D D Non-İnvaziv Ventilasyon (NIV) için Oxylog VE300 ve Oxylog 3000 plus

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "D D Non-İnvaziv Ventilasyon (NIV) için Oxylog VE300 ve Oxylog 3000 plus"

Transkript

1 D D Non-İnvaziv Ventilasyon (NIV) için Oxylog VE300 ve Oxylog 3000 plus

2 02 NON-İNVAZİV VENTİLASYON UYARI Bu kitapçık, Oxylog VE300 ve Oxylog 3000 plus Kullanım Kılavuzunun yerini almaz. Cihazları herhangi bir şekilde kullanmadan önce kullanıcı, cihazların Kullanım Kılavuzlarını dikkatle okumalı ve bütünüyle anlamalıdır. ÖNEMLİ NOT Tıbbi bilgiler, araştırma ve klinik deneyim kaynaklı sürekli değişime tabidir. Bu kitapçık, transport ve acil bakım sırasındaki Non-İnvaziv Ventilasyona odaklanır. Yazarlar, özellikle uygulamalar ve etkiler ile ilgili olanlar da dahil olmak üzere görüşlerin, fikirlerin ve iddiaların, geçerli bilgi düzeyi ile eşleşmesine büyük özen göstermiştir. Bununla birlikte bu durum okuyucuları, sorumlulukları kendilerine ait olmak üzere klinik önlemler alma yükümlülüğünden muaf tutmaz. Başta çoğaltma ve dağıtma hakları olmak üzere bu kitapçığın tüm hakları Drägerwerk AG & Co. KGaA'ya aittir. Bu kitapçığın hiçbir kısmı Drägerwerk AG & Co. KGaA, Almanya'nın açık izni olmadan mekanik, elektronik veya fotoğraf yoluyla çoğaltılamaz veya kaydedilemez.

3 03 İÇİNDEKİLER Non-İnvaziv Ventilasyon (NIV) 04 NIV'e Giriş 04 NIV protokolü 09 Oxylog VE300 ve Oxylog 3000 plus ile genel olarak NIV 10 Oxylog VE300 ile NIV 12 Oxylog VE300'ün kullanımı 14 Oxylog 3000 plus ile NIV 17 Oxylog 3000 plus'ın kullanımı 19 NIV Aksesuarları 21 Referanslar 25 Kısaltmalar 27

4 04 NON-İNVAZİV VENTİLASYON Non-İnvaziv Ventilasyon (NIV) NIV'E GİRİŞ "Non-İnvaziv Ventilasyon (NIV), endotrakeal tüp veya trakeostomi gibi suni bir hava yolu yerleştirmeden mekanik takviyeli solunum verilmesidir. 20. yüzyılın ilk yıllarında negatif basınçlı ventilasyon (yapay akciğer), mekanik ventilasyon yardımı sağlıyordu. Ancak 1960'larda üstün destek sağlaması ve daha iyi hava yolu koruması sunması yüzünden invaziv (endotrakeal tüp yoluyla) pozitif basınçlı ventilasyon, YBÜ hastalarının ana destek yöntemi olarak negatif basınçlı ventilasyonun yerini aldı. Geçtiğimiz on yıl içinde büyük oranda evde bakım pazarında nazal ventilasyonun gelişmesi nedeniyle, NIV kullanımı çok sayıda medikal hastalığın tedavisine entegre edilmiştir. NIV, invaziv ventilasyona kıyasla daha fazla rahatlık, konfor, güvenlik ve daha düşük maliyeti ile ventilasyon yardımı sağlama potansiyeline sahiptir. NIV burnu, yüzü ve kafayı örten sıkı takılmış bir maske veya kask yoluyla verilir. NIV, çeşitli klinik ortamlarda kullanılır ve akut tıbbi durumlarda yararlıdır (1).

5 05 Non-İnvaziv Ventilasyon, araştırmacı ve uygulayıcıların, hastalarda sağladığı yararlı sonuçlara dair kanıtlar sunmasıyla son yıllarda acil bakım durumlarında daha fazla ilgi görmektedir: NIV'in, farklı etiyolojilerle ilişkili akut solunum bozukluklarında etkin olduğu gösterilmiştir. Normal tıbbi bakıma ek bir terapi olarak invaziv ventilasyonu tamamlayıcı niteliktedir. İlk müdahale olarak NIV, hastanın, entübasyon gereken noktaya kadar ağırlaşmasını önler (2, 5). NIV'in bir önemli avantajı da entübasyonla ilişkili komplikasyonları, özellikle endotrakeal tüple ilişkili enfeksiyonları azaltmasıdır. Entübe hastalarda pnömoni oluşumu riski her gün %1'dir. Bu komplikasyon, YBÜ'de daha uzun kalma, artan maliyet ve artan morbidite ve mortalite ile bağlantılıdır (2). NIV'in her 4 hastadan 1'inde entübasyondan kaçınma, komplikasyon sayısını %68'e kadar azaltma ve tedavinin başarısızlığını %20'ye kadar düşürme potansiyeli olduğu kanıtlanmıştır (3).

6 06 NON-İNVAZİV VENTİLASYON Hastanın tolere edememesi, özellikle de arayüz ve ventilatör ayarları seçimi yüzünden NIV'in başarısız olması, hala nispeten sık görülen bir durumdur. Daha iyi hasta - ventilatör senkronizasyonu, tolere edememe durumunu azaltır ve başarılı NIV tedavisi (5, 7) şansını artırır. NIV, Acil Serviste başarıyla başlatılabilir (7, 8) ve NIV'in başlatılmasının geciktirilmesi, tedavinin (2, 3, 4, 5) başarılı olma ihtimalini azaltır. Hastane dışında da NIV, standart medikal terapiye kıyasla ARF tedavisinde uygulanabilir, güvenli ve daha etkin olduğunu kanıtlamıştır. Hastane dışında NIV, hastanede NIV ile gerçekleştirilen tedaviyi destekler ve YBÜ kalışlarının sıklığını ve süresini azaltabilir. (12) Hastane öncesi ve non-invaziv ventilasyon, akut solunum yetmezliği olan hastaların tedavisinde etkin ve uygun bir terapidir. (6) Hastaneye yattıklarında NIV ile başarıyla tedavi edilen hastalar ayrıca daha düşük mortalite oranları, hastaneye yeniden yatışlarda ve uzun süreli oksijen tedavisi ihtiyaçlarında bir azalma sergilemiştir. (2) NIV uygulanabilir bir terapidir ve hastane öncesi ortamlarda başlatıldığında, akut kardiyojenik pulmoner ödemin acil yönetimini iyileştirir. (9)

7 07 NIV'İN POTANSİYEL AVANTAJLARI Ventilatörle İlişkili Pnömoni (VAP) riskini azaltma (2) Solunum çabasını azaltma (7) Mortalitede azalma (2) Entübasyon oranını azaltma (3) Sağlık hizmeti maliyetlerinde düşüş (2) Hastanede kalma süresini kısaltma (8) Hastaneye yeniden yatışları azaltma (2) NIV ENDİKASYONLARI (13) KOAH'da akut şiddetlenme KOAH'da ekstübasyonu kolaylaştırma Kardiyojenik pulmoner ödem Bağışıklık sistemini baskılama Post-operatif hastalar Palyatif bakım NIV'İN BAŞARI ÖLÇÜTLERİ (13) Kriter NIV Başarı Kriterleri Nefes darlığı Azalma Uyanıklık Daha fazla iyileşme Solunum Hızı (RR) Azalma Ventilasyon PaCO2-azalma ph değeri Artış Oksijenasyon SaO2 artışı %85 Kalp Hızı (HR) Azalma

8 08 NON-İNVAZİV VENTİLASYON MUTLAK KONTRAENDİKASYONLAR (13) Spontan solunum olmaması Nefes darlığı Kısmi veya tam hava yolu tıkanması Aspirasyon, gastrointestinal kanama veya bağırsak tıkanıklığı GÖRECE KONTRAENDİKASYONLAR (13) Koma Bronkoskopiye rağmen yüksek düzeyde salgı tutulması Yüksek düzeyde ajitasyon Asidoz (ph <7,1) Hemodinamik dengesizlik (kardiyojenik şok, miyokard enfarktüsü) Ameliyat sonrası: Üst gastrointestinal ameliyat POTANSİYEL YAN ETKİLER Aşırı kaçak (1) Asenkronizasyon ve artan solunum çabası sonucu hasta rahatsızlığı (8) Gastrik şişkinlik (2) Yüzde cilt nekrozu (1) Göz tahrişi (göz nezlesi) (1) Artan aspirasyon riski (2) Anksiyete (8)

9 09 NON-İNVAZİV VENTİLASYON PARAMETRELERİNİN AYARLANMASI İÇİN AKIŞ GRAFİĞİ (12) 1. CPAP 5 mbar Konforluysa: CPAP'i 10 mbar'a artırın Konfor azalırsa: CPAP'i 5 mbar'a düşürün En yüksek CPAP konforunun sağlandığı ayarları koruyun 2. PEEP + PS: +5 mbar Konforluysa: PS'yi +5 mbar'lık adımlarla maks. +20 mbar'a (PEEP + PS) artırın Konfor azalırsa: PS'yi 5 mbar azaltın En yüksek PEEP + PS konforunun sağlandığı ayarları koruyun Sadece 5 dakika içinde iyileşme olmazsa: D * Lisansla kullanılan ticari marka 3. BIPAP* I:E = 1:1, RR = 20/dk. düşük basınç PEEP gibi yüksek basınç, 2 gibi ilerleyin.

10 10 NON-İNVAZİV VENTİLASYON MT OXYLOG VE300 VE OXYLOG 3000 PLUS İLE NIV UYGULANMASI Dräger uzun yıllardır tıbbi mühendislik yenilikleriyle acil tıp alanında büyük ilerlemelere katkıda bulunmuştur. 1907'de taşınabilir Pulmotor, dünyanın ilk acil ventilatörü ve solunum cihazı idi. 1978'de Dräger, ilk Oxylog ventilatör ile yine ana bakımda yeni standartlar belirledi. Acil ve transport ventilasyonunda yeni kilometre taşları, her ikisi de NIV uygulanmasını destekleyen Oxylog VE300 ve Oxylog 3000 plus modelleridir.

11 11 OTOMATİK KAÇAK KOMPANZASYONU İLE OPTİMUM HASTA VENTİLASYONU Hem Oxylog VE300 hem de Oxylog 3000 plus, maske ventilasyonunun gerekliliklerini karşılamak için otomatik olarak ayarlanır. Maske kaçakları, maksimum 100 L/dk seviyesine kadar otomatik olarak kompanze edilir. Ayrıca maske kaçakları durumunda tetikleme de kompanze edilerek ventilasyon sırasında optimum destek sağlanır. Hastanın aldığı besleme hacimlerini göstermek üzere V Te ve M Ve için ölçülen değerler de kompanze edilir. OPTİMİZE ALARM SİSTEMİ İLE DAHA AKILLI ÇALIŞIN Oxylog VE300 veya Oxylog 3000 plus'ın NIV işlevini etkinleştirirken kaçak alarmı otomatik olarak devre dışı bırakılacak, bu sayede gereksiz alarmlar önlenecektir. NIV sırasında ventilasyon parametrelerinin izlenmesi mümkündür. UYARI Maskeler kullanılırken ölü boşluk artar. Maske üreticisinin talimatlarına dikkat edin! UYARI Entübe hastalar için NIV modunun aktive edilmediğinden emin olun. Algılanamayan kaçak ve yetersiz ventilasyon riski! UYARI NIV modunu devreden çıkardıktan sonra MV alarm sınırlarını kontrol edin! UYARI Yüksek hava yolu basıncından kaçının. Aspirasyon riski! UYARI Düşük alarm sınırı MV'yi, hasta için gereken minimum ventilasyona göre ayarlayın. Aksi takdirde, hastanın yetersiz ventile olma riski vardır. UYARI NIV aktive edilmemiş ise, ventilasyon sırasında kaçaklar olduğunda VTe ve MVe için ölçülen değerler tutarsız olur.

12 12 OXYLOG VE300 İLE NIV D Oxylog VE300 ile NIV HER TÜRLÜ ZORLUĞU AŞMAYA HAZIR Yeni Oxylog VE300, sadece yeni bir acil ventilatöründen fazlasıdır. İlk müdahale ekiplerinin yanı sıra transport sırasında ve hastanede hastanın acil ventilasyonuna ideal şekilde uygun olmasını sağlayan çok çeşitli özellikleri bir araya getirir. Kullanabileceğiniz özellikler arasında hacim kontrollü ventilasyon, non-invaziv ventilasyon (CPAP ile NIV) ve ayrıca spontan solunum ve basınç desteği yer alır.

13 13 VENTİLASYON MODLARI NIV, basınç kontrollü ventilasyon modları SPN-CPAP ve SPN-CPAP/PS'de yardımcı bir işlev olarak etkinleştirilebilir. Maske kaçakları cihaz tarafından algılanır, kompanze edilir ve VTe ile MVe'nin ölçülen değerlerine dahildir. SPONTAN SOLUYAN HASTALARLA SENKRONİZASYON Spontan solunum, SPN-CPAP modunda "Basınç Desteği" (PS) seçeneği ile desteklenebilir. D

14 14 OXYLOG VE300 İLE NIV OXYLOG VE300'ÜN KULLANIMI Hazırlık NIV, cihazda SPN-CPAP veya SPN-CPAP/PS basınç kontrollü ventilasyon modunda mevcuttur. Bu ventilasyon modunda NIV varsayılan ayardır ve bekleme modundan 3 adımda etkinleştirilir: 1 Hasta kategorisini seçin 2 Ventilasyon kategorisini seçin: SPN-CPAP 3 Ventilasyonu başlatın Ayarlama 1 Terapi kontrollerini kullanarak aşağıdaki parametreleri ayarlayın: A Maksimum hava yolu basıncı Pmax B Pozitif ekspirasyon sonu basıncı PEEP 2 Diğer ayarlar düğmesine (C) basın ve aşağıdaki parametreleri ve ayarları ayarlayın: A İnspiratuar oksijen konsantrasyonu FiO 2 (%100 O 2 veya O 2 /hava karışımı) B Non-invaziv ventilasyon NIV (Açık veya Kapalı) C Basınç desteği ΔPsupp D Tetikleme hassasiyeti Tetik E Basınç yükselme süresi Eğim D D Tetik parametresi sadece ΔPsupp için 0 mbar üstünde bir değer ayarlandığında değiştirilebilir. Bu durumda Eğim parametresi aşağıdaki şekilde değiştirilebilir: Düz = yavaş basınç yükselmesi Orta = orta basınç yükselmesi Dik = hızlı basınç yükselmesi Basınç Desteği (PS) aktif değilse hastanın spontan soluması, sadece PEEP artışı ile desteklenir.

15 15 NIV Kullanımı Oxylog VE300, non-invaziv ventilasyonun gerekliliklerine göre otomatik ayarlanır. Maske kaçağı cihaz tarafından algılanır ve kompanze edilir. Bu da VTe ve MVe'nin görüntülenen ölçülmüş değerleri için kaçağın halihazırda hesaba katıldığı anlamına gelir. Kaçak alarmı mevcut değildir. NIV'in devre dışı bırakılması 1 SPN-CPAP ve SPN-CPAP/PS ventilasyon modlarında Diğer ayarlar düğmesine basın. 2 NIV için Kapatma düğmesine dokunup onaylayın. İlave NIV, ekrandaki ventilasyon modu alanında gizlidir ve ventilasyon kategorisinde, maske sembolünün yerini tüp sembolü alır. NIV'in tekrar açılması 1 Diğer ayarlar düğmesine dokunun. 2 NIV için Açma düğmesine dokunup onaylayın. Tekrar ventilasyon modunun arkasında ilave NIV görüntülenir ve ventilasyon kategorisinde maske sembolü tekrar görünür. UYARI NIV aktive edilmemiş ise, ventilasyon sırasında kaçaklar olduğunda VTe ve MVe için ölçülen değerler tutarsız olur. UYARI Düşük alarm sınırı MV'yi, hasta için gereken minimum ventilasyona göre ayarlayın. Aksi takdirde, hastanın yetersiz ventile olma riski vardır. D D

16 16 OXYLOG VE300 İLE NIV CPAP/PS ile alarm sınırlarının ayarlanması Oxylog VE300'de aşağıdaki alarm seçenekleri mevcuttur: Hava yolu basıncı Paw Solunum hızı RR Dakika hacmi MVe (opsiyonel) D Alarm sınırlarını ayarlamak için: 1 Çalışma modunda Alarm ayarları düğmesine (A) dokunun. 2 Seçilen opsiyonlara bağlı olarak aşağıdaki ayarlar yapılabilir: Solunum hızı RR için: Üst alarm sınırı Dakika hacmi MVe için: Üst alarm sınırı ve alt alarm sınırı D Otomatik ayar Oto ayar, üst ve alt alarm sınırlarının otomatik ayarlanmasını sağlar. Bu ayar tüm parametrelerde geçerlidir. Alarmların ve ayarların kullanımı hakkında bilgi için lütfen Oxylog VE300 Kullanım Kılavuzuna bakın.

17 17 MT Oxylog 3000 plus ile NIV OPTİMUM HASTA BAKIMI Oxylog 3000 plus, acil durumdaki ve hastane içinde ve hastaneler arasında transport sırasında hastalara çok yönlü ventilasyon sağlar. Geniş bir yelpazede hastaları ve tıbbi koşulları desteklemek üzere tasarlanan Oxylog 3000 plus kontrollü, senkronize veya spontan ventilasyon için hacim ve basınç tabanlı modlar sunar. Bu sayede kritik bakımdaki hastaları naklederken ventilasyon terapisini kesmeye gerek kalmaz.

18 18 OXYLOG 3000 PLUS İLE NIV VENTİLASYON MODLARI Oxylog 3000 plus, VC-CMV, VC-AC, VC-SIMV, PC-BIPAP* ve SPN-CPAP dahil geniş bir yelpazede gelişmiş ventilasyon modları sunarak kullanıcının, ventilatörü hastanın durumuna göre uyarlamasına olanak tanır. Ayrıca opsiyon olarak AutoFlow da mevcuttur. SPONTAN SOLUYAN HASTALARLA SENKRONİZASYON Spontan solunum, VC-SIMV, SPN-CPAP ve PC-BIPAP modlarında Basınç Desteği (PS) opsiyonu üzerinden aktif olarak desteklenir. NIV NIV, SPN-CPAP (/PS), PC-BIPAP (/PS), VC-CMV/ AF, VC-AC/AF ve VC-SIMV/AF ventilasyon modlarında destek fonksiyonu olarak aktive edilebilir. * Lisansla kullanılan ticari marka Alarmların ve ayarların kullanımı hakkında bilgi için lütfen Oxylog 3000 plus Kullanım Kılavuzuna bakın.

19 19 OXYLOG 3000 PLUS'IN KULLANIMI Non-invaziv (maske) Ventilasyonunun Ayarlanması NIV'i açmak için Ekran 2. sayfası görününceye kadar Ayarlar tuşuna basın NIV kapalı satırını etkinleştirin Açık seçeneğini seçip onaylayın Destekleyici NIV, ekranın üst satırında görünür. D Oxylog 3000 plus, maske ventilasyonunun gerekliliklerine göre otomatik olarak ayarlanır. Maske kaçakları cihaz tarafından algılanır ve kompanze edilir. Bu nedenle ölçülen değerler VTe ve MVe ye kaçak miktarı dahil değildir. Kaçak alarmı aktif değildir.

20 20 OXYLOG 3000 PLUS İLE NIV Alarm sınırlarının ayarlanması Oxylog 3000 plus'da aşağıdaki alarm ayarları mümkündür: Pmax (A) ile basınç sınırlama. MVe, RRsp ve etco 2 (opsiyon) için alarm sınırları Örnek: MVe için üst alarm sınırı: Alarmlar (B) düğmesine basın. Ekranda MVe satırını seçip etkinleştirin Döner düğme ile değeri ayarlayın ve onaylayın. Alarm sınırlarının otomatik olarak ayarlanması Alarmlar (B) tuşuna basın. Alarmlar: Oto Ayar satırını seçip etkinleştirin ve döner düğme ile onaylayın. D Alarmların ve ayarların kullanımı hakkında bilgi, Oxylog 3000 plus Kullanım Kılavuzunda mevcuttur.

21 21 Oxylog ventilatörleriyle Non-İnvaziv Ventilasyon için Dräger Aksesuarları Dräger, Oxylog ventilatörleri için de aksesuarlar sunmaktadır. Bu aksesuarlar ekonomi, klinik ve süreç değerlerini iyileştirirken performans ve terapötik faydalar açısından mükemmellik sunar. Dräger çözümünün entegre bir parçası olarak bu aksesuarlar cihazlara özgüdür. Çok çeşitte yeni tek kullanımlık solunum devreleri sunmaktayız. VentStar Oxylog devreleri, Dräger Oxylog ailesi ile birlikte kullanıma yönelik özel aksesuarlardır. Dräger, geniş bir portföyde hastaları solunan havada bulunması olası mikroorganizmalardan koruyan filtreler sunar. HME'lerimiz, solunan havayı etkin bir şekilde nemlendirir ve ısıtır. VentStar D Dräger cihazın doğru ölçüm yapmasını garanti etmek için doğru aksesuarlar kullanılması son derece önemlidir. Oxylog ventilatör yelpazemizle kullanılan çeşitli ürünler tasarladık ve test ettik; şimdi de geniş ürün yelpazemize, CO 2 'nin non-invaziv ölçümü için tek kullanımlık CO 2 küveti ekledik. Bunun ön koşulu, CO 2 opsiyonunun takılmasıdır. Hem klinik ortamda hem de acil durumda kapnografi, hastanın ventilasyon durumunu değerlendirmenin non-invaziv bir yolu olarak uygulanır. SafeStar MT

22 22 NIV AKSESUARLARI NIV'de kaçakların asgari düzeye indirilmesi, önemli bir zorluktur. Kaçaklar genellikle maske ile cilt arasındaki yetersiz sızdırmazlıktan kaynaklanır, bu da alveolar ventilasyonu ve hasta ile ventilatör arasındaki senkronizasyonu azaltır. (10) Bir sonraki önemli zorluk, konforlu ve istenmeyen yan etkileri içermeyen bir arayüz bulmaktır. Her ne kadar NIV genellikle invaziv ventilasyona kıyasla hastalar açısından daha konforlu olarak algılansa da maskeye tolere edememe, NIV'in başarısız olmasının temel nedenlerinden biri olmayı sürdürmektedir. Becerikli sağlık personelinin ellerinden geleni yapmalarına rağmen başarısızlık oranları %10'un altından %40'ın üzerine kadar değişiklik göstermektedir. (11) CO2 Küvetleri D NIV oronazal maske ClassicStar plus, hastanın yüzüne sızdırmazlık arayüzü olarak yumuşak ve anatomik şekle sahip silikon bir yüzey içermektedir. Alın desteği kolayca ayarlanır ve kişiye göre maskenin, hassas burun köprüsüne ayarlanabilmesini sağlamak için yumuşak silikon bir dolguyla takılır. Bu da basınç noktalarını ve kaçakları etkin bir şekilde önler. Maske, oronazal ve nazal maske modellerinde S, M, L ve XL olmak üzere dört boyda mevcuttur. NovaStar maskede, silikon jelle doldurulmuş bir tamponun yanı sıra şeffaf maske kabuğuna entegre edilmiş katlanabilir bir halka bulunur. Bu katlanabilir halka NovaStar maskenin tek hastanın yüzüne eşleşecek biçimde şekillendirilmesine olanak tanıyarak tam anlamıyla özelleştirilmiş bir oturma sağlar; bu da ince jelle doldurulmuş tamponla birlikte hasta konforunu maksimum düzeye çıkarır. ClassicStar plus D

23 23 Özel Oxylog devrelerimiz gibi ventilasyon aksesuarlarının, NovaStar maskeler gibi üstün ürünler ve filtre/hme'ler gibi belirli genel ürünlerle birleştirilmesi, sonrasında örneğin Dräger Oxylog 3000 plus ventilatörle birlikte Dräger'in, acil bakımda tüm non-invaziv ventilasyon terapisi için "tek adımlı" ve "tek duraklı" bir çözüm sunmasını sağlar. Bu da sağlık personelinin verimi iyileştirmesine ve etkinliği artırmasına olanak tanır, dolayısıyla da hasta için daha iyi bir terapi sağlanabilir. Dräger, sistemleri için uyumluluk sertifikaları sunar. Bu da cihazınızın maksimum verimde performans göstermesini ve uyumluluk riskinin azaltılarak hasta güvenliğinin güvenceye alınmasını sağlamak için Dräger Oxylog ventilatörler ve Dräger ventilasyon aksesuarlarının bir sistem olarak test edildiği anlamına gelir.

24 24 NIV AKSESUARLARI OXYLOG VE300 VE OXYLOG 3000 PLUS AKSESUARLARI AKSESUARLAR SİPARİŞ NO. Solunum Devreleri VentStar Oxylog VE300 ve Oxylog 3000 plus, 1,5 m, tek kullanımlık, 5 adet * VentStar Oxylog VE300 ve Oxylog 3000 plus, 3 m, tek kullanımlık, 5 adet MP * VentStar Oxylog 3000 plus (P), 1,9 m, tek kullanımlık, 5 adet VentStar Oxylog VE300, 1,5 m, 5 adet MP VentStar Oxylog VE300, 3 m, 5 adet MP Filtre/HME'ler SafeStar 80 Filtre, 50 adet MP SafeStar 55 Filtre, 50 adet MP SafeStar 60A Filtre, 50 adet MP TwinStar 90 Filtre/HME, 50 adet MP TwinStar 55 Filtre/HME, 50 adet MP TwinStar 65 A Filtre/HME, 50 adet MP TwinStar 25 Filtre/HME, 50 adet MP CareStar 45 Filtre, 50 adet MP CareStar 40A Filtre, 50 adet MP CareStar 30 Filtre, 50 adet MP CO2 Küvetleri Tek Kullanımlık CO2 Küveti yetişkin, 10 adet MP Tek Kullanımlık CO2 Küveti pediatrik, 10 adet MP Yeniden Kullanılabilir CO2 Küveti yetişkin, 1 adet Yeniden Kullanılabilir CO2 Küveti pediatrik, 1 adet Solunum Maskeleri NIV oronazal maske ClassicStar SE, tek kullanımlık, boy S MP NIV oronazal maske ClassicStar SE, tek kullanımlık, boy M MP NIV oronazal maske ClassicStar SE, tek kullanımlık, boy L MP * Ürün, Oxylog VE300 ve Oxylog 3000 plus ile uyumludur

25 25 Referanslar (1) Barreiro, T.J.; DO; FCCP; FACOI; Gemmel, D.J.: Non-invasive ventilation in: Critical Care Clinics, Cilt 23, Sayı 2, Sayfalar (2) Elliott, M.W.: Non-invasive ventilation for acute respiratory disease in: British Medical Bulletin 2004; 72: (3) Ram, F.S.; vd.: Non-invasive positive pressure ventilation for treatment of respiratory failure due to exacerbations of COPD (Review) in: The Cochrane Library 2005, Sayı 4. (4) Mattu, A.; vd.: Modern management of CPE in: Emerg. Med. Clin. North America, (4): (5) Brochard, L.; vd.: Mechanical ventilation: invasive versus non invasive in: Eur. Respir. J. 2003(22). Suppl. 47; (6) Roessler M, Kill C: Nichtinvasive Beatmung in der präklinischen Notfallmedizin in: Notfallmedizin up2date; 2010; 5:

26 26 REFERANSLAR (7) Conti, G.: NIV treatment for acute exacerbation in COPD patients in: Minerva anestesiol, 2005; 71: (8) Steward, C.: Noninvasive airway Management Techniques: How and when to use them in: Emergency Medicine Practice; Temmuz 2001; Cilt 3; No. 7. (9) Weitz, H.; Zonak, A.; Balnus, S.; Perras, B.; Dodt, C.: Preclinical non invasive pressure support ventilation for acute cardiogenic pulmonary edema in: Eur. J. Emerg. Med Ekim; 14 (5): (10) Elliott, M. W.: The interface: crucial for successful non-invasive ventilation in: Eur Respir J 2004; 23: 7-8 (11) Hill, N. S.: Saving face: better interface for non-invasive ventilation in: Intensive Care Med, 2002, 28: (12) Roessler, M.S.: Early out-of-hospital non-invasive ventilation is superior to standard medical treatment in patients with acute respiratory failure: a pilot study in: Emerg. Med. J. 2012;29:409e414. (13) Schönhofer, B.; vd.: S3-Leitlinie NIV bei akuter respiratorischer Insuffizienz in: Pneumologie 2008; 62:

27 27 Kısaltmalar COPD Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı ED Acil Servis FiO 2 İnspiratuar oksijen fraksiyonu HME Isı ve Nem Değiştirici KOAH Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı MV Dakika Hacmi MVe Toplam ekspirasyon dakika hacmi NIV Non-İnvaziv ventilasyon Paw Hava yolu basıncı PC-BIPAP Basınç Kontrollü Bifazik Pozitif Hava Yolu Basıncı PEEP Pozitif ekspirasyon sonu basıncı Pinsp Üst basınç seviyesinin ayarlanan değeri Pmax Maksimum hava yolu basıncı PS Basınç Desteği PS Basınç Desteği RR Solunum Hızı (frekans) RRsp Spontan Solunum Hızı SPN-CPAP Spontan Kesintisiz Pozitif Hava Yolu Basıncı VC-AC Hacim Kontrollü - Destekli Kontrol VC-CMV Hacim Kontrollü - Kontrollü Zorunlu Ventilasyon VC-SIMV Hacim Kontrollü - Senkronize Aralıklı Zorunlu Ventilasyon VT Ayarlanan tidal hacim VTe Ekspirasyon Tidal Hacmi YBÜ Yoğun Bakım Ünitesi ΔPsupp PEEP üzerinde pozitif basınç

28 28 Notlar

29 Notlar 29

30 30 Notlar

31 Notlar 31

32 Tüm ürün, özellik veya hizmetler tüm ülkelerde satışa sunulmayabilir. Adı geçen Ticari Markalar sadece belirli ülkelerde tescillidir ve bu materyalin sunulduğu ülkede tescilli olmayabilir. Güncel durumu adresinden öğrenebilirsiniz. FİRMANIN / GRUBUN MERKEZİ Drägerwerk AG & Co. KGaA Moislinger Allee Lübeck, Almanya Üretici firma: Drägerwerk AG & Co. KGaA Moislinger Allee Lübeck, Almanya Bölgesel Satış Temsilcinizi bulun: iletişim TÜRKİYE Draeger Medikal Tic. ve Servis A.Ş. Esentepe Mah. Milangaz Cad. No:75/A Kartal İstanbul Tel Faks info.turkiye@draeger.com HQ HO Değişikliklere tabidir 2017 Drägerwerk AG & Co. KGaA

D Zorlukları aşmak için geliştirildi Dräger Oxylog VE300

D Zorlukları aşmak için geliştirildi Dräger Oxylog VE300 D-12948-2017 Zorlukları aşmak için geliştirildi Dräger Oxylog VE300 02 DRÄGER OXYLOG VE300 Size zahmet vermek dışında hiçbir şeyden kaçınmadık HER ZORLUĞU AŞMAYA HAZIR Gerçekten önemli durumlarda yalnızca

Detaylı

VentStar Oxylog Solunum Sistemleri Sarf Malzemeler ve Aksesuarlar

VentStar Oxylog Solunum Sistemleri Sarf Malzemeler ve Aksesuarlar VentStar Oxylog Solunum Sistemleri Sarf Malzemeler ve Aksesuarlar Güvenilir, pratik ve güvenlik açısından test edilmiş. VentStar Oxylog tek kullanımlık solunum devreleri, hasta ile acil transport ventilatörü

Detaylı

D Temel gereksinimlerin ötesinde DRÄGER SAVINA 300 SELECT

D Temel gereksinimlerin ötesinde DRÄGER SAVINA 300 SELECT D-13420-2016 Temel gereksinimlerin ötesinde DRÄGER SAVINA 300 SELECT D-11112-2010 D-12039-2016 2 D-13512-2016 Hastalara mümkün olan en iyi bakımı sunmak her gün odaklandığınız unsurdur. Bu nedenle bebeklerden*

Detaylı

Babylog 8000 plus Yenidoğan Yoğun Bakım Ventilasyonu

Babylog 8000 plus Yenidoğan Yoğun Bakım Ventilasyonu Babylog 8000 plus Yenidoğan Yoğun Bakım Ventilasyonu Yenidoğan ventilasyonunda 40 yılı aşan, solunum teknolojisinde ise yüzyıllık deneyim, Dräger Medical'in Babylog 8000 plus'ı üretmesini sağlamıştır.

Detaylı

Oxylog 2000 plus Acil ve Nakil Ventilasyonu

Oxylog 2000 plus Acil ve Nakil Ventilasyonu Oxylog 2000 plus Acil ve Nakil Ventilasyonu Oxylog 2000 plus ile performansınızı yükseltin. Oxylog 2000 plus, nerede olursanız olun günlük hayat kurtarma çabalarınızda sizi destekler. İnvaziv veya non-invaziv,

Detaylı

Dräger Savina 300 Classic Yoğun Bakım Ventilasyon Monitörizasyonu

Dräger Savina 300 Classic Yoğun Bakım Ventilasyon Monitörizasyonu Dräger Savina 300 Classic Yoğun Bakım Ventilasyon Monitörizasyonu Dräger Savina 300 Classic (bu konfigürasyonda), türbinli bir ventilasyon sisteminin bağımsızlığını ve gücünü, çok çeşitli ventilasyon modlarıyla

Detaylı

Oxylog VE300 Acil ve Nakil Ventilasyonu

Oxylog VE300 Acil ve Nakil Ventilasyonu Oxylog VE300 Acil ve Nakil Ventilasyonu D-128-2017 Anlaşılması ve kullanımı kolay Dräger Oxylog VE300, klinik öncesi acil servislerde karşılaştığınız zorlukların üstesinden gelmek için geliştirildi. Güvenilir

Detaylı

Evita V300 Yoğun Bakım Ventilasyon Monitörizasyonu

Evita V300 Yoğun Bakım Ventilasyon Monitörizasyonu Evita V300 Yoğun Bakım Ventilasyon Monitörizasyonu Evita V300, yüksek ventilasyon kalitesi sunan ölçeklenebilir ve çok amaçlı bir cihazdır. Hastanedeki zorlu günlük çalışmalara ve değişen koşullara ayak

Detaylı

Avantajlar. Her hasta için ideal oksijen konsantrasyonu

Avantajlar. Her hasta için ideal oksijen konsantrasyonu Oxymixer Oxymixer bebeklere, çocuklara ve yetişkinlere kesintisiz ve kişiye göre ayarlanmış tıbbi hava ve tıbbi oksijen karışımı verilmesini sağlar. O 2 konsantrasyonu, 3 l/dk'nın altınki hızlarda bile

Detaylı

Dräger VentStar Koaksiyel Sarf Malzemeler ve Aksesuarlar

Dräger VentStar Koaksiyel Sarf Malzemeler ve Aksesuarlar Dräger VentStar Koaksiyel Sarf Malzemeler ve Aksesuarlar Yeni Dräger VentStar Koaksiyel solunum devresi portföyü, hasta ile ventilatör veya anestezi çalışma istasyonu arasında esnek, alan tasarruflu bir

Detaylı

D Hasta sonucunu ve terapötik faydaları iyileştirin Carinaʼya özel NIV aksesuarları CARINA AKSESUARLARI

D Hasta sonucunu ve terapötik faydaları iyileştirin Carinaʼya özel NIV aksesuarları CARINA AKSESUARLARI D-40528-2015 Hasta sonucunu ve terapötik faydaları iyileştirin Carinaʼya özel NIV aksesuarları CARINA AKSESUARLARI 2 CARINA AKSESUARLARI TASARIM Konforlu ve kompakt Özel NIV ventilatörümüz: Carina D-40514-2015

Detaylı

Dräger VentStar Helix ısıtmalı (N) plus Sarf Malzemeler ve Aksesuarlar

Dräger VentStar Helix ısıtmalı (N) plus Sarf Malzemeler ve Aksesuarlar Dräger VentStar Helix ısıtmalı (N) plus Sarf Malzemeler ve Aksesuarlar Dräger VentStar Helix ısıtmalı (N) plus solunum devreleri, yenidoğan ventilasyonunun yüksek düzeydeki gerekliliklerine göre özel olarak

Detaylı

D-46451-2012. Asli işlere odaklanmak DRÄGER SAVINA 300

D-46451-2012. Asli işlere odaklanmak DRÄGER SAVINA 300 D-46451-2012 Asli işlere odaklanmak DRÄGER SAVINA 300 2 Bir ventilatör günlük hayatınızı kolaylaştırmaya nasıl katkıda bulunur? D-46454-2012 D-11112-2010 Hastalara mümkün olan en iyi bakımı sunmak her

Detaylı

Dräger Savina 300 Select Yoğun Bakım Ventilasyon Monitörizasyonu

Dräger Savina 300 Select Yoğun Bakım Ventilasyon Monitörizasyonu Dräger Savina 300 Select Yoğun Bakım Ventilasyon Monitörizasyonu Dräger Savina 300 Select (bu konfigürasyonda), türbinli bir ventilasyon sisteminin bağımsızlığını ve gücünü, karmaşık ventilasyon modlarıyla

Detaylı

Dräger Savina 300 Yoğun Bakım Ventilasyon Monitörizasyonu

Dräger Savina 300 Yoğun Bakım Ventilasyon Monitörizasyonu Dräger Savina 300 Yoğun Bakım Ventilasyon Monitörizasyonu Dräger Savina 300, türbinli bir ventilasyon sisteminin bağımsızlığını ve gücünü, modern ventilasyon modlarıyla bir araya getirir. Renkli dokunmatik

Detaylı

D-63374-2012. Daha fazla seçenek ile, daha kolay karar verin. DRÄGER EVITA V300

D-63374-2012. Daha fazla seçenek ile, daha kolay karar verin. DRÄGER EVITA V300 D-63374-2012 Daha fazla seçenek ile, daha kolay karar verin. DRÄGER EVITA V300 02 Doğru kararı bugün nasıl veririm? D-63267-2012 Sağlam kararlar için çok seçenek gerekir Yoğun Bakım Ünitesi ndeki günlük

Detaylı

Dräger Evita Infinity V500 ventilatör Yoğun Bakım Ventilasyon Monitörizasyonu

Dräger Evita Infinity V500 ventilatör Yoğun Bakım Ventilasyon Monitörizasyonu Dräger Evita Infinity V500 ventilatör Yoğun Bakım Ventilasyon Monitörizasyonu Günümüzün sağlık hizmetleri ortamının zorluklarını aşmak için tüm özelliklere sahip, yüksek performanslı ventilasyonu Infinity

Detaylı

Dräger Savina 300 Select Yoğun Bakım Ventilasyon Monitörizasyonu

Dräger Savina 300 Select Yoğun Bakım Ventilasyon Monitörizasyonu Dräger Savina 300 Select Yoğun Bakım Ventilasyon Monitörizasyonu D-12295-2016 Dräger Savina 300 Select (bu konfigürasyonda), türbinli bir ventilasyon sisteminin bağımsızlığını ve gücünü, gelişmiş ventilasyon

Detaylı

Sunu planı. Solunum yetmezliği NON-İNVAZİV MEKANİK VENTİLASYON NIMV

Sunu planı. Solunum yetmezliği NON-İNVAZİV MEKANİK VENTİLASYON NIMV Sunu planı NON-İNVAZİV MEKANİK VENTİLASYON DOÇ. DR. HAKAN TOPAÇOĞLU İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Neden Endikasyonlar Kontrendikasyonlar Hasta seçilmesi Komplikasyonlar Solunum yetmezliği IMV

Detaylı

Noninvaziv Mekanik Ventilasyonda Cihaz seçimi Mod ve ayarlar. Dr.Kürşat Uzun Selçuk Ü. Meram Tıp F. Göğüs Hastalıkları AD Yoğun Bakım Ünitesi Konya

Noninvaziv Mekanik Ventilasyonda Cihaz seçimi Mod ve ayarlar. Dr.Kürşat Uzun Selçuk Ü. Meram Tıp F. Göğüs Hastalıkları AD Yoğun Bakım Ünitesi Konya Noninvaziv Mekanik Ventilasyonda Cihaz seçimi Mod ve ayarlar Dr.Kürşat Uzun Selçuk Ü. Meram Tıp F. Göğüs Hastalıkları AD Yoğun Bakım Ünitesi Konya Ventilatör Çeşitleri Transpulmoner P(P L ): P A -P pl

Detaylı

Tropic 2.0 ultrasonik nebülizör

Tropic 2.0 ultrasonik nebülizör Tropic 2.0 ultrasonik nebülizör Hastanın yakınındaki ortam havasını nemlendirmek veya aerosol tedavisi uygulamak için Tropic 2.0 ultrasonik nebülizör doğru çözümdür. Etkin bakteri iltresi Zamanlayıcı içerir

Detaylı

Vista 120 Merkezi Monitörizasyon Sistemi Hasta Monitörizasyonu Çözümü

Vista 120 Merkezi Monitörizasyon Sistemi Hasta Monitörizasyonu Çözümü Vista 120 Merkezi Monitörizasyon Sistemi Hasta Monitörizasyonu Çözümü Kullanımı kolay Vista 120 Merkezi Monitörizasyon Sistemi (CMS), Vista 120/Vista 120 S hastabaşı monitörlerine bağlı 64 hastanın yaşamsal

Detaylı

Dräger Sarılık Ölçer JM-105 Sarılık Yönetimi

Dräger Sarılık Ölçer JM-105 Sarılık Yönetimi Dräger Sarılık Ölçer JM-105 Sarılık Yönetimi D-86399-2013 Dräger Sarılık Ölçer JM-105, cihazın ömrü boyunca hesaplı bir şekilde size tutarlı kalitede takip sunar. Sonucunda olağanüstü standartta bir bakım

Detaylı

D Geleceğe yönelik bir karar DRÄGER EVITA INFINITY V500

D Geleceğe yönelik bir karar DRÄGER EVITA INFINITY V500 D-76317-2013 Geleceğe yönelik bir karar DRÄGER EVITA INFINITY V500 02 Gelecek için daima hazırlıklı olduğumdan nasıl emin olabilirim? D-76319-2013 D-76325-2013 Yüksek kaliteli ventilasyon terapisi için

Detaylı

Kalibrasyon Gazı ve Aksesuarları Kalibrasyon ve Bump Testi

Kalibrasyon Gazı ve Aksesuarları Kalibrasyon ve Bump Testi Kalibrasyon Gazı ve Aksesuarları Kalibrasyon ve Bump Testi Ekipmanın kalibrasyonu, ekipmanın güvenle çalıştırılmasını ve işlevselliğini sağlayacak, aynı zamanda da ilgili yasa ve yönetmelik hükümlerini

Detaylı

BİYOVENT TÜRKİYE NİN İLK YOĞUN BAKIM TİPİ MEKANİK VENTİLATÖR CİHAZI

BİYOVENT TÜRKİYE NİN İLK YOĞUN BAKIM TİPİ MEKANİK VENTİLATÖR CİHAZI BİYOVENT TÜRKİYE NİN İLK YOĞUN BAKIM TİPİ MEKANİK VENTİLATÖR CİHAZI BİYOVENT %100 YERLİ TASARIM YERLİ ÜRETİM Biyovent Yoğun Bakım Tipi Mekanik Ventilatör Cihazı tümüyle milli imkanlarla tasarlandı ve imal

Detaylı

Dräger BabyFlow plus Sarf Malzemeler ve Aksesuarlar

Dräger BabyFlow plus Sarf Malzemeler ve Aksesuarlar Dräger BabyFlow plus Sarf Malzemeler ve Aksesuarlar Üstün noninvaziv solunum destek sistemi, performansı ve hasta konforunu en üst düzeye çıkaracak şekilde tasarlanmıştır. D-48842-2015 02 Dräger BabyFlow

Detaylı

Noninvaziv Mekanik Ventilasyonda Cihaz ve Maske Seçimi Mod ve Ayarlar

Noninvaziv Mekanik Ventilasyonda Cihaz ve Maske Seçimi Mod ve Ayarlar Noninvaziv Mekanik Ventilasyonda Cihaz ve Maske Seçimi Mod ve Ayarlar Dr.Kürșat Uzun Selçuk Ü. Meram Tıp F. Göğüs Hastalıkları AD Yoğun Bakım Bilim Dalı SEVGİDE GÜNEŞ GİBİ OL Solunum yetmezliğinde NIV

Detaylı

Dräger RZ 7000 Dalış Test Ekipmanı

Dräger RZ 7000 Dalış Test Ekipmanı Dräger RZ 7000 Dalış Test Ekipmanı Kolay kullanım: Dräger RZ 7000 ile Dräger PSS BG 4 plus'ta çalışma ve sızıntı testlerini her zamankinden daha kolay ve hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Lityum ion pil

Detaylı

Dräger X-pect 8200 / 8300 Gözlükler Koruyucu Gözlük

Dräger X-pect 8200 / 8300 Gözlükler Koruyucu Gözlük Dräger X-pect 8200 / 8300 Gözlükler Koruyucu Gözlük Dräger X-pect 8200 ve 8300 gözlükler, optimum oturma ve yüksek konfor için tasarlanmıştır. Yüksek kalitedeki malzemeleri sayesinde uzun kullanım ömürleri

Detaylı

Dräger Babylog VN500 Yenidoğan Açık Bakım

Dräger Babylog VN500 Yenidoğan Açık Bakım Dräger Babylog VN500 Yenidoğan Açık Bakım Gelecek nesiller için. Babylog VN500 yılların deneyimini en son teknolojiyle bir araya getiriyor. Sonuç, en küçük hastalar için eksiksiz, entegre bir ventilasyon

Detaylı

MEKANİK VENTİLASYON - 2

MEKANİK VENTİLASYON - 2 MEKANİK VENTİLASYON - 2 DR. M. ŞÜKRÜ PAKSU ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ Endotrakeal entübasyon endikasyonları Tüp seçimi Başlangıç ayarları Mod seçimi Özele durumlarda mekanik

Detaylı

Dräger X-pect 8500 Gözlük Koruyucu Gözlük

Dräger X-pect 8500 Gözlük Koruyucu Gözlük Dräger X-pect 8500 Gözlük Koruyucu Gözlük Dräger X-pect 8500 gözlük, çevreleyen bir tasarım, düşük ağırlık ve numaralı gözlüklerle mükemmel bir uyum ile üstün göz koruması sunar. Gözlük ve yüz arasında

Detaylı

MT-0913-2008. Ventilasyon süresini % 33 e kadar azaltın* SMARTCARE /PS

MT-0913-2008. Ventilasyon süresini % 33 e kadar azaltın* SMARTCARE /PS MT-0913-2008 Ventilasyon süresini % 33 e kadar azaltın* SMARTCARE /PS 02 SmartCare /PS cihazdan ayırmayı otomatikleştirir Sorun, yazılı protokol ne kadar iyi olursa olsun, doktorların ve bakım veren kişilerin,

Detaylı

Dräger Kızılötesi Sensörler Dräger Sensörleri

Dräger Kızılötesi Sensörler Dräger Sensörleri Dräger Kızılötesi Sensörler Dräger Sensörleri Dräger kızılötesi sensörler, mümkün olan en iyi ölçüm sonuçlarını sunar ve sensör zehirlerinden etkilenmez. Bu sensörlerin uzun kullanım ömrü, neredeyse hiçbir

Detaylı

Gelecek nesiller için. DRÄGER BABYLOG VN500

Gelecek nesiller için. DRÄGER BABYLOG VN500 D-72937-2012 Gelecek nesiller için. DRÄGER BABYLOG VN500 2 Yenidoğan bakım kalitesine kendimizi adadık D-65689-2012 D-64732-2012 D-73170-2012 Son 20 yılda yenidoğan solunum desteğinde dev adımlar atıldı.

Detaylı

Dräger Oxy 3000/6000 MK II Bağımsız Ferdi Kurtarıcı

Dräger Oxy 3000/6000 MK II Bağımsız Ferdi Kurtarıcı Dräger Oxy 3000/6000 MK II Bağımsız Ferdi Kurtarıcı Dayanıklı ve her zaman kontrol altında: oksijenli ferdi kurtarıcılar Dräger Oxy 3000 ve 6000 MK II, en zor koşulların üstesinden gelmek için tasarlanmıştır.

Detaylı

Dräger X-pect 8100 Gözlük Kılıfı Koruyucu Gözlük

Dräger X-pect 8100 Gözlük Kılıfı Koruyucu Gözlük Dräger X-pect 8100 Gözlük Kılıfı Koruyucu Gözlük Dräger X-pect 8100 gözlük kılıfları, çok sayıda uygulama ve ziyaretçiler için klasik koruyucu gözlük modelleridir. Bu gözlük kılıfları, geniş bir görüş

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL BAKIM-ONARIM VE KALİBRASYON LABORATUVARI DENEY NO: 8 VENTİLATÖR TESTİ

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL BAKIM-ONARIM VE KALİBRASYON LABORATUVARI DENEY NO: 8 VENTİLATÖR TESTİ T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL BAKIM-ONARIM VE KALİBRASYON LABORATUVARI DENEY NO: 8 VENTİLATÖR TESTİ Ventilasyon: Spontan solunum ya da spontan ventilasyon, havanın

Detaylı

Kişisel anestezi asistanınız DRÄGER PRIMUS

Kişisel anestezi asistanınız DRÄGER PRIMUS D-16232-2009 Kişisel anestezi asistanınız DRÄGER PRIMUS 02 DRÄGER PRIMUS Bütün bir bakım dünyası Giderek karmaşıklaşan bir sağlık bakım sisteminde yaşamsal bir rol oynuyorsunuz. İşiniz, her adımda son

Detaylı

Dräger PARAT 3200 Filtreli Kaçış Cihazı

Dräger PARAT 3200 Filtreli Kaçış Cihazı Dräger PARAT 3200 Filtreli Kaçış Cihazı Dräger PARAT 3200, çoklu gaz ABEK15 filtreli, ağızlıklı / burun klipsli bir kaçış cihazıdır. Sağlam ve ergonomik bir mahfazada paketlenen ünite kompakt ve kolay

Detaylı

Dräger X-plore 7300 Motorlu Solunum Ünitesi (PAPR)

Dräger X-plore 7300 Motorlu Solunum Ünitesi (PAPR) Dräger X-plore 7300 Motorlu Solunum Ünitesi (PAPR) Dräger X-plore 7300, tehlikeli parçacıklara karşı koruma söz konusu olduğunda en uygun elektrikli hava temizleme respiratörüdür. Tozlu ortamlarda kullanmak

Detaylı

Noninvaziv ventilasyonda kullanılan cihazlar ve modlar. Dr. Kürşat Uzun N. Ü. Meram Tıp F. Göğüs Hastalıkları AD Yoğun Bakım BD, Konya

Noninvaziv ventilasyonda kullanılan cihazlar ve modlar. Dr. Kürşat Uzun N. Ü. Meram Tıp F. Göğüs Hastalıkları AD Yoğun Bakım BD, Konya Noninvaziv ventilasyonda kullanılan cihazlar ve modlar Dr. Kürşat Uzun N. Ü. Meram Tıp F. Göğüs Hastalıkları AD Yoğun Bakım BD, Konya NIV kullanımı İlk olarak 1980 li yıllarda Akut SY de ET ye alternatif

Detaylı

NIMV Preoksijenizasyon,FOB, DNI. kları Solunum YBU

NIMV Preoksijenizasyon,FOB, DNI. kları Solunum YBU NIMV Preoksijenizasyon,FOB, DNI Doç.Dr.Dr.. Akın n Kaya Ankara Ü.. Tıp T p Fak. Göğüs s Hastalıklar kları Solunum YBU Akut solunum yetersizliğinde inde NIMV deneyimi Güçlü Az güçg üçlü KANIT TİPİT KOAH

Detaylı

Dräger Pac 3500 Tekli Gaz Algılama Cihazı

Dräger Pac 3500 Tekli Gaz Algılama Cihazı Dräger Pac 3500 Tekli Gaz Algılama Cihazı Hızlı, güvenilir, doğru ve 2 yıla kadar bakım gerektirmez: Dräger Pac 3500, karbon monoksit, hidrojen sülfür veya oksijenin endüstriyel kişisel izlenmesi için

Detaylı

Dräger Pac 5500 Tekli Gaz Algılama Cihazı

Dräger Pac 5500 Tekli Gaz Algılama Cihazı Dräger Pac 5500 Tekli Gaz Algılama Cihazı Uzun süreli görevler, onun uzmanlığı: tekli gaz cihazı Dräger Pac 5500'ün ömür sınırlaması yoktur ve karbon monoksit, hidrojen sülfür veya oksijenin hızlı ve doğru

Detaylı

Dräger X-plore 6300 Tam Yüz Maskesi

Dräger X-plore 6300 Tam Yüz Maskesi Dräger X-plore 6300 Tam Yüz Maskesi Dräger X-plore 6300, konfordan veya kaliteden ödün vermeden uygun fiyat arayan kullanıcılar için, hem verimli hem de düşük maliyetli bir tam yüz solunum maskesidir.

Detaylı

Dräger EM200-e Dizel Egzoz Ölçümü

Dräger EM200-e Dizel Egzoz Ölçümü Dräger EM200-e Dizel Egzoz Ölçümü Dräger EM200-E, dahili örnek alma pompasına sahip bir elektronik çoklu gaz algılama cihazıdır. Dizel motorların seyreltilmemiş egzoz gazlarındaki CO ve NOx içeriğini hassas

Detaylı

PID sensörleri Dräger Sensörleri

PID sensörleri Dräger Sensörleri PID sensörleri Dräger Sensörleri PID sensörleri, düşük konsantrasyondaki uçucu organik bileşenlerin algılanmasında ideal tercihtir. Tehlikeli madde gruplarını ölçmek için bir PID (fotoiyonizasyon dedektörü)

Detaylı

Oxylog 3000 plus Acil ve Nakil Ventilasyonu

Oxylog 3000 plus Acil ve Nakil Ventilasyonu Oxylog 3000 plus Acil ve Nakil Ventilasyonu AutoFlow, entegre kapnografi ve non-invaziv ventilasyon gibi özellikleri ile yüksek ventilasyon performansı sunan kompakt ve sağlam Oxylog 3000 plus, hastalarınızı

Detaylı

Dräger Mobil Yazıcı Mobil Yazıcı

Dräger Mobil Yazıcı Mobil Yazıcı Dräger Mobil Yazıcı Mobil Yazıcı Dräger Mobil Yazıcı, doğrudan sahada nefesten alkol ve uyuşturucu testi ölçüm sonuçlarını yazdırır. Sonuçları belgeleme Logonuz ve kişisel metniniz için alan. Optik arayüz

Detaylı

BiLevel opsiyonu/800 Serisi Ventilatöler

BiLevel opsiyonu/800 Serisi Ventilatöler BiLevel opsiyonu/800 Serisi Ventilatöler Giriş 800 Serisi Ventilatörler için BiLevel opsiyonu (Şekil 1) zorunlu ve spontane özellikleri birleştiren karışık modda bir ventilasyondur. BiLevel modda, zorunlu

Detaylı

Dräger X-plore 5500 Tam Yüz Maskesi

Dräger X-plore 5500 Tam Yüz Maskesi Dräger X-plore 5500 Tam Yüz Maskesi Kimya, metal veya otomotiv endüstrileri, gemi inşa, tedarik veya bertaraf: Dräger X-plore 5500 tam yüz maskesi, sadece daha fazla solunum korumasının değil, net bir

Detaylı

CPAP ve BİPAP modları, cihaz özellikleri ve ekipmanları. Doç.Dr.Sedat Öktem Medipol Üniversite'si Tıp Fak. Çocuk Göğüs Hast. BD

CPAP ve BİPAP modları, cihaz özellikleri ve ekipmanları. Doç.Dr.Sedat Öktem Medipol Üniversite'si Tıp Fak. Çocuk Göğüs Hast. BD CPAP ve BİPAP modları, cihaz özellikleri ve ekipmanları Doç.Dr.Sedat Öktem Medipol Üniversite'si Tıp Fak. Çocuk Göğüs Hast. BD Ventilasyonun değisik modları Basıncın verilme yolu İnvaziv Noninvaziv Pozitif

Detaylı

VENTİLATÖR SEÇİMİ Doç.Dr. Sait Karakurt Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları ve Yoğun Bakım Ana Bilim Dalı

VENTİLATÖR SEÇİMİ Doç.Dr. Sait Karakurt Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları ve Yoğun Bakım Ana Bilim Dalı VENTİLAT LATÖR R SEÇİMİ Doç.Dr.Dr.. Sait Karakurt Marmara Üniversitesi Tıp T p Fakültesi Göğüs s Hastalıklar kları ve Yoğun Bakım m Ana Bilim Dalı ENTÜBASYON ENDİKASYONLARI Hava yollarının korunması Sekresyonların

Detaylı

SleepOne Ürün Platformu

SleepOne Ürün Platformu Kare Medikal 2003 yılında üretim,satış ve ihracat faaliyetlerini birleştirmek üzere kurulmuştur. PAP cihazları, ventilasyon, oksijen tedavisi, aerosol tedavisi ve aspirasyon ürün gruplarında ar-ge ve üretim

Detaylı

Çeşitli klinik ihtiyaçlarınızı karşılar VISTA 120

Çeşitli klinik ihtiyaçlarınızı karşılar VISTA 120 D-3541-2011 Çeşitli klinik ihtiyaçlarınızı karşılar VISTA 120 02 D-3533-2011 Olağanüstü fiyatlarla gerçek izleme Tüm dünyadaki hastanelerin ortak bir sorunu vardır: Sıkı mali kısıtlamalar karşısında mümkün

Detaylı

MEKANİK VENTİLATÖRLER

MEKANİK VENTİLATÖRLER MEKANİK K VENTİLAT LATÖRLER Doç.Dr.Dr.. Sait Karakurt Marmara Üniversitesi Tıp T p Fakültesi Göğüs s Hastalıklar kları ve Yoğun Bakım m Anabilim Dalı ENTÜBASYON ENDİKASYONLARI Hava yollarının korunması

Detaylı

EMEL ERYÜKSEL MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ GÖĞÜS HASTALIKLARI VE YOĞUN BAKIM A.B.D.

EMEL ERYÜKSEL MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ GÖĞÜS HASTALIKLARI VE YOĞUN BAKIM A.B.D. Modlar EMEL ERYÜKSEL MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ GÖĞÜS HASTALIKLARI VE YOĞUN BAKIM A.B.D. GİRİŞ Mod; inspiratuar destek metodunu gösterir. Mod seçimi; klinisyenin alışkanlığı ve kurumun protokolüne

Detaylı

D-3541-2011. Farklı klinik ihtiyaçlarınızı karşılar Vista 120

D-3541-2011. Farklı klinik ihtiyaçlarınızı karşılar Vista 120 D-3541-2011 Farklı klinik ihtiyaçlarınızı karşılar Vista 120 02 VISTA 120 Uygun fiyat seçenekleriyle temel monitörizasyon kabiliyeti D-3533-2011 Dünya genelindeki tüm hastaneler, zorlayıcı mali sınırlamalara

Detaylı

Incidin Hızlı Dezenfektan Temizleme, Dezenfeksiyon ve Kurutma

Incidin Hızlı Dezenfektan Temizleme, Dezenfeksiyon ve Kurutma Incidin Hızlı Dezenfektan Temizleme, Dezenfeksiyon ve Kurutma Solunum maskeleri, solunum koruma ekipmanı, dalış cihazları, kimyasal koruyucu giysiler, kurutma kabinleri, çalışma yüzeyleri ve zeminlerin

Detaylı

MEKANİK VENTİLATÖRLER

MEKANİK VENTİLATÖRLER MEKANİK K VENTİLAT LATÖRLER Doç.Dr.Dr.. Sait Karakurt Marmara Üniversitesi Tıp T p Fakültesi Göğüs s Hastalıklar kları ve Yoğun Bakım m Anabilim Dalı ENTÜBASYON ENDİKASYONLARI Hava yollarının korunması

Detaylı

Dräger PARAT 3100 Filtreli Kaçış Cihazı

Dräger PARAT 3100 Filtreli Kaçış Cihazı Dräger PARAT 3100 Filtreli Kaçış Cihazı Dräger PARAT 3100, multigaz ABEK15 filtresiyle donatılmış yarım yüz maskeli bir kaçış cihazıdır. Sağlam ve ergonomik bir kasanın içinde bulunan ünite, kompakttır

Detaylı

TEMEL TIBBİ CİHAZ KILAVUZU VENTİLATÖR

TEMEL TIBBİ CİHAZ KILAVUZU VENTİLATÖR MALİ HİZMETLER KURUM BAŞKAN YARDIMCILIĞI STOK TAKİP VE ANALİZ DAİRE BAŞKANLIĞI TEMEL TIBBİ CİHAZ KILAVUZU VENTİLATÖR BMM. Zehra YAMAN Ağustos 2015 Ventilatöre Genel Bakış Yetki Grubu : Solunum Sistemleri

Detaylı

Dräger VarioGard 3320 IR Verici Toksik gazlar ve oksijenin algılanması

Dräger VarioGard 3320 IR Verici Toksik gazlar ve oksijenin algılanması Dräger VarioGard 3320 IR Verici Toksik gazlar ve oksijenin algılanması D-6453-2010 Dräger VarioGard 3320 IR, entegre kızılötesi optik DrägerSensor 'ü olan dijital bir vericidir. Ortam havasındaki karbondioksiti

Detaylı

Ventilasyonda Yenilikler. Yrd. Doç. Dr. Murat YÜCEL Sakarya Üniversitesi Acil Tıp ABD. Sakarya E.A.H. Acil Tıp Kliniği

Ventilasyonda Yenilikler. Yrd. Doç. Dr. Murat YÜCEL Sakarya Üniversitesi Acil Tıp ABD. Sakarya E.A.H. Acil Tıp Kliniği Ventilasyonda Yenilikler Yrd. Doç. Dr. Murat YÜCEL Sakarya Üniversitesi Acil Tıp ABD. Sakarya E.A.H. Acil Tıp Kliniği Sunum Planı Genel bilgiler Acil serviste mekanik ventilasyon Mekanik ventilasyon modları

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL BAKIM-ONARIM VE KALİBRASYON LABORATUVARI DENEY NO: 8 VENTİLATÖR TESTİ

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL BAKIM-ONARIM VE KALİBRASYON LABORATUVARI DENEY NO: 8 VENTİLATÖR TESTİ T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL BAKIM-ONARIM VE KALİBRASYON LABORATUVARI DENEY NO: 8 VENTİLATÖR TESTİ Ventilasyon: Spontan solunum ya da spontan ventilasyon, havanın

Detaylı

Noninvazif Mekanik Ventilasyon Kime? Ne zaman?

Noninvazif Mekanik Ventilasyon Kime? Ne zaman? Noninvazif Mekanik Ventilasyon Kime? Ne zaman? Dr.Y.Kemal GÜNAYDIN Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği Sunum Planı Tanım Tarihçe Kullanım yerleri Hasta seçimi Uygulama NIMV tipleri Kontrendikasyonlar

Detaylı

Dräger X-plore 3300/3500 Yarım Yüz Maskesi

Dräger X-plore 3300/3500 Yarım Yüz Maskesi Dräger X-plore 3300/3500 Yarım Yüz Maskesi Mükemmel bir kombinasyon: modern tasarım ve hafif ağırlık, size ekstra koruma ve konfor sunar. Az bakım gerektiren, uygun maliyetli Dräger X-plore 3300 yarım yüz

Detaylı

BIPAP Cihaz Özellikleri ve Endikasyonları. Doç. Dr Remzi Altın ZKÜ Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı

BIPAP Cihaz Özellikleri ve Endikasyonları. Doç. Dr Remzi Altın ZKÜ Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı BIPAP Cihaz Özellikleri ve Endikasyonları Doç. Dr Remzi Altın ZKÜ Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı BIPAP Bilevel Positive Airway Pressure (İki Seviyeli Pozitif Havayolu Basıncı) Uyku apne sendromu nedeniyle

Detaylı

Infinity MCable -Microstream CO 2

Infinity MCable -Microstream CO 2 Infinity MCable -Microstream CO 2 Infinity MCable -Microstream CO 2 ile karbondioksit varlığının ölçülmesi, hastanızın ventilasyon durumundaki değişimleri saptayarak olası solunum depresyonlarını önlemenize

Detaylı

Dräger Pac 5500 Tekli Gaz Algılama Cihazı

Dräger Pac 5500 Tekli Gaz Algılama Cihazı Dräger Pac 5500 Tekli Gaz Algılama Cihazı Uzun süreli görevler, onun uzmanlığı: tekli gaz cihazı Dräger Pac 5500'ün ömür sınırlaması yoktur ve karbon monoksit, hidrojen sülfür veya oksijenin hızlı ve doğru

Detaylı

YOĞUN BAKIMDA NONİNVAZİV MEKANİK VENTİLASYON. Dr. Aynur Akın Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı

YOĞUN BAKIMDA NONİNVAZİV MEKANİK VENTİLASYON. Dr. Aynur Akın Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı YOĞUN BAKIMDA NONİNVAZİV MEKANİK VENTİLASYON Dr. Aynur Akın Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Sunum Planım NIMV uygulama şekilleri Yıllar içerisinde NIMV kullanımı

Detaylı

Dräger VarioGard 3300 IR Verici Yanıcı gaz ve buharların algılanması

Dräger VarioGard 3300 IR Verici Yanıcı gaz ve buharların algılanması Dräger VarioGard 3300 IR Verici Yanıcı gaz ve buharların algılanması D-6453-2010 Dräger VarioGard 3300 IR, entegre kızılötesi optik DrägerSensor 'ü olan dijital bir vericidir. Ortam havasındaki yanıcı

Detaylı

Dräger Flame 3000 Alev Algılama

Dräger Flame 3000 Alev Algılama Dräger Flame 3000 Alev Algılama Dräger Flame 3000, patlamaya dayanıklı görüntüleme tabanlı bir alev dedektörüdür. Bu görsel alev algılama sistemi, alev özelliklerini işleyip yorumlamak için dijital görüntü

Detaylı

Adaptive Support Ventilation (ASV) Doç. Dr. Cenk KIRAKLI

Adaptive Support Ventilation (ASV) Doç. Dr. Cenk KIRAKLI Adaptive Support Ventilation (ASV) Doç. Dr. Cenk KIRAKLI Sağlık Bilimleri Universitesi İç Hastalıkları AD Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi SUAM Yoğun Bakım Ünitesi MV-Tarihçe George POE MV-Tarihçe

Detaylı

Dräger Pac 3500 Tekli Gaz Algılama Cihazı

Dräger Pac 3500 Tekli Gaz Algılama Cihazı Dräger Pac 3500 Tekli Gaz Algılama Cihazı Hızlı, güvenilir, doğru ve 2 yıla kadar bakım gerektirmez: Dräger Pac 3500, karbon monoksit, hidrojen sülfür veya oksijenin endüstriyel kişisel izlenmesi için

Detaylı

Dräger Alcotest 6820 med Alkol Tespit Cihazı

Dräger Alcotest 6820 med Alkol Tespit Cihazı Dräger Alcotest 6820 med Alkol Tespit Cihazı Dräger Alcotest 6820 med, kanıtlanmış Dräger Alcotest serisinin özel bir versiyonudur. Nefesten alkol ölçüm cihazı, medikal ürünler için CE işaretinin şart

Detaylı

Mini Dräger Ventilasyon Kılavuzu Ventilasyon modları ve fonksiyonlarının kısa açıklaması

Mini Dräger Ventilasyon Kılavuzu Ventilasyon modları ve fonksiyonlarının kısa açıklaması Mini Dräger Ventilasyon Kılavuzu Ventilasyon modları ve fonksiyonlarının kısa açıklaması 1 İÇİNDEKİLER 3 İçindekiler PC-BIPAP / PC-AC Basınç Kontrolü Bifazik Pozitif Hava Yolu Basıncı ve Basınç Kontrolü

Detaylı

Dräger Porta Control 3000 Test Ekipmanları

Dräger Porta Control 3000 Test Ekipmanları Dräger Porta Control 3000 Test Ekipmanları D-2238-2015 Kimyasal koruyucu giysiyle çalışırken daha fazla güvenlik: Portatif Dräger Porta Control 3000 test ünitesiyle, giysi ve valfler kullanımdan önce kaçak

Detaylı

Dräger Oxy 3000/6000 Bağımsız Ferdi Kurtarıcı

Dräger Oxy 3000/6000 Bağımsız Ferdi Kurtarıcı Dräger Oxy 3000/6000 Bağımsız Ferdi Kurtarıcı Dayanıklı ve her zaman kontrol altında: Oksijen ferdi kurtarıcı Dräger Oxy 3000 ve 6000 cihazları, en zor koşulların üstesinden gelmek için tasarlanmıştır.

Detaylı

Çocuklarda Akut Solunum Sıkıntısı Sendromu (ARDS) ve Tedavisi. Tolga F. Köroğlu Dokuz Eylül Üniversitesi

Çocuklarda Akut Solunum Sıkıntısı Sendromu (ARDS) ve Tedavisi. Tolga F. Köroğlu Dokuz Eylül Üniversitesi Çocuklarda Akut Solunum Sıkıntısı Sendromu (ARDS) ve Tedavisi Tolga F. Köroğlu Dokuz Eylül Üniversitesi 1967: 18.07.2013 2 Tarihçe 1967 Acute Respiratory Distress in Adults 1971 Adult Respiratory Distress

Detaylı

Her zaman odak noktası BABYTHERM

Her zaman odak noktası BABYTHERM MT-752-2002 Her zaman odak noktası BABYTHERM 02 Optimum sıcaklık MT-1779-2003 03 Böylece küçük hastalarınız rahat eder Dräger'den BabyTherm bebek ısıtıcı sistemlerin en son jenerasyonu açık bakımda yeni

Detaylı

Dräger X-plore 8000 Motorlu Solunum Ünitesi (PAPR)

Dräger X-plore 8000 Motorlu Solunum Ünitesi (PAPR) Dräger X-plore 8000 Motorlu Solunum Ünitesi (PAPR) Zorlu çalışma koşulları güvenilir çözümler gerektirir. Dräger X-plore 8000, insanların üzerinde çalıştıkları iş için yüksek seviyede güvenlik sağlayan

Detaylı

Noninvazif Mekanik Ventilasyon

Noninvazif Mekanik Ventilasyon Noninvazif Mekanik Ventilasyon Dr.Y.Kemal GÜNAYDIN Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği Sunum Planı Tanım Tarihçe Kullanım yerleri Hasta seçimi Amaç Uygulama NIMV tipleri Kontrendikasyonlar

Detaylı

HASTA-VENTİLATÖR UYUMSUZLUĞU

HASTA-VENTİLATÖR UYUMSUZLUĞU HASTA-VENTİLATÖR UYUMSUZLUĞU Prof. Dr. Arzu Topeli İskit Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları YBÜ TTD Kongresi 2008 GÜNÜMÜZÜN MODERN YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ Solunum terapisti ventilatöre, hemşire

Detaylı

BİYOVENT TÜRKİYE NİN İLK YOĞUN BAKIM TİPİ ORTA/ÜST DÜZEY MEKANİK VENTİLATÖR CİHAZI

BİYOVENT TÜRKİYE NİN İLK YOĞUN BAKIM TİPİ ORTA/ÜST DÜZEY MEKANİK VENTİLATÖR CİHAZI BİYOVENT TÜRKİYE NİN İLK YOĞUN BAKIM TİPİ ORTA/ÜST DÜZEY MEKANİK VENTİLATÖR CİHAZI BİYOVENT Sf. 2 %100 YERLİ TASARIM YERLİ ÜRETİM Biyovent Yoğun Bakım Tipi Mekanik Ventilatör Cihazı tümüyle milli imkanlarla

Detaylı

Dräger Pac 7000 Tekli Gaz Algılama Cihazı

Dräger Pac 7000 Tekli Gaz Algılama Cihazı Dräger Pac 7000 Tekli Gaz Algılama Cihazı İş yerinde güvenlik her zaman birinci önceliktir: Sensör seçimine bağlı olarak, tekli gaz detektörü Dräger Pac 7000, 14 farklı gazın tehlikeli konsantrasyonlarına

Detaylı

Dräger DCD 5000 Oral sıvı alma

Dräger DCD 5000 Oral sıvı alma Dräger DCD 5000 Oral sıvı alma Alkol ve uyuşturuculara karşı basit, hızlı ve güvenli tespit: Dräger DCD 5000 yalnızca kolay tükürük (oral sıvı) almayı mümkün kılmakla kalmaz, aynı zamanda numuneleri saklayarak

Detaylı

Dr. Akın Kaya. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Solunum Yoğun Bakım Ünitesi

Dr. Akın Kaya. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Solunum Yoğun Bakım Ünitesi Dr. Akın Kaya Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Solunum Yoğun Bakım Ünitesi Yoğun Bakım Ünitesinde Obez Hastalar Günümüzde, toplumlarda; Obezite prevelansı yüksek ve artmaya devam ediyor.

Detaylı

BİYOVENT-H TÜRKİYE NİN İLK YOĞUN BAKIM TİPİ ÜST DÜZEY MEKANİK VENTİLATÖR CİHAZI

BİYOVENT-H TÜRKİYE NİN İLK YOĞUN BAKIM TİPİ ÜST DÜZEY MEKANİK VENTİLATÖR CİHAZI BİYOVENT-H TÜRKİYE NİN İLK YOĞUN BAKIM TİPİ ÜST DÜZEY MEKANİK VENTİLATÖR CİHAZI BİYOVENT %100 YERLİ TASARIM YERLİ ÜRETİM Biyovent Yoğun Bakım Tipi Mekanik Ventilatör Cihazı tümüyle milli imkanlarla tasarlandı

Detaylı

Hazırlayan Kontrol Eden Onaylayan

Hazırlayan Kontrol Eden Onaylayan KODU: SYB.PR.76 YAYIN TA: 10.10.2017 REVİZYON TA:-- REVİZYON NO:00 Sayfa 1 / 5 1. AMAÇ: Yoğun Bakım da hastaların güvenli bir şekilde kabul edilmesinden, Yoğun Bakım da hastanın çıkışına kadar olan sürede

Detaylı

ürüne genel bakış Yetişkin Tedavi Çözümleri

ürüne genel bakış Yetişkin Tedavi Çözümleri ürüne genel bakış Yetişkin Tedavi Çözümleri F&P 850 Sistemi ile Doğal Dengeyi Geri Getirin Fisher & Paykel Healthcare doğal dengeyi geri getiren kapsamlı ürün grubuyla hasta ve klinisyen tedavisini geliştirmeyi

Detaylı

NON-ĐNVAZĐV MEKANĐK VENTĐLASYONDA UYGULAMA TEKNĐKLERĐ VE AYARLAR Doç. Dr. Mehmet GENCER Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı TANIM Hastanın kendi başına solunum işini

Detaylı

Dräger Oxy 3000/6000 Bağımsız Ferdi Kurtarıcı

Dräger Oxy 3000/6000 Bağımsız Ferdi Kurtarıcı Dräger Oxy 3000/6000 Bağımsız Ferdi Kurtarıcı Dayanıklı ve her zaman kontrol altında: Oksijen ferdi kurtarıcı Dräger Oxy 3000 ve 6000 cihazları, en zor koşulların üstesinden gelmek için tasarlanmıştır.

Detaylı

Dräger Saver CF Sıkıştırılmış Hava Kaçış Seti

Dräger Saver CF Sıkıştırılmış Hava Kaçış Seti Dräger Saver CF Sıkıştırılmış Hava Kaçış Seti Dräger Saver CF sabit akışlı Acil Kaçış Solunum Cihazı, tehlikeli ortamlardan güvenli, etkili ve kolay kaçışa olanak tanır. Kolay takılan ve otomatik çalıştırılan

Detaylı

Dräger Fabius Plus Anestezi Çalışma İstasyonları

Dräger Fabius Plus Anestezi Çalışma İstasyonları Dräger Fabius Plus Anestezi Çalışma İstasyonları Kaliteli ventilasyonu, kullanım ve bakım kolaylığını, açık mimarinin sunduğu genişletme olanaklarıyla birleştirin. Dräger Fabius Plus, kaliteli ventilasyonu

Detaylı

Yoğun Bakım Ventilatörü ve BiPAP İle Noninvaziv Mekanik Ventilasyon Uygulamalarındaki Farklılıklar

Yoğun Bakım Ventilatörü ve BiPAP İle Noninvaziv Mekanik Ventilasyon Uygulamalarındaki Farklılıklar BÖLÜM 2 Yoğun Bakım Ventilatörü ve BiPAP ile Noninvaziv Mekanik Ventilasyon Uygulamalarındaki Farklılıklar 21 Yoğun Bakım Ventilatörü ve BiPAP İle Noninvaziv Mekanik Ventilasyon Uygulamalarındaki Farklılıklar

Detaylı

Teknolojiye Yakından Bakış Ameliyathanede koruyucu ventilasyon ve spontan solunum için

Teknolojiye Yakından Bakış Ameliyathanede koruyucu ventilasyon ve spontan solunum için BÖLÜM ALT BÖLÜM 01 Teknolojiye Yakından Bakış Ameliyathanede koruyucu ventilasyon ve spontan solunum için Ameliyathanede koruyucu ventilasyon, anestezi iş istasyonları açısından önemli gereklilikler doğurur.

Detaylı

Türk Yoğun Bakım Derneği Mekanik Ventilasyon Kursu Şubat 2010, İstanbul.

Türk Yoğun Bakım Derneği Mekanik Ventilasyon Kursu Şubat 2010, İstanbul. Türk Yoğun Bakım Derneği Mekanik Ventilasyon Kursu 26-27 Şubat 2010, İstanbul Weaning MV desteğinin kademeli olarak azaltılıp, hastanın ventilasyonu üstlenmesi sürecidir. Weaning MV süresinin % 40 ı Nozokomiyal

Detaylı