ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ BİLGISAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BM 104- NESNEYE YÖNELİK PROGRAMLAMA DERSİ BAHAR DÖNEMİ ÖDEV-3

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ BİLGISAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BM 104- NESNEYE YÖNELİK PROGRAMLAMA DERSİ 2013-2014 BAHAR DÖNEMİ ÖDEV-3"

Transkript

1 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ BİLGISAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BM 104- NESNEYE YÖNELİK PROGRAMLAMA DERSİ BAHAR DÖNEMİ ÖDEV-3 (Son Teslim Tarihi: :30 a kadar ) Teslim: Arş. Gör. Ferhat Bozkurt BM 104 Nesneye Yönelik Programlama dersi kapsamında Visual Studio ortamında C++ programlama dili ile Öğrenci Bilgi Sistemi hazırlanması istenmektedir. ÖN BİLGİ Bu ödevde sizden, bir okuldaki öğrenciler için basit bir bilgi sistemi oluşturulacaktır. Bu öğrenci bilgi siteminde tüm bilgi sistemlerinde bulunan temel işlemlerden sadece öğrenci, ders ve not işlemlerine yönelik işlemleri yapabilmesi istenmektedir. Bu amaçla sizden, nesneye yönelik programlama dersinde öğrendiğiniz bilgileri esas alarak bir Öğrenci Bilgi Sistemi hazırlamanız gerekmektedir. İÇERİK Program çalıştırıldığında, kullanıcıya bir ana menü gelmelidir. Bu Ana Menü içeriğinde, 1. Öğrenci İşlemleri 2. Ders İşlemleri 3. Not İşlemleri 4. Çıkış şeklinde bir Ana Menü gelmelidir.

2 Kullanıcı Ana menüden birinci seçeneği (Öğrenci İşlemleri) ni seçtiğinde gelen alt ekranda ise aşağıdaki işlemleri yapabilecek bir menü gelmelidir. Öğrenci İşlemleri Menüsü: 1. Öğrenci Ekleme 2. Öğrenci Silme 3. Öğrenci Arama 4. Öğrencileri Listeleme Kullanıcı Ana menüden ikinci seçeneği (Ders İşlemleri) ni seçtiğinde gelen alt ekranda ise aşağıdaki işlemleri yapabilecek bir menü gelmelidir. Ders İşlemleri Menüsü: 1. Ders Ekleme 2. Ders Silme 3. Ders Listeleme Kullanıcı Ana menüden üçüncü seçeneği (Not İşlemleri) ni seçtiğinde gelen alt ekranda ise aşağıdaki işlemleri yapabilecek bir menü gelmelidir. Not İşlemleri Menüsü: 1. Derse Öğrenci Notu Gir 2. Öğrencini Notlarını Listele 3. Ders İstatistiklerini Hesapla Kullanıcı Ana menüden dördüncü seçeneği seçtiğinde program sonlanacaktır. Genel olarak konsol ekranında bu işlemi aşağıdaki gibi yapabilirsiniz. Örnek: Kullanıcı 21 girişi yaptığında, sistem Ders Ekleme işlemini gerçekleştirmelidir. ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ 1. Öğrenci İşlemleri 11. Öğrenci Ekleme 12. Öğrenci Silme 13. Öğrenci Arama 14. Öğrencileri Listeleme 2. Ders İşlemleri 21. Ders Ekleme 22. Ders Silme 23. Ders Listeleme 3. Not İşlemleri 31. Derse Öğrenci Notu Gir 32. Öğrenci Notlarını Listele 33. Ders İstatistiklerini Hesapla 4. Çıkış

3 Bir öğrenci hakkındaki bilgileri tutmaya yarayacak Ogrenci sınıfı, aşağıdaki üye değişkenleri ve bu int ogrencino char* isim char* soyisim Bir ders hakkındaki bilgileri tutmaya yarayacak Ders sınıfı, aşağıdaki üye değişkenleri ve bu char* derskodu char* dersadi Bir not hakkındaki bilgileri tutmaya yarayacak DersNot sınıfı, aşağıdaki üye değişkenleri ve bu int ogrencino char* derskodu int not OgrenciSistemi sınıfı ise, sistemde kayıtlı öğrencileri, Ogrenciler isimli STL listesinde tutacaktır, sistemdeki dersleri Dersler isimli STL listesinde, öğrencilerin not bilgilerini DersNotlari isimli STL listelerinde tutulacaktır. Bir diğer ifadeyle yazdığınız kod en az üç tane liste içerecek olup, bunlar; Ogrenciler, Dersler, DersNotlari isimli STL listeleridir. Sisteminiz öğrenciler, dersler ve öğrenci not işlemleri üzerinde değişiklik yapmak için aşağıdaki fonksiyonları içerecektir: void ogrenciekle(ogrenci ogr) int ogrencisil(int ogrencino) Fonksiyon -1 döndürürse öğrencinin bulunamadığı, 0 döndürürse öğrencinin bulunup silindiği bildirilir. Ogrenci ogrenciara(int ogrencino) void ogrencileriekranayazdir() void dersekle (char * derskodu, char* dersadi) int derssil(char* derskodu) Fonksiyon -1 döndürürse dersin bulunamadığı, 0 döndürürse dersin bulunup silindiği bildirilir. void dersleriekranayazdir() void derseogrencinotugir (char* derskodu, int ogrencino, int ogrnot) Fonksiyon öğrenci no -1 girilene kadar not girmeye devam edecek şekilde çalışmalıdır. void ogrencinotlarinilistele (char* ogrencino) Fonksiyon öğrenci no girildikten sonra, notu olan bütün derleri bulup Ders Kodu, Ders Adı ve Not lari tablo olarak yazdıracaktır. void dersistatistiklerinihesapla (char* derskodu) Fonksiyon ders kodu girildikten sonra, ilgili ders ile ilgili başarı istatistiklerini sınıf ortalaması, medyan, ve 60 üzerine alan öğrenci sayısı gibi istatistik bilgilerini getirmelidir.

4 Program çalıştırıldığında içi boş bir OgrenciSistemi nesnesi oluşturulacak ve kullanıcıya aşağıdaki işlem olasılığı sunan bir menü gösterilecektir. Kullanıcının girdiği işlem koduna göre ilgili işlem gerçekleştirildikten sonra, kullanıcıya yeniden menü gösterilecek (4. işlem hariç) ve yeni bir işlem kodu seçmesine izin verilecektir. 11. Öğrenci Ekleme: Kullanıcı 11 işlem kodunu girdiğinde, kullanıcıdan yeni öğrencinin öğrenci numarası, isimi ve soyisimi alınacak, bu bilgilerle yeni bir öğrenci oluşturulup öğrenci sistemine eklenecektir. 12. Öğrenci Silme: Kullanıcı 12 işlem kodunu girdiğinde, kullanıcıdan öğrencinin numarası alınacak ve eğer bu numaralı öğrenci sistemde kayıtlı ise, sistemden silinecektir. 13. Öğrenci Arama: Kullanıcı 13 işlem kodunu girdiğinde, kullanıcıdan öğrencinin numarası alınacak ve eğer bu numaralı öğrenci sistemde kayıtlı ise, isim ve soyismi ekrana yazılacaktır. 14. Öğrencileri Listeleme: Kullanıcı 14 işlem kodunu girdiğinde, sitemde kayıtlı olan öğrencilerin bilgileri liste halinde ekrana yazılacaktır. 21. Ders Ekleme: Kullanıcı 21 işlem kodunu girdiğinde, kullanıcıdan yeni dersin ders kodu, ders adı bilgileri alınacak, bu bilgilerle yeni bir ders oluşturulup öğrenci sistemine eklenecektir. 22. Ders Silme: Kullanıcı 22 işlem kodunu girdiğinde, kullanıcıdan ders kodu alınacak ve eğer bu ders kodu öğrenci sisteminde kayıtlı ise, sistemden silinecektir. 23. Dersleri Listeleme: Kullanıcı 23 işlem kodunu girdiğinde, sitemde kayıtlı olan derslerin bilgileri liste halinde ekrana yazılacaktır. 31. Derse Öğrenci Notu Gir: Kullanıcı 31 işlem kodunu girdiğinde, kullanıcıdan öğrenci no -1 girilene kadar not girmeye devam edecek şekilde çalışmalıdır. Kullanıcıdan alınan öğrenci no, ders kodu ve not bilgileri alınarak bu bilgi sisteme eklenecektir. 32. Öğrencinin Notlarını Listele: Kullanıcı 32 işlem kodunu girdiğinde, kullanıcıdan öğrencinin numarası alınacak ve notu olan bütün dersleri bulunup Ders Kodu, Ders Adı ve Not lari tablo olarak yazdıracaktır. 33. Ders İstatistiklerini Hesapla: Kullanıcı 33 işlem kodunu girdiğinde, kullanıcıdan alınan ders kodu girildikten sonra, ilgili ders ile ilgili başarı istatistiklerini sınıf ortalaması, medyan, ve 60 üzerini alan öğrenci sayısı gibi istatistik bilgilerini getirecektir. 4. Sistemden Çıkış: Kullanıcı 4 işlem kodunu girdiğinde ise program sonlandırılacaktır. Medyan Hesaplanması: Küçükten büyüğe yada büyükten küçüğe doğru sıralanmış puan dağılımında tam ortada yer alan, yani sıralanmış puan dağılımında baştan ve sondan aynı sırada bulunan ölçme sonucuna "MEDYAN" (Ortanca) denir. Örnek: 1,2,3,4,5,6,7 yedi sayının bulunduğu bu sıralamanın medyanı "4" sayısıdır. Baştan ve sondan sayıldığında aynı yerde bulunur. Eğer veri sayısı çift ise son kalan iki veri çiftinin ortalaması medyan olur. Örnek: 2,2,8,4,5,9 sayı dizisinin medyanı / 2= 6' dır.

5 ÖDEV TESLİMİ 1- Ödevlerini Visual Studio ortamında derlenmiş ve çalışır halde teslim ediniz. 2- Ödevlerinizi ilgili araştırma görevlisine proje dosyanızı ve ilgili dökumanlarınızı sıkıştırarak(zip,rar) adreslerine gönderiniz. Zamanında ulaşmayan, içeriği boş olan projelerinizle ilgili sorumluluk size aittir. 3- Ödevinizin çıktısını belirtilen tarihe kadar ilgili araştırma görevlisine teslim ediniz. DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR Teslim edeceğiniz ödevin sadece kendi emeğinizin ürünü olması gerektiğini, aksine hareket edenleri ciddi yaptırımlar beklediğini unutmayınız. Ödevin herhangi bir kısım ya da tamamında benzerlik olması durumunda paylaşımda bulunan bütün öğrencilere kopya muamelesi yapılacaktır. Teslim edeceğiniz ödev bir kapağa sahip olmalıdır. Bu kapak üzerine adınız, soyadınız, öğrenci numaranız ve ödev numarası yazılı olmalıdır. Yazdığınız kodları kendiniz yazmalısınız. Hazır şablon/bileşen kullanımı, internetten kopyalanmış veriler yasaktır. İnternette konu ile ilgili bulabileceğiniz kodlar hali hazırda araştırılmıştır. Bu kodların düzenlenerek sunulması durumunda, gerekli yaptırımlar uygulanacaktır. Zamanında teslim edilmeyen ödevlerden puan alamazsınız.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BIM 205 GÖRSEL PROGRAMLAMA 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ ÖDEV-1

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BIM 205 GÖRSEL PROGRAMLAMA 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ ÖDEV-1 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BIM 205 GÖRSEL PROGRAMLAMA 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ ÖDEV-1 (Son Teslim Tarihi: 08.11.2014 17:00 e kadar) Teslim: Arş. Gör. Uğur Güven ADAR. Java da Kullanıcıdan

Detaylı

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü BM 206 - Web Programlama ÖDEV 1

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü BM 206 - Web Programlama ÖDEV 1 Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü BM 206 - Web Programlama ÖDEV 1 Son Teslim Tarihi: 5 Mayıs 2014-09:00 (ÖRGÜN) - 19:00 (İKİNCİ) Ödevi Teslim Alacak Olan Asistan:

Detaylı

PROGRAMLAMAYA GİRİŞ DERSİ II. ÖDEVİ

PROGRAMLAMAYA GİRİŞ DERSİ II. ÖDEVİ PROGRAMLAMAYA GİRİŞ DERSİ II. ÖDEVİ 1. NxN boyutlu bir dizi için aşağıda verilen işlemleri gerçekleştiriniz. a. NxN boyutlarına sahip olan (iki boyutlu) bir dizinin elemanlarının değerleri 0-10 arasında

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2. SINIF 1. DÖNEM VERİ YAPILARI DERSİ LABORATUAR ÖDEVİ

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2. SINIF 1. DÖNEM VERİ YAPILARI DERSİ LABORATUAR ÖDEVİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2. SINIF 1. DÖNEM VERİ YAPILARI DERSİ LABORATUAR ÖDEVİ AD SOYAD: TESLİM TARİHİ: OKUL NO: TESLİM SÜRESİ: 1 hafta Ödev No: 2 1- A)

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ DÖNEMİ PROGRAMLAMAYA GİRİŞ DERSİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ DÖNEMİ PROGRAMLAMAYA GİRİŞ DERSİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ PROGRAMLAMAYA GİRİŞ DERSİ Cemil Hoca nın Grubu 3. ve 4. ÖDEV DOKÜMANI (Bu ödev hem 3.

Detaylı

AHMET YESEVİ ÜNİVERSİTESİ BİLİŞİM SİSTEMLERİ VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ LİSANS DÖNEM ÖDEVİ

AHMET YESEVİ ÜNİVERSİTESİ BİLİŞİM SİSTEMLERİ VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ LİSANS DÖNEM ÖDEVİ AHMET YESEVİ ÜNİVERSİTESİ BİLİŞİM SİSTEMLERİ VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ LİSANS DÖNEM ÖDEVİ TBIL-303-01 Veri Yapıları ve Algoritmalar İki Yönlü Bağlantılı Liste Uygulaması HAZIRLAYAN

Detaylı

Final Sınavı Örnek Soruları Güz 2018 Süre: 90 Dakika

Final Sınavı Örnek Soruları Güz 2018 Süre: 90 Dakika Manisa Celal Bayar Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü YZM 1105- Algoritma ve Programlama I Final Sınavı Örnek Soruları Güz 2018 Süre: 90 Dakika Adı YANIT ANAHTARI Öğrenci Numarası Soyadı İmza Sınav

Detaylı

Soru 1. Genel Bilgiler...1 Soru 1A...2 Soru 1B...2 Soru 1D...3 Soru 1C...3 Soru 2. Genel Bilgiler...3 Soru 2A...4

Soru 1. Genel Bilgiler...1 Soru 1A...2 Soru 1B...2 Soru 1D...3 Soru 1C...3 Soru 2. Genel Bilgiler...3 Soru 2A...4 ELE 515-2016/17 BAHAR DÖNEMİ - ÖDEV 1 Aşağıdaki soruları çözerek en geç 3 Mart 2017 Cuma günü saat 23:59'a kadar bana ve dersin asistanına ilgili dosyaları eposta ile gönderin. Aşağıda hem soruların açıklaması,

Detaylı

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ web uygulamaları Üyelik Koşulları; TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI KAPSAMINDA TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (Tebliğ

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6 İÇİNDEKİLER. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ.... KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6.. YENİ DÖNEM AÇMA... 6.. EĞİTİM DÖNEMLERİ LİSTELE... 7.3. DÖNEME DERS EKLEME/SİLME... 8.4. DERS LİSTELEME... 9.5. DÖNEME KURSİYER EKLEME/SİLME...

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Sistemi Genel Bilgi... 2 Giriş İşlemleri... 2 Sınav Seçme... 4 Bina Bilgileri... 5 Bina Ekleme...

Detaylı

CRM Yazılımı - Anasayfa

CRM Yazılımı - Anasayfa CRM Yazılımı - CRM Yazılımı İçerisinde Barındırdığı Özellikler *. Personel Bilgileri *. Müşteri Bilgileri *. Kartvizit Bilgileri *. Çözüm Ortakları *. Ajanda *. Randevu Bilgileri *. Hatırlatma Bilgileri

Detaylı

2017 Eylül & Ekim Yenilikleri

2017 Eylül & Ekim Yenilikleri 2017 Eylül & Ekim Yenilikleri Uyap Sorgulama 1- Uyap Sorgu Safahat ve Duruşma sekmelerine Daralt/Genişlet butonu eklenmiştir. Listedeki kayıtlar durumuna göre gruplandığında butonlar görünecek ve liste

Detaylı

Genel Açıklama: Bu çalışmanın kullanıcılarıma yararlı olmasını temenni ederiz. Saygılarımızla, 15 Ekim 2012 Datasoft Yazılım

Genel Açıklama: Bu çalışmanın kullanıcılarıma yararlı olmasını temenni ederiz. Saygılarımızla, 15 Ekim 2012 Datasoft Yazılım Datasoft Yazılım Personel Bordrosu Programı Kanuni Raporlar Menüsünde Aynı Đşyeri Đçin Birden Fazla Aylık Prim ve Hizmet Belgesi XML Dosyasını Bir Defada Hazırlayıp, SGK E-Bildirge Sitesine Gönderilmesini

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ PROGRAMLAMAYA GİRİŞ DERSİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ PROGRAMLAMAYA GİRİŞ DERSİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ PROGRAMLAMAYA GİRİŞ DERSİ Cemil Hoca Grubu PROJE ÖDEVİ ÖDEV TESLİM KURALLARI Ödevin son

Detaylı

Değerli Datasoft Kullanıcısı;

Değerli Datasoft Kullanıcısı; Değerli Datasoft Kullanıcısı; Datasoft Yazılım, Genel Muhasebe, İşletme Defteri ve BBS (Bürü Bilgi Sistemi) Serbest Meslek Defteri Programları Beyannameler bölümümden çalışan; beyanname paketlerini gönderme,

Detaylı

printf("\nbilgilerini goruntulemek istediginiz ogrencinin numarasini girin: "); scanf("%d",&no);

printf(\nbilgilerini goruntulemek istediginiz ogrencinin numarasini girin: ); scanf(%d,&no); ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// /////////////////////////// ALGORITMA VE PROGRAMLAMA DERSİ-2 // ODEV-2 ////////////////////////

Detaylı

1. Aşağıdaki program parçacığını çalıştırdığınızda result ve param değişkenlerinin aldığı en son değerleri ve programın çıktısını yazınız.

1. Aşağıdaki program parçacığını çalıştırdığınızda result ve param değişkenlerinin aldığı en son değerleri ve programın çıktısını yazınız. 1. Aşağıdaki program parçacığını çalıştırdığınızda result ve param değişkenlerinin aldığı en son değerleri ve programın çıktısını yazınız. [10 puan] int param = 30; int result = 300; if (param > 45) result

Detaylı

E-Okul Öğrencilerini Belirleme Kriterleri

E-Okul Öğrencilerini Belirleme Kriterleri E-Okul Öğrencilerini Belirleme Kriterleri 2005-2006 Eğitim Öğretim yılından itibaren tüm öğrencilerin verileri e-okul sistemine girilmeye başlanmıştır. Ancak bazı okullar teknik yetersizlik ve başka nedenlerden

Detaylı

PROGRAMLAMA DİLLERİ I

PROGRAMLAMA DİLLERİ I PROGRAMLAMA DİLLERİ I Öğr. Gör. M. Mutlu YAPICI Ankara Üniversitesi Elmadağ Meslek Yüksekokulu Ders İzlencesi Öğr. Gör. M. Mutlu YAPICI Hafta 1. Hafta 2. Hafta 3. Hafta 4. Hafta 5. Hafta 6. Hafta 7. Hafta

Detaylı

Bağlı Dosya Oluşturma Uygulaması

Bağlı Dosya Oluşturma Uygulaması Bağlı Dosya Oluşturma Uygulaması Bağlı Dosya Oluşturma Uygulaması İÇİNDEKİLER BAĞLI DOSYA OLUŞTURMA... 3 Bağlı Dosya Oluşturma için Tanımlamalar... 3 Ortak Seçenekler... 3 Klasör Seçenekleri... 3 Kullanıcı

Detaylı

ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA II

ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA II ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA II Yrd. Doç. Dr. Deniz KILINÇ deniz.kilinc@cbu.edu.tr YZM 1102 Celal Bayar Üniversitesi Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Genel Bakış 2 Yapılar ve Birlikler enum Deyimi

Detaylı

Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Kluzem Panel Kullanımı Öğrenci Sürümü 2 Hazırlayan: Uzman Süleyman ASLAN Uzaktan Eğitim Merkezi İletişim Bilgileri Kluzem Müdürü Yrd.

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MÜH. FAK. BİLGİSAYAR MÜH. BÖL. ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA 1 DERSİ LAB. ÖDEVİ

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MÜH. FAK. BİLGİSAYAR MÜH. BÖL. ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA 1 DERSİ LAB. ÖDEVİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MÜH. FAK. BİLGİSAYAR MÜH. BÖL. ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA 1 DERSİ LAB. ÖDEVİ AD SOYAD : TESLİM TARİHİ : OKUL NO : TESLİM SÜRESİ : 1 hafta Ödev No : 5 1. Aşağıdaki programların çıktısı

Detaylı

Data Structures Lab 1 2012-Güz

Data Structures Lab 1 2012-Güz Data Structures Lab 1 2012-Güz C# Ortamı Tanıtımı ve Uygulama Geliştirilmesi Visual Studio 2010 Ortamının Temini -NYG'ndan MSDN üyeliği için başvuru dilekçesi alınıp doldurulmalı ve yine NYG'ye teslim

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI KULLANIM KLAVUZU

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI KULLANIM KLAVUZU GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI KULLANIM KLAVUZU NİSAN 2011 GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI Mühendislik Fakültesi tarafından geliştirilen ve Mühendislik

Detaylı

Usta Aritmetik Bayi Kontrol Programı Kullanım Kılavuzu (V.1.3.0)

Usta Aritmetik Bayi Kontrol Programı Kullanım Kılavuzu (V.1.3.0) Usta Aritmetik Bayi Kontrol Programı Kullanım Kılavuzu (V.1.3.0) A. Öğretmen Girişi a b c d B. Ana Menü a. Kullanıcı bilgisi : Bu alana yazılacak bilgiyi size Usta Aritmetik firması sağlamaktadır. b. Şifre

Detaylı

İçindekiler. 1. Cep Anahtar Başvuru

İçindekiler. 1. Cep Anahtar Başvuru İçindekiler 1. Cep Anahtar Başvuru... 1 2. Cep Anahtar Aktivasyon... 3 3. Login (Giriş) Ekranı Çift İleri Güvenlik Aracı (İGA) Olan Kullanıcı... 4 4. Cep Anahtar Ayarlar... 5 a. Çoklu Kapama Bireysel ve

Detaylı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü YZM Veri Yapıları Dersi. Proje#2

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü YZM Veri Yapıları Dersi. Proje#2 Manisa Celal Bayar Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü YZM 2116- Veri Yapıları Dersi Proje#2 İkili Arama Ağacı, Heap, Hash Tabloları ve Çizgeler Veriliş Tarihi: 24.04.2018 Son Teslim Tarihi: 25.05.2018

Detaylı

ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA II

ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA II ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA II Yrd. Doç. Dr. Deniz KILINÇ deniz.kilinc@cbu.edu.tr YZM 1102 Celal Bayar Üniversitesi Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Genel Bakış 2 Dosya İşlemleri ASCII Tablosu ve

Detaylı

NB Macro Kullanımı Hakkında Genel Bilgiler

NB Macro Kullanımı Hakkında Genel Bilgiler NB Macro Kullanımı Hakkında Genel Bilgiler Genel Bilgi Makro Nasıl Eklenir? NB Ekranlarda Genel Makro Mantığı Makro Nasıl Çağrılır? Örnek Makro Projesi Genel Bilgi Makro, gelişmiş bir HMI kontrol metodudur.

Detaylı

mod ile açılacak olan dosyanın ne amaçla açılacağı belirlenir. Bunlar:

mod ile açılacak olan dosyanın ne amaçla açılacağı belirlenir. Bunlar: Dosyalama Çoğu programda, bazı verilerin disk üzerinde saklanmasına gerek duyulur. C programlama dilinde, disk dosyasına erişme (okuma ve yazma için) iki farklı yöntemle yapılır. Bunlar üst düzey ve alt

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) EĞİTİCİ KULLANICI EĞİTİMİ EĞİTİM SÜRELERİ

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) EĞİTİCİ KULLANICI EĞİTİMİ EĞİTİM SÜRELERİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) EĞİTİCİ KULLANICI EĞİTİMİ EĞİTİM SÜRELERİ HİZMETE ÖZEL 1/10 Rev. 1 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER 2 1.1. 1. DERS...3 1.2. 2. DERS...4 1.3. 3. DERS...5 1.4. 4. DERS...7

Detaylı

YZM 2105 Nesneye Yönelik Programlama

YZM 2105 Nesneye Yönelik Programlama YZM 2105 Nesneye Yönelik Programlama Yrd. Doç. Dr. Deniz KILINÇ Celal Bayar Üniversitesi Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği 1 BÖLÜM - 2 C# Programlama Dili Örnekler 2 Örnek1:

Detaylı

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU DEĞERLİ ÜYE İŞYERİMİZ! Vakıfbank Sanal POS Ekibi olarak, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için çalışmaya devam ediyoruz. İlerleyen dönemlerde panelimizin

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BAHAR DÖNEMİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BAHAR DÖNEMİ Öğrenci Adı Soyadı: Öğrenci Numarası: S1 S2 S3 S4 S5 Toplam HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 BAHAR DÖNEMİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BBM202 Algoritmalar 1. Ara Sınav 18.03.2014 Sınav Süresi: 50 dakika

Detaylı

DYNED SİSTEMİNİ AKTİF OLARAK KULLANMAK İÇİN ÖĞRETMEN OLARAK HANGİ İŞLEMLER YAPACAĞIZ AŞAĞIDA ADIM ADIM YAZILMIŞTIR

DYNED SİSTEMİNİ AKTİF OLARAK KULLANMAK İÇİN ÖĞRETMEN OLARAK HANGİ İŞLEMLER YAPACAĞIZ AŞAĞIDA ADIM ADIM YAZILMIŞTIR DYNED SİSTEMİNİ AKTİF OLARAK KULLANMAK İÇİN ÖĞRETMEN OLARAK HANGİ İŞLEMLER YAPACAĞIZ AŞAĞIDA ADIM ADIM YAZILMIŞTIR Öncelikle İngilizce öğretmenlerimizin EBA (Eğitim Bilişim Ağı) web sitesine üye olmaları

Detaylı

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı 2007-DGS İçin Meslek Yüksekokullarından Akademik Ortalamaların Elektronik Ortamda Toplanması

Detaylı

Genel Açıklama: Bu çalışmanın kullanıcılarımıza yararlı olmasını temenni ederiz. Saygılarımızla, 22 Kasım 2012 Datasoft Yazılım

Genel Açıklama: Bu çalışmanın kullanıcılarımıza yararlı olmasını temenni ederiz. Saygılarımızla, 22 Kasım 2012 Datasoft Yazılım Genel Açıklama: Datasoft Yazılım Personel Bordrosu Programı Personel Meslek Kodlarının Toplu girilmesi, değiştirilmesi Aylık Prim ve Hizmet Belgesi XML Dosyasında Meslek Kodlarının yazdırılarak, SGK E-Bildirge

Detaylı

Sistemin kullanılabilmesi için eğitime katılacak personelin önceden kayıt olması gerekmektedir.

Sistemin kullanılabilmesi için eğitime katılacak personelin önceden kayıt olması gerekmektedir. Temel Bilgi Teknolojileri Seviye Tespit Sınav Sistemi Kullanım Kılavuzu Bu sistem; Bilgisayar Biilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (BUYAMER) ve Enformatik Bölümü tarafından düzenlenentemel Bilgi Teknolojileri

Detaylı

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI İŞYERİ HEKİMLERİNİN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER E-REÇETE YAZABİLMELERİ İÇİN - E-imza sahibi olmak, Elektronik imza (e-imza) usb dongle cihazınızın bilgisayarınıza tanıtılması

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ ENFORMATİK LABORATUVARLARI OTOMASYONU

FIRAT ÜNİVERSİTESİ ENFORMATİK LABORATUVARLARI OTOMASYONU FIRAT ÜNİVERSİTESİ ENFORMATİK LABORATUVARLARI OTOMASYONU Erhan Akbal Mustafa Ulaş Aytuğ Boyacı Gürkan Karabatak Ayhan Akbal Hasan H. Balık Fırat Üniversitesi Fırat Üniversitesi Fırat Üniversitesi Fırat

Detaylı

Seri Takibi Yenilikleri

Seri Takibi Yenilikleri Seri Takibi Yenilikleri Ürün Grubu [X] Fusion@6 [X] Fusion@6 Standard [X] Entegre@6 Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Yeni Fonksiyon @6 Uygulama Yardımcı Programlar/ Şirket/Şube/Parametre Tanımlamaları bölümünde

Detaylı

Zoru Kolay Yapmak İçin...

Zoru Kolay Yapmak İçin... Zoru Kolay Yapmak İçin... 3308 Mesleki Eğitim Okullarında Öğrenci Takip Programı KURULUM Programı http://www.cetasey.com/userfiles/file/setup.exe adresinden bilgisayarınıza indirip kurun. Daha sonra programın

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI MUTEMET KULLANIM KLAVUZU

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI MUTEMET KULLANIM KLAVUZU GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI MUTEMET KULLANIM KLAVUZU NİSAN 2011 1 GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI Mühendislik Fakültesi tarafından geliştirilen ve

Detaylı

Temel Bilgisayar Programlama Final Sınavı Çalışma Notları

Temel Bilgisayar Programlama Final Sınavı Çalışma Notları Diziler Temel Bilgisayar Programlama Final Sınavı Çalışma Notları (Dr. Övünç ÖZTÜRK, Dr. Tahir Emre KALAYCI) (İnşaat Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği Grupları İçin) Diziler aynı türden bilgileri saklamak

Detaylı

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış Otomasyon Erişimi Menüler ve İçerikleri Ana Ekran Unsurları Sorular Çıkış Otomasyona nasıl ulaşılabilir? Kullanıcı Adı İlk Şifre Oluşturma Otomasyon Sistemi Otomasyon Sistemine nasıl ulaşılabilir? Üniversitemiz

Detaylı

EĞİTMEN KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMEN KULLANIM KILAVUZU EĞİTMEN KULLANIM KILAVUZU ALMS kullanıcılarının talepleri yönünde geliştirilecek ve istedikleri şekilde değişiklikler yapabilecekleri dinamik bir yapıda tasarlandı. Bu değişiklikleri yapma yetkisi sistem

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) İçindekiler EBA Dosya Nedir?... 1 Kimler kullanabilir?... 2 Uygulama Ne işe Yarar?... 2 Sisteme internet üzerinden giriş nasıl yapılır?... 2 Yeni bir klasör

Detaylı

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ. Uzaktan Eğitim Merkezi NEU-UZEM ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ(MOODLE) KULLANMA KLAVUZU

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ. Uzaktan Eğitim Merkezi NEU-UZEM ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ(MOODLE) KULLANMA KLAVUZU YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ Uzaktan Eğitim Merkezi NEU-UZEM ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ(MOODLE) KULLANMA KLAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, Ağ üzerinden eş zamanlı

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.!

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! ADAY BAŞVURU SÜRECİ 1 1.ÖSYM ÖN KAYIT BAŞVURU BİLGİLERİNİN ADIM ADIM GİRİLMESİ 2 1.1.KİMLİK BİLGİLERİ 3 1.2.AİLE BİLGİLERİ 4 1.3. İŞ BİLGİLERİ 6 1.4. ADRES BİLGİLERİ 7 1.5. İLETİŞİM BİLGİLERİ 8 1.6.EĞİTİM

Detaylı

İNTERNET TABANLI PROGRAMLAMA DERSİ DÖNEM SONU PROJELERİ_Ocak- 2015

İNTERNET TABANLI PROGRAMLAMA DERSİ DÖNEM SONU PROJELERİ_Ocak- 2015 İNTERNET TABANLI PROGRAMLAMA DERSİ DÖNEM SONU PROJELERİ_Ocak- 2015 İki tane proje yapılacaktır (50+50). İsteyen Ekstra projede yapabilir (+ 10p). 1. Proje: Vinç Tasarım ve Hesaplama Programı (50 p) Masaüstü

Detaylı

TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU KULLANIM KILAVUZU

TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU KULLANIM KILAVUZU TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU KULLANIM KILAVUZU Sisteme Giriş ve Kullanıcı Tipleri Ölüm Kaydı Bildirim Sistemi www.obs.gov.tr üzerinden hizmet vermektedir. Sistem internet explorer, Mozilla Firefox, Google

Detaylı

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen.

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen İçindekiler VeduBox İçeriği- Öğretmen... 3 Ana Sayfa... 3 Takvimim... 4 Takvimim... 4 Akademik Takvim... 4 Derslerim... 4 Ders Profili... 5 İçerik... 5 Duyurular... 7 Ödevler:... 8 Anketler...

Detaylı

BÖLÜM BAŞKANLARI İÇİN BOLOGNA İŞLEMLERİ YARDIM DOKÜMANI

BÖLÜM BAŞKANLARI İÇİN BOLOGNA İŞLEMLERİ YARDIM DOKÜMANI BÖLÜM BAŞKANLARI İÇİN BOLOGNA İŞLEMLERİ YARDIM DOKÜMANI 1. GENEL BİLGİLER Yükseköğretim Kurulu tarafından koordine edilen ve üniversiteler tarafından tamamlanması zorunlu olan Bologna Süreci dâhilindeki

Detaylı

Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MŞÜUZEM)

Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MŞÜUZEM) Sisteme Nasıl Girebilirim? Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemine lms.alparslan.edu.tr adresinden giriş yapılacaktır. Sisteme girildiğinde, kullanıcı adı ve parolanızı girebileceğiniz bir

Detaylı

Kampaya Aktivitelerim Ekranı Kullanım Kılavuzu

Kampaya Aktivitelerim Ekranı Kullanım Kılavuzu - SAMBA Uygulaması - Kampaya Aktivitelerim Ekranı Kullanım Kılavuzu Türkçe İstanbul, 11.10.2010 Doküman Değişim Takibi Tarih Versiyon Değişikliği Yapan Değişiklik Tanımı 11.10.2010 1 Sibel Koç Dedeoğlu

Detaylı

C# Programlama Dili. İlk programımız Tür dönüşümü Yorum ekleme Operatörler

C# Programlama Dili. İlk programımız Tür dönüşümü Yorum ekleme Operatörler C# Programlama Dili İlk programımız Tür dönüşümü Yorum ekleme Operatörler 1 İlk Programımız Bu program konsol ekranına Merhaba dünya! yazıp kapanır. Programı geçen derste anlatıldığı gibi derleyin, sonra

Detaylı

Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu

Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu İçindekiler 1 Anasayfa Ekranı... 3 Kimin Adına İşlem Yapıldığının Görünmesi... 3 Ayarlar... 3 Sol Menü İşlemleri... 4 Mükellef Bilgileri... 5 Yıllık Gelir-Gider ve KDV Toplamları...

Detaylı

YZM Algoritma ve Programlama I Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Yazılım Mühendisliği. Proje#1

YZM Algoritma ve Programlama I Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Yazılım Mühendisliği. Proje#1 YZM 1105--- Algoritma ve Programlama I Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Yazılım Mühendisliği Proje#1 Ödevin Veriliş Tarihi: 26.11.2018, Pazartesi Kod Teslim Tarihi: 23.12.2018, Pazar, Saat: 24.00 Proje

Detaylı

Python Programlama Dili

Python Programlama Dili Python Programlama Dili 2. Python da Koşul ifadeleri Python da koşullu durumların nasıl oluşturulacağını bu bölümde öğreneceğiz. Bu iş için kullanacağımız üç tane deyim var: if, else ve elif 2.1. if If

Detaylı

Deney 7: Fonksiyon Tanımlama ve Parametre Aktarım Yöntemleri

Deney 7: Fonksiyon Tanımlama ve Parametre Aktarım Yöntemleri Deney 7: Fonksiyon Tanımlama ve Parametre Aktarım Yöntemleri 7.0. Amaç Ve Kapsam Deneyde C dilinde kullanılan fonksiyon tanımlama ve parametre aktarım yöntemleri hakkında bilgi verilecektir. 7.1. Deneyden

Detaylı

Kırklareli Üniversitesi

Kırklareli Üniversitesi Evrak Kayıt Programı Kullanım Kılavuzu Kırklareli Üniversitesi Evrak takibi açısından kullanıcıya büyük ölçüde hız ve evrakın kolay bulunabilme özelliği vermiştir. Deftere yapılan kayıt esnasında yaşanılan

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2. SINIF 1. DÖNEM VERİ YAPILARI DERSİ LABORATUAR ÖDEVİ

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2. SINIF 1. DÖNEM VERİ YAPILARI DERSİ LABORATUAR ÖDEVİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2. SINIF 1. DÖNEM VERİ YAPILARI DERSİ LABORATUAR ÖDEVİ AD SOYAD: TESLİM TARİHİ: OKUL NO: TESLİM SÜRESİ: 2 hafta ÖDEV NO: 5 1- BANKA

Detaylı

AKINSOFT OtoPark. Yardım Dosyası

AKINSOFT OtoPark. Yardım Dosyası Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.02 Tarih : 23.07.2012 1 1. ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ programı bütün kapalı ve açık otoparklar için geliştirdiği, araçların giriş-çıkış işlemleri, plaka tanıma

Detaylı

Sedna Mobile TourSale

Sedna Mobile TourSale Sedna Mobile TourSale Sedna Mobile Toursale Android cihazlar üzerinde çalışmaktadır. Rehberin sahada kolay satış yapması, biletlerin sisteme online olarak işlenmesi ve iş yükünün hafifletmesi düşünülerek

Detaylı

void main() { int a[] = {1, 2, 3, 4, 5, 6}; int *p=&a[2]; int **pp=&p; printf("%d", **pp+2); }

void main() { int a[] = {1, 2, 3, 4, 5, 6}; int *p=&a[2]; int **pp=&p; printf(%d, **pp+2); } Adı Soyadı Öğrenci No 1 (25p) 2 (25p) +10p 3 (25p) 4 (25p) Toplam (100p) Açıklamalar: Öğrenciler yanlarında hatırlatma amacıyla sadece bir yüzüne C fonksiyonlarını açıkladıkları, kullanımlarını örnekledikleri

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ UYGULAMASI KULLANIM Değişiklik Numarası: 1.5 14/11/2011 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER... 2 ŞEKİL LİSTESİ... 3 TANIMLAR LİSTESİ... 4 KISALTMALAR LİSTESİ... 4 1. UYGULAMASI... 5 2. UYGULAMASINA

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ

ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ DOKÜMAN ARŞİV VE ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ YAZILIMI TEMEL KULLANICI KILAVUZU ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ Elektronik Belge Yönetim Sistemi web

Detaylı

BM102 BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA II LABORATUVAR UYGULAMALARI. 3Hafta

BM102 BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA II LABORATUVAR UYGULAMALARI. 3Hafta Ön bilgi: Özyineli fonksiyon tanımlanabilmeli. Dizilerin fonksiyon parametresi veya geri dönüş değeri olarak kullanımı bilinmeli. 1. Klavyeden girilen sayı n olmak üzere [1..n] aralığındaki sayıların toplamı

Detaylı

Satış Fırsatlarım Ekranı Kullanım Kılavuzu

Satış Fırsatlarım Ekranı Kullanım Kılavuzu - SAMBA Uygulaması - Satış Fırsatlarım Ekranı Kullanım Kılavuzu Türkçe İstanbul, 12.10.2010 Doküman Değişim Takibi Tarih Versiyon Değişikliği Yapan Değişiklik Tanımı 12.10.2010 1 Sibel Koç Dedeoğlu Belge

Detaylı

Nesneye Dayalı Programlama Laboratuvarı

Nesneye Dayalı Programlama Laboratuvarı 2013 2014 Nesneye Dayalı Programlama Laboratuvarı Ders Sorumlusu: Yrd. Doç. Dr. Salih GÖRGÜNOĞLU Laboratuvar Sorumluları: M. Zahid YILDIRIM İÇİNDEKİLER Deney 1: Visual Studio ve C++'a Giriş Uygulamaları...

Detaylı

Analiz Raporu. Projenin amacının, konusunun, işlevinin ne olacağı, hangi yazılımlar kullanılacak gibi parametrelerin belirlenmesi.

Analiz Raporu. Projenin amacının, konusunun, işlevinin ne olacağı, hangi yazılımlar kullanılacak gibi parametrelerin belirlenmesi. Grup İsmi Analiz Raporu Hüsna GÖÇER Merve SEYHAN Kısa Özet Projemiz Personel Takip Sistemi dir. Giriş ekranında iki tane ayrı kullanıcı girişi bulunmaktadır. Birincisi personel girişi, ikincisi yönetici

Detaylı

Eastern Mediterranean University Faculty of Arts & Sciences -- Department Of Mathematics BİLG213 BİLGİSAYAR PROGRAMLAMAYA GİRİŞ

Eastern Mediterranean University Faculty of Arts & Sciences -- Department Of Mathematics BİLG213 BİLGİSAYAR PROGRAMLAMAYA GİRİŞ Eastern Mediterranean University Faculty of Arts & Sciences -- Department Of Mathematics BİLG213 BİLGİSAYAR PROGRAMLAMAYA GİRİŞ DÖNEM SONU SINAVI GÜZ 2009-2010 13 Ocak 2010, Sınav Süresi: 120 dakika. İsim

Detaylı

ALAN YOK / ALAN SEÇMELİ SINIF SİSTEMİ TASDİKNAME GİRİŞİ Açık Öğretim Lisesi

ALAN YOK / ALAN SEÇMELİ SINIF SİSTEMİ TASDİKNAME GİRİŞİ Açık Öğretim Lisesi 1 Alan Yok / Alan Seçmeli Sınıf Sistemi Tasdikname Girişi Öğrenci numarası girildikten sonra Listele butonuna basılır. Öğrenci numarası, ad soyadı ve dosya bilgileri kontrol edilmeli, eğer öğrenci no ve

Detaylı

ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA I

ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA I ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA I YZM 1101 Celal Bayar Üniversitesi Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Genel Bakış 2 Diziler Dizi Nedir? Dizilerin Bildirimi Dizilere Başlangıç Değeri Verme Dizilerde Arama

Detaylı

Hukuk Parter ile SMS Yönetimi

Hukuk Parter ile SMS Yönetimi Hukuk Parter ile SMS Yönetimi Hukuk Partner ile SMS Yönetimi İÇİNDEKİLER Hukuk Partner ile SMS Yönetimi... 3 SMS Gönderimi ile ilgili Tanımlamalar... 3 SMS Gönderimine ilişkin yetkiler... 3 SMS Hesabı

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Uzaktan Eğitim Sistemi (UZEM) öğrenci ekranlarının kullanımına yönelik yardım içeriği bulunmaktadır.

Detaylı

Adı Soyadı Öğrenci No. Toplam (100p) 2 (10p) +10p. 5 (25p) +10p. 3 (20p) 4 (25p) 1 (20p)

Adı Soyadı Öğrenci No. Toplam (100p) 2 (10p) +10p. 5 (25p) +10p. 3 (20p) 4 (25p) 1 (20p) Adı Soyadı Öğrenci No 1 (20p) 2 (10p) +10p 3 (20p) 4 (25p) 5 (25p) +10p Toplam (100p) Açıklamalar: Öğrenciler yanlarında hatırlatma amacıyla sadece bir yüzüne C fonksiyonlarının açıkladıkları, kullanımlarını

Detaylı

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mezun Takip Sistemi. Öğr. Gör. Ebru YENİMAN YILDIRIM Bilgisayar Programcılığı Prog.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mezun Takip Sistemi. Öğr. Gör. Ebru YENİMAN YILDIRIM Bilgisayar Programcılığı Prog. MEZUN TAKİP OTOMASYONU Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mezun Takip Sistemi Öğr. Gör. Ebru YENİMAN YILDIRIM Bilgisayar Programcılığı Prog. Program Başkanı BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ, BİLGİSAYAR

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

ZKSOFTWARE THE ADVANCED BIOMETRIC SOLUTIONS. GENEL OLARAK KART KAYDI ve ŞİFRE KAYDI

ZKSOFTWARE THE ADVANCED BIOMETRIC SOLUTIONS. GENEL OLARAK KART KAYDI ve ŞİFRE KAYDI ZKSOFTWARE THE ADVANCED BIOMETRIC SOLUTIONS GENEL OLARAK KART KAYDI ve ŞİFRE KAYDI Kart ve Şifre Kayıt Menüsünü Tanıma Öncelikle cihazın üzerindeki menü tuşuna basılır.şekil 1.1 de ekran belirir.[ok] Tuşuna

Detaylı

2017 Haziran & Temmuz Yenilikleri

2017 Haziran & Temmuz Yenilikleri 2017 Haziran & Temmuz Yenilikleri Föy Ekranları 1- Gelişme girişlerinde Dava seçilebilmesi sağlanmıştır. Böylece dosyadaki hangi davaya ilişkin gelişme girildiği belirtilmiş olabilecek. Dava seçmek istenilen

Detaylı

Algoritma ve Programlama II Dersi Proje Ödevi

Algoritma ve Programlama II Dersi Proje Ödevi Algoritma ve Programlama II Dersi Proje Ödevi 1. Proje Ödevi için Sizlerden OpenGL kullanarak Yılan oyunu yapmanız istenmektedir. yilan yem Yılan 20 birimlik karelerden oluģmaktadır. Kuyruğun sonuna yeni

Detaylı

Barkomatik. Stok Yönetimi. Ürün Yönetimi. Kullanım Kılavuzu

Barkomatik. Stok Yönetimi. Ürün Yönetimi. Kullanım Kılavuzu Barkomatik Stok Yönetimi Ürün Yönetimi Kullanım Kılavuzu A- Ürün Menü İşlemleri... 4 1- Ürün Ekleme... 4 2- Ürün Silme... 6 3- Ürün Değiştirme... 6 4- Azalanlar... 7 5- Hareketler... 7 7- Barkod Yazdırma...

Detaylı

TÜRKİYE ULUSAL AJANSI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ

TÜRKİYE ULUSAL AJANSI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ TÜRKİYE ULUSAL AJANSI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ Elektronik Belge Yönetim Sistemi web tarayıcınızda açık durumdayken güvenilen sitelere ekleme işlemi

Detaylı

BMT207 VERİ YAPILARI DATA STRUCTURE

BMT207 VERİ YAPILARI DATA STRUCTURE BMT207 VERİ YAPILARI DATA STRUCTURE Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği GÜNAY TEMÜR Konu Dağılım Hafta 1. Hafta 2.Hafta 3.Hafta 4.Hafta 5.Hafta Konu Ders İçerik Tanıtım, Ödev-Proje-Sınavlar Hakkında

Detaylı

AKADEMİK LMS Web Tabanlı Uzaktan Eğitim Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu

AKADEMİK LMS Web Tabanlı Uzaktan Eğitim Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu AKADEMİK LMS Web Tabanlı Uzaktan Eğitim Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu ÖNSÖZ Akademik LMS (ALMS), Türkiye'deki yüksek öğrenim kurumlarının ihtiyaçlarını karşılamak

Detaylı

Dinamik Kodlama. [X] Fusion@6. [X] Yeni Fonksiyon

Dinamik Kodlama. [X] Fusion@6. [X] Yeni Fonksiyon Dinamik Kodlama Ürün Grubu Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Fusion@6 [X] Yeni Fonksiyon @6 Uygulama @6 Serisi ürünlerde, kullanıcı arabirimlerinin her yerine eklenen dinamik kodlama özelliği ile, programın

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ E-ANKET SİSTEMİ KULLANIM KLAVUZU

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ E-ANKET SİSTEMİ KULLANIM KLAVUZU TRAKYA ÜNİVERSİTESİ E-ANKET SİSTEMİ KULLANIM KLAVUZU Anket uygulaması, üniversite bünyesinde idari ve akademik anlamda bilgi toplama, analiz etme, yayınlama ihtiyaçları düşünülerek hazırlanmış bir yazılımdır.

Detaylı

Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi. Web Yönetimi Birimi. Drupal Kullanım Kılavuzu

Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi. Web Yönetimi Birimi. Drupal Kullanım Kılavuzu Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi Web Yönetimi Birimi Drupal Kullanım Kılavuzu KONULAR 1. Kullanıcı Girişi Yapma 2. Ana Menüyü Düzenleme 3. Site Logosunu Düzenleme 4. Yeni Sayfa Ekleme / Düzenleme

Detaylı

İÇİNDEKİLER

İÇİNDEKİLER Bageturk Fırıncılar Portalı Kullanım Klavuzu 2013 İÇİNDEKİLER ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Fırıncılar Portalı Web Adresi...2 Fırıncılar

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara TC kimlik numaranızı

Detaylı

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU. /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU. /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx Enstitüye kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin kayıt işlemlerini yapabilecekleri link aşağıdadır. İnternet sitenizde öğrencilere online kayıt

Detaylı

SERVİS MASASI SON KULLANICI KULLANIM KLAVUZU

SERVİS MASASI SON KULLANICI KULLANIM KLAVUZU SERVİS MASASI SON KULLANICI KULLANIM KLAVUZU Başkanlığımızda faaliyet göstermekte olan Medula Hastane, Medula Eczane, Medula Optik ve Medula Şahıs Ödemeleri birimlerine gün içersinde birçok sorun bildirilmekte

Detaylı

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu Giriş: Program ilk açıldığında karşımıza çalışmak istediğimiz İşletme Çalışma Yılı ve Aidat Dönemi seçim bölümü gelir. İşletme Çalışma Yılı: İşletme defterinin yılı bu bölümden seçilir. Eğer kayıt yapılmamış

Detaylı

C# Örnek Uygulamalar I

C# Örnek Uygulamalar I C# Örnek Uygulamalar I Operatörler Aşağıda verilen program parçalarının sonucunda ekranda ne yazar? Console.WriteLine(a+++b--); Console.WriteLine(a+++--b); Açıklama: (a++)+(b--) şeklinde olur. Önce a ile

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ Değişiklik Numarası: 1.2 02/11/2011 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER... 2 ŞEKİL LİSTESİ... 3 TANIMLAR LİSTESİ... 4 KISALTMALAR LİSTESİ... 4 1.... 5 2. NA GİRİŞ... 6 3. YENİ DEFTER ONAY

Detaylı

TEBEOS Kullanıcılarımızın Dikkatine

TEBEOS Kullanıcılarımızın Dikkatine Konu : TEBEOS GÜNCELLEMELERİ HAKKINDA Tarih : 03-10-2014 Sayı : 0005/03102014 TEBEOS Kullanıcılarımızın Dikkatine Sayın Meslektaşlarımızdan gelen öneriler doğrultusunda düzenlenmiş TEBEOS Programınızın

Detaylı

Yapı Kredi Bankası Emekli Sandığı eprovizyon Sistemi Kullanma Klavuzu

Yapı Kredi Bankası Emekli Sandığı eprovizyon Sistemi Kullanma Klavuzu Yapı Kredi Bankası Emekli Sandığı eprovizyon Sistemi Kullanma Klavuzu 1. Provizyon Alınması : Programa kullanıcı ve şifre ile girildiğinde, Ana Sayfa ekranı açılacaktır. Hastanın provizyon işlemlerini

Detaylı