Gökyüzüne komşu ev Yapım Melda Onbaşyan. Fotoğraflar Engin Aydeniz.



Benzer belgeler
Madalyonun diğer yüzü

TERASLA EVİN YARIŞI EVLER

B&B Italia marka Charles koltuklar manzaranın keyfini çıkarmak için en doğru nokta. İç mimar Soli Kaplanoğlu.

bütünleşen mimari Denizle

Modernist değişimin hikayesi

Sessiz Koza. Minehead de yer alan bu keyifli yaşam alanını tarif etmek için samimi, sıcak ve huzurlu demek yeterli...

Fısıldayan ihtişam. Yapım Melda Onbaşyan.

HIGHGATE DE VINTAGE VE ÇAĞDAŞ ÇIZGILERIN ARMONISI

Geçmiş zaman olur ki...

Mark Howorth imzasıyla

Musandıralı ev DEKORASYON. Hayat adlı seyir terası, Ortakent in yeşilliklerine açılan panoramik doğa manzarasına sahip.

ev nantucket Hazırlayan Akgün Akdil Fotoğraflar Donna Dotan Photography

THE RESIDENCES AT MANDARIN ORIENTAL, BODRUM

Bakış açınızı değiştirecek Ev

Dokuları ile öne çıkan evler

Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz.

www

Şehirdeki DEKORASYON. Yuvarlak bronz objeler ejderha yumurtalarını anımsatıyor. eşlik eden dekoratif objeler arasında.

HAYATI ŞİMDİ İSTEDİĞİNİZ GİBİ YAŞAYIN. Remley Land, bir Remley Grup projesidir.

DEKORASYON Doğrusal geometri, kütlesel görünüm

DOĞANIN KALBİNDE SIRA DIŞI BİR PROJE

ALPEK İNŞAAT AŞ.; Haziran 1987 tarihinde PEÇEN, ERKILAVUZ ve KURT ailelerinin işbirliği ile kurulmuş bir aile şirketidir.

parkresidencescadde.com

Çeşme den ilham alan benzersiz bir yaşam

Çeşme den ilham alan benzersiz bir yaşam

Hayatınıza ÇOK ÖZEL bir dokunuş...

ELEGANT URLA

Villa Hayal. Özet. Açıklama

şehrin yanıbaşında DOĞAYLA İÇ İÇE yeni bir yaşam başlıyor.

Tomtom Gardens çevresi ve tarihi ile uyumlu, mahallesi

MODERN ÇİZGİLERİN ÇEKİCİ YANSIMASI

Tolcay İnşaat olarak ayrıntılara gösterdiğimiz özen ve mükemmeliyetçi yaklaşımımız ile dünya standardında «yaşam alanları» yaratıyoruz.

evler Hazırlayan RANA KORGÜL Fotoğraf IOANNA ROUFOPOULOU


Kara tarafından sunulmuş 3 boyutlu görseller. Siz hayal kurun Biz fark yaratalım.

Modern Çizgiler. Doğa. Biz Sizi Oscar a Layık Gördük. Güvenlik. Modern Çizgile. Konforlu Yaş OSCAR CITY

Samm Hotel. Konaklama Sanatı



Erçal Fındık Otomotiv San. Tic. A.Ş.

gerdanlığı... muhteşem manzara Bodrum a 18 km. doğal güzelliğini Gündoğan

HER DÜŞ GERÇEĞE DÖNÜŞMEK İÇİN VARDIR


GREEN PARK AYDIN GREEN PARK AYDIN

Önsöz Chios 360 İç Mekan Lokasyon Kat Planları

Bir evden öte; cennetten ilham almış bir köşeye hoş geldiniz.

Gerçek olan bir rüya gibi..

Dora Park mimarinin estetikle buluştuğu, estetiğin konfora dönüştüğü ve her ayrıntının sizler için düşünüldüğü prestiji yüksek bir yaşam projesidir.


Bölgeye özgü taş duvarlar, villaların modern mimarisini geçmişin izleriyle buluşturuyor.

Bağlıca nın En Kapsamlı Projesi

İHTİŞAMLI BİR SATIŞ OFİSİNE DAVETLİSİNİZ


Yaşamın, düşlerin ötesine geçtiği yer

Klasik tarza modern dokunuşlar

Merve Kristal.

Bodrum'u 12 ay yaşamanın adresi

Merve Pırlanta.

Gold Wings te tek hayalimiz ailelerin mutlu olacakları eve sahip olmalarının mümkün olduğunu göstermektir.

Kalkan günlük kiralık villa, Kalkan merkeze yakın Kışla Mevkinde; Mavi Bayrak ödüllü Kışla Plajına 500 m mesafede konumlanmıştır.

Şehir hayatının kalabalık, gürültü ve stresinden kaçış... Hepimizin kendi iç huzurunu bulacağı dünyalara ihtiyacı var.

V İ L L A L A R V E S U İ T L E R


FLUYAPI. FLUYAPI

Kiralık villa Kalkan Merkez Kışla Mevkinde, Ödüllü Mahal Plajına 300 m mesafede konumlanmıştır. Muhteşem deniz, doğa ve Kalkan manzarasına sahiptir.

YAPI İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YÖRESEL MİMARİ ÖZELLİKLERE UYGUN TİP KONUT PROJESİ TRABZON-RİZE EVLERİ

Yasamaya, deger yatırıma deger...

/elaresort /elaresort

2. Yarışmanın Yemek kategorisi için konutsal bir boyutta mı tasarlanmalı yoksa Restaurant/Café gibi mekanlara göre mi tasarlanmalı?

KALBİNDE HAYALLERİNİZİ İNŞA EDİYORUZ!

LEB-İ DERYA BİR YAŞAM SİZİ BEKLİYOR... HAZIR MISINIZ?


Güvenliğin ve Modernliğin Adresinden Ayrıcalıklı İki Yeni Yaşam Alanı

MİLLETİN KALBİNDE! gelecek İnşaA eder

NADOL. yaşam evleri.

CENNETİN YERYÜZÜNDEKİ YANSIMASI

Fortis Yapı // Hakkında

Nasıl bir yaşam süreceğinizi tercihleriniz belirler.

HAYATTAN KEYİF ALMANIZ İÇİN HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ...

GOLDENKEY CHALET Kartalkaya Hisarönü: Bördübet:

DEKORASYON INTERIOR EXCLUSIVE 66

SULTANBEYLİ NİN YENİ CAZİBE MERKEZİYLE TANIŞMAYA, HAYATINIZI DAHA KONFORLU YAPMAYA, HAYALLERİNİZİ YAŞAMAYA HAZIR MISINIZ?

BORNOVA. 286/4 sokak no:2 Defne Plaza k:7 d:43 Mansuroğlu Mahallesi Bayraklı/İzmir Tel: (0232) Faks: (0232)

VISTA SUNSET.

Bahçeli hayata bir adım...

Merkez Ofis: Ortacami Mah. Kolordu Cad. Ziver Bey İş Merkezi No: 66 Süleymanpaşa / TEKİRDAĞ Şantiye: 100. Yıl Mah. Yekta Kara Sok.

S C.F.

Dekorasyon E - Dergisi by Kampanya Peşinde

Bağlıca nın en lüks konsepti

Cadde Yaşamı. Huzurla. Buluşuyor!

Farklılıklarıyla ve detaylardaki zenginlikleriyle sizleri seçkin bir yaşam alanına davet ediyoruz.

poliyapi.com YILMAZ ALEMDAR inşaat

SALON TAKIMLARI AYDEMİR DEKORASYON. Özel tasarım sipariş alınır. KOD NO. 316 Melodi Masa Abaroz / 222 Melodi Sandalye

yetmişinde bile, mesela, zeytin dikeceksin


1977 yılında, insanımızın kendine ait huzur dolu bir ev hayaline, nitelikli ve güvenli yaşam alanları idealimizle cevap vermek için yola koyulduk.

Sanatsal bir yaklaşımla bir yaşam stili sunan Meram Park Villaları ile tasarım ve fonksiyonelliğin mimari bütünlükle birleşimine şahit olacaksınız

CRUISE Dünyayı gezdi, Girne ye demir attı.

Şimdi Yaşamkent in en prestijli noktasında hayallerinizi gerçeğe dönüştürecek bir proje doğuyor. Ferah ve fonksiyonel tasarımı, rengârenk bahçeleri

Transkript:

Koskoca maviliğin doruğundan sessiz, sakin bir tavırla Bodrum un güzelliğini izleyen bu ev, iç mimar Soli Kaplanoğlu nun projesiyle tasarlanmışlık hissinden uzak, konforlu bir tatil evine dönüşmüş. Gökyüzüne komşu ev Yapım Melda Onbaşyan. Fotoğraflar Engin Aydeniz. Yıllarca boş ve bakımsız olan bahçe, peyzaj mimarı Defne Akşin Akyol un tasarımıyla yeşillenerek kademeler halinde manzaraya doğru açılan bir platforma dönüşmüş. 170 171

Bodrum ve Ege mimarisinin karakteristik öğeleri, beyaz badanalı duvarlar, küçük pencereler, ahşap pergola ve kepenklerle tamamlanan bu ev, basit çözümleriyle insanı sarmalıyor. Terasta manzaranın keyfini süren kireç sıvalı sabit oturma ünitesi, ilhamını Yunan Adaları ndan alıyor. Karşısındaki denizin derinliklerinden gelen mavi yastıklarla dekorasyonu tamamlanıyor. Bir aileye koza olma amacından uzaklaşarak abartılan, daha iyisi daha fazlası olsun derken güzelliğini kaybeden, samimiyetten uzak mekânlar, doğal ve samimi olmayan insanlar kadar sıkıyor artık bizi. İç mimar Soli Kaplanoğlu nun projesiyle hayata dönen bu ev, yaz mevsimini ve tatilin keyfini doyasıya yaşamak için yaratılmış. Sahiplerinin sıcaklığı, samimiyeti ve doğallığı yaşam alanlarına da yansımış. Ev sahipleri yıllardır yaz tatillerini Bodrum da geçiren bir aile. Yıllar önce taşındıkları Bodrum Hekimköy Tatil Sitesi nde gezerken geniş arazinin en sonlarında, manzaraya en hâkim tepede kaba inşaat halinde bırakılmış harabe haldeki bu evi görüyorlar. Evin konumu ve potansiyeli onları çok etkiliyor. Hemen karar veriliyor, bu ev, bu manzara onların hayatının bir parçası olacak. Tek ihtiyaçları olan evi kaba inşaat halinden kurtarıp hayallerindeki eve dönüştürecek bir mimar. Müteahhit arkadaşları Aydan Aksoy un tavsiyesiyle iç mimar Soli Kaplanoğlu yla bir araya geliyorlar. Üstte. Bodrum un en eski ve büyük tatil sitelerinden birinde konumlanan bu ev, çevresindeki bütün evlerden ayrılarak yüksek konumuyla yüzünü masmavi Ege manzarasına dönüyor. Sağda. Çatı katındaki terasa sadece en üst kattaki yatak odasından çıkılması, burayı arkadaşların ağırlanabileceği kişiye özel bir mekâna dönüştürmüş. Mobilyalar Ikea dan alınmış. Tekstiller, Persan. 172 173

Geniş bahçe ve teraslar, masif ahşap ve örgülü dokuların birlikteliği üzerine kurgulanan bir dekorasyonla konfor odaklı tasarlanmış. Taş Design dan alınan rattan örgü L kanepe, evin en konforlu ve keyfili köşelerinden biri. Ailenin kitap kurtları burada uzanıp saatler geçirebiliyorlar. Sehpa, Taş Design dan. Evin arka cephesini ve bahçenin sırtını kaplayan kesme taş duvarlar, evi doğal bir kozaya dönüştürüyor. Açık havadaki yemek bölümünde bulunan masif ahşap masa Taş Design dan, Gloster marka sandalyeler İca dan, büyük fenerler ve aydınlatma Mudo Concept ten alınmış. Hikayenin kalan kısmını Kaplanoğlu ndan dinliyoruz: Evi sitenin genel mimarisinin dışına çıkmamaya özen göstererek yaşanır hale getirdik. Evin geneli 120 m 2, teraslar 90 m 2, bahçe 520 m 2 kullanım alanına sahip. Kot farkları nedeniyle ev dört kat üzerine planlandı ve her katın bir yatak odası barındırması düşünüldü. Böylece ilk başta dezavantaj gibi gözüken kot farkları ailenin kullanım ve istekleri açısından uygun hale dönüştürüldü. Giriş katında açık mutfak ve salon, alt katta ebeveyn odası ve banyo, orta katta evin büyük kızının yatak odası ve banyo, üst katta da evin diğer kızının kullandığı bir oda ve arkadaşlarıyla vakit geçirebilmesi için tasarlanan 30 m 2 lik bir teras bulunuyor. Ayrıca bahçeden girişli bir misafir odası, banyo ve yine bahçeden girişli çamaşırlık ve depo alanları oluşturduk. Basit bir elegans içinde dekore edilen evde, dekorasyonun ana elemanları sessizlik, rahatlık ve dinginlik olunca, beyaz rengin tazeleyici gücüne teslim olunmuş. Pencerenin dışında yer alan manzaradaki derin mavi tonu ve begonvil renkleri yaşam alanlarının içine de sokularak bütünlük sağlanmış. 174 175

Dışarıdaki denizin ve begonvillerin rengi detaylar ve tekstillerle içeri davet edilmiş. Doğal renklerin canlı tekstillerle renklendiği salonda, tüm mobilyalar Mudo Concept ten alınmış. Açık planlı mutfağın karşısındaki yuvarlak masa, baş başa yapılan kahvaltıların mekânı. Masif büfe, yemek masası ve sandalyeler özel olarak üretilmiş. Künye Evin yeri: Hebil Koyu, Bodrum, Muğla. Mimarı: İç mimar Soli Kaplanoğlu. www.otuzaltinciparalel.com Dekorasyon proje ve uygulaması: Otuz Altıncı Paralel Mimarlık. Peyzaj tasarımı: Peyzaj mimarı Defne Akşin Akyol. www.dapeyzaj.com Yapı cinsi: 520 m 2 bahçe içinde 120 m 2 lik dört katlı ev. Mobilyalar: Mudo Concept, İca, Taş Design, Ikea ve özel üretim. 176 177

Beyaz fon rengi yatak odalarında dinlendirici ve tazeleyici bir etki sağlamış. Yataklar Duygun Döşeme tarafından imal edilmiş. Tekstiller Zara Home ve Persan dan seçilmiş. Beyazın dinlendirici etkisi ve doğal dokularda tekstillerle giyinen yatak odaları abartıdan uzak. Soli Kaplanoğlu kimdir? Günlük trendlerden bağımsız, özgün tasarımlar ve malzemeler kullanılarak, eskimeyecek ve sıkmayacak zamansız yaşam alanları tasarlayan Soli Kaplanoğlu 1965 İstanbul doğumlu. Eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi nde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İnşaat İşletmeleri bölümünde yüksek lisans eğitimi almış. Çeşitli projeler ve mimarlık ofislerinde kazandığı deneyimi 1997 yılında kurduğu 36. Paralel Mimarlık ofisinde değerlendirmiş. Bugüne kadar birçok başarılı projeye imza atan Kaplanoğlu, yarattığı yaşam alanlarında dekorasyonu sıcakkanlı bir aritmetik üzerine kurguluyor. Onun projelerinde farklı stillerin sentezi, doğru kullanım alanlarında uygulanıyor. 179