Almanya Saatine göre 18:50 de Dusseldorf Havaalanına vardı. Uçuşumuz 2 saat 50 dakika sürdü.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Almanya Saatine göre 18:50 de Dusseldorf Havaalanına vardı. Uçuşumuz 2 saat 50 dakika sürdü."

Transkript

1 1. HAFTA : ( ) Projede yer alan ekip Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi binasının önünden saat: 11:00 da Atatürk Havaalanına doğru yola çıktı. Saat : 16:30 da İstanbul Düsseldorf seferini yapan KK 107 nolu uçak havalananından hareket etti. Almanya Saatine göre 18:50 de Dusseldorf Havaalanına vardı. Uçuşumuz 2 saat 50 dakika sürdü. Kafileyi havaalanında İlhan Bey karşıladı ve Almanya hakkında genel bilgiler sundu. Daha sonra bizi evimize götürecek olan araca bindik ve eve doğru yola çıktık. Saat : 20:30 da evimizin bulunduğu yer olan Herne ye geldik ve eve yerleştik.

2 İlhan Bey le birlikte M.Göksel Bilican ın bürosuna giderek çalışma saatleri, çalışma koşulları ve diğer detayları konuştuk. Çalışma saatleri arasında olduğunu ve hafta sonu çalışılmadığını yapımı devam eden inşaatlara gidilerek kontrol yapılacağını diğer zamanlarda çizim yapacağımı belirtti.firmanın bulunduğu Herne Wanne-Eickel ı gezerek çevre ve ulaşım hakkında bilgiler edindim

3 İlk iş günümde buradaki inşaatların özelliklerini, Almanya nın teknik şartnamesi, inşaat koşullarını konuşarak Türkiye ile kıyaslamalarını yaptık. Almanya da genellikle yeni inşaat yapılmadığını eski binalara tadilat yapılarak kullanıldığını bana iletti ve buradaki yapıların genellikle yığma binalar olduğunu belirtti 1. HAFTA SONU : ( ) Bir gün önceden gerekli görüşmeler yapılarak planlanan Bochum Üniversitesi gezisi gerçekleştirildi. Üniversitenin kütüphanesini, yemekhanesini, fakültelerini, mescidini ve sosyal tesislerini gezerek, burada doktorasını yapan Şafak Bey den üniversite hakkında detaylı bilgiler aldık..

4 Bu üniversiteye master yapmak için gereken koşulları, üniversitenin idari yapısı, öğrenim olanakları, burs imkanları ve karşılaşılabilecek sorunlar hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Burada master yapan Sakarya Üniversitesi 2003 yılı mezunlarından bir arkadaşla karşılaştık ve onunla Sakarya ve Bochum Üniversiteleri arasındaki farklar, ders içeriklerindeki değişiklikler ve sosyal imkanların çeşitliliği hakkında bilgi aldık.

5 Herne de bulunan eğlence ve piknik alanlarını gezerek Türkiye ile karşılaştırmalarını yaparak buradaki sosyal imkanların daha fazla olduğunu gördük. Buraya yakın olan yerleşim bölgesinde bulunan değişik mimari özelliklerine sahip binaları gözlemledik.

6 2. HAFTA : ( ). Almanya daki bürolarda kullanılan ve daha önceden kullanmadığım Allplan çizim programına alışabilmem için daha önce çizilmiş bir projeye ait kat planını yeniden çizdim. Essen şehrinde tadilat yapılacak olan bir binanın yerinde alınan ölçüler ve çekilen fotoğraflar yardımıyla tadilat projesini çizmeye başladım. Recklinghausen şehrinde yapılmakta olan camii inşaatını, yapılanları projesi ile karşılaştırmak hem de inşaatının son halini görmek amacıyla bu şehre gittik.

7 2. HAFTA SONU : ( ) Tatil günü olduğu için hafta içi planladığımız şekilde günümüzü Lago eğlence merkezinde geçirmek amacıyla yola çıktık. Havuz için şehrimizde bulunan ve spor malzemelerin satıldığı Decatlon Alışveriş Merkezi ne uğrayarak alışveriş yaptık. Daha sonra Lago nun yüzme havuzuna gittik ve arkadaşlarla birlikte güneşin tadını çıkarttık.

8 3. HAFTA : ( ) Kamen şehrinde yapılacak olan yeni bir müstakil binanın etütlerini yaparak projesini çizmeye başladım.müşterimizle karşılıklı görüşmeler sonunda projeyi on haliyle bitirdim. Şehrimiz merkezinde bulunan bir mevcut yapı üzerinde yapılacak tadilat için binanın olduğu yere gidilerek kapatılacak olan balkonun ölçüsü alınarak, fotoğrafları çekildi.

9 3. HAFTA SONU : ( ) Lago Eğlence Merkezi ne giderek biraz spor yaptıktan sonra yüzme havuzuna gittik. Daha sonra Herne çarşısında bulunan alışveriş merkezlerini dolaştık.. Toplu olarak Dortmund şehrinde bir göl kıyısında piknik yaparak güzel bir gün geçirdik.

10 4. HAFTA : ( ) Hagen ve Dortmund şehirlerinde mevcut olan binalara tadilat yapılacağından binaların yerinde alınan ölçüler ve çekilen fotoğraflar yardımıyla tadilat projelerini çizmeye başladım. Hagen şehrinde bulunan binanın mevcut balkonun büyütülmesi ve taşıyıcı olmayan birkaç duvarın kaldırılması için tadilat projesi hazırladım.

11 4. HAFTA SONU : ( ) Recklınghausen da bir piknik düzenlendi. Gelsenkırchen şehrinde bulunan alışveriş merkezlerini dolaştım.

12 5. HAFTA : ( ) Recklinghausen şehrinde yapılmakta olan camii inşaatının yapılan yalıtım işlerinin kontrolü amacıyla inşaata gittim. Witten şehrinde bulunan mevcut binaya ek olarak garaj yapılması ve mevcut olan balkonun genişletilmesi için gerekli olan ölçülerin alınması ve fotoğraf çekimi için binanın bulunduğu şehire gittik.

13 Dortmund şehrinde bitişik nizamda yeni yapılacak olan binanın etütlerini yaparak projesini çizmeye başladım. 5. HAFTA SONU : ( ) Köln şehrini gezerek çevre yapılarını inceledim.

14 6. HAFTA : ( ) Şehrimizde daha önceden yapılmış olan bir binaya ek olarak teras ve garaj yapılması amacıyla gerekli olan ölçüleri alıp yapının fotoğraflarını çekerek projesine başladım. Statik hesapları yapılacak olan yeni bir binanın kat planlarını çizdim. Gelsenkirchen yapılmakta olan binanın temel donatılarını kontrol etmek amacıyla inşaata gittik. Gerekli kontroller sonrasında temel betonu döküldü.

15 Burada temelin altına, yanlarına ve perde duvar kısmına yapılan yalıtımlar ise dikkatimi çekti. Almanya da yeni yapılan binalarda kesinlikle taviz verilmediğini ısı, ses ve su için binayı her yerden dışarıyla olan ilişkisinin kesildiğini öğrendim. 6. HAFTA SONU : ( ) Bielefeld, Hamm ve Bonn şehirlerini gezdim.

16

17 7. HAFTA : ( ) Herten şehrinde mevcut olan bir binaya depo ve teras yapılması için gereken ölçülerin alınması ve fotoğraf çekmek için bu şehre gittim. Gerekli işlemlerden sonra proje çizimine başladım.

18 Gelsenkirchen şehrinde bulunan mevcut binanın alt katı dükkan olarak yeniden düzenlenip üst kata ait teras olarak kullanılması amacıyla tadilat projesi için gerekli olan ölçülerin alınması ve binanın fotoğraflarının çekilmesi amacıyla binanın bulunduğu şehire gittim.

19 7. HAFTA SONU : ( ) Dusseldorf ve Duisburg şehrini gezdim.

20 8. HAFTA : ( ) Dortmund şehrinde daha önceden izin almadan yapılan oto servis için kullanılan yapının izninin alınması için yetkili kuruma verilecek olan projeyi çizmek için gerekli ölçülerin alınması ve fotoğraflarının çekilmesi için yapının bulunduğu şehre gittim. Bottrop şehrinde mevcut olan yapının oda ve salon kısımlarının büyütülerek teras yapılması için gerekli olan projeyi çizmek için gerekli olan ölçüleri almak ve fotoğraflarını çekmek için binanın bulunduğu şehre gittim.

21 Witten şehrinde bulunan, tadilat yapılmak istenen bir binanın taşıyıcı sistemi kontrol edilerek statik hesapları yapılması için gerekli ölçüler alındı.

22 8. HAFTA SONU : ( ) Mönchengladbach Köln ve Aachen sehirlerini gezdim.

23

24 9. HAFTA : ( ) Şehrimizde bulanan mevcut bir binaya yapılacak olan çatı katı için gerekli ölçülerin alınması ve binanın fotoğraflarını çekmek için binanın bulunduğu şehre gittim.gerekli bilgilerin alınmasından sonra tadilat projesini çizmeye başladım.

25 Gelsenkirchen yapılmakta olan inşaatın zemin kat döşemesinin demir donatısının kontrolü için inşaata gittik.bu inşaatta bulunan merdivene yapılan ses yalıtımı ve balkona yapılan ses, ısı yalıtımlarını inceledim.inşaat yapılırken süreden ve işçilikten kazanmak için hazır dökülmüş beton bloklar konularak hazır bloklarda bulunan demir donatılarla yeni yapılan demir donatılar birbirine eklenerek üzerine hazır beton dökülerek döşeme elde ediliyor.

26

27 9. HAFTA SONU : ( ) Duisburg şehrinde bulunan hayvanat bahçesini dolaştım.

28 Neuss ve Hagen şehirlerini dolaştım.

29 10. HAFTA : ( ) Gelsenkirchen, Recklinghausen ve Witten şehirlerinde bulunan inşaatlarda yapılacak tadilatlar için gerekli ölçülerin alınması ve binaların fotoğraflarını çekmek için binaların bulunduğu şehirlere gittim.

30 Bu hafta staj çıkışlarından sonra Witten, Wuppertal, Remsheid, Solingen ve Oberhausen şehirlerini gezdim

31

32 10. HAFTA SONU : ( ) Lünen, Krefeld, Münster, Bottrop ve Mülheim şehirlerini gezdim.

33

34

35 Balıkesir Üniversitesi nin farklı bölümlerinden gelen öğrenci grubu ile bir piknik yaptık.bu grubun Almanya ya Web Tasarımı ve Dil Kursu için geldiğini öğrendim.

36 Akşam ise şehrimize kurulan Almanya nın en büyük kirmesine Cranger Kirmes gittik.bu 10 gün sürecek olan kirmese her yıl yaklaşık 2 milyon kişinin ziyaret ettiğini duydum.

37 11. HAFTA : ( ) Duisburg şehrinde yapılacak olan çift daireli bir konutun etütlerini yaparak projesini çizmeye başladım. Essen şehrinde yapılacak olan binanın statik projesinin yapılması için kat planını çizdim. Staj sonrası ise Dortmund şehrinde bulunan hayvanat bahçesine gittim.

38 Cranger Kirmes e gittim.

39 11. HAFTA SONU : ( ) Fransa nın başkenti Paris e bir gezi düzenlendi.

40

41 12. HAFTA : ( ) Herne şehrinde daha önceden yapılmış bir binanın genişletilmesi ve teras yapılması için gerekli ölçülerin alınması ve bina fotoğraflarını çekmek amacıyla binanın bulunduğu şehre gittim.gerekli bilgilerden sonra tadilat projesini çizmeye başladım.

42 Gelsenkirchen şehrinde mevcut bir yapıya tadilat projesi çizmek için gerekli ölçülerin alınması ve bina fotoğraflarını çekmek için binanın bulunduğu şehre gittim.

43 Gelsenkirchen de yapılmakta olan inşaatın 1.katın döşemesinin kontrolü için inşaatın bulunduğu şehre gittim. Bu inşaatta yapılan yalıtımları inceleyerek hakkında bilgi aldım.

44

45 12. HAFTA SONU : ( ) Ailem ve arkadaşlarımla telefon ve internet aracılığı ile iletişim kurdum. Arkadaşlarla birlikte şehrimizde bulunan carting yarışlarına gittik.

46 13. HAFTA : ( ) Bochum şehrinde yapılan bir fabrikanın ek binasının inşaatına giderek incelemelerde bulundum..

47 Hagen şehrinde bulunan mevcut bir binanın temel güçlendirmesi için yapılan işlemleri takip ettim.

48 Dönüş zamanına yaklaştığı için bavullarımızı hazırlayarak grubu Dusseldorf Havaalanı na götürecek otobüsü beklemeye başladık. Saat de kalkacak olan LTU şirketine ait uçağa binmek için pasaport kontrolü yaptırarak kalkış saatini beklemeye başladık.

49

Projede yer alan ekip Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi binasının önünden saat: 11:00 da Atatürk Havaalanına doğru yola çıktı.

Projede yer alan ekip Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi binasının önünden saat: 11:00 da Atatürk Havaalanına doğru yola çıktı. 1.GÜN: (30.05.2006) Projede yer alan ekip Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi binasının önünden saat: 11:00 da Atatürk Havaalanına doğru yola çıktı. Saat : 16:30 da İstanbul Duseldorf seferini

Detaylı

LEONARDO DA VİNCİ II HAREKETLİLİK PROJESİ RAPORU

LEONARDO DA VİNCİ II HAREKETLİLİK PROJESİ RAPORU LEONARDO DA VİNCİ II HAREKETLİLİK PROJESİ RAPORU Ali İhsan Değirmenci Proje Adı: Almanya da İnşaat Teknolojilerinin İncelenmesi Proje Numarası: TR/05/A/F/PL2-061 Proje Türü: Şantiye 30.05.2006-05.06.2006

Detaylı

TC SAKARYA ÜNİVERSİTESİ

TC SAKARYA ÜNİVERSİTESİ TC SAKARYA ÜNİVERSİTESİ TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ YAPI EĞİTİMİ BÖLÜMÜ LEONARDO DA VINCI PROJESİ ALMANYA DAKİ İNŞAAT TEKNOLOJİLERİNİN UYGULANMASI (APPLICATION OF CONSTRUCTION TECHNOLOGY IN GERMANY) PROJE

Detaylı

evim olsun...

evim olsun... www.eurotolia.com.tr evim olsun... evim olsun... Büyükçekmece Gölü PROJE KÜNYESİ Proje Adı : EUROTOLIA Büyükçekmece Panorama Evleri Projenin Yeri : Büyükçekmece / İSTANBUL Yüklenici : TURCO İnşaat Ltd.

Detaylı

Bizlere verilen aylık öğrenci biletleri kullanılarak, yukarıdaki bilgiler ışığında yaşadığımız çevreyi tanımak amacıyla çeşitli geziler yapıldı.

Bizlere verilen aylık öğrenci biletleri kullanılarak, yukarıdaki bilgiler ışığında yaşadığımız çevreyi tanımak amacıyla çeşitli geziler yapıldı. TEŞEKKÜR Leonardo da Vinci Projesi kapsamında, bana ve benim gibi diğer öğrenci arkadaşlarıma profesyonel ve kültürel anlamda yeni yaklaşımlar, bakış açıları ve edinimler sağlamak amacıyla böyle bir hizmeti

Detaylı

The Experience of Technical Education Faculty Students in Industry

The Experience of Technical Education Faculty Students in Industry AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ (ULUSAL AJANS) LEONARDO DA VINCI PROGRAMI YARARLANICI NİHAİ RAPORU TR/06/A/F/PL2 010 Teknik Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Endüstri Deneyimi The Experience

Detaylı

Ek Genelge ile 2006 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri açıklanmaktdır.

Ek Genelge ile 2006 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri açıklanmaktdır. 16-366 Ek Genelge ile 2006 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri açıklanmaktdır. İlgili Genelge Ekte Bilgilerinize Sunulmuştur. G E N E L G E 16-366 Ek Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca 2006 Yılı Yapı Yaklaşık

Detaylı

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ RAPORU 10080003175 SILA BAKIRCI İZMİR

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ RAPORU 10080003175 SILA BAKIRCI İZMİR T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ RAPORU 10080003175 SILA BAKIRCI İZMİR STAJ YAPAN ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI : SILA BAKIRCI NUMARASI : 10080003175 YARIYILI

Detaylı

TEKNİK RESİM 6. HAFTA

TEKNİK RESİM 6. HAFTA TEKNİK RESİM 6. HAFTA MİMARİ PROJELER Mimari Proje yapının Vaziyet (yerleşim) planını Kat planlarını En az iki düşey kesitini Her cephesinden görünüşünü Çatı planını Detayları ve sistem kesitlerini içerir.

Detaylı

STRÜKTÜR ÇÖZÜMLEME. Doç. Dr. ALİ KOÇAK

STRÜKTÜR ÇÖZÜMLEME. Doç. Dr. ALİ KOÇAK STRÜKTÜR ÇÖZÜMLEME Doç. Dr. ALİ KOÇAK YAPI Tüm canlıların beslenme barınma ve diğer doğal gereksinimlerini sağlamak için çeşitli yapı gereç ve yapım teknikleriyle oluşturulan yeryüzü yeraltı ve sualtı

Detaylı

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2002 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2002 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ Bayındırlık ve İskan Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2002 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ 16.07.1985 tarihli ve 85/9707 sayılı Bakanlar

Detaylı

The Experience of Technical Education Faculty Students in Industry

The Experience of Technical Education Faculty Students in Industry AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ (ULUSAL AJANS) LEONARDO DA VINCI PROGRAMI YARARLANICI NİHAİ RAPORU TR/06/A/F/PL2 010 Teknik Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Endüstri Deneyimi The Experience

Detaylı

Yenİlİkçİ. UZMAN. Başarılı. SAHINİnvest

Yenİlİkçİ. UZMAN. Başarılı. SAHINİnvest Yenİlİkçİ. UZMAN. Başarılı SAHINİnvest 02 03 Vaziyet Planı İstanbul Bahçeşehİr de Yenİ Bİr Yaşam Spradon Vadİ de! 2011 Ocağında başlatılan Spradon Vadi projesi 2014 Ocak ında teslim ediliyor. 42.000 m²

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 91 92 Elektrik, Elektronik, Bilgisayar ve Biyomedikal Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK, BİLGİSAYAR ve BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS

Detaylı

TEBLİĞ. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2012 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM

TEBLİĞ. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2012 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM 28 Nisan 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28277 TEBLİĞ Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2012 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 121 122 Elektrik, Elektronik ve Biyomedikal Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK ve BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFLARI SINIFLAR

Detaylı

Bayındırlık ve İskân Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2010 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM

Bayındırlık ve İskân Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2010 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM Bayındırlık ve İskân Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2010 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ 16/7/1985 tarihli ve 85/9707 sayılı Bakanlar

Detaylı

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2010 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2010 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2010 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ 16/7/1985 tarihli ve 85/9707 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren

Detaylı

Bayındırlık ve İskân Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2009 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM

Bayındırlık ve İskân Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2009 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM 19 Mart 2009 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27174 TEBLİĞ Bayındırlık ve İskân Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2009 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA

Detaylı

uygulamasıyla yolculuk plan bilgisi ve bilet satın alma

uygulamasıyla yolculuk plan bilgisi ve bilet satın alma Başka sorunuz mu var? Çalışanlarımız size memnuniyetle yardımcı olacaktır: Schlaue Nummer 0 180 6/50 40 30 (Sabit hattan her arama 0,20 Euro; cep telefonundan her arama en fazla 0,60 Euro) Çevrimiçi yolculuk

Detaylı

uygulamasıyla yolculuk plan bilgisi ve bilet satın alma

uygulamasıyla yolculuk plan bilgisi ve bilet satın alma Başka sorunuz mu var? Çalışanlarımız size memnuniyetle yardımcı olacaktır: Schlaue Nummer 0 180 6/50 40 30 (Sabit hattan her arama 0,20 Euro; cep telefonundan her arama en fazla 0,60 Euro) Çevrimiçi yolculuk

Detaylı

The Experience of Technical Education Faculty Students in Industry

The Experience of Technical Education Faculty Students in Industry AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ (ULUSAL AJANS) LEONARDO DA VINCI PROGRAMI YARARLANICI NİHAİ RAPORU TR/06/A/F/PL2 010 Teknik Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Endüstri Deneyimi The Experience

Detaylı

Latince de kesişme, bağlantı noktası anlamına gelen NEXUS kelimesi METSAN NEXUS da projenin dikkat çekici mimarisi, ulaşım kolaylığı, lüks yaşam

Latince de kesişme, bağlantı noktası anlamına gelen NEXUS kelimesi METSAN NEXUS da projenin dikkat çekici mimarisi, ulaşım kolaylığı, lüks yaşam www.metsannexus.com METSAN NEXUS BİR PROJESİDİR Latince de kesişme, bağlantı noktası anlamına gelen NEXUS kelimesi METSAN NEXUS da projenin dikkat çekici mimarisi, ulaşım kolaylığı, lüks yaşam tarzını

Detaylı

VRR uygulaması ile mobil olarak tarife planı bilgisi alma

VRR uygulaması ile mobil olarak tarife planı bilgisi alma Başka sorunuz mu var? Çalışanlarımız size memnuniyetle yardımcı olacaktır: Schlaue Nummer 0 180 6/50 40 30 (Sabit hattan her arama 0,20 Euro; cep telefonundan her arama en fazla 0,60 Euro) Çevrimiçi yolculuk

Detaylı

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2007 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2007 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ TEBLİĞ Bayındırlık ve İskan Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2007 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ 16.07.1985 tarihli ve 85/9707 sayılı

Detaylı

hayallerin ötesinde ENERJİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

hayallerin ötesinde ENERJİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. hayallerin ötesinde ENERJİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. 0424 247 47 66-0532 546 42 38 bilgi@armadaelaziz.com www.armadaelaziz.com Çaydaçıra Mah. Hacı Ali Efendi Sk. No:7 Elazığ g ü z e l y a ş a m a k s a n

Detaylı

The Experience of Technical Education Faculty Students in Industry

The Experience of Technical Education Faculty Students in Industry AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ (ULUSAL AJANS) LEONARDO DA VINCI PROGRAMI YARARLANICI NİHAİ RAPORU TR/06/A/F/PL2 010 Teknik Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Endüstri Deneyimi The Experience

Detaylı

CE498 PROJE DERS NOTU

CE498 PROJE DERS NOTU CE498 PROJE DERS NOTU İnşaat Mühendisliği Bölümü Mühendislik Fakültesi Yakın Doğu Üniversitesi Temmuz 2015, Lefkoşa, KKTC CE498 - PROJE Genel Kapsam: Bu derste 3 katlı betonarme konut olarak kullanılacak

Detaylı

uygulamasıyla yolculuk plan bilgisi ve bilet satın alma

uygulamasıyla yolculuk plan bilgisi ve bilet satın alma Başka sorunuz mu var? Çalışanlarımız size memnuniyetle yardımcı olacaktır: Schlaue Nummer 0 180 6/50 40 30 (Sabit hattan her arama 0,20 Euro; cep telefonundan her arama en fazla 0,60 Euro) Çevrimiçi yolculuk

Detaylı

ALMANYA KASIM 2012 SONUÇ BİLDİRGESİ RAPORU

ALMANYA KASIM 2012 SONUÇ BİLDİRGESİ RAPORU ALMANYA 7-8 TEKNiK KASIM 2012 GEZiSi SONUÇ BİLDİRGESİ RAPORU 26-30 Ekim 2013 ALMANYA TEKNiK GEZiSi RAPORU Almanya ya RES Teknik Gezisi Düzenlendi 26 Ekim 2013 de ENERCON sponsorluğunda Türkiye Rüzgar Enerjisi

Detaylı

Manzara 7/24 için uzun yıllara dayanan tecrübe ve profesyonel bir tasarım ekibini bir araya getirdik. Her detayın üzerinde titizlikle durarak ve en mükemmeli hedefleyerek çalıştık. Manzara 7/24 denize,

Detaylı

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ. İÇ MİMARLIK ve ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ. İÇ MİMARLIK ve ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK ve ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ 10080003017 ELİF TÜRKMEN AĞUSTOS / 2014 İZMİR STAJ YAPAN ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI : Elif TÜRKMEN NUMARASI : 10080003017

Detaylı

Müşteri ihtiyaçlarını ve memnuniyetini ön planda tutan yüksek kalite standartlarında konutlar yaparak projelerini söz verdiği tarihte söz verdiği

Müşteri ihtiyaçlarını ve memnuniyetini ön planda tutan yüksek kalite standartlarında konutlar yaparak projelerini söz verdiği tarihte söz verdiği Müşteri ihtiyaçlarını ve memnuniyetini ön planda tutan yüksek kalite standartlarında konutlar yaparak projelerini söz verdiği tarihte söz verdiği kalitede teslim etmek Taş Dünyası nın taahhüdüdür. Yatırımın

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 173 174 Elektrik, Elektronik-Biyomedikal-Kontrol Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK VE BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFLARI:

Detaylı

Yapıda uzman imzası. Make. projesi

Yapıda uzman imzası. Make. projesi Yapıda uzman imzası Make 30 projesi Yapıda uzman imzası Şirketimiz, alt ve üst yapı inşaatlarının projelendirme, fizibilite ve uygulama alanlarında faaliyet göstermektedir. Neden Make İnşaat? Projelerini

Detaylı

1999 yılındaki deprem sonrası, tüm inşaatlarını ve sistemlerini gözden geçirmiş eksiksiz ve güvenli bir şekilde yapıp teslim etmiştir.

1999 yılındaki deprem sonrası, tüm inşaatlarını ve sistemlerini gözden geçirmiş eksiksiz ve güvenli bir şekilde yapıp teslim etmiştir. 1978 yılında güçlü teknik kadrosu ile faaliyete başlayan ve 2007 yılında kurumsallaşan firmamız 35 yılı aşkın bir süredir Türkiye nin bir çok ilinde çeşitli inşaat, taahhüt projelerimizle müşterilerimizin

Detaylı

APARTMANLAR

APARTMANLAR + + + Bu katalogdaki görseller tanıtım amaçlı olup teknik gereklilik olması halinde SİYAHKALEM, EMLAK KONUT GYO A.Ş. nin onayı ile değişiklik yapma hakkına sahiptir. Bu katalogdaki görseller tanıtım amaçlı

Detaylı

Ticket1000. Kişisel aylık biletiniz. Ticket1000 2010. Başka sorunuz var mı? Elemanlarımız size memnuniyetle yardımcı olacaklardır:

Ticket1000. Kişisel aylık biletiniz. Ticket1000 2010. Başka sorunuz var mı? Elemanlarımız size memnuniyetle yardımcı olacaklardır: Ticket1000 2010 Verilen bilgiler taahhütsüzdür Başka sorunuz var mı? Elemanlarımız size memnuniyetle yardımcı olacaklardır: Akıllı numara: 0 180 3/50 40 30 (Sabit telefon ücreti 0,09 /dakika; Online sefer

Detaylı

Müşteri ihtiyaçlarını ve memnuniyetini ön planda tutan yüksek kalite standartlarında konutlar yaparak projelerini söz verdiği tarihte söz verdiği

Müşteri ihtiyaçlarını ve memnuniyetini ön planda tutan yüksek kalite standartlarında konutlar yaparak projelerini söz verdiği tarihte söz verdiği Müşteri ihtiyaçlarını ve memnuniyetini ön planda tutan yüksek kalite standartlarında konutlar yaparak projelerini söz verdiği tarihte söz verdiği kalitede teslim etmek Taş Dünyası nın taahhüdüdür. Yatırımın

Detaylı

VRR uygulaması ile mobil olarak tarife planı bilgisi alma

VRR uygulaması ile mobil olarak tarife planı bilgisi alma Başka sorunuz mu var? Çalışanlarımız size memnuniyetle yardımcı olacaktır: Schlaue Nummer 0 180 6/50 40 30 (Sabit hattan her arama 0,20 Euro; cep telefonundan her arama en fazla 0,60 Euro) Çevrimiçi yolculuk

Detaylı

Ticket2000. Devredilebilir aylık bilet ekstra yararları ile. Ticket2000 2010

Ticket2000. Devredilebilir aylık bilet ekstra yararları ile. Ticket2000 2010 Ticket2000 2010 Verilen bilgiler taahhütsüzdür Başka sorunuz var mı? Elemanlarımız size memnuniyetle yardımcı olacaklardır: Akıllı numara: 0 180 3/50 40 30 (Sabit telefon ücreti 0,09 /dakika; Online sefer

Detaylı

CASALARA BIANCA

CASALARA BIANCA 2017-2018 CASALARA BIANCA Doğa ve konforlu yaşama yapacağınız yolculuk başlıyor.. 6 7 VAZİYET PLANI İzmir konut sektörünün tartışmasız en değerli bölgesi olan Narlıdere nin Limanreis mahallesinde Residence

Detaylı

BATIKENT, TAM ISI YALITIMLI 5.000 KONUTTA İŞLETME DÖNEMİ SONUÇLARI

BATIKENT, TAM ISI YALITIMLI 5.000 KONUTTA İŞLETME DÖNEMİ SONUÇLARI 77 BATIKENT, TAM ISI YALITIMLI 5.000 KONUTTA İŞLETME DÖNEMİ SONUÇLARI Abdullah BİLGİN ÖZET Proje, uygulama ve işletme dönemini yaşadığımız 50,000 konutluk Batıkent projesinde, ısı yalıtımı uygulamasına,

Detaylı

uygulamasıyla yolculuk plan bilgisi ve bilet satın alma

uygulamasıyla yolculuk plan bilgisi ve bilet satın alma Başka sorunuz mu var? Çalışanlarımız size memnuniyetle yardımcı olacaktır: Schlaue Nummer 0 180 6/50 40 30 (Sabit hattan her arama 0,20 Euro; cep telefonundan her arama en fazla 0,60 Euro) Çevrimiçi yolculuk

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 133 134 Elektrik, Elektronik-Biyomedikal-Kontrol Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK ve BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFLARI

Detaylı

TEBLİĞ. Yapının Birim Maliyeti YAPININ MİMARLIK HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFI (BM) TL/m 2

TEBLİĞ. Yapının Birim Maliyeti YAPININ MİMARLIK HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFI (BM) TL/m 2 6 Mayıs 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28992 Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: TEBLİĞ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2014 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA

Detaylı

Hakkımızda. Projeler Endüstriyel Yapılar Okul İnşaatları Otel İnşaatları Konutlar. İletişim

Hakkımızda. Projeler Endüstriyel Yapılar Okul İnşaatları Otel İnşaatları Konutlar. İletişim Tanıtım Dosyası 1 İçerik Hakkımızda Projeler Endüstriyel Yapılar Okul İnşaatları Otel İnşaatları Konutlar İletişim 2 Hakkımızda 3 4 Tekirdağ Çerkezöy Ribatek Fabrikası Proje Tekirdağ Çerkezköy Ribatek

Detaylı

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ 01/01/ /12/2007 TARİHLERİ ARASI FAALİYET RAPORU

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ 01/01/ /12/2007 TARİHLERİ ARASI FAALİYET RAPORU T.C. TALAS BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Müdürlüğü İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ 01/01/2007 31/12/2007 TARİHLERİ ARASI FAALİYET RAPORU 1.İNŞAAT RUHSATI: İlçemiz genelinde yapılacak olan 3929 adet

Detaylı

Ticket1000. Kişisel aylık biletiniz. Ticket1000 2011. Başka sorunuz var mı? Elemanlarımız size memnuniyetle yardımcı olacaklardır:

Ticket1000. Kişisel aylık biletiniz. Ticket1000 2011. Başka sorunuz var mı? Elemanlarımız size memnuniyetle yardımcı olacaklardır: Ticket1000 2011 Bilgiler garanti edilemez. Başka sorunuz var mı? Elemanlarımız size memnuniyetle yardımcı olacaklardır: Akıllı numara: 0 180 3/50 40 30 (Sabit telefon ücreti 0,09 /dakika; Online sefer

Detaylı

MESLEK RESMİ DERSİ. Giriş Özet Yapı Bilgisi Mimari Tasarım Esasları ve Mimari Proje Örnekleri İncelemeleri. Hazırlayan. Öğr. Gör.

MESLEK RESMİ DERSİ. Giriş Özet Yapı Bilgisi Mimari Tasarım Esasları ve Mimari Proje Örnekleri İncelemeleri. Hazırlayan. Öğr. Gör. MESLEK RESMİ DERSİ Giriş Özet Yapı Bilgisi Mimari Tasarım Esasları ve Mimari Proje Örnekleri İncelemeleri Hazırlayan Öğr. Gör. Cahit GÜRER 26.02.2009-Afyonkarahisar YAPI Canlıların beslenmek ve barınmak

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ MİMARLIK BİLGİSİ DERSİ KONU: MİMARİ PROJE AŞAMALARI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ MİMARLIK BİLGİSİ DERSİ KONU: MİMARİ PROJE AŞAMALARI ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ MİMARLIK BİLGİSİ DERSİ KONU: MİMARİ PROJE AŞAMALARI Mimar MiMAR, mesleğini uygularken, çalışmalarında tasarımını çizili belgeler ile bu belgeleri

Detaylı

Basit tarım ve endüstri yapıları, (Tesisat ağırlıklı ağıllar, kümesler, tahıl ve patates depoları, fidan yetiştirme ve bekletme tesisleri vb.

Basit tarım ve endüstri yapıları, (Tesisat ağırlıklı ağıllar, kümesler, tahıl ve patates depoları, fidan yetiştirme ve bekletme tesisleri vb. MİMARLAR ODASI İSTANBUL BÜYÜKKENT ŞUBESİ MİMARLIK HİZMETLERİ EN AZ BEDELİ TABLOSU BU TABLO TMMOB MİMARLAR ODASI MİMARLIK HİZMETLERİ EN AZ BEDEL TARİFESİ EKİDİR. YAPI BİRİM MALİYET SINIFLARI 1. SINIF Her

Detaylı

TEBLİĞ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2015 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ

TEBLİĞ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2015 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ 19 Mart 2015 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29300 Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: TEBLİĞ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2015 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA

Detaylı

BAYRAKTUTAN'dan Bursa Osmangazi II. Bölge Panayır'da 5.390 m2 Arazi

BAYRAKTUTAN'dan Bursa Osmangazi II. Bölge Panayır'da 5.390 m2 Arazi BAYRAKTUTAN'dan Bursa Osmangazi II. Bölge Panayır'da 5.390 m2 Arazi Binadaki Kat Sayısı. : Krediye Uygun : İç Özellikler 1 Mutfak ( Laminant ) 1 Otopark 1 ADSL 2 Parke Zemin 2 Site İçerisinde 2 Ankastre

Detaylı

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2015 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2015 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ 19 Mart 2015 Gün ve R.G. Sayı : 29300 Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2015 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ (1)

Detaylı

SAFFET EMRE TONGUÇ İLE FRANSIZ ŞATOLARI 05 Nisan 2018 / 3 Gece 4 Gün

SAFFET EMRE TONGUÇ İLE FRANSIZ ŞATOLARI 05 Nisan 2018 / 3 Gece 4 Gün SAFFET EMRE TONGUÇ İLE FRANSIZ ŞATOLARI 05 Nisan 2018 / 3 Gece 4 Gün Loire, Fransa nın gözbebeği Şatoları, tarihsel dokusu ve şaraplarıyla ünlü bölgesi. Zamanın Rönesans döneminde donup kaldığı, verimli

Detaylı

DOLCE VITA KAT KAT MUTLULUK

DOLCE VITA KAT KAT MUTLULUK DOLCE VITA HAKKIMIZDA 1991 yılında Ankara da kurulan Kafkas İnşaat karayollarına, köy hizmetlerine vb. devlet kurumlarına taahhüt işi yapmak ve ayrıca yap-sat diye adlandırılan konut müteahhitliği yapmak

Detaylı

MİLLETİN KALBİNDE! gelecek İnşaA eder

MİLLETİN KALBİNDE! gelecek İnşaA eder MİLLETİN KALBİNDE! gelecek İnşaA eder YÜKSEKOBA YILDIRIM LA KENDİNİZİ ÖZEL HİSSEDECEKSİNİZ İnşaat sektörünün yeni gözdesi olan, Yüksekoba imzalı pek çok kaliteli projenin de yer aldığı Millet Mahallesinde

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 173 174 Elektrik, Elektronik-Biyomedikal-Kontrol Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK VE BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFLARI:

Detaylı

YENĐ PROJE MĐMARĐ KONTROL LĐSTESĐ No: 00001 Tarih:17-11- 2008. Mimar müellif'in Adı, Soyadı:... Đşveren'in Adı, Soyadı:...

YENĐ PROJE MĐMARĐ KONTROL LĐSTESĐ No: 00001 Tarih:17-11- 2008. Mimar müellif'in Adı, Soyadı:... Đşveren'in Adı, Soyadı:... YENĐ PROJE MĐMARĐ KONTROL LĐSTESĐ No: 0000 Tarih:- - 00 Mimar müellif'in Adı, Soyadı:... Đşveren'in Adı, Soyadı:......YERLEŞĐM (VAZĐYET)PLANINDA ARANACAK HUSUSLAR NO KONTROL EDĐLMESĐ GEREKLĐ KONU EVET

Detaylı

Huzur, güven ve konforla her gününüzü yaşayın.

Huzur, güven ve konforla her gününüzü yaşayın. Huzur, güven ve konforla her gününüzü yaşayın. Modern mimari anlayışı, son teknolojiyle kurulmuş alt yapısı, sosyal donatıları, kaliteli hizmet anlayışıyla değer yaratarak manzarası güzel, nefes alan,

Detaylı

KURBAN BAYRAMINDA FRANSIZ ŞATOLARI Ağustos 2018 / 3 Gece 4 Gün

KURBAN BAYRAMINDA FRANSIZ ŞATOLARI Ağustos 2018 / 3 Gece 4 Gün KURBAN BAYRAMINDA FRANSIZ ŞATOLARI 22-25 Ağustos 2018 / 3 Gece 4 Gün Loire, Fransa nın gözbebeği Şatoları, tarihsel dokusu ve şaraplarıyla ünlü bölgesi. Zamanın Rönesans döneminde donup kaldığı, verimli

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2017 MEB / YLSY YABANCI DİL KURSU TANITIMI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2017 MEB / YLSY YABANCI DİL KURSU TANITIMI GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2017 MEB / YLSY YABANCI DİL KURSU TANITIMI sahibi olabilirler. Gazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu olarak, MEB YLSY Projesi kapsamında lisansüstü öğrenim

Detaylı

uygulamasıyla yolculuk plan bilgisi ve bilet satın alma

uygulamasıyla yolculuk plan bilgisi ve bilet satın alma Başka sorunuz mu var? Çalışanlarımız size memnuniyetle yardımcı olacaktır: Schlaue Nummer 0 180 6/50 40 30 (Sabit hattan her arama 0,20 Euro; cep telefonundan her arama en fazla 0,60 Euro) Çevrimiçi yolculuk

Detaylı

The Experience of Technical Education Faculty Students in Industry

The Experience of Technical Education Faculty Students in Industry AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ (ULUSAL AJANS) LEONARDO DA VINCI PROGRAMI YARARLANICI NİHAİ RAPORU TR/06/A/F/PL2 010 Teknik Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Endüstri Deneyimi The Experience

Detaylı

APARTMANLAR

APARTMANLAR APARTMANLAR 1+1 2+1 3+1 Bu katalogdaki görseller tanıtım amaçlı olup teknik gereklilik olması halinde SİYAHKALEM, EMLAK KONUT GYO A.Ş. nin onayı ile değişiklik yapma hakkına sahiptir. Bu katalogdaki

Detaylı

1950 LERDEN GÜNÜMÜZE GELEN BİR ALIŞVERİŞ KOMPLEKSİ: BALIKESİR KASAP VE SEBZE HALİ. Gaye BİROL Yrd. Doç. Dr., Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Bölümü

1950 LERDEN GÜNÜMÜZE GELEN BİR ALIŞVERİŞ KOMPLEKSİ: BALIKESİR KASAP VE SEBZE HALİ. Gaye BİROL Yrd. Doç. Dr., Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Bölümü 1950 LERDEN GÜNÜMÜZE GELEN BİR ALIŞVERİŞ KOMPLEKSİ: BALIKESİR KASAP VE SEBZE HALİ Gaye BİROL Yrd. Doç. Dr., Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Bölümü Yüksek Mimar Orhan Ersan tarafından tasarlanmış olan Balıkesir

Detaylı

yıldızlara yer açtık...

yıldızlara yer açtık... Yıldızlara yer açtık Kentin hayatı kolaylaştırıcı tüm ayrıcalıklarına çok yakın ama doğa ile iç içe bir yaşam, yeşilin her tonunun teknoloji ile dostça bir araya geldiği detaylar, gündüz güneşin, gece

Detaylı

BİNA VE YERLEŞİM RÖLEVESİ DERSİ

BİNA VE YERLEŞİM RÖLEVESİ DERSİ BİNA VE YERLEŞİM RÖLEVESİ DERSİ Dersin Modülleri Röleve Ölçüsü Alma Röleve Bina Proje Çizimi Röleve Yerleşim proje Kazandırılan Yeterlikler Bina ve yerleşimlerin röleve ölçülerini almak Rölevesi alınan

Detaylı

Yaşam Standartlarınız Çok Yükseklere Taşınıyor

Yaşam Standartlarınız Çok Yükseklere Taşınıyor www.yesilpark.com.tr YENİLİKLERİN ÖNCÜSÜ YEŞİLPARK HAYATINIZI GÜZELLEŞTİRECEK Sıra Dışı Tasarım, Konfor Ayrıcalık Yeşilpark Modern de Yaşam Standartlarınız Çok Yükseklere Taşınıyor Yepyeni Bir Heyecan

Detaylı

Yatırımın Yeni Adresi. Bolluca YAKUT EVLERİ. güven inşa eder

Yatırımın Yeni Adresi. Bolluca YAKUT EVLERİ. güven inşa eder Yatırımın Yeni Adresi Bolluca YAKUT EVLERİ güven inşa eder Müşteri ihtiyaçlarını ve memnuniyetini ön planda tutan yüksek kalite standartlarında konutlar yaparak projelerini söz verdiği tarihte söz verdiği

Detaylı

Meşe ağaçlarının içinde bir yaşantıya ne dersiniz?

Meşe ağaçlarının içinde bir yaşantıya ne dersiniz? Meşe ağaçlarının içinde bir yaşantıya ne dersiniz? MEŞE AĞACI Eski uygarlıklarda Zeus'un kutsal ağacı olarak bilinen meşe, Kayıngiller ailesinden bir ağaç türüdür. 400 kadar türü bulunan meşe ağacının

Detaylı

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2009 YILI YAPI YAKLA IK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2009 YILI YAPI YAKLA IK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2009 YILI YAPI YAKLA IK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ Resmi Gazete Tarihi: 19.03.2009 Resmi Gazete Sayısı: 27174 16/7/1985 tarihli

Detaylı

uygulamasıyla yolculuk plan bilgisi ve bilet satın alma

uygulamasıyla yolculuk plan bilgisi ve bilet satın alma Başka sorunuz mu var? Çalışanlarımız size memnuniyetle yardımcı olacaktır: Schlaue Nummer 0 180 6/50 40 30 (Sabit hattan her arama 0,20 Euro; cep telefonundan her arama en fazla 0,60 Euro) Çevrimiçi yolculuk

Detaylı

uygulamasıyla yolculuk plan bilgisi ve bilet satın alma

uygulamasıyla yolculuk plan bilgisi ve bilet satın alma Başka sorunuz mu var? Çalışanlarımız size memnuniyetle yardımcı olacaktır: Schlaue Nummer 0 180 6/50 40 30 (Sabit hattan her arama 0,20 Euro; cep telefonundan her arama en fazla 0,60 Euro) Çevrimiçi yolculuk

Detaylı

BAYSAN İŞ MERKEZİ. Adana nın en prestijli iş merkezi olan Baysan İş Merkezi bir Can İnşaat projesidir.

BAYSAN İŞ MERKEZİ. Adana nın en prestijli iş merkezi olan Baysan İş Merkezi bir Can İnşaat projesidir. Adana nın en prestijli iş merkezi olan Baysan İş Merkezi bir Can İnşaat projesidir. Baysan İş Merkezi konum olarak Adana nın ticaret ve kamu binalarının merkezinde yer almaktadır. İş merkezinin hemen yanında

Detaylı

MASAL DİYARINDA NOEL PAZARI COLMAR & STRASBOURG

MASAL DİYARINDA NOEL PAZARI COLMAR & STRASBOURG MASAL DİYARINDA NOEL PAZARI COLMAR & STRASBOURG 13 Aralık 2017 / 4 Gece 5 Gün Fransa, İsviçre ve Almanya sınırının orta bölgesinde kalan Alsas bölgesinin iki vazgeçilmez şehri Colmar ve Strasbourg. Noel

Detaylı

TEBLİĞ. Yapının Birim Maliyeti YAPININ MİMARLIK HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFI

TEBLİĞ. Yapının Birim Maliyeti YAPININ MİMARLIK HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFI 28 Nisan 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28277 TEBLİĞ Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2012 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ

Detaylı

uygulamasıyla yolculuk plan bilgisi ve bilet satın alma

uygulamasıyla yolculuk plan bilgisi ve bilet satın alma Başka sorunuz mu var? Çalışanlarımız size memnuniyetle yardımcı olacaktır: Schlaue Nummer 0 180 6/50 40 30 (Sabit hattan her arama 0,20 Euro; cep telefonundan her arama en fazla 0,60 Euro) Çevrimiçi yolculuk

Detaylı

VRR-App den simdi bilet satin al!

VRR-App den simdi bilet satin al! Baskı: Ocak 2016 Garantisi olmayan bilgiler Bilgi edinmek istediğiniz bir husus var mı? Bay/Bayan personelimiz size memnuniyetle yardımcı olacaktır: Akıllı numara 0 180 6/50 40 30 (Sabit hat fiyatı 0,20

Detaylı

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI PROJE ÜRETİM SÜRELERİNİN BELİRLENMESİ CETVELİ

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI PROJE ÜRETİM SÜRELERİNİN BELİRLENMESİ CETVELİ TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI PROJE ÜRETİM SÜRELERİNİN BELİRLENMESİ CETVELİ Proje üretim sürelerinin hesaplanması aşağıdaki formül aracılığı ile belirlenecektir. PÜS = YA x YSK x PÜSO x PBK x HB ( 1

Detaylı

w w w. l i t s a y a p i. c o m. t r

w w w. l i t s a y a p i. c o m. t r www.litsayapi.com.tr YELKİ'NİN YEPYENİ YÜZÜ Aile yaşamı, kalite, çağın anlayışı kavramları odak alınarak kurulan Litsa, Yelki de yeni bir yaşam alanı kuruyor. Yaşamın topraklarında yaklaşık 650 yıldır

Detaylı

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL. AİT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 (2+0) AKTS- 2

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL. AİT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 (2+0) AKTS- 2 T. C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ İnşaat Bölümü İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL AİT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 (2+0) AKTS-

Detaylı

Emerald Riverside a hoş geldiniz...

Emerald Riverside a hoş geldiniz... Emerald Riverside a hoş geldiniz... Emerald Riverside projemiz ile hedeflediğimiz yaşam tarzı Şehir merkezinde tatil gibi hayat. Projemiz Alanya nın en hızlı gelişen modern bölgesindedir. Projenin yakınlarında

Detaylı

www.zeytuniteras.com Hayalini Kurduğunuz Müstakil Yaşam... www.zeytuniteras.com Diğerleri... Kargaşa içinde... Trafikten bunalmış... Şehir hayatını stres içinde yaşarken... Zeytuni Teras sakinleri ne

Detaylı

Deniz ile Ormanın Birleştiği Proje

Deniz ile Ormanın Birleştiği Proje Deniz ile Ormanın Birleştiği Proje SAĞLIKLI GÜVENLİ BİR YAŞAM Güvenlikten konfora yaşamın sadece nefes almak olmadığını düşünüyorsanız huzurlu, güvenli, sağlıklı hakettiğiniz yaşam merkezi KEMERYALI KONUTLARI

Detaylı

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2015 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2015 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ 19 Mart 2015 - Perşembe Tarihli Resmi Gazete Sayı: 29300 Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2015 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ

Detaylı

hayallerinizi inşaa ediyoruz

hayallerinizi inşaa ediyoruz hayallerinizi inşaa ediyoruz İstanbul hiç bu kadar yakın olmamıştı. İstanbul da çalışıp Bursa da yaşayabilirsiniz. Canınız boğazda kahvaltımı yapmak istiyor, 75 dk. sonra ordasınız. Yeni adresiniz; tarihi

Detaylı

Elektronik Resmi Gazete Copyright; TAM Bilgi İletişim A.Ş. 12.02.2004 Perşembe Sayı: 25371 (Asıl) Son Güncelleme: 12.02.2004 09:45

Elektronik Resmi Gazete Copyright; TAM Bilgi İletişim A.Ş. 12.02.2004 Perşembe Sayı: 25371 (Asıl) Son Güncelleme: 12.02.2004 09:45 Elektronik Resmi Gazete Copyright; TAM Bilgi İletişim A.Ş. 12.02.2004 Perşembe Sayı: 25371 (Asıl) Son Güncelleme: 12.02.2004 09:45 Tebliğler Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak

Detaylı

Sahile 1,5 km mesafe Köprüye 3 km mesafe

Sahile 1,5 km mesafe Köprüye 3 km mesafe Sahile 1,5 km mesafe Köprüye 3 km mesafe Beylerbeyi'nin eşsiz tarihi dokusu modern yaşamla buluşması Boğaza karşı, her yere yakın Yaşama hazır, hemen teslim Kaliteli yaşam Mahalle kültürü Her aileye göre

Detaylı

YAŞAM ALANINIZ SİZE ÖZELDİR

YAŞAM ALANINIZ SİZE ÖZELDİR Konutta Altın Çağı YAŞAM ALANINIZ SİZE ÖZELDİR Çağıl İnşaat / Altınbaşak Konutları Çağıl İnşaat 1994 yılında kurulan; çok katlı yapıların tasarımı ve yapımı, yol, sanat yapıları ve köprü yapımında uzmanlaşmış

Detaylı

Mağusa da yaşam değişiyor... Yepyenİ bir anlayış, NorthernLand kalitesiyle birleşerek hayatımıza giriyor...

Mağusa da yaşam değişiyor... Yepyenİ bir anlayış, NorthernLand kalitesiyle birleşerek hayatımıza giriyor... Mağusa da yaşam değişiyor... Yepyenİ bir anlayış, NorthernLand kalitesiyle birleşerek hayatımıza giriyor... 0392 444 4000 www.northernlandcyprus.com www.facebook.com/northernlandcyprus info@northernlandcyprus.com

Detaylı

Kitabın satışı yapılmamaktadır. Betonarme Çözümlü Örnekler adlı kitaba üniversite kütüphanesinden erişebilirsiniz.

Kitabın satışı yapılmamaktadır. Betonarme Çözümlü Örnekler adlı kitaba üniversite kütüphanesinden erişebilirsiniz. Kitap Adı : Betonarme Çözümlü Örnekler Yazarı : Murat BİKÇE (Öğretim Üyesi) Baskı Yılı : 2010 Sayfa Sayısı : 256 Kitabın satışı yapılmamaktadır. Betonarme Çözümlü Örnekler adlı kitaba üniversite kütüphanesinden

Detaylı

YAPILARDA ELEKTRİK PROJESİ ASGARİ BİRİM ÜCRETLERİ TABLOSU

YAPILARDA ELEKTRİK PROJESİ ASGARİ BİRİM ÜCRETLERİ TABLOSU Rev. 2 YAPILARDA ELEKTRİK PROJESİ ASGARİ BİRİM ÜCRETLERİ TABLOSU Cetvel PH-1 KISIM I : YAPI İÇİ ELEKTRİK PROJELERİ ( TL/ ) 0-199 200-399 400-599 600-799 800-999 1000-1199 1200-1399 1 Kültür ve Kongre Merkezleri

Detaylı

ZEMİN KAT: 1. NORMAL KAT: 2. NORMAL KAT: ÇATI KATI: ÇATI ARASI KATI: 230 ADA 22 PARSEL :

ZEMİN KAT: 1. NORMAL KAT: 2. NORMAL KAT: ÇATI KATI: ÇATI ARASI KATI: 230 ADA 22 PARSEL : AHMET AFİF PAŞA YALISI 1 230 ADA 21 PARSEL EK-1 Ahmet Afif Paşa Yalısı, Boğaziçi İstinye Koyu nun yakınında, Köybaşı Caddesine 25 m, Boğaz a 40 m cepheli 2.248,28 m² yüzölçümlü arsa üzerinde 1910 yılında

Detaylı

The Experience of Technical Education Faculty Students in Industry

The Experience of Technical Education Faculty Students in Industry AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ (ULUSAL AJANS) LEONARDO DA VINCI PROGRAMI YARARLANICI NİHAİ RAPORU TR/06/A/F/PL2 010 Teknik Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Endüstri Deneyimi The Experience

Detaylı

The Experience of Technical Education Faculty Students in Industry

The Experience of Technical Education Faculty Students in Industry AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ (ULUSAL AJANS) LEONARDO DA VINCI PROGRAMI YARARLANICI NİHAİ RAPORU TR/06/A/F/PL2 010 Teknik Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Endüstri Deneyimi The Experience

Detaylı

Çok yakınında bulunan İstoç, Oto Center, merkezi iş alanı, alışveriş merkezleri gibi ticaretin kalbinin attığı yerde sizi bekliyor.

Çok yakınında bulunan İstoç, Oto Center, merkezi iş alanı, alışveriş merkezleri gibi ticaretin kalbinin attığı yerde sizi bekliyor. Metro Hayat şehrin merkezinde ulaşım ağının ortasında gelişen ve değer kazanan bölgesinde, İstanbul a hayat veren metro hatlarının tam üstünde yükselen bir yıldız. Avrupa nın en işlek otoyolu olan Avrupa

Detaylı

Kuruluşumuz var olduğu günden bu yana ilkelerine bağlı ve başarılı bir şekilde yoluna devam etmektedir.

Kuruluşumuz var olduğu günden bu yana ilkelerine bağlı ve başarılı bir şekilde yoluna devam etmektedir. Soylubey Yapı, birçok konut projesinin yanı sıra iş merkezleriyle de gelişen Menderes in öncü kuruluşu konumundadır. Sunduğu kaliteli hizmet ile Menderes te tüketicinin güvenini kazanıp, Menderes sınırlarını

Detaylı