Kalıpçı taslama makinası



Benzer belgeler
Açılı taşlama makinası

Darbeli sıkma anahtarı

BO5011 Yastık büyüklüğü mm Dakikada devir Boyutlar (uzunluk x genişlik x yükseklik) x 123 x 145 mm Net ağırlık...

4112HS 4114S Açılı kesici

TÜRKÇE (Orijinal Talimatlar) Üfleyici MT401 ÇİFT YALITIMLI. KULLANIM KILAVUZU ÖNEMLİ: Kullanmadan Önce Okuyun.

TÜRKÇE (Orijinal Talimatlar) KULLANMA KILAVUZU ÇİFT YALITIMLI. ÖNEMLİ: Bu aleti kullanmadan önce, bu kılavuzu okuyun.

TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

Açılı matkap DA3010 DA3010F


Titreşimli zımpara makinası

TÜRKÇE (Orijinal Talimatlar) KULLANMA KILAVUZU. Metal kesme bıçkısı LC1230 ÇİFT YALITIMLI. ÖNEMLİ: Bu aleti kullanmadan önce, bu kılavuzu okuyun.

ELEKTRİKLİ EL MİKSERİ

Kayışlı zımpara makinası

TÜRKÇE (Orijinal Talimatlar) KULLANMA KILAVUZU. Yüksek Hızlı Matkap ÇİFT YALITIMLI. ÖNEMLI: Bu aleti kullanmadan önce, bu kılavuzu.

1902 N1900B N1923B 1923B

Freze KULLANMA KILAVUZU 3601B. TÜRKÇE (Orijinal Talimatlar) ÇİFT YALITIMLI

ZIMPARA TAŞ MOTORU MODEL RTM415A RTM417A RTM420A TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

DARBELİ MATKAP MODEL RTM151 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

HAVALI SOMUN SIKMA MAKİNASI

TÜRKÇE (Orijinal Talimatlar) KULLANMA KILAVUZU. Yüksek Hızlı Matkap MT652 MT653 ÇİFT YALITIMLI. ÖNEMLİ: Bu aleti kullanmadan önce, bu kılavuzu okuyun.

TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU

TAŞLAMA MAKİNASI MODEL RTM118 RTM123 RTM126 RTM129 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

TÜRKÇE (Orijinal Talimatlar) Kırıcı Çekiç HM1214C ÇİFT YALITIMLI. KULLANIM KILAVUZU ÖNEMLİ: Kullanmadan Önce Okuyun.

Kesip çıkarıcı makina

HAVA ÜFLEME MAKİNASI

TÜRKÇE (Orijinal Talimatlar) Matkap ÇİFT YALITIMLI. KULLANIM KILAVUZU ÖNEMLİ: Kullanmadan Önce Okuyun.

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

Elektrikli Sac Kesme Makinası

Matkap KULLANMA KILAVUZU. TÜRKÇE (Orijinal kullanma kılavuzunun çevirisi) ÇİFT YALITIMLI

Titreşim Zımpara Makinası

TÜRKÇE (Orijinal Talimatlar) KULLANMA KILAVUZU. Kılıç Testere JR3050T ÇİFT YALITIMLI. ÖNEMLI: Bu aleti kullanmadan önce, bu kılavuzu.

Yüksek Hızlı Matkap KULLANMA KILAVUZU DP2010 DP2011. TÜRKÇE (Orijinal Talimatlar) ÖNEMLİ: Bu aleti kullanmadan önce, bu kılavuzu okuyun.

F ÖZELLİKLER

SÜTUNLU MATKAP MODEL RTM613 TANITMA VE KULLANIM KLAVUZU

KULLANIM KILAVUZU NOT: BU ÜRÜN PROFESYONEL KULLANIM İÇİN UYGUN DEĞİLDİR.

Kablosuz Vidalama Makinesi

Darbeli Somun Sıkma KULLANMA KILAVUZU 6905B TÜRKÇE (Orijinal Talimatlar) ÖNEMLİ: Bu aleti kullanmadan önce, bu kılavuzu okuyun.

Polisaj Makinası. GİRİŞ Bu alet, zımparalama, cilalama ve fırçalama işlerinde kullanılır. TEKNİK VERİLER ALETİN KISIMLARI

TÜRKÇE (Orijinal Talimatlar) KULLANMA KILAVUZU. Darbeli Somun Sıkma ÇİFT YALITIMLI ÖNEMLİ: Bu aleti kullanmadan önce, bu kılavuzu okuyun.

ELEKTRİKLİ AĞAÇ KESME MAKİNASI MODEL RTM902 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

TÜRKÇE (Orijinal Talimatlar) KULLANMA KILAVUZU. 2-Hızlı tornavida ÇİFT YALITIMLI. ÖNEMLİ: Bu aleti kullanmadan önce, bu kılavuzu okuyun.

KIRICI VE DELİCİ MATKAP

Darbeli Somun Sıkma KULLANMA KILAVUZU TW0200. TÜRKÇE (Orijinal Talimatlar) ÇİFT YALITIMLI

Döner çekiç HR2010 TEKNİK ÖZELLİKLER

Darbeli Somun Sıkma KULLANMA KILAVUZU TW0350. TÜRKÇE (Orijinal Talimatlar) ÖNEMLİ: Bu aleti kullanmadan önce, bu kılavuzu okuyun.

TÜRKÇE (Orijinal Talimatlar) KULLANMA KILAVUZU. Darbeli Somun Sıkma TW1000. ÖNEMLİ: Bu aleti kullanmadan önce, bu kılavuzu okuyun.

Kayışlı zımpara makinası

Kayışlı Zımpara Makinası

NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI

TÜRKÇE (Orijinal Talimatlar) KULLANMA KILAVUZU. Matkap DS4010 DS4011 DS5000 ÇİFT YALITIMLI. ÖNEMLİ: Bu aleti kullanmadan önce, bu kılavuzu okuyun.

ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

MODEL RTM 389 KULLANIM KILAVUZU

TÜRKÇE (Orijinal Talimatlar) KULLANMA KILAVUZU. Darbeli tornavida ÇİFT YALITIMLI. ÖNEMLİ: Bu aleti kullanmadan önce, bu kılavuzu okuyun.

Elektrikli Karıştırıcı

TÜRKÇE (Orijinal Talimatlar) KULLANMA KILAVUZU. Portatif kesici MT242 ÇİFT YALITIMLI. ÖNEMLİ: Bu aleti kullanmadan önce, bu kılavuzu okuyun.

TÜRKÇE (Orijinal Talimatlar) KULLANMA KILAVUZU. Darbeli Tornavida ÇİFT YALITIMLI. ÖNEMLİ: Bu aleti kullanmadan önce, bu kılavuzu okuyun.

Şekil verme testeresi

Kayışlı zımpara makinası

Otomatik Beslemeli Akülü Vidalama Makinesi

El frezesi Elektronik freze

Orjinal Kullanma Talimatı Seramik Kesme Makinası. Art.-Nr.: I.-Nr.: RT-TC 430 U

Akülü Beton Vibratörü

Köşe Taşlama Aleti KULLANIM KILAVUZU

SUNTA KESME MAKİNASI

Matkap KULLANMA KILAVUZU DP3002 DP3003 DP4000 DP4001 DP4002 DP4003. TÜRKÇE (Orijinal Talimatlar) ÖNEMLI: Bu aleti kullanmadan önce, bu kılavuzu.

Kalıp taşlama makinası

TÜRKÇE (Orijinal Talimatlar) KULLANMA KILAVUZU. Dekupaj Testere MT431 ÇİFT YALITIMLI. ÖNEMLI: Bu aleti kullanmadan önce, bu kılavuzu.

Güvenlikle İlgili Önemli Bilgiler

Kullanım Kılavuzu WT 3 SPD. Company information: info-eu@vipercleaning.com. Orijinal Kullanım Kılavuzu

TÜRKÇE (Orijinal Talimatlar) Elektrikli Raspa HK1820 ÇİFT YALITIMLI. KULLANIM KILAVUZU ÖNEMLİ: Kullanmadan Önce Okuyun.

GÖNYE KESME MAKİNASI MODEL RTM621 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

Şekil verme testeresi

TÜRKÇE (Orijinal Talimatlar) KULLANMA KILAVUZU. Oyma testeresi ÇİFT YALITIMLI. ÖNEMLI: Bu aleti kullanmadan önce, bu kılavuzu.

TÜRKÇE (Orijinal Talimatlar) Akülü Çivi Tabancası BPT350. KULLANIM KILAVUZU ÖNEMLİ: Kullanmadan Önce Okuyun.

Sabit disk sürücüsü montaj plakası Yönerge El Kitabı

ELEKTRİKLİ FREZE MAKİNASI

TÜRKÇE (Orijinal Talimatlar) Titreşimli Zımpara BO4566 ÇİFT YALITIMLI. KULLANIM KILAVUZU ÖNEMLİ: Kullanmadan Önce Okuyun.

TÜRKÇE (Orijinal Talimatlar) 2 hızlı matkap DP4010 DP4011 ÇİFT YALITIMLI. KULLANIM KILAVUZU ÖNEMLİ: Kullanmadan Önce Okuyun.

Kayışlı zımpara makinası

TÜ RKÇE (O riji KULLANMA KILAVUZU n a l T a lim a tl ar ) Darbeli matkap MT816 MT817 MT818 ÖNEMLİ:

ELECTRONİC CAT & DOG REPELLER

ŞARJLI MATKAP MODEL RTM315 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

RF 600 RF 700 RF 800

TÜRKÇE (Orijinal Talimatlar) KULLANMA KILAVUZU. Bileme zımparası ÇİFT YALITIMLI. ÖNEMLİ: Bu aleti kullanmadan önce, bu kılavuzu okuyun.

Kalıp Taşlama Makinesi

TÜRKÇE (Orijinal Talimatlar) KULLANMA KILAVUZU. Daire testere N5900B ÇİFT YALITIMLI. ÖNEMLİ: Bu aleti kullanmadan önce, bu kılavuzu okuyun.

Diskli Elektronik Zımpara

Detay zımpara makınası

9155 TOMMY KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE (Orijinal Talimatlar) KULLANMA KILAVUZU. Darbeli matkap MT814 MT815 ÇİFT YALITIMLI ÖNEMLI: Bu aleti kullanmadan önce, bu kılavuzu.

Güvenlik Bilgileri. Uyarılar. Kullanmadan Önce

4035 GALAKSİ KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU.

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ UYARI LEVHALARI KATALOĞU

DA302D DA312D DA392D

MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU ÇATI TİPİ FANLAR

TÜRKÇE (Orijinal Talimatlar) Çit Budama UH4261 UH4861 UH5261 ÇİFT YALITIMLI. KULLANIM KILAVUZU ÖNEMLİ: Kullanmadan Önce Okuyun.

TÜRKÇE (Orijinal Talimatlar) Toz Toplamalı Hızar 4157KB ÇİFT YALITIMLI. KULLANIM KILAVUZU ÖNEMLİ: Kullanmadan Önce Okuyun.

VESTEL VANTİLATÖR KULLANIM KILAVUZU GA RA NT İ 2 YIL

TÜRKÇE (Orijinal Talimatlar) Darbeli Tornavida TD0101 TD0101F ÇİFT YALITIMLI. KULLANIM KILAVUZU ÖNEMLİ: Kullanmadan Önce Okuyun.

Eksantrik zımpara makinesi

Transkript:

Kalıpçı taslama makinası 906 ÖZELLİKLER Model 906 Sıkma somunu boyutu...6 mm veya 1/4 Maksimum uç çapı... 19 mm Yüksüz hız (devir/dakika)... 25,000 Toplam uzunluk... 283 mm Net ağırlık... 0.9 kg Sürekli yapılan araştırma ve geliştirmelerden dolayı, burada belirtilen özellikler önceden bildirilmeksizin değişebilir. Not: Özellikler ülkeden ülkeye değişebilir. Güç kaynağı Makinanın, yalnızca isim levhasında belirtilenle aynı voltajlı güç kaynağına bağlanması gerekir ve yalnızca tek fazlı AC güç kaynağıyla çalıştırılabilir. Avrupa standartlarına uygun olarak çifte yalıtımlıdır ve topraklamasız prizlerle de kullanılabilir.

4 1 2 3 5 1 2 6 3 4 7 5 Semboller Aşağıdakiler makinanız için kullanılan sembolleri göstermektedir. Kullanmadan önce manalarını anladığınızdan emin olunuz. El kitabını okuyun. ÇİFT YALITIMLI 2

TÜRKÇE Genel görünüşün açıklanması 1 Sıkma 2 Gevşetme 3 Somun anahtarı 17 4 Somun anahtarı 10 5 Sıkma somunu 6 Açma-kapama düğmesi 7 Temizleme taşı GÜVENLİK TALİMATLARI Dikkat! Elektrik aletlerini kullanırken, yangın, elektrik çarpması ve yaralanma riskini azaltmak için aşağıdaki kurallar da dahil olmak üzere temel emniyet kuralları takip edilmelidir. Bu ürünü kullanmaya kalkışmadan önce, aşağıdaki talimatları okuyun ve muhafaza edin. Güvenli kullanım için; 1. İşyerini temiz tutun Dağınık yer ve tezgahlar yaralanmayı davet eder. 2. İşyeri ortamını gözönünde bulundurun Elektrikli aletleri yağmura maruz bırakmayın. Aletleri çamurlu ve nemli yerlerde tutmayın. işyerini aydınlık tutun. Elektrikli makinaları yanıcı sıvı ve gazlarla aynı yere koymayın. 3. Elektrik çarpmasına karşı tedbirli olun Topraklı yüzeylere dokunmayın (boru, radyatör ve soğutucu gibi). 4. Çocukları uzak tutun Misafirlerin makina ya da ara kablosuna temas etmesine izin vermeyin. Bütün çocuklar işyerinden uzak tutulmalıdır. 5. Boş duran makinaları saklayın Kullanılmayan makinalar kuru, yüksek ya da kilitli yerlerde, çocuklardan uzak tutulmalıdır. 6. Makinayı zorlamayın Makinalar kastedilen oranlarda daha iyi işler ve daha güvenlidirler. 7. Doğru makinayı kullanın Küçük makinalar ağır iş makinalarının görevini yapmaya zorlanmamalıdır. Makinaları amacı dışında kullanmayın. Mesela, dairesel testereyi ağaç dalı ya da kütük kesmek için kullanmayın. 8. Düzgün kıyafet giyin Bol elbise ve takı kullanmayın. Bu tür şeyler hareketli parçalara kaptırılabilir. Dışarıda iş yaparken, lastik eldiven ve kaymayan ayakkabılar tavsiye edilir. Uzun saçları tutacak koruyucu şeyler giyin. 9. Koruyucu gözlükler ve duyma koruyucusu kullanın Kesme işlemi tozlu ise, yüz veya toz maskesi de kullanın. 10. Toz çıkarma teçhizatını takın Makinanızın toz çıkarma veya toplama teçhizatı varsa, bunların takılı olduğundan ve düzgün kullanıldığından emin olun. 11. Kordonu kötü kullanmayın Makinayı asla kordon ile taşımayın ve kordonu çıkartmak için aniden çekmeyin. Kordonu ateş, yağ ve keskin yerlerden uzak tutun. 12. İşi güvenli yapın İş parçasını tutmak için kenet ya da mengene kullanın. Bunlar eli kullanmaktan daha güvenlidir ve ellerin makinayı kullanacak şekilde serbest kalmasını sağlar. 13. Ayaklarınıza hakim olun Adımlarınıza dikkat edin ve her zaman denge sağlayın. 14. Makinaların bakımına özen gösterin Daha iyi ve güvenli performans için makinaları temiz tutun. Yağlama ve aksesuar değişimi için talimatlara uyun. Makina kordonlarını periyodik olarak gözden geçirin ve hasarlı ise yetkili servis tesisinde tamir ettirin. Uzatma kordonlarını periyodik olarak gözden geçirin ve hasarlı ise yenileyin. 15. Makinaların bağlantısını kesin Servis öncesi, kullanılmıyorken ve kesici uç, matkap ve kesicileri değiştirirken. 16. Ayar aletlerini ve anahtarlarını ortadan kaldırın Makinayı açmadan önce ayar aletleri ve anahtarlarını makinadan çıkarmayı adet haline getirin. 17. Yanlışlıkla çalıştırmaktan sakının Fişe takılıyken ve parmaklar anahtar üstündeyken, makinayı taşımayın. Fişi takarken, makina düğmesinin açık olmadığından emin olun. 18. Dışarıda uzatma kordonları kullanın Makina dışarıda kullanıldığında, dışarıda kullanmak üzere tasarlanmış veya o şekilde belirtilmiş kordonları kullanın. 19. Dikkatli olun Yaptığınız işe dikkat edin. Sağduyulu olun. Yorgunken, makinayı çalıştırmayın. 20. Hasarlı parçaları kontrol edin Makinayı kullanmadan önce, makinanın doğru çalışması ve istenen fonksiyonları yerine getirmesi için, hasarlı koruyucu veya diğer parçaların dikkatle kontrol edilmesi gerekir. Hareket eden parçaların uyumluluğu, bağlantıları, kırılma payı, kundaklaması ve çalışmasına etki eden diğer şartları kontrol edin. Bu kılavuzda aksi bildirilmediği sürece, hasarlı koruyucu ve diğer parçaların yetkili servis tesislerince doğru olarak tamir edilmesi gerekir. Arızalı düğmeleri yetkili servis merkezlerinde değiştirtin. Düğme, makinayı açıp kapamıyorsa, makinayı kullanmayın. 21. Uyarı Bu kullanma talimat ve kataloğunda tavsiye edilen aksesuar veya bağlantılar dışındaki şeylerin kullanılması yaralanma riskini doğurur. 3

22. Makinanızı bir uzmana tamir ettirin Bu elektrik aleti ilgili güvenlik kurallarına uygundur. Elektrik aletlerinin tamiri yalnızca uzmanlarınca yapılabilir. Aksi halde kullanıcı önemli bir tehlike ile karşılaşabilir. EK GÜVENLİK KURALLARI 1. Her zaman çalışma sırasında göz maskesi ve kulak koruyucular takın. 2. Yalnız doğru boyutlu ve maksimum çalışma hızı en az makinanın isim levhasında yazılı en yüksek Yüksüz Hız kadar olan uçlar kullanın. 3. Çalıştırmadan önce uçta çatlaklar veya hasar olup olmadığını dikkatle kontrol edin. 4. Uçların doğru montajı ve kullanımı için imalatçının talimatlarına uyun. Uçları özenle kullanın ve saklayın. 5. Makinayı malzeme üzerinde kullanmadan önce, güvenli bir konumda en az 30 saniye en yüksek yüksüz hızda çalıştırın. Ucun iyi takılmadığına veya dengesinin iyi olmadığına işaret edebilecek bir titreşim veya sallantı olursa hemen durdurun. Nedenini bulmak için makinayı kontrol edin. 6. Malzemenin iyi desteklenmiş olup olmadığını kontrol edin. 7. Çalışırken kesici makina gizli kablolara veya kendi kordonuna temas edebileceğinden makinayı yalıtımlı tutma yüzeylerinden tutun. Aktif bir elektrik teliyle temas, makinanın açıktaki metal parçalarını da aktif hale getirerek kullanıcıya elektrik çarpmasına yol açar. 8. Açma-kapama düğmesini açmadan önce ucun malzemeye temas etmediğinden emin olun. 9. Uçuşan kıvılcımlara dikkat edin. Makinayı kıvılcımlar sizden ve diğer kişilerden ya da yanıcı maddelerden uzağa doğru uçup gidecek biçimde tutun. 10. Makina kapatıldıktan sonra da ucun dönmeye devam ettiğine dikkat edin. 11. Makinayı sıkıca tutun. 12. Ellerinizi dönen parçalardan uzak tutun. 13. Makinayı çalısır durumda bırakmayın. Makinayı yalnız elinizde iken çalıstırın. 14. Çalışma biter bitmez malzemeye dokunmayın; aşırı sıcak olup cildinizi yakabilir. 15.Her zaman sağlam bir konumda durduğunuzdan emin olun. Makinayı yüksek yerlerde kullanırken altta kimsenin bulunmadığından emin olun. 16. Makinayı asbest içeren malzemelerde kullanmayın. 17. Su veya taşlama yağı kullanmayın. 18. Bu makinayı kesici olarak kullanmayın. BU TALİMATLARI SAKLAYIN. KULLANIM TALİMATLARI Ucun takılıp çıkarılması (Şekil 1 ve 2) Önemli: Her zaman ucu takmadan veya çıkarmadan önce makinanın kapalı ve fisinin çekili olduğundan emin olun. Uç boyutlarının taşlama makinası ile uyumlu olmasına ve ucun mile uymasına dikkat edin. Sıkma somununu gevşetin ve ucu sıkma somununun içine takın. Küçük somun anahtarıyla mili tutup büyükle sıkma somununu iyice sıkın. Uç, sıkma somunu ile arasındaki boşluk en çok 10 mm olacak biçimde monte edilmelidir. Bu uzaklığın aşılması titreşime veya şaftın bozulmasına neden olabilir. Ucu çıkarmak için, takma işlemlerini tersinden izleyin. Açma-kapama (Şekil 3) Makinayı çalıştırmak için, düğ meyi ON (Açık) konumuna getirin. Durdurmak için, düğmeyi OFF (Kapalı) konumuna getirin. Kullanım (Şekil 4) Makinayı uç malzemeye temas etmeden çalıştırıp ucun tam hızına ulaşmasını bekleyin. Sonra ucu malzemeye nazikçe uygulayın. İyi bir yüzey elde etmek için, makinayı yavaşça sola doğru hareket ettirin. DİKKAT: Makinaya hafif bir basınç uygulayın. Makinaya aşırı basınç verilmesi, yalnızca kötü bir yüzey oluşmasına ve motorun aşırı yüklenmesine neden olacaktır. Uç, makina kapatıldıktan sonra bir süre dönmeye devam eder. Ucun temizlenmesi (Şekil 5) Uç, çeşitli parçacıklar ve maddelerle dolu hale geldiğinde, ucu temizleme taşı ile temizlemeniz gerekir. BAKIM DİKKAT: Makinanın üstünde iş yapmadan önce, fişin çekili ve makinanın kapalı olduğundan emin olun. Ürün güvenliği için, parçalar, makinanın bakımı ve ayarlama işlemlerinin Makita Yetkili Servislerince yapılması gerekir. 4

Gürültü ve Titreşimi Tipik A-ağırlıklı ses basınç seviyesi 79 db (A) dır. İşlem sırasında gürültü seviyesi 85 db (A) yi geçebilir. Kulak koruyucusu takın. Tipik ağırlıklı karekök ortalama ivme 2.5 m/s 2 den fazla değildir. VRUPA KONSEYİ UYGUNLUK BEYANI Makita Şirketi, 3-11-8 Sumiyoshi-Cho, Anjo, Aichi 446-8502 Japan, tarafından yetkili kılınan, aşağıda imzası geçen Yasuhiko Kanzaki, Japonya daki Makita Şirketi tarafından üretilen bu ürünün (Seri No: seri üretimi) Avrupa Konseyi Yönergeleri, 73/23/EEC, 89/336/EEC ve 98/37/EC, uyarınca, aşağıdaki standart veya standart dokümanlarına uygunluğuna beyan eder: HD400, EN50144, EN55014, EN61000 Yasuhiko Kanzaki CE 94 Müdür MAKITA INTERNATIONAL EUROPE LTD. Michigan Drive, Tongwell, Milton Keynes, Bucks MK15 8JD, ENGLAND 5

6

7

Makita Corporation Anjo, Aichi, Japan Made in Japan 883181A180