Varak, çok geniş kullanım alanı olan bir baskı malzemesidir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Varak, çok geniş kullanım alanı olan bir baskı malzemesidir."

Transkript

1 Varak Varak, çok geniş kullanım alanı olan bir baskı malzemesidir. Tekstilde, deri, suni deri, ahşap malzemelerde, matbaacılıkta ve çeşitli ürün ambalajlarının yüzeylerinde kullanılabilmektedir. Tekstil, deri ve suni deri yüzeylerine uygulanan tip varak, kendinden yüzeye yapışma özelliği olmadığı için bir yapıştırıcı zemine ihtiyaç vardır. Tutkal veya binder varağın yapıştırılacağı zemin üzerine uygulandıktan sonra,ısı ve basınç yardımıyla varak istenilen yüzeye transfer edilir. Farklı yüzeyler üzerine hazırlanan yapışkan zemin, tüm yüzeyi kaplama şeklinde yapılabildiği gibi, desenli bir şekilde de yapılabilmektedir. Desenli olarak hazırlanan bir zemin ile varak birleşmesiyle tamamen farklı bir görünüm elde etmek mümkün olmaktadır.

2 Varağın Yapısı Ürünün detaylı yapısını genel olarak şu başlıklarda açıklayabiliriz: 1. Taşıyıcı Film 2. Ayırıcı Kimyasal Tabaka 3. Boya Tabakası 4. Metalik Kaplama 5. Koruyucu Kimyasal Tabakası 1. Taşıyıcı Film Taşıyıcı film,polyester yapılı olup boya ve metalik kaplama tabakalarını üzerinde taşımaktadır. Varağın renk ve desen yapısına göre ; boya veya metalize edilmiş boya kısmı, ısı ve basınç etkisiyle film tabakasından ayrılarak karşı yüzeye transfer olur. 2. Ayırıcı Kimyasal Tabaka Film üzerindeki boya tabakası ile polyester film tabakası arasında bulunmaktadır. Varağı film yüzeyinden ayırırken hissedilen direnci belirleyen bu tabakadır. Tabakanın yüksekliğine göre varağın sertlik derecesi değişmektedir. UES orta dereceli sertlik değeri olan varağı tercih etmektedir. Böylece tramlı desenlerde tozuşmanın önüne geçilir. Diğer yandan büyük lap desenlerde ise film tabakasının daha kolay açılmasını sağlar. 3. Boya Tabakası Asıl görüntüyü oluşturan kısımdır. Kimyasal maddeler, pigmentler ve toz metallerden oluşur.

3 4. Metalik Kaplama Bu tabaka varağın gerçek desenini veren boya tabakasının üst kısmında bulunur. Varağa metalik efekt veren bu katman, tüm film alanını kaplayacak şekilde uygulanmaktadır. 5.Koruyucu Kimyasal Tabakası Bu tabaka, boya ve metalik kaplama katmanlarının korunmasını sağlamaktadır. İnce bir yüzey şeklinde olup varağın en üst kısmında bulunmaktadır. Baskı Tipleri 1. Parça Baskı 2. Metraj Baskı 3. Smog Baskı 1. Parça Baskı Kumaş ve deri yüzeyler üzerine serigrafi kalıplarıyla yapıştırıcı pat (tutkal) uygulayarak düz renkli ve desenli varak transferi yapılmaktadır. Öncelikle, tutkal hazırlanmış kalıp üzerinden ragle yardımıyla yüzeye aktarılır. Yüzeyin üzerine uygulanan tutkal daha sonra, 140 C derecede fikse edilerek aktif hale getirilir.

4 C derece arasında sıcaklıkta, 4-6 bar basınçta ve 3-5 saniye sürede preslenerek ve varağın tutkallı yüzeye geçmesi sağlanır. Bu değerler optimum şartlar için geçerli olup, işletmedeki koşullara göre değişiklik gösterebilir. Baskının kalitesi; uygulama yüzeyinin temizliği,presleme süresi, uygulama sıcaklığı, basınç değeri gibi değerlere bağlıdır. Presleme süresi eğer eşik değerinin üstünde olursa varakta matlaşmalar görülebilir. Varak preslendikten sonra 0-2C derecede birkaç dakika bekletilip filmden ayrılabileceği gibi, oda sıcaklığında 1-2 saat bekletilerek, film yine aynı performansta bulunduğu yüzeyden ayrılabilir. 2. Metraj Baskı Rotasyon silindirleri ile tutkalın yüzeye tam kaplama veya desenli olarak uygulandığı bu yöntemde varak, tutkallı yüzeyle birlikte baskı silindirleri arasından geçirilmek suretiyle transfer edilir

5 Rotasyon baskı yönteminde su veya plastik bazlı tutkallar kullanılmaktadır. Bu yöntemde çalışma hızı, silindirlerin çapları ve dönüş hızları ayarlanarak belirlenir. İşletme şartlarına, makine çeşitlerine ve çalışma koşullarına göre değişkenlik gösterebilmesini göz önünde bulundurarak bu baskı yöntemi ile 160C derecede, 6 bar basınçla, 3-5 mt/ dk hızda baskı yapılabilmektedir.varak transfer edildikten sonra makine çıkışındaki soğuk silindirlerde (4 C derecede) şoklama ile soğutma yapılır. Böylece baskı sonrası film bekletmeden kolayca çıkarılabilir. 3. Smog Baskı Smog makinasıyla çalışılan bu yöntemde varağın üzerine tutkal uygulanıp, tutkalın aynı hattın devamında yeralan fırında fiksajı yapılır. Fırından çıkan tutkallı varak, makinanın alt kısımında bulunan silindirden gelen kumaş yüzeyiyle lamine edilerek doka sarılır. Kumaş- varak ikilisi, daha serin (yaklaşık 80C derecede) sabit sıcaklıktaki bir odada 24 saat doka sarılmış şekilde bekletilir.daha sonra kumaş ile varak filmi ayrı ayrı silindirler yardımıyla birbirinden ayrılıp sarılarak işlem tamamlanır. Smog baskı yöntemi rotasyon baskı yöntemine göre daha hızlıdır. Smog makinasında pres bölümünde 7-8 bar basınçta çalışılması durumunda yüzey kaplamalarda mt/dk, normal desenlerde ise 30mt/dk hızla çalışılabilir. Ayrıca bu yöntemde, tutkalın kumaş yüzeyine değil de varağın üzerine kaplanması kendini diğer yöntemlerden farklı kılmaktadır. Uygulama sonunda kumaş yüzeyinin tuşesinde, yumuşaklığında ve sertleşme değerlerinde rotasyon baskı yöntemine göre daha iyi sonuçlar alınmaktadır.

6 Varak Baskıda Yaşanan Olası Problemler ve Çözüm Önerileri Baskı sonrası varak transfer olmuyor? Transfer sırasında varağın renkli/desenli kısmı,taşıyıcı filmin üstte kalması gereklidir. Tutkalın içindeki kimyasal bileşimin uygun olmaması, uygulanan ısı değerinin düşük olması,basınç değerinin gereğinden düşük olması veya baskı süresinin kısa olması transferin başarısızlığına neden olabilir.

7 Baskı sonrasında film tabakası kumaştan ayrılmıyor? Geniş desen çalışmalarında varağın sertlik değeri sorun yaratabilir. Daha yumuşak bir varak kullanılması sorunu çözmeye yardımcı olur.yüksek sıcaklık ve basınçta çok uzun süre ile yapılan transferde, tutkal belirli bölümlerde taşıyıcı filme ulaşıp tutunabilir. Baskı sonrasında kumaşta tozuşma/gümüşlenme oluyor? Varağın çok yumuşak oluşu tramlı desenlerde desen dışındaki varak parçalarının da kumaşa aktarılmasına neden olur. Çözüm olarak; baskı sonrası taşıyıcı film ile kumaş birbirinden ayrılırken kumaşın üst kısmında olmasına dikkat edilmelidir. Bu durumda varaktan kopabilecek parçacıklardan oluşan tozlar kumaşta değil, film üzerinde kalacaktır. Böylece baskı deseni tozuşma nedeniyle bozulmayıp daha net çıkacaktır. Eğer tozlaşma sorunu hala yaşanıyorsa, daha sert bir varak kullanılması tavsiye edilir. Baskı sonrası varak renk değiştiriyor?

8 Presin sıcaklığının optimum değer olan C derece üzerinde olması varağın yanmasına ve renklerin matlaşmasına neden olur. Kumaş üzerindeki renklerin matlaşması söz konusu ise uygulanan ısı çok yüksek demektir. Sıcaklık optimum değerlerde kullanıldığında sorun ortadan kalkacaktır. Aşırı ısıdan dolayı matlaşmış bir varak örneği şekildeki gibidir. Varak baskılı ürünler nasıl yıkanıp ütülenmelidir? Yıkama:Varak uygulanmış ürünler ters çevrilerek, 30C derecede, ağartıcı içermeyen deterjanla elde yıkanmalıdır.

9 Ütüleme:Varak baskılı ürünler, soldaki gibi yüzeyden ütülenmemelidir.sağdaki şekildeki gibi baskı yüzeyinin tersinden ütülenmesi gerekir. Işık Haslığı Varak baskılı ürünler, direkt güneş ışığında uzun süre bırakıldığında renk değişimleri, solmalar ve renklerde matlaşmalar görülebilir. Yıkama ve Sürtünme Haslığı Üzerinde mutabık kalınmış belirli bir standardı olmayan bu haslık değerleri kullanılan binderin kalitesi, tutkalın fikse şartları ve işçilik kalitesine göre değişkenlik gösterebilir.

VARAK YALDIZ. Güzel bir görüntü elde etmek amacıyla, sıcaklık ve basınç etkisiyle başka. folyonun üzerinde bulunan son derece

VARAK YALDIZ. Güzel bir görüntü elde etmek amacıyla, sıcaklık ve basınç etkisiyle başka. folyonun üzerinde bulunan son derece YALDIZ BASKI VARAK YALDIZ Güzel bir görüntü elde etmek amacıyla, sıcaklık ve basınç etkisiyle başka yüzeylere transfer edilebilen, taşıyıcı bir folyonun üzerinde bulunan son derece parlak metalik tabakalardır.

Detaylı

Türkiye nin etiketçisi...

Türkiye nin etiketçisi... Türkiye nin etiketçisi... KAĞIT ETİKETLER Kuşe Etiket Zemini düzeltilmiş üzerine kuşe hamuru sıvanmış kağıttan üretilen etiket türüdür. Vellum etikete oranla daha parlak görünümlü bir etiket çeşididir.

Detaylı

Selefon. kazanır. Kısaca ürünlerin üzerine uygulanan çok ince plastik. Termal selefon ve tutkallı selefon olmak üzere iki tiptir.

Selefon. kazanır. Kısaca ürünlerin üzerine uygulanan çok ince plastik. Termal selefon ve tutkallı selefon olmak üzere iki tiptir. Selefon Baskı koruma yöntemlerinde amaç baskıyı tüketiciye en sağlam ve en güzel görünümde sunmak, baskıyı daha uzun ömürlü kılmaktır. Baskının sağlamlığı güvenilirliği tüketici memnuniyetini arttırır.

Detaylı

Transfer Baskı Yönteminin Genel Tanımı : Teknik bilgilere göre Transfer baskı ve Termal baskılar kağıt veya diğer uygun materyaller üzerine yapılan

Transfer Baskı Yönteminin Genel Tanımı : Teknik bilgilere göre Transfer baskı ve Termal baskılar kağıt veya diğer uygun materyaller üzerine yapılan Transfer Baskı Yönteminin Genel Tanımı : Teknik bilgilere göre Transfer baskı ve Termal baskılar kağıt veya diğer uygun materyaller üzerine yapılan ilk baskıda ayrışan boyalı baskı mürekkepleri olarak

Detaylı

Hakkımızda Başlıca Faaliyet Alanlarımız ; Uygulama Alanları ;

Hakkımızda Başlıca Faaliyet Alanlarımız ; Uygulama Alanları ; Hakkımızda İstanbul Zemin Epoksi ve Poliüretan Kaplamalar, BAUMEX Marka sının Uzman Uygulama Bayisi olarak yapı kimyasalları sektöründe hizmet vermektedir. Misyonumuz, daima Kaliteli ürün ve kaliteli hizmet

Detaylı

TU13 Pamuklu Giysilere Standart Pres Ütüde Transfer Baskı

TU13 Pamuklu Giysilere Standart Pres Ütüde Transfer Baskı TU13 Pamuklu Giysilere Standart Pres Ütüde Transfer Baskı 375 F / 190 C 20-40 SANİYE 5 YÜKSEK (60 psi) VİDEO: http://youtube.com/v/swyqxqlm4b4&cc_load_policy=1 Başlamadan Önce Bu Sawgrass ChromoBlast Pamuklu

Detaylı

BASKILI KUMAŞ ÜRETİMİ VE SEKTÖRÜN GENEL GÖRÜNÜMÜ

BASKILI KUMAŞ ÜRETİMİ VE SEKTÖRÜN GENEL GÖRÜNÜMÜ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ BASKILI KUMAŞ ÜRETİMİ VE SEKTÖRÜN GENEL GÖRÜNÜMÜ Prof. Dr. Mehmet KANIK Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü PROF. DR. MEHMET KANIK 1 SUNUMUN

Detaylı

: Alman GetstoffV kanuna göre metilen klorür içerir (bkz. Güvenlik formu)

: Alman GetstoffV kanuna göre metilen klorür içerir (bkz. Güvenlik formu) 506.0 pur yapıştırıcı Poliüretan bazlı havadaki nemle kürleşen tek-kompenantlı reaktif yapıştırıcı. Çok yüksek sıcaklık ve su direnci. DIN/EN 204 normlarına bağlı D4. Uygulama alanları - Kapı ve pencere

Detaylı

SF SERİSİ : Çift Komponentli Serigrafi Mürekkep Serisi

SF SERİSİ : Çift Komponentli Serigrafi Mürekkep Serisi SF SERİSİ : Çift Komponentli Serigrafi Mürekkep Serisi En üst yapışma ve direnç gerektiren işler için geliştirilmiştir. Çift bileşikli olan bu sistem HDPE, LDPE, PPi metal, cam gibi yüzeylerde çok parlak

Detaylı

Pladigit - Ürün ailesi özeti

Pladigit - Ürün ailesi özeti Pladigit - Ürün ailesi özeti Redatta da: Direzione Tecnica Plalam Data: 10/01/2012 Cod. 039 1. Ürün yapısı 1.1 Ürün yapısı grafik çizi 1.2 Ürün tanımı Koruyucu bir tabaka ile sıcak olarak birleştirilen

Detaylı

TİP GENİŞLİK (mm) Güç (W/m²) Uzunluk (m) Toplam Güç Toplam Aktif. (W) Eset 60-1,5/50

TİP GENİŞLİK (mm) Güç (W/m²) Uzunluk (m) Toplam Güç Toplam Aktif. (W) Eset 60-1,5/50 ECOFILM Isıtma Folyoları En yeni teknolojilerden yararlanılarak üretilen Ecofilm ısıtma folyoları, özellikle büyük yüzeylerin ısıtılmasında kullanılıyor. Bu ısıtma sistemleri; grafit kaplamalı polyester

Detaylı

ÜRÜN TANIMI; arasında olmalıdır.! Derz uygulaması yapıştırma işleminden bir gün sonra yapılmalıdır.!

ÜRÜN TANIMI; arasında olmalıdır.! Derz uygulaması yapıştırma işleminden bir gün sonra yapılmalıdır.! ÜRÜN TANIMI; Granülometrik karbonat tozu, portlant çimentosu ve çeşitli polimer katkılar ( yapışma, esneklik, suya karşı direnç ve aşırı soğuk ve sıcağa dayanmı arttıran ) birleşiminden oluşan, seramik,

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU OYUN GRUBU ELEMANLARI: kule 1 ad helezon kaydırak platformu 1 ad 7 basamaklı merdiven 1 ad çatı 1 ad 150 cm helezon kaydırak 1 ad 150 cm düz kaydırak 1 ad platform korkuluğu

Detaylı

Panel yüzeyinde sertleşmiş bulunan ultraviyole lak tabakası sayesinde, aşınmaya, darbeye ve çizilmelere karşı yüksek dayanıklılık gösterir.

Panel yüzeyinde sertleşmiş bulunan ultraviyole lak tabakası sayesinde, aşınmaya, darbeye ve çizilmelere karşı yüksek dayanıklılık gösterir. YÜZEY TEKNOLOJİLERİ A.Ş Doküman kodu : Yayın tarihi : 01.03.2015 Revizyon numarası : 00 Revizyon tarihi :,, Sayfa numarası : 1/2 ŞİRKET BİLGİLERİ 5K Yüzey Teknolojileri A.Ş. Güzel Hisar Mah. Yıldırım Beyazıt

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU OYUN GRUBU ELEMANLARI: kule kare platform 5 basamaklı ara merdiven 100 cm düz kaydırak platform korkuluğu palmiye figürü çatı kemeri 2 li salıncak seti 1 tk Tırmanma seti 1 tk TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN

Detaylı

SERİGRAFİ BASKI TEK RENKLİ SERİGRAFİ BASKI TEKNİĞİNİ

SERİGRAFİ BASKI TEK RENKLİ SERİGRAFİ BASKI TEKNİĞİNİ SERİGRAFİ BASKI TEK RENKLİ SERİGRAFİ BASKI TEKNİĞİNİ SERİGRAFİ BASKI TEKNİĞİ Serigrafi genel olarak boya ve sırların çeşitli işlemlerden sonra çok ince metal, özel dokulu naylon veya ipek elek bezi üzerinde

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU OYUN GRUBU ELEMANLARI: kule kare platform 5 basmaklı merdiven 100 cm düz kaydırak platform korkuluğu tırmanma basmakları 1 tk dal figürü yaprak figürü çatı kemeri POLİETİLEN

Detaylı

ARD 500 P ARD 990 P ARDIÇ PVB P EMCEPREN 200 P EMCEPREN IG80 P

ARD 500 P ARD 990 P ARDIÇ PVB P EMCEPREN 200 P EMCEPREN IG80 P ARD 500 P ARD 990 P ARDIÇ PVB P EMCEPREN 200 P EMCEPREN IG80 P www.ardiccam.com.tr www.ardickimya.com ARD 500 Yapısal İzolasyon Camları İçin Çift Kompenantlı Dolgu Silikonu TEMEL KULLANIM BİLGİLERİ ARD500

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU OYUN GRUBU ELEMANLARI: kule 2 ad kare platform 1 ad 3 gen platform 6 ad 5 basmaklı merdiven 2 ad çatı 2 ad 100 cm ikiz kaydırak 1 ad 100 cm tüp kaydırak 1 ad tüp geçit

Detaylı

ODE R-FLEX PRM/STD LEVHA

ODE R-FLEX PRM/STD LEVHA (HVAC) 4 ODE RFLEX PRM/STD LEVHA ELASTOMERİK KAUÇUK KÖPÜĞÜ YALITIM LEVHALARI Isı İletkenlik Katsayısı (λ λ) (W/mK) (0 C) Yangın Sınıfı (TS EN 11) Yangın Sınıfı (BS 47) Sıcaklık Dayanımı ( C) Kimyasallara

Detaylı

PLASKIN- Ürün Ailesi Şeması

PLASKIN- Ürün Ailesi Şeması PLASKIN- Ürün Ailesi Şeması Hazırlayan PlalamTeknikDepartmanı Tarih 10\01\2012 Cod. 059 1. Ürün Yapısı 1.1 Ürün yapısı şeması 1.2 Ürün Tanımı Polyester tabaka ile sıcak katmanlaştırılmış plaka (Standart

Detaylı

TU14 Ütü Kullanarak Pamuklu Giysilere Transfer Baskı Yapma

TU14 Ütü Kullanarak Pamuklu Giysilere Transfer Baskı Yapma TU14 Ütü Kullanarak Pamuklu Giysilere Transfer Baskı Yapma EN YÜKSEK 30-40 SANİYE 5 YÜKSEK VİDEO: http://youtube.com/v/_im2ttxstds&cc_load_policy=1 Başlamadan Önce Bu Sawgrass ChromoBlast Pamuklu Transfer

Detaylı

TEKSOAP NOT 50. Kimyasal Yapısı. Dispersant ve kopolimer yüzey aktif maddelerinin özel karışımı. Đyonik Yapısı. Anyonik.

TEKSOAP NOT 50. Kimyasal Yapısı. Dispersant ve kopolimer yüzey aktif maddelerinin özel karışımı. Đyonik Yapısı. Anyonik. Reaktif boyalar için boyama işlemlerinden sonra nötralizasyon işlemini kaldıran ve geleneksel yıkamalara göre proses kısaltan özel bir sabundur. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI

DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI Döşemelerde ısı yalıtımı için

Detaylı

Dispergatör: Dispers boyar maddenin flotte içinde disperge hâlinde kalmasını sağlar.

Dispergatör: Dispers boyar maddenin flotte içinde disperge hâlinde kalmasını sağlar. 1. Dispersiyon Boyar Maddeleriyle Polyesterin Boyanması Dispers boyar maddenin polyester liflerine karşı afinitesi oldukça yüksektir. Fakat elyaf içine difüzyonu oldukça yavaştır. Dispers boyar maddelerin

Detaylı

Epoksi dispersion: Bağlayıcı madde ve astar Bununla zeminler güzel olur!

Epoksi dispersion: Bağlayıcı madde ve astar Bununla zeminler güzel olur! Epoksi dispersion: Bağlayıcı madde ve astar Bununla zeminler güzel olur! HADALAN EBG 13E Hadalan TR HADALAN EBG 13E 6S.indd 3 HADALAN EBG 13E Bununla zeminler güzel olur! Değişik mekanik ve kimyasal aşınmalar

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU OYUN GRUBU ELEMANLARI: kule kare platform 7 basamaklı ara merdiven 150 cm düz kaydırak 150 cm helezon kaydırak platform korkuluğu palmiye figürü çatı 2 li salıncak seti 1 tk TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN

Detaylı

2. BASKI. 2.a. Ofset Baskı 2.b. Tipo Baskı 2.c. Flekso Baskı 2.d. Tifdruk Baskı 2.e. Serigrafi Baskı

2. BASKI. 2.a. Ofset Baskı 2.b. Tipo Baskı 2.c. Flekso Baskı 2.d. Tifdruk Baskı 2.e. Serigrafi Baskı MATBAACILIK Basılması istenen bir materyale ilişkin yazılı ve görsel materyallerin belirli sanatsal özellikler gözetilerek bir araya getirilip düzenlenmesi, baskıya hazırlanması ve çoğaltılması işlemlerinin

Detaylı

Sırt ve Oturak Süngerleri Sırt ve oturak üniteleri içten metal karkaslı, kg/m3 (ISO845) yoğunluğunda uluslar arası alev almazlık (ISO3795) ve

Sırt ve Oturak Süngerleri Sırt ve oturak üniteleri içten metal karkaslı, kg/m3 (ISO845) yoğunluğunda uluslar arası alev almazlık (ISO3795) ve Sırt ve Oturak Süngerleri Sırt ve oturak üniteleri içten metal karkaslı, 55-60 kg/m3 (ISO845) yoğunluğunda uluslar arası alev almazlık (ISO3795) ve kalıcı defermosyan (ISO1856) standartlarına uygun su

Detaylı

Yeni Nesil Kaplama Malzemesi Lagün Ston

Yeni Nesil Kaplama Malzemesi Lagün Ston Yeni Nesil Kaplama Malzemesi Lagün Ston Gerçek Doğal taş Hafif, esnek, ince, pürüzlü, doğal renk kombinasyonlarıyla Her türlü zeminde kullanım kolaylığı... Lagün Ston 22 çeşit desen ve renk alternatifi

Detaylı

BTMSEAL ALFA HİBRİT ŞEFFAF

BTMSEAL ALFA HİBRİT ŞEFFAF BTMSEAL ALFA HİBRİT ŞEFFAF Alfa Hibrit Polimer Esaslı Tek Komponentli Şeffaf Su Yalıtım Malzemesi Ürün Tanımı: BTMSEAL ALFA HİBRİT ŞEFFAF Negatif ve pozitiften, - 5 ºC ve üstü sıcaklıklarda, ıslak zeminlere

Detaylı

Teknik Bilgi Föyü. Baumit MVR Uni. Beyaz Çimentolu ve Perlitli El Sıvası. Ürün El ile uygulanan, fabrikada karışımı hazır kuru sıva harcı.

Teknik Bilgi Föyü. Baumit MVR Uni. Beyaz Çimentolu ve Perlitli El Sıvası. Ürün El ile uygulanan, fabrikada karışımı hazır kuru sıva harcı. Baumit MVR Uni Beyaz Çimentolu ve Perlitli El Sıvası Ürün El ile uygulanan, fabrikada karışımı hazır kuru sıva harcı. Bileşimi Kalsiyum hidrat, beyaz çimento, kum, katkı maddeleri. Kullanım Alanları Yaygın

Detaylı

KOMPOZİTLER Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği

KOMPOZİTLER Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Başlık KOMPOZİTLER Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Tanım İki veya daha fazla malzemenin, iyi özelliklerini bir araya toplamak ya da ortaya yeni bir özellik çıkarmak için, mikro veya makro seviyede

Detaylı

Sırt ve Oturak Süngerleri Sırt ve oturak üniteleri içten metal karkaslı, kg/m3 (ISO845) yoğunluğunda uluslar arası alev almazlık (ISO3795) ve

Sırt ve Oturak Süngerleri Sırt ve oturak üniteleri içten metal karkaslı, kg/m3 (ISO845) yoğunluğunda uluslar arası alev almazlık (ISO3795) ve Sırt ve Oturak Süngerleri Sırt ve oturak üniteleri içten metal karkaslı, 55-60 kg/m3 (ISO845) yoğunluğunda uluslar arası alev almazlık (ISO3795) ve kalıcı defermosyan (ISO1856) standartlarına uygun su

Detaylı

PEFLEX LEVHA. Uygulama

PEFLEX LEVHA. Uygulama PEFLEX LEVHA Isı Yalıtımı Yoğuşma Kontrolü İzocam Peflex, iklimlendirme, soğutma, güneş enerjisi sistemlerinde ısı yalıtımı ve yoğuşma kontrolü sağlamak üzere üretilen kapalı gözenekli hücre yapısına sahip

Detaylı

www.velle.com.tr Metal Pigment Kaplamalar Tel.: +90 (216) 701 24 01 Faks.: +90 (216) 701 24 02

www.velle.com.tr Metal Pigment Kaplamalar Tel.: +90 (216) 701 24 01 Faks.: +90 (216) 701 24 02 www.velle.com.tr Metal Pigment Kaplamalar hava Tel.: +90 (216) 701 24 01 Faks.: +90 (216) 701 24 02 Metal Pigment Kaplamalar Metal Pigment Kaplamalar metal yüzeylerde korozyon olarak r. Bunun ötesinde

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU OYUN GRUBU ELEMANLARI: kule 2 ad kare platform 3 gen platform 6 ad Rampa 3 ad çatı 100 cm ikiz kaydırak 100 cm tüp kaydırak 2 ad kütük merdiven platform korkuluğu 4 ad h 100 tırmanma basamakları 1 tk çatı

Detaylı

30/12/15 SERİGRAFİ BASKI TEKNİĞİ

30/12/15 SERİGRAFİ BASKI TEKNİĞİ SERİGRAFİ BASKI TEKNİĞİ İpek Baskı - Şablon Baskı - Elek Baskı diye de anılan serigrafi, teks?l sanayinde, grafik sanatlarda ve baskı resim çalışmalarında yaygın olarak kullanılan bir baskı tekniğidir.

Detaylı

SOFTYCON N 50. Yüksek performanslı yumuşatıcı

SOFTYCON N 50. Yüksek performanslı yumuşatıcı Yüksek performanslı yumuşatıcı Yağ asit türevlerinin bileşiği Nonyonik Alanları SOFTYCON N 50 tüm iplik cinsilerinde rahatlıkla kullanılabilen, çok yumuşak bir tuşe sağlayan pseudokatyonik yumuşatıcıdır.

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU OYUN GRUBU ELEMANLARI: kule 3 ad kare platform 2 ad 3 gen platform 1 ad 5 basmaklı merdiven 2 ad çatı 1 ad 100 cm düz kaydırak 1 ad 100 cm tüp kaydırak 1 ad tüp geçit 1

Detaylı

LOJİSTİK BİLGİLERİ STOKLAMA BİLGİLERİ

LOJİSTİK BİLGİLERİ STOKLAMA BİLGİLERİ - ISIPAN ISIPAN PRM LOJİSTİK BİLGİLERİ STOKLAMA BİLGİLERİ 1 ODE ISIPAN ODE ISIPAN DT/ BD 0,03-0,03 W/mK lik ısı iletkenlik katsayısına, 0-0 kpa basma dayanımına, Bünyesine su almayan yapıda ve optimum

Detaylı

ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANELLER

ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANELLER ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANELLER YAPI MARKET SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Formlandırılmış alüminyum kompozit panel kaplamalarının alt taşıyıcı strüktürlerinin yardımı ile mimarinize farklı yenilikler katması, sadece formları

Detaylı

Dachrock DACHROCK TERAS ÇATILAR. Dachrock, yüksek yük kapasiteli teras çatılarda ısı, ses ve yangın yalıtımı olarak kullanılmaktadır.

Dachrock DACHROCK TERAS ÇATILAR. Dachrock, yüksek yük kapasiteli teras çatılarda ısı, ses ve yangın yalıtımı olarak kullanılmaktadır. FİYAT LİSTESİ Rockwool Fiyat si Sayfa Teras Çatılar Dachrock...3 Durock.....4 Roofrock...5 Yüzer Döşemeler Steprock ( Steprock ND, HD )...........6, 7 Floorrock ( Floorrock C )....... 8 Ara Bölme Duvarları

Detaylı

AkzoNobel ve AkzoNobel Kemipol 2011 Genel Tanıtım Sunuşu Bobin Boyaları Teknolojisine Genel Bakış

AkzoNobel ve AkzoNobel Kemipol 2011 Genel Tanıtım Sunuşu Bobin Boyaları Teknolojisine Genel Bakış AkzoNobel ve AkzoNobel Kemipol 2011 Genel Tanıtım Sunuşu Bobin Boyaları Teknolojisine Genel Bakış Sunum İçeriği Genel Boya Bilgileri Tanım ve Sınıflandırma Boya Hammaddeleri Bobin Boyaları Teknolojileri

Detaylı

PLACOLOR - Ürün ailesi özeti

PLACOLOR - Ürün ailesi özeti PLACOLOR - Ürün ailesi özeti Redatta da: Direzione Tecnica Plalam Data: 10/01/2012 Cod. 049 1. Ürün yapısı 1.1 Ürün yapısı grafik çizi Ürün tanımı 1.2 Ürün tanımı Tabaka kaplama ile sıcak katmanlaştırılmış

Detaylı

FİYAT LİSTESİ

FİYAT LİSTESİ 2013 02 FİYAT LİSTESİ Elastomerik Kauçuk Köpük Yüksek buhar difüzyon değerine sahip olan elastomerik kauçuk köpük malzemeler, tesisatlarda etkin bir ısı yalıtımı ve yoğuşma kontrolü sağlar. 2011 Yalıtım

Detaylı

Başlık: Bulaşık Makinelerinde Pas Lekesi, Bozulma, Delinme Vb. Şikayetler. Ve Çözüm Uygulaması

Başlık: Bulaşık Makinelerinde Pas Lekesi, Bozulma, Delinme Vb. Şikayetler. Ve Çözüm Uygulaması Başlık: Bulaşık Makinelerinde Pas Lekesi, Bozulma, Delinme Vb. Şikayetler. Ve Çözüm Uygulaması Ürün grubu: Tüm Bulaşık Makineleri KONU: Metal kaplarda ve makine içerisinde pas lekesi, yüzeyde renk değiştirme(kararma),

Detaylı

FW 2K FW 2K. Çimento ve akrilik esaslı 20 kg. toz + 10 kg. akrilik sıvı bağlayıcıdan oluşan süper elastik su yalıtım malzemesidir.

FW 2K FW 2K. Çimento ve akrilik esaslı 20 kg. toz + 10 kg. akrilik sıvı bağlayıcıdan oluşan süper elastik su yalıtım malzemesidir. İKİ BİLEŞENLİ ÇİMENTO + AKRİLİK ESASLI SÜPER ELASTİK SU YALITIM ÜRÜNÜ Çimento ve akrilik esaslı 20 kg. toz + 10 kg. akrilik sıvı bağlayıcıdan oluşan süper elastik su yalıtım malzemesidir. KULLANIM ALANLARI

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEKSTİL TEKNOLOJİSİ BASKI KOMBİNASYONLARI 1

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEKSTİL TEKNOLOJİSİ BASKI KOMBİNASYONLARI 1 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEKSTİL TEKNOLOJİSİ BASKI KOMBİNASYONLARI 1 Ankara, 2013 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri

Detaylı

ÜRÜN ÜRÜN MARKASI : FELTBİ DECOR

ÜRÜN ÜRÜN MARKASI : FELTBİ DECOR ÜRÜN ÜRÜN MARKASI : FELTBİ DECOR Feltbi Dekor Ses ve Isı Yalıtım Keçeleri, %100 PET/ polyester elyafdan iğneleme tekniği ile üretilmiş geri dönüşüm ürünüdür. Özel fiber yapısı ve dokuma tekniği sayesinde

Detaylı

üniversal- ultralam ULTRALAM LVL modern kompozit bir yapı malzemesidir. ULTRALAM LVL kozalaklı ağaçlardan ( çam-ladin ) veya karışımından üretilir.

üniversal- ultralam ULTRALAM LVL modern kompozit bir yapı malzemesidir. ULTRALAM LVL kozalaklı ağaçlardan ( çam-ladin ) veya karışımından üretilir. üniversal- ultralam ULTRALAM LVL modern kompozit bir yapı malzemesidir. ULTRALAM LVL kozalaklı ağaçlardan ( çam-ladin ) veya karışımından üretilir. ULTRALAM LVL ağaçlardan tabakalar halinde soyularak yapıştırılmış

Detaylı

Hayat Renklerle Guzel

Hayat Renklerle Guzel Hayat Renklerle Guzel İÇ CEPHE BOYA KOLEKSİYONU FABİA NANOSAT SU BAZLI İPEK SATEN BOYA Küf ve Bakteri Oluşumunu Önleyici Silinebilir, Silikon Katkılı Yüksek Örtme Gücü Yüksek Sürtünme Mukavemeti Olan

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU OYUN GRUBU ELEMANLARI: kule 3 ad kare platform 3 gen platform 12 ad 5 basmaklı merdiven Rampa 3 ad çatı 100 cm ikiz kaydırak 100 cm tüp kaydırak 2 ad 100 cm düz kaydırak kütük merdiven platform korkuluğu

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. Hüseyin YİĞİTER

Yrd.Doç.Dr. Hüseyin YİĞİTER Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü İNŞ2023 YAPI MALZEMESİ I AHŞAP Yrd.Doç.Dr. Hüseyin YİĞİTER http://kisi.deu.edu.tr/huseyin.yigiter Canlı bir organizma olan ağaçtan elde edilen lifli,

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ÖZEL BASKI EFEKTLERİ 3

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ÖZEL BASKI EFEKTLERİ 3 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ÖZEL BASKI EFEKTLERİ 3 Ankara, 2013 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri kazandırmaya

Detaylı

TEKQUEST P 129. Kuvvetli bir iyon tutucu ve yıkama malzemesi

TEKQUEST P 129. Kuvvetli bir iyon tutucu ve yıkama malzemesi Kuvvetli bir iyon tutucu ve yıkama malzemesi ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kimyasal Yapısı Kopolimer karışımı Đyonik

Detaylı

TEFLON KAPLAMA ÖZELLİKLERİ VE KULLANIM ALANLARI

TEFLON KAPLAMA ÖZELLİKLERİ VE KULLANIM ALANLARI 1 HAKKIMIZDA AG Kauçuk, AGmet Metal olarak uzun yıllardır makine, kalıp ve aparat üretimi üzerine yaptığımız çalışmalardan edindiğimiz tecrübe ile piyasanın değişik alanlardaki ihtiyaçlarını karşılamak

Detaylı

GREEN SNOW RAİDERS DOĞAL VE SUNİ ÇİM SAHALAR İÇİN KAR VE BUZ ÇÖZÜCÜ SOLÜSYON

GREEN SNOW RAİDERS DOĞAL VE SUNİ ÇİM SAHALAR İÇİN KAR VE BUZ ÇÖZÜCÜ SOLÜSYON GREEN SNOW RAİDERS DOĞAL VE SUNİ ÇİM SAHALAR İÇİN KAR VE BUZ ÇÖZÜCÜ SOLÜSYON DOĞAL VE SUNİ ÇİM SAHALAR ÜZERİNDE BUZ OLUŞUMUNU VE KARIN ZEMİN YÜZEYİNE YAPIŞMASINI ENGELLEYEN KİMYASAL BİR SIVIDIR. Perpa

Detaylı

www.sertkromkaplama.gen.tr Eloksal Adova Sert Krom Kaplama HAKKIMIZDA ADOVA ELOKSAL BOYA SAN. TİC. LTD ŞTİ. 3 Yıllık tecrübesiyle SERT KROM ve SERT ELOKSAL s e k t ö r ü n d e f a a l i y e t g ö s t e

Detaylı

FABRİKA Kalesinterflex Fabrikası, Çan Çanakkale

FABRİKA Kalesinterflex Fabrikası, Çan Çanakkale Kalesinterflex Fabrikası, Çan Çanakkale Seramik firmalarının uzmanlıklarını ve yenilikçi olduklarını ispatlamaları aynı kalitedeki üretimi alışagelmiş özelliklerin dışına çıkarak yapabilmesidir. Bunun

Detaylı

Konu: Yüksek Hassasiyetli Yağ Keçelerinin Takviye Bilezik Kalıplarının Üretiminde Kullanılan Takım Çelikleri ve Üretim Prosesleri

Konu: Yüksek Hassasiyetli Yağ Keçelerinin Takviye Bilezik Kalıplarının Üretiminde Kullanılan Takım Çelikleri ve Üretim Prosesleri Nurettin ÇALLI Fen Bilimleri Ens. Öğrenci No: 503812162 MAD 614 Madencilikte Özel Konular I Dersi Veren: Prof. Dr. Orhan KURAL İTÜ Maden Fakültesi Konu: Yüksek Hassasiyetli Yağ Keçelerinin Takviye Bilezik

Detaylı

Baumit SilikatTop. (SilikatPutz) Kaplama

Baumit SilikatTop. (SilikatPutz) Kaplama Baumit SilikatTop (SilikatPutz) Kaplama Ürün Kullanıma hazır, macun kıvamında, mineral esaslı, silikat ince son kat dekoratif kaplamadır. Dış ve iç cepheler için, Tane veya Çizgi dokuya sahip sıva dokulu

Detaylı

Metal Yüzey Hazırlama ve Temizleme Fosfatlama (Metal Surface Preparation and Cleaning)

Metal Yüzey Hazırlama ve Temizleme Fosfatlama (Metal Surface Preparation and Cleaning) Boya sisteminden beklenilen yüksek direnç,uzun ömür, mükemmel görünüş özelliklerini öteki yüzey temizleme yöntemlerinden daha etkin bir biçimde karşılamak üzere geliştirilen boya öncesi yüzey temizleme

Detaylı

KOROZYONDAN KORUNMA YÖNTEMLERİ

KOROZYONDAN KORUNMA YÖNTEMLERİ KOROZYONDAN KORUNMA YÖNTEMLERİ Belli bir ortam içinde bulunan metalik yapının korozyonunu önlemek veya korozyon hızını azaltmak üzere alınacak önlemleri üç ana grup altında toplanabilir. Korozyondan Korunma

Detaylı

T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI

T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı nca Satın Alınacak TONER VE KARTUŞ /KIRTASİYE VE TEMİZLİK MALZEMELERİNE Ait

Detaylı

Yaşamınızı güzelleştiren detaylar.

Yaşamınızı güzelleştiren detaylar. Yaşamınızı güzelleştiren detaylar. Baskı Beton Zemin Kaplamaları 2007 yılında kurulmuştur. Kentsel tasarım, peyzaj, projelendirme, uygulama hizmeti veren firma yurtiçinde çeşitli ölçekte ve türde projeler

Detaylı

EPOKSİ KAPLAMA SİSTEMLERİNİN FAYDALARI

EPOKSİ KAPLAMA SİSTEMLERİNİN FAYDALARI EPOKSİ KAPLAMA SİSTEMLERİNİN FAYDALARI Bilindiği gibi Epoksi kaplama sistemleri diğer boya sistemlerinde olduğu gibi uygulandığı yüzey üzerinde bir film tabakası oluşturur. Bu film tabakası; Uygulandığı

Detaylı

Teknik Bilgi Föyü. Baumit NanoporColor. (NanoporFarbe) Boya

Teknik Bilgi Föyü. Baumit NanoporColor. (NanoporFarbe) Boya Baumit NanoporColor (NanoporFarbe) Boya Ürün Dış ve iç cepheler için, kullanıma hazır, silikat esaslı bir mineral boyadır. Özel olarak bu amaçla geliştirilmiş mikro yapıdaki yüzeyinin yanı sıra özel, nano

Detaylı

POLİÜRETAN KAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ

POLİÜRETAN KAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ 1 Genel Notlar : Betonun mukavemeti epoksi kaplamalar için uygun olmalıdır, dolayısıyla kaplama yapılacak beton en az C 25 tercihen C 30 C 35 standardında olmalı, yüzeyde ( kaymak tabakası ) gevşek kısım

Detaylı

Çatılarda Tam Koruma CONIROOF

Çatılarda Tam Koruma CONIROOF Çatılarda Tam Koruma CONIROOF En Tepeden Başlayın Bir binanın en önemli bölümlerinden biri çatısıdır. Yetersiz çatılar, yapının yalnızca işlevselliğini etkilemekle kalmaz, aynı zamanda bakım zorunluluğuyla

Detaylı

Rapor no: 020820060914 Konu: Paslanmaz çelik

Rapor no: 020820060914 Konu: Paslanmaz çelik Rapor no: 08060914 Konu: Paslanmaz çelik PASLANMAZ ÇELİK Paslanmaz çelik, yüksek korozyon dayanımı ve üstün mekanik özellikleri (çekme, darbe, aşınma dayanımı ve sertlik) açısından diğer metalik malzemelere

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi KALSİYUM SİLİKAT Yüksek mukavemetli,

Detaylı

0 (212)

0 (212) 0 (1) 35 75 89 www.prodigital.com.tr info@prodigital.com.tr Direkt Tekstil Pigment Baskı Makinası 1938 TX Pamuklu Kumaş Baskı Makinası 190 cm Baskı Alanı Maksimum 6 mm Kafa Yüksekliği 40 m /s Baskı Hızı

Detaylı

DİLATASYON SU YALITIMI

DİLATASYON SU YALITIMI DİLATASYON SU YALITIMI 1. Genel Farklı yapısal hareketlerin karşılanabilmesi için yapılar arasında bırakılan dilatasyon derzlerinin su yalıtımı büyük önem taşımaktadır. Yapılarda meydana gelen kaçakların

Detaylı

TANITIM BROŞÜRÜ POLAR POLİÜRETAN

TANITIM BROŞÜRÜ POLAR POLİÜRETAN TANITIM BROŞÜRÜ İçinde bulunduğumuz yüzyılda hızlı endüstrileşmenin sonucu olarak ortaya çıkan enerji ihtiyacı ve bu ihtiyacın yaklaşık % 90 oranında fosil türevli yakıt tüketimi ile giderilmesi son dönemde

Detaylı

İNŞAAT MALZEME BİLGİSİ

İNŞAAT MALZEME BİLGİSİ İNŞAAT MALZEME BİLGİSİ Prof. Dr. Metin OLGUN Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü HAFTA KONU 1 Giriş, yapı malzemelerinin önemi 2 Yapı malzemelerinin genel özellikleri,

Detaylı

BAŞLICA KUMAŞ ÇEŞİTLERİ 1- TRİKO POLYESTER KUMAŞ ÖZELLİKLERİ (AVRUPA STANDARTI) Genellikle gönder bayraklarında ve açık alanlarda kullanılır. Rüzgarı gözenekleri arasından geçirebilme özelliğinden dolayı

Detaylı

Teknik Data Boydur M12 Ultra MMA Esaslı, Solventsiz, İki Bileşenli, Zemin Kaplama Veya Çabuk Tamirat Amacı İle Kullanılabilen Mortar:

Teknik Data Boydur M12 Ultra MMA Esaslı, Solventsiz, İki Bileşenli, Zemin Kaplama Veya Çabuk Tamirat Amacı İle Kullanılabilen Mortar: Teknik Data MMA Esaslı, Solventsiz, İki Bileşenli, Zemin Kaplama Veya Çabuk Tamirat Amacı İle Kullanılabilen Mortar: Tanım: İki bileşenli, MMA (Metilmetakrilat)esaslı, mekanik ve kimyasal etkilere, atmosfer

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU OYUN GRUBU ELEMANLARI: kule 3 ad kare platform 2 ad helezon kaydırak platformu 1 ad 5 basmaklı merdiven 1 ad 7 basamaklı ara merdiven 1 ad çatı 3 ad 150 cm helezon kaydırak 1 ad 150 cm düz kaydırak 1 ad

Detaylı

- 1 - A : METAL AYAKLI KOMPOZİT AHŞAP ÇATILI PİKNİK MASASI

- 1 - A : METAL AYAKLI KOMPOZİT AHŞAP ÇATILI PİKNİK MASASI A : METAL AYAKLI KOMPOZİT AHŞAP ÇATILI PİKNİK MASASI a) GENEL ÖZELLİKLER 1) Ayaklar ve taşıyıcı kısım metal, oturma yüzeyi ve masa yüzeyi kompozit ahşap malzemeden imal edilmiş olacaktır. 2) Yükseklik,

Detaylı

ısıtmalı hortum,nordson tutkal hortumu,robatech ısıtmalı hortum,dynatech tutkal hortumu meler tutkal hortumu,preo ısıtılmış hortum,robatech hoses.

ısıtmalı hortum,nordson tutkal hortumu,robatech ısıtmalı hortum,dynatech tutkal hortumu meler tutkal hortumu,preo ısıtılmış hortum,robatech hoses. ısıtmalı hortum,nordson tutkal hortumu,robatech ısıtmalı hortum,dynatech tutkal hortumu ısıtılmış hortum,ısı hatları,rezistanslı hortum hot melt hose,heating hoses,heated hoses meler tutkal hortumu,preo

Detaylı

EPOKSİ VE POLİÜRETAN SİSTEMLER METYX TELATEKS MANİSA O.S.B. FABRİKASI ELEKTRİK TRAFO BİNASININ DURATEK ÜRÜNLERİ İLE YENİLENMESİ

EPOKSİ VE POLİÜRETAN SİSTEMLER METYX TELATEKS MANİSA O.S.B. FABRİKASI ELEKTRİK TRAFO BİNASININ DURATEK ÜRÜNLERİ İLE YENİLENMESİ METYX TELATEKS MANİSA O.S.B. FABRİKASI ELEKTRİK TRAFO BİNASININ DURATEK ÜRÜNLERİ İLE YENİLENMESİ YAPILAN İŞLER Bina Dış Cephe Gerekli Yüzey Hazırlıklarının ve Gerekli Tamiratların Yapılması Dış Cephenin

Detaylı

AHTAPOT FİGÜRLÜ OYUN GRUBU (SİSTEMLİ)

AHTAPOT FİGÜRLÜ OYUN GRUBU (SİSTEMLİ) AHTAPOT FİGÜRLÜ OYUN GRUBU (SİSTEMLİ) Ø 114 mm. çaplı minimum 3 mm et kalınlığın da galvaniz borudan oluşturulacak. Kesinlikle sonradan elektro galvaniz yapılmış olmayacaktır. Boruların açıkta kalan üst

Detaylı

KAPLAMA TEKNİKLERİ DERS NOTLARI

KAPLAMA TEKNİKLERİ DERS NOTLARI KAPLAMA TEKNİKLERİ DERS NOTLARI Yüzey Mühendisliği Malzemelerin yüzey özelliklerini değiştirerek; yeni mühendislik özellikleri kazandırmak ya da dekoratif açıdan çekici kılmak, insanoğlunun eski çağlardan

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU OYUN GRUBU ELEMANLARI: kule 2 ad kare platform 2 ad 5 basmaklı merdiven 1 ad çatı 1 ad 100 cm tüp kaydırak 1 ad tüp geçit 1 ad 100 cm düz kaydırak 1 ad kütük merdiven 1

Detaylı

RULO ÜZERİ AKRİLİK ZEMİN KAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ

RULO ÜZERİ AKRİLİK ZEMİN KAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ RULO ÜZERİ AKRİLİK ZEMİN KAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ Rulo üzeri akrilik zemin kaplama özellikle tenis kortları, basketbol, voleybol saha zeminleri için geliştirilmiş zemin kaplama sistemidir. Açık hava şartlarında

Detaylı

ATOM HAREKETLERİ ve ATOMSAL YAYINIM

ATOM HAREKETLERİ ve ATOMSAL YAYINIM ATOM HAREKETLERİ ve ATOMSAL YAYINIM 1. Giriş Malzemelerde üretim ve uygulama sırasında görülen katılaşma, çökelme, yeniden kristalleşme, tane büyümesi gibi olaylar ile kaynak, lehim, sementasyon gibi işlemler

Detaylı

Baumit SilikatColor. (SilikatFarbe) Boya

Baumit SilikatColor. (SilikatFarbe) Boya Baumit SilikatColor (SilikatFarbe) Boya Ürün Dış ve iç cephelere el veya makine ile uygulanabilen, sodyum silikat bazlı, kullanıma hazır mineral esaslı bir boyadır. Bileşimi Mineral esaslı dolgu maddeleri

Detaylı

Knauf W623 Agraflı Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları:

Knauf W623 Agraflı Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W623 Agraflı Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W623 Duvar Giydirme Sisteminde, Metal Konstrüksiyon tavan U (TU) ve tavan C (TC) profillerden oluşturulur. Duvarın şakülünde ve terazisinde

Detaylı

Sırt ve Oturak Süngerleri İçten metal karkaslı 55 Kg/m3 (ISO845) yoğunluğunda uluslar arası alev almazlık (ISO3795) ve kalıcı defermosyan (ISO1856)

Sırt ve Oturak Süngerleri İçten metal karkaslı 55 Kg/m3 (ISO845) yoğunluğunda uluslar arası alev almazlık (ISO3795) ve kalıcı defermosyan (ISO1856) Dore Sinema Koltuğu Sırt ve Oturak Süngerleri İçten metal karkaslı 55 Kg/m3 (ISO845) yoğunluğunda uluslar arası alev almazlık (ISO3795) ve kalıcı defermosyan (ISO1856) standartlarına uygun su bazlı poliüretan

Detaylı

PÜSKÜRTME ŞEKİLLENDİRME (SPRAY FORMING / SPRAY DEPOSITION)

PÜSKÜRTME ŞEKİLLENDİRME (SPRAY FORMING / SPRAY DEPOSITION) PÜSKÜRTME ŞEKİLLENDİRME (SPRAY FORMING / SPRAY DEPOSITION) Püskürtme şekillendirme (PŞ) yöntemi ilk olarak Osprey Ltd. şirketi tarafından 1960 lı yıllarda geliştirilmiştir. Günümüzde püskürtme şekillendirme

Detaylı

Minto Sinema Koltuğu

Minto Sinema Koltuğu Minto Sinema Koltuğu Sırt ve Oturak Süngerleri İçten metal karkaslı 55 Kg/m3 (ISO845) yoğunluğunda uluslar arası alev almazlık (ISO3795) ve kalıcı defermosyan (ISO1856) standartlarına uygun subazlı poliüretan

Detaylı

DETERJAN VE DEZENFEKTANLAR. Fırat ÖZEL, Gıda Mühendisi 2006

DETERJAN VE DEZENFEKTANLAR. Fırat ÖZEL, Gıda Mühendisi 2006 DETERJAN VE DEZENFEKTANLAR Fırat ÖZEL, Gıda Mühendisi 2006 ÖNEMLİ! Gıdaları insanların sağlıklarını çok ciddi şekilde etkiler. Bu nedenle, gıda üreten kişilerin temizlik kurallarına uyması çok önemlidir.

Detaylı

TERMAL TRANSFER RİBON YIKAMA TALİMATI KODLAMA ŞERİDİ

TERMAL TRANSFER RİBON YIKAMA TALİMATI KODLAMA ŞERİDİ TERMAL TRANSFER RİBON YIKAMA TALİMATI KODLAMA ŞERİDİ A Premium Wax A Permium Wax, düşük enerjide mürekkep yoğunluğu sayesinde mükemmel baskı kalitesi verir. Yüksek duyarlılıktaki bu ribon, hızlı ve net

Detaylı

MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI

MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI PROF. DR. HÜSEYİN UZUN HOŞGELDİNİZ 1 KOMPOZİT ATIKLARIN GERİ DÖNÜŞÜMÜ Farklı malzemelerden yapılmış, elle birbirinden ayrılması mümkün olmayan ambalajlara, kompozit ambalaj adı

Detaylı

Isı Kütle Transferi. Zorlanmış Dış Taşınım

Isı Kütle Transferi. Zorlanmış Dış Taşınım Isı Kütle Transferi Zorlanmış Dış Taşınım 1 İç ve dış akışı ayır etmek, AMAÇLAR Sürtünme direncini, basınç direncini, ortalama direnc değerlendirmesini ve dış akışta taşınım katsayısını, hesaplayabilmek

Detaylı

OFSET BASKI SİSTEMİ VE BASKININ GERÇEKLEŞMESİ

OFSET BASKI SİSTEMİ VE BASKININ GERÇEKLEŞMESİ OFSET BASKI SİSTEMİ VE BASKININ GERÇEKLEŞMESİ Hayri Ünal * Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi, Matbaa Eğitimi Bölümü, İstanbul ÖZET İnsanlar; duygu ve düşüncelerini izlenimlerini, kültürlerini

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Deney Laboratuvarı Adresi : İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Tümsan 2 San. Sit. İkitelli Plaza No:21 K: 2/15 Küçükçekmece 34303 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0 212 485

Detaylı

RÖNTGEN FİLMLERİ. Işınlama sonrası organizmanın incelenen bölgesi hakkında elde edilebilen bilgileri taşıyan belgedir.

RÖNTGEN FİLMLERİ. Işınlama sonrası organizmanın incelenen bölgesi hakkında elde edilebilen bilgileri taşıyan belgedir. RÖNTGEN FİLMLERİ Işınlama sonrası organizmanın incelenen bölgesi hakkında elde edilebilen bilgileri taşıyan belgedir. Tanısal radyolojide röntgen filmine radyogram, Röntgen filmi elde etmek için yapılan

Detaylı

FİYAT LİSTESİ

FİYAT LİSTESİ 09- FİYAT LİSTESİ İçindekiler İç Cephe Boyaları... 4 Dekoratif Ürünler... 5 Dış Cephe Boyaları ve Sıvaları... 9 Yüzey Hazırlama Malzemeleri... Astar Renk Önerileri... 3 Bi Renk İç Cephe Renklendirme Sistemi...

Detaylı