SGK TEŞVİK İŞ-KUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMINI BİTİRENLERİN İSTİHDAMINA İLİŞKİN SİGORTA PRİM TEŞVİKİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SGK TEŞVİK İŞ-KUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMINI BİTİRENLERİN İSTİHDAMINA İLİŞKİN SİGORTA PRİM TEŞVİKİ"

Transkript

1

2 İŞ-KUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMINI BİTİRENLERİN İSTİHDAMINA İLİŞKİN SİGORTA PRİM TEŞVİKİ

3 SİGORTALI YÖNÜNDEN ŞARTLAR Tarihine kadar İş-Kur İşbaşı Eğitim programını tamamlamış olması İşbaşı Eğitim programının bitimini müteakip en geç 3 ay içinde işe alınması tarihinden sonra işe alınmış olması 18 yaşından büyük, 29 yaşından küçük olması Tamamladığı işbaşı eğitim programına ilişkin meslek alanında işe alınması

4 İŞYERİ YÖNÜNDEN ŞARTLAR Özel sektör işvereni olması (Devlet ihale ve Kamu ihale kanununa tabi olan işler hariç) Sigortalının işe alındığı takvim yılından önceki takvim yılında işyerinden Kuruma bildirilen sigortalı sayısının ortalamasına ilave olarak çalıştırılması, Aylık prim hizmet belgelerinin yasal süresinde Kuruma verilmesi, Tahakkuk eden prim tutarlarının yasal süresi içinde ödenmesi, Yasal ödeme süresi geçmiş, Prim, İşsizlik primi, İdari para cezası ve bunlara ait gecikme zammı borcun bulunmaması, Çalıştırdığı kişileri sigortalı olarak bildirmediği yönünde herhangi bir tespitin bulunmaması,

5 TEŞVİK TUTARI Kapsama giren sigortalının aylık asgari ücrete kadar olan SPEK tutarından 5 puanlık indirim düşüldükten sonra kalan işveren hissesinin tamamı.

6 TEŞVİK SÜRESİ İMALAT SANAYİ SEKTÖRÜNDE; tarihine kadar başlayan eğitim programını tamamlayan sigortalılar yönünden 48 ay, tarihleri arasında başlayan eğitim programını tamamlayan sigortalılar yönünden 42 ay, İMALAT SANAYİ DIŞINDAKİ SEKTÖRLER; tarihine kadar başlayan eğitim programını tamamlayan sigortalılar yönünden 36 ay, tarihleri arasında başlayan eğitim programını tamamlayan sigortalılar yönünden 30 ay.

7 ENGELLİ SİGORTALILARI İSTİHDAM TEŞVİKİ

8 KAPSAM VE YARARLANMA ŞARTLARI Teşvik Kapsamı 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında, engelli sigortalıları çalıştıran özel sektör işyerleri. Teşvikten Yararlanma Şartları Aylık prim ve hizmet belgesinin süresi içinde verilmesi Sigortalıların tamamına ait sigortalı hissesi ile Hazinece karşılanmayan işveren hissesinin tamamının yasal süresi içerisinde ödenmesi.

9 KAPSAM VE YARARLANMA ŞARTLARI Teşvik Kapsamına girmeyen sigortalılar Fiilen yer altı ve su altı işlerinde çalıştırılanlar. SGDP ye tabi çalışanlar, Yurt dışında çalışan sigortalılar, Aday çırak, çırak ve öğrenciler Teşvik Kapsamına girmeyen işyerleri -Kamuya ait işyerleri, -Sermayesinin %50'sinden fazlası kamuya ait olan ortaklıklar.

10 SİGORTALILAR - SPEK ALT SINIRI ÜZERİNDEN HAZİNECE KARŞILANAN İŞVEREN HİSSESİ 2 TAMAMI 4 TAMAMI Korumalı İşyerleri İçin Engelli Çalıştırma Yükümlülüğü Olmamasına Rağmen Çalıştırılan Engelliler İçin TAMAMI TAMAMI 1 3 Kontenjan (%3) Dâhilinde Çalıştırılan Engelliler İçin SGK TEŞVİK + SCROLL Kontenjan Fazlası Çalıştırılan Engelliler İçin

11 ÖRNEK 1777,50 TL Ücret alan bir engelli için teşvik tutarı; Öncelikle %5 Puanlık indirim: 88,88 TL ardından ek olarak, 275,51 TL olacaktır.

12 ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME VE TASARIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA KANUN ( tarihli 6676 sayılı Kanunun Değişiklikleriyle )

13 KAPSAM VE YARARLANMA ŞARTLARI Teşvik Kapsamına Giren İşyerleri - Teknoloji merkezi işletmeleri, - ArGe merkezleri, - Kamu kurum ve kuruluşları tarafından desteklenen tasarım projelerinde ve tasarım merkezleri - ArGe ve yenilik projelerinde faaliyet göstermekle birlikte, söz konusu faaliyetleri kamu kurum ve kuruluşları ile kanunla kurulan vakıflar veya uluslararası fonlarca desteklenen işletmeler, - ArGe ve yenilik projeleri TÜBİTAK tarafından yürütülen işletmeler, - Rekabet öncesi işbirliği projeleri bulunan işletmeler, - Teknogirişim sermaye desteği alan işletmeler, sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu kapsamında ücreti gelir vergisinden istisna tutulan personel çalıştıran işletmeler.

14 KAPSAM VE YARARLANMA ŞARTLARI Teşvik Kapsamına Girenmeyen İşyerleri -Resmi Nitelikteki İşyerleri, sayılı Devlet İhale Kanunu ile 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamındaki hizmet ve yapım işleri, -Özel bina inşaatlarında çalıştırılan sigortalılardan dolayı Bu teşvikten yararlanılamaz.

15 KAPSAM VE YARARLANMA ŞARTLARI Teşvik Kapsamına Giren Sigortalılar -ArGe faaliyetlerinde doğrudan görevli olan araştırmacı ve teknisyenlerinin (ArGe personelinin) tamamı, -ArGe personel sayısının yüzde onunu aşmamak kaydıyla ArGe faaliyetlerine katılan veya bu faaliyetlerle doğrudan ilişkili yönetici, teknik eleman, laborant, sekreter, işçi ve benzeri personel (destek personeli). -Ücreti gelir vergisinden istisna tutulmuş fiilen çalışan personel. -Kamu kurum ve kuruluşları tarafından desteklenen tasarım projelerinde ve tasarım merkezlerinde çalışan tasarım ve destek personeli.

16 KAPSAM VE YARARLANMA ŞARTLARI Teşvik Kapsamına Girmeyen Sigortalılar -Belirtilen projelerde görev alan veya işletmelerde çalışan kamu personeli, -SGDP ye tabi olanlar, -Aday çırak, çırak ve işletmelerde mesleki eğitim gören öğrenciler. -Ar-Ge personel sayısının yüzde onunu aşan destek personeli -Ar-Ge faaliyetlerinde doğrudan görevli olmadığı gibi Ar-Ge faaliyetlerine katılmayan ve bu faaliyetlerle doğrudan ilişkisi de bulunmayan personel -Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde faaliyet gösteren işyerlerinde çalışmakla birlikte, ücretinden gelir vergisi kesilen personel -Alt işverenler tarafından çalıştırılan sigortalılar

17 YARARLANMA ŞARTLARI Kapsama giren sigortalılara ilişkin aylık prim ve hizmet belgelerinin yasal süresi içinde verilmesi, Ücreti gelir vergisinden istisna tutulmuş personel için işyerinde fiilen çalışması, Türkiye genelinde, aylık asgari ücretin brüt tutarından fazla muaccel sosyal sigorta ve genel sağlık sigorta primi, sosyal güvenlik destek primi, işsizlik sigortası primi, idari para cezası ile bunlara bağlı gecikme cezası ve gecikme zammı borçlarının bulunmaması.

18 TÜRÜ SGK GELİR VERGİSİ AR-GE ÇALIŞMALAR Bu çalışmaları karşılığında elde ettikleri ücretleri üzerinden hesaplanan sigorta primi işveren hissesinin yarısı TEŞVİK KAPSAMINDA. İşçi sigorta primi teşvik kapsamında değildir. Sigorta primi işveren hissesi desteği uygulamasında, bu kapsamdaki personelin Ar-Ge, yenilik veya tasarım faaliyetlerine ayırdıkları zamanın, toplam çalışma zamanına oranı dikkate alınır. Bu çalışmaları karşılığında elde ettikleri ücretlerinin doktoralı olanlar ile temel bilimler alanlarından birinde en az yüksek lisans derecesine sahip olanlar için yüzde doksan beşi, yüksek lisanslı olanlar ile temel bilimler alanlarından birinde lisans derecesine sahip olanlar için yüzde doksanı ve diğerleri için yüzde sekseni gelir vergisinden müstesnadır. HAFTA TATİLİ Kapsama giren personelin Ar-Ge, yenilik veya tasarım faaliyetleriyle ilgili çalışmalarının haftalık kırk beş saati doldurması hâlinde çalışılan haftaya ilişkin hafta tatili, sigorta primi işveren hissesi desteği uygulamasında dikkate alınır. Hak kazanılmış hafta tatili ve yıllık ücretli izin süreleri ile 17/3/1981 tarihli ve 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunda belirtilen tatil günlerine isabet eden ücretler de bu istisna kapsamındadır. Ulusal Bayram ve Tatil Günleri Kapsama giren personelin ay içindeki çalışmalarının tamamının Ar-Ge, yenilik veya tasarım faaliyetleriyle ilgili olması hâlinde yıllık ücretli izin süreleri ile 2429 sayılı Kanunda belirtilen tatil günlerine isabet eden ücretler de bu destek kapsamında değerlendirilir. Hak kazanılmış hafta tatili ve yıllık ücretli izin süreleri ile 17/3/1981 tarihli ve 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunda belirtilen tatil günlerine isabet eden ücretler de bu istisna kapsamındadır.

19 ÖDEME TÜRÜ SGK GELİR VERGİSİ YILLIK İZİN Kapsama giren personelin ay içindeki çalışmalarının tamamının Ar-Ge, yenilik veya tasarım faaliyetleriyle ilgili olması hâlinde yıllık ücretli izin süreleri ile 2429 sayılı Kanunda belirtilen tatil günlerine isabet eden ücretler de bu destek kapsamında değerlendirilir. Hak kazanılmış hafta tatili ve yıllık ücretli izin süreleri ile 17/3/1981 tarihli ve 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunda belirtilen tatil günlerine isabet eden ücretler de bu istisna kapsamındadır FAZLA ÇALIŞMA - Haftalık kırk beş saatin üzerindeki ve ek çalışma sürelerine ilişkin ücretler bu istisnadan faydalanamaz. Teşvikten faydalanılan süre her hal ve takdirde haftada 45 saate isabet eden ücret tutarını geçemeyecektir. İKRAMİYE VE PRİM Kanun kapsamına giren sigortalılara ücret dışında yapılan ödemeler, Kanun kapsamında düzenlenen aylık prim ve hizmet belgesinde yer alan prime esas kazanca dâhil edilmez. Bu ödemeler, destek kapsamına girmeyen aylık prim ve hizmet belgesiyle Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirilir. Kapsama giren sigortalılara yapılan ücret dışındaki (ikramiye, prim v.b) ödemeler ile, kapsama giren sigortalıların Ar-Ge ve yenilik faaliyetleri dışındaki çalışmaları nedeniyle hak ettikleri ücretleri, destek kapsamına alınmadığından, bu nitelikteki ödemeler Kanun türü seçilmeksizin düzenlenecek aylık prim ve hizmet belgesi ile Kuruma bildirilecektir. (2008/85) Ar-Ge, yenilik veya tasarım faaliyetlerinde çalışan Ar-Ge, tasarım ve destek personeline bu faaliyetlerine ilişkin olarak ödenen ve Gelir Vergisi Kanununun 61 inci maddesine göre ücret kapsamında değerlendirilen prim, ikramiye ve benzeri ödemeler gelir vergisi stopajı teşviki kapsamında değerlendirilecektir.

20 Sayılı Kanunda düzenlenen bir diğer teşvik unsuru da Temel Bilimler alanlarında en az lisans derecesine sahip personel içindir. Buna göre; -Temel bilimler alanlarında en az lisans derecesine sahip Ar-Ge personeli istihdam eden Ar-Ge merkezlerine, bu personelin her birine ödedikleri aylık ücretin o yıl için uygulanan asgari ücretin aylık brüt tutarı kadarlık kısmı, iki yıl süreyle, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçesine konulacak ödenekten karşılanır. Ancak bu kapsamda her bir Ar-Ge merkezine sağlanacak destek, ilgili ayda Ar-Ge merkezinde istihdam edilen toplam personel sayısının yüzde onunu geçemez. Örnek; 2000 TL Alan ve ay içerisindeki çalışmasının tamamı AR-GE faaliyetlerinde geçen işçi için önce %5 puanlık indirim 100 TL Ardından 155 TL Teşvik tutarı hesaplanacaktır.

21 KADIN, GENÇ VE MESLEKİ YETERLİLİĞE SAHİP SİGORTALI İSTİHDAM TEŞVİKİ

22 TEŞVİKTEN YARARLANMA ŞARTLARI Sigortalı Açısından Yararlanma Şartları 1/3/2011 ila 31/12/2020 tarihleri arasında işe alınmış olmak Fiilen çalışmak 18 yaşından büyük olmak İşe başladığı tarihten önceki altı aylık dönemde Kurumumuza verilmiş olan aylık prim ve hizmet belgelerinde kayıtlı olmamak. İşveren Açısından Yararlanma Şartları Özel sektör işvereni olmak Yasal ödeme süresi geçmiş borcu bulunmamak (borç türü bazında ayrı ayrı 15 TL ye kadar borç aslı dikkate alınmaz) Aylık prim ve hizmet belgelerini yasal süresi içinde vermek Sigorta primlerini yasal süresi içinde ödemek

23 KAPSAM VE YARARLANMA ŞARTLARI Teşvik Kapsamına girmeyen sigortalılar SGDP ye tabi çalışanlar ve yurt dışında çalışan sigortalılar, uzun vadeli sigorta kollarına tabi olmayan sigortalılar. Teşvik Kapsamına girmeyen işyerleri Kamuya ait işyerleri, Sermayesinin %50'sinden fazlası kamuya ait olan ortaklıklar, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa ve uluslararası anlaşma hükümlerine istinaden yapılan alım ve yapım işleri, 4734 sayılı Kanundan istisna olan alım ve yapım işleri, Ziraat Bankası ve Halk Bankası ile bu bankaların, sermayesinin yarısından fazlasına sahip bulundukları şirketlerin sadece yapım ihaleleri.

24 18-29 Yaş Arası Erkekler ile 18 Yaşından Büyük Kadınlar SGK TEŞVİK BELGEDE BELİRTİLEN MESLEKTE ÇALIŞMAK KAYDIYLA İŞ-KUR'A KAYITLI DEĞİLSE İŞ-KUR'A KAYITLI İSE MESLEKİ YETERLİK BELGESİNE SAHİP OLANLAR 48 AY İLAVE 6 AY TEKNİK OKUL MEZUN OLANLAR VEYA İŞ-KUR KURSLARINI BİTİRENLER 36 AY İLAVE 6 AY BUNLARIN DIŞINDA KALANLAR 24 AY İLAVE 6 AY 29 Yaşından Büyük Erkekler MESLEKİ YETERLİK BELGESİ ALANLAR VEYA TEKNİK OKUL YA DA İŞ-KUR KURSUNU BİTİRENLER 24 AY İLAVE 6 AY BUNLARIN DIŞINDA 0 AY İLAVE 6 AY

25 YARARLANMA SÜRECİ 1/3/2011 ila 31/12/2020 tarihleri arsında işe girmek şartıyla, işe girdikten sonra mesleki yeterlik belgesi alanlar veya mesleki ve teknik eğitim veren orta veya yükseköğretim kurumlarını bitirenler 12 ay teşvikten yararlanabilir. Burada erkek sigortalılar için 29 yaş sınırı yoktur. Ayrıca bu sigortalıların da diğerleri gibi, belgelerinde belirtilen mesleklerde ya da alanlarda çalıştırılmaları gerekmektedir. Belge veya mezuniyet haricindeki diğer şartları sağlamış olması nedeniyle yararlanılmakta olan sigortalının 1/3/2011 ila 31/12/2020 tarihleri arasında olmak kaydıyla, çalışmakta iken yeterlik belgesi alması veya teknik okulu bitirmesi durumunda, belge veya öğrenim durumu ile ilgili şartın çalışmakta iken sağlanmış olması nedeniyle söz konusu sigortalıdan dolayı bahse konu destekten mevcut yararlanma süresine ilave olarak 12 ay süreyle daha yararlanılabilecektir.

26 ÖRNEK 2000 TL Ücret alan bir çalışan için, Önce 5 puanlık indirim 100 TL Ardından kalan prim tutarı 310 TL teşvik kapsamında olacaktır.

SUNUM PLANI I. MALULLÜK, YAŞLILIK VE ÖLÜM SİGORTALARI PRİM ORANININ İŞVEREN HİSSESİNDEN YAPILAN BEŞ PUANLIK İNDİRİM UYGULAMASI

SUNUM PLANI I. MALULLÜK, YAŞLILIK VE ÖLÜM SİGORTALARI PRİM ORANININ İŞVEREN HİSSESİNDEN YAPILAN BEŞ PUANLIK İNDİRİM UYGULAMASI İSTİHDAM TEŞVİKLERİ SUNUM PLANI I. MALULLÜK, YAŞLILIK VE ÖLÜM SİGORTALARI PRİM ORANININ İŞVEREN HİSSESİNDEN YAPILAN BEŞ PUANLIK İNDİRİM UYGULAMASI II. ÖZÜRLÜ İŞÇİ ÇALIŞTIRANLARA YÖNELİK İSTİHDAM TEŞVİKİ

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) İSTİHDAM TEŞVİKLERİ

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) İSTİHDAM TEŞVİKLERİ BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) İSTİHDAM TEŞVİKLERİ Mehmet CANDAN Temmuz 2011 SUNUM PLANI I. MALULLÜK, YAŞLILIK VE ÖLÜM SİGORTALARI PRİM ORANININ İŞVEREN HİSSESİNDEN YAPILAN BEŞ PUANLIK İNDİRİM UYGULAMASI

Detaylı

İstihdam Seferberliği Ekrem GÜLCEMAL Sosyal Güvenlik İl Müdürü

İstihdam Seferberliği Ekrem GÜLCEMAL Sosyal Güvenlik İl Müdürü İstihdam Seferberliği Ekrem GÜLCEMAL Sosyal Güvenlik İl Müdürü Kanuni Teşviklerden Yararlanma Sayıları TEŞVİK AÇIKLAMA İŞYERİ SAYISI SİGORTALI SAYISI TEŞVİK TUTARI 5510 Malullük, Yaşlılık Ölüm Sigortası

Detaylı

SİGORTA PRİM TEŞVİKLERİ

SİGORTA PRİM TEŞVİKLERİ SİGORTA PRİM TEŞVİKLERİ 4447-15921 İŞSİZLİK ÖDENEĞİ ALANLARIN İSTİHDAMI HALİNDE UYGULANAN PRİM TEŞVİKİ Kapsama giren sigortalı için, işsizlik ödeneğine hak kazandığı süre boyunca prime esas kazanç alt

Detaylı

İstihdam Seferberliği Ekrem GÜLCEMAL Sosyal Güvenlik İl Müdürü

İstihdam Seferberliği Ekrem GÜLCEMAL Sosyal Güvenlik İl Müdürü İstihdam Seferberliği Ekrem GÜLCEMAL Sosyal Güvenlik İl Müdürü YASAL DAYANAK Artı İstihdam Teşviki 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun geçici 17 inci maddesi 2017/10 sayılı Genelge BAŞLAMA TARİHİ

Detaylı

İŞKUR TARAFINDAN SUNULAN HİZMETLER AKTİF İŞGÜCÜ HİZMETLERİ

İŞKUR TARAFINDAN SUNULAN HİZMETLER AKTİF İŞGÜCÜ HİZMETLERİ İŞKUR TARAFINDAN SUNULAN HİZMETLER AKTİF İŞGÜCÜ HİZMETLERİ İŞGÜCÜ PİYASASI RAKAMLARI TÜRKİYE 2014 TÜRKİYE 2015 İZMİR 2014 İZMİR 2015 İŞGÜCÜ 28.786.000 29.678.000 1.746.000 1.745.000 İSTİHDAM 25.933.000

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI. Eskişehir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü 2017/Ocak

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI. Eskişehir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü 2017/Ocak SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Eskişehir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü 2017/Ocak İLAVE İSTİHDAM TEŞVİĞİ 687 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa Geçici 17. Madde

Detaylı

D S M M M O DİYARBAKIR SERBEST MUHASEBECİ M A L İ M Ü Ş A V İ R L E R O D A S I Chamber Of Certified Public Accountants of Diyarbakır

D S M M M O DİYARBAKIR SERBEST MUHASEBECİ M A L İ M Ü Ş A V İ R L E R O D A S I Chamber Of Certified Public Accountants of Diyarbakır 4447 Sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa Göre 2018 YILINDA UYGULANACAK TEŞVİKLER VE YAPILACAK DİĞER ÇALIŞMALAR 1. İlave İstihdam Teşviki 2. Bir Senden Bir Benden İstihdam Teşviki 3. Kadın Genç ve Mesleki

Detaylı

TORBA KANUNDAKİ İSTİHDAM TEŞVİKLERİ

TORBA KANUNDAKİ İSTİHDAM TEŞVİKLERİ TORBA KANUNDAKİ İSTİHDAM TEŞVİKLERİ TEŞVİK NEDİR Sosyal Güvenlik Kurumu yada diğer Kamu Kuruluşları (İş-Kur, Hazine, vb) tarafından sağlanan teşviklerden anlaşılması gereken işverenin daha az prim ödemek

Detaylı

İŞ BAŞI EGİTİM PROGRAMINI TAMAMLAYAN KİŞİLERİ ÇALIŞTIRAN İŞVERENLERE SİGORTA PRİM TEŞVİKİ GETİRİLDİ

İŞ BAŞI EGİTİM PROGRAMINI TAMAMLAYAN KİŞİLERİ ÇALIŞTIRAN İŞVERENLERE SİGORTA PRİM TEŞVİKİ GETİRİLDİ İŞ BAŞI EGİTİM PROGRAMINI TAMAMLAYAN KİŞİLERİ ÇALIŞTIRAN İŞVERENLERE SİGORTA PRİM TEŞVİKİ GETİRİLDİ Gökhan BEDİR 50 * ÖZ Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun un 28. maddesiyle 4447 sayılı İşsizlik

Detaylı

ANTALYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRÜLÜĞÜ SİGORTA PRİMLERİ TEŞVİK UYGULAMALARI PROGRAMI ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI

ANTALYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRÜLÜĞÜ SİGORTA PRİMLERİ TEŞVİK UYGULAMALARI PROGRAMI ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI ANTALYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRÜLÜĞÜ SİGORTA PRİMLERİ TEŞVİK UYGULAMALARI PROGRAMI ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI 23.05.2017 SİGORTA PRİMİ TEŞVİK UYGULAMALARI Yararlanma Şartları: Özel sektör işyeri

Detaylı

SGK YÜRÜRLÜKTEKİ TEŞVİKLER TABLOSU SGK YÜRÜRLÜKTEKİ TEŞVİKLER TABLOSU

SGK YÜRÜRLÜKTEKİ TEŞVİKLER TABLOSU SGK YÜRÜRLÜKTEKİ TEŞVİKLER TABLOSU SGK YÜRÜRLÜKTEKİ LER TABLOSU SGK YÜRÜRLÜKTEKİ LER TABLOSU SGK YÜRÜRLÜKTEKİ LER TABLOSU SÜRESİ DESTEK SİGORTALILAR YÖNÜNDEN 1) 18-29 yaş aralığında erkek ve 18 yaşından büyük kadın sigortalılara uygulanır.

Detaylı

İŞKUR TARAFINDAN SUNULAN HİZMETLER

İŞKUR TARAFINDAN SUNULAN HİZMETLER İŞKUR TARAFINDAN SUNULAN HİZMETLER AKTİF İŞGÜCÜ HİZMETLERİ İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI İŞGÜCÜ PİYASASI RAKAMLARI TÜRKİYE 2015 TÜRKİYE 2016 İZMİR 2015 İZMİR 2016 İŞGÜCÜ 28.786.000 29.678.000 1.746.000 1.745.000

Detaylı

İşverenlere Torba Kanun İle Sigorta Prim Teşviki Getirilmiş, Bir İşçi İçin Prim İndirim Tavanı 1.009 TL ye Kadar Çıkarılmıştır

İşverenlere Torba Kanun İle Sigorta Prim Teşviki Getirilmiş, Bir İşçi İçin Prim İndirim Tavanı 1.009 TL ye Kadar Çıkarılmıştır İşverenlere Torba Kanun İle Sigorta Prim Teşviki Getirilmiş, Bir İşçi İçin Prim İndirim Tavanı 1.009 TL ye Kadar Çıkarılmıştır I- GİRİŞ : 25.02.2011 tarihli Resmi Gazetenin mükerrer sayısında yayımlanan

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM VE İSTİHDAM KONUSUNDA 6111 SAYILI KANUNDA YAPILAN DÜZENLEMELER

MESLEKİ EĞİTİM VE İSTİHDAM KONUSUNDA 6111 SAYILI KANUNDA YAPILAN DÜZENLEMELER MESLEKİ EĞİTİM VE İSTİHDAM KONUSUNDA 6111 SAYILI KANUNDA YAPILAN DÜZENLEMELER 13/02/2011 tarih ve 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu

Detaylı

Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü İstihdam Teşvikleri Daire Başkanlığı

Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü İstihdam Teşvikleri Daire Başkanlığı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü İstihdam Teşvikleri Daire Başkanlığı 2015/Ekim Sunum Planı 5510 sayılı Kanun Diğer Kanunlar Malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası işveren

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI. SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 Yılı Teşvik Uygulamaları 2018/Temmuz

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI. SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 Yılı Teşvik Uygulamaları 2018/Temmuz SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 Yılı Teşvik Uygulamaları 2018/Temmuz YASAL DAYANAK 27/3/2018 tarihli Resmi Gazete yayımlanan 7103 sayılı Vergi Kanunları ile Bazı

Detaylı

YÜRÜRLÜKTEKİ SGK TEŞVİKLERİ VE UYGULAMALARI

YÜRÜRLÜKTEKİ SGK TEŞVİKLERİ VE UYGULAMALARI YÜRÜRLÜKTEKİ SGK TEŞVİKLERİ VE UYGULAMALARI TÜİK İşsizlik Oranları Yürürlükteki İşveren Teşvikleri 5 Puan Genel İstihdam Teşviki Engelli İstihdamı Teşviki Bölgesel Teşvik İşbaşı Eğitimi Teşviki İlave İstihdam

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü. İSTİHDAM ve SİGORTA PRİM TEŞVİKLERİ 2016/Şubat

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü. İSTİHDAM ve SİGORTA PRİM TEŞVİKLERİ 2016/Şubat SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü İSTİHDAM ve SİGORTA PRİM TEŞVİKLERİ 2016/Şubat Sigorta Primi Teşvikleri 5510 sayılı Kanun Diğer Kanunlar 1- Malullük, yaşlılık ve ölüm

Detaylı

6645 SAYILI TORBA KANUNDAKİ DÜZENLEMEYLE BİRLİKTE İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNUNDA YER ALAN İSTİHDAM TEŞVİKİNE İLİŞKİN DÜZENLEMELER

6645 SAYILI TORBA KANUNDAKİ DÜZENLEMEYLE BİRLİKTE İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNUNDA YER ALAN İSTİHDAM TEŞVİKİNE İLİŞKİN DÜZENLEMELER 6645 SAYILI TORBA KANUNDAKİ DÜZENLEMEYLE BİRLİKTE İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNUNDA YER ALAN İSTİHDAM TEŞVİKİNE İLİŞKİN DÜZENLEMELER Raşit ULUBEY 53 I-BAŞLANGIÇ 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu(T.C. Yasalar,

Detaylı

2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar

2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar 2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar 1 İlave İstihdam Teşviki (2018) 2 İlave İstihdam Teşviki (2018) Sigortalı yönünden aranılan şartlar: Sigortalıların; İşe alındıkları aydan

Detaylı

2020 yılı Aralık ayına kadar geçerli olan prim desteği kapsama giren sigortalılar için 12 ay süreyle uygulanacaktır.

2020 yılı Aralık ayına kadar geçerli olan prim desteği kapsama giren sigortalılar için 12 ay süreyle uygulanacaktır. Mehmet Fatih GELERİ İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Hükümetimiz, istihdamı artırmak ve işverenin prim yükünü hafifletmek için çeşitli teşvikler uygulamaktadır. Mecliste görüşülen 4447 sayılı kanuna Geçici

Detaylı

SİGORTA PRİM TEŞVİKLERİ/İNDİRİMLERİ Murat ÖZDAMAR İstanbul SGK İl Müdür Yrd. TEŞVİKLER MEVCUT TEŞVİKLER-I 1-5 Puanlık Prim İndirimi (Kanun Türü:5510)-Devam Ediyor 2- Özürlü İndirimi (Kanun Türü: 14857

Detaylı

İş arayanlara yönelik hizmetler İş verenlere yönelik hizmetler

İş arayanlara yönelik hizmetler İş verenlere yönelik hizmetler 24.02.2017 1 24.02.2017 2 3 İş arayanlara yönelik hizmetler İş verenlere yönelik hizmetler 4 5 Herhangi bir mesleği olmayan, mesleğinde yetersiz olan veya mesleği iş piyasasında geçerli olmayan -hükümlüler

Detaylı

6111 Sayılı Torba Kanun Uygulama Eklentileri. 5 Puanlık Ek İndirim Ek İstihdam Teşviği

6111 Sayılı Torba Kanun Uygulama Eklentileri. 5 Puanlık Ek İndirim Ek İstihdam Teşviği 6111 Sayılı Torba Kanun Uygulama Eklentileri 5 Puanlık Ek İndirim Ek İstihdam Teşviği 6111 Sayılı Kanun 6111 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası

Detaylı

6111 SAYILI TORBA KANUNDAKİ DÜZENLEMEYLE BİRLİKTE İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNUNDA YER ALAN İSTİHDAM TEŞVİKİNE İLİŞKİN DÜZENLEMELER

6111 SAYILI TORBA KANUNDAKİ DÜZENLEMEYLE BİRLİKTE İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNUNDA YER ALAN İSTİHDAM TEŞVİKİNE İLİŞKİN DÜZENLEMELER 6111 SAYILI TORBA KANUNDAKİ DÜZENLEMEYLE BİRLİKTE İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNUNDA YER ALAN İSTİHDAM TEŞVİKİNE İLİŞKİN DÜZENLEMELER Raşit ULUBEY* I-BAŞLANGIÇ : 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu gereğince

Detaylı

Not: 5951 sayılı ilgili kanun da 5921 sayılı kanunun devamıdır. 5951 e giren personel 5921 kanundaki gibi değerlendirilir.

Not: 5951 sayılı ilgili kanun da 5921 sayılı kanunun devamıdır. 5951 e giren personel 5921 kanundaki gibi değerlendirilir. 08 Temmuz 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Bordro BORDRO UYGULAMALARI FARKLI KANUNLARA TABİ PERSONEL İÇİN BORDRO UYGULAMALARI 5921 SAYILI KANUN (İşsizlik Maaşı Alanın

Detaylı

KHK/ SAYILI KANUN PRİM DESTEĞİ VE GV STOPAJ DESTEĞİ KHK /687 ŞUBAT / 2017

KHK/ SAYILI KANUN PRİM DESTEĞİ VE GV STOPAJ DESTEĞİ KHK /687 ŞUBAT / 2017 KHK/687-4447 SAYILI KANUN PRİM DESTEĞİ VE GV STOPAJ DESTEĞİ KHK /687 ŞUBAT / 2017 SGK PRİMİNDE UYGULANACAK OLAN DESTEĞİN KAPSAMI GELİR VERGİSİ DESTEĞİ DAMGA VERGİSİ DESTEĞİ SİGORTA PRİMİNE İLİŞKİN SİGORTA

Detaylı

2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar. 23 Şubat 2018

2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar. 23 Şubat 2018 2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar 23 Şubat 2018 1 İlave İstihdam Teşviki (2018) 2 İlave İstihdam Teşviki (2018) Sigortalı yönünden aranılan şartlar: Sigortalıların; İşe alındıkları

Detaylı

Sirküler Tarihi : 15.06.2011 Sirküler No : 2011/32 : 6111 Sayılı Kanunla Yapılan Sigorta Primi Desteği Düzenlemeleri Hk

Sirküler Tarihi : 15.06.2011 Sirküler No : 2011/32 : 6111 Sayılı Kanunla Yapılan Sigorta Primi Desteği Düzenlemeleri Hk AKKOR SĐRKÜLER Akkor YMM LTD.ŞTĐ. Tel: (216) 467 10 73 Bağdat Cad. No.353 D:8 Fax: (216) 467 01 73 34728 Caddebostan E-mail:info@akkorymm.com Kadıköy / Đstanbul web:www.akkorymm.com.tr Sirküler Tarihi

Detaylı

09 Kasım SAYILI KANUN (İmalat ve Bilişim Sektörü İstihdam Teşviki) Yararlanma Şartları

09 Kasım SAYILI KANUN (İmalat ve Bilişim Sektörü İstihdam Teşviki) Yararlanma Şartları 09 Kasım 2018 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Bordro BORDRO UYGULAMALARI FARKLI KANUNLARA TABİ PERSONEL İÇİN BORDRO UYGULAMALARI 17103 SAYILI KANUN (İmalat ve Bilişim Sektörü

Detaylı

SGK İŞVEREN PRİM TEŞVİKİ (6111 sayılı kanuna göre);

SGK İŞVEREN PRİM TEŞVİKİ (6111 sayılı kanuna göre); SGK İŞVEREN PRİM TEŞVİKİ (6111 sayılı kanuna göre); Bilindiği üzere, Kurumumuzun kuruluş amaçlarından biri de istihdamın korunmasına, geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine

Detaylı

ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK

ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK ANTALYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDRÜLÜĞÜ PROGRAMI ANTALYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ANTALYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDRÜLÜĞÜ SİGORTA PRİMLERİ TEŞVİK UYGULAMALARI PROGRAMI

Detaylı

İLAVE İSTİHDAM SİGORTA PRİM TEŞVİKİ

İLAVE İSTİHDAM SİGORTA PRİM TEŞVİKİ 19.04.2017/54-1 İLAVE İSTİHDAM SİGORTA PRİM TEŞVİKİ ÖZET : 31/12/2017 tarihine kadar işe alınan her bir sigortalı için geçerli olmak üzere, 1/2/2017 tarihinden itibaren özel sektör işverenlerince İŞKUR

Detaylı

YÜCEL AKDEMİR KHK/ SAYILI KANUN PRİM DESTEĞİ VE GV STOPAJ DESTEĞİ YÖNETİCİ ÖZETİ İSMMMO BAŞKANI

YÜCEL AKDEMİR KHK/ SAYILI KANUN PRİM DESTEĞİ VE GV STOPAJ DESTEĞİ YÖNETİCİ ÖZETİ İSMMMO BAŞKANI İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS OF ISTANBUL KHK/687-4447 SAYILI KANUN PRİM DESTEĞİ VE GV STOPAJ DESTEĞİ YÖNETİCİ ÖZETİ YÜCEL AKDEMİR İSMMMO BAŞKANI

Detaylı

Page of 6 Ağustos 008 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 699 TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: 76 SAYILI ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: ). Giriş Teknoloji

Detaylı

İZMİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

İZMİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 6645 SAYILI KANUNLA 5510 SAYILI KANUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER Kurumdan aylık alanlardan 4/b kapsamında çalışanların SGDP Primi oranı düşürüldü Kurumdan aylık ve gelir almakta iken 4/ b kapsamında çalışmağa

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : 26959

Resmî Gazete Sayı : 26959 6 Ağustos 2008 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 26959 TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: 5746 SAYILI ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1) 1. Giriş Teknoloji

Detaylı

5746 sayılı Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin. Desteklenmesi Hakkında Kanun Genel Tebliği. (Seri No: 1) (Taslak)

5746 sayılı Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin. Desteklenmesi Hakkında Kanun Genel Tebliği. (Seri No: 1) (Taslak) 5746 sayılı Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Genel Tebliği (Seri No: 1) (Taslak) 1. Giriş Teknoloji merkezi işletmelerinde, Ar-Ge merkezlerinde, kamu kurum ve kuruluşları

Detaylı

Sirküler : İstanbul,

Sirküler : İstanbul, Sirküler : 18-33 İstanbul, 16.07.2018 2018 Yılında Uygulanacak Asgari Ücret Destek Tutarı 20 Haziran 2018 tarihli ve 30454 sayılı Resmi Gazete de 2018 yılında uygulanacak asgari ücret desteğine ilişkin

Detaylı

İŞVERENLERE YÖNELİK SİGORTA PRİM DESTEKLERİ

İŞVERENLERE YÖNELİK SİGORTA PRİM DESTEKLERİ 1 İŞVERENLERE YÖNELİK SİGORTA PRİM DESTEKLERİ 2 5746 SAYILI KANUN GEREĞİNCE UYGULANAN ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME (AR-GE) FAALİYETLERİNDE SİGORTA PRİM DESTEĞİ 3 ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME (AR-GE) FAALİYETLERİNDE

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ - 2008 / 53 İSTANBUL, 08.07.2008

SİRKÜLER NO: POZ - 2008 / 53 İSTANBUL, 08.07.2008 SİRKÜLER NO: POZ - 2008 / 53 İSTANBUL, 08.07.2008 01.07.2008 Tarihinden İtibaren, İşverenlerin 50 veya Daha Fazla İşçi Çalıştırdıkları İş Yerlerinde Çalıştırmaları Gereken Özürlü, Eski Hükümlü ve Terör

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI İstihdam Teşvikleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler 1 İSTİHDAM LERİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER MALULLÜK, YAŞLILIK VE ÖLÜM SİGORTASI İŞVEREN HİSSESİNDEN 5 PUANLIK İNDİRİM

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2016/012 Ref: 4/012

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2016/012 Ref: 4/012 SİRKÜLER İstanbul, 04.01.2016 Sayı: 2016/012 Ref: 4/012 Konu: 4447 SAYILI KANUNUN GEÇİCİ 10. MADDESİNDE YER ALAN SİGORTA PRİM TEŞVİKİNİN UYGULANMA SÜRESİ 31.12.2020 TARİHİNE KADAR UZATILMIŞTIR 28.12.2015

Detaylı

7103 SAYILI YASA İLE GETİRİLEN İŞVERENLER İÇİN GEÇERLİ SİGORTA PRİM DESTEĞİ 12 TEMMUZ 2018

7103 SAYILI YASA İLE GETİRİLEN İŞVERENLER İÇİN GEÇERLİ SİGORTA PRİM DESTEĞİ 12 TEMMUZ 2018 7103 SAYILI YASA İLE GETİRİLEN İŞVERENLER İÇİN GEÇERLİ SİGORTA PRİM DESTEĞİ 12 TEMMUZ 2018 İşbu çalışma 7103 Sayılı Kanun ile 4447 Sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa getirilen Geçici 19 ve Geçici 20. maddeler

Detaylı

1 SERİ NO'LU 5746 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ

1 SERİ NO'LU 5746 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ 1 SERİ NO'LU 5746 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ Resmi Gazete Sayısı 26959 Resmi Gazete Tarihi 06/08/2008 Kapsam 1. Giriş Teknoloji merkezi işletmelerinde, Ar-Ge merkezlerinde, kamu kurum ve kuruluşları ile

Detaylı

1/26. E-Posta:

1/26. E-Posta: 1/26 2/26 SOSYAL GÜVENLİK İSTİHDAM TEŞVİKLERİ 5510 (81 İNCİ MADDE/I) 5 PUAN İNDİRİMİ 3/26 5510 (81 İNCİ MADDE/I) 5 PUAN İNDİRİMİ HAKKINDA SIK SORULAN SORULAR Söz konusu prim indiriminden hangi sigortalılardan

Detaylı

6111 SAYILI KANUNUN 4447 SAYILI İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNUNDA YER ALAN SİGORTA PRİMİ İŞVEREN HİSSESİ DESTEĞİNE

6111 SAYILI KANUNUN 4447 SAYILI İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNUNDA YER ALAN SİGORTA PRİMİ İŞVEREN HİSSESİ DESTEĞİNE 6111 SAYILI KANUNUN 4447 SAYILI İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNUNDA YER ALAN SİGORTA PRİMİ İŞVEREN HİSSESİ DESTEĞİNE GETİRDİĞİ DEĞİŞİKLİK VE YENİLİKLER Serkan HASKOL Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettiş Yrd. Aysel

Detaylı

ASGARİ ÜCRET VE SOSYAL GÜVENLİKLE İLGİLİ TABAN VE TAVAN ÜCRETLERİ

ASGARİ ÜCRET VE SOSYAL GÜVENLİKLE İLGİLİ TABAN VE TAVAN ÜCRETLERİ 31.01.2017/25-1 ASGARİ ÜCRET VE SOSYAL GÜVENLİKLE İLGİLİ TABAN VE TAVAN ÜCRETLERİ ÖZET : 2017 yılında uygulanacak asgari ücret ve sosyal güvenlikle ilgili taban ve tavan ücret hesaplamaları. A- 2017 YILINDA

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Giresun Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Giresun Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Giresun Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü. SUNUM İÇERİĞİ 2018 YILINDA UYGULANACAK TEŞVİKLER İlave İstihdam Teşviki Bir Senden Bir Benden İstihdam Teşviki Asgari Ücret Desteği

Detaylı

SİRKÜLER: 2014/043 BURSA, 09.06.2014. Konu: Sosyal Hizmetlerden Yararlanmış ve Yararlanan Kişilerden Dolayı SGK Pirim Teşviki Hakkında

SİRKÜLER: 2014/043 BURSA, 09.06.2014. Konu: Sosyal Hizmetlerden Yararlanmış ve Yararlanan Kişilerden Dolayı SGK Pirim Teşviki Hakkında SİRKÜLER: 2014/043 BURSA, 09.06.2014 Konu: Sosyal Hizmetlerden Yararlanmış ve Yararlanan Kişilerden Dolayı SGK Pirim Teşviki Hakkında Sayın Mükellefimiz, 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu(1) nun Ek-1.

Detaylı

İşyeri yeni kurulmuş ise, ortalama işçi sayısı hesaplanamayacağından şartlara haiz her işe aldığı işçiden dolayı teşvik hükümleri uygulanacaktır.

İşyeri yeni kurulmuş ise, ortalama işçi sayısı hesaplanamayacağından şartlara haiz her işe aldığı işçiden dolayı teşvik hükümleri uygulanacaktır. İSTİHDAM TEŞVİKLERİNE TOPLU BAKIŞ I- GİRİŞ İşyerlerinin çalıştırdıkları işçi sayılarının artırılmasını teşvik konusunda pek çok düzenleme yer almaktadır. Ağırlıklı olarak İşsizlik Sigortası Kanununda yer

Detaylı

İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS SGK TEŞVİK DÜZENLEMELERİ SMMM YAHYA ARIKAN

İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS SGK TEŞVİK DÜZENLEMELERİ SMMM YAHYA ARIKAN İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS 6111 SAYILI KANUNLA GETİRİLEN SGK TEŞVİK DÜZENLEMELERİ SMMM YAHYA ARIKAN İSMMMO BAŞKANI SMMM DR. GÜLSÜM

Detaylı

AR-GE FAALİYETLERİNİN TEŞVİKİNE YÖNELİK DÜZENLEMELER

AR-GE FAALİYETLERİNİN TEŞVİKİNE YÖNELİK DÜZENLEMELER AR-GE FAALİYETLERİNİN TEŞVİKİNE YÖNELİK DÜZENLEMELER Kamil ÖZKAN Gelir İdaresi Müdürü Ekim 2008 Araştırma geliştirme faaliyetlerine ilişkin düzenlemeler 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu ve 5520 sayılı Kurumlar

Detaylı

ASGARİ ÜCRET. 2014 yılında dönemler itibariyle uygulanacak asgari ücret tarifesi aşağıdaki gibidir.

ASGARİ ÜCRET. 2014 yılında dönemler itibariyle uygulanacak asgari ücret tarifesi aşağıdaki gibidir. ASGARİ ÜCRET 2014 yılında dönemler itibariyle uygulanacak asgari ücret tarifesi aşağıdaki gibidir. A- 2014 YILINDA UYGULANACAK ASGARİ ÜCRET TUTARLARI 4857 sayılı İş Kanunu nun 39 uncu maddesi uyarınca,

Detaylı

2018 YILI TEŞVİKLERİ

2018 YILI TEŞVİKLERİ 2018 YILI TEŞVİKLERİ İlave İstihdam Teşvikleri Bir Senden Bir Benden Teşviki Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü 1 İlave (2018) (4447 sayılı Kanuna eklenen Geçici 19. madde) Sigortalı

Detaylı

İlave İstihdama Sağlanan Gelir Vergisi Stopaj Teşviklerine İlişkin Uygulama Esasları Açıklanmıştır

İlave İstihdama Sağlanan Gelir Vergisi Stopaj Teşviklerine İlişkin Uygulama Esasları Açıklanmıştır Tax WWW.ONERYMM.COM.TR 13.ONUR YILIMIZ 2018 27 İlave İstihdama Sağlanan Gelir Vergisi Stopaj Teşviklerine İlişkin Uygulama Esasları Açıklanmıştır Özet Büromuzun 2018-17 sayılı sirkülerinde ayrıntılı olarak

Detaylı

ANTALYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

ANTALYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ANTALYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 1 4447 Sayılı Kanunun Geçici 17. Md. ÖngörülenTeşvik 687 KANUN NOLU TEŞVİK 2 Yararlanma Şartları: Sigortalılar Yönünden: İş-Kur a kayıtlı işsizler arasından 01.02.2017

Detaylı

DİPNOT YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD.ŞTİ.

DİPNOT YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD.ŞTİ. 02 Mart 2011 SİRKÜLER NO: 2011 / 14 Konu: 4447, 4817 ve 4857 sayılı Kanunlarda 6111 sayılı Kanunla yapılan düzenlemeler Torba yasa olarak bilinen, 6111 sayılı Kanunla, 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu,

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat 04.01.2016/13-1 ASGARİ ÜCRET VE SOSYAL GÜVENLİKLE İLGİLİ TABAN VE TAVAN ÜCRETLERİ

Sirküler Rapor Mevzuat 04.01.2016/13-1 ASGARİ ÜCRET VE SOSYAL GÜVENLİKLE İLGİLİ TABAN VE TAVAN ÜCRETLERİ Sirküler Rapor Mevzuat 04.01.2016/13-1 ASGARİ ÜCRET VE SOSYAL GÜVENLİKLE İLGİLİ TABAN VE TAVAN ÜCRETLERİ ÖZET : 2016 yılında uygulanacak asgari ücret ve sosyal güvenlikle ilgili taban ve tavan ücret hesaplamaları

Detaylı

Sosyal Sigorta Prim Teşvikleri ve Güncel Uygulamalar

Sosyal Sigorta Prim Teşvikleri ve Güncel Uygulamalar Sosyal Sigorta Prim Teşvikleri ve Güncel Uygulamalar SİGORTA PRİM TEŞVİKLERİ İŞ-KUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMINI BİTİRENLERİN İSTİHDAMINA İLİŞKİN SİGORTA PRİM TEŞVİKİ 6645 SİGORTALI YÖNÜNDEN ŞARTLAR 1. 31.12.2017

Detaylı

İŞVERENLERE SAĞLANAN PRİM TEŞVİKLERİ

İŞVERENLERE SAĞLANAN PRİM TEŞVİKLERİ 23.06.2017/82-1 İŞVERENLERE SAĞLANAN PRİM TEŞVİKLERİ ÖZET : 5510 sayılı Kanunun 81. maddesinin 1. fıkrasının (ı) bendinde düzenlenen usul ve esasları 2008/93, 2009/139 ve 2011/ 45 sayılı SGK genelgelerinde

Detaylı

sayılı Kanunun Geçici 19 uncu Maddesi Kapsamında İşe Alınan Ücretlilere İlişkin Gelir Vergisi Stopajı Teşviki Uygulaması

sayılı Kanunun Geçici 19 uncu Maddesi Kapsamında İşe Alınan Ücretlilere İlişkin Gelir Vergisi Stopajı Teşviki Uygulaması SİRKÜLER 2018/58: Yeni işe alınan çalışanların ücretleri üzerinden hesaplanan gelir vergisinin 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu nun Geçici 21. Maddesi kapsamında terkin edilmesine dair 304 seri no.lu

Detaylı

Kadınlar İle 18-29 Yaş Arası Gençlerin İlave İstihdamı ve Mesleki Yeterlilik Teşviki

Kadınlar İle 18-29 Yaş Arası Gençlerin İlave İstihdamı ve Mesleki Yeterlilik Teşviki Beş Puanlık Prim Teşviki Kadınlar İle 18-29 Yaş Arası Gençlerin İlave İstihdamının Teşviki Kadınlar İle 18-29 Yaş Arası Gençlerin İlave İstihdamı ve Mesleki Yeterlilik Teşviki İşsizlik Ödeneği Alan İşsizin

Detaylı

7103 SAYILI YASA SGK İSTİHDAM TEŞVİKLERİ. SMMM Dr Gülsüm Öksüzömer Yılmaz İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Mevzuat Danışmanı İSMMMO

7103 SAYILI YASA SGK İSTİHDAM TEŞVİKLERİ. SMMM Dr Gülsüm Öksüzömer Yılmaz İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Mevzuat Danışmanı İSMMMO 7103 SAYILI YASA SGK İSTİHDAM TEŞVİKLERİ SMMM Dr Gülsüm Öksüzömer Yılmaz İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Mevzuat Danışmanı İSMMMO YASAL DAYANAK 27/3/2018 tarihli Resmi Gazete yayımlanan 7103 sayılı Vergi

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. a) 18 yaşından büyük ve 29 yaşından küçük erkekler ile 18 yaşından büyük kadınlardan;

DESTEK DOKÜMANI. a) 18 yaşından büyük ve 29 yaşından küçük erkekler ile 18 yaşından büyük kadınlardan; 6111 Sayılı Torba Yasa Uygulaması 6111 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik

Detaylı

EN AZ ÜÇ AYDAN BERİ İŞSİZ OLANLARIN İSDİHDAMIYLA İLGİLİ TEŞVİK UYGULAMASI

EN AZ ÜÇ AYDAN BERİ İŞSİZ OLANLARIN İSDİHDAMIYLA İLGİLİ TEŞVİK UYGULAMASI EN AZ ÜÇ AYDAN BERİ İŞSİZ OLANLARIN İSDİHDAMIYLA İLGİLİ TEŞVİK UYGULAMASI I- GİRİŞ: 18.08.2009 tarih ve 27323 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 5921 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu ile Sosyal Sigortalar

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI SİGORTA PRİM LERİ 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı çalıştıran özel sektör işyeri işverenlerine, kayıtlı sigortalı

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNU İLE SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

DESTEK DOKÜMANI İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNU İLE SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNU İLE SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun No. 5921 Kabul Tarihi: 11/8/2009 MADDE 1 25/8/1999 tarihli ve 4447 sayılı İşsizlik

Detaylı

MEVZUAT SİRKÜLERİ /

MEVZUAT SİRKÜLERİ / GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞ (SERİ NO:304) 06.07.2018 tarih ve 30470 sayılı Resmî Gazete de, yayımlanan Gelir Vergisi Genel Tebliğ (Seri No:304) ile 21.03.2018 tarihli 7103 sayılı Vergi Kanunları ile Bazı

Detaylı

6111 SAYILI KANUN İLE GETİRİLEN SİGORTA PRİM TEŞVİKİ UYGULAMA ESASLARI

6111 SAYILI KANUN İLE GETİRİLEN SİGORTA PRİM TEŞVİKİ UYGULAMA ESASLARI 6111 SAYILI KANUN İLE GETİRİLEN SİGORTA PRİM TEŞVİKİ UYGULAMA ESASLARI I. GİRİŞ Umut TOPCU * İstihdamın artırılması, işsizliğin azaltılması ve bölgesel gelişmişlik farklarının giderilmesi amacıyla, hükümet

Detaylı

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI ESKİŞEHİR VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Gelir Kanunları Grup Müdürlüğü

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI ESKİŞEHİR VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Gelir Kanunları Grup Müdürlüğü T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI ESKİŞEHİR VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Gelir Kanunları Grup Müdürlüğü Sayı : 11355271-120.03.08.02[89-2016/1]-35933 16.05.2016 Konu : 5746 sayılı Kanun kapsamında yürütülen projede

Detaylı

MEVZUATA GİRMİŞ TEŞVİKLER

MEVZUATA GİRMİŞ TEŞVİKLER MEVZUATA GİRMİŞ TEŞVİKLER 5510 Sayılı Kanunun 81. maddesi kapsamında beş puanlık prim desteği 4447 sayılı işsizlik sigortası kanunu geçici 7. ve geçici 9. madde kapsamında teşvikler 6111 sayılı kanunla

Detaylı

ASGARİ ÜCRET VE SOSYAL GÜVENLİKLE İLGİLİ TABAN VE TAVAN ÜCRETLERİ

ASGARİ ÜCRET VE SOSYAL GÜVENLİKLE İLGİLİ TABAN VE TAVAN ÜCRETLERİ 31.01.2017/25-1 ASGARİ ÜCRET VE SOSYAL GÜVENLİKLE İLGİLİ TABAN VE TAVAN ÜCRETLERİ ÖZET : 2017 yılında uygulanacak asgari ücret ve sosyal güvenlikle ilgili taban ve tavan ücret hesaplamaları. A- 2017 YILINDA

Detaylı

ANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL GÜVENLİK DENETMENLİĞİ MAYIS HÜSEYİN ERKEÇ SOSYAL GÜVENLİK DENETMENİ

ANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL GÜVENLİK DENETMENLİĞİ MAYIS HÜSEYİN ERKEÇ SOSYAL GÜVENLİK DENETMENİ ANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL GÜVENLİK DENETMENLİĞİ MAYIS 2018 HÜSEYİN ERKEÇ SOSYAL GÜVENLİK DENETMENİ herkec@sgk.gov.tr SUNUM PLANI 8 SLAYT 12 DAKİKA SİGORTA PRİM TEŞVİKLERİ; MALULLÜK, YAŞLILIK

Detaylı

ÇANAKKALE ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ TEŞVİKLER 2018

ÇANAKKALE ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ TEŞVİKLER 2018 ÇANAKKALE ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ TEŞVİKLER 2018 1 TEŞVİKLER İLAVE İSTİHDAM - 7103 (4447 sayılı kanun geçici 19. madde) KADIN, GENÇ VE MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ OLANLARA YÖNELİK TEŞVİK BİR SENDEN

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİĞE İLİŞKİN TABAN VE TAVAN ÜCRETLER

SOSYAL GÜVENLİĞE İLİŞKİN TABAN VE TAVAN ÜCRETLER SOSYAL GÜVENLİĞE İLİŞKİN TABAN VE TAVAN ÜCRETLER A- 2014 YILINDA UYGULANACAK ASGARİ ÜCRET TUTARLARI 4857 sayılı İş Kanunu nun 39 uncu maddesi uyarınca, iş sözleşmesi ile çalışan ve bu Kanunun kapsamında

Detaylı

Sirküler Rapor 06.01.2014/29-1 ASGARİ ÜCRET VE SOSYAL GÜVENLİKLE İLGİLİ TABAN VE TAVAN ÜCRETLERİ

Sirküler Rapor 06.01.2014/29-1 ASGARİ ÜCRET VE SOSYAL GÜVENLİKLE İLGİLİ TABAN VE TAVAN ÜCRETLERİ Sirküler Rapor 06.01.2014/29-1 ASGARİ ÜCRET VE SOSYAL GÜVENLİKLE İLGİLİ TABAN VE TAVAN ÜCRETLERİ ÖZET : 2014 yılında uygulanacak asgari ücret ve sosyal güvenlikle ilgili taban ve tavan ücret hesaplamaları

Detaylı

6552 SAYILI KANUN İLE GETİRİLEN YENİ DÜZENLEMELER ve TEŞVİK UYGULAMALARI Selim EROL Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürü

6552 SAYILI KANUN İLE GETİRİLEN YENİ DÜZENLEMELER ve TEŞVİK UYGULAMALARI Selim EROL Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürü SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ANTALYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 6552 SAYILI KANUN İLE GETİRİLEN YENİ DÜZENLEMELER ve TEŞVİK UYGULAMALARI Selim EROL Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürü 4817 SAYILI YABANCILARIN

Detaylı

İŞVEREN DESTEĞİ UYGULAMASI HAKKINDA SGK GENELGESİ YAYIMLANDI.

İŞVEREN DESTEĞİ UYGULAMASI HAKKINDA SGK GENELGESİ YAYIMLANDI. İŞVEREN DESTEĞİ UYGULAMASI HAKKINDA SGK GENELGESİ YAYIMLANDI. 9/2/2017 tarihli ve 29974 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 687 sayılı KHK ile 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa Geçici

Detaylı

ĠġSĠZLĠK ÖDENEĞĠ ALANLARIN ĠġE ALINMASI HALĠNDE YARARLANILACAK TEġVĠK. I- GĠRĠġ

ĠġSĠZLĠK ÖDENEĞĠ ALANLARIN ĠġE ALINMASI HALĠNDE YARARLANILACAK TEġVĠK. I- GĠRĠġ ĠġSĠZLĠK ÖDENEĞĠ ALANLARIN ĠġE ALINMASI HALĠNDE YARARLANILACAK TEġVĠK I- GĠRĠġ 4447 Sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun 50 inci maddesine 5921 sayılı Kanunla ilave edilen düzenlemeyle çalışma hayatımıza

Detaylı

5510 (81 İNCİ MADDE/I) 5 PUAN İNDİRİMİ

5510 (81 İNCİ MADDE/I) 5 PUAN İNDİRİMİ SLAYT NO 3 5510 (81 İNCİ MADDE/I) 5 PUAN İNDİRİMİ Bu indirim kapsamında, özel sektör işverenlerine kapsama giren sigortalıların prime esas kazançları üzerinden hesaplanan malullük, yaşlılık ve ölüm sigorta

Detaylı

serbest muhasebeci mali müşavirlik ltd.şti. Chartered Accountants & Auditors Ltd. /

serbest muhasebeci mali müşavirlik ltd.şti. Chartered Accountants & Auditors Ltd.  / Yeni İstihdam Paketiyle İlgili Sosyal Güvenlik Kurumu Genelgesi Yayımlandı 18 20 yaş arası erkek ve 18 yaşından büyük kadın sigortalılardan yeni işe alınanlara ilişkin işveren hissesi sigorta prim teşvikiyle

Detaylı

SĐRKÜLER Đstanbul, Sayı: 2009/119 Ref: 4/119

SĐRKÜLER Đstanbul, Sayı: 2009/119 Ref: 4/119 SĐRKÜLER Đstanbul, 20.08.2009 Sayı: 2009/119 Ref: 4/119 Konu: 2009 NĐSAN AYINA AĐT AYLIK PRĐM VE HĐZMET BELGESĐNDE BĐLDĐRĐLEN SĐGORTALI SAYISINA ĐLAVE OLARAK 31.12.2009 TARĐHĐNE KADAR ĐŞE ALINAN SĐGORTALILARIN

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü sayılı Kanun Değişiklikleri ve Yeni Teşvikler

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü sayılı Kanun Değişiklikleri ve Yeni Teşvikler SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü 5510 sayılı Kanun Değişiklikleri ve Yeni Teşvikler SUNUM İÇERİĞİ 2018 YILINDA UYGULANACAK YENİ TEŞVİKLER İlave İstihdam Teşviki Bir

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2018/142 Ref: 4/142

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2018/142 Ref: 4/142 SİRKÜLER İstanbul, 29.06.2018 Sayı: 2018/142 Ref: 4/142 Konu: 4447 SAYILI KANUNUN GEÇİCİ 19. MADDESİNDE YER ALAN PRİM DESTEĞİ (İMALAT, BİLİŞİM SEKTÖRÜ TEŞVİĞİ) UYGULAMASIYLA İLGİLİ 2018-22 SAYILI GENELGE

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI. Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü 2017/Ocak

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI. Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü 2017/Ocak SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü 2017/Ocak SUNUM İÇERİĞİ 5510 sayılı Kanun 4447 sayılı Kanun 4857 sayılı Kanun 5225 sayılı Kanun 5746 sayılı Kanun 5510 sayılı Kanunun

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO : 2008/10 TARİH : 06/08/2008

VERGİ SİRKÜLERİ NO : 2008/10 TARİH : 06/08/2008 Abide-l Hurriyet Cad Bolkan Center No 285 C Blok, Kat 2 34381 Sisli Istanbul T +90 (0) 212 373 00 00 F +90 (0) 212 291 77 97 E infoist@gtturkey.com VERGİ SİRKÜLERİ NO : 2008/10 TARİH : 06/08/2008 KONU

Detaylı

ASGARİ ÜCRET. 1-01.01.2015-30.06.2015Tarihleri Arasında Uygulanacak Asgari Ücret

ASGARİ ÜCRET. 1-01.01.2015-30.06.2015Tarihleri Arasında Uygulanacak Asgari Ücret ASGARİ ÜCRET 4857 sayılı İş Kanunu nun 39 uncu maddesi uyarınca, iş sözleşmesi ile çalışan ve bu Kanunun kapsamında olan veya olmayan her türlü işçinin ekonomik ve sosyal durumlarının düzenlenmesi için

Detaylı

5746 SAYILI ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME VE TASARIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 4) YAYIMLANDI

5746 SAYILI ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME VE TASARIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 4) YAYIMLANDI Sirküler Rapor Mevzuat 06.10.2016/115-1 5746 SAYILI ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME VE TASARIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 4) YAYIMLANDI ÖZET : Tebliğ de 28/2/2008 tarihli

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI. Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü 2017/Ocak

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI. Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü 2017/Ocak SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü 2017/Ocak SUNUM İÇERİĞİ 5510 sayılı Kanun 4447 sayılı Kanun 4857 sayılı Kanun 5225 sayılı Kanun 5746 sayılı Kanun 5510 sayılı Kanunun

Detaylı

ASGARİ ÜCRETLİ İÇİN GÜNLÜK 3,33 TL DESTEĞİNE İLİŞKİN GENELGE YAYIMLANDI

ASGARİ ÜCRETLİ İÇİN GÜNLÜK 3,33 TL DESTEĞİNE İLİŞKİN GENELGE YAYIMLANDI SİRKÜLER NO: YORDAM 2016/S 12 İST. 16.02.2016 ASGARİ ÜCRETLİ İÇİN GÜNLÜK 3,33 TL DESTEĞİNE İLİŞKİN GENELGE YAYIMLANDI Asgari ücrete; işveren desteğine ilişkin 6661 sayılı kanun 27.01.2016 tarih ve 29606

Detaylı

TEBLİĞ 5746 SAYILI ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME VE TASARIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 4)

TEBLİĞ 5746 SAYILI ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME VE TASARIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 4) 30 Eylül 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29843 Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: TEBLİĞ 5746 SAYILI ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME VE TASARIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA KANUN GENEL TEBLİĞİ

Detaylı

İstihdam Teşvikleri 5 Aralık 2011

İstihdam Teşvikleri 5 Aralık 2011 www.pwc.com/tr İstihdam Teşvikleri İçerik 1. İstihdam Teşviklerinin Amacı 2. Uygulamadaki İstihdam Teşvikleri 3. Aynı Anda Birden Fazla Teşvikten Yararlanma 4. Teşvik Uygulamasında En Sık Karşılaşılan

Detaylı

YÜRÜRLÜKTEKİ SİGORTA PRİM TEŞVİKLERİ

YÜRÜRLÜKTEKİ SİGORTA PRİM TEŞVİKLERİ Bu yayın Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti nin mali katkısıyla hazırlanmıştır. Bu yayının içeriğinden yalnızca Ekonomistler Derneği sorumludur ve bu içerik hiçbir şekilde Avrupa Birliği veya Türkiye

Detaylı

GENELGE 2008 85. Uygulama ve denetim esasları konulu 4 üncü maddesinde ise,

GENELGE 2008 85. Uygulama ve denetim esasları konulu 4 üncü maddesinde ise, T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Prim Tahsilat Daire Başkanlığı Sayı : B.13.2.SSK.5.01.08.00/73 031 658475 Konu : Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi

Detaylı

687 Kanun Numaralı Sigorta Primi Teşviki

687 Kanun Numaralı Sigorta Primi Teşviki 687 Kanun Numaralı Sigorta Primi Teşviki Tarih: 07.03.2017 Sayı: 2017/.. Özet 687 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile 4447 sayılı İşsizlik

Detaylı

ONDAN FAZLA ÇALIŞANI OLAN VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA BULUNAN İŞYERLERİNDE İŞSİZLİK SİGORTASI PRİM TEŞVİKİ

ONDAN FAZLA ÇALIŞANI OLAN VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA BULUNAN İŞYERLERİNDE İŞSİZLİK SİGORTASI PRİM TEŞVİKİ 07.01.2019/24-1 ONDAN FAZLA ÇALIŞANI OLAN VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA BULUNAN İŞYERLERİNDE İŞSİZLİK SİGORTASI PRİM TEŞVİKİ ÖZET : Yapılan düzenlemeye göre, 10 işçiden fazla sigortalısı olup, çok tehlikeli

Detaylı

KONU: 2018 Yılına İlişkin Olarak Uygulanacak SGK Teşviklerine İlişkin Özet Bilgilendirmeler SAYILI KANUNDAN DOĞAN İNDİRİM (5 PUANLIK İNDİRİM)

KONU: 2018 Yılına İlişkin Olarak Uygulanacak SGK Teşviklerine İlişkin Özet Bilgilendirmeler SAYILI KANUNDAN DOĞAN İNDİRİM (5 PUANLIK İNDİRİM) KONU: 2018 Yılına İlişkin Olarak Uygulanacak SGK Teşviklerine İlişkin Özet Bilgilendirmeler. 1 5510 SAYILI KANUNDAN DOĞAN İNDİRİM () 5510 sayılı Kanun un 4(a) bendi kapsamındaki sigortalıları çalıştıran

Detaylı