AHŞAP KOMPOZİT NEDİR?

Benzer belgeler
Doğayla uyumlu In harmony with nature. Bütün dış mekanlar için uygundur Suitable for all outdoor of places.

Ahşap Kadar Doğal...

KARAKTER sahibi AĞAÇLAR

EKOEDGE. Plastik Sınırlama Sistemleri.

ÜRÜN KATALOĞU. Ulyanovsk / Russia TÜRKİYE TEMSİLCİSİ

.goldentel.com.tr www

ISIDAÇ 40 Esaslı Karo İmalatı. Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi

Baskı Betonun Avantajları

MİSYON VİZYON KALİTE

ÜRÜN AVANTAJLARI ÜRÜN BİLGİSİ RENK GARANTİSİ ANTİ-KOROZYON SES YALITIMI ELEKTRİK YALITIMI YÜKSEK VE DÜŞÜK SICAKLIKLARA DAYANIKLILIK YANGIN SINIFI

Sistem Donanım Metal : Başlıca Faliyet / Üretim Konuları. Çelik Izgara

Şirketimiz haddelemeyle kaplama teknolojisi kullanarak plastize edilmiş PVC membran ürünleri konusunda uzmanlaşmıştır.

METAL TAKVİYELİ KORİGE BORU

Ortaklar Cad. no:16 d:11 mecidiyeköy - ŞİŞLİ / İSTANBUL TEL: FAKS: E: /

WİNEO LAMİNAT PARKE ÖZELLİKLERİ

Bu sunumda yer alan konular;

OYUN PARKLARI AFACAN SERİSİ OYUN PARKLARI ORMAN SERİSİ OYUN PARKLARI MİNİ SERİSİ OYUN PARKLARI DENİZ SERİSİ OYUN PARKLARI EKO SERİSİ

Pencere & Kapı Sistemleri

PREFABRİK YAPI ÇÖZÜMLERİ PREFABRİK YAPI ŞANTİYE KATALOĞU

Ayrıca, Yıldız Zımpara;Dünya nın en büyük zımpara yarı mamul üreticisi Tayvan lı Tung Jinn Abrasiv in (TJA ) Türkiye genel distribütörüdür.

Durusu Park Çatı Strüktürü. Yapısal Lamine Ahşap...

YILDIRIM KARDEŞLER. WPC Deck e-katalog

FIBERCEMENT. 1. Fibercement Nedir? 2. Kullanım Alanları Nelerdir?

DEKORASYON AYDINLATMA GERGİ TAVAN

PREFABRİK YAPI ÇÖZÜMLERİ 2015 YILI KATALOĞU

Kurum ve Ürün Katalogu

SIRADANLIKTAN VAZGEÇMENiN TAM ZAMANI KALiTELi DEKORATiF DiZAYN EV DEKORASYONLARI


Kayın Panel. Kalınlıklar : 15 mm - 50 mm. Enler : 1250 mm ve altı. Boylar : 4500 mm ve altı

MODÜLER SU DEPOLARI MODÜLER SU DEPOLARI YANGIN SUYU DEPOLARI İÇME VE KULLANMA SUYU DEPOLARI. kayraenerji.com

FAALİYET ALANLARIMIZ FABRİKALAR ÇELİK YAPILAR EĞİTİM KURUMLARI OFİSLER KAFE & RESTORANLAR OTEL PROJELERİ SAĞLIK KURUMLARI VİLLA & KONUT PROJELERİ

Panel yüzeyinde sertleşmiş bulunan ultraviyole lak tabakası sayesinde, aşınmaya, darbeye ve çizilmelere karşı yüksek dayanıklılık gösterir.

doğal LOVE THE WORLD 5

FLEX İNCE KESİCİLER-THINLINE

ETS YAPI. Mimari Çözüm Ortağınız

Meksu Mekanik Çözümler olarak standardı yüksek üretim, ilkemiz ile sizlere en iyi hizmeti verebilmek için her geçen gün daha dinamik çalışıyor..

izim PREFABRİK Bizim Prefabrik Çelik Yapı İnşaat Sanayi

HAKKIMIZDA. Misyonumuz. Vizyonumuz

Your Partner in Safety

Yukarıdaki hizmetlerimiz haricinde şirketimizin bünyesinde, gıda ve inşaat alanında da çalışmalar aynı prensipler çerçevesinde yapılmaktadır.

ÇELİK VE PREFABRİK PROJELERİNİZİN, ÜRETİM ve UYGULAMALARINIZIN TÜM SÜREÇLERİNİ SİZİN İÇİN YÖNETİYORUZ.

üniversal- ultralam ULTRALAM LVL modern kompozit bir yapı malzemesidir. ULTRALAM LVL kozalaklı ağaçlardan ( çam-ladin ) veya karışımından üretilir.

designed by LINEA ROSSA

Mühendislik.

OTEL KAPILARI HASTANE KAPILARI OKUL KAPILARI OTEL KAPILARI OFİS KAPILARI

Mekanlara farkındalık katan estetik yaklașımlar

Değişime Yer Açın... KURUMSAL

FİRMA PROFİLİ. Metod Fabrika

MaxiFlex. prorange TM. Ultimate TM. MaxiFlex Ultimate

ODE R-FLEX PRM/STD LEVHA

YARARLAR ÇELİK KONSTRÜKSİYON. Solar Enerji ve Otokorkuluk Montajı

FİYAT LİSTESİ

FİYAT LİSTESİ

Fiyat Listesi Ocak 2018

Ray Bağlantı Sistemleri

27 yıllık tecrübe... Uykunun en tatlı hali

ProfilEx ısı yalıtımı (mantolama) ve sıva uygulamalarında yapıların; pencere, kenar, köşe, yatay veya düşey düzgün boşluklar (fuga) gerektiğinde

DEMIRCAN İplik Kovaları & Tekstil Arabaları nda Uluslararası Kalite

Aysan Plastik Hakkında

DEĞERLERİMİZ Müşteri Önceliğimizdir Kalitede Birinciyiz Rekabetçiyiz Hep Beraber Başarırız Sonuca Odaklıyız Gücümüzü Değişimden Alırız HAKKIMIZDA

ArEmit METAL KİREMİT

İÇERİK. 1. Hakkımızda 2. Değerlerimiz & Vizyon & Misyon 3. Üretim Yöntemleri 4. Tasarım 5. Kalite 6. Ürünler 7. Yenilik 8.

Şehrin Eskimeyen Mobilyaları... CTP Kompozit Ekipman ve Şehir Mobilyaları.

KOMPOZİT DECK. Deck profilin ölçüleri; En; 140 mm, Yükseklik; 21 mm ve Uzunluk; 3m ile 6m arasında değişebilen ölçülerdedir.

PMB 102 YAPI MALZEME BİLGİSİ DERS İÇERİĞİ

İçindekiler. Baskı Beton (4-28) Baskı Sıva (29) İnce Yüzey Kaplama (30) Özel Yüzey Boyama (31) Parlak Yüzeyli Beton (32)

Pratik Modüler Evler

MUHENDISLIK PLASTIKLERI ENGINEERING P L A S T I C S

TASARIM KALIP. PLASTİK

2013 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op.

Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri Yılın Yatırımı Ödülü FİYAT LİSTESİ

PLASTİK MALZEMELERİN İŞLENME TEKNİKLERİ

FİYAT LİSTESİ LİSTE NO. 02

3

ONAYLIDIR TEKLİF : SATINALMA YETKİLİSİ

REFLEKTIF TRAFIK LEVHALARI

1 MALZEME 2 CEPHE KAPLAMASI 5 KORUMA VE BAKIM ANKRAJ 3.1 / KESME 3.2 / DELME 4.4 / UYGUN YERDE DEPOLAMA

REDLINE HVAC ++ PROLINE.

İçindekiler. Baskı Beton (4-35) Baskı Sıva (36-37) İnce Yüzey Kaplama. Özel Yüzey Boyama (39) Parlak Yüzeyli Beton (40) Endüstriyel Yapı Ltd. Şti.

Wilo EMUport Islak montaj hazır terfi istasyonu

15 yıllık kompozit malzemelerdeki deneyimimizi, 2007 yılı itibari Fiberpull çatısı altında topladık.

2016 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op.

2014 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op.

Duvar Kağıdı, 3D Wall, Parke Perde

mayatech ÜRÜN KATALOĞU mayatech kompozit profiller

S I S T E M D O N A N I M M E T A L

KARMA METAL CNC LAZER KESİM FERFORJE

simplan

Panel tellerin 250x200 cm ebatlarında üretimi yapılmaktadır. Direkler 50/50/1,5 mm boyalı direktir.

TERRAZZO TARİHİ MİSYONUMUZ MİZYONUMUZ

Silikonlar, Mastikler ve Köpükler

Distribution Solutions WireSolutions. Çelik Fiber. Endüstriyel Zemin Uygulamaları

KEIM Lignosil. Ahşap Yüzeyler için... Kilometre Taşı Niteliğinde Yeni Bir Ürün...

Müşterilerinin ihtiyaçlarına, dinamik ekibinin ileri düzeydeki tecrübesi, modern ekipmanları ve geniş laboratuvar imkanlarıyla çözümler sunar.

Kurumsal Politikamız. Hakkımızda

reflectra REFLECTRA Reflectra bir Asya Trafik A.Ş. markasıdır

NEOLİTH YENİ BİR AKIMIN BAŞLANGICI''!


ÜNİTELER KATALOĞU ÜSTÜN KALİTE, YÜKSEK VERİM

Lindab Renkli Çelik Kenet Çatı Sistemi

Transkript:

Apika ahşap kompozit, mikro ahşap talaşı ve kaliteli plastik malzemenin belli bir oranda ileri teknoloji kullanılarak, bir araya getirilmesiyle oluşan, ahşap sektörünün neredeyse bütün ürünlerinde ağaç kullanımına alternatif oluşturarak, çevre korunmasında da büyük rol oynayan, yeni nesil ürünlerden oluşur. AHŞAP KOMPOZİT NEDİR? Kompoze etmek, birbirlerinden özellik olarak fark gösteren materyalleri, birleştirerek ortaya yeni bir materyal çıkarma işlemidir.ahşap kompozit, ahşap ve belli oranda plastik materyali birleştirmek suretiyle ortaya çıkan yeni materyaldir. Ahşap kompozit materyali üretilirken, belli oranlarda mikro(toz halinde) ahşap talaşı, pvc, pe veya hdpe ve özel organik tutturucu kullanılmaktadır.bu materyaller ekstürizyon teknolojisi ile birleştirilerek, ahşap kompozit malzemeler üretilmektedir. Biz APİKA olarak, dünyada bu oran çoğunlukla yüzde 50 yi geçmemesine karşın, yüzde 60 oranında ahşap talaş kullanmaktayız, plastik materyal tercihimizde ise insan sağlığına en uygun olan hdpe maddesi yüzde 30 oranında kullanılırken, özel organik tutturucumuz ise yüzde 10 oranındadır. Ürünlerimiz, plastik ve ahşap mikro kırma makinelerinde hammadde olarak hazırlandıktan sonra, sektörün en üst düzey teknolojisi ile ekstruder makine bantlarımızda son mamül haline gelmektedir.

AHŞAP KOMPOZİTİN AĞAÇ ÜRÜNLERE KARŞI AVANTAJLARI NEDİR? Bugün dünyamızın akciğerleri olan ormanlarımız bilinçsiz yoğun kullanım neticesinde, hızla azalmakta ve bu da büyük bir tehlike olarak bizleri ve gelecek nesillerimiz beklemektedir.ahşap kompozit malzeme, doğrudan ağaç malzemenin kullanıldığı hemen her sektörde kullanılabilmekte ve aynı zamanda geri dönüşümlü yani hammadde olarak yeniden üretime dönebilen bir malzeme olması nedeniyle, fazladan ağaç kesimini engelleyerek, çevre ve doğa dostu bir ürün olarak, gelecek nesillere göz kırpmaktadır. Ahşap kompozitin tek avantajı çevre dostu olması değildir, bunun yanı sıra uzun süreli kullanım açısından düz ağacın asla gösteremeyeceği direnç özelliklerine de sahiptir: -Darbelere karşı dayanıklıdır -Asite karşı dirençlidir -Özel bakım ve boya gerektirmez -Antibakteriyeldir -Su, nem ve rutubetten asla etkilenmez -Çürüme yapmaz -Liflenmez ve kıymıklanmaz -Yosunlanma yapmaz -Kaymaya karşı dirençlidir -UV katklıdır, güneş ışınlarına karşı yüksek dirençlidir Ahşap kompozit malzeme, ağaç malzeme ile asla kıyalanamayacak özellikler ile onlarca sektörde kullanılmaktadır.

APİKA AHŞAP KOMPOZİT ÜRÜN YELPAZESİ -APİKA CLİCK SİSTEM DECK: Apika, ahşap kompozit malzemesiyle karo yer döşemeleri üretmektedir.bu yer döşemeleri her türlü dış mekan, veranda, balkon, bahçe, park, havuz kenarlarında kullanılmaktadır. Standart olarak 30cm*30cm ebadında üretilen karolar, değişik renk ve desen çeşitleriyle kullanıldığı mekanlarda görsel bir şölen oluştururken, Apika olarak karoların altına yerleştirdiğimiz özel click sistemi ile sıfır maliyetli bir montaj özelliğine de sahiptir.

Apika ahşap kompozit ürünleri yer döşemesi ürünü olarak sadece karo tekniği ile sınırlı kalmayıp proje fark etmeksizin boy yer döşemesi olarak da her türlü özel montaj özelliğine sahiptir. APİKA ŞEHİR MOBİLYASI ÜRÜNLERİ Apika, ahşap kompozit malzeme kullanarak şehir mobilyaları da üretmektedir.bu ürünler ahşap özellikli olmasına karşın yüksek dayanıklılığı ile dikkat çekmekte ve dekoratif tasarım başarısı ile de beğeni toplamaktadır. Banklarımızda ayak bölümlerinde her türlü metal aksam kullanılabilmektedir.

Fantastic bank isimli ürünümüz, ahşap kompozit lataların teknolojisi APİKA ya ait olan eğilmesi yöntemiyle üretilmiş, tasarım harikası bir banktır.bu ürünün endüstriyel tasarım patenti de APİKA üzerine tescillidir. Ahşap kompozit malzemeye bu şekilde eğim kazandırma teknolojisi dünyada başka hiçbir firma tarafından uygulanamamaktadır.

APİKA DEKORATİF ÇİT ÜRÜNLERİ Apika aynı zamanda bahçe ve park düzenlemelerinde önemli yer tutan ahşap kompozit çitler de üretmektedir, bu çitler açık alanda maruz kalacakları bütün olumsuz hava şartlarına ahşap kompozit malzemenin yüksek direnç gücü ile dayanıklılık göstermekte ve mevcut renk seçenekleri ile de ekstra boya ve vernik bakımı istememektedir. Çitlerimiz çelik destek takviyelidir.

APİKA BRİKET VE KALDIRIM TAŞI ÜRETİM PALETİ Apika, ahşap kompozit imalatı ile endüstriyel üretim sektöründe üretim ekipmanı desteği de sağlamaktadır.briket ve kaldırım taşı üretim sektöründe en büyük maliyet kalemi, üretim paleti üzerine belirlenmektedir, üretilen malzemenin hassasiyeti gereği sektör üretim paletinde ahşap kullanmak durumundadır, ancak üretim koşullarının hem nem içermesi hem de dış hava şatlarına maruz kalması neticesi bu ahşap paletler çok kısa sürede yıpranmakta ve kullanılamaz olmaktadır, bu durumda her yıl, trilyonlarca liralık palet yenileme işlemi ve buna bağlı olarak da ağaç kıyımı söz konusudur. Apika yine kendi buluşu olan bir teknoloji kullanarak ve patentini de almak sureti ile, bu sektöre palet imal etmektedir, ahşap kompozitin hem ahşap özelliği taşıyıp, hem de üretim paletlerinde ahşap malzemeye nazaran en az 3 kat daha uzun ömürlü oluşu, sektörün oldukça ilgisini çekmektedir. APİKA AHŞAP KOMPOZİTİN MALİYET AVANTAJI Apika, ahşap kompozit ürünlerinde fiyat avantajı açısından da oldukça etkili olmaktadır.kalitesini dünya standartlarının üstüne çıkarmış olmasına karşın, fiyat olarak dünya fiyatlarının neredeyse yarısını sunabilmektedir.bunun nedeni, Apika nın tamamen yerli yatırım olan ve ana hammaddeyi, tam mamüle kadar tek bantta dönüştürebilen tam entegre tesisleşme sistemdir.bu sayede maliyetleri minimum tutabilen Apika en yüksek kaliteye en iyi fiyatı verme becerisini kazanmıştır.

Bununla birlikte Apika, ar-ge çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir, daima en yüksek kaliteyi hedefleyen Apika, bütün kalite çalışmalarını da bilim dünyası ile ortak yürütmekte ve tescillemektir. APiKA AHŞAP KOMPOZİT, daima müşteri memnuniyetini ön planda tutan misyonu, sürekli ar-ge odaklı vizyonu, deneyimli ekibi ile siz müşterilerimize en iyi hizmeti vermeye devam edecektir. www.apika.com.tr