BODRUM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI DÖNEM FAALİYET RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BODRUM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01.01.2013 31.12.2013 DÖNEM FAALİYET RAPORU"

Transkript

1 BODRUM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI DÖNEM FAALİYET RAPORU Yönetim Kurulumuz 2013 yılında da tüm kurulları ve üyeleri ile birlikte hareket ederek, İyi ve uyumlu bir çalışmanın sonucun da aşağıdaki faaliyetlerini gerçekleştirmiştir. Odamızın toplam üye sayısı 284 olup, bunlardan 38 i SM, 246 ü SMMM dir. Meslektaşlarımız dan 80 i bağımlı, 204 ü bağımsız olarak faaliyetlerini sürdürmektedirler. Üyelerimizin dağılımı TABLO 1 de ayrıntılı olarak gösterilmiştir. MESLEK MENSUPLARININ BELDELERE GÖRE DAĞILIM BAĞLI BULUNDUĞU YER BAĞIMLI BAĞIMSIZ SMMM SM SMMM SM TOPLAM MERKEZ TURGUTREİS YALIKAVAK KONACIK BİTEZ ORTAKENT GÜNDOĞAN 3 3 MUMCULAR 1 1 GÜMÜŞLÜK GÖLTÜRKBÜKÜ 1 1 TOPLAM YÖNETİM KURULU ÇALIŞMA RAPORU (Ocak Aralık 2013) TÜRMOB Genel Sekreteri SMMM Yücel Akdemir ve TÜRMOB Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Değirmenci'nin konuşmacı olarak katıldıkları "Yeni TTK ışığında Meslek Mensuplarına Yol Haritası ve Turizm Muhasebesinde Özellikli Durumlar" konulu seminer Bodrum Ticaret Odası Salonunda gerçekleştirilmiştir Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon ve Yönetim Kurulu Üyeleri odamızı ziyaret etti Kayseri SMMMO tarafından Kayseri'de düzenlenen III. Türkiye Sektörel Muhasebe Uygulamaları "Sağlık Sektöründe Muhasebe/Finans, Vergi, Denetim ve Hukuk" sempozyumuna katılım İzmir SMMMO tarafından düzenlenen Ege YMM ve SMMM Odaları Başkanlar Toplantısı Manisa -Salihli Lidya Otelde gerçekleştirilmiş, toplantıya oda başkanımız Mustafa USLU katılmıştır Prof. Dr. Mustafa SAKAL ve Dr. SMMM Mustafa ALPASLAN' ın konuşmacı olarak katıldığı " Vergi ve Sosyal Güvenlik Hukuku Alanında Ortaya Çıkan Sorunlar ve Çözüm Önerileri, Gelir İdaresi Uygulamaları ve Meslek Mensuplarının Uygulamada Yaşadığı Sorunlar ve Çözüm Önerileri" konulu seminer Bodrum Ticaret Odasında düzenlenmiştir TÜRMOB tarafından Ankara'da düzenlenen 69. Başkanlar Kurulu Toplantısına katılım.

2 Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Bodrum Vergi Dairesi Müdürlüğünce düzenlenen Belediye Atatürk Anıtına çelenk koyma törenine katılım Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Muğla Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından Muğla'da düzenlenen yemeğe katılım Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Muğla Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evci ve Bodrum Vergi Dairesi Müdürü Şebnem TOKBAY odamızı ziyaret etmiştir Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanı Okan Özsu ve Yönetim Kurulu Saymanı meslektaşımız Nurettin Bilgi odamızı ziyaret etti Mart Muhasebe Haftası nedeniyle Bodrum Belediyesi Atatürk Anıtına Çelenk koyma töreni, basın açıklaması ve ardından Bodrum Marina Yacht Clup te kahvaltı yapıldı Muhasebe haftası etkinlikleri çerçevesinde Bodrum Vergi Dairesi Müdürü Şebnem Tokbay, Bodrum SGK Merkez müdürü Ali Baki Gerçeker, Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Danacı makamlarında ziyaretler edilmiştir Muhasebe haftası etkinlikleri çerçevesinde Bodrum Kaymakamı, Bodrum Ticaret Odası Başkanı, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ziyaret edilmiştir Mart 2013 tarihleri arası muhasebe haftası etkinlikleri çerçevesinde TÜRMOB tarafından Ankara'da düzenlenen Anıtkabir ve resmi ziyaretlere katılım. (TBMM Başkanı Sn. Cemil Çiçek'i ziyaret, Gümrük ve Ticaret Bakanı Sn. Hayati Yazıcı'yı ziyaret) Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan Odamızı ziyaret etmiştir Yönetim Kurulumuzca Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon makamında ziyaret edilmiştir YMM Hasan Halil Gönül'ün konuşmacı olarak katıldığı "Gelir Vergisinde Özellikli Konular ve Beyan" konulu seminer Bodrum Ticaret Odası Toplantı salonunda gerçekleştirilmiştir Aydın SMMMO nın Kuruluş Yıldönümü yemeğine katılım TÜRMOB tarafından Ankara'da düzenlenen "Etik Eğitici Eğitimi" ne katılım İzmir SMMMO nın 23. Kuruluş yıldönümü yemeğine katılım TÜRMOB tarafından Antalya'da düzenlenen "Mesleğin Yükselen Trendleri, Kamu Gözetim Kurumları ve Mesleki Düzenleyici Kuruluşlar İlişkisi" konulu 8.Türkiye Muhasebe Forumuna katılım Tesmer tarafından 2013 Yılı 1. Dönem SGS sınavını kazanan stajyerlerimize yönelik tanışma toplantısı oda hizmet binamızda yapılmıştır YMM - Avukat Hüsnü GÜRELİ ve YMM Hakan Hasan ARI' nın konuşmacı olarak katıldığı "Muhasebe Mesleğinde Kurumsallaşmaya Örnekler ve Vergi Kanunları Açısından Devir- Birleşme-Tür Değişimi İşlemleri Konulu Seminer" Bodrum Ticaret Odası Toplantı salonunda gerçekleştirilmiştir TÜRMOB eğitmeni Necibe UZUNOĞLU' nun konuşmacı olarak katıldığı " Ticaret Sicili Güncel Uygulamalar " konu eğitim semineri düzenlendi.

3 Meslektaşlarımıza ve çalışanlarımıza yönelik Eğitimci Volkan BİLGİN' in sunumuyla " Personel Özlük İşleri, Bordrolama ve Sosyal Güvenlik Uygulamaları " konulu Sertifika Programı düzenlendi Bodrum SGK İlçe müdürü Sn. Ali Baki GERÇEKER Odamızı ziyaret etmiştir Oda hizmet binamızda 14. Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirilmiştir Muğla SGK İl Müdürlüğü ve Bodrum Sosyal Güvenlik Merkezi beraberliğinde Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kurum Mevzuat ve Uygulamalarla ilgili seminere katılım Odamızın 2. Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı Odamızın 2. Olağan Genel Kurul Seçimleri yapıldı Olağan Genel Kurulda seçilen yeni Yönetim Kurulu görev dağılımı yaptı Bodrum Mal Müdürü Sn. Nevzat ERNEZ ve Bodrum Nüfus Müdürü Sn. Gazi KIRAN Odamızı ziyaret etmişlerdir Odamız tarafından Staja Giriş Sınavına hazırlık amacıyla etüt düzenlendi Odamız tarafından SMMM sınavlarına hazırlık amacı ile SMMM Adaylarına ve Stajyerlere yönelik Yard. Doç. Dr. Alper Erserim tarafından etüt düzenlendi Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon ve Yönetim Kurulu Üyeleri odamızı ziyaret etti Odamız tarafından iftar yemeği düzenlendi Bodrum Vergi Dairesi Müdürü Şebnem TOKBAY ve Bodrum Vergi Dairesi Başkanı Zafer EVCİ Odamızı ziyaret etmişlerdir Odamızı, Türmob Disiplin Kurulu Sekreteri İlyas ANAÇ ziyaret etmiştir SMMM Meltem İBAN ı, Oda Sekreteri Sayim KESKİN ve Başkan Yardımcısı Mehmet Özgür ANIL ofisinde ziyaret etmişlerdir Türmob tarafından Ankara da düzenlenen 70. Başkanlar Kurulu toplantısına Oda Başkanı Mustafa Uslu ve Yönetim Kurulu Üyesi Ferudun KATAR katılmıştır Türmob Genel Başkanı Nail Sanlı odamızı ziyaret etmiştir İzmir SMMM Odası tarafından düzenlenen Ege Odaları toplantısına Oda Başkanı Mustafa USLU katılmıştır Odamız tarafından, Bitez iskelesinden başlayıp Akvaryum koyuna Dolunay Yürüyüşü gerçekleştirilmiştir Türmob Yönetim Kurulu Üyesi Osman ARIOĞLU Odamızı ziyaret etmiştir Odamız Yönetim Kurulu, vergi Baş Müfettişi Selim ÖRER i ziyaret etmişlerdir Tesmer Yönetim Kurulu na atanan üyeler ilk toplantılarında görev dağılımını yaptılar Odamız TESMER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa USLU, TESMER Yönetim Kurulu Başkan Yard. Gültekin IŞIK ve TESMER Yönetim Kurulu sekreteri Naciye ÜNLÜ nün katılımlarıyla TÜRMOB TESMER 6. Merkez Kurul toplantısı Ankara da gerçekleştirilmiştir.

4 Meslektaş ve Stajyer Denetim komisyonu, Serbest ve Bağımlı Çalışanlar komisyonu, Akademi komisyonu yeni dönem ilk toplantılarını gerçekleştirmiştir Sosyal Kültürel ve Sportif Etkinlikler komisyonu, Meslek Etiği komisyonu, AB Uyum ve Kurumlarla İlişkiler komisyonu, Haksız Rekabetle Mücadele Kurulu yeni dönem ilk toplantılarını gerçekleştirmiştir Muhasebe Standartları, Bağımsız Denetim ve Denetim Standartları komisyonu, Vergi ve Sosyal Güvenlik Mevzuatı komisyonu, Bilgi Teknolojileri ve İnternet komisyonu, Mesleki Mevzuat, Stajyer Eğitim ve Ücret Tespit komisyonu, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler komisyonu yeni dönem ilk toplantılarını gerçekleştirmiştir Tesmer Yönetim Kurulu, Stajyer adaylarına yönelik toplantı düzenlemiştir Seçimli Oda Danışma Meclisi toplantısı gerçekleştirilmiştir tarihlerinde Muğla SMMMO tarafından SM Mehmet BAŞPINAR futbol turnuvasına odamız futbol takımı katılmıştır YMM Mustafa DÜNDAR ın konuşmacı olarak katıldığı Vergi ve T.T.K da Yeni Uygulamalar (E-Fatura,E-Defter, Elektronik imza, Elektronik Tebligat, Mersis, Yeni Nesil Ödeme kaydedici cihaz) konulu seminer ve Prof. Dr. Cem KILIÇ ın konuşmacı olarak katıldığı Sosyal Güvenlik, İş Hukuku, İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları konulu seminer Bodrum Ticaret Odasında düzenlenmiştir Türmob un 21. Olağan Genel Kurul toplantısı Ankara da gerçekleşmiştir SGS adaylarına, Gültekin Işık ve Gül Gökbel in eğitici olarak katıldığı, finansal tablolar analizi ve maliyet muhasebesi konulu etüt düzenlenmiştir tarihlerinde İzmir SMMMO tarafından Kıbrıs ta gerçekleştirilen XV. Türkiye Muhasebe Standartları Sempozyumuna Oda saymanı Mehmet Akdoğan katılmıştır Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Akdoğan CHP den Belediye Meclisi üyeliğine aday olması sebebiyle istifa etti Muğla SMMMO, Bodrum SMMMO ve Fethiye SMMM Odaları tarafından birlikte düzenlenen dayanışma yemeği Marmaris Paşa Beach Otel de yapıldı Yönetim Kurulu yedek üyesi Alper Erdoğan görev için davet edildi Yönetim Kurulu yeniden görev dağılımı yaptı tarihlerinde Eray Yılmaz ın eğitimci olarak katıldığı İleri düzey micro soft word ve exel eğitimi Oda eğitim salonunda düzenlenmiştir Odamız tarafından, YMM A. Murat Yıldız, YMM Emre Kartaloğlu, SMMM Murat Atamer in konuşmacı olarak katıldığı Dönem İşlemlerinin Vergisel Boyutu ve Vergide Güncel Konular konulu seminer Bodrum Ticaret Odasında düzenlenmiştir. Ayrıca 2013 faaliyet dönemin de oda dergisinin çıkartılmasına devam edilmiştir.

5 TARİHLERİ ARASINDA ODAMIZA KAYIT YAPTIRAN MESLEK MENSUPLARI Yeni Ruhsat alan üye : 5 Nakil Gelen Sayısı : TARİHLERİ ARASINDA ODAMIZDAN KAYDI SİLİNEN MESLEK MENSUPLARI Nakil Giden Üye : 2 Ruhsat İptal Ettiren Üye: 2

6 DİSİPLİN KURULU FAALİYET RAPORU Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası nın 2. Olağan Genel Kurulu nda Disiplin Kuruluna seçilerek, 3568 Sayılı Yasanın Disiplin Yönetmeliğinin verdiği yetkiler çerçevesinde, sağduyulu ve objektif bir şekilde çalışmalarımızı sürdürdük ve sürdürmeye devam etmekteyiz tarihinde yapılan 2. Olağan Seçimli Genel Kurul sonuçlarına göre, Disiplin Kurulumuz tarihinde toplanarak yeniden görev dağılımı yapmıştır. Kurul olarak gerekli görülen hallerde, yeterli sayıda toplantılar yapılmıştır. Tarafımıza gönderilen disiplin dosyaları üzerinde titizlikle çalışarak ilgili disiplin yönetmeliğimizin hükümleri çerçevesinde daha adil karar verebilmek için azami gayret göstermekteyiz. Bodrum ilçesinde, meslek mensuplarının; 3568 Sayılı Yasanın Çalışma Usul ve Esasları hakkındaki yönetmeliğe göre arzulanan mesleki faaliyeti yürütmesi için; Disiplin Yönetmeliğinin, Haksız Rekabet ve Reklam Yasağı Yönetmeliği ve Etik İlkeler Yönetmeliğinin tek başına çözüm olmadığı bir gerçektir. Meslek mensuplarınca bu yönetmeliklere sahip çıkılması, yönetmelik hükümlerine uyulması ve yönetmelik hükümlerine muhalefet eden meslek mensuplarının şikâyet edilmesiyle; arzulanan mesleki kaliteye ulaşılabilecektir. Meslek mensuplarının ve kanunun menfaatlerini korumanın temel amaç olduğu, disiplin uygulamalarında; meslek ahlak ve disiplinini bozacak davranışların cezasız kalmaması ve meslek yasasına aykırı davranışlarda hak edilen cezaları tereddütsüz uygulamak, Disiplin Kurulu çalışmalarının esasını oluşturmaktadır. Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının; sürekli eğitimleri, periyodik yayın organları ve meslek mensuplarının bürolarında ziyareti ve disiplin uygulamaları neticesinde; meslek mensuplarımızın, mesleki kalitesi yükselmiş, 3568 Sayılı Yasanın Çalışma Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmeliğe göre; müşterilerle iş sözleşmesi yapılmış, meslek mensupları arasında yaşanmakta olan, gerek ücret yönünden ve gerekse müşteri devirlerinde sözleşmeler yapılarak, bu konuda ki haksız rekabet uygulamalarının asgari seviyeye indirilmesine çalışılmıştır. Disiplin Kurulumuz, tarihinden tarihine kadar 20 adet toplantı yapmıştır yılında toplam 11 Disiplin dosyası işleme alınmış olup, 4 Adet dosyanın disiplin kovuşturması devam etmektedir. 7 adet dosya hakkında karar verilmiştir. Aşağıdaki çizelgede verilen ceza dağılımı dikkate alındığında, Odamızın disiplin konusunda çok hassas olduğu ve kesinlikle taviz vermediği görülmektedir. Verilen Ceza Kişi Sayısı Kınama Cezası : 3 Uyarma Cezası : 2 Ceza Verilmesine Yer Olmayan : 2

7 DENETLEME KURULU RAPORU Bodrum SMMM Odası Denetim Kurulu olarak görev aldığımızdan bu yana sırasıyla: 7 Haziran, 4 Temmuz, 1 Ağustos, 12 Eylül, 31 Ekim, 6 Aralık 2013 ve tarihlerinde Oda binasında toplanmış bulunmaktayız. Bu toplantılarımızda Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası nın hesaplarını, muhasebe kayıtlarını, bilançolarını, gelir tablolarını, mizan ve belgelerini, defterlerini, işlemlerini ve faaliyetlerini, 3568 Sayılı kanun ve bu kanuna ait yönetmelikler, vergi kanunları, Türk Ticaret Kanunu ve diğer mevzuatlar, genel kabul görmüş muhasebe ilkeleri, S.G.K. mevzuatı, iş kanunu ve diğer ilgili kanunlar ile genel kurul kararları açılarından denetim kurulumuzca bağımsızlık ve tarafsızlık ilkesine göre denetim ve incelemeye tabi tutulmuş olup, aşağıdaki saptamalar yapılmıştır. A- Muhasebe İşlemlerine İlişkin İncelemeler: 1- Defter Kayıtları: Maliye Bakanlığı, SMMM Odaları Yönetmeliğinde belirtilen defterler, yasal süresi içerisinde onaylatılmıştır. Tutulan defterler, inceleme döneminde zamanında ve usulüne uygun olarak işlenmiş, kayıtlar belgelere dayandırılarak yapılmıştır. 2- Gelirler: İnceleme dönemi içerisindeki gelirler, 3568 Sayılı Kanun ve bu kanuna ait yönetmeliklere, Genel Kurul Kararlarına uygun olup, alındı belgesi ile tahsil edilerek kayıtlara doğru ve usulüne uygun olarak intikal ettirilmiştir. 3- Harcamalar: İnceleme dönemi içerisindeki harcamalar; Mevzuatın kabul ettiği fatura, bordro ve diğer belgelere dayandırılarak yapılmış, gider belgeleri doğru olarak defterlere kayıt edilmiştir. Genel kurulda kabul edilen bütçeye uygun olarak yönetim kurulu kararı alınmak suretiyle, harcama yönetmeliğine uygun olarak yapılmıştır. Harcama belgeleri yönetim kurulu sayman üyesince imzalanmıştır. Banka hesaplarındaki bakiyelerin banka defter ve belgelerine uygun olduğu görülmüştür. Denetim kuruluna her hangi bir şikâyet ya da ihbarda bulunulmadığı gibi, tenkidi gerektiren bir husus olmadığı görülmüştür. B- Faaliyetlere İlişkin İncelemeler: 3568 Sayılı kanun ve bu kanuna ait yönetmelikler gereği; faaliyetlere ilişkin yapılan denetim sonuçları aşağıdaki gibidir. 1- Yönetim Kurulu Kararları: Kararların ilgili yönetmelikler gereğince yönetim kurulunca imzalandığı, kanun ve ilgili yönetmeliklere uyulduğu görülmüştür. 2- Çalışanlar Listesine Kayıt Başvuruları: Başvurular usulüne uygun bir şekilde değerlendirilerek, karar altına alınmış ve çalışınlar kütüğüne kayıtları yapılmıştır. Sonuç: - Bilanço ve Gelir Tablolarının ayrıntılı olarak Yönetim Kurulu Çalışma Raporunda yer alması sebebiyle, raporumuzda tabloların tekrarına yer verilmemiştir. - Bilanço ve Gelir Tablolarının Bodrum SMMMO nın gerçek durumunu yansıttığı, işlemlerin usul ve mevzuata uygun olduğu görüşüne varılmıştır. - Bodrum SMMMO' nın özveri ile çalışan Yönetim Kurulu na, ayrıca oda personeline teşekkür ederiz.

8 HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU Kurulumuz 2013 yılında 5 adet toplantı yapmıştır. 28/08/2013 tarihine kadar aynı üyeler ile devam etmiş olup, Odamız Yönetim Kurulunun 28/08/2013 tarih ve 2013/038 sayılı kararı ile atanmış olan yeni Üyeler ile çalışmalarını sürdürmüştür. Haksız Rekabetle Mücadele Kurulumuz 01/01/ /12/2013 döneminde aşağıdaki faaliyetleri yapmıştır. Yapılan bu toplantılarda; - 28/02/2013 tarihli Olağan kurul toplantımızda, Yönetim Kurulu tarafından kurulumuza sevk edilen Odamız Üyesi meslek mensubunun şikayet dilekçesi ile ilgili görüşülmüş olup, ifadeleri alınmak üzere tarafların görüşmeye çağırılmasına karar verilmiştir. - 15/03/2013 tarihinde Olağan kurul toplantımızda, 10/12/2012 yılında kurulumuza sevk edilmiş olan şikayet dilekçesinin taraflarından alınan ifadeler ve belgeler kurul üyeleri tarafından incelenmiş olup, iddia olunan Haksız Rekabet Unsurlarının olmadığına karar verilmiş ve Yönetim Kuruluna bu yönde görüş bildirilmiştir. - 10/09/2013 tarihli Olağan toplantımızda, Yönetim Kurulunun 28/08/2013 tarih ve 2013/038 sayılı kararına istinaden Bodrum serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Haksız Rekabet Kuruluna yeni atanan üyeler ile toplanılmış olup, yapılan kapalı oylama sonucunda görev dağılımı aşağıdaki şekilde yapılmıştır. Başkan, Hürriyet Dumanlı Başkan yrd. Fatih Çanakçi Sekreterliğe, Mehmet Ali Öztaşkın Üyeliğe, Soner Talay ve Ali Aksu - 10/10/2013 tarihli Olağanüstü olarak yapılan toplantımızda, Kurul Üyemiz ve Başkan Yardımcısı Fatih Çanakçi nin görevden ayrılmasından dolayı görev dağılımı aşağıdaki şekilde yeniden yapılmıştır. Başkan, Hürriyet Dumanlı Başkan yrd. Ertuğrul Özer Sekreterliğe, Mehmet Ali Öztaşkın Üyeliğe, Soner Talay ve Ali Aksu - 20/12/2013 tarihinde Olağan olarak yapılan toplantımızda, Yönetim Kurulu tarafından sevk edilen üç adet dosya hakkında görüşülmüş olup tarafların görüşmeye çağırılmasına ve Ocak 2014 tarihinde Afyonda yapılacak olan Ege Odaları toplantısında kurulumuz tarafından yapılacak sunum üzerinde Kurul üyelerinin ayrı ayrı çalışma yapması hususunda oybirliği ile karar verilmiştir. Haksız Rekabetle Mücadele Kurulumuzun 2013 yılındaki faaliyetlerini oluşturan dosyalar aşağıda gruplanarak listelenmiştir. Haksız Rekabetle Mücadele Kurulu toplantı sayısı : yılından devreden dosya sayısı : 1 Yönetim Kurulundan HRMK na sevk edilen dosyalar : 3

9 HRMK na sevk edilen dosyalarla ilgili HRMK tarafından yapılan inceleme ve Soruşturmanın genel istatistiki sonuçları: YIL ÖNCEKİ YILDAN DEVİR DOSYA SAYISI YIL İÇİNDE GELEN DOSYA SAYISI DİSİPLİN KOVUŞTURMASI AÇILMASI ÖNERİSİYLE YÖNETİM KURULUNA SUNULAN DOSYA SAYISI DİSİPLİN KOVUŞTURMASINA GEREK OLMADIĞI ÖNERİSİYLE YÖNETİM KURULUNA SUNULAN DOSYA SAYISI İŞLEM YAPILMASINA GEREK OLMADIĞI GEREKÇESİYLE YÖNETİM KURULUNA İADE EDİLEN DOSYA SAYISI GELECEK YILA DEVREDEN DOSYA SAYISI A) Meslek Mensupları Arasında ve İş Sahipleriyle İlişkilerde Haksız Rekabet Konusunda toplam dosya sayısı: 0 a) Muhasebe ve denetim standartlarına uymamak,mesleki faaliyetlerin yürütülmesinde gereken mesleki özeni göstermemek b) Bir diğer meslek mensubu ile sözleşmesi bulunan iş sahiplerini sözleşme yapmak amacıylamevcut sözleşmelere aykırı davranmaya veya bu sözleşmeleri feshetmeye yöneltmek. c) İzinsiz olarak faaliyette bulunmak, yetki belgeleri ve ruhsatları iptal olduğu halde doğrudan veya dolaylı olarak mesleki faaliyete devam etmek veya faaliyetleri geçici olarak durdurulduğu halde mesleki faaliyetlere doğrudan devam etmek. d) Yetki belgeleri ve ruhsatları iptal olduğu veya faaliyetleri geçici olarak durdurulduğu halde unvanlarında, ilan ve reklamlarında, mesleki faaliyette bulundukları intibaını yaratacak kelime veya ibareler kullanmak. e) Meslek ruhsatının kiralanması veya çeşitli menfaatler sağlayarak meslek mensubu olmayan kişilere faaliyette bulunma imkanı sağlamak. f) Mesleği yapmaları yasaklananları çalıştırmak veya bu kişilerle her ne şekilde olursa olsun doğrudan veya dolaylı olarak mesleki işbirliği yapmak. g) Üçüncü şahısları yanıltacak şekilde gerçeğe aykırı belge düzenlemek ve onaylamak, h) Bir diğer meslek mensubunun çalışanlarına ve diğer yardımcı kişilere işlerini yerine getirirken yükümlülüklerine aykırı davranmaya yöneltebilecek şekilde doğrudan veya dolaylı menfaat sağlamak veya önermek. i) Bir diğer meslek mensubunun çalışanlarını ve diğer yardımcı kişileri her türlü vasıtayla meslek mensuplarının veya iş sahiplerinin iş sırlarını ele geçirmeye veya açıklamaya yöneltmek. j) Bağımlı çalışan meslek mensupları bakımından aynı anda birden çok işletmede mesleki sorumluluk üstlenmek. k) Mevzuat hükümlerinin emredici kurallarına aykırı davranmak suretiyle meslek mensupları karşısında haksız şekilde avantaj elde etmek. B) Ücret ve Diğer Mali Nitelikteki Uygulamalar İle Haksız Rekabet konusunda toplam dosya sayısı: 1 a) Asgari ücret tarifesinin altında ücret talep etmek veya ücretsiz hizmet vermek. 1 b) Ücret tarifesindeki düzenlemeler saklı kalmak kaydıyla, yapılacak hizmet veya iş sonucu elde edilen menfaat üzerinden iş sahibi ile ortaklık pay anlaşmaları yapmak. c) İş sahiplerinden emanet para toplamak, alınan ücrete karşılık olmak üzere gerçeğe aykırı serbest meslek makbuzu veya fatura düzenlemek. d) Sözleşme değerinin altında serbest meslek makbuzu veya fatura düzenlemek veya hiç düzenlememek; mali yükümlülüklerini yerine getirmemek.

10 e) Üçüncü kişilere ücret ya da herhangi bir menfaat sağlamak veya vaat etmek suretiyle iş almak. f) İş sahiplerine menfaat sağlamayı vaat etmek veya menfaat sağlamak ve bu suretle iş almak. g) İş sahiplerine ait veya iş sahiplerinden elde edilen bilgileri kullanmak suretiyle ekonomik çıkar sağlamak. h) Çalışanlara iş mevzuatında öngörülen ücret ve sosyal hakları vermemek veya maliyetleri düşürmek için yasal zorunlulukları yerine getirmemek. C) Reklam Yoluyla Haksız Rekabet konusunda 3 toplam dosya sayısı : a) Meslek mensuplarının dürüstlüğü, güvenirliği ve tarafsızlığı hakkında yanlış ve asılsız beyanlarda bulunmak. b) Meslek mensuplarının hizmetlerini ve faaliyetlerini yanlış ve yanıltıcı veya yersiz 1 açıklamalarla kötülemek. a) Meslek mensupları hakkında asılsız ihbar ve şikâyette bulunmak. b) Kendisi, hizmetleri ve faaliyetleri hakkında gerçek dışı veya yanıltıcı açıklamalarda bulunmak. c) Sahip olmadığı meslek unvanını kullanmak. 1 d) Bu Yönetmelik ile belirlenen reklam ilke ve kurallarına aykırı davranmak. 1 e) Mesleki ve akademik unvan dışında sahip olunan başka unvanları kullanmak yılına devreden dosya sayısı : faaliyet dönemimizde bizlere her konuda yardımcı ve destek olan başta yönetim kurulumuz olmak üzere diğer oda organlarımıza teşekkürlerimizi sunarız.

11 BODRUM TESMER ŞUBESİ ÇALIŞMA RAPORU TESMER şubemiz, amacı doğrultusunda faaliyetlerine bu dönemde de devam etmiştir. Bu faaliyet döneminde meslek mensuplarımızın, stajyerlerimizin; mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek ve güncel kılmak amacıyla odamızla birlikte ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz çalışmalar aşağıdadır tarihinde 2013 Yılı 1. Dönem SGS sınavını kazanan stajyerlerimize yönelik tanışma toplantısı oda hizmet binamızda yapılmıştır tarihlerinde Staja Giriş Sınavına hazırlık amacıyla etüt düzenlendi tarihlerinde Odamız tarafından SMMM sınavlarına hazırlık amacı ile SMMM Adaylarına ve Stajyerlere yönelik Yard. Doç. Dr. Alper Erserim tarafından etüt düzenlendi tarihinde Tesmer Yönetim Kurulu yeni görev dağılımı ilk toplantısı gerçekleştirilmiştir tarihinde Odamız TESMER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa USLU, TESMER Yönetim Kurulu Başkan Yard. Gültekin IŞIK ve TESMER Yönetim Kurulu sekreteri Naciye ÜNLÜ nün katılımlarıyla TÜRMOB TESMER 6. Merkez Kurul toplantısı Ankara da gerçekleştirilmiştir tarihinde Yönetim Kurulu tarafından Stajyer adaylarına yönelik toplantı düzenlemiştir tarihinde SGS adaylarına, SMMM Gültekin Işık ve SMMM Gül Gökbel in eğitimci olarak katıldığı, finansal tablolar analizi ve maliyet muhasebesi konulu etüt düzenlenmiştir. TESMER Şubemizle ilgili diğer bilgilerden bazıları aşağıdadır. STAJ BAŞLAMA VE DEĞERLENDİRME SINAVLARINA KATILAN STAJER ADAYLARI DÖNEM SINAV TARİHİ KATILAN BAŞARILI BAŞARISIZ 2013/ / / SMMM MESLEKİ YETERLİLİK SINAVINA GİREN STAJERLER DÖNEM SINAV TARİHİ KATILAN BAŞARILI BAŞARISIZ 2013/1 16/17 MART /2 29/30 HAZİRAN /3 30 KASIM / 1 ARALIK SONUÇ AÇIKLANMADI ÖZEL SMMM MESLEKİ YETERLİLİK SINAVINA GİREN SM ÜYELER DÖNEM SINAV TARİHİ KATILAN BAŞARILI 2013 / Devam Ediyor 2013 / Devam Ediyor 2013 / Devam Ediyor 2013 SMMM ADAYI, STAJER VE STAJER ADAYI SAYILARI MESLEKİ YETERLİLİK SINAVLARINA STAJYER ADAYI STAJER SAYISI GİREN STAJER SAYISI

Kurul Raporları 2012 YILI. Faaliyet Raporu

Kurul Raporları 2012 YILI. Faaliyet Raporu 2012 Disiplin Kurulu Danışma Meclisi Haksız Rekabetle Mücadele Kurulu Yayın Kurulu Mesleki Gelişmeleri İzleme Kurulu Mesleki Uygulamaları Denetleme Kurulu Kurul Raporları 108 2012 Disiplin Kurulu 2012

Detaylı

HAKSIZ REKABET KURULU ÇALIŞMA RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU

HAKSIZ REKABET KURULU ÇALIŞMA RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU DÖNEMİ : 2013 İÇİNDEKİLER SUNUŞ 3 BAŞKANIN SUNUŞU 4 HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU NUN SUNUŞU

Detaylı

6-17.02.2014 Bodrum Vergi Dairesi Müdürü Şebnem TOKBAY Odamız Yönetim Kurulu tarafından makamında ziyaret edildi.

6-17.02.2014 Bodrum Vergi Dairesi Müdürü Şebnem TOKBAY Odamız Yönetim Kurulu tarafından makamında ziyaret edildi. BODRUM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01.01.2014 31.12.2014 DÖNEM FAALİYET RAPORU Yönetim Kurulumuz 2014 yılında da tüm kurulları ve üyeleri ile birlikte hareket ederek, İyi ve uyumlu bir çalışmanın

Detaylı

HAKSIZ REKABET KURULU ÇALIŞMA RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU

HAKSIZ REKABET KURULU ÇALIŞMA RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU DÖNEMİ : 2016 İÇİNDEKİLER SUNUŞ 3 BAŞKANIN SUNUŞU 4 HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU NUN SUNUŞU

Detaylı

HAKSIZ REKABET KURULU ÇALIŞMA RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU

HAKSIZ REKABET KURULU ÇALIŞMA RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU DÖNEMİ : 2012 İÇİNDEKİLER SUNUŞ 3 BAŞKANIN SUNUŞU 4 HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU NUN SUNUŞU

Detaylı

HAKSIZ REKABET KURULU ÇALIŞMA RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU

HAKSIZ REKABET KURULU ÇALIŞMA RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU DÖNEMİ : 2010 İÇİNDEKİLER SUNUŞ BAŞKANIN SUNUŞU HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU NUN SUNUŞU I.

Detaylı

BURDUR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

BURDUR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BURDUR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2011 YILI HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU 2 Dönemi : 2011 İÇİNDEKİLER SUNUŞ 4-5 BAŞKANIN SUNUŞU 5 HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU NUN SUNUŞU

Detaylı

2015 YILI HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU RAPORU KURUL RAPORLARI FAALİYET RAPORU

2015 YILI HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU RAPORU KURUL RAPORLARI FAALİYET RAPORU HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU RAPORU KURUL RAPORLARI İÇİNDEKİLER BAŞKANIN SUNUŞU 1 HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU NUN SUNUŞU 3 I. KAPSAM 4 II. YASAL DAYANAK 4 FAALİYET DÖNEMİNDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR

Detaylı

Haksız Rekabetle Mücadele. Kurulu Raporu İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS

Haksız Rekabetle Mücadele. Kurulu Raporu İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS Haksız Rekabetle Mücadele Kurulu Raporu Haksız Rekabet Meslek mensuplarının birbirleriyle ve iş sahibi ile olan ilişkilerini etkileyen, aldatıcı veya diğer şekillerdeki dürüstlük kurallarına aykırı davranışları

Detaylı

AKSARAY SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

AKSARAY SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI AKSARAY SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 1.AKSARAY SMMM ODASI FAALİYET RAPORU 1.Oda ının Sunuşu 2.Genel ın Sunuşu 1. Odanın Misyonu ve Vizyonu Misyonumuz : Meslek mensupları arasında birlik ve

Detaylı

2018/1. Dönem Yeminli Mali Müşavirlik Sınavı Denetim, Raporlama ve Meslek Hukuku 28 Mart 2018 Çarşamba (Sınav Süresi 2 Saat)

2018/1. Dönem Yeminli Mali Müşavirlik Sınavı Denetim, Raporlama ve Meslek Hukuku 28 Mart 2018 Çarşamba (Sınav Süresi 2 Saat) 2018/1. Dönem Yeminli Mali Müşavirlik Sınavı Denetim, Raporlama ve Meslek Hukuku 28 Mart 2018 Çarşamba 18.00 (Sınav Süresi 2 Saat) SORULAR SORU 1 - Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirlerin

Detaylı

BURDUR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

BURDUR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BURDUR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2014 YILI HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU 2 Dönemi : 2014 İÇİNDEKİLER SUNUŞ 4 BAŞKANIN SUNUŞU 5 HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU NUN SUNUŞU

Detaylı

YALOVA SMMM ODASI 2013 YILI ETKİNLİKLERİMİZ Tarihinde Sakarya SMMM Odasının Yeni Hizmet Binası açılış töreni

YALOVA SMMM ODASI 2013 YILI ETKİNLİKLERİMİZ Tarihinde Sakarya SMMM Odasının Yeni Hizmet Binası açılış töreni YALOVA SMMM ODASI 2013 YILI ETKİNLİKLERİMİZ... 05.01.2013 Tarihinde Sakarya SMMM Odasının Yeni Hizmet Binası açılış töreni 08.01.2013 SM ŞERİF ÖZTÜRK RUHSAT TÖRENİ 22.01.2013 Tarihinde Yalova SGK il Müdürlüğü'nün

Detaylı

BODRUM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI DÖNEM FAALİYET RAPORU

BODRUM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI DÖNEM FAALİYET RAPORU BODRUM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01.01.2017 31.12.2017 DÖNEM FAALİYET RAPORU Yönetim Kurulumuz 2017 yılında da tüm kurulları ve üyeleri ile birlikte hareket ederek, İyi ve uyumlu bir çalışmanın

Detaylı

Uygarlık Yolunda Başarılı Olmak Yenileşmeye Bağlıdır.

Uygarlık Yolunda Başarılı Olmak Yenileşmeye Bağlıdır. 1 2 Uygarlık Yolunda Başarılı Olmak Yenileşmeye Bağlıdır. 3 4 Gündem KARARIN TARİHİ : 11.04.2016 KARARIN NO : 016 ÜYELERİN ADI SOYADI: Mustafa USLU, Mehmet Özgür ANIL, Sayim KESKİN, Ferudun KATAR, Alper

Detaylı

- MESLEK HUKUKU- 7.Aşağıdakilerden hangisi Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Genel Kurulunun görevlerinden biri değildir?

- MESLEK HUKUKU- 7.Aşağıdakilerden hangisi Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Genel Kurulunun görevlerinden biri değildir? - MESLEK HUKUKU- 1.Aşağıdakilerden hangisi 3568 sayılı Kanuna göre muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleğinin konularından biri (2004/3) A) Muhasebe sistemleri kurmak ve geliştirmek B) Genel kabul görmüş

Detaylı

HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU RAPORU 2010

HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU RAPORU 2010 03 KURULU 2010 11111 156 01 03 DİSİPLİN KURULU KURULU RAPORU RAPORU 2010 KURULU RAPORU 2010 BAŞKANIN SUNUŞU Meslek örgütümüzün mesleğimizin kurumsallaşması ve gerekli saygınlığı kazandığına olan inancımız

Detaylı

TESMER İstanbul Şubesi Eğitimler

TESMER İstanbul Şubesi Eğitimler TESMER İstanbul Şubesi Eğitimler 2012 48 01 OCAK 2012 31 ARALIK 2012 TARİHLERİ ARASI EĞİTİM ÇALIŞMALARI BORÇLAR HUKUKU UYGULAMALARI YER TARİH KATILIM SAYISI BAĞCILAR TESMER 18/10/12 40 EMİNÖNÜ TESMER 15/11/12

Detaylı

ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2013 YILI FAALİYET RAPORU

ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2013 YILI FAALİYET RAPORU ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2013 YILI FAALİYET RAPORU Yönetim Kurulu BAŞKAN S. İlker ÖZOKCU BAŞKAN YARDIMCISI Servet ONURLU SEKRETER Neşet ERTOY SAYMAN İlhan GÜLCÜ ÜYE Bekir KIR

Detaylı

RİZE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

RİZE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI RİZE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI FAALİYET RAPORU 2013 İÇİNDEKİLER Sayfa No Başkan ın Sunuşu 3-4 Oda Kurulları Yönetim Kurulu 5 Denetleme Kurulu 6 Disiplin Kurulu 7 Haksız Rekabetle Mücadele

Detaylı

BODRUM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI DÖNEM FAALİYET RAPORU

BODRUM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI DÖNEM FAALİYET RAPORU BODRUM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01.01.2018 31.12.2018 DÖNEM FAALİYET RAPORU Yönetim Kurulumuz, 2018 yılında da tüm kurulları ve üyeleri ile birlikte hareket ederek, İyi ve uyumlu bir çalışmanın

Detaylı

oda etkinlikleri 2014 oda etkinlikleri

oda etkinlikleri 2014 oda etkinlikleri 2014 1 ORDU ODÜ Rektörü Prof.Dr. Tarık Yarılgaç tan OO Ziyareti Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasını ziyaret etti. Ziyarette Ordu Mali Müşavirler

Detaylı

TESMER İstanbul Şubesi Kurslar ve Yayınlar

TESMER İstanbul Şubesi Kurslar ve Yayınlar TESMER İstanbul Şubesi Kurslar ve Yayınlar YMM Sınavı hazırlık kursumuza Mayıs 2013-Nisan 2016 yılları arasında 275 meslek mensubu katılmıştır. SMMM yeterlilik sınavı hazırlık kursumuza Mayıs 2013-Nisan

Detaylı

SERBEST MUHASEBECİLİK, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEKLERİNE İLİŞKİN HAKSIZ REKABET VE REKLAM YASAĞI YÖNETMELİĞİ

SERBEST MUHASEBECİLİK, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEKLERİNE İLİŞKİN HAKSIZ REKABET VE REKLAM YASAĞI YÖNETMELİĞİ SERBEST MUHASEBECİLİK, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEKLERİNE İLİŞKİN HAKSIZ REKABET VE REKLAM YASAĞI YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete No 26707 Resmi Gazete Tarihi 21/11/2007

Detaylı

ORDU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞA

ORDU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞA 01.01.2011 ve 31.12.2011 Döneminde Odamızın Katıldığı Etkinlikler 26 MART 2011 / ANKARA 60. BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI 08 NİSAN 2011 / HATAY TÜRMOB III TÜRKİYE HAKSIZ REKABET VE ETİK KONGRESİ 06-07 MAYIS

Detaylı

BİLECİK SMMM ODASININ 2013 YILI FAALİYET RAPORU

BİLECİK SMMM ODASININ 2013 YILI FAALİYET RAPORU BİLECİK SMMM ODASININ 2013 YILI FAALİYET RAPORU 1-05/01/2013 tarihinde, Sakarya SMMM Odasının yeni edindiği bina açılışına Yönetim Kurulu olarak iştirak edildi. 2-29/01/2013 tarihinde, Bilecik SGK İl Müdürü

Detaylı

Haksız Rekabetle Mücadele Kurulu

Haksız Rekabetle Mücadele Kurulu Haksız Rekabetle Mücadele Kurulu 7 HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU 211 RAPORU BAŞKAN IN SUNUŞU 211 Yılında meslek örgütümüz gerek mesleğimizin kurumsallaşması gerekse toplum ve ekonomik hayatta hak ettiği

Detaylı

HAKSIZ REKABET KURULU ÇALIŞMA RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU

HAKSIZ REKABET KURULU ÇALIŞMA RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU DÖNEMİ : 2014 İÇİNDEKİLER SUNUŞ 3 BAŞKANIN SUNUŞU 4 HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU NUN SUNUŞU

Detaylı

ISPARTA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU DÖNEMİ

ISPARTA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU DÖNEMİ 7.5. HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU ÇALIŞMA RAPORU ISPARTA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU 01.01.2016 31.12.2016 DÖNEMİ 2016 yılı içerisinde

Detaylı

ÇORUM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI YÖNETİM KURULU (01.01.2013 31.12.2013) DÖNEMİ FAALİYET RAPORU

ÇORUM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI YÖNETİM KURULU (01.01.2013 31.12.2013) DÖNEMİ FAALİYET RAPORU ÇORUM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI YÖNETİM KURULU (01.01.2013 31.12.2013) DÖNEMİ FAALİYET RAPORU 1. UZUN ZAMANDIR BEKLEDİĞİMİZ TESMER ÇORUM ŞUBESİ BÜNYESİNDE; ODAMIZ 3 MART 2013 TARİHİNDE YAPILACAK

Detaylı

İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS 2018 YILI Faaliyet Raporu

İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS 2018 YILI Faaliyet Raporu www.ismmmo.org.tr Faaliyet Raporu MISYONUMUZ VE VIZYONUMUZ ODA KURULLARI - Yönetim Kurulu - Denetleme Kurulu - Disiplin Kurulu - TESMER İstanbul Şubesi - Haksız Rekabetle Mücadele Kurulu - Mesleki Gelişmeleri

Detaylı

ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Yönetim Kurulu BAŞKAN S. İlker ÖZOKCU BAŞKAN YARDIMCISI Servet ONURLU SEKRETER Neşet ERTOY SAYMAN İlhan GÜLCÜ ÜYE Bekir KIR

Detaylı

YILLARI. Faaliyet Raporu 1 İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS

YILLARI. Faaliyet Raporu 1 İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS www.ismmmo.org.tr Faaliyet Raporu 1 İSMMMO Yayın No: 165 Grafik ve Uygulama: Alican SEZER Baskı ve Cilt TOR OFSET SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Akçaburgaz Mahallesi 116 Sokak No:2 Esenyurt / İSTANBUL

Detaylı

K u r u l R a p o r l a r ı

K u r u l R a p o r l a r ı Kurul Raporları Disiplin Kurulu Raporu Danışma Meclisi Raporu Haksız Rekabetle Mücadele Kurulu Raporu Yayır Kurulu Raporu Mesleki Gelişmeleri İzleme Kurulu Raporu Mesleki Uygulamaları Denetleme Kurulu

Detaylı

İştirak ve vergi ziyaı cezaları ile ilgili meslektaşların sorunları ve çözüm önerileri

İştirak ve vergi ziyaı cezaları ile ilgili meslektaşların sorunları ve çözüm önerileri ANTALYA S.M.M.M. ODASI EĞİTİM TAKVİMİ EKİM 2008 07.Ekim.2008-5510 Nolu Kanun Ve İlgili Yönetmelikler : Resul KURT ( SGK Başmüfettişi) Toplantı Yeri :Mustafa ÖZYÜREK Toplantı Salonu Toplantı Saati :10.00

Detaylı

ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI ODA ĐÇ YÖNETMELĐĞĐ

ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI ODA ĐÇ YÖNETMELĐĞĐ ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI ODA ĐÇ YÖNETMELĐĞĐ BĐRĐNCĐ BÖLÜM AMAÇ VE KAVRAMLAR Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası nın, Yönetim Kuruluna

Detaylı

BİRİNCİ KISIM Haksız Rekabet. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ KISIM Haksız Rekabet. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEKLERİNE İLİŞKİN HAKSIZ REKABET VE REKLAM YASAĞI YÖNETMELİĞİ (*) (21 Kasım 2007 tarih ve 26707 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.)

Detaylı

DİSİPLİN KURUL RAPORU DANIŞMA MECLİSİ RAPORU HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU RAPORU YAYIN KURULU RAPORU MESLEKİ GELİŞMELERİ İZLEME KURULU RAPORU

DİSİPLİN KURUL RAPORU DANIŞMA MECLİSİ RAPORU HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU RAPORU YAYIN KURULU RAPORU MESLEKİ GELİŞMELERİ İZLEME KURULU RAPORU 7KURUL RAPORLARI DİSİPLİN KURUL RAPORU DANIŞMA MECLİSİ RAPORU HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU RAPORU YAYIN KURULU RAPORU MESLEKİ GELİŞMELERİ İZLEME KURULU RAPORU KOMİTE RAPORLARI 11111 134 01 DİSİPLİN

Detaylı

BURDUR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

BURDUR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BURDUR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2015 YILI HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU 2 Dönemi : 2015 İÇİNDEKİLER SUNUŞ... 4 BAŞKANIN SUNUŞU... 5 HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU NUN

Detaylı

ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01.01.2011 31.12.2011 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU

ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01.01.2011 31.12.2011 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01.01.2011 31.12.2011 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Yönetim kurulumuz 2011 yılında da tüm kurulları ve üyeleri ile birlikte hareket ederek, uyumlu bir çalışmanın

Detaylı

ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ

ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ Amaç ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ VE KAVRAMLAR Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası nın, Yönetim Kuruluna

Detaylı

Faaliyet Raporu 01.01.2010-31.12.2010 Dönemi

Faaliyet Raporu 01.01.2010-31.12.2010 Dönemi Faaliyet Raporu 01.01.2010-31.12.2010 Dönemi Temel Eğitim ve Staj Merkezi (TESMER) Bursa ġubesi YÖNETĠM KURULU Şube Başkanı Şube Başkan Yrd. Şube Sekreteri Şube Saymanı Şube Üye Şube Üye Şube Üye : Mesut

Detaylı

MECBURİ MESLEK KARARLARININ UYGULANMASI İLE İLGİLİ SON DURUM GENELGE /2003

MECBURİ MESLEK KARARLARININ UYGULANMASI İLE İLGİLİ SON DURUM GENELGE /2003 MECBURİ MESLEK KARARLARININ UYGULANMASI İLE İLGİLİ SON DURUM GENELGE /2003 Ankara, 11.07.2003 Sayı : 2003/ Konu : YMM VE SMMM ODASI BAŞKANLIKLARI NA 3568 Sayılı Meslek yasamızın Birlik Genel Kurulunun

Detaylı

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinden :

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinden : YMM - Yeminli Mali Müşavirlik Sınavlarına İlişkin Duyuru 22 Ağustos 2007 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 26621 Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinden : YEMİNLİ

Detaylı

S. 3- MUHASEBE STANDARTLARI UYGULAMALARINDA

S. 3- MUHASEBE STANDARTLARI UYGULAMALARINDA 117 Sahibi: İzmir SMMMO adına Feyzullah TOPÇU Sorumlu: Yazı İşleri Müdürü Müfit YILDIRIM S. 3- MUHASEBE STANDARTLARI UYGULAMALARINDA GÜNCEL GELİŞMELER SEMİNERİ S. 4- MÜKELLEF HAKLARI VE USUL İNCELEMELERİ

Detaylı

03 Şubat 2009 tarihinde Meslek Odaları tanışma kokteyline katılınmış tanışma ve kaynaşmanın sağlanması amaçlanmıştır.

03 Şubat 2009 tarihinde Meslek Odaları tanışma kokteyline katılınmış tanışma ve kaynaşmanın sağlanması amaçlanmıştır. Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Alanya Đlçe Temsilciliği olarak 2009 yılında; 2008 yılında yapıcı eleştirilerine, yardımlarına ve desteklerine sık sık başvurduğumuz meslektaşlarımızın

Detaylı

Oda Eğitimleri İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS

Oda Eğitimleri İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS Oda Eğitimleri Elektronik Ticaret Uygulaması ve Vergilendirilmesi konusunda düzenlenen 1 seminere 864 meslek mensubu ve stajyerimiz katılmıştır. SGK, İş Hukuku ve İşkur Güncel Uygulama Ve Teşvikler konusunda

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat /113-1

Sirküler Rapor Mevzuat /113-1 Sirküler Rapor Mevzuat 25.05.2015/113-1 SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEKLERİNE İLİŞKİN HAKSIZ REKABET VE REKLAM YASAĞI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

AFYONKARAHİSAR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01.01.2012-31.12.2012 YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

AFYONKARAHİSAR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01.01.2012-31.12.2012 YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ AFYONKARAHİSAR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01.01.2012-31.12.2012 YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ Tarih : 27.01.2012 : Dönem Sonu İşlemleri Eğitmen : Vergi Müfettişi(Hesap Uzmanı) Nusret BULUT

Detaylı

ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2015 YILI FAALİYET RAPORU

ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2015 YILI FAALİYET RAPORU ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2015 YILI FAALİYET RAPORU Yönetim Kurulu BAŞKAN S. İlker ÖZOKCU BAŞKAN YARDIMCISI Servet ONURLU SEKRETER Neşet ERTOY SAYMAN İlhan GÜLCÜ ÜYE Bekir KIR

Detaylı

SM, SMMM ve YMM lere Sürekli Mesleki Geliştirme Eğitimi Usul ve Esasları. Erhan DEMİRHAN

SM, SMMM ve YMM lere Sürekli Mesleki Geliştirme Eğitimi Usul ve Esasları. Erhan DEMİRHAN SM, SMMM ve YMM lere Sürekli Mesleki Geliştirme Eğitimi Usul ve Esasları Erhan DEMİRHAN Sürekli Mesleki Geliştirme Eğitimi Yönetmeliği,23.06.2018 tarih ve 30457 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

S. 3 E-FATURA, E-DEFTER, E-ARŞİV, KAYIT SAKLAMA, ENTEGRASYON VE ARŞİVLEME ÇÖZÜM SEMİNERİ S. 4 İŞ SÖZLEŞMESİNİN FESHİ VE SONUÇLARI

S. 3 E-FATURA, E-DEFTER, E-ARŞİV, KAYIT SAKLAMA, ENTEGRASYON VE ARŞİVLEME ÇÖZÜM SEMİNERİ S. 4 İŞ SÖZLEŞMESİNİN FESHİ VE SONUÇLARI S. 3 E-FATURA, E-DEFTER, E-ARŞİV, KAYIT SAKLAMA, ENTEGRASYON VE ARŞİVLEME ÇÖZÜM SEMİNERİ S. 4 İŞ SÖZLEŞMESİNİN FESHİ VE SONUÇLARI S. 5 KAR DAĞITIMI VE VERGİLENDİRİLMESİ SEMİNERİ Sahibi: İzmir SMMMO adına

Detaylı

FAALİYETLERİMİZ 1-TOPLANTI SEMİNER EĞİTİM FAALİYETLERİ

FAALİYETLERİMİZ 1-TOPLANTI SEMİNER EĞİTİM FAALİYETLERİ Yönetim Kurulu olarak katılımcı yönetim anlayışımız gereği, yapacağımız çalışmaların geniş katılımlı olması amacıyla oluşturulan Disiplin Kurulu, Denetim Kurulu, Haksız Rekabet ve Etik Kurulu, ve Çalışma

Detaylı

7.BÖLÜM MUHASEBECİLİK VE MALİ MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNDE ÜCRETLENDİRME

7.BÖLÜM MUHASEBECİLİK VE MALİ MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNDE ÜCRETLENDİRME 7.BÖLÜM MUHASEBECİLİK VE MALİ MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNDE ÜCRETLENDİRME 93 94 7.Bölüm Muhasebecilik ve Mali Müşavirlik Hizmetlerinde Ücretlendirme 7. MUHASEBECİLİK VE MALİ MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNDE ÜCRETLENDİRME

Detaylı

EDİRNE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2010 YILI FAALİYET RAPORU

EDİRNE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2010 YILI FAALİYET RAPORU 23/05/2010 tarihinde Odamızın 20. Olağan Seçimli Genel Kurulu na göre; oluşturulan Yönetim Kurulumuz, 26/05/2010 tarihinde görev dağılımı yaparak, Enver ÇEVİK Başkan, Nuri ÖZKAN Başkan Yardımcısı, Metin

Detaylı

Oda Faaliyetleri 2012 YILI. Faaliyet Raporu

Oda Faaliyetleri 2012 YILI. Faaliyet Raporu 2012 TESMER İstanbul Şubesi Eğitim Birimleri TESMER İstanbul Şubesi Eğitimler TTK, TFRS ve Denetim Eğitimleri İSMMMO Akademi Üye ve Stajyer Bilgileri Danışma Birimi Bilgiye Erişim Merkezi Hukuk Birimi

Detaylı

DİSİPLİN KURULU RAPORU

DİSİPLİN KURULU RAPORU 2014 YILI FAALİYET RAPORU DİSİPLİN KURULU RAPORU 135 DİSİPLİN KURULU FAALİYET RAPORU İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası nın 22. Olağan genel kurulunda Disiplin Kuruluna seçilerek, göreve

Detaylı

ORDU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

ORDU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ORDU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 1 Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır BAŞ, Disiplin Kurulu Başkanı Murat BAŞARAN SAĞRA, Haksız Rekabet Kurulu Başkanı Sayit GÜLTEPE, Etik Kurulu Başkanı

Detaylı

3. SALON - PARALEL OTURUM VI

3. SALON - PARALEL OTURUM VI 3. SALON - PARALEL OTURUM VI Türk Denetim Uygulamalar n n Özel Konular Oturum Baflkan Musa P fik N / TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Osman D NÇBAfi / Güney Ba ms z Denetim ve SMMM A.fi. Denetimde Haks z Rekabet

Detaylı

ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI TEMEL EĞĐTĐM VE STAJ MERKEZĐ ANTALYA ŞUBESĐ ÇALIŞMA RAPORU

ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI TEMEL EĞĐTĐM VE STAJ MERKEZĐ ANTALYA ŞUBESĐ ÇALIŞMA RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI TEMEL EĞĐTĐM VE STAJ MERKEZĐ ANTALYA ŞUBESĐ ÇALIŞMA RAPORU Meslek mensuplarımız ve meslek mensubu adaylarımızın eğitimi amacını taşıyan Temel Eğitim ve

Detaylı

BİLECİK SMMM ODASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

BİLECİK SMMM ODASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU BİLECİK SMMM ODASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU 07/01/2014 Salı Yönetim Kurulu Toplantımızı Osmaneli İlçesinde yaptık, Yönetim Kurulu Toplantısı sonrasında Osmaneli ndeki meslektaşlar ile bir araya gelip

Detaylı

TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ İLE TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ ŞUBELERİNİN

TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ İLE TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ ŞUBELERİNİN Amaç ve Kapsam TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ İLE TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ ŞUBELERİNİN KURULUŞ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDAKİ

Detaylı

TEMEL EĞİTİM STAJYER ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ ANTALYA ŞUBESİ ÇALIŞMA RAPORU

TEMEL EĞİTİM STAJYER ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ ANTALYA ŞUBESİ ÇALIŞMA RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ ANTALYA ŞUBESİ 01.01.2017 31.12.2017 ÇALIŞMA RAPORU Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları

Detaylı

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEKLERİNE İLİŞKİN HAKSIZ REKABET VE REKLAM YASAĞI YÖNETMELİĞİ

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEKLERİNE İLİŞKİN HAKSIZ REKABET VE REKLAM YASAĞI YÖNETMELİĞİ SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEKLERİNE İLİŞKİN HAKSIZ REKABET VE REKLAM YASAĞI YÖNETMELİĞİ Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ.TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ.TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ.TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MADDE 1- DAYANAK Topluluğu İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğrenci Toplulukları Yönergesi doğrultusunda kurulur ve faaliyette bulunur. MADDE 2- TOPLULUĞUN

Detaylı

2015 YILI STAJYER KOMITE RAPORLARI FAALİYET RAPORU

2015 YILI STAJYER KOMITE RAPORLARI FAALİYET RAPORU STAJYER ILETIŞIM KOMITESI KOMITE RAPORLARI GÖREVİ BAŞKAN BAŞKAN YARDIMCISI BAŞKAN YARDIMCISI BAŞKAN YARDIMCISI ADI SOYADI MUHARREM KÜÇÜKELÇİ SELVİ YEŞİLYURT CEM TARIK BİRSEN NURULLAH ASLANER YALÇIN SÜTÜTEMİZ

Detaylı

VERGİ İNCELEMELERİNDE MÜKELLEF HAKLARI

VERGİ İNCELEMELERİNDE MÜKELLEF HAKLARI VERGİ İNCELEMELERİNDE MÜKELLEF HAKLARI Nevzat PAMUKÇU Serbest Muhasebeci Mali Müşavir TESMER İstanbul Şubesi Başkan Yardımcısı İstanbul, 06 Ekim 2015 12 Ekim 2015 1 1. Vergi Ödevi : T.C. Anayasası nın

Detaylı

MESLEK HUKUKU ÇIKMIŞ SORULAR 02.11.2013

MESLEK HUKUKU ÇIKMIŞ SORULAR 02.11.2013 Meslek Hukuku Çıkmış Sorular MESLEK HUKUKU ÇIKMIŞ SORULAR 02.11.2013 71. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirlerin Mesleki Faaliyetlerinde Uyacakları Etik İlkeler Hakkında Yönetmelik

Detaylı

03 MART 2015 Yönetim Kurulumuz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hüseyin SÖZLÜ yü ziyaret etti.

03 MART 2015 Yönetim Kurulumuz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hüseyin SÖZLÜ yü ziyaret etti. 03 MART 2015 CHP Adana İl Başkanlığı görevine atanan Oda Eski Başkanımız Sayın Ecz. Burhanettin BULUT ve CHP Adana İl Yönetimi, Odamızı ziyaret etti. Yapılan ziyarette; yaklaşan genel seçimlerle ilgili

Detaylı

Seminerin açılışı konuşmasından,samsun Oda Başkanı Hayrul Kayar; Şehrimizde misafir oda başkanlarımız demeyeceğim çünkü coğrafi bölgenin getirdiği

Seminerin açılışı konuşmasından,samsun Oda Başkanı Hayrul Kayar; Şehrimizde misafir oda başkanlarımız demeyeceğim çünkü coğrafi bölgenin getirdiği Oda Başkanımız Bahadır BAŞ, Samsun SMMM Odası nda Düzenlenen Vergi Mevzuatındaki Güncel Gelişmeler ve Vergi İncelemelerinde Yeni Dönem Seminerine Katıldı. 11 Ocak 2018 Perşembe Günü Samsun SMMM Odasında

Detaylı

BODRUM SERBEST MUHASEBECĠ MALĠ MÜġAVĠRLER ODASI 01.01.2015 31.12.2015 DÖNEM FAALĠYET RAPORU

BODRUM SERBEST MUHASEBECĠ MALĠ MÜġAVĠRLER ODASI 01.01.2015 31.12.2015 DÖNEM FAALĠYET RAPORU BODRUM SERBEST MUHASEBECĠ MALĠ MÜġAVĠRLER ODASI 01.01.2015 31.12.2015 DÖNEM FAALĠYET RAPORU Yönetim Kurulumuz 2015 yılında da tüm kurulları ve üyeleri ile birlikte hareket ederek, Ġyi ve uyumlu bir çalıģmanın

Detaylı

Disiplin Kurulu Raporu

Disiplin Kurulu Raporu Disiplin Kurulu Raporu - Meslek mensuplarının haklarını korumak adına, yapılan tespitler ve gerek üyelerden gerekse kamu kurumlarından gelen şikayetler doğrultusunda haksız rekabeti önlemek, meslek yasasına

Detaylı

68. BAŞKANLAR KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ

68. BAŞKANLAR KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ . 68. BAŞKANLAR KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ 68 inci Başkanlar Kurulu Toplantısı Sonuç Bildirisi 68 inci Başkanlar Kurulu Toplantısı 26 Kasım 2012 tarihinde TÜRMOB Kurulları ve Oda Başkanları nın katılımı ile

Detaylı

2014 YILI FAALİYET RAPORU 2014 YILI FAALİYET RAPORU ODA EĞİTİMLERİ

2014 YILI FAALİYET RAPORU 2014 YILI FAALİYET RAPORU ODA EĞİTİMLERİ 2014 YILI FAALİYET RAPORU ODA EĞİTİMLERİ Oda Eğitimleri Oda Faaliyetleri 41 LER 2014 YILINDA; E-Devlet projesinin müşterilerimize ve muhasebe mesleğine etkileri ve Yeniden yapılanma süreci konusunda düzenlenen

Detaylı

VAN SMMM ODASI 31.12.2012 TARİHİ İTİBARİYLE ÜYE SAYISI

VAN SMMM ODASI 31.12.2012 TARİHİ İTİBARİYLE ÜYE SAYISI Meslek camiası olarak mesleki anlamda oldukça hareketli, birçok belirsizliğin yaşandığı mesleki beklentilerin zirvede olduğu bir yılı geride bıraktık. 6762 sayılı Türk Ticaret Kanunu ülkemizde yaklaşık

Detaylı

BURDUR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 01.01.2012-31.12.2012 DÖNEMİ

BURDUR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 01.01.2012-31.12.2012 DÖNEMİ BURDUR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 01.01.2012-31.12.2012 DÖNEMİ GİRİŞ Odamız Yönetim Kurulu olarak her dönemde olduğu gibi bu dönemde de, dönem içinde yaptığımız

Detaylı

SM 50 SMMM 43 SM 32 SMMM 22. Bay 46 Bayan 4 Bay 39 Bayan 4 Bay 28 Bayan 4 Bay 20 Bayan 2 7.3.2 Stajyer

SM 50 SMMM 43 SM 32 SMMM 22. Bay 46 Bayan 4 Bay 39 Bayan 4 Bay 28 Bayan 4 Bay 20 Bayan 2 7.3.2 Stajyer 1.3 Odanın Misyonu ve Vizyonu Misyonumuz : Meslek mensupları arasında birlik ve beraberliği sağlamaktır Vizyonumuz: Mesleği şehrimizde en iyi şekilde temsil etmektir. 1.4. Temel Bilgiler 1.4.1. Yönetim

Detaylı

T.C. TALAS BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. TALAS BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu Yönetmelik in amacı İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir. (2) Bu Yönetmelik,

Detaylı

BACADER e-bülten HAZİRAN 2015

BACADER e-bülten HAZİRAN 2015 BACADER e-bülten HAZİRAN 2015 DTK DERGİSİ HAZİRAN AYI SAYISINDA YAYINLANAN YAZILARIMIZ.. DTK Dergisi Haziran sayısının BACADER DEN köşesinde İSİB ÇALIŞTAYI VE SODEX ANKARA FUARI İZLENİMLERİ konulu yazımız

Detaylı

2016/1.DÖNEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI DENETİM, RAPORLAMA VE MESLEK HUKUKU 23 Mart 2016-Çarşamba 18:00

2016/1.DÖNEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI DENETİM, RAPORLAMA VE MESLEK HUKUKU 23 Mart 2016-Çarşamba 18:00 2016/1.DÖNEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI DENETİM, RAPORLAMA VE MESLEK HUKUKU 23 Mart 2016-Çarşamba 18:00 SORULAR SORU 1- YMM lerin mesleklerini icra ederken karşı karşıya kaldıkları mesleki sorumlulukların

Detaylı

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ SİRKÜLER RAPOR MEVZUAT

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ SİRKÜLER RAPOR MEVZUAT Sirküler Rapor 28.10.2013/189-1 VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ İLE TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ ŞUBELERİNİN KURULUŞ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDAKİ YÖNERGE YAYIMLANDI ÖZET

Detaylı

(26 Temmuz 2014 Tarih ve Sayılı Resmi Gazete ile 8. ve 22. Maddelerde düzenlemeler yapılmıştır.)

(26 Temmuz 2014 Tarih ve Sayılı Resmi Gazete ile 8. ve 22. Maddelerde düzenlemeler yapılmıştır.) 26 Ekim 2013 Tarih ve 28803 sayılı Resmi Gazete (26 Temmuz 2014 Tarih ve 29072 Sayılı Resmi Gazete ile 8. ve 22. Maddelerde düzenlemeler yapılmıştır.) TÜRMOB Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2015 Yılı İçinde Gerçekleşen Faaliyetlerden fotoğraflar 74 Slayt 16.01.2015 Saadet Partisi Yetkililerinden Odamıza

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN GÜNDEM -Orhangazi Vizyon Çalıştayı Sonuç sunumlarının yer aldığı toplantının ikinci bölümünü gerçekleştirdik -Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Kapsamında Gemlik

Detaylı

E- BÜLTEN. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi. Tarım Öğretiminin Başlangıcı nın 170. Yıldönümü Kutlandı

E- BÜLTEN. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi. Tarım Öğretiminin Başlangıcı nın 170. Yıldönümü Kutlandı E- BÜLTEN Sayı: 01 Ocak 2016 Telefon : 0224 4534741 Fax : 0224 4534500 E-Mail : bursagmo@gmail.com TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi Bursa Şube Yönetim Kurulu,

Detaylı

Geçmiş yıllardan Nisbi Aidat Alacakları 270.000,00 TOPLAM 1.006.340,00

Geçmiş yıllardan Nisbi Aidat Alacakları 270.000,00 TOPLAM 1.006.340,00 AİDAT GELİRLERİ EK-1 GİRİŞ AİDATI GELİRLERİ 11.840,00 Memur maaş taban aylığı katsayısı x 300: 296,00 5.920,00 Bina Katkı Payı (Giriş aidatı tutarında): 296,00 5.920,00 MAKTU YILLIK AİDAT GELİRLERİ 454.000,00

Detaylı

T Ü Z Ü Ğ Ü. www. i s t a n b u l c d m b. o r g

T Ü Z Ü Ğ Ü. www. i s t a n b u l c d m b. o r g www. i s t a n b u l c d m b. o r g www. i s t a n b u l c d m b. o r g G R U P G E N E L K U R U L U KARAR ORGA NI YÜR ÜTME KURULU ÜYE DE ĞE RL EN DİRM E KO Mİ TES İ İLÇE M ECLİS İ İLÇ E S E K R E T

Detaylı

Yürürlük MADDE 2 (1) Bu Tarife 1/1/2017 tarihinde yürürlüğe girer.

Yürürlük MADDE 2 (1) Bu Tarife 1/1/2017 tarihinde yürürlüğe girer. 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 TEBLİĞ Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: 2017 YILI SERBEST MUHASEBECİLİK, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ASGARİ

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2014 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Oda Faaliyetlerimiz 69 Slayt 31.01.2014 AB Slovenia Projesi Denetimi 03.01.2014 Belediye Başkan Adayı Kazım

Detaylı

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1- (1)

Detaylı

GEDİZ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

GEDİZ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ GEDİZ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Merkezimiz, 2010 yılında, GEDİZ ÜNİVERSİTESİ nin sürekli eğitim programlarını düzenlemek ve bu yolla Üniversitemizin kamu, özel sektör ve

Detaylı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği PERSONEL MÜDÜRLÜĞÜ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği PERSONEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL MÜDÜRLÜĞÜ Ankara, 14 Kasım 2013 PERSONEL BİRİMLERİ TÜM ÇALIŞANLARIN; İşe alınmaları, İstihdamı, sözleşmelerinin tanzimi ve uygulanması, Atama, yükselme ve diğer özlük hakları, Sosyal haklar ve

Detaylı

MUHASEBE DENETİMİ ÖĞR.GÖR. YAKUP SÖYLEMEZ

MUHASEBE DENETİMİ ÖĞR.GÖR. YAKUP SÖYLEMEZ MUHASEBE DENETİMİ ÖĞR.GÖR. YAKUP SÖYLEMEZ MUHASEBE DENETİMİNİN TANIMI Bir ekonomik birime veyahut döneme ait bilgilerin önceden belirlenmiş ölçütlere olan uygunluk derecesini araştırmak ve bu konuda bir

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry NİSAN 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II- İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 MART / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

S. 8 İLÇE ZİYARETLERİ

S. 8 İLÇE ZİYARETLERİ S. 3 E-TEBLİGAT Sahibi: İzmir SMMMO adına Feyzullah TOPÇU Sorumlu: Yazı İşleri Müdürü Müfit YILDIRIM Yayın Kurulu: Aslı TENGİZ Lütfi DEMİR Hatice ÖZTEKİN Fatma KİRKİT Yakup SÖNMEZ S. 4 E-FATURA, E-DEFTER,

Detaylı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Mart 2017 İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ Seydikemer Bölgesinde Balıkçılık Faaliyetinde Bulunan Firmalar Ziyaret Edildi Fethiye ve Seydikemer Meslek Kuruluşları

Detaylı

1 Haziran 2016 Hayat Hastanesi Halkla İlişkiler Müdürü Mihriban Ürkmez sağlık hizmetleriyle ilgili Başkanımız Ecz. İ.Yalın Ökmen ile görüştü.

1 Haziran 2016 Hayat Hastanesi Halkla İlişkiler Müdürü Mihriban Ürkmez sağlık hizmetleriyle ilgili Başkanımız Ecz. İ.Yalın Ökmen ile görüştü. ÇALIŞMA RAPORU HAZİRAN 2016 1 Haziran 2016 Hayat Hastanesi Halkla İlişkiler Müdürü Mihriban Ürkmez sağlık hizmetleriyle ilgili Başkanımız Ecz. İ.Yalın Ökmen ile görüştü. 2 Haziran 2016 Digiturk ile ortaklaşa

Detaylı

DENİZLİ ŞUBE. 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği

DENİZLİ ŞUBE. 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği DENİZLİ ŞUBE 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği Bölümü ve şubemizce üniversitede Mermer Sektöründe Jeoloji Mühendisinin

Detaylı

Yönetim Kurulumuz Diş Hekimleri Oda Başkanlığına seçilen Dt.Fatih GÜLER i ve Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulunu ziyaret etti.

Yönetim Kurulumuz Diş Hekimleri Oda Başkanlığına seçilen Dt.Fatih GÜLER i ve Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulunu ziyaret etti. 2 ŞUBAT 2015 Yönetim Kurulumuz, Adana Valimiz Sayın Mustafa BÜYÜK ü ziyaret etti.ziyarette; son günlerde nöbetçi eczanelerimizde yaşanan soygun olayları hakkında Sayın Valimize bilgi verilerek, gerek eczanelerde

Detaylı

TESMER İstanbul Şubesi Kurslar ve Yayınlar

TESMER İstanbul Şubesi Kurslar ve Yayınlar TESMER İstanbul Şubesi Kurslar ve Yayınlar YMM Sınavı hazırlık kursumuza yılında açılan 3 gruba 115 meslek mensubu katılmıştır. SMMM yeterlilik sınavı hazırlık kursumuza yılında açılan 24 gruba 611 stajyer

Detaylı