HAYAT BOYU ÖĞRENME ve İSMEK MODELİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HAYAT BOYU ÖĞRENME ve İSMEK MODELİ"

Transkript

1 HAYAT BOYU ÖĞRENME ve İSMEK MODELİ

2 NEDEN HAYAT BOYU ÖĞRENME? Bilgi toplumunda toplumsal hizmetlere yönelik talep artışı, yaşam ve çalışma şartlarındaki hızlı değişim hayat boyu öğrenmeyi süreklilik arz eden bir ihtiyaç haline dönüştürmüştür. Bu alanda sadece kamunun kaynaklarıyla artan ihtiyacı karşılamak, sürekli yeni yatırımlar yapmak ve hizmet üretmek yeterli olmamaktadır. Ülkemizde sorumlu belediyecilik anlayışı gereği eğitimden sağlığa, spor aktivitelerinden zararlı alışkanlıklarla mücadeleye kadar birçok alanda hizmet veren yerel yönetimler hayat boyu öğrenme sürecinde de önemli katkılar sağlamaktadır.

3 HAYAT BOYU ÖĞRENMEDE İSMEK MODELİ Mesleki Eğitim, özellikle ülkemiz için hayati bir zorunluluktur. Türkiye çok hızlı bir gelişme trendi içinde olmasına karşın yeterli vasıf ve donanımlı işgücüne sahip değildir. Ulusal gelişme, ekonomik kalkınma ve küresel dünyada rol model olmanın yolu Mesleki Eğitimden geçmektedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Mesleki Eğitimde üstlendiği işlev, eğitimle kalite ve etkinliğin artırılması, iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına uygun kalifiye elemanın yetiştirilmesi, aile bütçesine ve ev ekonomisine katkıda bulunmasıdır. Bu amaçla İSMEK (Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları) bir meslek sahibi olmak, mesleğinde ilerlemek isteyenlere yardımcı olmak üzere mesleki, teknik, sosyal ve kültürel, sportif ve sanatsal içerikli kurslar açmıştır.

4

5 GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE İSMEK 1996 yılında dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN döneminde Sosyal Belediyecilik Projesi kapsamında yaygın eğitim amaçlı halk eğitim faaliyeti olarak çalışmalarına başlayan İSMEK, İstanbul gibi büyük bir metropolde üreten kesimin yanında pasif iş gücü potansiyelini üretime katma ve emeğin kaynağa dönüştürülmesini sağlamak, söz konusu eğitim alanlarında sektöre canlılık kazandırması bakımından önemli bir misyona sahiptir. Ayrıca Yeni Sanatsal eğitimlerin yanı sıra, unutulmaya yüz tutmuş soyut ve somut sanatlarımızın geleceğe taşınması noktasında verdiği mesleki eğitimlerle İstanbul daki yetişkin eğitimi ihtiyacını önemli ölçüde karşılayan İSMEK; Bilhassa herhangi bir mesleği bulunmayan pasif ve tüketici insan gücü konumunda olanları, toplumun üretken kesimine dahil ederek ekonomimize artı değer sağlamaktadır.

6 GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE İSMEK 1996 yılında; 3 Kurs Merkezi 3 Branş ve 141 Kursiyere eğitim verilmişken, Günümüzde ; 228 Kurs Merkezi 181 branş ve 28 ana dalda yaklaşık kursiyere eğitim verilmektedir.

7 İSMEK; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir TOPBAŞ ın döneminde 1 milyon 323 bin İstanbulluya sanat ve meslek eğitimi kursu vererek büyük bir Halk Üniversitesi konumuna gelmiştir.

8 İSMEK İN EĞİTİM VERDİĞİ BRANŞ GRUPLARI Ahşap Teknolojileri Büro Yönetimi ve Sekreterlik El Sanatları Bilişim Teknolojileri Grafik ve Fotoğraf Sağlık ve Radyo Televizyon Güzellik ve Saç Bakımı Hizmetleri Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Kuyumculuk Teknolojisi Muhasebe ve Finansman Müzik ve Gösteri Sanatları Bahçecilik Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Ev Hizmetleri Giyim-Tekstil Teknolojisi Halkla İlişkiler ve Organizasyon, Kişisel Gelişim Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Yiyecek İçecek Hizmetleri Yabancı Diller Sanat ve Tasarım Seramik ve Cam Gazetecilik Hukuk Matbaa Spor Pazarlama ve Perakende Sağlık

9 İSMEK EĞİTİMLERİ İSMEK te Bilişim Teknolojileri alanında bilgisayar işletmenliği- operatör, web tasarımı, görme engelliler için bilgisayar kullanımı gibi branşlarda eğitim verilmektedir. Bu kurslara katılanlar, artık yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline gelen bilgisayar konusunda kendilerini geliştirebiliyor, bilgisayarı tüm boyutlarıyla kullanmayı öğrenmektedir.

10 MESLEKİ EĞİTİMLER İSMEK, mesleki eğitimlere de büyük önem vermektedir. İSMEK kursiyerleri, mesleki teknik eğitimler kapsamında; Büro Yönetimi ve Sekreterlik alanında, yönetici asistanlığı, Muhasebe ve Finansman alanında temel muhasebe eğitimi, Gazetecilik alanında gazetecilik ve iletişim, radyo programcılığı ve sunuculuk branşlarında, Halkla İlişkiler ve Organizasyon alanında çağrı merkezi elemanı ve vitrin düzenleme elemanı, Hukuk alanında adli kalem işleri branşında, Yiyecek- İçecek Hizmetleri alanında yaş pasta yapımı, aşçı çırağı, servis elemanı branşları eğitimi, Kuyumculuk Teknolojisi alanında ise kursiyerler, gümüş takı işlemeciliği, mıhlamacı, telkarici ve hasır örmeci branşlarında eğitim alabilmektedir.

11 MESLEKİ EĞİTİMLER İSMEK in mesleki eğitim verdiği ana dallardan bir diğeri de Giyim Tekstil Teknolojisi. Bu dalda kursiyerlere kadın giysileri dikimi, bilgisayarlı modelistlik, bilgisayarlı stilistlik gibi branşlarda eğitim verilmektedir. Güzellik ve Saç Bakımı Hizmetleri nde ise kursiyerler saç bakımı ve yapımı, sahne makyajı, cilt bakım hizmetleri gibi branşlarda eğitim alabilmektedir. Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanında santralist, kat elemanı ve rezervasyon elemanı, Matbaa dalında ciltçilik, Çocuk Gelişimi ana dalında 3-6 yaş çocuk etkinlikleri, evde çocuk bakımı ve çocuk bakımı elemanı, Bahçecilik alanında bahçe bakımı branşında, Hasta ve Yaşlı Hizmetleri ana dalında da ise hasta ve yaşlı refakatçisi, özürlü bakımı ve engelli birey aile destek branşlarında bir meslek sahibi olmak isteyen İstanbullular eğitim alabilmektedir.

12 MESLEKİ EĞİTİMLER

13 İSMEK EĞİTİMLERİ Kültürel mirasımıza sahip çıkmayı, unutulmuş ve unutulmaya yüz tutmuş sanatlarımızı canlandırarak gelecek nesillere aktarmayı amaç edinen İSMEK te geleneksel pek çok sanat branşının da eğitim verilmektedir. İSMEK, El Sanatları ana dalında vitray, mozaik, kumaş boyama gibi branşlarda, Sanat ve Tasarım alanında minyatür, resim, tezhip gibi branşlarda, Ahşap Teknolojisi dalında model gemi yapımı ve ahşap şekillendirmeci branşlarında, Seramik ve Cam alanında ise boyacı-çini işlemeci ve cam süs eşyası yapımı branşlarında kurslar vermektedir. İSMEK kurslarındaki sanat branşları sayesinde yeteneklerini keşfeden İstanbullular için bu eğitimler, aynı zamanda rehabilite işlevi görmekte, ayrıca tanışma, kaynaşma, dayanışma,yeni bir çevre edinme ve kentlilik bilinci gibi sosyal kazanımları sağlamaktadır.

14 İSMEK TE DİL EĞİTİMLERİ Küreselleşen dünyada dil eğitiminin önemi gün geçtikçe artmaktadır. İSMEK, bu ihtiyacı gön önüne alarak dil eğitimlerini de temel dallar arasına dahil etmiştir. İSMEK kurslarında İngilizce, Arapça ve Osmanlıca branşlarında zengin bir müfredat içeriği ile eğitim verilmektedir.

15 İSMEK TE MÜZİK EĞİTİMİ İSMEK, müzikseverleri de unutmamıştır. Fatih, Fındıkzade ve Kadıköy Hasanpaşa daki iki müzik ihtisas merkezinin yanı sıra bazı kurs merkezlerinde de müzik tutkunlarına ulaşan İSMEK, bu merkezlerde kursiyerler bağlama, gitar, keman, kanun, ney, ud gibi branşlarda eğitim almaktadır.

16 DEZAVANTAJLI KESİME YÖNELİK EĞİTİMLER İSMEK; İstanbul da toplumun dezavantajlı kesimi olarak nitelendirilen engellilere, ruh ve sinir hastalıkları hastanelerindeki hastalara, huzurevi ve Darülacezelerdeki yaşlı ve bakıma muhtaç olanlara, cezaevlerindeki hükümlü ve tutuklulara da toplumsal sorumluluk çerçevesinde eğitimler vermektedir.

17 SALON SPORLARI EĞİTİMİ İstanbullulara beden sağlığı konusunda da katkıda bulunmaya çalışan İSMEK, spor eğitim merkezleriyle hizmet vermektedir. İSMEK te eğitim döneminde 22 adet spor eğitim merkezinde ücretsiz olarak, salon sporları eğitimleri verilmektedir.

18 KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİMLERİ Sosyal ve kültürel eğitimler açısından da İstanbulluların eğitim ihtiyacına cevap veren İSMEK, Kişisel Gelişim ana dalında diksiyon, okuma-yazma1.kademe, Braille Alfabesi, sağlık bilgisi (ilkyardım) gibi branşlarda eğitim hizmeti vermektedir.

19 İSTİHDAMA YÖNELİK EĞİTİMLER İstanbul un en ücra köşesine kadar açılan İSMEK kurs merkezlerinde verilen eğitimler sayesinde herhangi bir mesleği bulunmayan kursiyerler bir meslek edinebilmekte, bir mesleği olanlar ise kariyer gelişimlerine katkı sağlamak için eğitimlerden faydalanmaktadır. İSMEK mesleki eğitim kurslarından mezun bireyler, çeşitli sektörlerdeki vasıflı eleman ihtiyacına cevap verirken, kursiyerler kendi iş yerlerini açarak da ekonomiye katkı verebilmektedir.

20 İSTİHDAMA YÖNELİK EĞİTİMLER İSMEK in meslek eğitimlerinden söz ederken, eğitimlerin uluslararası meslek sınıflandırma sistemi uyumluluğundan da bahsetmek yerinde olur. Uluslararası Standart Meslek Sınıflandırma Sistemi (ISCO 88) sınıflamalarına göre İSMEK, 70 in üzerinde branşta meslek eğitimi vermektedir. Bireylerin istihdam edilebilirliklerini artırmayı hedefleyen bu kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika verilmektedir.

21 İSTİHDAMA YÖNELİK EĞİTİMLER Mesleki eğitimleri kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü ve sektörden ZESİAD (Zemin Sanayi İş Adamları Derneği) arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde işsiz vatandaşların istihdamına yönelik Ahşap Parke Döşemeciliği eğitimi gerçekleştirilmiştir. İşsiz vatandaşlara eğitim verilmesini öngören Meslek Eğitimleri Projesi ne, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ne bağlı hizmet veren bir eğitim kurumu olarak İSMEK de destek oldu. Toplamda 256 saat olan eğitimlerin teorik bölümü İSMEK Karagümrük Kurs Merkezi nde verilirken, uygulamalı eğitim ise sektörün bünyesinde bulunan atölyelerde yapılarak, meslek eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerler, kurs bitiminde ZESİAD tarafından sektörde faaliyet gösteren firmalarda istihdam edilmektedir.

22 MESLEKİ UZMANLIK MERKEZLERİ İSMEK, yetişkin eğitimi alanında gerçekleştirdiği başarılı çalışmalara geçtiğimiz eğitim döneminde bir yenisini daha ekleyerek İstanbullulara, ileri düzeyde mesleki eğitim ve uygulama fırsatı sağladı. Toplumun farklı kesimlerine çok geniş bir yelpazede eğitim hizmeti veren İSMEK, eğitim döneminde, Bahçelievler Yenibosna Kurs Merkezi ve Şişli Mecidiyeköy Kurs Merkezi bünyesinde açtığı Mesleki Uzmanlık Merkezleri ile 4 ayrı uzmanlık alanında ileri düzeyde mesleki eğitimler vermektedir. Eğitimleriyle nitelikli iş gücüne katkıda bulunmayı ve özellikle kadın kursiyerlerine meslek edindirmeyi hedefleyen İSMEK; Güzellik ve Saç Bakımı, Bilişim Teknolojileri, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Giyim ve Üretim Teknolojisi alanlarında ileri düzeyde mesleki eğitim ve uygulama fırsatı sunmaktadır.

23 UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ İSMEK, aldığı eğitimi ekonomik bir değere dönüştürmek isteyen kursiyerler için girişimcilik eğitimi de vermektedir. İSMEK KOSGEB işbirliği ile İSMEK kurslarında verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ne katılan girişimci adayları, bu eğitim sonrası KOSGEB in kredi desteği ile yetkin oldukları bir alanda kendilerine iş kurabilmektedirler.

24 İSMEK İN ULUSLAR ARASI İŞBİRLİKLERİ İSMEK in eğitimleri uluslararası düzeyde ilgi uyandırmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir TOPBAŞ ın Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG)nın Başkanı olmasını müteakip başta İslam Ülkeleri olmak üzere pek çok ülkeden işbirliği teklifleri gelmektedir. Bugüne kadar Almanya, Hollanda, Suudi Arabistan, Tunus, Bosna Hersek, Suriye, Fas, Dağıstan, Kazakistan, Endonezya, Bahreyn, İskoçya, Finlandiya, Pakistan, Yemen, Güney Kore, İsveç, Uganda, Etiyopya, Kuveyt, Avusturya, Ürdün, Rusya, Senegal ve Çin den gelen heyetler İSMEK te çeşitli incelemelerde bulunmuştur.

25 İSMEK İN ULUSLAR ARASI İŞBİRLİKLERİ 9 10 Haziran 2010 tarihleri arasında İSMEK ve İslam Ülkeleri İstatistik Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi nin (SESRIC) ortaklaşa düzenlediği Meslek Eğitiminde İSMEK Modeli konulu çalıştaya, İslam Konferansı Teşkilatı üye ülkeleri Suriye, İran, Yemen, Fas, Kuveyt, Endonezya, Libya, Pakistan ve Azerbaycan dan delegeler katılmıştır. Çalıştay sonunda İSMEK İslam Konferansı Teşkilatı na üye ülkelere mesleki eğitimde model olarak tavsiye edilmiştir. Bu kapsamda Pakistan ve Azerbaycan dan gelen eğitimcilerin eğitimi İstanbul da gerçekleştirilmiş, Pakistan Lahor- TEVTA (Teknik Eğitim ve Mesleki Eğitim Kurumu) tarafından talep edilen branşlarda Eğitimcilerin Eğitimi Lahor da hayata geçirilmiştir. Endonezya ile işbirliğine yönelik mutabakat zabtı imzalanmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi merkezi Barcelona da bulunan XARXA FP, Avrupa Şehirleri Mesleki Eğitim Network Ağına üye olmasıyla Avrupa Mesleki Eğitim sistemleri ve tecrübelerini İSMEK le paylaşmaktadır.

26 İSMEK İN ULUSLAR ARASI İŞBİRLİKLERİ

27 Şehrimizin geleceğinin eğitimle aydınlanacağına inanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu alandaki çalışmalarını sürdürecektir.

28 MEHMET DOĞAN İstanbul Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı EĞİTİM MÜDÜRÜ

İş Sahibi Yapan Ücretsiz Kurslar

İş Sahibi Yapan Ücretsiz Kurslar On5yirmi5.com İş Sahibi Yapan Ücretsiz Kurslar 'Bu devirde bir mesleği olmazsa hiçbir şeye sahip olamıyor insan. Keşke şu an ki aklım olsaydı da okusaydım' mı diyorsunuz kendi kendinize. Çokta geç kalmış

Detaylı

ERZURUM ÇALIŞMA VE İŞKUR İL MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI YILLIK EĞİTİM PLANI

ERZURUM ÇALIŞMA VE İŞKUR İL MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI YILLIK EĞİTİM PLANI SIRA NO 1 PAZARLAMA VE PERAKENDE a Sigortacı b Emlak Komisyoncusu c Kasiyer d Kasa Şefi e Depo Görevlisi f Satın Alma Görevlisi g Reyon Görevlisi 2 MUHASEBE VE FİNANSMAN a Bilgisayarlı Muhasebe Elemanı

Detaylı

İSMEK'le hayat boyu öğrenim mümkün!

İSMEK'le hayat boyu öğrenim mümkün! On5yirmi5.com İSMEK'le hayat boyu öğrenim mümkün! İSMEK'in 2013-2014 Eğitim-Öğretim dönemi faaliyetlerini İBB Eğitim Müdürü Mehmet Doğan ile konuştuk. Yayın Tarihi : 9 Ekim 2013 Çarşamba (oluşturma : 7/7/2016)

Detaylı

İSMEK İN MESLEKİ EĞİTİMDEKİ ROLÜ VE İSTİHDAM BOYUTU. Prof. Dr. Yahya Fidan

İSMEK İN MESLEKİ EĞİTİMDEKİ ROLÜ VE İSTİHDAM BOYUTU. Prof. Dr. Yahya Fidan İSMEK İN MESLEKİ EĞİTİMDEKİ ROLÜ VE İSTİHDAM BOYUTU Prof. Dr. Yahya Fidan MESLEKİ EĞİTİM VE İSTİHDAM İLİŞKİSİ Mesleki eğitimin temel amacı, insanları kişisel hayat planları kapsamında bir mesleği başarılı

Detaylı

TOPLAM SAAT GÜNLÜK SAAT GÜNLÜK ÇALIŞMA SAATİ HAFTALIK SAAT

TOPLAM SAAT GÜNLÜK SAAT GÜNLÜK ÇALIŞMA SAATİ HAFTALIK SAAT UN ADI GÜNLERİ ÇALIŞMA İ 1 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ 1200 40 BİLGİSAYAR PAZARTESİ-ÇARŞAMBA 13:00-16:20 4 8 160 12.10.2015 14.03.2016 AKSU 2 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ 1202 40 BİLGİSAYAR İNTERNET VE E-POSTA YÖNETİMİ

Detaylı

İsmek, 1,5 milyon insanı eğitti

İsmek, 1,5 milyon insanı eğitti On5yirmi5.com İsmek, 1,5 milyon insanı eğitti İBB Eğitim Müdürü Mehmet Doğan; "İSMEK'in amacı kursa katılanların rehabilitesini sağlamak, kente olan aidiyet duygularını genişletmek" dedi. Yayın Tarihi

Detaylı

CAHİDE AHMET DALYANOĞLU LU ORTAOKULU 2012-2013

CAHİDE AHMET DALYANOĞLU LU ORTAOKULU 2012-2013 CAHİDE AHMET DALYANOĞLU LU ORTAOKULU REHBERLİK K SERVİSİ 2012-2013 YAKIN ÇEVREMİZDEKİ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM M VEREN LİSELERİ TANIYALIM! ÇİĞLİ İMKB KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ Okul bünyesinde Anadolu

Detaylı

LİSE MEZUNU OLARAK MESLEKÎ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNE KAYIT OLAN ÖĞRENCİLERİN MEZUNOLDUKLARI ALANLARA

LİSE MEZUNU OLARAK MESLEKÎ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNE KAYIT OLAN ÖĞRENCİLERİN MEZUNOLDUKLARI ALANLARA MEZUNOLDUKLARI ALANLARA ve KAYIT OLDUKLARI ALANLARA GÖRE UZAKTAN EĞİTİMLE ALMAK ZORUNDA OLDUKLARI ALAN DERSLERİ GENEL KÜLTÜR ALANI SORUMLU DERSLER VE KODLARI Ahşap Teknolojisi Alanı Bilişim Teknolojileri

Detaylı

ERZURUM ÇALIŞMA VE İŞKUR İL MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI YILLIK EĞİTİM PLANI

ERZURUM ÇALIŞMA VE İŞKUR İL MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI YILLIK EĞİTİM PLANI SIRA NO 1 PAZARLAMA VE PERAKENDE a Sigortacı b Emlak Komisyoncusu c Kasiyer d Kasa Şefi e Depo Görevlisi f Satın Alma Görevlisi g Reyon Görevlisi 2 MUHASEBE VE FİNANSMAN a Bilgisayarlı Muhasebe Elemanı

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYESİ BÜNYESİNDE YAPILAN KURS(EĞİTİM)LİSTESİ

KADIKÖY BELEDİYESİ BÜNYESİNDE YAPILAN KURS(EĞİTİM)LİSTESİ 08.10.2018 KADIKÖY BELEDİYESİ BÜNYESİNDE YAPILAN KURS(EĞİTİM)LİSTESİ 1) Çocuklar Ve Yetişkinler İçin Oluşturulan Kış Spor Okulu Eğitimleri Kalamış Spor Merkezi, Koşuyolu Parkı Spor Merkezi, Acıbadem Yüzme

Detaylı

ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN ARANAN NİTELİKLER

ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN ARANAN NİTELİKLER 2001 Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun 2003 Ortaöğretim Kurumlarının Adalet Alanı ve Dalları veya Büro Yönetimi Alanı - Hukuk Sekreterliği Dalından mezun 6001 * ADALET ALANI VE DALLARI

Detaylı

ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN ARANAN NİTELİKLER (2015 EKPSS/KURA TERCİH KILAVUZU)

ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN ARANAN NİTELİKLER (2015 EKPSS/KURA TERCİH KILAVUZU) 2003 2003 Ortaöğretim Kurumlarının Adalet Alanı ve Dalları veya Büro Yönetimi Alanı - Hukuk Sekreterliği Dalından mezun Ortaöğretim Kurumlarının Adalet Alanı ve Dalları veya Büro Yönetimi Alanı - Hukuk

Detaylı

ÖĞRETMENLİK ALANLARI, ATAMA VE DERS OKUTMA ESASLARINA İLİŞKİN ÇİZELGEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR ÇİZELGE

ÖĞRETMENLİK ALANLARI, ATAMA VE DERS OKUTMA ESASLARINA İLİŞKİN ÇİZELGEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR ÇİZELGE 1218 ÖĞRETMENLİK ALANLARI, ATAMA VE DERS OKUTMA ESASLARINA İLİŞKİN ÇİZELGEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR ÇİZELGE 7 Beden Eğitimi 8 Bilişim Teknolojileri 1. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 2. Beden Eğitimi

Detaylı

İSMEK hangi branşlarda ücretsiz eğitim veriyor?

İSMEK hangi branşlarda ücretsiz eğitim veriyor? On5yirmi5.com İSMEK hangi branşlarda ücretsiz eğitim veriyor? İSMEK 2015-2016 yılında 400'den fazla branşta ücretsiz eğitimler düzenleyecek. Yayın Tarihi : 4 Eylül 2015 Cuma (oluşturma : 9/17/2015) İstanbul'un

Detaylı

ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN ARANAN NİTELİKLER

ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN ARANAN NİTELİKLER 2001 Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun 2003 Ortaöğretim Kurumlarının Adalet Alanı ve Dalları veya Büro Yönetimi Alanı - Hukuk Sekreterliği Dalından 6001 mezun * ADALET ALANI VE DALLARI

Detaylı

T.C ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU KIRIKKALE İL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU KIRIKKALE İL MÜDÜRLÜĞÜ T.C ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU KIRIKKALE İL MÜDÜRLÜĞÜ } Türkiye İş Kurumu 2003 tarihinde 4904 sayılı kanun ile kurulmuştur. } 665 sayılı KHK ile Bölge Çalışma Müdürlükleri

Detaylı

Adı : Altıeylül Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü Adresi : Gümüşçeşme Mahallesi Vehbi Bolak Caddesi No: 63/A Altıeylül//Balıkesir

Adı : Altıeylül Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü Adresi : Gümüşçeşme Mahallesi Vehbi Bolak Caddesi No: 63/A Altıeylül//Balıkesir KURUM BİLGİLERİ Adı : Altıeylül Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü Adresi : Gümüşçeşme Mahallesi Vehbi Bolak Caddesi No: 63/A Altıeylül//Balıkesir Telefonu : 0 266 249 33 84 Faxs : 0 266.. E Mail :

Detaylı

BODRUM HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2018/2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KURS PLANLAMASI

BODRUM HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2018/2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KURS PLANLAMASI tesi rtesi BODRUM HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2018/2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KURS PLANLAMASI un Günleri 1 KEÇE AKSESUARLARI YAPIMI 20/09/2018 14/02/2019 172 10 10 09.00-16:50 2 TAŞ BEBEK YAPMA 21/09/2018

Detaylı

YETERLİ BAŞVURU OLDUĞU TAKDİRDE

YETERLİ BAŞVURU OLDUĞU TAKDİRDE 7. PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ KAPSAMINDA YETERLİ BAŞVURU OLDUĞU TAKDİRDE AÇILMASI PLANLANAN PROGRAMLAR HANGİ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI / FAKÜLTESİNDEN MEZUN OLANLAR VEYA OLACAKLARIN HANGİ PEDAGOJİK FORMASYON

Detaylı

Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Alan ve Dalları

Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Alan ve Dalları Nisan 2015 Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Alan ve Dalları (Bu Yayın Sorgun - Akdağmadeni ve Saraykent İlçeleri ile Yozgat İl Merkezindeki Okullarımızı Kapsamaktadır) SORGUN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Detaylı

TABLO 6B.1 Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının Alanları İle Aynı / Yakın Alanlardaki Lisans Programları

TABLO 6B.1 Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının Alanları İle Aynı / Yakın Alanlardaki Lisans Programları Acil Yardım ve Afet Yönetimi (YO) 6201 ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ Perfüzyon (YO) 6002 AHŞAP TEKNOLOJİSİ Restorasyon ve Konservasyon (YO) 6003 AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ 101 BESLENME VE EV YÖNETİMİ 102 EV

Detaylı

ÖNCELİK ALAN ADI MİNİMUM PUAN ATANAN SAYI BAŞVURU SAYI TARİH

ÖNCELİK ALAN ADI MİNİMUM PUAN ATANAN SAYI BAŞVURU SAYI TARİH ÖNCELİK ALAN ADI MİNİMUM PUAN ATANAN SAYI BAŞVURU SAYI TARİH 1 Adalet 76,92152 28 156 19.9.2014 1 Adalet 78,31843 6 105 5.2.2015 2 Adalet 6 6.2.2015 1 Aile ve Tüketici Hizmetleri 66,24 23 52 19.9.2014

Detaylı

Kariyer Planlama Merkezlerine Gelin. Belirleyelim.

Kariyer Planlama Merkezlerine Gelin. Belirleyelim. Kariyer Planlama Merkezlerine Gelin Geleceğinizi Birlikte Belirleyelim. Altı adımda yeni bir hayata Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Türkiye

Detaylı

1 Ahşap Doğrama Teknolojisi. 2 Mobilya İskeleti ve Döşemesi. 3 Mobilya Süsleme Sanatları. 4 İç Mekân ve Mobilya Teknolojisi

1 Ahşap Doğrama Teknolojisi. 2 Mobilya İskeleti ve Döşemesi. 3 Mobilya Süsleme Sanatları. 4 İç Mekân ve Mobilya Teknolojisi MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI 1 Ahşap Doğrama Teknolojisi 1 2 Mobilya İskeleti ve Döşemesi 3 Mobilya Süsleme Sanatları 4 İç Mekân ve Mobilya Teknolojisi AYAKKABI VE SARACİYE TEKNOLOJİSİ 5 Ayakkabı Modelistliği

Detaylı

SİTELER MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ

SİTELER MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ SİTELER MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ Mesleki Eğitim Merkezi Programları (Çıraklık) Kapsamına Alınan Meslek Alan ve Dallarının Listesi Alan 1 2 3 4 5 Dal MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI 1 Ahşap Doğrama Teknolojisi

Detaylı

Ek-1. İktisat Doktora BANKACILIK VE FİNANS / BANKACILIK VE FİNANSMAN Lisans Doğrudan Başvurabilir.

Ek-1. İktisat Doktora BANKACILIK VE FİNANS / BANKACILIK VE FİNANSMAN Lisans Doğrudan Başvurabilir. Ek-1 İktisat Doktora BANKACILIK İktisat Doktora BANKACILIK VE SİGORTACILIK İktisat Doktora EKONOMETRİ İktisat Doktora EKONOMİ İktisat Doktora İKTİSAT İktisat Doktora EKONOMİ VE FİNANS İktisat Doktora BANKACILIK

Detaylı

KPSS ARAŞTIRMASI (MEB-Öğretmenlikler) Kadro Sayısı. Kadro Sayısı. Atanan Sayısı

KPSS ARAŞTIRMASI (MEB-Öğretmenlikler) Kadro Sayısı. Kadro Sayısı. Atanan Sayısı ı 7028-1 0 26 78,318 0 30 76,922 0 8 79,131 0 64 78,124 7028-1 Adalet ( 1. Öncelik) ( 1. Öncelik) 26 78,318 30 76,922 8 79,131 64 78,124 7028-2 Adalet ( 2. Öncelik) ( 2. Öncelik) 0 0,000 0 0,000 0 0,000

Detaylı

TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI

TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI Sektörlerindeki ürünlerin, en son teknolojik gelişmelerin, dünyadaki trendlerin ve son uygulamaların sergilendiği, 25-28 Eylül 2014 tarihleri arasında

Detaylı

2012-2013 GÜZ YARIYILI AHLAT MESLEK YÜKSEKOKULU BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI

2012-2013 GÜZ YARIYILI AHLAT MESLEK YÜKSEKOKULU BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI 2012-2013 GÜZ YARIYILI AHLAT MESLEK YÜKSEKOKULU BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI BİLGİSAYAR TARİH DERS SAAT DERSLİK ÖĞRETİM ELEMANI SINIF 21.01.2013 Türk Dili 09:00 D1-2/D3 İ.ESER BİLGİSAYAR I 21.01.2013 Muhasebe

Detaylı

T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KÜLTÜR SANAT ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SIRA MÜRACAATTA İSTENEN/BELGELER 1 Salon Tahsisi (HAMAMİZADE

Detaylı

SOSYAL KÜLTÜREL KURSLAR. Okuryazar Olmayan Anne Destek Eğitimi Kurs Programı 3-6 Yaş (Temel Adp)

SOSYAL KÜLTÜREL KURSLAR. Okuryazar Olmayan Anne Destek Eğitimi Kurs Programı 3-6 Yaş (Temel Adp) ESENLER HALK EĞİTİM MERKEZİ KURS LİSTESİ Kurslar (Tam Liste) Halk eğitim merkezimizde verilen kurslar tam liste şeklinde verilmiştir. Bu liste alfabetik sıraya göre düzenlenmiştir. Kurslara başvurmak için

Detaylı

14 KASIM SALI 15 KASIM ÇARŞAMBA TEMEL DİNİ BİLGİLER DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ MESLEKİ GELİŞİM SAĞLIK BİLGİSİ SEÇMELİ SİYER / SEÇMELİ PROJE HAZ.

14 KASIM SALI 15 KASIM ÇARŞAMBA TEMEL DİNİ BİLGİLER DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ MESLEKİ GELİŞİM SAĞLIK BİLGİSİ SEÇMELİ SİYER / SEÇMELİ PROJE HAZ. TOKİ KAYAŞEHİR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM I. ORTAK SINAV TAKVİMİ 9. SINIFLAR 6 KASIM 7 KASIM SALI 8 KASIM ÇARŞAMBA 9 KASIM PERŞEMBE 10 KASIM CUMA 13 KASIM

Detaylı

TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI. Sayı : 74 Tarihi : 14.08.2014. Konu : Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları ile Eki Çizelgede

TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI. Sayı : 74 Tarihi : 14.08.2014. Konu : Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları ile Eki Çizelgede 1216 TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI Sayı : 74 Tarihi : 14.08.2014 Konu : Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları ile Eki Çizelgede Değişiklik Yapılması Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 12 17 Ocak 2016 İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK YAPISI 3 2. FUAR SONUÇ ÖZET

Detaylı

ATAMAYA ESAS OLAN ÖĞRETMENLİK ALANI SIRA NO. 1 Adalet. 2 Aile ve Tüketici Hizmetleri. 3 Almanca. 4 Arapça. 5 Bahçecilik. 6 Bilişim Teknolojileri

ATAMAYA ESAS OLAN ÖĞRETMENLİK ALANI SIRA NO. 1 Adalet. 2 Aile ve Tüketici Hizmetleri. 3 Almanca. 4 Arapça. 5 Bahçecilik. 6 Bilişim Teknolojileri SIRA NO ATAMAYA ESAS OLAN ÖĞRETMENLİK ALANI 1 Adalet 2 Aile ve Tüketici Hizmetleri 3 Almanca 4 Arapça 5 Bahçecilik 6 Bilişim Teknolojileri 7 Biyoloji 8 Biyomedikal Cihaz Teknolojileri 9 Coğrafya 10 Çince

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ANADOLUYÖS KONTENJANI PROGRAM SÜRESİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ANADOLUYÖS KONTENJANI PROGRAM SÜRESİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI BİRİM ID BİRİM PROGRAM SÜRESİ ANADOLUYÖS KONTENJANI ULUSLARARASI SINAV VE DİPLOMA PUANI KONTENJANI ÖZEL KOŞUL

Detaylı

İlçe ilçe KO-MEK kurs merkezleri ve branşları

İlçe ilçe KO-MEK kurs merkezleri ve branşları On5yirmi5.com İlçe ilçe KO-MEK kurs merkezleri ve branşları İlçe ilçe KO-MEK kurs merkezleri ve bu kurs merkezlerinde verilen ücretsiz eğitimleri sizler için derledik. Yayın Tarihi : 4 Ekim 2015 Pazar

Detaylı

İSLAM ÜLKELERİNDE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM KONGRESİ SONUÇ DEKLARASYONU

İSLAM ÜLKELERİNDE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM KONGRESİ SONUÇ DEKLARASYONU 18-20 Haziran 2009 İSLAM ÜLKELERİNDE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM KONGRESİ 1 İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) üyesi 57 ülkeye yönelik düzenlenen İslam Ülkelerinde Mesleki ve Teknik Eğitim Kongresi 18-20 Haziran

Detaylı

--> İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNİN VERMİŞ OLDUĞU KONTENJANLAR <--

--> İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNİN VERMİŞ OLDUĞU KONTENJANLAR <-- www.mebpersonel.com Ziyaret Ediniz --> İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNİN VERMİŞ OLDUĞU KONTENJANLAR

Detaylı

1/11. TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI Rapor tarih 30/03/2018 Yıl 01 Ocak - 28 Subat 2018

1/11. TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI Rapor tarih 30/03/2018 Yıl 01 Ocak - 28 Subat 2018 ve ye göre dış ticaret Miktar m2 Miktar m2 690721 ABD 29.636.682 1.428.016 0 0 8.481.569 6.912.337 690722 ABD 226.394 13.790 0 0 68.891 55.759 690723 ABD 826.034 61.902 0 0 349.614 285.071 690730 ABD 88.188

Detaylı

T.C İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ 2009-2010 VE 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILLARINA AİT TAVAN VE TABAN PUANLAR

T.C İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ 2009-2010 VE 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILLARINA AİT TAVAN VE TABAN PUANLAR Yerleşme Durumu T.C İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ 2009-2010 VE 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILLARINA AİT TAVAN VE TABAN PUANLAR Yök Bölüm Bölüm Adı Burs Tipi 2009-2010 2010-2011 Tavan Taban Tavan Taban EĞİTİM

Detaylı

KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI

KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI Bankacılık ve Sigortacılık Programı 5 Bankacılık ve Sigortacılık Programı (İ.Ö.) 5 Basım ve Yayın Teknolojileri Programı 9 Basım ve Yayın Teknolojileri Programı (İ.Ö.)

Detaylı

Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü

Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü Kuruluş Bilgileri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı na bağlı olarak faaliyet gösteren Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü, 2005 yılında kurulmuştur.

Detaylı

Fransızca 12-15 Yaş Grubu(Katılım Belgeli) Almanca 12-15 Yaş Grubu (Katılım Belgeli) Beyannameler (Katılım Belgeli)

Fransızca 12-15 Yaş Grubu(Katılım Belgeli) Almanca 12-15 Yaş Grubu (Katılım Belgeli) Beyannameler (Katılım Belgeli) BRANŞ Fransızca 12-15 Yaş Grubu İngilizce 12-15 Yaş Grubu Almanca 12-15 Yaş Grubu Beyannameler Personel ve Özlük İşleri Muhasebede ticari işlem kaydı ve düzen Web tasarım İnternet ve e-posta Yönetimi /Güvenli

Detaylı

TOPLAM

TOPLAM 2017-2018 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DAĞILIMLARI TÜRK ÖĞRENCİ SAYISI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI LİSANS ÖNLİSANS LİSANSÜSTÜ 8906 1233 10139 435 20 455 3977 286 4263 TOPLAM 13318 1539 14857

Detaylı

TOPLAM

TOPLAM 2017-2018 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DAĞILIMLARI (23.07.2018) TÜRK ÖĞRENCİ SAYISI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI LİSANS ÖNLİSANS LİSANSÜSTÜ 8612 1206 9818 413 20 433 3474 267 3741 TOPLAM

Detaylı

TOPLAM

TOPLAM 2017-2018 AKADEMİK YILI LİSANS ÖĞRENCİ DAĞILIMLARI TÜRK ÖĞRENCİ SAYISI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI LİSANS ÖNLİSANS LİSANSÜSTÜ 10270 1346 11616 539 19 558 4627 284 4911 TOPLAM 15436

Detaylı

5105 Ekonomi ve Finans 4 5105 Ekonomi ve Finans 4 5106 Ekonomi-Yönetim Bilimleri Programları 4 3226 İşletme 4

5105 Ekonomi ve Finans 4 5105 Ekonomi ve Finans 4 5106 Ekonomi-Yönetim Bilimleri Programları 4 3226 İşletme 4 3101 Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği 4 3101 Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği 4 3101 Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği 4 1245 Mobilya ve Dekorasyon 2 9077 Ağırlama Hizmetleri 2 5368 Turizm ve Otel İşletmeciliği

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI 691010 ABD 0 463 0 0 9.273 7.644 691090 ABD 783.096 190 1.634.689 1.330.333 3.869 3.102 TOPLAM 783.096 653 1.634.689 1.330.333 13.142 10.746 691090 Afganistan 6.557 0 24.223 19.558 691010 Almanya 885 1.068

Detaylı

HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEK ALAN VE DALLARIN LİSTESİ İLE KAPSAMA ALINMA TARİHLERİ. İlköğretim Mezunlarının Çıraklık Süresi (Yıl)

HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEK ALAN VE DALLARIN LİSTESİ İLE KAPSAMA ALINMA TARİHLERİ. İlköğretim Mezunlarının Çıraklık Süresi (Yıl) HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEK ALAN VE DALLARIN LİSTESİ İLE KAPSAMA ALINMA TARİHLERİ Alan Sıra No 1 2 3 4 5 Dal Sıra Güncellenen No Alan ve Dal İsimleri AHŞAP TEKNOLOJİSİ İlköğretim Mezunlarının

Detaylı

Anadolu Meslek Programı 4 yıl Kız/Erkek Pansiyon(Erkek) İngilizce 136. Anadolu Meslek Programı 4 yıl Kız/Erkek Pansiyon Yok İngilizce 136

Anadolu Meslek Programı 4 yıl Kız/Erkek Pansiyon(Erkek) İngilizce 136. Anadolu Meslek Programı 4 yıl Kız/Erkek Pansiyon Yok İngilizce 136 1 2 TERCİH KODU OKUL ADI 38376 36345 CELALEDDİN KARATAY MESLEKİ VE TEKNİK KARATAY AYKENT MESLEKİ VE TEKNİK 3 38582 KARATAY İMKB GAZİ MUSTAFA KEMAL MESLEKİ VE TEKNİK 4 52359 KARATAY İMKB GAZİ MUSTAFA KEMAL

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU Dolar Euro Dolar Euro 381600 400 ABD 7.173.384 508.337 2.238.359 2.028.858 1.031.457 930.108 681591 400 ABD 23.110 0 24.277 21.649 681599 400 ABD 4.378 60.671 50.504 45.428 219.208 197.245 690210 400 ABD

Detaylı

2018 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU

2018 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU 2018 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2018

Detaylı

2. Sınıf 3. Sınıf 4. Sınıf 5. Sınıf. Yurt Dışı 5.yy. Yurt İçi 3. yy. Yurt Dışı 9.yy. Yurt Dışı 3.yy. Yurt İçi 7. yy. Yurt İçi 5. yy. Yurt İçi 9.

2. Sınıf 3. Sınıf 4. Sınıf 5. Sınıf. Yurt Dışı 5.yy. Yurt İçi 3. yy. Yurt Dışı 9.yy. Yurt Dışı 3.yy. Yurt İçi 7. yy. Yurt İçi 5. yy. Yurt İçi 9. Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet 2 YGS-3 3 1 Adalet Meslek Yüksekokulu Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri 2 YGS-5 2 1 Atatürk Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği (Almanca) 4 DİL-1 2 1 2 1 Atatürk Eğitim

Detaylı

M. Tevfik GÖKSU. Çare olmaya devam ediyoruz...

M. Tevfik GÖKSU. Çare olmaya devam ediyoruz... Çare olmaya devam ediyoruz... Yirminci yüzyılda yaşanan baş döndürücü gelişmeler dünyadaki bütün toplumlarda derin dönüşümlere sebep olmuştur. Bu dönüşüm iş gücü açısından değerlendirildiğinde niteliğin

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI ve Ülkeye göre dış ticaret İhracat Dolar İhracat Euro İthalat Dolar İthalat Euro 691010 ABD 0 2.595 0 0 100.977 91.002 ABD 5.202.084 16.444 10.298.622 9.300.856 138.768 126.892 TOPLAM 5.202.084 19.039

Detaylı

TOPLAM

TOPLAM 2017-2018 AKADEMİK YILI LİSANS ÖĞRENCİ DAĞILIMLARI TÜRK ÖĞRENCİ SAYISI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI LİSANS ÖNLİSANS LİSANSÜSTÜ 10197 1374 11571 520 20 540 4624 292 4916 TOPLAM 15341

Detaylı

YÜRÜRLÜKTE BULUNAN ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME ANLAŞMALARI. ( tarihi İtibariyle) Yayımlandığı Resmi Gazete

YÜRÜRLÜKTE BULUNAN ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME ANLAŞMALARI. ( tarihi İtibariyle) Yayımlandığı Resmi Gazete YÜRÜRLÜKTE BULUNAN ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME ANLAŞMALARI (21.01.2016 tarihi İtibariyle) Taraf Devlet Anlaşmanın İmza Edildiği Tarih Yayımlandığı Resmi Gazete Tarih No Yürürlük Tarihi Vergiler Açısından

Detaylı

TOPLAM

TOPLAM 2018-2019AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DAĞILIMLARI (12.09.2018) TÜRK ÖĞRENCİ SAYISI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI LİSANS ÖNLİSANS LİSANSÜSTÜ 11816 1486 13302 1533 75 1608 4056 297 4353 TOPLAM

Detaylı

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ SİSTEMİ KIZ TEKNİK ÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI OKULLARIN TERCİH LİSTESİ (TABLO-4)

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ SİSTEMİ KIZ TEKNİK ÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI OKULLARIN TERCİH LİSTESİ (TABLO-4) AÇIKLAMALAR: 1. Bünyesinde pansiyon bulunan okulları kazanan öğrenciler, bu sınavda aldıkları puana göre yapılacak sıralama ile pansiyonda mevcut boş kontenjan çerçevesinde yatılılık imkanlarından yararlandırılabilecektir.

Detaylı

ÖSYM KNTJ ÖSYM KNTJ EK1 MD KNTJ EK1 MD KNTJ

ÖSYM KNTJ ÖSYM KNTJ EK1 MD KNTJ EK1 MD KNTJ ( BAHAR DÖNEMİ İÇİN EK1 MADDE YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI KONTENJANLARININ ANADOLU BİL MESLEK YÜKSEKOKULU AYAKKABI TASARIM VE ÜRETİMİ / AYAKKABI VE SARACİYE TASARIMI 20 4 27 5 27 5 40 8 50 10 60 12 70 14

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Ocak Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Ocak Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2018 HALI SEKTÖRÜ Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2018 OCAK AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılında Türkiye nin toplam ihracatı 2016 yılına kıyasla

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI UYGUN GÖRÜLEN ÖNLİSANS VE LİSANS KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI UYGUN GÖRÜLEN ÖNLİSANS VE LİSANS KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI UYGUN GÖRÜLEN ÖNLİSANS VE LİSANS KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU 2. Sınıf Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet 2 YGS-3 0 3 Adalet Meslek Yüksekokulu Ceza İnfaz

Detaylı

TOPLAM

TOPLAM 2018-2019AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DAĞILIMLARI (28.09.2018) TÜRK ÖĞRENCİ SAYISI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI LİSANS ÖNLİSANS LİSANSÜSTÜ 11936 1512 13448 1527 76 1603 4154 356 4510 TOPLAM

Detaylı

TOPLAM

TOPLAM 2017-2018 AKADEMİK YILI LİSANS ÖĞRENCİ DAĞILIMLARI TÜRK ÖĞRENCİ SAYISI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI LİSANS ÖNLİSANS LİSANSÜSTÜ 10106 1386 11492 519 21 540 4610 297 4907 TOPLAM 15232

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul 1 İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMA KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN

Detaylı

Rapor tarihi:13/06/ HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret. İhracat Miktar 1. İhracat Miktar 2. Yıl HS6 HS6 adı Ulke Ulke adı Ölçü adı

Rapor tarihi:13/06/ HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret. İhracat Miktar 1. İhracat Miktar 2. Yıl HS6 HS6 adı Ulke Ulke adı Ölçü adı TÜRKİYE İSTATİ DIŞ TİCARET İSTATİST Rapor tarihi:13/06/ 2017 HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret Yıl HS6 HS6 adı Ulke Ulke adı Ölçü adı İhracat Miktar 1 İhracat Miktar 2 2017 690721 Seramikten döşeme veya kaplama

Detaylı

TOPLAM

TOPLAM 2018-2019AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DAĞILIMLARI (02.11.2018) TÜRK ÖĞRENCİ SAYISI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI LİSANS ÖNLİSANS LİSANSÜSTÜ 11721 1545 13266 1591 74 1665 4187 400 4587 TOPLAM

Detaylı

ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İZMİR İL MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI İŞGÜCÜ EĞİTİM PLANI

ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İZMİR İL MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI İŞGÜCÜ EĞİTİM PLANI ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İZMİR İL MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI İŞGÜCÜ EĞİTİM PLANI SIRA NO MESLEK ADI KATILIMCI SAYISI 1 Ağ Tasarımcı-Bilgisayar 50 2 Adli Takip Elemanı 50 3 Ahşap CNC Makinası Operatörü 70 4 Aluminyum

Detaylı

TOPLAM

TOPLAM 2017-2018 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DAĞILIMLARI TÜRK ÖĞRENCİ SAYISI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI LİSANS ÖNLİSANS LİSANSÜSTÜ 9845 1322 11167 477 20 497 4000 285 4285 TOPLAM 14323 1627 15950

Detaylı

TOPLAM

TOPLAM 2017-2018 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DAĞILIMLARI TÜRK ÖĞRENCİ SAYISI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI LİSANS ÖNLİSANS LİSANSÜSTÜ 9857 1324 11181 478 20 498 4033 285 4318 TOPLAM 14368 1629 15997

Detaylı

TOPLAM

TOPLAM 2017-2018 AKADEMİK YILI LİSANS ÖĞRENCİ DAĞILIMLARI TÜRK ÖĞRENCİ SAYISI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI LİSANS ÖNLİSANS LİSANSÜSTÜ 10079 1343 11422 517 21 538 4588 282 4870 TOPLAM 15184

Detaylı

TOPLAM

TOPLAM 2017-2018 AKADEMİK YILI LİSANS ÖĞRENCİ DAĞILIMLARI TÜRK ÖĞRENCİ SAYISI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI LİSANS ÖNLİSANS LİSANSÜSTÜ 10063 1343 11406 515 21 568 4563 285 4848 TOPLAM 15141

Detaylı

KADIKÖY HALK EĞİTİMİ MERKEZİ ve ASO 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SOSYAL ve MESLEK KURSLARI PROGRAMI

KADIKÖY HALK EĞİTİMİ MERKEZİ ve ASO 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SOSYAL ve MESLEK KURSLARI PROGRAMI İNGİLİZCE A1 09:00 12:10. 09:00 12:10.... İNGİLİZCE A1 13:00 16:10. 13:00 16:10.... İNGİLİZCE A1 18:00 21:10. 18:00 21:10.... İNGİLİZCE A1. 09:00 12:10. 09:00 12:10... İNGİLİZCE A1. 13:00 16:10. 13:00

Detaylı

ÖĞRETİM PROGRAMLARINI İKİ TÜRDE UYGULAMAKTADIR ÖRGÜN EĞİTİM YAYGIN EĞİTİM ÖRGÜN EĞİTİM ALANINDA AMACI Lise dengi meslek okuludur.

ÖĞRETİM PROGRAMLARINI İKİ TÜRDE UYGULAMAKTADIR ÖRGÜN EĞİTİM YAYGIN EĞİTİM ÖRGÜN EĞİTİM ALANINDA AMACI Lise dengi meslek okuludur. ÖĞRETİM PROGRAMLARINI İKİ TÜRDE UYGULAMAKTADIR ÖRGÜN EĞİTİM YAYGIN EĞİTİM ÖRGÜN EĞİTİM ALANINDA AMACI Lise dengi meslek okuludur. Bir meslek alanında işe girebilecek seviyede temel mesleki yeterlilikleri

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI. İthalat İthalat Ulke adı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI. İthalat İthalat Ulke adı 691010 ABD 355 2.625 1.691 1.530 35.205 31.976 691090 ABD 2.525.971 116 5.177.455 4.765.696 491 465 TOPLAM 2.526.326 2.741 5.179.146 4.767.226 35.696 32.441 691090 Afganistan 1.230 0 2.570 2.376 691010

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Haziran/2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN HAZİRAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

UNCTAD DÜNYA YATIRIM RAPORU 2015 LANSMANI 24 HAZİRAN 2015 İSTANBUL

UNCTAD DÜNYA YATIRIM RAPORU 2015 LANSMANI 24 HAZİRAN 2015 İSTANBUL UNCTAD DÜNYA YATIRIM RAPORU 2015 LANSMANI 24 HAZİRAN 2015 İSTANBUL UNCTAD Dünya Yatırım Raporu Türkiye Lansmanı Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü nün (UNCTAD) Uluslararası Doğrudan Yatırımlar

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI Rapor tarihi:11/02/2016 Yıl 2015 YILI (OCAK-ARALIK) HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI Rapor tarihi:11/02/2016 Yıl 2015 YILI (OCAK-ARALIK) HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret Rapor tarihi:11/02/2016 ABD 1.213.773 78.470 109 5 869.143 775.224 511 467 690810 ABD 2.411 139 100 5 2.074 1.841 3.205 2.844 ABD 153.405.707 7.747.676 77.068 3.951 52.525.397 47.327.904 75.673 67.506

Detaylı

On Combatting Youth Unemployment in Accession Countries: Common Problems, Common Solutions

On Combatting Youth Unemployment in Accession Countries: Common Problems, Common Solutions On Combatting Youth Unemployment in Accession Countries: Common Problems, Common Solutions SARIYER MUNICIPALITY Şükrü GENÇ Mayor of Sarıyer DEĞERLİ ARKADAŞLAR, 20 li yaşlarımdan bu yana, hem öğrencilik

Detaylı

SONUÇ RAPORU. CYF Fuarcılık A.Ş.

SONUÇ RAPORU. CYF Fuarcılık A.Ş. SONUÇ RAPORU Bitki sektörünün dev buluşması bu yılda 28 Kasım - 01 Aralık 2013 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi nde gerçekleşti. Kıtaların buluşma noktası İstanbul da 21 farklı ülkeden gelen 286

Detaylı

5.SINIF KONTENJAN 4.SINIF KONTENJAN 3.SINIF EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI 2.

5.SINIF KONTENJAN 4.SINIF KONTENJAN 3.SINIF EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI 2. 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI 2.SINIF KONTENJAN FAKULTE PROGRAM YIL Yurt İçi Yurt Dışı ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU ADALET PR. 2016_2017 3 ADALET MESLEK

Detaylı

SEKTÖRÜN BENİMSENEN FUARI ELEX

SEKTÖRÜN BENİMSENEN FUARI ELEX SEKTÖRÜN BENİMSENEN FUARI ELEX 3. ELEX FUARI 25-28 EYLÜL 2014 TARİHLERİ ARASINDA İSTANBUL FUAR MERKEZİ NDE SEKTÖRÜN EN ÖNEMLİ BULUŞMASINA İMZA ATTI 25-28 Eylül 2014 tarihleri arasında organize edilen ve

Detaylı

MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM OKULLARINDA UYGULANAN ALAN VE DALLAR

MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM OKULLARINDA UYGULANAN ALAN VE DALLAR MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM OKULLARINDA UYGULANAN ALAN VE DALLAR S.N ALAN ADI DALLAR KODU 1 1 Zabit Kâtipliği 380 1 ADALET 2 2 İnfaz ve Koruma 861 3 1 Çevre Hizmetleri 850 4 2 Tüketici Hizmetler 341

Detaylı

SANAT VE TASARIM SANATSAL MOZAİK MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

SANAT VE TASARIM SANATSAL MOZAİK MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü SANAT VE TASARIM SANATSAL MOZAİK MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2009 ANKARA ÖN SÖZ Ülkemizde sanat ve tasarım sektörü, gerek yaratılan

Detaylı

KONTENJAN SAYISI KONTENJAN SAYISI KONTENJAN SAYISI DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ BÖLÜM. Diş Hekimliği 0 EDEBİYAT FAKÜLTESİ BÖLÜM

KONTENJAN SAYISI KONTENJAN SAYISI KONTENJAN SAYISI DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ BÖLÜM. Diş Hekimliği 0 EDEBİYAT FAKÜLTESİ BÖLÜM DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Diş Hekimliği 0 EDEBİYAT FAKÜLTESİ Sanat Tarihi 2 Arkeoloji 2 Tarih 5 Sosyoloji 0 Türk Dili ve Edebiyatı 0 İngiliz Dili ve Edebiyatı 6 Alman Dili ve Edebiyatı 2 Fransız Dili ve

Detaylı

Uludağ Hazır Giyim Ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği İhracat Raporu (Ağustos / Ocak-Ağustos 2017)

Uludağ Hazır Giyim Ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği İhracat Raporu (Ağustos / Ocak-Ağustos 2017) Uludağ Hazır Giyim Ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği İhracat Raporu (Ağustos / Ocak-Ağustos 2017) UİB Ar-Ge Şubesi 1 Eylül 2017 Sayfa 1 / 15 İÇİNDEKİLER AYLIK İHRACAT DEĞERLENDİRMESİ... AĞUSTOS 2017

Detaylı

STA152 - Turizm Animasyonu II (7763) :00 STA154 - Step Aerobik ve Cimnastik (7765) :00

STA152 - Turizm Animasyonu II (7763) :00 STA154 - Step Aerobik ve Cimnastik (7765) :00 TURİZM ANİMASYONU 1.SINIF 1.ÖĞRETİM STA150 - Makyaj Tekniği II (7761) 2.04.2016 10:00 STA158 - Bilgi ve İletişim Teknolojisi II (7769) 5.04.2016 10:00 AIT182 - Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II (64)

Detaylı

BAYBURT HALK EĞİTİM VE AKŞAM SANAT OKULU FAALİYETLERİ

BAYBURT HALK EĞİTİM VE AKŞAM SANAT OKULU FAALİYETLERİ BAYBURT HALK EĞİTİM VE AKŞAM SANAT OKULU FAALİYETLERİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HALK EĞİTİM MERKEZLERİNİN FAALİYETLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ Halk Eğitim Merkezlerimiz vatandaşlara temel bilgi ve beceriler

Detaylı

TOPLAM

TOPLAM 2017-2018 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DAĞILIMLARI TÜRK ÖĞRENCİ SAYISI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI LİSANS ÖNLİSANS LİSANSÜSTÜ 9889 1326 11215 480 21 501 4155 291 4446 TOPLAM 14524 1638 16162

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI KALIP AVRASYA 2014 BURSA METAL İŞLEME TEKNOLOJİLERİ FUARI BURSA SAC İŞLEME TEKNOLOJİLERİ FUARI 2014 BELEX 2014 BURSA 5. HIRDAVAT VE İŞ GÜVENLİĞİ FUARI 2014 4 7 Aralık 2014 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU OKULUMUZ HAKKINDA Okulumuz 1995 yılında Tokat İli nin bir doğa harikası olan Almus İlçesi nde kendisine tahsis edilen 32 dönüm kampüs alanı içerisinde

Detaylı

- ALANI VE TÜM DALLARI GAZETECİLİK / MASAÜSTÜ YAYINCILIK. Gıda Teknolojisi (YO) 6017 GIDA TEKNOLOJİSİ

- ALANI VE TÜM DALLARI GAZETECİLİK / MASAÜSTÜ YAYINCILIK. Gıda Teknolojisi (YO) 6017 GIDA TEKNOLOJİSİ 6003 AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ 101 BESLENME VE EV YÖNETİMİ Beslenme ve Diyetetik 6004 AYAKKABI VE SARACİYE TEKNOLOJİSİ Moda Tasarımı 6005 BAHÇECİLİK Organik Tarım İşletmeciliği Basım Teknolojileri Bilgisayar

Detaylı

Fakülte/ Yüksekokul. Bölümler. Ekonometri Ekonometri (İ.Ö.) Ekonomi ve Finans

Fakülte/ Yüksekokul. Bölümler. Ekonometri Ekonometri (İ.Ö.) Ekonomi ve Finans HEMŞİRELİK FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ AYDIN İKTİSAT FAKÜLTESİ Fakülte/ Yüksekokul Bölümler Yeni kayıt olan Mezun Olan Öğrenci Sayısı öğrenci sayısı 2014-2015 2015-2016

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ EK YERLEŞTİRME KONTENJAN TABLOSU

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ EK YERLEŞTİRME KONTENJAN TABLOSU Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hekimliği Fakültesi (Ücretli) MF-3 4 373,85341 402,79022 41.000,00 Eğitim Fakültesi Arapça Öğretmenliği (Ücretli) DİL-3 14 235,11378 235,11378 25.000,00 17.500,00 Arapça Öğretmenliği

Detaylı

Program Adı Puan. Türü

Program Adı Puan. Türü 2013-ÖSYS 0,12 başarı sırası ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (AYDIN) Aydın İktisat Fakültesi 100310688 Ekonomi ve Finans TM-1 103 103-243,50607 421,30871 100330286 Ekonomi ve Finans (İÖ) TM-1 103 103-231,87006

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI. İthalat Miktar Kg. İthalat Miktar m2

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI. İthalat Miktar Kg. İthalat Miktar m2 690721 ABD 121.201.978 5.919.468 183.351 9.561 36.358.373 33.291.590 60.931 55.611 690722 ABD 2.013.654 112.572 67.890 3.140 654.446 609.369 82.674 78.128 690723 ABD 2.805.625 204.888 17.952 1.700 1.092.601

Detaylı

Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. MESLEK LİSELERİ

Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. MESLEK LİSELERİ Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. MESLEK LİSELERİ MESLEK NEDİR Meslek insanlara yararlı mal veya hizmet üretmek ve karşılığında bir gelir elde etmek için yapılan

Detaylı

2012/4 SAYILI DÖVĠZ KAZANDIRICI HĠZMET TĠCARETĠNĠN DESTEKLENMESĠ HAKKINDA TEBLĠĞ

2012/4 SAYILI DÖVĠZ KAZANDIRICI HĠZMET TĠCARETĠNĠN DESTEKLENMESĠ HAKKINDA TEBLĠĞ 2012/4 SAYILI DÖVĠZ KAZANDIRICI HĠZMET TĠCARETĠNĠN DESTEKLENMESĠ HAKKINDA TEBLĠĞ TANIMLAR Sağlık KuruluĢu: Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmıģ veya Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluģlar, üniversite

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI ve Ülkeye göre dış ticaret İhracat Dolar İhracat Euro İthalat Dolar İthalat Euro 691010 Antalya Serbest Bölgesi 152 0 246 233 Antalya Serbest Bölgesi 5.610 0 20.211 18.934 TOPLAM 5.762 0 20.457 19.167

Detaylı