ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI YARIYIL DERSİN KODU ADI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI"

Transkript

1 ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI YARIYIL TUR 181 Türk Dili I Dilin ve kültürün ne olduğu, dil-kültür ilişkisi, dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki yeri ve önemi, Türk dilinin dünya dilleri arasındaki konumu, Türk dilinin gelişimi ve tarihi devreleri, Türk dilinin bugünkü durumu ve yayılma alanları, Türkçenin ses özellikleri ve ses bilgisi ile ilgili kurallar, Türkçenin yapım ve çekim ekleri, Türkçenin kelime türleri ve kelime grupları, cümlenin öğeleri. AIT 181 Atatürk İ. ve İ. Tar. I Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet Dönemleri, Osmanlı Devletinin Son Döneminde Fikir Hareketleri, Trablusgarp Savaşı, Balkan Savaşları, Birinci Dünya Savaşı, Mondros Mütarekesi ve İşgaller, Milli Mücadele Hareketinin Doğuşu ve Milli Teşkilatlar, Mustafa Kemal Paşa'nın Samsun' a Çıkışı ve Anadolu'daki durum, Amasya Genelgesi, Ulusal Kongreler, Mîsak-ı Milli'nin İlanı, Büyük Millet Meclisi'nin Açılması, Kurtuluş Savaşı, Mudanya Mütarekesi, Lozan Barış Antlaşması. YDL 183 Yabancı Dil I Dersin içeriği İngilizce dilinin temel dilbilgisi konularını öğretmek için tasarlanmıştır. Bu konular: To be, there is/are, have/has got, tenses, modals, passives, conditionals, noun clauses, reported speech, gerunds/infinitives konularıdır. SGE 101 Matematik Küme, Sayılar, Sayılarla ilgili işlemler, Modüler aritmetik, Cebir, Polinomlarla uygulamalar, Oran ve orantı, Oran ve orantı uygulamaları, Olasılık, Olası durumlar, Olayların olma olasılığı, Olasılıkla ilgili uygulamalar SGE 103 Temel Tasarım Temel sanat ve tasarım kavramlarının teorik anlatımını ve yaratıcı gücün geliştirilmesine yönelik uygulamalı çalışmaları kapsar.

2 SGE 105 Geleneksel Türk Desenleri I Geleneksel Türk El Sanatlarımızdan olan tezhip, minyatür, ebru, kalem işi gibi sanatlarımızın teorik bilgilerini, uygulamaya yönelik tekniklerini ve malzeme kullanımını kapsar. SGE 107 Ebru I Türk Ebru sanatında bilinen tüm ebru çeşitlerinin teknik ve uygulamalı olarak öğretilmesi. Battal, taraklı, akkase, gelgit, bülbül yuvası, çiçekli ebru vb. SGE 109 Kalite Güvencesi ve Standartları Kalite, standart ve standardizasyon, yönetim ve çevre standartları, Stratejik Yönetim, EFQM mükemmellik modeli. SGE 111 Araştırma Yön. ve Tekn Bilimsel araştırma yapma yöntem ve teknikleri, elde edilen bilgilerin değerlendirilmesi ve sunumu. SGE 113 Hızlı Okuma ve Güzel Konuşma Vurgu, uygun telafuz, diksiyon, dil bilgisi, imla kuralları ve kısaltmaların anlamlarını kapsar. SGE 115 İnsan Kaynakları Yönetimi İnsan Kaynakları Yönetiminin Tanımı, Örgütlenmesi ve Çevresi, İnsan Kaynakları Plânlaması, İnsan Kaynağını Bulma, Seçme ve Yönlendirme, İnsan Kaynağının Eğitimi ve Geliştirilmesi, İnsan Kaynağının değerlemesi ve Ücretlendirilmesi (Başarı değerleme ve ücretlendirme yöntemleri.), İş İlişkileri, (Etkili iş ilişkileri kurma ve devam ettirme ihtiyacı.) SGE 117 Dış Mekan Mobilyaları Emprenye yöntemleri, emprenye uygulama maddeleri, kamelya üretim süreçleri

3 2.YARIYIL TUR 182 Türk Dili II Cümlenin ne olduğu, cümlenin öğelerinin neler olduğu, bir cümlenin tahlinin nasıl yapılması gerektiği ve cümle inceleme örnekleri, cümle türleri, genel kompozisyon bilgileri, yazılı kompozisyonda kullanılacak plan, yazılı ve sözlü anlatım türlerinin neler olduğu ve bunların örnekleri, anlatım biçimleri ve paragrafta düşünceyi geliştirme yollarının neler olduğu, anlatım bozuklukları ve uygulaması, bilimsel yazıların uygulanmasında uyulacak kurallar. AIT 182 Atatürk İ. ve İ. Tar. II Siyasal Alanda Yapılan İnkılâplar, Hukuk Alanında Yapılan İnkılâplar, Eğitim ve Kültür Alanında Yapılan İnkılâplar, İktisâdi Alanda Yapılan İnkılâplar, Sosyal Alanda Yapılan İnkılâplar, Atatürk İlkeleri, Atatürk Dönemi Türk Dış Politikası, İkinci Dünya Savaşı Yıllarında Türkiye, Jeopolitik Kavramı ve Türkiye nin Jeopolitiği. YDL 184 Yabancı Dil II Bu dersin içeriği şu şekilde tasarlanmıştır: Adjectives and adverbs, relative clauses, adverbial clauses, pronouns, nouns, quantifiers, articles, causatives, tag questions, prepositions. SGE 102 Ahşap Oymacılığı Ahşap ve ahşap türleri,oymacılık, oymacılıkta kullanılan oyma takımları ve ahşap malzemnin oymaya hazırlanması sürecini içermektedir. SGE 104 Desen Basit geometrik formları, insan figürü ve figür detaylarını görme algılama resmetme. SGE 106 Staj Staj eğitimi boyunca öğrenci, Mesleki bilgi ve becerisinin yanı sıra iletişim kabiliyeti, Takım ve teçhizat kullanma yeteneği, Algılama gücü, Sorumluluk duygusu, Çalışma hızı, Zaman yönetimi, Grup çalışması gibi konularda öğrendiği bilgileri pratiğe dönüştürecektir.

4 SGE 108 Teknik Resim Teknik resimde kullanılan gereçlerin tanıtımı, Yazı ve antet çalışması, Çizgi ve çizgi değerlerinin anlatımı, Kesit çizimi, Ölçü ve ölçek kavramları. SGE 110 Sanat Tarihi Çin, Hint, Mısır, Mezopotamya sanatı, Anadolu uygarlıkları, Yunan, Roma Sanatı, Rönesans dönemi ve sanat akımları. SGE 112 Dekoratif Süs Eşyası Yapımı Çeşitli materyaller kullanarak, dekoratif objelerin yapılabilmesi. SGE 118 Doğal Boyacılık Lifleri Islatmak( Tekstil Lifleri (Hayvansal Lifler, Bitkisel Lifler, Sentetik Lifler), Yünün Özellikleri, Yünün Boyamaya Hazırlanması); Boyama Yapmak (Lif Ve Boya Teknolojisi, Yün Boyamada Kullanılan Araçlar, Boya Yaparken Uyulması Gereken Kurallar, Boyama Koşulları, Boyamada Öncelik Tanınan İşlemler); Farklı Mordanlarla Farklı Renkler Elde Etmek (Mordanlar, Doğal Mordanlar, Kimyasal Mordanlar, Mordanlamanın Uygulanış Biçimleri, Mordanların İşlevi, Mordan Tarifleri); Lifleri Kullanıma Hazırlamak( Boyayı Fıxse (Sabitleme)Etme, Mordan İle Isı, Boyanmış Lifleri Kurutmak ) SGE 116 Türk Sanatı Tarihi Orta Asya'da kurulmuş büyük Türk devletlerinin sanat anlayışı, İran ve Anadolu'da kurulmuş Türk devletlerinin sanat anlayışı, Büyük Selçuklular ve Anadolu Selçukluları'nın sanatı, Osmanlı sanatı, günümüz Türk sanatı.

5 3.YARIYIL SGE 201 Tezhip I Geleneksel Türk sanatlarında kullanılan motiflerin öğrenilmesi ve kompozisyon kurallarının uygulanması. SGE 203 Minyatür I Ders içeriğinde minyatür yapım tekniklerinin uygulamalı olarak öğretilmesi. SGE 205 Dekoratif Yüzey Boyama 1 1 1,5 3 Çeşitli yüzeyler üzerine dekoratif tasarımlar hazırlama. Hazırlanan tasarımları uygulamalı olarak yüzeylere aktarma ve boyama. SGE 207 Geleneksel Türk Desenleri II Klasik motifleri kurallarına uygun olarak uygulayan öğrencinin kompozisyon oluşturarak yeni düzenlemeler yapabilmesi. SGE 209 Ebru II Ebru çeşitlerinin farklı materyallere uygulanması.(ahşap, cam, kumaş, alçı vb.) SGE 221 Staj Staj eğitimi boyunca öğrenci, Mesleki bilgi ve becerisinin yanı sıra iletişim kabiliyeti, Takım ve teçhizat kullanma yeteneği, Algılama gücü, Sorumluluk duygusu, Çalışma hızı, Zaman yönetimi, Grup çalışması gibi konularda öğrendiği bilgileri pratiğe dönüştürecektir. SGE 211 Bilgi ve İletişim Teknolojisi Web browser programları. Mail Client programları. Sunu hazırlama programları. Elektronik tablolama programları.

6 SGE 213 Bilgisayar Destekli Çizim I Bilgisayar destekli yazılımın çeşitleri, temel özellikleri, Yazım kuralları, kâğıt boyutunu seçme, dosya işlemleri. Bilgisayar Destekli Çizimin Grafikleri, ana elemanlar, grafik araçları ve kontrolleri. Temel Çizim elemanları, Düzeltme ve düzenleme işlemleri, Görüntü Kontrol işlemleri, Bloklar ve Özellikleri SGE 215 Ahşap Süsleme Teknikleri I Oyma, marketri, yakma, boyama. SGE 219 Dekoratif Çiçek Yapım Teknikleri Kumaş çiçek yapımında kullanılan araç-gereçleri hazırlamak, kumaş sertleştirmek, iplik jelâtinleme kalıp çıkarma tekniklerini kullanarak çiçek kalıbı çıkarmak çiçek modeline uygun boya hazırlamak, tohum, gonca ve tomurcuk hazırlama, çiçek tanzimi yapmak SGE 223 Yönetim ve Organizasyon Temel Yönetim ve Organizasyon kavramları, yönetici kavramı, örgütlerin kuruluşu ve işleyişi, organizasyon şekilleri, yönetim işlevleri ve yönetimin tarihi süreçteki gelişimi

7 4.YARIYIL SGE 202 Tezhip II Desen Tasarımı yapabilme ve bütün teknikleri kullanarak tablo oluşturma. SGE 204 Minyatür II Dersin içeriğinde minyatür yapım teknikleri ve kompozisyon oluşturma teknikleri uygulamalı olarak öğretilir. SGE 206 Vitray Sanatı Camı tanımak, kesmek, folyolamak, lehimlemek, şekil vermek ve cam üstü teknikleri uygulamak. (kumlama, derin oyma, asit, boyama, kazma,) SGE 208 Dekoratif Deri Teknikleri Deride kesme, inceltme, ek yapma, serleştirme, büzgü gibi işlemleri uygulayabilmesi ve dekoratif objeler oluşturabilmesi. SGE 210 Hat 2 1 2,5 3 Hat (güzel yazı) çeşitleri, hat(güzel yazı)yazma teknikleri, kalem hazırlama, ahar hazırlama, aharlı kağıt yapımı. SGE 212 Bilgisayar Destekli Çizim II B (Üç Boyutlu) modelleme tekniklerinin tarihi gelişimi ve mevcut durumu, 3B modelleme yöntemleri ve temel özellikler, 3B yazılımların temel ve geliştirilebilir özellikleri. Bir 3B modelleme yazılımı kullanılarak: 3B koordinat sistemleri, kullanıcı koordinat sistemleri tanımlama ve kullanımı, 3B temel geometrik şekiller, 2B den 3B geçiş, düzeltme düzenleme işlemleri, 3B yardımcı işlemleri, 3B modelden 2B geçiş, 3B den geleneksel el sanatları motiflerinin çıkarılması, motif listesi çıkarılması, perspektif görünüşlerinin çıkarılması,. Boyama, gölgelendirme ve animasyon işlemleri. 3B kütüphaneler ve çeşitleri, kütüphane oluşturulması. Arşivleme ve arşiv sisteminin oluşturulması. Her öğrenci dönem ödevi olarak kendi özgün 3B modelini oluşturacak. Motif resimlerini çıkaracaktır.

8 SGE 214 Çevre Koruma Koruma kültürünün gerekliliği ve temel koruma kuralları SGE 216 İletişim Bu ders içerisinde, önce "iletişim nedir?" sorusu farklı bakış açılarına göre tartışılacak, daha sonra, iletişim süreci, iletişim sürecinin ögeleri ve iletişim türleri, çeşitli iletişim araçları, iletişim modelleri ve iletişim sürecine etki eden toplumsal, kültürel, ekonomik ve siyasal ögeler irdelenecektir. İletişim sürecinde anlam ve anlamlandırma ilişkisi, kodlama ve kod çözümü üzerine yoğunlaşılacaktır. SGE 218 Meslek Etiği Etik ve Ahlak İlişkisi, meslek Etiği, Mesleki Yozlazma, Sosyal Sorumluluk. SGE 220 Ahşap Süsleme Teknikleri II Tornalama çeşitleri ve yöntemleri, Kademeli Parça Tornalama. SGE 222 Mekân Projesi Çizimi İç mekân tasarım kavramlarının teorik anlatımı yapılır. Programlama, tasarlama, uygulama ve kullanım aşamalarından oluşan proje çalışmalarını kapsar. SGE 230 Bilgi Yönetimi Yayın tanımlama, Yayınları izleme, Karar alma, Yazılı ve yazılı olmayan kurallar, Memorandum (Bildirge), Bilgi verme, Çevresel analiz, Çevresel analiz teknikleri, Çevresel değişkenleri sınıflama, Vizyon ve misyon

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1.YARIYIL TUR 181 Türk Dili I 2 0 2 2 Dilin ve kültürün ne olduğu, dil-kültür ilişkisi, dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki yeri ve önemi, Türk dilinin

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL AIT181 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet Dönemleri, Osmanlı Devletinin Son Döneminde

Detaylı

DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS STA147 TURİZM

DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS STA147 TURİZM ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL AİT181 ATATÜRK İ.İ. TARİHİ1 2 0 2 2 Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet Dönemleri, Osmanlı Devletinin Son Döneminde Fikir

Detaylı

AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS

AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL AİT181 ATATÜRK 2 0 0 2 İLKELERİ VE İNK. TARİHİ I Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet

Detaylı

AKADEMİK YILI 2014-2015 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS

AKADEMİK YILI 2014-2015 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2014-2015 1.YARIYIL AİT181 ATATÜRK 2 0 0 2 İLKELERİ VE İNK. TARİHİ I Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI YARIYIL DERSİN KOD ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AIT181 Atatürk Ilkeleri Ve Inkilap Tarihi I

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI YARIYIL DERSİN KOD ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AIT181 Atatürk Ilkeleri Ve Inkilap Tarihi I ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2016-2017 1.YARIYIL AIT181 Atatürk Ilkeleri Ve Inkilap Tarihi I Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet Dönemleri, Osmanlı Devletinin Son Döneminde

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AİT 181 Atatürk İlkeleri ve İnk. Tarihi-I 2 0 2 2 DERS

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AİT 181 Atatürk İlkeleri ve İnk. Tarihi-I 2 0 2 2 DERS ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1.YARIYIL AİT 181 Atatürk İlkeleri ve İnk. Tarihi-I 2 0 2 2 Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet Dönemleri, Osmanlı Devletinin Son

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2015-2016 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AIT181 ATATÜRK

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2015-2016 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AIT181 ATATÜRK ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2015-2016 1.YARIYIL AIT181 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet Dönemleri, Osmanlı Devletinin Son Döneminde

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AİT 181 Atatürk İlkeleri ve İnk. Tarihi-I 2 0 2 2 DERS

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AİT 181 Atatürk İlkeleri ve İnk. Tarihi-I 2 0 2 2 DERS ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL AİT 181 Atatürk İlkeleri ve İnk. Tarihi-I 2 0 2 2 Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet Dönemleri, Osmanlı Devletinin Son

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011 2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011 2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011 2012 1.YARIYIL AIT181 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2 2 Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün, çağdaş uygarlık düzeyine çıkma hedefi doğrultusunda gerçekleştirdiği

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS STA101 GENEL TURİZM 3 0 3 4 DERS İÇERİĞİ

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS STA101 GENEL TURİZM 3 0 3 4 DERS İÇERİĞİ ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL STA101 GENEL TURİZM 3 0 3 4 BİLGİSİ Turizm ile ilgilin genel bilgiler, turizmin tanımı, turizm çeşitleri, turizm işletmeleri ve kurumları, turizm endüstrisinin

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MAKİNE PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Öğretim Yılı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MAKİNE PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Öğretim Yılı KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MAKİNE PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2018-2019 Öğretim Yılı I. Yarıyıl TMP101 Matematik I (4 0 4 ) 4 AKTS Cebir, Polinom kavramı ve polinom işlemleri,

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1 I. YARIYIL TBP101 Programlama Temelleri Algoritma, Akış

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012 2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012 2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012 2013 1.YARIYIL AIT181 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2 2 Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün, çağdaş uygarlık düzeyine çıkma hedefi doğrultusunda gerçekleştirdiği

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2007-2008 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2007-2008 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2007-2008 1.YARIYIL SGS 101 Teknik Resim 2 2 3 4 Çizim malzemelerinin -T cetveli, gönye, pergel, şablon, pistole tanıtımı ve kullanımı, Dereceli kurşun kalemler ile çizgi-tarama-doku-figür

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1 TBP101 Programlama Temelleri KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL Algoritma, Akış

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012 2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012 2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012 2013 1.YARIYIL AIT181 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2 2 Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün, çağdaş uygarlık düzeyine çıkma hedefi doğrultusunda gerçekleştirdiği

Detaylı

KARABÜK YENĠCE MESLEK YÜKSEKOKULU BĠLGĠSAYAR TEKNOLOJĠLERĠ BÖLÜMÜ BĠLGĠSAYAR PROGAMCILIĞI PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ (BOLOGNA UYUMLU)

KARABÜK YENĠCE MESLEK YÜKSEKOKULU BĠLGĠSAYAR TEKNOLOJĠLERĠ BÖLÜMÜ BĠLGĠSAYAR PROGAMCILIĞI PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ (BOLOGNA UYUMLU) KARABÜK YENĠCE MESLEK YÜKSEKOKULU BĠLGĠSAYAR TEKNOLOJĠLERĠ BÖLÜMÜ BĠLGĠSAYAR PROGAMCILIĞI PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ (BOLOGNA UYUMLU) I. YARIYIL DERSLERĠ Ders Kodu Ders Adı Ders Ġçeriği Teorik Uygulama AKTS

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2018-2019 1.YARIYIL AIT181 Atatürk İlkeleri ve inkılap Tarihi I Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet Dönemleri, Osmanlı Devletinin Son Döneminde

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1.YARIYIL SRS105 YAPI BİLGİSİ I 2 2 3 3 Yapı, yapının sınıflandırılması, temel zemini, planın zemine uygulanması, kazı işleri, tahkim işleri, temeller, duvarlar, döşemeler,

Detaylı

I. YARIYIL. TET101 Doğru Akım Devre Analizi

I. YARIYIL. TET101 Doğru Akım Devre Analizi TET101 Doğru Akım Devre Analizi KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MAKİNE VE METAL TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ ELEKTROMEKANİK TAŞIYICILAR PROGRAMI 2016-2017 ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ

Detaylı

KARABÜK ÜNĠVERSĠTESĠ MESLEK YÜKSEKOKULU MAKĠNE VE METAL TEKNOLOJĠLERĠ BÖLÜMÜ ELEKTROMEKANĠK

KARABÜK ÜNĠVERSĠTESĠ MESLEK YÜKSEKOKULU MAKĠNE VE METAL TEKNOLOJĠLERĠ BÖLÜMÜ ELEKTROMEKANĠK 1 KARABÜK ÜNĠVERSĠTESĠ MESLEK YÜKSEKOKULU MAKĠNE VE METAL TEKNOLOJĠLERĠ BÖLÜMÜ ELEKTROMEKANĠK TAġIYICILAR PROGRAMI 2014-2015 ÖĞRETĠM YILI DERS ĠÇERĠKLERĠ I. YARIYIL KEM101 Doğru Akım Devre Analizi Elektrik

Detaylı

ENSTİTÜ/FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ve PROGRAM: MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ-ELEKTRIK-ELEKTRONIK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS BİLGİLERİ. Adı Kodu Dili Türü Yarıyıl

ENSTİTÜ/FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ve PROGRAM: MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ-ELEKTRIK-ELEKTRONIK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS BİLGİLERİ. Adı Kodu Dili Türü Yarıyıl ENSTİTÜ/FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ve PROGRAM: MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ-ELEKTRIK-ELEKTRONIK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi I Ön Koşul leri DERS BİLGİLERİ Adı Kodu Dili Türü Yarıyıl Sorumluları

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ Ders Adı Sınıf Yarıyıl Kredi İngilizce I * T U L YEREL KREDİ AKTS Z/S Almanca I * 1 1 3 0 0 0 3 Z/s 1 1 3 0 0 0 3 Z/s Fransızca I

Detaylı

II. YARIYIL. TET116 Arıza Analizi Arıza durumlarında analiz yapabilme ve karar verme yeteneğinin kazandırılmasına yönelik sistem analizi yapılması.

II. YARIYIL. TET116 Arıza Analizi Arıza durumlarında analiz yapabilme ve karar verme yeteneğinin kazandırılmasına yönelik sistem analizi yapılması. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MAKİNE VE METAL TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ ELEKTROMEKANİK TAŞIYICILAR PROGRAMI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL TET101 Doğru Akım

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL AIT181 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 0 2 2 Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet Dönemleri, Osmanlı Devletinin

Detaylı

Dersin Adı Yarıyılı TE PR KR AKTS Kodu DES 105 GELENEKSEL TÜRK DESENLERİ I

Dersin Adı Yarıyılı TE PR KR AKTS Kodu DES 105 GELENEKSEL TÜRK DESENLERİ I DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1.YARIYIL DES 101 AHŞAP OYMACILIĞI 1 3 1 4 4 Bu ders öğrencilere, ileride katılabilecekleri mimari süsleme

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi MESLEKİ MATEMATİK (0860260102) Zorunlu Meslek i Seçmeli (Proje, Ödev, 4 28 22 50 Kredisi 3+1 4 Bu derste; Mesleğinde Matematik İle İlgili bilgi ve becerilerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. Matematiğin

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI DERS PLANI VE DERS İÇERİKLERİ

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI DERS PLANI VE DERS İÇERİKLERİ 1. 2.YARIYIL KOD DERS ADI T P D.S. KR. DT AKTS KOD DERS ADI T P D.S. KR. DT AKTS ATİ101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-1 2 0 2 2 Z 2 ATİ102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-2 2 0 2 2 Z 2 TDİ101 TÜRK

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MAKİNE PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Öğretim Yılı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MAKİNE PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Öğretim Yılı 1 I. Yarıyıl KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MAKİNE PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2017-2018 Öğretim Yılı TMP101 Matematik I (4 0 4 ) 4 AKTS Cebir, Polinom kavramı ve polinom işlemleri,

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI YARIYIL DERSİN Teorik Pratik Kredi ECTS D I

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI YARIYIL DERSİN Teorik Pratik Kredi ECTS D I KOU İT181 ÖĞRETİM PLN KEMİK YL 2016-2017 1.YRYL İN TTÜRK İ.İ. TRİHİ1 2 0 2 2 Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı evleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet önemleri, Osmanlı evleti nin Son öneminde Fikir Hareketleri,

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL AIT181 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet Dönemleri, Osmanlı Devletinin Son Döneminde

Detaylı

Tuba ÖZDİNÇ. Örgün Eğitim

Tuba ÖZDİNÇ. Örgün Eğitim ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ-I Dersin Adı Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi-I Dersin Kodu 630909 Dersin Türü Dersin Seviyesi Dersin AKTS Kredisi Haftalık Ders Saati Zorunlu Önlisans 2 AKTS 2 (Kuramsal)

Detaylı

GÜZ YARIYILI ARA SINAV TAKVİMİ

GÜZ YARIYILI ARA SINAV TAKVİMİ 2015-2016 GÜZ YARIYILI ARA SINAV TAKVİMİ TURİZM ANİMASYONU 1. SINIF 1. ÖĞRETİM STA143 - Genel Turizm Bilgisi (7754) 15.11.2015 17:00 YDL183 - Yabancı Dil I (9126) 16.11.2015 12:00 TUR181 - Türk Dili I

Detaylı

1. YARIYIL/GÜZ DÖNEMİ

1. YARIYIL/GÜZ DÖNEMİ 1. YARIYIL/GÜZ DERS BİLGİ FORMU Ahşap İşleri I DERS KODU GES 109 1. Yarıyıl / Güz Dönemi (Proje, 2 14 28 Geleneksel sanatlar arasında yer alan Ahşap sanatlarının tarihsel gelişim süreci içinde incelenmesi.

Detaylı

DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS SMD105 Mob.Konstriksiyonu I 2 0 2 2. DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS SMD119 Teknik Resim 2 2 3 4

DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS SMD105 Mob.Konstriksiyonu I 2 0 2 2. DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS SMD119 Teknik Resim 2 2 3 4 ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2010-2011 1. YARIYIL SMD101 Ahşap Malz.Teknolojisi 2 0 2 2 Odun oluşumu, yapısı, ağaçta enine ve boyuna gelişme, hücrede uzama, genişleme, hücre çeper kalınlaşması ve geçitleri.

Detaylı

TGT101 Mesleki Matematik 1 ( 3 0 ) 3 Sayılar,Denklemler ve Eşitsizlikler,Denklem kurma problemleri, Fonksiyonlar, Logaritma, Geometri, Trigonometri

TGT101 Mesleki Matematik 1 ( 3 0 ) 3 Sayılar,Denklemler ve Eşitsizlikler,Denklem kurma problemleri, Fonksiyonlar, Logaritma, Geometri, Trigonometri KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU GAZ VE TESİSATI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (NORMAL ÖĞRETİM - II. ÖĞRETİM) 2018-2019 I. Yarıyıl TGT101 Mesleki Matematik 1 ( 3 0 )

Detaylı

1.YARIYIL DERS KODU DERS ADI

1.YARIYIL DERS KODU DERS ADI T.C. ONDOKUZMAYISÜNİVERSİTESİ SAMSUNMESLEKYÜKSEKOKULU GÖRSELİŞİTSELTEKNİKLERVEMEDYAYAPIMCILIĞIBÖLÜMÜ GRAFİKTASARIMIPROGRAMI DERSPLANIVEDERSİÇERİKLERİ 1.YARIYIL DERSKODU DERSADI T P KR. AKTS 4009001172011

Detaylı

KARABÜK ÜNĠVERSĠTESĠ MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRĠK PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ 2011-2012 (I. ÖĞRETĠM II. ÖĞRETĠM)

KARABÜK ÜNĠVERSĠTESĠ MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRĠK PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ 2011-2012 (I. ÖĞRETĠM II. ÖĞRETĠM) KARABÜK ÜNĠVERSĠTESĠ MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRĠK PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ 2011-2012 (I. ÖĞRETĠM II. ÖĞRETĠM) I. YARIYIL TUR181 Türk Dili I ( 2-0 ) 2 (T-U) AKTS Dilin ve kültürün ne olduğu, dil-kültür ilişkisi,

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I Ders No : 069030020 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı 1. Yarıyıl Ders İçerikleri Dersin Adı D.S KR. AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tar-1.

Detaylı

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ IĞDIR TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2013-2014 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ ÖRGÜN ÖĞRETİM (GÜNDÜZ) ARASINAVI (VİZE) Bilgisayar

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ IĞDIR TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2013-2014 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ ÖRGÜN ÖĞRETİM (GÜNDÜZ) ARASINAVI (VİZE) Bilgisayar Bilgisayar İşletim Sistemleri Açık Kaynak İşletim Sistemi (Öğr. Gör. A. ZENGİNERLER) Türk Dili -1 (Okt.E.TOKTANIŞ) Araştırma Yöntem ve Teknikleri (Öğr. Gör. A. GÜLBE) Yabancı Dil -1 (Okt. D. ERDEL) İşletme

Detaylı

1.YARIYIL DERS KODU DERS ADI

1.YARIYIL DERS KODU DERS ADI T.C. ONDOKUZMAYISÜNİVERSİTESİ SAMSUNMESLEKYÜKSEKOKULU GÖRSELİŞİTSELTEKNİKLERVEMEDYAYAPIMCILIĞIBÖLÜMÜ BASIMVEYAYINTEKNOLOJİLERİPROGRAMI DERSPLANIVEDERSİÇERİKLERİ 1.YARIYIL DERSKODU DERSADI T P KR. AKTS

Detaylı

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (HIST 101) Ders Detayları

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (HIST 101) Ders Detayları Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (HIST 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I HIST 101 Güz 2 0 0 2

Detaylı

KOD DERSİN ADI Z/S T U AKTS AKTS* İÇT111 İç Mimarlık ve Çevre Tasarımına Giriş I Z İÇT113 Temel Tasarım Eğitimi I Z

KOD DERSİN ADI Z/S T U AKTS AKTS* İÇT111 İç Mimarlık ve Çevre Tasarımına Giriş I Z İÇT113 Temel Tasarım Eğitimi I Z NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EĞİTİM PLANI ZORUNLU VE SEÇMELİ DERS LİSTESİ 1. Yarıyıl İÇT111 İç Mimarlık

Detaylı

DERSİN ADI VE İÇERİĞİ Z/S DERS SAATİ

DERSİN ADI VE İÇERİĞİ Z/S DERS SAATİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ I.SINIF I. DÖNEM (GÜZ DÖNEMİ) DERSİN TDB 101 AITB 191 YDB 115 MAT118 TÜRK DİLİ-I Dilin Tanımı,

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I Ders No : 05002000 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

2016 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op.

2016 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op. 2016 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ AI 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ - I 2016 2 0 2 2 Z ETM 101 MATEMATİK - I 2016 3 0 4 4

Detaylı

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (HIST 101) Ders Detayları

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (HIST 101) Ders Detayları Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (HIST 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I HIST 101 Güz 2 0 0 2

Detaylı

2015-2016 GÜZ YARIYILI GENEL SINAV TAKVİMİ

2015-2016 GÜZ YARIYILI GENEL SINAV TAKVİMİ 2015-2016 GÜZ YARIYILI GENEL SINAV TAKVİMİ TURİZM ANİMASYONU 1. SINIF 1. ÖĞRETİM STA143 - Genel Turizm Bilgisi (7754) 28.12.2015 10:00 STA149 - Ritim ve Hareket Eğitimi (7760)*** 29.12.2015 11:00 STA157

Detaylı

2015 2016 GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV TAKVİMİ

2015 2016 GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV TAKVİMİ 2015 2016 GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV TAKVİMİ TURİZM ANİMASYONU 1. SINIF 1. ÖĞRETİM YDL183 Yabancı Dil I (9126) 18.01.2016 12:00 STA143 Genel Turizm Bilgisi (7754) 18.01.2016 13:00 STA149 Ritim ve Hareket

Detaylı

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Akademik İngilizce I ENG101 Güz 4 0 0 4 3.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERS İÇERİKLERİ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM I. SINIF I. YARIYIL 101 TÜRK DİLİ-I 2 0 2 2 Dil nedir, Türk dilinin dünya dilleri arasındaki yeri, Türk dilinin gelişmesi ve tarihi devreleri,

Detaylı

NAKIŞTAKİ TEMEL TEKNİKLER-I (U) GELENEKSEL TÜRK. (Öğr. Gör. M. AKARSLAN) (U) HAT (T) HAT (U) (Öğr. Gör. N. Öztürk)

NAKIŞTAKİ TEMEL TEKNİKLER-I (U) GELENEKSEL TÜRK. (Öğr. Gör. M. AKARSLAN) (U) HAT (T) HAT (U) (Öğr. Gör. N. Öztürk) (05 06 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ) GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI HAFTALIK DERS PROGRAMI (.Sınıf Desen Dersliği,. Sınıf Desen Dersliği, Uygulama Atölyesi ) 08 5-09 00 09 5-0 00 0 5-00 5-00 3 00-3

Detaylı

I. YARIYIL DERSLERİ T U K AKTS TEMEL TASARIM I/Z 2 1 2,5 6 T U K AKTS GELENEKSEL TÜRK DESENLERİ I/Z 2 2 3 7

I. YARIYIL DERSLERİ T U K AKTS TEMEL TASARIM I/Z 2 1 2,5 6 T U K AKTS GELENEKSEL TÜRK DESENLERİ I/Z 2 2 3 7 I. YARIYIL DERSLERİ TEMEL TASARIM I/Z 2 1 2,5 6 Temel sanat ilkeleri doğrultusunda iki ve üç boyutlu kompozisyonlar, sanatsal yaratıcılığın geliģtirilmesi. Temel sanatın kavramları ve önemi, Sanatın temelini

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012. 1. YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AIT181 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 0 2 2

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012. 1. YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AIT181 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 0 2 2 ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1. YARIYIL AIT181 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 0 2 2 Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet Dönemleri, Osmanlı Devletinin

Detaylı

HEMŞİRELİK VE BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL

HEMŞİRELİK VE BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL İÇG101 Matematik HEMŞİRELİK VE BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL Küme, sayılar, sayılarla ilgili işlemler, modüler aritmetik, cebir, polinomlarla uygulamalar, oran

Detaylı

Course Content for Freshmen

Course Content for Freshmen Course Content for Freshmen Yarıyıl (Güz Dönemi) Bilgi ve Belge Yönetimine Giriş (AKTS 4) 3 saat Bilgi ve belge yönetiminin temel kavramlarının yer aldığı dersin temel konu başlıkları; bilgi nedir, bilgi

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Teknik Resim EEE114 2 2+0 2 4

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Teknik Resim EEE114 2 2+0 2 4 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Teknik Resim EEE114 2 2+0 2 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu / Yüz Yüze Dersin Koordinatörü

Detaylı

2014 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op.

2014 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op. 2014 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ AI 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ - I 2014 2 0 2 2 Z ETM 101 MATEMATİK - I 2014 3 0 4 4

Detaylı

SAFRANBOLU MESLEK YÜKSEKOKULU 1-3. YARIYIL DERSLERİ

SAFRANBOLU MESLEK YÜKSEKOKULU 1-3. YARIYIL DERSLERİ SAFRANBOLU MESLEK YÜKSEKOKULU 1-3. YARIYIL DERSLERİ 1-1. sınıf derslerinden şubeli olan derslerin seçiminde numarası 2014 ile başlayan öğrenciler A şubesini 2015 ile başlayan öğrenciler B şubesini seçeceklerdir.

Detaylı

GÜNLER SINIF 17:00-17:45 17:50-18:35 18:40-19:25 19:30-20:15 20:20-21:05 21:10-21:55. SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI (T) Öğr. Gör. A.

GÜNLER SINIF 17:00-17:45 17:50-18:35 18:40-19:25 19:30-20:15 20:20-21:05 21:10-21:55. SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI (T) Öğr. Gör. A. KAZIM KARABEKİR TEKNİK BİLİMLER MYO 03-04 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİ VE PROGRAMCILIĞI PROGRAMI (İ Ö) HAFTALIK DERS PROGRAMI (Derslik:. Sınıf D 5,. Sınıf D 8) GÜNLER SINIF

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : GK. SEÇ. I: BİLGİ TOPLUMU VE TÜRKİYE Ders No : 0310250040 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (HIST 101) Ders Detayları

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (HIST 101) Ders Detayları Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (HIST 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I HIST 101 Güz 2 0 0 2

Detaylı

Bilgisayar Destekli Teknik Resim MKM-121 1/II (1+1+0) 1,5 3

Bilgisayar Destekli Teknik Resim MKM-121 1/II (1+1+0) 1,5 3 DENİZ HARP OKULU MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders saati (T+U+L) Kredi AKTS Bilgisayar Destekli Teknik Resim MKM-121 1/II (1+1+0) 1,5 3 Dersin

Detaylı

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ EGİTİM FAKÜLTESİ RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ EGİTİM FAKÜLTESİ RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ SAYFA:1/5 I. YARIYIL DERSLERİ RES1001 TEMEL TASARIM I (4 4 6) Aşağıda belirtilen Sanatın Elemanları ve İlkeleri ile ilgili teorik bilgiler verilir, iki ve üç boyutlu uygulama çalışmaları yaptırılır. A)

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI

1. SINIF GÜZ YARIYILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ MİMARİ DEKORATİF SANATLAR PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI D.KOD DERS ADI Te Uy D.

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : EĞİTİM SOSYOLOJİSİ * Ders No : 0310340040 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (HIST 101) Ders Detayları

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (HIST 101) Ders Detayları Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (HIST 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I HIST 101 Güz 2 0 0 2

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi MATEMATİK 2 (0860120182-0860170092) VE ENERJİ Zorunlu Meslek i Seçmeli (Proje, Ödev, Araştırma, İş Yeri ) 4 56 19 75 Kredisi 3+1 3 Bu derste; Mesleğinde Matematik İle İlgili bilgi ve becerilerinin kazandırılması

Detaylı

2013 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op.

2013 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op. 2013 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ AI 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ - I 2013 2 0 2 2 Z ETM 101 MATEMATİK I 2013 3 0 4 4 Z

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I Ders No : 0020040023 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU MATEMATİK 2 ( ) ELEKTRONİK VE OTOMASYON ELEKTRONİK HABERLEŞME. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU MATEMATİK 2 ( ) ELEKTRONİK VE OTOMASYON ELEKTRONİK HABERLEŞME. Okul Eğitimi Süresi SÜRE VE ) MATEMATİK 2 (0860210080-0860300063) Zorunlu Meslek i Seçmeli lık (Proje, Ödev, Araştırma, İş Yeri ) 4 56 19 75 Kredisi 3+1 3 Bu derste; Mesleğinde Matematik İle İlgili bilgi ve becerilerinin

Detaylı

SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI (1.Ö.) DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ

SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI (1.Ö.) DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI (1.Ö.) DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1.YARIYIL 2.YARIYIL KOD DERS ADI T P D.S. KR. D.T. AKTS KOD DERS ADI T P D.S. KR. D.T.

Detaylı

4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ)

4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ) KODU ÖN KOŞULU 4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ) Zorunlu Dersler ve Ders Programı ADI T* U* AKTS ETB202 ETB201 Endüstri Ürünleri Tasarımı Proje II 6 6 11 ETB204 Makine Elemanları 2 0 3 ETB206 Tasarımda

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ I: Haftalık ders 1 saattir (T-0 ) (U-l) (K-0).

BEDEN EĞİTİMİ I: Haftalık ders 1 saattir (T-0 ) (U-l) (K-0). I.SINIF-1.YARIYIL TÜRK DİLİ I : Haftalık ders 2 saattir (T-2 ) (U-0) (K-2). Ders İçeriği; % 10 Dil, Diller ve Türk Dili, % 15 Dil Bilgisi, Sözcük ve Cümle % 25 Kelime Türleri % 25 Anlatım Öğeleri ve Anlatım

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü. Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı.

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü. Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı. Ders T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı Tablo 1. ve Kredi Sayıları I. Yarıyıl Ders EPO535 Eğitimde Araştırma Yöntemleri

Detaylı

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Akademik İngilizce I ENG101 Güz 4 0 0 4 3.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Akademik İngilizce I ENG101 Güz 4 0 0 4 3.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

STA152 - Turizm Animasyonu II (7763) :00 STA154 - Step Aerobik ve Cimnastik (7765) :00

STA152 - Turizm Animasyonu II (7763) :00 STA154 - Step Aerobik ve Cimnastik (7765) :00 TURİZM ANİMASYONU 1.SINIF 1.ÖĞRETİM STA150 - Makyaj Tekniği II (7761) 2.04.2016 10:00 STA158 - Bilgi ve İletişim Teknolojisi II (7769) 5.04.2016 10:00 AIT182 - Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II (64)

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI 2.SINIF.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI 2.SINIF. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 BAHAR DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ 18.00 TÜR 120 Türk İşaret Dili T1,U1 18.00 BİL 150 Temel Bilgi Teknolojisi ENT1,ENT2,ENT3,ENT4 ENT 433 Tasarım Kuramları ENT1,ENT2

Detaylı

Teori (saat/hafta) Atatürk ün prensiplerini ve Türk İnkılâbının gerekçelerinin ana temasını vermek

Teori (saat/hafta) Atatürk ün prensiplerini ve Türk İnkılâbının gerekçelerinin ana temasını vermek Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I Dersin Adı Kodu Yarıyıl Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I Önkoşullar Dersin dili Dersin Türü Dersin öğrenme ve öğretme teknikleri Dersin sorumlusu(ları) Dersin amacı

Detaylı

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. YIL DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL AIT101 Atatürk İlkeleri

Detaylı

NAKIŞTAKİ TEMEL TEKNİKLER-I (U) GELENEKSEL TÜRK DESENLERİ-I (U) (Öğr. Gör. Ö. Öztürk) TASARLAMA İLKELERİ (U) (Öğr. Gör. N. ÖZTURK) MİNYATÜR (U)

NAKIŞTAKİ TEMEL TEKNİKLER-I (U) GELENEKSEL TÜRK DESENLERİ-I (U) (Öğr. Gör. Ö. Öztürk) TASARLAMA İLKELERİ (U) (Öğr. Gör. N. ÖZTURK) MİNYATÜR (U) (04 05 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ) GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI HAFTALIK DERS PROGRAMI (.Sınıf Derslik: ) 08 5-09 00 09 5-0 00 0 5-00 5-00 3 00-3 45 4 00-4 45 5 00-5 45 6 00-6 45 NAKIŞTAKİ TEMEL

Detaylı

NAKIŞTAKİ TEMEL TEKNİKLER-I (U) GELENEKSEL TÜRK DESENLERİ-I (U) (Öğr. Gör. Ö. Öztürk) 2 HAT (T) HAT (U) (Öğr. Gör. Ö. Öztürk)

NAKIŞTAKİ TEMEL TEKNİKLER-I (U) GELENEKSEL TÜRK DESENLERİ-I (U) (Öğr. Gör. Ö. Öztürk) 2 HAT (T) HAT (U) (Öğr. Gör. Ö. Öztürk) (04 05 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ) GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI HAFTALIK DERS PROGRAMI (.Sınıf Derslik: ) 08 5-09 00 09 5-0 00 0 5-00 5-00 3 00-3 45 4 00-4 45 5 00-5 45 6 00-6 45 NAKIŞTAKİ TEMEL

Detaylı

1. Yarıyıl Zorunlu Dersler. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I

1. Yarıyıl Zorunlu Dersler. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EFLANİ HAYVANSAL ÜRETİM VE YÖNETİM MESLEK YÜKSEKOKULU MÜLKİYET KORUMA VE GÜVENLİK BÖLÜMÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ PROGRAMI 2017-2018 ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ 1. Yarıyıl Zorunlu

Detaylı

AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS SMH101 GENEL MUHASEBE 3 1 4 5 DERS İÇERİĞİ

AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS SMH101 GENEL MUHASEBE 3 1 4 5 DERS İÇERİĞİ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL SMH101 GENEL MUHASEBE 3 1 4 5 Muhasebe kavramı (Tanımı, Gelişimi, Bölümleri ve Muhasebe Bilgi Sistemi),

Detaylı

GÜNLER SINIF 17:00-17:45 17:50-18:35 18:40-19:25 19:30-20:15 20:20-21:05 21:10-21:55. GÖRSEL PROGRAMLAMA III (T) Öğr. Gör.

GÜNLER SINIF 17:00-17:45 17:50-18:35 18:40-19:25 19:30-20:15 20:20-21:05 21:10-21:55. GÖRSEL PROGRAMLAMA III (T) Öğr. Gör. KAZIM KARABEKİR TEKNİK BİLİMLER MYO 04-05 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİ VE PROGRAMCILIĞI PROGRAMI (İ Ö) HAFTALIK DERS PROGRAMI (Derslik:. Sınıf D 5,. Sınıf D 8) GÜNLER SINIF

Detaylı

Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları

Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Dili II TURK 102 Her İkisi 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Teknik Resim MK-121 1/Bahar (1+1+0) 1,5 3

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Teknik Resim MK-121 1/Bahar (1+1+0) 1,5 3 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders saati (T+U+L) Kredi AKTS Teknik Resim MK-121 1/Bahar (1+1+0) 1,5 3 Dersin Dili : Türkçe Dersin Seviyesi : Lisans,

Detaylı

T.C SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS PLANI ve İÇERİKLERİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

T.C SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS PLANI ve İÇERİKLERİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI T.C SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS PLANI ve İÇERİKLERİ 2009-2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI I. YARIYIL DERS LİSTESİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP

Detaylı

T.C DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU İÇ MEKÂN TASARIMI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU İÇ MEKÂN TASARIMI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU İÇ MEKÂN TASARIMI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. YARIYIL Atatürk İlkeleri ve İnkılâpları Tarihi I Türk İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük" dersini okumanın

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN SANAT TARİHİ BÖLÜMÜ YENİ AKADEMİK PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN SANAT TARİHİ BÖLÜMÜ YENİ AKADEMİK PROGRAMI 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN SANAT TARİHİ BÖLÜMÜ YENİ AKADEMİK PROGRAMI 1. SAN101 Sanat Tarihi Terim ve Kavramları I (303 5) Sanat tarihinin anlaşılması için bilinmesi gerekli mimari, süsleme,

Detaylı

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ AHLAT MESLEK YÜKSEKOKULU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ HAFTALIK DERS PROGRAMI

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ AHLAT MESLEK YÜKSEKOKULU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ HAFTALIK DERS PROGRAMI BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI I BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI II OTOMOTİV TEKNOLOJİSİ I OTOMOTİV TEKNOLOJİSİ II MotorTest Ayarları H.İ.AKOLAŞ D-7. 09:15-10:00 Web Tasarım Y.YİĞİT Lab-2. 09:15-10:00 Motor Termodinamiği

Detaylı

BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI İKMEP DERS İÇERİKLERİ

BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI İKMEP DERS İÇERİKLERİ BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI İKMEP DERS İÇERİKLERİ TÜRK DİLİ I 1 101 TÜRK DİLİ I 2+0 2 1 Yüksek öğrenimini tamamlamış olan her gence, ana dilinin yapısı ve işleyiş özelliklerini gereğice

Detaylı

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I. Laboratuar (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) Teori (saat/hafta) AKTS. 1.YIL/ 1.yarıyıl Güz

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I. Laboratuar (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) Teori (saat/hafta) AKTS. 1.YIL/ 1.yarıyıl Güz Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I Dersin Adı Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I Önkoşullar Dersin dili Dersin Türü Dersin öğrenme ve öğretme teknikleri Dersin sorumlusu(ları) Dersin amacı Dersin öğrenme

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI (İ.Ö.) DERS İÇERİKLERİ

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI (İ.Ö.) DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI (İ.Ö.) DERS İÇERİKLERİ Türk Dili-I 2203101 I. Yarıyıl 2+0 2 2 Dil nedir? Dillerin doğuşu, Dillerin özellikleri, Dil aileleri,

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ UZUNKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU DERS İÇERİKLERİ

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ UZUNKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU DERS İÇERİKLERİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ UZUNKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU BÜRO HİZMETLERİ VE SEKRETERLİK BÖLÜMÜ BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI NORMAL ÖRGÜN ÖĞRETİM İLE II. ÖĞRETİM PROGRAMLARININ I. SINIF GÜZ YARIYILI DERS

Detaylı

Öğretim Üyeleri-Öğretim Görevlileri

Öğretim Üyeleri-Öğretim Görevlileri DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I HTR 301 3 2+0 2 2 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri I ENG 101 Güz 4 0 0 4 4.5 Ön Koşul

Detaylı