Tıbbi Sarf Malzemelerin Sınıflandırılması Medikal Depo Sınıflandırma Çalışmaları Diş Hekimi Suna OK Danışman

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Tıbbi Sarf Malzemelerin Sınıflandırılması Medikal Depo Sınıflandırma Çalışmaları Diş Hekimi Suna OK Danışman"

Transkript

1 Tıbbi Sarf Malzemelerin Sınıflandırılması Medikal Depo Sınıflandırma Çalışmaları Diş Hekimi Suna OK Danışman

2 Tıbbi Sarf Malzemeler

3 Tıbbi Sarf Malzemeler Sağlık Bakanlığı onaylı ürün sayısı (optik ürünler hariç)

4 Veri girişi, Tıbbi Sarfların Etkin Finansal Yönetimi Sağlık Bilgi Sistemlerinde; Verilerin çağırılması, Veri analizi, Verilerin paylaşılması için... Kontrollü Tıbbi Terminoloji Sistemleri kullanılması bir zorunluluktur...

5 Tıbbi Sarfların Etkin Finansal Yönetimi Yeni Tıbbi Sarf Sınıflandırma Listesi ile; Satın Alma İhtiyaç Tespit Sistemi Stok Yönetimi Kurumlar Arası Devir Fiyat Analizi Maliyet-Etkinlik Analizleri daha etkin yapılabilecektir. Aynı amaç için kullanılan, aynı özelliklere sahip ürünlerin tek bir tanım altında toplanması amaçlanmıştır.

6 Tıbbi Sarfların Etkin Finansal Yönetimi Fiyat analizi yaparken UBB barkodları farklı olsa dahi; Aynı amaç için üretilmiş, aynı etkiye sahip ürünleri bir arada değerlendirebilme amacına uygun bir uluslararası sınıflandırma sistemi?

7 Tıbbi Sarfların Etkin Finansal Yönetimi The United Nations Standard Products and Services Code (UNSPSC) Birleşmiş Milletler Standart Ürün ve Hizmet Kodları küresel tüm sektörlere açık bir sınıflamadır. İlaç ve tıbbi cihaz dışında diğer sektörleri de ilgilendiren kodlar içermektedir. ( den fazla sınıf) UNSPSC sınıflama sistemi hiyerarşik bir sınıflama sistemi olup 58 ana daldan oluşmaktadır. Global Medical Device Nomenclature (GMDN) Avrupa Birliği tarafından geliştirilmiş bir isimlendirme sistemidir. Benzer tıbbi ürünleri (ilaçlar hariç) ortak isimler altında toplamaktadır. Aynı GMDN ismine sahip iki ürünün birbirinin tam olarak aynı olması gerekli değildir. GMDN kodları ağaç yapısına sahip değildir. Kod sayıları randomize olarak verilen düz bir yapıya sahiptir. Universal Medical Device Nomenclature System (ECRI-UMDNS) ECRI, kar amaçlı olmayan, WHO iş birliği merkezlerinden olan bir organizasyondur. Tıbbi cihazlar için yaklaşık standart ismi içerir. Sayısal, 5 haneli kod yapısı vardır. Uzmanlık temelli bir sınıflama içerir.

8 Tıbbi Sarf Malzemelerin Sınıflandırma Çalışmaları Kasım 2012 Antalya EŞLEŞTİRME ÇALIŞTAYI 315 Sağlık Tesisi, 350 Katılımcı

9 Tıbbi Sarf Malzemelerin Sınıflandırma Çalışmaları Tüketim Malzemesi Niteliğindeki Tıbbi Sarf Malzemelerin Sınıflandırılması çalışması tamamlanmış ve 1.versiyon olarak tarihi itibariyle yayınlanmıştır. Kurumlarımızdan gelen malzeme eşleştirme talepleri ile liste güncellenmeye devam etmiştir.

10 Tıbbi Sarf Malzemelerin Sınıflandırma Metodolojisi Klinik Branşı: Hastanelerde tıbbi sarfların kullanıldığı ana birimler Kullanım Yeri: Sarfın Klinik Branş çatısı altında kullanıldığı tıbbi müdahale Kullanım Amacı: Sarfın tıbbi müdahale sırasındaki işlevi Malzeme Cinsi: İşlev sırasında kullanılan ürün Sınıflandırma Tanımı: Malzemenin belirleyici özelliklerini içeren isim (örn. en-boy, çap, ilaç kaplı gibi)

11 Tıbbi Sarf Malzemelerin Sınıflandırma Metodolojisi Tıbbi sarfların sınıflandırılmasında klinik kullanım mantığı göz önünde bulundurulmuştur. Bir tıbbi sarf cerrahi alanda 4 alandan fazla branş tarafından kullanılıyorsa Ameliyathane Sarfı olarak tanımlanmıştır. Bir tıbbi sarf klinik kullanımda 4 alandan fazla branş tarafından kullanılıyorsa Basit Sarf olarak tanımlanmıştır. Spesifik kullanılan malzemeler kendi branşları altında yer almıştır.

12 Tıbbi Sarf Malzemelerin Sınıflandırma Metodolojisi Çalışmada 25 adet Klinik Branş tanımlanmıştır. Çalışmada 321 çeşit Kullanım Yeri tanımlanmıştır. Çalışmada 411 çeşit Kullanım Amacı yer almaktadır. Çalışmada 870 adet Malzeme Cinsi tanımlanmıştır. Çalışmada adet Malzeme Adı tanımlanmıştır.

13 Tıbbi Sarf Malzemelerin Sınıflandırma Metodolojisi KLİNİK BRANŞ KULLANIM YERİ KULLANIM AMACI MALZEME CİNSİ SINIFLANDIRMA TANIMI KALP VE DAMAR CERRAHİSİ VASKÜLER CERRAHİ VASKÜLER ONARIM ABDOMİNAL VASKÜLER GREFT POLYESTER KAPLAMALI ABDOMİNAL GREFT, DÖRT DALLI 20MM KARDİYOLOJİ ELEKTROFİZYOLOJİ ARİTMİ TANI VE TEDAVİSİ ABLASYON ÜRÜNLERİ ABLASYON KATETER TEKLİ EĞİK-S BEYİN VE SİNİR CERRAHİSİ DURA YARALANMASI YAPIŞIKLIK ÖNLEME ADEZYON BARİYER ADEZYON ÖNLEYİCİ BARİYER ÇİFT YÜZLÜ 10 (±1 )X15 (±1)CM ANESTEZİYOLOJİ VE REANİMASYON HAVA YOLU SOLUNUM AİRWAY ORAL AİRWAY NO 00 AMELİYATHANE CERRAHİ ASPİRASYON ASPİRASYON SETİ AMELİYATHANE CERRAHİ KORUNMA ELDİVEN ASPİRASYON SETİ YANKAUER VAKUM KONTROLLÜ CERRAHİ ELDİVEN STERİL LATEKS PUDRASIZ NO:7,5

14 Tıbbi Sarf Malzemelerin Sınıflandırma Çalışması Tıbbi Sarf Malzeme Sınıflandırma Listesi 15 Ocak 2014 tarihinden itibaren MKYS sisteminde yer alacaktır. Bu tarihten itibaren Malzeme Girişlerinde Yeni Tıbbi Sınıflandırma Tanımı kullanılması zorunludur.

15 Yeni Malzeme Girişi Yapılan Tıbbi Sarf Malzemelerin Kaydı 15 Ocak 2014 tarihi itibariyle MKYS Malzeme Girişi kısmında; Taşınır kodu alt detay bilgisinin sisteme girilmesi zorunlu olmayacak, hesap verilebilirlik açısından sadece 2. Düzey Detay Kodu bilgisi ile sisteme veri gönderilmesi yeterli olacaktır. Malzeme Girişi Modülü seçilir. UBB Barkod bilgisi girişi yapıldıktan sonra, Malzeme Açıklama kısmına manuel veri girişi yapılamayacak, web servis aracılığıyla UBB Etiket Adı bilgisi ekrana otomatik olarak gelecektir.

16 Yeni Malzeme Girişi Yapılan Tıbbi Sarf Malzemelerin Kaydı Depo Türü seçilir. İlaç Depo Tıbbi Sarf Depo Cerrahi Alet Depo Laboratuvar Depo Biyomedikal Tüketim Depo ve Biyomedikal Demirbaş Depo Ayniyat Tüketim Depo ve Ayniyat Demirbaş Depo 5 şekilde arama yapılabilecek ekran açılır. Arama sonucu doğru tanım listeden bulunur, seçilir. Sınıflandırma Tanımlarının, malzeme girişi sırasında seçilmesi zorunludur.

17 Yeni Malzeme Girişi Yapılan Tıbbi Sarf Malzemelerin Kaydı Hastane Bilgi Yönetimi Sistemi (HBYS) Firmaları entegrasyon ile Sınıflandırma Kodu ve Sınıflandırma Tanımını seçilmemiş herhangi bir malzemenin giriş kaydını, MKYS ye aktaramayacaktır. MKYS-HBYS web servisleri malzeme girişleri ve çıkışları kapsamında güncellenecektir. Sadece geçen yıldan devir olan malzemelerin çıkış hareketlerinde Sınıflandırma Tanımı bulunması zorunluluğu aranmayacaktır.

18 Yeni Malzeme Girişi Yapılan Tıbbi Sarf Malzemelerin Kaydı

19 Yeni Malzeme Girişi Yapılan Tıbbi Sarf Malzemelerin Kaydı Listede uygun Sınıflandırma Tanımı bulunamayan ürünler için adresine aynı formatta talep yapılacaktır.

20 Yeni Malzeme Girişi Yapılan Tıbbi Sarf Malzemelerin Kaydı YENİ MALZEME GİRİŞİ SINIFLANDIRMA TANIMI TALEP FORMU UBB BARKODU KLİNİK BRANŞI KULLANILDIĞI YER KULLANIM AMACI MALZEME CİNSİ BEYİN VE SİNİR CERRAHİSİ KRANİYAL - SPİNAL İRRİGASYON HORTUM SETİ BASİT SARF TEDAVİ ENJEKSİYON ENJEKTÖR UCU

21 Cerrahi Alet Sınıflandırma Çalışması Vergi Usul Kanunu Madde 313 e göre 2014 yılı için KDV dahil 780 TL yi geçen,hasta başı tüketim çıkışı yapılmayan, zimmete verilen ve amortismana tabi olan demirbaş niteliğindeki cerrahi el aletlerinin sınıflandırma çalışması da devam etmektedir.

22 Cerrahi Alet Sınıflandırma Çalışması Malzeme Giriş Modülü Depo Türü seçilir. İlaç Depo Tıbbi Sarf Depo Cerrahi Alet Depo Laboratuvar Depo Biyomedikal Tüketim Depo ve Biyomedikal Demirbaş Depo Ayniyat Tüketim Depo ve Ayniyat Demirbaş Depo

23 Cerrahi Alet Sınıflandırma Çalışması Malzeme Tanımı seçim ekranında, Cerrahi Alet Sınıflandırma Listesi gelir. MKYS de Aynı malzeme tanımının Cerrahi Alet Sınıflandırma kodu ve Cerrahi Alet Sınıflandırma kodu gelir. TKKY uygun kod ile malzeme kaydı yapar. TKKY bu seçimi yaparken VUK Madde 313 e göre 2014 yılı için belirlenen parasal limit, hasta başı tüketim çıkışı yapılma, zimmete verilme ve amortismana tabi olma gibi kriterlere göre cerrahi el aletlerinin hangi koda kaydedileceğine karar verir.

24 Hedeflenen Çalışmalar Listelerin Daire Başkanlığımız tarafından yürütülmekte olan ve MKYS üzerinde kurulacak İhtiyaç Tespit Sistemi kapsamında kullanılması, Genel Sekreterliklerimiz ve Bağlı Sağlık Tesislerince satın alma taleplerinin bu sistem üzerinden oluşturulması. Yaklaşık maliyetlerin bu sınıflandırma tanımlarına göre oluşturulması. Tüm malzeme cinslerini kapsayan Tıbbi Malzeme Eğitim Kılavuzu hazırlanması.

25 Teşekkürler... Diş Hek.Suna OK Tıbbi Sarf Danışmanı Stok Analiz ve Kontrol Daire Başkanlığı Stok Yönetim Birimi tanim.medikal@saglik.gov.tr tkhk.tibbicihaz@saglik.gov.tr

İlaç ve Tıbbi Cihaz MKYS Sınıflandırma ve Stok Yönetimi Uygulamaları. Diş Hekimi Suna OK Stok Yönetim Birimi Sorumlusu

İlaç ve Tıbbi Cihaz MKYS Sınıflandırma ve Stok Yönetimi Uygulamaları. Diş Hekimi Suna OK Stok Yönetim Birimi Sorumlusu İlaç ve Tıbbi Cihaz MKYS Sınıflandırma ve Stok Yönetimi Uygulamaları Diş Hekimi Suna OK Stok Yönetim Birimi Sorumlusu Sunum İçeriği Organizasyon Yapımız Stok Yönetimi ile İlgili Kavramlar Stok Yönetim

Detaylı

STOK YÖNETİM BİRİMİ FAALİYETLERİ. Diş Hekimi Suna OK Birim Sorumlusu

STOK YÖNETİM BİRİMİ FAALİYETLERİ. Diş Hekimi Suna OK Birim Sorumlusu STOK YÖNETİM BİRİMİ FAALİYETLERİ Diş Hekimi Suna OK Birim Sorumlusu SUNUM İÇERİĞİ Medikal Depo Malzeme Sınıflandırma İş Zekası KDS Yeni Raporlar Stok Yönetimi ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar

Detaylı

İş Zekası / Fiyat Sorgulama İşlemleri Kullanım Kılavuzu

İş Zekası / Fiyat Sorgulama İşlemleri Kullanım Kılavuzu 2014 İş Zekası / Fiyat Sorgulama İşlemleri Kullanım Kılavuzu Stok Takip ve Analiz Daire Başkanlığı Stok Yönetim Birimi Hazırlayan: Ecz. Filiz DİNÇSAY GÖBEL İçindekiler KULLANICI GİRİŞ SAYFASI... 3 ANA

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı DAĞITIM YERLERİNE

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı DAĞITIM YERLERİNE T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı Sayı : 80981279-947.01 Konu : Tıbbi Cihazların MKYS Malzeme Girişleri Hk. DAĞITIM YERLERİNE İlgi : a) 15.05.2014

Detaylı

KLİNİK MÜHENDİSLİK YÖNETİM BİRİMİ FAALİYETLERİ. BMM. Bilal BECEREN Birim Sorumlusu

KLİNİK MÜHENDİSLİK YÖNETİM BİRİMİ FAALİYETLERİ. BMM. Bilal BECEREN Birim Sorumlusu KLİNİK MÜHENDİSLİK YÖNETİM BİRİMİ FAALİYETLERİ BMM. Bilal BECEREN Birim Sorumlusu SUNUM İÇERİĞİ Biyomedikal Sınıflandırma ve Malzeme Tanımlama Bilgi Sistemlerinde Yenilikler Biyomedikal Depo ile Klinik

Detaylı

Performans Takip Formu Kullanım Kılavuzu

Performans Takip Formu Kullanım Kılavuzu 2014 Performans Takip Formu Kullanım Kılavuzu Stok Takipve Analiz Daire Başkanlığı Stok Yönetim Birimi Hazırlayan: Ecz. Filiz DİNÇSAY GÖBEL İçindekiler KULLANICI GİRİŞ SAYFASI... 4 ANA SAYFA EKRANI.....5

Detaylı

MKYS/KARAR DESTEK SİSTEMLERİ-İŞ ZEKASI MODÜLÜ ANALİZİ. Seyide ATAK

MKYS/KARAR DESTEK SİSTEMLERİ-İŞ ZEKASI MODÜLÜ ANALİZİ. Seyide ATAK MKYS/KARAR DESTEK SİSTEMLERİ-İŞ ZEKASI MODÜLÜ ANALİZİ Seyide ATAK MKYS (MALZEME KAYNAKLARI YÖNETİM SİSTEMİ) KDS (KARAR DESTEK SİSTEMLERİ İŞ ZEKASI) MODÜLÜ KDS (KARAR DESTEK SİSTEMLERİ İŞ ZEKASI) MODÜLÜ

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GENEL SAĞLIK İGORTASI Genel Müdürlüğü Tıbbi Malzeme Daire Başkanlığı Op. Dr. Mustafa ÖZTÜRK Tıbbi Malzeme Daire Başkanı Ortez ve protezler Tıbbî araç ve gereçler Kişi kullanımına

Detaylı

MKYS/İş Zekası-Karar Destek Sistemi Analiz Kılavuzu

MKYS/İş Zekası-Karar Destek Sistemi Analiz Kılavuzu 2014 MKYS/İş Zekası-Karar Destek Sistemi Analiz Kılavuzu Stok Takip ve Analiz Daire Başkanlığı Stok Yönetim Birimi Hazırlayan: Ecz. Neşe KAYA İÇİNDEKİLER: İçindekiler Tablosu ŞEKİLLER... 2 KULLANICI GİRİŞ

Detaylı

STOK TAKİP VE ANALİZ DAİRE BAŞKANLIĞI BMM.Bilal BECEREN Klinik Mühendislik Yönetim Birimi Birim Sorumlusu

STOK TAKİP VE ANALİZ DAİRE BAŞKANLIĞI BMM.Bilal BECEREN Klinik Mühendislik Yönetim Birimi Birim Sorumlusu STOK TAKİP VE ANALİZ DAİRE BAŞKANLIĞI BMM.Bilal BECEREN Klinik Mühendislik Yönetim Birimi Birim Sorumlusu TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU MALİ HİZMETLER KURUM BAŞKAN YARDIMCILIĞI STOK TAKİP VE ANALİZ DAİRE

Detaylı

KAMU HASTANELERİ BİRLİKLERİNDE STOK YÖNETİMİ VE MEVZUAT. Eczacı Neşe KAYA Stok Yönetim Birimi

KAMU HASTANELERİ BİRLİKLERİNDE STOK YÖNETİMİ VE MEVZUAT. Eczacı Neşe KAYA Stok Yönetim Birimi KAMU HASTANELERİ BİRLİKLERİNDE STOK YÖNETİMİ VE MEVZUAT Eczacı Neşe KAYA Stok Yönetim Birimi Birlik Süreci Yeni süreç; 2013/09 sayılı Stok Yönetimi ve Taşınır Mal Uygulamaları konulu genelge ile düzenlenmiştir.

Detaylı

KLİNİK MÜHENDİSLİK BİLGİ YÖNETİM SİSTEMLERİ (KMBYS) UYGUNLUK DEĞERLENDİRME WEB SERVİS KULLANIM KILAVUZU V.1.0

KLİNİK MÜHENDİSLİK BİLGİ YÖNETİM SİSTEMLERİ (KMBYS) UYGUNLUK DEĞERLENDİRME WEB SERVİS KULLANIM KILAVUZU V.1.0 KLİNİK MÜHENDİSLİK BİLGİ YÖNETİM SİSTEMLERİ (KMBYS) UYGUNLUK DEĞERLENDİRME WEB SERVİS KULLANIM KILAVUZU V.1.0 Servis Erişim Adresi: http://sbu2.saglik.gov.tr/klinikmuhendislik/klinikmuhendislik.asmx birimbilgilerigetirici

Detaylı

Döküman. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası. Excel Toplu Ürün Giriş Yardım Dokümanı

Döküman. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası. Excel Toplu Ürün Giriş Yardım Dokümanı Döküman 1 Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası Excel Toplu Ürün Giriş Yardım Dokümanı Excel Toplu Ürün Girişi Yardım Kullanıcı Kılavuzu 2012 TCHEALTH Bilgi Teknolojileri A.Ş. Cyberpark ankara

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi Kapsamında Alınacak Danışmanlar İçin İstihdam Duyurusu İLGİ BİLDİRİMİNE DAVET İkraz : 8531-TR

Detaylı

VERİMLİLİK GÖZLEMCİSİ YERİNDE DEĞERLENDİRME EĞİTİMİ «BİYOMEDİKAL DEPO BOYUTU»

VERİMLİLİK GÖZLEMCİSİ YERİNDE DEĞERLENDİRME EĞİTİMİ «BİYOMEDİKAL DEPO BOYUTU» VERİMLİLİK GÖZLEMCİSİ YERİNDE DEĞERLENDİRME EĞİTİMİ «BİYOMEDİKAL DEPO BOYUTU» BMM. Kemal Tolga ÇETİN KHGM Klinik Mühendislik Yönetim Birimi TEMMUZ 2018 Verimlilik Gözlemcileri Eğitimi, İzmir 1 BD.1 Biyomedikal

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU MEDİKAL DEPO MAL KABUL TALİMATI

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU MEDİKAL DEPO MAL KABUL TALİMATI 1. AMAÇ: Bu talimatın amacı; hizmet sunumunda ihtiyaç duyulan medikal depo kapsamındaki malzeme kabulünün ilgili mevzuata uygun olarak yapılmasını sağlamaktır. 2.KAPSAM: Bu talimat Türkiye Kamu Hastaneleri

Detaylı

ÜTS PROJESİ PROJE TANITIMI

ÜTS PROJESİ PROJE TANITIMI ÜTS PROJESİ PROJE TANITIMI 5 Mayıs 2015 -BİLGEM-Yazılım Teknolojileri Araştırma Enstitüsü 1 Projenin Tanımı Ürün Takip Sistemi Projesi ile ülkemizde üretilen veya yurt dışından ithal edilen tüm tıbbi cihazların

Detaylı

MALZEME TANIMLAMALARI VE VERİ GİRİŞLERİ HAKKINDA AÇIKLAMA VE HATIRLATMALAR

MALZEME TANIMLAMALARI VE VERİ GİRİŞLERİ HAKKINDA AÇIKLAMA VE HATIRLATMALAR 1. MALİKİ OLUNAN (DEMİRBAŞ) BİYOMEDİKAL DAYANIKLI TAŞINIRIN KAYIT ALTINA ALINMASI Taşınır Mal Yönetmeliği kapsamında, ilgili Taşınır Kayıt Kontrol Yetkilisi tarafından Taşınır İşlem Fişi (TİF) ve depo

Detaylı

SARUS HBYS. Stok ve Yönetimsel Modüller Eczane. Yalçın Karaç ENTEGRE ENFORMASYON SİSTEMLERİ A.Ş.

SARUS HBYS. Stok ve Yönetimsel Modüller Eczane. Yalçın Karaç ENTEGRE ENFORMASYON SİSTEMLERİ A.Ş. SARUS HBYS Stok ve Yönetimsel Modüller Eczane Yalçın Karaç ENTEGRE ENFORMASYON SİSTEMLERİ A.Ş. WWW.EES.COM.TR ECZANE Sarus Giriş Sayfasından Eczane Modülü seçilir. Açılan Kullanıcı Adı ve Şifre ekranına

Detaylı

SARUS HBYS. Stok ve Yönetimsel Modüller. Yalçın Karaç ENTEGRE ENFORMASYON SİSTEMLERİ A.Ş. WWW.EES.COM.TR

SARUS HBYS. Stok ve Yönetimsel Modüller. Yalçın Karaç ENTEGRE ENFORMASYON SİSTEMLERİ A.Ş. WWW.EES.COM.TR SARUS HBYS Stok ve Yönetimsel Modüller Yalçın Karaç ENTEGRE ENFORMASYON SİSTEMLERİ A.Ş. WWW.EES.COM.TR DEPO AMBAR 1. Sarus Giriş Sayfasından Depo-Ambar Modülü seçilir. Açılan Kullanıcı Adı ve Şifre ekranına

Detaylı

Medical Park ta Kurumsal Kaynak Yönetimi. Ahmet Usta

Medical Park ta Kurumsal Kaynak Yönetimi. Ahmet Usta Medical Park ta Kurumsal Kaynak Yönetimi Ahmet Usta Medical Park Medical Park Medical Park Medical Park Neden ERP? Etkin Finansal ve Maliyet Analizi Malzeme ve Tedarik Yönetimi Verimliliği Operasyonel

Detaylı

Akılcı Laboratuvar Konsültasyon İstemi

Akılcı Laboratuvar Konsültasyon İstemi Akılcı Laboratuvar Konsültasyon İstemi Akılcı Laboratuvar Konsültasyon İstemi DEĞİŞİKLİK N0 00 TARİH 16.07.2018 YAYIN VE DEĞİŞİKLİK İÇERİĞİ Dokumanın hazırlanıp, Yürürlüğe alınması Doküman No : F-39 Yürürlük

Detaylı

Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ

Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ Sarus Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri tarafından geliştirilmiş olan Depo Ambar Modülü kullanım fonksiyonlarını içermektedir. TEKNORİTMA Koray Tolga DURMUŞ 1.09.2016

Detaylı

ÜRÜN TAKİP SİSTEMİ TANITIMI

ÜRÜN TAKİP SİSTEMİ TANITIMI ÜRÜN TAKİP SİSTEMİ TANITIMI 5 Temmuz 2018 Ahmet Dikici BİLGEM YTE -BİLGEM-Yazılım Teknolojileri Araştırma Enstitüsü 1 Ürün Takip Sistemi (ÜTS) Tanıtım Videosu Tanıtım Videosu -BİLGEM-Yazılım Teknolojileri

Detaylı

BARKOD İLE ARAMA JENERİK İLE ARAMA İSTEK GÖNDERME İŞLEMİ TAMAMLAMA İSTEK YAPARKEN MİKTAR VE BİRİM FİYATA DİKKAT İSTEK GÖNDERİLEN HASTANE BİLGİLERİNİ GÖRME GİDEN TALEP- DEĞERLENDİRİLMEMİŞ OLANLAR GÖNDERMİŞ

Detaylı

İHTİYAÇ YÖNETİM SİSTEMİ programi. Ecz. Filiz DİNÇSAY GÖBEL BİLG.MÜH. Gülşen KURT YERLİKAYA

İHTİYAÇ YÖNETİM SİSTEMİ programi. Ecz. Filiz DİNÇSAY GÖBEL BİLG.MÜH. Gülşen KURT YERLİKAYA İHTİYAÇ YÖNETİM SİSTEMİ programi Ecz. Filiz DİNÇSAY GÖBEL BİLG.MÜH. Gülşen KURT YERLİKAYA AMACI Genel Sekreterliklerimiz ve Bağlı Sağlık Tesislerinde ilaç ve tıbbi sarf malzemelerin satınalma talepleri

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 06/06/2017 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 20173923 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 09/06/2017 TARİHİ,

Detaylı

YILSONU DEVİR İŞLEMLERİ

YILSONU DEVİR İŞLEMLERİ SISOFT HEALTHCARE INFORMATION SYSTEMS SİSOFT SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ YILSONU DEVİR İŞLEMLERİ Doküman No: F-70 Yürürlük Tarihi: 28.12.2015 1 Sisoft Sağlık Bilgi Sistemleri Versiyon Bilgisi Doküman No 1

Detaylı

Kalite Kontrol Yenilikler

Kalite Kontrol Yenilikler Kalite Kontrol Yenilikler Amaç ve Fayda Kalite Kontrol modülünde önemli kalite performans ölçümlerinden biri olan Parts Per Million (PPM) kullanımının desteklenmesine, işleyişin daha kontrollü, güvenli

Detaylı

Yıl Sonu Terkin ve Mal Sayımı İş Akış süreci

Yıl Sonu Terkin ve Mal Sayımı İş Akış süreci Yıl Sonu Terkin ve Mal Sayımı İş Akış süreci Akış No:1 Her Yılın son ayında sayım komisyonunda yer alacak personelin Dekan tarafından belirlenmesi Harcama Yetkilisi belirlenen personeli onaylaması ile

Detaylı

İÇİNDEKİLER Sayfa Atatürk ün Gençliğe Hitabesi... 1 Hekimlik Andı... 2 Önsöz... 3 Misyonumuz Vizyonumuz... 4 Bugüne Kadar Görev Alan Fakülte

İÇİNDEKİLER Sayfa Atatürk ün Gençliğe Hitabesi... 1 Hekimlik Andı... 2 Önsöz... 3 Misyonumuz Vizyonumuz... 4 Bugüne Kadar Görev Alan Fakülte İÇİNDEKİLER Sayfa Atatürk ün Gençliğe Hitabesi... 1 Hekimlik Andı... 2 Önsöz... 3 Misyonumuz Vizyonumuz... 4 Bugüne Kadar Görev Alan Fakülte Dekanları... 5 İdari ve Akademik Kurullar... 5 Fakülte Kurulu...

Detaylı

KBS - MATRAH BİRLEŞTİRME (KBS DIŞINDA HESAPLANARAK ÖDENEN DÖNER SERMAYE KATKI PAYI VB. ÖDEMELERE AİT MATRAHLARIN MAAŞ MATRAHLARI İLE BİRLEŞTİRİLMESİ)

KBS - MATRAH BİRLEŞTİRME (KBS DIŞINDA HESAPLANARAK ÖDENEN DÖNER SERMAYE KATKI PAYI VB. ÖDEMELERE AİT MATRAHLARIN MAAŞ MATRAHLARI İLE BİRLEŞTİRİLMESİ) KBS - MATRAH BİRLEŞTİRME (KBS DIŞINDA HESAPLANARAK ÖDENEN DÖNER SERMAYE KATKI PAYI VB. ÖDEMELERE AİT MATRAHLARIN MAAŞ MATRAHLARI İLE BİRLEŞTİRİLMESİ) UYGULAMA KILAVUZU (VERSİYON-2) PERSONEL YAZILIM VE

Detaylı

YILSONU DEVİR İŞLEMLERİ

YILSONU DEVİR İŞLEMLERİ Sayfa No : 1 / 5 SISOFT HEALTHCARE INFORMATION SYSTEMS SİSOFT SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ YILSONU DEVİR İŞLEMLERİ Önemli Not: Devir İşlemlerinin öncelikle MKYS sisteminden, daha sonra HBYS sisteminden yapılması

Detaylı

DRG Projesi Maliyetlendirme Kısmı

DRG Projesi Maliyetlendirme Kısmı DRG Projesi Maliyetlendirme Kısmı Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hacettepe Üniversitesi tarafından birlikte başlatılan Sağlık Hizmetleri Finansman Yönetiminin

Detaylı

TAŞINIR SAYIM DÖKÜM CETVELİ SAYIM KURULU

TAŞINIR SAYIM DÖKÜM CETVELİ SAYIM KURULU 150.01 Kırtasiye Malzemeleri 1 2 3 4 5 6 7 8 150.01.01 Yazı Araçları 0,00 0,00 262,00 1.139,88 262,00 1.139,88 262,00 1.139,88 0,00 0,00 150.01.03 Kağıt Ürünler 119.390,00 196.502,50 105.069,00 509.581,56

Detaylı

AMELİYAT MALZEMELERİNİN YALINLAŞTIRILMASI. AĞAOĞLU Halime, YILDIRIM Ayşe, YILMAZLAR Aysun Özel Medicabil Hastanesi, BURSA

AMELİYAT MALZEMELERİNİN YALINLAŞTIRILMASI. AĞAOĞLU Halime, YILDIRIM Ayşe, YILMAZLAR Aysun Özel Medicabil Hastanesi, BURSA AMELİYAT MALZEMELERİNİN YALINLAŞTIRILMASI AĞAOĞLU Halime, YILDIRIM Ayşe, YILMAZLAR Aysun Özel Medicabil Hastanesi, BURSA Amaç Malzemelerin depo çıkış sayılarını kontrol edebilmek Tüketimlerin takibini

Detaylı

YAZARLARIN ÖZGEÇMİŞİ... İİİ ÖN SÖZ... V İÇİNDEKİLER... Vİİ TABLO LİSTESİ... XV ŞEKİL LİSTESİ... XVİİ

YAZARLARIN ÖZGEÇMİŞİ... İİİ ÖN SÖZ... V İÇİNDEKİLER... Vİİ TABLO LİSTESİ... XV ŞEKİL LİSTESİ... XVİİ İÇİNDEKİLER YAZARLARIN ÖZGEÇMİŞİ... İİİ ÖN SÖZ... V İÇİNDEKİLER... Vİİ TABLO LİSTESİ... XV ŞEKİL LİSTESİ... XVİİ 1. BÖLÜM: LOJİSTİK VE TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ... 1 1.1. LOJİSTİK YÖNETİMİ... 1 1.1.1. Lojistik

Detaylı

C - 01-9cm. Lazer Kesim Dikey / Laser Cut Vertical. Kesim Kodu / Cut Code

C - 01-9cm. Lazer Kesim Dikey / Laser Cut Vertical. Kesim Kodu / Cut Code 107.5 mm 82.5 mm 175 mm 107.5 mm 175 mm Kesim Kodu / Cut Code C - 01-9cm Kesim Kodu / Cut Code C - 01-13cm 127 mm 102 mm 214 mm 127 mm 82.5 mm 214 mm 107.5 mm 82.5 mm 175 mm 107.5 mm 175 mm Kesim Kodu

Detaylı

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU. Op. Dr. Merve Akın

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU. Op. Dr. Merve Akın TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Op. Dr. Merve Akın Ölçmediğiniz şeyi iyileştiremezsiniz, yönetemezsiniz İzleme, Ölçme ve Değerlendirme Kurum Başkan Yardımcılığı 2 İstatistik, Analiz ve Raporlama Verimlilik

Detaylı

T.C.DİCLE ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ 1 / 63 ACİL TIP ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI

T.C.DİCLE ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ 1 / 63 ACİL TIP ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI EYLEMCAN TIRPANCI-SERFİRAZ ATABEY EYLEMCAN TIRPANCI-SERFİRAZ ATABEY BİRİM ACİL TIP ANABİLİM DALI TETKİK EDİLECEK KRİTER/DOKÜMAN Acil Tıp AD Başkanlığı İş Akış Acil Servis Süreci Radyoloji Süreci Beslenme

Detaylı

AMELİYAT MALZEMELERİNİN YALINLAŞTIRILMASI. AĞAOĞLU Halime, YILDIRIM Ayşe, YILMAZLAR Aysun Özel Medicabil Hastanesi, BURSA

AMELİYAT MALZEMELERİNİN YALINLAŞTIRILMASI. AĞAOĞLU Halime, YILDIRIM Ayşe, YILMAZLAR Aysun Özel Medicabil Hastanesi, BURSA AMELİYAT MALZEMELERİNİN YALINLAŞTIRILMASI AĞAOĞLU Halime, YILDIRIM Ayşe, YILMAZLAR Aysun Özel Medicabil Hastanesi, BURSA Amaç Malzemelerin depo çıkış sayılarını kontrol edebilmek Tüketimlerin takibini

Detaylı

HASTANE BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ

HASTANE BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ SUNUŞ Türkiye de pek çok alanda olduğu gibi sağlık sektörünün de kendine özgü çözüm bekleyen sorunları bulunmaktadır. Hastanelerde tutulacak düzenli kayıtlar, doğru analizler ve sistemli bir çalışma ortamı

Detaylı

KALİTE YÖNETİM BİRİM ÇALIŞMA TALİMATI

KALİTE YÖNETİM BİRİM ÇALIŞMA TALİMATI Sayfa No 1 / 7 AMAÇ : SKS ve SAS çerçevesinde yürütülen çalışmaların koordinasyonu sağlamak. KAPSAM: Tüm Hastane KISALTMALAR: SKS: Sağlıkta Kalite Standartları SAS: Sağlıkta Akreditasyon Standartları DÖF:

Detaylı

SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE YAPILAN ÇALIŞMALAR

SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE YAPILAN ÇALIŞMALAR SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE STANDARTLARI). KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR SAĞLIK HİZMET KALİTE STANDARTLARI KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR. SHKS (Sağlık Hizmet Kalite Standartları) zorunlu dokümanları oluşturuldu.

Detaylı

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU ŞANLIURFA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İLAN

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU ŞANLIURFA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İLAN T.C SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU ŞANLIURFA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İLAN Genel Sekreterliğimize bağlı sağlık tesislerinde 4924 Sayılı Kanuna göre istihdam edilen

Detaylı

663 Sayılı KHK Madde 34

663 Sayılı KHK Madde 34 1 663 Sayılı KHK Madde 34 Hastaneler; tıbbî ve malî kriterler ile kalite, hastaçalışan güvenliği ve eğitim kriterleri çerçevesinde Kurumca belirlenecek usûl ve esaslara göre altı aylık veya bir yıllık

Detaylı

ÜRÜN TAKİP SİSTEMİ PROJESİ TANITIMI

ÜRÜN TAKİP SİSTEMİ PROJESİ TANITIMI ÜRÜN TAKİP SİSTEMİ PROJESİ TANITIMI 23 Mayıs 2017 Dr. Ahmet DİKİCİ BİLGEM YTE Proje Yöneticisi -BİLGEM-Yazılım Teknolojileri Araştırma Enstitüsü 1 ÜTS Tanıtım Videosu Tanıtım Videosu -BİLGEM-Yazılım Teknolojileri

Detaylı

DEMİRBAŞ ALIŞ VE SATIŞ MUHASEBE ENTEGRASYONU

DEMİRBAŞ ALIŞ VE SATIŞ MUHASEBE ENTEGRASYONU 16 Mart 2010 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Demirbaş DEMİRBAŞ MUHASEBE ENTEGRASYONU DEMİRBAŞ ALIŞ VE SATIŞ MUHASEBE ENTEGRASYONU Demirbaş-Muhasebe entegrasyonu, elimizdeki

Detaylı

Kamu Hastaneleri Birliklerinde. Genel Sekreterlik Mali Hizmetlerinin Yürütülmesine Yönelik Rehber

Kamu Hastaneleri Birliklerinde. Genel Sekreterlik Mali Hizmetlerinin Yürütülmesine Yönelik Rehber Kamu Hastaneleri Birliklerinde Genel Sekreterlik Mali Hizmetlerinin Yürütülmesine Yönelik Rehber 15.08.2013 KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİK I - MALİ HİZMETLERİN YÜRÜTÜLMESİNE YÖNELİK YAPILANMA

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TIBBİ MALZEME DAİRE BAŞKANLIĞI Uzm.Dr.Mine IŞIK ARIGÜN Başkanlığımıza Bağlı Şube Müdürlükleri SAĞLIK TEKNOLOJİLERİ DEĞERLENDİRME VE FİYATLANDIRMA

Detaylı

DEFTER-BEYAN SİSTEMİ SABİT KIYMET YÖNETİMİ KULLANICI KILAVUZU

DEFTER-BEYAN SİSTEMİ SABİT KIYMET YÖNETİMİ KULLANICI KILAVUZU DEFTER-BEYAN SİSTEMİ SABİT KIYMET YÖNETİMİ KULLANICI KILAVUZU SABİT KIYMET YÖNETİMİ ADRESİ https://sabitkiymet.defterbeyan.gov.tr/auth/login BİLGİLENDİRME Söz konusu modül 1/1/2019 tarihine kadar deneme

Detaylı

Temel Esaslar Madde 5-

Temel Esaslar Madde 5- TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMUNA BAĞLI İKİNCİ BASAMAK SAĞLIK TESİSLERİNDE GÖREV YAPAN PERSONELE BİRİM PERFORMANS KATSAYISININ UYGULANMASINA DAİR YÖNERGE Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, sağlık hizmetlerinin

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü Sayı : B.13.2.SGK.0.11.02.01/ 03/10/2012 Konu: Sağlık Kurum ve Kuruluşlarınca Temin Edilen Tıbbi Malzeme Bedellerinin Ödenmesi GENELGE 2012/ 33 Bilindiği üzere sağlık kurumlarında yatış tarihinden taburcu

Detaylı

bizmed Versiyonu ile Stok İşlemlerinde Yapılan Değişiklikler

bizmed Versiyonu ile Stok İşlemlerinde Yapılan Değişiklikler Son Kullanma Tarihi = SKT bizmed 3.8.0.0 Versiyonu ile Stok İşlemlerinde Yapılan Değişiklikler Yeni versiyonla yapılan değişikliklerin asıl amacı; 1. Stokların takibinde UBB ye göre stokları çoğaltmadan

Detaylı

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından: SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından: SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ 4 Aralık 2010 tarih ve 27775 sayılı Resmi Gazete de yayınlanmıştır Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından: SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ MADDE 1 25/3/2010

Detaylı

Akademisyen Kullanıcı Kılavuz Dokümanı

Akademisyen Kullanıcı Kılavuz Dokümanı MOS BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ YAZILIM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ LTD.ŞTİ. Akademisyen Kullanıcı Kılavuz Dokümanı Sayfa 1 / 13 İçindekiler Tablosu 1 Giriş... 3 1.1 Belgenin Amacı... 3 1.2 Belgenin Kapsamı...

Detaylı

Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ

Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ Sarus Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri tarafından geliştirilmiş olan Radyoloji Modülü kullanım fonksiyonlarını içermektedir. TEKNORİTMA MEHMET DEMİRTAŞ 1.09.2016 1 İçindekiler

Detaylı

Firma Kullanıcı Kılavuz Dokümanı

Firma Kullanıcı Kılavuz Dokümanı MOS BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ YAZILIM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ LTD.ŞTİ. Firma Kullanıcı Kılavuz Dokümanı Sayfa 1 / 13 İçindekiler Tablosu 1 Giriş... 3 1.1 Belgenin Amacı... 3 1.2 Belgenin Kapsamı... 3 1.3

Detaylı

SERVİS DEFTERİ. "Servis Defteri" ekranına şekildeki gibi giriş yapılmaktadır.

SERVİS DEFTERİ. Servis Defteri ekranına şekildeki gibi giriş yapılmaktadır. SERVİS DEFTERİ Servis defteri ekranı yatışı yapılan hastalar ve bu hastalara yapılan tetkik, tedavi, laboratuvar, radyoloji vb. uygulamalrın girilmesi ve girilen işlemlerin görülebilmesini sağlamaktadır.

Detaylı

ÖZET HAZIRLAYANLAR. Temmuz 2015 Sayı:1. T. C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık İnsan Gücü Planlama Daire Başkanlığı

ÖZET HAZIRLAYANLAR. Temmuz 2015 Sayı:1. T. C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık İnsan Gücü Planlama Daire Başkanlığı T. C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık İnsan Gücü Planlama Daire Başkanlığı ÖZET Sağlıkta İnsan Kaynakları (SAİK) alanında 2023 yılına yönelik hedef belirleme çalışmaları, Bakanlığımız

Detaylı

Ameliyathane Ameliyathane Süreci ve Genel Düzenlemeler

Ameliyathane Ameliyathane Süreci ve Genel Düzenlemeler Ferit Bayram DentaFiera 6 Haziran 2016 Ameliyathane Ameliyathane Süreci ve Genel Düzenlemeler A. Temizlik ve Dezenfeksiyon Kurallarına İlişkin Düzenlemeler Sterilizasyon prosedürlerinin düzenli kontrolü

Detaylı

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü Page 1 of 6 4 Aralık 2010 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27775 Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından: TEBLİĞ SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ MADDE 1

Detaylı

ISSA İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİMİZ

ISSA İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİMİZ 1) Elektronik Reçete: Mansiyon Ödülü Sosyal Güvenlik Kurumu, ülkemizde sosyal güvenlik alanındaki başat yetkili organ olarak Genel Sağlık Sigortasının bilgi altyapısını yürütmek üzere MEDULA sistemini

Detaylı

E-fatura Yenilikler. E-fatura uygulaması ile ilgili çeşitli yenilikler 8.0.4 seti ile birlikte yayınlandı:

E-fatura Yenilikler. E-fatura uygulaması ile ilgili çeşitli yenilikler 8.0.4 seti ile birlikte yayınlandı: E-fatura Yenilikler Amaç ve Fayda E-fatura uygulaması ile ilgili çeşitli yenilikler 8.0.4 seti ile birlikte yayınlandı: Gelen e-faturaların alış faturasının yanı sıra genel dekont olarak da kaydedilmesi

Detaylı

Genel Sağlık Sigortası MEDULA KASIM-2006

Genel Sağlık Sigortası MEDULA KASIM-2006 Sosyal Güvenlik G Kurumu Sağlık k Geri Ödeme Sistemi Genel Sağlık Sigortası MEDULA KASIM-2006 Hedefler Hizmet Sunucunun iç iş süreçlerine en az müdahale Tüm Hizmet Sunucularını kapsayan bütünleşik bir

Detaylı

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ I. BÜTÇE MODÜLÜ Yetki ve Yetkililer DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ oluşur. Bütçe modülü, işletme veri giriş yetkisi, işletme bütçe onay yetkisi ve merkez bütçe onay yetkilerinden ve yetkililerinden

Detaylı

TRABZON İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

TRABZON İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ TRABZON İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ 13 Mayıs 2015 HASTANE BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ (HBYS) VE FATURALANDIRMA 2 HBYS : Sağlık tesislerindeki hizmet üretimi esnasında ve sonucunda ortaya

Detaylı

2014 YILLIK EĞİTİM PLANI. Ocak. Eğitim Alan Grup / Bölüm ZORUNLU EĞİTİM. Laboratuar Çalışanları. Psikiyatri Servis.

2014 YILLIK EĞİTİM PLANI. Ocak. Eğitim Alan Grup / Bölüm ZORUNLU EĞİTİM. Laboratuar Çalışanları. Psikiyatri Servis. Dok.Kod.: SPEH.EGT.PL.02 2014 YILLIK EĞİTİM PLANI Hazırlanma Tar.: 19/08/14 Sayfa No: 1/1 Sıra No Eğitim Eğitimci Eğitim Alan Grup / Bölüm Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü 25.07.2012 DUYURU KARDİYOLOJİ BRANŞINDA KULLANILAN TIBBİ MALZEMELERE AİT TASLAK LİSTE (EK-5/H) İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU 22/06/2012

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi EĞİTİM FAKÜLTESİ

Ömer Halisdemir Üniversitesi EĞİTİM FAKÜLTESİ urdaya Ayırma 160 dk. Taşınırı Teslim den Şahıs Kullanılamaz hale gelen, hurdaya ayrılacak mal ve malzemelere ait ilgililerce tespit/teknik rapor düzenlenmesi urdaya ayrılacak mal/malzemelerin arcama ne

Detaylı

TIBBİ CİHAZLARIN BAKIM, ONARIM VE KALİBRASYONU PROSEDÜRÜ

TIBBİ CİHAZLARIN BAKIM, ONARIM VE KALİBRASYONU PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1/6 1. AMAÇ VE KAPSAM: Bu prosedürün amacı Turgut Özal Tıp Merkezi nde bulunan tüm medikal cihazların Biyomedikal Birimi tarafından periyodik bakım, kalibrasyon ve arıza giderim işlemlerinin yapılarak

Detaylı

Bu ekrana Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında ekranda giriş yapabilmeniz için yetki almanız

Bu ekrana Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında ekranda giriş yapabilmeniz için yetki almanız MHRS (MERKEZİ HASTANE RANDEVU SİSTEMİ) Kurum üzerinden MHRS entegrasyonunun yapılabilmesi için ; WEB Tabanlı Sistemimizi kullanan Kurumlar WebHBYS ekranından Menü / Program Parametreleri ekranından Sağlık

Detaylı

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ AMELİYATHANE HASTA GÜVENLİĞİ

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ AMELİYATHANE HASTA GÜVENLİĞİ SIRA NO HEDEF YAPILACAK UYGULAMA İŞLEM SORUMLUSU 1.0 KİMLİK TANIMLAMA HATALARINI ÖNLEMEK 1.1 Hastaların doğru Barkotlu kimlik tanımlayıcıda; Bilgi işlem merkezi kimliklendirilmesi Hasta adı soyadı, Hasta

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Stok kod Listesi ekranındaki üst görsel menüden, yeni, değiştir, izle, sil, kopya butonları kullanıldığında Stok tanım ekranı açılmaktadır. 1 Stok kod liste ekranında, mevcut seçili kayıt üzerinde fare

Detaylı

EK-2: FİİLİ HİZMET KAPSAMINDAKİ MESLEK KODLARI

EK-2: FİİLİ HİZMET KAPSAMINDAKİ MESLEK KODLARI EK-2: FİİLİ HİZMET KAPSAMINDAKİ MESLEK KODLARI SAĞLIK MESLEK MENSUPLARININ MESLEK KODLARINA GÖRE SAYILARI S.N. MESLEK KODU MESLEK AÇIKLMA 1 2111.1 1 Radyasyon (Sağlık) Fizikçisi 2 2131.01 Biyokimyager

Detaylı

BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ YETKİLENDİRME LİSTESİ

BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ YETKİLENDİRME LİSTESİ Sayfa No 1 / 9 HASTANE GENELİ ÇALIŞANLAR A - HATA KODLARI ARIZA BİLDİRİM AYLIK PERFORMANS DÖKÜMÜ B - ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ BELGE SORGULA GERİ ALMA BİLGİ İŞLEM SORUN BİLDİRME C - İLAÇ GÜVENLİĞİ D - LABORATUVAR

Detaylı

Gökay Çiçek İş Geliştirme Müdürü

Gökay Çiçek İş Geliştirme Müdürü Gökay Çiçek İş Geliştirme Müdürü gokay.cicek@trinoks.com Demirbaş Yönetimi Nedir? Demirbaş Yönetimi, işletme bünyesindeki sabit kıymetlerin sistematik bir yapıda izlenmesi, analiz edilmesi ve raporlanması

Detaylı

T.C.SOSYAL GÜVENLİK KURUMU. Genel Sağlık Sigortası Medula Optik E-rapor Web Servisleri Kullanım Kılavuzu

T.C.SOSYAL GÜVENLİK KURUMU. Genel Sağlık Sigortası Medula Optik E-rapor Web Servisleri Kullanım Kılavuzu T.C.SOSYAL GÜVENLİK KURUMU Genel Sağlık Sigortası Medula Optik E-rapor Web Servisleri Kullanım Kılavuzu 20.05.2015 Sayfa 1 İÇİNDEKİLER GİRİŞ...3 1 GENEL BİLGİLER...3 1.1SÜREÇ AÇIKLAMALARI....3 1.2AMAÇ....4

Detaylı

18 Ocak 2016 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29597 TEBLİĞ

18 Ocak 2016 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29597 TEBLİĞ 18 Ocak 2016 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29597 TEBLİĞ Sosyal Güvenlik Kurumundan: SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ MADDE 1 24/3/2013 tarihli ve 28597

Detaylı

Kullanım Kılavuzu KLİNİK PORTAL MODÜLÜ

Kullanım Kılavuzu KLİNİK PORTAL MODÜLÜ Kullanım Kılavuzu KLİNİK PORTAL MODÜLÜ Sarus Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri tarafından geliştirilmiş olan KAYIT KABUL kullanım fonksiyonlarını içermektedir. TEKNORİTMA UMUR ERDALOĞLU 1.09.2016 İçindekiler

Detaylı

Sağlık-Net Klinik Veri Gönderim İşlemleri KULLANICI KLAVUZU

Sağlık-Net Klinik Veri Gönderim İşlemleri KULLANICI KLAVUZU Sağlık-Net Klinik Veri Gönderim İşlemleri KULLANICI KLAVUZU 1 Sisoft Sağlık Bilgi Versiyon Bilgisi Doküman No Versiyon 2.0.0.558 Tarih 30.01.2014 2 Sisoft Sağlık Bilgi Sağlık-NET Klinik Veri Gönderim İşlemleri

Detaylı

1. AMAÇ: 4. KISALTMALAR: EKK : Enfeksiyon Kontrol Komitesi SHKS : Sağlıkta Hizmet Kalite Standartları 5. UYGULAMA:

1. AMAÇ: 4. KISALTMALAR: EKK : Enfeksiyon Kontrol Komitesi SHKS : Sağlıkta Hizmet Kalite Standartları 5. UYGULAMA: Kalite Yönetim Birimi SAYFA NO 1 / 5 1. AMAÇ: Hastanemizdeki; sağlıkta hizmet kalite standartları ve kalite yönetim sistemine uygunluğunun; sürekliliğini, yeterliliğini ve etkinliğini sağlamak için, planlanmış

Detaylı

DÖNER SERMAYE KATKI PAYI GİRİŞİ UYGULAMA KILAVUZU

DÖNER SERMAYE KATKI PAYI GİRİŞİ UYGULAMA KILAVUZU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÖNER SERMAYE KATKI PAYI GİRİŞİ UYGULAMA KILAVUZU HAZİRAN-2009 BİM PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA DESTEK ŞUBESİ MUTEMETLER TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER; 1-

Detaylı

VEGA WEB SİPARİŞ PROGRAMI (Bu adres den giriş yaparak programı inceleyebilirsiniz )

VEGA WEB SİPARİŞ PROGRAMI (Bu adres den giriş yaparak programı inceleyebilirsiniz ) VEGA WEB SİPARİŞ PROGRAMI (Bu adres den giriş yaparak programı inceleyebilirsiniz ) Admin ile giriş yaparak tüm kullanıcı ayarlarını yapmalısınız Ayarlar İşletme Bilgileri Sayfa Girişine Firmanıza ait

Detaylı

KAMU HASTANELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERİMLİLİK VE KALİTE UYGULAMALARI DAİRE BAŞKANLIĞI

KAMU HASTANELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERİMLİLİK VE KALİTE UYGULAMALARI DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HASTANELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERİMLİLİK VE KALİTE UYGULAMALARI DAİRE BAŞKANLIĞI Dr. Meryem İSKENDEROĞLU SAMSUN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı 1-5 Nisan 2018 1 AMELİYATHANE

Detaylı

SU KALITE SİSTEMİ. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu

SU KALITE SİSTEMİ. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başarsoft Su Kalite Bilgi Dokumanı 10.10.2013 İçindekiler 1. SU KALITE SİSTEMİ... 2 1.1 Sistemin Genel Amaçları:... 3 1.2 Kullanılan Bileşen ve Teknolojiler:... 4 2. UYGULAMALARA

Detaylı

BALIKESĐR ÜNĐVERSĐTESĐ REKTÖRLÜĞÜNDEN SÖZLEŞMELĐ (4/B) PERSONEL ALIM ĐLANI

BALIKESĐR ÜNĐVERSĐTESĐ REKTÖRLÜĞÜNDEN SÖZLEŞMELĐ (4/B) PERSONEL ALIM ĐLANI BALIKESĐR ÜNĐVERSĐTESĐ REKTÖRLÜĞÜNDEN SÖZLEŞMELĐ (4/B) PERSONEL ALIM ĐLANI Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde (Hastane) istihdam edilmek üzere (giderleri özel bütçe ve döner sermaye

Detaylı

B İ yomed İ kal depo

B İ yomed İ kal depo Bİyomedİkal depo BOYUTLAR YÖNTEM Biyomedikal tüketim malzemelerinin malzeme giriş ve çıkış işlemleri sırasında veri doğruluğu sağlanıyor mu? : KMH : GÖZLEM BAKILACAK UNSURLAR : Biyomedikal tüketim malzemelerinin

Detaylı

Firmaların/Depoların GLN(Global Location Number-Küresel YerNumarası)numaraları tanımlanmalıdır.

Firmaların/Depoların GLN(Global Location Number-Küresel YerNumarası)numaraları tanımlanmalıdır. Doküman Adı Meddata İlaç Takip Sistemi Dökümanı Doküman Tarihi 04.01.2012 Doküman Versiyonu 1.0 TANIM İlaç takip sistemi üretilen her ilaç biriminin, üretiminden tüketimine kadar geçirdiği tüm süreç ve

Detaylı

1) HĐZMET TAKĐP EŞLEŞTĐRME

1) HĐZMET TAKĐP EŞLEŞTĐRME S a y f a 1 1) HĐZMET TAKĐP EŞLEŞTĐRME Hizmet Takip Eşleştirme formu; hizmet ile takibin eşleştirilme veya takibe eklenmiş bir hizmeti, ilgili takipten çıkarma işlemleri için kullanılmaktadır. Hizmet bilgilerini

Detaylı

NetPOS REM Yazarkasa Entegrasyonu

NetPOS REM Yazarkasa Entegrasyonu NetPOS REM Yazarkasa Entegrasyonu Ürün Grubu [X] Entegre.Net [X] RedCode Standart [X] RedCode Enterprise Kategori [X] Yeni Fonksiyon Versiyon Önkoşulu 4.0.14 ve üstü Amaç NetPOS - REM yazarkasa entegrasyonu,

Detaylı

TANITIM KILAVUZU. 1- Bilimsel Toplantı katılımcıları için veri tabanına T.C. Kimlik numarası ile başvuru yapılması gerekmektedir

TANITIM KILAVUZU. 1- Bilimsel Toplantı katılımcıları için veri tabanına T.C. Kimlik numarası ile başvuru yapılması gerekmektedir TANITIM KILAVUZU Amaç: Bu kılavuz, 2012 yılı Ocak ayında yürürlüğe girecek 26 Ağustos 2011 tarih, 28037 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Beşeri Tıbbi Ürünlerin Tanıtım Faaliyetleri Hakkındaki Yönetmelik

Detaylı

Sağlık Tesisleri nde Mali Hizmetler Programı (Kiksoft) Yardımcı Döküman

Sağlık Tesisleri nde Mali Hizmetler Programı (Kiksoft) Yardımcı Döküman Sağlık Tesisleri nde Mali Hizmetler Programı (Kiksoft) Yardımcı Döküman Sağlık Tesisleri, HBYS yoluyla servislerden gelen malzeme taleplerini değerlendirir, stokta olmayan malzemelerin teminini, doğrudan

Detaylı

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014 14 Temmuz 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Gelen e-fatura Dosyalarının Transferi Firmalara tedarikçilerinden veya hizmet aldıkları firmalardan gelen e-faturalar,

Detaylı

İLAÇ RUHSAT e-başvuru FORMU KULLANICI KILAVUZU. Doküman: EUP Revizyon No: R-06 Tarih: 26.05.2014

İLAÇ RUHSAT e-başvuru FORMU KULLANICI KILAVUZU. Doküman: EUP Revizyon No: R-06 Tarih: 26.05.2014 Sayfa: 0/15 İLAÇ RUHSAT e-başvuru FORMU KULLANICI Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 10.05.2010 İlaç ruhsat e-başvuru formu kullanıcı kılavuzunun ilk yayınlanma tarihi 10.06.2010 e-başvuru formundan

Detaylı

SKAL ANTALYA KULÜBÜ YÖNETİMİ NE

SKAL ANTALYA KULÜBÜ YÖNETİMİ NE SKAL ANTALYA KULÜBÜ YÖNETİMİ NE Konu Hk. :Skal Antalya Kulübü Üyeleri ne Özel Jinefem Tıp Merkezi nde Uygulanacak İndirimler Özel Jinefem Tıp Merkezi,01.03.2004 tarihinde faaliyetine başlamış, her yıl

Detaylı

KARDİYOVASKÜLER CERRAHİ YOĞUN BAKIM ÖZCAN ERDEMLİ

KARDİYOVASKÜLER CERRAHİ YOĞUN BAKIM ÖZCAN ERDEMLİ KARDİYOVASKÜLER CERRAHİ YOĞUN BAKIM dizayn ÖZCAN ERDEMLİ Kalp ve damar cerrahisi yoğun bakımı seviye 3 yoğun bakımdır. Özel ekibi, özel donanımı olan ve temel gereksinimlerini kendi içinde sağlayabilen

Detaylı

HBYS BİLDİRİMİ ZORUNLU BULAŞICI HASTALIK BİLDİRİM MEKANİZMASI

HBYS BİLDİRİMİ ZORUNLU BULAŞICI HASTALIK BİLDİRİM MEKANİZMASI HBYS BİLDİRİMİ ZORUNLU BULAŞICI HASTALIK BİLDİRİM MEKANİZMASI TANIMLAR: Bildirimi Zorunlu Bulaşıcı Hastalıklar (BZBH): SKRS ICD10-MSVS İLİŞKİSİ tablosunda 68 numaralı MSVS de tanımlanmış olan tanı kodları.

Detaylı

T.C. GAZĐ ÜNĐVERSĐTESĐ Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi

T.C. GAZĐ ÜNĐVERSĐTESĐ Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi T.C. GAZĐ ÜNĐVERSĐTESĐ Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Sayı : B.30..GÜN.0.H1-73/ Konu : ĐLGĐLĐ FĐRMALARA : KONU : DOĞRUDAN TEMĐN Đlan No : 1 Tarih: 1/07/01 Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezimiz

Detaylı

Shop Floor Automation

Shop Floor Automation Shop Floor Automation Üretim Yönetimi ve Takibi Depo Yönetimi ve Takibi BOM Tanımları ve Kontrolü Üretim Hattı Kontrol ve Yönlendirme Operatör Kontrol ve Yönlendirme İş Emri Yönetimi ve Takibi Otomatik

Detaylı