Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla 6.NCI YIL AHİRET-SON SAAT-HESAP GÜNÜ YENİDEN DİRİLİŞ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla 6.NCI YIL AHİRET-SON SAAT-HESAP GÜNÜ YENİDEN DİRİLİŞ"

Transkript

1

2 Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla 6.NCI YIL AHİRET-SON SAAT-HESAP GÜNÜ YENİDEN DİRİLİŞ

3 PEYGAMBERLİĞİN 6.NCİ YILI 6.nci Yılda İnen Sureler: Meryem (İkinci Habeşistan Hicreti) Taha (Hz Ömer in Müslüman Oluşu) Hakka Mearic Nebe Naziat İnfitar Vakıa

4 PEYGAMBERLİĞİN 6.NCİ YILI 6.nci Yıl ın Özellikleri: Baskı İşkence Şiddet Zorluk Yalanlama Hakaret Habeşistana İkinci Hicret Hz Hamza ve Ömer in Müslüman oluşu Davetin, Darul-Erkam dan çıkıp Mekke sokaklarında Açıkça yapılması.

5 Taha Suresi Bu Kur an, Bir uyarıdır. Kime; Yerin, göğün ve ikisi arasındaki her şeyin Rabbi olan Allah ın sevgisini yitirmekten korkanlara. Böyle bir endişeniz varsa, bu Kur an o zaman size uyarı görevini yerine getirecektir.

6 Taha Suresi Ey İnsanlar, Ey Mekke Müşrikleri, Ey İman edenler. Şunu biliniz ki, Allah, sizin söylediklerinizi de söylemek istediklerinizi de bilir. Yaptıklarınızı da yapmak istediklerinizi de bilir. İçinizde sakladıklarınızı da bilir. Sizin Allah ınız böyle bir Allah tır.

7 Taha Suresi Eğer buna inanıyorsanız; Allah yokmuş gibi plan yapmayınız. Hesap vermeyecekmiş gibi plan yapmayınız. Son saat geldiğinde herkes çabasının karşılığını alacaktır.

8 Taha Suresi Ey Muhammed, Ey iman edenler, Ey müşrikler! Firavun ve Musa kıssasından haberiniz var mı? Onlarla olan benzerliğinizin farkında mısınız.?

9 Taha Suresi Ey Muhammed; Allah, sana vahyettiği gibi Musa ya da, Ben den başka ilah yoktur, sadece bana kulluk ediniz ve benim adımın yüceltilmesi için tüm çaba ve gayretinizi harcayınız demişti.

10 Taha Suresi Ey Muhammed; Musa ya, Firavn ı uyarması için vahiy gönderdiğim gibi Sana da, Mekke müşriklerini uyarman için vahiy gönderdim. Firavn nasıl azmışsa Mekke müşrikleri de azmışlardır.

11 Taha Suresi Ey Muhammed; Davette, Musa nın firavn a yumuşak davrandığı gibi sen de Mekke müşriklerine yumuşak davran. Musa ya, firavn dan korkmamasını, sadece benden korkmasını söylediğim gibi sana da aynısını söylüyorum.

12 Taha Suresi Siz Ey Mekke Müşrikleri! Sizin, peygamberime, Rabb de neymiş dediğiniz gibi Firavn da aynı soruyu sormuş ve Ben im yeryüzünün Rabbı olduğumu reddetmişti. Onlar yalanladığı gibi siz de Ben im Rabliğimi yalanladınız ve küstahça yüz çevirdiniz. Firavn, Musa yı sihir yapmakla itham ettiği gibi siz de Muhammed i sihir yapmakla suçladınız.

13 Taha Suresi Ey Mekke Müşrikleri! Firav nun dediği gibi siz de, Mekke halkına, bu Muhammed sizin yaşam tarzınızı yok edecek, sizi yurdunuzdan çıkaracak dediniz.

14 Taha Suresi Ey İman edenler; Firavn un sihirbazlarının, gerçekler karşısında secdeye kapandığı gibi, Firavn un tüm tehditlerine rest çekerek imanlarında sebat ettikleri gibi Siz de Mekke Müşriklerinin tüm işkencelerine karşılık, tüm tehditlerine karşılık asla taviz vermeyiniz ve imanınızda sebat ediniz.

15 Taha Suresi Ey İnsanlar; Şunu unutmayın ki, kim, Rabbinin huzuruna günaha batmış olarak gelirse kendisini Cehennem in beklediğini unutmasın. Kim de erdemli işler yaptıran bir imanla gelirse onlara da makamların en güzelinin verileceğini unutmayınız.

16 Taha Suresi Ey İnananlar; Tüm sıkıntılara rağmen Allah a olan güveninizde asla bir eksilme olmasın. Allah ın en iyi yardımcı olduğunu biliniz. Müşriklerin güçleri sizi korkutmasın.

17 Taha Suresi Ey İnananlar; Musa nın kavminin yaptığı gibi asla dininizden dönmeyiniz. Musanın kavminin, Allah ın çağrısına uymaması neticesi Şeytan ın kendilerini yoldan çıkardıkları gibi, Allah ın çağrısına kulak vermesseniz şeytan size de musallat olacak ve sizi saptıracaktır.

18 Taha Suresi Ey Mekke Müşrikleri; Firavn ve avanelerini, bu vahye karşı çıkmaları ve Musa ya düşman olmaları nedeniyle helak etmiş olmamız, halen sizin akılınızı başınıza getirmeyecek mi.? Eğer belirli bir süre tayin etmiş olmasaydık, sizi derhal cezalandırır ve helak ederdik.

19 Taha Suresi Ey Muhammed, Ey iman edenler; Bu kıssa size güzel bir örnektir. Artık onların söylediklerine ve yaptıklarına karşılık sabırlı olunuz. Onlara verdiğimiz, bu dünyanın aldatıcı parlaklığına sakın göz dikmeyin. Size verilen Vahiy nimeti, bundan daha hayırlıdır ve neticesi de daha kalıcıdır.

20 Taha Suresi Şunu iyi bilin ki, herkes hak ettiğini, günü geldiğinde alacaktır. Kim doğru yolu tercih etmiştir, Kim sapıtmıştır, O gün geldiğinde öğreneceksiniz.

21 Hakka Suresi (Ahiret İnancının İnşaası) Ey Mekkeli İnsanlar. Ey Mekkeli İnananlar Ey mekkeli Müşrikler. Ey bugünün İnsanları. O gün (Ahiret Gününde) neler olacak biliyor musunuz.

22 Hakka Suresi (Ahiret İnancının İnşaası) İnananlar için; Allah ın vahyine kulak verenler, Hayatını bu vahiyle inşaa edenler, Dünyadayken inanıp güzel ameller işleyenler; Bunlara, dünya hayatının bilançosu olan karneleri sağ tarafından verilecek. Bu, şu demektir. Bunlar, dünyası güzel olduğu gibi ahireti de güzel olanlardır.

23 Hakka Suresi (Ahiret İnancının İnşaası) İnananlar için; Karnesini gören mü minler, adeta ellerini havaya kaldıracak ve bir sevinç çığlığı atacaklar ve herkese haykıracaklar. Ey Millet; Alın, okuyun karnemi.

24 Hakka Suresi (Ahiret İnancının İnşaası) İnananlar için; Çünkü Ben dünyadayken, Yaptıklarımla, Hesabımla yüzleşeceğime gönülden inanıyordum Ve bunun gereklerini yapmıştım.

25 Hakka Suresi (Ahiret İnancının İnşaası) İnananlar; İşte bunun karşılığı. Mesut ve Bahtiyar bir hayat. Aha, bakın yanı başımda meyveler. Dünyadayken, bugün için takdim ettiklerime karşılık olarak bunlar bana verilmiştir diyecek.

26 Hakka Suresi (Ahiret İnancının İnşaası) İnanmayanlar için; Peki diğer tarafta kimler var biliyormusunuz Allah ın vahyine sırt dönenler, Onu yalanlayanlar, Onu kendisi uydurdu diyenler, Sana yalancı, büyücü, bölücü diyenler ve Hayatını bu vahiyle inşaa etmeyenler, İmansızlar ve buna göre yaşayanlar.

27 Hakka Suresi (Ahiret İnancının İnşaası) İnanmayanlar için; Bunlara, dünya hayatının bilançosu olan karneleri sol tarafından verilecek. Yani bunlar, dünyası kötü olduğu gibi ahireti de kötü olanlardır.

28 Hakka Suresi (Ahiret İnancının İnşaası) İnanmayanlar için; Bunlar, yüzünü asacak ve; Keşke hiç karne almasaydım. Hesabımın ne olduğunu hiç bilmeseydim. Sandım ki, malım beni kurtaracak. Ama gördüm ki malım, hiçbir belayı başımdan defetmedi. Gücüm elimde patladı.

29 Hakka Suresi (Ahiret İnancının İnşaası) İnanmayanlar için; Allah Meleklerine seslenecek; Ey Meleklerim, Alın bu adamı. Cehenneme atın. Zincire vurun. Sıkıca bağlayın. Çünkü o, Bana inanıp güvenmedi. Böyle bir günün geleceğini bildirdiğim halde inanmadı.

30 Hakka Suresi (Ahiret İnancının İnşaası) İnanmayanlar için; Sadece malına, makamına güvendi. Başka güvenceler edinmedi. Malının kendisini kurtaracağını düşündü. Vahyi, Allah ın Rasulünü, İnananları can dost edinmedi. Onun için burada da onun bir can dostu olmayacak.

31 Hakka Suresi (Ahiret İnancının İnşaası) İnanmayanlar için; Ey Nankör İnsan. Dünyadayken, her şeyin en güzelini yiyordun öylemi Bugün sana pis bir atıktan başka yiyecek yok.

32 Hakka Suresi (Ahiret İnancının İnşaası) İnanmayanlar için; Ey Mekke Müşrikleri. Siz bu vahye, Muhammed in uydurduğu sözler diyorsunuz. Bir Şair sözü diyorsunuz. Kahin sözü diyorsunuz. Hayır, hayır. Hiç şüpheniz olmasın ki bu değerli bir elçinin getirdiği sözdür.

33 Hakka Suresi (Ahiret İnancının İnşaası) İnanmayanlar için; Ne kadar da az düşünüyorsunuz. Eğer Muhammed, bırakın hepsini, bir kısmını bile kendisi uydurmaya kalksaydı, onu şah damarından yakalardık.

34 Hakka Suresi (Ahiret İnancının İnşaası) Bu vahiy, sadece Allah ı hakkıyla takdir eden ve sorumluluk bilincine sahip olanlar için bir uyarıcıdır. Ey Muhammed. Ey İnananlar. Şunu bilin ki, bu vahyi yalanlayacaklar her daim olacaktır.

35 Hakka Suresi (Ahiret İnancının İnşaası) Buna aldırış etme. Sen Rabbin adına hareket etmeye devam et. Onlara uyma..

36 Mearic Suresi Seninle dalga geçiyorlar. Geçmeye de devam edecekler. Senden ısrarla, vadedilen azabın hemen gelmesini istiyorlar. Niye böyle bir istekte bulunurlar ki. Çünkü, onlara göre hesap günü diye bir şey yok. Çok uzak bir ihtimal.

37 Mearic Suresi Ey Müşrikler! O gün, nasıl bir gün biliyor musun; Herkes meydanda toplanmış. Birbirlerinin görüş alanındalar ama kimse, kimseden yardım alamıyor. Günaha batmış kişi, azaptan kurtulmak için sahip olduğu her şeyi (evladını, eşini, kardeşini, bütün yakınlarını) fidye olarak vermek isteyecek. O gün sadece kendisini düşünecek. Dünyadayken çok yakın olduklarını o gün satacak. Fakat hiçbir faydası olmayacak. Onun hakkı, onun yeri alevli ateş olacak.

38 Mearic Suresi O ateş ki, Vahye sırt dönenleri kendine çağıracak. Serveti toplayıp paylaşmasını bilmeyenleri kendine çağıracak.

39 Mearic Suresi Bir grup var ki, ateş onlardan uzak olacak. Kimdir bunlar; Namazla nefsine, şeytana ve dostlarına karşı dik duranlar. Namazlarında titiz ve devamlı olanlar. Malları üzerinde başkalarının hakkı olduğunu bilenler. Hesap gününü gönülden tasdik edenler.

40 Mearic Suresi Rabbinin azabından dolayı derin bir ürperti içinde olanlar. İffetlerini koruyanlar. Emanetlerine ve sözlerine riayet edenler. Hakkıyla şahitlik edenler. İşte bunlar, cehennem azabından uzak kalacağı gibi, Cennette sınırsız ikrama nail olacaklardır.

41 Mearic Suresi İnkarı hayat tarzı edinmiş olan Ey Mekke Eşrafı. Size ne oluyor ki, peygamberliğin bir yetime, bir fakire verilmesi size ağır geliyor ve planlar kuruyorsunuz. Ne yani, Cenneti kendi hakkınız mı görüyorsunuz. İlla da Cennet e biri girecekse o da biziz mi diyorsunuz.

42 Nebe Suresi Aslında böyle düşünmüyorsunuz. Kafanızdaki gerçek düşünce bu değil. Bir gün hesaba çekilmeyi asla akıllarınızın ucundan bile geçirmiyorsunuz. (Bu günün müşrikleri gibi) Böyle olunca da, Bu vahyi, Peygamberi açıkça yalanlıyorsunuz.

43 Nebe Suresi Hakkın tecelli edeceği bir gün mutlaka gelecektir. Ey Haddini bilmeyerek, Allah a ve Rasulüne başkaldıranlar, Cehennem sabırla sizleri beklemektedir. Uzun bir hayat vardır orada sizi bekleyen. Ne serinletici bir haber, ne de serinletici bir içecek var orada.

44 Nebe Suresi İşte dalga geçtiğiniz Cehennem bu. Burada mahrumiyetten başka bir şey bulabildiniz mi. Üzülmeyiniz ey iman edenler. Üzülmeyiniz ey sorumluluk sahibi inananlar. Sizin için, akla hayale gelmeyecek ödüller vardır.

45 Naziat Suresi (Yeniden Diriliş ve Hesap Günü) Bu dönemde, Müşrikler Yeniden diriliş ve hesap günü hakkında alay etmeye devam ediyorlar. Alaycı bir üslupla; Öldükten sonra yeniden mi dirilecekmişiz. Bu çürümüş kemikler dirilecek ha. Desenize, zaten hüsranda olduğumuz söyleniyordu, bu diriliş gerçekleşirse ikinci bir hüsranı yaşayacağız.

46 Naziat Suresi (Yeniden Diriliş ve Hesap Günü) Böyle alay etmekle ne yapmak istiyorsunuz? Yapmayın Ey İnsanlar. Bu Vahyi yalanlıyorsunuz öyle mi.

47 Naziat Suresi (Yeniden Diriliş ve Hesap Günü) O zaman bildiklerinizden örnekler verelim. Kaldırın kafanızı bakın gökyüzüne. Nasıl, müthiş bir şey değil mi. İşte Onu inşaa eden Benim (Allah). Onun içinde milyarlarca galaksi ve yıldız var.

48 Naziat Suresi (Yeniden Diriliş ve Hesap Günü) Bunlar, her biri kendi yörüngesinde, dengeli ve düzenli bir şekilde hareketlerine devam etmektedirler. Gecenin adım adım kararması, gündüzün adım adım aydınlanması nasıl oluyor düşündünüz mü. Bir hesaba göre değil mi. Yeryüzünü yuvarlak olarak yaratan ve bir düzene koyan, orada suyu çıkaran, türlü türlü bitkileri çıkaran, sarsılmasın diye dağları kazık gibi diken kim.

49 Naziat Suresi (Yeniden Diriliş ve Hesap Günü) Allah diyeceksiniz değil mi. Peki tüm bunları yapan, sizi yeniden diriltmeye ve hayatınızın hesabını sorgulamaya kadir olamaz mı. O gün geldiğinde, neyin peşinden koştuğunuzu, neyi ihmal ettiğinizi çok iyi hatırlayacaksınız.

50 Naziat Suresi (Yeniden Diriliş ve Hesap Günü) Eğer Dünyada iken; Haddinizi bilmediyseniz, Dünya hayatını ve zevklerini tercih ettiyseniz Varacağınız yer, dünyadayken vahyi göremediğiniz gözlerinizi fal taşı gibi açacak olan Cehennem dir.

51 Naziat Suresi (Yeniden Diriliş ve Hesap Günü) Eğer Dünyada iken; Haddinizi bilerek Allah a karşı gelmekten korkarak yaşadıysanız, Nefsinize kul olmaktan kendinizi alıkoyduysanız Varacağınız yer, Cennet olacaktır.

52 Naziat Suresi (Yeniden Diriliş ve Hesap Günü) Ey Müşrikler! Halen Kıyamet Ne zaman Kopacak demekten bıkmadınız mı.

53 İnfitar Suresi (Yeniden Diriliş ve Hesap Günü) Kıyamet koptuğunda, ya da kıyametinizin kopma zamanına varmak üzere olduğunuzu anladığınızda, şu yıllık hayatınızda, Nelere öncelik vermemeniz gerektiği halde öncelik verdiğinizi, Neleri ertelememeniz gerektiğini bildiğiniz halde sonraya bıraktığınızı fark edeceksiniz.

54 İnfitar Suresi (Yeniden Diriliş ve Hesap Günü) Ey İnsan; Bu vahiy, Bu Kur an, sana bütün gerçekleri anlattığı halde, Seni tam donanımlı olarak yaratan Rabbine karşı, Her şeyi senin emrine veren Rabbine karşı, Seni gururlu davranmaya, onun emirlerine itaat etmemeye sevk eden sebep nedir acaba. Hangi sebep, seni Rabbine karşı gururlu davranmaya itecek kadar büyük.

55 İnfitar Suresi (Yeniden Diriliş ve Hesap Günü) Yapma Ey İnsan; Bu gururun sebebi şudur değil mi, senin ölümden sonra yeniden yaratılış ve bu dünya hayatının hesabının verileceği bir gün olmadığını sanmandır değil mi.

56 İnfitar Suresi (Yeniden Diriliş ve Hesap Günü) Yanlış düşünüyorsun Ey İnsan. Üzerinizdeki iki gözetleyici, iki kamera, her an sizi kaydetmektedir. Bunun bilinci ile hareket ediniz. Gözetlendiğinizi hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayınız. O gün herkes kendi yaptığından sorumlu olacak. Kimse kimseye asla yardım edemeyecek.

57 Vakıa Suresi O gün insanlar kamplara ayrılacak; Bir bahtiyarlar kampı olacak. Bir de bedbahtlar kampı. Bir üçüncüsü önde gidip arayı açanlar kampı. Allah a yakın mı olmak istiyorsunuz, o zaman üçüncüsü olmak zorundasınız.

58 Vakıa Suresi Önde gidip arayı açanlar kampında olursanız ne mi var. Ne yok ki. Nimetlerle dolu bahçeler, Huzur tahtları, Ölümsüz gençlik, Tarifi mümkün olmayan içecekler, Her tür meyve ve kuruyemiş, Kusursuz bakışlı temiz eşler.

59 Vakıa Suresi Bahtiyarlar kampında ne var. Sedir ağaçları, Misk kokulu ağaçlar, Serin gölgelikler, Çağlayanlar, Limitsiz meyveler, Yüksek döşekler, Bakir ve bakire olarak yeni bir hayat, Sevgi dolu ve uyumlu bir hayat,

60 Vakıa Suresi Bedbahtlar kampında ne var. Zehir gibi içe işleyen ateş, Yürek dağlayan bir ateş, İç karartan, serinletmeyen, rahatlatmayan boğucu bir gölge, Yiyecek olarak zehirli cehennem ağacı, Üzerine yakıcı, yürek dağlayan bir içecek,

61 Vakıa Suresi Bedbahtlara niye böyle bir kamp yeri var. Çünkü onlar; Dünyadayken refah içinde olduklarından şımarmışlardı. Allah a ihanetlerinde ısrar etmişlerdi, Tekrar dirileceklerini inkar etmişlerdi, ve alay etmişlerdi. Böyle yapmanıza karşılık, ahirette ağırlanışınız da buna göre olacak.

62 Vakıa Suresi Ey İnsanlar, Yeniden dirilme ve hesap verme gerçeğini halen niye kabullenemiyorsunuz. Hala anlamakta sıkıntı çekiyorsanız, size daha somut örnekler verelim o zaman.

63 Vakıa Suresi Attığınız hayat tohumunu hiç düşündünüz mü. Basit sudan, şu muazzam insanı yaratan biz değil miyiz. Basit bir sudan, muazzam bir insan nasıl oluşuyor. Eti, kemiği, damarı, kalbi, ciğeri, ağzı, gözü, beyni, kulağı. Devamını siz sayınız. Tüm bunlar bu suyun neresindeydi.

64 Vakıa Suresi Toprağa attığınız tohumunu hiç düşündünüz mü. Bir elma çekirdeğini düşünün. Koskoca dallar, binlerce yaprak, çiçekler, tatlı ve sulu meyvelere dönüşüyor. Kim yapıyor bunları. Tüm bunlar bu tohumun neresindeydi.

65 Vakıa Suresi Çevrenizde gördüğünüz her şeye bu gözle bakabilirsiniz. Şu halde dersimizi şöyle bir cümle ile tamamlayalım; Ey insanlar, Azamet sahibi Rabbinizin adına hareket etmeniz gerekmiyor mu.. Azamet sahibi Rabbinizin adına hareket etmeyi daha ne kadar geciktireceksiniz....

11. Kullara rızık olması için birbirine girmiş, küme küme tomurcukları olan uzun boylu hurma

11. Kullara rızık olması için birbirine girmiş, küme küme tomurcukları olan uzun boylu hurma KURAN'I KERİM TÜRKÇE MEALİ (DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI) 50-KAF SURESİ Mekke'de inmiştir. 45 (kırkbeş) âyettir. "Kaf" harfi ile başladığı için bu adı almıştır. Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla. 1.

Detaylı

TİN SURESİ. Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla TİN SURESİ TİN SURESİ TİN SURESİ TİN SURESİ TİN SURESİ TİN SURESİ. 3 Bu güvenli belde şahittir;

TİN SURESİ. Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla TİN SURESİ TİN SURESİ TİN SURESİ TİN SURESİ TİN SURESİ TİN SURESİ. 3 Bu güvenli belde şahittir; Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla 3 Bu güvenli belde şahittir; 1 4 1 İNCİR AĞACI ve zeytin (diyarı) şahittir! 4 Doğrusu Biz insanı en güzel kıvamda yaratmış, 2 İncir ile Hz Nuh un tufan bölgesi olan

Detaylı

TAKVA AYI RAMAZAN TAKVA AYI RAMAZAN. Rahman ve Rahim Allah ın Adıyla

TAKVA AYI RAMAZAN TAKVA AYI RAMAZAN. Rahman ve Rahim Allah ın Adıyla TAKVA AYI RAMAZAN TAKVA AYI RAMAZAN Rahman ve Rahim Allah ın Adıyla (Farz kılınan oruç) sayılı günlerdir. Sizden kim, (o günlerde) hasta veya seferde ise o, (tutamadığı) günler sayısınca başka günlerde

Detaylı

5 Kimin ümmetisin? Hazreti Muhammed Mustafa nın (sallallahu aleyhi ve sellem) ümmetiyim. 6 Müslüman mısın? Elhamdülillah, Müslümanım.

5 Kimin ümmetisin? Hazreti Muhammed Mustafa nın (sallallahu aleyhi ve sellem) ümmetiyim. 6 Müslüman mısın? Elhamdülillah, Müslümanım. TEMEL DİNİ BİLGİLER 1 Rabbin kim? Rabbim Allah. 2 Dinin ne? Dinim İslam. 3 Kitabın ne? Kitabım Kur ân-ı Kerim. 4 Kimin kulusun? Allah ın kuluyum. 5 Kimin ümmetisin? Hazreti Muhammed Mustafa nın (sallallahu

Detaylı

Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla HİCRİ 1.NCİ YILDA İNEN SURELER

Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla HİCRİ 1.NCİ YILDA İNEN SURELER 15.03.2010 Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla HİCRİ 1.NCİ YILDA İNEN SURELER Bu Yılda İnen Sureler; Muhammed Suresi Tegabün Suresi Bakara Suresi Muhammed Suresi; (Ey Muhacir ve Ensar) Ey İman edenler.

Detaylı

HAC SURESİ İniş Sırası: 103 Mushaf Sırası: 22 Medeni Sure 78 Ayettir. Rahmân ve Rahîm Allah ın adıyla

HAC SURESİ İniş Sırası: 103 Mushaf Sırası: 22 Medeni Sure 78 Ayettir. Rahmân ve Rahîm Allah ın adıyla HAC SURESİ İniş Sırası: 103 Mushaf Sırası: 22 Medeni Sure 78 Ayettir 8. İnsanlardan öylesi de vardır ki, Allah hakkında tartışır; ne bir ilmi, ne bir yol göstericisi, ne de aydınlatıcı bir kitabı olmadan!..

Detaylı

Muhammed Aleyhisselam ın Dilinden Dualar

Muhammed Aleyhisselam ın Dilinden Dualar Muhammed Aleyhisselam ın Dilinden Dualar yusufisik1@hotmail.de K ur ân-ı Kerim deki dua ayetleri gibi Peygamberimizin duaları da Arapça aslından okunursa daha iyidir. Ancak, tercümeleri de dua olarak okunabilir.

Detaylı

Orucun Manevi Hayatımıza Katkıları

Orucun Manevi Hayatımıza Katkıları Orucun Manevi Hayatımıza Katkıları Kur ân-ı Kerim de Oruç Ey müminler! Sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de sayılı günler içinde Oruç tutmanız farz kılındı. Umulur ki, bu sayede, takva mertebesine

Detaylı

Gençlik Eğitim Programları 7. SINIF SİYER-İ NEBİ

Gençlik Eğitim Programları 7. SINIF SİYER-İ NEBİ Gençlik Eğitim Programları 7. SINIF SİYER-İ NEBİ Gençlik Programları 1. HAFTA SIYER NEDIR? Siyeri nasıl okuyalım? Niçin Peygamber gönderilmiştir? Hz. Peygamber i sevmek ve hayatının bilinmesi gerekliliğini

Detaylı

"Satmam" demiş ihtiyar köylü, "bu, benim için bir at değil, bir dost."

Satmam demiş ihtiyar köylü, bu, benim için bir at değil, bir dost. Günün Öyküsü: Talih mi Talihsizlik mi? Bir zamanlar köyün birinde yaşlı bir adam yaşıyormuş. Çok fakirmiş. Ama çok güzel beyaz bir atı varmış. Kral bu ata göz koymuş. Bir zamanlar köyün birinde yaşlı bir

Detaylı

Başlangıçta Söz vardı. Söz Tanrı'yla birlikteydi ve Söz Tanrı'ydı.

Başlangıçta Söz vardı. Söz Tanrı'yla birlikteydi ve Söz Tanrı'ydı. Başlangıçta Söz vardı. Söz Tanrı'yla birlikteydi ve Söz Tanrı'ydı. Yuhanna 1:1 Yaşam O ndaydı ve yaşam insanların ışığıydı. Yuhanna 1:4 1 İsa şöyle dedi: Ben dünyanın ışığıyım. Benim ardımdan gelen, asla

Detaylı

Recep in İlk Üç Orucunun Fazileti

Recep in İlk Üç Orucunun Fazileti Mektub-u Attar Muhammed İlyas Kadiri Razavi tarafından tüm İslami Erkek Kardeşlerine ve İslami Kız Kardeşlerine, Medaris El Medine ve Camiat El Medine nin erkek öğretmenler, erkek öğrenciler, kadın öğretmenler

Detaylı

dinkulturuahlakbilgisi.com Konu Anlatımı MELEKLER Hazırlayan Memduh ÇELMELİ dinkulturuahlakbilgisi.com

dinkulturuahlakbilgisi.com Konu Anlatımı MELEKLER Hazırlayan Memduh ÇELMELİ dinkulturuahlakbilgisi.com Konu Anlatımı MELEKLER Hazırlayan Memduh ÇELMELİ Varlıklar Âlemi Evrende bulunan varlıklar yalnızca duyularımızla algılayabildiklerimizden ibaret değildir. Âlemde görünen ve görünmeyen sayısız varlık bulunmaktadır.

Detaylı

Kültürümüzden Dua Örnekleri. Güzel İş ve Davranış: Salih Amel. İbadetler Davranışlarımızı Güzelleştirir. Rabbena Duaları ve Anlamları BÖLÜM: 3 URL:

Kültürümüzden Dua Örnekleri. Güzel İş ve Davranış: Salih Amel. İbadetler Davranışlarımızı Güzelleştirir. Rabbena Duaları ve Anlamları BÖLÜM: 3 URL: Hazırlayan: Mehmet Fatih Bütün URL: Kültürümüzden Dua Örnekleri Güzel İş ve Davranış: Salih Amel İbadetler Davranışlarımızı Güzelleştirir Rabbena Duaları ve Anlamları BÖLÜM: 3 Kültürümüzde birçok dua örneği

Detaylı

Gizlemek. أ Helak etmek, yok etmek أ. Affetmek. Açıklamak. ا ر اد Sahip olmak, malik olmak. Đstemek,irade etmek. Seçme Metnler 25

Gizlemek. أ Helak etmek, yok etmek أ. Affetmek. Açıklamak. ا ر اد Sahip olmak, malik olmak. Đstemek,irade etmek. Seçme Metnler 25 136. Ey iman edenler, Allah'a, elçisine, elçisine indirdiği kitaba ve bundan önce indirdiği kitaba iman edin. Kim Allah'ı, meleklerini, kitaplarını, elçilerini ve ahiret gününü inkar ederse, uzak bir sapıklıkla

Detaylı

NİÇİN EVLENMEDEN ÖNCE İNSANIN KENDİNİ TANIMASI ÇOK ÖNEMLİDİR? YA DA KENDİNİ TANIMAK NEDİR?

NİÇİN EVLENMEDEN ÖNCE İNSANIN KENDİNİ TANIMASI ÇOK ÖNEMLİDİR? YA DA KENDİNİ TANIMAK NEDİR? Asiye Türkan NİÇİN EVLENMEDEN ÖNCE İNSANIN KENDİNİ TANIMASI ÇOK ÖNEMLİDİR? YA DA KENDİNİ TANIMAK NEDİR? İNSAN NEDEN EVLENİR? İlim ilim bilmektir İlim kendin bilmektir Sen kendini bilmezsen Bu nice okumaktır.

Detaylı

Söylemek istemediğimiz birçok şey, söylemek istediğimiz zaman dinleyici bulamaz.

Söylemek istemediğimiz birçok şey, söylemek istediğimiz zaman dinleyici bulamaz. Söylenen her söz, içinden çıktığı kalbin kılığını üzerinde taşır. Ataullah İskenderî Söz ilaç gibidir. Gereği kadar sarf edilirse fayda veriri; gerektiğinden fazlası ise zarara neden olur. Amr bin As Sadece

Detaylı

MÜBDÎ. Allah MUHSÎ dir. MUHSÎ, her şeyin sayısını bilen demektir.

MÜBDÎ. Allah MUHSÎ dir. MUHSÎ, her şeyin sayısını bilen demektir. Hiçbir müzisyen, bülbülün ötüşünden daha güzel bir şarkı söyleyemez. Bütün bu güzel şeyleri Allah yapar ve yaratır. Allah ın güzel isimlerinden biri de HAMÎD dir. HAMÎD, övülmeye, hamd edilmeye, şükür

Detaylı

Veda Hutbesi. "Ey insanlar! " Sözümü iyi dinleyiniz! Biliyorum, belki bu seneden sonra sizinle burada bir daha buluşamayacağım.

Veda Hutbesi. Ey insanlar!  Sözümü iyi dinleyiniz! Biliyorum, belki bu seneden sonra sizinle burada bir daha buluşamayacağım. Veda Hutbesi Peygamberimiz Vedâ Hutbesinde buyurdular ki: Hamd, Allahü Teâlâya mahsûstur. O'na hamd eder, O'ndan yarlığanmak diler ve O'na tövbe ederiz. Nefislerimizin şerlerinden ve amellerimizin günahlarından

Detaylı

Hz. Peygamber'in ilk muhatapları olan Mekkelilerle mücadelesini anlatan Kur'ân'da tam

Hz. Peygamber'in ilk muhatapları olan Mekkelilerle mücadelesini anlatan Kur'ân'da tam 2. Ders İLK MUHATAPLAR NEDEN KUR'ÂN'A İMAN ETMEDİLER? Sahâbe demek ne demektir? 1. Beşeriyetlerin İzharı 2. Zaafiyetlerin Islahı 3. Kabiliyetlerin İnşası 4. Mesuliyetlerin İdraki 5. Rehberiyetlerin İhyası

Detaylı

KUR'ANDAN DUALAR. "Ey Rabbimiz, Bize dünyada bir iyilik, ahrette bir iyilik ver. Bizi ateş azabından koru." ( Bakara- 201 )

KUR'ANDAN DUALAR. Ey Rabbimiz, Bize dünyada bir iyilik, ahrette bir iyilik ver. Bizi ateş azabından koru. ( Bakara- 201 ) KUR'ANDAN DUALAR "Ey Rabbimiz Bizi sana teslim olanlardan kıl, neslimizden de sana teslim olan bir ümmet çıkar, bize ibadet yerlerimizi göster, tövbemizi kabul et zira tövbeleri kabul eden, çok merhametli

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Cennet, Tanrı nın Harika Evi

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Cennet, Tanrı nın Harika Evi Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Cennet, Tanrı nın Harika Evi Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Lazarus Uyarlayan: Sarah S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible

Detaylı

Cennet, Tanrı nın Harika Evi

Cennet, Tanrı nın Harika Evi Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Cennet, Tanrı nın Harika Evi Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Lazarus Uyarlayan: Sarah S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible

Detaylı

ARAF SURESİ İniş Sırası: 39 Mushaf Sırası: 7 Mekki Sure 206 Ayettir. Rahmân ve Rahîm Allah ın adıyla

ARAF SURESİ İniş Sırası: 39 Mushaf Sırası: 7 Mekki Sure 206 Ayettir. Rahmân ve Rahîm Allah ın adıyla ARAF SURESİ İniş Sırası: 39 Mushaf Sırası: 7 Mekki Sure 206 Ayettir Rahmân Rahîm Allah ın adıyla 40. AYETLERİMİZİ yalanlayanlar onlara karşı büyüklük taslayanlar var ya; göğün kapıları onlara açılmayacak

Detaylı

Agape Kutsal Kitap - God's Love Letter Scriptures

Agape Kutsal Kitap - God's Love Letter Scriptures Agape Kutsal Kitap - God's Love Letter Scriptures Yuhanna 15:9 Baba'nın beni sevdiği gibi, ben de sizi sevdim. Benim sevgimde kalın. Yesaya 43:1 Ey Yakup soyu, seni yaratan, Ey İsrail, sana biçim veren

Detaylı

İslâm Dininde Orman ve Suyun Önemi

İslâm Dininde Orman ve Suyun Önemi İslâm Dininde Orman ve Suyun Önemi Prof. Dr. Mehmet Emin AY Bursa İl Müftüsü 6 Şubat 2014 Perşembe İslam Dini nin Temel kaynakları olan Kur an-ı Kerim de ve Peygamberimizin Hadislerinde, Orman kavramıyla

Detaylı

Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla ESMA-İ HÜSNA 01 ER-RAB

Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla ESMA-İ HÜSNA 01 ER-RAB Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla ESMA-İ HÜSNA 01 ER-RAB ALLAH Alemlerin Rabbi Konuşuyor Nasıl Bir Allah sın İNSAN Nasıl Bir Allah sın? Sorusuna Allah ın verdiği cevap Alemlerin Rabbi olan bir Allah

Detaylı

Şeytan Der ki Ey İnsan!..

Şeytan Der ki Ey İnsan!.. Şeytan Der ki Ey İnsan!.. Dengenin engelidir, şeytanların çengeli, Eûzu besmeledir, çengellerin engeli. KUR ÂN DİYOR Kİ! (Hesapları görülüp) iş bitirilince, şeytan diyecek ki: Şüphesiz Allah size gerçek

Detaylı

Buyruldu ki; Aklın kemali Allah u Teâlâ nın rızasına tabi olmak ve gazabından sakınmakladır.

Buyruldu ki; Aklın kemali Allah u Teâlâ nın rızasına tabi olmak ve gazabından sakınmakladır. BÜYÜKLERİN HİKMETLİDEN SÖZLERİ Buyruldu ki; Aklın kemali Allah u Teâlâ nın rızasına tabi olmak ve gazabından sakınmakladır. Buyruldu ki; Faziletli kimseler için (hiçbir yer) gurbet sayılmaz. Cahilin ise

Detaylı

İLİ : GENEL TARİH : 29.01.2016. Hazırlayan: Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü

İLİ : GENEL TARİH : 29.01.2016. Hazırlayan: Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü İLİ : GENEL TARİH : 29.01.2016 EN GÜZEL İSİMLER O NUNDUR Aziz Müminler! Okuduğum âyet-i kerimede Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor: O, yaratan, yoktan var eden, şekil veren Allah tır. Güzel isimler O nundur.

Detaylı

iki sayfa bakayım neler var diye. Üstelik pembe kapaklı olanıydı. Basından izlemiştim, pembe kapaklı bayanlar için, gri kapaklı olan erkekler içindi.

iki sayfa bakayım neler var diye. Üstelik pembe kapaklı olanıydı. Basından izlemiştim, pembe kapaklı bayanlar için, gri kapaklı olan erkekler içindi. Malum ülkemiz son dönemde Globalleşen dünya ile birlikte oldukça sıkıntılı. Halk olarak bizlerde de pek çok sıkıntılar var. Ekonomik sıkıntılar, siyasi sıkıntılar, sabotaj planları, suikast planları. Darbe

Detaylı

PEYGAMBERLERE VE İLAHİ KİTAPLARA İNANÇ 7. 10. Ey Resûl! Rabbinden sana indirileni tebliğ et. Eğer bunu yapmazsan O nun elçiliğini yapmamış olursun. Allah seni insanlardan koruyacaktır. Doğrusu Allah, kâfirler

Detaylı

BEYANAT. Ahmed el Hasan (a.s)

BEYANAT. Ahmed el Hasan (a.s) Ahmed el Hasan (a.s) 1 Rahman ve Rahim olan Allahın Adıyla. Hamd Alemlerin Rabbi Allahadır. Allahın selamı Muhammed ve Al-i Muhammedin, İmamlar ve Mehdilerin üzerine olsun. Dünyanın Doğusundaki ve Batısındaki

Detaylı

Ramazan Manileri // Ramazan Manileri. Editors tarafından yazıldı. Cuma, 25 Eylül 2009 17:55

Ramazan Manileri // Ramazan Manileri. Editors tarafından yazıldı. Cuma, 25 Eylül 2009 17:55 Ramazan Manileri // Ahmet ağa uyursun uyursun Uykularda ne bulursun Kalk al abdest, kıl namaz Sabahleyin cenneti bulursun Akşamdan pilavı pişirdim Gene karnımı şişirdim Çok mani diyecektim ama Defteri

Detaylı

1- Aşağıdakilerden hangisi suhuf gönderilen peygamberlerden biri değildir?

1- Aşağıdakilerden hangisi suhuf gönderilen peygamberlerden biri değildir? DİN KÜLTÜRÜ 6. SINIF 1. ÜNİTE TEST 1 1- Aşağıdakilerden hangisi suhuf gönderilen peygamberlerden biri a)hz. İbrahim b)hz. Yunus c)hz. Şit d)hz. Adem 2- Varlıklar hakkında düşünerek Allah ın varlığına ve

Detaylı

Yine onlar, sana indirilene ve senden önce indirilene iman ederler; ahiret gününe de kesin olarak inanırlar. Bakara suresi, 4. ayet.

Yine onlar, sana indirilene ve senden önce indirilene iman ederler; ahiret gününe de kesin olarak inanırlar. Bakara suresi, 4. ayet. BULUŞ YOLUYLA ÖĞRENME ETKİNLİK Ders: DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ Sınıf: 9.Sınıf Ünite: İslam da İman Esasları Konu: Kitaplara İman Etkinliğin adı: İlahi Mesaj Süre: 40 dak + 40 dak Yine onlar, sana indirilene

Detaylı

Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla ESMA-İ HÜSNA 02 ER-RAHMAN

Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla ESMA-İ HÜSNA 02 ER-RAHMAN Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla ESMA-İ HÜSNA 02 ER-RAHMAN ا لر ح م ن الر ح يم ٣ O; özünde merhametli, işinde merhametlidir. Rahmetin sonsuz kaynağı, Özünde sonsuz rahmet sahibi olan. Rahman Kimdir?

Detaylı

KURAN YOLU- DERS 3. (Prof.Dr. Mehmet OKUYAN ın Envarul Kuran isimli 3 no lu dersinin ilk 50 dakikasının özeti)

KURAN YOLU- DERS 3. (Prof.Dr. Mehmet OKUYAN ın Envarul Kuran isimli 3 no lu dersinin ilk 50 dakikasının özeti) KURAN YOLU- DERS 3 (Prof.Dr. Mehmet OKUYAN ın Envarul Kuran isimli 3 no lu dersinin ilk 50 dakikasının özeti) DERSTE GEÇEN KAVRAMLAR 1) Mübin : Açık ve Açıklayan. Kur an ın sıfatlarındandır. Kur an sadece

Detaylı

Küçüklerin Büyük Soruları-2

Küçüklerin Büyük Soruları-2 Küçüklerin Büyük Soruları-2 Yayın no: 184 CENNET NASIL BİR YER? Genel yayın yönetmeni: Ergün Ür İç düzen/kapak: Zafer Yayınları Isbn: 978 605 5523 11 4 Sertifika no: 14452 Uğurböceği Yayınları, Zafer Yayın

Detaylı

Kur an-ı Kerim deki Temel Emirler ve Yasaklar

Kur an-ı Kerim deki Temel Emirler ve Yasaklar Kur an-ı Kerim deki Temel Emirler ve Yasaklar Emirler Allah a iman edin (Al-i İmran [3] 193), O na hiçbir şeyi ortak koşmayın (Nisa [4] 36). Yalnızca O na kulluk edin (Fatiha [1] 5). Allah ı çok anın ve

Detaylı

İNSANIN YARATILIŞ'TAKİ DURUMU

İNSANIN YARATILIŞ'TAKİ DURUMU 25 Ders 3 İnsan Bir gün ağaçtan küçük bir çocuk oyan, ünlü bir ağaç oymacısı hakkında ünlü bir öykü vardır. Çok güzel olmuştu ve adam onun adını Pinokyo koydu. Eserinden büyük gurur duyuyordu ama oyma

Detaylı

Kulenizin en üstüne koşup atlar mısınız? Tabii ki, hayır. Düşmanınıza güvenip onun söylediklerini yapmak akılsızca olur.

Kulenizin en üstüne koşup atlar mısınız? Tabii ki, hayır. Düşmanınıza güvenip onun söylediklerini yapmak akılsızca olur. 33 Ders 4 Günah Bir dostunuzun size, içi güzel şeylerle dolu ve bütün bu güzelliklerin tadını çıkarmanız için bir saray verdiğini düşünelim. Buradaki her şey sizindir. Dostunuzun sizden istediği tek şey,

Detaylı

Kur ân ın Ticârî Yol Haritası Cuma, 06 Ekim :47

Kur ân ın Ticârî Yol Haritası Cuma, 06 Ekim :47 Kimi beşerî sistemler malı kişinin tekeline vermiş, mal kişinindir, istediği gibi kazanır ve istediği gibi harcar demiştir. Kimisi de mal devletindir, kişiler devlet için kazanır ve devlet için harcarlar

Detaylı

Anlamı. Temel Bilgiler 1

Anlamı. Temel Bilgiler 1 Âmentü Haydi Bulalım Arkadaşlar aşağıda Âmentü duası ve Türkçe anlamı yazlı, ancak biraz karışmış. Siz doğru şekilde eşleştirebilir misiniz? 1 2 Allah a 2 Kadere Anlamı Ben; Allah a, meleklerine, kitaplarına,

Detaylı

TÂĞUT KELİMESİNİN ANLAMI

TÂĞUT KELİMESİNİN ANLAMI TÂĞUT KELİMESİNİN ANLAMI ] ريك Turkish [ Türkçe Muhammed Salih el-muneccid Terceme : Muhammed Şahin Tetkik : Ali Rıza Şahin 20-432 ع لكمة الطاغوت» باللغة الت ية «مد صالح املنجد رمجة: ممد مسلم شاه مراجعة:

Detaylı

İnsanların Üzüntüsünün Başlangıcı

İnsanların Üzüntüsünün Başlangıcı Çocuklar için Kutsal Kitap sunar İnsanların Üzüntüsünün Başlangıcı Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Byron Unger ve Lazarus Uyarlayan: M. Maillot ve Tammy S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for

Detaylı

1. İnanç, 2. İbadet, 3. Ahlak, 4. Kıssalar

1. İnanç, 2. İbadet, 3. Ahlak, 4. Kıssalar 1. İnanç, 2. İbadet, 3. Ahlak, 4. Kıssalar İÇİNDEKİLER KUR AN NEDİR? KUR AN-IN AMACI? İNANÇ NEDİR İBADET NEDİR AHLAK NEDİR KISSALAR AYETLER KUR AN NEDİR? Kur an-ı Hakîm, alemlerin Rabbi olan Allah ın kelamıdır.

Detaylı

Değerli büyüğümüz Merhum Fatma ÖZTÜRK ün ruhunun şad olması duygu ve dileklerimizle Lisans Yayıncılık

Değerli büyüğümüz Merhum Fatma ÖZTÜRK ün ruhunun şad olması duygu ve dileklerimizle Lisans Yayıncılık Değerli büyüğümüz Merhum Fatma ÖZTÜRK ün ruhunun şad olması duygu ve dileklerimizle Lisans Yayıncılık II Editörler Prof. Dr. Salih Sabri Yavuz & Doç. Dr. Faruk Sancar İSLÂM İNANÇ ESASLARI Yazarlar Prof.

Detaylı

2015-2016 ÖĞRETİM YILI YERKÖY İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ KUR AN KURSU DİNİ BİLGİLER (EK ÖĞRETİM) PROĞRAMINA GÖRE DERS PLANI

2015-2016 ÖĞRETİM YILI YERKÖY İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ KUR AN KURSU DİNİ BİLGİLER (EK ÖĞRETİM) PROĞRAMINA GÖRE DERS PLANI HAFTA 1 6 DİN, İMAN VE İNSAN 2 6 ALLAH-İNSAN VE ÂLEM İLİŞKİSİ 3 6 ALLAH A İMAN 4 6 MELEKLERE İMAN 5 6 KİTAPLARA İMAN 6 6 PEYGAMBERLERE İMAN 7 6 AHİRETE İMAN 8 6 KADER VE KAZAYA İMAN 1. Dinin İnsan Hayatındaki

Detaylı

M. Sinan Adalı. Eski zamanlarda yaşamış peygamberlerin ve ümmetlerinin başlarından geçen ibretli öyküler, hikmetli meseller

M. Sinan Adalı. Eski zamanlarda yaşamış peygamberlerin ve ümmetlerinin başlarından geçen ibretli öyküler, hikmetli meseller yayın no: 117 PEYGAMBERİMİZİN DİLİNDEN HİKMETLİ ÖYKÜLER Eski zamanlarda yaşamış peygamberlerin ve ümmetlerinin başlarından geçen ibretli öyküler, hikmetli meseller Genel yayın yönetmeni: Ergün Ür Yayınevi

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. İnsanların Üzüntüsünün Başlangıcı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. İnsanların Üzüntüsünün Başlangıcı Çocuklar için Kutsal Kitap sunar İnsanların Üzüntüsünün Başlangıcı Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Byron Unger ve Lazarus Uyarlayan: M. Maillot ve Tammy S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for

Detaylı

Orucun tutulacağı günler olduğu gibi tutulmayacağı günlerde vardır. Resûlüllah sav bizzat bunu yasak etmiştir.

Orucun tutulacağı günler olduğu gibi tutulmayacağı günlerde vardır. Resûlüllah sav bizzat bunu yasak etmiştir. Hastalık ve Yolculukta: Eğer bir insan hasta ise ve yolcu ise onun için oruç tutmak Kur an-ı Kerim de yasaktır. Bazı insanlar ben hastayım ama oruç tutabilirim diyor veya yolcuyum ama tutabilirim diyor.

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

HADDİNİ BİLMEMEK YA DA İSTİDRAC

HADDİNİ BİLMEMEK YA DA İSTİDRAC Niyeti temiz olan ve haddini bilen bir Müslüman, başarıya, nîmete karşı şükrünü edâ edemez ise, Allah (CC) o kişiyi bir mahrûmiyete, bir sıkıntıya mâruz bırakır. Meselâ, dikkat ediniz, bir başarıya imzâ

Detaylı

Yaratanlar arasında şerefli bir yere sahip olan insanın yaşam hakkı da, Allah tarafından lutfedilmiş bir temel haktır.

Yaratanlar arasında şerefli bir yere sahip olan insanın yaşam hakkı da, Allah tarafından lutfedilmiş bir temel haktır. Yaratanlar arasında şerefli bir yere sahip olan insanın yaşam hakkı da, Allah tarafından lutfedilmiş bir temel haktır. Kur'an-ı Kerimde bir kimseye hayat vermenin adeta bütün insanlara hayat verme gibi

Detaylı

ISLAM Kim, Îslâm'dan başka bir din ararsa, bilsin ki kendisinden (böyle bir din) asla kabul edilmeyecek ve o, ahirette ziyan edenlerden olacaktır.

ISLAM Kim, Îslâm'dan başka bir din ararsa, bilsin ki kendisinden (böyle bir din) asla kabul edilmeyecek ve o, ahirette ziyan edenlerden olacaktır. ISLAM Kim, Îslâm'dan başka bir din ararsa, bilsin ki kendisinden (böyle bir din) asla kabul edilmeyecek ve o, ahirette ziyan edenlerden olacaktır. (Al-i Imran suresi, 85) Icindekiler - Bu dine neden Islam

Detaylı

Kur an da Sünnetullah

Kur an da Sünnetullah Kur an da Sünnetullah Icerik Sünnetullah kelimesinin anlami Gecmis milletlere uygulanan Sünnetullah Ahiretteki Sünnetullah Sonuc Kelime anlami Sünnetullah: Allah in sünneti, yani kanunu Sosyal hayatimizla

Detaylı

Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla HİCRİ-2 YAHUDİLERLE İLİŞKİLER KAYNUKAOĞULLARININ MEDİNEDEN ÇIKARTILMASI

Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla HİCRİ-2 YAHUDİLERLE İLİŞKİLER KAYNUKAOĞULLARININ MEDİNEDEN ÇIKARTILMASI 15.03.2010 Rahman ve Rahim Olan Allah ın Adıyla HİCRİ-2 YAHUDİLERLE İLİŞKİLER KAYNUKAOĞULLARININ MEDİNEDEN ÇIKARTILMASI Müslümanlarla yaptıkları antlaşmaya ilk ihanet eden Yahudi kabilesi Kaynukâ'oğullarıdır.

Detaylı

Bir başka ifadeyle sadece Allah ın(cc) rızasına uygun düşmek için savaşmış ve fedayı can yiğitlerin harman olduğu yerin ismidir Çanakkale!..

Bir başka ifadeyle sadece Allah ın(cc) rızasına uygun düşmek için savaşmış ve fedayı can yiğitlerin harman olduğu yerin ismidir Çanakkale!.. BABAN GELİRSE ÇAĞIR BENİ OĞUL.. Çanakkale destanının 99. yıl dönümünü yaşadığımız günlere saatler kala yine bir Çanakkale k ahramanının hikayesiyle karşınızdayım.. Değerli okuyucular; Hak için, Hakikat

Detaylı

GÜNAH ve İSTİĞFAR. Israr etmek kişiyi nasıl etkiler

GÜNAH ve İSTİĞFAR. Israr etmek kişiyi nasıl etkiler GÜNAH ve İSTİĞFAR Israr etmek kişiyi nasıl etkiler Peygamber (s.a.v) Efendimizin şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir: Hiçbir küçük günah yoktur ki, ısrarla işlenilmeye devam edildiği halde büyümesin. Ve

Detaylı

5. SINIF DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ

5. SINIF DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ 5. SINIF DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ Allah İnancı Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD Hafta Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 Allah Vardır ve Birdir Evrendeki mükemmel düzen ile Allahın (c.c.) varlığı ve birliği

Detaylı

MÜSİAD Başarılı Öğrenciler Ödül Töreni KARADENİZ EREĞLİ 7 HAZİRAN 2018 Sayın Kaymakamım, Sayın Milletvekilim, Sn Rektörüm, Belediye Başkanlarım,

MÜSİAD Başarılı Öğrenciler Ödül Töreni KARADENİZ EREĞLİ 7 HAZİRAN 2018 Sayın Kaymakamım, Sayın Milletvekilim, Sn Rektörüm, Belediye Başkanlarım, MÜSİAD Başarılı Öğrenciler Ödül Töreni KARADENİZ EREĞLİ 7 HAZİRAN 2018 Sayın Kaymakamım, Sayın Milletvekilim, Sn Rektörüm, Belediye Başkanlarım, İş Dünyası, STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli

Detaylı

KÜÇÜK KALBİMİN İLK REHBERİNİN BU GÜNÜME UZATTIĞI HAYAT YOLU

KÜÇÜK KALBİMİN İLK REHBERİNİN BU GÜNÜME UZATTIĞI HAYAT YOLU KÜÇÜK KALBİMİN İLK REHBERİNİN BU GÜNÜME UZATTIĞI HAYAT YOLU Nereden geliyor bitmek tükenmek bilmeyen öğrenme isteğim? Kim verdi düşünce deryalarında özgürce dolaşmamı sağlayacak özgüven küreklerimi? Bazen,

Detaylı

Süleymaniye Vakfı > Ölüm ve Ötesi > Yazılı Fetvalar Tarih: 05 Ağustos 2009

Süleymaniye Vakfı > Ölüm ve Ötesi > Yazılı Fetvalar Tarih: 05 Ağustos 2009 Süleymaniye Vakfı > Ölüm Ötesi > Yazılı Fetvalar Tarih: 05 Ağustos 2009 Soru: Suresinin 124. ayetinde Kur'ân'dan yüz çeviren kimselerin kıyamet günü kör olarak haşredilecekleri ifade ediliyor. Kaf Suresi

Detaylı

İsra ve Miraç olayının, Mekke de artık çok yorulmuş olan Resulüllah için bir teselli ve ümitlendirme olduğunda da şüphe yoktur.

İsra ve Miraç olayının, Mekke de artık çok yorulmuş olan Resulüllah için bir teselli ve ümitlendirme olduğunda da şüphe yoktur. Alıntı; FarukBeşer İsra Suresi hicretten bir yıl önce indirilmiş. Yani Hicret yakındır ve artık Medine de Yahudilerle temas başlayacaktır. Sure sanki her iki tarafı da buna hazırlıyor gibidir. Mescid-i

Detaylı

Okul Çağı Çocuğunda Sevgi Yetersizliği Çalma Davranışına mı Neden Oluyor? Pazartesi, 02 Eylül 2013 06:14

Okul Çağı Çocuğunda Sevgi Yetersizliği Çalma Davranışına mı Neden Oluyor? Pazartesi, 02 Eylül 2013 06:14 Hiçbir ihtiyacı olmadığı halde sürekli arkadaşlarının kalem ve silgilerini çalan çocukla yaptığım görüşmede, çocuğun anlattıkları hem çok ilginç hem de Kleptomani Hastalığına çok iyi bir örnektir. Çocuk

Detaylı

Islam & Camii Diyanet İşleri Türk İslam Birliği

Islam & Camii Diyanet İşleri Türk İslam Birliği & Camii Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Mülheim an der Ruhr Fatih Camii Islam kelimesi üc manaya gelir 1. Yüce Allahın emirlerine itaat edip, yasaklarından kacınmak. 2. Bütün insanlarla diğer canlılar

Detaylı

ALLAH TEÂLÂ'NIN ARŞA İSTİVÂ ETMESİ

ALLAH TEÂLÂ'NIN ARŞA İSTİVÂ ETMESİ ALLAH TEÂLÂ'NIN ARŞA İSTİVÂ ETMESİ استواء االله عرشه ] تر [ Türkçe Turkish Abdurrahman el-berrâk Terceme : Muhammed Şahin Tetkik : Ali Rıza Şahin 00-43 استواء االله عرشه» باللغة ال ية «عبد الر ن ال اك

Detaylı

İbadetin Manası ve Çeşitleri

İbadetin Manası ve Çeşitleri İbadetin Manası ve Çeşitleri Muhammed ibni Abd'il Vehhab (rahimehullah) www.at-tawhid.org 1 İbadetin Aslı Allah a ibadetin aslı; Allah ın emirlerine uymak nehyettiklerinden kaçınmak suretiyle ona itaat

Detaylı

HÜCCETİN İKAMESİ VE ANLAŞILMASI

HÜCCETİN İKAMESİ VE ANLAŞILMASI HÜCCETİN İKAMESİ VE ANLAŞILMASI ŞEYH MUHAMMED NASIRUDDİN EL-ELBANİ 1 KİTAB VE SÜNNETE DAVET YAYINLARI 1435 HÜCCETİN İKAMESİ VE ANLAŞILMASI ŞEYH MUHAMMED NASIRUDDİN EL-ELBANİ irtibat kitabvesunnet@gmail.com

Detaylı

Yeşaya Geleceği Görüyor

Yeşaya Geleceği Görüyor Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Yeşaya Geleceği Görüyor Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Jonathan Hay Uyarlayan: Mary-Anne S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org 2010

Detaylı

ICERIK. Salih amel nedir? Salih amelin önemi Zekat nedir? Zekat kimlere farzdır? Zekat kimlere verilir? Sonuc Kaynaklar

ICERIK. Salih amel nedir? Salih amelin önemi Zekat nedir? Zekat kimlere farzdır? Zekat kimlere verilir? Sonuc Kaynaklar ICERIK Salih amel nedir? Salih amelin önemi Zekat nedir? Zekat kimlere farzdır? Zekat kimlere verilir? Sonuc Kaynaklar Salih amel nedir? Salih: dogru yolda olan, fesat icinde olmayan, faydalı ve yarayışlı

Detaylı

Kur an ın Bazı Hikmetleri

Kur an ın Bazı Hikmetleri Kur an ın Bazı Hikmetleri Allah Teala kıble hususunda derin tartışmalara giren insanların görüşünü: İyilik, yüzlerinizi doğuya ve batıya çevirmeniz değildir. ayetiyle reddetmiştir. Ki onların bir kısmı,

Detaylı

1. EÛZÜ ÖĞRENELİM ANLAMI. 1. Kovulmuş Şeytan dan Allah a sığınırım.

1. EÛZÜ ÖĞRENELİM ANLAMI. 1. Kovulmuş Şeytan dan Allah a sığınırım. SÛRELERİMİZİ tefekkürle ÖĞRENİYORUZ 1. EÛZÜ ÖĞRENELİM ANLAMI 1. Kovulmuş Şeytan dan Allah a sığınırım. Benim adım Eûzü. İsmimin anlamı Sığınırım, yardım isterim. Bir tehlike ile karşılaştığınızda güvenilir

Detaylı

Sevgili Kardeşlerim, Rabbimiz sizlere barış bağışlasın. Bu barışın daima sizlerle birlikte olması için dua ediyorum. Bir episkoposun görevi, yalnız

Sevgili Kardeşlerim, Rabbimiz sizlere barış bağışlasın. Bu barışın daima sizlerle birlikte olması için dua ediyorum. Bir episkoposun görevi, yalnız Mons. Luigi Padovese nin Anadolu da Yaşayan Hıristiyanlara Mektubu 2007-2008 Sevgili Kardeşlerim, Rabbimiz sizlere barış bağışlasın. Bu barışın daima sizlerle birlikte olması için dua ediyorum. Bir episkoposun

Detaylı

Sabah akşam tevâzu içinde yalvararak, ürpererek ve sesini yükseltmeden Rabbini an. Sakın gâfillerden olma! (A râf sûresi,7/205)

Sabah akşam tevâzu içinde yalvararak, ürpererek ve sesini yükseltmeden Rabbini an. Sakın gâfillerden olma! (A râf sûresi,7/205) Zikir, hatırlayıp yâd etmek demektir. İbâdet olan zikir de Yüce Allah ı çok hatırlamaktan ibârettir. Kul, Rabbini diliyle, kalbiyle ve bedeniyle hatırlar ve zikreder. Diliyle Kur ân-ı Kerim okur, duâ eder,

Detaylı

YASIYOR. MUYUZ. SASIYOR.. MUYUZ? Bismillahirrahmanirrahim MUHİDDİN YENİGÜN. (e-posta: muhiddin@yenigun.name.tr) yayınevi sertifika no: 14452

YASIYOR. MUYUZ. SASIYOR.. MUYUZ? Bismillahirrahmanirrahim MUHİDDİN YENİGÜN. (e-posta: muhiddin@yenigun.name.tr) yayınevi sertifika no: 14452 YASIYOR. MUYUZ yayınevi sertifika no: 14452 Yayın no: 11 YAŞIYOR MUYUZ ŞAŞIYOR MUYUZ? Genel yayın yönetmeni: Ergün Ür İç düzen: Durmuş Yalman Kapak: Zafer Yayınları İSBN: 978 975 261 200 6 1. Baskı: Eylül,

Detaylı

Ali imran 139. Gevşemeyin, hüzünlenmeyin! Eğer (gerçekten) iman etmiş kimseler iseniz, üstün olan sizlersiniz.

Ali imran 139. Gevşemeyin, hüzünlenmeyin! Eğer (gerçekten) iman etmiş kimseler iseniz, üstün olan sizlersiniz. Ali imran 139. Gevşemeyin, hüzünlenmeyin! Eğer (gerçekten) iman etmiş kimseler iseniz, üstün olan sizlersiniz. 122.EY İSRAİLOĞULLARI! Size lütfettiğim o nimetleri hatırlayın (bir zamanlar) sizin diğer

Detaylı

Dua ve Sûre Kitapçığı

Dua ve Sûre Kitapçığı Dua ve Sûre Kitapçığı Hazırlayan: Melike MÜFTÜOĞLU instagram.com/oyunveetlinliklerledinogretimi SÜBHANEKE DUASI Allah ım! Sen eksik sıfatlardan pak ve uzaksın. Seni daima böyle tenzih eder ve överim. Senin

Detaylı

İLİM ÖĞRETMENİN FAZİLETİ. Bu Beldede İlim Ölmüştür

İLİM ÖĞRETMENİN FAZİLETİ. Bu Beldede İlim Ölmüştür İLİM ÖĞRETMENİN FAZİLETİ Bu Beldede İlim Ölmüştür Rivayet edildiğine göre Süfyan es-sevrî (k.s) Askalan şehrine gelir, orada üç gün ikamet ettiği halde, kendisine hiç kimse gelip de ilmî bir mesele hakkında

Detaylı

Allah a Allah (ilah,en mükemmel, en üstün,en yüce varlık) olduğu için ibadet etmek

Allah a Allah (ilah,en mükemmel, en üstün,en yüce varlık) olduğu için ibadet etmek 1.VE EN YÜCESİ: Allah a Allah (ilah,en mükemmel, en üstün,en yüce varlık) olduğu için ibadet etmek 2.SEVİYE: Allah ın rızasını ve sevgisi kazanmak için 3.SEVİYE: Allah ın verdiği nimetlere(yaşam-akıl-yiyecekler

Detaylı

ALTININ DEĞERİNİ SARRAF, KELAMIN DEĞERİNİ ERBAP ANLAR!.. - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

ALTININ DEĞERİNİ SARRAF, KELAMIN DEĞERİNİ ERBAP ANLAR!.. - Genç Gelişim Kişisel Gelişim SAMİ ÖZEY 05.04.2016 ALTININ DEĞERİNİ SARRAF, KELAMIN DEĞERİNİ ERBAP ANLAR!.. Bir zamanlar bende Süleyman idim.. Ateşe rüzgâra hükümran idim.. Sanmayın Sultan Süleyman idim.. Tersanede körükçü Süleyman

Detaylı

Hz.Resulüllah (SAV) den Dualar

Hz.Resulüllah (SAV) den Dualar Hz.Resulüllah (SAV) den Dualar Camiye Girerken Allah ın adıyla, Allah ın Resulüne salat ve selam olsun. Allah ım, hatalarımı bağışla ve bana rahmet kapılarını aç. Camiden Çıkarken Allah ın adıyla, Allah

Detaylı

...Bir kitap,bir mesaj!

...Bir kitap,bir mesaj! ...Bir kitap,bir mesaj! Bu dünyada ne yapıyorum sorusuna yanıt veren bir kitap Tüm soru ve şüphelerınize yanıt verebilecek bir kitap. Bu kitap sizin doğal olarak Tanrı dan ayrı olduğunuzu anlatacak, ancak

Detaylı

İTİKAT ( İNANÇ ) 1 KELİME- İ TEVHİD

İTİKAT ( İNANÇ ) 1 KELİME- İ TEVHİD KELİME- İ TEVHİD Allah tan başka ilah yoktur, Muhammed, Allah ın elçisidir. İTİKAT ( İNANÇ ) 1 TEVHİD: Allah ın bir ve tek olduğuna inanmak demektir. İnsanlar inanarak Kelime-i Tevhid i söylerlerse Mümin

Detaylı

YASİN SURESİ İniş Sırası: 41 Mushaf Sırası: 36 Mekki Sure 83 Ayettir. Rahmân ve Rahîm Allah ın adıyla

YASİN SURESİ İniş Sırası: 41 Mushaf Sırası: 36 Mekki Sure 83 Ayettir. Rahmân ve Rahîm Allah ın adıyla YASİN SURESİ İniş Sırası: 41 Mushaf Sırası: 36 Mekki Sure 83 Ayettir Rahmân Rahîm Allah ın adıyla 1. Ya, Sin. 2. HİKMETLİ (akıl tabiata uygun) Kur an a yemin olsun! 3. Gerçekten sen gönderilmiş elçilerdensin.

Detaylı

KURAN I KERİMİN İÇ DÜZENİ

KURAN I KERİMİN İÇ DÜZENİ KURAN I KERİMİN İÇ DÜZENİ Kur an-ı Kerim : Allah tarafından vahiy meleği Cebrail aracılığıyla, son Peygamber Hz. Muhammed e indirilen ilahi bir mesajdır. Kur an kelime olarak okumak, toplamak, bir araya

Detaylı

Efendim, öğrendiklerimin ikincisi; çok kimseyi, nefsin şehvetleri peşinde koşuyor gördüm. Şu âyet-i kerimenin mealini düşündüm:

Efendim, öğrendiklerimin ikincisi; çok kimseyi, nefsin şehvetleri peşinde koşuyor gördüm. Şu âyet-i kerimenin mealini düşündüm: Hatim-i Esam hazretleri, hocası Şakik-i Belhi hazretlerinin yanında 33 sene kalır, ilim tahsil eder. Hocası, bu zaman içinde ne öğrendiğini sorduğu zaman, sekiz şey öğrendiğini söyler ve bunları hocasına

Detaylı

MÜSİAD İFTARI ŞANLIURFA

MÜSİAD İFTARI ŞANLIURFA MÜSİAD İFTARI ŞANLIURFA 16.06.2017 Sayın Milletvekillerim, Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanım Sayın Mardin Şube Başkanım, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli Basın Mensupları, Şanlıurfa

Detaylı

Dr. Mehmet Sürmeli tarafından yazıldı. Perşembe, 07 Ekim :45 - Son Güncelleme Perşembe, 21 Ekim :00

Dr. Mehmet Sürmeli tarafından yazıldı. Perşembe, 07 Ekim :45 - Son Güncelleme Perşembe, 21 Ekim :00 4 Sahabe gibi Kur'an-ı kerim'i ve İslam'ı yaşayabilmenin sırrı - Tefsir - Dr. Mehmet Sürmeli'nin kişisel web si Tüm emir ve yasakların amacı, insanı Allah a giden yolda dosdoğru olarak tutabilmek ve ilerlemesini

Detaylı

KPSS'de çok konuşulan 'vitamin' sorusu ve çözümü

KPSS'de çok konuşulan 'vitamin' sorusu ve çözümü On5yirmi5.com KPSS'de çok konuşulan 'vitamin' sorusu ve çözümü Kaç gündür bir 'vitamin' sorusudur gidiyor. İşte geçtiğimiz günlerde yapılan KPSS sorularında yer alan 'vitamin' sorusu ve çözümü... Yayın

Detaylı

Hz. Adem den Hz. Muhammed (s.a.v.)e güzel ahlakı insanda tesis etmek için gönderilen dinin adı İslam dır.

Hz. Adem den Hz. Muhammed (s.a.v.)e güzel ahlakı insanda tesis etmek için gönderilen dinin adı İslam dır. Necip Fazık Kısakürek in gençliğe hitabındaki aynı manadır yazımın başlığında ki kim var? 'Kim var? ' diye seslenilince, sağına ve soluna bakmadan fert fert 'ben varım! ' cevabını verici, her ferdi 'benim

Detaylı

İnsanı Diğer Canlılardan Ayıran Özellikler

İnsanı Diğer Canlılardan Ayıran Özellikler İnsanı Diğer Canlılardan Ayıran Özellikler Hani, Rabbin meleklere, Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım demişti. Onlar, Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz sana hamd

Detaylı

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 5. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1 2016-2017 5. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Ateş adamı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Ateş adamı Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Ateş adamı Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Lazarus Uyarlayan: E. Frischbutter Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible for Children,

Detaylı

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. ORTAK SINAVI 26 KASIM 2014 Saat: 11.20

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. ORTAK SINAVI 26 KASIM 2014 Saat: 11.20 T.. 8. SINIF I. DÖNEM ORTAK SINAVI 26 KASIM 2014 Saat: 11.20 1. İnsanın sorumlu bir varlık olması aşağıdakilerden hangisiyle ilgilidir? A) Düşünmesi B) Konuşması ) Yürümesi D) Beslenmesi 4. Hz. Muhammed

Detaylı

Sonra onların ardından bir başka kavim (insan kuşağı) yaratıp inşa ettik. 1

Sonra onların ardından bir başka kavim (insan kuşağı) yaratıp inşa ettik. 1 2.2. Hz. Hud (a.s) Kur an Kıssaları Ali BULAÇ ın mealinden Tayfun NASUHBEYOĞLU tarafından derlenmiştir. Giriş Sonra onların ardından bir başka kavim (insan kuşağı) yaratıp inşa ettik. 1 Ad ın kardeşini

Detaylı

Yahya Kemal Beyatlı 100. Yıl İlkokulu Gazetesi. Okulumuzdan Haberler

Yahya Kemal Beyatlı 100. Yıl İlkokulu Gazetesi. Okulumuzdan Haberler Yahya Kemal Beyatlı 100. Yıl İlkokulu Gazetesi B ü l ten Ta r ihi:04. 04.2 0 16 Cilt 1, Sayı 1 M ü dü rü n Adı : Hasa n CE Rİ T M ü dü r Ya rdı mc ı sı nı n A dı : Şe no l T ÜM TA Ş Okulumuzdan Haberler

Detaylı

RİCAL UN NİSA. (Örneğimiz Bir Kadın) Emine Said Hocahanım

RİCAL UN NİSA. (Örneğimiz Bir Kadın) Emine Said Hocahanım RİCAL UN NİSA (Örneğimiz Bir Kadın) Hocahanım RİCAL ÜN NİSA ÖRNEĞİMİZ BİR KADIN Allah inkar edenlere, Nuh un karısı ile Lut un karısını misal verdi. Onlar, kullarımızdan iki salih kişinin nikahında iken

Detaylı

2018-Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi-Deneme Sınavı 7

2018-Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi-Deneme Sınavı 7 2018-Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi-Deneme Sınavı 7 Tevekkül; güvenmek, teslim olmak, vekil olarak kabul etmek, işin sonucunu bırakmak gibi nlamlara gelir. Tevekkül yalnızca Allah a yapılmalıdır. Tevekkülü

Detaylı