T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

Benzer belgeler
T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (TUS) (İlkbahar Dönemi) TEMEL TIP BİLİMLERİ TESTİ 10 NİSAN 2016 PAZAR SABAH

TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (TUS) (Sonbahar Dönemi) TEMEL TIP BİLİMLERİ TESTİ 25 EYLÜL 2016 PAZAR SABAH

TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (TUS) (Sonbahar Dönemi) KLİNİK TIP BİLİMLERİ TESTİ 25 EYLÜL 2016 PAZAR ÖĞLEDEN SONRA

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

GENEL YETENEK VE GENEL KÜLTÜR TESTİ ORTAK ALAN BİLGİSİ TESTİ

TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (TUS) (İlkbahar Dönemi) KLİNİK TIP BİLİMLERİ TESTİ 10 NİSAN 2016 PAZAR ÖĞLEDEN SONRA

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 2

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

TİROİDİTLERDE AYIRICI TANI. Doç.Dr.Esra Hatipoğlu Biruni Üniversite Hastanesi Endokrinoloji ve Diabet Bilim Dalı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

2018 BİRİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI FİNANSAL MATEMATİK 28 NİSAN 2018

TIPTA YAN DAL UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (YDUS) ANESTEZİYOLOJİ VE REANİMASYON 9 KASIM 2013

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI

2018 YILI BİRİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI İSTATİSTİK VE OLASILIK 29 NİSAN 2018

EĞİTİM BİLİMLERİ TESTİ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

40-Aşağıdaki enzimlerden hangisinin eksikliği, metakromatik lökodistrofi hastalığına neden olur?

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

2018 İKİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI MUHASEBE VE FİNANSAL RAPORLAMA 28 NİSAN 2018

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 2

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

2018 YILI İKİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI SİGORTA MATEMATİĞİ (HAYAT VE HAYATDIŞI) 29 NİSAN 2018

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

Komisyon LYS1 MATEMATİK 10 DENEME TAMAMI ÇÖZÜMLÜ ISBN Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarına aittir.

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET)

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

TIPTA YAN DAL UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (YDUS) GENEL CERRAHİ 9 KASIM 2013

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET)

TIPTA YAN DAL UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (YDUS) FİZİKSEL TIP VE REHABİLİTASYON 9 KASIM 2013

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

Hücre. 1 µm = 0,001 mm (1000 µm = 1 mm)!

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

TIPTA YAN DAL UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (YDUS) RADYOLOJİ 9 KASIM 2013

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 3

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

DİŞ HEKİMLİĞİNDE UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (DUS) (Sonbahar Dönemi) BİLİM SINAVI 14 EYLÜL 2014

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 4

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

2018 İKİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI RİSK ANALİZİ VE AKTÜERYAL MODELLEME 12 MAYIS 2018

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014

2018 İKİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI FİNANS TEORİSİ VE UYGULAMALARI 13 MAYIS 2018

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

TIPTA YAN DAL UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (YDUS) ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI 9 KASIM 2013

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

TG Haziran 2013 KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI LİSANS ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK TESTİ ÇÖZÜM KİTAPÇIĞI

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

A) Plazma hücrelerinin infiltrasyonu. B) Multinükleer histiyositik dev hücreleri. C) Lenfositlerden zengin inflamasyon. D) Fibrozis.

MİKROBİYOLOJİ SORU KAMPI 2015

BÖLÜM I HÜCRE FİZYOLOJİSİ...

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

Transkript:

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (TUS) (2. Dönem) TEMEL TIP BİLİMLERİ TESTİ 12 AĞUSTOS 2018 SABAH OTURUMU Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Merkezimizin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğrafının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

TEMEL TIP BİLİMLERİ TESTİ Bu testte 120 soru vardır. 1. 3. 2. 4. Aşağıdaki mimik kaslarından hangisi, kaş çatma hareketi sırasında kaşların arasındaki alın bölgesinde vertikal kırışıklıklara neden olur? A) Musculus epicranius B) Musculus occipitofrontalis C) Musculus corrugator supercilii D) Musculus zygomaticus major E) Musculus nasalis DOĞRU CEVAP: C 1

5. 7. 6. 8. 2

9. 11. 10. 12. 13. 3

14. 17. Aşağıdakilerden hangisi Golgi cisimciğinden endoplazmik retikuluma vezikül transportunda görev alır? A) Troponin I B) Glikokaliks C) Lamin A D) Coatomer I E) Fagozom DOĞRU CEVAP: D 18. 15. 19. 16. 4

20. 23. 21. 24. 22. 5

25. 27. 26. Ürenin nefronda yeniden dolaşımını sağlayarak hiperozmotik renal medulla oluşumuna katkıda bulunan UT-A2 kanalları, nefronun aşağıdaki bölümlerinin hangisinde diğerlerinden daha fazla bulunur? A) Henlenin inen ince kolu 28. B) Distal tübül C) Kortikal toplayıcı kanal D) Medüller toplayıcı kanal E) Henlenin çıkan kalın kolu DOĞRU CEVAP: A 29. 6

30. 33. 34. 31. 35. 32. 7

36. 39. 40. 37. 41. 38. 8

42. Aşağıdaki amino asitlerden hangisi hem glikojenik hem de ketojeniktir? A) Prolin B) Histidin 45. C) Asparajin D) Glisin E) İzolösin DOĞRU CEVAP: E 43. 46. 44. 47. 9

48. 51. 52. 49. T4 hormonunun T3 hormonuna deiyodinasyonu için aşağıdakilerden hangisi gereklidir? A) Selenosistein B) S-adenozilmetionin C) Molibden D) Tetrahidrobiyopterin E) NADP + 53. DOĞRU CEVAP: A 50. 54. 10

55. 58. 56. 59. 57. 11

60. 62. 63. 61. 12

64. 66. 65. Brill-Zinsser hastalığının etkeni aşağıdakilerden hangisidir? A) Orientia tsutsugamushi B) Rickettsia australis C) Coxiella burnetii D) Rickettsia conorii E) Rickettsia prowazekii 67. DOĞRU CEVAP: E 13

68. 70. 71. 69. 72. 14

73. 76. 74. 77. Poliarteritis nodosa da görülebilen, antijen ve antikor komplekslerinin arter duvarlarında birikimiyle karakterize nekroz tipi aşağıdakilerden hangisidir? A) Koagülasyon nekrozu B) Kazeifikasyon nekrozu C) Likefaksiyon nekrozu D) Fibrinoid nekroz E) Yağ nekrozu DOĞRU CEVAP: D 75. 78. 15

79. 81. 80. 82. Aşağıdakilerden hangisi, tiroid bezinde IgG 4 antikoru üreten plazma hücrelerinden ve T lenfositlerden zengin bir infiltrasyon ile karakterize fibro-inflamatuvar bir hastalıktır? A) Riedel tiroiditi B) Multifokal fibrozan tiroidit C) De Quervain tiroiditi D) Graves hastalığı E) Akut süpüratif tiroidit DOĞRU CEVAP: A 16

83. 85. 84. 86. 17

87. 90. 88. Ailesinde otozomal resesif geçiş gösteren genetik hastalık öyküsü olan dokuz yaşındaki erkek çocuğun yüzünde kısa zaman içinde ortaya çıkan ve büyüyen pigmente lezyon eksize ediliyor. Histopatolojik tanısı malign melanom olarak raporlanıyor. Bir sene sonra hastanın boynunda plak şeklinde bir lezyon gelişiyor. Bu lezyonun histopatolojik tanısı da skuamöz hücreli karsinom olarak raporlanıyor. 91. Bu hasta için en olası tanı aşağıdakilerden hangisidir? A) Kseroderma pigmentozum B) Tuberoz skleroz C) Cowden sendromu D) Ataksi-telanjiektazi E) Muir-Torre sendromu 92. DOĞRU CEVAP: A 89. 18

93. 95. 94. 96. 19

97. 98. 99. Kistik fibrozis transmembranal kondüktans düzenleyici (CFTR) klorür kanallarının işlevini artırarak etkisini gösteren ve G551D mutasyonunu taşıyan kistik fibrozis hastalarının tedavisinde kullanılmak üzere onaylanmış olan ilaç aşağıdakilerden hangisidir? A) Folkodin B) İvakaftor C) Dornaz alfa D) İpratropyum bromür E) Krofelemer DOĞRU CEVAP: B 20

100. 103. 101. 104. 102. 105. 21

106. Altmış yaşındaki erkek hasta, tirotoksik kriz nedeniyle yoğun bakım ünitesine alınıyor. 109. Bu hastada, aşağıdaki tedavi seçeneklerinden hangisinin gastrointestinal sistemde etkili olarak dolaşımdaki tiroid hormonu seviyesini azaltması en olasıdır? A) Metimazol B) Kolestiramin C) Lugol solüsyonu D) Propranolol DOĞRU CEVAP: B E) Kortikosteroidler 110. 107. 111. 108. 22

112. 115. 113. 116. 114. 23

117. 119. 120. Karaciğerde aktif metabolitine dönüştürülerek anti-paraziter etkisini gösteren ve yağlı yiyeceklerle alındığında emilimi artan ilaç aşağıdakilerden hangisidir? A) Albendazol B) Levamizol C) İvermektin D) Niklozamid 118. E) Prazikuantel DOĞRU CEVAP: A 24 TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ.