SGK İL MÜDÜRLÜĞÜ-KIRIKKALE TİCARET ve SANAYİ ODASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI EKİM Kayıtdışı Çalışmayın, Geleceğinizi riske atmayın!

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SGK İL MÜDÜRLÜĞÜ-KIRIKKALE TİCARET ve SANAYİ ODASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI EKİM 2013. Kayıtdışı Çalışmayın, Geleceğinizi riske atmayın!"

Transkript

1 I Kayıtdışı Çalışmayın, Geleceğinizi riske atmayın! SGK İL MÜDÜRLÜĞÜ-KIRIKKALE TİCARET ve SANAYİ ODASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI EKİM

2 TÜRKİYE GENELİ VE KIRIKKALE İLİ SİGORTA KAPSAMINDA YER ALAN AKTİF SİGORTALI İSTATİSTİĞİ HAZİRAN TOPLAM NÜFUS KIRIKKALE TÜRKİYE Zorunlu Sigortalılar /A (SSK) Çıraklar Tarım AKTİF SİGORTALILAR 4/B (BAĞ- KUR) Kısmı Sigortalı TOPLAM Fili Sigortalılar Esnaf Muhtar İsteğe Bağlı (Tarım) TOPLAM /C (EMEKLİ SANDIĞI) İşKrakçı AKTİF SİGORTALILAR GENEL TOPLAM

3 TÜRKİYE GENELİ VE KIRIKKALE İLİ SİGORTA KAPSAMINDA YER ALAN PASİF SİGORTALI VE TOPLAM SİGORTALI İSTATİSTİĞİ HAZİRAN - PASİF SİGORTALILAR 4/A (SSK ) 4/B (BAĞ- KUR) 4/C (EMEKLİ SANDIĞI) Malulluk Yaşlılık Ölüm İş Kazası İş Kazası Ölüm Tarım (2925) Yaşlılık + Ölüm TOPLAM Yaşlılık Malulluk EMEKLİLERİ Ölüm TOPLAM TARIM EMEKLİLERİ Yaşlılık Malulluk Ölüm TOPLAM Malulluk Yaşlılık Ölüm Vazife Malulü TOPLAM PASİF SİGORTALILAR GENEL TOPLAM AKTİF SİGORTALILAR (56.333) + PASİF SİGORTALILAR (46.775)

4 9 EKİM q 6111 Sayılı Kanunla 4/B (Bag- Kur) Sigortalısı Olan İşverenlerimizin İsterlerse 4/A (SSK) Sigortalısı Olmalarına (Kendi İşyerlerinde Olmaması Kaydıyla) İmkan Sağlanmış_r. q Her İki Sigorta Koluna da Prim Ödemek İsterlerse Kısa Vadeli Sigorta Kolları İçin 4/B, Uzun Vadeli Sigorta Kolları İçin İse 4/A Sigortalılıkları Esas Alınması Ve Ödenen Primlerin Birleşcrilmesi Surecyle Yüksek Prim Ödemelerine İmkan Bulunmaktadır.

5 9 EKİM q Emekli olduktan sonra ccari faaliyec devam eden sigortalılarımızın ödedikleri sosyal güvenlik destek prim borçları 6385 sayılı kanunla tarihinden icbaren 6111 sayılı kanun hükümlerine göre 36 vade ile yapılandırılmış olup, yapılandırma kapsamına giren alacak asıllarına, ödeme vadesinin sona erdiği tarihten 6385 sayılı kanunun yayımı tarihine kadar (bu tarih hariç) geçen süre için gecikme cezası ve gecikme zammı yerine, her bir ay için belirlenmiş TEFE/ÜFE aylık değişim oranları basit usulde uygulanmak surecyle tahsil edilmesi imkanı sağlanmış_r.

6 9 EKİM q İşverenlerimizin 4/b (Bağ- Kur) kapsamındaki primi borçları, 6183 sayılı kanunun 48. maddesine göre tecil faizi ile taksitlendirilmekte, ilk taksic ödedikleri tarihten icbaren de sağlık sigortasından faydalanmalarına imkan sağlanmış_r. q Taksitleri ile birlikte aylık primlerini cari yıl içerisinde 2 defadan fazla aksa_lmaması halinde taksitlendirme devam etmekte ve sağlık sigortaları devam ekrilmektedir. q Sms uygulamaları ile işverenlerimizin tescil, terk, vs. bir çok başvuru sonuçları cep telefonlarına işlem biter bitmez mesaj olarak ileclmektedir.

7 9 EKİM q Tarımsal Kesinc Yapan İşverenler İçin e- kesinc Programı Hizmete Açılmış Olup, Sisteme Geçiş Süreci Tarihine Kadar Uza_lmış_r. q Tüm sorgulama işlemleri e- kesinc programı sayesinde anında yapılacak olup, kesinc tutarları ödemelerin bankaya inckalinden sonra şahıs hesaplarına otomack olarak yansıyacak_r. Kuruma ayrıca kesinc listesi verilmesine gerek kalmayacak_r.

8 9 EKİM q Bilindiği gibi tarihinde yürürlüğe giren 5510 sayılı kanunla Bağ- Kur sigortalıları için uygulanan basamak sistemi kaldırılarak beyan edilen kazanç üzerinden prim ödenmesi sistemine geçilmişcr. Asgari ücret üzerinden belirlenen günlük kazanç ile bu kazancı 6.5 ka_na kadar sigortalılarımızın tespit ekkleri tutar üzerinden prim ödenmesi imkanı sağlanmış_r. Bu kazançların kuruma gitmeden sistem üzerinden yapılabilmesi için e- devlet üzerinden kazanç beyan programı uygulamaya açılmış_r. İşverenlerimiz müracaat ekkleri aydan geçerli olmak üzere günlük kazanç beyanlarını değişcrebilmektedirler.

9 9 EKİM q Buna göre 4447 sayılı kanunun yürürlük tarihi olan tarihinden icbaren ödenen primlerin ortalamasına göre aylık bağlandığı dikkate alındığında sigortalılarımızın yüksek prim ödemeleri doğrudan emekli aylıklarına yansıyacağından, yüksek aylık almalarına imkan sağlamaktadır.

10 9 EKİM TEŞVİK UYGULAMALARI

11 9 EKİM 6486 SAYILI KANUN (29/05/ Tarih ve Sayılı Resmi Gazete) Özel sektör işverenlerinin yurt dışındaki işyerlerinde çalış[rılmak üzere 4 üncü maddenin birinci ^krasının (a) bendi kapsamında sigortalı olarak yurt içinden götürülen sigortalılar için, bu maddenin (f) bendine göre prime esas kazanç üzerinden ödenecek primin işveren hissesinin beş puanlık kısmına isabet eden tutar Hazinece karşılanır. (Hazinece karşılanan puana, prime esas kazanç alt sınırı üzerinden al_ puana kadar ilave puan eklenir.) tarihinden tarihleri arası geçerli bu teşvikten yararlanabilmek için ayda 10 ve üzerinde sigortalı çalış_rılması gerekir. 2. Teşvikten yararlanacak işyerinin aylık prim hizmet belgelerinin yasal süresi içerisinde verilmesi ve ilgili dosyanın ilgili ayın APHB nin yasal verilme süresinin son gününde prim, işsizlik ve idari para cezası borcunun bulunmaması gerekir. 3. Bu teşvikten yararlanabilmek için işverenin Türkiye genelinde gecikme zammı dahil asgari ücrec geçen borcunun bulunmaması, işverenin gerçek kişi olması durumunda asgari ücrec geçen 4/B (Bağ- Kur) borcunun bulunmaması gerekir. (APHB nin yasal verilmesi süresinin son günü icbariyle ).

12 9 EKİM 4- Bu teşvikten özel sektör işverenleri yararlanabilir. Resmi nitelikteki işyerleri yararlanamaz. Her ne kadar özel sektör işvereni olmuş olsa da 2886 Devlet İhale Kanunu ile 4734 sayılı Kamu ihale Kanunu kapsamındaki alım ve yapım işlerinde çalış_rılan sigortalılar bu teşvikten yararlanamaz. 5- Bu teşvikten 5510 sayılı prim teşvikinden yararlandırılan sigortalılar ile hiçbir teşvikten yararlandırılmamış sigortalılar yararlanabilir. Diğer teşviklerden ( vb.) yararlandırılan sigortalılar bu teşvikten yararlanamaz. *10 ve al_ sigortalı çalış_ran işverenler 5510 sayılı Kanundan yararlanmaya devam etmektedir. 6- SGDP tabi çalışan sigortalılar,aday, çırak vb. sigortalılar bu teşvikten yararlanamaz tarihinden icbaren çalış_rdığı kişileri sigortalı olarak bildirmeyen ve bildirilen sigortalıları fiilen çalış_rmadığı tespit edilen işyerlerinin bir yıl süreyle bu teşvikten yararlanması mümkün değildir.

13 9 EKİM 5510 SAYILI KANUN (Sigorta Primleri İşveren Hissesinin Beş Puanlık Kısmının Hazinece karşılanması şeklindeki İschdam Teşviki ) q 5510 sayılı kanunun 81.maddesine göre 5763 sayılı kanunun 24.ncü maddesi ile eklenen (1) bendi uyarınca ; tarihinden icbaren prim borçlarının bulunmaması veya taksitlendirilmiş olması ve özel sektör işverenlerinin çalış_rdıkları sigortalılarla ilgili malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primlerinden, işveren hissesinin 5 puanlık kısmına isabet eden tutar Hazinece karşılanacak, dolayısıyla sigorta primlerinden işveren hissesinin beş puanlık kısmına isabet eden tutar Hazinece karşılanacak, dolayısıyla sigorta primlerinden 5 puanlık indirim yapılmış olacak_r. *İl Müdürlüğümüz kapsamında /07 devre ayına ait 51 adet faal işyeri işvereni, 10 ve üzeri işçi çalış_rmaktadır. Not: 4734 sayılı Kamu İhale Kanuna tabi işler hariçcr. Konuya ilişkin olarak 2008/ /139 sayılı SGK genelgeleri yayınlanmış_r.

14 9 EKİM 4857 SAYILI KANUN ( Özürlü İşçi Çalış_ran İşverenlere yönelik İschdam Teşviki tarihi icbariyle sürekli ) q Özel sektör işverenlerince 4857 sayılı İş Kanunun 30.maddesi kapsamında çalış_rılan 5510 sayılı kanuna tabi özürlü sigortalılar ile ; q 5378 sayılı Kanunun 14.üncü maddesinde belirclen korumalı işyerlerinde çalış_rılan özürlü sigortalıların; Prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanan sigorta primine ait işveren hisselerinin tamamı Hazine taraundan karşılanacak_r. Uygulama tarihinden icbaren geçerlidir. Konuya ilişkin olarak 2008/77 sayılı SGK genelgesi yayınlanmış_r.

15 4447 SAYILI KANUN GEÇİCİ 10.MADDE (Mesleki ve Teknik EğiWmi Teşvik) Bu kanun kapsamında 31/12/2015 tarihine kadar işe alınan her bir sigortalı için geçerli olmak üzere, bu maddenin yürürlük tarihinden icbaren özel sektör işverenlerince işe alınan ve fiilen çalış_rılanların; işe alındıkları tarihten önceki al_ aya ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumuna verilen prim ve hizmet belgelerinde kayıtlı sigortalılar dışında olmaları, aynı döneme ilişkin işe alındıkları işyerinden bildirilen prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısının ortalamasına ilave olmaları ve bu maddede belirclen diğer koşulları da sağlamak kaydıyla, 5510 sayılı Kanunun 81 inci maddesinde sayılan ve 82.nci maddesi uyarınca belirlenen prime esas kazançları üzerinden hesaplanan sigorta primlerinin işveren hisselerine ait tutarı, işe alındıkları tarihten icbaren İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanır.

16 4447 SAYILI KANUN GEÇİCİ 10.MADDE (Mesleki ve Teknik EğiWmi Teşvik) KANUNİ DAYANAK BAŞLANGIÇ TARİHİ FİNANSMAN YARARLANMA ŞARTLARI 4447 SAYILI KANUN GEÇİCİ 10. MADDE 1/3/ /12/2015 TARİHLERİ ARASINDA Geçici 10. maddede kapsamına giren sigortalıların, prime esas kazanç kazançları üzerinden tahakkuk eden sigorta primlerinin işveren hissesine ait azami miktara kadar olan kısmının tamamı, İşsizlik Sigortası Fonu ndan karşılanacak_r. Sigortalının, 1/3/2011 ila 31/12/2015 tarihleri arasında işe alınmış olması ve fiilen çalışması, 18 yaşından büyük olması ve işe başladığı tarihten önceki 6 ay boyunca bir işverene tabi çalışıyor olmaması İşverenin, özel sektör işvereni olması, yasal ödeme süresi geçmiş borcu bulunmaması, aylık prim ve hizmet belgelerini yasal süresi içinde vermesi ve sigorta primlerini yasal süresi içinde ödemesi KIRIKKALE SGK İL MÜDÜRLÜĞÜ

17 4447 SAYILI KANUN GEÇİCİ 10.MADDE Ø 18 yaşından büyük ve 29 yaşından küçük erkekler ile 18 yaşından büyük kadınlardan; Mesleki yeterlik belgesine sahip olanlar için 48 AY* Mesleki ve teknik eğicm veren orta veya yükseköğrecm kurumlarından mezun olanlar veya Türkiye İş Kurumunca düzenlenen işgücü yecşcrme kurslarını bicrenler için 36 AY* Yukarıda belirclen nitelikler sahip olmayanlar için 24 AY* TEŞVİK MİKTARI Ø 29 yaşından büyük erkeklerden, Mesleki yeterlik belgesi alanlar veya mesleki ve teknik eğicm veren orta veya yükseköğrecm kurumlarını ya da Türkiye İş Kurumunca düzenlenen işgücü yecşcrme kursunu bicren ve belgede belirclen meslek ya da alanlarda işe alınan ve/veya çalış_rılan için 24 AY Türkiye İş Kurumuna kayıtlı, Kanunda sayılan belgelere sahip olmayanlar için 6 AY Ø 4/a bendi kapsamında çalışmakta iken, bu teşvikin yürürlüğe girdiği tarihten sonra mesleki yeterlik belgesi alanlar veya mesleki ve teknik eğicm veren orta veya yükseköğrecm kurumlarını bicrenler için 12 AY *Bu kapsama girenlerin Türkiye İş Kurumuna kayıtlı işsizler arasından işe alınmaları halinde ilave olarak al_ ay süre eklenir. KIRIKKALE SGK İL MÜDÜRLÜĞÜ

18 İDARİ PARA CEZALARI

19 9 EKİM SİGORTALI İŞTEN AYRILIŞ BİLDİRGESİ 4/1- a kapsamında sigortalılığı sona erenlere ilişkin bildirimi süresi içinde ya da Kurumca belirlenen şekle ve usule uygun olarak yapmayanlar veya Kurumca internet, elektronik veya benzeri ortamda göndermekle zorunlu tutulduğu halde anılan ortamda göndermeyenler hakkında, sigortalı sayısı x 1 /10 asgari ücret tutarında idari para cezası uygulanır. ( tarihleri arası brüt asgari ücret TL dir.) q SİGORTALI İŞE GİRİŞ BİLDİRGESİ Kuruma ilk defa işyeri bildirgesi veren işyerlerinde, ilk defa sigortalı çalış_rılmaya başlanılan tarihten icbaren bir ay içinde işe alınacaklara ilişkin sigortalı işe giriş bildirgelerinin, çalışmaya başladıkları tarihten icbaren en geç söz konusu bir aylık sürenin dolduğu tarihe kadar,devam eden işlerde 1 gün önceden, inşaat işyerlerinde aynı gün verilmemesi halinde sigortalı başına asgari ücret tutarında, Mahkeme kararı,denecm elemanlarınca ve tespitler neccesinde düzenlenirse 2 asgari ücret tutarında i.p.c uygulanır.

20 9 EKİM İŞYERİ BİLDİRGESİ q İşyeri bildirgesini yasal süresi içerisinde yani en geç sigortalı çalış_rılmaya başlanılan tarihte kuruma vermeyenlere tutmakla yükümlü oldukları dewer türüne göre İ.P.C uygulanır. q Bilanço esasına göre dewer tutanlar 3 asgari ücret ; q Diğer deweri tutanlar 2 asgari ücret ; q Dewer tutmakla yükümlü olmayanlara 1 asgari ücret tutarında İ.P.C uygulanır. ( tarihleri arası brüt asgari ücret TL dir.)

21 9 EKİM DEFTER İBRAZ ETMEME q İşveren, işyeri sahipleri; işyeri dewer, kayıt ve belgelerini ilgili olduğu yılı takip eden yıl başından başlamak üzere on yıl süreyle, kamu idareleri otuz yıl süreyle, tasfiye ve iflâs idaresi memurları ise görevleri süresince, saklamak ve Kurumun denecm ve kontrol ile görevlendirilen memurlarınca istenilmesi halinde on beş gün içinde ibraz etmek zorundadır. İbraz edemeyenlere dewer türüne göre 12, 6 ve 3 asgari ücret tutarında uygulanır. ( tarihleri arası brüt asgari ücret TL dir.)

22 9 EKİM USULSÜZ TUTULAN DEFTERLER q Tutmakla yükümlü bulunulan dewer ve belgelerin ibraz edilmemesi nedeniyle verilmesi gereken ceza tutarını aşmamak kaydıyla; dewer ve belgelerin tümünü verilen süre içinde ibraz etmekle birlikte; q Kanunî tasdik süresi geçckten sonra tasdik ekrilmiş olan dewerlerin tasdik tarihinden önceki kısmı, q İşçilikle ilgili giderlerin işlenmemiş olduğu tespit edilen dewerler, q Sigorta primleri hesabına esas tutulan kazançların kesin olarak tespicne imkân vermeyecek şekilde usulsüz veya noksan tutulmuş dewerler, q Herhangi bir ay için sigorta primleri hesabına esas tutulması gereken kazançların ve kazançlarla ilgili ödemelerin (sigorta primine esas kazancın ödemeye bağlı olduğu durumlar dahil) o ayın dahil bulunduğu hesap dönemine ait dewerlere işlenmemiş olması halinde, o aya ait dewer kayıtları geçerli sayılmaz ve bu geçersizlik hallerinin gerçekleşcği her bir takvim ayı için, aylık asgari ücrecn yarısı tutarında ipc uygulanır.

23 9 EKİM q KAMU İDARELERİNİN BİLDİRİM YÜKÜMLÜLÜĞÜ Kamu idareleri, vazife malullüğüne sebep olan olayı, o yer yetkili kolluk kuvvetlerine veya kendi mevzua_na göre yetkili mercilere derhal, Kuruma da en geç onbeş iş günü içinde bildirmekle yükümlüdür. Kuruma bildirim, aynı süre içerisinde sigortalılar veya hak sahiplerince de yapılabilir. Vazife malullüğüne sebep olan olaydan kamu idarelerinin yetkili mercilerinin haberdar edilmemiş olması hali dışında; ilgililerin bildirimi, kamu idarelerinin bildirim sorumluluğunu ortadan kaldırmaz. Kamu idarelerinin vazife malullüğüne neden olan olayı Kuruma, olayın meydana geldiği tarihten icbaren 15 gün içinde bildirmemesi halinde, 15 inci günde geçerli olan asgari ücret üzerinden ilgili kamu idaresi aleyhine bir aylık asgari ücret tutarında idari para cezası uygulanır. Valilikler, belediyeler ve ruhsat vermeye yetkili diğer kamu ve özel hukuk tüzel kişileri, yapı ruhsa_ ve diğer tüm ruhsat veya ruhsat niteliği taşıyan işlemlerine ilişkin bilgi ve belgeler ile varsa bunların verilmesine esas olan ischdama ilişkin bilgileri, verildiği tarihten icbaren bir ay içinde Kuruma bildirmekle yükümlüdürler. Bu yükümlülükleri yasal süresi içinde yerine gecrmeyen kurum ve kuruluşlara yerine gecrilmeyen her bir bildirim yükümlülüğü için aylık asgari ücret tutarında idari para cezası uygulanır.

24 9 EKİM q ÇALIŞMADIĞINA DAİR BİLDİRİM Sigortalıların iscrahatli oldukları süreler için geçici iş göremezlik ödeneklerini alabilmelerine esas işyerinde çalışmadıklarına dair bildirimin işverenlerce, rapor tarihini takip eden aylık prim hizmet belgesinin yasal süresi içerisinde verilmesi gerekmektedir. Bu bildirimin belirlenen süre içerisinde ve elektronik ortamda yapılmaması halinde sigortalı başına aylık asgari ücrecn onda biri, hiç yapılmaması halinde ise sigortalı başına aylık asgari ücrecn yarısı tutarında idari para cezası uygulanır. q AYLIK PRİM HİZMET BELGESİ Aylık prim ve hizmet belgesinin yasal süresi içinde gönderilmemesi veya Kurumca belirlenen şekilde ve usulde verilmemesi ya da elektronik ortamda gönderilmemesi hallerinde ; asıl belge için sigortalı sayısı x 1/5 asgari ücret, ek belge için sigortalı sayısı x 1/8 asgari ücret tutarında idari para cezası uygulanır.

25 9 EKİM TEŞEKKÜR EDERİM SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRÜ İlhan NEBİOĞLU EKİM

PRATİK BİLGİLER SOSYAL GÜVENLİK SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNCA KESİLECEK İDARİ PARA CEZALARI (2019)

PRATİK BİLGİLER SOSYAL GÜVENLİK SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNCA KESİLECEK İDARİ PARA CEZALARI (2019) PRATİK BİLGİLER SOSYAL GÜVENLİK SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNCA KESİLECEK İDARİ PARA CEZALARI (2019) - Dönemi için uygulanacak asgari ücret tutarı : 2.558,40 TL İDARİ PARA CEZASI a) 1) Sigortalı işe giriş bildirgesi

Detaylı

5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (2014 YILI )

5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (2014 YILI ) 5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (2014 YILI ) SS ve GSS KANUNU NA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (TL) (01.01.2014 31.06.2014 Döneminde)

Detaylı

İşverenlere Torba Kanun İle Sigorta Prim Teşviki Getirilmiş, Bir İşçi İçin Prim İndirim Tavanı 1.009 TL ye Kadar Çıkarılmıştır

İşverenlere Torba Kanun İle Sigorta Prim Teşviki Getirilmiş, Bir İşçi İçin Prim İndirim Tavanı 1.009 TL ye Kadar Çıkarılmıştır İşverenlere Torba Kanun İle Sigorta Prim Teşviki Getirilmiş, Bir İşçi İçin Prim İndirim Tavanı 1.009 TL ye Kadar Çıkarılmıştır I- GİRİŞ : 25.02.2011 tarihli Resmi Gazetenin mükerrer sayısında yayımlanan

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNCA KESİLECEK İDARİ PARA CEZALARI

SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNCA KESİLECEK İDARİ PARA CEZALARI SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNCA KESİLECEK İDARİ PARA CEZALARI 01/01/2014-30/06/2014 Tarihleri arasında uygulanacak brüt asgari ücret : 1.071,00 TL 01/07/2014-31/12/2014 Tarihleri arasında uygulanacak brüt asgari

Detaylı

5510 Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa Göre 2019 yılında Uygulanacak İdari Para Cezaları

5510 Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa Göre 2019 yılında Uygulanacak İdari Para Cezaları 551 Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa Göre 219 yılında Uygulanacak İdari Para Cezaları Sigortalı işe giriş bildirgesini ve GSS giriş bildirgesini süresinde ve Kurumca belirlenen şekle

Detaylı

5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU NDAKİ İDARİ PARA CEZALARI

5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU NDAKİ İDARİ PARA CEZALARI 5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU NDAKİ İDARİ PARA CEZALARI İLGİLİ MADDE İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAK FİİL UYGULANACAK CEZA CEZA TUTARI (2017) /a 1) 8. maddenin birinci sında

Detaylı

TORBA KANUNDAKİ İSTİHDAM TEŞVİKLERİ

TORBA KANUNDAKİ İSTİHDAM TEŞVİKLERİ TORBA KANUNDAKİ İSTİHDAM TEŞVİKLERİ TEŞVİK NEDİR Sosyal Güvenlik Kurumu yada diğer Kamu Kuruluşları (İş-Kur, Hazine, vb) tarafından sağlanan teşviklerden anlaşılması gereken işverenin daha az prim ödemek

Detaylı

5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTAS IKANUNU NA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (2018 YILI)

5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTAS IKANUNU NA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (2018 YILI) 5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTAS IKANUNU NA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (2018 YILI) Açıklama Ceza Tutarı Sigortalı işe giriş bildirgesini ve GSS giriş bildirgesini süresinde

Detaylı

5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU NDAKİ İDARİ PARA CEZALARI

5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU NDAKİ İDARİ PARA CEZALARI 5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU NDAKİ İDARİ PARA CEZALARI İLGİLİ MADDE İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAK FİİL /a 1) 8. maddenin birinci sında belirtilen sigortalı işe giriş bildirgesi

Detaylı

5510 SAYILI KANUNU GÖRE 2018 YILINDA SGK TARAFINDAN UYGULANACAK PARA CEZALARI (TL) Cezayı Gerektiren Fiil Ceza Miktarı (TL)

5510 SAYILI KANUNU GÖRE 2018 YILINDA SGK TARAFINDAN UYGULANACAK PARA CEZALARI (TL) Cezayı Gerektiren Fiil Ceza Miktarı (TL) 5510 SAYILI KANUNU GÖRE 2018 YILINDA SGK TARAFINDAN UYGULANACAK PARA CEZALARI (TL) Cezayı Gerektiren Fiil Ceza Miktarı (TL) Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi İle Genel Sağlık Sigortası Giriş Bildirgesini

Detaylı

İşyeri bildirgesini yasal süresinde Kurumca belirlenen şekle ve usule uygun vermeyenlere:

İşyeri bildirgesini yasal süresinde Kurumca belirlenen şekle ve usule uygun vermeyenlere: 5510 Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu na Göre Uygulanacak İdari Para Cezaları 2017 Sigortalı işe giriş bildirgesini ve GSS giriş bildirgesini süresinde ve Kurumca belirlenen şekle ve

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNCA KESİLECEK İDARİ PARA CEZALARI (2016)

SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNCA KESİLECEK İDARİ PARA CEZALARI (2016) SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNCA KESİLECEK İDARİ PARA CEZALARI (2016) 01.01.2016-31.12.2016 Dönemi için uygulanacak asgari ücret tutarı : 1.647,00 TL İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAK FİİLLER UYGULANACAK CEZA 1)

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2015/24 TARİH: 09/02/ Yılında Uygulanacak SGK İdari Para Cezaları

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2015/24 TARİH: 09/02/ Yılında Uygulanacak SGK İdari Para Cezaları VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2015/24 TARİH: 09/02/2015 KONU 2015 Yılında Uygulanacak SGK İdari Para Cezaları Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2015 Yılı nda uygulanacak asgari ücret tutarını belirlemiş ve konuya ilişkin

Detaylı

Kurumca dayanağı belirtilmek suretiyle diğer kanunlarda aşağıda belirtilen fiiller için idari para cezası öngörülmüş olsa dahi ayrıca bu Kanunun;

Kurumca dayanağı belirtilmek suretiyle diğer kanunlarda aşağıda belirtilen fiiller için idari para cezası öngörülmüş olsa dahi ayrıca bu Kanunun; İDARİ PARA CEZALARI 5510 S.K.MD. 102 Kurumca dayanağı belirtilmek suretiyle diğer kanunlarda aşağıda belirtilen fiiller için idari para cezası öngörülmüş olsa dahi ayrıca bu Kanunun; a) 1) 8 inci maddesinin

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM VE İSTİHDAM KONUSUNDA 6111 SAYILI KANUNDA YAPILAN DÜZENLEMELER

MESLEKİ EĞİTİM VE İSTİHDAM KONUSUNDA 6111 SAYILI KANUNDA YAPILAN DÜZENLEMELER MESLEKİ EĞİTİM VE İSTİHDAM KONUSUNDA 6111 SAYILI KANUNDA YAPILAN DÜZENLEMELER 13/02/2011 tarih ve 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu

Detaylı

(Bir aylık asgari ücret) veya benzeri ortamda gönderilmesi

(Bir aylık asgari ücret) veya benzeri ortamda gönderilmesi 5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNA GÖRE 2016 YILINDA UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından uygulanacak idari para cezalarının hesabında aylık

Detaylı

ANTALYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRÜLÜĞÜ SİGORTA PRİMLERİ TEŞVİK UYGULAMALARI PROGRAMI ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI

ANTALYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRÜLÜĞÜ SİGORTA PRİMLERİ TEŞVİK UYGULAMALARI PROGRAMI ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI ANTALYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRÜLÜĞÜ SİGORTA PRİMLERİ TEŞVİK UYGULAMALARI PROGRAMI ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI 23.05.2017 SİGORTA PRİMİ TEŞVİK UYGULAMALARI Yararlanma Şartları: Özel sektör işyeri

Detaylı

Sirküler Tarihi : Sirküler No : 2015/021

Sirküler Tarihi : Sirküler No : 2015/021 Sirküler Tarihi : 05.01.2015 Sirküler No : 2015/021 2015 YILINDA UYGULANACAK SGK İDARİ PARA CEZALARI Asgari Ücret Tespit komisyonu, iş sözleşmesi ile çalışan ve 4857 sayılı Kanun kapsamında olan ve olmayan

Detaylı

5510 SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (2013 YILI) Uygulanacak İdari Para Cezasının Nedeni

5510 SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (2013 YILI) Uygulanacak İdari Para Cezasının Nedeni 5510 SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (2013 YILI) İlgili Uygulanacak İdari Para Cezasının Nedeni Ceza Tutarı Madde 01.01.2013 30.06.2013 01.07.2013

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK MEVZUATI AÇISINDAN KAYIT DIŞI İSTİHDAMIN İŞVERENLERE MALİYETİ

SOSYAL GÜVENLİK MEVZUATI AÇISINDAN KAYIT DIŞI İSTİHDAMIN İŞVERENLERE MALİYETİ SOSYAL GÜVENLİK MEVZUATI AÇISINDAN KAYIT DIŞI İSTİHDAMIN İŞVERENLERE MALİYETİ Ekrem TAŞBAŞI * I-GİRİŞ Kayıt dışı istihdam ülkemizin en önemli sorunları arasında yer alıyor. Sosyal güvenlik açısından da

Detaylı

YÜRÜRLÜKTEKİ SGK TEŞVİKLERİ VE UYGULAMALARI

YÜRÜRLÜKTEKİ SGK TEŞVİKLERİ VE UYGULAMALARI YÜRÜRLÜKTEKİ SGK TEŞVİKLERİ VE UYGULAMALARI TÜİK İşsizlik Oranları Yürürlükteki İşveren Teşvikleri 5 Puan Genel İstihdam Teşviki Engelli İstihdamı Teşviki Bölgesel Teşvik İşbaşı Eğitimi Teşviki İlave İstihdam

Detaylı

SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (2013 YILI)

SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (2013 YILI) 5510 - SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (2013 YILI) İlgili Madde -a/1 -a/2 -a/3 -a/1 Uygulanacak İdari Para Cezasının Nedeni işe giriş bildirgesi

Detaylı

5510 SAYILI SOSYAL SİGORTA VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI İDARİ PARA CEZALARI

5510 SAYILI SOSYAL SİGORTA VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI İDARİ PARA CEZALARI 5510 SAYILI SOSYAL SİGORTA VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI İDARİ PARA CEZALARI SİGORTALI İŞE GİRİŞ BİLDİRGESİ Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi 4/ a ( SSK ) İşverenler,4/a bendi kapsamında sigortalı sayılanları,

Detaylı

SOSYALGÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI TARAFINDAN VERİLECEK 01/01/2009 TARİHİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ İDARİ PARA CEZALARI

SOSYALGÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI TARAFINDAN VERİLECEK 01/01/2009 TARİHİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ İDARİ PARA CEZALARI Denet Sirküler Denet Yayıncılık A.Ş. Tel : 0212 275 96 90/274 77 06 Avni Dilligil Sokak No:6 Faks : 0212-272 62 16/272 33 23 34394 Mecidiyeköy-İSTANBUL E-mail: bdo.denet@bdodenet.com.tr Web : www.bdodenet.com.tr

Detaylı

SOSYAL SĠGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SĠGORTASI KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK ĠDARĠ PARA CEZALARI (2012 YILI)

SOSYAL SĠGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SĠGORTASI KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK ĠDARĠ PARA CEZALARI (2012 YILI) 5510 - SOSYAL SĠGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SĠGORTASI KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK ĠDARĠ PARA CEZALARI (2012 YILI) Ġlgili Madde 102-a/1 102-a/2 102-a/3 102-b 102-b/1 102-b/2 102-b/3 Uygulanacak Ġdari Para Cezasının

Detaylı

SİRKÜLER Yılında Uygulanacak Sosyal Güvenlik İdari Para Cezaları

SİRKÜLER Yılında Uygulanacak Sosyal Güvenlik İdari Para Cezaları WWW. O N E R Y M M.COM.TR 20 14 Tarih- Sıra No Başlık 9.1.2014 11 SİRKÜLER 2014 Yılında Uygulanacak Sosyal Güvenlik İdari Para Cezaları Özet Hatırlanacağı üzere 2014/2 sayılı Sirkülerimizde duyurduğumuz

Detaylı

SUNUM PLANI I. MALULLÜK, YAŞLILIK VE ÖLÜM SİGORTALARI PRİM ORANININ İŞVEREN HİSSESİNDEN YAPILAN BEŞ PUANLIK İNDİRİM UYGULAMASI

SUNUM PLANI I. MALULLÜK, YAŞLILIK VE ÖLÜM SİGORTALARI PRİM ORANININ İŞVEREN HİSSESİNDEN YAPILAN BEŞ PUANLIK İNDİRİM UYGULAMASI İSTİHDAM TEŞVİKLERİ SUNUM PLANI I. MALULLÜK, YAŞLILIK VE ÖLÜM SİGORTALARI PRİM ORANININ İŞVEREN HİSSESİNDEN YAPILAN BEŞ PUANLIK İNDİRİM UYGULAMASI II. ÖZÜRLÜ İŞÇİ ÇALIŞTIRANLARA YÖNELİK İSTİHDAM TEŞVİKİ

Detaylı

KAMBER GEZGİNCİ YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR

KAMBER GEZGİNCİ YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR 2017 Yılı 5510 Sayılı Kanun İdari Para Cezaları Yayınlandı. 5510 Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu na Göre Uygulanacak İdari Para Cezaları 2017 Sigortalı işe giriş bildirgesini ve GSS

Detaylı

İZMİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

İZMİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 6645 SAYILI KANUNLA 5510 SAYILI KANUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER Kurumdan aylık alanlardan 4/b kapsamında çalışanların SGDP Primi oranı düşürüldü Kurumdan aylık ve gelir almakta iken 4/ b kapsamında çalışmağa

Detaylı

İdari Para Cezaları (Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası)

İdari Para Cezaları (Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası) 5510 - Madde: 102 Dönem / Ceza Tutarı Kurumca dayanağı belirtilmek suretiyle; 01-06/2014 07-12/2014 Sigortalı İşe Giriş Bildirgesinin / Genel Sağlık Sigortası Giriş Bildirgesinin Süresinde Veya Kurumca

Detaylı

İstihdam Seferberliği Ekrem GÜLCEMAL Sosyal Güvenlik İl Müdürü

İstihdam Seferberliği Ekrem GÜLCEMAL Sosyal Güvenlik İl Müdürü İstihdam Seferberliği Ekrem GÜLCEMAL Sosyal Güvenlik İl Müdürü Kanuni Teşviklerden Yararlanma Sayıları TEŞVİK AÇIKLAMA İŞYERİ SAYISI SİGORTALI SAYISI TEŞVİK TUTARI 5510 Malullük, Yaşlılık Ölüm Sigortası

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) İSTİHDAM TEŞVİKLERİ

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) İSTİHDAM TEŞVİKLERİ BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) İSTİHDAM TEŞVİKLERİ Mehmet CANDAN Temmuz 2011 SUNUM PLANI I. MALULLÜK, YAŞLILIK VE ÖLÜM SİGORTALARI PRİM ORANININ İŞVEREN HİSSESİNDEN YAPILAN BEŞ PUANLIK İNDİRİM UYGULAMASI

Detaylı

SGK TEFTİŞİNE İLİŞKİN İŞVEREN REHBERİ

SGK TEFTİŞİNE İLİŞKİN İŞVEREN REHBERİ SGK TEFTİŞİNE İLİŞKİN İŞVEREN REHBERİ Mart / 2012 SMMM Enver ÇEVİK İçindekiler SGK TEFTİŞİNE İLİŞKİN İŞVEREN REHBERİ... 2 A. Sigortalı İşe Giriş Bildirimi... 2 B. İşyeri Bildirgesinin Verilmesi... 3 C.

Detaylı

İDARİ PARA CEZALARI (5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu)

İDARİ PARA CEZALARI (5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu) İDARİ PARA CEZALARI (5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu) 5510 - Madde: 102 Dönem / Ceza Tutarı Kurumca dayanağı belirtilmek suretiyle; 01-06/2015 07-12/2015 Sigortalı İşe Giriş

Detaylı

D S M M M O DİYARBAKIR SERBEST MUHASEBECİ M A L İ M Ü Ş A V İ R L E R O D A S I Chamber Of Certified Public Accountants of Diyarbakır

D S M M M O DİYARBAKIR SERBEST MUHASEBECİ M A L İ M Ü Ş A V İ R L E R O D A S I Chamber Of Certified Public Accountants of Diyarbakır 4447 Sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa Göre 2018 YILINDA UYGULANACAK TEŞVİKLER VE YAPILACAK DİĞER ÇALIŞMALAR 1. İlave İstihdam Teşviki 2. Bir Senden Bir Benden İstihdam Teşviki 3. Kadın Genç ve Mesleki

Detaylı

SİGORTA PRİM TEŞVİKLERİ

SİGORTA PRİM TEŞVİKLERİ SİGORTA PRİM TEŞVİKLERİ 4447-15921 İŞSİZLİK ÖDENEĞİ ALANLARIN İSTİHDAMI HALİNDE UYGULANAN PRİM TEŞVİKİ Kapsama giren sigortalı için, işsizlik ödeneğine hak kazandığı süre boyunca prime esas kazanç alt

Detaylı

KHK/ SAYILI KANUN PRİM DESTEĞİ VE GV STOPAJ DESTEĞİ KHK /687 ŞUBAT / 2017

KHK/ SAYILI KANUN PRİM DESTEĞİ VE GV STOPAJ DESTEĞİ KHK /687 ŞUBAT / 2017 KHK/687-4447 SAYILI KANUN PRİM DESTEĞİ VE GV STOPAJ DESTEĞİ KHK /687 ŞUBAT / 2017 SGK PRİMİNDE UYGULANACAK OLAN DESTEĞİN KAPSAMI GELİR VERGİSİ DESTEĞİ DAMGA VERGİSİ DESTEĞİ SİGORTA PRİMİNE İLİŞKİN SİGORTA

Detaylı

SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (2010 YILI)

SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (2010 YILI) 5510 - SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (2010 YILI) İlgili Madde 102-a/1 102-a/2 102-a/3 102-b 102-b/1 102-b/2 102-b/3 102-b/3 102- ikinci fıkra

Detaylı

6111 Sayılı Torba Kanun Uygulama Eklentileri. 5 Puanlık Ek İndirim Ek İstihdam Teşviği

6111 Sayılı Torba Kanun Uygulama Eklentileri. 5 Puanlık Ek İndirim Ek İstihdam Teşviği 6111 Sayılı Torba Kanun Uygulama Eklentileri 5 Puanlık Ek İndirim Ek İstihdam Teşviği 6111 Sayılı Kanun 6111 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası

Detaylı

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu na Göre 2017 Yılında Uygulanacak İdari Para Cezaları Nelerdir?

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu na Göre 2017 Yılında Uygulanacak İdari Para Cezaları Nelerdir? Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu na Göre 2017 Yılında Uygulanacak İdari Para Cezaları Nelerdir? Güncel Group Vergi Hizmetleri Vergi ve Mali Hukuk Bülteni-2017-VH-Aralık-08 5510 sayılı

Detaylı

YÜCEL AKDEMİR KHK/ SAYILI KANUN PRİM DESTEĞİ VE GV STOPAJ DESTEĞİ YÖNETİCİ ÖZETİ İSMMMO BAŞKANI

YÜCEL AKDEMİR KHK/ SAYILI KANUN PRİM DESTEĞİ VE GV STOPAJ DESTEĞİ YÖNETİCİ ÖZETİ İSMMMO BAŞKANI İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS OF ISTANBUL KHK/687-4447 SAYILI KANUN PRİM DESTEĞİ VE GV STOPAJ DESTEĞİ YÖNETİCİ ÖZETİ YÜCEL AKDEMİR İSMMMO BAŞKANI

Detaylı

SGK TEŞVİK İŞ-KUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMINI BİTİRENLERİN İSTİHDAMINA İLİŞKİN SİGORTA PRİM TEŞVİKİ

SGK TEŞVİK İŞ-KUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMINI BİTİRENLERİN İSTİHDAMINA İLİŞKİN SİGORTA PRİM TEŞVİKİ İŞ-KUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMINI BİTİRENLERİN İSTİHDAMINA İLİŞKİN SİGORTA PRİM TEŞVİKİ 6645 1 SİGORTALI YÖNÜNDEN ŞARTLAR 31.12.2017 Tarihine kadar İş-Kur İşbaşı Eğitim programını tamamlamış olması İşbaşı

Detaylı

2018 YILI SGK İDARİ PARA CEZALARI MADDE AÇIKLAMA CEZA TUTARI SİGORTALI İŞE GİRİŞ BİLDİRGESİ İLE İLGİLİ CEZALAR

2018 YILI SGK İDARİ PARA CEZALARI MADDE AÇIKLAMA CEZA TUTARI SİGORTALI İŞE GİRİŞ BİLDİRGESİ İLE İLGİLİ CEZALAR 2018 YILI SGK İDARİ PARA CEZALARI MADDE AÇIKLAMA CEZA TUTARI SİGORTALI İŞE GİRİŞ BİLDİRGESİ İLE İLGİLİ CEZALAR 102-a/1 Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi İle Genel Sağlık Sigortası Giriş Bildirgesini yasal

Detaylı

MADDE AÇIKLAMA HESAPLAMA SİGORTALI İŞE GİRİŞ BİLDİRGESİ İLE İLGİLİ CEZALAR

MADDE AÇIKLAMA HESAPLAMA SİGORTALI İŞE GİRİŞ BİLDİRGESİ İLE İLGİLİ CEZALAR MADDE AÇIKLAMA HESAPLAMA 102-a/1 102-a/2 102-a/3 SİGORTALI İŞE GİRİŞ BİLDİRGESİ İLE İLGİLİ CEZALAR Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi İle Genel Sağlık Sigortası Giriş Bildirgesini yasal süre içerisinde verilmemesi,

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK DESTEK PRİM BORÇLARININ YAPILANDIRMA ŞARTLARI

SOSYAL GÜVENLİK DESTEK PRİM BORÇLARININ YAPILANDIRMA ŞARTLARI SOSYAL GÜVENLİK DESTEK PRİM BORÇLARININ YAPILANDIRMA ŞARTLARI Ekrem TAŞBAŞI * I-GİRİŞ 6385 sayılı Kanunla 5510 sayılı Kanuna Sosyal güvenlik destek prim borçlarının yapılandırılması başlığını taşıyan Geçici

Detaylı

İDARİ PARA CEZALARI (5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu)

İDARİ PARA CEZALARI (5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu) İDARİ PARA CEZALARI (5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu) 5510 - Madde: 102 Dönem / Ceza Tutarı Kurumca dayanağı belirtilmek suretiyle; (01.01.2017 31.12.2017) Sigortalı İşe

Detaylı

2011 SGK İ DARİ PARA CEZALARİ

2011 SGK İ DARİ PARA CEZALARİ 2011 SGK İ DARİ PARA CEZALARİ MADDE AÇIKLAMA HESAPLAMA SİGORTALI İŞE GİRİŞ BİLDİRGESİ İLE İLGİLİ CEZALAR 102-a/1 Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi İle Genel Sağlık Her Bir sigortalı X 1 Asgari ücret Sigortası

Detaylı

SİRKÜLER. Sayı: Mayıs

SİRKÜLER. Sayı: Mayıs SİRKÜLER Sayı: Mayıs 2017 İçindekiler 1. BÖLÜM... 2 SOSYAL GÜVENLİK MEVZUATI... 2 1. SGK Nakil Giriş/Çıkışlarla İlgili Değişiklik yapıldı... 2 2. Toplu İş Sözleşmesi Olan İşyerlerine İlişkin Asgari Ücret

Detaylı

ANTALYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

ANTALYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ANTALYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 1 4447 Sayılı Kanunun Geçici 17. Md. ÖngörülenTeşvik 687 KANUN NOLU TEŞVİK 2 Yararlanma Şartları: Sigortalılar Yönünden: İş-Kur a kayıtlı işsizler arasından 01.02.2017

Detaylı

6111 SAYILI TORBA KANUNDAKİ DÜZENLEMEYLE BİRLİKTE İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNUNDA YER ALAN İSTİHDAM TEŞVİKİNE İLİŞKİN DÜZENLEMELER

6111 SAYILI TORBA KANUNDAKİ DÜZENLEMEYLE BİRLİKTE İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNUNDA YER ALAN İSTİHDAM TEŞVİKİNE İLİŞKİN DÜZENLEMELER 6111 SAYILI TORBA KANUNDAKİ DÜZENLEMEYLE BİRLİKTE İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNUNDA YER ALAN İSTİHDAM TEŞVİKİNE İLİŞKİN DÜZENLEMELER Raşit ULUBEY* I-BAŞLANGIÇ : 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu gereğince

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2016/012 Ref: 4/012

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2016/012 Ref: 4/012 SİRKÜLER İstanbul, 04.01.2016 Sayı: 2016/012 Ref: 4/012 Konu: 4447 SAYILI KANUNUN GEÇİCİ 10. MADDESİNDE YER ALAN SİGORTA PRİM TEŞVİKİNİN UYGULANMA SÜRESİ 31.12.2020 TARİHİNE KADAR UZATILMIŞTIR 28.12.2015

Detaylı

SGK İŞVEREN PRİM TEŞVİKİ (6111 sayılı kanuna göre);

SGK İŞVEREN PRİM TEŞVİKİ (6111 sayılı kanuna göre); SGK İŞVEREN PRİM TEŞVİKİ (6111 sayılı kanuna göre); Bilindiği üzere, Kurumumuzun kuruluş amaçlarından biri de istihdamın korunmasına, geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine

Detaylı

Bu kapsamda 5510 sayılı yasanın 81. Maddesine (j) fıkrası eklendi. Buna göre;

Bu kapsamda 5510 sayılı yasanın 81. Maddesine (j) fıkrası eklendi. Buna göre; Bağ-Kur Kapsamındaki Sigortalılar İçin Yüzde 5 Prim İndirimi Başladı Mehmet Fatih GELERİ İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı fatihgeleri@ikplatform.com 5510/4 (b) (Bağ-Kur) kapsamında sigortalı olanlar için 07.09.2016

Detaylı

2014 SGK İdari Para Cezaları

2014 SGK İdari Para Cezaları 2014 SGK İdari Para Cezaları 2014 SGK İDARİ PARA CEZALARI 1.ALTI AY 2.ALTI AY 2014 YILI ASGARİ ÜCRET MADDE AÇIKLAMA HESAPLAMA 102-a/1 102-a/2 102-a/3 102-b 102-b/1 SİGORTALI İŞE GİRİŞ BİLDİRGESİ İLE İLGİLİ

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. a) 18 yaşından büyük ve 29 yaşından küçük erkekler ile 18 yaşından büyük kadınlardan;

DESTEK DOKÜMANI. a) 18 yaşından büyük ve 29 yaşından küçük erkekler ile 18 yaşından büyük kadınlardan; 6111 Sayılı Torba Yasa Uygulaması 6111 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik

Detaylı

DİPNOT YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD.ŞTİ.

DİPNOT YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD.ŞTİ. 02 Mart 2011 SİRKÜLER NO: 2011 / 14 Konu: 4447, 4817 ve 4857 sayılı Kanunlarda 6111 sayılı Kanunla yapılan düzenlemeler Torba yasa olarak bilinen, 6111 sayılı Kanunla, 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu,

Detaylı

İLAVE İSTİHDAM SİGORTA PRİM TEŞVİKİ

İLAVE İSTİHDAM SİGORTA PRİM TEŞVİKİ 19.04.2017/54-1 İLAVE İSTİHDAM SİGORTA PRİM TEŞVİKİ ÖZET : 31/12/2017 tarihine kadar işe alınan her bir sigortalı için geçerli olmak üzere, 1/2/2017 tarihinden itibaren özel sektör işverenlerince İŞKUR

Detaylı

ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK

ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK ANTALYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDRÜLÜĞÜ PROGRAMI ANTALYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ANTALYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDRÜLÜĞÜ SİGORTA PRİMLERİ TEŞVİK UYGULAMALARI PROGRAMI

Detaylı

2018 YILINDA UYGULANACAK ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ İLE İLGİLİ USUL VE ESASLAR AÇIKLANDI

2018 YILINDA UYGULANACAK ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ İLE İLGİLİ USUL VE ESASLAR AÇIKLANDI 26.06.2018/113-1 2018 YILINDA UYGULANACAK ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ İLE İLGİLİ USUL VE ESASLAR AÇIKLANDI ÖZET : 2016 ve 2017 yıllarında işverenlerimize verilen ve 2018 yılında da devam ettirilen asgari ücret

Detaylı

İstihdam Seferberliği Ekrem GÜLCEMAL Sosyal Güvenlik İl Müdürü

İstihdam Seferberliği Ekrem GÜLCEMAL Sosyal Güvenlik İl Müdürü İstihdam Seferberliği Ekrem GÜLCEMAL Sosyal Güvenlik İl Müdürü YASAL DAYANAK Artı İstihdam Teşviki 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun geçici 17 inci maddesi 2017/10 sayılı Genelge BAŞLAMA TARİHİ

Detaylı

5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNA GÖRE 2016 YILINDA UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI

5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNA GÖRE 2016 YILINDA UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI 5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNA GÖRE 2016 YILINDA UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından uygulanacak idari para cezalarının hesabında aylık

Detaylı

SİRKÜLER SAYILI KANUNLA GETİRİLEN ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ ve SGK PRİM ERTELEMESİ HAKKINDA. Tarih: Sayı:2017/12

SİRKÜLER SAYILI KANUNLA GETİRİLEN ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ ve SGK PRİM ERTELEMESİ HAKKINDA. Tarih: Sayı:2017/12 SİRKÜLER Sayı:2017/12 Tarih:01.02.2017 6770 SAYILI KANUNLA GETİRİLEN ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ ve SGK PRİM ERTELEMESİ HAKKINDA Realite Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. 2000 Evler Mah. 76078 Sk. Fonte İşmerkezi

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/48 Değerli Müşterimiz;

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/48 Değerli Müşterimiz; Ö z e t B ü l t e n Tarih : 28.06.2018 Sayı : 2018/48 Değerli Müşterimiz; 2016 ve 2017 yıllarında işverenlere verilen ve 2018 yılında da devam ettirilen asgari ücret desteğinin uygulama usul ve esasları;

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI. Eskişehir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü 2017/Ocak

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI. Eskişehir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü 2017/Ocak SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Eskişehir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü 2017/Ocak İLAVE İSTİHDAM TEŞVİĞİ 687 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa Geçici 17. Madde

Detaylı

SON DEĞİŞİKLİKLERE GÖRE 5510 SAYILI KANUNDA İDARİ PARA CEZALARINDAKİ İNDİRİMLERİN UYGULAMASI

SON DEĞİŞİKLİKLERE GÖRE 5510 SAYILI KANUNDA İDARİ PARA CEZALARINDAKİ İNDİRİMLERİN UYGULAMASI SON DEĞİŞİKLİKLERE GÖRE 5510 SAYILI KANUNDA İDARİ PARA CEZALARINDAKİ İNDİRİMLERİN UYGULAMASI Ersin UMDU * 1. GİRİŞ 5510 sayılı Kanunda sosyal güvenlik uygulamalarına yönelik müeyyideler, 5510 Sayılı Kanun

Detaylı

SİGORTA PRİM TEŞVİKLERİ/İNDİRİMLERİ Murat ÖZDAMAR İstanbul SGK İl Müdür Yrd. TEŞVİKLER MEVCUT TEŞVİKLER-I 1-5 Puanlık Prim İndirimi (Kanun Türü:5510)-Devam Ediyor 2- Özürlü İndirimi (Kanun Türü: 14857

Detaylı

İş arayanlara yönelik hizmetler İş verenlere yönelik hizmetler

İş arayanlara yönelik hizmetler İş verenlere yönelik hizmetler 24.02.2017 1 24.02.2017 2 3 İş arayanlara yönelik hizmetler İş verenlere yönelik hizmetler 4 5 Herhangi bir mesleği olmayan, mesleğinde yetersiz olan veya mesleği iş piyasasında geçerli olmayan -hükümlüler

Detaylı

İSMMMO YÜCEL AKDEMİR 6770 SAYILI KANUN SGK PRİM ERTELEMESİNE İLİŞKİN YÖNETİCİ ÖZETİ İSMMMO BAŞKANI

İSMMMO YÜCEL AKDEMİR 6770 SAYILI KANUN SGK PRİM ERTELEMESİNE İLİŞKİN YÖNETİCİ ÖZETİ İSMMMO BAŞKANI İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS OF ISTANBUL 6770 SAYILI KANUN SGK PRİM ERTELEMESİNE İLİŞKİN YÖNETİCİ ÖZETİ YÜCEL AKDEMİR BAŞKANI SGK PRİM ERTELEMESİNE

Detaylı

EV HİZMETLERİNDE 10 GÜNDEN AZ VEYA FAZLA SÜRE İLE ÇALIŞANLAR

EV HİZMETLERİNDE 10 GÜNDEN AZ VEYA FAZLA SÜRE İLE ÇALIŞANLAR EV HİZMETLERİNDE 10 GÜNDEN AZ VEYA FAZLA SÜRE İLE ÇALIŞANLAR Mehmet Fatih GELERİ İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı fatihgeleri@ikplatform.com I. GİRİŞ Ev hizmeti: Ev içerisinde yaşayan aile bireyleri tarafından

Detaylı

YÖNETMELİK. SOSYAL YARDIM YARARLANICILARININ İSTİHDAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK. SOSYAL YARDIM YARARLANICILARININ İSTİHDAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 22 Haziran 2017 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 30104 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından: YÖNETMELİK SOSYAL YARDIM YARARLANICILARININ İSTİHDAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI. SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 Yılı Teşvik Uygulamaları 2018/Temmuz

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI. SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 Yılı Teşvik Uygulamaları 2018/Temmuz SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 Yılı Teşvik Uygulamaları 2018/Temmuz YASAL DAYANAK 27/3/2018 tarihli Resmi Gazete yayımlanan 7103 sayılı Vergi Kanunları ile Bazı

Detaylı

ASGARİ ÜCRETLİ İÇİN GÜNLÜK 3,33 TL DESTEĞİNE İLİŞKİN GENELGE YAYIMLANDI

ASGARİ ÜCRETLİ İÇİN GÜNLÜK 3,33 TL DESTEĞİNE İLİŞKİN GENELGE YAYIMLANDI SİRKÜLER NO: YORDAM 2016/S 12 İST. 16.02.2016 ASGARİ ÜCRETLİ İÇİN GÜNLÜK 3,33 TL DESTEĞİNE İLİŞKİN GENELGE YAYIMLANDI Asgari ücrete; işveren desteğine ilişkin 6661 sayılı kanun 27.01.2016 tarih ve 29606

Detaylı

6111 SAYILI KANUN İLE GETİRİLEN SİGORTA PRİM TEŞVİKİ UYGULAMA ESASLARI

6111 SAYILI KANUN İLE GETİRİLEN SİGORTA PRİM TEŞVİKİ UYGULAMA ESASLARI 6111 SAYILI KANUN İLE GETİRİLEN SİGORTA PRİM TEŞVİKİ UYGULAMA ESASLARI I. GİRİŞ Umut TOPCU * İstihdamın artırılması, işsizliğin azaltılması ve bölgesel gelişmişlik farklarının giderilmesi amacıyla, hükümet

Detaylı

Sirküler Tarihi : 15.06.2011 Sirküler No : 2011/32 : 6111 Sayılı Kanunla Yapılan Sigorta Primi Desteği Düzenlemeleri Hk

Sirküler Tarihi : 15.06.2011 Sirküler No : 2011/32 : 6111 Sayılı Kanunla Yapılan Sigorta Primi Desteği Düzenlemeleri Hk AKKOR SĐRKÜLER Akkor YMM LTD.ŞTĐ. Tel: (216) 467 10 73 Bağdat Cad. No.353 D:8 Fax: (216) 467 01 73 34728 Caddebostan E-mail:info@akkorymm.com Kadıköy / Đstanbul web:www.akkorymm.com.tr Sirküler Tarihi

Detaylı

İŞKUR TARAFINDAN SUNULAN HİZMETLER AKTİF İŞGÜCÜ HİZMETLERİ

İŞKUR TARAFINDAN SUNULAN HİZMETLER AKTİF İŞGÜCÜ HİZMETLERİ İŞKUR TARAFINDAN SUNULAN HİZMETLER AKTİF İŞGÜCÜ HİZMETLERİ İŞGÜCÜ PİYASASI RAKAMLARI TÜRKİYE 2014 TÜRKİYE 2015 İZMİR 2014 İZMİR 2015 İŞGÜCÜ 28.786.000 29.678.000 1.746.000 1.745.000 İSTİHDAM 25.933.000

Detaylı

İŞ BAŞI EGİTİM PROGRAMINI TAMAMLAYAN KİŞİLERİ ÇALIŞTIRAN İŞVERENLERE SİGORTA PRİM TEŞVİKİ GETİRİLDİ

İŞ BAŞI EGİTİM PROGRAMINI TAMAMLAYAN KİŞİLERİ ÇALIŞTIRAN İŞVERENLERE SİGORTA PRİM TEŞVİKİ GETİRİLDİ İŞ BAŞI EGİTİM PROGRAMINI TAMAMLAYAN KİŞİLERİ ÇALIŞTIRAN İŞVERENLERE SİGORTA PRİM TEŞVİKİ GETİRİLDİ Gökhan BEDİR 50 * ÖZ Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun un 28. maddesiyle 4447 sayılı İşsizlik

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI MANİSA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI MANİSA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI MANİSA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ İSTİHDAM TEŞVİKLERİ ve 7143 SAYILI KANUNUN GETİRDİKLERİ Haziran 2018 İSTİHDAM TEŞVİKLERİ MANİSA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTA

Detaylı

6661 SAYILI ASKERLİK KANUNU VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN YAYIMLANDI

6661 SAYILI ASKERLİK KANUNU VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN YAYIMLANDI 27.01.2016/4-1 6661 SAYILI ASKERLİK KANUNU VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN YAYIMLANDI ÖZET : 27/01/2016 tarih ve 29606 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 6661 sayılı Kanun ile 2016

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI MANİSA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI MANİSA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI MANİSA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ İSTİHDAM TEŞVİKLERİ ve 7143 SAYILI KANUNUN GETİRDİKLERİ Temmuz 2018 İSTİHDAM TEŞVİKLERİ MANİSA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTA

Detaylı

2020 yılı Aralık ayına kadar geçerli olan prim desteği kapsama giren sigortalılar için 12 ay süreyle uygulanacaktır.

2020 yılı Aralık ayına kadar geçerli olan prim desteği kapsama giren sigortalılar için 12 ay süreyle uygulanacaktır. Mehmet Fatih GELERİ İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Hükümetimiz, istihdamı artırmak ve işverenin prim yükünü hafifletmek için çeşitli teşvikler uygulamaktadır. Mecliste görüşülen 4447 sayılı kanuna Geçici

Detaylı

5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (2012 YILI )

5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (2012 YILI ) 5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (2012 YILI ) 5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ

Detaylı

6111 SAYILI KANUN ĠLE YAPILAN DÜZENLEMELER (4) (Madde 12-16)

6111 SAYILI KANUN ĠLE YAPILAN DÜZENLEMELER (4) (Madde 12-16) YOUR GLOBAL NETWORK OF LEADING TAX ADVISORS 01.03.2011 Vergi Gazetesi 2011-21 6111 SAYILI KANUN ĠLE YAPILAN DÜZENLEMELER (4) (Madde 12-16) www.taxand.com SOSYAL GÜVENLĠK KURUMUNA BAĞLI TAHSĠL DAĠRELERĠNCE

Detaylı

İŞVEREN DESTEĞİ UYGULAMASI HAKKINDA SGK GENELGESİ YAYIMLANDI.

İŞVEREN DESTEĞİ UYGULAMASI HAKKINDA SGK GENELGESİ YAYIMLANDI. İŞVEREN DESTEĞİ UYGULAMASI HAKKINDA SGK GENELGESİ YAYIMLANDI. 9/2/2017 tarihli ve 29974 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 687 sayılı KHK ile 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa Geçici

Detaylı

7103 Sayılı Yeni Torba Kanun İle İşsizlik Sigortası Ve Sosyal Sigortalar Kanunlarında Öngörülen Düzenlemeler

7103 Sayılı Yeni Torba Kanun İle İşsizlik Sigortası Ve Sosyal Sigortalar Kanunlarında Öngörülen Düzenlemeler 29 Mart 2018 7103 Sayılı Yeni Torba Kanun İle İşsizlik Sigortası Ve Sosyal Sigortalar Kanunlarında Öngörülen Düzenlemeler 7103 sayılı Vergi Kanunları İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik

Detaylı

Yapılandırılan kamu borçlarının 1. Taksidini ödeyemeyerek hakkını kaybedenlere yeniden ödeme hakkı getirildi.

Yapılandırılan kamu borçlarının 1. Taksidini ödeyemeyerek hakkını kaybedenlere yeniden ödeme hakkı getirildi. O R K U N O R K U N duyuru 207 TÜRKİYE CUMHURİYETİ EMEKLİ SANDIĞI KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR 6770 SAYILI KANUNLA 550, 633 VE 6356 SAYILI KANUNLARDA

Detaylı

2017 YILINDA ASGARİ ÜCRET DESTEĞİNİN DEVAMINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI

2017 YILINDA ASGARİ ÜCRET DESTEĞİNİN DEVAMINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI 19.04.2017/55-1 2017 YILINDA ASGARİ ÜCRET DESTEĞİNİN DEVAMINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI ÖZET : 2016 yılında işverenlerimize verilen ve 2017 yılında da devam ettirilen asgari ücret desteğinin uygulama usul

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2016/206 Ref: 4/206

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2016/206 Ref: 4/206 SİRKÜLER İstanbul, 29.11.2016 Sayı: 2016/206 Ref: 4/206 Konu: 5510 SAYILI KANUNUN 4/1-B KAPSAMINDAKİ SİGORTALILAR HAKKINDA BEŞ PUANLIK PRİM İNDİRİMİ UYGULAMASI HAKKINDA GENELGE YAYINLANMIŞTIR 6745 sayılı

Detaylı

SĐRKÜLER Đstanbul, Sayı: 2009/161 Ref: 4/161

SĐRKÜLER Đstanbul, Sayı: 2009/161 Ref: 4/161 SĐRKÜLER Đstanbul, 25.11.2009 Sayı: 2009/161 Ref: 4/161 Konu: MALULLÜK, YAŞLILIK VE ÖLÜM SĐGORTALARI PRĐM ORANININ ĐŞVEREN HĐSSESĐNDE BEŞ PUANLIK PRĐM ĐNDĐRĐMĐ KONUSUNDA YAŞANAN TEREDDÜTLER HAKKINDA 2009

Detaylı

ERCİYES Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş.

ERCİYES Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. SİRKÜ : 2017/02 KAYSERİ Konu : 2017 Yılı İçin Belirlenen Asgari Ücret Tutarı ile 10.01.2017 Bu Konuyla İlgili Diğer Değişiklikler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Asgari Ücret Tespit Komisyonunun 2017

Detaylı

2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar. 23 Şubat 2018

2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar. 23 Şubat 2018 2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar 23 Şubat 2018 1 İlave İstihdam Teşviki (2018) 2 İlave İstihdam Teşviki (2018) Sigortalı yönünden aranılan şartlar: Sigortalıların; İşe alındıkları

Detaylı

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ ERSİN UMDU E. SGK MÜFETTİŞİ İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMANI

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ ERSİN UMDU E. SGK MÜFETTİŞİ İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMANI ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ ERSİN UMDU E. SGK MÜFETTİŞİ İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMANI ersinumdu@gmail.com TEŞVİKLER 6661 sayılı Kanunla 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa eklenen

Detaylı

MEVZUAT SİRKÜLERİ /

MEVZUAT SİRKÜLERİ / GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞ (SERİ NO:304) 06.07.2018 tarih ve 30470 sayılı Resmî Gazete de, yayımlanan Gelir Vergisi Genel Tebliğ (Seri No:304) ile 21.03.2018 tarihli 7103 sayılı Vergi Kanunları ile Bazı

Detaylı

V E R G İ A K T Ü E L

V E R G İ A K T Ü E L S A Y I 1 N İ S A N 2 0 1 7 V E R G İ A K T Ü E L 6 8 7 S A Y I L I K H K İ L E S A Ğ L A N A N S G K P R İ M İ V E R V E R G İ T E Ş V İ K L E R İ Tüm hakları WİSDOM DD adına saklıdır. S A Y F A 1 W I

Detaylı

6111 SAYILI KANUNUN 4447 SAYILI İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNUNDA YER ALAN SİGORTA PRİMİ İŞVEREN HİSSESİ DESTEĞİNE

6111 SAYILI KANUNUN 4447 SAYILI İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNUNDA YER ALAN SİGORTA PRİMİ İŞVEREN HİSSESİ DESTEĞİNE 6111 SAYILI KANUNUN 4447 SAYILI İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNUNDA YER ALAN SİGORTA PRİMİ İŞVEREN HİSSESİ DESTEĞİNE GETİRDİĞİ DEĞİŞİKLİK VE YENİLİKLER Serkan HASKOL Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettiş Yrd. Aysel

Detaylı

Muhasebe, Personel Müdürlükleri ne

Muhasebe, Personel Müdürlükleri ne SİRKÜ : 2011/06 KAYSERİ Konu : Sosyal Güvenlik ve İş Hukuku Mevzuatlarında 21.03.2011 Torba Kanunla Yapılan Değişiklikler ve Yeni Düzenlemeler (2) Muhasebe, Personel Müdürlükleri ne 12.03.2011 tarih ve

Detaylı

MEVZUATA GİRMİŞ TEŞVİKLER

MEVZUATA GİRMİŞ TEŞVİKLER MEVZUATA GİRMİŞ TEŞVİKLER 5510 Sayılı Kanunun 81. maddesi kapsamında beş puanlık prim desteği 4447 sayılı işsizlik sigortası kanunu geçici 7. ve geçici 9. madde kapsamında teşvikler 6111 sayılı kanunla

Detaylı

BİLGİLENDİRME (Genel Sağlık Sigortası (GSS) Bilgilendirme) 2018/01

BİLGİLENDİRME (Genel Sağlık Sigortası (GSS) Bilgilendirme) 2018/01 BİLGİLENDİRME (Genel Sağlık Sigortası (GSS) Bilgilendirme) 2018/01 Genel Sağlık Sigortası nedir? Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşların ve ailelerinin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KONUT KAPICILIĞI İŞYERLERİNİ KOLAY İŞVERENLİK KAPSAMINA ALDI

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KONUT KAPICILIĞI İŞYERLERİNİ KOLAY İŞVERENLİK KAPSAMINA ALDI 06.03.2019/66-1 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KONUT KAPICILIĞI İŞYERLERİNİ KOLAY İŞVERENLİK KAPSAMINA ALDI ÖZET : 05/3/2018 tarih 2019/6 sayılı genelge ile uygulaması anlatılan konut kapıcılığı işyerleri (Apartman

Detaylı

6645 SAYILI TORBA KANUNDAKİ DÜZENLEMEYLE BİRLİKTE İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNUNDA YER ALAN İSTİHDAM TEŞVİKİNE İLİŞKİN DÜZENLEMELER

6645 SAYILI TORBA KANUNDAKİ DÜZENLEMEYLE BİRLİKTE İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNUNDA YER ALAN İSTİHDAM TEŞVİKİNE İLİŞKİN DÜZENLEMELER 6645 SAYILI TORBA KANUNDAKİ DÜZENLEMEYLE BİRLİKTE İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNUNDA YER ALAN İSTİHDAM TEŞVİKİNE İLİŞKİN DÜZENLEMELER Raşit ULUBEY 53 I-BAŞLANGIÇ 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu(T.C. Yasalar,

Detaylı

ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI MEVZUAT ARAŞTIRMA KOMİSYONU

ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI MEVZUAT ARAŞTIRMA KOMİSYONU ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI MEVZUAT ARAŞTIRMA KOMİSYONU 26.05.2008 TARİHLİ RESMİ GAZETEDE YAYIMLANAN İŞ KANUNU VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA 5763 SAYILI KANUN

Detaylı