Electrical Multimeter

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Electrical Multimeter"

Transkript

1 113 Electrical Multimeter Talimatlar Güvenlik Bilgileri Uyarı ikazı, yaralayıcı veya ölümle sonuçlanabilecek tehlikeli durumları ve eylemleri belirler. Dikkat ikazı, yaralayıcı veya ölümle sonuçlanabilecek tehlikeli durumları ve eylemleri belirler. Olası elektrik çarpmasını veya yaralanmaları önlemek için aşağıdaki talimatları uygulayın: Multimetreyi sadece bu talimatlarda belirtilen şekilde kullanın; aksi takdirde Multimetrenin sağladığı koruma zarar görebilir. Hasarlı görünüyorlarsa veya Multimetre doğru şekilde çalışmıyorsa, Multimetreyi veya test plakalarını kullanmayın. Ölçüm yapmak için her zaman doğru uçları, anahtar pozisyonunu ve aralığı kullanın. Bilinen bir voltajı ölçerek Multimetrenin çalışma şeklini doğrulayın. Bu konuda kuşkunuz varsa Multimetrenin servis bakımını yaptırın. Uçların arasında veya uçla topraklama arasında Multimetre üzerinde belirtilen nominal voltajdan fazla voltaj kullanmayın. 30 V ac rms, 42 V ac zirve veya 60 V dc üzerindeki voltajlarda dikkatli kullanın. Bu voltajlar elektrik çarpması tehlikesi ortaya çıkarabilir. December 2007, Rev. 2, 6/11 (Turkish) Fluke Corporation. All rights reserved. Specifications subject to change without notice.

2 Direnci, sürekliliği, diyotları veya kapasiteyi test etmeden önce devrenin elektrik bağlantısını kesin ve yüksek voltajlı tüm kondansatörlerin şarjını boşaltın. Ölçüm cihazını patlayıcı gazların veya buharın mevcut olduğu yerlerde veya nemli veya ıslak ortamlarda kullanmayın. Test plakalarını veya problarını kullanırken parmaklarınızı parmak korumalıklarının arkasında tutun. Sadece multimetre ile aynı voltaj, kategori ve amper oranlarına sahip olan ve bir güvenlik kuruluşu tarafından onaylanmış olan test uçlarını kullanın. Pil kapağını veya Multimetrenin kasasını açmadan önce test plakalarını çıkarın. Tehlikeli yerlerde çalışırken yerel ve ulusal güvenlik koşullarına uyulmalıdır. Tehlikeli alanlarda çalışırken yetkili yerel veya ulusal makamların gerekli kıldığı uygun koruyucu ekipmanları kullanın. Yalnız çalışmaktan kaçının. Kullanmadan önce devamlılık için test plakalarını kontrol edin. Okunan değerler, yüksekse veya parazitliyse kullanmayın.

3 Simgeler Topraklama Çift Yalıtımlı Tehlikeli Voltaj Tehlikeli Voltaj Uçlar Pil (Göstergede görüntülendiğinde pili zayıflamıştır.) Bu ürünü sınıflandırılmamış belediye atığı olarak atmayın. Geri dönüşüm bilgileri için Fluke web sitesine gidin. CAT IV Önemli Bilgiler; El kitabına bakın IEC Ölçüm Kategorisi IV CAT IV ekipmanı, elektrik sayacı, ek yük ya da yeraltı kullanım hizmeti gibi temel kaynak seviyesindeki geçici akımlara karşı koruma sağlamak üzere tasarlanmıştır. 2 1 fda09.eps Hayır. Açıklama Tüm ölçümler için genel (dönüş) uç. Tüm ölçümler için giriş ucu.

4 Otomatik Ayar Seçimi Multimetre, açıldığında varsayılan ayarları otomatik olarak yapar. Manuel ayarlama modundayken yeniden otomatik ayarlamaya geçmek için tuşuna 1 saniye basın. Manuel Ayar Seçimi ( CHEK, Ω ve ) Yapılabilen ayarlar için bu talimatlar sayfasındaki tüm işlevlere bakın. RANGE fda01.eps

5 Battery Saver (Bekleme Modu) Multimetre açıksa, ama etkin değilse ve 20 dakikadan uzun süredir voltaja bağlı değilse, ekran pil ömrünü korumak için kapanır. İşlemi yeniden başlatmak için herhangi bir düğmeye basın veya döner anahtarı çevirin. Bekleme Modunu etkisiz kılmak için, Power-Up Options (Güç Yükseltme Seçenekleri) kısmına bakın. Bekleme Modu MIN/MAX kayıt modunda her zaman devre dışıdır. Arka ışık Arka ışığı açıp kapama için geçiş tuşuna basın. Arka ışık 40 saniye sonra otomatik olarak kapanır. Arka ışığın otomatik kapanmasını devre dışı bırakmak için, Power-Up Options (Güç Yükseltme Seçenekleri) kısmına bakın. Ekranın Tutulması Uyarı Display HOLD (Ekranın TUTULMASI) etkin olduğunda elektrik çarpmasından kaçınmak için, farklı bir voltaj uyguladığınızda ekranın değişmemesine dikkat edin. Display HOLD (Ekranın TUTULMASI) modunda, Multimetre dijital ekranı dondurur. 1. Display HOLD (Ekranın TUTULMASI) modunu etkinleştirmek için tuşuna basın. (Ekranda çıkar.) 2. Normal işlemden çıkmak ve işleme geri dönmek için, tuşuna basın veya dönen anahtarı çevirin.

6 Güç Yükseltme Seçenekleri Bir Güç Yükseltme Seçeneğini seçmek için, Multimetreyi kapalı konumdan CHEK fonksiyonuna çevirirken aşağıdaki tabloda gösterilen düğmeyi basılı tutun. Güç Yükseltme Seçenekleri, Multimetreyi kapalı konuma getirdiğinizde ve bekleme modu etkin olduğunda iptal olur. Dü me Güç Yükseltme Seçenekleri Düğme serbest bırakılana kadar tüm ekran segmentlerini açar. Alarmı devre dışı bırakır. Etkinleştirilince ekranda mesajı çıkar. Düğme serbest bırakılana kadar tüm ekran segmentlerini açar. Bekleme modunu devre dışı bırakır. Etkinleştirilince ekranda mesajı çıkar. Otomatik arka ışığı devre dışı bırakır. Etkinleştirilince ekranda mesajı çıkar.

7 CHEK Multimetre, CHEK'e ayarlı olduğunda, girişler boyunca 3 V'dan daha yüksek bir DC veya AC voltajı varsa, multimetre otomatik olarak dc veya ac voltaj moduna döner ve voltajı gösterir. CHEK etkin olduğunda, multimetrenin giriş empedansı düşük olur (LoZ) 3 kω. Multimetredeki bu elektrik miktarı elektronik kontrol devrelerindeki voltajları değiştirebilir. 3 kω elektrik miktarıyla hasar görebilecek devrelerdeki voltajı ölçmek için CHEK özelliğini kullanmayın.. Not CHEK, "Hayalet" voltajla elektrik miktarıyla hasar görebilecek devrelerdeki voltajı ölçmek için adan kaldırmak için etkin şekilde kullanılabilir. AC ve DC Voltaj Tekrar Chek kısmına bakın. Volt Giriş Empedansı 3 kω AC Voltajı için AC DC Voltajı için DC 6 V 60 V 600 V RANGE ffj02.eps

8 Diyot Testi Testi yapmadan önce devre gücünü kapatın. En iyi sonuçlar için diyotlar devre dışında ölçülmelidir. Chek kısmına da bakın. İyi Durumdaki Diyot İyi Durumdaki Diyot İyi Durumdaki Diyot Düz Bias Kötü Durumdaki Diyot Tek Bip Kötü Durumdaki Diyot Ters Bias Kötü Durumdaki Diyot ffj03.eps Açık ve Kısa devre ffj04.eps

9 Devamlılık Testi yapmadan önce devre gücünü kapatın. Açık Kısa ffj05.eps Devamlılığı Yakalama Testi yapmadan önce devre gücünü kapatın. MIN MAX fda06.eps

10 Kısa Açık Kısadan Açığa Açıktan Kısaya ffj10.eps 500 μs'den (bir saniyenin 1/2000 i) uzun geçişleri yakalar. İlk geçişten sonraki geçişler Multimetrenin biplemesine neden olur, ancak ekran değişmez. Ekranı tekrar geçerli duruma ayarlamak için kısmına basın. Çıkmak için 2 saniye boyunca kısmına basın veya döner anahtarı çevirin.

11 Direnç Testi yapmadan önce devre gücünü kapatın RANGE fda07.eps Kapasitans Devre gücünü kapatın, sonra, kapasitansı ölçmeden önce kapasitörün bağlantısını kesin ve yükünü boşaltın. RANGE fda08.eps Polarize kapasitörler için doğru prob polaritesine dikkat edin.

12 MIN MAX (En düşük, en yüksek ve hesaplanmış ortalama ölçümleri kaydeder.) Otomatik ayarlama ve Battery Saver (Bekleme Modu) devre dışı bırakılır. MIN MAX değerlerini girmeden önce multimetreyi doğru aralığa ayarlayın. Yeni bir minimum veya maksimum değer kaydedildiğinde multimetreden bip sesi duyulur. MIN MAX değerlerini girin Maksimum Okuma Değeri Minimum Okuma Değeri 2 saniye Çıkmak için Mevcut Okuma Değeri Ortalama Okuma Değeri ffj11.eps

13 Alarmın devre dışı bırakılması Alarmı bütün modlarda devre dışı bırakmak için, multimetreyi düğmesine basın. Chek. Bakım Kutuyu nemli bi Chek kısmına getirirken 2 saniye boyunca kullanarak yumuşak bir deterjanla silin. Kasayı veya lensi/camı temizlemek için aşındırıcı maddeler, izopropil alkol veya solvent kullanmayın. Uçlardaki kir ve nem okunan değerleri etkileyebilir. Pilin Değiştirilmesi Kasayı sökmeden önce test plakalarını çıkarın. eeo11f.eps Yedek Parçalar Fluke TL-75 (Çift-izole plakalar) PN Fluke 113 Talimatlar PN Servis ve Parçalar Bu multimetrenin bakımı, sadece nitelikli servis teknisyeni tarafından yapılmalıdır. Yetkili servis merkezinin yerini öğrenmek için şu numaraları arayın: ABD: FLUKE ( ) Kanada: FLUKE ( ) Avrupa: Japonya: Singapur: Dünyanın her yerinden: Ya da adresinden Fluke web sitesini ziyaret edin.

14 Teknik Özellikler Doğruluk kalibrasyondan 1 yıl sonra 18 C-28 C arasındaki çalışma sıcaklığında, 0-95 arasındaki bağıl nem ile belirlenir. Doğrulukla ilgili teknik özellikler aşağıdaki gibidir: Not Teknik özellikler, önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir. ±([% okunan değer] + [en düşük anlamlı basamak sayısı]) İşlev Chek [1,2] İşlev Değer Aralığı 6,000 V 60,00 V 600,0 V Değer Aralığı Çözünürlük 0,001 V 0,01 V 0,1 V Çözünürlük DC, Hz Doğruluk 500 Hz ile 1 khz arasında 2,0 % +3 4,0 % +3 Doğruluk [3,4] 2,000 V 0,001V 2,0 % +3 [3] Alarm, açık <20 Ω, kapalı >250 Ω; 500 μs veya daha uzun açık ve kısa devreleri saptar. Ω [3] [3] 600,0 Ω 6,000 kω 60,00 kω 1000 nf 10,00 μf 100,0 μf 9999 μf 0,1 Ω 0,001 kω 0,01 kω 1 nf 0,01 μf 0,1 μf 1 μf 0,9 % + 2 0,9 % + 1 0,9 % + 1 1,9 % + 2 1,9 % + 2 1,9 % μf μf: 1,9 % + 2 > 1000 μf: 5 % + 20 [1] Tüm Chek voltaj aralıkları, aralığın %100'ünde 60 sayımdan itibaren belirlenir. 60 sayımın altındaki girişler belirlenmediği için, test plakalarının devre bağlantısı kesildiğinde veya birlikte kısa devre yaptıklarında bu ve diğer true-rms multimetrelerin sıfır olmayan okuma değerlerini göstermesi mümkündür ve normaldir. [2] 4000 sayımda 3 tepe faktörü, tam ölçekte lineer olarak 1,5'e düşer. [3] Voltajı ölçtükten sonra ohms, kapasitans, diyot testi ve devamlılığın doğruluğunu korumak için 1 dakikalık bir bekleme süresi gereklidir. [4] Aralık 110 birimin üzerinde tanımlanmıştır.

15 Herhangi bir Uçla Topraklama arasındaki maksimum voltaj: Ekran Çalışma Sıcaklığı: Saklama Sıcaklığı: Sıcaklık Katsayısı: Çalışma Yüksekliği: Saklama Yüksekliği: 600 V 3 3/4-basamak, 6000 sayım, güncelleme 4/san -10 C - 50 C (14 F F) -40 C - 60 C (-22 F F) 0,1 X (belirtilen doğruluk)/ C (<18 C veya > 28 C) 2,000 m 10,000 m Bağıl Nem: %95-30 C %75-40 C %45-50 C Pil Tipi: 9 Volt Alkalin, ANSI 1604A / IEC 6F22 Pil Ömrü: Alkalin: 300 saat tipik, arka ışıksız Darbe: 1 Metreden düşmeye karşı, IEC 'e göre Titreşim: MIL-PRF tarafından Sınıf 2 cihazı için Ebatlar (Y x G x U): 6,58 in X 3,35 in X 1,81 in (167,1 mm X 85,1 mm X 46,0 mm) Ağırlık: 13,0 oz (404 g) Güvenlik: ANSI/ISA ( ) 2004, CAN/CSA-C22.2 No , UL (2004) ve IEC/EN Kategori IV ölçümü için 2 Baskı, 600 V, Kirlilik Derecesi 2, EMC EN ile uyumlu. S/N > EMI Düzenlemeleri: Onaylar: FCC Bölüm 15, Sınıf B TUV, (N10140), UL ve VDE

16 İşlev Chek Giriş Empedansı (Nominal) 3 kω <300 pf Genel Mod Ret Oranı (1 kω dengesiz) Chek dc'de >60 db, 50 veya 60 Hz Açık Devre Test Voltajı Tam Ölçekli Voltaj Ω <2,7 V dc <0,7 V dc <2,7 V dc 2,000 V dc Ω Kısa Devre Akımı <350 μa <1,0 ma MIN MAX Kaydetme Doğruluğu ve Yanıt Zamanı Ölçüm işlevinin belirlenmiş doğruluğu, Chek'te sürede >500 ms değişimler için ±40 sayım. Ohms'da, sürede >325 ms değişimler için ±12 sayım. 80'e yanıt tipik 100 ms.

17 SINIRLI GARANTİ VE SORUMLULUK SINIRI Bu Fluke ürününün malzeme ve işçilik arıza bakımı satın alıma tarihinden sonra üç yıl ücretsizdir. Bu garanti, sigortaları, tek kullanımlık pilleri veya kaza, ihmal, yanlış kullanım, değişiklik yapma, kirlilik veya anormal çalışma ve kullanım koşullarını kapsamaz. Bu ürünün satıcılarının, Fluke adına başka herhangi bir garanti verme yetkisi yoktur. Garanti süresi boyunca servisten faydalanabilmek, iadeyle ilgili yetkili belge alabilmek için en yakın Fluke yetkili servis merkeziyle irtibata geçin, daha sonra ürünü sorunun açıklamasıyla beraber Servis Merkezi'ne gönderin. BU GARANTİ SİZİN TEK ÇÖZÜMÜNÜZDÜR. BELLİ BİR AMACA UYGUNLUK GİBİ BAŞKA HİÇBİR GARANTİ, AÇIK YA DA KAPALI OLARAK, VERİLMEMİŞTİR. FLUKE, HERHANGİ BİR NEDEN VEYA TEORİ SONUCU OLUŞAN ÖZEL, DOLAYLI, NİHAİ VEYA TESADÜFİ VERİ KAYBI DAHİL, HİÇ BİR KAYIP VE ZARARDAN SORUMLU DEĞİLDİR. Bazı devletler, ima edilmiş bir garantinin ya da arızi veya nihai hasarların hariç tutulmasına veya sınırlanmasına izin vermediğinden, bu sorumluluk sınırlaması sizin için geçerli olmayabilir. Fluke Corporation P.O. Box 9090 Everett, WA ABD Fluke Europe B.V. P.O. Box BD Eindhoven Hollanda 11/99

373 Clamp Meter. Kullanım Kılavuzu

373 Clamp Meter. Kullanım Kılavuzu 373 Clamp Meter Kullanım Kılavuzu (Turkish) July 2010 2010 Fluke Corporation. All rights reserved. Printed in Taiwan. Specifications are subject to change without notice. All product names are trademarks

Detaylı

233 True-rms Remote Display Digital Multimeter Güvenlik Bilgileri

233 True-rms Remote Display Digital Multimeter Güvenlik Bilgileri 233 True-rms Remote Display Digital Multimeter Güvenlik Bilgileri www.fluke.com adresine giderek ürününüzü kaydettirebilir ve daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Uyarı, kullanıcı için tehlikeli olan koşulları

Detaylı

106 & 107 Multimeters

106 & 107 Multimeters PN 4343883 June 2013 (Turkish) 2013 Fluke Corporation. All rights reserved. Product specifications are subject to change without notice. All product names are trademarks of their respective companies.

Detaylı

62 MAX/62 MAX + Infrared Thermometer

62 MAX/62 MAX + Infrared Thermometer 62 MAX/62 MAX + Infrared Thermometer Kullanım Kılavuzu April 2012 (Turkish) 2012 Fluke Corporation. All rights reserved. Specifications are subject to change without notice. All product names are trademarks

Detaylı

62 MAX/62 MAX + Infrared Thermometer

62 MAX/62 MAX + Infrared Thermometer 62 MAX/62 MAX + Infrared Thermometer Kullanım Kılavuzu (Turkish) April 2012 Rev. 1, 11/12 2012 Fluke Corporation. All rights reserved. Specifications are subject to change without notice. All product names

Detaylı

1662/1663/1664 FC. Electrical Installation Tester. Güvenlik Bilgileri. Uyarılar

1662/1663/1664 FC. Electrical Installation Tester. Güvenlik Bilgileri. Uyarılar 1662/1663/1664 FC Electrical Installation Tester Güvenlik Bilgileri Ürününüzün kaydını yapmak ve daha fazla bilgi edinmek için www.fluke.com adresine gidin. Uyarı, kullanıcı için tehlikeli olan koşulları

Detaylı

Prob, 6 mm çapa sahip girintili vida deliklerine sığar. Prob, maksimum 4 A akımla CAT IV 600 V/CAT III 1000 V derecesine sahiptir.

Prob, 6 mm çapa sahip girintili vida deliklerine sığar. Prob, maksimum 4 A akımla CAT IV 600 V/CAT III 1000 V derecesine sahiptir. MP1 Magnet Probe Kullanma Kılavuzu Giriş MP1 Manyetik Prob (Prob veya Ürün) 4 mm güvenlik test uçlarıyla kullanılan manyetik uçlu bir aksesuardır. Manyetik uç; RCD'lerdeki karbon çelik vidalar veya devre

Detaylı

BP1730 Lithium-Ion Battery Pack

BP1730 Lithium-Ion Battery Pack BP1730 Lithium-Ion Battery Pack Güvenlik Bilgileri Ürününüzü kaydettirmek, kılavuzları indirmek ve daha fazla bilgi edinmek için www.fluke.com adresine gidin. Uyarı, kullanıcı için tehlikeli olan koşulları

Detaylı

365 Detachable Jaw True-rms Clamp Meter

365 Detachable Jaw True-rms Clamp Meter 365 Detachable Jaw True-rms Clamp Meter Kullanım Kılavuzu PN 3622684 August 2010 (Turkish) 2010 Fluke Corporation. All rights reserved. Printed in China. Specifications are subject to change without notice.

Detaylı

1587 FC/1587/1577. Insulation Multimeter. Güvenlik Bilgileri. Uyarılar

1587 FC/1587/1577. Insulation Multimeter. Güvenlik Bilgileri. Uyarılar 1587 FC/1587/1577 Insulation Multimeter Güvenlik Bilgileri Ürününüzün kaydını yapmak ve daha fazla bilgi edinmek için www.fluke.com adresine gidin. Uyarı, kullanıcı için tehlikeli olan koşulları ve prosedürleri

Detaylı

323/324/325 Clamp Meter

323/324/325 Clamp Meter 323/324/325 Clamp Meter Kullanım Kılavuzu PN 4045153 May 2012 (Turkish) 2012 Fluke Corporation. All rights reserved. Printed in China. Specifications are subject to change without notice. All product names

Detaylı

1736/1738. Power Logger. Güvenlik Bilgileri. Uyarılar

1736/1738. Power Logger. Güvenlik Bilgileri. Uyarılar 1736/1738 Power Logger Güvenlik Bilgileri Ürününüzün kaydını yapmak ve daha fazla bilgi edinmek için www.fluke.com adresine gidin. Uyarı, kullanıcı için tehlikeli olan koşulları ve prosedürleri tanımlar.

Detaylı

374, 375, 376 Clamp Meter

374, 375, 376 Clamp Meter 374, 375, 376 Clamp Meter Kullanım Kılavuzu PN 3608883 July 2010 (Turkish) 2010 Fluke Corporation. All rights reserved. Printed in China. Specifications are subject to change without notice. All product

Detaylı

59 MAX/59 MAX + Infrared Thermometer

59 MAX/59 MAX + Infrared Thermometer 59 MAX/59 MAX + Infrared Thermometer Kullanım Kılavuzu PN 4311999 March 2013 (Turkish) 2013 Fluke Corporation. All rights reserved. Specifications are subject to change without notice. All product names

Detaylı

Fluke CNX 3000 Serisi Test Araçları Fluke Kablosuz Ekibi

Fluke CNX 3000 Serisi Test Araçları Fluke Kablosuz Ekibi Fluke CNX 3000 Serisi Test Araçları Fluke Kablosuz Ekibi Teknik Veriler Yeni Fluke kablosuz sorun giderme ekibi, tek bir ekranda birden fazla modülden canlı ölçümleri uzaktan ve eş zamanlı olarak izlemenizi

Detaylı

123B/124B/125B. Industrial ScopeMeter Güvenlik Bilgileri

123B/124B/125B. Industrial ScopeMeter Güvenlik Bilgileri 123B/124B/125B Industrial ScopeMeter Güvenlik Bilgileri Ürününüzün kaydını yapmak ve daha fazla bilgi edinmek için www.fluke.com adresine gidin. Uyarı ibaresi, kullanıcı için tehlikeli olan koşulları ve

Detaylı

106 & 107. Digital Multimeters. Kullanım Kılavuzu

106 & 107. Digital Multimeters. Kullanım Kılavuzu 106 & 107 Digital Multimeters Kullanım Kılavuzu June 2013 (Turkish) 2013 Fluke Corporation. All rights reserved. Specifications are subject to change without notice. All product names are trademarks of

Detaylı

15B & 17B. Multimeters

15B & 17B. Multimeters July 2012 (Turkish) 2012 Fluke Corporation. All rights reserved. Specifications are subject to change without notice. All product names are trademarks of their respective companies. 15B & 17B Multimeters

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. Stroboscope. September 2014 (Turkish)

Kullanım Kılavuzu. Stroboscope. September 2014 (Turkish) 820-2 Stroboscope Kullanım Kılavuzu September 2014 (Turkish) 2014 Fluke Corporation. All rights reserved. Specifications are subject to change without notice. All product names are trademarks of their

Detaylı

Dijital Multimetre Kullanım Kılavuzu

Dijital Multimetre Kullanım Kılavuzu Dijital Multimetre Kullanım Kılavuzu GARANTİ Bu cihazın bir yıl süreyle malzeme ve işçilik hatası bulunmadığı garanti edilir. Teslim tarihinden itibaren bir yıl içinde kusurlu bulunan ve peşin ödenen nakliye

Detaylı

80 Series V Digital Multimeter Safety Information

80 Series V Digital Multimeter Safety Information 80 Series V Digital Multimeter Safety Information Ömür Boyu Sınırlı Garanti Tam garanti için Kullanım Kılavuzu'na bakın. www.fluke.com adresine giderek ürününüzü kaydettirebilir ve daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Detaylı

Auxiliary Input Adapter

Auxiliary Input Adapter Auxiliary Input Adapter 17xx için Power and Energy Loggers Talimatlar Giriş Auxiliary Input Adapter (Adaptör veya Ürün), 17xx Power ve Energy Logger aksesuarıdır. Adaptör, analog ölçümler için iki sensöre

Detaylı

27 II/28 II Digital Multimeters

27 II/28 II Digital Multimeters 27 II/28 II Digital Multimeters Güvenlik Bilgileri www.fluke.com adresine giderek ürününüzü kaydettirebilir ve daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Uyarı, kullanıcı için tehlikeli olan koşulları ve prosedürleri

Detaylı

80 Series V Digital Multimeter Güvenlik Bilgileri

80 Series V Digital Multimeter Güvenlik Bilgileri 80 Series V Digital Multimeter Güvenlik Bilgileri www.fluke.com adresine giderek ürününüzü kaydettirebilir ve daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Uyarı, kullanıcı için tehlikeli olan koşulları ve prosedürleri

Detaylı

adresine giderek ürününüzü kaydettirebilir ve daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

adresine giderek ürününüzü kaydettirebilir ve daha fazla bilgi edinebilirsiniz. ESA609 Electrical Safety Analyzer Güvenlik Formu www.flukebiomedical.com adresine giderek ürününüzü kaydettirebilir ve daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Güvenlik Bilgileri Bir Uyarı işareti, yaralanma

Detaylı

323/324/325 Clamp Meter

323/324/325 Clamp Meter 323/324/325 Clamp Meter Kullanım Kılavuzu May 2012 Rev.1, 06/15 (Turkish) 2012-2015 Fluke Corporation. All rights reserved. Specifications are subject to change without notice. All product names are trademarks

Detaylı

DĠJĠTAL AC KLAMPMETRE TES 3092 KULLANMA KLAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP

DĠJĠTAL AC KLAMPMETRE TES 3092 KULLANMA KLAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP DĠJĠTAL AC KLAMPMETRE TES 3092 KULLANMA KLAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP 1.GÜVENLĠK BĠLGĠSĠ Ölçü aleti ile servis ya da çalışma yapmadan önce aşağıdaki güvenlik bilgilerini dikkatle okuyunuz. Aletin

Detaylı

Analog Multimetre. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz 365A

Analog Multimetre. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz 365A Analog Multimetre Kullanım Kılavuzu Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz 365A GENEL AÇIKLAMA Bu sayaç DC/AC gerilimi, DC/AC akımı, direnç ve süreklilik ölçümleri için tasarlanmış doğrultucu türde,

Detaylı

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1700 KULLANMA KLAVUZU

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1700 KULLANMA KLAVUZU TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1700 KULLANMA KLAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP ı. GÜVENLİK BİLGİSİ Ölçü aleti ile servis ya da çalışma yapmadan önce aşağıdaki güvenlik bilgilerini dikkatle okuyunuz.

Detaylı

15B+/17B+/18B+ Digital Multimeters

15B+/17B+/18B+ Digital Multimeters 15B+/17B+/18B+ Digital Multimeters February 2014 (Turkish) 2014 Fluke Corporation. All rights reserved. Specifications are subject to change without notice. All product names are trademarks of their respective

Detaylı

2 Yıl Sınırlı Garanti. Tam garanti için Kullanım Kılavuzuna bakın.

2 Yıl Sınırlı Garanti. Tam garanti için Kullanım Kılavuzuna bakın. 1732/1734 Energy Logger Güvenlik Bilgileri 2 Yıl Sınırlı Garanti. Tam garanti için Kullanım Kılavuzuna bakın. Ürününüzün kaydını yapmak ve daha fazla bilgi edinmek için www.fluke.com adresine gidin. Uyarı,

Detaylı

174x. IP65 Voltage Adapter. Talimatlar. Fluke ile İletişim Kurma

174x. IP65 Voltage Adapter. Talimatlar. Fluke ile İletişim Kurma IP65_Adapter.book Page 1 uesday, November 7, 2017 11:25 AM 174x IP65 Voltage Adapter alimatlar IP65 Voltage Adapter (Ürün veya Adaptör), 174x Logger ürün ailesinin zorlu ortam koşullarında güvenli ve güvenilir

Detaylı

Dijital Pens Ampermetre. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz

Dijital Pens Ampermetre. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz Dijital Pens Ampermetre Kullanım Kılavuzu Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz GARANTİ Bu cihazın bir yıl süreyle malzeme ve işçilik hatası bulunmadığı garanti edilir. Teslim tarihinden itibaren

Detaylı

Ses Seviyesi Ölçer. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz

Ses Seviyesi Ölçer. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz Ses Seviyesi Ölçer Kullanım Kılavuzu Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz 2242 GİRİŞ Bu cihaz fabrika, okul, ofis, aile vs gibi değişik yerlerdeki ses seviyelerini ölçmek için kullanılabilir.

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Nem Ölçüm Cihazı (Bağıl Nem için) PCE-310 PCE-310

KULLANIM KILAVUZU Nem Ölçüm Cihazı (Bağıl Nem için) PCE-310 PCE-310 KULLANIM KILAVUZU Nem Ölçüm Cihazı (Bağıl Nem için) PCE-310 PCE-310 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 30/05/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik Bilgisi... 3 3 Özellikler... 3 3.1 Teknik Özellikler...

Detaylı

1. GÜVENLİK SEMBOLLERİ

1. GÜVENLİK SEMBOLLERİ 1. GÜVENLİK SEMBOLLERİ Uyarı! Tehlikeli Gerilim (elektrik çarpması riski). Dikkat! Bu Cihazı kullanmadan önce kullanım kılavuzuna başvurun. Çift İzolasyon (Koruma Sınıfı Ⅱ). Alternatif Akım (AC) Doğru

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İÇERİK 1. Güvenlik... 1 2. Genel Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

Alet çift izolasyon veya takviyeli izolasyonla korunmaktadır Avrupa normlarına (EN ) uygundur. SAYFA 2

Alet çift izolasyon veya takviyeli izolasyonla korunmaktadır Avrupa normlarına (EN ) uygundur. SAYFA 2 TES OTOMATİK-KADEMELİ DİJİTAL MULTİMETRE TES-2700 KULLANMA KLAVUZU TES Electrical Electronic Corp. SAYFA 1 1.GÜVENLİK BİLGİSİ * Ölçü aleti ile servis ya da çalışma yapmadan önce aşağıdaki güvenlik bilgilerini

Detaylı

374 FC/375 FC/376 FC Clamp Meters

374 FC/375 FC/376 FC Clamp Meters 374 FC/375 FC/376 FC Clamp Meters PN 4705494 September 2015 (Turkish) 2015 Fluke Corporation. All rights reserved. Specifications are subject to change without notice. All product names are trademarks

Detaylı

Fluke 279 FC Termal Multimetre

Fluke 279 FC Termal Multimetre TEKNİK VERİLER Fluke 279 FC Termal Multimetre Sorunu bulun. Onarın. Doğrulayın. Raporlayın. 279 FC, entegre termal görüntülemeye sahip tam özellikli bir dijital multimetredir ve verimliliğinizi ve güveninizi

Detaylı

Fluke 279 FC Termal Multimetre

Fluke 279 FC Termal Multimetre TEKNİK VERİLER Fluke 279 FC Termal Multimetre KAMERA Dahili termal görüntüleme cihazı EKRAN Ful renkli LCD ekran temiz, net okumalar sağlar iflex Ölçüm kapasitenizi artırın; akım ölçümü için dar ve erişilmesi

Detaylı

Çok Fonksiyonlu Gerilim Test Cihazı

Çok Fonksiyonlu Gerilim Test Cihazı Çok Fonksiyonlu Gerilim Test Cihazı Kullanım Kılavuzu Kullanmadan önce bu kılavuzu okuyunuz GENEL AÇIKLAMA Bu test cihazı, AC / DC gerilim testi, süreklilik / diyot testi, tek kutuplu gerilim tespiti,

Detaylı

Işık Ölçer. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen

Işık Ölçer. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen Işık Ölçer Kullanım Kılavuzu Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz 2243 GİRİŞ Sayaç floresan, metal halojenür, yüksek basınçlı sodyum veya akkor kaynaklardan gelen görünür ışığı ölçer. Bir LUX

Detaylı

PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: Son Değiştirme Tarihi:

PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: Son Değiştirme Tarihi: PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: 04.08.2015 Son Değiştirme Tarihi: 05.08.2015 İçindekiler 1 Güvenlik Notları.3 2 Özellikler..4 3 Sistem Özellikleri...5 4 İşlem..5 5 Geri Dönüşüm.5 6 İletişim...8

Detaylı

EM307 SERİSİ. Kullanım Kılavuzu

EM307 SERİSİ. Kullanım Kılavuzu Dijital Pens Ampermetre EM307 SERİSİ Kullanım Kılavuzu Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz GARANTİ Bu cihazın bir yıl süreyle malzeme ve işçilik hatası bulunmadığı garanti edilir. Teslim tarihinden

Detaylı

Çok Fonksiyonlu Gerilim Test Cihazı

Çok Fonksiyonlu Gerilim Test Cihazı Kullanım Kılavuzu Çok Fonksiyonlu Gerilim Test Cihazı Kullanmadan önce bu kılavuzu okuyunuz GENEL AÇIKLAMA Bu test cihazı, AC / DC gerilim testi, süreklilik / diyot testi, direnç ölçümü, tek kutuplu gerilim

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU PCE-TH 5

KULLANIM KILAVUZU PCE-TH 5 KULLANIM KILAVUZU PCE-TH 5 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 07/04/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Teslimat içeriği... 3 3 Özellikler... 3 4 LCD ekran... 3 5 Belirleme... 3 6 Anahtar fonksiyonu... 4 7 İşletim...

Detaylı

Models 175, 177 & 179 True RMS Multimeters

Models 175, 177 & 179 True RMS Multimeters Models 175, 177 & 179 True RMS Multimeters Kullanım Kılavuzu PN 3390522 May 2003 Rev. 1, 10/08 (Turkish) 2003-2008 Fluke Corporation. All rights reserved. Printed in USA. Specifications are subject to

Detaylı

BT508/BT510/BT520/BT521 Battery Analyzer Güvenlik Formu

BT508/BT510/BT520/BT521 Battery Analyzer Güvenlik Formu BT508/BT510/BT520/BT521 Battery Analyzer Güvenlik Formu Ürününüzü kaydettirmek, kılavuzları indirmek ve daha fazla bilgi edinmek için www.fluke.com adresine gidin. Uyarı Olası elektrik çarpması, yangın

Detaylı

Nem / Sıcaklık Ölçer TES ÖZELLİKLER KULLANIM KILAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP.

Nem / Sıcaklık Ölçer TES ÖZELLİKLER KULLANIM KILAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP. Nem / Sıcaklık Ölçer TES-1364 KULLANIM KILAVUZU 1. ÖZELLİKLER U.S. Pat. No. Des. 446,135 EKRAN : LCD çiftli ekran ve Analog ölçek ekran Ölçüm Sınırı : Nem 10% 95% RH Sıcaklık -20 +60 / - 4 +140 Çözünürlük

Detaylı

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1605 KULLANMA KLAVUZU

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1605 KULLANMA KLAVUZU TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1605 KULLANMA KLAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP ı. GÜVENLİK BİLGİSİ Ölçü aleti ile servis ya da çalışma yapmadan önce aşağıdaki güvenlik bilgilerini dikkatle okuyunuz.

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 13/02/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik notları... 3 3 Özellikler... 4 3.1 Teslimat İçeriği... 4 3.2 Opsiyonel aksesuarlar...

Detaylı

Dijital Multimetre. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz 3672

Dijital Multimetre. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz 3672 Dijital Multimetre Kullanım Kılavuzu Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz 3672 GARANTİ Bu cihazın bir yıl süreyle malzeme ve işçilik hatası bulunmadığı garanti edilir. Teslim tarihinden itibaren

Detaylı

TES-1306 DİJİTAL TERMOMETRE KULLANIM KILAVUZU 1. GÜVENLİK BİLGİSİ

TES-1306 DİJİTAL TERMOMETRE KULLANIM KILAVUZU 1. GÜVENLİK BİLGİSİ DİJİTAL TERMOMETRE TES-1306 KULLANIM KILAVUZU 1. GÜVENLİK BİLGİSİ Bu cihaz ısı sensörü olarak herhangi bir K/J tipi termokuplajla birlikte kullanım için bir dijital termometredir. Sıcaklık göstergesi K/J

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu

COOL-US Kullanma Kılavuzu COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Nem ve Sıcaklık ölçer Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İçindekiler 1. Güvenlik... 1 2. Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

PROVA INSTRUMENTS INC.

PROVA INSTRUMENTS INC. DC / AC PENSMETRE Model CM01 KULLANMA KLAVUZU PROVA INSTRUMENTS INC. Sembollerin Anlamları EN 61010-2-032 CAT II 600V CAT III 300V Kirlilik Derecesi 2 Dikkat : ekli dökümanlara bakınız Dikkat: Elektrik

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. True-rms Remote Display Digital Multimeter

Kullanım Kılavuzu. True-rms Remote Display Digital Multimeter 233 True-rms Remote Display Digital Multimeter September 2009 (Turkish) 2009 Fluke Corporation. All rights reserved. Specifications are subject to change without notice. All product names are trademarks

Detaylı

- TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Ürün Açıklaması Alarm, LED Ekran Aç/kapa tuşu, Ölçüm değerleri Alarm değerlerini gösterir, fonksiyonlar ayarlanır Pil bölümü Daldırma probu 1 2. Genel Bilgi

Detaylı

Dijital Kıskaçmetre TES 3010 KULLANMA KLAVUZU

Dijital Kıskaçmetre TES 3010 KULLANMA KLAVUZU Dijital Kıskaçmetre TES 3010 KULLANMA KLAVUZU ~ TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP. I. TANITIM Pensmetre tamamen protatif 3 ½ dijit çok amaçlı ölçümlere imkan sağlayan bir test cihazıdır. Her tür elektrikli

Detaylı

DİJİTAL MULTİMETRE KULLANIM TALİMATI. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz

DİJİTAL MULTİMETRE KULLANIM TALİMATI. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz DİJİTAL MULTİMETRE KULLANIM TALİMATI Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz GARANTİ Bu cihazın bir yıl süreyle malzeme ve işçilik hatası bulunmadığı garanti edilir. Teslim tarihinden itibaren bir

Detaylı

MIT400/2 Serisi, MEGGER İzolasyon Test Cihazı

MIT400/2 Serisi, MEGGER İzolasyon Test Cihazı MIT400/2 Serisi, MEGGER İzolasyon Test Cihazı Elektriksel ve endüstriyel testler için dizayn edilmiştir 1000V - 200 GΩ'a kadar İzolasyon testi (YENİ) Stabilize edilmiş izolasyon test voltajı (YENİ) 0.01

Detaylı

K-Tipi Termometre TES-1311A KULLANIM KILAVUZU

K-Tipi Termometre TES-1311A KULLANIM KILAVUZU K-Tipi Termometre TES-1311A KULLANIM KILAVUZU MX MN AVG 1. ÖN BİLGİ Bu cihaz K-tipi termokupl ile ısı sensörü şeklinde çalışan dijital bir termometredir. Sıcaklık göstgergesi uluslararası 1990 standartlarına

Detaylı

Kullanım Klavuzu Titreşim Ölçer PCE-VT 2700S

Kullanım Klavuzu Titreşim Ölçer PCE-VT 2700S Kullanım Klavuzu Titreşim Ölçer PCE-VT 2700S Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 23/09/2016 İçindekiler 1 Güvenlik notları... 3 2 Özellikler... 3 3 Sistem açıklaması... 4 3.1 Yapıt... 4 3.2 Teslimat içeriği...

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Voltaj Test Cihazı PCE-UT 532

KULLANIM KILAVUZU Voltaj Test Cihazı PCE-UT 532 KULLANIM KILAVUZU Voltaj Test Cihazı PCE-UT 532 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 20/09/2016 İçindekiler 1. Giriş... 4 2. Güvenlik Bilgileri... 4 3. Ambalaj Denetimi... 5 4. Cihaz Yapısı... 6 5. Döner Anahtar

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Dijital Mini Pens PCE-DC 1

Kullanım Kılavuzu Dijital Mini Pens PCE-DC 1 Dijital Mini Pens PCE-DC 1 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 01/07/2016 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Teknik özellikler... 4 3 Fonksiyonlar... 5 4 Ölçüme hazırlık / Ölçüm... 5 4.1 AC Akım ölçümü... 5 4.2 DC

Detaylı

AC KAÇAK AKIM TEST CİHAZI Model CM-03

AC KAÇAK AKIM TEST CİHAZI Model CM-03 AC KAÇAK AKIM TEST CİHAZI Model CM-03 KULLANMA KLAVUZU PROVA INSTRUMENTS INC. Kirlilik Kategori 2 Sembollerin Anlamları Dikkat : ekli dökümanlara bakınız Dikkat: Elektrik çarpma tehlikesi Çifte İzolasyon

Detaylı

Hava Akımı Ölçer PCE-VA 20

Hava Akımı Ölçer PCE-VA 20 Hava Akımı Ölçer PCE-VA 20 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 30.07.2015 Son Değiştirilme Tarihi: 04.11.2015 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik notları... 3 3 Özellik... 4 3.1 Teknik özellikler... 4 3.2 Teslimat

Detaylı

Kullanım Kılavuzu LCR Multimetre PCE-LCR 1

Kullanım Kılavuzu LCR Multimetre PCE-LCR 1 LCR Multimetre PCE-LCR 1 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Avometre PCE-LCT 2

Kullanım Kılavuzu Avometre PCE-LCT 2 Avometre PCE-LCT 2 Versiyon 1.1 01/07/2016 İçindekiler 1 GÜVENLİK... 3 2 CİHAZ VE PARÇALARI... 4 3 ÖZELLİKLER... 5 4 ÇALIŞTIRMA... 6 4.1 AC / DC Akım Ölçümleri... 6 4.2 AC / DC Gerilim Ölçümleri... 7 4.3

Detaylı

HVAC Clamp Meter. Kullanma Kılavuzu

HVAC Clamp Meter. Kullanma Kılavuzu 902 HVAC Clamp Meter Kullanma Kılavuzu May 2006 Rev. 1, 3/07 (Turkish) 2006-2007 Fluke Corporation. All rights reserved. All product names are trademarks of their respective companies. SINIRLI GARANTİ

Detaylı

771 Milliamp Process Clamp Meter

771 Milliamp Process Clamp Meter 771 Milliamp Process Clamp Meter Kullanma Kılavuzu Giriş Fluke 771 Milliamper Proses Pens Metre (Metre); 4-20mA dc yi elektrik devresini ayırmadan ölçen portatif, pille çalışan pens metredir. Geleneksel

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-318

Kullanım Kılavuzu PCE-318 PCE-318 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 30/06/2016 İçindekiler 1 Güvenlik bilgisi... 3 2 Genel açıklama / Teknik özellikler... 4 3 Fonksiyonlar... 5 4 EKRAN... 6 5 PİL... 6 6 KALİBRASYON İŞLEMİ... 7 7 Ölçüm...

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Devir Ölçüm Cihazı PCE-DT 63

KULLANIM KILAVUZU Devir Ölçüm Cihazı PCE-DT 63 KULLANIM KILAVUZU Devir Ölçüm Cihazı PCE-DT 63 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 26/01/2017 İçindekiler 1 Genel Bilgi... 3 2 Panel Diagramı( Önden görünümü)... 3 3 Teslimat İçeriği... 4 4 Teslimat İçeriği

Detaylı

CNX 3000. Kullanım Kılavuzu. Wireless Multimeter

CNX 3000. Kullanım Kılavuzu. Wireless Multimeter CNX 3000 Wireless Multimeter Kullanım Kılavuzu August 2012 (Turkish) 2012 Fluke Corporation. All rights reserved. Specifications are subject to change without notice. All product names are trademarks of

Detaylı

1 Giriş Güvenlik Özellikler Nitelikler Genel Özellikler Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)...

1 Giriş Güvenlik Özellikler Nitelikler Genel Özellikler Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)... PCE-A 420 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik... 3 3 Özellikler... 3 3.1 Nitelikler... 3 3.2 Genel Özellikler... 4 3.3 Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)... 5 4 Sistem tanımlama... 5 5 Ölçüm Prosedürü...

Detaylı

TEST VE ÖLÇÜMLENDİRME ÜRÜNLERİNİN TAMAMI

TEST VE ÖLÇÜMLENDİRME ÜRÜNLERİNİN TAMAMI TEST & ÖLÇÜMLENDİRME micro DM-100 Dijital Multimetre Darbe & Su Koruması micro CM-100 Dijital Pens Ampermetre Çok Yönlü, 10 Fonksiyonlu TEST VE ÖLÇÜMLENDİRME ÜRÜNLERİNİN TAMAMI micro HM-100 Sıcaklık Nem

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU PCE- SM 11

KULLANIM KILAVUZU PCE- SM 11 KULLANIM KILAVUZU PCE- SM 11 İleri hassas bir ölçüm için satın aldığınız Tuz Ölçer cihazıdır. Bu Ölçer karmaşık ve hassas bir alet olmasına rağmen,dayanıklı yapısı ile uzun yıllar kullanım sağlayacak özellik

Detaylı

SANTECH ST-2000 TOPRAK DİRENCİ TEST CİHAZI TÜRKÇE KULLANMA KILAVUZU

SANTECH ST-2000 TOPRAK DİRENCİ TEST CİHAZI TÜRKÇE KULLANMA KILAVUZU SANTECH ST-2000 TOPRAK DİRENCİ TEST CİHAZI TÜRKÇE KULLANMA KILAVUZU Elektronik Dijital Toprak Direnci Test Cihazı, geleneksel el tipi jeneratör tipi test cihazının direkt olarak yerine kullanılır. Elektrikli

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Nem Ölçer PCE-555

Kullanım Kılavuzu Nem Ölçer PCE-555 Nem Ölçer PCE-555 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Versiyon

Detaylı

TES 1600 KULLANMA KLAVUZU

TES 1600 KULLANMA KLAVUZU TES Dijital izolasyon test aleti TES 1600 KULLANMA KLAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP. GÜVENLĠK BĠLGĠSĠ Ölçü aleti ile servis ya da çalışma yapmadan önce aşağıdaki güvenlik bilgilerini dikkatle okuyunuz.

Detaylı

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1 DELAB TM-18C KAÇAK AKIM RÖLESİ İÇERİK GENEL / BUTON FONKSİYONLARI.2 PARAMETRE AYARLARI...2 PARAMETRE AÇIKLAMALARI 3 KAÇAK AKIM AYARLARI...3 AÇMA SÜRESİ AYARLARI.3 AŞIRI AKIM AYARLARI...4 ÇALIŞMA SÜRESİ..4

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-DC 2

Kullanım Kılavuzu PCE-DC 2 PCE-DC 2 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 01/07/2016 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Teknik özellikler... 4 3 Fonksiyonlar... 5 4 Ölçüme hazırlık / Ölçüm... 5 4.1 AC Akım ölçümü... 5 4.2 DC Akım ölçümü... 6 4.3

Detaylı

175, 177, 179. True-rms Multimeters. Kullanım Kılavuzu

175, 177, 179. True-rms Multimeters. Kullanım Kılavuzu 175, 177, 179 True-rms Multimeters Kullanım Kılavuzu May 2003 Rev. 2, 10/15 (Turkish) 2003-2015 Fluke Corporation. All rights reserved. Specifications are subject to change without notice. All product

Detaylı

Unidrive M200, M201 (Boy 1-4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Unidrive M200, M201 (Boy 1-4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu kılavuzun amacı bir motoru çalıştırmak üzere bir sürücünün kurulması için gerekli temel bilgileri sunmaktır. Lütfen www.controltechniques.com/userguides veya www.leroy-somer.com/manuals adresinden indirebileceğiniz

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Lazer Termometre PCE-779N

KULLANIM KILAVUZU Lazer Termometre PCE-779N KULLANIM KILAVUZU Lazer Termometre PCE-779N Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 22/09/2016 İçindekiler 1 Önsöz... 3 2 Güvenlik bilgileri... 3 3 Özellikler... 4 4 Sistem Açıklaması... 4 5 Kullanım... 5 5.1 Ölçüm...

Detaylı

testo AG Endüstriyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 610 Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

testo AG Endüstriyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 610 Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU testo 610 testo AG Endüsiyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 610 Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 2 testo kısa kullanım kılavuzu 610 testo kısa kullanım kılavuzu 610 1. Koruma

Detaylı

- TESTO 608 -H1/H2 - Ortamda Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 608 -H1/H2 - Ortamda Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 608 -H1/H2 - Ortamda Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Ürün: 1 2. Genel Bilgi Cihazı kullanmadan önce lütfen bu dokümanın tamamını dikkatlice okuyunuz. Gerekli olduğu

Detaylı

- TESTO Ortamda Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO Ortamda Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 625 - Ortamda Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1 - INDEX 1. GENEL BİLGİ... 3 2. BAKIM, ONARIM VE KULLANIMDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR... 3 3. TAŞIMA VE NAKLİYE SIRASINDA

Detaylı

DC / AC ma AKIM PROBU Model 15

DC / AC ma AKIM PROBU Model 15 DC / AC ma AKIM PROBU Model 15 KULLANMA KLAVUZU PROVA INSTRUMENTS INC. Kirlilik Kategori 2 Sembollerin Anlamları Dikkat : ekli dökümanlara bakınız Dikkat: Elektrik çarpma tehlikesi Çifte İzolasyon Voltaj

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU PCE-DC 3

KULLANIM KILAVUZU PCE-DC 3 KULLANIM KILAVUZU PCE-DC 3 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 30/05/2017 İçindekiler 1 Özellikler... 3 2 Teknik Özellikleri... 3 3 Metre Tanımı... 4 4 Güvenlik Bilgisi... 4 5 Operasyon... 5 6 El Feneri...

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. ProcessMeter

Kullanım Kılavuzu. ProcessMeter 787 ProcessMeter Kullanım Kılavuzu April 1997 Rev. 4, 3/13 (Turkish) 1997-2013 Fluke Corporation. All rights reserved. Specifications are subject to change without notice. All product names are trademarks

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU PCE-DT 66

KULLANIM KILAVUZU PCE-DT 66 KULLANIM KILAVUZU PCE-DT 66 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 01/02/2017 İçindekiler 1 Genel Bilgi... 3 2 Panel Diagramı (Ön görünümü)... 3 3 Aksesuarlar (Teslimat İçeriği)... 4 3.1 Teslimat İçeriği Notu...

Detaylı

K/J/T/E/N/R/S TERMOMETRE TES-1313

K/J/T/E/N/R/S TERMOMETRE TES-1313 K/J/T/E/N/R/S TERMOMETRE TES-1313 KULLANIM KILAVUZU T1 INTERVAL ALM Hi Lo T1 min:sec hour:min TYPE KJTERSN MX- MN AVG F K 1. GĠRĠġ Bu cihaz ısı sensörü olarak herhangi bir J, K, T, E, N, R ve S-tipi termokuplaj

Detaylı

AC + DC WATT PENSMETRE

AC + DC WATT PENSMETRE AC + DC WATT PENSMETRE Model 2009 KULLANMA KLAVUZU PROVA INSTRUMENTS INC. Kirlilik Kategori 2 Sembollerin Anlamları Dikkat : ekli dökümanlara bakınız Dikkat: Elektrik çarpma tehlikesi Çifte İzolasyon Voltaj

Detaylı

51 & 52 Series II. Kullanım Kılavuzu. Thermometer

51 & 52 Series II. Kullanım Kılavuzu. Thermometer 51 & 52 Series II Thermometer Kullanım Kılavuzu (Turkish) September 1999 Rev.2,11/10 1999-2010 Fluke Corporation. All rights reserved. All product names are trademarks of their respective companies. Specifications

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre PCE-DC 1

Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre PCE-DC 1 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre

Detaylı

1. GÜVENLİK BİLGİLERİ

1. GÜVENLİK BİLGİLERİ Dijital Nem/Sıcaklık Ölçer TES-1360A KULLANIM KILAVUZU 1. GÜVENLİK BİLGİLERİ 1. Cihazı, güvenlik bilgilerini dikkatlice okuduktan sonra kullanmaya başlayınız. 2. Cihazı sadece kullanım kılavuzunda belirtilen

Detaylı

MT /2 Dijital Multimetre Kullanım Kılavuzu

MT /2 Dijital Multimetre Kullanım Kılavuzu MT-1132 3-1/2 Dijital Multimetre Kullanım Kılavuzu 1 inci Baskı, 2016 2016 Telif Hakkı Prokit s Industries Co., Ltd. GÜVENLİK BİLGİSİ Bu multimetre aşırı voltaj kategorisi (CAT III) ve kirlilik sınıfı

Detaylı

1 Nem Kontrol Cihazı v3

1 Nem Kontrol Cihazı v3 NEM KONTROL CİHAZI v5.0 Nem Kontrol Cihazı v3.0 1 Nem Kontrol Cihazı v3 NEM Havada bulunan su buharı miktarına nem denir. Nem ölçümlerinde mutlak nem, bağıl nem ve spesifik nem hesaplanır. Mutlak nem birim

Detaylı

DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir.

DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir. falcon h type Bu kullanma kılavuzunu Falcon H Type model FM Transmitter için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar

Detaylı