Kurumsal Kimlik Kılavuzu

Benzer belgeler
Kurumsal Kimlik Kılavuzu

KURUMSAL KİMLİK REHBERİ

BTO logotaypının etrafında bırakılması önerilen minimum alan (güvenlik alanı) aşağıda y ile gösterilen majiskülharflerin yüksekliği kadar olmalıdır.

LOGO FONT UYGULAMA MATBU EVRAK TABELA ARAÇ GİYDİRME KIYAFET

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

Kurumsal Kimlik Rehberi

Kurumsal kimlik, bir kuruluşun temel stratejileri doğrultusunda görsel bir bütünlük sağlayarak kendini ifade etme biçimidir.

A Temel İlkeler. B Kurumsal Evrak

Enterprice Software Technologies

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

Akdeniz Üniversitesi Adına Sahibi Prof. Dr. Mustafa ÜNAL Rektör. Editör Öğr. Gör. Fatma YİĞİT AÇIKGÖZ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü

KILAVUZU İÇİNDEKİLER 3 - MİSYON VE VİZYON

bölüm 01 Temel Bilgiler

KURUM KİMLİĞİ KİTABI 1

OTOMOTİV. Kurumsal Kimlik. Klas Automotive Corporate Identity

İçindekiler KURUMSAL KİMLİK KLAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU 2016

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

K U R U M S A L. K i M L i K K I L A V U Z U

KURUMSAL KİMLİK REHBERİ

KURUMSAL KİMLİK KİTAPÇIĞI

KURUMSAL KİMLİK ÇALIŞMASI

KURUMSAL KİMLİK KİTAPÇIĞI

İyi Gençlik Kurumsal Kimlik Kılavuzu v1

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

Kurumsal Kimlik Kılavuzu

Bu bağlamda, yarattığımız markamızı ve logomuzu en iyi anlatacak ve koruyacak olan bu kurumsal kimlik kılavuzunu oluşturduk.

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

ALE TEKNOLOJİ KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KİTAPÇIĞI

Kurumsal Kimlik Kılavuzu

kurumsal kimlik dosyası yeni:layout 1 copy 1 4/12/16 12:19 AM Page 1

KURUMSAL MATBU EVRAKLAR

Kurumsal Kimlik Rehberi

Kurumsal Kimlik Rehberi

Kurumsal Kimlik Kılavuzu.

Partibeta Beta Parti Malzemeleri A.Ş. nin tescilli markasıdır. Kurumsal Kimlik.

LDS LODOS TEKNİK Kurumsal Kimlik Rehberi kurumumuzun görsel birliğini sağlamada rehber olarak kullanılacaktır. Kılavuzda belirtilen kurallara

DENİZLİ SANAYİ ODASI Kurumsal Kimlik Kılavuzu

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ LOGO KULLANIM KILAVUZU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ STANDARTLARI LOGO LOGO STANDARTLARI

Kurumsal Kimlik Rehberi

2LOGOTYPEGİRİŞ


MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU 2012

İçindekiler. 2. Bölüm: Kurumsal Malzemeler Kartvizit Antetli Kağıt Saygılarımızla Kartı

İTK KURUMSAL KİMLİK

LOGO TASARIMI VE HİKAYESİ

TÜMSAD TÜMSAD TÜMSAD TÜM SAĞLIK KURULUŞLARI DERNEĞİ TÜM SAĞLIK KURULUŞLARI DERNEĞİ TÜM SAĞLIK KURULUŞLARI DERNEĞİ

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU V.01

Mavi C:70 M:35 Y:0 K:0 Yeşil C:70 M:0 Y:100 K:0 Turuncu C:0 M:52 Y:100 K:0 Siyah C:50 M:50 Y:50 K:100 Kırmızı C:0 M:100 Y:100 K:20

Logo KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

BOĞAZİÇİ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. KURUMSAL GÖRSEL KİMLİK KILAVUZU 2014

LISANSLI HARITA KADASTRO BÜROLARI KURUMSAL KIMLIK ÇALISMASI ÇAGRI IPEK

İçindekiler. İkinci Bölüm - Renkler 2.1. Kurumsal Renk Değerleri Yardımcı Kurumsal Renk Değerleri...

Temel İlkeler Sembol. Koç Üniversitesi nin sembolü, koç boynuzu formundan hareketle tasarlanmıştır.

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU. T. C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanmıştır.

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

Kurumsal kimlik çalışmalarındaki zincirin ilk halkasını logo tasarımı oluşturur. Bu nedenle logo (amblem, logo veya logotype) tasarlanırken uygulama

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KAHRAMANMARAŞ ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

Kurumsal Kimlik Rehberi

Müşteri için Doğru yazılım çözümüne giden yolda ilk adım isteklerin ve problemlerin iyi dinlenilmesi ve analiz edilmesidir.

Kimlik Rehberi Identity Guidelines

Logo. Logotype 1962 ITALIA

ORDU ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL KİMLİK TANITIM ANTETLİ GRUBU

A-TEMEL İLKELER YATIRIM FİNANSMAN KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU A TEMEL İLKELER

Baykal Makine A.Ş. Kurumsal Kimlik Rehberi.

KURUMSAL K ML K K TAPÇI I

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KATALOĞU

TORBA ZARF FATURA DOSYA İMZA ARAÇ GİYDİRME KIRLANGIÇ BAYRAK MASA BAYRAĞI TORBA

YÜKSEK SEÇİM KURULU KURUMSAL KİMLİĞİ

DEMİRYOLU YAPIM VE İŞLETİM PERSONELİ DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ KURUM TANITIM REHBERİ

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Kurumsal Kimlik Kılavuzu Tanıtım ve Dış İlişkiler Birimi tarafından hazırlanmıştır.

SAADET PARTİSİ KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

Özel Renkler. Pantone 548 C Pantone 548 U Pantone 871 C Pantone 871 U

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

Kurumsal Kimlik Kılavuzu

Bu döküman logo, kurumsal renkler ve kurumsal fontlarla ilgili kuralları içerir.

TDBB KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU

HERKES İÇİN ACİL SAĞLIK DERNEĞİ KURUM TANITIM REHBERİ

Kurumsal Kimlik Kılavuzu

Kurumsal Kimlik Rehberi. Materyal Kullanım Kılavuzu Hometech Elektronik A.Ş. Tüm hakları saklıdır.

KURUMSAL KİMLİK REHBERİ

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

5.0. Bayraklar Kırlangıç Bayraklar Roll - Up Afiș Billboard CLP/Raket

İÇİNDEKİLER. Kurumsal Logo Kullanım Kılavuzu

İNDEKS INDEX Logotayp 218 İngilizce Logotayp 219 Güvenlik Alanı 220 Renk 221 Kurumsal Yazı Karakteri 222 Kurumsal Materyaller 223

Basılı Malzemeler. logo. Kurumsal Kimlik Kitapçığı. Versiyon 1.2. Zarf (A4, Diplomat, A3) Kimlik Kartı. Antetli Kağıt ve Devam Kağıdı Kartvizit.

EĞİTİM DANIŞMANLIK KURUMSAL KİMLİK REHBERİ.

Logo Etrafında Kalması Gereken Boşluklar Çerçeve Boyutuna Eşit Olmalıdır

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

B2C & B2B PLATFORMS. MARKA DOSYASI

Kurumsal Kimlik Rehberi Corporate Identity Guidelines

KURUMSAL KİMLİK BRAND GUIDELINE

Transkript:

Kurumsal Kimlik Kılavuzu

Giriş 1999 yılında Adana'da Yeni Metal Sanayi Bölgesi nde 25 m2 alanda 1 personel ve 1 universal torna tezgahı ile makina yedek parça imalatına başlayan ERGÜN MAKİNA, bugün 200 m2 alanda universal ve otomatik son teknoloji makinaları ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Gelişen teknolojiyi yakından takip eden firma çağdaş yapının içinde yer almayı başta üst yönetimi ve tüm teknik kadrosu ile kendine bir ilke olarak kabul etmiştir. Asıl amaçlanan düzenli ve programlı bir çalışma ile verimliliği maksimuma ulaştırmaktır. ERGÜN MAKİNA bu anlayış ile kaliteden ve müşteri memnuniyetinden ödün vermeden gösterdiği titiz tutumu ile sektörde önemli bir konuma gelmiştir. Bugün fabrikaların mal kabul ve sevkiyat bölümlerinde kullanılan yükleme rampalarının yedek parça imalatını Türkiye'de yapan tek üretici olma başarısını göstermiştir. Bu başarının bir sonucu olarak da kaliteden ödün vermeden ürün çeşitlerini artırarak ürünlerini yurtdışı pazarına çıkarmayı başarmıştır.

Amblem ERGÜN MAKİNA amblemi ailenin isminden gelmektedir. ERGÜN MAKİNA amblemi kılavuzun ilerleyen sayfalarında görüleceği gibi genellikle ERGÜN MAKİNA yazısı ile birlikte kullanılmaktadır.

Yazı ERGÜN MAKİNA amblem ve ERGÜN MAKİNA yazısının uyum sağlayacak şekilde abeatbykai fontu ile tasarlanmış ve üzerinde minimal değişiklikler yapılmıştır. i ve ü harflerine nokta eklemesi yapılarak uygulanmıştır. Ayrıca bütün harfler kontur uygulanarak kalınlaştırılmıştır. Alfabeye kılavuzun ilerleyen sayfalarına yer verilmiştir.

Logoteype Grid Çizimi ERGÜN MAKİNA logotype grid çiziminin ölçüleri standarttır. Kullanılacak alanın boyutlarına göre aynı oranda değiştirilmelidir.

Logotype Ölçüleri ERGÜN MAKİNA amblem ve ERGÜN MAKİNA yazısının birbirlerine olan oranları ve uzaklıkları ölçülerle belirlenmiş olup üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır. 11 (mm) 15 (mm) 130 (mm) 14 (mm) 110 (mm)

Logotype Aralığı ERGÜN MAKİNA amblem ve ERGÜN MAKİNA yazısı arasındaki boşluk "e" harfinin üst ve alt bacakları arasındaki boşlukla eşit olmalıdır.

Logotype Dikey Kullanımı ERGÜN MAKİNA amblem ve ERGÜN MAKİNA yazısı yan yana kullanıldığında okumayı ve algılamayı zorlaştıracak kadar küçülürse, bu durumda zorunlu olarak altlı üstlü kullanım uygulanabilir. ERGÜN MAKİNA ambleminin ve ERGÜN MAKİNA yazısının birbirleriyle olan boyut oranları kesinlikle değiştirilmemelidir.

Kurumsal Yazı Karakteri ERGÜN MAKİNA logotypelerinde kullanılan kurumsal yazı karakteri abeatbykai dir. abeatbykai abcdefghijklmnoprstuvxyz ABCDEFGHIJKLMNOPRSTUVXYZ 0123456789

Yardımcı Yazı Karakteri Tüm evrak yazışmalarında önerilen yazı karakteri Times New Roman dır. Okunaklı olan Times New Roman ailesi aşağıda örneklenmiştir. T mes New Roman Regular abcçdefgğhı jklmnoöpqrsştuüvxyz ABCDEFGĞHIİJKLMNOÖPQRSŞTUÜVYZ 0123456789 T mes New Roman İtal c abcçdefgğhı jklmnoöpqrsştuüvxyz ABCDEFGĞHIİJKLMNOÖPQRSŞTUÜVYZ 0123456789 T mes New Roman Bold abcçdefgğhı jklmnoöpqrsştuüvxyz ABCDEFGĞHIİJKLMNOÖPQRSŞTUÜVYZ 0123456789 T mes New Roman Regular abcçdefgğhı jklmnoöpqrsştuüvxyz ABCDEFGĞHIİJKLMNOÖPQRSŞTUÜVYZ 0123456789

Renkler Aşağıda, ERGÜN MAKİNA ambleminde degrade iki renk kırmızı, ERGÜN MAKİNA yazısında tek renk siyah kullanılmaktadır. PANTONE RENGİ 1807 TRİKROMİ C:0 M:100 Y:96 K:28 PANTONE RENGİ 1797 TRİKROMİ C:0 M:100 Y:99 K:4 PANTONE 1807 PANTONE 1797 PANTONE 425 PANTONE RENGİ 425 TRİKROMİ C:0 M:0 Y:0 K:77

Kartvizit Aşağıda ERGÜN MAKİNA kartvizit tasarımına yer verilmiştir. Boyutlar standart olup 85x50 mm'dir. Sağ üst ve sol alt köşede 5 mm oval olarak uygulanır. Yazılar "abeatbykai" fontu ile 8 punto olarak kullanılmalıdır. 5 (mm) 50 (mm) 85 (mm)

Antetli Aşağıda, ERGÜN MAKİNA antetli tasarımına yer verilmiştir. Boyutlar standart olup 210x297 mm olarak uygulanır. Adres "abeatbykai" fontu ile 8 punto olarak kullanılmalıdır. 5 (mm) 15 (mm) 15 (mm) 15 (mm)

Torba Zarf Aşağıda ERGÜN MAKİNA torba zarf tasarımlarına yer verilmiştir. Boyutlar standart olup 317x241 mm olarak uygulanır. Adres "abeatbykai" fontu ile 8 punto olarak kullanılmalıdır. 27 (mm) 26 (mm) 25 (mm) 25 (mm)

Diplomat Zarf Aşağıda ERGÜN MAKİNA pencereli ve penceresiz diplomat zarf tasarımlarına yer verilmiştir. Boyutlar standart olup 240x110 mm'dir. Adres "abeatbykai" fontu ile 8 punto olarak kullanılmalıdır. 10 (mm) 10 (mm) 10 (mm) 10 (mm)

Fatura Aşağıda ERGÜN MAKİNA fatura tasarımlarına yer verilmiştir. Boyutlar standart olup 240x110 mm olarak uygulanır. 25 (mm) 15 (mm) ERGUN MAKINA YEDEK PARCA VE MAKINA IMALAT SAN. TIC. LTD. STI. 15 (mm) FATURA 5 (mm) TARIH T. C. N KA L 15 (mm) VERGİ DAİRESİ : AL I Y HESAP NO : BA 5 (mm) E I GI M 15 (mm) SERİ A SIRA NO IL KODU ACIKLAMA YALNIZ :......TL 20 (mm) ADET FIYAT TUTAR

İrsaliye Aşağıda ERGÜN MAKİNA irsaliye tasarımlarına yer verilmiştir. Boyutlar standart olup 240x110 mm olarak uygulanır. 25 (mm) 15 (mm) ERGUN MAKINA YEDEK PARCA VE MAKINA IMALAT SAN. TIC. LTD. STI. 15 (mm) 5 (mm) İRSALİYE TARIH 15 (mm) T. C. N KA L VERGİ DAİRESİ : HESAP NO : BA 5 (mm) E I GI M... /... / 20... AL I Y 15 (mm) İRSALİYE NO IL KODU ACIKLAMA YALNIZ :......TL 20 (mm) ADET FIYAT TUTAR

Bloknot Bloknot kapağı, bir iç iletişim malzemesi olarak kullanılacağı varsayılarak ERGÜN MAKİNA logotype olmadan tasarlanmıştır. İç sayfalara açık gri renkte kareler ve ERGÜN MAKİNA amblemi uygulanmıştır.

Dosya Kapak Aşağıda dosya kapağı örneğine yer verilmiştir. Zeminde ERGÜN MAKİNA kırmızısı kullanılmıştır. Amblem üzerine gofre veya lak uygulanabilir. 102 mm) 12 (mm) 102 (mm) 95 mm) 230 (mm)

Dosya içi / Arka Kapak Cep kısımları ERGÜN MAKİNA kırmızısıdır. Adres blokları dosyanın arkasında yer almaktadır.

CD Zarfı ERGÜN MAKİNA amblemi ile uygulanan CD zarfının ölçüleri standart olup değiştirilmemelidir. 125 mm 50 mm 125 mm Ön Yüz 125 mm 104 mm 108 mm 56 mm 125 mm Arka Yüz

CD CD üstü tasarım aşağıda görüldüğü gibi ERGÜN MAKİNA logotype ile tasarlanmıştır. Alt bilgiler abeatbykai fontu ile yazılmalıdır. 66 mm 125 mm

Bayrak Aşağıda ERGÜN MAKİNA logotypenin dikey olarak uygulandığı beyaz ve kırmızı zemin için bayrak tasarımlarına yer verilmiştir.

Flama Aşağıda ERGÜN MAKİNA logotypenin dikey olarak uygulandığı beyaz ve kırmızı zemin için flama tasarımlarına yer verilmiştir.

Banner Aşağıda ERGÜN MAKİNA ambleminin dikey olarak uygulandığı beyaz ve kırmızı zemin için banner tasarımlarına yer verilmiştır.

T-shirt Aşağıda ERGÜN MAKİNA logotype, amblem ve yazısının uygulandığı beyaz, gri ve kırmızı zemin için t-shirt tasarımlarına yer verilmiştir.

Şapka Aşağıda ERGÜN MAKİNA ambleminin uygulandığı kırmızı, gri ve siyah zemin için şapka tasarımlarına yer verilmiştir.

Promosyon Promosyon ürünler üzerinde ERGÜN MAKİNA logotype ve amblemi gösterildiği şekilde kullanılmalıdır. ww w.er g u n m a k in a. co m ww w. e r g u n a k i n a. c o m m Kupa Bardak Duvar Saati www.ergunmakina.com Kalem Flash Bellek