KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞIMIZIN VERMİŞ OLDUĞU OKUYUCU HİZMETLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞIMIZIN VERMİŞ OLDUĞU OKUYUCU HİZMETLERİ"

Transkript

1 KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞIMIZIN VERMİŞ OLDUĞU OKUYUCU HİZMETLERİ

2 Kütüphane içi kullanım Kullanıcı eğitimi Ödünç verme Kitap siparişi Veri tabanları Uzaktan erişim

3 Genel Bilgiler Dumlupınar Üniversitesi Kütüphanesi merkez kütüphaneden oluşmaktadır yılında açılışı yapılan yeni kütüphanemiz m² bir alanda hizmet vermeye başlamıştır. Kütüphane koleksiyonu basılı, e-kitabın yanı sıra 4340 adet süreli yayın, 203 adet aboneliği devam eden süreli yayın, 3006 adet yüksek lisans-doktora tezi, 24 adet online veritabanı oluşmaktadır.

4 KATLAR BİRİMLER / KOLEKSİYONLAR 0. KAT * KAFETERYA * DEPOLAR * ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ

5 GİRİŞ KATI * DAİRE BAŞKANLIĞI- İDARİ BİRİMLER * ÇALIŞMA SALONU (7/24 açık) * FOTOKOPİ * KONFERANS SALONU * KATALOGLAMA BİRİMİ * ÖDÜNÇ VERME BİRİMİ * REFERANS BİRİMİ * SÜRELİ YAYINLAR BİRİMİ

6 2. KAT * BİREYSEL ÇALIŞMA SALONU * BAĞIŞ KİTAPLIĞI * 000 GENEL KONULAR * 100 FELSEFE VE PSİKOLOJİ * 200 DİN * 300 TOPLUM BİLİMLERİ * 400 DİL VE DİLBİLİM * 500 DOĞA BİLİMLERİ VE MATEMATİK * 600 TEKNOLOJİ * 610 TIP BİLİMLERİ * REF REFERANS KAYNAKLARI(Ansiklopedi,sözlük,v.b)

7 3. KAT * 700 GÜZEL SANATLAR * 800 EDEBİYAT VE RETORİK * 900 COĞRAFYA VE TARİH * ÖZEL ÇALIŞMA KABİNLERİ

8 GENEL KURALLAR Kütüphanede yüksek sesle konuşma, sesli ve grup çalışması yapılamaz. Kütüphaneye yiyecek ve içecekle girmek, kütüphane içerisinde sigara içmek yasaktır. Cep telefonları kütüphane içinde sesiz moda getirilmelidir. Kütüphane içinde cep telefonu ile konuşulmaz. Yayınlar elektronik güvenlik sistemi ile korunmaktadır. Hiçbir yayın kütüphane dışına izinsiz çıkartılamaz. Böyle bir durum karşısında yasal işlem başlatılır. Kütüphanedeki bilgisayarlar sadece eğitim- öğretim ve araştırmaya yönelik amaçlar için kullanılır. Kaybolan ya da çalınan eşyalardan Kütüphane Yönetimi sorumlu tutulamaz. Kullanıcılar kendi eşyalarından sorumludurlar. Kütüphane bilgi kaynaklarına ve eşyalarına (bilgisayar, masa, sandalye v.b) herhangi bir şekilde zarar veren kullanıcı hakkında gerekli işlem yapılmak üzere Rektörlük Makamı na bildirilir. Kütüphane kurallarına uyulmaması durumunda kullanıcı, kütüphane personelinin uyarılarını dikkate almakla yükümlüdür.

9 ÜYELİK Üniversitemize kayıt yaptıran öğrencilerimizin kütüphane üyelikleri otomatik olarak aktif hale gelmektedir. Üniversite dışından gelen araştırmacılar kütüphane kaynaklarını yalnızca kütüphanede kullanabilirler. Öğrencilerin kayıt yenileme, mezuniyet ve ilişik kesme işlemleri bilgi kaynaklarını iade etmeden, varsa ceza bedelini ödemeden yapılmaz. Öğrenciler kütüphaneden mezuniyet ve ilişik kesme işlemlerini Ödünç Verme Bankosunda öğrenci kimlikleri ile yaptırabilirler.

10 Ödünç Verme Ödünç alma işlemleri için, üyeler mutlaka üniversite kimlik kartlarını göstermek zorundadır. Başka bir üyenin kimliğini göstererek kitap ödünç alınması yasaktır. Kütüphaneye üye olan lisans öğrencisi 5 kitabı 15 gün süreyle ödünç alabilir. Başkası tarafından rezerve edilmemişse kitabı aynı sürelerle 2 defa uzatma işlemi yapabilir. Kütüphaneye üye olan yüksek lisans ve doktora öğrencileri ise 15 kitabı 30 gün süreyle ödünç alabilir. Başkası tarafından rezerve edilmemişse yüksek lisans öğrencisi kitabı aynı sürelerle 2 defa, doktora öğrencisi 3 defa uzatabilir. Üzerinde süresi geçmiş kitap kullanıcı bu kitabı iade etmeden ve gecikme cezasını ödemeden yeni kitap ödünç alamaz ve süre uzatma işlemi yaptıramaz.

11 Ödünç Verme Danışma kaynakları, süreli yayınlar, yüksek lisans ve doktora tezleri ile elektronik ortamdaki eserler (materyalin eki olarak gelmiş CD-ROM veya disketler hariç) dışındaki tüm kütüphane materyali ödünç alınabilir. Öğrenciler mezuniyetlerinde ve kayıtlarının silinmesi durumunda kütüphaneden ilişik kesme belgesi almak zorundadırlar. Kütüphaneye borçlu olan öğrencilere ilişik kesme belgeleri verilmez. Kullanıcı ödünç aldığı materyale zarar vermeden kullanmakla ve belirtilen iade tarihinde geri vermekle yükümlüdür. Kullanıcı üzerinde bulunan bir kitap özel oturum açılarak ayırtılabilir. Ayırtılan kitap kullanıcıya bildirilen tarihten itibaren 3 gün içinde alınmadığı takdirde rafa çıkartılır.

12 Gecikme Yaptırımları Ödünç alınan kitapların geciktirilmesi durumunda ilk 3 gün ceza yansıtılmaz. 4.gün 4 günlük ceza hesaba işlenir. 1 ile 7 gün arası bilgi kaynağı başına 0,25 TL, 8. Günden itibaren bilgi kaynağı başına günlük 0,50 TL ceza alınır. Ceza üst limiti bir kitap için 70 TL dir. Gecikmeye birden fazla kitabın kalması durumunda her kitap için 70 TL alınır. Kullanıcı kitabı ve gecikme cezasını kütüphaneye teslim etmedikçe yeniden kitap alamaz. Kütüphane içinde yada dışında kitaba zarar veren kullanıcıdan kitabın yeni bir kopyasını sağlaması istenir.

13

14

15

16

17

18

19

20 Tarama kutucuğuna yayına ilişkin (yayın adı, yazar adı, anahtar kelime vs.) bilgiyi yazıp, Ara ya basınız.

21 Yaptığınız taramaya ilişkin sonuçlar gelecektir. Ekranın sol tarafında yer alan yazar bilgisine, formatına, yayın tipine, dil bilgisine, bulunduğu rafa, yayının tarihine ve erişebilirlik bilgilerine göre arama sonuçlarınızı daraltmanız mümkündür.

22 Formatta yeşil renkli olan bir dergi, mavi renkli olan ise bir kitaptır. Dergideki Mevcut: 27 o derginin elimizde 27 sayısı olduğunu gösteriyor. Kitaptaki 1 kitabın kütüphanede olduğu ve ödünç alınabileceğini 0 ise kitabın kütüphanede olmadığını bir kullanıcı tarafından alındığını ifade etmektedir. Ayrıca derginin içeriğine elektronik olarak erişmek için dergi adının altındaki linke tıklayabilirsiniz.

23 Ayrıntısına bakmak için yayın adına tıklarsak gelen sayfada Statü altında erişilebilirlik durumuna ilişkin ayrıntıyı bulabiliriz. Eğer bir tarih yazıyorsa, yayının bir başka kullanıcıda olduğu ve o tarihte kütüphanemize geri getirileceği anlamını içermektedir. Yer numarası kütüphanemizde bulunduğu rafın yerini göstermektedir.

24 Eğer yayın bir başka kullanıcıda ise yayını rezerve ettirebilirsiniz. Bunun için, üst bölümde yer alan Eylem Seç i tıkladıktan sonra Rezerv Koy ya da ekranın yan tarafında bulunan Rezerv Koy u tıklayabilirsiniz. Ayrıca Eylem Seç bölümünden istediğiniz yayını listenize ekleyebilir, yayına ilişkin bilgileri mail adresinize gönderebilir ya da çıktısını alabilirsiniz.

25 Başka bir kullanıcıda olan yayını rezerve ettirmek için Rezerv Koy a tıkladıktan sonra Kullanıcı Adı ve Şifre bilgilerinizi gireceğiniz bir pencere açılacaktır. Kullanıcı adınız ve şifreniz Öğrenci Numaranızdır. Kitap kütüphaneye geldikten sonra size ile bilgi verilecek ve üç gün içinde yayını kütüphaneden almanız istenecektir. Eğer üç gün içinde yayını almaz iseniz, yayın raftaki yerine yerleştirilecektir.

26 Eğer aradığınız kaynak tez ise; yayın ismine tıkladıktan sonra Electronic Access bölümünde yer alan link vasıtasıyla yayının tam metnine ulaşabilirsiniz.

27 Tüm kullanıcılarımız Kütüphane web sitemiz ana sayfasında yer alan Hesabım a tıklayarak kütüphane hesaplarına ulaşabilirler. Bunun için kullanıcı adı ve şifre eğer değiştirmediyseniz öğrenci numaranızdır.

28 Hesabınıza giriş yaptıktan sonra; kişisel bilgilerinizi güncelleyebilir, şifrenizi değiştirebilir, üzerlerinizdeki yayınları görüp, sürelerini uzatabilir, rezerve ettirdiğiniz yayınları görebilir ve cezalarınıza ilişkin bilgi edinebilirsiniz.

29

30 Teşekkürler

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2014-2015 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2014-2015 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2014-2015 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU Kilis 7 Aralık Üniversitesi Kütüphanesi Kütüphanemiz 2007 yılında, Kilis 7 Aralık

Detaylı

KÜTÜPHANE DEKİ KİTAPLARI ARAŞTIRMA KILAVUZU

KÜTÜPHANE DEKİ KİTAPLARI ARAŞTIRMA KILAVUZU KÜTÜPHANE DEKİ KİTAPLARI ARAŞTIRMA KILAVUZU Kütüphanede mevcut olan basılı ve elektronik bilgi kaynaklarını tarayabilmek için öncelikle http://kutuphane.ieu.edu.tr/ adresinden Kütüphane web sayfasına girmeniz

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANE YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANE YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANE YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönerge, ASBÜ Kütüphanesi nin görev, yetki

Detaylı

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2013-2014 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2013-2014 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2013-2014 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU Bina Girişi ve Manyetik Güvenlik Kapısı Ödünç-İade Bankosu Okuma Salonu Girişi

Detaylı

KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON KANLIĞI. Kullanıcı Eğitimi 2011-2012

KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON KANLIĞI. Kullanıcı Eğitimi 2011-2012 BATMAN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLI KANLIĞI Kullanıcı Eğitimi 2011-2012 SUNUM KONULARI Kütüphane Genel Tanıtımı Web Sayfası Tanıtımı Kütüphane Otomasyon Programı KÜTÜPHANE UNSURLARI

Detaylı

ÖDÜNÇ VERME POLİTİKASI. Amaç

ÖDÜNÇ VERME POLİTİKASI. Amaç ÖDÜNÇ VERME POLİTİKASI Amaç Kocaeli Üniversitesi mensuplarının eğitim-öğretim, araştırma, bilimsel faaliyet ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile kütüphanedeki yayınların belli kurallar çerçevesinde

Detaylı

KÜTÜPHANE HİZMETLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar

KÜTÜPHANE HİZMETLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar KÜTÜPHANE HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde1: Bu yönerge, İzmir Üniversitesi Kütüphanesi nin görev, yetki ve sorumluluklarını, çalışma esaslarını ve kullanıcıların

Detaylı

ÖDÜNÇ VERME YÖNERGESİ

ÖDÜNÇ VERME YÖNERGESİ Sayfa 1/5 Üyelik İşlemleri: Ödünç verme hizmetinden sadece Yıldız Teknik Üniversitesi akademik ve idari personeli ile öğrencileri yararlanabilir. Kitap ödünç alabilmek için kütüphaneye üye olmak gereklidir.

Detaylı

ÖZEL OTURUM AÇARAK KÜTÜPHANE WEB SAYFASI ÜZERİNDEN YAPILABİLEN ÖDÜNÇ VERME, SÜRE UZATMA, AYIRTMA, ÖDÜNÇ İSTEK İŞLEMLERİ:

ÖZEL OTURUM AÇARAK KÜTÜPHANE WEB SAYFASI ÜZERİNDEN YAPILABİLEN ÖDÜNÇ VERME, SÜRE UZATMA, AYIRTMA, ÖDÜNÇ İSTEK İŞLEMLERİ: ÖZEL OTURUM AÇARAK KÜTÜPHANE WEB SAYFASI ÜZERİNDEN YAPILABİLEN ÖDÜNÇ VERME, SÜRE UZATMA, AYIRTMA, ÖDÜNÇ İSTEK İŞLEMLERİ: (Kütüphane hesabı oluşturabilmek için kütüphaneye gelerek, üye olup şifre almanız

Detaylı

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE YÖNERGESİ

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE YÖNERGESİ MEVLANA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE YÖNERGESİ AMAÇ MADDE 1 a)yönerge, Mevlana Üniversitesi Kütüphane Daire Başkanlığı`nın örgütlenme, yönetim ve çalışma esaslarını belirlemek, b)kullanıcıların, kütüphane kaynaklarından

Detaylı

T.C. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ

T.C. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ Yönergeler T.C. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ Birinci Bölüm Amaç Madde 1- Bu yönerge, Beykent Üniversitesi Kütüphane ve Öğrenme Kaynakları Daire Başkanlığı ve birim kütüphanelerinin

Detaylı

Bingöl Üniversitesi Merkez Kütüphanesi (Selahaddin-i Eyyubi )ve Merkez Kütüphaneye Bağlı Birim Kütüphaneleri Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM

Bingöl Üniversitesi Merkez Kütüphanesi (Selahaddin-i Eyyubi )ve Merkez Kütüphaneye Bağlı Birim Kütüphaneleri Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Bingöl Üniversitesi Merkez Kütüphanesi (Selahaddin-i Eyyubi )ve Merkez Kütüphaneye Bağlı Birim Kütüphaneleri Yönergesi AMAÇ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu yönerge, Bingöl Üniversitesi

Detaylı

MADDE 4- Kütüphane hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından planlanır, Daire Başkanının önerisi Genel Sekreterin onayı ile uygulanır.

MADDE 4- Kütüphane hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından planlanır, Daire Başkanının önerisi Genel Sekreterin onayı ile uygulanır. KÜTÜPHANE YÖNERGESİ-2014 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönerge, Karadeniz Teknik Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığının görev, yetki ve sorumluluklarını,

Detaylı

Yayın Ödünç Alma - İade Etme İşlemleri

Yayın Ödünç Alma - İade Etme İşlemleri K Yayın Ödünç Alma - İade Etme İşlemleri Aradığım yayın kütüphanede mevcut mu? Ulaşmak istediğiniz bir yayının ÇOMÜ Kütüphanelerinde mevcut olup olmadığını kütüphane içerisinde yer alan Tarama Terminallerinden

Detaylı

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. kutuphane@kocaeli.edu.tr - Güncelleme Eylül 2015 -

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. kutuphane@kocaeli.edu.tr - Güncelleme Eylül 2015 - Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı kutuphane@kocaeli.edu.tr - Güncelleme Eylül 2015 - KOÜ Merkez Kütüphaneden Kareler Sayılarla KOÜ Kütüphanesi - I Basılı kitap : 98.000+ E-kitap : 150.000+ Basılı

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE YÖNERGESİ

TED ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE YÖNERGESİ Ek : 2.1 TED ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu yönerge, TED Üniversitesi Kütüphanesi nin örgütlenme, yönetim, çalışma esaslarını, sunduğu hizmetleri

Detaylı

TOROS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER

TOROS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER TOROS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. TOROS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ HAKKINDA 2. KÜTÜPHANE BİLGİLERİ 2.1. Sayılarla Kütüphane 3. KULLANICI HİZMETLERİ 3.1. Ödünç verme hizmetleri

Detaylı

KÜTÜPHANE KULLANMA REHBERİ

KÜTÜPHANE KULLANMA REHBERİ KÜTÜPHANE KULLANMA REHBERİ Kütüphanelerimiz, sınırsız bilgi ve kaynaklarla 3 senedir hizmetinizde! Üsküdar Üniversitesi olarak, geniş arşivimizle birlikte kolay erişim ve kullanım imkânlarına sahip kütüphanemizde,

Detaylı

Kütüphane hizmetlerinden nasıl yararlanabilirim? Kütüphaneye nasıl üye olabilirim? Kütüphanede aradığım kitabı nasıl bulurum? Kitaplar raflara nasıl

Kütüphane hizmetlerinden nasıl yararlanabilirim? Kütüphaneye nasıl üye olabilirim? Kütüphanede aradığım kitabı nasıl bulurum? Kitaplar raflara nasıl Kütüphane hizmetlerinden nasıl yararlanabilirim? Kütüphaneye nasıl üye olabilirim? Kütüphanede aradığım kitabı nasıl bulurum? Kitaplar raflara nasıl bir düzen içinde diziliyor? Aldığım Kitabın Ödünç Süresini

Detaylı

GEDİZ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar

GEDİZ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar 1 GEDİZ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu Yönerge, kullanıcıların Gediz Üniversitesi Kütüphanesi kaynaklarından düzenli ve verimli bir şekilde

Detaylı

T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönerge, İstanbul Aydın Üniversitesi Kütüphaneleri nin görev, yetki ve sorumluluklarını, çalışma

Detaylı

WEB ÜZERİNDEN KİTAP SÜRESİ UZATMA VE AYIRTMA KULLANICI KILAVUZU

WEB ÜZERİNDEN KİTAP SÜRESİ UZATMA VE AYIRTMA KULLANICI KILAVUZU WEB ÜZERİNDEN KİTAP SÜRESİ UZATMA VE AYIRTMA KULLANICI KILAVUZU GENEL BİLGİLER Üye Girişi menüsünden Oturum açarak (Kullanıcı adı (T.C. Kimlik Numarası) ve şifreli giriş yaparak) şahsi bilgilerim, üzerimdekiler,

Detaylı

Kütüphane Web Sayfası ve Kataloğu Kullanım Rehberi

Kütüphane Web Sayfası ve Kataloğu Kullanım Rehberi Kütüphane Web Sayfası ve Kataloğu Kullanım Rehberi Bu rehber Sakarya Üniversitesi Kütüphanesi tarafından hazırlanmıştır. 1 WEB SAYFASI GENEL BİLGİLERİ BELGELER; Kitap Talepleri İle İlgili Belgeler Bulunmaktadır.

Detaylı

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi KULLANICI REHBERİ BTÜ Kütüphanesi Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi - Kütüphane web sayfası Hizmetler Kaynaklara Erişim Danışma/Formlar Bize Ulaşın Bu rehber; Bursa Teknik Kütüphanesinin fiziki

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE YÖNERGESİ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE YÖNERGESİ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönerge, Gümüşhane Üniversitesi Kütüphanelerinin tanımını, çalışma esaslarını ve kütüphane hizmetlerinden yararlanma şartlarını belirlemek amacı

Detaylı

GENEL BİLGİLER KİTAP SÜRESİNİ UZATMA

GENEL BİLGİLER KİTAP SÜRESİNİ UZATMA GENEL BİLGİLER Katalog tarama ekranından Özel Oturum açarak (üye kodu ve şifreli giriş yaparak) şahsi bilgilerim, üzerimdekiler, iadelerim, arşivim, ayırttıklarım, listem, ilgi alanlarım, eser istek, KAÖ

Detaylı

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. - Güncelleme : Ekim 2017-

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. - Güncelleme : Ekim 2017- Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı kutuphane@kocaeli.edu.tr - Güncelleme : Ekim 2017- KOÜ Merkez Kütüphaneden Kareler Sayılarla KOÜ Kütüphanesi - I Basılı kitap : 109.700+ E-kitap : 295.000 +

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Madde 1- Bu yönerge Afyon Kocatepe Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığının örgütlenme, yönetim

Detaylı

MEF ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ OKUYUCU HİZMETLERİ VE ÖDÜNÇ VERME YÖNERGESİ

MEF ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ OKUYUCU HİZMETLERİ VE ÖDÜNÇ VERME YÖNERGESİ MEF ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ OKUYUCU HİZMETLERİ VE ÖDÜNÇ VERME YÖNERGESİ 1. MEF ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİNİN AMACI MEF Üniversitesi Kütüphanesinin amacı; geleneksel kütüphane hizmetlerini en yeni teknolojik

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA SAATLERİ Kütüphane Çalışma Saatleri Okuma Salonu Marmara Salonu Süreli Yayınlar ve Tezler Salonu ( Ege Salonu ) Eğitim Dönemi: 08.30

Detaylı

Yer No. Ödünçte. Kitap Basım Bilgisi. Yer No KÜTÜPHANE DEKİ BİLGİ KAYNAKLARINI ARAŞTIRMA KILAVUZU

Yer No. Ödünçte. Kitap Basım Bilgisi. Yer No KÜTÜPHANE DEKİ BİLGİ KAYNAKLARINI ARAŞTIRMA KILAVUZU KÜTÜPHANE DEKİ BİLGİ KAYNAKLARINI ARAŞTIRMA KILAVUZU Kütüphane içerisindeki basılı ya da elektronik bilgi kaynaklarından araştırma yapabilmek için öncelikle araştırma yapılan konu ile ilgili temel kavramları

Detaylı

Üniversite için her şey yapabilirsiniz, Eğer Üniversitenin Kütüphanesi zayıfsa, Hiçbir şey yapmamış olursunuz

Üniversite için her şey yapabilirsiniz, Eğer Üniversitenin Kütüphanesi zayıfsa, Hiçbir şey yapmamış olursunuz Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı Üniversite için her şey yapabilirsiniz, Eğer Üniversitenin Kütüphanesi zayıfsa, Hiçbir şey yapmamış olursunuz Genel

Detaylı

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ Bilgi Merkezi Usul ve Esasları

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ Bilgi Merkezi Usul ve Esasları T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ Bilgi Merkezi Usul ve Esasları Madde 1 Bu usul ve esaslar, Yaşar Üniversitesi Bilgi Merkezi nde, en son teknolojik gelişmelerden yararlanılarak, kullanıcıların bilgilenme, kaynaklara

Detaylı

DÜZCE ÜNĐVERSĐTESĐ KÜTÜPHANE YÖNERGESĐ

DÜZCE ÜNĐVERSĐTESĐ KÜTÜPHANE YÖNERGESĐ DÜZCE ÜNĐVERSĐTESĐ KÜTÜPHANE YÖNERGESĐ Amaç Madde 1-Bu yönerge, Düzce Üniversitesi kütüphanelerinin tanımını, çalışma esaslarını ve kütüphane hizmetlerinden yararlanma şartlarını belirler. Kapsam Madde

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI YÖNERGESİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI YÖNERGESİ Amaç ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI YÖNERGESİ Madde 1 Bu yönerge A.İ.B.Ü. Merkez Kütüphanesinin yönetim ve çalışma esaslarını belirlemek amacıyla düzenlenmiştir.

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANE HİZMETLERİ TANITIMI & KULLANICI EĞİTİMİ Genel Bilgi-Merkez Kütüphane Ordu Üniversitesi Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi üniversitemiz Cumhuriyet

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ AYŞE ILICAK KÜTÜPHANESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

TED ÜNİVERSİTESİ AYŞE ILICAK KÜTÜPHANESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM TED ÜNİVERSİTESİ AYŞE ILICAK KÜTÜPHANESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu yönerge, TED Üniversitesi Ayşe Ilıcak Kütüphanesi nin örgütlenme, yönetim, çalışma esasları,

Detaylı

Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi

Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Kapsam SCOPUS; 4000 yayın evinden 14.000 eser adı içerir, Aynı zamanda 180 milyon bilimsel web sayfasını tarar (patent bilgileri de dahil), Kütüphanemizin abone olduğu elektronik dergilerin tam metnine

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI YÖNERGESİ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI YÖNERGESİ İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu yönerge İYTE Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı nın örgütlenme,

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Madde1- Bu yönerge Afyon Kocatepe Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığının örgütlenme, yönetim

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI YÖNERGESİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI YÖNERGESİ Sayfa No 1 / 10 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE BAŞKANLIĞI YÖNERGESİ (Senatonun 21/05/2010 tarihve 2010/55 sayılıkararıylakabuledilmiştir.) Amaç Madde 1 - Bu yönerge A.İ.B.Ü. Merkez Kütüphanesinin

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Madde 1- Bu yönerge Afyon Kocatepe Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığının örgütlenme, yönetim

Detaylı

Atatürk Üniversitesi Merkezi Kütüphane Kitap Katalog Tarama Programı Kullanım Kılavuzu

Atatürk Üniversitesi Merkezi Kütüphane Kitap Katalog Tarama Programı Kullanım Kılavuzu Atatürk Üniversitesi Merkezi Kütüphane Kitap Katalog Tarama Programı Kullanım Kılavuzu Katalog Tarama Taramalarınızı katalog tarama ekranından ya da açacağınız özel oturumunuzdan gerçekleştirebilirsiniz.

Detaylı

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı Toplam materyal sayısı 01.02.2012 tarihine göre Kitap 51 833 Ders kitap 22 611 Tez 408 Kitap dışı materyaller - 367

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge nin amacı; Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Kütüphane

Detaylı

T.C. AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu Yönerge, kullanıcıların, Kütüphane kaynaklarından düzenli ve

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ KÜTÜPHANESİ VE HİZMETLERİ

ÖZEL EGE LİSESİ KÜTÜPHANESİ VE HİZMETLERİ T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL EGE LİSESİ TÜRKÇE YILLIK PROJE ÇALIŞMASI ÖZEL EGE LİSESİ KÜTÜPHANESİ VE HİZMETLERİ HAZIRLAYANLAR Dilay BİÇER Engin YAZAR Aslı SAĞGÜL Sınıf/ Şube : 4/B Rehber Öğretmen :

Detaylı

T.C. PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE YÖNERGESİ (Bu Yönerge, 16.05.2013 tarih ve 2013/03 sayılı Üniversite Senatosunda kabul edilmiştir.

T.C. PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE YÖNERGESİ (Bu Yönerge, 16.05.2013 tarih ve 2013/03 sayılı Üniversite Senatosunda kabul edilmiştir. T.C. PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE YÖNERGESİ (Bu Yönerge, 16.05.2013 tarih ve 2013/03 sayılı Üniversite Senatosunda kabul edilmiştir.) BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç MADDE 1- Bu yönerge, Piri Reis

Detaylı

Hiçbir gemi, bizi bir kitap kadar uzaklara götüremez Günümüzün gerçek üniversiteleri, zengin kütüphanelerdir

Hiçbir gemi, bizi bir kitap kadar uzaklara götüremez Günümüzün gerçek üniversiteleri, zengin kütüphanelerdir Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı Hiçbir gemi, bizi bir kitap kadar uzaklara götüremez Günümüzün gerçek üniversiteleri, zengin kütüphanelerdir Teşkilat

Detaylı

KİTAP SÜRESİNİ UZATMA

KİTAP SÜRESİNİ UZATMA GENEL BİLGİLER Katalog tarama menüsünden Özel Oturum açarak (üye kodu ve şifreli giriş yaparak) şahsi bilgilerim, üzerimdekiler, iadelerim, arşivim, ayırttıklarım, listem, ilgi alanlarım, alanlarınızı

Detaylı

ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANE HİZMETLERİ

ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANE HİZMETLERİ ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANE HİZMETLERİ Üniversitemiz, öğrenim ve öğretimin sürekliliğini sağlamak amacıyla, zaman ve mekân sınırlaması olmaksızın, akademik program ve bilimsel araştırmaları destekleyen, kullanıcılarının

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Kütüphane

Detaylı

TEDÜ Kütüphane Otomasyon Sistemi ve Uygulamaları Kullanımı. TED Üniversitesi Merve Çetinkaya

TEDÜ Kütüphane Otomasyon Sistemi ve Uygulamaları Kullanımı. TED Üniversitesi Merve Çetinkaya TEDÜ Kütüphane Otomasyon Sistemi ve Uygulamaları Kullanımı TED Üniversitesi Merve Çetinkaya İçindekiler 1.SirsiDynix Entegre Kütüphane Otomasyon Sistemi ve genel bilgi 2.İadesi gecikmiş kaynaklar hakkında

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI RAFTA BULUNAN SORUNLU KİTAPLARIN KATALOGLAMA BİRİMİNE GÖNDERİLMESİ AKIŞ ŞEMASI Kütüphane Kitap Salonu nda bulunan kitaplarda bazen yer numarası veya sırt etiketi, barkod yıpranması gibi durumlarla karşılaşılabilinmektedir.bu

Detaylı

Kütüphaneye girebilmeniz için öğrenci kimlik kartınızın yanınızda olması gerekmektedir.

Kütüphaneye girebilmeniz için öğrenci kimlik kartınızın yanınızda olması gerekmektedir. Leman KOZAKCI Kütüphaneye girebilmeniz için öğrenci kimlik kartınızın yanınızda olması gerekmektedir. Kütüphanede bulunan ve dışarı çıkarılmasında bir mahsuru olmayan yayını ödünç almak için kütüphaneye

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ MÜTERCİM ASIM KÜTÜPHANE YÖNERGESİ (23.01.2013 tarih ve 2013-002 nolu Senato ekidir.)

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ MÜTERCİM ASIM KÜTÜPHANE YÖNERGESİ (23.01.2013 tarih ve 2013-002 nolu Senato ekidir.) HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ MÜTERCİM ASIM KÜTÜPHANE YÖNERGESİ (23.01.2013 tarih ve 2013-002 nolu Senato ekidir.) Amaç Madde 1- Bu yönerge, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütercim Asım Kütüphanesinin örgütlenme,

Detaylı

a) Birim Kütüphaneleri :Karabük Üniversitesi Merkez Kütüphanesi dışında kalan, Fakülte, Enstitü, Yüksekokul ve benzeri diğer birim kütüphanelerini

a) Birim Kütüphaneleri :Karabük Üniversitesi Merkez Kütüphanesi dışında kalan, Fakülte, Enstitü, Yüksekokul ve benzeri diğer birim kütüphanelerini KARABÜK ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge Karabük Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile Merkez ve bağlı birim kütüphanelerinin

Detaylı

PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU. Sayfa - 1 -

PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU. Sayfa - 1 - PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU Sayfa - 1 - İÇİNDEKİLER Yeni aktivasyon... 2 Sisteme giriş... 6 Şifre hatırlatma... 7 Sınavlarım... 8 Sınav girişi... 8 Sınav sonucu... 10 Konu

Detaylı

Merkez Kütüphanemiz in amaçları:

Merkez Kütüphanemiz in amaçları: Merkez Kütüphanemiz in amaçları: - Üniversitemizin ders programını desteklemek. -Yapılan araştırmalara (tez, makale vb.) yardımcı olmak. - Eğitim-öğretim kalitesini artırmak. - Uluslararası standartlarda

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2008 YILI FAALĠYET RAPORU

AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2008 YILI FAALĠYET RAPORU AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2008 YILI FAALĠYET RAPORU Bilgi çağının en önemli gereksiniminden biri de, içinde bilgi barındıran her türlü materyalin bulunduğu,

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANE HİZMETLERİ TANITIMI & KULLANICI EĞİTİMİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2017 Genel Bilgi-Merkez Kütüphane 2017-2018 eğitim-öğretim yılında

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2007 YILI FAALĠYET RAPORU

AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2007 YILI FAALĠYET RAPORU AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2007 YILI FAALĠYET RAPORU Bilgi çağının en önemli gereksiniminden biri de, içinde bilgi barındıran her türlü materyalin bulunduğu,

Detaylı

Hakan Kapucu FMV Işık Üniversitesi Kütüphanesi

Hakan Kapucu FMV Işık Üniversitesi Kütüphanesi Hakan Kapucu FMV Işık Üniversitesi Kütüphanesi hkapucu@isikun.edu.tr Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik Avrupa Birliği tarafından desteklenen bir eğitim

Detaylı

Springer E-book Collection http://www.springerlink.com/home/main.mpx. Springer E-book Collection Kullanım Kılavuzu

Springer E-book Collection http://www.springerlink.com/home/main.mpx. Springer E-book Collection Kullanım Kılavuzu E-Bülten Bilgi Merkezi E-Bülten in bu sayısında Bilgi Merkezi mizin abone olduğu Springer Ebook Collection ve Ebrary Academic Complete elektronik kitap veritabanları tanıtılmaktadır. Aralık 2007 Sayı:

Detaylı

ODTÜ Kütüphanesi. Hoş geldiniz!

ODTÜ Kütüphanesi. Hoş geldiniz! ODTÜ Kütüphanesi Hoş geldiniz! Okuyucu Hizmetleri (Rezerve) Yer: Zemin kat Koleksiyon: Ders kitapları, Ders notları, Makaleler, Gazeteler, Popüler dergiler, Koleksiyonun kullanım şekli: Bu birimdeki materyaller

Detaylı

KÜTÜPHANE KAYNAKLARININ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ 1. SINIF PSY113 RESEARCH METHODS 5 EKİM 2011 HALE UYSAL

KÜTÜPHANE KAYNAKLARININ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ 1. SINIF PSY113 RESEARCH METHODS 5 EKİM 2011 HALE UYSAL KÜTÜPHANE KAYNAKLARININ ETKİN KULLANIMI PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ 1. SINIF PSY113 RESEARCH METHODS 5 EKİM 2011 HALE UYSAL 1 SUNUM İÇERİĞİ Katalog Taraması Basılı Kaynaklara Erişimş Elektronik Kaynaklara Erişim

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Öğretim Yılı Öğrenci Oryantasyon Eğitimi

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Öğretim Yılı Öğrenci Oryantasyon Eğitimi İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ 2018 2019 Öğretim Yılı Öğrenci Oryantasyon Eğitimi Merhaba, Değerli Öğrencilerimiz bu yönerge İNUZEM bünyesindeki programlardan birisine kayıt yaptıran sizlere

Detaylı

Hiperkitap Kullanım Kılavuzu

Hiperkitap Kullanım Kılavuzu Hiperkitap Kullanım Kılavuzu Ana sayfa açıldığında istediğiniz dili sağ tarafta olduğu gibi seçebilirsiniz. Arama çubuğundan istediğiniz yayın için arama yapabilirsiniz. Çıkan sonuç listesinden kitabın

Detaylı

Cumhuriyet Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönerge

Cumhuriyet Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönerge Cumhuriyet Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönerge Cumhuriyet Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon

Detaylı

MKÜ nün Bilgi Hazinesi

MKÜ nün Bilgi Hazinesi MKÜ nün Bilgi Hazinesi Büyük ve Donanımlı Bir Üniversit e Küt üphanesiyle Hiz met iniz de Mustafa Kemal Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Üniversitemizin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini desteklemek

Detaylı

TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE ÖDÜNÇ YAYIN HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE ÖDÜNÇ YAYIN HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE ÖDÜNÇ YAYIN HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1- Yönergenin amacı Türk-Alman Üniversitesi Kütüphanesi nin idari yapısı ile

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELER YÖNETMELİĞİ

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELER YÖNETMELİĞİ BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELER YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde 1- Bu Yönetmelik Bursa Teknik Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Merkez

Detaylı

Basılı Kaynak Taraması. Koleksiyonda yer alan kitap, dergi, tez gibi kaynakları elektronik katalogdan tarayabilirsiniz.

Basılı Kaynak Taraması. Koleksiyonda yer alan kitap, dergi, tez gibi kaynakları elektronik katalogdan tarayabilirsiniz. ODTÜ Kütüphanesi Katalog Taraması Kullanım m KılavuzuK Basılı Kaynak Taraması Koleksiyonda yer alan kitap, dergi, tez gibi kaynakları elektronik katalogdan tarayabilirsiniz. Basılı Kaynak Taraması Yazar,

Detaylı

Tablo 1: Mevcut bilgi kaynaklar Kütüphanede mevcut bilgi kaynaklar:

Tablo 1: Mevcut bilgi kaynaklar Kütüphanede mevcut bilgi kaynaklar: 1 2 Tablo 1: Mevcut bilgi kaynaklar Kütüphanede mevcut bilgi kaynaklar: 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 1 Baskı seklinde materyaller Kitap 45641 47242 48500 50784 55312

Detaylı

GEDİK ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Tanımlar

GEDİK ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Tanımlar GEDİK ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönerge Gedik Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon hizmetlerinin yürütülmesine yönelik olarak; yönetim ve örgütlenme

Detaylı

YÜKSEK ĠHTĠSAS ÜNĠVERSĠTESĠ. KÜTÜPHANE VE DÖKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI YÖNERGESĠ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Tanımlar

YÜKSEK ĠHTĠSAS ÜNĠVERSĠTESĠ. KÜTÜPHANE VE DÖKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI YÖNERGESĠ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Tanımlar YÜKSEK ĠHTĠSAS ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DÖKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI YÖNERGESĠ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönerge, Yüksek İhtisas Üniversitesi Kütüphane ve Dökümantasyon

Detaylı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Kütüphaneler Yönetmeliği

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Kütüphaneler Yönetmeliği Gaziosmanpaşa Üniversitesi Kütüphaneler Yönetmeliği A BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1 Bu Yönetmelik Gaziosmanpaşa Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığına bağlı kütüphanelerin

Detaylı

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI YILLIK İŞ PLANI

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI YILLIK İŞ PLANI KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2017-2018 YILLIK İŞ PLANI Tarih Eylül 2017 Ekim 2017 Kasım 2017 Aralık 2017 Ocak 2018 Şubat 2018 Mart 2018 Nisan 2018

Detaylı

SDÜ Bilgi Merkezi Avrupa nın 29 Kütüphanesi Arasında

SDÜ Bilgi Merkezi Avrupa nın 29 Kütüphanesi Arasında E-Bülten Haziran 2008 Sayı: 5 SDÜ Bilgi Merkezi Avrupa nın 29 Kütüphanesi Arasında Süleyman Demirel Üniversitesi Prof. Dr. Hasan GÜRBÜZ Bilgi Merkezi LIBER (The Ligue des Bibliothèques Européennes de Recherche

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLGİ MERKEZİ STANDART İŞLETİM PROSEDÜRÜ (SİP) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Tanımlar

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLGİ MERKEZİ STANDART İŞLETİM PROSEDÜRÜ (SİP) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Tanımlar YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLGİ MERKEZİ STANDART İŞLETİM PROSEDÜRÜ (SİP) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar AMAÇ Madde 1: a) Bu sip, Yeditepe Üniversitesi Bilgi Merkezi ve bağlı birim kütüphanelerinin

Detaylı

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI YILLIK İŞ PLANI

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI YILLIK İŞ PLANI KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2018-2019 YILLIK İŞ PLANI Tarih Eylül 2018 Ekim 2018 Kasım 2018 Aralık 2018 Ocak 2019 Şubat 2019 Mart 2019 Nisan 2019

Detaylı

Okullar ve Üniversiteler için Dijital Kütüphane

Okullar ve Üniversiteler için Dijital Kütüphane Okullar ve Üniversiteler için Dijital Kütüphane E-kitaplar Sesli Kitaplar Video OverDrive hakkında E-kitap avantajları Neden OverDrive? Eşsiz katalog Video filmler Çeşitli erişim kanalları Referanslar

Detaylı

T.C. Ankara Üniversitesi. : Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Dekanlığı GÖREV TANIM FORMU. Öğr. Gör. Nadiye TUNA Kütüphane Sorumlusunun Görev Tanımı

T.C. Ankara Üniversitesi. : Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Dekanlığı GÖREV TANIM FORMU. Öğr. Gör. Nadiye TUNA Kütüphane Sorumlusunun Görev Tanımı Dil ve -Coğrafya Fakültesi Dekanlığı : Dil ve -Coğrafya Fakültesi Dekanlığı ALT YETKİLİSİ : Dekan Yardımcısı ALT YETKİLİSİ : Fakülte Sekreteri Öğr. Gör. Nadiye TUNA Kütüphane Sorumlusunun Görev Tanımı

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2014 Yılı Çalışma Raporu http://kutup.gop.edu.tr kutup@gop.edu.tr KÜTÜPHANEMİZ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 1992 yılında,

Detaylı

BİLGİ ye Hoşgeldiniz,

BİLGİ ye Hoşgeldiniz, BİLGİ ye Hoşgeldiniz, BİLGİ Online Kayıt işlemimizden faydalanarak, yerleşmiş olduğunuz programa kaydınızı yaptırabilir ve Kayıt Tamamlandı Belgesi nin çıktısını alabilirsiniz. Online Kayıt işleminizi

Detaylı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE WEB PORTAL KULLANICI KILAVUZU V1.0 Genel Tanıtım Ar-Ge Web Portal Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde bulunan Bilim

Detaylı

ÜNİBİLGİ 10. Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Bülteni Haziran 2002 Sayı:10

ÜNİBİLGİ 10. Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Bülteni Haziran 2002 Sayı:10 ÜNİBİLGİ 10 Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Bülteni Haziran 2002 Sayı:10 Üniversitemizin abone olduğu elektronik veri tabanlarını tanıtmaya devam ediyoruz. Amacımız veri

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç: Madde 1: Bu Yönerge, Hacettepe Üniversitesi kütüphane hizmetlerinin sunumunda, görevli personel ve kullanıcıların görev

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE HİZMETLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

BARTIN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE HİZMETLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler BARTIN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1-(1) Bu yönergenin amacı Bartın Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı ile merkez ve bağlı

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı MERKEZ KÜTÜPHANE TANITIM BROŞÜRÜ

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı MERKEZ KÜTÜPHANE TANITIM BROŞÜRÜ T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı MERKEZ KÜTÜPHANE TANITIM BROŞÜRÜ Rektör Prof. Dr. Osman TEKİNEL Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nafi BAYTORUN (Kütüphaneden

Detaylı

T. C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ YÖNERGESİ Amaç ŀ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - Bu yönerge, Nevş

T. C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ YÖNERGESİ Amaç ŀ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - Bu yönerge, Nevş T. C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ YÖNERGESİ Amaç ŀ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - Bu yönerge, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi kütüphane hizmetlerinin

Detaylı

BİLGİ ye Hoş Geldiniz,

BİLGİ ye Hoş Geldiniz, BİLGİ ye Hoş Geldiniz, BİLGİ Online Kayıt işlemimizden faydalanarak, yerleşmiş olduğunuz programa kaydınızı yaptırabilir ve Kayıt Tamamlandı Belgesi nin çıktısını alabilirsiniz. Online Kayıt işleminizi

Detaylı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi 2015-2016 Akademik yılı yeni öğrenci kayıtları:

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi 2015-2016 Akademik yılı yeni öğrenci kayıtları: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi 2015-2016 Akademik yılı yeni öğrenci kayıtları: ADIM 1: E-Devlet üzerinden elektronik kayıt yaptıracak yada Üniversitemize şahsen başvurarak kayıt yaptıracak olan tüm adayların

Detaylı

1.adım. 2.adım. eruzem.erciyes.edu.tr adresine girin CANLI DERS LİNKİNE TIKLAYINIZ.

1.adım. 2.adım. eruzem.erciyes.edu.tr adresine girin CANLI DERS LİNKİNE TIKLAYINIZ. UZAKTAN EĞİTİM YÖNTEMİYLE VERİLECEK OLAN TÜRK DİLİ I, YABANCI DİL I VE ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I DERSLERİNE ÖĞRENCİLERİNİN ERİŞİM YAPABİLMELERİ İÇİN KULLANILACAK YÖNTEM. 1. Adım eruzem.erciyes.edu.tr

Detaylı

İçerik: B ş a l ş an a gıç ç o lar a a r k a inform r a m w a orl r d Nasıl yen Nasıl y en bir inf in o f r o maw o ld hesab

İçerik: B ş a l ş an a gıç ç o lar a a r k a inform r a m w a orl r d Nasıl yen Nasıl y en bir inf in o f r o maw o ld hesab İçerik: Başlangıç olarak informaworld Nasıl yeni bir informaworld hesabı açabilirim? Şifremi unutursam ne yapmalıyım? Kurumumum herhangi bir dergiye abone değil, buna rağmen informaworld u kullanabilir

Detaylı

Kapsam Madde 2- (1)Bu Yönetmelik, Amasya Üniversitesi bünyesinde bulunan bütün kütüphaneleri kapsar.

Kapsam Madde 2- (1)Bu Yönetmelik, Amasya Üniversitesi bünyesinde bulunan bütün kütüphaneleri kapsar. AMASYA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1)Bu Yönetmelik, Amasya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Merkez Kütüphane

Detaylı

Selçuk Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ve Modern Kütüphanecilik Uygulamaları

Selçuk Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ve Modern Kütüphanecilik Uygulamaları LOGO SELÇUK ÜNİVERSİTESİ Add your company slogan Selçuk Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ve Modern Kütüphanecilik Uygulamaları BUGÜN Bilginin hızla üretildiği ve aynı hızla teknolojik buluşlara/icatlara

Detaylı

YÖK DOKÜMANTAYON MERKEZİ HİZMETLERİ

YÖK DOKÜMANTAYON MERKEZİ HİZMETLERİ TÜBİTAK-ULAKBİM CAHİT ARF BİLGİ MERKEZİ DANIŞMA HİZMETLERİ NDEKİ GELİŞMELER VE MAKALE FOTOKOPİ İSTEK SİSTEMİ Filiz YÜCEL Internet ve bilgi teknolojisindeki hızlı gelişmeler bilgi merkezlerinin verdiği

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM MADDE -() Bu Yönerge, Turgut Özal Üniversitesi kütüphanelerinde verilen hizmetlerin organizasyonu, tanımı,

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ WEB TABANLI KÜTÜPHANE OTOMASYONU

FIRAT ÜNİVERSİTESİ WEB TABANLI KÜTÜPHANE OTOMASYONU FIRAT ÜNİVERSİTESİ WEB TABANLI KÜTÜPHANE OTOMASYONU Erhan Akbal Gürkan Karabatak Aytuğ Boyacı Mustafa Ulaş Ayhan Akbal Hasan H. Balık Fırat Üniversitesi Fırat Üniversitesi Fırat Üniversitesi Fırat Üniversitesi

Detaylı