Eko Tasarım & Enerji Etiketi Yasal Düzenlemeleri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Eko Tasarım & Enerji Etiketi Yasal Düzenlemeleri"

Transkript

1 Eko Tasarım & Enerji Etiketi Yasal Düzenlemeleri

2 Eko Tasarım & Enerji Etiketi Yasal Düzenlemeleri Avrupa Birliği (AB) enerji tüketimini ve sera gazlarının salınımını azaltmaya yönelik sürekli olarak düzenlemeler yayınlamaktadır. Philips olarak kendimizi sürdürülebilir aydınlatmaya yönlendirmeye adadık ve bu stratejiyi tamamen destekliyoruz. Türkiye de aydınlatma ürünlerine ilişkin güncel Eko tasarım ve enerji etiketlemesine dair tebliğler Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 1 Temmuz 2015 tarihinden itibaren yürürlüğe konmuştur. Aydınlatma performansı ve paketleme SGM-2015/10 enerji ile ilgili ürünler için çevreci tasarım (Eko Tasarım) tebliği, AB nin 2009/125/EC, EC 244/2009 ve EC 1194/2012 sayılı tüzüğüne paralel olarak düzenlenmiş olup, yetersiz ışık kaynaklarının aşamalı olarak kaldırılmasını gerektirmektedir. Aynı zamanda enerji tasarrufu sağlayan alternatifler için asgari performans standartlarını da tanımlamaktadır. 1 Temmuz 2015 ten itibaren yenilenen Enerji Etiketi tebliği ile iki yeni enerji verimliliği sınıfı tanıtılmıştır: A+ ve A++. 1 Temmuz 2015 ten itibaren en önemli değişiklikler aşağıdakilerdir: Halojen ve kompakt floresan teknolojisini kullanan doğrusal olmayan ışık kaynakları için performans gereklilikleri sıkılaştırılmıştır (EU 244/2009 düzenlemesi 5. Aşama) Doğrusal ışık kaynakları (reflektör lambaları) için SGM- 2015/10 tebliği yürürlüğe girmiştir. Böylece: - Düşük verimliliğe sahip 12 V Halojen 50 W spotların yanı sıra tüm akkor reflektör lambalar yasaklanmıştır. Minimum enerji verimliliği D sınıfını karşılayan tüm doğrusal lambalar ve genel ev aydınlatmasında kullanılmayan özel amaçlı reflektör lambaları istisna kapsamındadır. - Lambanın ambalaj kutusunda ve markanın internet sitesinde ayrıntılı bilgi yer alacaktır. Örneğin, lümen olarak ifade edilen lamba parlaklığı ilgili huzme açısı ile birlikte belirtilmelidir. LED lambalar için SGM-2015/10, hem doğrusal hem de doğrusal olmayan ışık kaynakları için asgari performans ve işlev gerekliliklerini açıklamaktadır. 874/2012 sayılı yenilenen Enerji Etiketlemesi ne dair tebliğ yürürlüğe girmiştir. LED teknolojisinin gelişmesi ile birlikte bu tebliğ A+/A++ sınıflarını tanıtmıştır. Etiketleme gerekliliğinin kapsamı şu an tüm doğrusal (reflektör) lambaları ve tüm halojen 12 V lambaları içermektedir. Enerji Tasarruflu gibi ifadeler yalnızca A ya da daha üstü enerji sınıfına sahip doğrusal lambalar için kullanılabilir. Bu kısıtlama ambalaj kutuları ve tüm internet siteleri için geçerlidir. Tüm reklamlarda, özel ürünlere yönelik fiyat listesi veya fiyat teklifinin yanı sıra enerji etiketi sınıfları belirtilmelidir. Eski Yeni

3 Yeni enerji etiketi detayları ÇOK VERİMLİ A+ ve A++ sınıfları eklendi. A+ sembolü lambanın çok verimli olduğunu anlatıyor. F ve G sınıfları kaldırıldı. En düşük enerji tüketimi E sınıfı oldu. AZ VERİMLİ 6 kwh/1000h Kilovattsaat (kwh) cinsinden enerji tüketimi enerji etiketi üzerinde belirtiliyor.

4

5 Bugünün tüketicisi için tasarlanmış aydınlatma 2013 te, Avrupa Birliği tarafından kabul edilen yeni yasal düzenlemeler doğrultusunda kutu ambalajlarımızı değiştirdik. Bu tebliğler doğrusal ışık kaynaklarını kapsıyor ve yeni enerji etiketiyle birlikte ambalaj üzerinde hangi bilgilerin gösterilmesi gerektiğini tanımlıyor. Türkiye de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 13 Şubat 2015 tarihinde Resmi Gazete de yayınlanan bu tebliğler, 1 Temmuz 2015 tarihinden itibaren yürürlüktedir. Dolayısıyla, Philips olarak ambalaj tasarımımızı tüketicilerin doğru lambayı eskisinden de hızlı bir şekilde bulmasına yardımcı olacak şekilde optimize ettik. Yaptığımız araştırma sonuçlarından faydalanarak kutunun ön yüzünü daha net görünecek şekilde değiştirdik ve kutu ambalajlarımızı rafta uyumlu bir genel izlenim yaratacak şekilde yeniden tasarladık. Kutu ambalajın açıklaması Ön yüz 1. Watt cinsinden enerji tüketimi 2. Eşdeğer parlaklığa sahip geleneksel bir ampulün watt cinsinden enerji tüketimi 3. Lümen cinsinden parlaklık 4. Renk sarı veya beyaz 5. Ürün aile adı Üst 6. Ürün boyutları 7. Duy tipi Arka yüz 8. Yeni enerji etiketi 9. kwh/1000 saat cinsinden enerji tüketimi Yan yüzler 10. Kelvin cinsinden renk kodu 11. Saat cinsinden ömür 12. Açma - kapama döngülerinin sayısı 13. Başlangıç süresi 14. Dim edilebilirlik 15. Diğer bilgiler (örneğin, ampulleri değiştirmeden önce elektrik bağlantısını kesin gibi)

6

7 Güç tüketimi ve parlaklık Akkor filamanlı ampullerde lambanın parlaklığı watt cinsinden güç tüketimiyle ifade edilirdi. Ancak, modern lambalar çok daha az enerji kullandıklarından, bu bilgi artık lambaların karşılaştırılmasında kullanılamıyor. O nedenle, lambanın parlaklığını belirlemek için watt cinsinden güç tüketimini kullanmak yerine, lambanın parlaklığı artık lümen (lm) cinsinden ölçülüyor. Standart ampuller gibi doğrusal olmayan lambalar için her yöne yayılan ışık miktarını ölçeriz. Reflektörler gibi doğrusal lambalar için ışık yoğunluğu 90 açıya dayalı olarak ölçülür. Her bir lümen değeri, geleneksel bir ampulün enerji tüketimine eşit olan belirli bir watt gücüyle bağlantılıdır. 1 Tüketiciler, aşağıda belirtilen kutu ambalajlarımızın üzerindeki bilgilere bakarak satın almakta oldukları lambanın güç tüketimini ve parlaklığını kontrol edebilir: Watt cinsinden enerji tüketimi 2. Eşdeğer parlaklığa sahip geleneksel bir ampulün watt cinsinden enerji tüketimi 3. Lümen cinsinden ışık akısı (parlaklık) Güç tüketimi ve parlaklık karşılaştırma tablosu Aşağıdaki tablo doğrusal olmayan lambalar için enerji tüketimi ve parlaklık kategorisini göstermektedir. Akkor ampul LED lamba CorePro Enerji tasarruflu lamba Economy Twister Enerji tasarruflu lamba Enerji tasarruflu lamba Genie Softone Halojen lamba EcoClassic 25 W 220 lm* 3 W** 250 lm (25 W) 5 W 270 lm* (28 W) 5 W 250 lm* (27 W) 5 W 200 lm* (22 W) 18W 204 lm (23 W) 40 W 415 lm* 6 W** 470 lm (40 W) 8 W 505 lm* (45 W) 8 W 425 lm* (40 W) 8 W 400 lm* (38 W) 28W 370 lm* (35 W) 60 W 710 lm* 9 W** 806 lm (60 W) 12 W 741 lm* ( 60 W) 14 W 810 lm* (65 W) 15 W 810 lm* (65 W) 42W 630 lm* (55 W) 75 W 930 lm* 11 W** 1055 lm (75 W) 15 W 970 lm* (75 W) 18 W 1100 lm* (83 W) 18 W 1050 lm* (80 W) 53W 850 lm* (70 W) * Geleneksel ampullerin lümen değerleri, ürün ya da ambalajı üzerinde denk bir watt gücü belirtildiğinde, alternatif teknolojilerin ömürleri süresince ortalama olarak sağlaması gereken asgari değerlerdir. ** Lambanın ömrü süresince parlaklık kaybı teknolojiye bağlıdır. Tüm kullanım ömrü boyunca benzer parlaklığı sağlamak için başlangıç lümen değerleri LED ve Kompakt Floresan Enerji tasarruflu lambalar gibi uzun ömürlü teknolojiler için yüksek olduğu göz önünde bulundurulmalıdır.

8

9 Çevre dostu yenilikçi teknoloji Tutku ile bağlı olduğumuz ve iş yapma biçimimizin ayrılmaz bir parçası çevreyi korumaktır. Ürünlerimizin kullandığı enerjiyi ve CO 2 ayak izini azaltmak için en yenilikçi, enerji tasarruflu teknolojileri kullanıyoruz. Aslında Interbrand in (En İyi Küresel Yeşil Markalar 2012) dünyadaki en yeşil 50 markası arasında yer aldık. Ürünlerimizin içerdiği maddelere dikkat ediyoruz. AB de 1 Haziran 2006; Türkiye de 30 Mayıs 2009 tarihinde yürürlüğe giren Belirli Zararlı Maddelerin Kullanımını Kısıtlama (RoHS) yönetmeliği elektrik ve elektronik ekipmanlarda yer alan bazı maddelerin belirlenmiş oranlarda kullanılmasına izin verir. Örneğin, kompakt floresan enerji tasarruflu lambalarda (<30 W) civa içeriği azami 2.5 mg ile sınırlı olup, önceki azami değer olan 5 mg seviyesi düşürülmüştür. Philips olarak kendi standartlarımızı daha da yüksek tutuyoruz. Aslında, enerji tasarruflu lambalarımızdaki civa içeriğini yasal sınırların bile çok daha aşağısına indirmeyi başardık. Bertaraf yükümlülüğü bulunan tüm lambalar üzerine çarpı atılmış çöp kutusu sembolüyle işaretlenmiştir. Bertaraf tüketiciler için ücretsizdir, ancak geri dönüşüm merkezleri ya da bayileri gibi resmi toplama noktaları aracılığıyla yapılmalıdır. Akkor ve halojen lambalar elektronik bileşen içermez ve dolayısıyla normal evsel atıklarla birlikte bertaraf edilebilir. Diğer başta gelen aydınlatma üreticileriyle birlikte Philips, lambaların çevre için sağlıklı bir şekilde bertaraf edilmesini ve geri dönüştürülmesini garantileyen Avrupa çapında bir toplama sistemi kurmuştur. Philips i seçmek yürürlükteki tüm yasalara uygunluğu garanti eder. Bunun yanı sıra en yüksek çevre standartlarına uyan çok çeşitli lamba seçenekleri sunuyoruz. Atık lambaların uygun şekilde bertaraf edilmesi Atık Elektrikli ve Elektronik Ekipmanların Bertarafı hakkında yönetmelik (AEEE) elektrikli ve elektronik ekipmanların iadesini, toplanmasını ve geri dönüşümünü düzenlemektedir ( tarih ve sayılı yönetmelik). Enerji tasarruflu lambalar, LED lambaları ve yüksek basınçlı gaz deşarjlı lambalar uygun şekilde ayrı olarak toplanmalı ve geri dönüştürülmelidir. Bunun nedeni hem elektronik bileşenler hem de cam ve metal gibi değerli malzemeler içermeleridir. Lamba bileşenlerinin yaklaşık %90 ı yeniden kullanılabilir.

10

11 Sıkça Sorulan Sorular Yeni tebliğ ne zaman yürürlüğe girecek? 1 Temmuz 2015 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir. Yeni tebliğ hangi lambalar için geçerlidir? Bu tebliğ piyasaya arz edilen tüm elektrik lambalarını ve aydınlatma armatürlerini kapsamaktadır. (Halojen lambalar, floresan lambalar, yüksek basınçlı gaz deşarjlı lambalar, LED lambalar ve LED modüller.) Yeni tebliğ ile neler değişiyor? Eko Tasarım Tebliği ve Enerji Etiketi Tebliği olmak üzere 2 farklı yeni tebliğ yürürlükte olacaktır. Eko Tasarım Tebliği ile tüm elektrikli aydınlatma ürünlerinin ambalaj kutuları değişirken, tüketicinin yalnızca kutu üzerindeki değerlere bakarak kolayca ürünü seçmesi ve diğer ürünlerle karşılaştırma yapması hedeflenmektedir. Enerji Etiketi Tebliği ile verimsiz F ve G enerji sınıfları çıkarılmakta ve 2 adet yeni enerji sınıfı A+ ve A++ eklenmektedir. Bu yasal düzenleme ile birlikte en yüksek enerji verimliliği sınıfı A++, en düşük enerji sınıfı E harfi olacaktır. Yeni tebliğ stoktaki ürünler için de geçerli midir? 1 Temmuz 2015 tarihine kadar ithal edilmiş, imalatçının ya da bayilerin stoklarında kalan elektrik lambaları ve aydınlatma armatürleri bu uygulamadan etkilenmeyecek ve stoktaki ürünler satılabilecektir. Ancak bu tarihten sonra tebliğe uygun olmayan ürünlerin üretimi ve imalatı yasaklanacaktır. Verimsiz ampuller yasaklanıyor mu? 27 Ağustos 2011 tarihinde yürürlüğe giren ilk Eko Tasarım Tebliği ile zaten verimsiz akkor filamanlı şeffaf ampullere üretim ve imalat yasağı getirilmişti. 1 Temmuz 2015 tarihli yürürlüğe girecek olan yeni Eko Tasarım Tebliği ise, devam niteliğinde olup bu tarihten sonra üretilecek lambalara minimum performans standartları getirirken, eskiden tanımı bulunmayan LED lambalar için ise üretim standartlarını baştan tanımlanacaktır. Philips ampul aldım, yeni Eko tasarım ve Enerji Etiketi tebliğine uyup uymadığını nasıl anlarım? Philips olarak Türkiye de satışa sunduğumuz tüm ampuller (lambalar) 2013 senesinden itibaren Eko Tasarım ve Enerji Etiketlemesi Tebliğlerine uygun olarak üretilmekte ve ithal edilmektedir. Satın aldığınız lambanın ambalajı üzerinde yer alan enerji etiketine bakarak, ürünün yeni Eko tasarım ve Enerji Etiketi tebliğine uygun olup olmadığını kolayca gözlemleyebilirsiniz. Unutmayın yeni enerji etiketinde mutlaka A+ veya A++ sembolleri yer almalıdır. Veya philips.com.tr de yer alan ürünlerin destek bölümünden lambaların enerji etiketlerini ücretsiz olarak kolayca indirebilirsiniz.

12 Shield_White_2013 Version October Tüketici Danışma Hattı: facebook.com/philipsturkiye twitter.com/philipsturkiye

Dikkat çekici olması için tasarlandı

Dikkat çekici olması için tasarlandı PHILIPS LED Ampul 7 W (60 W) E27 Sıcak Beyaz Kısılamayan Dikkat çekici olması için tasarlandı Bildiğiniz ve sevdiğiniz şekillerde tasarlanmıştır. En yeni LED enerji tasarrufu teknolojisi sayesinde geleneksel

Detaylı

Kompakt Floresanlar CFL I

Kompakt Floresanlar CFL I Ambiance Pro A-şekil Ampul: Normal enkandesan ampul biçimine yakın enerji tasarruflu ampul Özellikleri: Profesyonel kullanımlara uygun Anlık titremesiz başlangıç Nominal ışık çıkışının %80 ine 2 dakika

Detaylı

Evde ya da ofisinizde, günde ortalama 6 saat süre ile 10 adet akkor lamba kullandığınızda; LED NEDİR? LED Aydınlatma Sistemleri Nasıl Çalışır?

Evde ya da ofisinizde, günde ortalama 6 saat süre ile 10 adet akkor lamba kullandığınızda; LED NEDİR? LED Aydınlatma Sistemleri Nasıl Çalışır? LED NEDİR? LED Aydınlatma Teknolojisi,enerji tasarruflu aydınlatmada en son teknolojidir. LED 'Işık Yayan Diyot', elektriği ışığa dönüştüren yarı iletken cihaz anlamına gelir.led aydınlatmanın düşük enerji

Detaylı

Türk Philips Aydınlatma. Şubat 2014 Fiyat Listesi

Türk Philips Aydınlatma. Şubat 2014 Fiyat Listesi Türk Philips Aydınlatma Şubat 2014 Fiyat Listesi www lighting.philips.com.tr facebook.com/philipsturkiye twitter.com/philipsturkiye İskenderun Demir Çelik Fabrikası HOL Aydınlatması GentleSpace Yüksek

Detaylı

LED AYDINLATMA SİSTEMLERİ VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ. Ares Aybar Kıdemli Optik Tasarım Mühendisi Vestel LED Aydınlatma Ar-Ge Tasarım Grubu

LED AYDINLATMA SİSTEMLERİ VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ. Ares Aybar Kıdemli Optik Tasarım Mühendisi Vestel LED Aydınlatma Ar-Ge Tasarım Grubu LED AYDINLATMA SİSTEMLERİ VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ Ares Aybar Kıdemli Optik Tasarım Mühendisi Vestel LED Aydınlatma Ar-Ge Tasarım Grubu Tufandan Önce Wikipedia 2 LED Aydınlatma Sistemleri ve Enerji Verimliliği

Detaylı

Neden LED Lambalar? LED lambalar birçok avantaj sunar! Uzun Ömür. Darbelere dayanıklı yapı. Düşük işletme giderleri. Anında yanma

Neden LED Lambalar? LED lambalar birçok avantaj sunar! Uzun Ömür. Darbelere dayanıklı yapı. Düşük işletme giderleri. Anında yanma LED LAMBALAR Uygulama Alanları Neden LED Lambalar? LED lambalar birçok avantaj sunar! Uzun Ömür Darbelere dayanıklı yapı Düşük işletme giderleri Anında yanma Yok denecek kadar az IR ve sıfır UV Civa içermez

Detaylı

Mağaza Aydınlatmasında LED Aydınlatmaya Geçiş Süreci

Mağaza Aydınlatmasında LED Aydınlatmaya Geçiş Süreci Mağaza Aydınlatmasında LED Aydınlatmaya Geçiş Süreci OVEO ELEKTRONİK Sunum: Orhun Bıçakçı, Yük. Elek. Müh. OVEO bir A.Ş. markasıdır. Anahatlar Biz Kimiz? Neden LED Işık Kaynakları? TURSEFF Bu Noktalara

Detaylı

Süpermarket LED Aydınlatma Çözümleri

Süpermarket LED Aydınlatma Çözümleri Süpermarket LED Aydınlatma Çözümleri Maksimum enerji tasarrufu ve satışta pozitif etki LUXAR LED Ürünlerinin Avantajları Düşük Enerji Tüketimi Düşük Enerji Tüketimi - Yüksek Verim İçerdikleri son teknoloji

Detaylı

TOSHIBA LED AYDINLATMA Eviniz için Aydınlatma

TOSHIBA LED AYDINLATMA Eviniz için Aydınlatma VERİ TABLOSU 1 / 12 TOSHIBA LED AYDINLATMA Eviniz için Aydınlatma Bir evin gereksinim duyduğu tüm lambalar bir arada. Elektrik faturanızda (aydınlatma ile ilgili tüketimde) %89 dan fazla tasarruf için

Detaylı

LED AYDINLATMA. 2. LED Aydınlatmanın Avantajları Nedir ve Aydınlatmada Neden Led Kullanılmalı?

LED AYDINLATMA. 2. LED Aydınlatmanın Avantajları Nedir ve Aydınlatmada Neden Led Kullanılmalı? LED AYDINLATMA 1. LED Nedir? 2. LED Aydınlatmanın Avantajları Nedir ve Aydınlatmada Neden Led Kullanılmalı? 3. LED Aydınlatma Uygulamaları 4. Örnek LED Aydınlatma Uygulaması ve Sağladığı LED NEDİR? LED,

Detaylı

Kompakt Floresan CFL NI

Kompakt Floresan CFL NI MASTER PL-T 2 Pinli B C A Ampul: Enerji tasarruflu kompakt floresan ampul Kompakt uzun ark düşük basınç cıva deşarjlı ampul Sistem, 6 paralel dar floresan tüp içerir Özellikleri: 2-pinli bir muhafaza,

Detaylı

Kompakt şekilli, yüksek Enerji Tasarruflu lamba

Kompakt şekilli, yüksek Enerji Tasarruflu lamba Lighting Kompakt şekilli, yüksek Enerji Tasarruflu lamba Economy Twister Economy Twister, giriş düzeyinde bir sarmal şekilli floresan lamba serisidir ve ihtiyacınız olan ışığı sağlar. Enkandesan ampullere

Detaylı

Ampul: MASTERColour CDM-T. Faydaları. Özellikler. Uygulama

Ampul: MASTERColour CDM-T. Faydaları. Özellikler. Uygulama Lighting Ampul: Ampul ömrü boyunca sabit renk ve parlak ışıklı kompakt deşarj, yüksek verimli, tek soketli ampuller Faydaları Ömür süresince renk kararlılığı Yüksek ampul verimi sayesinde düşük çalışma

Detaylı

Işık Kaynakları. Işık bir kaç terimle ölçülebilir:

Işık Kaynakları. Işık bir kaç terimle ölçülebilir: Işık Kaynakları Herhangi bir aydınlatma armatürünün performansı, büyük ölçüde kullanılan ışık kaynağına (ampul) bağlıdır. Değişik kaynaklar değişik efektler yaratırlar. Işık bir kaç terimle ölçülebilir:

Detaylı

Türk Philips Aydınlatma

Türk Philips Aydınlatma Fiyat Listesi Haziran 2014 Türk Philips Aydınlatma İskenderun Demir Çelik Fabrikası Hol Aydınlatması İçindekiler LAMBALAR LED lar 6 GentleSpace LED Yüksek Tavan Armatürü GentleSpace, 400 W a kadar HID

Detaylı

Dünyanın en parlak floresanlı aydınlatması

Dünyanın en parlak floresanlı aydınlatması Lighting Dünyanın en parlak floresanlı aydınlatması Bu TL5 lamba (tüp çapı 16 mm) yüksek ışık çıkışı sağlar. TL5 HO lambası, yüksek ışık çıkışı gerektiren kurulumlarda kullanılmaya çok uygundur ve mükemmel

Detaylı

ENERJİ YÖNETİMİ Dersİ 9

ENERJİ YÖNETİMİ Dersİ 9 ENERJİ YÖNETİMİ Dersİ 9 ELEKTRİK ENERJİSİNDE VERİMLİLİK, AYDINLATMADA ENERJİ TASARRUFU Prof. Dr. Ayten ONURBAŞ AVCIOĞLU E-mail: onurbas@agri.ankara.edu.tr Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları

Detaylı

Ampul: MASTER SON-T PIA Plus. Faydaları. Özellikler. Uygulama. Yüksek verimli ve emniyetli uzun ampul ömürlü şeffaf tüplü yüksek basınçlı sodyum ampul

Ampul: MASTER SON-T PIA Plus. Faydaları. Özellikler. Uygulama. Yüksek verimli ve emniyetli uzun ampul ömürlü şeffaf tüplü yüksek basınçlı sodyum ampul Lighting Ampul: Yüksek verimli ve emniyetli uzun ampul ömürlü şeffaf tüplü yüksek basınçlı sodyum ampul Faydaları Yüksek teknoloji, yüksek lümen ve ampul ömrü boyunca emniyetli yanma ğlar Yüksek enerji

Detaylı

REVO-LB. REVO LB (Düşük Tavan Endüstriyel Armatürleri)

REVO-LB. REVO LB (Düşük Tavan Endüstriyel Armatürleri) REVO-LB REVO LB (Düşük Tavan Endüstriyel Armatürleri) DÜŞÜK TAVAN ENDÜSTRİYEL ARMATÜRLERİ Yüksek tavan armatürleri olarak büyük ilgi toplayan enerji tasarruflu REVO armatür grubuna şimdi yeni seri olarak

Detaylı

Kompakt şekilli, yüksek Enerji Tasarruflu lamba

Kompakt şekilli, yüksek Enerji Tasarruflu lamba Lighting Kompakt şekilli, yüksek Enerji Tasarruflu lamba Economy Twister Economy Twister, giriş düzeyinde bir sarmal şekilli floresan lamba serisidir ve ihtiyacınız olan ışığı sağlar. Enkandesan ampullere

Detaylı

Halojen Ampuller. Düşük Gerilim Reflektörsüz Halojen MASTER Line TC Ampul : Çift uçlu, infrared filtre kaplamalı halojen ampul.

Halojen Ampuller. Düşük Gerilim Reflektörsüz Halojen MASTER Line TC Ampul : Çift uçlu, infrared filtre kaplamalı halojen ampul. MASTER Line TC : Çift uçlu, infrared filtre kaplamalı halojen ampul Özellikleri: Yüksek performanslı halojen ampuller Uzun ömür İnfrared filtre kaplı halojen TC şekilli: aynı uzunluk, duy ve ışık merkezi

Detaylı

Asansör - İZMİR. Türk Philips Aydınlatma. 2012 Ocak Fiyat Listesi

Asansör - İZMİR. Türk Philips Aydınlatma. 2012 Ocak Fiyat Listesi Asansör - İZMİR Türk Philips Aydınlatma 2012 Ocak Fiyat Listesi İÇİNDEKİLER LAMBALAR Soket lu Enerji Tasarruflu Lambalar Normal lu Enerji Tasarruflu Lambalar Alçak li Halojen Lambalar Şebeke li Halojen

Detaylı

Kompakt Floresanlar CFL I

Kompakt Floresanlar CFL I MASTER PL Elektronik B C D E F G H I J K L M N A Ampul: Profesyonel kullanımlar için enerji tasarruflu MASTER ampuller Özellikleri: Enkandesan ampullere göre daha uzun ömürlü alternatif, farklı watt değerleri

Detaylı

En güvenilir! MASTER PL-L 4 Pinli. Faydaları. Özellikler. Uygulama

En güvenilir! MASTER PL-L 4 Pinli. Faydaları. Özellikler. Uygulama Lighting En güvenilir! MASTER PL-L 4 Pinli MASTER PL-L genellikle, yüksek düzeyde aydınlatma gerektiren mağaza, hastane ve ofis uygulamalarında bulunan genel amaçlı aydınlatma sağlayan tavan armatürleri

Detaylı

Akaryakıt İstasyonları LED Aydınlatma Çözümleri

Akaryakıt İstasyonları LED Aydınlatma Çözümleri Akaryakıt İstasyonları LED Aydınlatma Çözümleri Maksimum enerji tasarrufu ve satışta pozitif etki Doğru Aydınlatma Doğru aydınlatma tekniği uygulanan satış alanlarında, ışık konforu, güvenlik hissi ve

Detaylı

Ampul: MASTER MHN-SA. Faydaları. Özellikler. Uygulama. Çift boğumlu kompakt kuvars metal halide ampuller

Ampul: MASTER MHN-SA. Faydaları. Özellikler. Uygulama. Çift boğumlu kompakt kuvars metal halide ampuller Lighting Ampul: MASTER MHN-SA Çift boğumlu kompakt kuvars metal halide ampuller Faydaları Dış kavanozu olmayan bu ampul, çok daha küçük boyutlu armatür tasarımına olanak tanır ve çok daha hassas hüzme

Detaylı

Kompakt Floresan CFL NI

Kompakt Floresan CFL NI PL-Q Pro 2 Pinli : Enerji tasarruflu kompakt floresan ampuller Özellikleri: Mevcut 2D armatürlere uyumlu Diğer tüm Philips CFL-NI ampulleriyle aynı yüksek kaliteli komponentlerle monte edilir Faydaları:

Detaylı

MASTER LEDcandles - Avizeler ve diğer dekoratif armatürler için göz alıcı tasarım

MASTER LEDcandles - Avizeler ve diğer dekoratif armatürler için göz alıcı tasarım Lighting MASTER LEDcandles - Avizeler ve diğer dekoratif armatürler için göz alıcı tasarım MASTER LEDcandle Enkandesan lambalar gibi parlak ışık efektleri sağlayan MASTER LEDcandle, konaklama sektörünün

Detaylı

ÜRÜN KATALOĞU ÜRÜN KATALOĞU 2016/2. klaren.com.tr KLÄREN CHIPSET

ÜRÜN KATALOĞU ÜRÜN KATALOĞU 2016/2. klaren.com.tr KLÄREN CHIPSET ÜRÜN KATALOĞU ÜRÜN KATALOĞU 2016/2 3 KLÄREN CHIPSET klaren.com.tr BİR ALMAN MARKASI Geleceğin aydınlatma teknolojisi LED in doğru ve en verimli şekilde kullanılması için müşteri odaklı çözümler sunan

Detaylı

MASTER LEDcandles - Avizeler ve diğer dekoratif armatürler için göz alıcı tasarım

MASTER LEDcandles - Avizeler ve diğer dekoratif armatürler için göz alıcı tasarım Lighting MASTER LEDcandles - Avizeler ve diğer dekoratif armatürler için göz alıcı tasarım MASTER LEDcandle Enkandesan lambalar gibi parlak ışık efektleri sağlayan MASTER LEDcandle, konaklama sektörünün

Detaylı

Renksel geriverimi geliştirilmiş verimli floresanlı aydınlatma

Renksel geriverimi geliştirilmiş verimli floresanlı aydınlatma Lighting sel geriverimi geliştirilmiş verimli floresanlı aydınlatma lambası watt başına daha çok lümen ve TL-D standart renklerinden daha iyi renksel geriverim sağlar. Buna ek olarak, cıva düzeyi de daha

Detaylı

LED, ışığın icadından bu yana aydınlatmada yaşanan en köklü dönüşüm olarak kabul edilmektedir.

LED, ışığın icadından bu yana aydınlatmada yaşanan en köklü dönüşüm olarak kabul edilmektedir. 2017 FİYAT LİSTESİ Fluminens in temelleri 1986 yılında Mega Radar ın kurulmasıyla atıldı. Türkiye nin tek baskılı devre klemens üreticisi Mega Radar, LED aydınlatma sektöründe uzmanlaşmaya yönelerek Fluminens

Detaylı

ELEKTRONİK EŞY A ÜRETİCİLERİ VE SORUMLULUKLARI (AEEE Yönetmeliği) NİSAN-2017

ELEKTRONİK EŞY A ÜRETİCİLERİ VE SORUMLULUKLARI (AEEE Yönetmeliği) NİSAN-2017 ELEKTRONİK EŞY A ÜRETİCİLERİ VE SORUMLULUKLARI (AEEE Yönetmeliği) NİSAN-2017 Elektrikli ve Elektronik Atıklar 22.05.2012 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan Atık Elektrikli ve Elektronik Atıkların Kontrolü

Detaylı

Gerilim Işık huzmesi açısı. Paketleme türü

Gerilim Işık huzmesi açısı. Paketleme türü ES : Dichroic reflektör ve kızılötesi kaplamalı çift soketli yanıcılı, enerji tasarrufu sağlayan, koleksiyonunun düşük gerilimli halojen reflektörlü ampulü Piyasadaki yüksek enerji verimi sağlayan dichroic

Detaylı

BİZ KİMİZ. Genç ve dinamik yapımız ile yerli üretim yapıyor, ürünlerimizi orta-doğu, Kuzey afrika ve Avrupa ya ihrac etmenin gururunu yaşıyoruz

BİZ KİMİZ. Genç ve dinamik yapımız ile yerli üretim yapıyor, ürünlerimizi orta-doğu, Kuzey afrika ve Avrupa ya ihrac etmenin gururunu yaşıyoruz www.biogreenled.com BİZ KİMİZ 30 yıllık AR-GE tecrübesini vizyonuyla birleştirerek LED teknolojisinin ülkemizde geliştirilmesini ve yaygınlaştırılmasını hedefleyen yenilikçiliğin adıyız.. Enerji kaynaklarının

Detaylı

Ampul: MASTER PL Elektronik. Profesyonel kullanımlar için enerji tasarruflu MASTER ampuller

Ampul: MASTER PL Elektronik. Profesyonel kullanımlar için enerji tasarruflu MASTER ampuller : MASTER PL Elektronik Profesyonel kullanımlar için enerji tasarruflu MASTER ampuller aydaları Aynı ışık çıkışına sahip bir enkandesan ampulün tükettiği enerjinin 1/5'ini tüketmesini sağlayan yüksek enerji

Detaylı

Enerji tasarrufu sağlayan yeni nesil LED PLC aydınlatması

Enerji tasarrufu sağlayan yeni nesil LED PLC aydınlatması Lighting Enerji tasarrufu sağlayan yeni nesil LED PLC aydınlatması CorePro LED PLC Philips CorePro LED PLC, bir LED ışık kaynağını geleneksel floresan form faktörüne entegre eder. Bu ürün, genel aydınlatma

Detaylı

Aydınlatmada Enerji Verimliliği 2008. Gökhan Gökçay Enerji Tasarrufu Projeler Müdürü Türk Philips

Aydınlatmada Enerji Verimliliği 2008. Gökhan Gökçay Enerji Tasarrufu Projeler Müdürü Türk Philips Aydınlatmada Enerji Verimliliği 2008 Gökhan Gökçay Enerji Tasarrufu Projeler Müdürü Türk Philips 29 Nisan 2008 2 x 3 Yeryüzü sıcaklık değişimleri geçmiş 140 sene SPM 1a 4 Buzulların durumu 1900 2000 5

Detaylı

Ampul: MASTERColour CDM-T. Faydaları. Özellikler. Uygulama. Versions

Ampul: MASTERColour CDM-T. Faydaları. Özellikler. Uygulama. Versions Lighting Ampul: Ampul ömrü boyunca sabit renk ve parlak ışıklı kompakt deşarj, yüksek verimli, tek soketli ampuller Faydaları Ömür süresince renk kararlılığı Yüksek ampul verimi sayesinde düşük çalışma

Detaylı

Aydınlatmada Enerji Verimliliği 2008

Aydınlatmada Enerji Verimliliği 2008 Aydınlatmada Enerji Verimliliği 2008 Gökhan Gökçay Enerji Tasarrufu Projeler Müdürü Türk Philips 29 Nisan 2008 2 x 3 Yeryüzü sıcaklık değişimleri geçmiş 140 sene SPM 1a 4 Buzulların durumu 1900 2000 5

Detaylı

Renksel geriverimi geliştirilmiş verimli floresanlı aydınlatma

Renksel geriverimi geliştirilmiş verimli floresanlı aydınlatma Lighting sel geriverimi geliştirilmiş verimli floresanlı aydınlatma lambası watt başına daha çok lümen ve TL-D standart renklerinden daha iyi renksel geriverim sağlar. Buna ek olarak, cıva düzeyi de daha

Detaylı

İÇİNDEKİLER LED LAMBALAR LED ARMATÜRLER LED ŞERİTLER GÜÇ KAYNAKLARI VE KONTROL ÜRÜNLERİ ENERJİ TASARRUFLU LAMBALAR GAZ DEŞARJLI LAMBALAR

İÇİNDEKİLER LED LAMBALAR LED ARMATÜRLER LED ŞERİTLER GÜÇ KAYNAKLARI VE KONTROL ÜRÜNLERİ ENERJİ TASARRUFLU LAMBALAR GAZ DEŞARJLI LAMBALAR SEMBOLLER Güç Gerilim Akım Duy Ömür Açma/Kapama Sayısı Lümen Değeri lşık Akısı Wat Başına Lümen Değeri Renk Sıcaklığı Renk Geriverim İndeksi İzolasyon Sınıfı IP Koruma Sınıfı % 0 lşıma İçin Geçen Süre

Detaylı

EV TİPİ FIRINLARIN VE ASPİRATÖRLERİN ENERJİ ETİKETLEMESİNE DAİR TEBLİĞ

EV TİPİ FIRINLARIN VE ASPİRATÖRLERİN ENERJİ ETİKETLEMESİNE DAİR TEBLİĞ 14 Ocak 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29236 TEBLİĞ Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: EV TİPİ FIRINLARIN VE ASPİRATÖRLERİN ENERJİ ETİKETLEMESİNE DAİR TEBLİĞ (SGM-2015/8) Amaç MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

Daha Yeşil ve Daha Akıllı: Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Çevre ve İklim Değişimi

Daha Yeşil ve Daha Akıllı: Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Çevre ve İklim Değişimi Daha Yeşil ve Daha Akıllı: Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Çevre ve İklim Değişimi Bu sunum Greener and Smarter, ICTs, the Environment and Climate Change başlıklı Eylül 2010 tarihli OECD raporundan uyarlanmıştır.

Detaylı

TownGuide Yeni nesil dekoratif aydınlatma armatürü

TownGuide Yeni nesil dekoratif aydınlatma armatürü Lighting TownGuide Yeni nesil dekoratif aydınlatma armatürü TownGuide Core TownGuide ailesi, iki modern tasarımdan oluşur: Düz Koni tip (BDP001) ve eğimli çanak tip(bdp002). Kapsamlı bir lümen paketi çeşitleri

Detaylı

Artan Küresel ısınma bilinci..

Artan Küresel ısınma bilinci.. ENVER Artan Küresel ısınma bilinci.. Enerji ve yiyecek krizinin Türkiye yansımaları.. Hangisi Enerji Tasarruflu ampul? Evinizde 10 adet Ampulünüzü enerji tasarruflu ampul ile değiştirseniz? Yılda 200 YTL

Detaylı

Maxos LED panel şık, yeşil ve doğrudan LED aydınlatma

Maxos LED panel şık, yeşil ve doğrudan LED aydınlatma Maxos LED panel şık, yeşil ve doğrudan LED aydınlatma Maxos LED panel Maxos LED panel, süpermarketlerin zorlu gereksinimlerini karşılayabilen pazardaki ilk LED ana devre sistemidir. Taşınabilir panel,

Detaylı

%10-15 daha verimli! MASTER PL-C 2 Pinli. Faydaları. Özellikler. Uygulama

%10-15 daha verimli! MASTER PL-C 2 Pinli. Faydaları. Özellikler. Uygulama Lighting %10-15 daha verimli! MASTER PL-C 2 Pinli MASTER PL-C, genellikle mağaza, konaklama tesisi ve ofis uygulamalarındaki yukarıdan aydınlatmalar için kullanılan, düşük güçle çalışan, verimli ve kompakt

Detaylı

POP-UP LUPE POP-UP BÜYÜTEÇ 3X. Açma Kapama. 2x CR V LED. Ürn.No

POP-UP LUPE POP-UP BÜYÜTEÇ 3X. Açma Kapama. 2x CR V LED. Ürn.No POP-UP LUPE POP-UP BÜYÜTEÇ 3X Açma Kapama 2x CR-1130 3V LED Ürn.No. 90-58000 Genel Uyarı Bu aygıt bir güç kaynağı yardımıyla çalışan elektronik bileşenleri içerir (güç kaynağı ve/veya piller). Çocukların

Detaylı

Mükemmel ışıltı, son moda tasarım

Mükemmel ışıltı, son moda tasarım Lighting Mükemmel ışıltı, son moda tasarım MASTERColour CDM-R Elite MASTERColour CDM-R Elite mm'lik alüminyum reflektör halojen lambalarının son moda görünümünü, MASTERColour CDM'nin uzun ömürlü, yüksek

Detaylı

KONUT AYDINLATMASINDA ELEKTRİK TASARRUFU VE TOPLAM TÜRKİYE TÜKETİMİNE ETKİSİ

KONUT AYDINLATMASINDA ELEKTRİK TASARRUFU VE TOPLAM TÜRKİYE TÜKETİMİNE ETKİSİ KONUT AYDINLATMASINDA ELEKTRİK TASARRUFU VE TOPLAM TÜRKİYE TÜKETİMİNE ETKİSİ Yusuf BAYRAK H. Ruhan AKTÜRK SEZER Türkiye Elektrik İletim A.Ş. APK Dairesi Başkanlığı TÜRKİYE 11. ENERJİ KONGRESİ 21-23 EKİM

Detaylı

Mükemmel ışıltı, son moda tasarım

Mükemmel ışıltı, son moda tasarım Lighting Mükemmel ışıltı, son moda tasarım MASTERColour CDM-R Elite MASTERColour CDM-R Elite mm'lik alüminyum reflektör halojen lambalarının son moda görünümünü, MASTERColour CDM'nin uzun ömürlü, yüksek

Detaylı

Mükemmel ışıltı, son moda tasarım

Mükemmel ışıltı, son moda tasarım Lighting Mükemmel ışıltı, son moda tasarım mm'lik alüminyum reflektör halojen lambalarının son moda görünümünü, MASTERColour CDM'nin uzun ömürlü, yüksek enerji verimliliğine sahip ve keskin beyaz ışığı

Detaylı

YÜKSEK TAVAN ARMATÜRLERİ GALAKSI ALÜMİNYUM GÖVDE ARMATÜR. 60x60 SIVA ÜSTÜ VE SIVA ALTI ARMATÜRLER DEKO DEKORATİF ARMATÜRLER BELGELERİMİZ

YÜKSEK TAVAN ARMATÜRLERİ GALAKSI ALÜMİNYUM GÖVDE ARMATÜR. 60x60 SIVA ÜSTÜ VE SIVA ALTI ARMATÜRLER DEKO DEKORATİF ARMATÜRLER BELGELERİMİZ AydınlatmaSistemleri LightingSystems ISO 9001-2008 YÜKSEK TAVAN ARMATÜRLERİ GALAKSI ALÜMİNYUM GÖVDE ARMATÜR 60x60 SIVA ÜSTÜ VE SIVA ALTI ARMATÜRLER DEKO DEKORATİF ARMATÜRLER BELGELERİMİZ İÇİNDEKİLER ALÜMİNYUM

Detaylı

2014 Entek LED İç Aydınlatma Kataloğu

2014 Entek LED İç Aydınlatma Kataloğu 2014 Entek LED İç Aydınlatma Kataloğu INDEXINDEX Hakkımızda Sertifikalarımız 04 05 Led Ampuller Asil Serisi Zarif Serisi Kararlı Serisi 06 07 08 Downlight Görkemli Serisi Alımlı Serisi Sade Serisi Papatya

Detaylı

HID Ampuller. ML Mixed Light ML-R Ampul: İç reflektörlü karma ışıklı ampuller. 9 Ağustos

HID Ampuller. ML Mixed Light ML-R Ampul: İç reflektörlü karma ışıklı ampuller. 9 Ağustos -R Ampul: İç reflektörlü karma ışıklı ampuller Özellikleri: Tungsten filamanlı ve içinde kuvars yüksek basınç cıva deşarj tüplü ampul Tungsten filaman hem enkandesan ışık kaynağı hem de akım sınırlayıcı

Detaylı

2014/1 FİYAT LİSTESİ

2014/1 FİYAT LİSTESİ 2014/1 FİYAT LİSTESİ SERTİFİKALARIMIZDAN BAZILARI İÇİNDEKİLER LED LAMBALAR LED ARMATÜRLER LED ŞERİTLER LED KONTROL ÜRÜNLERİ SABİT GERİLİM GÜÇ KAYNAKLARI NOKTA LEDLER ENERJİ TASARUFLU LAMBALAR SİMİT FLORESANLAR

Detaylı

Yükseltilebilir MR16 halojen spotlar için güçlü performanslı spot lamba

Yükseltilebilir MR16 halojen spotlar için güçlü performanslı spot lamba Lighting Yükseltilebilir MR6 halojen spotlar için güçlü performanslı spot lamba MASTER LEDspot LV Yoğun vurgulu ışın sağlayan MASTER LEDspot LV spot aydınlatma için ideal yükseltilebilir bir çözümdür.

Detaylı

Floresan Ampuller. MASTER TL5 HE Super 80 Ampul: Borusal 16 mm kılıflı, düşük basınç cıva deşarjlı ampuller TL5. 9 Ağustos

Floresan Ampuller. MASTER TL5 HE Super 80 Ampul: Borusal 16 mm kılıflı, düşük basınç cıva deşarjlı ampuller TL5. 9 Ağustos MASTER TL5 HE Super 80 : Borusal 16 mm kılıflı, düşük basınç cıva deşarjlı ampuller Özellikleri: Mevcut TL-D ampullerden %40 daha ince 104 lm/w a kadar yüksek ampul verimi Yüksek verimli 3-band floresan

Detaylı

Kompakt şekilli, yüksek Enerji Tasarruflu lamba

Kompakt şekilli, yüksek Enerji Tasarruflu lamba Lighting Kompakt şekilli, yüksek Enerji Tasarruflu lamba, giriş düzeyinde bir sarmal şekilli floresan lamba serisidir ve ihtiyacınız olan ışığı sağlar. Enkandesan ampullere göre %80'e kadar enerji tasarrufu

Detaylı

Kompakt Gaz Deşarj Ampuller

Kompakt Gaz Deşarj Ampuller MASTER SDW-TG Mini White SON Kompakt Gaz Deşarj ler B A : Küçük, açık armatürlerde kullanılmak üzere MASTER Colour CDM-T ampullerin etrafında tasarlanmış yüksek verimli sıcak renkli deşarj ampuller Özellikleri:

Detaylı

Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar Yönetmeliği (AEEE) ile ilgili. hakkında TÜBİSAD üyelerine yönelik Bilgi Notu

Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar Yönetmeliği (AEEE) ile ilgili. hakkında TÜBİSAD üyelerine yönelik Bilgi Notu : 1/2012 Tarih: 25 Eylül 2012 BİLGİ NOTU Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar Yönetmeliği (AEEE) hakkında TÜBİSAD üyelerine yönelik Bilgi Notu KONU / SUBJECT: İLGİ / REFERENCE: KOMİSYON/ COMMISSION: ÇALIŞMA

Detaylı

%10-15 daha verimli! MASTER PL-C 2 Pinli. Faydaları. Özellikler. Uygulama

%10-15 daha verimli! MASTER PL-C 2 Pinli. Faydaları. Özellikler. Uygulama Lighting %10-15 daha verimli! MASTER PL-C, genellikle mağaza, konaklama tesisi ve ofis uygulamalarındaki yukarıdan aydınlatmalar için kullanılan, düşük güçle çalışan, verimli ve kompakt bir floresan lambadır.

Detaylı

İzmir Ekonomi Üniversitesi. Türk Philips Aydınlatma. 2013 Fiyat Listesi

İzmir Ekonomi Üniversitesi. Türk Philips Aydınlatma. 2013 Fiyat Listesi İzmir Ekonomi Üniversitesi Türk Philips Aydınlatma 2013 Fiyat Listesi İÇİNDEKİLER LAMBALAR LED Lambalar 6 Halojen Lambalar 12 Enerji Tasarruflu Lambalar 17 Floresan Lambalar 24 Gaz Deşarjlı Lambalar 30

Detaylı

Yüksek verimli floresanlı aydınlatma

Yüksek verimli floresanlı aydınlatma Lighting Yüksek verimli floresanlı aydınlatma Bu TL5 lamba (tüp çapı 16 mm) yüksek bir aydınlatma verimine sahip olduğundan daha düşük enerji tüketir. Yüksek Verimli TL5 lambalar mükemmel lümen sürekliliği

Detaylı

AEEE DİREKTİFİ DEA TOPLANTISI

AEEE DİREKTİFİ DEA TOPLANTISI TÜBİSAD MEVZUAT KOMİSYONU Çevre Çalışma Grubu AEEE DİREKTİFİ DEA TOPLANTISI 9 Şubat 2011 İstanbul 1 İÇERİK TÜBİSAD Hakkında AEEE Direktifi Bilişim Sektörünü Nasıl Etkiliyor? Türkiye de Durum ve Öngörüler

Detaylı

Fiyat Listesi. Ocak 2015. Türk Philips Aydınlatma

Fiyat Listesi. Ocak 2015. Türk Philips Aydınlatma Listesi Ocak 2015 Türk Philips Aydınlatma 1 Güneş kadar doğal ve ekonomik Philips LED Lambalar %90 a varan enerji tasarrufu Yüksek ışık kalitesi 25.000 saate varan uzun ömür Dim edilebilir alternatifler

Detaylı

HID Ampuller. Master City CDO/CosmoPolis CPO MASTER CosmoPolis CPO-T White. 9 Ağustos Uygulama alanları:

HID Ampuller. Master City CDO/CosmoPolis CPO MASTER CosmoPolis CPO-T White. 9 Ağustos Uygulama alanları: MASTER CosmoPolis CPO-T White HID ler B A : Şeffaf tüplü seramik deşarj tüplü, yüksek verimli ve kompakt dış aydınlatma ampulü Özellikleri: Yüksek verimlilik ve düşük kayıplar ile çevre dostu. Bu sayede

Detaylı

GreenSpace yüksek verimlilik sunan dayanıklı LED çözümü

GreenSpace yüksek verimlilik sunan dayanıklı LED çözümü Lighting GreenSpace yüksek verimlilik sunan dayanıklı LED çözümü GreenSpace Müşteriler, başlangıç yatırımları ile sistemin kullanım ömrü boyunca oluşacak maliyetler arasında ideal bir denge bulmak ister.

Detaylı

Floresan Ampuller. TL Minyatür TL Mini Super 80 Pro Ampul: Borusal 16 mm kılıflı, düşük basınç cıva deşarjlı ampuller.

Floresan Ampuller. TL Minyatür TL Mini Super 80 Pro Ampul: Borusal 16 mm kılıflı, düşük basınç cıva deşarjlı ampuller. TL Mini Super 80 Pro Ampul: Borusal 16 mm kılıflı, düşük basınç cıva deşarjlı ampuller Özellikleri: Yüksek kalite floresan kaplamalı 16 mm çaplı tüp Faydaları: Yüksek renksel geriverim Standart ampullerle

Detaylı

Of is Aydınlatma Çözümleri

Of is Aydınlatma Çözümleri Of is Aydınlatma Çözümleri Ofisinizi ışıkla yenileyin Philips ofis aydınlatma çözümleri ile sadece iyi bir aydınlatma ürünü almakla kalmayıp, aydınlatmadaki yeniliklerden faydalanarak çalışma ortamınıza

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : 29267 TEBLİĞ

Resmî Gazete Sayı : 29267 TEBLİĞ 14 Şubat 2015 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29267 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: TEBLİĞ ELEKTRİK LAMBALARI VE AYDINLATMA ARMATÜRLERİNİN ENERJİ ETİKETLEMESİNE DAİR TEBLİĞ (SGM-2015/9) Amaç MADDE

Detaylı

Eğitim LED TEKNOLOJİSİNİN IŞIĞINDA AYDINLATMA DEVRİMİ

Eğitim LED TEKNOLOJİSİNİN IŞIĞINDA AYDINLATMA DEVRİMİ Eğitim LED TEKNOLOJİSİNİN IŞIĞINDA AYDINLATMA DEVRİMİ DEVLET DESTEKLİ TAMAMLANAN VE DEVAM EDEN PROJELERİMİZ Tubitak destekli tamamlanan projeler Yeni nesil LED li yol aydınlatma projesi. Yeni nesil LED

Detaylı

Dekoratif aydınlatma için klasik LED ampuller

Dekoratif aydınlatma için klasik LED ampuller Lighting Dekratif aydınlatma için klasik LED ampuller Klasik filaman LED Ampulleri Geçmişten gelen klasik bir tasarıma sahip Klasik filaman LED ampuller, klasik enkandesan ampullerin bilindik şekilleriyle

Detaylı

Yol aydınlatmasında en güvenilir çözüm

Yol aydınlatmasında en güvenilir çözüm Lighting Yol aydınlatmasında en güvenilir çözüm Opalize, oval şekilli dış ampulü, yüksek ışık çıkışı ve uzun güvenilir kullanım ömrü ile Yüksek Basınçlı Sodyum lambası Faydaları Üstün teknolojinin sağladığı

Detaylı

REVO. REVO RAF (Yüksek Raf Aydınlatma Armatürleri)

REVO. REVO RAF (Yüksek Raf Aydınlatma Armatürleri) REVO 45 REVO RAF (Yüksek Raf Aydınlatma Armatürleri) YÜKSEK RAF AYDINLATMA ARMATÜRLERİ Yüksek tavan armatürleri olarak büyük ilgi toplayan enerji tasarruflu REVO armatür grubuna şimdi de depo projelerin

Detaylı

CoreLine Recessed Spot; LED için net seçenek

CoreLine Recessed Spot; LED için net seçenek Lighting CoreLine Recessed Spot; LED için net seçenek CoreLine Recessed Spot CoreLine Recessed Spot, halojen temelli aydınlatma armatürlerinin yerini almak üzere tasarlanan sıva altı spot aydınlatma ürün

Detaylı

ATIK ELEKTRİKLİ VE ELEKTRONİK EŞYALARIN (AEEE) KONTROLÜ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK TASLAĞI HAKKINDA TÜSİAD GÖRÜŞLERİ

ATIK ELEKTRİKLİ VE ELEKTRONİK EŞYALARIN (AEEE) KONTROLÜ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK TASLAĞI HAKKINDA TÜSİAD GÖRÜŞLERİ ATIK ELEKTRİKLİ VE ELEKTRONİK EŞYALARIN (AEEE) KONTROLÜ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK TASLAĞI HAKKINDA TÜSİAD GÖRÜŞLERİ 05 02.2015 Taslağın Geneli Üzerindeki Görüş ve Değerlendirme

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİ (EnVer) & KANUNU

ENERJİ VERİMLİLİĞİ (EnVer) & KANUNU ENERJİ VERİMLİLİĞİ (EnVer) & KANUNU Erdal ÇALIKOĞLU Sanayide Enerji Verimliliği Şube Müdürü V. Neden Enerji Verimliliği? Fosil kaynaklar görünür gelecekte tükenecek. Alternatif kaynaklar henüz ekonomik

Detaylı

DEKORATİF ARMATÜRLER

DEKORATİF ARMATÜRLER DEKORATİF ARMATÜRLER www.alanaydinlatma.com DEKORATİF ARMATÜRLER ALDEKO-V * Boyut (mm) :315x1050x8 * Ağırlık (kg) :4,10 * Işık Kaynağı :3528 SMD LED * Güç Tüketimi (Watt) :38 * Giriş Voltajı (V) :AC 200-240

Detaylı

Luxtra bir Asya Trafik A.Ş. markasıdır

Luxtra bir Asya Trafik A.Ş. markasıdır Luxtra bir Asya Trafik A.Ş. markasıdır. 2 2018 www.asyatrafik.com.tr ÜRÜN KATALOĞU 2018 Hakkımızda Luxtra LED li Aydınlatma Armatürleri; Türk mühendisler tarafından tasarlanıp, Türkiye de yüksek kalite

Detaylı

MASTER LEDspot PAR - Ortak kullanım alanlarının aydınlatması için enerji tasarruflu LED spot aydınlatma alternatifi

MASTER LEDspot PAR - Ortak kullanım alanlarının aydınlatması için enerji tasarruflu LED spot aydınlatma alternatifi Lighting - Ortak kullanım alanlarının aydınlatması için enerji tasarruflu LED spt aydınlatma alternatifi Sağlam tasarımı ve sıcak beyaz ışığıyla yeni nesil PAR lambaları, knaklama sektöründe genel aydınlatma

Detaylı

SlimBlend Square- Yüksek performans, gelişmiş kontrol

SlimBlend Square- Yüksek performans, gelişmiş kontrol Lighting SlimBlend Square- Yüksek performans, gelişmiş kontrol SlimBlend Kare, gömülü İyi bir ışık kalitesine sahip ofis normlarına uygun aydınlatma talep edilmektedir. Dahası, homojen aydınlatma ve tavan

Detaylı

Enkandesan Ampuller. Lustre (P-şekil) Softone Lustre T45 Ampul: T-şekilli cam ve E14-duylu normal gazlı enkandesan ampuller.

Enkandesan Ampuller. Lustre (P-şekil) Softone Lustre T45 Ampul: T-şekilli cam ve E14-duylu normal gazlı enkandesan ampuller. Softone Lustre T45 : T-şekilli cam ve E14-duylu normal gazlı enkandesan ampuller Özellikleri: İnce beyaz ya da pastel bir renkte, zarif ve parlamayan ışık verir Özellikle avize, ayaklı abajur ve süslü

Detaylı

SlimBlend Rectangular - Yüksek performans, gelişmiş kontrol

SlimBlend Rectangular - Yüksek performans, gelişmiş kontrol Lighting SlimBlend Rectangular - Yüksek performans, gelişmiş kontrol SlimBlend Dikdörtgen, gömülü İyi bir ışık kalitesine sahip ofis normlarına uygun aydınlatma talep edilmektedir. Dahası, homojen aydınlatma

Detaylı

Orta gerilim ekipmanınızı geri dönüştürmeyi düşündünüz mü?

Orta gerilim ekipmanınızı geri dönüştürmeyi düşündünüz mü? Orta gerilim ekipmanınızı geri dönüştürmeyi düşündünüz mü? Schneider Electric tam yasal ve çevresel uyumluluğu sağlamanıza yardımcı olur. Yasal bir gereksinim, çevre için bir görev > Atık ayırma ve geri

Detaylı

AB ve TURKIYE KIYASLAMASI

AB ve TURKIYE KIYASLAMASI PLASTIKLERINBILINMEYEN YAŞAMI AB ve TURKIYE KIYASLAMASI PLASTİKLER DEĞERLİDİR TÜRKİYE DE ÜRÜNLERİN %47 Sİ PLASTİK MALZEME İLE AMBALAJLANIYOR PLASTİK AMBALAJLAR GIDA İSRAFINI ÖNLÜYOR TÜM AMBALAJ ATIKLARIN

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİ İMRAN KILIÇ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ FİZİK BÖLÜMÜ

ENERJİ VERİMLİLİĞİ İMRAN KILIÇ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ FİZİK BÖLÜMÜ ENERJİ VERİMLİLİĞİ İMRAN KILIÇ 2010282061 DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ FİZİK BÖLÜMÜ Enerjiyi verimli kullanmak demek; ENERJİ İHTİYACINI AZALTMAK ya da KULLANIMI KISITLAMAK demek değildir! 2 Enerjiyi

Detaylı

SEMBOLLER. Güç. Gerilim. Akım. Duy. Ömür. Açma/Kapama Sayısı. Wat Başına Lümen Değeri. Renk Sıcaklığı. İzolasyon Sınıfı.

SEMBOLLER. Güç. Gerilim. Akım. Duy. Ömür. Açma/Kapama Sayısı. Wat Başına Lümen Değeri. Renk Sıcaklığı. İzolasyon Sınıfı. SEMBOLLER Güç A Gerilim Akım Duy Ömür Açma/Kapama Sayısı Lümen Değeri CANDELA Işık Akısı 000 Lumen/at at Başına Lümen Değeri Renk Sıcaklığı Ra Renk Geriverim İneksi Class I İzolasyon Sınıfı IP Koruma Sınıfı

Detaylı

İyi bir Aydınlatma sistemi nasıl

İyi bir Aydınlatma sistemi nasıl Üniversite LED Aydınlatma fizibilite (uygulanabilirlilik) çalışması El-Elektronik Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Mehmed ÇELEBİ 2010 İyi bir Aydınlatma sistemi nasıl olmalıdır Lambert

Detaylı

>> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >>

>> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> LED'ler (Light Emitting Diode), adından da anlaşılabileceği gibi elektriksel enerjiyi ışık enerjisine dönüştüren yarı iletken diyotlardır. LED lere gelen elektrik akımı bildiğimiz ampuller gibi akkor hale

Detaylı

Her ihtiyaca uygun lamba

Her ihtiyaca uygun lamba YÜKSEK IŞIK ÇIKIŞI YÜKSEK VERİMLİLİK MASTER TL5 HO Ailesi S. 6 YUVARLAK HATLAR MASTER TL5 HE Ailesi S. 4 Her ihtiyaca uygun lamba MASTER TL5 Circular S. 10 DOĞAL RENKLER MASTER TL5 serisi, müşterilerinize

Detaylı

ENERJİ KANUNU. İ.Yenal CEYLAN Makina Mühendisi. Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü

ENERJİ KANUNU. İ.Yenal CEYLAN Makina Mühendisi. Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü ENERJİ VERİML MLİLİĞİİĞİ KANUNU ve MALİ DESTEK İMKANLARI İ.Yenal CEYLAN Makina Mühendisi ENERJİ VERİML MLİLİĞİİĞİ KANUNU ve MALİ DESTEK İMKANLARI A. Verimlilik Artırıcı Projelerin (VAP) Desteklenmesi B.

Detaylı

Enerji verimli park, bahçe, yol ve sokak çözümleri için DİM KONTROL ÇÖZÜMLERİ DİMKO

Enerji verimli park, bahçe, yol ve sokak çözümleri için DİM KONTROL ÇÖZÜMLERİ DİMKO Enerji verimli park, bahçe, yol ve sokak çözümleri için DİM KONTROL ÇÖZÜMLERİ DİMKO Işığın ve ışık mühendisliğinin heyecan verici ortamında çevre, sokak, site, üretim tesisleri, park ve bahçeler için LED

Detaylı

BEP-TR YAZILIMI İLE KONUTLARDA ENERJİ KİMLİK BELGESİ UYGULAMASI VE AYDINLATMAYA YÖNELİK TÜKETİLEN ENERJİNİN TASARRUF POTANSİYELİNİN BELİRLENMESİ

BEP-TR YAZILIMI İLE KONUTLARDA ENERJİ KİMLİK BELGESİ UYGULAMASI VE AYDINLATMAYA YÖNELİK TÜKETİLEN ENERJİNİN TASARRUF POTANSİYELİNİN BELİRLENMESİ BEP-TR YAZILIMI İLE KONUTLARDA ENERJİ KİMLİK BELGESİ UYGULAMASI VE AYDINLATMAYA YÖNELİK TÜKETİLEN ENERJİNİN TASARRUF POTANSİYELİNİN BELİRLENMESİ Bora ACARKAN, Kenan YİĞİT Y.T.Ü. Elektrik-Elektronik Fakültesi

Detaylı

2liner Lineer Armatür Floresan

2liner Lineer Armatür Floresan 2liner Lineer Armatür Floresan 2liner Genel Özellikler Gövde Reflektör Aydınlatma Açısı Renklendirme Işık Kaynağı Sürücü İki parçadan oluşan alüminyum ekstrüzyon Parabolik biçimlendirilmiş, alüminyum anodize

Detaylı

Okullardaki Elektrik Sistemlerinde Enerji Verimliliği Sağlamanın Yolları

Okullardaki Elektrik Sistemlerinde Enerji Verimliliği Sağlamanın Yolları Okullardaki Elektrik Sistemlerinde Enerji Verimliliği Sağlamanın Yolları Yrd. Doç. Dr. Hacer Şekerci Yaşar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü (Bina Enerji Yöneticisi)

Detaylı

Genel Aydınlatmada LED Teknolojileri

Genel Aydınlatmada LED Teknolojileri Genel Aydınlatmada LED Teknolojileri Prof. Dr. Aydınlatma Türk Milli Komitesi Başkanı İTÜ Enerji Enstitüsü, Enerji Planlaması ve Yönetimi A.B.D. Başkanı ISO AGİD Genişletilmiş Sektör Toplantısı LED Aydınlatmada

Detaylı

Park, Bahçe ve Çevre Aydınlatmada Yönetmeliğe Uygun IŞIK KONTROL (DIM) SİSTEMİ

Park, Bahçe ve Çevre Aydınlatmada Yönetmeliğe Uygun IŞIK KONTROL (DIM) SİSTEMİ Park, Bahçe ve Çevre Aydınlatmada Yönetmeliğe Uygun IŞIK KONTROL (DIM) SİSTEMİ ile Genel Aydınlatma Yönetmeliğinin Gereksinimlerine Uygun %81 e varan ENERJİ TASARRUFU DİMKO; park ve bahçelerinizin aydınlatmalarında,

Detaylı

GENEL TANITIM. Mustafa GEDİK. Ar-Ge ve Kalite Kontrol Yöneticisi. www.bes-a.com

GENEL TANITIM. Mustafa GEDİK. Ar-Ge ve Kalite Kontrol Yöneticisi. www.bes-a.com GENEL TANITIM Mustafa GEDİK Ar-Ge ve Kalite Kontrol Yöneticisi FİRMA TARİHÇE Aydınlatma sektörüne 1995 yılında Elektronik Balast üretimi ile giren firmamız, sektörün ve ihtiyaçların gelişmesiyle birlikte

Detaylı