TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU FİNANS HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI MERKEZİ SATIN ALMA DAİRE BAŞKANLIĞI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU FİNANS HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI MERKEZİ SATIN ALMA DAİRE BAŞKANLIĞI"

Transkript

1 TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU FİNANS HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI MERKEZİ SATIN ALMA DAİRE BAŞKANLIĞI Tıbbi Hizmet Alımlarının Takibi ve Değerlendirilmesi

2 Tıbbi Hizmet Alımlarının Takibi ve Değerlendirilmesi Kurumlarımızda sunulan Tıbbi hizmetlerin ve buna dayalı yatırımların mali olarak analiz edilmesi, değerlendirilmesi, rantabl işletilmesinin sağlanması ve gerekli düzenlemelerin yapılıp karar alma süreçlerine ait hususların belirlenmesi Finans Hizmetleri Başkan Yardımcılığına bağlı olan Merkezi Satın Alma Daire Başkanlığı bünyesinde takip edilmektir. Bu sayede Tıbbi Hizmet alımlarında 2013 Mali yılından başlamak üzere Tasarruf sağlanması için çalışılmaktadır. Birim yaptığı çalışmalarla Yatırım planlayıcılara Finansal olarak rehberlik etme amacını taşımaktadır.

3 TIBBİ HİZMET ALIMLARI İLE İLGİLİ YÜYÜRLÜKTE OLAN MEVCUT GENELGELER. Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Yayınlanan Tıbbi Cihazlarla İlgili Mal ve Hizmet Alımı İşlemleri Konulu 2010 / 11 Sayılı Genelge Strateji Geliştirme Başkanlığınca Yayınlanan Laboratuar Hizmet Sunumu İhtiyaçlarının Alımları Konulu 2010 / 56 Sayılı Genelge Strateji Geliştirme Başkanlığınca Yayınlanan Tıbbi Cihaz Hizmet ve Tıbbi Hizmet Alımlarında Yaklaşık Maliyet Tespiti Konulu 2011 / 56 Sayılı Genelge Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunca Yayınlanan Tıbbi Cihazlarla İlgili Mal ve Hizmet Alımı İşlemleri Konulu 2012 / 43 Sayılı Genelge

4 TIBBİ HİZMET ALIMLARI İLE İLGİLİ YÜRÜRLÜKTE OLAN MEVCUT GENELGELER Sonuç Olarak; Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunca Yayınlanan Tıbbi Cihazlarla İlgili Mal ve Hizmet Alımı İşlemleri Konulu 2012 / 43 Sayılı Genelge ile Tıbbi Hizmet Alımlarının konularında bazı düzenlemeler yapılmıştır. Buna göre; Söz konusu alımların/taleplerin planlanması ve değerlendirilmesi Genel Sekreterler tarafından yapılacaktır. Genel Sekreterler bu değerlendirmeleri; Tıbbi Hizmetler İdari Hizmetler Mali Hizmetler Başkanları Uzman personelin bulunduğu bir komisyon marifetiyle de yapabileceklerdir.

5 PLANLAMA VE DEĞERLENDİRME Atıl İnsan Gücü Atıl Tıbbi Cihaz Hizmet Bekleyen Hasta Atıl İnsan Gücü ve Atıl Tıbbi Cihazın Bir Araya Getirilmesi yoluyla Hastaya Hizmet Sunumu Sağlık Tesisi İhtiyacı Gerekirse Hasta Taşıma

6 Maliyet Etkililik esası çerçevesinde Cihaz ve İnsan Kaynağı açısından atıl kapasitenin önüne geçecek şekilde etkili bir planlama yapılmalıdır. Hizmetler gerektiğinde birlik içinde bölgelere ayrılarak sunulmalıdır. Yine aynı şekilde hizmetin durumuna göre taşımalı sistemden istifade etmek, demirbaş cihaz edinmek gibi alternatif tedarik yöntemleri belirlenmelidir. Mevcut Tıbbi Hizmet Alımlarının gözden geçirilmesi yoluyla; zarar eden hizmet alımları için alternatif yöntemlerin belirlenmesi ve mümkünse iş eksilişi ile değilse yeni ihaleye çıkmayarak hizmetin bitirilmesi veya ikame edilmesi sağlanmalıdır. Hizmetin devam etmesi gerekiyorsa ve mevcut teknoloji hizmet için maliyet etkili değilse, yeni teknoloji olan ve 10 yaşın altındaki cihazlarla yeni ihaleye çıkılması uygun olacaktır. Örneklemek gerekirse 0,2 Teslalık MR cihazının en az 1,5 teslalık MR cihazı ile değiştirilmesi durumunda hizmete devam edilmesi uygun olacaktır.

7 Bölgedeki diğer üniversite, özel sağlık kurumlarının da potansiyelleri ve mevcut hizmet sunumları dikkate alınarak hizmet alımına çıkılmalıdır. Özellikli hizmet sınıfında yer alan Tıbbi Hizmetler (Türkiye'de Özellikli Planlama Gerektiren Sağlık Hizmetleri Kitabında yer alan KVC, Yoğun Bakım, Radyasyon Onkolojisi ve Nükleer Tıp vb.) Sağlık hizmeti bölgesi mantığıyla değerlendirilmelidir. Alınacak Hizmetin geri ödeme kuralları çerçevesinde değerlendirmesi ve maliyet-fayda analizi yapılması gerekmektedir. Önceki yıllarda sunulan hizmet miktarını dikkate alarak gereksiz ve faydasız hizmet alım planlamalarından uzak realist planlamalar yapılmalıdır. Planlama yapılırken hizmetin aciliyeti ile hastanelerin mali tabloları arasında bağıntı kurulmalıdır.

8 2011 /56 Sayılı Tıbbi Cihaz Hizmet ve Tıbbi Hizmet Alımlarında Yaklaşık Maliyet Tespiti Konulu Genelge: Genelge adından da anlaşılacağı üzere Tıbbi Hizmet alımlarında Yaklaşık Maliyet Hesaplama ile ilgili uyulması gereken kuralları belirlemektedir. Buna Göre; Tıbbi Cihaz Hizmet ve Tıbbi Hizmet Alımlarında Yaklaşık Maliyet Hesaplamaya Yardımcı Modül kullanılacaktır. Diğer tıbbi cihaz hizmet ve tıbbi hizmet alımlarında da öncelikle hizmeti oluşturan iş gruplarını ve maliyet bileşenlerini dikkate alarak yaklaşık maliyet tespitinin yapılması gerekmektedir. Toplu alımlarda Her hizmet için yaklaşık çekim sayısı ve yaklaşık maliyet ayrı ayrı belirlenmeye çalışılmalıdır. Hizmet alımına dahil edilen cihazlar belirlenirken, cihazın konumlandırılacağı birimde SUT a göre fatura edilip edilemeyeceği de göz önünde bulundurulmalıdır.

9 2011 /56 Sayılı Tıbbi Cihaz Hizmet ve Tıbbi Hizmet Alımlarında Yaklaşık Maliyet Tespiti Konulu Genelge: (2)Yaklaşık maliyete ilişkin fiyatların tespitinde; a) Kamu kurum ve kuruluşlarınca işin niteliğine göre belirlenmiş fiyatlar, b) İhaleyi yapan idare veya diğer idarelerce gerçekleştirilmiş aynı veya benzer işlerdeki fiyatlar, c) İlgili odalarca belirlenmiş fiyatlar, ç) İhale konusu işi oluşturan iş kalemlerine veya gruplarına ilişkin olarak piyasadan yapılacak fiyat araştırması kapsamında elde edilecek fiyat tekliflerinin aritmetik ortalaması alınmak suretiyle ya da konusunda uzman bilirkişi ve ekspertizlerden soruşturularak oluşturulan fiyatlar, d) İhale konusu işe ilişkin olarak Bütçe Uygulama Talimatlarında ve/veya Sağlık Uygulama Tebliğinde yer alan fiyatlardan KDV veya farklı nitelikteki diğer giderler indirilmek suretiyle bulunan fiyatlar, Esas alınır. (3) İdareler yaklaşık maliyete ilişkin fiyatların tespitinde, (a), (b), (c), (ç) ve (d) bentlerinde belirtilen fiyatların birini, birkaçını veya tamamını herhangi bir öncelik sırası olmaksızın kullanabilirler şeklinde hüküm yer almaktadır.

10 2011 /56 Sayılı Tıbbi Cihaz Hizmet ve Tıbbi Hizmet Alımlarında Yaklaşık Maliyet Tespiti Konulu Genelge: Yaklaşık Maliyet Hesaplanırken Hizmeti oluşturan iş grupları ve maliyet bileşenleri dikkate alınacaktır! Temin edilecek cihazın kullanım bedeli, İşletme giderleri, Finansman maliyeti, Personel maliyeti, Sarf malzeme maliyeti Ayrıca Alınacak Hizmetin geri ödeme kuralları çerçevesinde; Birim maliyet, Yasal yükümlülükler, Tahakkuk artışının dağıtılabilir ek ödeme tutarına etkisi, İşletme giderlerine, Toplam maliyetine, bakılarak Maliyet Etkililik/Fayda analizleri yapılacaktır.

11 1. Manyetik Rezonans (MR) ve Bilgisayarlı Tomografi (BT) Hizmet Alımlarında yaklaşık maliyet tespiti, ilgi (b) genelgede yer alan hükümler dikkate alınarak ve geliştirilen Tıbbi Cihaz Hizmet ve Tıbbi Hizmet Alımlarında Yaklaşık Maliyet Hesaplamaya Yardımcı Modül kullanılarak yapılacaktır. 2. Diğer tıbbi cihaz hizmet ve tıbbi hizmet alımlarının yaklaşık maliyet tespitinde de hizmeti oluşturan iş gruplarını ve maliyet bileşenlerini (Hizmet alımı kapsamında istenecek cihaz/cihazların kullanım bedeli, personel maliyeti, sarf malzeme maliyeti gibi) dikkate alınarak yaklaşık maliyet tespiti yapılacaktır. 3. Tıbbi Cihaz Hizmet ve Tıbbi Hizmet Alımlarında Yaklaşık Maliyet Hesaplamaya Yardımcı Modül kullanılarak veya hizmeti oluşturan iş gruplarını ve maliyet bileşenleri dikkate alınarak tespit edilen birim yaklaşık maliyet aşağıdaki şekilde analiz edilecektir. 4. Fiyat Tarifeleri İle Fiyatı Belirlenmiş Olanlar İçin; a) Alınacak hizmetin Sağlık Uygulama Tebliğinde (SUT) belirtilen fiyatı üzerinden SHÇEK oranı nispetinde hesaplanan tutar, b) Hazine ve Merkez Payı oranları (Bu oranlar hesaplanırken tahsilat kaybı oranı dikkate alınacaktır.) nispetinde hesaplanan tutarlar, c) Alınacak hizmetin SUT fiyatı üzerinden, Birliğin ek ödeme dağıtım oranı nispetinde hesaplanan tutar, d) Alınacak hizmetin SUT fiyatı üzerinden, birliğin veya bağlı sağlık tesislerinin bir önceki yılki toplam tahakkuku üzerinden toplam tahsilat kaybı oranı nispetinde hesaplanan tutar, SUT fiyatından çıkarılarak kesintiler sonrası SUT fiyatı bulunacaktır. e) Kesintiler sonrası SUT fiyatı üzerinden KDV oranı nispetinde hesaplanan tutar çıkarılarak Hizmetin Alınabileceği Azami Tutar bulunacaktır.

12 ÖRNEK 1 SUT ÜZERİNDEN ÖRNEK HESAPLAMA MR HİZMETİ İÇİN (SUT PUANI:0,593 SUT PUAN ÇARPANI: 109,61) BİRİM SUT PUANI BİRİM FİYAT 0,593 65,00 TL (*)DÖNER SERMAYE DAĞITIM ORANI 0,3300 0, ,45 TL (*)TAHAKKUK TAHSİLAT KAYBI 0,0500 0,0297 3,25 TL (**)TAHAKKUK ÜZERİNDEN SHÇEK 0,0100 0,0059 0,65 TL (**)Tahsilat üzerinden %1 Hazine payı 0,0100 0,0056 0,62 TL (**)Tahsilat üzerinden %5 Merkez Payı 0,0500 0,0282 3,09 TL KESİNTİ TOPLAMI 0, ,06 TL KESİNTİLER SONRASI SUT FİYATI 0, ,95 TL (**)KDV ORANI NİSPETİNDE HESAPLANACAK TUTAR 0,080 0,0243 2,66 TL HİZMETİN ALINABİLECEĞİ AZAMİ TUTAR 0, ,28 TL İSKONTO ORANI 0,4880 0,4880

13 5. Belirlenen birim yaklaşık maliyet, Hizmetin Alınabileceği Azami Tutarın altında ise belirlenen birim yaklaşık maliyet üzerinden ihaleye çıkılacaktır. 6. Belirlenen birim yaklaşık maliyet bulunan tutardan yüksek ise, ilgi (b) genelgede de belirtildiği üzere; teknik şartnamede gerekli düzenlemeler (hizmet alımı kapsamında istenilecek olan cihazın niteliklerinin değiştirilmesi, istenilecek personel sayısının azaltılması, işin süresinin uzatılması gibi) yapılarak veya firma kâr oranı düşürülerek yeniden birim yaklaşık maliyet tespiti yapılacaktır. 7. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hizmetlerine ilişkin tıbbi hizmet alımlarında belirlenen birim yaklaşık maliyet analiz yapılırken 3 üncü madde belirtilen tutarlara ilave olarak ayrıca SUT fiyatları üzerinden %10 sağlık tesisinin işletme giderleri tutarı ilave edilecektir. 8. Yaklaşık maliyet hesaplamaya yardımcı modül kullanılarak yapılan hesaplamalarda ölçek ekonomisine tam olarak riayet edilemediğinden iş artışı ve iş eksilişi ile ilgili ilave işlemler uygulanmakta ve bu durum tüm kurumlarımıza olumsuz bir şekilde yansımaktadır. Maliyet etkili bir strateji uygulanabilmesi, rantabl olmayan alımların önüne geçilmesi ve global bütçe içerisinde adil dağıtımın sağlanabilmesi için hizmet miktarı ile ilgili parametrelerin doğru belirlenmesi ve ihaleye konu hizmet miktarının gerçeği yansıtmasına azami özen gösterilmesi gerekmektedir. Bu nedenle alınacak hizmet miktarı mümkün olduğu ölçüde gerçekçi belirlenecek ve gerektiğinde %20 iş eksilişi yapılacaktır.

14 ÖRNEK 2 SUT ÜZERİNDEN ÖRNEK HESAPLAMA A GRUBU FTR HİZMETİ İÇİN (SUT PUANI: 219,22 SUT PUAN ÇARPANI: 0,593) BİRİM SUT PUANI BİRİM FİYAT 219, ,00 TL (*)DÖNER SERMAYE DAĞITIM ORANI 0, , ,90 TL (*)TAHAKKUK TAHSİLAT KAYBI 0, ,9610 6,50 TL (**)Tahakkuk Üzerinden SHÇEK 0,0100 2,1922 1,30 TL (**)Tahakkuk Üzerinden %10 İşletme Gideri 0, , ,00 TL (**)Tahsilat üzerinden %1 Hazine payı 0,0100 2,0826 1,24 TL (**)Tahsilat üzerinden %5 Merkez Payı 0, ,4130 6,18 TL KESİNTİ TOPLAMI 119, ,11 TL KDV DAHİL Y. MALİYET 99, ,89 TL (**)KDV ORANI NİSPETİNDE HESAPLANACAK TUTAR 0,080 7,3560 4,36 TL HİZMETİN ALINABİLECEĞİ AZAMİ TUTAR 91, ,53 TL İSKONTO ORANI 0,5806 0,5806

15 Yukarıda yapılan açıklamalar doğrultusunda tespit edilen birim yaklaşık maliyete göre çıkılan ihaleler sonucunda teklif edilen fiyatların belirlenen yaklaşık maliyetin üzerinde çıkması durumlarında; hizmetin ivediliği, hizmet sunumunun devam etme zorunluluğu veya hizmete özgü rekabet koşullarının kısıtlılığı gibi durumlar değerlendirilerek uygun görüldüğü hallerde bütçe tertibinde yeterli ödenek bulunması ve ihale komisyonunca teklifin ekonomik açıdan en avantajlı teklif olarak kabul edilmesi koşuluyla satın alımına karar verilebilecektir. Hizmet alımlarında ayrıca ihtiyaç duyulan tıbbi cihazın demirbaş olarak temin edilmesi veya diğer sağlık kurum ve kuruluşlarından hizmet satın alınması gibi alternatif tedarik yöntemleri de ihtiyaçların karşılanmasında dikkate alınmalıdır.

16 ÖRNEK FİYAT DEĞERLENDİRMESİ

17 Alınacak hizmetin gelir tahakkukunu artırdığı gibi gider kalemlerinde de artışa neden olduğu unutulmamalıdır. Hizmet Alımı yapılan cihazlarda 10 yaş sınırına dikkat edilmelidir. (Ekonomik ömrü 10 yılın altında olan cihazlarda, cihaz ekonomik yaşı ne kadar ise o yaş dikkate alınmalıdır.) Tıbbi Hizmet alım talepleri farklı dönemlerde ayrı ayrı yapılmayacaktır. Genel Sekreterliklerce gerekli koordinasyon sağlanarak ön planlamanın yapılması ve toplu olarak talepte bulunulması gerekmektedir.

18 Ultrason, EKG. gibi Maliyeti yüksek olmayan cihazlar, demirbaş olarak tedarik edilmelidir. Özellikle Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde ve Afiliye olan ve Asistan yetiştiren hastanelerde randevu sürelerinin uzamasını engellemek gibi durumlar haricinde Raporlama Hizmetsiz Tıbbi Hizmet alımları yapılmalıdır. Diyaliz hizmetleri ve sterilizasyon hizmetlerinin tedarik edilmesi sürecinde mevcut personel / mevcut cihaz teknolojisi, finansal rantabilite, ekonomik avantaj sağlanması, hizmetin kurumun kendi kaynakları ile sunulup sunulamayacağı gibi faktörler öncelikli olarak dikkate alınacak, hizmet alımı yalnızca kurumun gerekli koşulları sağlayamadığı durumlarda gerçekleştirilecektir.

19 TPN (Total Parenteral Nütrisyon) gibi özellik gösteren, Sağlık Bölge Planlamasına konu olan ve tek merkezden taşımalı olabilecek hizmetlerde pilot hastane belirlenerek hizmetin bu hastane aracılığı ile sunumu yoluyla Genel Sekreterliğin ihtiyaçlarının karşılanmasına özen gösterilmelidir. TPN hizmeti olan veya olması planlanan hastaneler diğer hastanelerin ihtiyacını karşılayacak şekilde çalışma yapılarak belirlenmelidir.

20 KURUMDAN ALINACAK İZİNLER Tıbbi cihaz ve tıbbi hizmet alımları için; Gerekçeli talep yazısı, Komisyon kararları, 2010/11 nolu genelgede belirtilen bilgi ve belgelerle birlikte, Kurumumuzdan izin talep edilecek ve Kurumumuzca uygun görülen hizmetler için hizmet alımı yoluna gidilecektir.

21 KURUMDAN ALINACAK İZİNLER Sözleşme süresi 6 ayı geçmeyen veya yaklaşık maliyet tutarı 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu nun 21/f maddesinde belirtilen limiti geçen alımlar için Kurumumuzdan izin alınacaktır. Kamu hastane birliklerince piyasadan yapılacak hizmet alımları için kurumuzdan gerekçe yazısı komisyon kararı ve diğer dokümanlarla birlikte izin talebinde bulunulacaktır. Ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin sunumu kapsamında ihtiyaç duyulan her türlü kron, köprü, iskelet döküm, metal işçilik ve bitim hizmet alımları için Kurumumuzdan izin alınmayacaktır.

22 KURUMDAN ALINACAK İZİNLER Kit veya sarf karşılığı cihaz kullanma alımları için Kurumdan ayrıca bir izin alınmayacaktır. Laboratuar ihtiyaçları için yapılan değerlendirmeler sonucunda laboratuar hizmet alımına karar verilmesi durumunda Kurumumuzdan izin alınacaktır. Ancak sarf karşılığı cihaz uygulaması yoluyla teminine karar verilen ve özellikli planlama gerektiren sağlık hizmetleri kapsamında yer alan sarf karşılığı cihazların kullanılması (Örneğin; kemoterapide kullanılan otomatik sistem merkezi ilaç hazırlama cihazları gibi) için yaklaşık maliyet tutarı 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu nun 21/f maddesinde belirtilen limiti geçen alımlarda Kurumumuzdan izin alınacaktır. Laboratuar ve görüntüleme giderlerinin azaltılması sağlanmalı; hastaya yakın zamanda yapılmış ve geçerliliği devam eden tetkiklerin tıbbi gereklilik olmadıkça yeniden yapılması önlenmelidir. Laboratuar hizmet sunumuna ilişkin ihtiyaçların, Kit Karşılığı Cihaz Kullanma Uygulaması ya da Laboratuar Hizmet Alımı yoluyla karşılanmasına hizmet gerekleri, personel durumu ve tüm maliyet bileşenleri göz önünde bulundurularak karar verilmelidir.

23 Özet Olarak: Tıbbi Hizmet alımları planlanırken gereğince hassasiyet gösterilecek. Yaklaşık Maliyet hesaplama modüllerinden istifade edilecek. Slaytta belirtilen diğer tablolar aracılığıyla veriler kontrol edilecek. Diğer Genel Sekreterliklerin alım fiyatları göz önünde bulundurulacak. İsrafın ve maliyet etkili olmayan planlamaların önüne geçilecek. Kurum izinlerinde Genel Sekreterlikler bizatihi sorumlu olup süreç Genele sekreterlikler üzerinden yönetilecektir.

24 TEŞEKKÜRLER Tel: 0 (312) Fax: 0 (312)

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı. Sayı :B.10.0.SGB.0.84.00.01/10-06-3431 05.04.2011 Konu :Çerçeve anlaşmalar ve toplu alımlar

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı. Sayı :B.10.0.SGB.0.84.00.01/10-06-3431 05.04.2011 Konu :Çerçeve anlaşmalar ve toplu alımlar ..... VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2011/27 İlgi: a) 23/07/2009 tarihli ve 2009/45 Sıra Nolu Genelge. b) 23/11/2009 tarihli ve 2009/71 Sıra Nolu Genelge. Bilindiği üzere Bakanlığımıza bağlı

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı İlgi:..... VALĠLĠĞĠNE (Ġl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2011/56 01.03.2010 tarihli ve 2010/11 Sıra Nolu Genelge. Bakanlığımıza bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarımızda vatandaş memnuniyetinin artırılması, hizmet

Detaylı

Doğrudan Temin Alımlarında (22/f) Belirli Süreli Sözleşmeler

Doğrudan Temin Alımlarında (22/f) Belirli Süreli Sözleşmeler Doğrudan Temin Alımlarında (22/f) Belirli Süreli Sözleşmeler Mehmet Akif OSMANOĞLU Tedarik Yöntemleri Düzenleme Daire Başkanlığı 28-30 Mayıs 2013 AFYONKARAHİSAR 1 Sunum Planı -1- TANIMLAR a. Doğrudan Temin

Detaylı

MALİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SATINALMA VE İHALE UYGULAMA BİRİMİ Uzman Ramazan TÜRKEŞ Uzman Barış ERDUVAN

MALİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SATINALMA VE İHALE UYGULAMA BİRİMİ Uzman Ramazan TÜRKEŞ Uzman Barış ERDUVAN MALİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SATINALMA VE İHALE UYGULAMA BİRİMİ Uzman Ramazan TÜRKEŞ Uzman Barış ERDUVAN 1 4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNU Doğrudan temin Madde 22- f) (Değişik: 20/11/2008-5812/8 md.) Özelliğinden

Detaylı

KAMU HASTANELERİ BİRLİKLERİNDE STOK YÖNETİMİ VE MEVZUAT. Eczacı Neşe KAYA Stok Yönetim Birimi

KAMU HASTANELERİ BİRLİKLERİNDE STOK YÖNETİMİ VE MEVZUAT. Eczacı Neşe KAYA Stok Yönetim Birimi KAMU HASTANELERİ BİRLİKLERİNDE STOK YÖNETİMİ VE MEVZUAT Eczacı Neşe KAYA Stok Yönetim Birimi Birlik Süreci Yeni süreç; 2013/09 sayılı Stok Yönetimi ve Taşınır Mal Uygulamaları konulu genelge ile düzenlenmiştir.

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Finans Hizmetleri Başkan Yardımcılığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Finans Hizmetleri Başkan Yardımcılığı İlgi:...VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü) KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİNE GENELGE 2012/03 a) 28/05/2012 tarihli ve B.10.1.TKH.0.14.00.00/949/12359 sayılı genel yazımız. b) 09/08/2012 tarihli ve B.10.1.TKH.0.14.00.00/949/650

Detaylı

DOĞRUDAN TEMİN SİSTEMİ

DOĞRUDAN TEMİN SİSTEMİ DOĞRUDAN TEMİN SİSTEMİ DOĞRUDAN TEMİN SİSTEMİ 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu Kamu İhale Genel Tebliği Madde 4-Tanımlar : Doğrudan Temin Tanımı Madde 22: Açıklayan Madde Madde 62 (ı) bendi: Ödeneklerin %

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Bilgi Đşlem Daire Başkanlığı GENELGE 2007/82

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Bilgi Đşlem Daire Başkanlığı GENELGE 2007/82 Konu: Bilgi Sistemi Đhaleleri ) GENELGE 2007/82 Bilindiği üzere 01.01.2003 tarihinden itibaren kamu alımlarında 4734 sayılı Kamu Đhale Kanunu ve 4735 sayılı Kamu Đhale Sözleşmeleri Kanunu hükümlerine göre

Detaylı

Kamu Hastaneleri Birliklerinde. Genel Sekreterlik Mali Hizmetlerinin Yürütülmesine Yönelik Rehber

Kamu Hastaneleri Birliklerinde. Genel Sekreterlik Mali Hizmetlerinin Yürütülmesine Yönelik Rehber Kamu Hastaneleri Birliklerinde Genel Sekreterlik Mali Hizmetlerinin Yürütülmesine Yönelik Rehber 15.08.2013 KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİK I - MALİ HİZMETLERİN YÜRÜTÜLMESİNE YÖNELİK YAPILANMA

Detaylı

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU MALİ HİZMETLER KURUM BAŞKAN YARDIMCILIĞI FİNANSAL ANALİZ DAİRE BAŞKANLIĞI

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU MALİ HİZMETLER KURUM BAŞKAN YARDIMCILIĞI FİNANSAL ANALİZ DAİRE BAŞKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU MALİ HİZMETLER KURUM BAŞKAN YARDIMCILIĞI FİNANSAL ANALİZ DAİRE BAŞKANLIĞI Nisan - 2015 Özel Sağlık Kuruluşlarının Kamu Sağlık Tesislerinden Hizmet Alımı Nejdet OKTAN Finansal

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK HİZMETLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ARALIK 2011 Firma, Üniversite, Sağlık Bakanlığı hastaneleri tarafından, SUT a ilave edilmesi istenen parametrelere

Detaylı

Hizmet Alımı İhalelerinde Sınır Değer Tespiti ve İhale Dokümanında Aşırı Düşük Tekliflerle İlgili Düzenlemeler

Hizmet Alımı İhalelerinde Sınır Değer Tespiti ve İhale Dokümanında Aşırı Düşük Tekliflerle İlgili Düzenlemeler www.mevzuattakip.com.tr Hizmet Alımı İhalelerinde Sınır Değer Tespiti ve İhale Dokümanında Aşırı Düşük Tekliflerle İlgili Düzenlemeler HİZMET ALIMI İHALELERİNDE SINIR DEĞER TESPİTİ VE İHALE DOKÜMANINDA

Detaylı

KAMU HASTANELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİRİMLERİ VE GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar.

KAMU HASTANELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİRİMLERİ VE GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. KAMU HASTANELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİRİMLERİ VE GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü

Detaylı

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI ESKİŞEHİR TİCARET ODASI Sayın Üyemiz EPDK tarafından 9/11/2010 tarihli ve 27754 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Motorin Türlerine İlişkin Teknik Düzenleme Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

Detaylı

Sağlıkta Dönüşüm Programı nın finansmanla ilgili olan ve en önemli ayaklarından birisi Genel Sağlık Sigortası sistemine geçilmesidir.

Sağlıkta Dönüşüm Programı nın finansmanla ilgili olan ve en önemli ayaklarından birisi Genel Sağlık Sigortası sistemine geçilmesidir. SAĞLIK MEVZUATI Sağlıkta Dönüşüm Programı nın finansmanla ilgili olan ve en önemli ayaklarından birisi Genel Sağlık Sigortası sistemine geçilmesidir. Bu amaçla, sosyal sigortalar ile genel sağlık sigortası

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME VE YAKLAŞIK MALİYET

TEKNİK ŞARTNAME VE YAKLAŞIK MALİYET T.C. KAYSERİ VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü KAMU İHALE KANUNU EĞİTİMİ TEKNİK ŞARTNAME VE YAKLAŞIK MALİYET 1 İhtiyacın Ortaya Çıkması İHALE İŞLEM ADIMLARI 2 Teknik Şartnamenin Hazırlanması

Detaylı

Finansal Analiz Daire Başkanlığı Maliyet Analiz Birimi

Finansal Analiz Daire Başkanlığı Maliyet Analiz Birimi T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANLERİ KURUMU MALİ HİZMETLER KURUM BAŞKAN YARDIMCILIĞI Finansal Analiz Daire Başkanlığı Maliyet Analiz Birimi NEDEN PRATİK İŞLEM MALİYETİ HESAPLAMA? 1-2- 3-4- Departmantal

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU MEDİKAL DEPO MAL KABUL TALİMATI

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU MEDİKAL DEPO MAL KABUL TALİMATI 1. AMAÇ: Bu talimatın amacı; hizmet sunumunda ihtiyaç duyulan medikal depo kapsamındaki malzeme kabulünün ilgili mevzuata uygun olarak yapılmasını sağlamaktır. 2.KAPSAM: Bu talimat Türkiye Kamu Hastaneleri

Detaylı

Türkiye de Tıbbi Tedarik Zincirinin Büyüklüğü ve Kamu İhale Kurumun Rolü

Türkiye de Tıbbi Tedarik Zincirinin Büyüklüğü ve Kamu İhale Kurumun Rolü Türkiye de Tıbbi Tedarik Zincirinin Büyüklüğü ve Kamu İhale Kurumun Rolü Mehmet ATASEVER Kamu İhale Kurul Üyesi 08.12.2016,Antalya Türkiye Sağlık Harcamaları ve Tıbbi Tedarik Zincirinin Büyüklüğü Yıllara

Detaylı

İLAÇ TEDARİK ZİNCİRİNDE SORUNLAR ve ÇÖZÜM ÖNERİLERİ (Satınalma aşaması)

İLAÇ TEDARİK ZİNCİRİNDE SORUNLAR ve ÇÖZÜM ÖNERİLERİ (Satınalma aşaması) İLAÇ TEDARİK ZİNCİRİNDE SORUNLAR ve ÇÖZÜM ÖNERİLERİ (Satınalma aşaması) Ecz.Hüseyin Başyiğit 3. Ulusal Hastane ve Kurum Eczacıları Kongresi Dalaman, 2016 1 Hastaneler için ilaç tedarik zinciri Planlama

Detaylı

XXVII. Ulusal Biyokimya Kongresi, 3-6 Kasım 2015. Slayt1/28

XXVII. Ulusal Biyokimya Kongresi, 3-6 Kasım 2015. Slayt1/28 Slayt1/28 Sağlık Harcamalarının GSYİH içindeki Oranı % (2013) Kaynak: OECD Sağlık İstatistikleri, Temmuz 2015 2 Slayt2/28 Yıllık Kişi Başı Sağlık Harcamaları Büyüme Hızı ( % ) 2010-2013 Sağlık sigortası

Detaylı

SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR SÜREÇLERİ. Sürecin Amacı

SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR SÜREÇLERİ. Sürecin Amacı 02.01.2014 Rev 01 1/15 Sürecin Tanımı Satınalma Süreci Süreç No Süreç Sahibi 3 Satınalma Müdürü 08-03-33 Sürecin Amacı İTÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı birimlerden gelen satınalma taleplerinin

Detaylı

SUNUM PLANI. Politika ve Proje Daire Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

SUNUM PLANI. Politika ve Proje Daire Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü SUNUM PLANI Sağlık Hizmetlerinde Geri Ödeme Yeni Ödeme Sistemlerine Neden İhtiyaç Duyulmaktadır? Neden DRG/TİG? SGK DRG/TİG Projesi Amaç / Hedef / Kurgu Proje Kapsamında Yapılan Çalışmalar ve Gelinen Son

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı DAĞITIM YERLERİNE

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı DAĞITIM YERLERİNE T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı Sayı : 80981279-947.01 Konu : Tıbbi Cihazların MKYS Malzeme Girişleri Hk. DAĞITIM YERLERİNE İlgi : a) 15.05.2014

Detaylı

SİRKÜLER (2012/24) Emsal ÖZCAN Yeminli Mali Müşavir

SİRKÜLER (2012/24) Emsal ÖZCAN Yeminli Mali Müşavir SİRKÜLER (2012/24) Bilindiği üzere KDV Kanunu nun 9/1 ve 29.maddesi ile V.U.K. nun 120 maddesinin Maliye Bakanlığına verdiği yetkiler çerçevesinde KDV tevkifat uygulaması ve bu uygulamadan doğan iade taleplerinin

Detaylı

. T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE

. T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE Sayı : 68524253-0100702 Konu : Tıbbi Cihazlarla İlgili Mal ve Hizmet Alımı İşlemleri ve Genel Hususlar TC SAĞLIK BAKANLIĞI Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE İlgi : a) Türkiye İlaç ve Tıbbi

Detaylı

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU. Op. Dr. Merve Akın

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU. Op. Dr. Merve Akın TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Op. Dr. Merve Akın Ölçmediğiniz şeyi iyileştiremezsiniz, yönetemezsiniz İzleme, Ölçme ve Değerlendirme Kurum Başkan Yardımcılığı 2 İstatistik, Analiz ve Raporlama Verimlilik

Detaylı

Üniversite Hastanelerinin Mali Durumu

Üniversite Hastanelerinin Mali Durumu 17.02.2018 Üniversite Hastanelerinin Mali Durumu Tablo 1. Üniversite Hastanelerinin Mali Durumu 2012-2016 Net Borç Gelir Gider Borçluluk Oranı (%) 2012 1.849.903.674 4.811.056.150 5.150.966.140 42,8 2013

Detaylı

ENERJİ SEKTÖRÜ TESPİT VE ÖNERİLERİ

ENERJİ SEKTÖRÜ TESPİT VE ÖNERİLERİ ENERJİ SEKTÖRÜ TESPİT VE ÖNERİLERİ 28 sektör paydaşının katılımıyla 18.03.2016 tarihinde hazırlık çalıştayı gerçekleştirildi. ENERJİ SEKTÖRÜ HAZIRLIK ÇALIŞTAYI ENERJİ SEKTÖRÜ HAZIRLIK ÇALIŞTAYI İTHALATA

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 0 5018 sayılı Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde, genel yönetim kapsamındaki idarelerin, ilk altı aylık bütçe uygulama sonuçları, ikinci altı aya ilişkin beklentiler ve hedefler ile

Detaylı

DÖNER SERMAYE SATIN ALMA SÜREÇLERİ VE SATIN ALMA TALEP FORMU DÜZENLEME REHBERİ

DÖNER SERMAYE SATIN ALMA SÜREÇLERİ VE SATIN ALMA TALEP FORMU DÜZENLEME REHBERİ T.C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü DÖNER SERMAYE SATIN ALMA SÜREÇLERİ VE SATIN ALMA TALEP FORMU DÜZENLEME REHBERİ 2016 Hazırlayan : Öğr. Gör. Hakan DUMAN I ğ d ı r Ü n i v e r s i

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı ..... VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2011/43 Bilindiği üzere 6225 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun un 2 inci maddesi ile 4/1/1961 tarihli ve

Detaylı

İRTİBAT PERSONELİ: ENGİN UÇAR ALİ RIZA DEMİRBAŞ

İRTİBAT PERSONELİ: ENGİN UÇAR ALİ RIZA DEMİRBAŞ 1 2 TIBBİ CİHAZ HİZMET ALIMI VERİ GİRİŞ REHBERİ Bu rehber Hizmet Alımı yolu ile tedarik edilen Tıbbi Cihazlara ilişkin istatistiki verilerin derlenmesi kapsamında TKHK Kamu Hastane Birlikleri Genel Sekreterliklerine

Detaylı

Dayanak: tarihli ve 209 sayılı Sağlık Bakanlığına Bağlı ve Sağlık Kurumları İle Esenlendirme (Rehabilitasyon) Tesislerine Verilecek Döne

Dayanak: tarihli ve 209 sayılı Sağlık Bakanlığına Bağlı ve Sağlık Kurumları İle Esenlendirme (Rehabilitasyon) Tesislerine Verilecek Döne PERFORMANS UYGULAMASI Dr. Rukiye BERKEM S. B Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dayanak: 04. 01. 1 961 tarihli ve 209 sayılı Sağlık Bakanlığına Bağlı ve Sağlık Kurumları İle Esenlendirme (Rehabilitasyon)

Detaylı

Hizmet Alımı İhaleleri Mevzuatı

Hizmet Alımı İhaleleri Mevzuatı Hizmet Alımı İhaleleri Mevzuatı Eren TOPRAK Kamu İhale Uzmanı Giresun, 13 Haziran 2012 Mevzuatın Kaynakları 1) Ana Kaynaklar 2) Yardımcı Kaynaklar Mevzuatın Kaynakları Ana Kaynaklar 1) 4734 Sayılı Kamu

Detaylı

PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI 2013- MAYIS

PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI 2013- MAYIS T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU FINANS HIZMETLERI BAŞKAN YARDıMCıLıĞı TıBBI HIZMET ALıMLARı VE TEDARIK YÖNTEMLERI DAIRE BAŞKANLıĞı PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI

Detaylı

Hizmet Alımı İhaleleri Mevzuatı

Hizmet Alımı İhaleleri Mevzuatı Hizmet Alımı İhaleleri Mevzuatı Dr. Eren TOPRAK Kamu İhale Uzmanı Çanakkale, 26 Ekim 2016 Mevzuatın Kaynakları 1) Ana Kaynaklar 2) Yardımcı Kaynaklar Mevzuatın Kaynakları Ana Kaynaklar 1) 4734 Sayılı Kamu

Detaylı

Tedarikçi Bilgi Formları Kurumsal Özgeçmiş mi? Satınalma ve Tedarik Zinciri Yönetimi Konferansı Kayıtları Devam Ediyor

Tedarikçi Bilgi Formları Kurumsal Özgeçmiş mi? Satınalma ve Tedarik Zinciri Yönetimi Konferansı Kayıtları Devam Ediyor ISSN 2149-1232 FİYAT 10 TL Satinalma Yıl: 6 Sayı: 70 EKİM 2018 www.satinalmadergisi.com Satınalma ve Tedarik Zinciri Yöneticilerinin Dergisi www.buyernetwork.net Tedarikçi Bilgi Formları Kurumsal Özgeçmiş

Detaylı

DÖNER SERMAYE KATKI PAYI ve EK ÖDEME ESASLARI. Prof. Dr. Bülent TUNÇÖZGÜR GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

DÖNER SERMAYE KATKI PAYI ve EK ÖDEME ESASLARI. Prof. Dr. Bülent TUNÇÖZGÜR GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNER SERMAYE KATKI PAYI ve EK ÖDEME ESASLARI Prof. Dr. Bülent TUNÇÖZGÜR GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Üniversite Hastanesi Tıp Öğrencisi eğitimi Araştırma Görevlisi eğitimi Bilimsel araştırma ve

Detaylı

Kamu Hastaneleri Birliği Finansal Değerlendirme Toplantısı

Kamu Hastaneleri Birliği Finansal Değerlendirme Toplantısı Kamu Hastaneleri Birliği Finansal Değerlendirme Toplantısı..Ankara TOPLANTI PROGRAMI 1. Giriş 2. Finansal Analiz 3. Satınalma ve Stok Analizi 4. Verimlilik Karnesi Mali Kriterlerine Göre Analiz 5. Tıbbi

Detaylı

Sağlık Hizmetleri Yönetimi

Sağlık Hizmetleri Yönetimi Sağlık Hizmetleri Yönetimi Ders 5 Sağlık Hizmetlerinde Ödeme Yöntemleri Meslek Yüksekokulu 1 Satın Alma ve Ödeme Yöntemi Sağlık hizmetleri finansmanının üç temel fonksiyonundan birisi de satın alma fonksiyonudur.

Detaylı

Maliye Bakanlığından:

Maliye Bakanlığından: Maliye Bakanlığından: 2012 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA TEBLİĞİ (YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINA İLİŞKİN) (SIRA NO: 1) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğ, 2012 yılında yükseköğretim kurumları bütçe

Detaylı

MALİ ANALİZ DAİRE BAŞKANI

MALİ ANALİZ DAİRE BAŞKANI Organizasyon Yapısı MALİ ANALİZ DAİRE BAŞKANI NEJAT MISIR ANALİZ VE RAPORLAMA BİRİMİ BİRİM SORUMLUSU Hakan SERPİN İZLEME VE GİDER KONTROLÜ BİRİMİ BİRİM SORUMLUSU Muzaffer SARIKAYA ANALİZ VE RAPORLAMA BİRİMİ

Detaylı

Satinalma. KAMU SATINALMA PROJE ÖDÜLÜ GENÇ SATINALMA YÖNETİCİ ÖDÜLÜ

Satinalma.   KAMU SATINALMA PROJE ÖDÜLÜ GENÇ SATINALMA YÖNETİCİ ÖDÜLÜ ISSN 2149-1232 FİYAT 10 TL Satinalma Yıl: 6 Sayı: 69 EYLÜL 2018 ve Tedarik Zinciri Yöneticilerinin Dergisi www.buyernetwork.net Tedarik Zinciri Yönetiminde Öncelikler Arş. Gör. Adil ÜNAL YENİLİKÇİ SATINALMA

Detaylı

FİYAT FARKI HESAPLAMALRI DURSUN AKTAĞ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANI

FİYAT FARKI HESAPLAMALRI DURSUN AKTAĞ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANI İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI FİYAT FARKI HESAPLAMALRI DURSUN AKTAĞ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANI 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa Göre İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Fiyat Farkına

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ 4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNU NUN 3 ÜNCÜ MADDESİNİN F BENDİ HÜKÜMLERİNE DAYANILARAK HAZIRLANAN 1.12.2003 TARİHLİ 2003/6554 SAYILI KARARNAME HÜKÜMLERİ

Detaylı

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı Finansal Analiz Daire Başkanlığı SEVİL DENER. Nisan 2015 KIRIKKALE

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı Finansal Analiz Daire Başkanlığı SEVİL DENER. Nisan 2015 KIRIKKALE Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı Finansal Analiz Daire Başkanlığı 506 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR KANUNU GEÇİCİ 20. MADDESİ KAPSAMINDA KURULMUŞ OLAN VAKIFLAR İLE PROTOKOLLER

Detaylı

Yapım İşleri İçin Doğrudan Temin İşlem Süreci

Yapım İşleri İçin Doğrudan Temin İşlem Süreci Samsunlığı Milli Emlak Müdürlüğü Yapım İşleri İçin Doğrudan Temin Süreci İhtiyacının Doğması Yapım İşinin Belirlenmesi Yapım İşinin Ne Şekilde Yapılacağına Karar Verilmesi Yapım İşinin Çevre ve Şehircilik

Detaylı

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI 2016 YILI TADAT EDİLMEYEN TOPLULAŞTIRILMIŞ PROJELERİN ALT PROJE SEÇİMİ VE ÖDENEK TAHSİSİ HAKKINDA USUL VE ESASLAR

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI 2016 YILI TADAT EDİLMEYEN TOPLULAŞTIRILMIŞ PROJELERİN ALT PROJE SEÇİMİ VE ÖDENEK TAHSİSİ HAKKINDA USUL VE ESASLAR GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI 2016 YILI TADAT EDİLMEYEN TOPLULAŞTIRILMIŞ PROJELERİN ALT PROJE SEÇİMİ VE ÖDENEK TAHSİSİ HAKKINDA USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde

Detaylı

İŞ AKIŞ ŞEMASI FORMU

İŞ AKIŞ ŞEMASI FORMU İŞ AKIŞ ŞEMASI FORMU Birimin Adı Sürecin Adı Evrak İşlemleri Süreci Kod: 232 Fakülte Sekreteri tarafından Resmi Yazının havalesi Cevap yazısı gerekli EVET Havale edilen personelin cevap yazısının yazılması

Detaylı

Kamu İhale Tebliği (Tebliğ No: 2003/10)

Kamu İhale Tebliği (Tebliğ No: 2003/10) Kamu İhale Kurumundan: Kamu İhale Tebliği (Tebliğ No: 2003/10) 15.08.2003 tarih ve 25200 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren 4964 sayılı Kanun ile 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 18 inci

Detaylı

T.C. SAGLIK BAKANLIGI Müsteşarlık. : 39608046/ 2.ol~.48'b'}-.1.2 1 2 SUBAT 2014 GENELGE 201413

T.C. SAGLIK BAKANLIGI Müsteşarlık. : 39608046/ 2.ol~.48'b'}-.1.2 1 2 SUBAT 2014 GENELGE 201413 .. T.C. Sayı : 39608046/ 2.ol~.48'b'}-.1.2 1 2 SUBAT 2014 GENELGE 201413 ilgi: 06/06/2012 tarihli ve 71 sayılı ve 2012/24 Nolu Genelge. 14/8/2013 tarihli ve 28735 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamu

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ MALİ YILI BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ MALİ YILI BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ www.asbu.edu.tr ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 2018-2020 MALİ YILI BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ Eyüp ATEŞ Bilgisayar İşletmeni Bahattin ALBAS Strateji Geliştirme Daire Başkanı Sunum Planı * 2018-2020 ASBÜ

Detaylı

T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ

T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı TEMMUZ - 2016 İÇİNDEKİLER SUNUŞ İ I. OCAK HAZİRAN 2016 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI.1

Detaylı

İÇİNDEKİLER SUNUŞ 2012 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 1 I- OCAK HAZİRAN 2012 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI 6 1) BÜTÇE GİDERLERİ 6

İÇİNDEKİLER SUNUŞ 2012 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 1 I- OCAK HAZİRAN 2012 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI 6 1) BÜTÇE GİDERLERİ 6 İÇİNDEKİLER SUNUŞ I 2012 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 1 I- OCAK HAZİRAN 2012 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI 6 1) BÜTÇE GİDERLERİ 6 A. Personel Giderleri 6 B. Sosyal Güvenlik Kurumlarına

Detaylı

5. DOĞRUDAN TEMİN SURETİYLE YAPILACAK ALIMLARDA DÜZENLENECEK ONAY BELGESİ NEDİR?... 4

5. DOĞRUDAN TEMİN SURETİYLE YAPILACAK ALIMLARDA DÜZENLENECEK ONAY BELGESİ NEDİR?... 4 İçindekiler DOĞRUDAN TEMİN ALIMLARI REHBERİ... 3 1. DOĞRUDAN TEMİN USULÜ NEDİR?... 3 2. DOĞRUDAN TEMİN BİR İHALE USULÜ MÜDÜR?... 3 3. DOĞRUDAN TEMİN ALIM SÜRECİ NASIL İŞLER?... 3 4. DOĞRUDAN TEMİNİN GETİRDİĞİ

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARININ BÜTÇE ÖDENEKLERİNİN BİRİMLERE DAĞILIMI, ÖDENEK GÖNDERME BELGESİNE BAĞLANMASI VE KULLANILMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARININ BÜTÇE ÖDENEKLERİNİN BİRİMLERE DAĞILIMI, ÖDENEK GÖNDERME BELGESİNE BAĞLANMASI VE KULLANILMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARININ BÜTÇE ÖDENEKLERİNİN BİRİMLERE DAĞILIMI, ÖDENEK GÖNDERME BELGESİNE BAĞLANMASI VE KULLANILMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Usul ve Esaslar, yükseköğretim

Detaylı

2014 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

2014 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 214 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU SUNUŞ Üniversitemiz 214 yılı bütçe uygulamalarının yer aldığı ve kamuoyuna bu uygulamalarla ilgili bilgi verme amacı taşıyan 214 Yılı Kurumsal Mali Durum

Detaylı

Mal Alım İhale Süreci

Mal Alım İhale Süreci YAKLAŞIK MALİYETİN HESAPLANMASI Prof.Dr.Tekin KARSLIGİ KARSLIGİL Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji A.D. SATINALMA AMAÇLARI İhaleler üç farklı nedenle yapılabilir Mal alımları Hizmet

Detaylı

YÖNETMELİK. Bursa Orhangazi Üniversitesinden: BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ SATIN ALMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Bursa Orhangazi Üniversitesinden: BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ SATIN ALMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM YÖNETMELİK Bursa Orhangazi Üniversitesinden: BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ SATIN ALMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Bursa Orhangazi

Detaylı

TÜRKİYE DE GÜNEŞ ENERJİSİ GÜNCEL DURUM VE GELECEK BEKLENTİLERİ

TÜRKİYE DE GÜNEŞ ENERJİSİ GÜNCEL DURUM VE GELECEK BEKLENTİLERİ TÜRKİYE DE GÜNEŞ ENERJİSİ GÜNCEL DURUM VE GELECEK BEKLENTİLERİ PİYASADA ÖNGÖRÜLEBİLİRLİK SAĞLANMALIDIR 2017 yılında Milli Enerji Strateji Belgesi kapsamında taahhüt edilen yılda 1000 MW (10 yılda 10 GW)

Detaylı

DEVLET MALINI KORUMA VE TASARRUF TEDBİRLERİ SORULARI

DEVLET MALINI KORUMA VE TASARRUF TEDBİRLERİ SORULARI 1. Aşağıdakilerden hangisi kamu mallarının özelliklerinden değildir? 4. Aşağıdakilerden hangisi Devletin özel malları için yanlış bir ifadedir? a) Kamu malları ipotek edilemezler. b) Kamu malları trampa

Detaylı

ÖDENEKLERİN KONTROLÜ. Yılı içerisinde ödenekler bir program marifetiyle ya da diğer yöntemlerle sürekli bir biçimde kontrol edilmelidir.

ÖDENEKLERİN KONTROLÜ. Yılı içerisinde ödenekler bir program marifetiyle ya da diğer yöntemlerle sürekli bir biçimde kontrol edilmelidir. ÖDENEKLERİN KONTROLÜ Yılı içerisinde ödenekler bir program marifetiyle ya da diğer yöntemlerle sürekli bir biçimde kontrol edilmelidir. ÖDENEKLERİN KONTROLÜ Ödeneklerin kontrolü sonucunda ödenek durumu;

Detaylı

BARKOD İLE ARAMA JENERİK İLE ARAMA İSTEK GÖNDERME İŞLEMİ TAMAMLAMA İSTEK YAPARKEN MİKTAR VE BİRİM FİYATA DİKKAT İSTEK GÖNDERİLEN HASTANE BİLGİLERİNİ GÖRME GİDEN TALEP- DEĞERLENDİRİLMEMİŞ OLANLAR GÖNDERMİŞ

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI OFFSET (SİP) UYGULAMALARI

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI OFFSET (SİP) UYGULAMALARI T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI OFFSET (SİP) UYGULAMALARI 02.04.2015 1 OFFSET E İLİŞKİN YASAL DÜZENLEMELER 663 sayılı KHK nın 13. ve 50. maddeleri, 6518 sayılı Kanunun 45. ve 52. Maddelerine istinaden Bilim, Sanayi

Detaylı

GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Dr.Eyup Sabri TEZCAN Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı

GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Dr.Eyup Sabri TEZCAN Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Dr.Eyup Sabri TEZCAN Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı KURUMSAL YAPI 16/05/2006 tarihli ve 5502 Sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu MERKEZ TEŞKİLATI Ana Hizmet

Detaylı

Türkiye de Sağlık Sektörü Kamu-Özel İşbirliği Yaklaşımı

Türkiye de Sağlık Sektörü Kamu-Özel İşbirliği Yaklaşımı Türkiye de Sağlık Sektörü Kamu-Özel İşbirliği Yaklaşımı 7. Sağlık Zirvesi 20 Aralık 2019-Ankara Hüseyin ÇELİK Kişisel Deneyim ve Sunum Arka Planı 15 Yıl Kamu, 15 Yıl Özel Olmak Üzere 30 Yıl İş Deneyimi,

Detaylı

ÖZEL HASTANELER İLE VAKIF ÜNİVERSİTE HASTANELERİNİN PUANLANDIRILMASI HAKKINDA YÖNERGE

ÖZEL HASTANELER İLE VAKIF ÜNİVERSİTE HASTANELERİNİN PUANLANDIRILMASI HAKKINDA YÖNERGE ÖZEL HASTANELER İLE VAKIF ÜNİVERSİTE HASTANELERİNİN PUANLANDIRILMASI HAKKINDA YÖNERGE Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası

Detaylı

4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE YAPILACAK İHALE İŞLEMLERİ İŞ AKIŞI

4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE YAPILACAK İHALE İŞLEMLERİ İŞ AKIŞI 1/5 İhtiyaç sahibi birim tarafından yazılı talep ve ekinde ihtiyaca yönelik(yapım işlerinde yatırım programında yer alan projelerle ilgili)teknik şartnameler ve maliyeti etkileyen unsurlara ilişkin dokümanlar

Detaylı

ETÜD PROJE MÜDÜRLÜĞÜ SARF MALZEME DEPOSU. GELİŞİM FAALİYETLERİ Hizmet İçi Eğitim Sürekli İyileştirme

ETÜD PROJE MÜDÜRLÜĞÜ SARF MALZEME DEPOSU. GELİŞİM FAALİYETLERİ Hizmet İçi Eğitim Sürekli İyileştirme ETÜD PROJE MÜDÜRLÜĞÜ DOĞRUDAN TEMİN İŞLEMLERİ 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu/22-a-b-c-d-e Bendleri Avans İşlemleri GELİŞİM FAALİYETLERİ Hizmet İçi Eğitim Sürekli İyileştirme RAPORLAMA ÇALIŞMALARI 3 Aylık

Detaylı

AŞIRI DÜŞÜK TEKLİF SORGULAMA REHBERİ İÇİNDEKİLER

AŞIRI DÜŞÜK TEKLİF SORGULAMA REHBERİ İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER KISALTMALAR... 20 BİRİNCİ BÖLÜM GENEL BİLGİLER... 21 1. GENEL OLARAK AŞIRI DÜŞÜK TEKLİFLERİN TESPİTİ VE SORGULANMASI... 21 1.1.Aşırı düşük teklif sorgulamasında Kamu İhale Kanununun getirdiği

Detaylı

MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİNİN İSTİHDAM VE BÜTÇE ESASLARI HAKKINDA KANUN

MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİNİN İSTİHDAM VE BÜTÇE ESASLARI HAKKINDA KANUN 10131 MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİNİN İSTİHDAM VE BÜTÇE ESASLARI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 5671 Kabul Tarihi : 26/5/2007 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 7/6/2007 Sayı : 26545 Yayımlandığı Düstur

Detaylı

İDARELER TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN İHALE İŞLEMLERİ

İDARELER TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN İHALE İŞLEMLERİ İDARELER TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN İHALE İŞLEMLERİ KAMU İHALE KANUNU ve MEVZUATI 4734 Sayılı Kamu Kanunu 4735 Sayılı Kamu Sözleşmeleri Kanunu Yapım İşleri leri Uygulama Yönetmeliği Standart Dokümanlar

Detaylı

KAMU HASTANELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERİMLİLİK VE KALİTE UYGULAMALARI DAİRE BAŞKANLIĞI

KAMU HASTANELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERİMLİLİK VE KALİTE UYGULAMALARI DAİRE BAŞKANLIĞI T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü KAMU HASTANELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERİMLİLİK VE KALİTE UYGULAMALARI DAİRE BAŞKANLIĞI AHMET BABACAN BÜTÇE VE MUHASEBE UYGULAMALARI NİSAN 2018 1 PERFORMANSA

Detaylı

DRG Projesi Maliyetlendirme Kısmı

DRG Projesi Maliyetlendirme Kısmı DRG Projesi Maliyetlendirme Kısmı Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hacettepe Üniversitesi tarafından birlikte başlatılan Sağlık Hizmetleri Finansman Yönetiminin

Detaylı

KOCAELİ DEVLET HASTANESİ GELİR GİDER GÖSTERGELERİ EYLÜL 2011

KOCAELİ DEVLET HASTANESİ GELİR GİDER GÖSTERGELERİ EYLÜL 2011 KOCAELİ DEVLET HASTANESİ GELİR GİDER GÖSTERGELERİ EYLÜL 2.910.629,30 3.327.256,70 3.211.998,17 3.577.426,80 4.046.761,47 3.819.890,33 3.563.033,55 4.042.134,48 4.004.138,68 3.957.288,47 4.500.00 GELİR

Detaylı

KATĠP ÇELEBĠ ÜNĠVERSĠTESĠ ARASINDA ĠZMĠR ATATÜRK EĞĠTĠM

KATĠP ÇELEBĠ ÜNĠVERSĠTESĠ ARASINDA ĠZMĠR ATATÜRK EĞĠTĠM ĠZMĠR VALĠLĠĞĠ yle ĠZMĠR KATĠP ÇELEBĠ ÜNĠVERSĠTESĠ ARASINDA ĠZMĠR ATATÜRK EĞĠTĠM ve ARAġTIRMA HASTANESĠ'nin BĠRLĠKTE KULLANIMI ve ĠġBĠRLĠĞĠNE ĠLĠġKĠN USUL ve ESASLAR HAKKINDA PROTOKOL Amaç MADDE 1 Bu protokol

Detaylı

2013 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

2013 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 213 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU SUNUŞ Üniversitemiz 213 yılı bütçe uygulamalarının yer aldığı ve kamuoyuna bu uygulamalarla ilgili bilgi verme amacı taşıyan 213 Yılı Kurumsal Mali Durum

Detaylı

2014 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

2014 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 1 SUNUŞ 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde yer alan; Genel yönetim kapsamındaki

Detaylı

İçindekiler BİRİNCİ BÖLÜM 17 YAPIM İŞLERİNDE AŞIRI DÜŞÜK TEKLİF 17

İçindekiler BİRİNCİ BÖLÜM 17 YAPIM İŞLERİNDE AŞIRI DÜŞÜK TEKLİF 17 İçindekiler KISALTMALAR 15 BİRİNCİ BÖLÜM 17 YAPIM İŞLERİNDE AŞIRI DÜŞÜK TEKLİF 17 I. YAPIM İŞLERİ İHALELERİ VE AŞIRI DÜŞÜK TEKLİF SORGULAMASINA İLİŞKİN TEMEL KAVRAMLAR 17 1. Anahtar teslimi götürü bedel

Detaylı

İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI

İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI 1 İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ALIMLARINDA EŞİT TEKLİFLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ Dursun AKTAĞ Daire Başkanı 5 AĞUSTOS 2015 2 Danıştay 13. Dairesi nin 11.03.2015 tarih ve E:2014/3010 sayılı

Detaylı

İŞÇİ SAYISININ TESPİTİ VE TAKİBİ SİSTEMİ VERİ GİRİŞİ REHBERİ. İlgili Genelgeler:

İŞÇİ SAYISININ TESPİTİ VE TAKİBİ SİSTEMİ VERİ GİRİŞİ REHBERİ. İlgili Genelgeler: İŞÇİ SAYISININ TESPİTİ VE TAKİBİ SİSTEMİ VERİ GİRİŞİ REHBERİ Tel: 312 705 1374-75 e-posta: donerdd@saglik.gov.tr e-ağ: http://www.sgb.saglik.gov.tr Fax 312-705 1369 İlgili Genelgeler: a) 12/05/2009 tarihli

Detaylı

VERİMLİLİK SEMPOZYUMU 1 FİNANSAL ANALİZ VE VERİMLİLİK KARNE İLİŞKİSİ

VERİMLİLİK SEMPOZYUMU 1 FİNANSAL ANALİZ VE VERİMLİLİK KARNE İLİŞKİSİ VERİMLİLİK SEMPOZYUMU 1 FİNANSAL ANALİZ VE VERİMLİLİK KARNE İLİŞKİSİ Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı Finansal Analiz Daire Başkanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı sağlık kuruluşlarının

Detaylı

Akreditasyon Hizmet Ücretleri Rehberi

Akreditasyon Hizmet Ücretleri Rehberi R10.02 Revizyon No : 05 Yürürlük Tarihi : 18.08. 2014 Akreditasyon Hizmet Ücretleri Rehberi Hazırlayan: Kontrol: Onay: Turgay ÖZTÜRK Ahmet GÖZÜKÜÇÜK Dr. Halil İbrahim ÇETİN 1. AKREDİTASYON BEDELİ 1.1.

Detaylı

Günlük Birim Değer Hesaplama Tablosu ve Açıklamaları

Günlük Birim Değer Hesaplama Tablosu ve Açıklamaları Ek-1 1 Günlük Birim Değer Hesaplama Tablosu ve Açıklamaları Katılım Bankalarınca Uygulanacak Tekdüzen Hesap Planı ve İzahnamesi Hakkında Tebliğ de yer alan hesaplar dikkate alınarak; katılma hesaplarında

Detaylı

2011 YILI KURUMSAL MALİ DURUM ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ VE BEKLENTİLER RAPORU 2011 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TEMMUZ-2011

2011 YILI KURUMSAL MALİ DURUM ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ VE BEKLENTİLER RAPORU 2011 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TEMMUZ-2011 TEMMUZ-2011 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 2011 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 0 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SUNUŞ Ç.Ü. İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Adana - 2011 SUNUŞ 3 I.OCAK-HAZİRAN 2011 DÖNEMİ

Detaylı

SAĞLIK / TIBBİ CİHAZ KAMU ALIMLARI HAKKINDA TESPİT VE ÖNERİLER

SAĞLIK / TIBBİ CİHAZ KAMU ALIMLARI HAKKINDA TESPİT VE ÖNERİLER SAĞLIK / TIBBİ CİHAZ KAMU ALIMLARI HAKKINDA TESPİT VE ÖNERİLER SİP E İLİŞKİN YASAL DÜZENLEMELER 663 sayılı KHK nın 13. ve 50. maddeleri, 6518 sayılı Kanunun 45. ve 52. Maddelerine istinaden Bilim, Sanayi

Detaylı

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı: İdarede 5018 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinde belirtilen görevleri yürüten birimi ifade eder.

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı: İdarede 5018 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinde belirtilen görevleri yürüten birimi ifade eder. MALİ İŞLEMLERİN SÜREÇ AKIM ŞEMASI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- Mali işlemlerin süreç ve akım şemasının amacı, Iğdır Üniversitesi harcama birimlerinin faaliyetlerinin

Detaylı

KAMU HASTANELERİ BİRLİKLERİ VERİMLİLİK DEĞERLENDİRMESİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

KAMU HASTANELERİ BİRLİKLERİ VERİMLİLİK DEĞERLENDİRMESİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar KAMU HASTANELERİ BİRLİKLERİ VERİMLİLİK DEĞERLENDİRMESİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Kurumun strateji ve hedefleri doğrultusunda

Detaylı

T.C. SAÖLIK BAKANLIGı Müsteşarlık GENELGE 20141 1[5

T.C. SAÖLIK BAKANLIGı Müsteşarlık GENELGE 20141 1[5 Sayı : 39608046 1).,0\ 4. 4%'2..0. b~ ~'L SAÖLIK BAKANLIGı GENELGE 20141 1[5 Bilindiği üzere, Bakanlığımız taşra teşkilatında ve bağlı kuruluşların taşra teşkilatlarında görev yapan personele 4/1/1961

Detaylı

M.ALİ İŞLEMLER SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI

M.ALİ İŞLEMLER SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI M.ALİ İŞLEMLER SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI I-İHTİYACIN ORTAYA ÇIKMASI Devlet Konservatuvarı birimlerinde ihtiyaç duyulan mal veya hizmet alımına ilişkin talep, birim çalışanlarınca harcama yetkilisine bildirilir.yılı

Detaylı

T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ 2010 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ 2010 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ 2010 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 2010 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU GİRİŞ 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde,

Detaylı

T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ

T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ 2012 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 2012 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU GİRİŞ 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde,

Detaylı

ALTERNATİF SAĞLIK HİZMETİ ALIM KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

ALTERNATİF SAĞLIK HİZMETİ ALIM KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE ALTERNATİF SAĞLIK HİZMETİ ALIM KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE Amaç ve dayanak MADDE 1 Bu Yönergenin amacı, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 63 üncü,

Detaylı

YAPIM İŞLERİNDE İHALE VE SÖZLEŞME UYGULAMALARI KAMURAN YAZICI PROGRAM VE İZLEME DAİRESİ BAŞKANLIĞI

YAPIM İŞLERİNDE İHALE VE SÖZLEŞME UYGULAMALARI KAMURAN YAZICI PROGRAM VE İZLEME DAİRESİ BAŞKANLIĞI KAMURAN YAZICI PROGRAM VE İZLEME DAİRESİ BAŞKANLIĞI KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Karayolları Genel Müdürlüğü 6001 sayılı kanunla yönetilen özel bütçeli bir kurum olup 4734 sayılı kamu İhale Kanunu kapsamındaki

Detaylı

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ 2011 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ 2011 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ 211 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ 211 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 691 sayılı 211 yılı Merkezi yönetim bütçe kanunu

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı. Sayı : B.10.0.SGB / Konu: Laboratuar performans kriterleri hakkında

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı. Sayı : B.10.0.SGB / Konu: Laboratuar performans kriterleri hakkında T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı Sayı : B.10.0.SGB.0.82.00.02/11096 07.09.2007 Konu: Laboratuar performans kriterleri hakkında GENELGE 2007/80 12/05/2006 tarihli ve 26166 sayılı Resmi

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI GEÇİCİ BÜTÇE DÖNEMİ DEĞERLENDİRME RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI NİSAN - 2016 BARTIN A. 2016 YILI GEÇİCİ BÜTÇE DÖNEMİ GERÇEKLEŞMELERİ 5018 sayılı Kamu

Detaylı

BAŞVURUYA KONU İHALE: 2014/41341 İhale Kayıt Numaralı Özel Koruma ve Güvenlik Alımı İhalesi

BAŞVURUYA KONU İHALE: 2014/41341 İhale Kayıt Numaralı Özel Koruma ve Güvenlik Alımı İhalesi TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER: Başkan: Mahmut GÜRSES Üyeler: II. Başkan Kazım ÖZKAN, Ali Kemal AKKOÇ, Erkan DEMİRTAŞ, Ahmet ÖZBAKIR, Mehmet Zeki ADLI, Hasan KOCAGÖZ, Hamdi GÜLEÇ, Mehmet AKSOY BAŞVURU SAHİBİ:

Detaylı

HİZMET ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK. R.G.Tarihi: 26.02.2006 R.G.Sayısı: 26092

HİZMET ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK. R.G.Tarihi: 26.02.2006 R.G.Sayısı: 26092 HİZMET ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK R.G.Tarihi: 26.02.2006 R.G.Sayısı: 26092 MADDE 1-11/9/2003 tarihli ve 25226 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Hizmet

Detaylı