IPS LED MONITÖR (LED MONITÖR*) Kullanım Kılavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "IPS LED MONITÖR (LED MONITÖR*) Kullanım Kılavuzu"

Transkript

1 Kullanım Kılavuzu IPS LED MONITÖR (LED MONITÖR*) *LG LED Monitörler LED Arka Aydınlatmalı LCD Monitörlerdir. Lütfen ürünü kullanmadan önce güvenlik bilgilerini dikkatlice okuyun. IPS LED Monitör (LED Monitör) Model Listesi 27UD88

2 2 İÇINDEKILER 3 LİSANS 4 MONTAJ VE HAZIRLIK 4 Ürün Bileşenleri 5 Desteklenen Sürücüler ve Yazılım 6 Bileşen ve Düğme Açıklaması 6 - Joystick Düğmesini Kullanma 7 Giriş Konektörü 8 Monitörün Taşınması ve Kaldırılması 9 Monitörün Kurulması 9 - Ayaklık tabanının montajı 10 - Kablo tutucu kullanma 11 - Masa üstüne kurulması 12 - Açının ayarlanması 12 - Ayaklık Yüksekliğini Ayarlama 13 - Döndürme Özelliği 14 - Kensington kilidinin kullanılması 14 - Duvar montaj plakasının kurulması 15 - Duvara monte edilmesi 16 MONİTÖRÜN KULLANILMASI 16 PC'ye Bağlanma 16 - HDMI bağlantısı 16 - DisplayPort bağlantısı 16 - USB-C bağlantısı 17 AV Cihazlara Bağlanma 17 - HDMI bağlantısı 17 Çevre Birimlerini Bağlama 17 - USB Kablo bağlantısı - PC 18 - Kulaklık Bağlama 18 Yalnızca servis portu 19 KULLANICI AYARLARI Quick Settings PBP Picture General Reset 28 SORUN GİDERME 30 TEKNİK ÖZELLİKLER 30 27UD88 31 Fabrika Destek Modu (Preset Mode, PC) 31 HDMI 31 DisplayPort/ USB-C 32 HDMI Zamanlama (Video) 32 Power LED 33 UYARILAR 33 Enerji Tüketimi Açısından Verimli Kullanıma ilişkin Bilgiler: 33 Nakliye ve taşima sirasinda dıkkat edılmesı gerekenler 33 Bakım-Onarım ve Kullanımda Uyulması Gereken Kurallar: 33 Kullanım Sırasında insan Ve Çevre Sağlığı Açisindan Tehlikeli Veya Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar ıle ılgili Uyarılar: 34 Kurulum Uyarısı 34 Uzman Personel Uyarısı 34 Ürün İmha Uyarısı 34 Şimşek Etkinliği Uyarısı 34 Kullanım Hatalarına ilişkin Bilgiler: 34 Tüketicinin Yapabileceği, Bakım-Onarım veya Ürünün Temizliğine İlişkin Bilgiler: 19 Ana Menünün Etkinleştirilmesi 20 Ayarları özelleştirme 20 - Menü Ayarları 35 YETKILI SERVISLER 36 Garanti şartları

3 3 LİSANS Her model farklı lisanslara sahiptir. Lisans bilgileri için adresini ziyaret edin. HDMI ve HDMI Yüksek Tanımlı Multimedya Arabirimi terimleri ve HDMI Logosu, HDMI Licensing, LLC nin Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkelerde ticari markaları veya tescilli ticari markalarıdır. VESA, VESA logosu, DisplayPort Compliance Logosu ve Çift Modlu Kaynaklar için DisplayPort Compliance Logosu, Video Electronics Standards Association'ın tescilli ticari markalarıdır. The SuperSpeed USB Trident logo is a registered trademark of USB Implementers Forum, Inc. Aşağıdaki içerik sadece Avrupa pazarında satılan monitöre uygulanmaktadır ve ErP Direktifine uygun olması gerekmektedir: * Bu monitör, görüntü açıldıktan sonra, görüntüye herhangi bir ayarlama yapılmazsa 4 saat içerisinde otomatik olarak kapanacak şekilde ayarlanmıştır. * Bu ayarı devre dışı bırakmak için, Automatic Standby(Otomatik Beklemeye Geçme) OSD menüsünde seçeneği Kapalı konumuna getirin.

4 4 MONTAJ VE HAZIRLIK Ürün Bileşenleri Ürünü kullanmadan önce ürün kutunuzda aşağıdaki bileşenlerin olup olduğunu kontrol edin. Bileşenlerde herhangi bir eksiklik olması durumunda ürünü satın aldığınız yerel satıcıyla iletişime geçin. Bu kılavuzdaki gösterimler gerçek ürün ve bileşenlerden farklı olabilir. CD(Kullanım Kılavuzu)/Kartı Güç Kablosu AC-DC Adaptör HDMI Kablosu DisplayPort Kablosu USB C-C Kablosu USB C-A Kablosu Ayaklık Tabanı Ayaklık Gövdesi Kablo tutucu DİKKAT yürün performansı ve güvenliğiniz için orijinal olmayan bileşenleri kullanmayın. yorijinal olmayan bileşenlerin kullanılmasından kaynaklanan hasar ve yaralanmalar garanti kapsamına girmez. y Ürünle birlikte gelen bileşenleri kullanmanız tavsiye edilir. y LG tarafından onaylanmamış sıradan kablolar kullanıyorsanız ekran görüntü vermeyebilir veya görüntü parazitli olabilir. ybileşenlerin burada gösterilenlerden farklı olabileceğini unutmayın. ybu kılavuzdaki tüm bilgiler ve teknik özellikler, ürün performansını geliştirmek için önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. yisteğe bağlı aksesuarlar satın almak için bir elektronik mağazasını veya çevrimiçi alışveriş sitesini ziyaret edin ya da ürünü aldığınız perakende mağazasıyla temas kurun.

5 5 Desteklenen Sürücüler ve Yazılım Ürününüz tarafından desteklenen sürücüleri ve yazılımı kontrol edin ve ürün paketine ekli olan CD'deki kılavuzlara göz atın. Sürücüler ve Yazılım Yükleme Önceliği 27UD88 Monitor Driver Önerilen O OnScreen Control Önerilen O Dual Controller İsteğe bağlı O True Color Pro İsteğe bağlı O Gereken ve Önerilen: En yeni sürümü ekli CD üzerinden veya LGE web sitesinden ( ) indirip yükleyebilirsiniz. İsteğe bağlı: En yeni sürümü LGE web sitesinden ( indirip yükleyebilirsiniz.

6 6 Bileşen ve Düğme Açıklaması Joystick Düğmesi Güç LED'i y Açık: Açma y Kapalı: Kapatma Joystick Düğmesini Kullanma Joystick düğmesine basarak veya joystick düğmesini parmağınızla sağa/sola kaydırarak monitör fonksiyonlarını kolayca değiştirebilirsiniz. Temel Fonksiyonlar Açma Monitörü açmak için joystick düğmesine parmağınızla bir kez basın. Kapatma Monitörü kapatmak için joystick düğmesine parmağınızla bir kez basılı tutun. / Volume Kontrolü (Ses Seviyesi) Joystick düğmesini sağa/sola kaydırarak ses seviyesini kontrol edebilirsiniz. y Joystick düğmesi, monitörün alt kısmında bulunur.

7 7 Giriş Konektörü

8 8 Monitörün Taşınması ve Kaldırılması DİKKAT Monitörü taşırken veya kaldırırken, monitörün çizilmemesi veya zarar görmemesi ve hangi şekilde ve büyüklükte olursa olsun güvenli taşınabilmesi için bu talimatları uygulayın. ymümkün olduğunca monitörün ekranına dokunmaktan kaçının. Aksi takdirde ekran veya görüntü üretmek için kullanılan bazı pikseller zarar görebilir. ymonitörü taşımadan önce orijinal kutusuna ya da ambalaj malzemesine yerleştirilmesi önerilir. ymonitörü taşımadan veya kaldırmadan önce, güç kablosunu ve diğer tüm kabloları sökün. ymonitör çerçevesinin alt ve üst kısmını sıkıca tutun. Panelden tutmayın. ymonitörü taşırken çizilmemesi için ekranı kendinize doğru tutmayın. y Monitör panelini ayaklık tabanı ile birlikte kullanmadığınızda joystick düğmesi monitörün dengesini kaybetmesine ve düşmesine neden olarak monitörün zarar görmesine ve insanların yaralanmasına yol açabilir. Ayrıca, bu durum joystick düğmesinin arızalanmasına da neden olabilir. ymonitörü taşırken ürünü sert darbelere veya sarsıntılara maruz bırakmayın. ymonitörü taşırken dik tutun; yan çevirmeyin ya da yana doğru eğmeyin.

9 9 Monitörün Kurulması TR TÜRKÇE Ayaklık tabanının montajı DİKKAT Ekranın çizilmesini önlemek için yüzeyini yy yumuşak bir bezle kapatın. 2 Düğme en üst kısma ulaşana kadar ayaklığa basın. yy Ayaklık Gövdesi Ayaklık Tabanı veya

10 10 DİKKAT y Bu belgedeki şekiller, tipik prosedürleri gösterir. Bu nedenle, bu şekiller, gerçek üründen farklı görünebilir. y Vidaları sıkarken aşırı güç uygulanması, monitörün hasar görmesine neden olabilir. Bu şekilde hasar gören monitörler garanti kapsamına girmez. y Monitörü sadece tabandan tutarak baş aşağı taşımayın. Bu durum ayaklığın düşmesine neden olabilir ve kişisel yaralanmalara yol açabilir. y Monitörü kaldırırken ya da taşırken monitör ekranına dokunmayın. Monitör ekranına kuvvet uygulanması, ekranın hasar görmesine neden olabilir. Kablo tutucu kullanma Kabloları kablo tutucuyu kullanarak şekilde gösterildiği gibi düzenleyin. Kablo tutucu yayaklığı, montajın tam tersi sırayla sökebilirsiniz.

11 11 Masa üstüne kurulması Güç Kablosunun Bağlanmasına İlişkin Uyarılar 1 Monitörü kaldırın ve dik bir şekilde masanın üzerine yerleştirin. Yeterli havalandırma sağlamak için duvardan en az 100 mm uzaklığa yerleştirin. 100 mm 100 mm 100 mm 100 mm V ~ yürün paketinde verilen güç kablosunu kullandığınızdan ve bu kabloyu topraklamalı elektrik prizine takıtığınızdan emin olun. ybaşka bir güç kablosuna ihtiyacınız olduğunda lütfen yerel bayinizle veya size en yakın bir satış mağazasıyla görüşün. 2 Güç adaptörünü monitöre bağlayın ve daha sonra güç kablosunu duvardaki prize takın Monitörü açmak için monitörün alt kısmındaki açma joystick düğmesine basın. DİKKAT ymonitörü taşımadan veya monte etmeden önce güç kablosunu prizden çıkarın. Elektrik çarpması riski vardır.

12 12 Açının ayarlanması Ayaklık Yüksekliğini Ayarlama 1 Ayaklık tabanına takılı monitörü dik konumda yerleştirin. 2 Ekranın açısını ayarlayın. Rahat bir izleme deneyimi için ekranın açısı ileri veya geri ayarlanılır. 1 Monitörü mutlaka iki elle ve kontrollü bir şekilde tutun. 2 Yükseklik 110,0 mm'ye kadar ayarlanabilir mm Arka Taraf Ön Taraf UYARI yekranı ayarlarken parmakların yaralanmasını önlemek için monitör çerçevesinin alt kısmını aşağıda gösterildiği gibi tutmayın. UYARI y Ekranın yüksekliğini ayarlarken parmağınızı veya elinizi ekran ve taban (gövde) arasına koymayın. ymonitörün açısını ayarlarken, ekran alanına dokunup baskı uygulamamaya dikkat edin.

13 13 Döndürme Özelliği Döndürme özelliği monitörün saat yönünde 90 derece döndürülebilmesini sağlar. 3 Monitörü şekilde gösterildiği gibi saat yönünde döndürün. Baş UYARI Ayaklık 4 Monitörü aşağıda gösterildiği gibi 90 döndürerek kurulumu tamamlayın. yayaklık tabanının çizilmemesi için döndürme özelliğini kullanarak monitörü döndürürken ayaklığın monitöre temas etmemesine dikkat edin. 1 Monitörü maksimum yüksekliğe çıkarın. UYARI 2 Monitörün açısını şekilde gösterildiği gibi ok yönünde ayarlayın. yekranın otomatik döndürme özelliği desteklenmez. yekran, Windows işletim sisteminizle birlikte sunulan ekran döndürme kısayol tuşu kullanılarak kolaylıkla döndürülebilir. Bazı Windows sürümleri ve ekran kartı sürücülerinde ekran döndürme tuşu olarak farklı ayarlar kullanılabileceğini veya ekran döndürme tuşunun desteklenmeyebileceğini unutmayın. ywindows ekran döndürme kısayol tuşları -- 0 : Ctrl + Alt + Yukarı ok tuşu ( ) : Ctrl + Alt + Sol ok tuşu ( ) : Ctrl + Alt + Aşağı ok tuşu ( ) : Ctrl + Alt + Sağ ok tuşu ( )

14 14 UYARI ykablo bağlıysa monitörü döndürürken dikkatli olun. yekranı döndürürken yaralanmaları önlemek için parmaklarınızı ekran ile ayaklık tabanının arasına koymayın. Stand gövdesini sökme 1 2 Monitörün ekranı aşağı gelecek şekilde koyun. Ekranın çizilmesini önlemek için yüzeyini yumuşak bir bezle örtün. Monitörün arkasında alt kısmın ortasında bulunan düğmeye basarak ayaklığı monitörden çıkarın. Kensington kilidinin kullanılması Kensington güvenlik sistemi konnektörü Monitörün arka tarafında yer alır. Kurulum ve kullanım hakkında daha fazla bilgi için, Kensington kilidi kullanıcı kılavuzuna bakın ya da web sitesini ziyaret edin. Kensington güvenlik sistemi kablosunu Monitörle masa arasına bağlayın. Duvar montaj plakasının kurulması Bu monitör standart duvar montaj plakası veya uyumlu cihaz özelliklerini destekler. 1 Ekranı aşağı bakacak şekilde yerleştirin. Ekranın çizilmesini önlemek için yüzeyini yumuşak bir bezle kapatın. 2 Duvar montaj plakasını monitöre yerleştirin ve vida deliklerine hizalayın. 3 Plakayı monitöre sabitlemek için dört vidayı tornavidayla sıkın. ykensington kilidinin kullanımı isteğe bağlıdır. Aksesuarlar yerel elektronik mağazanızdan satın alınabilir. yduvar montaj plakası ayrı satılır. ykurulumla ilgili daha fazla bilgi almak için duvar montaj plakası kurulum kılavuzuna bakın. yduvar montaj plakasını monte ederken aşırı kuvvet uygulamayın, aksi takdirde monitörün ekranı zarar görebilir.

15 15 Duvara monte edilmesi yduvar Montaj Aparatı (A x B) Monitörü duvardan en az 100 mm uzağa monte edin ve yeterli havalandırmayı sağlamak için monitörün her bir yanında yaklaşık 100 mm boşluk bırakın. Ayrıntılı kurulum talimatları yerel perakende mağazanızdan edinilebilir. Yatık duvara montaj braketinin kurulması ve ayarlanması için lütfen kılavuza bakın. DİKKAT A B 100 mm 100 mm 100 mm 100 mm Monitörü duvara monte etmek için monitörün arkasına bir duvara montaj braketi (isteğe bağlı) takın. Duvara montaj braketinin duvara ve monitöre güvenli bir şekilde sabitlendiğinden emin olun. 1 Eğer vida standart boydan daha uzun kullanırsanız, monitör iç zarar görmüş olabilir. 2 Eğer standart dışında vida kullanırsanız,. ürün hasar görmüş olabilir.bu durumda, LG bundan sorumlu değildir. yelektrik çarpma riskinin önüne geçmek için monitörü taşımandan veya monte etmeden önce güç kablosunu prizden çıkarın. ymonitörün tavana veya eğik duvara monte edilmesi monitörün düşmesine, bu da yaralanmalara neden olabilir. Lütfen orijinal LG duvar montaj braketini kullanın. Daha fazla bilgi için, yerel satış mağazanızla ya da kalifiye bir kurulumcuyla irtibata geçin. ybağlama vidalarını sıkarken aşırı güç kullanmanız durumunda monitörün hasar görmesine neden olabilirsiniz. Bu şekilde hasar gören monitörler garanti kapsamına girmez. yvesa standartlarına uygun duvar montaj braketi ve vidalarını kullanın. Bilerek ya da yanlışlıkla uygun olmayan bileşenlerin kullanılmasından kaynaklanan hasarlar ürün garanti kapsamına girmez. yarka kapağın dış yüzeyinin vida uzunluğu 8 mm nin altında olması gerekmektedir. Duvara montaj plakası Arka Kapak Duvar Montaj 100 x 100 Aparatı (A x B) Standart vida M4 x L10 Vida sayısı 4 Duvar Montaj RW120 Plakası (İsteğe bağlı) Duvara montaj plakası Arka Kapak Standart vida : Maksimum 8mm yvesa standartlarında belirtilen vidaları kullanın. yduvar montaj kiti kurulum kılavuzu ve tüm gerekli parçaları içerir. yduvara montaj braketi isteğe bağlıdır. Aksesuarlar yerel satış mağazanızdan satın alınabilir. yvida boyu duvar montaj braketine göre değişebilir. Doğru uzunlukta vida kullandığınızdan emin olun. ydaha fazla bilgi için duvara montaj braketi kullanıcı kılavuzuna bakın.

16 16 MONİTÖRÜN KULLANILMASI PC'ye Bağlanma ybu monitör *Tak Çalıştır özelliğini destekler. *Tak Çalıştır: Tekrar yapılandırma işlemi yapmadan ve herhangi bir manuel sürücü takmadan bilgisayarınıza bir cihaz bağlamanıza olanak sağlayan bir özelliktir. HDMI bağlantısı DisplayPort bağlantısı PC'nizden monitöre dijital video ve ses sinyalleri gönderir. PC'nizi monitöre aşağıda gösterilen biçimde ekran bağlantı noktası kablosunu kullanarak bağlayın. Menü düğmesine basın ve giriş menüsünden giriş seçeneğini belirleyin. PC'nizden ve A/V cihazlarınızdan monitöre dijital video ve ses sinyalleri gönderilir. PC'nizi ve AV cihazınızı aşağıda gösterilen biçimde HDMI kablosuyla monitöre bağlayın. Menü düğmesine basın ve Input (Giriş) menüsünden Input (Giriş) seçeneğini belirleyin. DP OUT ypc'nin DP sürümüne bağlı olarak video veya ses çıkışı olmayabilir. y LG tarafından onaylanmamış sıradan kablolar kullanıyorsanız ekran görüntü vermeyebilir veya görüntü parazitli olabilir. USB-C bağlantısı Dijital video ve ses sinyallerini ve USB verisini PC nizden monitöre iletir. Monitörü PC nize bir USB-C kablosu kullanarak aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi bağlayın. Menü düğmesine basın ve giriş menüsünden giriş seçeneğini belirleyin. yhdmi PC kullanıyorsanız, uyumluluk sorununa neden olabilir. yhdmi logolu onaylı bir kablo kullanın.onaylı bir HDMI kablosu kullanmazsanız ekrana görüntü gelmeyebilir veya bağlantı hataları oluşabilir. yönerilen HDMI kablo tipleri - Yüksek Hızlı HDMI / TM kablosu - Ethernet destekli Yüksek Hızlı HDMI / TM kablosu (USB C-A Kablosu) (Yalnızca Veri) (USB C-C Kablosu)

17 17 y PD (Güç Gecikmesi), DP Alternatif Modu (USB-C üzerinden DP) ve USB Veri, USB-C Portu ile desteklenmektedir. y Bağlanan cihaz ın özellikleri ve ortama bağlı olarak özellikler çalışmayabilir. y USB-C portlar Monitör Güç kaynağı için değil, bir PC güç kaynağı içindir. Monitöre güç sağlamak için Adaptör bağlayın. Çevre Birimlerini Bağlama USB Kablo bağlantısı - PC Üründeki USB bağlantı noktası bir USB hub'i olarak işlev görür. Lütfen USB C-C veya USB C-A kablonuzu PC ye takın. AV Cihazlara Bağlanma HDMI bağlantısı PC'nizden ve A/V cihazlarınızdan monitöre dijital video ve ses sinyalleri gönderilir. PC'nizi ve AV cihazınızı aşağıda gösterilen biçimde HDMI kablosuyla monitöre bağlayın. Menü düğmesine basın ve Input (Giriş) menüsünden Input (Giriş) seçeneğini belirleyin. yürünü kullanmadan önce en yeni Windows hizmet paketini yüklediğinizden emin olun. yçevresel birim cihazlar ayrı satılır. yusb bağlantı noktasına, bir klavye, fare veya USB aygıtı bağlanabilir. yquick Charge (Hızlı Şarj) On (Açık) olarak ayarlandığında USB1/2 bağlantı noktasından veri iletimi yapılamaz (örn. klavyenizi, farenizi veya diğer USB depolama aygıtlarınızı monitöre bağlama). (Quick Charge (Hızlı Şarj) seçeneğini On (Açık) veya Off (Kapalı) olarak ayarlamak için General (Genel) > Quick Charge (Hızlı Şarj) seçeneğine gidin.) yşarj etme hızı, aygıta bağlı olarak değişebilir. (ayrı olarak satılır) yhdmi PC kullanıyorsanız, uyumluluk sorununa neden olabilir. yhdmi logolu onaylı bir kablo kullanın.onaylı bir HDMI kablosu kullanmazsanız ekrana görüntü gelmeyebilir veya bağlantı hataları oluşabilir. yönerilen HDMI kablo tipleri - Yüksek Hızlı HDMI / TM kablosu - Ethernet destekli Yüksek Hızlı HDMI / TM kablosu DİKKAT USB Aygıtı Kullanılırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar. yyüklü otomatik tanıma programı olan veya kendi sürücüsünü kullanan bir USB aygıtı tanınmayabilir. ybazı USB aygıtları desteklenmeyebilir ya da düzgün çalışmayabilir. ygüç beslemeli bir USB hub veya sabit disk sürücüsü kullanmanız önerilir. (Sağlanan güç yeterli değilse USB aygıtı tanınmayabilir.) yquick Charge (hızlı şarj) kapalı ise ve yukarı bağlantı noktası, Sunucu Bilgisayar ile bağlı değil ise, monitör Şarj işlemini desteklemeyebilir.

18 18 Kulaklık Bağlama Çevre birimlerini monitöre kulaklık bağlantı noktasıyla bağlayın. Şekilde gösterilen şekilde bağlayın. Yalnızca servis portu Bu port yalnızca Servis için kullanılır. SERVICE ONLY (ayrı olarak satılır) y Çevresel birim cihazlar ayrı satılır. y[açılı] kulaklık kullanmak, başka bir harici cihazı monitöre bağlarken sorun yaratabilir. Bu nedenle, [Düz] kulaklık kullanmanız tavsiye edilir. Açılı Düz y PC'nin ve harici cihazın ses ayarlarına bağlı olarak kulaklık ve hoparlör fonksiyonları sınırlı olabilir.

19 19 KULLANICI AYARLARI Ana Menünün Etkinleştirilmesi 1 Monitörün arka kısmındaki joystick düğmesine basın. 2 Seçenekleri ayarlamak için joystick düğmesini yukarı/aşağı ( / ) ve sağa/sola ( / ) kaydırın. 3 Ana menüden çıkmak için joystick düğmesine bir kez basın. Joystick Düğmesi Düğme Menü Durumu Açıklama Ana menü devre dışı Ana menü etkin Ana menüyü etkinleştirir. Ana menüden çıkar. (Monitörü açmak için düğmeye basılı tutmak: Monitörü OSD'nin açık olduğu durumlarda da bu şekilde istediğiniz zaman kapatabilirsiniz.) Ana menü devre dışı Ana menü etkin Ana menü devre dışı Ana menü etkin Monitörün ses seviyesini ayarlar. Menü özelliklerine girer. Monitörün ses seviyesini ayarlar. Girdi özelliğini girer. Ana menü devre dışı Ana menüyü etkinleştirir. Ana menü etkin Game mode (Oyun Modu) özelliğine girer. Ana menü devre dışı Ana menü etkin Ana menüyü etkinleştirir. Monitörü kapatır. Ana Menü Özellikleri Ana Menü Menu (Menü) Game Mode Input Monitor off (Monitör kapalı) Exit (Çıkış) Açıklama Ekran ayarlarını yapılandırır. Picture Mode u (Resim Modu) oyun moduyla değiştirebilirsiniz. Girdi modunu ayarlar. Monitörü kapatır. Ana menüden çıkar.

20 20 Ayarları özelleştirme Menü Ayarları -Quick Settings 1 OSD menüsünü görüntülemek için monitörün arka kısmındaki joystick düğmesine basın ve ardından Menu (Menü) öğesine girin. 2 Joystick düğmesini kaydırarak Quick Settings > Brightness (Parlaklık) öğesine gidin. 3 Ekranın sağ alt köşesinde görünen talimatları uygulayarak seçenekleri yapılandırın. 4 Üst menüye geri dönmek veya diğer menü öğelerini ayarlamak için joystick düğmesini yönünde kaydırın veya ( /OK) (Tamam) düğmesine basın. 5 OSD menüsünden çıkmak istiyorsanız menüden çıkana kadar joystick düğmesini yönünde kaydırın. Her seçenek aşağıda açıklanmıştır. Menü > Quick Settings Brightness (Parlaklık) Contrast (Kontrast) Volume (Ses Seviyesi) Input (Giriş) Ratio (Oran) Ekranın renk kontrastını ve parlaklığını ayarlar. Ses seviyesini ayarlar. Açıklama y Joystick düğmesini Ses Seviyesi menüsünden yönünde kaydırarak sessize alabilir veya sesini açabilirsiniz. Geçerli giriş modunu seçer. Ekran oranını ayarlar. Wide (Geniş) Original (Orijinal) Videoyu video sinyal girişinden bağımsız olarak geniş ekran görüntüler. Videoyu giren video sinyalinin izleme oranına göre görüntüler. 1:1 Orijinal izleme oranı değiştirilmez. y Görüntü, önerilen çözünürlükte Geniş, Orijinal ve 1:1 seçeneklerinde aynı görünebilir. yen-boy oranı geçmeli sinyalde devre dışı bırakılır.

21 21 -PBP 1 OSD menüsünü görüntülemek için monitörün arka kısmındaki joystick düğmesine basın ve ardından Menu (Menü) öğesine girin. 2 Joystick düğmesini kaydırarak PBP öğesine gidin. 3 Ekranın sağ alt köşesinde görünen talimatları uygulayarak seçenekleri yapılandırın. 4 Üst menüye geri dönmek veya diğer menü öğelerini ayarlamak için joystick düğmesini yönünde kaydırın veya ( /OK) (Tamam) düğmesine basın. 5 OSD menüsünden çıkmak istiyorsanız menüden çıkana kadar joystick düğmesini yönünde kaydırın. Her seçenek aşağıda açıklanmıştır. Menü > PBP Sub Sound Out Swap Sub Full Ratio (Oran) İki giriş modunun ekranını tek bir monitörde görüntüler. Ana ekran (Sol) PBP Bağlantısı PBP modunda ses çıkışını değiştirir. Açıklama PBP modunda ana ekran ile alt ekran arasında geçiş yapar. PBP modunun alt ekranını geniş ekrana dönüştürür. Ana ekran veya alt ekranın izleme oranını ayarlar. Alt ekran (Sağ) HDMI 1 HDMI 2 DisplayPort USB-C HDMI O O HDMI O O DisplayPort O O - - USB-C O O - - Main (Ana) Wide (Geniş) Videoyu video sinyal girişinden bağımsız olarak PBP ekranına sığacak şekilde gösterir. Original (Orijinal) Videoyu PBP ekranındaki video sinyal girişinin izleme oranıyla gösterir. Sub (Alt) Wide (Geniş) Videoyu video sinyal girişinden bağımsız olarak PBP ekranına sığacak şekilde gösterir. Original (Orijinal) Videoyu PBP ekranındaki video sinyal girişinin izleme oranıyla gösterir. yalt modu Off (Kapalı) olduğunda, Sound Out (Ses Ver), Swap (Değiş), Sub Full (Alt Ful) ve Ratio (Oran) menüleri disabled (Devre Dışı) olur. Eğer sinyal yoksa Ratio için Temel/Alt seçenekler devre dışı kalır. ypbp modu ayarlandığında otomatik olarak PBP için en iyi çözünürlük modu ayarlanır.

22 22 -Picture 1 OSD menüsünü görüntülemek için monitörün arka kısmındaki joystick düğmesine basın ve ardından Menu (Menü) öğesine girin. 2 Joystick düğmesini kaydırarak Picture öğesine gidin. 3 Ekranın sağ alt köşesinde görünen talimatları uygulayarak seçenekleri yapılandırın. 4 Üst menüye geri dönmek veya diğer menü öğelerini ayarlamak için joystick düğmesini yönünde kaydırın veya ( /OK) (Tamam) düğmesine basın. 5 OSD menüsünden çıkmak istiyorsanız menüden çıkana kadar joystick düğmesini yönünde kaydırın. Her seçenek aşağıda açıklanmıştır. Menü > Picture Picture Mode Custom Reader srgb Açıklama Kullanıcının her bir öğeyi ayarlamasını sağlar. Ana menünün renk modu ayarlanabilir. Belge görüntüsü için ekranı iyileştirir. OSD seçeneklerindeki ekranı parlak hale getirebilirsiniz. Monitör ve yazıcı için standart bir RGB renk boşluğu. Color Weakness Bu mod, kırmızı ile yeşil arasında ayrım yapamayan kullanıcılar içindir. Bu yolla iki renk arasında ayrım yapamayan kullanıcıların kolayca ayrım yapabilmesi sağlanır. FPS Game 1 FPS Game 2 RTS Game Custom (Game) EBU REC709 SMPTE-C DICOM Calibration 1 (Kalibrasyon 1) Calibration 2 (Kalibrasyon 2) Bu mod FPS oyunları için iyileştirilmiştir. Bu FPS Game 1 (FPS Oyun 1) den daha fazla yüksek Siyah Dengeleyici bir değere sahiptir. Çok karanlık FPS oyunları için uygundur. Bu mod RTS Game (RTS Oyun.) için iyileştirilmiştir. Bu modda, kullanıcılar oyunla ilgili seçenekler de dahil farklı adımları kişiselleştirebilirler. Yayın için bir TV PAL renkli alanı. Yayın için bir HDTV renkli alanı. Yayın için bir TV NTSV renkli alanı. X-ray görüntülerini görüntülemek için ekranı optimize eder. Ekranı OSD menüsünden parlaklaştırabilirsiniz. ybu ürün, tıbbi bir cihaz olarak değil bir BT cihazı olarak onaylanmıştır. Yalnızca ofis kullanımına uygundur. (Eğitim ve referans amaçlı olarak da kullanılabilir ancak tıbbi teşhis için kullanılamaz.) Kalibre edilen son ekrana ayarlar. Kalibre edilen önceki ekrana ayarlar. ypicture Mode (Resim Modu) DP (DisplayPort) girişinde değiştirilirse ekran titreyebilir veya bilgisayar ekranınızın çözünürlüğü etkilenebilir. ycalibration 2 (Kalibrasyon 2) : TRUE COLOR PRO'nun yüklenmesi ve Calibration (Kalibrasyon) işleminin sürdürülmesi bu menüyü etkinleştirir.

23 23 Picture Adjust SUPER RESOLUTION+ High (Yüksek) Bir kullanıcı kristal netliğinde görüntüler istediğinde Optimize resim kalitesi görüntülenir. Yüksek kaliteli video ve oyun için etkilidir. Sharpness (Keskinlik) Black Level (Siyah Seviyesi) HDMI ULTRA HD Deep Color Middle (Orta) Low (Düşük) Off (Kapalı) Ekranın keskinliğini ayarlar. Bir kullanıcı rahat izleme için düşük ve yüksek modları arasında görüntü istediği zaman optimize resim kalitesi görüntülenir. Bu UCC SD video ya da etkilidir. Bir kullanıcı pürüzsüz ve doğal görüntüler istediğinde optimize edilmiş resim kalitesi görüntülenir. Yavaş hareket eden resimleri veya hareketsiz görüntüler için etkilidir. Günlük görüntüleme için bu seçeneği seçiniz,bu moda SUPER RESOLUTION+ kapalıdır. seviyesini ayarlar (sadece HDMI için). ydengeleme: video sinyali açısından monitörün görüntüleyebileceği en karanlık renktir. High (Yüksek) Low (Düşük) Ekranın mevcut kontrast oranını korur. Ekranın geçerli izleme oranında siyah seviyelerini düşürüp beyaz seviyelerini yükseltir. ULTRA HD Deep Color(ULTRA HD Derin Renk) desteği olan bir cihaza bağlandığında daha net görüntüler sağlar. Çözünürlük 3840 x K@60 Hz Destek Formatı 1) Kare hızı (Hz) 59,94 60,00 Renk Derinliği / Renk Örnekleme 8 bit 10 bit YCbCr 4:2:0 YCbCr 4:2:2 YCbCr 4:4:4 - RGB 4:4:4-1) HDMI ULTRA HD Deep Color (ULTRA HD Derin Renk)seçeneği On(Açık) ayarda iken desteklenir. ybağlanan cihazda ULTRA HD Deep Color (ULTRA HD Derin Renk) desteği yok ise, bu özellik düzgün çalışmayabilir. ybir problemin söz konusu olması durumunda, HDMI ULTRA HD Deep Color (ULTRA HD Derin Renk)seçeneğini Off(Kapalı) pozisyona getirin. DFC Ekrana göre parlaklığı otomatik olarak ayarlar.

24 24 Game Adjust Response Time (Tepki Süresi) FreeSync Black Stabilizer (Siyah Dengeleyici) Ekranın hızına bağlı olarak görüntüler için bir tepki süresi belirler. Normal koşullar altında Middle (Orta) seçeneğini kullanmanız önerilir. Hareketli görüntüler için High (Yüksek) seçeneğini kullanmanız önerilir. High (Yüksek) seviyeye ayarlamak görüntü yapışmasına yol açabilir. High (Yüksek) Middle (Orta) Low (Düşük) Off (Kapalı) Tepki süresini High (Yüksek) seviyeye ayarlar. Tepki süresini Middle (Orta) seviyeye ayarlar. Tepki süresini Low (Düşük) seviyeye ayarlar. Tepki süresini Off (Kapalı) seviyeye ayarlar. Giriş sinyalinin dikey frekansını çıkış sinyalinin dikey frekansıyla senkronize ederek sorunsuz ve doğal görüntüler sağlar. DİKKAT ydesteklenen Arayüz: EkranPortu. ydesteklenen Grafik Kartı : AMD nin FreeSync desteğine sahip bir grafik kartı gereklidir. ydesteklenen Versiyon : Grafik kartının en güncel sürücüye sahip olduğundan emin olun. ydaha fazla bilgi ve gereksinim için, lütfen AMD websitesini ziyaret edin On (Açık) FreeSync özelliğine girer. Off (Kapalı) FreeSync kapatır. Daha iyi bir görünürlük için karanlık sahnelerdeki siyah kontrastını kontrol edebilirsiniz. Black Stabilizer (Siyah Dengeleyici) değerini artırmak ekrandaki düşük düzeydeki gri alanını aydınlatır. (Karanlık oyun ekranlarındaki nesneleri kolayca ayırt edebilirsiniz.) Siyah Dengeleyici değerini azaltmak, düşük düzeydeki gri alanını koyulaştırır ve ekrandaki dinamik kontrastı arttırır. Color Adjust Gamma Gamma değeri ne kadar yüksekse, görüntü o kadar koyu olur. Aynı şekilde gamma değeri ne kadar düşük olursa, görün o kadar açık olacaktır. Şayet gamma ayarlarını düzeltme ihtiyacı duymuyorsanız, OFF u (kapalıyı) seçin. Color Temp (Renk Sıcaklığı) Red Green Blue Six Color (Altı Renk) Manual Renk sıcaklığını 500K artışlar ile ayarlayın. (9500K yerine 9300K desteğinin olduğuna dikkat edin.) Custom Kullanıcı, kişiselleştirme yoluyla kırmızı, yeşil veya mavi olacak şekilde ayarlama yapabilir Kırmızı, Yeşil ve Mavi renkleri kullanarak görüntü rengini özelleştirebilirsiniz. Altı rengin (Red_Hue, Red_Saturation, Green_Hue, Green_Saturation, Blue_Hue, Blue_ Saturation, Cyan_Hue, Cyan_Saturation, Magenta_Hue, Magenta_Saturation, Yellow_ Hue, Yellow_Saturation) renk tonunu ve doygunluğunu ayarlayıp ayarları kaydederek kullanıcının renk gereksinimlerini karşılar. *Hue (Ton): Ekranın tonunu ayarlar. *Saturation (Doygunluk): Ekrandaki renklerin doygunluğunu ayarlar. Değer ne kadar düşük olursa renkler o kadar az doygun ve parlak olur. Değer ne kadar yüksek olursa renkler o kadar doygun ve karanlık olur. Color (Renk) ayarlarını varsayılan ayarlara sıfırlar. Reset (Sıfırla) Aspect Marker Bu fonksiyon, ekran için görüntü oranını belirtmek içindir. Off Aspect Marker ( Aspect Marker ) özelliğini kapalı hale getirir. 17:9 Marker için 17:9 oranını etkinleştirir. 4:3 Marker için 4:3 oranını etkinleştirir. 2.35:1 Marker için 2,35:1 oranını etkinleştirir. 2.39:1 Marker için 2,39:1 oranını etkinleştirir.

25 25 -General 1 OSD menüsünü görüntülemek için monitörün arka kısmındaki joystick düğmesine basın ve ardından Menu (Menü) öğesine girin. 2 Joystick düğmesini kaydırarak General öğesine gidin. 3 Ekranın sağ alt köşesinde görünen talimatları uygulayarak seçenekleri yapılandırın. 4 Üst menüye geri dönmek veya diğer menü öğelerini ayarlamak için joystick düğmesini yönünde kaydırın veya ( /OK) (Tamam) düğmesine basın. 5 OSD menüsünden çıkmak istiyorsanız menüden çıkana kadar joystick düğmesini yönünde kaydırın. Quick Charge Her seçenek aşağıda açıklanmıştır. Menü > General Language (Dil) SMART ENERGY SAVING Power LED (Güç LED ışığı) Automatic Standby DisplayPort 1.2 Menü ekranını istenen dile ayarlar. High (Yüksek) Açıklama Yüksek verimlilik sunan SMART ENERGY SAVING özelliğini kullanarak enerji tasarrufu sağlar. Low (Düşük) Düşük verimlilik sunan SMART ENERGY SAVING özelliğini kullanarak enerji tasarrufu sağlar. Off (Kapalı) SMART ENERGY SAVING özelliğini devre dışı bırakır. Monitörün önündeki güç göstergesini açar/kapatır. On (Açık) Off (Kapalı) Güç göstergesi otomatik açılır. Güç göstergesi kapatılır. Belirli bir süre boyunca ekranda herhangi bir hareketlilik olmadığında monitörü otomatik olarak kapatan bir özelliktir. Otomatik kapatma fonksiyonu için bir zamanlayıcı ayarlayabilirsiniz. (Off (Kapalı), 4 H (4 saat), 6 H (6 saat) ve 8 H (8 saat)) DisplayPort 1.2'yi etkinleştirir veya devre dışı bırakır. y Grafik kartının desteklediği DisplayPort sürümüne göre etkinleştirdiğinizden ya da devre dışı bıraktığınızdan emin olun. Grafik kartınız DisplayPort 1.2'yi desteklemiyorsa bu seçeneği Disable (Kapalı) olarak ayarlayın.

26 26 Menü > General Açıklama Quick Charge (Hızlı Şarj) Quick Charge (Hızlı Şarj), USB 3.0 bağlantı noktasına bağlı aygıtı hızlıca şarj eden bir özelliktir. Buzzer (Uyarıcı) OSD Lock (OSD Kilidi) On (Açık) Off (Kapalı) Quick Charge (Hızlı Şarj) öğesini etkinleştirir. Quick Charge (Hızlı Şarj) öğesini devre dışı bırakır. yquick Charge (Hızlı Şarj) On (Açık) olarak ayarlandığında USB1/2 bağlantı noktasından veri iletimi yapılamaz (örn. klavyenizi, farenizi veya diğer USB depolama aygıtlarınızı monitöre bağlama). Bu özellik, monitöre güç verildiğinde Buzzer (Uyarıcı) ile oluşturulan sesi ayarlamanıza imkan tanır. On (Açık) Off (Kapalı) Monitörünüzün Buzzer (Uyarıcı) öğesini etkinleştirir. Monitörünüzün Buzzer (Uyarıcı) öğesini devre dışı bırakır. Bu özellik, menülerin yapılandırılmasını ve ayarlanmasını devre dışı bırakır. On (Açık) Off (Kapalı) OSD Lock (OSD Kilidi) öğesini etkinleştirir. OSD Lock (OSD Kilidi) öğesini devre dışı bırakır. y Quick Settings (Hızlı Ayarlar) içindeki Brightness (Parlaklık), Contrast (Kontrast), Volume (Ses Seviyesi), Input (Giriş) ve General (Genel) içindeki OSD Lock (OSD Kilidi) özellikleri hariç tüm özellikler devre dışı bırakılır.

27 27 -Reset 1 OSD menüsünü görüntülemek için monitörün arka kısmındaki joystick düğmesine basın ve ardından Menu (Menü) öğesine girin. 2 Joystick düğmesini kaydırarak Reset öğesine gidin. 3 Ekranın sağ alt köşesinde görünen talimatları uygulayarak seçenekleri yapılandırın. 4 Üst menüye geri dönmek veya diğer menü öğelerini ayarlamak için joystick düğmesini yönünde kaydırın veya ( /OK) (Tamam) düğmesine basın. 5 OSD menüsünden çıkmak istiyorsanız menüden çıkana kadar joystick düğmesini yönünde kaydırın. Her seçenek aşağıda açıklanmıştır. Menü > Reset Do you want to reset your settings? Reset Cancel Varsayılan fabrika ayarlarına geri döner. Seçmeyi iptal et. Açıklama

28 28 SORUN GİDERME Ekranda hiçbir şey görünmüyor. Monitörün güç kablosu prize takılı mı? Güç göstergesi yanıyor mu? Güç kaynağı açık mı ve güç göstergesi beyaz yanıyor mu? Güç göstergesi yanıp sönüyor mu? "OUT OF RANGE" (ARALIK DIŞINDA) mesajı görüntüleniyor mu? "No Signal" (Sinyal Yok) mesajı görüntüleniyor mu? y Güç kablosunun elektrik prizine düzgün bir şekilde takılıp takılmadığını kontrol edin. y Güç kablosu bağlantısını kontrol edin ve güç düğmesine basın. y Bağlı girişin etkinleştirilmiş olup olmadığını kontrol edin (Menu (Menü) - Input (Giriş)). y Monitör güç tasarrufu modundaysa ekranı açmak için fareyi hareket ettirin ya da klavyedeki herhangi bir tuşa basın. y Bilgisayarın açık olup olmadığını kontrol edin. y Bu durum, PC'den (video kartı) aktarılan sinyaller monitörün yatay ya da dikey frekans aralığının dışında olduğunda ortaya çıkar. Uygun frekansı ayarlamak için lütfen bu kılavuzun "Ürün Teknik Özellikleri" bölümüne bakın. y Bu mesaj, PC ile monitör arasında sinyal kablosu bulunmadığında veya bağlı olmadığında görüntülenir. Kabloyu kontrol edin ve yeniden bağlayın. "OSD Locked" (OSD Kilitli) mesajı görüntüleniyor. Menu (Menü) düğmesine bastığınızda bazı fonksiyonlar kullanılabiliyor mu? y OSD kilitlidir. Menu (Menü) > Settings (Ayarlar) öğesine gidin ve "OSD Lock" (OSD Kilidi) öğesini Off (Kapalı) konuma getirin. Ekranda görüntü kalıyor. Monitör kapatıldığında bile görüntü yapışması meydana geliyor mu? y Uzun süre sabit bir görüntünün görüntülenmesi, ekranın hasar görerek görüntünün iz bırakmasına neden olabilir. y Monitörün kullanım ömrünü uzatmak için ekran koruyucu kullanın. Ekran sabit değil ve sarsılıyor/monitörde görüntülenen görüntüler gölge izi bırakıyor. Uygun çözünürlüğü seçtiniz mi? y Seçilen çözünürlük, HDMI 1080i 60/50 Hz (aralıklı) ise ekran titreyebilir. Çözünürlüğü 1080p'ye veya tavsiye edilen çözünürlüğe ayarlayın. PC (veya USB sunucu cihazı), USB-A portuna bağlı bir USB periferik bağlantısı algılayamıyor. OSD Menüsünü değiştirdiniz mi Quick Charge (hızlı şarj) kapalı mı? y Quick Charge (hızlı şarj) Açık olarak ayarlandığında, cihaz hızla şarj olacaktır, ancak USB verisi kullanılamaz. y Quick Charge (hızlı şarj) Kapalı olarak ayarlandığında, cihaz yavaşça şarj olacaktır, ve USB verisi kullanılabilir. y Dikey Frekans: Bir görüntünün görüntülenmesi için, ekranın bir flüoresan lambası gibi saniyede düzinelerce kez yenilenmesi gerekir. Ekranın her saniye yenilendiği sayıya dikey frekans veya yenileme hızı denir ve değeri, Hz ile gösterilir. y Yatay Frekans: Bir yatay çizginin görüntülenmesi için geçen süreye yatay döngü adı verilir. 1 rakamı yatay aralığa göre bölünmüşse sonuç olarak ortaya saniyede görüntülenen yatay çizgi sayısı çıkar. Buna yatay frekans denir ve değeri khz olarak belirtilir.

29 29 y Ekran kartının çözünürlüğünün veya frekansının monitörün izin verdiği aralıkta olup olmadığını kontrol edin ve Denetim Masası > Ekran > ayarlar daki tavsiye edilen (en iyi) çözünürlüğü ayarlayın. y Ekran kartın ayarının tavsiye edilen (en iyi) çözünürlük olarak ayarlanmaması metinde bulanıklık, ekranda kararma, ekran bölgesinde bir kesiklik veya ekranın yanlış hizalanmasına neden olabilir. y İşletim sistemine veya bilgisayara bağlı olarak ayarlama yöntemleri farklılık gösterebilir ve bazı çözünürlükler ekran kartınızın performansına bağlı olarak elde edilemeyebilir. Böyle bir durumda, yardım için bilgisayar veya ekran kartı üreticinizle iletişime geçiniz. y Bazı ekran kartları 3840x2160 çözünürlüğü desteklemeyebilir. Eğer çözünürlük gösterilemezse ekran kartı üreticinizle iletişime geçiniz. Görüntü rengi normal değil. Görüntüde solma var mı (16 renk)? Görüntü rengi sabit değil ya da siyah-beyaz mı? Ekranda noktalar mevcut mu? y Rengi 24 bit (gerçek renk) değerine veya daha yüksek bir değere ayarlayın. Windows'da, Denetim Masası > Görüntü > Ayarlar > Renk Kalitesi seçeneğine gidin. y Sinyal kablosunun doğru bir şekilde bağlanıp bağlanmadığını kontrol edin. Kabloyu yeniden bağlayın veya PC'nin video kartını yeniden takın. y Monitörü kullanırken ekranda uygun olmayan noktalar (kırmızı, yeşil, mavi, beyaz ya da siyah) görünebilir. Bu, LCD ekran için normaldir. Bu, ne bir hata ne de monitörün performansıyla ilgili bir durumdur. "Unrecognized monitor, Plug&Play (VESA DDC) monitor found" (Tanınmayan monitör, Tak ve Çalıştır (VESA DDC) tip monitör bulundu) mesajı mı görüntüleniyor? Ekran sürücüsünü kurdunuz mu? y Ekranınızla birlikte gelen ekran sürücüsü CD'si (ya da disket) ile ekran sürücüsünü kurduğunuzdan emin olun. Ayrıca, sürücüyü web sitemizden de indirebilirsiniz: y Video kartın Tak ve Çalıştır fonksiyonunu destekleyip desteklemediğini kontrol edin. Kulaklık veya hoparlörden ses gelmiyor. DisplayPort veya HDMI çıkışı kullanılarak gösterilen resimlerde ses yok mu? y Monitör üzerindeki butonu kullanarak sesi yükseltmeye çalışın. y PC nizin ses çıkışını kullandığınız monitöre ayarlayın. Microsoft Windows ta Denetim Masası> Donanım ve Ses > Ses > i seçin ve monitörü varsayılan cihaz olarak ayarlayın.

30 30 TEKNİK ÖZELLİKLER 27UD88 LCD Ekran Tür TFT (İnce Film Transistör) LCD (Sıvı Kristal Ekran) Ekran Piksel Aralığı 0,1554 mm x 0,1554 mm Çözünürlük Maksimum Çözünürlük 3840 x 60 Hz Önerilen Çözünürlük 3840 x 60 Hz Video Sinyali Yatay Frekans 30 khz khz Dikey Frekans 56 Hz /61 Hz Giriş Konektörü HDMI IN1, HDMI IN2, DP(DisplayPort) IN, H/P,USB-C,USB( ) 1, 2 Güç Voltaj 19 V 6,5 A AC/DC adaptörü Güç tüketimi (Tip) Açık modu: 29,8 W Tip (ENERGY STAR standardı) * 47,8 W Tip (Sevkiyat koşulu)** Uyku Modu 1,2 W Kapalı Modu 0,3 W LIEN CHANG ELECTRONIC ENTERPRISE tarafından üretilen LCAP31 Çıkış: 19 V 7,37 A Çevresel Koşullar Çalıştırma Koşulları Sıcaklık 0 C ila 40 C Ayaklık Açısı Ayarı Boyut Nem % 80 ten az Depolama Koşulları Sıcaklık -20 C ila 60 C İleri/Geri: (Baş) Nem Monitör Boyutu (Genişlik x Yükseklik x Derinlik) Ayaklıklı Ayaklıksız Ağırlık (Ambalajsız) Ayaklıklı Ayaklıksız % 85 ten az 615,0 mm x 425,2 mm x 222,6 mm 615,0 mm x 365,1 mm x 42,7 mm 6,2 kg 4,7 kg Teknik özellikler bildirilmeksizin değiştirilebilir. * Güç tüketim seviyesi çalışma durumu ve monitör ayarına göre farklı olabilir. * Açık modu güç tüketimi ENERGY STAR test standardı ile ölçülür. ** Açık mod güç tüketimi LGE test standardında ölçülmüştür (Tamamen Beyaz doku, Maksimum çözünür lük).

31 31 Fabrika Destek Modu (Preset Mode, PC) HDMI Görüntü Modları (Çözünürlük) Yatay Frekans (khz) Dikey Frekans (Hz) 640 x ,469 59,94 -/- 800 x ,879 60,317 +/ x , / x ,347 60,05 +/ x / x , / x / x ,5 60 +/ x , / x ,5 30 +/ x /- Polarite (Y/D) Notlar PBP için tavsiye edilen çözünürlük HDMI ULTRA HD Deep Color(HDMI ULTRA HD Derin Renk) ON(AÇIK) olarak ayarlandığında. DisplayPort/ USB-C Görüntü Modları (Çözünürlük) Yatay Frekans (khz) Dikey Frekans (Hz) 640 x ,469 59,94 -/- 800 x ,879 60,317 +/ x , / x ,347 60,05 +/ x / x ,981 60,02 +/ x / x ,5 60 +/ x , / x , / x , /- Polarite (Y/D) Notlar PBP için tavsiye edilen çözünürlük

32 32 HDMI Zamanlama (Video) Fabrika destek modu (önayar modu) Yatay Frekans (khz) Dikey Frekans (Hz) Notlar 480p 31, p 45, p 67, p HDMI ULTRA HD Deep Color(HDMI ULTRA HD Derin Renk) ON(AÇIK) olarak ayarlandığında. Power LED Modu Açık Modu Uyku Modu Kapalı Modu LED Rengi beyaz Yanıp Sönen Beyaz Renk Kapalı

33 33 UYARILAR Enerji Tüketimi Açısından Verimli Kullanıma ilişkin Bilgiler: 1 2 Monitörü uzun süre kullanmıyorsanız kapatın. Bilgisayarın uyuma modunu kısa tutun böylece kullanmadığınız an uyuma moduna geçip fazla enerji harcamayacaktır. Nakliye ve taşima sirasinda dıkkat edılmesı gerekenler Cihazın fişini prizden çıkarınız. Taşıma sırasında ekranı düşürmeyin, sarsmayarak darbe görmesini önleyiniz. Ürünü normal kullanma konumunda taşıyınız, mümkünse orjinal malzemesiyle paketleyerek taşıyın. Taşıma sırasında cihazın üstüne ağır bir şey koymayınız. Bakım-Onarım ve Kullanımda Uyulması Gereken Kurallar: Uyarı Bu uyarı simgesi tehlike anlamına gelir. Bedensel olarak yaralanabileceğiniz bir durumdasınız, herhangi bir cihaz üzerinde çalışmadan önce elektrik devresinde bulunan tehlikelerin farkında olun ve kazaları önlemek için yapılması gereken standart uygulamaları gerçekleştirin. Uyarı Sistemi güç kaynağına bağlamadan önce kurulum talimatlarını okuyun. Uyarı Bu ürünün nihai imhası tüm ulusal yasalara ve düzenlemelere göre gerçekleştirilmedir. Uyarı fiimşek etkinliği sırasında sistem üzerinde çalışmayın veya kabloları takıp çıkarmayın. Kullanım Sırasında insan Ve Çevre Sağlığı Açisindan Tehlikeli Veya Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar ıle ılgili Uyarılar: Uyarı Bu uyarı simgesi tehlike anlamına gelir. Bedensel olarak yaralanabileceğiniz bir durumdasınız, herhangi bir cihaz üzerinde çalışmadan önce elektrik. Devresinde bulunan tehlikelerin farkında olun ve kazaları önlemek için yapılması gereken standart uygulamaları gerçekleştirin.

34 34 Kurulum Uyarısı Uyarı Sistemi güç kaynağına bağlamadan Önce kurulum talimatlarını okuyun. Uzman Personel Uyarısı Uyarı Yalnızca eğitimli ve uzman personel bu cihaz kurmalı ve yerini değiştirmelidir. Ürün İmha Uyarısı Uyarı Bu ürünün nihai ımhası tüm ulusal yasalara ve düzenlemelere göre gerçekleştirilmedir. Şimşek Etkinliği Uyarısı Uyarı Şimşek etkinliği sırasında sistem üzerinde çalığmayın veya kabloları takıp çıkarmayın. Kullanım Hatalarına ilişkin Bilgiler: Cihaz için herhangi bir kullanım hatasi çevrilen özgün belgede bulunamamıştır, bunun yerine aşağıdaki genel kurallar yazılmıştır: Cihazın tüm bağlantıları dikkatli yapılmalıdır. Cihaz darbelere maruz bırakılmamalıdır. Cihaz kullanımı için kullanma talimatı okunmalı ve uygulanmalıdır. Cihaz kullanılırken herhangi bir sıvıyla temas ettirilmemelidir. Uygun kullanım koşullarında kullanılmayan ürünlerde hasar meydana gelebilir. Tüketicinin Yapabileceği, Bakım-Onarım veya Ürünün Temizliğine İlişkin Bilgiler: Cihaz için herhangi bir kullanım hatasi çevrilen özgün belgede bulunamamıştır, bunun yerine aşağıdaki genel kurallar yazılmıştır: Cihaz temiz tutulmalıdır. Toz, çeşitli sıvılar gibi yabancı maddelere maruz bırakılmamalıdır. Donanım sorunları için uzman teknik servisle bağlantı kurulmalıdır. Cihaz uzman personel tarafından kurulmalı ve bakımı yapılmalıdı

35 35 YETKILI SERVISLER Değerli Müşterimiz, LG Çağrı Yönetim Merkezi (LGE) no.lu telefon numarası ile, 7 gün / 24 saat hizmet vermektedir (Saat 20:00 ile 09:00 saatleri arasında otomatik kayıt sistemi ile). Bu saatler dışında aradığınızda adınızı, soyadınızı ve telefon numaranızı alan kodu ile bıraktığınızda ilk mesai saatinde sizinle irtibata geçilecektir. Doğrudan bu numarayı çevirerek size en yakın Yetkili Servis telefonunu alabilir veya arzu ettiğiniz hizmeti talep edebilirsiniz. Çağrı Merkezi (LGE) ÇAĞRI MERKEZİMİZİ SABİT TELEFONLARDAN VEYA CEP TELEFONLARINDAN ALAN KODU ÇEVİRMEKSİZİN ARAYABİLİRSİNİZ.

36 36 Garanti şartları Garanti süresi,malın teslim tarihinden itibaren başlar ve 2 Yıldır. Malın bütün parçaları dahil olmak üzere tamamı firmamızın garantisi kapsamındadır. Malın garanti süresi içerisinde arızalanması durumunda, tamirde geçen süre garanti süresine eklenir. Malın tamir süresi en fazla 20 iş günüdür. Bu süre, mala ilişkin arızanın servis istasyonuna, servis istasyonunun olmaması durumunda, malın satıcısı, bayii, acentası, temsilciliği, ithalatcısı veya imalatçısından-üreticisinden birisine bildirim tarihinden itibaren başlar. Sanayi malının arızasının 10 iş günü içerisinde giderilmemesi halinde, imalatçı-üretici veya ithalatçı; malın tamiri tamamlanıncaya kadar, benzer özelliklere sahip başka bir malını tüketicinin kullanımına tahsis etmek zorundadır. Malın garanti süresi içerisinde, gerek malzeme ve işçilik, gerekse montaj hatalarından dolayı arızalanması halinde, işçilik masrafı, değiştirilen parça bedeli ya da başka herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeksizin tamiri yapılacaktır. Garanti belgesi ile ilgili olarak çıkabilecek sorunlar için T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetim Genel Müdürlüğü ne başvurulabilir. Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici; Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme, Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme, Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme, İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme, seçimlik haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi hakları üretici veya ithalatçıya karşı da kullanılabilir. Bu hakların yerine getirilmesi konusunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur. Üretici veya ithalatçı, malın kendisi tarafından piyasaya sürülmesinden sonra ayıbın doğduğunu ispat ettiği takdirde sorumlu tutulmaz. Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesinin satıcı için orantısız güçlükleri beraberinde getirecek olması hâlinde tüketici, sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim haklarından birini kullanabilir.orantısızlığın tayininde malın ayıpsız değeri, ayıbın önemi ve diğer seçimlik haklara başvurmanın tüketici açısından sorun teşkil edip etmeyeceği gibi hususlar dikkate alınır. Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi haklarından birinin seçilmesi durumunda bu talebin satıcıya, üreticiye veya ithalatçıya yöneltilmesinden itibaren azami yirmi iş günü. Ancak, bu Kanunun 58 inci maddesi uyarınca çıkarılan yönetmelik eki listede yer alan mallara ilişkin, tüketicinin ücretsiz onarım talebi, yönetmelikte belirlenen azami tamir süresi içinde yerine getirilir. Aksi hâlde tüketici diğer seçimlik haklarını kullanmakta serbestîr.tüketicinin sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim hakkını seçtiği durumlarda, ödemiş olduğu bedelin tümü veya bedelden yapılan indirim tutarı derhâl tüketiciye iade edilir.seçimlik hakların kullanılması nedeniyle ortaya çıkan tüm masraflar, tüketicinin seçtiği hakkı yerine getiren tarafça karşılanır. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte 11/1/2011 tarihli ve 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu hükümleri uyarınca tazminat da talep edebilir. 7 Kullanım hatalarına ilişkin bilgi. Tüketicinın malı tanıtma ve kullanma kılavuzunda yer alan hususlara aykırı olarak kullanmasından kaynaklanan arızalar garanti kapsamı dışındadır. Arızalarda kullanım hatasının bulunup bulunmadığının, yetkili servis istasyonları, yetkili servis istasyonunun mevcut olmaması halinde sırasıyla; malın satıcısı, ithalatçısı veya üreticisinden birisi tarafından mala ilişkin azami tamir süresi ferisinde düzenlenen raporla belirlenmesi ve bu raporun bir nüshasının tüketiciye verilmesi zorunludur. Arızalarda kullanım hatasının bulunup bulunmadığının, yetkili servis istasyonları, yetkili servis istasyonunun mevcut 8 olmaması halinde sırasıyla; malın satıcısı, ithalatçısı veya üreticisinden birisi tarafından mala ilişkin azami tamir süresi içerisinde düzenlenen rapora ilişkin olarak bilirkişi tarafından tespit yapılması talebiyle uyuşmazlığın parasal değerini dikkate alarak tüketici hakem heyetine veya tüketici mahkemesine başvurabilir. Ürünün kurulumunun yetkili servis tarafından yapılması önerilir.

37 37 Kullanım süresi 5 yıldır. (Ürünün fonksiyonların yerine getirebilmesi için gerekli yedek parça temin süresi). Servisler zaman zaman değişebileceği için Çağrı Merkezi ile aradığınız servisi teyid edebilirsiniz. ŞEHİR İLÇE SERVİS İSMİ TELEFON ADRES İSTANBUL/Asya BURSA İZMİR İZMİR MANİSA KIRIKKALE ANTALYA ANTALYA DENİZLİ ADANA KOCAELİ ANKARA ANKARA ANKARA ANKARA ÜMRANİYE- ALTUNİZADE KARŞIYAKA BUCA AKHİSAR MERKEZ MERKEZ KEÇİÖREN ÇANKAYA KEÇİÖREN AKDERE-MAMAK MTV ELEKTRONİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. ULUDAĞ ELEKTRONİK ALİ ÖZDEMİR MERKEZİ ELEKTRONİK TEKNİK ELEKTRONİK - RAŞİT ŞEN MEHMET BALABAN - BALABAN ELEKTRONİK KARDEŞLER ELEKTRONİK-ALİ ŞIH GAÇKA VİZYON ELEKTRONİK- MEHMET ÖZDEMİR YILDIRIM ELEKTRONİK TİCARET SANAYİ LTD.ŞTİ. CEZAYİRLİ ELEKTRONİK-M. EROL CEZAYİRLİ DATA ELEKTRONİK BİLGİSAYAR PAZARLAMA VE TİCARET - MURAT YEŞİLDAĞ ANIT ELEKTRONİK NAZMİ AYDOĞAN GÜNEŞ ELEKTRONİK EMİN GENÇOĞLU ONUR ELEKTRONİK EŞYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ. TÜDEŞ ELEKTRONİK TURİZM TİC. SAN. LTD.ŞTİ. YİĞİTLER ELEKTRONİK - ALPER TÜRKAY "ümraniye: üsküdar: " " " Şerifali mah. Alptekin Cad N:73/a Ümraniye ŞEHREKÜSTÜ MAH. DEĞIRMEN SOK. NO:7 HALICIOĞLU İŞ HANI NO:46 Üçok Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi No: 110/A Bahriye 347 SOKAK NO:101-D ADNAN KAHVECI CD.BUCA-IZMIR Kethuda mah. 22 sk no 20 GÜZELTEPE MAH. CELALATİK CAD. NO:4/B ŞIRINYALI MAH SOK. MEHMET HAMURLU APT. NO. 16/1 KIŞLA MAH. 35.SK. NO:24 (UYSAL İŞ MERKEZİ) ANTALYA HALK CD.NO 80-E KAYAN APT REŞATBEY MAH. CUMHURIYET CADDESI NO:5/A KADIKÖY MAH. ATATÜRK BULVARI NO:29/A ANADOLU BLV 2 CD ATB İŞ MERKEZİ I BLK NO.240 MACUNKÖY / ANKARA HOŞDERE CD. HALIT ZIYA SK. NO:4/A BEŞIKTAŞ SK. NO:28/C MEHMET ALİ ALTUN CAD. NO: 13/B AKDERE

ERPA İLETİŞİM VE ELEKTRONİK. SANAYİ ve TİC. LTD. ŞTİ.

ERPA İLETİŞİM VE ELEKTRONİK. SANAYİ ve TİC. LTD. ŞTİ. ERPA İLETİŞİM VE ELEKTRONİK SANAYİ ve TİC. LTD. ŞTİ. Kemeraltı Cad. Şefkat İş Hanı No:1-3 Kat:7 İstanbul / TURKEY Tel : 0212 293 58 26 Fax : 0212 293 47 69 www.erpamonitor.com EFMK230WAS-VHD KULLANMA KILAVUZU

Detaylı

6.Bölüm : Tüketici Hakları 7.Bölüm : İndeks

6.Bölüm : Tüketici Hakları 7.Bölüm : İndeks 6.Bölüm : Tüketici Hakları 7.Bölüm : İndeks 30 31 8. Garanti Belgesi 9. Yetkili Servis Listesi Yedek parça; cihazda yapılacak olan tüm onarım, bakım ve gaz dönüşüm işlemleri için yalnızca kombi servislerimiz

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. SoundCore

Kullanım Kılavuzu. SoundCore Kullanım Kılavuzu SoundCore Kutu İçeriği ve Genel Bakış Soundcore un Şarjını Doldurmak Souncore u Çalıştırmak Açma/Kapama Tuşuna 2 saniye basılı tutmanız yeterlidir Bluetooth Eşleştirmesi Hızlı Yanıp Sönen

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. SoundCore Mini

Kullanım Kılavuzu. SoundCore Mini Kullanım Kılavuzu SoundCore Mini Kutu İçeriği ve Genel Bakış 1 Mikrofon 6 Micro USB Şarj Girişi 2 Mod Tuşu 7 SD Kart Yuvası 3 Batarya Göstergesi 8 Ses Tuşları 4 Güç Tuşu 9 Çok Fonksiyonlu Tuş 5 3.5mm Aux

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. SoundCore Motion Q. Model No.: A3108

Kullanım Kılavuzu. SoundCore Motion Q. Model No.: A3108 Kullanım Kılavuzu SoundCore Motion Q Model No.: A3108 Kutu İçeriği ve Genel Bakış 1 Ses +/- 6 Mikrofon 2 Bluetooth 7 3.5mm Aux Girişi 3 Açma ve Kapama 8 MicroUSB Şarj Girişi 4 Oynat / Durdur 9 Taşıma ipi

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. SoundCore Flare. Model No.: A3161

Kullanım Kılavuzu. SoundCore Flare. Model No.: A3161 Kullanım Kılavuzu SoundCore Flare Model No.: A3161 Kutu İçeriği ve Genel Bakış 1 Ses Kontrolü için Ses Düğmeleri 6 Güç düğmesi 2 Bas yukarı düğmesi 7 3.5mm Aux Girişi 3 Çok işlevli düğme 8 MicroUSB Şarj

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. Araç İçi Torpido ve Cam Telefon Tutucu

Kullanım Kılavuzu. Araç İçi Torpido ve Cam Telefon Tutucu Kullanım Kılavuzu Araç İçi Torpido ve Cam Telefon Tutucu Genel Bakış 1. Tutucu 2. Açı Ayarlama Topuzu 3. Yükseklik Ayar Vidası 4. Vantuz Ayak 5. Taban Sabitleme Kolu 6. Uzunluk Ayar Vidası 7. Düğme 8.

Detaylı

SPLIT-TYPE AIR CONDITIONERS MODEL

SPLIT-TYPE AIR CONDITIONERS MODEL SPLIT-TYPE AIR CONDITIONERS MODEL BAĞLANABİLİR DIŞ ÜNİTE SEÇENEKLERİ MUZ-GF60 VE MUZ-GF71 VE MXZ-3E68VA MXZ-4E72VA MXZ-4E83VA(HZ) MXZ-5E102VA MXZ-6D122VA Şikayet ve İtirazlar Hakkında Bilgi;

Detaylı

Dell UltraSharp U2913WM 73,7 cm (29 ) Ultra geniş monitör

Dell UltraSharp U2913WM 73,7 cm (29 ) Ultra geniş monitör Dell UltraSharp U2913WM 73,7 cm (29 ) Ultra geniş monitör Olağanüstü verimlilik özellikleriyle panoramik bir görünüm. 2560 x 1080 Tam HD, çok yönlü bağlantı ve ileri düzey verimlilik özelliklerine sahip

Detaylı

Kutu İçeriği. Genel Bakış

Kutu İçeriği. Genel Bakış Soundcore Vortex Kutu İçeriği Genel Bakış Açma ve Kapama Açma Kapama 1 saniye basın Mavi LED Bir kez yanıp söner 3 saniye basılı tutun Kırmızı LED Bir kez yanıp söner Şarj Etme Uyarı Sesi Sürekli Kırmızı

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. SoundBuds Slim

Kullanım Kılavuzu. SoundBuds Slim Kullanım Kılavuzu SoundBuds Slim Güvenlik Talimatları Düşürmekten kaçınınız Sökmeyiniz Çocukların erişemeyeceği yerlerde saklayın. Boğulma tehlikesi oluşturabilecek küçük parçalar içerir Suya batırmayınız

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. Premium USB-C Hub Ethernet ve USB 3.0 Dönüştürücü

Kullanım Kılavuzu. Premium USB-C Hub Ethernet ve USB 3.0 Dönüştürücü Kullanım Kılavuzu Premium USB-C Hub Ethernet ve USB 3.0 Dönüştürücü Premium USB-C Dönüştürücü Bağlantısı 1. Cihazınıza Bağlayın 2. Ethernet Sürücüsünü Yükleyin Windows Mac OS Linux Sürücü Otomatik Olarak

Detaylı

1 Paket. Kurma Kılavuzu. Renk Yönetimi LCD Monitörü. Önemli

1 Paket. Kurma Kılavuzu. Renk Yönetimi LCD Monitörü. Önemli Kurma Kılavuzu Renk Yönetimi LCD Monitörü Önemli Lütfen kendinizi güvenli ve etkin kullanıma alıştırmak için ÖNLEMLERİ, bu Kurma Kılavuzunu ve CD-ROM da yüklü olan Kullanım Kılavuzunu dikkatle okuyun.

Detaylı

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış Özelliklere Genel Bakış Giriş 7-inç TFT LCD Görüntü çözünürlüğü: 480(En) x 234(Boy) Görüntü modu: 4:3 ve 16:9 Desteklenen dosya biçimleri: JPEG & Hareketli-JPEG (320x240 QVGA 15 fps; 640x480 VGA 6 fps.)

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. SoundBuds Sport NB10

Kullanım Kılavuzu. SoundBuds Sport NB10 Kullanım Kılavuzu SoundBuds Sport NB10 Güvenlik Talimatları Düşürmekten kaçınınız Sökmeyiniz Çocukların erişemeyeceği yerlerde saklayın. Boğulma tehlikesi oluşturabilecek küçük parçalar içerir Suya batırmayınız

Detaylı

Fırın Ocak Adaptör Dirsek Bağlantı Parçaları için Kullanma Kılavuzu

Fırın Ocak Adaptör Dirsek Bağlantı Parçaları için Kullanma Kılavuzu Fırın Ocak Adaptör Dirsek Bağlantı Parçaları için Kullanma Kılavuzu Fırın ve ocaklarda kullanılan adaptör, dirsek, kör tapa v.b. gaz bağlantı parçaları sadece kalifiye, mekanik konusunda eğitimli ve yasal

Detaylı

Ayıplı aracın varlığı halinde tüketicinin 6502 sayılı yasaya göre seçimlik hakları

Ayıplı aracın varlığı halinde tüketicinin 6502 sayılı yasaya göre seçimlik hakları Otomobilin arızalanması halinde tüketici sıfatına sahip araç sahibinin 6502 sayılı kanundan tüketici olmayanların da 6098 sayılı kanundan doğan hakları vardır. Genellikle Satıcı bu gibi durumda tamir seçeneğini

Detaylı

HT 150 SET ODA TERMOSTATI

HT 150 SET ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 150 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 150 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı olan sıcaklığa ayarlayıp daha konforlu ve

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. Powercore

Kullanım Kılavuzu. Powercore Kullanım Kılavuzu Powercore+ 10050 PowerCore u Kullanma Batarya Seviyesini Kontrol Etme Telefon Yada Tabletinizi Şarj Etme PowerCore u Şarj Etme Teknik Özellikler Daha Hızlı Ve Daha Güvenli Şarj İçin Anker

Detaylı

HT 150 SET ODA TERMOSTATI

HT 150 SET ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 150 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 150 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı olan sıcaklığa ayarlayıp daha konforlu ve

Detaylı

22" FHD LED Monitör, VGA, DVI Girişleri ve Üstün Ergonomik Tasarım

22 FHD LED Monitör, VGA, DVI Girişleri ve Üstün Ergonomik Tasarım 22" FHD LED Monitör, VGA, DVI Girişleri ve Üstün Ergonomik Tasarım VG2233-LED ViewSonic VG2233-LED, yüksek talepleri olan iş profesyonelleri için ideal olan 21,5 inç'lik bir ekrandır. 1920x1080 Full HD

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler İÇİNDEKİLER Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler 2 3-4 5 5 6 1 Değerli Müşterimiz LUITON LT- 002 ürününü tercih ettiğiniz için

Detaylı

24" FHD LED Monitör, VGA ve DVI Girişleri VA2445-LED Öne Çıkan Özellikler

24 FHD LED Monitör, VGA ve DVI Girişleri VA2445-LED Öne Çıkan Özellikler 24" FHD LED Monitör, VGA ve DVI Girişleri VA2445-LED ViewSonic VA2445-LED, evde veya ofiste kullanım için ideal LED arka aydınlatmalı, parlak, ince ön çerçeve tasarımına sahip, 24 inç (23,6 Vis) geniş

Detaylı

Kurma Kılavuzu. 1. Paket. Renk Yönetimi LCD Monitörü. Önemli

Kurma Kılavuzu. 1. Paket. Renk Yönetimi LCD Monitörü. Önemli Kurma Kılavuzu Renk Yönetimi LCD Monitörü Önemli Lütfen kendinizi güvenli ve etkin kullanıma alıştırmak için ÖNLEMLERİ, bu Kurma Kılavuzunu ve CD-ROM'da yüklü olan Kullanıcı Kılavuzu dikkatle okuyun. 1.

Detaylı

Masa lambası. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D Hamburg 91593FV05X03VII

Masa lambası. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D Hamburg 91593FV05X03VII Masa lambası Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 91593FV05X03VII 2017-06 Güvenlik uyarıları Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yine de güvenlik uyarılarını

Detaylı

Bilgi Alınan zincirin lastik ölçüsüne uygun olmalıdır. Zincirin dönük olmamalı veya lastiğe bol takılmamalıdır. Lastiğe takıldıktan sonra yaklaşık 100

Bilgi Alınan zincirin lastik ölçüsüne uygun olmalıdır. Zincirin dönük olmamalı veya lastiğe bol takılmamalıdır. Lastiğe takıldıktan sonra yaklaşık 100 Bilgi Alınan zincirin lastik ölçüsüne uygun olmalıdır. Zincirin dönük olmamalı veya lastiğe bol takılmamalıdır. Lastiğe takıldıktan sonra yaklaşık 100 m sonra gerdirilmelidir. 50 km daha fazla sürat yapılmamalıdır.

Detaylı

LED- Ortam aydınlatması

LED- Ortam aydınlatması LED- Ortam aydınlatması tr Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 78328AS5X3IV 2014-04 Güvenlik uyarıları Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yine de güvenlik uyarılarını

Detaylı

HARİCİ SİREN AS 240/250/260/282/290 HARİCİ SİREN AS 240/250/260/282/290. Kullanım Kılavuzu.

HARİCİ SİREN AS 240/250/260/282/290 HARİCİ SİREN AS 240/250/260/282/290. Kullanım Kılavuzu. HARİCİ SİREN Kullanım Kılavuzu www.eds.com.tr 1 Giriş Harici Sirenler, harici ortamlarda kullanılmak üzere tasarlanmış, tüm güvenlik sistemlerine uyumlu, her türlü hava şartlarına ve darbeye dayanıklı

Detaylı

PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: Son Değiştirme Tarihi:

PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: Son Değiştirme Tarihi: PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: 04.08.2015 Son Değiştirme Tarihi: 05.08.2015 İçindekiler 1 Güvenlik Notları.3 2 Özellikler..4 3 Sistem Özellikleri...5 4 İşlem..5 5 Geri Dönüşüm.5 6 İletişim...8

Detaylı

HT 250 ODA TERMOSTATI

HT 250 ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 250 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 250 kablolu oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı olan sıcaklığa ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik

Detaylı

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU Prestigio GeoVision 150 Kontrollerin yerleşimi 1. Açma/kapama düğmesi 2. SD Kart Yuvası 3. Dokunma Paneli 4. Menü Butonu 5. Işıklı Gösterge (Şarj olurken kırmızı

Detaylı

24" FHD LED Monitör, VGA, DVI Girişleri ve Üstün Ergonomik Tasarım

24 FHD LED Monitör, VGA, DVI Girişleri ve Üstün Ergonomik Tasarım 24" FHD LED Monitör, VGA, DVI Girişleri ve Üstün Ergonomik Tasarım VG2433-LED ViewSonic VG2433-LED, yüksek talepleri olan iş profesyonelleri için ideal olan 23,6 inç'lik bir ekrandır. 1920x1080 FullHD

Detaylı

KURULUM KILAVUZU MODEL: ERL9310 KARE ALG9310 KARE

KURULUM KILAVUZU MODEL: ERL9310 KARE ALG9310 KARE KURULUM KILAVUZU MODEL: ERL9310 KARE ALG9310 KARE GARANTİ BELGESİ BELGE NUMARASI : 81769 BELGENİN İZİN TARİHİ: 15.04.2010 Bu garanti belgesinin kullanılmasına; 077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakında

Detaylı

Masa lambası. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri. Tchibo GmbH D Hamburg 90853FV05X03VII

Masa lambası. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri. Tchibo GmbH D Hamburg 90853FV05X03VII Masa lambası tr Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 90853FV05X03VII 2017-03 Güvenlik uyarıları Güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları

Detaylı

2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı

2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı 2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı Kullanım Kılavuzu DS-11900 Sürüm 1.0 İçindekiler 1 GİRİŞ... 3 1.1 ÖZELLİKLER... 3 1.2 FİZİKSEL ÇİZİMİ... 3 1.3 PAKET İÇİNDEKİLER... 4 2 TEKNİK ÖZELLİKLER...

Detaylı

Full HD Mini HDMI Genişletici

Full HD Mini HDMI Genişletici Full HD Mini HDMI Genişletici Kullanma Kılavuzu DS-55203 Ürün tanıtımı Bu HDMI Genişletici, çift olarak çalışan bir verici ünite (TX) ve bir de alıcı üniteden (RX) oluşur. Sıkıştırılmamış full HD1080p@60Hz

Detaylı

LED-Çalışma masası lambası

LED-Çalışma masası lambası LED-Çalışma masası lambası tr Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 82458AS5X5V 2015-07 Güvenlik uyarıları Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sa hiptir. Buna rağmen güvenlik

Detaylı

HT 300 ODA TERMOSTATI

HT 300 ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 300 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 300 kablolu oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve ekonomik

Detaylı

X-107 KULLANMA KILAVUZU

X-107 KULLANMA KILAVUZU X-107 KULLANMA KILAVUZU Ekran ölçüsü 7inç Çözünürlülük 480 X ( RGB) X 234 Parlaklık 350cd/m2 Kontrast 300 : 1 Görüntü açısı ( L/R / T / B) : 60/ 60/40/60 Güç kaynağı 8~17V ( tipik DV 12V) Güç sarfiyatı

Detaylı

HDMI Matris Sviç, 4 x 2 Portlu

HDMI Matris Sviç, 4 x 2 Portlu HDMI Matris Sviç, 4 x 2 Portlu KILAVUZ DS-48300 Bu ürünü satın aldığınız için teşekkür ederiz. En iyi performans ve emniyet için bu ürünü bağlamadan, kullanmadan veya ayarlamadan önce lütfen bu talimatları

Detaylı

IP Üzerinden HDMI KVM Sinyal Uzatma Cihazı

IP Üzerinden HDMI KVM Sinyal Uzatma Cihazı IP Üzerinden HDMI KVM Sinyal Uzatma Cihazı Önemli Güvenlik Talimatları Kullanma Kılavuzu DS-55202 1. Kurulumdan önce verici ve alıcıyı karıştırmayın. 2. Cihaz çalışıyorken fişini prizden çekmeyin. Kolay

Detaylı

HDMI Uzatma Seti Full HD, 130 m

HDMI Uzatma Seti Full HD, 130 m HDMI Uzatma Seti Full HD, 130 m Kullanma Kılavuzu DS-55101 Digitus HDMI Çoğaltıcı Seti, Full HD en yüksek talepleri dahi karşılayacak maks. 130 m lik bir geliştirme çözümü sunar. Dijital video ve audio

Detaylı

M35 SESLİ GÖRÜNTÜLÜ KAPI TELEFONU KULLANMA KILAVUZU ve GARANTİ BELGESİ

M35 SESLİ GÖRÜNTÜLÜ KAPI TELEFONU KULLANMA KILAVUZU ve GARANTİ BELGESİ M35 SESLİ GÖRÜNTÜLÜ KAPI TELEFONU KULLANMA KILAVUZU ve GARANTİ BELGESİ M35: 7G 01 00 00XX M35 SESLİ GÖRÜNTÜLÜ KAPI TELEFONU KULLANMA KILAVUZU Multitek M35 interkom telefonu seçtiğiniz için teşekkür ederiz.

Detaylı

Futronic FS80 Parmak İzi Okuyucu Kullanım Kılavuzu

Futronic FS80 Parmak İzi Okuyucu Kullanım Kılavuzu Futronic FS80 Parmak İzi Okuyucu Kullanım Kılavuzu BİOMETRİ-CS BİLGİSAYAR YAZILIM EĞİTİM TURİZM DANIŞMANLIK ORGANİZASYON TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Tel : +90 312 235 84 40 Fax : +90 312 236 00 10 Adres :

Detaylı

PLUSSMART HT 350 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU

PLUSSMART HT 350 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER PLUSSMART HT 350 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU PLUSSMART HT 350 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcının oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve

Detaylı

HP 2400/2500 Ultra Hafif Takma Birimi Kullanıcı Kılavuzu

HP 2400/2500 Ultra Hafif Takma Birimi Kullanıcı Kılavuzu HP 2400/2500 Ultra Hafif Takma Birimi Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU. MODEL : Kompakt Sistemler : 900X900X2200MM

KULLANMA KILAVUZU. MODEL : Kompakt Sistemler : 900X900X2200MM KULLANMA KILAVUZU MODEL : Kompakt Sistemler SIZE : 900X900X2200MM GARANTİ BELGESİ BELGE NUMARASI : 81769 BELGENİN İZİN TARİHİ: 15.04.2010 Bu garanti belgesinin kullanılmasına; 077 sayılı Tüketicinin Korunması

Detaylı

Ev Eğlencesi için Büyük Ekran Keyfi. Genel Bakış. Özellikler. 23,6" Full HD Multimedya Monitör

Ev Eğlencesi için Büyük Ekran Keyfi. Genel Bakış. Özellikler. 23,6 Full HD Multimedya Monitör 1/5 23,6" Full HD Multimedya Monitör Ev Eğlencesi için Büyük Ekran Keyfi Genel Bakış ViewSonic VX2410mh-LED, ev eğlencesi için ideal 24 inç (23,6 ") geniş ekran Full HD LED monitördür. 1920x1080p çözünürlük,

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz PIONEER AVIC-S1

Kullanım kılavuzunuz PIONEER AVIC-S1 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya PIONEER AVIC-S1 için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki PIONEER AVIC-S1 tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar,

Detaylı

WPB600 Manual Breast Pump Manuel Göğüs Pompası. Göğüs Pompaları USER MANUAL KULLANIM KILAVUZU

WPB600 Manual Breast Pump Manuel Göğüs Pompası. Göğüs Pompaları USER MANUAL KULLANIM KILAVUZU WPB600 Manual Breast Pump Manuel Göğüs Pompası Göğüs Pompaları USER MANUAL KULLANIM KILAVUZU EN TR Türkiye Garanti Koşulları Weewell ürünleri satın alındığı tarihten itibaren 2 yıl süreyle; parça

Detaylı

27" 10 nokta dokunmatik interaktif ekran

27 10 nokta dokunmatik interaktif ekran 27" 10 nokta dokunmatik interaktif ekran IFP2710 ViewSonic IFP2710, sunum yapanların ekran üzerine kolayca çizim yapmasını, yazı yazmasını ve not almasını sağlayan parmak ve kalem ile dokunma özelliklerine

Detaylı

GARANTİ SÜRESİ : 2 YIL KULLANIM ÖMRÜ : 10 YIL GARANTİ ŞARTLARI 1-) Garanti süresi,malın teslim tarihinden itibaren başlar ve.yıldır. 2-) Malın bütün parçaları dahil olmak üzere tamamı Firmamızın garanti

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU MODEL: ERL ALG SIZE: MM SIZE: MM

KULLANMA KILAVUZU MODEL: ERL ALG SIZE: MM SIZE: MM KULLANMA KILAVUZU MODEL: ERL1005-1006 ALG1005-1006 SIZE: 1200 700 1850MM SIZE: 1200 800 1850MM GARANTİ BELGESİ BELGE NUMARASI : 81769 BELGENİN İZİN TARİHİ: 15.04.2010 Bu garanti belgesinin kullanılmasına;

Detaylı

Dell Latitude E6400 Kurulum ve Özellikler ile İlgili Bilgiler

Dell Latitude E6400 Kurulum ve Özellikler ile İlgili Bilgiler Uyarı Hakkında UYARI: UYARI, meydana gelebilecek olası maddi hasar, kişisel yaralanma veya ölüm tehlikesi anlamına gelir. Dell Latitude E6400 Kurulum ve Özellikler ile İlgili Bilgiler 1 2 3 4 24 25 26

Detaylı

DAŞ 04 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU

DAŞ 04 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU DAŞ 04 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU ÜRETİCİ : DEMİRİZ ELEKTRİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ. ADRES : Ortaköy Sanayi Bölgesi Kumru Sk. No:3 Selimpaşa Silivri / İstanbul TEL : 0 212 610 10 13 GSM : 0

Detaylı

Ttec Plus USB TELEFON (KABLOLU)

Ttec Plus USB TELEFON (KABLOLU) Ttec Plus USB TELEFON (KABLOLU) TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU Ve GARANTİ BELGESİ MODEL: Ttec Plus TTC 106 KULLANIMDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR: Cihazınızı kullanmadan önce TANITMA ve KULLANMA KILAVUZUNU dikkatlice

Detaylı

İçindekiler. Giriş. Uyarı. Dikkat Edilecek Noktalar. Ana Ünite Hakkında. Uzaktan Kumanda Ünitesi. OSD Temel Ayarları.

İçindekiler. Giriş. Uyarı. Dikkat Edilecek Noktalar. Ana Ünite Hakkında. Uzaktan Kumanda Ünitesi. OSD Temel Ayarları. NORDMENDE LE82N8HM İçindekiler Giriş Uyarı Dikkat Edilecek Noktalar Ana Ünite Hakkında Uzaktan Kumanda Ünitesi OSD Temel Ayarları USB Özellikleri Teknik Özellikler Sorun Giderme Giriş LED ürünümüzü satın

Detaylı

UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu

UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu P/N 1070300-TR REV B ISS 17NOV10 Telif Hakkı 2010 UTC Fire & Security. Tüm hakları saklıdır. Ticari markalar ve patentler UltraView adı

Detaylı

Akrilik Küvet. Garanti Belgesi

Akrilik Küvet. Garanti Belgesi Akrilik Küvet Garanti Belgesi KÜVET GARANTİ BELGESİ Ece ürününü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. ECE KÜVETİNİZİN BÜTÜN PARÇALARI DAHİL TAMAMI ÜRETİM HATALARINA KARŞI 2 (İKİ) YIL SÜRE İLE GARANTİ ALTINDADIR.

Detaylı

A. İşlem Kontrol Paneli

A. İşlem Kontrol Paneli A. İşlem Kontrol Paneli EN TR Timer Zamanlayıcı Memory/Screen lock (unlock) Hafıza/Ekran kilidi (kilit açma) Downward movement Aşağı hareket Upward movement Yukarı hareket Memory 1/2/3 Hafıza 1/2/3 Display

Detaylı

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma GIGABYTE Notebook satın aldığınız için sizi kutlarız! Bu kılavuz size notebook kurulumuna başlamanızda yardımcı olacaktır. Nihai ürün konfigürasyonu satın aldığınız andaki modeline bağlıdır. GIGABYTE,

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Nem Ölçüm Cihazı (Bağıl Nem için) PCE-310 PCE-310

KULLANIM KILAVUZU Nem Ölçüm Cihazı (Bağıl Nem için) PCE-310 PCE-310 KULLANIM KILAVUZU Nem Ölçüm Cihazı (Bağıl Nem için) PCE-310 PCE-310 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 30/05/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik Bilgisi... 3 3 Özellikler... 3 3.1 Teknik Özellikler...

Detaylı

İçindekiler. Giriş. Uyarı. İkaz. Ana Ünite Açıklaması. Uzaktan Kumanda. OSD temel ayarı. USB Özellikleri. Teknik Özellikler.

İçindekiler. Giriş. Uyarı. İkaz. Ana Ünite Açıklaması. Uzaktan Kumanda. OSD temel ayarı. USB Özellikleri. Teknik Özellikler. MODEL NO: LE22N6FV İçindekiler Giriş Uyarı İkaz Ana Ünite Açıklaması Uzaktan Kumanda OSD temel ayarı USB Özellikleri Teknik Özellikler Arıza Giderme 1 LED Uyarı İKAZ ELEKTRİK ÇARPMASI RİSKİ AÇMAYIN İKAZ:

Detaylı

İçindekiler. Giriş. Uyarı. İkaz. Ana Ünite Açıklaması. Uzaktan Kumanda. OSD temel ayarı. USB Özellikleri. Teknik Özellikler.

İçindekiler. Giriş. Uyarı. İkaz. Ana Ünite Açıklaması. Uzaktan Kumanda. OSD temel ayarı. USB Özellikleri. Teknik Özellikler. MODEL NO: LC32A5HV İçindekiler Giriş Uyarı İkaz Ana Ünite Açıklaması Uzaktan Kumanda OSD temel ayarı USB Özellikleri Teknik Özellikler Arıza Giderme 1 Uyarı İKAZ ELEKTRİK ÇARPMASI RİSKİ AÇMAYIN İKAZ:

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU. MODEL: Kompakt Sistemler SIZE: MM

KULLANMA KILAVUZU. MODEL: Kompakt Sistemler SIZE: MM KULLANMA KILAVUZU MODEL: Kompakt Sistemler SIZE: 900 900 2200MM GARANTİ BELGESİ BELGE NUMARASI : 81769 BELGENİN İZİN TARİHİ: 15.04.2010 Bu garanti belgesinin kullanılmasına; 077 sayılı Tüketicinin Korunması

Detaylı

Montaj Uygulamaları ve Kullanım Kılavuzu

Montaj Uygulamaları ve Kullanım Kılavuzu Montaj Uygulamaları ve Kullanım Kılavuzu Küvet Montaj Uygulamaları 7 8 Garanti Belgesi 11 11 11 11 12 Kasım 2015 3 ÜRÜNÜN GENEL ÖZELLİKLERİ Akrilik Banyo Küvetleri nin Akrilik Banyo Küvetleri nin NAKLİYE

Detaylı

UltraSharp U2410 61 cm (24") Geniş Ekran Monitör

UltraSharp U2410 61 cm (24) Geniş Ekran Monitör UltraSharp U2410 61 cm (24") Geniş Ekran Monitör Ayrıntı, Derinlik ve Büyüleyici Renkler Dell UltraSharp U2410 Monitör ile şaşırtıcı düzeyde aslına uygun renkler, hassaslık ve performans elde edin. Başlıca

Detaylı

Kullanım Kontrolleri. ActivSound 75. (1) Güç (Power) düğmesi Cihazı açar/kapatır. (2) Güç göstergesi Cihaz AÇIK durumda olduğunda yeşil yanar.

Kullanım Kontrolleri. ActivSound 75. (1) Güç (Power) düğmesi Cihazı açar/kapatır. (2) Güç göstergesi Cihaz AÇIK durumda olduğunda yeşil yanar. ActivSound 75 (1) Güç (Power) düğmesi Cihazı açar/kapatır. () Güç göstergesi Cihaz AÇIK durumda olduğunda yeşil yanar. () Kızılötesi Mikrofon Ses Kontrolü [Öğretmen (Teacher) 1 ve ] Bu kontrol, kızılötesi

Detaylı

DAŞ 01 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU

DAŞ 01 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU DAŞ 01 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU ÜRETİCİ : DEMİRİZ ELEKTRİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ. ADRES : Ortaköy Sanayi Bölgesi Kumru Sk. No:3 Selimpaşa Silivri / İstanbul TEL : 0 212 610 10 13 GSM : 0

Detaylı

TC55 HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU

TC55 HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU TC55 HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU Özellikler Alıcı Işık/Yakınlık Sensörü LED Dokunmatik Ekran Programlanabi lir Düğme Ses Kontrolü Programlanabi lir Düğme Mikrofon Hoparlör Şarj Kontakları Kamera Pil Kapağı

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK AÇIKLAMALARI

ÖNEMLİ GÜVENLİK AÇIKLAMALARI ÖNEMLİ GÜVENLİK AÇIKLAMALARI 1) Cihazın uzun yıllar sorunsuz çalışması için, aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir. 2) Cihazın kullanma kılavuzu mutlaka okunmalıdır. 3) Yangın ve elektrik çarpmalarını

Detaylı

HT 300 SET ODA TERMOSTATI

HT 300 SET ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 300 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 300 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve

Detaylı

PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU

PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU HT 350 kablolu dijital oda termostatıdır. Kullanıcının oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve ekonomik

Detaylı

MONITOR LE116N8FM NORDMENDE

MONITOR LE116N8FM NORDMENDE MONITOR LE116N8FM NORDMENDE İçindekiler Giriş Uyarı Dikkat Edilecek Noktalar Ana Ünite Hakkında Uzaktan Kumanda Ünitesi OSD Temel Ayarları USB Özellikleri Teknik Özellikler Sorun Giderme Giriş LED ürünümüzü

Detaylı

Arlo Baby Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Arlo Baby Hızlı Başlangıç Kılavuzu Arlo Baby Hızlı Başlangıç Kılavuzu İçindekiler Hoş Geldiniz Arlo Baby'yi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Ürünü kullanmaya kolayca başlayabilirsiniz. Arlo Baby kamera USB güç kablosu USB güç adaptörü

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU PCE-DC 41

KULLANIM KILAVUZU PCE-DC 41 KULLANIM KILAVUZU PCE-DC 41 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 31/01/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik Bilgisi... 3 2.1 Uyarı Sembolleri... 3 2.2 Güvenlik Tanımı... 3 3 Özellikler... 4 3.1 Genel...

Detaylı

Otomatik kol saati. tr Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri. Tchibo GmbH D Hamburg 83372HB55XV

Otomatik kol saati. tr Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri. Tchibo GmbH D Hamburg 83372HB55XV Otomatik kol saati tr Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 83372HB55XV 2015-05 Değerli Müşterimiz! Otomatik saat, kolunuzdayken otomatik olarak kurulan mekanik bir kol saatidir.

Detaylı

Foscam FI9816P HD IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu

Foscam FI9816P HD IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu Foscam FI9816P HD IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu Foscam IP Güvenlik Kameranızın Kurulumu A. Başlarken Peket içeriği IP Kamera Güç Adaptörü Bağlantı Ayağı Wi-Fi Anten Hızlı Kurulum Kılavuzu Garanti Kartı

Detaylı

Adaptörü USB portuna takmadan once mutlaka CD ile gelen sürücü yazılımını yükleyin.

Adaptörü USB portuna takmadan once mutlaka CD ile gelen sürücü yazılımını yükleyin. 802.11g High-Gain Kablosuz USB Adaptörü HIZLI KURULUM KILAVUZU Versiyon 1.0 Ocak, 2006 0 *Windows 98SE/Me/2000/XP: TÜRKÇE. Takip eden örnek yükleme Windows XP işletim sisteminde yapılmıştır. ( Windows

Detaylı

Foscam FI9800P Outdoor HD IP Kamera. Hızlı Kurulum Kılavuzu

Foscam FI9800P Outdoor HD IP Kamera. Hızlı Kurulum Kılavuzu Foscam FI9800P Outdoor HD IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu Foscam IP Güvenlik Kameranızın Kurulumu A. Başlarken Peket içeriği IP Kamera Güç Adaptörü Kurtarma CD si Wi-Fi Anten Bağlantı Ayağı Hızlı Kurulum

Detaylı

İçindekiler. Giriş. Uyarı. Dikkat Edilecek Noktalar. Ana Ünite Hakkında. Uzaktan Kumanda Ünitesi. OSD Temel Ayarları.

İçindekiler. Giriş. Uyarı. Dikkat Edilecek Noktalar. Ana Ünite Hakkında. Uzaktan Kumanda Ünitesi. OSD Temel Ayarları. MODEL NO: LE82N8HA İçindekiler Giriş Uyarı Dikkat Edilecek Noktalar Ana Ünite Hakkında Uzaktan Kumanda Ünitesi OSD Temel Ayarları USB Özellikleri Teknik Özellikler Sorun Giderme Giriş LED TV ürünümüzü

Detaylı

4K HDMI Genişletici Set, HDBaseT

4K HDMI Genişletici Set, HDBaseT 4K HDMI Genişletici Set, HDBaseT Kullanma Kılavuzu DS-55501 Digitus 4K Uzatıcı Seti, HDBaseT hem yüksek netlikte grafik ekranı hem de kesintisiz video oynatımına yönelik en yüksek talepler için 100 metreye

Detaylı

KULLANIM KLAVUZU PDC-1200A. Sistem Kontrol Klavyesi. Versiyon 1.0. Kullanım Klavuzu Hakkında

KULLANIM KLAVUZU PDC-1200A. Sistem Kontrol Klavyesi. Versiyon 1.0. Kullanım Klavuzu Hakkında KULLANIM KLAVUZU Sistem Kontrol Klavyesi Versiyon 1.0 PDC-1200A Kullanım Klavuzu Hakkında Kuruluma başlamadan önce kullanım klavuzunu dikkatlice okuyunuz. İçindekiler 1. GENEL BAKIŞ... Hata! Yer işareti

Detaylı

Dell UltraSharp U2412M 61 cm (24") Geniş Ekran Monitör

Dell UltraSharp U2412M 61 cm (24) Geniş Ekran Monitör Dell UltraSharp U2412M 61 cm (24") Geniş Ekran Monitör Her açıdan müthiş bir performans Geniş ekran performansından istediğiniz şekilde yararlanın. 24" 16:10 paneli, IPS teknolojisi ve LED arkadan aydınlatmasıyla

Detaylı

Otomatik kol saati. tr Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D Hamburg 88147HB66XVI

Otomatik kol saati. tr Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D Hamburg 88147HB66XVI Otomatik kol saati tr Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 88147HB66XVI 2016-07 Değerli Müşterimiz! Otomatik saat, kolunuza takılıyken otomatik olarak kurulan mekanik bir

Detaylı

KABLOLU KUMANDA Kullanıcı Kılavuzu

KABLOLU KUMANDA Kullanıcı Kılavuzu KABLOLU KUMANDA Kullanıcı Kılavuzu 6 720 868 66 (2016/11) TR Klimamızı satın aldığınız için teşekkür ederiz. Klimanızı kullanmadan önce lütfen bu kullanıcı kılavuzunu dikkatlice okuyun. Kablolu Kumandanın

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Mikroskop PCE-VM 21

KULLANIM KILAVUZU Mikroskop PCE-VM 21 KULLANIM KILAVUZU Mikroskop PCE-VM 21 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 22/05/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik Bilgisi... 3 3 Özellikler... 4 3.1 Teslimat İçeriği;... 5 4 Ekran... 5 4.1 Ekran Tuşları...

Detaylı

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU Ürünümüzü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen cihazı çalıştırmadan önce bu kullanım klavuzunu dikkatlice okuyunuz. İÇİNDEKİLER Uzaktan kumanda tanıtımı

Detaylı

HİPERAKTİF DU Siklonik Elektrikli El Süpürgesi KULLANIM KILAVUZU

HİPERAKTİF DU Siklonik Elektrikli El Süpürgesi KULLANIM KILAVUZU HİPERAKTİF DU 2900 Siklonik Elektrikli El Süpürgesi KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș HİPERAKTİF DU 2900 Siklonik Elektrikli

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-VE 200

Kullanım Kılavuzu PCE-VE 200 Kullanım Kılavuzu PCE-VE 200 Versiyon 1.0 Oluşturulma Tarihi:14.06.2016 Manual İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik Bilgisi... 3 3 Özellikler... 3 4 Sistem Açıklaması... 5 5 Talimatlar... 6 6 Sorun Giderme...

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Boroskop PCE-VE 200

Kullanım Kılavuzu Boroskop PCE-VE 200 Boroskop PCE-VE 200 Versiyon 1.0 Oluşturulma Tarihi:14.06.2016 Manual İçindekiler 1 Giriş...2 2 Güvenlik Bilgisi...2 3 Özellikler...3 4 Sistem Açıklaması...4 5 Talimatlar...5 6 Sorun Giderme...6 7 Geri

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor U Type oyun kumandası için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor U Type oyun kumandası için geçerlidir. razor u type Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor U Type oyun kumandası için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir.

Detaylı

Moto Mod aksesuarınızı takma

Moto Mod aksesuarınızı takma 360 CAMERA Moto Mod aksesuarınızı takma Telefonunuzun arkasındaki kamera lensini 360 Camera ile hizalayın, ardından telefonun yan ve alt taraflarını Moto Mod ile birbirlerine geçinceye kadar hizalayın.

Detaylı

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU BLW-80PB BEAM DEDEKTÖR TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kullanma kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler

Detaylı

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH "SOUNDBAR"

DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH SOUNDBAR DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH "SOUNDBAR" Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-10295 Hoş Geldiniz Digitus Derin Bas Hoparlörlü Bluetooth Soundbar cihazını satın aldığınız için teşekkür ederiz! İster çoklu ortam yürütme

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu 1 İçindekiler Hoş Geldiniz Arlo'yu seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Ürünü kullanmaya kolayca başlayabilirsiniz. Baz İstasyonu güç adaptörü %100 kablosuz kameralar Ethernet Kablosu

Detaylı

CUBE EFES KULLANIM KILAVUZU

CUBE EFES KULLANIM KILAVUZU Lütfen öncelikle bu kılavuzu okuyunuz! Değerli Müşterimiz, MAS İnterkom ürününü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Ürünün size en iyi verimi sunmasını istiyoruz. Bunun için, bu kılavuzun tamamını ürünü

Detaylı

İçindekiler. Giriş. Uyarı. Dikkat Edilecek Noktalar. Ana Ünite Hakkında. Uzaktan Kumanda Ünitesi. OSD Temel Ayarları.

İçindekiler. Giriş. Uyarı. Dikkat Edilecek Noktalar. Ana Ünite Hakkında. Uzaktan Kumanda Ünitesi. OSD Temel Ayarları. LC42A15FV İçindekiler Giriş Uyarı Dikkat Edilecek Noktalar Ana Ünite Hakkında Uzaktan Kumanda Ünitesi OSD Temel Ayarları USB Özellikleri Teknik Özellikler Sorun Giderme 1 Giriş LCD TV ürünümüzü satın aldığınız

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Dijital Mini Pens PCE-DC 1

Kullanım Kılavuzu Dijital Mini Pens PCE-DC 1 Dijital Mini Pens PCE-DC 1 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 01/07/2016 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Teknik özellikler... 4 3 Fonksiyonlar... 5 4 Ölçüme hazırlık / Ölçüm... 5 4.1 AC Akım ölçümü... 5 4.2 DC

Detaylı