Not Sayfanın dilini ayarlamak, Microsoft FrontPage'in doğru yazım denetimi sözlüğünü otomatik olarak yüklemesini de sağlar.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Not Sayfanın dilini ayarlamak, Microsoft FrontPage'in doğru yazım denetimi sözlüğünü otomatik olarak yüklemesini de sağlar."

Transkript

1 20 Sayfanızın dilinin Türkçe (istenirse değiştirilebilir.) olduğunu gösterir. Not Sayfanın dilini ayarlamak, Microsoft FrontPage'in doğru yazım denetimi sözlüğünü otomatik olarak yüklemesini de sağlar. 1. Sayfa görünümünde, belge penceresinin alt kısmındaki Tasarla'yı tıklatın. 2. Sayfayı sağ tıklatın, sonra kısayol menüsünde Sayfa Özellikleri'ni ve ardından Dil sekmesini tıklatın. 3. Belgeyi Farklı Kaydet listesinde, Türkçe seçilir bu sayede web sayfasındaki Türkçe karakterler düzgün olarak görüntülenir. Burada sayfaya eklenen kod şu şekildedir: <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1254"> Bu etikete alternatif olarak aşağıdaki etiket de kullanılabilir: <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso "> 5 RESİM EKLEME Microsoft PowerPoint, Word ve Excel de eklenen her türlü resim sayfanın içerisinde yer alır. Yani resimler için ayrı bir klasöre ihtiyaç duyulmaz. Ancak web sayfası, resimleri kendi içerisinde barındırmaz. Sayfaya eklenen resimler ayrı bir yerde (web klasörü içinde) depolanır. Bu özellik internet sayfalarının hızını arttırır. Sayfaya resim yerleştirebilmek için önce bu resmin web klasöründe ya da bilgisayarda bulunması gereklidir. Not: Sayfaya eklenen resimler web klasörü içerisinden silinirse, resimleri web sayfasında da göremezsiniz. Not: Resim dosyasının web sayfası ile aynı klasör içinde bulunmasına dikkat ediniz. Şekil 5-1 Ekle Menüsü Resim Ekle Komutu

2 21 2. Ekleme noktasını, resim eklemek istediğiniz yere getirin. 3. Aşağıdakilerden birini yapın: a. Dosyadan resim ekleme i. Ekle menüsünde Resim'in üzerine gelin ve Dosyadan'ı tıklatın. ii. Eklemek istediğiniz dosyayı bulun ve sonra Ekle'yi tıklatın. b. Clip Organizer'dan küçük resim ekleme: i. Ekle menüsünde Resim'in üzerine gelin ve Küçük Resim'i tıklatın. ii. Küçük Resim görev bölmesinde Aranan kutusuna istediğiniz küçük resmi tanımlayan sözcük veya tümceciği yazın. iii. Aramanızı belli bir küçük resim koleksiyonu veya dosya türü ile sınırlamak isterseniz aşağıdakini yapın: Arama konumu listesinde aramak istemediğiniz koleksiyonların yanındaki onay kutularının işaretini kaldırın. İstenen sonuçlar listesinde istediğiniz dosya türlerini seçin. iv. Git'i tıklatın. v. Arama sonuçları listesinde eklemek istediğiniz resmi tıklatın. c. Tarayıcıdan resim ekleme i. Ekle menüsünde, Resim'in üzerine gidin ve sonra Tarayıcı veya Kameradan'ı tıklatın. ii. Aygıt altında, resim eklerken kaynak olarak kullanmak istediğiniz aygıtı tıklatın. iii. İstediğiniz çözünürlükdeğerini seçin. iv. Aşağıdakilerden birini yapın: Resmi özgün biçiminde eklemek için Ekle'yi tıklatın. Resmi eklemeden önce özelliklerini ayarlamak için Özel Ekle'yi tıklatın ve ardından eklemek istediğiniz resmi seçin. Etkin nokta göster Metin Mutlak konumlandır Bir alta gönder Karşıtlık ve Parlaklık Ayarları Kırp Etkin nokta Dolu çerçeve Bir öne getir Çizgi Stili Döndür ver ters çevir Yeniden Örneklendir. Otomatik Küçük Resim Dosyadan resim ekle Resim Biçimlendir Saydam Renk Ayarla Önceki Boyut

3 22 Mutlak Konumlandır, Bir alta gönder, Bir Öne getir Düğmeleri Mutlak konumlandır, resmi sayfada herhangi bir yere dönüştürür, böylelikle resmi taşıyabilir, konumlandırabilirsiniz. Konumlandırılmış bir resimleri diğer sayfa içeriği veya birbirlerinin önüne veya arkasına göndermek için Bir alta gönder, Bir Öne getir Düğmeleri kullanılır. Not: Çizgi Stili ve Resim Biçimlendir Komutları resim için kullanılamaz. Bu komutlar sırasıyla, Bir otomatik şekil, metin kutusu ya da Word Art nesnesine, kenarlık çizmek ve bu nesneleri biçimlendirmek için kullanılabilir 5.1 Resmi yeniden boyutlandırma Resim yeniden boyutlandırıldığında, yalnızca Web tarayıcısına resmin nasıl görüntüleneceğini bildiren HTML etiketleri değişir. Grafik dosyasının kendisi, boyutu veya yükleme süresi değişmez Resmi el ile yeniden boyutlandırma 2. Resmi tıklatın ve boyutlandırma tutamacını (boyutlandırma tutamacı: Seçilen nesnenin köşelerinde ve kenarlarında görünen küçük daire veya karelerden biri. Nesnenin boyutunu değiştirmek için bu tutamaçları sürükleyebilirsiniz.) yeni bir konuma sürükleyin. Not: Resmin geçerli oranlarını korumak için köşe tutamacını sürükleyin. Kenar tutamacını sürüklerseniz resim bozulur. Not: Resmi yeni boyutuna göre yeniden örnekleyebilirsiniz(yeniden örnekleme: Bir resmin veya grafiğin piksel boyutlarını (dolayısıyla fiziksel boyutunu) değiştirme. Grafikler daha düşük bir değer için yeniden örneklenebilir (piksel sayısı azaltılabilir) veya daha yüksek bir değer için yeniden örneklenebilir (piksel sayısı artırılabilir).); bu sayede resmin netliği iyileştirilebilirken, grafik dosyasının boyutu da artabilir veya azalabilir. Resmi yeniden örneklemek için, resmin sağ alt köşesindeki Resim Eylemleri simgesini tıklatın ve sonra Boyutla eşleşmesi için resmi yeniden örnekle'yi seçin.(bkz. 5.8 Resmi Yeniden örneklendirme) Yalnızca Boyut özniteliklernii değiştir piksel boyutunu değiştirmeyle aynı işlemi yapar 2 Yeniden Örneklendirme yapar.

4 Piksel veya yüzde değerlerini belirterek resmi yeniden boyutlandırma 2. Resmi sağ tıklatın ve sonra kısayol menüsündeki Resim Özellikleri'ni tıklatın. 3. Görünüm sekmesinde, Boyut altında Boyut Belirt onay kutusunu seçin. 4. Geçerli en boy oranının (en boy oranı: Bilgisayar görünüm ve grafiklerinde, resim veya resim alanının genişliğinin yüksekliğine oranı. Örneğin, 2:1'lik bir en boy oranı resmin genişliğinin yüksekliğinin iki katı olduğunu gösterir.) korunup korunmayacağını belirtmek için, En boy oranını koru onay kutusunu seçin veya işaretini kaldırın. 5. Yükseklik ve Genişlik kutularına istediğiniz piksel veya yüzde değerlerini girin. En boy oranını koru onay kutusunu seçtikten sonra Yükseklik ya da Genişlik için bir değer girdiğinizde, FrontPage diğer kutudaki değeri otomatik olarak değiştirerek özgün oranı korur. Not: Frontpage de yüzde değeri internet tarayıcı penceresine(veya eğer resim tabloda yer alıyorsa tablo hücre boyutuna) bağlıdır. Yani, %100 e ayarlanmış bir resim internet tarayıcının tamamını kaplar, eğer resim büyüklüğü %50 olarak ayarlanırsa internet tarayıcı penceresinin yarısını kapla 5.2 Grafiği döndürme veya çevirme 2. Grafiği tıklatın. 3. Arka plandaki grafiği döndürmek veya çevirmek istiyorsanız seçim yapmanız gerekmez. 4. Resimler araç çubuğunda, aşağıdakilerden herhangi birini yapın: Resimler araç çubuğu gizliyse, grafiği sağ tıklatıp kısayol menüsünde Resimler Araç Çubuğunu Göster öğesini tıklatın. Grafiği saatin ters yönünde 90 derece döndürmek için Resimler araç çubuğunda 90º Sola Döndür Döndür simgesini tıklatın. Grafiği saat yönünde 90 derece döndürmek için 90º Sağa simgesini tıklatın. Grafiği baş aşağı çevirmek için Yatay Çevir düğmesini tıklatın. Ayna görüntüsünü oluşturmak üzere grafiği çevirmek için Dikey Çevir düğmesini tıklatın. 5.3 Grafiği hizalama 2. Grafiği sağ tıklatın ve sonra kısayol menüsünde Resim Özellikleri'ni tıklatın. 3. Görünüm sekmesini tıklatın ve sonra aşağıdakilerden birini yapın: Kaydırma Stili'nin altında istediğiniz seçeneği seçin. Düzen'in altında Hizalama kutusunda, grafiğin sayfa üzerinde ne şekilde hizalanmasını istediğinizi belirten bir seçeneği tıklatın. 4. Yerleşim'in altında, Yatay aralık kutusunda, grafiğin sol ve sağ yanlarında bulunmasını istediğiniz pikselsayısını yazın veya seçin. 5. Yerleşim'in altında, Dikey aralık kutusunda, grafiğin üst ve alt yanlarında bulunmasını istediğiniz piksel sayısını yazın veya seçin.

5 24 Şekil 5-2 Resim Özellikleri İletişim Kutusu Görünüm Sekmesi

6 Küçük resim oluşturma 2. Grafiği tıklatın. 3. Resimler araç çubuğunda Otomatik Küçük Resim düğmesini tıklatın. Resimler araç çubuğu gizliyse, grafiği sağ tıklatın ve ardından kısayol menüsünde Resimler Araç Çubuğunu Göster'i tıklatın. Microsoft FrontPage, hem bir küçük resim grafiği, hem de özgün tam boyutlu grafiğe bir köprü oluşturur. 5.5 Grafiği kırpma Grafiği kırparak, kullanmak istemediğiniz bölgelerini kaldırabilirsiniz. 1. Sayfa görünümünde, belge penceresinin altındaki Tasarım düğmesini tıklatın. 2. Grafiği tıklatın. 3. Resimler araç çubuğunda Kırp düğmesini tıklatın. Resimler araç çubuğu gizliyse grafiği sağ tıklatın ve kısayol menüsünde Resimler Araç Çubuğunu Göster öğesini tıklatın. 4. Grafiğin saklamak istediğiniz kısmını kapsamak ve grafiği yeniden boyutlandırmak üzere kırpma kutusunun üzerindeki tutamaçları sürükleyin. 5. Kırpma kutusunun dışında kalan alanı kaldırmak için, yeniden Kırp simgesini tıklatın. 5.6 Grafiğe etkin nokta ekleme 2. Etkin nokta eklemek istediğiniz grafiği tıklatın. 3. Aşağıdakilerden birini yapın: Grafiğe etkin nokta ekleme 1. Resimler araç çubuğunda, Dikdörtgen Etkin Nokta, Dairesel Etkin Nokta veya Çok Kenarlı Etkin Nokta'yı tıklatın. 2. Resimler araç çubuğu gizliyse, grafiği sağ tıklatın ve ardından kısayol menüsünden Resimler Araç Çubuğunu Göster'i tıklatın.

7 26 3. Grafiğin üzerinde dikdörtgen, daire veya çokgen çizmek üzere fareyi sürükleyin. Fare düğmesini bıraktığınızda Köprü Ekle iletişim kutusu açılır. 4. Bağlantı yapmak istediğiniz dosyayı bulun ve sonra Tamam'ı tıklatın. NOTLAR: Çokgen çizmek için önce köşelerin bulunmasını istediğiniz noktaları tıklatın, ardından çokgeni tamamlamak için çift tıklatın. Grafiğe metin etkin noktası ekleme 1. Resimler araç çubuğunda Metin düğmesini tıklatın. Resimler araç çubuğu gizliyse, grafiği sağ tıklatın ve ardından kısayol menüsünden Resimler Araç Çubuğunu Göster'i tıklatın. 2. Kutuya istediğiniz metni yazın. 3. Aşağıdakilerden birini veya her ikisini de yapın: Metin kutusunu taşımak için metin kutusunun kenarlığını yeni bir konuma sürükleyin. Metin kutusunu yeniden boyutlandırmak için metin kutusunun üzerindeki tutamaçları sürükleyin. 4. Metin kutusunun bir kenarını çift tıklatın. 5. Bağlantı yapmak istediğiniz dosyayı bulun ve sonra Tamam'ı tıklatın. 5.7 Grafiği tanımlayan bir metin ekleme Grafik karşıdan yüklenirken, bulunamadığında veya site ziyaretçisi işaretçiyi üzerinde hareket ettirdiğinde, tarayıcıya bağlı olarak grafiğe ilişkin görüntülenebilir. 2. Grafiği sağ tıklattıktan sonra kısayol menüsünde Resim Özellikleri'ni ve sonra Genel sekmesini tıklatın. 3. Diğer gösterimler'in altındaki Metin kutusuna grafiğe ilişkin diğer metni yazın. Şekil 5-3 alternatif metin Resim özellikelri iletişim kutusu genel Sekmesinde belirlenebilir.

8 27 Şekil 5-4 Alternatif metin eklendiğinde,ziyarerçi eğer web tarayıcısını sadece metinleri göstermek üzere ayarlamışsa, resim yerine alternatif açıklama görünecektir. 5.8 Resmi Yeniden örneklendirme Orijinal resim %75 oranında küçültülmüş Yeniden örneklenmiş resim Bir digital resmi büyütüp küçülttüğünüzde, pixel boyutları değişir ve resmin yeniden örneklenmesi gerekir. Küçültülmüş Bir resmi yeniden örneklediğinizde resimdeki pixel sayısı azalır, büyütülmüş bir resmi yeniden örneklediğinizde pixel sayısı resimdeki renklere bağlı olarak arttırılır. Resmin pixel boyutunu değiştirmekten farklı olarak yeniden örnekleme resmin gerçek boyutunu değiştirir. Kısaca, eğere 400x 400 pixel bir resmi yarı boyutuna indirirseniz, Fontpage bu resmi 200x 200 pixel olarak kaydedecektir. Yeniden örneklendirme, ayrıca yeniden boyutlandırılmış ve pürüzlenmiş resimleri düzeltmek için de kullanılır. Yalnız, bir resim yeniden örneklendikten sonra boyutu büyütlüdüğün resmin kalitesi bozulur. Resmin üzerine sağ tuşa basarak ve yeniden örneklendir diyerek veya Resimler Araç Çubuğunda düğmesine basarak yeniden örneklendirebilrisiniz. 6 FOTOĞRAF GALERİSİ OLUŞTURMA 2. Ekleme noktasını fotoğraf galerisini oluşturmak istediğiniz yere getirin. 3. Ekle menüsünde Web Bileşeni'ni tıklatın.( Bileşen türü listesinde Fotoğraf Galerisi'ni tıklatın. 4. Fotoğraf Galerisi Seçeneği Seç listesinde istediğiniz yerleşimi tıklatın. 5. Son'u tıklatın. 6. Fotoğraf galerisine fotoğraf eklemek için Ekle'yi tıklatın. Dosyadan resim eklemek için aşağıdakileri yapın. 1. Dosyalardan alınan resimler'i tıklatın.

9 2. İstediğiniz dosyayı bulup seçin ve sonra Aç'ı tıklatın. 28 Not: Birden fazla grafik seçmek için CTRL tuşunu basılı tutarak istediğiniz grafikleri seçin. Fotoğrafların sırasını yeniden düzenlemek için fotoğrafın adını seçin ve Yukarı Taşı veya Aşağı Taşı'yı tıklatın Not: Ekle Menüsünde Resim ardından Fotoğraf Galerisi seçeneği de kullanabilirsiniz. Şekil 6-1 fotoğraf Galerisi Özellikler iletişim kutusunu kullanarak bilgisayarınızda bulunan resimlerden veya Tarayıcıdan kameradan alınan resimlerle fotoğraf galerisi oluşturabilirsiniz. Fotoğraf Galerisi Özellikleri penceresinde bulunan Düzenle düğmesini kullanarak açılacak olan Resmi Düzenle penceresinden resimlerin boyutlarını standart hale getirebilir, resimleri döndürebilir ya da kırpabiliriz. Bu bölümde dikkati çeken iki özellik vardır. Bunlar en boy oranını koruma ve Varsayılan boyut olarak belirleme özellikleridir. En boy oranını koru, özelliğini aktif hale getirilirse seçili resmin boyutlarını değiştirmek istediğimizde resmin genişlik ve yükseklik oranı bozulmayacaktır. Varsayılan Boyut Olarak Belirle, özelliği seçilirse tüm resimler standart olarak aynı boyutta görünecektir. Fotoğraf Galerisi Özellikleri penceresinin Yerleşim bölümünde ise resimlerin sayfadaki düzenine ilişkin birkaç alternatif bulunmaktadır. Bunlardan sayfaya uygun bir tanesini seçin. Genelde resimlerde Slayt Düzeni kullanılmaktadır Fotoğraf Galerisi Özellikleri penceresi onaylanarak çıkılır ve resimler seçilen düzene göre sayfada yerlerini alırlar.

4 Front Page Sayfası Özellikleri

4 Front Page Sayfası Özellikleri 4 Front Page Sayfası Özellikleri İsterseniz Frontpage penceresinin sağ tarafından, isterseniz araç çubuklarından faydalanarak yeni bir sayfa açın. Frontpage te çeşitli sayfa şablonları bulunmaktadır. Ancak

Detaylı

Web sayfalarında yapılan her çalışma ve düzenleme tablolar aracılığı ile yapılır. Dolayısıyla çoğu web sayfalarında tablo kullanmak zorunluluktur.

Web sayfalarında yapılan her çalışma ve düzenleme tablolar aracılığı ile yapılır. Dolayısıyla çoğu web sayfalarında tablo kullanmak zorunluluktur. Yazı Tipi Stili HTML kodları 47 Kalın İtalik Altı Çizili 9.2.6 Metin yükseltme veya alçaltma 1. Sayfa görünümünde, belge penceresinin altındaki Tasarla düğmesini tıklatın. 2.

Detaylı

Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları

Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları Microsoft Office Word Kelime işlemci, görsel nesnelerin veya çizimlerin resim ya da arka plan olarak kullanıldığı metinler oluşturabilen, harita ve tablo gibi şekiller

Detaylı

Microsoft Office Publisher 2016

Microsoft Office Publisher 2016 Microsoft Office Publisher 2016 Publisher 2016 Publisher görsel açıdan zengin, profesyonel görünümlü yayınlar oluşturmanıza yardımcı olan bir masaüstü yayımcılık uygulamasıdır. Bilgisayarınızda Publisher'la

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI İşletim Sisteminde Yapılan Uygulamalar Bir Bilgisayarda Hangi İşletim Sistemi Yüklü Olduğunu

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA TEMEL BİLGİSAYAR Ders Notları Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA İÇERİK Excel menü çubuğunda bulunan, Ekle menüsünün içerik ve uygulamaları Biçim menüsünün içerik ve uygulamaları Veri menüsünün içerik ve uygulamaları

Detaylı

8.Sayfa ve 9.Yazım 10.Belge Görünüm 11.Ekran Yakınlaştırma Sözcük Sayısı Denetimi Düğmeleri ve Uzaklaştırma

8.Sayfa ve 9.Yazım 10.Belge Görünüm 11.Ekran Yakınlaştırma Sözcük Sayısı Denetimi Düğmeleri ve Uzaklaştırma Genel Ekran Görünümü 1.Ofis Düğmesi 2.Hızlı Erişim Araç Çubuğu 3.Belge Başlığı 4.Menüler 5.Menü Şeridi 6.Kaydırma Çubuğu 7.Cetveller 8.Sayfa ve 9.Yazım 10.Belge Görünüm 11.Ekran Yakınlaştırma Sözcük Sayısı

Detaylı

Hizalama Word dokümanlarınızda oluşturduğunuz veya oluşturacağınız metinlerin hizalamasını yapabilirsiniz. Bu işlem için:

Hizalama Word dokümanlarınızda oluşturduğunuz veya oluşturacağınız metinlerin hizalamasını yapabilirsiniz. Bu işlem için: Biçimleme Metin biçimleme Hizalama Word dokümanlarınızda oluşturduğunuz veya oluşturacağınız metinlerin hizalamasını yapabilirsiniz. Bu işlem için: 1. Hizalamak istediğiniz metni seçin. 2. Giriş sekmesini

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3

ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3 AMAÇ Bu öğrenme faaliyeti ile tasarım düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Tema ne demektir? Temayı oluşturan ögeler nelerdir? Araştırınız. Arka plan ne demektir?

Detaylı

Paint. , Tüm Programlar, Donatılar ve ardından

Paint. , Tüm Programlar, Donatılar ve ardından Donatılar-Paint Paint Paint, çizimler oluşturmak ve dijital resimleri düzenlemek için kullanabileceğiniz bir çizim programıdır. Paint i, farklı dosya biçimlerini kullanarak resim dosyalarını kaydetmek

Detaylı

MS WORD 4.BÖLÜM. Bölüm Adı: NESNE EKLEME Bölümün Amacı: Belgeye nesne ekleme işlemlerini gerçekleştirmek.

MS WORD 4.BÖLÜM. Bölüm Adı: NESNE EKLEME Bölümün Amacı: Belgeye nesne ekleme işlemlerini gerçekleştirmek. MS WORD 4.BÖLÜM Bölüm Adı: NESNE EKLEME Bölümün Amacı: Belgeye nesne ekleme işlemlerini gerçekleştirmek. Neler Öğreneceksiniz? Bu bölümü bitiren kişi: 1. Ekle sekmesini tanır. 2. Kapak sayfası oluşturabilir.

Detaylı

Aşağıdaki örnekte, aynı düzen tablosu ve hücreleri içerikle birlikte gösterilmektedir.

Aşağıdaki örnekte, aynı düzen tablosu ve hücreleri içerikle birlikte gösterilmektedir. 12 DÜZEN TABLOLARI Microsoft Office FrontPage 2003 programında düzen tabloları ve hücrelerini kullanarak, profesyonel görünümlü Web sayfası düzenleri oluşturabilirsiniz. Düzen tablosu, sayfa düzeni için

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

ÜNİTE 6 ÜNİTE 5 MICROSOFT WORD- II TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER

ÜNİTE 6 ÜNİTE 5 MICROSOFT WORD- II TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER ÜNİTE 5 MICROSOFT WORD- II İÇİNDEKİLER Sayfa Rengi, Sayfa Kenarlıkları,Sayfa Sonu Ekleme Köprü Eklemek Üst ve Alt Bilgi,Sayfa Numaraları Ekleme Çizim Araçları Şekil Ekleme Resim Ekleme Küçük Resim Ekleme

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI MİCROSOFT EXCEL PROGRAMI Programın Açılışı: Başlat Tüm Programlar Microsoft Office Microsoft

Detaylı

Açılan penceren gerekli ayarlamalar yapılarak sayfa numaraları görüntülenir.

Açılan penceren gerekli ayarlamalar yapılarak sayfa numaraları görüntülenir. Sayfa numarası ekleme: Ekle menüsünden sayfa numaraları seçeneğine tıklandığında Açılan penceren gerekli ayarlamalar yapılarak sayfa numaraları görüntülenir. Tarih ve saat ekleme: Ekle menüsünden Tarih

Detaylı

Donatlar-NotePad DONATILAR

Donatlar-NotePad DONATILAR Donatlar-NotePad DONATILAR Donatılar işletim sistemiyle birlikte gelen programların yer aldığı bölümdür. Bu programlara Başlat-Tüm Programlar- Donatılar adımlarıyla ulaşılır. Not Defteri (Notepad) Sadece

Detaylı

13 DİNAMİK ÖĞELERLE ÇALIŞMA

13 DİNAMİK ÖĞELERLE ÇALIŞMA 69 13 DİNAMİK ÖĞELERLE ÇALIŞMA Çoğu internet sitesinde sayfa solunda tüm linklerin (köprülerin) bulunduğu bir bölüm vardır. Ziyaretçi web tasarımcının sunduğu bu bölümlerdeki etkileşimli düğmeleri kullanarak

Detaylı

Çoklu Ortam Uygulamaları. FATİH Projesi PARDUS Temel Eğitim Kursu

Çoklu Ortam Uygulamaları. FATİH Projesi PARDUS Temel Eğitim Kursu Çoklu Ortam Uygulamaları FATİH Projesi PARDUS Temel Eğitim Kursu Gwenview Gwenview uygulama yazılımı,genel resim göstericisi ve temel fotoğraf düzenleyicisidir. Resim ve Fotoğraf Gösterici ve aynı zamanda

Detaylı

MICROSOFT OFFİCE WORD PROGRAMI DOSYA İŞLEMLERİ

MICROSOFT OFFİCE WORD PROGRAMI DOSYA İŞLEMLERİ MICROSOFT OFFİCE WORD PROGRAMI Ms Word bir kelime işlemci programıdır. İçinde bulunan detaylı metin biçimlendirme seçenekleri, ayrıntılı tablo, şekil ve grafik oluşturma başarıları nedeniyle, kendi türünde

Detaylı

a. Giriş sekmesi: 1. Paragraf bölümünde Madde İşaretleri veya Numaralandırma seçeneklerinden istediğinize tıklayın.

a. Giriş sekmesi: 1. Paragraf bölümünde Madde İşaretleri veya Numaralandırma seçeneklerinden istediğinize tıklayın. Madde İmleri ve Numaralandırma Sıralı veya sırasız listeler oluşturmak için madde imleri ve numaralandırma seçeneğini kullanabilirsiniz. Madde İşaretli ve Numaralandırılmış Listeler Oluşturma Yazılı olan

Detaylı

www.elektrikogretmenleri.com

www.elektrikogretmenleri.com FIREWORKS (MENU OLUŞ TURMA) 1 Önce Başlat menüsü Programlar Adobe Web Premium CS3 Adobe Fireworks CS3 kısayol simgesi ile Fireworks programı açılır. 2 Fireworks programı açıldığında Karşımıza gelen Yeni

Detaylı

MICROSOFT OFFICE PUBLISHER. MS Publisher bir masaüstü yayıncılık programıdır.

MICROSOFT OFFICE PUBLISHER. MS Publisher bir masaüstü yayıncılık programıdır. MICROSOFT OFFICE PUBLISHER. MS Publisher bir masaüstü yayıncılık programıdır. Publisher afişler, bültenler, broşürler, web siteleri, kartvizitler, kartpostallar, tebrik kartları ve daha fazlasıyla ilgili

Detaylı

08.11.2015 WORD KULLANIMI

08.11.2015 WORD KULLANIMI KELİME İŞLEMCİ-MİCROSOFT OFFİCE OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER ŞEKİL, RESİM EKLEME TABLO EKLEME ETKİNLİKLER 1 OFFICE DÜĞMESİ: Çalışmamız ile ilgili dosya işlemleri yapmamızı sağlar. Yeni

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Publisher 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu En sevdiğiniz komutları

Detaylı

www.elektrikogretmenleri.com

www.elektrikogretmenleri.com DREAMWEAVERDA NESNELERE DAVRANIŞ EKLEME Dreamweaver da fare hareket olaylı, animasyonlu görüntüler oluşturmak istenildiğinde hazır scriptler anlamına gelen Davranışlar(behaviors) kullanılmaktadır. Yukarıdaki

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI Kelime İşlemci - Word Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders

Detaylı

POWERPOINT 2010 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ II

POWERPOINT 2010 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ II ÜNİTE 1 POWERPOINT 2010 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ÖZET 10 ÜNİTE 2 POWERPOINT 2010 Giriş Sunu içeriğinin, dinleyicilere daha verimli aktarılması sununun görselliğiyle ilişkilidir. Buna bağlı olarak sunumları daha

Detaylı

BİLGİSAYAR UYGULAMALARI BÖLÜM 4

BİLGİSAYAR UYGULAMALARI BÖLÜM 4 BİLGİSAYAR UYGULAMALARI BÖLÜM 4 Powerpoint bir prezentasyon yani sunu hazırlama programıdır. Anlatılan her konuya görsel olarak güçlü bir destek sağlarken hareketli resim, yazı ve efektlerle kişileri etkilemektedir.

Detaylı

düğmesine ile bir sayfa yukarıya, düğmesi ile bir sayfa aşağı gidebilirsiniz.

düğmesine ile bir sayfa yukarıya, düğmesi ile bir sayfa aşağı gidebilirsiniz. Metin işlemleri Bu bölümde belgenizde değişiklik veya düzenleme yapmak istediğinizde ihtiyaç duyacağınız işlemler ile metin girişini kolaylaştıracak araçlara yer verilmiştir. Dolaşma Belge içinde dolaşmak

Detaylı

Photoshop ta Web Sayfaları Oluşturma

Photoshop ta Web Sayfaları Oluşturma Photoshop ta Web Sayfaları Oluşturma Dilimleme Photoshop ta üzerinde çalışılan resim dosyaları, düzenlenen fotoğraflar veya tasarlanan sayfalar web ortamında kullanılmak üzere hazırlanabilir. Bir web sayfasını

Detaylı

Bu sekme ile genel olarak biçimlendirme ile ilgili ayarlamaların yapıldığı sekmedir.

Bu sekme ile genel olarak biçimlendirme ile ilgili ayarlamaların yapıldığı sekmedir. 3. GİRİŞ SEKMESİ Bu sekme ile genel olarak biçimlendirme ile ilgili ayarlamaların yapıldığı sekmedir. 3.1. Excel 2010 da Kesme, Kopyalama, Yapıştırma ve Biçim Boyacısı Giriş sekmesinin ilk grubu olan Pano

Detaylı

BTU 100 Bilgisayar okuryazarlığı BTU 100 BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI. Sunu Hazırlama II

BTU 100 Bilgisayar okuryazarlığı BTU 100 BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI. Sunu Hazırlama II BTU 100 BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI Sunu Hazırlama II 1 İÇİNDEKİLER 1. POWERPOINT PROGRAMINDA ASIL SLAYT OLUŞTURMA 1.1. Asıl Slayta Genel Bakış 1.2. Asıl Slayt ile Çalışmak 2. POWERPOINT PROGRAMINDA FOTOĞRAF

Detaylı

ÜNİTE TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ - II İÇİNDEKİLER HEDEFLER POWERPOINT 2010

ÜNİTE TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ - II İÇİNDEKİLER HEDEFLER POWERPOINT 2010 HEDEFLER İÇİNDEKİLER POWERPOINT 2010 Metin Kutusu Şekiller Resimler Fotoğraf Albümü Grafikler Tablolar Ses ve Video Ekleme Nesne Ekleme TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ - II Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Metin

Detaylı

Yazılım Arayüzünün Tanıtılması

Yazılım Arayüzünün Tanıtılması İçindekiler Yazılım arayüzünün tanıtılması Sunu tasarımı ilkeleri Sunu şablonlarını kullanma Slayt işlemleri (Yeni slayt ekleme, slaytı çoğaltma kopyalama taşıma, slayta metin ekleme) Slaytlar arası geçişler

Detaylı

PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı

PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı 1 1-PowerPoint i Tanıyalım 2-PowerPoint programını açmak 3-Slayt Kavramı ve yeni slaytlar ekleme 4-Slayt Düzeni işlemleri 5-Slayt Tasarımı 6-Slayt geçişleri 7-Animasyonlar

Detaylı

BİLİŞİM TEK VE YAZ. DERSİ WORD 2007 SORULARI(CEVAPLAR SON SAYFALARDA RENKLİ GÖSTERİLMİŞTİR.)

BİLİŞİM TEK VE YAZ. DERSİ WORD 2007 SORULARI(CEVAPLAR SON SAYFALARDA RENKLİ GÖSTERİLMİŞTİR.) AYRANCILAR ORTAOKULU BİLİŞİM TEK VE YAZ. DERSİ WORD 2007 SORULARI(CEVAPLAR SON SAYFALARDA RENKLİ GÖSTERİLMİŞTİR.) SORU 9-) Yandaki butonun görevi nedir? 1-) Word nedir? Hesap Programıdır Tablo - Grafik

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE EXCEL 2010 İLE GRAFİK OLUŞTURMA

MİCROSOFT OFFİCE EXCEL 2010 İLE GRAFİK OLUŞTURMA MİCROSOFT OFFİCE EXCEL 2010 İLE GRAFİK OLUŞTURMA YAZARLAR BÜŞRA TÜFEKCİ/ e-mail busratufekci@anadolu.edu.tr FERİDE NUR ŞAHİN/ e-mail fns@anadolu.edu.tr MAYIS 2013 ÖNSÖZ Bu kılavuz Microsoft Office Excel

Detaylı

Microsoft Word 2007 Çalışma Soruları

Microsoft Word 2007 Çalışma Soruları 1 BÖLÜM 1 BELGE İŞLEMLERİ Microsoft Word 2007 Çalışma Soruları 1. Aşağıdakilerden hangisi Word Programının tanımıdır? A) Hesap Programıdır. B) Tablo Grafik Programıdır. C) Kelime İşlem Programıdır. D)

Detaylı

Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri

Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri Bilgi Teknolojileri (IT) Kavramları, Bilgisayar Kullanımı ve Dosyaların Yönetimi, Bilgi ve İletişim HAFTA 1 1. Genel Kavramlar(Bilgisayarın tanımı,bilgi

Detaylı

Grafik Tasarım Serkan AKSU http://www.serkanaksu.net. Photoshop CS5. 1.1 Araçlar

Grafik Tasarım Serkan AKSU http://www.serkanaksu.net. Photoshop CS5. 1.1 Araçlar Photoshop CS5 1.1 Araçlar Photoshop'u başlattığınızda, Araçlar paleti ekranın sol tarafında gösterilir. Araçlar paletindeki bazı araçların bağlama duyarı seçenekler çubuğunda gösterilen seçenekleri vardır.

Detaylı

Kopyalama ve Taşıma konularıyla ilgili daha değişik uygulamalar yaparak bu konunun pekiştirilmesini sağlamanız yararınıza olacaktır.

Kopyalama ve Taşıma konularıyla ilgili daha değişik uygulamalar yaparak bu konunun pekiştirilmesini sağlamanız yararınıza olacaktır. Kopyalama ve Taşıma konularıyla ilgili daha değişik uygulamalar yaparak bu konunun pekiştirilmesini sağlamanız yararınıza olacaktır. NOTLAR: 1. Bir Klasörün içindeki bir dosyayı fare sol tuşunu basılı

Detaylı

EYLÜL 2012 WORD 2010. Enformatik Bölümü

EYLÜL 2012 WORD 2010. Enformatik Bölümü EYLÜL 2012 WORD 2010 İÇERİK 1. 2. 3. 4. 5. Genel bilgiler Wrd ile neler yapabilirsiniz? Wrd penceresinin tanıtımı Sekmelerin tanıtımı Belgeler ile ilgili işlemler 6. Yeni bir belge luşturmak Varlan bir

Detaylı

5.Slayt ana hat görünümü 6.Görev bölmesi penceresi 7.Not alanı 8.Durum çubuğu

5.Slayt ana hat görünümü 6.Görev bölmesi penceresi 7.Not alanı 8.Durum çubuğu MS POWERPOINT 2010 PowerPoint, Windows ortamında çalışan bir sunu paket programıdır. Metin, taslak, çizim ve grafikler kullanılarak sunular, slaytlar, broşürler, bildiriler, konuşmacı notları ve taslaklar

Detaylı

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN beren@sakarya.edu.tr 0264 295 5642 1 MİCROSOFT EXCEL Elektronik tablolama veya hesaplama programı olarak da adlandırılan Excel, girilen veriler üzerinde

Detaylı

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak MS POWERPOINT 2010 1.Giriş: PowerPoint, Windows ortamında çalışan bir sunu paket programıdır. Metin, taslak, çizim ve grafikler kullanılarak sunular, slaytlar, broşürler, bildiriler, konuşmacı notları

Detaylı

TEMEL POWERPOİNT ÖĞRENİYORUM. Esra TÜRK Halil İbrahim NACAR

TEMEL POWERPOİNT ÖĞRENİYORUM. Esra TÜRK Halil İbrahim NACAR TEMEL POWERPOİNT ÖĞRENİYORUM Esra TÜRK Halil İbrahim NACAR İÇİNDEKİLER A ) MICROSOFT OFFICE POWERPOİNT 2007 PROGRAMI GENEL 1 Microsoft Office Powerpoint 2007 Programına Giriş.1 Powerpoint 2007 Ekranı.1

Detaylı

[ Excel e Giriş ] ÇALIŞMA EKRANI

[ Excel e Giriş ] ÇALIŞMA EKRANI [ Excel e Giriş ] Microsoft Excel programı, Windows altında çalışan bir tablo işlemcisidir. Bu tablo üzerinde yazmış olduğunuz rakamlar, kelimeler ve tarih gibi bir takım veriler üzerinde, işinize uygun

Detaylı

POWERPOINT ÖĞRENĐYORUM Bölüm 1 Sunu Oluşturmak

POWERPOINT ÖĞRENĐYORUM Bölüm 1 Sunu Oluşturmak POWERPOINT ÖĞRENĐYORUM Bölüm 1 Sunu Oluşturmak 1- Microsoft Powerpoint i başlatmak için Görev çubuğunda, Başlat ı tıklayın, Programlar ı işaret edin ve Microsoft Powerpoint i tıklayın. 2- Önerilen içeriği

Detaylı

11.MICROSOFT PUBLISHER KULLANIMI

11.MICROSOFT PUBLISHER KULLANIMI 11.MICROSOFT PUBLISHER KULLANIMI Publisher bültenler, broşürler, Web siteleri, kartvizitler, kartpostallar, tebrik kartları, ortam etiketleri ve daha fazlasıyla ilgili tasarımlar içerir. Yayına başlamak

Detaylı

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır.

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint ile toplantılar da veya herhangi bir konu üzerinde açıklama getirmek için sunu hazırlarız. Powerpoint2003

Detaylı

2000 de Programlarla Çalışmalar

2000 de Programlarla Çalışmalar Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar 24 3 Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar Programları Başlatmak Programları başlat menüsünü kullanarak, başlatmak istediğiniz programın simgesini çift tıklayarak

Detaylı

Seçenekler Menüsünden Genel Sekmesi

Seçenekler Menüsünden Genel Sekmesi Seçenekler Menüsünden Genel Sekmesi Word 2003 açtıktan sonra ARAÇLAR>SEÇENEKLER tıklanır. Karşımıza bu tür ekran çıkar. İlk komut Arka planda yeniden sayfalandır ; Siz çalışırken belgeleri otomatik olarak

Detaylı

BÖLÜM 8 B- SUNU PROGRAMI 1. MICROSOFT POWERPOINT NEDİR? 2. POWERPOINT PROGRAMININ BAŞLATILMASI

BÖLÜM 8 B- SUNU PROGRAMI 1. MICROSOFT POWERPOINT NEDİR? 2. POWERPOINT PROGRAMININ BAŞLATILMASI BÖLÜM 8 B- SUNU PROGRAMI 1. MICROSOFT POWERPOINT NEDİR? Microsoft Office Paketi ile birlikte kullanıcıya sunulan Powerpoint Programı, etkileşimli sunular (Presentation) hazırlamaya yarayan metin tabanlı

Detaylı

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 3 ÖĞRENME FAALĠYETĠ 3

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 3 ÖĞRENME FAALĠYETĠ 3 ÖĞRENME FAALĠYETĠ 3 ÖĞRENME FAALĠYETĠ 3 AMAÇ Bu öğrenme faaliyeti ile tasarım düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAġTIRMA Tema ne demektir? Temayı oluģturan ögeler nelerdir? AraĢtırınız. Arka plan ne demektir?

Detaylı

OFFICE EXCEL 2007 TEMEL EĞĐTĐMĐ

OFFICE EXCEL 2007 TEMEL EĞĐTĐMĐ Çalışma Kitapları Oluşturmak OFFICE EXCEL 2007 TEMEL EĞĐTĐMĐ Var olan verilerinizin hiçbiriyle ilişkili olmayan verileri toplamak ve depolamak istediğinizde, yeni bir çalışma kitabı oluşturmanız gerekir.

Detaylı

Pencereler Pencere Özellikleri

Pencereler Pencere Özellikleri Pencereler Pencere Özellikleri Pencereler Windows işletim sistemleri pencere yapıları üzerine inşa edilmiştir. WINDOWS 7 de tüm işlemler pencereler yardımı ile gerçekleştirilebilmektedir. Programlar ve

Detaylı

Her bir ofis programının olduğu gibi FrontPage inde bir dosya uzantısı vardır. Bunlar *.html veya *.htm dosya uzantılarıdır.

Her bir ofis programının olduğu gibi FrontPage inde bir dosya uzantısı vardır. Bunlar *.html veya *.htm dosya uzantılarıdır. FrontPage Nasıl Kullanılır? 1 Giriş FrontPage programı kolay şekilde web siteler hazırlayabileceğiniz ofis yazılımlarından birisidir. Hiçbir kod bilgisi gerektirmeden tasarımlarını kolay şekilde yapabileceğini

Detaylı

Görev Çubuğu Özellikleri

Görev Çubuğu Özellikleri Görev Çubuğu Özellikleri Görev Çubuğu Ekranın altını yatay olarak kaplayan yatay Görev Çubuğu aktif olan pencereleri ve programları gösterir. Çalıştırılan her programın ve pencerenin simgesi işletim sistemi

Detaylı

Frontpage ile Çerçeve Sayfası Yaratmak

Frontpage ile Çerçeve Sayfası Yaratmak Frontpage ile Çerçeve Sayfası Yaratmak Frontpage ile alttaki adımları izleyerek bir çerçeve sayfasının nasıl yaratalabileceğini görelim: Önce Menü Bar dan Araç Çubukları Görev Bölmesi seçeneğinin aktif

Detaylı

MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI

MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI 1-) Word 2010 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir 2-) Microsoft Word 2007 programında

Detaylı

Elbistan Meslek Yüksek Okulu Güz Yarıyılı. Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU

Elbistan Meslek Yüksek Okulu Güz Yarıyılı. Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU Elbistan Meslek Yüksek Okulu -2016 2017 Güz Yarıyılı Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU Sayfa Görünümünün Değiştirilmesi: Belgenin normal, anahat, taslak, tam okuma sayfası ve web görünümlerinde gösterilmesini

Detaylı

.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken sürümlerinde.doc tur.) 1.Belge Başlığı

.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken sürümlerinde.doc tur.) 1.Belge Başlığı MİCROSOFT WORD (KELİME İŞLEMCİ) Dosya Uzantısı.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken 1997 2003 sürümlerinde.doc tur.) Genel Ekran Görünümü 1.Belge Başlığı 2.Sekmeler 3.Sekme Şeridi 5.Cetveller

Detaylı

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği Microsoft WORD 1. PENCERE ELEMANLARI VE GÖRÜNTÜLEME BİÇİMLERİ 1.1. Genel Bilgiler 1.2. Ekran Görünümleri 1.3. Metin Sınırları ve Basımda Çıkmayan

Detaylı

WORD KULLANIMI

WORD KULLANIMI KELİME İŞLEMCİ-MİCROSOFT OFFİCE q OFFICE DÜĞMESİ q HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU q MENÜLER q ŞEKİL, RESİM EKLEME q TABLO EKLEME q ETKİNLİKLER 1 OFFICE DÜĞMESİ: Çalışmamız ile ilgili dosya işlemleri yapmamızı

Detaylı

1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ

1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ 1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ 1.1. Microsoft Excel Penceresi ve Temel Kavramlar Excel, Microsoft firması tarafından yazılmış elektronik hesaplama, tablolama ve grafik programıdır. Excel de çalışılan

Detaylı

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar Bilgi Teknolojileri ve Uygulamalarına Giriş Dersin Konusu ve Amaçları: Bu dersin amacı daha önce bilgisayar ve bilgi teknolojileri alanında herhangi bir bilgi ve/veya deneyime sahip olmayan öğrenciye bilgi

Detaylı

1 MİCROSOFT FRONTPAGE 2003 E GİRİŞ

1 MİCROSOFT FRONTPAGE 2003 E GİRİŞ 1 MİCROSOFT FRONTPAGE 2003 E GİRİŞ 6 1.1 Frontpage 2003 ün açılması Frontpage 2003 ü çalıştırabilmek için Başlat/Programlar/ Microsoft Office Microsoft Office Frontpage 2003 yolu izlenir. FrontPage 2003,

Detaylı

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI ECDL BAŞLANGIÇ Bilgisayarı Kullanmak ve Dosyaları Yönetmek 1) Bilgisayar ı doğru şekilde kapatıp, açmak için uygun metodu uygulayınız.(bilgisayarı kapatın ve tekrar açın.)

Detaylı

Microsoft PowerPoint 2010

Microsoft PowerPoint 2010 Microsoft PowerPoint 2010 İÇERİK Genel bilgiler PowerPoint penceresinin tanıtımı Sekmelerin genel tanıtımı Sunular ile ilgili işlemler Yeni bir sunu oluşturmak Bir sunuyu kaydetmek Varolan bir sunuyu açmak

Detaylı

MENÜLER. Powerpoint 2007 de yedi temel menü vardır. Bunlar;

MENÜLER. Powerpoint 2007 de yedi temel menü vardır. Bunlar; MENÜLER Powerpoint 2007 de yedi temel menü vardır. Bunlar; GİRİŞ MENÜSÜ EKLE MENÜSÜ Slayt a görüntü eklemek için; Ekle menüsünden Resim ya da Küçük Resim Örneğin; Atatürk ile ilgili internetten 30 tane

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye

İşaret Aygıtları ve Klavye İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun A.B.D de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

BÖLÜM 5 5. TABLO OLUŞTURMAK

BÖLÜM 5 5. TABLO OLUŞTURMAK BÖLÜM 5 5. TABLO OLUŞTURMAK Belli bir düzen içerisinde yan yana ve alt alta sıralanmış veya hizalı şekilde oluşturulması gereken bilgiler word de tablo kullanılarak hazırlanırlar. Örneğin bir sınıfa ait

Detaylı

Metin İşlemleri, Semboller

Metin İşlemleri, Semboller Ankara Üniversitesi Nallıhan Meslek Yüksekokulu Metin İşlemleri, Semboller NBP108 - GRAFİK ANİMASYON il Öğr.Gör. Salih ERDURUCAN 1 / 13 3. METİN İŞLEMLERİ 3.1. Metin Aracı Animasyon yazılımı yazı yazmak

Detaylı

1 MİCROSOFT FRONTPAGE 2003 E GİRİŞ

1 MİCROSOFT FRONTPAGE 2003 E GİRİŞ 1 MİCROSOFT FRONTPAGE 2003 E GİRİŞ 6 1.1 Frontpage 2003 ün açılması Frontpage 2003 ü çalıştırabilmek için Başlat/Programlar/ Microsoft Office Microsoft Office Frontpage 2003 yolu izlenir. FrontPage 2003,

Detaylı

MODÜL 3 KELİME İŞLEM UYGULAMALARI 1

MODÜL 3 KELİME İŞLEM UYGULAMALARI 1 MODÜL 3 KELİME İŞLEM UYGULAMALARI 1 Kelime İşlemci I. Uygulamanın Kullanımı A. Kelime İşlemcisiyle İlk Adımlar B. Ayarların Yerleştirilmesi C. Kaydetmek D. Yardım Fonksiyonlarını Kullanma II. Temel İşlemler

Detaylı

Silmek istediğiniz satır/sütun/hücre yi seçin ve aşağıdaki adımlardan birini takip edin:

Silmek istediğiniz satır/sütun/hücre yi seçin ve aşağıdaki adımlardan birini takip edin: Satır/Sütun/Hücre Ekleme Paket Programlar Not_04 Oluşturduğunuz tabloya satır, sütun ve hücre ekleyebilirsiniz. Bunun için ekleme yapacağınız hücreye tıklayın ve aşağıdaki adımlardan birini takip edin:

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA TEMEL BİLGİSAYAR Ders Notları Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA Pencerenin ortasında bulunan beyaz sayfa, slayt tasarımında kullanacağımız sayfamızdır. Sol panelde bu slayt sayfasının küçültülmüş halde bir

Detaylı

POWERPOINT 2003. MENÜLER: PowerPoint de birçok işlem menüler kullanılarak yapılır. Şimdi bu menülerin ve seçeneklerin nasıl kullanılacağına bakalım.

POWERPOINT 2003. MENÜLER: PowerPoint de birçok işlem menüler kullanılarak yapılır. Şimdi bu menülerin ve seçeneklerin nasıl kullanılacağına bakalım. POWERPOINT 2003 Microsoft PowerPoint, bilgisayar ortamında etkili sunumlar yapmak için sunular oluşturabilen bir programdır. Sunular, slayt adı verdiğimiz sahnelerin arka arkaya gösterilmesiyle oluşturulur.

Detaylı

Aaraçlar Menüsünden Seçeneklerden Görünüm

Aaraçlar Menüsünden Seçeneklerden Görünüm Word 2003 açtığımızda ARAÇLAR>SEÇENEKLER>GÖRÜNÜM açılır. anlatılcaktır. karşımıza bu ekran çıkar burdaki komutlar altda İlk Görev Bölmesi Word'ü ilk başlattığınızda Başlarken görev bölmesini görüntüler.

Detaylı

BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI BİÇİMLENDİRME

BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI BİÇİMLENDİRME BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI BİÇİMLENDİRME Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ BİÇİMLENDİRME Yazmış olduğumuz metinleri farklı boyut, renk, yazı tipi vb. özelliklerde yazabilmek için biçimlendirme işlemi

Detaylı

EYLÜL 2012 POWERPOINT 2010. Enformatik Bölümü

EYLÜL 2012 POWERPOINT 2010. Enformatik Bölümü EYLÜL 2012 POWERPOINT 2010 İÇERİK Genel bilgiler PwerPint penceresinin tanıtımı Sekmelerin genel tanıtımı Sunular ile ilgili işlemler Yeni bir sunu luşturmak Bir sunuyu kaydetmek Varlan bir sunuyu açmak

Detaylı

BÖLÜM 1 GİRİŞ 1.1 GİRİŞ

BÖLÜM 1 GİRİŞ 1.1 GİRİŞ BÖLÜM 1 GİRİŞ 1.1 GİRİŞ Microsoft Excel de dosyalar çalışma kitabı olarak isimlendirilir. Bu dosyalar normal belge türüdür. Dosya ismi üzerine fare ile tıklandığında dosya açılır. Excel dosyaları tablolardan

Detaylı

Microsoft Word 2007 Modül 4 Çalışma Soruları

Microsoft Word 2007 Modül 4 Çalışma Soruları Microsoft Word 2007 Modül 4 Çalışma Soruları BÖLÜM 1 BELGE İŞLEMLERİ(27s)... 1 BÖLÜM 2 BİÇİMLENDİRME(18s)... 1 BÖLÜM 3 BELGE DENETİMİ(5s)... 1 BÖLÜM 4 SAYFA YAPISI(16s)... 1 BÖLÜM 5 TABLO İŞLEMLERİ(10s)...

Detaylı

Ekle sekmesindeki Tablolar grubundaki Tablo seçeneği ile tablo oluşturulur.

Ekle sekmesindeki Tablolar grubundaki Tablo seçeneği ile tablo oluşturulur. 4. EKLE SEKMESİ Ekle sekmesi Excel de tablo, grafik, köprü ve resim eklendiği sekmedir. 4.1. Tablolar Ekle sekmesindeki Tablolar grubundaki Tablo seçeneği ile tablo oluşturulur. Tablo oluşturulmak istenen

Detaylı

Yine benzer şekilde hücreler içine yazılan yazıların renklerini değiştirebiliriz. Bunun için tüm satırı veya sütunu yine fareyle seçmek durumundayız.

Yine benzer şekilde hücreler içine yazılan yazıların renklerini değiştirebiliriz. Bunun için tüm satırı veya sütunu yine fareyle seçmek durumundayız. 2. EKLE SEKMESĐ TABLO EKLEMEK: Sayfamıza tablo eklemek için, TABLO butonuna bastıktan sonra açılan pencereden kaç sütün ve kaç satırlık bir tablo oluşturacağımızı belirliyoruz. Fareyi sürüklemek, tablonun

Detaylı

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma F İLETİLER Konuya Hazırlık 1. E-posta adresinden yeni bir ileti nasıl oluşturulur? 1. İLETI GÖNDERME a. Yeni bir ileti oluşturma: Yeni bir ileti oluşturmak için Dosya/Yeni/E-posta iletisi seçilebileceği

Detaylı

OfficeExcelProgramıAnlatımı

OfficeExcelProgramıAnlatımı OfficeExcelProgramıAnlatımı Panoyu Kullanmak Microsoft Office programlarında kopyalama ve taşıma işlemi yapılırken kopyalanan veya kesilen metin, resim vb. kısımlar panoda saklanır. 24 adet kopyalama veya

Detaylı

3. Aşağıdakilerden hangisi B5 hücresinin değerini getirir (Kopyalar)? a-) =B5 b-) B5 c-) =B(5) d-) =5B

3. Aşağıdakilerden hangisi B5 hücresinin değerini getirir (Kopyalar)? a-) =B5 b-) B5 c-) =B(5) d-) =5B 1. Aşağıdakilerden hangisi hücrenin içini desen ile doldurur? a-) Biçim - Hücreler -Yazı Tipi b-) Biçim - Hücreler - Desen c-) Biçim - Hücreler Kenarlık d-) Biçim - Hücreler Hizalama 2. Aşağıdaki fonksiyonlardan

Detaylı

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir.

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir. Başlangıç Bu dersin amacı, öğrencilerin çalışma hayatlarında Microsoft Word programını daha etkili ve verimli kullanmalarını sağlamak ve karşılaştıkları sorunların çözümlerine ulaşma konusunda deneyim

Detaylı

KELİME İŞLEMCİLERE GİRİŞ 5.SINIF BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KÂĞIDI

KELİME İŞLEMCİLERE GİRİŞ 5.SINIF BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KÂĞIDI KELİME İŞLEMCİLERE GİRİŞ 5.SINIF BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KÂĞIDI Microsoft Office Word programı, Amerika da bulunan ve Bill Gates in sahibi olduğu yazılım firması Microsoft tarafından

Detaylı

Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri

Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri Hesap Tabloları(Excel 2007) HAFTA 1 1. Hesap Tablolarına Giriş 1.1. Hesap tablosu tanımı, kullanım amacı ve yerleri 1.2. MS Excel Uygulamasına giriş

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yard. Doç. Dr. Seyit Okan KARA

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yard. Doç. Dr. Seyit Okan KARA TEMEL BİLGİSAYAR Ders Notları Yard. Doç. Dr. Seyit Okan KARA İÇERİK Excel program penceresi elemanlarının tanıtımı. Menüler ve araç çubuklarının içerikleri ve uygulamaları. Dosya, Düzen ve Görünüm menülerinin

Detaylı

2- Kontrol Sil... 17. 3-En Öne Getir... 13 4-En Arkaya Gönder... 13 4.5.8.2 Resim... 14. 1-Özellikler:... 18 Genel Özellikler...

2- Kontrol Sil... 17. 3-En Öne Getir... 13 4-En Arkaya Gönder... 13 4.5.8.2 Resim... 14. 1-Özellikler:... 18 Genel Özellikler... i İçindekiler Kullanıcı Giriş Ekranı... 1 Ana Sayfa... 2 1-Projeler... 3 1.1 Yeni Proje... 3 1.2 Proje Düzenle... 3 1.3 Proje Sil... 3 1.4 Listeyi Güncelle.... 3 2-Gruplar... 4 2.1.1 Grup Adı.... 5 2.1.2

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÇIKMIŞ SORULAR

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÇIKMIŞ SORULAR ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÇIKMIŞ SORULAR Ders Adı : Temel Bilgi Teknolojileri-1 Sınav Türü : Bütünleme WWW.NETSORULAR.COM Sınavlarınızda Başarılar Dileriz... Temel Bilgi Teknolojileri

Detaylı

Sayfa 1 3

Sayfa 1 3 PowerPoint 5 Saat Ön Koşullar (Eğitimler) Temel Bilgisayar Eğitimi, Word Eğitimi Eğitimin Süresi (Saat) 5 Saat Katılımcılar eğitim sonunda; sunum hazırlarken slaytlarında yer verdikleri nesnelerin (resim,

Detaylı

7. BELGEYE RESİM EKLEME, YAZIM ve ÇİZİM ÖZELLİKLERİ

7. BELGEYE RESİM EKLEME, YAZIM ve ÇİZİM ÖZELLİKLERİ BÖLÜM 7 7. BELGEYE RESİM EKLEME, YAZIM ve ÇİZİM ÖZELLİKLERİ 7.1. Belgeye Resim Eklemek Word programı; belgelere kendi içindeki resim galerisinde bulunan resimleri veya başka programlarda düzenlenmiş resimleri

Detaylı

Microsoft FrontPage 2003. Web Sitesi Hazırlama. Ögr.Gör.N.Nilgün Çokça

Microsoft FrontPage 2003. Web Sitesi Hazırlama. Ögr.Gör.N.Nilgün Çokça Microsoft FrontPage 2003 Web Sitesi Hazırlama Ögr.Gör.N.Nilgün Çokça Microsoft FrontPage 2003 Web Sitesi Hazırlama Ikinci Bölüm İçindekiler İçindekiler i Microsoft FrontPage 2003 2 Atlama Menüsü Eklemek:

Detaylı

PAINT İ KULLANMA PAINT'TE ŞEKİLLER

PAINT İ KULLANMA PAINT'TE ŞEKİLLER PAINT İ KULLANMA Paint, boş bir çizim alanında ya da varolan resimlerde çizimler oluşturmak için kullanabileceğiniz bir Windows işletim sistemi özelliğidir. Paint'te kullandığınız araçların çoğu Paint

Detaylı