN TRAFİK KAZALARINA AİT ÖZET BİLGİLER ÖNSÖZ Bu

Detaylı

YOL AYRIMI SENARYO ALĐ CEYLAN

YOL AYRIMI SENARYO ALĐ CEYLAN YOL AYRIMI SENARYO ALĐ CEYLAN 2011 PAZARTESĐ SAAT- 07:42 Sahne - 1 OTOBÜS DURAĞI Otobüs durağında bekleyen birkaç kişi ve elinde defter, kitap olan genç bir üniversite öğrencisi göze çarpar. Otobüs gelir

Detaylı

Viyana (Wien) İçin 2015 Ocak Ayı Namaz Vakitleri Ülke : Avusturya Eyalet : Wien Şehir : Viyana (Wien) Tarih İmsâk Güneş İşrak Öğle İkindi Akşam Yatsı

Viyana (Wien) İçin 2015 Ocak Ayı Namaz Vakitleri Ülke : Avusturya Eyalet : Wien Şehir : Viyana (Wien) Tarih İmsâk Güneş İşrak Öğle İkindi Akşam Yatsı Viyana (Wien) İçin 2015 Ocak Ayı Namaz Vakitleri 1 Ocak Perşembe 5:34 7:39 8:41 12:10 14:05 16:18 18:10 2 Ocak Cuma 5:34 7:39 8:41 12:10 14:06 16:19 18:11 3 Ocak Cumartesi 5:34 7:39 8:41 12:10 14:07 16:20

Detaylı

-ÖNDEKĠ ARACI GEÇME- ATAKAN SÜRÜCÜ KURSU BAŞARILAR DİLER... 2

-ÖNDEKĠ ARACI GEÇME- ATAKAN SÜRÜCÜ KURSU BAŞARILAR DİLER... 2 -ÖNDEKĠ ARACI GEÇME- ATAKAN SÜRÜCÜ KURSU BAŞARILAR 2 Kesikli çizgiler boyunca öndeki araç geçilebilir, Ģerit değiģtirilebilir. GeçiĢler sadece sol Ģeritten yapılabilir. Sadece trafik zorunluluğu nedeniyle

Detaylı

Ek-1. Bisiklet Yolu Yapım ve Tasarımı İle İlgili Şekilller

Ek-1. Bisiklet Yolu Yapım ve Tasarımı İle İlgili Şekilller Ek-1 Bisiklet Yolu Yapım ve Tasarımı İle İlgili Şekilller Şekil 1- Yaya kaldırımında tek şeritli bisiklet yolu Şekil 2a- 1 Şekil 2b- Şekil 2 - Dar yaya kaldırımında tek şeritli bisiklet yolu (daraltılmış)

Detaylı

A. Yakın çevrenizde bulunan konut çeşitleri. Yakın çevrenizde, ayrık nizam tek aileli konut (müstakil ev) ne kadar yaygındır?

A. Yakın çevrenizde bulunan konut çeşitleri. Yakın çevrenizde, ayrık nizam tek aileli konut (müstakil ev) ne kadar yaygındır? Yakın Çevrede Yürüyebilme Anketi (YÇYA) - Kısa Form Yaşadığınız yakın çevrenizi nasıl algıladığınız ya da çevreniz hakkında ne düşündüğünüz ile ilgili bilgi edinmek istiyoruz. Lütfen yakın çevreniz ve

Detaylı

Çözüm : Genel formül : Yol = Hız. Zaman. Açıklama : Çözüm : x = v. t. Buna göre verilenler, x = 200, t = 5 ise V =? V = 200 / 5. Çözüm : x = V.

Çözüm : Genel formül : Yol = Hız. Zaman. Açıklama : Çözüm : x = v. t. Buna göre verilenler, x = 200, t = 5 ise V =? V = 200 / 5. Çözüm : x = V. HAREKET PROBLEMLERİ ÇÖZÜMLÜ SORULAR 1) Saatte 50 km hızla giden bir araç 3 saatte kaç km yol alır? Genel formül : Yol = Hız. Zaman YOL = 50. 3 = 150 km yol gider. Açıklama : Bir saatte 50 km hızla gitmek

Detaylı

HIZ-GEÇME KURALLARI, TAKİP MESAFESİ

HIZ-GEÇME KURALLARI, TAKİP MESAFESİ HIZ-GEÇME KURALLARI, TAKİP MESAFESİ HIZ SINIRLARI GEÇME KURALLARI TAKİP MESAFESİ HIZ SINIRLARI Şehirlerarası karayollarında 90 km/s, otoyollarda 120 km/ s hızı geçmemek üzere motorlu araçların cins ve

Detaylı

VELİEFENDİ- ZEYTİNBURNU BİSİKLET YOLU

VELİEFENDİ- ZEYTİNBURNU BİSİKLET YOLU VELİEFENDİ- ZEYTİNBURNU BİSİKLET YOLU www.embarqturkiye.org Proje Ekibi: Carsten Wass Nick Price İÇİNDEKİLER 2 4 4 9 16 BİSİKLET YOLLARI İÇİN YOL GÜVENLİĞİ 1: Acil 2: Önemli SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Detaylı

Dr. Öğr. Üyesi Sercan SERİN

Dr. Öğr. Üyesi Sercan SERİN ULAŞTIRMA MÜHENDİSLİĞİ Dr. Öğr. Üyesi Sercan SERİN 2 2-TEMEL KAVRAMLAR 3 Karayolu: Her türlü kara taşıt ve yaya ulaşımı için oluşturulmuş kamunun yararına açık arazi şeridi Karayolu trafiği: Karayolunu

Detaylı

Trafik Ders Notları 1 - İŞARETLER

Trafik Ders Notları 1 - İŞARETLER 1 - İŞARETLER Trafik Ders Notları A) TEHLIKE UYARI IŞARETLERI ( T GRUBU ) : Karayolu ve yakın çevresindeki Tehlikeler hakkında,yoldan yararlananlara " Uyarı "görevi yapar. B) TRAFIK TANZIM IŞARETLERI (TT

Detaylı

1. Aşağıdakilerden hangisi motor rölanti devrinin yüksek olmasına bağlı olarak meydana gelir?

1. Aşağıdakilerden hangisi motor rölanti devrinin yüksek olmasına bağlı olarak meydana gelir? 1. Aşağıdakilerden hangisi motor rölanti devrinin yüksek olmasına bağlı olarak meydana gelir? A) Yakıt tüketiminin artması B) Yakıt tüketiminin düşmesi C) Motorun sarsıntılı çalışması D) Motorda yağlamanın

Detaylı

2. Şekildeki karayolu bölümünde, yan yana çizilmiş kesik ve devamlı yol çizgileri sürücülere aşağıdakilerden hangisini bildirir?

2. Şekildeki karayolu bölümünde, yan yana çizilmiş kesik ve devamlı yol çizgileri sürücülere aşağıdakilerden hangisini bildirir? 1. Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, yetki belgesi sahibi gerçek kişilerin ölümü halinde kanuni mirasçıları veya onlar adına yetkili olanlar, bu durumu kaç gün içinde Bakanlığa bildirmek zorundadırlar?

Detaylı

ÖĞRENCİ TRAFİK EĞİTİMİ

ÖĞRENCİ TRAFİK EĞİTİMİ ÖĞRENCİ TRAFİK EĞİTİMİ NEDEN TOPLANDIK? Ulaşım nedir? Karayolu trafiği nedir? Temel trafik kuralları nelerdir? Okul servisi kullanırken nelere dikkat etmeliyiz? Acil durumlarda ne yapmamız gerekir? ULAŞIM

Detaylı

GÜVENLİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ

GÜVENLİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ GÜVENLİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ 1. Aşağıdakilerden hangisi defansif sürücülük için önemli kurallardandır? a) Probleme girmemek b) Problem tespit edildikten sonra çözmek c) Problem oluştuktan sonra uzmanına çözdürmek

Detaylı

Tehlike Uyarı İşaretleri Feb 15, 2011 // by admin // Genel // No Comments

Tehlike Uyarı İşaretleri Feb 15, 2011 // by admin // Genel // No Comments Tehlike Uyarı İşaretleri Feb 15, 2011 // by admin // Genel // No Comments Açılan Köprü Karayolu üzerindeki trafik zaman zaman durdurulduğunu, açılabilen köprü bulunduğunu gösterir. Yavaşlanıp durulur.

Detaylı

17 Ekim 2015 SRC1 SORULARI

17 Ekim 2015 SRC1 SORULARI 17 Ekim 2015 SRC1 SORULARI 1. sorunun doğru cevabı D şıkkıdır. Yolcular adına yolcu bileti tarifeli taşımalarda düzenlenir. 1. 1618 sayılı Seyahat Acenteleri Yasasına göre transfer araçlarında aşağıdakilerden

Detaylı

İÇİNDEKİLER: Trafik kurallarına uymanın önemi. Trafikte güvenli geçiş kuralları. Karşıdan karşıya nasıl geçilir? Taşıtlara binmenin kuralları

İÇİNDEKİLER: Trafik kurallarına uymanın önemi. Trafikte güvenli geçiş kuralları. Karşıdan karşıya nasıl geçilir? Taşıtlara binmenin kuralları TRAFİK KURALLARI İÇİNDEKİLER: Trafik kurallarına uymanın önemi Trafikte güvenli geçiş kuralları Karşıdan karşıya nasıl geçilir? Taşıtlara binmenin kuralları Trafik levhalarını ne kadar biliyoruz? Trafik

Detaylı

1. Hizmet sözleşmenin karşı tarafa herhangi bir bildirim de bulunmadan sona erdirilmesi ifadesi aşağıdakilerden hangisidir?

1. Hizmet sözleşmenin karşı tarafa herhangi bir bildirim de bulunmadan sona erdirilmesi ifadesi aşağıdakilerden hangisidir? 1. Hizmet sözleşmenin karşı tarafa herhangi bir bildirim de bulunmadan sona erdirilmesi ifadesi aşağıdakilerden hangisidir? A) Fesih B) Feshi ihbar C) Sözleşme D) Grev 2. Dört zamanlı motorlarda çalışma

Detaylı

Trafik Sinyalizasyonu. Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN

Trafik Sinyalizasyonu. Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN Trafik Sinyalizasyonu Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN Trafik Sinyalizasyonun Amacı ve Avantajları a)kesişen akımlardan veya geometrik özelliklerden dolayı oluşan gecikme, sıkışıklık ve tıkanıklıkları önlemek,

Detaylı

YER HİZMETLERİ VE RAMP - I. Öğr. Gör. Gülaçtı ŞEN

YER HİZMETLERİ VE RAMP - I. Öğr. Gör. Gülaçtı ŞEN YER HİZMETLERİ VE RAMP - I Öğr. Gör. Gülaçtı ŞEN İŞARETLER ICAO Annex 14 Aerodromes / Havaalanları Cilt 1 - Havaalanlarının dizaynına ve işletilmesine ilişkin özellikler Cilt 2 - Helikopter iniş kalkış

Detaylı

Araç kullanmanın zorlukları

Araç kullanmanın zorlukları Araç kullanmak o kadar kolay değildir 32 Tek başına araç kullanan yeni sürücülere ilişkin bazı bilgiler 34 29 1200 Victoria'da her ay yaralanan veya ölen sürücü sayısı (6 yıllık bir dönem içinde) 1000

Detaylı

Kendimi koruyorum! Raylar Bölgesinde Güvenlik.

Kendimi koruyorum! Raylar Bölgesinde Güvenlik. Kendimi koruyorum! Raylar Bölgesinde Güvenlik. Güvenlik Her Şeyden Önce Gelir. Kendimizi takdim ediyoruz. İster raylar bölgesinde, isterse Ofiste olsun, güvenlik hepimizi ilgilendirir. Çalışanlar, güvenlik

Detaylı

Yol Kademelenmesi ve Kent İçi Yolların Sınıflandırılması

Yol Kademelenmesi ve Kent İçi Yolların Sınıflandırılması Ulaşım Erişilebilirlik: Belli bir yere/varış noktasına ulaşabilme/erişebilme kolaylığı ve rahatlığıdır. Erişilebilirlikte uzaklık bir etkendir ve 4 kıstasa göre ölçülür. Bunlar; Fiziksel ölçüm (gerçek

Detaylı

START VE FİNİSH SERAMONİSİ:

START VE FİNİSH SERAMONİSİ: SEYİRCİ YOL NOTU RALLİ MERKEZ: Yarışımızda Dedepark Hotel de kurulacak olan yarışın kontrolünün sağlandığı, yarışla alakalı bütün bilgileri alabileceğiniz yerdir. Perşembe akşamından Pazar akşamına kadar

Detaylı

TRAFİK VE ÇEVRE BİLGİSİ-1

TRAFİK VE ÇEVRE BİLGİSİ-1 TRAFİK VE ÇEVRE BİLGİSİ-1 TRAFİK PSİKOLOJİSİ Trafik psikolojisi: İnsanların trafikteki davranışlarını ve bu davranışlar altında yatan psikolojik süreçleri inceler. TRAFIKTE 3 TEMEL UNSUR VARDIR: 1. İNSAN

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİLİ SOLAR SİSTEMLER

GÜNEŞ ENERJİLİ SOLAR SİSTEMLER GÜNEŞ ENERJİLİ SOLAR SİSTEMLER Soltra markalı güneş enerjisi ile çalışan ürünlerimiz, trafik ve yol güvenliği standartlarına uygun olarak üretilmektedir. Türkiye de 81 şehirde ve Dünya da 50 den fazla

Detaylı

SÜRÜŞ GÜVENLİĞİ İÇİN 29 ÖNEMLİ KURAL

SÜRÜŞ GÜVENLİĞİ İÇİN 29 ÖNEMLİ KURAL SÜRÜŞ GÜVENLİĞİ İÇİN 29 ÖNEMLİ KURAL 1.Kesinlikle alkollü olarak araç kullanmayınız ve kullandırmamaya çalışınız. 2. Eskimiş lastiklerle yola çıkmayınız. Kışın en az diş kalınlığı 3 mm yazın 2 mm olmalı

Detaylı

START VE FİNİSH SERAMONİSİ:

START VE FİNİSH SERAMONİSİ: SEYİRCİ YOL NOTU RALLİ MERKEZ: Yarışımızda Dedepark Hotel de kurulacak olan yarışın kontrolünün sağlandığı, yarışla alakalı bütün bilgileri alabileceğiniz yerdir. Perşembe akşamından Pazar akşamına kadar

Detaylı

START VE FİNİSH SERAMONİSİ:

START VE FİNİSH SERAMONİSİ: SEYİRCİ YOL NOTU RALLİ MERKEZ: Yarışımızda Dedepark Hotel de kurulacak olan yarışın kontrolünün sağlandığı, yarışla alakalı bütün bilgileri alabileceğiniz yerdir. Perşembe akşamından Pazar akşamına kadar

Detaylı

DRAFT TURKISH STANDARD ŞEHİR İÇİ YOLLAR - OTOBÜS DURAKLARI YER SEÇİMİ KURALLARI. Criteria for bus stops and locations on urban roads

DRAFT TURKISH STANDARD ŞEHİR İÇİ YOLLAR - OTOBÜS DURAKLARI YER SEÇİMİ KURALLARI. Criteria for bus stops and locations on urban roads 17 TÜRK STANDARDI TASARISI DRAFT TURKISH STANDARD tst 11783 Revizyon ICS 93.080.30 ŞEHİR İÇİ YOLLAR - OTOBÜS DURAKLARI YER SEÇİMİ KURALLARI Criteria for bus stops and locations on urban roads I. MÜTALÂA

Detaylı

HARİTA OKUMA BİLGİSİ

HARİTA OKUMA BİLGİSİ HARİTA OKUMA BİLGİSİ 1. Harita üzerinde gösterilen işaretlerden hangisi uluslararası yol numarasıdır? a) O-3 b) E-80 c) D100 d) K2 2. Yeryüzünün tamamının veya bir parçasının kuşbakışı görünümünün matematiksel

Detaylı

DURULMAZ 02 PARK EDİLMEZ 03 ARABAYI BAŞKA BİR ARABANIN YANINA PARK ETMEK

DURULMAZ 02 PARK EDİLMEZ 03 ARABAYI BAŞKA BİR ARABANIN YANINA PARK ETMEK DURULMAZ 02 PARK EDİLMEZ 03 ARABAYI BAŞKA BİR ARABANIN YANINA PARK ETMEK 04 DURULMAZ 05 OTOBÜS MINTIKASI 06 KALDIRIMLAR 07 KALDIRIMLAR VE ARABA GİRİŞLERİ 08 Park Yapma Kuralları ve Cezalar 09 OKUL MINTIKASI

Detaylı

KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU

KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU Kanun Numarası : 2918 Kabul Tarihi : 13/10/1983 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 18/10/1983 Sayı : 18195 BİRİNCİ KISIM Genel Esaslar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam Amaç : Madde

Detaylı

ÖZEL DENEME SINAVI-1

ÖZEL DENEME SINAVI-1 ÖZEL DENEME SINAVI-1 1. Delici göğüs yaralanmalarında kazazedeye, aşağıdaki pozisyonlardan hangisi verilir? A) B) C) D) 2. Bilinç kaybının en ileri durumu, koma hâli olarak bilinir. Buna göre, aşağıdakilerden

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 4

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 4 1. Lastiğin yanağında yazan P215/85 R 15 89H tanıtıcı bilgisindeki altı çizili alan neyi ifade eder? A) Lastiğin tipini B) Lastiğin genişliğini C) Kesit genişlik oranını D) Lastiğin yapısını 2. Motor çok

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı Test Parkuru

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı Test Parkuru BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı Test Parkuru Özel Yetenek Sınavı; adaylardaki esneklik, denge, kuvvet, dayanıklılık,

Detaylı

1. Lastiğin yanağında yazan 215/85R15 89H tanıtıcı bilgisindeki altı çizili alan neyi ifade eder?

1. Lastiğin yanağında yazan 215/85R15 89H tanıtıcı bilgisindeki altı çizili alan neyi ifade eder? 10 MART 2013 SRC 2 SINAV SORULARI 1. Lastiğin yanağında yazan 215/85R15 89H tanıtıcı bilgisindeki altı çizili alan neyi ifade eder? A. Lastiğin tipini B. Lastiğin genişliğini C. Kesit genişlik oranını

Detaylı

-KURUMLAR- ATAKAN SÜRÜCÜ KURSU BAŞARILAR DİLER... 2

-KURUMLAR- ATAKAN SÜRÜCÜ KURSU BAŞARILAR DİLER... 2 -KURUMLAR- ATAKAN SÜRÜCÜ KURSU BAŞARILAR 2 Sürücü kurslarında ; İlk yardım, Trafik ve çevre bilgisi ve Motor dersleri verilir. Sürücü kursunu bitiren ve yapılan sınavlarda başarılı olanlara sürücü sertifikası

Detaylı

C ) Alternatör yatakları bozulur. D ) Bujiler ateşleme yapamaz. 3 ) Marş motoru aşağıdaki parçalardan hangisine hareket iletir?

C ) Alternatör yatakları bozulur. D ) Bujiler ateşleme yapamaz. 3 ) Marş motoru aşağıdaki parçalardan hangisine hareket iletir? 09 HAZİRAN 2013 SRC3 ÇIKMIŞ SORULAR 1 ) Aşağıdakilerden hangisi şaftın görevidir? A ) Diferansiyelin hareketini tekerlere iletmek B ) Vites kutusunun hareketini diferansiyele iletmek C ) Motorun hareketini

Detaylı

soltra SOLTRA Güneş Enerjili Solar Sistemler Soltra bir Asya Trafik A.Ş. markasıdır.

soltra SOLTRA Güneş Enerjili Solar Sistemler Soltra bir Asya Trafik A.Ş. markasıdır. soltra SOLTRA Güneş Enerjili Solar Sistemler Soltra bir Asya Trafik A.Ş. markasıdır. 22018 www.asyatrafik.com.tr 2018 SOLTRA Güneş Enerjili Solar Sistemler Üretim Kapasitemiz Soltra markalı güneş enerjisi

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Sercan SERİN

Yrd. Doç. Dr. Sercan SERİN ULAŞTIRMA MÜHENDİSLİĞİ Yrd. Doç. Dr. Sercan SERİN 2 8-KAPASİTE 3 Karayolu Kapasite Analizi 1950 yılında Amerika Transportation Research Board tarafından ilk defa Highway Capacity Manual ile başlamıştır.

Detaylı

2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI. Hazırlayan Engin GÜNEY İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni

2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI. Hazırlayan Engin GÜNEY İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni 2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI Hazırlayan İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni 1 Saçları hangisi tarar? o A) Bıçak o B) Tarak o C) Eldiven o D) Makas 2 Hangisi okul eşyası değil?

Detaylı

7 ARALIK 2013 SRC 2. D) 1. Grup, 2. Grup, 3. Grup

7 ARALIK 2013 SRC 2. D) 1. Grup, 2. Grup, 3. Grup 1. 1618 Sayılı Seyahat Acenteleri Kanununa göre, seyahat acentelerinin gruplandırılmalarıyla ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) 1. Sınıf, 2. Sınıf, 3. Sınıf B) Yurt içi tur düzenleyenler, yurt

Detaylı

İSTANBUL PROF.FAİK SOMER SPOR LİSESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YETENEK SINAV KILAVUZU

İSTANBUL PROF.FAİK SOMER SPOR LİSESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YETENEK SINAV KILAVUZU İSTANBUL PROF.FAİK SOMER SPOR LİSESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YETENEK SINAV KILAVUZU Okulumuza öğrenci seçiminde; yetenek sınavı ( 1.Fiziksel uygunluk, 2.Ritim, 3.Sporcu geçmişi ) puanının %70 i ile

Detaylı

TRAFİK VE ÇEVRE BİLGİSİ TRAFİK PSİKOLOJİSİ

TRAFİK VE ÇEVRE BİLGİSİ TRAFİK PSİKOLOJİSİ TRAFİK VE ÇEVRE BİLGİSİ TRAFİK PSİKOLOJİSİ Trafik psikolojisi: İnsanların trafikteki davranışlarını ve bu davranışların altında yatan psikolojik süreçleri inceler. TRAFİKTE 3 TEMEL UNSUR VARDIR: 1. İNSAN

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ OKULLAR ARASI 10.MATEMATİK YARIŞMASI 7. SINIFLAR FİNAL SORULARI

ÖZEL EGE LİSESİ OKULLAR ARASI 10.MATEMATİK YARIŞMASI 7. SINIFLAR FİNAL SORULARI 7. SINIFLAR FİNAL SORULARI ) A 5 7 9 0 4 6 8 5 7 9 0 şeklinde 55 basamaklı A sayısı veriliyor. Buna göre, baştan 8. rakam nedir? ) x, y, z Z olmak üzere;, ve 8 sayıları sırasıyla; x.y, y.z ve x.z sayılarıyla

Detaylı

19 MART 2011 (SRC4) 1) Suriye ile bağlantıyı sağlayan sınır kapısı aşağıdakilerden hangisidir? A) Habur B) İpsala C) Öncüpınar D) Türkgözü 2) I -

19 MART 2011 (SRC4) 1) Suriye ile bağlantıyı sağlayan sınır kapısı aşağıdakilerden hangisidir? A) Habur B) İpsala C) Öncüpınar D) Türkgözü 2) I - 19 MART 2011 (SRC4) 1) Suriye ile bağlantıyı sağlayan sınır kapısı aşağıdakilerden hangisidir? A) Habur B) İpsala C) Öncüpınar D) Türkgözü 2) I - Araçla ilgili bilgilere erişim. II - Sürücü denetiminin

Detaylı

soltra SOLTRA Güneş Enerjili Solar Sistemler Soltra bir Asya Trafik A.Ş. markasıdır.

soltra SOLTRA Güneş Enerjili Solar Sistemler Soltra bir Asya Trafik A.Ş. markasıdır. soltra SOLTRA Güneş Enerjili Solar Sistemler Soltra bir Asya Trafik A.Ş. markasıdır. 22016 www.asyatrafik.com.tr ÜRÜN KATALOĞU 2016 SOLTRA Güneş Enerjili Solar Sistemler Üretim Kapasitemiz Soltra markalı

Detaylı

A) Ceza aynı kalır. B) Ceza yarı oranında azaltılır. C) Ceza yarı oranında arttırılır. D) Ceza 1 kat oranında arttırılır

A) Ceza aynı kalır. B) Ceza yarı oranında azaltılır. C) Ceza yarı oranında arttırılır. D) Ceza 1 kat oranında arttırılır 1. Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa göre kaçak eşya naklinde kullanılan taşıt sahibinin aracın değeri kadar teminatı alıkoyma tarihinden itibaren kaç gün içinde gümrük idaresine teslim etmesi halinde araç

Detaylı

ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ

ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ 1. Ticari amaçla yolcu ve yük taşıyan motorlu araç sürücüleri sürekli en fazla kaç saat araç kullanabilirler? a) 4 saat b) 6 saat c) 4.5 saat d) 3 saat 2. Tek şoför 24 saatlik

Detaylı

ÖZEL DENEME SINAVI-2

ÖZEL DENEME SINAVI-2 ÖZEL DENEME SINAVI-2 1. Aşağıdakilerden hangisi Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamındadır? A) Türk Silahlı Kuvvetlerine ait taşıtlarla ve bunların römorklarıyla B) Özel otomobiller ve bunların römorklarıyla

Detaylı

PHUKET 29 OCAK 05 ŞUBAT

PHUKET 29 OCAK 05 ŞUBAT PHUKET 29 OCAK 05 ŞUBAT 2018 PHUKET 29 OCAK 05 ŞUBAT 2018 29 Ocak 2018 Pazartesi 13:25 Gidiş - 05 Şubat 2018 Pazartesi 17:50 İstanbul Varış QATAR HAVAYOLLARI BOEING 787 DREAMLINER ile uçuş PHUKET PATONG

Detaylı

The MATHEMATICAL ASSOCIATION OF AMERICA American Mathematics Competitions (AMC - 8) AMERİKA MATEMATİK YARIŞMASI - 8

The MATHEMATICAL ASSOCIATION OF AMERICA American Mathematics Competitions (AMC - 8) AMERİKA MATEMATİK YARIŞMASI - 8 2008 The MATHEMATICAL ASSOCIATION OF AMERICA American Mathematics Competitions (AMC - 8) AMERİKA MATEMATİK YARIŞMASI - 8 18.10.2008 1. Suzan a babası bayramda harcaması için 50 lira vermiştir. 12 lirası

Detaylı

2013 TRAFİK CEZALARI. Trafik cezaları kapsamları

2013 TRAFİK CEZALARI. Trafik cezaları kapsamları 2013 TRAFİK CEZALARI Maliye Bakanlığı, 2013 yılında trafikle ilgili hangi suça ne kadar para cezası kesileceğine ilişkin listeyi Emniyet Genel Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili diğer birimlere gönderdi.

Detaylı

TRAFĠK DERS NOTLARI TRAFĠK POLĠSĠNĠN HAREKETLERĠ

TRAFĠK DERS NOTLARI TRAFĠK POLĠSĠNĠN HAREKETLERĠ TRAFĠK DERS NOTLARI TRAFĠK POLĠSĠNĠN HAREKETLERĠ Trafik polisinin duruş ve pozisyonuna göre, polis hazırolda veya kollarını açmış ise trafik polisinin ön ve arka kısmı trafiğe kapalı, sağ ve sol tarafı

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı Koordinasyon Test Parkuru

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı Koordinasyon Test Parkuru BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı Koordinasyon Test Parkuru Özel Yetenek Sınavı; adaylardaki esneklik, denge, kuvvet,

Detaylı

Trafik Hacmi ve Özellikleri. Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN

Trafik Hacmi ve Özellikleri. Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN Trafik Hacmi ve Özellikleri Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN Trafik Hacmi Nedir? Belli bir kesimden belirli bir sürede geçen araç ve yaya sayısıdır. Trafik Hacmi Çalışmaları Belli bir kesimdeki yol üzerinde hareket

Detaylı

İnsan faktörü: Ceyhun Yüksel

İnsan faktörü: Ceyhun Yüksel Ulaşım; Deniz yolu, hava yolu, demir yolu ve kara yolu ile sağlanmaktadır. Ulaşım türleri arasında en yoğun kullanılan kara yolu ulaşımıdır. Kara yollarında çok sayıda ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı

Detaylı

TURKCELL TÜRKİYE UZUN KULVAR YILDIZ GENÇ VE AÇIK YAŞ MİLLİ TAKIM SEÇME MÜSABAKASI- (50m)

TURKCELL TÜRKİYE UZUN KULVAR YILDIZ GENÇ VE AÇIK YAŞ MİLLİ TAKIM SEÇME MÜSABAKASI- (50m) TURKCELL TÜRKİYE UZUN KULVAR YILDIZ GENÇ VE AÇIK YAŞ MİLLİ TAKIM SEÇME MÜSABAKASI- (50m) Müsabaka Yeri : İSTANBUL / TOZKOPARAN Müsabaka tarihi : 16 19 KASIM 2017 Teknik Toplantı : 15 KASIM 2017 MÜSABAKA

Detaylı

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı Test Parkuru

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı Test Parkuru ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı Test Parkuru Özel Yetenek Sınavı; adaylardaki esneklik, denge, kuvvet,

Detaylı

Bodrum Atakan Sürücü Kursu TEL: 363 97 40 363 96 53 www.atakansurucukursu.com

Bodrum Atakan Sürücü Kursu TEL: 363 97 40 363 96 53 www.atakansurucukursu.com 1 01-Aşağıdakilerden hangisi Karayolları Trafik Kanunu na göre sürücü olabilme şartlarından biri değildir? A) Kullanacağı araca göre belli bir yaşın üstünde olmak B) Sağlık durumu sürücülük yapmaya uygun

Detaylı

TURKCELL TÜRKİYE UZUN KULVAR YILDIZ GENÇ VE AÇIK YAŞ MİLLİ TAKIM SEÇME MÜSABAKASI- (50m)

TURKCELL TÜRKİYE UZUN KULVAR YILDIZ GENÇ VE AÇIK YAŞ MİLLİ TAKIM SEÇME MÜSABAKASI- (50m) TURKCELL TÜRKİYE UZUN KULVAR YILDIZ GENÇ VE AÇIK YAŞ MİLLİ TAKIM SEÇME MÜSABAKASI- (50m) Müsabaka Yeri : İSTANBUL / TOZKOPARAN Müsabaka tarihi : 16 19 KASIM 2017 Teknik Toplantı : 15 KASIM 2017 MÜSABAKA

Detaylı

soltra SOLTRA Güneş Enerjili Solar Sistemler Soltra bir Asya Trafik A.Ş. markasıdır.

soltra SOLTRA Güneş Enerjili Solar Sistemler Soltra bir Asya Trafik A.Ş. markasıdır. soltra SOLTRA Güneş Enerjili Solar Sistemler Soltra bir Asya Trafik A.Ş. markasıdır. 22017 www.asyatrafik.com.tr 2017 SOLTRA Güneş Enerjili Solar Sistemler Üretim Kapasitemiz Soltra markalı güneş enerjisi

Detaylı

BİSİKLET YOLLARINDA YOL GÜVENLİĞİ YAŞANABİLİR ŞEHİRLER SEMPOZYUMU 20 KASIM 2014. Celal Tolga İMAMOĞLU ULAŞTIRMA YÜKSEK MÜHENDİSİ

BİSİKLET YOLLARINDA YOL GÜVENLİĞİ YAŞANABİLİR ŞEHİRLER SEMPOZYUMU 20 KASIM 2014. Celal Tolga İMAMOĞLU ULAŞTIRMA YÜKSEK MÜHENDİSİ BİSİKLET YOLLARINDA YOL GÜVENLİĞİ YAŞANABİLİR ŞEHİRLER SEMPOZYUMU 20 KASIM 2014 Celal Tolga İMAMOĞLU ULAŞTIRMA YÜKSEK MÜHENDİSİ YOL GÜVENLİĞİ Küresel çapta etkiler (Kaynak: Dünya Sağlık Örgütü) Dünyada

Detaylı

Dr. Öğr. Üyesi Sercan SERİN

Dr. Öğr. Üyesi Sercan SERİN ULAŞTIRMA MÜHENDİSLİĞİ Dr. Öğr. Üyesi Sercan SERİN 2 3-YOLU KULLANANLARIN özellikleri 3 Yolu Kullananların Özellikleri İnsanlar Taşıtlar 4 İnsanların Özellikleri Normal Fiziksel Özellikler A. Görme Özelliği

Detaylı

1. ADR ye göre Paketleme Grubu III aşağıdakilerden hangisini ifade etmektedir?

1. ADR ye göre Paketleme Grubu III aşağıdakilerden hangisini ifade etmektedir? 1. ADR ye göre Paketleme Grubu III aşağıdakilerden hangisini ifade etmektedir? A) Yüksek derecede risk B) Orta derecede risk C) Düşük derecede risk D) Tehlikesiz PAKETLEME GRUBU (bir) I- Yüksek Tehlikeli!!!

Detaylı

2. Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre M2 sınıfı bir taşıt için aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

2. Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre M2 sınıfı bir taşıt için aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (17 EKİM 2015) ULUSLARARASI YOLCU TAġIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV

Detaylı

TAŞITLARIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ VE TRAFİKDEKİ DURUMU

TAŞITLARIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ VE TRAFİKDEKİ DURUMU TAŞITLARIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ VE TRAFİKDEKİ DURUMU Öğr.Gör.Dr. Neşe HAKTANIR Erciyes Üniversitesi Müh.Fak. İnş.Müh.Böl. KAYSERİ GİRİŞ Trafik kazaları sadece sürücü hatalarından dolayı olmaz. Araçların

Detaylı

SRC EKiM 2015 SINAV SORULARI. 5. Arkasındaki aracın geçme uyarısını alan araç sürücüsünün aşağıdakilerden hangisini yapması yanlıştır?

SRC EKiM 2015 SINAV SORULARI. 5. Arkasındaki aracın geçme uyarısını alan araç sürücüsünün aşağıdakilerden hangisini yapması yanlıştır? 1 5. Arkasındaki aracın geçme uyarısını alan araç sürücüsünün aşağıdakilerden hangisini yapması yanlıştır? 1. Basınçlı hava fren sisteminde fren devrelerinden herhangi biri devre dışı kaldığında, diğer

Detaylı

ÖYKÜ NÜN GÜNLÜĞÜ GÜNLÜĞÜM

ÖYKÜ NÜN GÜNLÜĞÜ GÜNLÜĞÜM ÖYKÜ NÜN GÜNLÜĞÜ Merhaba arkadaşlar, adım Öykü ilköğretim 2. sınıf öğrecisiyim. Gün içinde düşüncelerimi, duygularımı, hissettiklerimi yazdığım bir günlük defterim var. Günlük defterime bugün not aldığım,

Detaylı

SRC 4 1. Basınçlı hava fren sisteminde fren devrelerinden herhangi biri devre dışı kaldığında, diğer devrelerin basınç kaybına uğramaması için hangi

SRC 4 1. Basınçlı hava fren sisteminde fren devrelerinden herhangi biri devre dışı kaldığında, diğer devrelerin basınç kaybına uğramaması için hangi 1. Basınçlı hava fren sisteminde fren devrelerinden herhangi biri devre dışı kaldığında, diğer devrelerin basınç kaybına uğramaması için hangi parça görev yapar? A. Basınç regülatörü B. Dört devreli emniyet

Detaylı

1309 Serisi 1354 Serisi

1309 Serisi 1354 Serisi 1309 Serisi 1354 Serisi Ekonomik Seri Arka Park Sensörü 1309 1354 Sensör Tip 09 Sensör Tip 54 Ø 18 mm Ø 18.5 mm Engele olan mesafeyi 1.7 metreden itibaren sesli olarak bildirir. 4 kademeli sesli uyarı

Detaylı

a.c = 48 3a + 2b c = 37 ise, a nın alacağı en küçük değer kaçtır?

a.c = 48 3a + 2b c = 37 ise, a nın alacağı en küçük değer kaçtır? . a,b,c birbirinden farklı tamsayılar ve a sıfırdan. a, b, c R olmak üzere farklı olmak üzere, a.b = 0 c

Detaylı

P1 Gebze-İzmit Hattı

P1 Gebze-İzmit Hattı Kocaeli 2020 Raylı Ulaşım Hattı Projeleri Hakkında Özet Bilgi Dr. Numan Akdoğan* *Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Fizik Bölümü Nanomanyetizma ve Spintronik Araştırma Merkezi P1 Gebze-İzmit Hattı Bu proje

Detaylı

PROBLEMLER DEĞERLENDİRME 1 (SAYI - KESİR) 4) Bir kişi borcunun önce 2 7 sini sonra 3

PROBLEMLER DEĞERLENDİRME 1 (SAYI - KESİR) 4) Bir kişi borcunun önce 2 7 sini sonra 3 DEĞERLENDİRME 1 (SAYI - KESİR) 1) Toplamları 55 olan iki sayıdan, kuçüğünün üç katı ile büyüğünün iki katı eşittir. Bu iki sayının toplamı kaçtır? ) Bir kişi borcunun önce 2 7 sini sonra 3 ini ödüyor.

Detaylı

TEHLİKE UYARI İŞARETLERİ VE ANLAMLARI

TEHLİKE UYARI İŞARETLERİ VE ANLAMLARI TEHLİKE UYARI İŞARETLERİ VE ANLAMLARI Karayolu ve çevresindeki tehlikeler hakkında yoldan yararlananlara uyarı görevi yapar. Tehlikeli noktaya gelmeden önce sürücüye haber verir. Açılan Köprü Karayolu

Detaylı

FIRTINA SERİSİ MATEMATİK SORU BANKASI 4

FIRTINA SERİSİ MATEMATİK SORU BANKASI 4 FIRTINA SERİSİ MATEMATİK SORU BANKASI 4 MOBİL-PC-TABLET İNDİR Bu yayının basım, yayım ve satış hakları fotokopion.com ve site sahiplerine aittir. Bütün hakları saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, yayınların

Detaylı

İki kişi bir Top çalışmalar

İki kişi bir Top çalışmalar İki kişi bir Top çalışmalar 20 x 20 metre alan 2 Oyuncuya bir top 1. Oyuncular alan içinde hafif koşuyla dolaşmaya başlarlar. 2. Bu koşu sırasında yaklaşık 5 metre mesafedeki eşleri ile paslaşırlar. 3.

Detaylı

ÖZEL ALTIN NESİL İLKOKULU VE ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ

ÖZEL ALTIN NESİL İLKOKULU VE ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ ÖZEL ALTIN NESİL İLKOKULU VE ORTAOKULU 06-07 ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ AY GÜN A/B A/B 4/A 5 A/B/C 6 A/B 7 A/B 8 A/B 7 Pazartesi 8 Salı DENEME DENEME 9 Çarşamba 0 Perşembe DENEME Cuma Türkçe EKİM

Detaylı

Kent içi ulaşım Modları Üstün ve zayıf yönler. Dr. Hediye Tuydes Yaman IMO Ulaştırma Kurulu

Kent içi ulaşım Modları Üstün ve zayıf yönler. Dr. Hediye Tuydes Yaman IMO Ulaştırma Kurulu Kent içi ulaşım Modları Üstün ve zayıf yönler Dr. Hediye Tuydes Yaman IMO Ulaştırma Kurulu Başlarken... Ulaşım modlarının zayıf-güçlü yönleri... Kime göre? Neye göre? Kent içi ulaşım Karmaşık ağ yapısı

Detaylı

Metrik sistemde uzaklık ve yol ölçü birimi olarak metre (m) kullanılır.

Metrik sistemde uzaklık ve yol ölçü birimi olarak metre (m) kullanılır. LİNEAR (DÜZGÜN DOĞRUSAL) BİOKİNEMATİK ÖZELLİKLER Düzgün doğrusal hareket bir cismin düz bir doğrultuda ilerlemesi, yer değiştirmesidir. Uzunluk, hız, ivmelenme bu bölümde incelenir. Yol-Uzaklık kavramları:

Detaylı

TEKNİK MÜTALAA RAPORU RAPOR

TEKNİK MÜTALAA RAPORU RAPOR İncelemeyi İsteyen : Av. TEKNİK MÜTALAA RAPORU İnceleme Konusu: 6100 Saylı Hukuk Muhakemeleri Kanunu madde 293 e göre Trafik Kazası Olay Analizi ve Kusur Tespiti Uzman Görüşü. İncelemeye Verilen Belgeler:

Detaylı

Bodrum Atakan Sürücü Kursu TEL: 363 97 40 363 96 53 www.atakansurucukursu.com

Bodrum Atakan Sürücü Kursu TEL: 363 97 40 363 96 53 www.atakansurucukursu.com 1 01-Aşağıdakilerden hangisi Karayolları Trafik Kanunu na göre sürücü olabilme şartlarından biri değildir? A) Kullanacağı araca göre belli bir yaşın üstünde olmak B) Sağlık durumu sürücülük yapmaya uygun

Detaylı