ABC 344 KLİMA VE HAVALANDIRMA MASTİĞİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ABC 344 KLİMA VE HAVALANDIRMA MASTİĞİ"

Transkript

1 01 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün Adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Kullanım İZOLASYON MASTİK 1.3. Güvenlik bilgi formu tedarikçisinin bilgileri Tedarikçi Başvurulacak Kişi ABC KİMYA SANAYİ VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ. ORTAKOY SANAYI SITESI, ILTER BULVARI, NR: 16 SILIVRI -ISTANBUL /TURKIYE Tel: /57 Murat Karadayı 1.4. Acil Durum Telefonu 02 ZARARLILIK TANIMLANMASI ABC SEALANT : /57(Çalışma saatleri 09:00-17:00) Ulusal Zehir Danışma Merkezi (UZEM) :114 Acil Sağlık Hizmetleri: Madde ve karışımın sınıflandırılması Sınıflandırma ( T.C.) Fiziksel ve kimyasal tehlikeler İnsan sağlığı Çevre Sınıflandırılmamıştır. Sınıflandırılmamıştır. Sınıflandırılmamıştır. Sınıflandırma (27092 T.C.) Sınıflandırılmamıştır Etiket unsurları Etiketleme (28848 T.C.) Bu ürün EEC kanunlarına göre etiketleme zorunluluğu içerisinde değildir.

2 03 BİLEŞİMİ/İÇİNDEKİLER HAKKINDA BİLGİ 3.1. Maddeler Uygulanamaz 3.2. Karışımlar Akrilik kopolimer, dolgu, plastifiyan karışımıdır. İsim EC NO CAS NO Miktar Sınıflandırma (T.C ) Sulu amonyak, amonyum %0.1 C; R34 hidroksit çözeltisi (NH4OH) N; R50 Sınıflandırma (T.C ) Cilt Aşnd. 1B H314 Sucul Akut 1 - H İLK YARDIM TEDBİRLERİ 4.1. İlk yardım önlemlerinin açıklanması Genel Bilgiler Bilinen veya raporlanan herhangi bir özel etki ve/veya semptom yoktur. Soluma Solunum yollarında uzun süre soluma durumunda hafif tahrişe sebep olur. Herhangi bir rahatsızlığın devamı halinde doktora başvurun. Yutma Hemen su ile ağzı çalkalayın ve sonra bir miktar su içirin. Tıbbi müdahaleye başvurun. Ciltle Temas Su ve sabunla yıkayın. Gözlerle Temas Akan su altında göz kapakları açık olarak en az 15 dakika su ile gözleri yıkayın. Tıbbi müdahaleye başvurun Akut ve sonradan görülen önemli belirtiler ve etkiler Uygun bilgi yok Tıbbi müdahale ve özel tedavi gereği için ilk işaretler Uygun bilgi yok. 05 YANGINLA MÜCADELE ÖNLEMLERİ 5.1. Yangın söndürücüler Yangını söndürmek için kullanılacaklar Uygun olmayan yangın söndürücüler CO2,köpük, toz söndürücüler, su spreyi. Belirtilmemiş Madde veya karışımdan kaynaklanan özel zararlar Yangın buharlarını solumaktan kaçının. Herhangi bir tehlike olmadan yapılması mümkünse kabı, yangın alanından çıkarın.

3 Yangına maruz kalan kapları soğutmak ve buharları dağıtmak için su kullanın. Yangın söndürme sularının lağımlara ve su yollarına akmasını önleyin. Suyu kontrol altında tutmak için bir set çekin Yangın söndürme ekipleri için tavsiyeler Koruyucu ekipman Yangınla mücadelede bağımsız solunum aygıtı kullanın. Koruyucu yüz maskesi, koruyucu eldiven ve güvenlik miğferi. Ek bilgi Yangın halinde toksik ve korozif gazlar oluşabilir. Ürün yanıcı değildir. Isıtıldığında zararlı buharlar oluşabilir. 06 KAZA SONUCU YAYILMAYA KARŞI ÖNLEMLER 6.1. Kişisel önlemler, koruyucu donanım ve acil durum prosedürleri Uygun havalandırma sağlayın. Sıçrama halinde Önlük veya özel koruyucu giysi giyin. Cilt ve gözlerle temasından sakının Çevresel Önlemler Kanalizasyona, su kaynaklarına veya toprağa dökülmesinden kaçının Muhafaza etme ve temizleme için yöntemler ve materyaller Büyük döküntüler kaplara pompalanmalıdır, absorblayıcı malzeme ile kalıntı absorblanır. Küçük döküntüler su ile temizlenir, kullanılmış su atılır Diğer bölümlere atıflar Güvenli elleçleme için 7. bölüme bakın. Kişisel korunma için 8. bölüme bakın. Atıkların bertaraf edilmesi için 13. bölüme bakın. 07 ELLEÇLEME VE DEPOLAMA 7.1. Güvenli elleçleme için önlemler Sadece iyi havalandırılan yerlerde kullanın. Üreticinin önerilerini okuyup takip edin. Gözlerle temastan kaçının. Kullanım sırasında bir şey yemeyin, içmeyin veya sigara içmeyin. Gerekli kimyasal hijyen önlemlerini göz önünde bulundurun. Direkt güneş ışınlarından koruyun Yangın- ve patlama koruması hakkında bilgi: Özel bir önlem gerekmemektedir Uyuşmazlıkları da içeren güvenli depolama için koşullar Depolama odalarının ve kapların uyması gereken gereklilikler: Sıkı sıkı kapalı orijinal ambalajında depolayın. Ortak bir depolama tesisinde depolama hakkında bilgi: Bilgi yok.

4 Depolama koşulları hakkında ilave bilgi: Kuru ve serin bir yerde depolayın. Direkt güneş ışığından koruyun. Donmaya karşı korunmalıdır Belirli son kullanımlar Yiyeceklerden, içeceklerden ve hayvan yemlerinden uzak tutun. Fiziksel hasar ve/veya sürtünmeden koruyun. Yağmurlu havada kullanmayın. 08 MARUZ KALMA KONTROLLERİ/KİŞİSEL KORUNMA 8.1. Kontrol parametreleri İçindeki maddelere ilişkin maruz kalma sınırları not edilmiş değildir Maruz kalma kontrolleri Kişisel Koruyucu Teçhizat: Genel koruyucu ve hijyenik önlemler: Uygun havalandırma sağlayın. Mesleki maruziyet sınırlarına uyun ve buharları soluma riskini azaltın. Solunum koruyucu önlemler: Yetersiz havalandırma halinde uygun solunum cihazı kullanın. Elleri Koruma: Ciltle temas tehlikesi olduğu zaman uygun koruyucu eldiven kullanın. Eldiven materyali geçirimsiz olmalı ve ürüne/maddeye/karışıma karşı dirençli olmalıdır. Eldiven kullandıktan sonra cilt-temizleme maddeleri ve cilt kozmetiği kullanın. Eldiven materyali Butil lastikten yapılmış ve Nitrilden yapılmış eldiven tavsiye olunur. Eldiven materyalinin nüfuz etme süresi Kesin delinme süresi koruyucu eldivenlerin üreticisinden öğrenilmeli ve nu sürelere riayet edilmelidir. Gözleri Koruma: Sıçrama tehlikesi varsa koruyucu gözlük takın. Sağlık Tedbirleri: ÇALIŞILAN YERLERDE SİGARA İÇMEYİN! Kullanım sırasında herhangi bir şey yemeyin, içmeyin ve sigara içmeyin. Cildi Koruma: Gerekli görüldüğünde koruyucu giysi giyin.

5 09 FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLER 9.1. Temel fiziksel ve kimyasal özellikler hakkında bilgi Görünüş Renk Koku Koku eşiği ph Erime Noktası Kaynama Noktası Parlama noktası Alevlenebilirlik (katı,gaz) Tutuşma Sıcaklığı Kendiliğinden tutuşma Patlama tehlikesi Buhar basıncı Yoğunluk Bağıl yoğunluk Buharlaşma hızı Suda çözünürlük/suya karışabilirlik Dağılım katsayısı (n-oktanol/su) Viskozite (dinamik/kinetik) Pasta Beyaz ve Gri Karakteristik Belirlenmemiştir Uygulanabilir değil Kapalı kap! 24 C. Ürün kendiliğinden tutuşmaz niteliktedir. Ürün patlama zararlılığı çıkarmaz. 1,40±0,03 gr/cm3 Belirlenmemiştir. Çözünür Diğer bilgileri Bozulma Sıcaklığı : 10 KARARLILIK VE TEPKİME C Tepkime Bilgi yok Kimyasal kararlılık Termal bozunma/kaçınılması gereken durumlar Normal şartlarda kullanılır C nin üzerindeki sıcaklıklarda polimerde bozulma başlar. Isıl bozulma zamana ve sıcaklığa bağlıdır.

6 10.3. Zararlı tepkime olasılığı Tehlikeli tepkimeler görülmez Kaçınılması gereken durumlar Normal şartlar altında bilinen tehlikeli bir reaksiyonu yoktur Kaçınılması gereken maddeler Doğru kullanılırsa tehlikeli reaksiyonlar olmaz. Isıl bozulma ile akrilik monomerler açığa çıkar Zararlı bozunma ürünleri Zararlı bozunma ürünleri bilinmemektedir. 11 TOKSİKOLOJİK BİLGİLER Toksik etkiler hakkında bilgi Akut toksisite: Birincil tahriş edici etki: Cilt ile temas : Tahriş edici etkisi bilinmemektedir. Gözlerle Temas : Ciddi göz hasarı tehlikesiyle göz tahrişi etkisi bilinmemektedir. Hassasiyet : Hassaslaştırıcı etkisi bilinmemektedir. Ek toksikoloji bilgisi: Malzemenin direkt gözle teması sonucunda hafif tahriş oluşabilir. Sürekli deri ile temas etmesi halinde ise hafif bir tahrişe sebep olabilir. 12 EKOLOJİK BİLGİLER Toksisite Sucul toksisite: Bu ürünün kanalizasyona ve su kaynaklarına karışması önlenmelidir Kalıcılık ve bozunabilirlik Bilgi yok Biyobirikim potansiyeli Ürünün biyolojik birikimi yoktur Toprakta hareketlik Ürün suda çözünmez olup su yüzeyinde yayılır PBT ve vpvb değerlendirmesinin sonuçları PBT: Uygulanmaz. vpvb: Uygulanmaz Diğer olumsuz etkiler Bilinmemektedir.

7 13 BERTARAF ETME BİLGİLERİ Atık işleme yöntemleri Tavsiye: Ürün, tehlikeli atık değildir. Yerel mevzuatlara göre bertaraf edin. Avrupa atık kataloğu Avrupa Atık Kataloğuna göre, atık kodları ürüne özel değildir ancak uygulamalar. ürüne özeldir. Çöpleri ve atıkları yerel mercilerin kurallarına uygun olarak bertaraf edin. 14 TAŞIMACILIK BİLGİSİ Genel Ürün, tehlikeli malların nakliyatı hakkında uluslararası yönetmelik kapsamında değildir.(imdg, IATA, ADR/RID) UN Numarası Uygun UN taşımacılık adı Taşımacılık zararlılık sınıf(lar)ı Ambalajlama grubu Çevresel zararlar Hayır Kullanıcılar için özel önlemler MARPOL 73/78 EK II ve IBC koduna göre toplu taşımacılık 15 MEVZUAT BİLGİSİ 15.1 Madde veya karışıma özgü güvenlik, sağlık ve çevre mevzuatı Ulusal Yönetmelik 11 Aralık 2013 tarihli, Sayılı, Maddelerin ve Karışımların Sınıflandırılması, Etiketlenmesi ve Ambalajlanması Hakkında Yönetmelik Kimyasal Maddelerle Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik. Kişisel Koruyucu Donanımların İşyerlerinde Kullanılması Hakkında Yönetmelik sayılı, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu. Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği.

8 16 DİĞER BİLGİLER Bilgi Kaynakları Bu GBF ürün sahibi firmadan alınan bilgiler dahilinde düzenlenmiştir. Revizyon İle İlgili Açıklama Güvenlik Bilgi Formu T.C sayılı yönetmeliğine uyumlu hale getirildi. Düzenleyen Özlem Argin / ABC KİMYA SAN. VE DIS TIC. LTD STI. NBC sertifikalı Güvenlik Bilgi Formu Hazırlayıcısı Sertifika No ozlem@abcsealants.com Tel: /57 Yeni Düzenleme Tarihi : Hazırlama Tarihi : Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 2.1 GBF No : 08 Risk Cümlecikleri Tam Bulunmamaktadır. ÇEKİNCE Bu bilgi yalnızca belirli özgün bir maddeye ilişkindir ve aynı maddenin başka maddelerle birlikte kullanıldığı bir bileşimde veya herhangi bir proseste kullanılmamalıdır. Bu bilgi, firmanın üst düzeyde bilgisi ve kanaati dahilinde, belirtilen tarih itibariyle doğru ve güvenilir bilgidir. Yine de doğruluğu, güvenilirliği, ve eksiksizliği yönünde hiçbir teminat garantisi veya beyanda bulunulamaz. Bu bilginin kendi kullanımına yönelik uygunluğu konusunda ikna olmak kullanıcının kendi sorumluluğudur.

GÜVENLİK BİLGİ FORMU ABC 150 PREMIUM SİLİKONİZE MASTİK

GÜVENLİK BİLGİ FORMU ABC 150 PREMIUM SİLİKONİZE MASTİK 01 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün Adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Kullanım DERZ DOLGU MALZEMESİ

Detaylı

BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği. Ürün numarası 29304

BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği. Ürün numarası 29304 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı Ürün numarası 29304 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU LD712

GÜVENLİK BİLGİ FORMU LD712 1 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün Adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Kullanım İzolasyon malzemesi

Detaylı

BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği

BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Belirlenmiş kullanımlar

Detaylı

02 ZARARLILIK TANIMLANMASI 02. İSİM CAS No. EC No. KONS. (%) SINIFLANDIRMA (27092 T.C.) 24937-78-8 ---- %30-80 Xn; R40 Kans.

02 ZARARLILIK TANIMLANMASI 02. İSİM CAS No. EC No. KONS. (%) SINIFLANDIRMA (27092 T.C.) 24937-78-8 ---- %30-80 Xn; R40 Kans. 01 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Madde /Karışımın Kimliği Ürün Adı HM2250 MUM SİLİKON 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Kullanım

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU NEWRAN BİTÜMLÜ SU YALITIM ÖRTÜSÜ

GÜVENLİK BİLGİ FORMU NEWRAN BİTÜMLÜ SU YALITIM ÖRTÜSÜ 1 MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI ÜRÜN ADI ÇEŞİTLER PAR-3500 / P-4000 / P-3000 / C-3000 / C-2000 KULLANIM Su yalıtımı. ÜRETİCİ YİĞİTSAN YAPI KİMYASALLARI BOYA VE İZOLASYON MADENCİLİK SAN.İÇ

Detaylı

ABC 2000 MAXIMUM MASTİK

ABC 2000 MAXIMUM MASTİK 01 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Madde /Karışımın Kimliği Ürün Adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Kullanım YAPIŞTIRICI SİLİKON

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Fast-BRCA Sequencing Kit

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Fast-BRCA Sequencing Kit 1 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün Adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Kullanım BRCA 1/2 DNA Dizi

Detaylı

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS Red Part A

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS Red Part A BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Belirlenmiş kullanımlar

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU KARGİPS

GÜVENLİK BİLGİ FORMU KARGİPS GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1 MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI ÜRÜN ADI KULLANIM TEDARİKÇİ Kartonpiyer Alçısı. Knauf İnşaat ve Yapı Elemanları Sanayi ve Ticaret A.Ş. Üniversiteler Mah. 1598.Cad

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU İllbruck ME402

GÜVENLİK BİLGİ FORMU İllbruck ME402 1 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ticari Adı GBF Kodu B-I-ME402 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Kullanım

Detaylı

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS 27 NA PT B

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS 27 NA PT B BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Belirlenmiş kullanımlar

Detaylı

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS 27 HTC PT A

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS 27 HTC PT A BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Belirlenmiş kullanımlar

Detaylı

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı SAF SU 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Belirlenmiş kullanımlar

Detaylı

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU Mastic

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU Mastic BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı Ürün numarası 10200 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU ALÇIPAN WR+FR Yangına ve Suya Dayanıklı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU ALÇIPAN WR+FR Yangına ve Suya Dayanıklı GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1 MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI ÜRÜN ADI KULLANIM TEDARİKÇİ Alçı levha, alçı plaka. Knauf İnşaat ve Yapı Elemanları Sanayi ve Ticaret A.Ş. Üniversiteler Mah. 1598.Cad

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU ABC MERMER ve TAŞ YAPIŞTIRICI (SERTLEŞTİRİCİ İLE BERABER)

GÜVENLİK BİLGİ FORMU ABC MERMER ve TAŞ YAPIŞTIRICI (SERTLEŞTİRİCİ İLE BERABER) 01 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Kullanım MERMER YAPIŞTIRICI

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS 27 HTC PT B

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS 27 HTC PT B BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Belirlenmiş kullanımlar

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU TX55

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU TX55 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı Ürün numarası 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Belirlenmiş

Detaylı

AIRTONE AP5 A4S2 MF Hazırlanma Tarihi:08.10.2015 Revizyon Tarihi: -

AIRTONE AP5 A4S2 MF Hazırlanma Tarihi:08.10.2015 Revizyon Tarihi: - Sayfa No: 1/8 1 Maddenin/Karışımın ve Şirketin/Dağıtıcının Kimliği 1.1.Madde / Karışımın Kimliği Ürün Adı 1.2.Madde veya Karışımın Belirlenmiş Kullanımları Gıda endüstrisi, çöp transfer merkezleri, çöp

Detaylı

1/7. KAÇINCI DÜZENLEME OLDUĞU 0.1 Form No: 04-TR YENİ DÜZENLEME TARİHİ HAZIRLAMA TARİHİ

1/7. KAÇINCI DÜZENLEME OLDUĞU 0.1 Form No: 04-TR YENİ DÜZENLEME TARİHİ HAZIRLAMA TARİHİ 1 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün Adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Kullanım Seramik, brüt beton,

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 11.04.2016 11.04.2016 Versiyon

Detaylı

01 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 02 ZARARLILIK TANIMLANMASI 02

01 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 02 ZARARLILIK TANIMLANMASI 02 01 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Madde /Karışımın Kimliği Ürün Adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Kullanım YAPIŞTIRICI SİLİKON

Detaylı

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU ULTRALİNE ANTİFRİZ

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU ULTRALİNE ANTİFRİZ BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı Kimyasal adı Kap boyutu Antifiriz 1 L,3 L,16 KG 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıtıcı Bilgiler Ürün Kodu 1202 Ürün Adı FIXCRETE (A Bileşeni) Tanımlama/ Kullanım MGBF Düzenleyen Hakkında Bilgiler Acil Durum telefon numarası İKİ BİLEŞENLİ, ÇİMENTO

Detaylı

ABC SEALANT : +90 212 4221356/57(Çalışma saatleri 09:00-17:00) Ulusal Zehir Danışma Merkezi (UZEM) :114 Acil Sağlık Hizmetleri: 112

ABC SEALANT : +90 212 4221356/57(Çalışma saatleri 09:00-17:00) Ulusal Zehir Danışma Merkezi (UZEM) :114 Acil Sağlık Hizmetleri: 112 01 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün Adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Kullanım YAPIŞTIRICI 1.3.

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU DIAPRO

GÜVENLİK BİLGİ FORMU DIAPRO 1 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün Adı Ürün Kodu 40600369, 40600370, 40600371, 40600372, 40600373, 40600374,40600375, 40600376, 40600377, 40600378,

Detaylı

02 ZARARLILIK TANIMLANMASI 02. İçindekiler CAS No. EC No. Kons. (% w/w) Sınıflandırma Sınıflandırma

02 ZARARLILIK TANIMLANMASI 02. İçindekiler CAS No. EC No. Kons. (% w/w) Sınıflandırma Sınıflandırma 01 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Madde /Karışımın Kimliği Ürün Adı ABC MS1 HIGH TACK 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Kullanım

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği Ürünün ticari ismi Takibi malzeme numaraları için de geçerlidir: : 791442; 505534; 505532 1.2. Madde

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU M232 AMONYAK BAZLI GENEL TEMİZLİK ÜRÜNÜ

GÜVENLİK BİLGİ FORMU M232 AMONYAK BAZLI GENEL TEMİZLİK ÜRÜNÜ GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1 MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI ÜRÜN ADI KULLANIM TEDARİKÇİ Profesyonel sanayii ve ticarette temizleme uygulamalarinda kullanilacak madde ECZACIBAŞI GİRİŞİM PAZARLAMA

Detaylı

BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı. BÖLÜM 2: Tehlikelerin Tanıtımı. BÖLÜM 3: Bileşimi/İçindekiler Hakkında Bilgi

BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı. BÖLÜM 2: Tehlikelerin Tanıtımı. BÖLÜM 3: Bileşimi/İçindekiler Hakkında Bilgi BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Temizleme maddesi. özel kullanım için. 1.3. Şirket/İş

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU (REACH Ek II 453/2010 EC ye göre) M691 SIVI FOSFATSIZ SERTLİK BAĞLAYICI

GÜVENLİK BİLGİ FORMU (REACH Ek II 453/2010 EC ye göre) M691 SIVI FOSFATSIZ SERTLİK BAĞLAYICI GÜVENLİK BİLGİ FORMU (REACH Ek II 453/2010 EC ye göre) 1 MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI ÜRÜN ADI KULLANIM TEDARİKÇİ Profesyonel sanayii ve ticarette temizleme uygulamalarinda kullanilacak

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GEO RET 15

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GEO RET 15 1.MADDENİN/KARIŞIMIN ve ŞİRKETİN/DAĞITICININ TANIMI 1.1 Madde/Karışımın kimliği Ürün adı : Fiziksel durum : Katı 1.2 Maddenin/Karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Tavsiye

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği Ürünün ticari ismi Takibi malzeme numaraları için de geçerlidir: 950049; 950098; 950153; 1005077;

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre Düzenleme tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR CARP Ürün Tanımı Kuru Köpük Halı Yıkama Maddesi Ürün Kodu GH-011 Üretici/Tedarikçi Bayer Kimya Temizlik Hijyen ve Kozmetik Ürünleri

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

01 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 02 ZARARLILIK TANIMLANMASI. F + ;R12, Xi; R36, R67. R.v:2.1 28.05.2015

01 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 02 ZARARLILIK TANIMLANMASI. F + ;R12, Xi; R36, R67. R.v:2.1 28.05.2015 01 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün Adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Kullanım TEMİZLEYİCİ SPREY

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin Kullanımı

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU DIADUO-2

GÜVENLİK BİLGİ FORMU DIADUO-2 1 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün Adı Ürün Kodu 40600036-40600045 Konteyner boyutu 500 ml; 5 L 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve

Detaylı

: SOFTES GÜVENLİK BİLGİ FORMU

: SOFTES GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1- Madde/Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Ürün Adı : Ürün Kodu : AK10006 Kullanım Alanı : Evsel temizlik malzemesi, Çamaşır yumuşatıcısı Üretici Firma : ACAR KİMYA - HALİT ACAR Adres : 8780/22

Detaylı

(91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları Tebliğine ( tarih, RG No:24692 ) göre hazırlanmıştır.

(91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları Tebliğine ( tarih, RG No:24692 ) göre hazırlanmıştır. 1. MALZEME VE ÜRETİCİ KURULUŞ HAKKINDA BİLGİLER Malzeme Adı : Teknobond 200 P A Bileşen Malzemenin Kullanım Amacı : Su İzolasyonu 2. BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA GENEL BİLGİ İhtiva Ettiği Tehlikeli

Detaylı

BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği. Ürün numarası 26163

BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği. Ürün numarası 26163 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı Ürün numarası 26163 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU illbruck GS300

GÜVENLİK BİLGİ FORMU illbruck GS300 1 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün Adı GBF Kodu A-I-GS300 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Kullanım

Detaylı

TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 25.08.2015 25.08.2015 Versiyon

Detaylı

BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği. Ürün numarası 13304

BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği. Ürün numarası 13304 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı Ürün numarası 13304 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre Düzenleme tarihi 1/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR DAİLY MAT Ürün Tanımı Otomatlar için Günlük Temizlik ve Bakım Maddesi Ürün Kodu ZH-008 Ürünün Uygulama Alanı Zemin Hijyeni Üretici/Tedarikçi

Detaylı

BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği. Ürün numarası 29188

BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği. Ürün numarası 29188 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı Ürün numarası 29188 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

1 MADDENİN / KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ. REACH No. - CAS No. - 2 ZARARLILIK TANIMLANMASI 3 BİLEŞİMİ/İÇİNDEKİLER HAKKINDA BİLGİ

1 MADDENİN / KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ. REACH No. - CAS No. - 2 ZARARLILIK TANIMLANMASI 3 BİLEŞİMİ/İÇİNDEKİLER HAKKINDA BİLGİ 1 MADDENİN / KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Madde / Karışımın kimliği Ürün Adı Ürün Kodu MR051TR REACH No. - CAS No. - 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen

Detaylı

INDICATOR PAPER PH MSDS. CAS numarası: MSDS MATERIAL SAFETY DATA SHEET (MSDS) KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği

INDICATOR PAPER PH MSDS. CAS numarası: MSDS MATERIAL SAFETY DATA SHEET (MSDS) KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği INDICATOR PAPER PH 2.0-4.5 MSDS CAS numarası: MSDS MATERIAL SAFETY DATA SHEET (MSDS) KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürünün formu : Madde : Ürünün

Detaylı

:TEKNOMER 400 Astar :Bitüm esaslı, su bazlı, astar. CAS No. EC No. Madde Konsantrasyon (%) Asfalt

:TEKNOMER 400 Astar :Bitüm esaslı, su bazlı, astar. CAS No. EC No. Madde Konsantrasyon (%) Asfalt 1. MALZEME VE ÜRETİCİ KURULUŞ HAKKINDA BİLGİLER Ürün ÜrünTanımı :TEKNOMER 400 Astar :Bitüm esaslı, su bazlı, astar 2. BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA BİLGİ CAS No. EC No. Madde Konsantrasyon (%) Semboller

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU İZOGİPS

GÜVENLİK BİLGİ FORMU İZOGİPS GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1 MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI ÜRÜN ADI KULLANIM TEDARİKÇİ El İle Uygulanan Sıva Alçısı. Knauf İnşaat ve Yapı Elemanları Sanayi ve Ticaret A.Ş. Üniversiteler Mah.

Detaylı

: Prilocaine. Güvenlik Bilgi Formu Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.

: Prilocaine. Güvenlik Bilgi Formu Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1. Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0 KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün formu Maddenin adı : Madde : Prilocaine Ürün kodu : 201600752 Eşanlamlar

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Aydosper-Melamine

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Aydosper-Melamine 1 MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün Adı Ürün No. Kimyasal İçerik Kullanım Alanı Standartlar Tedarikçi Başvurulacak Kişi Acil Durum Telefonu SA.031 Melamin formaldehit reçine sıvı Süper

Detaylı

TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 06.09.2016 06.09.2016 Versiyon

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-303 KİREÇ ÖNLEYİCİ BANYO TEMİZLİK MADDESİ

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-303 KİREÇ ÖNLEYİCİ BANYO TEMİZLİK MADDESİ 1. MADDENİN / KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN / DAĞITICININ TANITILMASI 1.1. Madde / Karışım Kimliği Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok. EINECS No : Yok. 1.2. Madde veya Karışımın Belirlenmiş Kullanımları

Detaylı

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ Basım tarihi: 07.05.2012 Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Kimyasal maddenin/karışım ve şirketin/üstlenenin kimlikleri Ürün adı Madde veya karışımın ilgili tespit edilen kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU M606 KLOR BAZLI AĞARTICI

GÜVENLİK BİLGİ FORMU M606 KLOR BAZLI AĞARTICI GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1 MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI ÜRÜN ADI KULLANIM TEDARİKÇİ Profesyonel sanayii ve ticarette temizleme uygulamalarinda kullanilacak madde Eczacıbaşı Girişim Pazarlama

Detaylı

POAŞ: (mesai saatleri) Ulusal Zehir Danışma Merkezi (UZEM):114

POAŞ: (mesai saatleri) Ulusal Zehir Danışma Merkezi (UZEM):114 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı Ürün numarası 24126 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR F 10 Ürün Tanımı Konsantre

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU INNOFERT

GÜVENLİK BİLGİ FORMU INNOFERT 1 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün Adı Ürün çeşitleri 15-30-15 18-18-18 20-20-20 20-10-20 Ürün tanımı Kimyasal gübre 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU HEMEL SU BAZLI SPOR SALONU PARKE CILASI

GÜVENLİK BİLGİ FORMU HEMEL SU BAZLI SPOR SALONU PARKE CILASI GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1 MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI ÜRÜN ADI KULLANIM TEDARİKÇİ BAŞVURULACAK KİŞİ ACIL DURUM TELEFONU SU BAZLI PARKE CILASI Hemel Emprenye San. ve Tic.A.Ş. İstanbul Deri

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği. Ürün adı MAXIMUS TURBO DIESEL EXTRA 15W-40

BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği. Ürün adı MAXIMUS TURBO DIESEL EXTRA 15W-40 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı Ürün numarası 11354 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği Ürünün ticari ismi Takibi malzeme numaraları için de geçerlidir: 1001389; 791437; 506253; 150536 1.2.

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği Kısaltma: Elektrolyt CDM 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU HEMEL HEAVY TRAFFIC PARKE CILASI SERTLESTIRICISI

GÜVENLİK BİLGİ FORMU HEMEL HEAVY TRAFFIC PARKE CILASI SERTLESTIRICISI GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1 MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI ÜRÜN ADI KULLANIM TEDARİKÇİ BAŞVURULACAK KİŞİ Su bazli cift komponentli parke cilasi sertlestiricisi Hemel Emprenye San. ve Tic.A.Ş.

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU X1 KOKUSUZ BOYA

GÜVENLİK BİLGİ FORMU X1 KOKUSUZ BOYA GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1 MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI KİMYASAL ADI ÜRÜN NO. 264 KULLANIM Su Bazlı, akrilik emülsiyon reçine esaslı, parlak görünümlü, dekoratif son kat boyasıdır TEDARİKÇİ

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıcı Bilgiler Ürün Kodu 1103 Ürün Adı HYFIX FLEXIL (A Bileşeni) İKİ BİLEŞENLİ, LİF TAKVİYELİ, ÇİMENTO BAZLI KİMYASAL VE FİZİKSEL Tanımlama/ Kullanım SU YALITIM MALZEMESİ

Detaylı

POAŞ: (mesai saatleri) Ulusal Zehir Danışma Merkezi (UZEM):114

POAŞ: (mesai saatleri) Ulusal Zehir Danışma Merkezi (UZEM):114 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı Ürün numarası 28131 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

Yıkanabilir tüm yüzeylerin ve nesnelerin günlük temizliğinde kullanılır.

Yıkanabilir tüm yüzeylerin ve nesnelerin günlük temizliğinde kullanılır. BÖLÜM 1: MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Müstahzarın Tanıtılması Ürün Adı Ürün Özelliği Öncesinde dezenfekte edilen tüm yüzeylerin ve zeminlerin, hastaneler ve bakımevleri gibi

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU M628 MOP YIKAMA DETERJANI

GÜVENLİK BİLGİ FORMU M628 MOP YIKAMA DETERJANI GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1 MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI ÜRÜN ADI KULLANIM TEDARİKÇİ Profesyonel sanayii ve ticarette temizleme uygulamalarinda kullanilacak madde Eczacıbaşı Girişim Pazarlama

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu (91/155 EEC)

Güvenlik Bilgi Formu (91/155 EEC) Sayfa 1/6 1. Madde/Müstahzar ve Firma Tanıtımı Ürünün adı: Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: DESOMED EURO Kimya San. Ve Ticaret A.Ş. Yazıbaşı Beldesi Balkan Cad. No:33 Torbalı / ĐZMĐR Tel: 0.232.853 97

Detaylı

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu TECHNOMELT MELTACE 709-4 - 20kg Sayfa No 1 / 6 GBF No. : 474555 Revizyon: 02.11.2015 Yayınlanma tarihi: 03.11.2015 Versiyon yer değiştirir: - BÖLÜM

Detaylı

1.4. Acil Durum Telefonu (Mesai Saatleri İçerisinde)

1.4. Acil Durum Telefonu (Mesai Saatleri İçerisinde) Güvenlik Bilgi Formu " Tehlikeli Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkındaki Yönetmeliğe ( 26.12.2008-.No.27092)" uygun olarak hazırlanmıştır. ATAMER

Detaylı

BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği. Ürün adı PARAFINIK PROSES YAGI 460. Ürün numarası 31163

BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği. Ürün adı PARAFINIK PROSES YAGI 460. Ürün numarası 31163 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı Ürün numarası 31163 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

1/7 YENİ DÜZENLEME TARİHİ HAZIRLAMA TARİHİ. KAÇINCI DÜZENLEME OLDUĞU 0.1 Form No: 012 TR

1/7 YENİ DÜZENLEME TARİHİ HAZIRLAMA TARİHİ. KAÇINCI DÜZENLEME OLDUĞU 0.1 Form No: 012 TR 1 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ Madde /Karışımın kimliği Ürün Adı Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Kullanım Çimento Esaslı Derz Dolgu

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR DEZ 920 Ürün Tanımı Gıda

Detaylı

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 25.08.2015 25.08.2015 Versiyon

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıtıcı Bilgiler Ürün Kodu 1503 Ürün Adı INTERFLEX PRIMER (A Bileşeni) Tanımlama/ Kullanım MGBF Düzenleyen Hakkında Bilgiler Acil Durum telefon numarası İKİ BİLEŞENLİ,

Detaylı

: NESTA MATİK GÜVENLİK BİLGİ FORMU

: NESTA MATİK GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1- Madde/Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Ürün Adı : Ürün Kodu : AK10008 Kullanım Alanı : Endüstriyel temizlik malzemesi, bulaşık makinesi deterjanı Üretici Firma : ACAR KİMYA - HALİT ACAR Adres

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Düzenlenme tarihi: 07.04.2010 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: FLOOR PREPP Sert Polimer Cila Ürünün uygulama alanı:genel Temizlik/Bakım/Hijyen Ürünü Tedarikçi Firma

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU NEWKİM DEKORATİF SIVA MİNERAL DOKULU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU NEWKİM DEKORATİF SIVA MİNERAL DOKULU 1 MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI ÜRÜN ADI KULLANIM Dekoratif Sıva ÜRÜN NO 20527-G ÜRETİCİ YİĞİTSAN YAPI KİMYASALLARI BOYA VE İZOLASYON MADENCİLİK SAN.İÇ VE DIŞ TİCARET LTD..ŞTİ İstiklal

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU M608 ÇAMAŞIRLAR İÇİN ETKİLİ KİR VE YAĞ ÇÖZÜCÜ

GÜVENLİK BİLGİ FORMU M608 ÇAMAŞIRLAR İÇİN ETKİLİ KİR VE YAĞ ÇÖZÜCÜ GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1 MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI ÜRÜN ADI KULLANIM TEDARİKÇİ Profesyonel sanayii ve ticarette temizleme uygulamalarinda kullanilacak madde ECZACIBAŞI GİRİŞİM PAZARLAMA

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0

Güvenlik Bilgi Formu Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0 Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0 KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün formu Maddenin adı : Madde : Salmeterol Ürün kodu : 201600811 Eşanlamlar

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR POLISH Ürün Tanımı Paslanmaz

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU NEWSAN SIVI BOYA GRUBU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU NEWSAN SIVI BOYA GRUBU 1 MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI ÜRÜN ADI KULLANIM İç ve dış cephe boyaları ÜRÜN NO. /ÇEŞİT 11220 DIŞ CEPHE AKRİLİK BOYA 12210 AKRİLİK SU YALITIM MALZEMESİ 11130 EXPORT İÇ CEPHE BOYA 11240

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Düzenleme tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR FİNAL-P Ürün Tanımı

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GEO DIS 180

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GEO DIS 180 1.MADDENİN/KARIŞIMIN ve ŞİRKETİN/DAĞITICININ TANIMI 1.1 Madde/Karışımın kimliği Ürün adı : Fiziksel durum : Katı 1.2 Maddenin/Karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Tavsiye

Detaylı

: NESTA HANDY GÜVENLİK BİLGİ FORMU

: NESTA HANDY GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1- Madde/Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Ürün Adı : Ürün Kodu : AK10011 Kullanım Alanı : Evsel temizlik malzemesi, sıvı el sabunu Üretici Firma : ACAR KİMYA - HALİT ACAR Adres : 8780/22 Sokak

Detaylı

KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği. KISIM 2: Zararlılık tanımlanması. KISIM 3: Bileşimi/İçindekiler hakkında bilgi

KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği. KISIM 2: Zararlılık tanımlanması. KISIM 3: Bileşimi/İçindekiler hakkında bilgi Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik R.G. 13.12.2014 tarih ve 29204 sayısına uygun olarak hazırlanmıştır Yayın tarihi: 21/09/2016 Revizyon tarihi: - Versiyon:

Detaylı

BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği. Ürün adı CLEANCUT 100. Ürün numarası 26236

BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği. Ürün adı CLEANCUT 100. Ürün numarası 26236 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı Ürün numarası 26236 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Revize edildiği tarih: 08.04.2015 Ürün kodu: 66 Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu CAM KÜRECİK

Güvenlik Bilgi Formu CAM KÜRECİK 1. MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1- Maddenin kimliği Ticari Adı 1.2- Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Belirlenmiş kullanımı Kullanım

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0

Güvenlik Bilgi Formu Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0 Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0 KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün formu Maddenin adı : Madde : Metformin Ürün kodu : 201600570 Eşanlamlar

Detaylı