BMH-405 YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BMH-405 YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ"

Transkript

1 BMH-405 YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ Agile (Çevik) Model Dr. Musa ATAŞ Siirt Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Ref list: Dr. Yunus Emre SELÇUK ve

2 Agile (Çevik) Model

3 Agile Development (Çevik Geliştirme) Agile Development, yazılım geliştirme süreçleri, 1970 itibariyle kullanılmaya başlanmıştır yıllarında kullanımı hız kazanmış ve geçtiğimiz 10 yıl içerisinde Türkiye içinde olmak üzere dünya üzerinde başarılarını kanıtlayarak kullanım oranını arttırmış yazılım geliştirme modelidir. Agile Development, yazılım geliştirme modeli, tekrarlanan yazılım geliştirme modelleri baz alınarak geliştirilmiştir. Sık aralıklarla modül modül yazılım teslimatını ve müşteri memnuniyetini hedef alır.

4 Agile Development (Çevik Geliştirme) TarihçeUygulanabilir yazılım geliştirme süreci ilk olarak 1974 te Edmonds tarafından ortaya atılmıştır. Bu teoriden sonra bir çok yöntem çevik yazılım geliştirme modeli, zor uygulanan aşırı kuralcı olan waterfall modeline tepki olarak ortaya çıkmıştır. Waterfall zor uygulanan ve kuralcı model olması nedeniyle usta yazılım geliştiriciler tarafından yavaş ve tutarsız olarak nitelendirilmiştir. Bu nitelendirmeden sonra bir çok çevik süreç ortaya çıkmaya başlamıştır yılında yazılımın önde gelen isimleri Snowbird Utah ta buluşarak ortada dolaşan metodları ortak bir platforma toplamış ve ismine Agile Development adını vermişlerdir. Aynı kişiler Agile Alliance adını verdikleri bir organizasyon kurarak sistemin gelişmesine destek vermişlerdir. Çevik süreçler arasından öne çıkanlar, Extreme Programming, Clear ve Scrum olarak gösterilebilir. Bu toplantı sonrası bir manifesto yayınlanmıştır. Ayrıca maniftoya bağlı olarak Agile Principles (Çevik Prensipler) adında 12 maddelik bir liste ek olarak sunulmuştur.

5 Agile Development (Çevik Geliştirme) Manifesto Kişiler ve iletişim süreç ve araçlardan önce gelir. Çalışır durumda olan yazılım detaylı dokümantasyondan önemlidir. Müşteri ile beraber çalışmak sözleşmelerden ve anlaşmalardan önemlidir. Değişikliklere ayak uydurmak bir planı takip etmekten önemlidir. Yukarıda belirtilen manifesto adresinde orjinal haliyle görülebilir. Altı çizili olanlar diğerlerine göre daha öncelikli olsa da diğerleri de bizim için önem taşımaktadır. Altı çizili olanlar diğerlerini her zaman bastırmalıdır.

6 Agile Prensipleri En önemli öncelik erken ve sürekli olarak kullanılabilir programlar oluşturmak ve müşteriyi tatmin etmektir. Bu prensip tamamen müşteri memnuniyetine odaklandırmak amacıyla yazılmış gibi düşünülebilir. Fakat ne kadar erken geri dönüş olursa sorunların çözümü ve kalite o kadar artar. Kalitenin artması ve sorunların erken çözümü müşteri memnuniyeti sağlar. Yazılım sektöründe işler büyük çoğunlukla somut olduğundan müşteri elle tutulur, gözle görülür bir ürün beklemektedir. Müşteriye ilk görmek istediği modülü kısa bir süre içerisinde verirseniz memnuniyet artar, geri dönüş ile yazılımda ki eksiklikler giderilir. Bu durumda müşteri isteklerini tam anlamıyla alacağı bir yazılımın sahibi olur.

7 Agile Prensipleri Yazılımın ne aşamada olduğuna bakılmadan talep edilen değişiklikler olumlu karşılanmalıdır. Çevik süreçler, değişiklikleri müşterinin rekabetteki avantajlarını korumakta kullanırlar. Klasik yazılım geliştirme süreçlerinde yazılımın analizi henüz kodlama başlamadan oluşturulur. Bu analiz ışığında yazılımcılar kodlamaya başlar ve yazılımı bu analiz dışına çıkmadan gerçekleştirirler. Durum böyle olunca müşteri herhangi bir istek yaptığında analiz dışına çıkılamayacağı için istek geri çevrilir. Oysa ki müşterinin bu isteği müşteriye piyasada rekabet üstünlüğü sağlayabilir. Bu durumda istek sözleşme olsa dahi projeye girmelidir. Bu prensipte bu sağlanmış oluyor. Müşteri istediği an proje içerisine istediği özelliği ekleyebilir. Eklenen özellik tüm yazılımın alt yapısını değiştirse bile bu değişiklikler yapılarak yazılım müşteri için en ideal konuma getirilir.

8 Agile Prensipleri Kısa sürelerde çalışır yazılımlar ortaya koyulmadır (Bu süreler genelde birkaç haftadan, birkaç aya kadar olan sürelerdir). Seçim, zaman diliminin kısa tutulması yönünde olmalıdır.klasik süreçlerde müşteri yazılımı ancak tamamıyla bittiğinde görebilir. Agile development ile müşteri sık sık yazılım görme imkanına sahiptir. Yazılım çalışabilecek en küçük parçalara bölünerek müşteriye 1-4 hafta içerisinde sunulur. Müşteri ve programcılar proje süresince birlikte çalışırlar.müşterinin isteklerini programcının dinlemesi kadar güzel bir şey yoktur. Arada birileri olmadan müşteri ne istediğini işi yapacak olan kişiye birinci ağızdan anlatır. İşin kalitesi bu şekilde daha fazla yükselecektir.

9 Agile Prensipleri Projelerin, motivasyonu yüksek bireyler tarafından yapılması sağlanmalıdır. İhtiyaç duydukları ortamı ve desteği vermeli ve bitirebileceklerine inanılmalıdır. Proje geliştirmenin ve başarıya ulaştırmanın birinci kurallarından bir tanesi yüksek motivasyon sahibi proje ekibidir. Proje ekibinin dinlenmiş ve sorunlarının çözüşmüş olması gerekmektedir. Motivasyonu yükselten en önemli faktör ise ekip elemanlarına inanmaktır. Ekip elemanlarına bireysel sorumluluk verip özgüvenlerini yenilemek/sağlamlaştırmak iyi bir yol olacaktır.

10 Agile Prensipleri Bilgi alışverişinde en doğru ve efektif yöntem takım içinde yüz yüze konuşmaktır. Çevik süreçler bilgi alışverişini yüz yüze yapmayı sağlamıştır. Yazılımcılar-Müşteri-Yönetici üçlemesinde herkes yüz yüze görüşür ve bilgiyi deforme etmeden aktarabilirler. Ayrıca konuşurken yüzümüzde oluşan ifadeler önem arz ettiğinden yanlış anlaşılmalar ortadan kalkar ve aradaki bağlar sıkılaşır.

11 Agile Prensipleri Çalışır durumda olan yazılım ilerlemenin ana göstergesidir. İstediğiniz kadar müşteriye biz çalışıyoruz deyin. Bunun bir anlam ifade etmediğini siz de müşteri de çok iyi biliyor. Proje sahibi her zaman ne alacağını bilmek ister. Bunu sık sık görmek takip etmek ister. En doğal hakkı budur. Müşteriye sık sık çalışır halde bir yazılım göstermek müşterinin içini rahatlattığı gibi ilerleyen zamanlar için yol haritasında çizmiş olarak karşımıza çıkacaktır.

12 Agile Prensipleri Çevik süreçler etkili yazılım yöntemlerini destekler. Müşteri, programcılar ve kullanıcılar sabit bir tempoda birlikte çalışabilmelidirler. Özellikle yazılımcılar için iyi olan bir maddedir. Fazla mesai kavramı bu madde ile yok edilmiş oluyor. Eğer müşteri 5 saat çalışıyorsa yazılımcı da 5 saat çalışıyor/çalışmalı demektir. Müşteri iletişimi kopardığı anda projenin çevik süreç ile yönetilmesi mümkün olmayacaktır. Çünkü müşteri odaklıdır. Fazla mesainin yok olması ile birlikte motivasyon ve performans yükselir.

13 Agile Prensipleri Devamlı teknik mükemmelliğe özen gösterilmesi ve iyi tasarım çevikliği kuvvetlendirir. Çevik yazılım süreçleri ile yönetilen projelerde kalite beklentisi en yüksek noktada olacaktır. Yazılımlar mevcut veya temin edilecek en iyi araç ve yazılımcılar ile birlikte geliştirilir. Yazılım kalitesinin artması için ne gerekiyorsa yapılır. Yazılım tasarımı sürekli revize edilerek en iyi sonuca ulaşması sağlanır. Çevik sürekler için dinamik sistemler demek bu prensiple mümkün oluyor.

14 Agile Prensipleri Sadelik-Basitlik esastır. Yapılan yazılımların mümkün olduğunca basit olması gerekmektedir. Kalite beklentisinin yüksek olması sebebiyle karmaşanın da önüne geçilmek istenmektedir. Mümkün olduğunca basit arayüzlerle (tasarımsal veya kullanım kolaylığı) yazılımın kullanılabilirliği sağlanmalıdır. Ayrıca yazılan kodların temizliği ve aynı standartlarda olmasıda bu sadeliğe girmektedir. Bu yüzden proje başlanmadan önce kod yazım standartları belirlemek en doğru seçenek olacaktır.

15 Agile Prensipleri En iyi mimariler, gereksinimler ve tasarımlar kendi kendine organize olabilen takımlardan çıkar. Çevik yazılım geliştiren takımlar kendi başlarına organize olma hakkına ve yetisine sahip takımlardır. Takımlar şirket büroksisini umursamadan kendi iş planlarını tasarlar ve uygularlar. İş paylaşımlarını kendi aralarında eşit bir şekilde yaparlar. Bireysel aralarında sıkça konuşur ve bilgi alışverişinde bulunurlar.

16 Agile Prensipleri Belirli zaman dilimlerinde takım daha nasıl efektif olabileceği konusunda kendini sorgular ve edindiği bilgiler ile çalışma tarzına adapte eder. Daha önce belirttiğimiz gibi çevik takımlarda bilgi alışverişi ve kendi başına organize olabilme çok önemlidir. Takım üyeleri sıkça bir araya gelerek daha önce karşılaştıkları sorunları ortaya koyarlar ve tartışırlar. Fikir alışverişinde bulunup çalışma tarzlarını yargılayıp doğru olanı bulurlar.

17 Agile Prensipleri Agile Development, bir arada çalışan ekipler için uygun olan bir yapıdır. Tek başına çalışan bir yazılımcı için etkili olacaktır ancak freelance çalışan bir ekipte etkili olacağını söylemek pek mümkün değildir. Bu gibi durumlarda şelale veya diğer modelleri benimsemek daha yerinde olacaktır. Agile Development mimarları da bu konuda aynı şeyi söylemekten çekinmiyorlar.

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

1.Yazılım Geliştirme Metotları 1

1.Yazılım Geliştirme Metotları 1 1.Yazılım Geliştirme Metotları 1 1.1 Klasik Çevrim(Waterfall) 1.2 V Modeli 1.3 Prototipleme/Örnekleme 1.4 Spiral Model 1.5 Evrimsel Geliştirme 1.6 Evrimsel Prototipleme 1.7 Artımlı Geliştirme 1.8 Araştırmaya

Detaylı

ÇEVİK YAZILIM GELİŞTİRME AGILE KEEP IT SIMPLE

ÇEVİK YAZILIM GELİŞTİRME AGILE KEEP IT SIMPLE ÇEVİK YAZILIM GELİŞTİRME AGILE KEEP IT SIMPLE İÇİNDEKİLER Sayfa Önsöz 3 Giriş 4 Tekrarlanan Yazılım Geliştirme Metodu 6 Çevik Yazılım Geliştirme Metodu 10 Referanslar 15 2 ÖNSÖZ Araştırmalara göre ülkemizdeki

Detaylı

BMH-405 YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ

BMH-405 YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BMH-405 YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ Dr. Musa ATAŞ Siirt Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği musa.ataş@siirt.edu.tr Ref list: Dr. Yunus Emre SELÇUK, Dr. Sadık EŞMELİOĞLU, Dr. Erhan SARIDOĞAN Yazılımı Etkileyen

Detaylı

BMH-405 YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ

BMH-405 YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BMH-405 YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ Yazılım Mühendisliği Yöntembilimleri (Methodologies) veya Yazılım Geliştirme Süreç Modelleri Dr. Musa ATAŞ Siirt Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği musa.ataş@siirt.edu.tr

Detaylı

Document Title Issue Date R21.00 Form 01 24/07/2014

Document Title Issue Date R21.00 Form 01 24/07/2014 R21.00 Revizyon No : 00 Yürürlük Tarihi : 24.07. 2014 ISO 9001:2008 ULUSLARARASI ÇEVİK YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI INTERNATIONAL AGILE SOFTWARE ENGINEERING CERTIFICATION PROGRAM 1 EĞİTİM /

Detaylı

Akış. Atik Yazılım Geliştirme Tanımı ve Kavramlar Tarihi Metotları Dünyada Atik Yazılım Geliştirme Örnekleri Sonuç BİL 588 2

Akış. Atik Yazılım Geliştirme Tanımı ve Kavramlar Tarihi Metotları Dünyada Atik Yazılım Geliştirme Örnekleri Sonuç BİL 588 2 BİL 588 1 Akış Atik Yazılım Geliştirme Tanımı ve Kavramlar Tarihi Metotları Dünyada Atik Yazılım Geliştirme Örnekleri Sonuç BİL 588 2 BİL 588 3 Atik Yazılım Geliştirme Atik Yazılım Geliştirme, yazılım

Detaylı

CMMI ve Çevik Yöntemler

CMMI ve Çevik Yöntemler CMMI ve Çevik Yöntemler Kasım 2006 http:// Büyük k Resim Sorunlar Çözümler Tıbbi Kontrol ISO EFQM CMMI 9001 Yaşam Tarzı RUP MSF XP 2 CMMI Anlaşı şılmamış 3 Proje YönetimininY Tarihi netiminin Tarihi http://home.gwu.edu/~kwak/pm_history.pdf

Detaylı

BMH-405 YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ

BMH-405 YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BMH-405 YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ Dr. Musa ATAŞ Siirt Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği musa.ataş@siirt.edu.tr Ref list: Dr. Yunus Emre SELÇUK, Dr. Sadık EŞMELİOĞLU, Dr. Erhan SARIDOĞAN Yazılım Tanımı Herhangi

Detaylı

PROJE YÖNETİMİ MODEL VE ÇERÇEVELERİ ENF304 IT PROJE YÖNETİMİ ÖĞR. GÖR. MUSTAFA ÇETİNKAYA

PROJE YÖNETİMİ MODEL VE ÇERÇEVELERİ ENF304 IT PROJE YÖNETİMİ ÖĞR. GÖR. MUSTAFA ÇETİNKAYA PROJE YÖNETİMİ MODEL VE ÇERÇEVELERİ ENF304 IT PROJE YÖNETİMİ ÖĞR. GÖR. MUSTAFA ÇETİNKAYA Sistem veya Yazılım Geliştirme Süreçleri 1. Çekirdek Aktiviteler 2. Modeller 3. Çerçeveler 4. Dokümantasyon, Kalite

Detaylı

CMMI. CMMI ve Çevik Yöntemler. Orhan KALAYCI Haziran 2007. Yazılım Süreç Kalitesi ve Yönetim Danışmanlığı. www.nitelik.

CMMI. CMMI ve Çevik Yöntemler. Orhan KALAYCI Haziran 2007. Yazılım Süreç Kalitesi ve Yönetim Danışmanlığı. www.nitelik. CMMI ve Çevik Yöntemler Orhan KALAYCI Haziran 2007 http:// CMMI 2 1 XP 3 CMMI nedir? 1. Seviye 2. Seviye 3. Seviye 4 2 XP Nedir? MSF XP Şelale RUP 5 CMM XP İlişkisi 6 3 PROJE YONETİMİNİ İMİNİN EVRİMSEL

Detaylı

Aşırı Programlama İçin Üç Yeni Pratik

Aşırı Programlama İçin Üç Yeni Pratik Aşırı Programlama İçin Üç Yeni Pratik Mustafa Yıldız, Gürol Erdoğan, Selahattin Kuru Enformatik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Işık Üniversitesi, İstanbul {mustafa, gurol, kuru}@isikun.edu.tr Özet. Aşırı

Detaylı

YMT 412-Yazılım Kalite Ve Güvencesi Çevik Yazılım Geliştirme 1/47

YMT 412-Yazılım Kalite Ve Güvencesi Çevik Yazılım Geliştirme 1/47 YMT 412-Yazılım Kalite Ve Güvencesi Çevik Yazılım Geliştirme F ı r a t Ü n i v e r s i t e s i Ya z ı l ı m M ü h e n d i s l i ğ i B ö l ü m ü 1/47 İçindekiler 1 Günümüzde Yazılım Projelerinin Durumu...3

Detaylı

Bir yazılım geliştirme metodolojisi aşağıdaki adımlardan meydana gelir; Yazılım geliştirme sürecine destek verecek araçlar, modeller ve yöntemler.

Bir yazılım geliştirme metodolojisi aşağıdaki adımlardan meydana gelir; Yazılım geliştirme sürecine destek verecek araçlar, modeller ve yöntemler. Yazılım Mühendisliği kapsamındaki Yazılım Geliştirme Metodolojileri, bir bilgi sistemini geliştirme sürecinin yapımını, planlamasını ve kontrolünü sağlayan bir framework tür. Her farklı framework güçlü

Detaylı

Yazılım Mühendisliği 1

Yazılım Mühendisliği 1 Yazılım Mühendisliği 1 HEDEFLER Yazılım, program ve algoritma kavramları anlar. Yazılım ve donanım maliyetlerinin zamansal değişimlerini ve nedenleri hakkında yorum yapar. Yazılım mühendisliği ile Bilgisayar

Detaylı

Sedona. Eğitim Kataloğu

Sedona. Eğitim Kataloğu Eğitim Kataloğu 1. Organizasyonel yapılanma Organizasyonel yapılanma kapsamında yer alan takım yapıları, yönetim anlayışı, yazılım süreçleri gibi kavramlar, yazılım projelerini başarıya taşıyan yapıtaşları

Detaylı

Scrum Çevik Süreçlerinin Ar-Ge Yazılım Projelerinde Kullanımı

Scrum Çevik Süreçlerinin Ar-Ge Yazılım Projelerinde Kullanımı Scrum Çevik Süreçlerinin Ar-Ge Yazılım Projelerinde Kullanımı Özkan SARI ozkan.sari@provus.com.tr Progress Ar-Ge Merkezi Provus Bilişim Teknolojileri İstanbul, Türkiye ÇEYA 13, 25 Eylül 2013 Sunum Planı

Detaylı

cofaso ile farkı yaşayın Şubat 2009 www.mertbilgi.com.tr

cofaso ile farkı yaşayın Şubat 2009 www.mertbilgi.com.tr cofaso ile farkı yaşayın Şubat 2009 www.mertbilgi.com.tr cofaso ile farkı yaşayın Otomasyon ve pano projelerinizi profesyonel bilgisayar destekli mühendislik yazılımı (CAE) cofaso ile yönetin Giriş cofaso

Detaylı

Profesyonel, verimli, yenilikçi sistemler...

Profesyonel, verimli, yenilikçi sistemler... ARKE Otomasyon Bil. Mak. San. ve Tic. Ltd. Şti. Atilla KARAÇAY Ramazan EKİN Proje & Yazılım 0.533 430 19 45 Üretim & Satış 0.533 223 13 46 atilla.karacay@arkeotomasyon.com ramazan.ekin@arkeotomasyon.com

Detaylı

9.DERS Yazılım Geliştirme Modelleri

9.DERS Yazılım Geliştirme Modelleri 9.DERS Yazılım Geliştirme Modelleri 1 Yazılım Geliştirme Yaşam Döngüsü ve Modeller Herhangi bir yazılımın, üretim aşaması ve kullanım aşaması birlikte olmak üzere geçirdiği tüm aşamalar olarak tanımlanabilir.

Detaylı

SCRUM KEEP IT SIMPLE

SCRUM KEEP IT SIMPLE SCRUM KEEP IT SIMPLE İÇİNDEKİLER Sayfa Önsöz 3 Scrum 4 Referanslar 9 2 ÖNSÖZ Araştırmalara göre ülkemizdeki yazılım projeleri yönetimsel eksiklilerden dolayı ancak %50 başarı ve memnuniyet ile tamamlanabilmektedir.

Detaylı

Şeffaf İnsan Kaynakları. Aktif personel. Etkin yönetici

Şeffaf İnsan Kaynakları. Aktif personel. Etkin yönetici Şeffaf İnsan Kaynakları Aktif personel Etkin yönetici HR-WEB ile Fark Yaratacak uygulamalar! HR-WEB İnsan Kaynakları ve Bordro Yönetimi çözümümüz, uzun yıllar boyunca edindiğimiz tecrübelerimiz ve iş dünyasının

Detaylı

Kullanım Durumu Diyagramları (Use-case Diyagramları)

Kullanım Durumu Diyagramları (Use-case Diyagramları) Kullanım Durumu Diyagramları (Use-case Diyagramları) Analiz aşaması projeler için hayati önem taşır. İyi bir analizden geçmemiş projelerin başarı şansı azdır. Analiz ile birlikte kendimize Ne? sorusunu

Detaylı

Sedona. Nisan 2013 Eğitim Kataloğu

Sedona. Nisan 2013 Eğitim Kataloğu Nisan 2013 Eğitim Kataloğu 8 Nisan 2013 Sedona, yazılım firmalarına ve büyük çaplı organizasyonların bilişim departmanlarına organizasyonel yapılanma, yöneticilik, takım çalışması ve kalite süreçleri alanlarında

Detaylı

Büyük Ölçekli Bir Sistem Projesinde IBM Rational Jazz Platformu Kullanarak Çevik Süreçlerin Uygulanması. Serap Bozbey

Büyük Ölçekli Bir Sistem Projesinde IBM Rational Jazz Platformu Kullanarak Çevik Süreçlerin Uygulanması. Serap Bozbey Büyük Ölçekli Bir Sistem Projesinde IBM Rational Jazz Platformu Kullanarak Çevik Süreçlerin Uygulanması Serap Bozbey 1 2 3 İçerik Çevik Yazılım Geliştirme Yöntemleri Extreme Programming (XP) Scrum Uygulanan

Detaylı

İÇ MİMARİ PROJELER İÇİN TASARIM AŞAMALARI REHBERİ

İÇ MİMARİ PROJELER İÇİN TASARIM AŞAMALARI REHBERİ www.adtmimarlik.com.tr İÇ MİMARİ PROJELER İÇİN TASARIM AŞAMALARI REHBERİ Basitleştirin. İyi bir tasarımın gücü basitliğindedir. Barbara Kuhr ÖNSÖZ Yeni bir tasarıma başlamak bazen çok zor bir süreç gibi

Detaylı

SUBA. SUBA CRM. Bulut Teknoloji ile İşinizi Zirveye Taşıyın! SMART TECHNOLOGY SOLUTIONS

SUBA. SUBA CRM. Bulut Teknoloji ile İşinizi Zirveye Taşıyın! SMART TECHNOLOGY SOLUTIONS Bulut Teknoloji ile İşinizi Zirveye Taşıyın! SUBASOFT Hakkımızda Subasoft yazılım, yazılım projelerinizi bütün olarak ele alır. Web site projelerini sadece kod yazmak ya da arayüz eklemek olarak görmüyoruz.firmanızın

Detaylı

Bölüm 3 Çevik (Agile) Yazılım Geliştirme. Ders 1

Bölüm 3 Çevik (Agile) Yazılım Geliştirme. Ders 1 Bölüm 3 Çevik (Agile) Yazılım Geliştirme Ders 1 1 Konular Çevik Yöntemler Plan Tabanlı ve Çevik Geliştirme Extreme Programlama Çevik Proje Yönetimi Çevik Yöntemleri Ölçeklendirme 2 Hızlı (Rapid) yazılım

Detaylı

Sistem Geliştirme Yaşam Döngüsü (The Systems Development Life Cycle) (SDLC)

Sistem Geliştirme Yaşam Döngüsü (The Systems Development Life Cycle) (SDLC) Sistem Geliştirme Yaşam Döngüsü (The Systems Development Life Cycle) (SDLC) Sistem analistlerinin ve kullanıcı faaliyetlerinin spesifik döngüsünün kullanılmasıyla En iyi geliştirilmiş sistemin oluşmasını

Detaylı

Project Management Emin OCAK

Project Management Emin OCAK Project Management Emin OCAK 040100040 12/4/2015 AGILE PROJECT YÖNETİMİ AGILE NEDIR? Proje Yönetim Biçimi veya frameworkü denilebilir. En yüksek iş değerini en kısa sürede elde etmeye odaklanır. Takımla

Detaylı

ÖZEL GÜVENLİKTE BİLGİSİYLE ÖNCÜ. efa güvenlik. Tel: (+90) Fax: (+90) W: E:

ÖZEL GÜVENLİKTE BİLGİSİYLE ÖNCÜ. efa güvenlik. Tel: (+90) Fax: (+90) W:   E: efa Güvenlik ÖZEL GÜVENLİKTE BİLGİSİYLE ÖNCÜ efa güvenlik Tel: (+90) 212 211 70 09 Fax: (+90) 212 273 09 77 W: www.efaguvenlik.com.tr E: info@efaguvenlik.com.tr KALİTE POLİTİKAMIZ HAKKIMIZDA 2007 yılında

Detaylı

MERHABA. Techlife size teknolojiyi kullanırken hayatınızda sevdiklerinizle daha fazla vakit geçirme fırsatını yakalamakta katkıda bulunmak istiyor.

MERHABA. Techlife size teknolojiyi kullanırken hayatınızda sevdiklerinizle daha fazla vakit geçirme fırsatını yakalamakta katkıda bulunmak istiyor. İÇİNDEKİLER MERHABA ŞİRKET TANIMI BİLGİSAYAR DONANIM YAZILIM İNTERNET HİZMETLERİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DANIŞMANLIK TEKNİK SERVİS SINAV DEĞERLENDİRMELERİ ÇÖZÜM ORTAKLARI REFERANSLAR MERHABA Eğitim sektörüne

Detaylı

25.10.2011. Arayüz Nedir? Arayüz Çeşitleri Arayüz Tasarım Yöntemleri Arayüz Tasarım Hataları. Ömer Faruk MIZIKACI 2008639402

25.10.2011. Arayüz Nedir? Arayüz Çeşitleri Arayüz Tasarım Yöntemleri Arayüz Tasarım Hataları. Ömer Faruk MIZIKACI 2008639402 Arayüz Tasarımı ve Programlama Neleri Konuşacağız Arayüz Nedir? Arayüz Çeşitleri Arayüz Tasarım Yöntemleri Arayüz Tasarım Hataları Ömer Faruk MIZIKACI 2008639402 Arayüz Nedir? Bilgisayar ve uygulamalarının

Detaylı

Multinet Kurumsal Hizmetler A.Ş. Müşteri Geri Bildirim Kılavuzu

Multinet Kurumsal Hizmetler A.Ş. Müşteri Geri Bildirim Kılavuzu Multinet Kurumsal Hizmetler A.Ş. Müşteri Geri Bildirim Kılavuzu Amacımız Siz değerli müşterilerimize beklentilerinizin üzerinde hizmet vermektir. Sizlerden gelen tüm bildirimleri sizleri memnun edecek

Detaylı

Problem değil çözüm üretiyoruz. Problem değil çözüm üretiyoruz. GROUP

Problem değil çözüm üretiyoruz. Problem değil çözüm üretiyoruz. GROUP Problem değil üretiyoruz. Problem değil çözüm çözüm üretiyoruz. GROUP HAKKIMIZDA İSTAŞ TURİZM, Kurulduğu günden bu yana turizm, personel ve öğrenci taşımacılığı konularında faaliyet gösteren bir kuruluştur.

Detaylı

Walgreens, Müşteri Deneyimlerinin Geleceği İçin Nasıl Hazırlanıyor?

Walgreens, Müşteri Deneyimlerinin Geleceği İçin Nasıl Hazırlanıyor? Walgreens, Müşteri Deneyimlerinin Geleceği İçin Nasıl Hazırlanıyor? Yazar Deepika Pandey Yayınlanma tarihi: Haziran 2017 Konular: Arama, Tüketici Analizleri, Çok Kanallı Tüketicilerin beklentileri büyük

Detaylı

Tasarım Raporu. - Projemizde detaylı bir şekilde ulaşmak istediğimiz amaçların belirlenmesi,

Tasarım Raporu. - Projemizde detaylı bir şekilde ulaşmak istediğimiz amaçların belirlenmesi, Grup EHEM Tasarım Raporu Emre TÜRKER Hüseyin SERİN Eray KILIÇ Musa CÖCE Kısa Özet Tasarım Raporumuzda: - Projemizde detaylı bir şekilde ulaşmak istediğimiz amaçların belirlenmesi, - Projenin hedeflerinin

Detaylı

Çevik Yazılım Geliştirme Yaklaşımları (SE 571) Ders Detayları

Çevik Yazılım Geliştirme Yaklaşımları (SE 571) Ders Detayları Çevik Yazılım Geliştirme Yaklaşımları (SE 571) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Çevik Yazılım Geliştirme Yaklaşımları SE 571 Bahar 2 0 2 3

Detaylı

Tedarik Zinciri Yönetimi

Tedarik Zinciri Yönetimi Tedarik Zinciri Yönetimi -Tedarikçi Seçme Kararları- Yrd. Doç. Dr. Mert TOPOYAN Satın Alma Bir ișletme, dıșarıdan alacağı malzeme ya da hizmetlerle ilgili olarak satın alma (tedarik) fonksiyonunda beș

Detaylı

Chapter 8 Yazılım Testi. Lecture 1. Chapter 8 Software testing

Chapter 8 Yazılım Testi. Lecture 1. Chapter 8 Software testing Chapter 8 Yazılım Testi Lecture 1 1 Konular Geliştirme testi Test tabanlı geliştirme Sürüm testi Kullanıcı testi 2 Programı test etmek Test etmek, bir programın yapması gereken şeyi yaptığını doğrulamak

Detaylı

Proje Yönetimi Profesyonellerinin Yetenekleri LinkedIn üzerinden incelemeler. 25.10.2014 www.erdemseherler.com Erdem Seherler, MBA, PMP

Proje Yönetimi Profesyonellerinin Yetenekleri LinkedIn üzerinden incelemeler. 25.10.2014 www.erdemseherler.com Erdem Seherler, MBA, PMP Proje Yönetimi Profesyonellerinin Yetenekleri LinkedIn üzerinden incelemeler 25.10.2014 www.erdemseherler.com Erdem Seherler, MBA, PMP Okuyucu Özeti Proje yönetimi ile ilgileniyorsanız veya profesyonel

Detaylı

SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI

SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI BİLGİ SİSTEMİ GELİŞTİRME SÜRECİ Sistem Geliştirme Süreci ve Modelleri Sistem Geliştirme Yaşam Döngüsü Bilgi sistemlerinin geliştirilmesi için izlenen sürece Sistem Geliştirme

Detaylı

ASP.NET TEMELLERİ. Öğr. Gör. Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu

ASP.NET TEMELLERİ. Öğr. Gör. Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu ASP.NET TEMELLERİ Öğr. Gör. Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu İnternet Nasıl Çalışır? Sunucu istemci modeline göre çalışır. Fiziksel olarak bu sistem genelde isteği yapan

Detaylı

Multinet Kurumsal Hizmetler A.Ş. Müşteri Geri Bildirim Kılavuzu

Multinet Kurumsal Hizmetler A.Ş. Müşteri Geri Bildirim Kılavuzu Multinet Kurumsal Hizmetler A.Ş. Müşteri Geri Bildirim Kılavuzu Amacımız Siz değerli müşterilerimize beklentilerinizin üzerinde hizmet vermektir. Sizlerden gelen tüm bildirimleri sizleri memnun edecek

Detaylı

Mobil Cihazlardan Web Servis Sunumu

Mobil Cihazlardan Web Servis Sunumu Mobil Cihazlardan Web Servis Sunumu Özlem Özgöbek Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2010 İnternet erişiminin yaygınlaşması ve artık mobil cihazlar üzerinden bile yüksek hızlı veri iletişimine

Detaylı

Finans Sektörü Yazılım Süreçlerinde Şelale Modelinden Scrum Modeline Geçiş

Finans Sektörü Yazılım Süreçlerinde Şelale Modelinden Scrum Modeline Geçiş Finans Sektörü Yazılım Süreçlerinde Şelale Modelinden Scrum Modeline Geçiş 1 Ayşe Betül Karagöz, 2 Fatma Molu 1, 2 Kuveyt Türk Katılım Bankası, Ar-Ge Merkezi, Kocaeli, Türkiye Özet Adından da anlaşıldığı

Detaylı

BMH-405 YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ

BMH-405 YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BMH-405 YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ Sistem Mühendisliği İşlevleri Dr. Musa ATAŞ Siirt Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği musa.ataş@siirt.edu.tr Ref list: Dr. Erhan SARIDOĞAN İçerik Sistem Mühendisliği nedir?

Detaylı

Kurumsal Kullanılabilirlik Eğitimi

Kurumsal Kullanılabilirlik Eğitimi Kurumsal Kullanılabilirlik Eğitimi Kullanıcı Dostu Arayüzler Oluşturun www.userspots.com 1 Kurumsal Kullanılabilirlik Eğitimi Nedir? Kurumsal Kullanıcı Deneyimi Eğitimleri ile markanızın tasarım süreçlerinize

Detaylı

IBM CLM Çözümleriyle Çevik Yazılım Süreçleri. Canberk Akduygu & Koray Okşar

IBM CLM Çözümleriyle Çevik Yazılım Süreçleri. Canberk Akduygu & Koray Okşar IBM CLM Çözümleriyle Çevik Yazılım Süreçleri Canberk Akduygu & Koray Okşar Günümüzde Yazılım Geliştirme Proje takımları farklı bölgelerde çalışabilir ve iletişim eksikliği doğabilir Gebze Maltepe Odakule

Detaylı

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ CRM

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ CRM MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ CRM Küreselleşme ve bilgi teknolojilerindeki gelişmeler sonucunda ortaya çıkan değişim işletmelerin müşteri profilini de değiştirmiştir. Müşteriler eskiden pazarda ne bulursa

Detaylı

Yaz.Müh.Ders Notları #6 1

Yaz.Müh.Ders Notları #6 1 YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ Prof.Dr. Oya Kalıpsız GİRİŞ 1 YAZILIM YETERLİLİK OLGUNLUK MODELİ Olgunluk Seviyeleri: Düzey 1. Başlangıç düzeyi: Yazılım gelişimi ile ilişkili süreçlerin tanımlanması için hiçbir sistematik

Detaylı

DARA PLUS PARAKENDE MODULU

DARA PLUS PARAKENDE MODULU DARA PLUS PARAKENDE MODULU PARAKENDE SATIŞ MÜŞTERİ BİLGİLERİ GİRİŞ VE DEĞİŞİKLİK Peşin satış adında bir tane cari hesap oluşturulur kod 1 adı peşin soyadı satış olan. Yeni bir müşteri açmak için : yeni

Detaylı

Model Tabanlı Geliştirmede Çevik Süreç Uygulanması

Model Tabanlı Geliştirmede Çevik Süreç Uygulanması Model Tabanlı Geliştirmede Çevik Süreç Uygulanması Model Tabanlı Geliştirme Model nedir? Object Management Group Model Tabanlı Mimari «Herşey modeldir» Model Kaynak kod MDD Avantajları Daha hızlı yazılım

Detaylı

T.C. YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ SCRUM YAZILIM GELİŞTİRME METODOLOJİSİ İÇİN YÖNETİM SİSTEMİ TASARIMI VE GERÇEKLENMESİ

T.C. YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ SCRUM YAZILIM GELİŞTİRME METODOLOJİSİ İÇİN YÖNETİM SİSTEMİ TASARIMI VE GERÇEKLENMESİ T.C. YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ SCRUM YAZILIM GELİŞTİRME METODOLOJİSİ İÇİN YÖNETİM SİSTEMİ TASARIMI VE GERÇEKLENMESİ VOLKAN BAYTAM YÜKSEK LİSANS TEZİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM

Detaylı

SİSTEM VE YAZILIM. o Bilgisayar sistemleri donanım, yazılım ve bunları işletmek üzere gerekli işlemlerden oluşur.

SİSTEM VE YAZILIM. o Bilgisayar sistemleri donanım, yazılım ve bunları işletmek üzere gerekli işlemlerden oluşur. SİSTEM VE YAZILIM o Bilgisayar sistemleri donanım, yazılım ve bunları işletmek üzere gerekli işlemlerden oluşur. o Yazılım, bilgisayar sistemlerinin bir bileşeni olarak ele alınmalıdır. o Yazılım yalnızca

Detaylı

PROJE Serdar ÇETİN. Güven üzerine kurulu müşteri odaklı yaklaşım başarımızın temelidir.

PROJE Serdar ÇETİN. Güven üzerine kurulu müşteri odaklı yaklaşım başarımızın temelidir. Elektrik Tesisatı konusunda projelendirme, danışmanlık ve kontrolörlük hizmetleri ile kapsamlı bir mühendislik tasarım firması olarak, teknik bilgiye, müşteri ihtiyaçlarına, gelişen teknolojiye odaklı

Detaylı

Analiz kelime anlamıyla bir konuyu temel parçalarına ayırma işlemidir.

Analiz kelime anlamıyla bir konuyu temel parçalarına ayırma işlemidir. ANALİZ RAPORU Kısa Özet Analiz sürecini geliştirirken amacımız kullanıcıların hastaların istediği vakit randevu almalarını sağlamaktır. Otomasyonu tasarlarken amaca uygun bir otomasyon tasarlamaya çalıştık.

Detaylı

Türkiye Yazılımcı Raporu

Türkiye Yazılımcı Raporu 2013 Türkiye Yazılımcı Raporu Rapor Hakkında Bu rapor Kurumsaljava.com da hazırladığım yazılımcı anketinden edindiğim verileri ihtiva etmektedir. Ankete son beş ay içinde üç yüzden fazla yazılımcı katıldı.

Detaylı

Rekabet avantajı sağlayan temel yeteneklere odaklanmak,

Rekabet avantajı sağlayan temel yeteneklere odaklanmak, 1 TBM yedek parça imalatı yapan firmamız kurulduğu günden bu güne siz değerli müşterilerimizin dış kaynak ihtiyaçlarını en ideal şekilde alması için gerek teknoloji gerekse uzmanlık açısından her zaman

Detaylı

Kurumsal Uygulamalar ve Bilgi Teknolojileri Entegrasyonu

Kurumsal Uygulamalar ve Bilgi Teknolojileri Entegrasyonu Kurumsal Uygulamalar ve Bilgi Teknolojileri Entegrasyonu 20.12.2013 Kurumsal Bilgi Sistemleri Satış ve Pazarlama Bilgi Sistemleri Muhasebe ve Finans Bilgi Sistemleri İnsan Kaynakları Bilgi Sistemi Üretim

Detaylı

ŞİKAYET YÖNETİM SİSTEMİ sys.gtu.edu.tr

ŞİKAYET YÖNETİM SİSTEMİ sys.gtu.edu.tr ŞİKAYET YÖNETİM SİSTEMİ sys.gtu.edu.tr Sistemin Amacı Sistem üniversitemizde, TSE ISO 10002:2014 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sisteminin etkin bir şekilde yönetilmesi amacıyla şikâyetlerin kayıt altına

Detaylı

www.innova.com.tr İnnova dan, tamamen ölçülebilir, KPI ve SLA anlaşmaları ile garanti altına alınmış yönetilebilir SAP hizmet modeli

www.innova.com.tr İnnova dan, tamamen ölçülebilir, KPI ve SLA anlaşmaları ile garanti altına alınmış yönetilebilir SAP hizmet modeli İnnova dan, tamamen ölçülebilir, KPI ve SLA anlaşmaları ile garanti altına alınmış yönetilebilir SAP hizmet modeli Etkin Kaynak Yönetimi Kolay İş Planlaması Verim ve Karlılık ITIL v3 Standartlarında Hizmetler

Detaylı

Yaz.Müh.Ders Notları #4 1

Yaz.Müh.Ders Notları #4 1 YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ Şubat 2012 Yrd.Doç.Dr. Yunus Emre SELÇUK 1 NESNEYE YÖNELİK ÇÖZÜMLEMENİN TEMELLERİ Çözümleme (Analiz): Bir şeyi anlayabilmek için parçalarına ayırmak. Sistemi anlamaya yönelik çalışmalardan

Detaylı

MONTE CARLO BENZETİMİ

MONTE CARLO BENZETİMİ MONTE CARLO BENZETİMİ U(0,1) rassal değişkenler kullanılarak (zamanın önemli bir rolü olmadığı) stokastik ya da deterministik problemlerin çözümünde kullanılan bir tekniktir. Monte Carlo simülasyonu, genellikle

Detaylı

ÜRÜN GELİŞTİRME, KALİTE YÜKSELTME, PRATİK ÇÖZÜMLER VE MALİYET DÜŞÜRME İÇİN BİREYSEL ÖNERİ SİSTEMİ W W W. B I R E Y S E L O N E R I.

ÜRÜN GELİŞTİRME, KALİTE YÜKSELTME, PRATİK ÇÖZÜMLER VE MALİYET DÜŞÜRME İÇİN BİREYSEL ÖNERİ SİSTEMİ W W W. B I R E Y S E L O N E R I. ÜRÜN GELİŞTİRME, KALİTE YÜKSELTME, PRATİK ÇÖZÜMLER VE MALİYET DÜŞÜRME İÇİN BİREYSEL ÖNERİ SİSTEMİ W W W. B I R E Y S E L O N E R I. C O M BİREYSEL ÖNERİ SİSTEMİ NEDİR? Bireysel Öneri Sistemi; çalışanlara

Detaylı

Office Phone:

Office Phone: www.aimdanismanlik.com Office Phone: 0212 698 00 40 İÇİNDEKİLER 1. NEDEN AIM? 2. İŞ ORTAKLARIMIZ ve ÜYE KURUMLAR 3. DANIŞMANLIK HİZMETLERİMİZ 4. İHTİYAÇLARINIZ, RİSKLERİNİZ ve BEKLENTİLERİNİZ NELER? 5.

Detaylı

WEB KULLANILABİLİRLİĞİ

WEB KULLANILABİLİRLİĞİ WEB KULLANILABİLİRLİĞİ FATMA BODUR 2008638500 *(8) Kullanılabilirlik Nedir? Bir ürünün potansiyel kullanıcıları tarafından, belirli bir kullanım bağlamı içinde, amaçlanan kullanım hedeflerine ulaşmak için,

Detaylı

Gayrimenkul markalarının tüm proje pazarlama ve satış süreçlerini etkili bir şekilde yöneterek yenilikçi hizmetler sunmak.

Gayrimenkul markalarının tüm proje pazarlama ve satış süreçlerini etkili bir şekilde yöneterek yenilikçi hizmetler sunmak. V İ L L A V. I. P P R O J E VILLA V.I.P GAYRİMENKUL lüks gayrimenkul sektöründeki 10 yıllık tecrübesine dayanarak, toplu konut projelerinde de bir marka olabilmek adına VILLA V.I.P PROJE yi yaratmıştır.

Detaylı

CAN TECİM HEDEF DENEYİM. Tecrübe bütün öğretmenlerin en iyisidir. Publilus Syrus

CAN TECİM HEDEF DENEYİM. Tecrübe bütün öğretmenlerin en iyisidir. Publilus Syrus CAN TECİM can.tecim@gmail.com https://www.twitter.com/prodfield https://fb.me/can.tecim https://plus.google.com/+cantecim/posts https://github.com/cantecim https://tr.linkedin.com/in/cantecim HEDEF Hedeflerim

Detaylı

TS EN ISO/IEC 9241-151 Kullanılabilir Arayüz Sertifikası Verilmesi Süreci

TS EN ISO/IEC 9241-151 Kullanılabilir Arayüz Sertifikası Verilmesi Süreci TS EN ISO/IEC 9241-151 Kullanılabilir Arayüz Sertifikası Verilmesi Süreci Nihan Ocak 1, Feride Erdal 2, Prof. Dr. Kürşat Çağıltay 3 1 Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Bilişim Sistemleri Bölümü, Ankara 2

Detaylı

ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ VE MOTİVASYON ELİF SANDAL ÖNAL

ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ VE MOTİVASYON ELİF SANDAL ÖNAL ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ VE MOTİVASYON ELİF SANDAL ÖNAL ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ VE MOTİVASYON Bireylerin günlük hayatlarının yaklaşık üçte birini geçirdikleri işyerleri, kişi için önemli bir ortamdır. İşyerlerinde

Detaylı

Uludağ Projesi, İlk Adımlar (Kalite Takımı)

Uludağ Projesi, İlk Adımlar (Kalite Takımı) Uludağ Projesi, İlk Adımlar (Kalite Takımı) A. Murat Eren (meren@uludag.org.tr) 16 Mart 2005 Özet Bu belgede Uludağ Projesi Kalite Takımı nın amacından, nasıl bu takımın bir üyesi olunabileceğinden bahsedilmeye

Detaylı

SCRUM Yazılım Geliştirme Metodu Üzerine Bir İnceleme ve Değerlendirme. An Overview and Evaluation of SCRUM method in Software Development

SCRUM Yazılım Geliştirme Metodu Üzerine Bir İnceleme ve Değerlendirme. An Overview and Evaluation of SCRUM method in Software Development SCRUM Yazılım Geliştirme Metodu Üzerine Bir İnceleme ve Değerlendirme Ecem İren 1, Aylin Kantarcı 2 1 Bilgisayar Müh. Bölümü, Gediz Üniversitesi, İZMİR 2 Bilgisayar Müh. Bölümü, Ege Üniversitesi, İZMİR

Detaylı

BİLGİ İŞLEM BÖLÜMLERİNİN DAHA KOLAY VE ETKİN YÖNETİLMESİ İÇİN BİR ARIZA KAYIT SİSTEMİ FATİH YÜCALAR ŞENOL ZAFER ERDOĞAN

BİLGİ İŞLEM BÖLÜMLERİNİN DAHA KOLAY VE ETKİN YÖNETİLMESİ İÇİN BİR ARIZA KAYIT SİSTEMİ FATİH YÜCALAR ŞENOL ZAFER ERDOĞAN BİLGİ İŞLEM BÖLÜMLERİNİN DAHA KOLAY VE ETKİN YÖNETİLMESİ İÇİN BİR ARIZA KAYIT SİSTEMİ ORHUN UZUNŞİMŞEK OĞUZHAN İLHAN FATİH YÜCALAR ŞENOL ZAFER ERDOĞAN orhun.uzunsimsek@gmail.com ilhanoguzhan@gmail.com

Detaylı

Opcode Yazılım. Opcode Yazılım; alanlarında uzman mühendislerin bir araya gelerek kurdukları bir yazılım şirketidir.

Opcode Yazılım. Opcode Yazılım; alanlarında uzman mühendislerin bir araya gelerek kurdukları bir yazılım şirketidir. Opcode Yazılım Opcode Yazılım; alanlarında uzman mühendislerin bir araya gelerek kurdukları bir yazılım şirketidir. Şirketin çalışma alanları arasında; Nükleer tıp sektörüne yönelik otomasyon yazılımları,

Detaylı

Körfez Mah. Ankara Karayolu Cd. No.119 Birleşim İş Mrk. K.3 D. 306 İzmit, KOCAELİ T. T. M. W.

Körfez Mah. Ankara Karayolu Cd. No.119 Birleşim İş Mrk. K.3 D. 306 İzmit, KOCAELİ T. T. M. W. w w w. a s s a m u h e n d i s l i k. c o m Körfez Mah. Ankara Karayolu Cd. No.119 Birleşim İş Mrk. K.3 D. 306 İzmit, KOCAELİ T. T. M. W. 0262 331 87 00 0532 772 87 01 info@assamuhendislik.com KURUMSAL

Detaylı

DANIŞMANLIĞI LTD.ŞTİ. HAKKIMIZDA

DANIŞMANLIĞI LTD.ŞTİ. HAKKIMIZDA AVRASKA İŞ GELİŞTİRME ve YÖNETİM DANIŞMANLIĞI LTD.ŞTİ. HAKKIMIZDA İstanbul, 2017 «Farklı olmak iş hayatınızın en önemli felsefesi olmalıdır. Bunun için de müşterilerinizi çok iyi tanımanız gerekir. Amacınız,

Detaylı

Genel Müdür Ref (GM-01)

Genel Müdür Ref (GM-01) Genel Müdür Ref (GM-01) İş tanımı Genel Müdür, tesisin düzgün yürütülmesini sağlamak, birinci sınıf imalat hizmetleri sunmak, Ortak Kullanım Tesisinin sunacağı hizmetlerin pazarlanmasını sağlamak, personel

Detaylı

Office Phone:

Office Phone: www.aimdanismanlik.com Office Phone: 0212 698 00 40 İÇİNDEKİLER 1. NEDEN AIM? 2. İŞ ORTAKLARIMIZ ve ÜYE KURUMLAR 3. DANIŞMANLIK HİZMETLERİMİZ 4. İHTİYAÇLARINIZ, RİSKLERİNİZ ve BEKLENTİLERİNİZ NELER? 5.

Detaylı

V IP. Professional Security Company

V IP. Professional Security Company V IP Professional Security Company Değerli Müşterimiz; G ünümüz iş dünyasının hızlı temposunda kuruluşlar arasında daha iyiye ulaşma çabası, belirlenen amaçlara ulaşma yolundaki rekabet, sonuçta ulaşılan

Detaylı

Kuruluşundan bu yana gelişimini sürdürmüş olan DM EFE GROUP, müşteri

Kuruluşundan bu yana gelişimini sürdürmüş olan DM EFE GROUP, müşteri 10.. yıl TARİHÇEMİZ Şirketimiz, 2007 yılında Özel Güvenlik Hizmetleri vermek amacı ile Efe Güvenlik Hizmetleri Tic. LTD.ŞTİ. ünvanıyla kurulmuş olup, gelişen ve değişen hizmet sektöründe, müşteri talepleri

Detaylı

Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Bölüm/Program Dersi

Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Bölüm/Program Dersi BEK- Dersin Adı Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Şantiye Mühendisliği ve Yapı Lojistiği Dersin Kodu Teori/Saat Uygulama/Saat Laboratuar/Saat AKTS

Detaylı

WINDESKCONCENTO. sıgnum. Kurumsal İş Süreçleri Uygulamaları. windesk.com.tr

WINDESKCONCENTO. sıgnum. Kurumsal İş Süreçleri Uygulamaları. windesk.com.tr windesk.com.tr WINDESKCONCENTO Kurumsal İş Süreçleri Uygulamaları Kurumsal İş & Operasyonel süreçlerin performans tabanlı otomasyonu ile hizmet verimliliği ve kalitesinde artış sağlanır. sıgnum WINDESK

Detaylı

PROJEDE iletişim YöNETiMi

PROJEDE iletişim YöNETiMi 2013-2014 GÜZ YARIYILI PROJE YAPIM YÖNETİMİ DERSİ PROJEDE iletişim YöNETiMi 10071057 T.GAMZE ÇELİK Proje İletişim Yönetimi, proje bilgilerinin zamanında ve uygun şekilde üretilmesi, toplanması, dağıtılması,

Detaylı

Master Tanıtım Sunumu

Master Tanıtım Sunumu Master İstanbul, 08/09/2015 INNOTE NEDiR? INNOTE NASIL ÇALISIR? NEDEN INNOTE? INNOTE ÖZELLiKLERi? INNOTE EKRAN GÖRÜNTÜLERi INNOTE NEDiR? Web tabanlı online bir sistemdir. Fikir yönetiminin daha hızlı

Detaylı

Teknoloji Geliştirmede Bütünleştirici Yaklaşımlar

Teknoloji Geliştirmede Bütünleştirici Yaklaşımlar MSB Birinci Savunma Teknolojileri Günü Savunma Sanayi ARGE ve Teknoloji Yönetimi Paneli Teknoloji Geliştirmede Bütünleştirici Yaklaşımlar 18 ŞUBAT 2016 ANKARA Dr. Nermin SÖKMEN TÜBİTAK BİLGEM 1 Sunum Planı

Detaylı

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ VE SATIŞ DERSİ

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ VE SATIŞ DERSİ MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ VE SATIŞ DERSİ Dersin Modülleri Satış Bilgisi Müşteri İlişkileri Kazandırılan Yeterlikler İyi bir satış elemanının ve satılacak ürünlerin özelliklerini tanıyacaktır. Müşterileri memnun

Detaylı

DEĞERLENDİRME TAKIMI ANADOLU ÜNİVERSİTESİ DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ ZİYARET PLANI. Zaman Kimler ile ne yapılacağı İçeriği

DEĞERLENDİRME TAKIMI ANADOLU ÜNİVERSİTESİ DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ ZİYARET PLANI. Zaman Kimler ile ne yapılacağı İçeriği DEĞERLENDİRME TAKIMI ANADOLU ÜNİVERSİTESİ DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ ZİYARET PLANI Zaman Kimler ile ne yapılacağı İçeriği Öğlene doğru (11:30-12:00) 0.Gün 8 OCAK 2017 KONAKLAMA YERİ: ANADOLU OTEL (KONUKEVİ),

Detaylı

www.ozturkmakmetal.com KURUMSAL KİMLİĞİMİZ Firmamız 1989 yılında Öztürk Makina adıyla kurulmuş olup bu tarihten itibaren çeşitli sektörlerdeki firmaların ihtyaçları doğrultusun da sac parçaların Cnc Panç

Detaylı

KALİTE FONKSİYON DAĞILIMI QUALITY FUNCTION DEPLOYMENT (QFD)

KALİTE FONKSİYON DAĞILIMI QUALITY FUNCTION DEPLOYMENT (QFD) KALİTE FONKSİYON DAĞILIMI QUALITY FUNCTION DEPLOYMENT (QFD) Yaşar ERAYMAN YÜKSEL FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI SEMİNER MAYIS 2017 Giriş Kalite Fonksiyon Dağılımı (QFD), ürün

Detaylı

Bilgi sistemlerinin geliştirilmesi için izlenen sürece, Sistem Geliştirme Yaşam Döngüsü (SGYD) denir.

Bilgi sistemlerinin geliştirilmesi için izlenen sürece, Sistem Geliştirme Yaşam Döngüsü (SGYD) denir. Bilgi sistemlerinin geliştirilmesi için izlenen sürece, Sistem Geliştirme Yaşam Döngüsü (SGYD) denir. SGYD, yeni bir bilişim sisteminin geliştirilmesi için gerekli yöntem ve işlemleri ifade eden genel

Detaylı

Bu amaçla, ticket sistemi kullanımı hakkında daha detaylı bilgi vermemizin uygun ve gerekli bir davranış olduğunu düşündük.

Bu amaçla, ticket sistemi kullanımı hakkında daha detaylı bilgi vermemizin uygun ve gerekli bir davranış olduğunu düşündük. Ticket sistemine geçiş sürecimiz sonrasında müşterilerimizin geriye dönük takipleri daha kolaylaşmış ve aynı zamanda gönderilen mailin hangi aşamada olduğunu görmeniz konusunda sizlere büyük fayda sağlayacağına

Detaylı

2014 YILI FAALİYET RAPORU 2014 YILI FAALİYET RAPORU İNSAN. İnsan Kayanakları KAYNAKLARI

2014 YILI FAALİYET RAPORU 2014 YILI FAALİYET RAPORU İNSAN. İnsan Kayanakları KAYNAKLARI 2014 YILI FAALİYET RAPORU İNSAN KAYNAKLARI İnsan Kayanakları 29 İNSAN KAYNAKLARI İSMMMO da İnsan Kaynakları Yönetimi; kurum için en etkili iş gücünü bulmak, geliştirmek ve bunun sürekliliğini sağlamak

Detaylı

Vizyon Uzmanlaştığımız alanda kusursuz ve güvenilir çözüm ortağınız olmak.

Vizyon Uzmanlaştığımız alanda kusursuz ve güvenilir çözüm ortağınız olmak. Vizyon Uzmanlaştığımız alanda kusursuz ve güvenilir çözüm ortağınız olmak. Misyon Müşteri odaklı çözümler sağlayarak güncel ve gelişen teknolojilerle uyumlu, nitelikli ve maliyet etkin ürün ve sistemler

Detaylı

HAKKIMIZDA. Sizin Hayalleriniz. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz

HAKKIMIZDA. Sizin Hayalleriniz. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz Bizim İşimiz Sizin Hayalleriniz Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız Mesleki yeterliliğini sağlamış insan kaynağına, teknik bilgiye ve donanıma sahibiz. HAKKIMIZDA Uluslararası teknik standartlara

Detaylı

Uyumluluk markalamasından katma değerli kodlamaya kadar

Uyumluluk markalamasından katma değerli kodlamaya kadar Teknik rapor Uyumluluk markalamasından katma değerli kodlamaya kadar Ultra Yüksek Hızlı Sürekli Mürekkep Püskürtme teknolojisi, ambalajlamayı geliştirmek için yeni olanaklar oluşturmaktadır Kodlama ve

Detaylı

HAKKIMIZDA TEMİZLİK HİZMETLERİ

HAKKIMIZDA TEMİZLİK HİZMETLERİ HAKKIMIZDA Sağlık hizmetleri / özel hastane yöneticiliği başta olmak üzere hizmet sektörünün çeşitli alanlarında edindiğimiz bilgi deneyim ve tecrübenin gücünden yararlanarak yatırım ve ticaret yolculuğuna

Detaylı

Yazılım Süreçleri Software Processes

Yazılım Süreçleri Software Processes Yazılım Süreçleri Software Processes Yazılım geliştirme Süreç Modelleri Software Development Process Models Proje Yönetimi Süreçleri Project Management Process Yazılım Geliştirme Süreçleri Software Development

Detaylı

Çevik üretimin gelişmesinde etkisi olanpazar koşulları şöyle sıralanabilir: 1. Şiddetlenen rekabet: Globalleşendünyada uluslararası rekabetin

Çevik üretimin gelişmesinde etkisi olanpazar koşulları şöyle sıralanabilir: 1. Şiddetlenen rekabet: Globalleşendünyada uluslararası rekabetin 1 2 3 Çevik üretimin gelişmesinde etkisi olanpazar koşulları şöyle sıralanabilir: 1. Şiddetlenen rekabet: Globalleşendünyada uluslararası rekabetin artması, bilgi maliyetininazalması, iletişim teknolojilerindeki

Detaylı

Zed-FULL KASIM 2016 BÜLTENİ

Zed-FULL KASIM 2016 BÜLTENİ Zed-FULL KASIM 2016 BÜLTENİ Zed-FULL GÜVENLİK ŞİFRESİ Değerli kullanıcılarımız Zed-FULL cihazınızda izniniz dışında işlem yapılmasını engellemek için açılış ekranında pin kodu ile giriş sağlayabilirsiniz.

Detaylı