İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ ÖĞRENCİ DERS ALMA / KAYIT YENİLEME KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ ÖĞRENCİ DERS ALMA / KAYIT YENİLEME KILAVUZU"

Transkript

1 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ ÖĞRENCİ DERS ALMA / KAYIT YENİLEME KILAVUZU Sevgili Öğrencilerimiz, eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı ders alma / kayıt yenileme işleminiz Akademik Takvimde belirtilen tarihlerde online olarak gerçekleştirilecektir. Online ders alımı ve kayıt yenileme işlemlerinin hatasız ve süratle gerçekleşmesi için bu kılavuzu dikkatle inceleyerek istenilenleri eksiksiz yapmanız gerekmektedir. Ders Seçme Adımları; 1- Öğrenci, Öğrenci Otomasyon Sistemi üzerinden derslerini seçerek Danışman Onayına gönderecektir. 2- Danışman Ders Onaylama işlemi yapacaktır. 3- Ders Onaylama işleminden sonra öğrenci Katkı Payını/Öğrenim Ücretini ödemekle yükümlü olanlar ücretlerini ilgili bankaya yatıracaktır. 4- Katkı Payı/Öğrenim Ücreti yatırma işleminden sonra ders alma/kayıt yenileme işlemi tamamlanmış olacaktır. Ders alma/kayıt yenileme, danışman ders onayı, katkı payı/öğrenim ücreti yatırma işlemlerinizin Akademik Takvimde belirtilen süreler içerisinde gerçekleştirilmesi zorunludur. İstanbul Üniversitesi Önlisans ve Lisans Akademik Takvimi Hukuk Fakültesi Akademik Takvimi Diş Hekimliği Fakültesi Akademik Takvimi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Akademik Takvimi İstanbul Üniversitesi Lisansüstü Akademik Takvimi Yeni eğitim-öğretim döneminde başarılar dileriz. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

2 Otomasyon programını ilk kez kullanacak olan öğrencilerimizin bu sayfada yer alan Kullanıcı Adı alanına Öğrenci Numaralarını yazmaları, şifre alanına T.C. kimlik numaralarını, yabancı uyruklu öğrencilerin de pasaport numaralarını yazmaları gerekmektedir. Öğrenci İşleri Otomasyonundaki bilgilerindeki eksiklikten dolayı otomasyona giriş yapamayan öğrenciler Fakülte/Yüksekokul/Enstitü öğrenci işlerinden konuyla ilgili yardım talep edebilirler. Sisteme ilk defa giriş yaptıktan sonra şifre değiştirme sayfası gelecektir. Eski şifrenizi, sonra yeni şifrenizi ve yeni şifreniz tekrar yazarak kayıt etmelisiniz. Sistem tekrar açıldığında kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazarak sisteme giriş yapabilirsiniz. Şifre değiştirme işleminden sonra sisteme giriş yapıldığında aşağıdaki ekran açılacaktır. Kullanıcı adı ve şifresini unutan öğrenciler şifre hatırlatma alanından destek alabilirler. Bu alanı kullanacak öğrencilerin e-posta adreslerinin otomasyon sisteminde kayıtlı olması gerekmektedir. Aksi halde bu alandan faydalanamazlar. E-posta adreslerinizin sisteme kayıtlanması için birim öğrenci işlerinizden yardım alabilirsiniz.

3 Kullanıcı adı ve şifresini unutan öğrenciler şifre hatırlatma alanından destek alabilirler. Bu alanı kullanacak öğrencilerin e-posta adreslerinin otomasyon sisteminde kayıtlı olması gerekmektedir. Aksi halde bu alandan faydalanamazlar. E-posta adreslerinizin sisteme kayıtlanması için birim öğrenci işlerinden yardım alabilirsiniz. Öğrenci Ekranında; 4 ana başlık ve alt menüleri listelenecektir. 1. Kişisel Bilgiler 2. Liste ve Belgeler 3. Öğrenim Bilgileri 4. Kayıt İşlemleri

4 1.Kişisel Bilgiler Bölüm Bilgileri: Bağlı Bulunduğunuz birimin bilgilerini gösterir. Harç Bilgilerim: Katkı Payı / Öğrenim Ücreti ödemeniz için gerekli olan Referans Numaranızı ve ödemeniz gereken Toplam Miktara ait bilgileri gösteren bölümdür. Özlük Bilgileri: Kişisel bilgilerinizin bulunduğu bölümdür. Şifre Değiştirme: Şifrenizi değiştirmek istediğinizde kullanacağınız bölümdür. 2.Liste ve Belgeler Belge Talepleri:İstanbul Üniversitesi Öğrenci İşleri otomasyonu üzerinden online olarak öğrenci belgesi, İngilizce öğrenci belgesi, transkript ve İngilizce transkript belgesi talebinde bulunabilirsiniz. Talep ettiğiniz belgelerin teslimini birim öğrenci işlerinden yapabilirsiniz. Ders Alma Listesi: Dönem içinde aldığınız derslerin listesini excell, pdf, png formatlarında alabilir, dilerseniz çıktı olarak bastırabilirsiniz. 3.Öğrenim Bilgileri Ders Programı: Birim ders programınızı takip edebileceğiniz bölümdür. İçinde bulunulan akademik yılda ders kaydı yaptırılan derslere ait haftalık ders programının görüntülenebildiği menüdür. Ders programında, gün ve saate göre ders ve dersin verildiği derslik adı bulunur. İmleç herhangi bir dersin üzerine getirildiğinde o dersin adı ve ders saati görüntülenebilir eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı haftalık ders programı henüz tamamlanmamış fakülte/yüksekokul/enstitülerin öğrencileri Ders Programı menüsünü boş görecektir. Ders programları tamamlandığında tamamı görüntülenecektir.

5 Dönem Dersleri: Danışmanınızın ders onaylarını takip edebileceğiniz, danışman yorumlarını takip edebileceğiniz bölümdür. Dönem Dersleri; İçinde bulunulan dönemde ders kaydı yaptırılan derslerin görüntülendiği menüdür. Kayıt yaptırdığınız derslere ait bilgileri buradan takip edebilirsiniz. Detaylı olarak bilgi edinmek istediğiniz dersin üzerini tıkladığınızda o dersin amacını, içeriğini, haftalık ders programı ile dersin sınav programı gibi bilgilere ulaşabilirsiniz.

6 Sınav Sonuçları ve Notlar Geçmiş dönemlerde aldığınız notları (Ara Sınav, Bitirme, Bütünleme, harfli not) takip edebileceğiniz bölümdür. Sınav Sonuçları: Dönem içinde açıklanan sınav notlarını sınav bazında takip edebileceğiniz bölümdür. Sınavlar: Dönem içinde derslerinize tanımlanan sınavları takip edebileceğiniz alandır 4.KAYIT İŞLEMLERİ Ders Alma ve Düzenleme Program, (İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı öğrencileri hariç) bankanın veri tabanı ile ilişkili bir şekilde çalıştığı için, katkı payını/öğrenim ücretini (harç miktarı) süresi içerisinde ödememiş olmanız halinde ders alma /kayıt yenileme işlemleriniz gerçekleşmeyecek ve bu süre uzatılmayacaktır. Bir yarıyılda, mevcut akademik başarı durumunuza göre alabileceğiniz dersler, ilgili mevzuat hükümlerine göre, otomasyon programı tarafından izlenerek sizlere sunulmaktadır. Otomasyon Programı, alabileceğiniz derslerin kredi toplamının, o yarıyılda alınabilecek kredi üst sınırını aşması durumunda daha fazla ders almanıza izin vermeyecektir.

7 Alabileceğiniz derslerin sol tarafında bulunan kutucukları işaretlemeniz halinde ders seçme işleminiz yapılmış olacaktır. (1) NOT: Ders alımı ekranınızda almanız gereken dersler listelenmiyor ya da eksik listeleniyorsa, biriminizin öğrenci işleri bürosundan destek almanız gerekmektedir. Seçmeli derslerden daha önce aldığınız ve başaramadığınız veya şartlı geçtiğiniz derslerin yerine başka bir seçmeli ders seçme hakkınız bulunmaktadır. Bunun için seçmeli ders seçtiğinizde karşınıza gelecek ekrandan yeni dersi kaldığınız hangi dersin yerine aldığınızı belirtmeniz yeterli olacaktır.

8 Yaptığınız seçimler ile ilgili değerlendirme kriterlerini bölümlerinden görebilirsiniz. Ders kayıt işlemleri ile ilgili kurallar (2), Kapanan dersler (3) Kontenjanı dolan dersler (4) ile ilgili bilgilere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Kaydet butonuna bastığınızda karşınıza o anki ders almanız sonucunda oluşacak borç bilgisi gelecektir. Ekranda görüntülenen referans numarası, danışman ders alma onayınızı gerçekleştirdikten sonra bankaya ödemenizi yapabilmeniz için gereklidir. Lütfen bu numarayı saklamayı unutmayınız. Seçtiğiniz dersler danışmanınız tarafından onaylandıktan ve katkı payı/öğrenim ücretinin ilgili bankaya ödenmesinden sonra ders alma/kayıt yenileme işleminiz tamamlanmış olacaktır. Bu işlemleri sırasıyla gerçekleştirmeyen öğrencilerin kayıt yenileme işlemi başarısız olacaktır. Ders Alımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Konular:

9 Önemli Hatırlatma 1: Yarıyıl esası uygulamasında herhangi bir yarıyıl, yıl esası uygulamasında ise herhangi bir yıl sonunda AGNO su 1.80 in altında kalan öğrenciler, sınamalı öğrenci sayılır. Bu alt sınır ilgili birim kurulu kararıyla yükseltilebilir. AGNO su yarıyıl esası uygulamasında birbirini takip eden iki yarıyıl, yıl esası uygulamasında ise birbirini takip eden iki yıl 1.80 in altında kalan öğrenciler başarısız duruma düşerler. Bu alt sınır ilgili birim kurulu kararıyla yükseltilebilir. Başarısız öğrenciler yeni zorunlu ders alamaz. Daha önce başarısız ya da koşullu başarılı oldukları derslerden, içinde bulundukları dönemde açılanlardan (FF) ve (FD) harf notu aldıkları dersleri zorunlu olarak, (DD) ve (DC) harf notu aldıkları dersleri isterlerse tekrarlarlar. Bu durumda tekrarlanan dersten alınan son başarı notu, önceki nota bakılmadan AGNO hesaplamasında not dökümüne yansır. AGNO su 1.80 in üstünde olan öğrenciler; bir üst dönemden ders alırken yarıyıl esası uygulamasında alt yarıyıllardan, yıl esası uygulamasında ise alt yıllardan başarısız oldukları (FF) ve (FD) harf notu aldığı zorunlu dersleri almakla yükümlü olup, ayrıca yarıyıl esası uygulamasında alt yarıyıllardan, yıl esası uygulamasında ise alt yıllardan koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu aldığı dersleri tekrar alabilir. Bu durumda tekrarlanan dersten alınan son başarı notu, önceki nota bakılmadan AGNO hesaplamasında not dökümüne yansır. Önemli Hatırlatma 2: Öğrenciler kendi öğrenim dalı ile ilgili öğretim planının öngördüğü zorunlu ve seçmeli derslerin yanı sıra, danışmanın teklifi, varsa bölüm başkanının önerisi ve ilgili birim yönetim kurullarının kararı ile, Üniversiteye bağlı herhangi bir öğretim planında yer alan dersi/dersleri de alabilir. Bu derslerdeki başarı durumu, not dökümü belgesinde bilgi olarak gösterilir, ancak kredi yükü ve AGNO hesabına katılmaz. Önemli Hatırlatma 3: Ders değişikliklerinizi Akademik Takvimde belirtilen süre içerisinde danışmanınız aracılığı ile yapabilirsiniz. İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programlarımıza kayıtlı öğrencilerimiz; önce ders alma/kayıt yenileme işlemini tamamlayarak, alacakları derslerin kredileri toplamı olan katkı payı/öğrenim ücreti bedelini bu kılavuzun katkı payı/öğrenim ücreti ödeme bilgileri kısmında IBAN numarası belirtilen hesaba yatırıp, dekontunu ilgili enstitünün öğrenci işleri bürosu görevlisine teslim etmesi gerekmektedir. DANIŞMAN İLE DERS ONAYI Danışman sistemini açtığında mesajı görür ve cevap verebilir. Öğrenci tarafından ders seçme işlemi yapıldıktan sonra Kayıt İşlemleri menüsünden Danışman ile Ders Onayı alanına girilir. Ekranda daha önce öğrenciye atanmış olan danışman adı görülür ve mesajlaşarak iletişim kurulmak isteniyor ise metin alanına danışmana gönderilecek mesaj girilir ve gönder butonuna tıklanır. Bu mesajın danışmana iletilebilmesi için danışmanın online olmasına gerek yoktur.

10 Ders dönemini tamamlamış lisansüstü eğitim öğrencileri kayıt yenileme işlemini; Kayıt İşlermleri Menüsünün altındaki ders almadüzenleme alanından gerçekleştireceklerdir. Ders dönemini tamamlamış lisansüstü eğitim öğrencilerinin Kayıt işlemleri menüsünün altında ki Ders alma-düzenleme Linkini tıklamaları gerekmektedir eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı öncesinde Ders Dönemini Tamamlamış Lisansüstü Öğrencilerin Kayıt Yenileme İşlemi ekranında uygun kayıt türü ve durumlarını seçip onaylayarak kayıt yenileme işlemini tamamlanmış olacaktır. 5.KATKI PAYI / ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEME Katkı Payı / Öğrenim Ücreti ödemeniz için gerekli olan Referans Numaranızı ve ödemeniz gereken Toplam Miktara Kişisel Bilgiler menüsünden Harç Bilgilerim alanına girerek öğrenebilirsiniz. Seçtiğiniz dersler danışmanınız tarafından onaylandıktan ve katkı payı/öğrenim ücretinin ilgili bankaya ödenmesinden sonra ders alma/kayıt yenileme işleminiz tamamlanmış olacaktır. Bu işlemleri sırasıyla gerçekleştirmeyen öğrencilerin kayıt yenileme işlemi başarısız olacaktır. a) Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Ödemesi Ders alma ve danışman onayı işlemini tamamlamanızdan sonra (İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı öğrencileri hariç); ders alma/kayıt yenileme işleminizin kesinleşmesi için hesaplanan Katkı Payı/Öğrenim Ücreti bedelini(ödemekle yükümlü olanlar) süresi içerisinde ödemiş olmalısınız. Ödemenizi bulunduğunuz yere en yakın Halk Bankası şubesinden Öğrenci İşleri Otomasyonunda size verilen Referans Numaranızla yapabilirsiniz eğitim-öğretim yılında yeni kayıt yaptıracak ve kayıt yenileyecek öğrencilerin ödeyecek oldukları katkı paylarına ve öğrenim ücretlerine ilişkin bilgiler için TIKLAYINIZ. b) İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Öğrenim Ücreti Ödemesi İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Öğrencileri, Ders seçme (alma) işlemini tamamladıktan sonra öğrenim ücreti ödemesini yapacakları banka ve hesap numarası bilgisini, ilgili Enstitü Müdürlüğünden öğrenmesi gerekmektedir. Ders alımı ekranınızda almanız gereken dersler listelenmiyor ya da eksik listeleniyorsa, biriminizin öğrenci işleri bürosundan destek almanız gerekmektedir.

11 HATIRLATMA: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU WEB TARAYICISI OLARAK SADECE İNTERNET EXPLORER KULLANMAKTA OLUP, SİSTEM EN İYİ 1024*768 ÇÖZÜNÜRLÜKTE ÇALIŞMAKTADIR.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ ÖĞRENCİ DERS ALMA / KAYIT YENİLEME KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ ÖĞRENCİ DERS ALMA / KAYIT YENİLEME KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ ÖĞRENCİ DERS ALMA / KAYIT YENİLEME KILAVUZU Sevgili Öğrencilerimiz, 2011 2012 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı ders alma / kayıt yenileme işleminiz 01

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU ÖĞRENCİ KAYIT YENİLEME/DERS SEÇME (DERS ALMA) KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU ÖĞRENCİ KAYIT YENİLEME/DERS SEÇME (DERS ALMA) KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU ÖĞRENCİ KAYIT YENİLEME/DERS SEÇME (DERS ALMA) KILAVUZU Sevgili Öğrencilerimiz, Üniversitemiz, öğrenciliğiniz süresince akademik etkinliklerle diğer idari

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYITLI ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT YENİLEME KILAVUZU Bu kılavuz Coğrafya, Felsefe, Endüstri Mühendisliği, Halkla

Detaylı

BEZMĠALEM ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU ÖĞRENCĠ DERS ALMA / KAYIT YENĠLEME KILAVUZU

BEZMĠALEM ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU ÖĞRENCĠ DERS ALMA / KAYIT YENĠLEME KILAVUZU BEZMĠALEM ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU ÖĞRENCĠ DERS ALMA / KAYIT YENĠLEME KILAVUZU Sevgili Öğrencilerimiz, 2011 2012 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı ders alma / kayıt yenileme işleminiz 19-23

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YENİ KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR İÇİN İNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YENİ KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR İÇİN İNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YENİ KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR İÇİN İNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU 1. ADIM: ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ SAYFASINA GİRİŞ İnternet tarayıcısı kullanarak http://www.istanbul.edu.tr

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YENİ KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR İÇİN İNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU 1. ADIM: SİSTEME GİRİŞ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YENİ KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR İÇİN İNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU 1. ADIM: SİSTEME GİRİŞ T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YENİ KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR İÇİN İNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU 1. ADIM: SİSTEME GİRİŞ İnternet tarayıcısı kullanarak http://www.istanbul.edu.tr internet sayfasında ÖĞRENCİ

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2017-2018 BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME TARİHLERİ Ders Seçme İşlemleri Başlangıç

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2017-2018 GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME TARİHLERİ Ders Seçme İşlemleri Başlangıç

Detaylı

TARSUS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU

TARSUS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU TARSUS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 C. HARÇ İŞLEMLERİ... 9 1. Katkı Payı/Öğrenim Ücreti... 9 I. Katkı Payı:... 9 II. Öğrenim Ücreti...

Detaylı

EĞİTİM YILI BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU

EĞİTİM YILI BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2015-2016 EĞİTİM YILI BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2015-2016 Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme Tarihleri Başlangıç Bitiş Ders Seçme İşlemleri 08.02.2016 17.02.2016 Katkı Payı/Öğrenim Ücreti/Materyal

Detaylı

E DANIŞMANLIK UYGULAMA AŞAMALARI

E DANIŞMANLIK UYGULAMA AŞAMALARI E DANIŞMANLIK Tanım: E-danışmanlık, öğrencinin tüm eğitimi boyunca ders seçimleri ve planlamalarında; danışmanlık ve elektronik ortamda eşzamanlı(online) yada artzamanlı (offline) mesajlaşma yolu ile iletişim

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME TARİHLERİ ENSTİTÜ KAYIT YENİLEME EKLE-SİL

Detaylı

2. Sisteme ilk kez giriģ yapacak olan öğrenciler Öğrenci ġifre OluĢturma bölümünden Ģifrelerini oluģturup sisteme giriģ yapabileceklerdir.

2. Sisteme ilk kez giriģ yapacak olan öğrenciler Öğrenci ġifre OluĢturma bölümünden Ģifrelerini oluģturup sisteme giriģ yapabileceklerdir. ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ OTOMASYON SĠSTEMĠ ÖĞRENCĠ KULLANIM KILAVUZU 1. Nokta Otomasyon Sistemine giriş adresi http://194.27.49.27/noktaerzurum 2. Sisteme ilk kez giriģ yapacak olan öğrenciler Öğrenci ġifre

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU SON GÜNCELLEME: 26.08.2015 / 11:00 İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 C. HARÇ İŞLEMLERİ... 7 1.

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ. Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) Programı Kesin Kayıt Kılavuzu

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ. Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) Programı Kesin Kayıt Kılavuzu ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) Programı Kesin Kayıt Kılavuzu Sevgili Öğrencimiz, Üniversitemize hoş geldiniz. 2010 2011 Eğitim-Öğretim yılında HEMŞİRELİK LİSANS TAMAMLAMA (HELİTAM)

Detaylı

Cumhuriyet Üniversitesi Fen Bilimler Enstitüsü

Cumhuriyet Üniversitesi Fen Bilimler Enstitüsü Cumhuriyet Üniversitesi Fen Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Kayıt ve Ders Seçme İşlemleri Kılavuzu 2014-2015 Güz Yarıyılı fenbilenst.cumhuriyet.edu.tr Sevgili Öğrenciler; Enstitümüze bağlı Ana Bilim

Detaylı

EĞİTİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU

EĞİTİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2016-2017 EĞİTİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2016-2017 Güz Yarıyılı Kayıt Yenileme Tarihleri Başlangıç Bitiş Ders Seçme İşlemleri 02.09.2016 18.09.2016 Katkı Payı Öğrenim Ücreti Materyal Ücret

Detaylı

KAYIT YENİLEME KILAVUZU BAHAR DÖNEMİ

KAYIT YENİLEME KILAVUZU BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2018-2019 BAHAR DÖNEMİ Ders Kayıt Dönemi Başlangıç 21.01.2019 (Pazartesi) Ders Kaydı Dönemi Bitiş 03.02.2018 (Pazar) TÜM LİSANS öğrencilerinin ders seçimi sistem otomatik yapılacaktır.

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU İÇİNDEKİLER A. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 B. HARÇ İŞLEMLERİ... 5 1. Katkı Payı/Öğrenim Ücreti/Ders Ücreti... 5 I. Katkı Payı:...

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU SON GÜNCELLEME: 06.02.2015 / 13:30 İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 C. HARÇ İŞLEMLERİ... 6 1.

Detaylı

ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU ÖĞRENCĠ KULLANIM KILAVUZU (16.11.2009)

ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU ÖĞRENCĠ KULLANIM KILAVUZU (16.11.2009) ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU ÖĞRENCĠ KULLANIM KILAVUZU (16.11.2009) Sevgili Öğrenciler, Üniversitemizin yeni Öğrenci İşleri Otomasyon sistemi, öğrenciliğiniz süresince akademik etkinliklerle

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ 2012 /2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ. Kayıt Yenileme Tarihleri: 17.09.2012-21.09.

EGE ÜNİVERSİTESİ 2012 /2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ. Kayıt Yenileme Tarihleri: 17.09.2012-21.09. EGE ÜNİVERSİTESİ 2012 /2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ Kayıt Yenileme Tarihleri: 17.09.2012-21.09.2012 Ders Seçimi, Danışman Onayı ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payının

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME TARİHLERİ ENSTİTÜ KAYIT YENİLEME EKLE-SİL

Detaylı

ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU ÖĞRENCĠ DERS ALMA / KAYIT YENĠLEME KILAVUZU

ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU ÖĞRENCĠ DERS ALMA / KAYIT YENĠLEME KILAVUZU ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU ÖĞRENCĠ DERS ALMA / KAYIT YENĠLEME KILAVUZU Sevgili Öğrencilerimiz, 2011 2012 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı ders alma / kayıt yenileme iģleminiz 22 Ağustos

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME TARİHLERİ ENSTİTÜ KAYIT YENİLEME EKLE-SİL

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ Sevgili Öğrenciler, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılı ders kayıt ve kayıt yenileme tarihleri

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İLANI KAYIT YENİLEME VE EKLE-SİL TARİHLERİ

EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İLANI KAYIT YENİLEME VE EKLE-SİL TARİHLERİ EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İLANI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME VE EKLE-SİL TARİHLERİ FAKÜLTE / YÜKSEKOKUL KAYIT YENİLEME EKLE-SİL

Detaylı

LİSANS - ÖNLİSANS YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYITLARI

LİSANS - ÖNLİSANS YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYITLARI LİSANS - ÖNLİSANS YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYITLARI Yaz Öğretimi ders kayıtlarından önce kayıtlı olduğunuz diploma programının ders planını, Fakülte ve Bölümler tarafından açılması planlanan derslerin listesini

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU SON GÜNCELLEME: 09.09.2016 / 16:00 İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 C. HARÇ İŞLEMLERİ... 7 1.

Detaylı

sistemine giriş yapıp sol menüdeki UYARI: Ders seçiminizi yaptıktan sonra ödeme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

sistemine giriş yapıp sol menüdeki UYARI: Ders seçiminizi yaptıktan sonra ödeme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. sistemine giriş yapıp sol menüdeki UYARI: Ders seçiminizi yaptıktan sonra ödeme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Grup Kuralı: Seçmeli derslerin bulunduğu ders gruplarında belirtilen sayıda ders alınmalıdır.ilgili

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ Sevgili Öğrenciler, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı bahar yarıyılı ders kayıt ve kayıt yenileme

Detaylı

Otomasyona Giriş. Otomasyona ilk giriş sırasında standart olarak;

Otomasyona Giriş. Otomasyona ilk giriş sırasında standart olarak; Otomasyona Giriş Otomasyona ilk giriş sırasında standart olarak; Kullanıcı Adı: Öğrenci Numarası Şifre: T.C. Kimlik numaranızın ilk 5 hanesi olarak belirlenir. Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve sayıların

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME TARİHLERİ ENSTİTÜ KAYIT YENİLEME EKLE-SİL

Detaylı

Bu kılavuz, ders kaydınızı nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Kontrol listesi:

Bu kılavuz, ders kaydınızı nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Kontrol listesi: Ders seçimi yapmadan önce, GSIS kullanıcı adınızı ve şifrenizi kayıt yaptırmış olduğunuz bölümden şahsen 1 temin etmelisiniz. (Öğrenci numaranız kaydınızı yapan görevli tarafından size kayıt esnasında

Detaylı

T.C. ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ AÇIK VE UZAKTAN EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ ĠNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU

T.C. ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ AÇIK VE UZAKTAN EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ ĠNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU T.C. ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ AÇIK VE UZAKTAN EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ ĠNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU 1. ADIM: SĠSTEME GĠRĠġ http://nokta.istanbul.edu.tr adresinden Ġstanbul Üniversitesi Öğrenci Otomasyon Sistemi ne

Detaylı

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN-

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- 2015-2016 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kayıt Yenilemeye İlişkin Genel Bilgiler -Ders seçiminde derslerin AKTS kredileri dikkate alınır.

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU SON GÜNCELLEME: 30.01.2017 / 14:00 İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 C. HARÇ İŞLEMLERİ... 7 1.

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu

Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu ISPARTA 2018 KAYIT YENİLEME TARİHLERİ 2017-2018 Eğitim-Öğretim

Detaylı

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış Otomasyon Erişimi Menüler ve İçerikleri Ana Ekran Unsurları Sorular Çıkış Otomasyona nasıl ulaşılabilir? Kullanıcı Adı İlk Şifre Oluşturma Otomasyon Sistemi Otomasyon Sistemine nasıl ulaşılabilir? Üniversitemiz

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI KAYIT YENİLEME İLANI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI İKİNCİ

Detaylı

Almaya karar verdiğiniz derslerin kodlarını not etmeyi unutmayınız, GSIS te derslere kayıt yaptırırken bu kodlara ihtiyacınız olacak!

Almaya karar verdiğiniz derslerin kodlarını not etmeyi unutmayınız, GSIS te derslere kayıt yaptırırken bu kodlara ihtiyacınız olacak! YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YENİ ÖĞRENCİ DERS KAYIT KLAVUZU Öğrenci numaranız kaydınızı yapan görevli tarafından size verilecektir. GSIS öğrenci kullanıcı adınız ve şifrenizin olduğu

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ FİORİ KULLANIM KILAVUZU (Lisans Öğrencisi) v1.1 (02.08.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 04.04.2018 v1.1 02.08.2018

Detaylı

2015 Kayıtlı öğrencilerin ders kayıtlanmaları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılacaktır.

2015 Kayıtlı öğrencilerin ders kayıtlanmaları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılacaktır. ÖNEMLİ NOTLAR: 2014/Güz Yarıyılı, Yarıyıl Ağırlıklı Not Ortalamaları 2,00 ve üzerinde olan öğrenciler yönetmelik gereği DC harf notlu dersleri başarılı sayılır. Öğrenciler, kendileri istemeleri halinde

Detaylı

Yöneticiler için İşletme Yüksek Lisans Programı (E-MBA) 2011-2012 Yaz Dönemi Ders Kayıt Açıklamaları İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ

Yöneticiler için İşletme Yüksek Lisans Programı (E-MBA) 2011-2012 Yaz Dönemi Ders Kayıt Açıklamaları İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ Yöneticiler için İşletme Yüksek Lisans Programı (E-MBA) 2011-2012 Yaz Dönemi Ders Kayıt Açıklamaları 2011-2012 ÖĞRETİM YILI YAZ DÖNEMİ İÇİNDEKİLER KAYIT KABUL İŞLEMLERİ TAKVİMİ...3

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU a. Sisteme giriş- Öğrenim ücreti/ katkı payı görüntüleme Üniversitemizde kayıt yenileme işlemleri ilgili birim için akademik tavimde

Detaylı

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU 1- Derse yazılım ve kayıt yenilemeler, 09-13 Şubat 2015 tarihleri arasında Üniversitemiz web sayfasında yer alan Kampüs

Detaylı

Kontrol listesi: Bu klavuz, ders kaydınızı nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Ders kaydınızı:

Kontrol listesi: Bu klavuz, ders kaydınızı nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Ders kaydınızı: Öğrenci numaranız kaydınızı yapan görevli tarafından size verilecektir. Kaydınızı yaptırdığınız günü takip eden ilk iş günü (11:00 den sonra), GSIS öğrenci kullanıcı adınız ve şifrenizin olduğu kapalı

Detaylı

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU 1- Derse yazılım ve kayıt yenilemeler, 09-13 Şubat 2015 tarihleri arasında Üniversitemiz web sayfasında yer alan Kampüs Bilgi Sistemi

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YENİ ÖĞRENCİ DERS KAYIT KLAVUZU Öğrenci numaranız kaydınızı yapan görevli tarafından size verilecektir. GSIS öğrenci kullanıcı adınız ve şifrenizin olduğu

Detaylı

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu 2016 Bahar Dönemi İşveren ve İşveren Vekili için İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-sertifika Programı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma

Detaylı

LİSANSÜSTÜ İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EGİTİM KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU

LİSANSÜSTÜ İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EGİTİM KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU LİSANSÜSTÜ İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EGİTİM KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU a. Sisteme giriş Üniversitemizde kayıt yenileme işlemleri ilgili birim için akademik tavimde belirtilen tarihlerde gerçekleşmektedir.

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ FİORİ KULLANIM KILAVUZU (Yüksek Lisans Öğrencisi) v1.1 (02.08.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 04.04.2018

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU BİRİM İDARECİLERİ KULLANIM KILAVUZU (01.01.2010)

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU BİRİM İDARECİLERİ KULLANIM KILAVUZU (01.01.2010) ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU BİRİM İDARECİLERİ KULLANIM KILAVUZU (01.01.2010) Üniversitemizin yeni Öğrenci İşleri Otomasyon sistemi, eğitim-öğretim faaliyetleri, akademik etkinlikler

Detaylı

FAKÜLTE DERS SEÇİMİ İŞLEMLERİ İÇİN ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (OBİS) KULLANIM KILAVUZU

FAKÜLTE DERS SEÇİMİ İŞLEMLERİ İÇİN ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (OBİS) KULLANIM KILAVUZU FAKÜLTE DERS SEÇİMİ İŞLEMLERİ İÇİN ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (OBİS) KULLANIM KILAVUZU Not: Lütfen bu bilgi notunu sonuna kadar dikkatli bir şekilde okuyunuz. GENEL BİLGİLER Ders seçimi işlemleri, 17-18-19-20-21-22-23-24

Detaylı

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU 1- Derse yazılım ve kayıt yenilemeler, 07-11 Eylül 2015 tarihleri arasında önlisans ve

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME TARİHLERİ ENSTİTÜ KAYIT YENİLEME EKLE-SİL

Detaylı

DERS KAYIT PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

DERS KAYIT PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DERS KAYIT PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Güncelleme Tarihi: 06.09.2015 İçindekiler DERS KAYIT PROGRAMI ÖĞRENCİ MODÜLÜ... 1 1. ÖĞRENCİ DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 1 1.1 Ana

Detaylı

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU 1- Derse yazılım ve kayıt yenilemeler, 08-12 Şubat 2016 tarihleri arasında önlisans,

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TRABZON, 2013 DERS KAYIT Bölüme ait lisans ders programına, aşağıdaki link yardımıyla ulaşabilirsiniz. http://www.ktu.edu.tr/2014/endustri-lisansdersleri

Detaylı

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZI

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZI ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZI SON GÜNCELLEME: 03.09.2018 İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 2 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 2 C. HARÇ İŞLEMLERİ...

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS KAYDI YARDIM KILAVUZU

MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS KAYDI YARDIM KILAVUZU MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS KAYDI YARDIM KILAVUZU 1 ) Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine Giriş oibs.mersin.edu.tr Öğrenci Ders Ön Kaydı yapmak üzere Kullanıcı Adı ve Şifresi ile Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine

Detaylı

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN-

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- 2016-2017 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenilemeye İlişkin Genel Bilgiler -Ders seçiminde derslerin AKTS kredileri dikkate alınır.

Detaylı

1 Ders İşlemleri. 1.1 Slotlar

1 Ders İşlemleri. 1.1 Slotlar Öğrenci Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1 Ders İşlemleri... 3 1.1 Slotlar... 3 1.2 Genel Ders Programı... 4 1.3 Ders Seçme... 4 1.4 Hazırlık Yaz Okulu Derse Yazılma... 6 2 Belgeler... 6 2.1 Transkript... 6 2.2 Karne...

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS ÖN KAYIT YARDIM KILAVUZU

MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS ÖN KAYIT YARDIM KILAVUZU MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS ÖN KAYIT YARDIM KILAVUZU 1 ) Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine Giriş oibs.mersin.edu.tr Öğrenci Ders Ön Kaydı yapmak üzere Kullanıcı Adı ve Şifresi ile Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ Sevgili öğrenciler; 2018-2019 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı ders kaydında Öğrenci İşleri

Detaylı

Danışman Bilgilendirme Kılavuzu. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

Danışman Bilgilendirme Kılavuzu. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Danışman Bilgilendirme Kılavuzu ğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2014 İ s t a n b u l M e d e n i y e t Ü n i v e r s i t e s i İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ DANIŞMAN BİLGİLENDİRME KILAVUZU Danışman; öğrencilerin

Detaylı

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖSYS EK YERLEŞTİRME KAYIT KILAVUZU

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖSYS EK YERLEŞTİRME KAYIT KILAVUZU ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖSYS EK YERLEŞTİRME KAYIT KILAVUZU ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI http://www.alanya.edu.tr/ Sevgili öğrenciler; Yoğun bir çalışma sürecinin

Detaylı

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI )ZORUNLU DERSLER )ÜST DÖNEM DERSLERİ )BAŞARILI OLUNAN DERSLER )SEÇMELİ DERSLER...

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI )ZORUNLU DERSLER )ÜST DÖNEM DERSLERİ )BAŞARILI OLUNAN DERSLER )SEÇMELİ DERSLER... ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI... 2 1)ZORUNLU DERSLER... 5 2)ÜST DÖNEM DERSLERİ... 7 3)BAŞARILI OLUNAN DERSLER... 8 4)SEÇMELİ DERSLER... 9 5)PROGRAM DIŞI DERSLER... 10 6)DERS SEÇİMİ KAYDETME VE DANIŞMANA GÖNDERME...

Detaylı

ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ DAĠRE BAġKANLIĞI PERSONELĠ KULLANIM KILAVUZU (01.01.2010)

ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ DAĠRE BAġKANLIĞI PERSONELĠ KULLANIM KILAVUZU (01.01.2010) ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ DAĠRE BAġKANLIĞI PERSONELĠ KULLANIM KILAVUZU (01.01.2010) Üniversitemizin yeni Öğrenci İşleri Otomasyon sistemi, eğitim-öğretim faaliyetleri,

Detaylı

ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI Anadolu Üniversitesinin 18/08/2016 tarih ve 6/9 sayılı kararıyla kabul edilen Anadolu

ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI Anadolu Üniversitesinin 18/08/2016 tarih ve 6/9 sayılı kararıyla kabul edilen Anadolu 2016 2017 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI Anadolu Üniversitesinin 18/08/2016 tarih ve 6/9 sayılı kararıyla kabul edilen Anadolu Üniversitesi Akademik Danışmanlık Yönergesi kapsamında

Detaylı

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU Üniversitemiz 2016 2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtları; Önlisans / Lisans öğrencileri için 5-9 Eylül 2016 tarihleri

Detaylı

ÖĞRENCİ İNTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU

ÖĞRENCİ İNTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU ÖĞRENCİ İNTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU Otomasyona Giriş Otomasyona ilk giriş sırasında standart olarak; Kullanıcı Adı: Öğrenci Numarası Şifre: T.C. Kimlik numaranızın ilk 5 hanesi olarak belirlenir.

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi 19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ. Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) Programı Kesin Kayıt Kılavuzu

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ. Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) Programı Kesin Kayıt Kılavuzu ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) Programı Kesin Kayıt Kılavuzu Sevgili Öğrencimiz, Üniversitemize hoş geldiniz. 2009 2010 Eğitim-Öğretim yılında HEMŞİRELİK LİSANS TAMAMLAMA (HELİTAM)

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DERS SEÇME BİLGİ DOKÜMANI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DERS SEÇME BİLGİ DOKÜMANI T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DERS SEÇME BİLGİ DOKÜMANI Ocak 2014-1 - 30.01.2014 İçindekiler 1. Ders Seçme Ekranının Açılması... 3 2. Ders Seçme Ekranındaki Bilgiler... 3 2.1. Öğrenci

Detaylı

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. KAYIT YENİLEME ve DERS SEÇİMİ YOL HARİTASI

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. KAYIT YENİLEME ve DERS SEÇİMİ YOL HARİTASI T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAYIT YENİLEME ve DERS SEÇİMİ YOL HARİTASI İÇİNDEKİLER Lisansüstü Eğitim Süreleri... 4 Kredi Sistemi... 4 Kayıt Yenileme ve Ders Ekleme Çıkarma... 4 Öğrenci

Detaylı

İKÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Oryantasyon Programı 19.Eylül.2011 Araş.Gör.Edip SEÇKİN

İKÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Oryantasyon Programı 19.Eylül.2011 Araş.Gör.Edip SEÇKİN Nokta Sistemine ilk defa giriş yaparken kullanıcı adı: Öğrenci No ŞİFRE: kultur Sisteme ilk girdiğinizde anket ve duyurular penceresi açılır. Bu pencerede listelenen duyuruları takip etmeniz gerekir. Kişisel

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS ÖN KAYIT YARDIM KILAVUZU

MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS ÖN KAYIT YARDIM KILAVUZU MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS ÖN KAYIT YARDIM KILAVUZU 1 ) Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine Giriş oibs.mersin.edu.tr Öğrenci Ders Ön Kaydı yapmak üzere Kullanıcı Adı ve Şifresi ile Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine

Detaylı

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI )ZORUNLU DERSLER )ÜST DÖNEM DERSLERİ )BAŞARILI OLUNAN DERSLER )SEÇMELİ DERSLER...

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI )ZORUNLU DERSLER )ÜST DÖNEM DERSLERİ )BAŞARILI OLUNAN DERSLER )SEÇMELİ DERSLER... ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI... 2 1)ZORUNLU DERSLER... 5 2)ÜST DÖNEM DERSLERİ... 7 3)BAŞARILI OLUNAN DERSLER... 8 4)SEÇMELİ DERSLER... 9 5)PROGRAM DIŞI DERSLER... 10 6)DERS SEÇİMİ KAYDETME VE DANIŞMANA GÖNDERME...

Detaylı

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU DERS SEÇİMİ İŞLEMLERİ İÇİN ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (OBİS) KULLANIM KILAVUZU Not: Lütfen bu bilgi notunu sonuna kadar dikkatli bir şekilde okuyunuz. GENEL BİLGİLER

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ DANIŞMAN BİLGİLENDİRME KILAVUZU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ DANIŞMAN BİLGİLENDİRME KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ DANIŞMAN BİLGİLENDİRME KILAVUZU Danışman; öğrencilerin eğitim, öğrenim ve diğer sorunlarıyla ilgilenmek üzere kayıtlı bulunduğu fakültenin/devlet konservatuarının/yüksekokulun/bölümün/anabilim

Detaylı

I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız.

I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız. I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız. Daha önce hiç OASIS e giriş yapmamış iseniz http://www.ieu.edu.tr/tlc/tr/ogrenciler-icin-akillikampus-destek

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNTERAKTİF KAYIT DANIŞMAN KILAVUZU. Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü Eğitim-Öğretim Yılı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNTERAKTİF KAYIT DANIŞMAN KILAVUZU. Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü Eğitim-Öğretim Yılı 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNTERAKTİF KAYIT DANIŞMAN KILAVUZU Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ KAPSAMINDA

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS KAYIT KILAVUZU

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS KAYIT KILAVUZU ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS KAYIT KILAVUZU İÇİNDEKİLER Lisansüstü Eğitim Süreleri... 3 Kredi Sistemi... 3 Kayıt Yenileme ve Ders Ekleme Çıkarma... 3 Öğrenci Otomasyonu... 4 Yeni

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI KAYIT YENİLEME İLANI 2015 2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM

Detaylı

Lisansüstü Programlara Online Başvuru işlemleri linkini tıklayarak başlayınız.

Lisansüstü Programlara Online Başvuru işlemleri linkini tıklayarak başlayınız. Online Başvuru işlemine başlamadan önce Başvuru ve Kayıt Kılavuzu nu MUTLAKA OKUYUNUZ! I. ONLINE BAŞVURU AŞAMLARI İnternet tarayıcısı kullanılarak http://www.istanbul.edu.tr adresinde Duyurular ve Öğrenci

Detaylı

AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU

AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU 2018-2019 AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU (Önlisans, Lisans ve Lisansüstü Öğrencileri İçin) Bartın Üniversitesi 1.Adım Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Yatıracak Öğrenciler Katkı payı/öğrenim ücretleri

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ FİORİ KULLANIM KILAVUZU (Hazırlık Öğrencisi) v1.1 (09.09.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 04.04.2018 v1.1

Detaylı

SINAV BAŞVURU KILAVUZU

SINAV BAŞVURU KILAVUZU SINAV BAŞVURU KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum 5. E-Posta Adresimi Unuttum 6. Sisteme Giriş Süreci 1. Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ ( )

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ ( ) 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ (30.01.2019) 2018-2019 BAHAR DÖNEMİNDE YENİ KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİMİZ Kesin kayıt işlemlerinizi

Detaylı

I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız.

I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız. I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız. Daha önce hiç OASIS e giriş yapmamış iseniz https://oasis.ieu.edu.tr/oasis/help.php adresinden OASIS şifrenizi

Detaylı

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN-

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- 2018-2019 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kayıt Yenilemeye İlişkin Genel Bilgiler -Ders seçiminde derslerin AKTS kredileri dikkate alınır.

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU Öğrenci Bilgi Sistemine Giriş Üniversitemize e-kayıt ya da yüz yüze kayıt yoluyla yeni kayıt yaptıran öğrencilerin öğrencilik kaydından sonra ders kayıtlarını

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme Rehberi

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme Rehberi T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme Rehberi 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME VE

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Katkı Payı Öğrenim Ücretleri

Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Katkı Payı Öğrenim Ücretleri TC KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2017-2018 GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME VE DERS KAYIT KILAVUZU İlk Defa Ders Seçimi Yapacak Öğrenciler İçin(Yeni Kayıt-1Sınıf) Bilgi: Kullanıcı

Detaylı

(ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYIN) Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Katkı Payı Öğrenim Ücretleri

(ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYIN) Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Katkı Payı Öğrenim Ücretleri TC KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2016-2017 BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME VE DERS KAYIT KILAVUZU Ders Kayıt İşleminizi Sorunsuz Bir Şekilde Gerçekleştirebilmek İçin Aşağıdaki

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI KAYIT YENİLEME İLANI 2015 2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM

Detaylı

Lisansüstü Programlara Online Başvuru işlemleri linkini tıklayarak başlayınız.

Lisansüstü Programlara Online Başvuru işlemleri linkini tıklayarak başlayınız. Online Başvuru işlemine başlamadan önce Başvuru ve Kayıt Kılavuzu MUTLAKA OKUYUNUZ! I. ONLINE BAŞVURU İŞLEMLERİ İnternet tarayıcısı kullanılarak http://www.istanbul.edu.tr adresinde Duyurular ve Öğrenci

Detaylı