Milli Savunma Üniversitesi (11 Ocak 2018)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Milli Savunma Üniversitesi (11 Ocak 2018)"

Transkript

1 Milli Savunma Üniversitesi (11 Ocak 2018)

2 Akademik Birimler Harp Okulları Meslek Yüksek Okulları Kara Harp Okulu Deniz Harp Okulu Hava Harp Okulu Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu Bando Astsubay Meslek Yüksek Okulu

3

4 Tarihçe Kara Harp Okulu 1834 yılında İstanbul da kurulmuştur yılında Ankara ya taşınarak şu anda bulunduğu yerde konuşlanmıştır.

5 Vazife Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaç duyduğu sınıf ve miktarda, Asker kişilerde bulunması gereken niteliklere sahip, Liderlik özellikleri gelişmiş, Askerî sevk ve idare edebilme yeteneği kazanmış, Yeterli fiziki yeteneğe sahip subay yetiştirmektir.

6 Eğitim ve Öğretim Faaliyetleri Askeri Eğitim Akademik Eğitim

7 Eğitim ve Öğretim Faaliyetleri Askeri Eğitim Temel askerlik eğitiminin ardından; Sevk ve idare edebilme yeteneği kazandırılmakta, Çeşitli sınıflara ait silahların taktik seviyede kullanılması hakkında eğitim vermek hedeflenmekte, Temmuz-Ağustos döneminde tatbiki kamp faaliyetleri icra edilmektedir.

8 Eğitim ve Öğretim Faaliyetleri Akademik Eğitim Kara Harp Okulu nda, Subay Diplomasının yanı sıra; 7 farklı programda ulusal ve uluslararası denkliği/geçerliliği olan lisans diploması da verilmektedir. Endüstri ve Sistem Mühendisliği Makine Mühendisliği İşletme Uluslararası İlişkiler Bilgisayar Mühendisliği Lisans Programları İnşaat Mühendisliği Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

9 Yaşam Spor Faaliyetleri Yüzme havuzu, spor salonları, tenis kortları ve futbol sahaları, poligon, Kapalı ve Açık Manej, paintball alanı gibi spor imkanlarına sahip olan KHO nda,13 farklı spor branşında eğitim verilmektedir.

10 Yaşam Spor Faaliyetleri Atış Koşarak Hedef Bulma Atletizm Triatlon Karate Kır Koşusu Spor Branşları Askeri Pentatlon Yüzme Kayak Güreş Kick Boks Tekvando Judo

11 Yaşam Sosyal Faaliyetler Binicilik Ebru Maket/Model Uçak Zekâ Oyunları Satranç Müzik Resim Tiyatro Dans Halk Oyunları

12 Yaşam Sosyal Faaliyetler Sağlık Merkezi Oyun Salonu Kütüphane Sinema Salonu

13

14 Tarihçe * 1773 yılında TERSANE HENDESEHANESİ adı ile Kasımpaşa Tersanesinde kurulan Deniz Harp Okulu, 1851 de Heybeliada ya nakledilmiş, 1928 yılında Deniz Harp Okulu adını almıştır. * 1985 yılında Tuzla da inşa edilen modern tesislerine taşınmış ve halihazırda eğitim ve öğretim faaliyetlerine burada devam etmektedir.

15 Vazife Türk Deniz Kuvvetlerinin çeşitli birimlerinde görev alacak, Cesur, Liderlik özelliklerine sahip, En son teknolojik gelişimleri izleyebilecek düzeyde akademik eğitim almış deniz subayları yetiştirmektir.

16 Eğitim ve Öğretim Faaliyetleri Askeri Eğitim Akademik Eğitim

17 Eğitim ve Öğretim Faaliyetleri Askeri Eğitim * Akademik yıl içerisinde eğitim botları ve okul gemileri ile eğitim yapılmaktadır. Akademik yıl sonlarında ise, yurt içi/yurt dışı limanları ziyaret, açık deniz tatbikatı ile donanma gemilerinde staj eğitimleri icra edilmektedir. Ayrıca genç bahriyeliler, en son teknolojiyle donatılmış Simülatörlerde gerçek görev şartlarında eğitim almaktadırlar.

18 Eğitim ve Öğretim Faaliyetleri Akademik Eğitim * Deniz Harp Okulu nda, 1 yıl hazırlık sınıfının ardından Subay Diplomasının yanı sıra; 5 farklı lisans programında ulusal ve uluslararası denkliği/geçerliliği olan lisans diploması da verilmektedir. Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Endüstri Mühendisliği Lisans Programları Makine Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği Elektrik-Elektronik Mühendisliği

19 Yaşam Spor Faaliyetleri * Modern spor tesislerine sahip Deniz Harp Okulunda kapalı-açık spor salonları, kapalı yüzme havuzu, tenis kortları mevcut olup, her türlü spor eğitimi ihtisaslaşmış öğretim elemanlarınca verilmekte, akademik öğrenim gören öğrencilerin fiziksel açıdan da en iyi şekilde gelişmeleri sağlanmaktadır.

20 Yaşam Spor Faaliyetleri Geleceğin deniz subayı adaylarına yelken, kürek ve yatçılık eğitimleri verilmekte; uluslararası düzeyde yarışmalara katılmaları sağlanmaktadır. Ayrıca Türk Deniz Kuvvetlerinin özel ihtisas sahibi uzmanları tarafından verilen eğitimler ile tek yıldız dalgıç brövesi verilmektedir.

21 Yaşam Spor Faaliyetleri Maket gemi, Satranç, Sinema, Tiyatro, Müzik, Fotoğrafçılık, Sualtı sporları, Elektronik, Bilgisayar, Meteoroloji Gemicilik

22

23 Tarihçe 1912 İstanbul 1967 Eskişehir Hava Harp Okulu İzmir 1954 * 1912 yılında Yeşilköy de Hava Okulu adı altında eğitime başlamış, 1926 yılında Eskişehir e taşınmış, 1951 yılında Hava Harp Okulu na dönüştürülmüştür yılında İzmir'e taşınmış, 1967 yılında tekrar Yeşilköy e nakledilmiştir.

24 Vazife * Hava Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacına göre belirlenen bilim dallarında lisans eğitimi ve öğretimi görmüş pilot adayı muvazzaf hava subayı yetiştirmektir.

25 Eğitim ve Öğretim Faaliyetleri Askeri Eğitim Akademik Eğitim

26 Eğitim ve Öğretim Faaliyetleri Askeri Eğitim Askeri eğitim özellikle Yalova'da gerçekleştirilen kamp döneminde yoğunlaşmaktadır. Askeri eğitimde fiziksel ve psikolojik gelişimin yanı sıra bilişsel ve duyuşsal alana yönelik eğitimler verilmektedir.

27 Eğitim ve Öğretim Faaliyetleri Askeri Eğitim T-41D uçakları ile öğrenci seçme uçuşları ve uygulamalı uçuş eğitimleri, Parasail eğitimi ve planör uçuş eğitimi Liderlik eğitimi verilmektedir.

28 Eğitim ve Öğretim Faaliyetleri Akademik Eğitim * Hava Harp Okulu nda, Subay Diplomasının yanı sıra; 4 farklı lisans programında ulusal ve uluslararası denkliği/geçerliliği olan lisans diploması da verilmektedir. Elektronik Mühendisliği Havacılık ve Uzay Mühendisliği Lisans Programları Endüstri Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği

29 Yaşam Spor Faaliyetleri HHO da sporu Harbiyelilerin yaşamlarının bir parçası haline getirilmesi hedeflenmektedir. Tatbiki eğitim kampı sürecinde ağırlıklı olarak Savaş Beden Eğitimi verilmektedir.

30 Yaşam Sosyal Faaliyetler Müzik, Resim, Tiyatro, Dans, Halk Oyunları, Ebru, Sinema Salonu, Model Uçak, Yurtiçi/yurtdışı gezi ve yarışmalar.

31 Astsubay Meslek Yüksekokulları

32 Takdim Planı * Astsubay Meslek Yüksekokullarının Vazifesi, * Astsubay Meslek Yüksekokullarında Eğitim, * Astsubay Meslek Yüksekokullarında Yaşam, * Astsubay Meslek Yüksekokullarının Tanıtımları, - Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu Tanıtımı - Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu Tanıtımı - Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu Tanıtımı - Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu Tanıtımı

33 Astsubay Meslek Yüksekokulları Vazife Asker kişilerde bulunması gereken niteliklere sahip, Liderlik özellikleri gelişmiş, Askerî sevk ve idare yeteneği kazanmış, Savaşçı ruh ve yeterli fiziki yeteneğe sahip muvazzaf astsubaylar yetiştirmektir.

34 Astsubay Meslek Yüksekokulları Eğitim * Öğrenci adayları okula katılışlarından itibaren yemin törenine kadar intibak eğitimine tabi olurlar.

35 Astsubay Meslek Yüksekokulları Eğitim ASKERİN YEMİNİ Barışta ve savaşta, karada, denizde ve havada, her zaman ve her yerde, milletime ve cumhuriyetime, doğruluk ve muhabbetle hizmet, ve kanunlara, ve nizamlara, ve amirlerime itaat edeceğime, ve askerliğin namusunu, Türk sancağının şanını, canımdan aziz bilip, icabında vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda, seve seve hayatımı feda eyleyeceğime, namusum üzerine and içerim! * İntibak süresince temel askerlik eğitimi alan adaylar, bu sürenin bitiminde yemin ederek Astsubay MYO Öğrencisi olurlar.

36 Astsubay Meslek Yüksekokulları Eğitim Akademik Eğitim Temel Dersler Önlisans Dersleri Yabancı Dil Askeri Eğitim Askerî Eğitim Temel ve Savaş Beden Eğt. Askeri Liderlik

37 Astsubay Meslek Yüksekokulları Eğitim *Astsubay Meslek Yüksekokullarında her eğitim öğretim yılı üç dönem halinde uygulanmaktadır. Akademik eğitimin verildiği iki dönem yarı yıl sonu sınavları dahil 17 hafta, intibak ve tatbiki eğitimlerin verildiği üçüncü dönem ise yaz döneminde 4 haftalık süreyi kapsamaktadır. Birinci Dönem Ekim Ocak İkinci Dönem Şubat Haziran Üçüncü Dönem Yaz Dönemi

38 Astsubay Meslek Yüksekokulları Eğitim Adalet, dürüstlük, özveri, özgüven gibi erdemli davranışlara yönelik gelişim sağlanmakta, Kurumsal kimlik ve aidiyet, İyi bir insan, iyi bir vatandaş, Disiplin, cesaret ve sadakat yönünden iyi bir askeri personel, iyi bir lider, Askerliği yaşam tarzı haline getirmiş iyi bir Astsubay yetiştirmek hedeflenmektedir.

39 Astsubay Meslek Yüksekokulları Eğitim Astsubay Diploması Önlisans Diploması * Askeri ve akademik eğitimleri başarıyla tamamlayan Astsubay MYO lular Astsubay Çavuş rütbesi ile mezun olurlar ve biri Muvazzaf Astsubaylık diploması, diğeri ise öğrenim gördükleri programlara ait uluslar arası geçerliliği olan Ön lisans diploması olmak üzere iki diploma almaya hak kazanırlar.

40 Astsubay Meslek Yüksekokulları Yaşam * Eğitim süresince öğrencilerin tüm ihtiyaçları devlet tarafından karşılanmaktadır.

41 Astsubay Meslek Yüksekokulları Yaşam * Öğrencilere konforlu ve sağlıklı bir ortamda yatakhane hizmeti verilmekte, tüm dikkatin eğitime harcanması sağlanmaktadır.

42 Astsubay Meslek Yüksekokulları Yaşam * Yemekler modern mutfaklarda sağlıklı bir ortamda, gıda mühendisleri kontrolünde, kalorisi hesaplanarak hazırlanmaktadır.

43 Astsubay Meslek Yüksekokulları Yaşam * Muayene Merkezinde uygulanan tedavi sonucuna göre gerektiğinde tam teşekküllü hastanelere sevk edilmektedir.

44 Astsubay Meslek Yüksekokulları Yaşam * İçerisinde çok sayıda süreli yayını da bulunduran, binlerce çeşit ve binlerce adet kitaptan oluşan kütüphaneler ve teknik kitaplıklarla kütüphane hizmeti verilmektedir.

45

46 Tarihçe * Cumhuriyetin ilk yıllarında Ankara, İstanbul, Çankırı, Merzifon, Konya, Kayseri, Elazığ ve Balıkesir de kurulmuş olan Astsubay Okulları 1997 yılında Çok Programlı Astsubay Okulu olarak Balıkesir de bir araya getirilmiş, 2003 yılından itibaren Meslek Yüksek Okulu seviyesinde yeniden teşkilatlandırılmıştır.

47 Eğitim ve Öğretim Faaliyetleri Akademik Eğitim TSK nın ihtiyacı ve YÖK kriterlerine uygun olarak 9 önlisans programı okutulmaktadır. İşletme Yönetimi Elektronik Haberleşme Teknikleri Elektrik Bilgisayar Teknolojisi Otomotiv Teknolojisi Önlisans Programları Mekatronik Uçak Teknolojisi Yapı Tesisat Teknolojisi İnşaat Teknolojisi

48 Eğitim ve Öğretim Faaliyetleri Askeri Eğitim * Öğrencilerin temel askerî bilgi ve becerilerini pekiştirmek maksadıyla, programlarda yer alan askerî konular uygulamalı olarak icra edilmektedir.

49 Eğitim ve Öğretim Faaliyetleri Askeri Eğitim * Askerî sevk ve idare ile komutanlık yeteneklerini geliştirmek maksadıyla, akademik eğitim sonunda Kartal/Menteş İzmir de Tatbiki Eğitim icra edilmektedir.

50 Eğitim ve Öğretim Faaliyetleri Askeri Eğitim * Tatbiki Eğitim kapsamında öğrencilere; Savaş Yüzmesi, Sızma ve Güç Engelleri Parkurlarından Geçiş eğitimleri verilmektedir.

51 Kara MYO da 7 branşta faaliyet gösterilmektedir. Atletizm Atış Askerî Pentatlon Kır Koşusu Koşarak Hedef Bulma Judo, Tekvando Kick Boks Yaşam Spor Olanakları

52 Yaşam Spor Olanakları Kapalı Spor Salonu Futbol Sahası Halı Saha Futbol Sahası Basketbol Sahası Voleybol Sahası Engelli Koşu Parkuru Kapalı Tenis Kortu Kondisyon Salonu

53 Yaşam Sosyal Olanaklar * Öğrenciler Kara Astsubay Meslek Yüksekokulunda çeşitli sosyal aktivitelerde bulunabilirler.

54

55 Tarihçe Türk Deniz Kuvvetlerinin temel astsubay kaynağı olan Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu Altınova/YALOVA ve Derince/KOCAELİ nde bulunmakta olup Deniz Kuvvetlerinin çeşitli birimlerinde görev alacak cesur, dürüst, liderlik özelliklerine sahip, en son teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde akademik eğitim almış deniz astsubayları yetiştirmektedir.

56 Eğitim ve Öğretim Faaliyetleri Akademik Eğitim Deniz Ulaştırma ve İşletme * TSK nın ihtiyaçları * YÖK kriterleri * Uluslararası Denklikler Elektronik Teknolojisi Uçak Teknolojisi İşletme Yönetimi Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı 8 Önlisans Programı Gemi Makineleri İşletme Elektrik Bilgisayar Programcılığı

57 Eğitim ve Öğretim Faaliyetleri Askeri Eğitim Denizcilik Nosyonu Kazandırma Eğitimi (DENOK) Açık Deniz Eğitimi (ADE) Donanma Gemilerinde Deniz Eğitimi (DODE) Uygulamalı Branş Eğitimi (UBE) Gemi/Sahil Eğitimleri Tatbiki Eğitim Kürekli / Yelkenli Tekne Eğitimleri

58 Yaşam Spor Olanakları Dz.Asb.MYO K.lığında mevcut spor takımları; Atletizm, Atış (Havalı), Basketbol, Crossfit MYO Deniz Pentatlonu, Futbol, Kır Koşusu, Triatlon, Yelken/Yat, Yüzme.

59 Yaşam Sosyal Olanaklar Atatürkçülük, Tarihi Günleri Anma ve Dz.Harp Tarihi Araştırma ve İnceleme Elektrik/Elektronik Gemi/Uçak modelciliği Müzik Resim Tiyatro Yayın Denizcilik Kültür ve Edebiyat Satranç Kütüphanecilik Fotoğrafçılık Satranç Kütüphanecilik Liderlik/Gelişim Yabancı Diller

60

61 Tarihçe Türk Hava Kuvvetlerinin, yürütmekte olduğu uçuş görevlerine destek vermek amacıyla 2003 yılında kurulan Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu İZMİR de bulunmakta olup; ön lisans düzeyinde iki yıllık Akademik ve Temel Askerlik Eğitimi veren yatılı bir askerî yükseköğretim kurumudur.

62 Eğitim ve Öğretim Faaliyetleri Akademik Eğitim Uçak Teknolojisi (Mekanik ve Aviyonik) * TSK nın ihtiyaçları * YÖK kriterleri * Uluslararası Denklikler Elektronik Haberleşme Teknolojisi Hava Trafik Kontrol Bilgisayar Programcılığı Otomotiv Teknolojisi Lojistik 10 Önlisans Programı İnşaat Teknolojisi Güvenlik ve Koruma Elektrik Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı

63 Eğitim ve Öğretim Faaliyetleri Askeri Eğitim Adaylık Döneminde Temel Askerlik Eğitimi, Eğitim Döneminde Askeri Eğitim, Temel Savaş Beden Eğitimi, Liderlik Eğitimi, Yaz Döneminde Tatbiki Eğitim Kampı, Akademik Staj Eğitimi.

64 Yaşam Sosyal Olanaklar Öğrenciler boş zamanlarını ilgi duydukları; Sosyal kulüp, Akademik kulüp, Spor faaliyetleri ile değerlendirebilmektedir.

65 Yaşam Sosyal Olanaklar 14 branşta sosyal kulüp faaliyetleri yürütülmektedir. Çevre Orkestra Fotoğrafçılık Ebru Tiyatro Akvaryum Boru Trampet Halk Müziği/Koro Botanik Halk Oyunları E-dergi Satranç Model Uçak

66 Yaşam Sosyal Olanaklar 7 branşta akademik kulüp faaliyetleri yürütülmektedir. Uçak Teknolojileri Kulübü Elektrik Elektronik Teknolojileri Kulübü Otomotiv ve Yapı Teknolojileri Kulübü Aviyonik Kulübü İnsan Kaynakları Kulübü Lojistik Kulübü Bilişim Teknolojileri Kulübü

67 9 branşta antrenör eşliğinde spor faaliyetleri yürütülmektedir. Atletizm Atış Futbol Basketbol Eskrim Crosfit Kır Koşusu (Kros) Kick Boks Koşarak Hedef Bulma Yaşam Spor Olanakları

68

69 Vazife Türk Silahlı Kuvvetlerinin bando astsubay kaynağı olan Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu Ankara da bulunmaktadır. TSK bandolarında layıkıyla görev alacak, dinlediği müziği anlayabilen, anladığı müziği enstrümanında yorumlayabilen, müzik kültürü gelişmiş en son teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde akademik eğitim almış bando astsubayları yetiştirmektedir.

70 Eğitim ve Öğretim Faaliyetleri Akademik Eğitim * TSK nın ihtiyaçları * YÖK kriterleri * Uluslararası Denklikler 2 Önlisans Programı Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Çalgı Bakım Onarım

71 Eğitim ve Öğretim Faaliyetleri Akademik Eğitim Flüt Obua Klarnet Fagot Alto Saksafon Tenor Saksafon Bariton Saksafon Korno Piyano Trompet Kornet Büğlü Trombon Bariton Bas Vurmalı Çalgılar (Percussion)

72 Eğitim ve Öğretim Faaliyetleri Akademik Eğitim Enstrümanların bakım ve onarımlarını yapmak maksadıyla Çalgı Bakım ve Onarım Programında; yaylı ve telli çalgılar bakım onarımı, bakır çalgılar bakım onarımı, kamışlı çalgılar bakım onarımı ve tuşlu çalgılar bakım onarımı branşlarında önlisans seviyesinde akademik eğitim verilmektedir.

73 Eğitim ve Öğretim Faaliyetleri Akademik Eğitim Okulumuzda; Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığında görev almak üzere, önlisans seviyesinde bando astsubayları yetiştirilmektedir. Bando Astsubay MYO birinci sınıf sonunda yapılan iki aşamalı sınavda başarılı olan öğrenciler dört yıllık lisans eğitimini müteakip bando subayı olarak mezun olabilmektedir.

74 Yaşam Okulumuzdan mezun olan öğrenciler ulusal ve uluslararası faaliyetlerde ülkemizi temsil etmektedirler.

75 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Temin Faaliyetleri

76 2018 MSÜ Aday Belirleme Sınavı * Milli Savunma Bakanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında 20 Aralık 2017 tarihinde imzalanan Protokol uyarınca, eğitim-öğretim yılında Milli Savunma Üniversitesince 2 nci Seçim Aşamalarına çağrılacak askeri öğrenci adaylarını tespit etmek amacına yönelik 2018 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2018-MSÜ) ÖSYM tarafından yapılacak ve değerlendirilecektir.

77 2018 MSÜ Aday Belirleme Sınavı * Sınava başvurular 09 Ocak-15 Şubat 2018 tarihleri arasında alınacaktır. * Sınav, 18 Mart 2018 Pazar günü tüm il merkezlerinde yapılacak, saat 10.15'te başlayacak ve 135 dakika sürecektir. * Sınav sonuçları yalnızca sınavın yapıldığı yıl için geçerlidir. * Bu sınavın sonuçları diğer yükseköğretim kurumlarına yerleştirme/yatay, dikey geçiş vb. işlemlerde kullanılamaz.

78 2018 MSÜ Aday Belirleme Sınavı Başvuru Şartları * Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, * Harp Okullarına (HO) bayan ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) sadece erkek öğrenci alınacaktır. * Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak (1998 ve sonrası doğumlu), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir) yaşında olmak (1997 ve sonrası doğumlu),

79 2018 MSÜ Aday Belirleme Sınavı Başvuru Şartları * Lise ve dengi okullarda öğrenciliği devam edenler için 2018 yılında Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarının kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmak veya dönemine bakılmaksızın 2016 ve 2017 yılında mezun olmak (daha önceki yıllarda mezun olanlar başvuramazlar),

80 2018 MSÜ Aday Belirleme Sınavı Başvuru Şartları * Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarına başvuru için ÖSYM Başkanlığınca 18 Mart 2018 tarihinde yapılacak 2018-MSÜ Sınavına katılmış ve Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek çağrı taban puanı almış olmak,

81 2018 MSÜ Aday Belirleme Sınavı Başvuru Şartları * ÖSYM Başkanlığınca 18 Mart 2018 tarihinde yapılacak 2018 MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına (2018-MSÜ) katılacak adaylar Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini 24 Nisan Mayıs 2018 tarihleri arasında internet adresine girerek yapmaları gerekmektedir. * Belirtilen süre içerisinde internet sitesi üzerinden tercihini yapmayan adaylar 2 nci seçim aşamalarına çağrılmayacaktır.

82 2018 MSÜ Aday Belirleme Sınavı Başvuru Şartları * Aday yerleştirme işlemlerine esas olmak üzere; - Astsubay Meslek Yüksekokulları için ÖSYM Başkanlığınca 23 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Temel Yeterlilik Testinden (TYT) 150 ve üzerinde puan almış ve MSÜ nün teklifi doğrultusunda Milli Savunma Bakanlığınca belirlenmesi halinde TYT yerleştirme taban puanı ve üzeri puan almış olmak,

83 2018 MSÜ Aday Belirleme Sınavı Başvuru Şartları - Harp Okulları için ÖSYM Başkanlığınca 23 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Temel Yeterlilik Testinden (TYT) 150 ve üzerinde puan almış olmak; 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı Alan Yeterlilik Testlerinden (AYT) tercih ettiği harp okulu yerleştirme puan türünden 180 ve üzerinde puan almış olmak, MSÜ nün teklifi doğrultusunda Milli Savunma Bakanlığınca belirlenmesi halinde ilgili puan türünde yerleştirme taban puanı ve üzerinde puan almış olmak,

84 2018 MSÜ Aday Belirleme Sınavı Başvuru Şartları - Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği nde belirtilen askerî okullara girecek öğrenci adaylarına ilişkin sağlık kriterlerine sahip olmak, - Harp Okulları Kanunu ve Yönetmeliği ile Astsubay Meslek Yüksekokulları Kanunu ve yönetmeliğinde belirtilen Giriş Şartlarını taşımak,

85 2018 MSÜ Aday Belirleme Sınavı Başvuru Şartları - Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları için yapılacak olan sınav, mülakat ve diğer seçim işlemleri sonundaki değerlendirme sıralamasında önceden belirlenen kontenjan içinde bulunmak. NOT: Diğer başvuru şartları ve ayrıntılı bilgi için; Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2018-MSÜ) ve Askeri Öğrenci Temini Kılavuzunu inceleyiniz. - Kılavuza ÖSYM nin internet adresinden erişebilirsiniz.

86 2018 MSÜ Aday Belirleme Sınavı Başvuru İşlemleri * Sınava katılmak isteyen adaylar, 2018-MSÜ Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM nin internet adresinden erişebileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. * Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla ÖSYM nin internet adresinden yapacaklardır.

87 2018 MSÜ Aday Belirleme Sınavı Sınavda adaylara, ortaöğretim düzeyinde, beş seçenekli çoktan seçmeli 120 sorudan oluşan bir test uygulanacaktır. Türkçe Coğrafya 5 soru 40 soru Sosyal Bilimler Tarih Felsefe 5 soru 5 soru 20 soru Temel Matematik Fen Bilimleri Toplam Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (*) Fizik Kimya Biyoloji (*) veya ilave Felsefe soruları 5 soru 7 soru 7 soru 6 soru 40 soru 20 soru 120 soru

88 2018 MSÜ Aday Belirleme Sınavı Değerlendirme * Her aday için Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek adayların; - MSÜ-SAYISAL (SA), - MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA), - MSÜ-SÖZEL (SÖ), - MSÜ-GENEL (GN) puanları oluşturulacaktır.

89 2018 MSÜ Aday Belirleme Sınavı Değerlendirme Puan Türlerinin Hesaplanmasında Testlerin Ağırlıkları (%) Türkçe Temel Matematik Fen Bilimleri Sosyal Bilimler MSÜ-SA MSÜ-EA MSÜ-SÖ MSÜ-GN * Adaylar yazılı sınav sonuçlarını; T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM nin internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.

90 2 nci Seçim Aşamaları Başvuru İşlemleri * 2018-MSÜ sınav sonuçları açıklandıktan sonra Harp okulları ve/veya Astsubay MYO lara başvuracak adaylar öncelik sırasına göre okul tercihlerini ve ikinci seçim aşamalarına katılacakları tarihleri adresinden belirleyebileceklerdir. * 2018-MSÜ ye katılan adayların Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini 24 Nisan Mayıs 2018 tarihleri arasında internet adresine girerek yapmaları gerekmektedir. NOT: Belirtilen süre içerisinde internet sitesi üzerinden tercihini yapmayan adaylar 2 nci Seçim Aşamalarına çağrılmayacaktır.

91 2 nci Seçim Aşamaları Başvuru İşlemleri Adaylar Harp Okulları için; * Kara Harp Okulu, * Deniz Harp Okulu, * Hava Harp Okulu, * Sahil Güvenlik (Deniz Harp Okulunda eğitim alacaktır), Astsubay Meslek Yüksekokulları için; * Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu, * Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu, * Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu, * Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu, * Sahil Güvenlik (Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulunda eğitim görecektir) tercihi yapabilecektir.

92 2 nci Seçim Aşamaları Başvuru İşlemleri * Bando Astsubay Meslek Yüksekokuluna; mezun olduklarında Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığında görev yapmak üzere askeri öğrenci temin edilecektir.

93 2 nci Seçim Aşamaları Başvuru İşlemleri 2 nci Seçim Aşamalarına Çağrı Puan Türü (HO için) Okul MSÜ-SAYISAL MSÜ-SÖZEL MSÜ-EA MSÜ-GENEL Kara Harp Okulu X X Deniz Harp Okulu Hava Harp Okulu X X Kara Astsubay MYO X X Deniz Astsubay MYO X X X Hava Astsubay MYO X X X Bando Astsubay MYO 2018-MSÜ Puan Türlerinden Adayın Aldığı En Yüksek Puan

94 2 nci Seçim Aşamaları Başvuru İşlemleri * Belirlenen taban puan ve bu puandan daha yüksek puan alan adayların 2 nci Seçim Aşamalarına çağrılması ile ilgili hususlar ve çağrı tarihleri internet adresinde yayımlanacaktır. Ayrıca posta ile çağrı/tebligat yapılmayacaktır. * Şehit ve gazi çocuklarının 2 nci seçim aşamalarına çağrılmasıyla ilgili olarak; 2018-MSÜ sınavında belirlenecek Seçim Aşamaları Çağrı Taban Puanının %90 nını alanlar, ikinci seçim aşamalarına çağırılacaktır.

95 2 nci Seçim Aşamaları Başvuru İşlemleri * Harp Okulları ve/veya Astsubay Meslek Yüksekokulları seçim aşamalarına katılarak, bu aşamaların herhangi birinde elenmek/ayrılmak, diğer yükseköğretim programları için kayıt yaptırmaya engel oluşturmayacaktır. * Başvurusu kabul edilen adayların icra edilecek olan 2 nci seçim aşamalarına gelirken beraberlerinde getireceği belgeler internet adresinde yayımlanacaktır.

96 2 nci Seçim Aşamaları * 2 nci seçim aşamalarına çağrılan adaylar; internette ilân edilen tarih ve saatte, Kara Harp Okulu Komutanlığı/Ankara sınav merkezinde hazır bulunacaklardır.

97 2 nci Seçim Aşamaları * 2 nci seçim aşamaları sağlık raporu bölümü hariç olmak üzere iki gün olacak şekilde icra edilecektir. * Birinci gün Evrak Kontrol, Kişilik Değerlendirme Testi, Fiziki Değerlendirme, Psikomotor Testi (Hava Harp Okulu adayları için), Fiziki Yeterlilik Testi (FYT), ikinci gün mülakat sınavları ve Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (Bando Astsubay Meslek Yüksekokulları için) yapılacaktır.

98 2 nci Seçim Aşamalarının Değerlendirmesi, Sonuçların İlanı ve Aday Yerleştirme İşlemleri * Adaylar tercih ettiği okullara Aday Değerlendirme Puanına göre tercih öncelikleri dikkate alınarak yerleştirilecektir. * Aday Değerlendirme Puanı; - Üniversite Sınavı Puanı: Harp Okulları için 2018-AYT, Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2018-TYT ve Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu için 2018-TYT ve Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı puanı,

99 2 nci Seçim Aşamalarının Değerlendirmesi, Sonuçların İlanı ve Aday Yerleştirme İşlemleri - Fiziki Yeterlilik Testi Puanı - Mülakat Puanından oluşmaktadır. - Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okulları için gerek duyulduğu takdirde, TYT ve AYT puanlarında MSB tarafından yerleştirme taban puanı belirlenecektir.

100 2 nci Seçim Aşamalarının Değerlendirmesi, Sonuçların İlanı ve Aday Yerleştirme İşlemleri MSÜ Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları Yerleştirme Puan Türü KHO DHO HHO Asb.MYO 2018-AYT Sayısal ve Eşit Ağırlık Puanı 2018-AYT Sayısal Puanı 2018-AYT Sayısal Puanı 2018-TYT Puanı (Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu dahil)

101 2 nci Seçim Aşamalarının Değerlendirmesi, Sonuçların İlanı ve Aday Yerleştirme İşlemleri * 2 nci seçim aşamalarında başarılı olan adaylara ait, Fiziki Yeterlilik Testleri ve mülakat aşamasında aldıkları puanlar ile Üniversite Sınavı Puanı (Harp Okulları için 2018-AYT, Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2018-TYT, Bando Astsubay Meslek Yüksekokulları için yerleştirme aşamasında 2018-TYT puanı ile Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı Puanı kullanılacaktır) türlerinde aldıkları puanlar dikkate alınarak oluşturulan Aday Değerlendirme Puanları tespit edilecektir.

102 2 nci Seçim Aşamalarının Değerlendirmesi, Sonuçların İlanı ve Aday Yerleştirme İşlemleri * 2 nci Seçim Aşamaları sona erdiğinde sonuçları adresinde ilan edilecek, ayrıca posta yolu ile bir duyuru yapılmayacak, belge gönderilmeyecektir.

103 2 nci Seçim Aşamalarının Değerlendirmesi, Sonuçların İlanı ve Aday Yerleştirme İşlemleri * Seçim aşamalarında başarılı olan şehit ve gazi çocukları (ilgili mevzuat kapsamında şehit/gazi olarak değerlendirilen), yerleştirme için Astsubay Meslek Yüksekokulları için Temel Yeterlilik Testinde (2018-TYT), Harp Okulları için Alan Yeterlilik Testinden (2018-AYT) Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenecek yerleştirme taban puanının %90 ını almış olmak şartıyla kendi aralarında sıralanarak kontenjanın % 5 i kadarı okullara kayıt yaptırma hakkını elde ederler. * Kendi puanı ile okula kayıt yaptırma hakkını elde eden adaylar % 5 lik kontenjanın dışında tutulurlar.

104 2 nci Seçim Aşamalarının Değerlendirmesi, Sonuçların İlanı ve Aday Yerleştirme İşlemleri * Sınavlarda başarılı olan adaylardan okullara alınacak kontenjan sayısı kadar adayın asil olarak yerleştirmesi yapılacaktır. * Kontenjana giremeyen adaylar yedek olarak belirlenecek ihtiyaç halinde çağrı yapılabilecektir. * Seçim aşamalarına katılıp başarılı olmak (Öğrenci Seçme Uçuşu dâhil) adayın yerleştirmeye hak kazandığı anlamına gelmez.

105 2 nci Seçim Aşamalarının Değerlendirmesi, Sonuçların İlanı ve Aday Yerleştirme İşlemleri * Eğitim ve Öğretim Yılında Harp Okullarına kesin kayıt yaptıran öğrencilere İngilizce Seviye Belirleme Sınavı uygulanacak, * Her okul için belirlenecek kontenjanlar dahilindeki sayı kadar öğrenci hazırlık sınıfından muaf tutularak 1 inci sınıfa başlatılacaktır.

106 2 nci Seçim Aşamalarının Değerlendirmesi, Sonuçların İlanı ve Aday Yerleştirme İşlemleri * Yerleştirme işlemlerinde adayın Harp Okulu ve Astsubay Meslek Yüksek Okulu tercihleri ayrı ayrı değerlendirilecektir. * Harp Okulu ve Astsubay Meslek Yüksek Okullarının yerleştirmeleri ayrı ayrı olmak koşulu ile ilk tercihi dışındaki tercihine yerleştirilen aday öncelikli tercihlerinde sıra gelmesi durumunda aday isterse öncelikli tercihine geçebilecektir. 106/23

107 Faaliyet Takvimi S. No. Faaliyet Adı Yeri Tarihi 1. Başvuruların Alınması ÖSYM Başkanlığı 09 Ocak-15 Şubat Milli Savunma Üniversitesi Aday Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (1 inci Seçim Aşaması) 3. Aday Tercihlerinin Alınması 4. Başvuruların Değerlendirilmesi ve Başvurusu Kabul Edilen Adayların İlanı ÖSYM Başkanlığı 18 Mart Nisan -11 Mayıs 2018 (Bu tarihler arasında tercihlerini yapmayan adaylar 2 nci seçim aşamalarına çağırılmayacaktır.) 11 Haziran 2018

108 Faaliyet Takvimi S. No Faaliyet Adı Yeri Tarihi 2018-TYT (Temel Yeterlilik Testi) 2018-AYT (Alan Yeterlilik Testi) İkinci Seçim Aşamaları (Fiziki Yeterlilik Testi-HHO için Psikomotor Testi-Bando Asb.MYO için Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı- Mülakat) 7. Öğrenci Seçme Uçuşu (ÖSU) ÖSYM Başkanlığı Kara Harp Okulu K.lığı ANKARA Hava Kuvvetleri Komutanlığının belirleyeceği hava meydanlarında 23 Haziran Haziran Haziran-10 Ağustos 2018 Hava Kuvvetleri Komutanlığının belirleyeceği tarihlerde

109 Faaliyet Takvimi S. No. Faaliyet Adı Yeri Tarihi Ağustos 2018 (HO Asil) 8. Asil ve Yedek Listedeki Adayların Kayıt İşlemleri MSÜ Aday Yerleştirme ve Çağrı Komisyonları 16 Ağustos-07 Eylül 2018 (HO Yedek) Ağustos 2018 (MYO Asil) 31 Ağustos-14 Eylül 2018 (MYO Yedek)

110

Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Temin Faaliyetleri 1/33

Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Temin Faaliyetleri 1/33 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Temin Faaliyetleri 1/33 2019 MSÜ Aday Belirleme Sınavı Başvuru İşlemleri Milli Savunma Bakanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasındaki

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Temin Faaliyetleri 1/23

Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Temin Faaliyetleri 1/23 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Temin Faaliyetleri 1/23 2019 MSÜ Aday Belirleme Sınavı Başvuru İşlemleri 2 nci Seçim Aşamalarına çağrılacak askeri öğrenci adaylarını tespit etmek amacına yönelik

Detaylı

Milli Savunma Üniversitesi

Milli Savunma Üniversitesi Milli Savunma Üniversitesi Akademik Birimler HARP OKULLARI Kara Harp Okulu Deniz Harp Okulu Hava Harp Okulu MESLEK YÜKSEK OKULLARI Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu Hava

Detaylı

Sınav başvurumu nerelerden yapabilirim?

Sınav başvurumu nerelerden yapabilirim? Sınav başvurumu nerelerden yapabilirim? Adaylar başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla http://ais.osym.gov.tr internet adresinden

Detaylı

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA), 669 sayılı KHK ile 2803 sayılı Kanuna eklenen 13/A maddesi ile kurulmuş; Jandarma ve Sahil Güvenlik Teşkilatlarının subay,

Detaylı

BÖLÜMLER VE PROGRAMLAR

BÖLÜMLER VE PROGRAMLAR GİRİŞ Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu; Türk Deniz Kuvvetlerinin suüstü gemileri, denizaltıları, uçak/ helikopterleri, SAT/ SAS ve diğer kara birlikleri ile Sahil Güvenlik Komutanlığının sahil güvenlik

Detaylı

1773 yılında Kaptan-ı Derya Cezayirli Gazi Hasan Paşa tarafından TERSANE HENDESEHANESİ adı ile Kasımpaşa Tersanesinde kurulan Deniz Harp Okulu, 1784

1773 yılında Kaptan-ı Derya Cezayirli Gazi Hasan Paşa tarafından TERSANE HENDESEHANESİ adı ile Kasımpaşa Tersanesinde kurulan Deniz Harp Okulu, 1784 1773 yılında Kaptan-ı Derya Cezayirli Gazi Hasan Paşa tarafından TERSANE HENDESEHANESİ adı ile Kasımpaşa Tersanesinde kurulan Deniz Harp Okulu, 1784 te MÜHENDİSHANE-İ BAHRİ-İ HÜMAYUN adını almıştır. Tanzimat

Detaylı

[2017 ÖSYS DEĞİŞİKLİKLERİ]

[2017 ÖSYS DEĞİŞİKLİKLERİ] [2017 ÖSYS DEĞİŞİKLİKLERİ] [ÜCRETLER] [BAŞVURU KOŞULLARI] [YGS YE KİMLER BAŞVURABİLİR?] [MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ KARA, DENİZ VE HAVA HARP OKULLARINA GİRMEK İSTEYEN ADAYLARIN DİKKATİNE! ] [2017] [ A

Detaylı

DENİZ ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULU TARİHÇESİ Deniz Kuvvetlerinin Astsubay kaynağı olan Deniz Astsubay Hazırlama Okulu ile sivil kaynaktan aldığı

DENİZ ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULU TARİHÇESİ Deniz Kuvvetlerinin Astsubay kaynağı olan Deniz Astsubay Hazırlama Okulu ile sivil kaynaktan aldığı DENİZ ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULU TARİHÇESİ Deniz Kuvvetlerinin Astsubay kaynağı olan Deniz Astsubay Hazırlama Okulu ile sivil kaynaktan aldığı astsubay adayı öğrencileri 1 yıllık eğitim öğretim süreci

Detaylı

1773 yılında Kaptan-ı Derya Cezayirli Gazi Hasan Paşa tarafından TERSANE HENDESEHANESİ adı ile Kasımpaşa Tersanesinde kurulan Deniz Harp Okulu, 1784

1773 yılında Kaptan-ı Derya Cezayirli Gazi Hasan Paşa tarafından TERSANE HENDESEHANESİ adı ile Kasımpaşa Tersanesinde kurulan Deniz Harp Okulu, 1784 1773 yılında Kaptan-ı Derya Cezayirli Gazi Hasan Paşa tarafından TERSANE HENDESEHANESİ adı ile Kasımpaşa Tersanesinde kurulan Deniz Harp Okulu, 1784 te MÜHENDİSHANE-İ BAHRİ-İ HÜMAYUN adını almıştır. Tanzimat

Detaylı

K. K. Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanlığı Tanıtım Brifingi 1 /54

K. K. Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanlığı Tanıtım Brifingi 1 /54 K. K. Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanlığı Tanıtım Brifingi 1 /54 2 Yıllık Ön Lisans Seviyesinde 2003-Balıkesir 2 /54 Öğt. Bşk.lığı ve Teknik dershaneler Atölyeler Öğr. A. K.lığı ve Dershaneler Okul

Detaylı

GİRİŞ Mazisi şanlı zaferlerle dolu Türk Bahriyesine kahraman denizciler yetiştiren, her dönemde çağın gerekleri doğrultusunda en seçkin eğitim ve

GİRİŞ Mazisi şanlı zaferlerle dolu Türk Bahriyesine kahraman denizciler yetiştiren, her dönemde çağın gerekleri doğrultusunda en seçkin eğitim ve GİRİŞ Mazisi şanlı zaferlerle dolu Türk Bahriyesine kahraman denizciler yetiştiren, her dönemde çağın gerekleri doğrultusunda en seçkin eğitim ve öğretimi veren Deniz Harp Okulu, Türk Deniz Kuvvetlerinin

Detaylı

T.C. MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ DENİZ ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU.

T.C. MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ DENİZ ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU. T.C. MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ DENİZ ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU www.damyo.edu.tr www.msu.edu.tr Rektörün Mesajı Değerli Öğrenciler, Türkiye de askeri eğitim ve öğretimi çatısı altında toplayan Milli

Detaylı

T.C. YEġĠLHĠSAR/KAYSERĠ YEġĠLHĠSAR ANADOLU LĠSESĠ ASKERĠ OKULLAR VE POLĠSLĠK HAKKINDA GENEL BĠLGĠ

T.C. YEġĠLHĠSAR/KAYSERĠ YEġĠLHĠSAR ANADOLU LĠSESĠ ASKERĠ OKULLAR VE POLĠSLĠK HAKKINDA GENEL BĠLGĠ T.C. YEġĠLHĠSAR/KAYSERĠ YEġĠLHĠSAR ANADOLU LĠSESĠ ASKERĠ OKULLAR VE POLĠSLĠK HAKKINDA GENEL BĠLGĠ Günümüz Türkiye sinde meslek seçimi bireyin hayatta verdiği en zor kararlardan biri haline gelmiştir. Mesleklerin

Detaylı

T.C. MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ BANDO ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU. 1

T.C. MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ BANDO ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU.   1 T.C. MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ BANDO ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU www.bamyo.edu.tr 1 Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından birisi kopmuş demektir. www.msu.edu.tr Rektörün Mesajı...3 Kuruluş,

Detaylı

T.C. MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ DENİZ HARP OKULU

T.C. MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ DENİZ HARP OKULU T.C. MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ DENİZ HARP OKULU Rektörün Mesajı Değerli Öğrenciler, Türkiye de askeri eğitim ve öğretimi çatısı altında toplayan Milli Savunma Üniversitesi, kuruluşunun üzerinden bir

Detaylı

2018-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı MSÜ Eşit Ağırlık Puanı 2018-MSÜ Sözel Puanı

2018-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı MSÜ Eşit Ağırlık Puanı 2018-MSÜ Sözel Puanı MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ HARP OKULLARI VE ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULLARI HAKKINDA DUYURU 1. GENEL BİLGİLER a. 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılında Millî Savunma Üniversitesi Harp

Detaylı

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI MUVAZZAF/SÖZLEŞMELİ SUBAY BAŞVURU KILAVUZU

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI MUVAZZAF/SÖZLEŞMELİ SUBAY BAŞVURU KILAVUZU HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI MUVAZZAF/SÖZLEŞMELİ SUBAY BAŞVURU KILAVUZU 2013 YILI MUVAZZAF VE SÖZLEŞMELİ SUBAY TEMİNİ FAALİYET TAKVİMİ (*) S.Nu. Faaliyet Adı Yeri Tarihi 1 Başvuruların yapılması 15 Ocak

Detaylı

DENİZ LİSESİ KOMUTANLIĞI

DENİZ LİSESİ KOMUTANLIĞI DENİZ LİSESİ KOMUTANLIĞI Geleceğin deniz subaylarının yetiştirildiği ilk eğitim yuvası olan ve kökleri Barbaros a, Turgut Reis e, Piri Reis e uzanan şerefli bir geçmişe sahip Deniz Lisesi, İstanbul Heybeliada

Detaylı

İçindekiler. Hava Harp Okulu Yerleşkesi. Öğrenci Alım Faaliyetleri. Akademik Eğitim. Askeri Eğitim. Sosyal Faaliyetler

İçindekiler. Hava Harp Okulu Yerleşkesi. Öğrenci Alım Faaliyetleri. Akademik Eğitim. Askeri Eğitim. Sosyal Faaliyetler www.hho.edu.tr İçindekiler Hava Harp Okulu Yerleşkesi Öğrenci Alım Faaliyetleri Akademik Eğitim Askeri Eğitim Sosyal Faaliyetler Vizyon Hava Harp Okulunun Vizyonu; 21 inci yüzyılda profesyonel askerliğin,

Detaylı

2014 YILI ÖSYS KILAVUZUNDA YER ALACAK KARA HARP OKULU VE ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULLARI BİLGİLERİ

2014 YILI ÖSYS KILAVUZUNDA YER ALACAK KARA HARP OKULU VE ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULLARI BİLGİLERİ 2014 YILI ÖSYS KILAVUZUNDA YER ALACAK KARA HARP OKULU VE ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULLARI BİLGİLERİ KARA, DENİZ VE HAVA HARP OKULLARINA GİRMEK İSTEYEN ADAYLARIN DİKKATİNE! 1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı

Detaylı

T.C. MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ DENİZ HARP OKULU

T.C. MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ DENİZ HARP OKULU T.C. MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ DENİZ HARP OKULU 1 Hudutlarının mühim ve büyük aksamı deniz olan Türk Devletinin Donanması da mühim ve büyük olmak gerektir. Rektörün Mesajı...3 Kuruluş, Misyon, Vizyon...5

Detaylı

ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULLARI

ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULLARI MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ www.msu.edu.tr ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULLARI MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KONAKLAR MAHALLESİ, ORG. İZZETTİN AKSALUR CAD. 34334 BEŞİKTAŞ / İSTANBUL

Detaylı

ÖZEL BİLGİ VE İHTİSAS GEREKTİREN KONULARDA ÇALIŞTIRILMAK ÜZERE SINAVLA KADRO KARŞILIKSIZ SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALINACAKTIR.

ÖZEL BİLGİ VE İHTİSAS GEREKTİREN KONULARDA ÇALIŞTIRILMAK ÜZERE SINAVLA KADRO KARŞILIKSIZ SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALINACAKTIR. Savunma Sanayii Müsteşarlığı ndan: ÖZEL BİLGİ VE İHTİSAS GEREKTİREN KONULARDA ÇALIŞTIRILMAK ÜZERE SINAVLA KADRO KARŞILIKSIZ SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALINACAKTIR. A. Genel 3238 sayılı Kanunun 8 inci maddesi

Detaylı

MUVAZZAF/SÖZLEŞMELİ SUBAY TEMİNİ SIKÇA SORULAN SORULAR

MUVAZZAF/SÖZLEŞMELİ SUBAY TEMİNİ SIKÇA SORULAN SORULAR MUVAZZAF/SÖZLEŞMELİ SUBAY TEMİNİ SIKÇA SORULAN SORULAR 1. Muvazzaf/sözleşmeli subaylık için başvurular nasıl yapılmaktadır? Muvazzaf/sözleşmeli subay temini kapsamında başvurular sadece her temin döneminde

Detaylı

T.C. MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ DENİZ ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU.

T.C. MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ DENİZ ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU. T.C. MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ DENİZ ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU www.damyo.edu.tr 1 Hudutlarının mühim ve büyük aksamı deniz olan Türk Devletinin Donanması da mühim ve büyük olmak gerektir. www.msu.edu.tr

Detaylı

ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULLARI

ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULLARI MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ www.msu.edu.tr ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULLARI MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KONAKLAR MAHALLESİ, ORG. İZZETTİN AKSALUR CAD. 34334 BEŞİKTAŞ / İSTANBUL

Detaylı

ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULLARI

ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULLARI MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ www.msu.edu.tr ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULLARI MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KONAKLAR MAHALLESİ, ORG. İZZETTİN AKSALUR CAD. 34334 BEŞİKTAŞ / İSTANBUL

Detaylı

T.C. MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ HAVA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ HAVA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU T.C. MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ HAVA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU 1 İstikbal Göklerdedir... Rektörün Mesajı...3 Kuruluş, Misyon, Vizyon...5 Tarihçe...7 Askeri Eğitim...9 Akademik Öğretim... 11 Bölümler...

Detaylı

3. Ön kayıt başvurularında herhangi bir önkoşul (ALES vb ) ve taban puan aranmamaktadır.

3. Ön kayıt başvurularında herhangi bir önkoşul (ALES vb ) ve taban puan aranmamaktadır. 1 ÜNİVERSİTEMİZDE 2018-2019 ÖĞRETİM YILINDA AÇILACAK OLAN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA ÖN KAYIT BAŞVURULARI 03.09.2018 TARİHİNDE BAŞLAYACAKTIR. 1. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika

Detaylı

ÖZEL BİLGİ VE İHTİSAS GEREKTİREN KONULARDA ÇALIŞTIRILMAK ÜZERE SINAVLA KADRO KARŞILIKSIZ SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALINACAKTIR.

ÖZEL BİLGİ VE İHTİSAS GEREKTİREN KONULARDA ÇALIŞTIRILMAK ÜZERE SINAVLA KADRO KARŞILIKSIZ SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALINACAKTIR. Savunma Sanayii Müsteşarlığı ndan: ÖZEL BİLGİ VE İHTİSAS GEREKTİREN KONULARDA ÇALIŞTIRILMAK ÜZERE SINAVLA KADRO KARŞILIKSIZ SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALINACAKTIR. A. Genel 3238 sayılı Kanunun 8inci maddesi ve

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2010 2011 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI Kontenjanları, Başvuru Şartları, Başvuruya Esas Teşkil Eden Lisans Programları Ve Akademik Takvimi 1. Kontenjanlar

Detaylı

MUVAZZAF ASTSUBAY TEMİNİ SIKÇA SORULAN SORULAR

MUVAZZAF ASTSUBAY TEMİNİ SIKÇA SORULAN SORULAR MUVAZZAF ASTSUBAY TEMİNİ SIKÇA SORULAN SORULAR 1. Muvazzaf astsubaylık için başvurular nasıl yapılmaktadır? Muvazzaf astsubay temini kapsamında başvurular sadece her temin döneminde www.kkk.tsk.tr/pertem/ana1.asp

Detaylı

D U Y U R U. 6. Programa Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler: a. Kayıt İçin Başvuru Dilekçesi (Kayıt bürosundan temin edilecektir)

D U Y U R U. 6. Programa Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler: a. Kayıt İçin Başvuru Dilekçesi (Kayıt bürosundan temin edilecektir) D U Y U R U Üniversitelerin öğretmenliğe kaynak oluşturan bölümlerinin son sınıf öğrencileri ile mezunlar için 2014-2015 Eğitim - Öğretim Yılı Güz Döneminde başlatılacak Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika

Detaylı

T.C. MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ KARA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ KARA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU T.C. MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ KARA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU 1 Zafer, Zafer benimdir. diyebilenin, başarı, Başaracağım. diye başlayanın ve Başardım. diyebilenindir. Rektörün Mesajı...3 Kuruluş, Misyon,

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsüne aşağıda isimleri yazılı Anabilim Dallarına 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına

Detaylı

3. Ön kayıt başvurularında herhangi bir önkoşul (ALES vb ) ve taban puan aranmamaktadır.

3. Ön kayıt başvurularında herhangi bir önkoşul (ALES vb ) ve taban puan aranmamaktadır. 1 ÜNİVERSİTEMİZDE 2017-2018 ÖĞRETİM YILINDA AÇILACAK OLAN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA ÖN KAYIT BAŞVURULARI 07.05.2018 TARİHİNDE BAŞLAYACAKTIR. 1. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika

Detaylı

HARP OKULLARI. MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ

HARP OKULLARI.   MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ www.msu.edu.tr HARP OKULLARI MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KONAKLAR MAHALLESİ, ORG. İZZETTİN AKSALUR CAD. 34334 BEŞİKTAŞ / İSTANBUL 0212 398 01

Detaylı

2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS)

2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) 2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) TEMEL BİLGİLER ile YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ 2018 YKS YE İLİŞKİN TEMEL BİLGİLER Temel

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ANADOLUYÖS KONTENJANI PROGRAM SÜRESİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ANADOLUYÖS KONTENJANI PROGRAM SÜRESİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI BİRİM ID BİRİM PROGRAM SÜRESİ ANADOLUYÖS KONTENJANI ULUSLARARASI SINAV VE DİPLOMA PUANI KONTENJANI ÖZEL KOŞUL

Detaylı

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE YARIŞMA SINAVI İLE 5431 SAYILI SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ

Detaylı

HESAPLAMA YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

HESAPLAMA YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin

Detaylı

2016-2017. Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

2016-2017. Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 2016-2017 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR,

Detaylı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS İstanbul 4 Ocak 2018

Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS İstanbul 4 Ocak 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS 2018 İstanbul 4 Ocak 2018 Yükseköğretim Programları Sayısal (SAY) Programlar Eşit Ağırlık (EA) Programlar Sözel (SÖZ) Programlar Yabancı Dil (DİL) Programlar Özel Yetenek

Detaylı

T.C. MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ KARA HARP OKULU

T.C. MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ KARA HARP OKULU T.C. MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ KARA HARP OKULU Rektörün Mesajı Değerli Öğrenciler, Türkiye de askeri eğitim ve öğretimi çatısı altında toplayan Milli Savunma Üniversitesi, kuruluşunun üzerinden bir yıl

Detaylı

EN KÜÇÜK EN KÜÇÜK KON. PUAN

EN KÜÇÜK EN KÜÇÜK KON. PUAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Fakülte/Yüksekokul Adı ÖSYM Kodu Program Adı Yeni Eski Cerrahpaşa Tıp Fakültesi PUAN KON. PUAN KON. PUAN KON. PUAN KON. PUAN KON. PUAN 105610016 1271011 Cerrahpaşa Tıp MF-3 517,91975

Detaylı

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI ANKARA

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI ANKARA T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ANKARA 2017 YILI DEVLET MEMURU ALIMLARI BİLGİLENDİRME KILAVUZU BAŞVURU TARİHLERİ : ( 13 KASIM-06 ARALIK 2017 ) Bu kılavuz Sahil Güvenlik Komutanlığında devlet memuru olmak için

Detaylı

3. Ön kayıt başvurularında herhangi bir önkoşul (ALES vb ) ve taban puan aranmamaktadır.

3. Ön kayıt başvurularında herhangi bir önkoşul (ALES vb ) ve taban puan aranmamaktadır. 1 ÜNİVERSİTEMİZDE 2017 ÖĞRETİM YILINDA AÇILACAK OLAN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA ÖN KAYIT BAŞVURULARI 05.06.2017 TARİHİNDE BAŞLAYACAKTIR. 1. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programlarına

Detaylı

3. Ön kayıt başvurularında herhangi bir önkoşul (ALES vb ) ve taban puan aranmamaktadır.

3. Ön kayıt başvurularında herhangi bir önkoşul (ALES vb ) ve taban puan aranmamaktadır. 1 ÜNİVERSİTEMİZDE 2017-2018 ÖĞRETİM YILINDA AÇILACAK OLAN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA ÖN KAYIT BAŞVURULARI 05.09.2017 TARİHİNDE BAŞLAYACAKTIR. 1. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika

Detaylı

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULLARI BAŞVURU KILAVUZU

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULLARI BAŞVURU KILAVUZU MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULLARI BAŞVURU KILAVUZU Başvuru Tarihi : 10 Nisan-25 Mayıs 2017 (Saat 17.00) İLETİŞİM BİLGİLERİ Danışma Adresi : İrtibat Telefonu : MSB PERSONEL TEMİN

Detaylı

2018 ÖSYS ÖSYS: ÖĞRENCİ SEÇME YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÜLKEMİZDE LİSEDEN ÜNİVERSİTEYE GEÇİŞİ DÜZENLEYEN SİSTEMDİR)

2018 ÖSYS ÖSYS: ÖĞRENCİ SEÇME YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÜLKEMİZDE LİSEDEN ÜNİVERSİTEYE GEÇİŞİ DÜZENLEYEN SİSTEMDİR) 2018 ÖSYS ÖSYS: ÖĞRENCİ SEÇME YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÜLKEMİZDE LİSEDEN ÜNİVERSİTEYE GEÇİŞİ DÜZENLEYEN SİSTEMDİR) ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SINAVLARI İKİ BASAMAK / AŞAMA OLARAK UYGULANMAYA DEVAM ETMEKTEDİR. YGS

Detaylı

Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 20162017 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR, TASARIM

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin

Detaylı

T.C. MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ HAVA HARP OKULU

T.C. MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ HAVA HARP OKULU T.C. MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ HAVA HARP OKULU Rektörün Mesajı Değerli Öğrenciler, Türkiye de askeri eğitim ve öğretimi çatısı altında toplayan Milli Savunma Üniversitesi, kuruluşunun üzerinden bir yıl

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğüne, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılı için Anabilim Dallarına aşağıda belirtilen sayıda Tezli/Tezsiz Yüksek

Detaylı

Kara Kuvvetleri Komutanlğı Sivil Memur Alımı

Kara Kuvvetleri Komutanlğı Sivil Memur Alımı Kara Kuvvetleri Komutanlğı Sivil Memur Alımı Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki kurumların sivil memur ihtiyacı kapsamındaki hususlar burada anlatılmıştır. Sivil memur başvuru koşulları, yazılı sınav

Detaylı

2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVLARI

2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVLARI 2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YENİ SINAV SİSTEMİ VE LİSEYE KAYIT UYGULAMASI YKS (TYT+AYT) 2018 YÜKSEK ÖĞRETİME ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (YKS) YKS Yüksek

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİNDE BAŞLATILACAK OLAN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA İLİŞKİN D U Y U R U

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİNDE BAŞLATILACAK OLAN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA İLİŞKİN D U Y U R U 2016-2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİNDE BAŞLATILACAK OLAN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA İLİŞKİN D U Y U R U 2016-2017 Eğitim - Öğretim Yılı Güz Döneminde son sınıfta veya önceki

Detaylı

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI ANKARA

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI ANKARA T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DEVLET MEMURU ALIMLARI BİLGİLENDİRME KILAVUZU BAŞVURU TARİHLERİ : ( 12-22 Kasım 2018 ) Bu kılavuz Sahil Güvenlik Komutanlığında devlet memuru olmak için başvuru yapacak/yapan adayları

Detaylı

İMAM HATİP LİSESİ MESLEK DERSLERİ ÖĞRETMENLİĞİ 1- İlahiyat Fakültesi 10

İMAM HATİP LİSESİ MESLEK DERSLERİ ÖĞRETMENLİĞİ 1- İlahiyat Fakültesi 10 ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKASI PROGRAMI DUYURUSU Yükseköğretim Genel Kurulunun 13 Eylül 2012 tarihinde almış olduğu karar gereğince 2012-2013 eğitim-öğretim

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. AMAÇ 2 2. BAŞVURU 2 3. YETENEK SINAVLARINDA ADAYLARIN UYACAĞI KURALLAR 4 4. ÖZEL YETENEK SINAVLARININ UYGULANMASI 4

İÇİNDEKİLER 1. AMAÇ 2 2. BAŞVURU 2 3. YETENEK SINAVLARINDA ADAYLARIN UYACAĞI KURALLAR 4 4. ÖZEL YETENEK SINAVLARININ UYGULANMASI 4 SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU 2018-2019 İÇİNDEKİLER 1. AMAÇ 2 2. BAŞVURU 2 2.1 KİMLER BAŞVURABİLİR? 2 2.2 ÖNKAYIT İŞLEMLERİ 3 3. YETENEK SINAVLARINDA ADAYLARIN UYACAĞI KURALLAR

Detaylı

T.C. MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ HAVA HARP OKULU

T.C. MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ HAVA HARP OKULU T.C. MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ HAVA HARP OKULU 1 İstikbal Göklerdedir... Rektörün Mesajı...3 Kuruluş, Misyon, Vizyon...5 Tarihçe...7 Askeri Eğitim...9 Akademik Öğretim... 11 Bölümler... 12 Yaşam... 14

Detaylı

ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULLARI

ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULLARI MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ www.msu.edu.tr ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULLARI MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KONAKLAR MAHALLESİ, ORG. İZZETTİN AKSALUR CAD. 34334 BEŞİKTAŞ / İSTANBUL

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programları aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına 2014 2015 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılında öğrenci

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri alınacaktır. Öğrenci başvurularına ilişkin,

Detaylı

25 MART-15 MAYIS 2014

25 MART-15 MAYIS 2014 ÖN KAYIT TARİHLERİ 25 MART-15 MAYIS 2014 İLETİŞİM BİLGİLERİ İNTERNET ADRESİ : www.dho.edu.tr E-POSTA ADRESİ : dhokabul@dho.edu.tr TELEFON : (0216) 395 26 30 Dahili : 25 00 1 ADAYLARIN DİKKATİNE 1. BAŞVURU,

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU Tarihçe Yabancı Diller Bölümü, 1976 yılında kurulan Kocaeli Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi bünyesinde İngilizce, Almanca ve Fransızca olmak üzere

Detaylı

HAVACILIK UZMAN YARDIMCISI PERSONEL ALIM İLANI

HAVACILIK UZMAN YARDIMCISI PERSONEL ALIM İLANI HAVACILIK UZMAN YARDIMCISI PERSONEL ALIM İLANI ne yarışma sınavı İle 5431 Sayılı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanunun 25inci Maddesi uyarınca İdari Hizmet Sözleşmesinde

Detaylı

https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden başvuru süresi içinde kontrol ediniz. Aday

https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden başvuru süresi içinde kontrol ediniz. Aday BUCA ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ 2015 YGS BAŞVURU SÜRECİNDE YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER KILAVUZU 1. AŞAMA : Müdür Yardımcısı Mehmet ÖNAL a giderek başvuru için randevu alınız 2. AŞAMA: Aday Başvuru

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SURİYE VE MISIR ÜLKELERİNDEN ADAYLAR İÇİN YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI 2012 KON.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SURİYE VE MISIR ÜLKELERİNDEN ADAYLAR İÇİN YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI 2012 KON. Fakülte/Yüksekokul Adı Program Adı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Cerrahpaşa Tıp 31 29 28 28 28 23 Cerrahpaşa Tıp (İngilizce) 6 6 5 5 5 5 Diş Hekimliği Fakültesi 17 16 15 15 15 13 Eczacılık Fakültesi 18 18 18

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğüne, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılı için Anabilim Dallarına aşağıda belirtilen sayıda Tezli/Tezsiz

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Taban Puanları

Anadolu Üniversitesi Taban Puanları 2012-2013 Üniversitesi Taban Puanları 2012-2013 yılı yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitesi nin Lisans, Meslek Yüksekokulu ve Önlisans programları taban puanları, kontenjanları 4 YILLIK BÖLÜMLER Üniversit

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsüne aşağıda isimleri yazılı Anabilim Dallarına 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına

Detaylı

ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULLARI

ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULLARI MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ www.msu.edu.tr ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULLARI MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KONAKLAR MAHALLESİ, ORG. İZZETTİN AKSALUR CAD. 34334 BEŞİKTAŞ / İSTANBUL

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2016-2017 Eğitim- Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için kurum içi ve kurum

Detaylı

T.C. MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ KARA HARP OKULU

T.C. MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ KARA HARP OKULU T.C. MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ KARA HARP OKULU 1 Zafer, Zafer benimdir. diyebilenin, başarı, Başaracağım. diye başlayanın ve Başardım. diyebilenindir. Rektörün Mesajı...3 Kuruluş, Misyon, Vizyon...5 Tarihçe...7

Detaylı

KONTENJANLAR TEZLİ YÜKSEK LİSANS ANABİLİM DALLARI. Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği 2 - -

KONTENJANLAR TEZLİ YÜKSEK LİSANS ANABİLİM DALLARI. Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği 2 - - DÜZCE ÜNİVERSİTESİ İLE DÜZCE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN İMZALANAN PROTOKOL ÇERÇEVESİNDE 2018 2019 GÜZ DÖNEMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE MÜRACAAT ŞARTLARI

Detaylı

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ KILAVUZU

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ KILAVUZU BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ KILAVUZU Uluslararası Öğrenci Kabul ve Kayıt Takvimi 01.04.2018-04.06.2018 : Başvuru Tarihleri 12.06.2018 : Yerleştirme Sonuçlarının İlanı

Detaylı

ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURUSU

ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURUSU ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURUSU 100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında aşağıda listelenen Doktora Programları ve konular için

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Çalışma Alanı BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü ne bağlı ilgili Anabilim Dallarına, 2014 2015 Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı için ve Doktora öğrencileri

Detaylı

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ YAZA 46.Dönem Mezuniyet Töreni Resim Sergisi Lise ye Geçiş Töreni ORTAK SINAV PROGRAMI DUYURUSU TED KAYSERİ KOLEJİ ÖZEL LİSESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM

Detaylı

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE YARIŞMA SINAVI İLE 5431 SAYILI SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ

Detaylı

İngilizce Yeterlik Sınavı Ağustos Başvuruların Değerlendirilmesi Eylül Sonuçların İlanı 11 Eylül 2018

İngilizce Yeterlik Sınavı Ağustos Başvuruların Değerlendirilmesi Eylül Sonuçların İlanı 11 Eylül 2018 İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ İLANI Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle

Detaylı

DİLTAŞ BURSLULUK VE GİRİŞ SINAVI 2019

DİLTAŞ BURSLULUK VE GİRİŞ SINAVI 2019 DİLTAŞ BURSLULUK VE GİRİŞ SINAVI 2019 SINAV HAKKINDA Diltaş Bursluluk ve Giriş Sınavı, hâlihazırda Diltaş Eğitim Kurumları öğrencisi olmayan, eğitim-öğretim hayatına Diltaş farkıyla devam etmek isteyen

Detaylı

AKADEMİK PERSONEL ALIM İLANI (PROFESÖR, DOÇENT, DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ)

AKADEMİK PERSONEL ALIM İLANI (PROFESÖR, DOÇENT, DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ) İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörlüğünden; AKADEMİK PERSONEL ALIM İLANI (PROFESÖR, DOÇENT, DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ) Üniversitemize; 2547 Sayılı Yüksek Kanunu " Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmelik

Detaylı

T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) 2018 MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI

T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) 2018 MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI TABLO3 T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) 2018 MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI Program Kodu Program Adı Öğrenim Süresi Puan Türü Genel Kontenjan Özel Koşul ve Açıklamalar Öğrenim

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2014 DİKEY GEÇİŞ SINAVI TANITIMI VE İSTATİSTİKLERİ

AMASYA ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2014 DİKEY GEÇİŞ SINAVI TANITIMI VE İSTATİSTİKLERİ AMASYA ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2014 DİKEY GEÇİŞ SINAVI TANITIMI VE İSTATİSTİKLERİ EKİM 2014 İÇİNDEKİLER Dikey Geçiş Sınavı Nedir?... 1 Dikey Geçiş Sınavının İçeriği Nedir?... 1

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI DİL YETERLİLİK SINAVI TARİHLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI DİL YETERLİLİK SINAVI TARİHLERİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI DİL YETERLİLİK SINAVI TARİHLERİ Yabancı Uyruklu Öğrenci Türkçe Yeterlilik Sınavı 09 Eylül 2014 Salı Saat 10.00 Yabancı Dil Zorunlu Hazırlık Yeterlilik Sınavı 10 Eylül

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılına kurum içi yatay geçiş ile ilgili kontenjanlar, başvuru

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılına yatay geçiş yoluyla kabul edilecek öğrencilerde aranacak

Detaylı

Gıda Teknolojisi 19 Eylül 2016 Pazartesi Saat Atçılık ve Antrenörlüğü 19 Eylül 2016 Pazartesi Saat 14.00

Gıda Teknolojisi 19 Eylül 2016 Pazartesi Saat Atçılık ve Antrenörlüğü 19 Eylül 2016 Pazartesi Saat 14.00 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI DİL YETERLİLİK SINAVI TARİHLERİ AÇIKLAMALAR Yabancı Uyruklu Öğrenci Türkçe Yeterlilik Sınavı 06 Eylül 2016 Salı Saat 10.00 Yabancı Dil Zorunlu Hazırlık Yeterlilik

Detaylı

Atılım Üniversitesi (ankara) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası

Atılım Üniversitesi (ankara) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası On5yirmi5.com Atılım Üniversitesi (ankara) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası Atılım Üniversitesi (ankara) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası OSYS 2016 sınavları için Atılım Üniversitesi

Detaylı

2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2014-LYS) SONUÇLARI. 27 Haziran 2014

2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2014-LYS) SONUÇLARI. 27 Haziran 2014 2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2014-LYS) SONUÇLARI 27 Haziran 2014 2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI SAYISAL BİLGİLER 2014-LYS ADAY BİLGİLERİ YGS sonrası herhangi bir LYS ye girmeye hak kazanan aday

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsüne aşağıda isimleri yazılı Anabilim Dallarına 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI BAŞVURU TARİHLERİ ve YERİ Başvuru Tarihleri 16-27 Haziran 2014 saat

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğüne, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılı için Anabilim Dallarına aşağıda belirtilen sayıda Tezli/Tezsiz

Detaylı

T.C. HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ANTAKYA DEVLET KONSERVATUVARI

T.C. HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ANTAKYA DEVLET KONSERVATUVARI T.C. HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ANTAKYA DEVLET KONSERVATUVARI 2018-2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU Antakya/HATAY T.C. HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ANTAKYA DEVLET KONSERVATUVARI

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü Öğretim Programlarına 2013 2014 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi için öğrenci alınacaktır. Öğrenci alınacak

Detaylı

Erciyes Üniversitesi Taban Puanları

Erciyes Üniversitesi Taban Puanları 2012-201 Üniversitesi Taban Puanları 2012-201 yılı yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitesi nin Lisans, Meslek Yüksekokulu ve Önlisans programları taban puanları, kontenjanları 4 YILLIK BÖLÜMLER Üniversit

Detaylı