F09 KULLANIM KITAPÇIĞI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "F09 KULLANIM KITAPÇIĞI"

Transkript

1 F09 KULLANIM KITAPÇIĞI

2 Semboller : Dikkat. Cihazınızı kullanmadan önce bu kullanım kitapçığını okuyunuz. Bu sembolle gösterilen uyarılara uyulmadığında kişisel yaralanmalara ve ölçüm noktalarında hasar oluşmasına sebeb olabilir. : Bu cihaz çift izolasyona ve zorlanmış izolasyona sahiptir. Elektriksel güvenlik açısından topraklama yapmanız gerekmez. CAT III: IEC 664-1, ed 92 uyumlu, kirlilik seviyesi 2 ile uygun gerilim ölçümleri için kullanılır. Ölçümleriniz için Chauvin Arnoux F09 serisini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bu cihazdan en iyi verimi alabilmeniz için ; Bu kullanım kitapçığını dikkatlice okuyunuz. Güvenlik kurallarına uyunuz. KULLANIMDA DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR Cihazınızı hiçbir zaman toprağa göre 600V u aşan gerilimlerde kullanmayınız veya CATIII sınırlarında gösterilen değerlerden yüksek noktalarda bağlamayınız. Lütfen kategori seviyesi için IEC standardını okuyunuz. Ortam sıcaklığı 0-50 derecede ve nem olarak %70 seviyesi altında dahili kullanım için kullanınız. Cihazla birlikte orijinal parçalar ve bağlantı kabloları kullanınız. Bu parçalar NF EN standardına uygun olarak 600V ve yüksek gerilim dayanım için CAT III olmalıdır. Cihazın içini hiçbir zaman herhangi bir gerilime bağlı iken açmayınız. Eğer cihaz gövdesi tam ve doğru olarak kapatılmadıysa hiçbir zaman ölçüm almak üzere sisteme bağlamayınız. Pil değişimini hiçbir zaman enerji altındayken yapmayınız. Direnç testi, devamlılık testi ve diyot testlerini devre enerji altındayken yapmayınız.

3 1- TANITIM. F09 güvenli ve güvenilir klamp tipi ölçü cihazıdır. Kolay kullanımı sayesinde yıllardan bu yana profosyonel kullanıcıların tercihi olmuştur. - Kompakt yapısı ile ölçüm yapılan devrenin kesilmesine gerek olmadan doğru ve güvenilir ölçümler alır. - Otomatik olarak veya manual olarak AC ve DC ölçümler yapabilir. - Herhangi bir sinyalin TRMS değerini ölçer ( AC +DC) - Ölçüm aralığını otomatik seçer - Programlanabilir gerilim var sesli uyarısı - Ölçüm değeri gösterim limiten fazla uyarısı. - Otomatik kapama özelliği - MIN-MAX ve PİK değer kayıt fonksiyonu. - DC ölçümlerde deviyasyonların düzeltilmezi ( DC zero) - Ölçüm kablosu direncinin otomatik olarak kompanzasyonu - CEI ve CE standardlarına tam uyum - Hafif ve dayanıklı. - INRUSH fonksiyonu sayesinde motor kalkış akımlarını ölçümde büyük kolaylık. - 2 Tel tekniği kullanarak faz sırası belirleme

4 2- ÖZELLİKLER Akım ölçüm klampları Altı konumlu dönen anahtar. Kapama pozisyonu. AC ve DC gerilimleri ölçüm modu ( TRMS) Sarı ölçüm tuşu ile devamlılık ölçümü ve semi-conductor testi. AC ve DC akım ölçüm modu ( TRMS) Güç faktörü, aktif, reaktif ve görünür güç ölçümü. 1 faz veya dengeli 3 faz

5 Faz Sırası ölçüm modu. 3 faz nötrlü veya nötürsüz. Kullanım tuşları. Bu tuşlarda 3 fonksiyon bulunmaktadır. Kısa basım; < 1,3sn. Tuşa kısa süre basımda geçerlidir. Uzun basım; > 1.3sn. Ölçüme ulaşmayı veya operasyon modu geçmek için geçerlidir. Tuşa basamaya devam etmenin veya bırakmanın etkisi yoktur. Devamlı basım; Ölçüm moduna veya operasyon moduna geçişi sağlar ve tuş bırakılmadıktça bu modda kalır. Tuşa bırakmak bir önceki moda geçişi sağlar. Tuş Fonkiyonları; HOLD: Tuşunun 4 farklı fonksiyonu vardır. - Göstergeyi dondurma. - MIN/MAX modunu önceden seçim. - Kablo direncini otomatik olarak kompanzasyon. - DC akım ölçüm için otomatik sıfırlama. SARI TUŞ : Bu tuşun 6 değişik fonksiyonu var. - AC, DC veya AC+DC ölçüm modunu manuel olarak seçme. - INRUSH (Ani kalkış ) fonksiyonu seçimi. - Direnç ölçüm modu, semi-conductor modu veya devamlılık modu seçimi. - Aktif, Reaktif, görünür güç ve güç faktörü seçimi. - Tek faz veya üç faz seçimi. - Faz sırası ölçüm modu ( Bölüm 3.11 e bakınız) MIN/MAX : Bu tuş kısa basılarak gösterim fonksiyonu değiştirir. - 1.Basım: V ve A fonksiyonlarında pik değer, diğer fonskiyonlarda maksimum değeri gösterir. - 2.Basım: V ve A fonksiyonlarında Maksimum değer, diğer fonksiyonlarda MIN değerini gösterir.

6 - 3. Basım: V ve A fonksiyonlarında Minimum değer, diğer fonksiyonlarda Maksimum değere geri döner Basım: V ve A fonksiyonlarında pik değere geri dönüm. Herhangi bir zamanda MIN/MAX tuşuna uzun basım ile, gösterge Minimum ve Maksimum değer gösterim ekranından çıkacaktır. Eğer Inrush modu seçilmiş ise ( Bölüm 3.7), kısa basım ile gösterim Min / Max moduna dönecektir. Not: Mın/Maks moduna cihazın otomatik durma fonksiyonu devre dışıdır. ( sembol P) HZ : Bu tuşa kısa basım ile cihaz sinyalin frekansını gösterecektir, ikinci basımda bir önceki gösterim ekranına geri dönecektir. Bu tuş Akım, gerilim ve güç ölçüm fonksiyonlarında aktiftir. ISIK TUŞU : LCD ekran aydınlatması kısa basım ile açılır. 2 dakika sonra otomatik olarak kapanacaktır. Uzun süreli devamlı basımda pilin kalan besleme süresi saat olarak gösterilecektir. (Inrush ve faz sırası modunda bu gösterim aktif değildir. ) HOLD TUŞU /DÖNEN ANAHTAR Kombinasyonu; (Bölüm 3.12 deki açıklamaya bakınız) - Otomatik kapanma modunun iptali. - V-Live (Gerilim var) modunun aktivasyonu - İç yazılım versiyonunun gösterimi. SARI TUŞ/DÖNEN ANAHTAR Kombinasyonu ; - Devamlılık ölçümdeki sınır noktası modifikasyonu. - Fabrika ayarlarına geri dönüş. MIN/MAX /DÖNEN ANAHTAR Kombinasyonu ; - Cihazın fabrika kalibrasyonu tarihi. LCD Likit Kristal Ekran. Bu ekran sayesinde ölçüm değerleri ilgili sembolleri ile görüntülenebilir. Digital Gösterge. 4 Digit, 9999 maksimıum değer, 3 decimal nokta, + ve sinyaller ( DC ve Pik Ölçüm) + OL : Positif olarak ölçülen değer cihaz limitinin üstünde (>3999) - OL : Negatif olarak ölçülen değer cihaz limitlerinin altında. OL: Ölçülen değer ölçülebilecek değerler içinde değil.

7 ---- Değer tespit edilemedi. : Yanıp sönmeye başladığında pil ömrü yaklaşık 1 saat kaldı anlamına gelmektedir. : Otomatik kapama devre dışı. : Cihaz kalkış akımı yakalama için hazır. : Devamlılık modunda sabit, V-Live Gerilim tespitinde yanıp söner. : Değer dondurma aktif. : V ve A fonksiyonlarında PİK değer gösterimi. : Min Max modunda Maksimum değer gösterimi. : Min Max modunda minimum değer gösterimi. : Faz sırası gösterimde sıra doğru ise gösterilir. : Güç faktörü değeri gösterimi. : AC manuel modunda sabit yanar, AC otomatik modunda yanıp söner. : DC manuel modunda sabit yanar, DC otomatik modunda yanıp söner. : Semi-conductor (diyot ölçüm modunda) Dengeli 3 faz ölçüm modunda SESLİ UYARILAR - Kısa ve orta derece ses: Geçerli tuş. - Kısa ve yüksek Ses: Yanlış tuş veya geçersiz tuş. - Kısa ve düşük ses: MIN/MAX modunda çıkış. - 2 Kısa ve yükses ses: Konfigürasyon parametresi validasyonu.

8 - Kısa ve 400ms de bir orta ses: Gerilim ölçümü güvenli ölçüm seviyesinin üstünde. - 5 Kısa ve orta ses: Otomatik kapanma. - Kısa ve Orta Ses: Devamlılık değeri ölçüldü, programlanmış eşik seviyesinden düşük, diyot ölçümünde kısa devre bağlantı noktası. - Orta Devamlı ses: V-Live (Gerilim var) fonksiyonunda ölçülen değer 45V üstünde ise. 3- UYGULAMA, KULLANIM VE FONKSİYONEL ÖZELLİKLER. 3.1 Referans Değerler Fonskiyonel karakteristikler aşağıdaki durumlar için geçerlidir. - Sıcaklık 23 Derece +/- 3 derece. - Nem %45 ila %75 arasında. - Besleme gerilimi: 8,5V +/- 0.5 V. - Frekans: Hz arasında. - Pik faktörü : - Klamp içerisindeki kablo pozisyonu tam ortalanmış. - AC manyetik alan : yok. - Elektrik Alan : yok Gerilim Ölçümleri ( V) a- Ölçüm kablolarını cihazın terminallerine bağlayınız. Kırmızı kablo +, siyah kablo COM terminaline. b- Dönen anahtarı V pozisyonuna getirin. c- Ölçülebilecek maksimum gerilim değerini dikkate alarak gerilime cihazı bağlayın. AC/DC ölçüm aralığı otomatik olarak yapılır. Sarı tuşla AC, DC veya AC/DC manuel olarak gerekli ise seçin. Eğer ölçülen gerilim >45V pik ise: V-Live fonksiyonu aktive edilmiş ise sesli uyarı duyulacaktır.

9 Ölçüm Aralığı, Doğruluk, çözünürlük, giriş empedan ve koruma tablosu. (1) DC ölçümünde +OL değerin +400A den yüksek olduğunu, -OL değerin -400A den (600A pik) yüksek olduğunu belirtir. AC ölçümlerinde OL 400A den yüksek olduğunu belirtir. (pik modunda 900V) (2) AC modunda, eğer ölçülen değer <0.15A ise, gösterge 0.00 olarak gösterir. (3) DC ölçümde sıfır düzelmesi ile birlikte. Ölçüm tekrarlama doğruluğu birkaç kez akım klambı kapatıldıktan sonra tipik olarak %0.3 MIN/MAX Modu - Doğruluk değeri normal ölçüm ile benzer +0.2% - Yakalama süresi: 100ms type. PEAK (Pik ) Modu - Doğruluk değeri normal ölçüm ile benzer +%2 L +0,5A - Yakalama süresi : 500ns type (2.5msn maksimum ) 3.7 INRUSH Fonksiyonu Bu fonksiyon akımdaki ani değişiklikleri yakalama amacı ile kullanılır. Yenileme süresi ½ peryottur. Uygulamalar; - Motor kalkış akımları ölçümü - Sinyal gücü-zaman ilişkisine dayanarak sigorta ve şalterin doğrulaması. - Aşırı yüklere bağlı stresin ölçümü. Bu uygulama 15Hz 70 Hz arasında kullanılabilir. Uygulama Bu uygulamaya geçiş akım ölçüm modunda geçerlidir. MIN/MAX modu seçilmelidir. Sarı tuşa basınız: 0.5P den sonra Frekansa karşılık gelen RMS değerler gösterilir. Fonksiyonu girin. Out of F : Sinyal frekansı ölçüm sınırları dışında <15hz veya > 70 Hz. HOLD tuşuna sarı tuş ile basın: 1P-2,5P-5P-10P-0.5 P (P: Peryod) zamana karşılık gelen RMS değer gösterilir.

10 MIN/MAX tuşuna kısa basım: Min, Max veya pik değere geri dönüş. Fonksiyondan çıkış. Özellikler - Doğruluk %5 +0,5A. - Yakalama süresi: 10 peryod. (50Hz de 200msn) - Akım değeri >5A pikden yukarı olması gereklidir. 3.8 Güç Ölçümü ( W VAR VA) a- Bağlantı kablolarını cihaza girişiniz. b- Dönen anahtarı W (tek fazlı ölçüm ) moduna getiriniz. c- Üç fazlı ölçüm (Dengeli) için sarı tuşa uzun süre basınız. d-akım Klambını takınız. Tek Faz Ölçüm: Dengeli 3 Faz Ölçüm - Kırmızı kablo faza, siyah kablo nötr e. - Akım Klambını bağlayınız. - Kırmızı kablo faz 1, siyah kablo faz 2 ye bağlayınız. - Akım Klambını 3.faza takınız. Tüm akım ölçümü gereken ölçümlerde cihaz üzerindeki ok işaretine dikkat ediniz. Bu işaret akımın yönünü göstermektedir. Doğru güç ölçümü için akımun yönü ile işaretin yönü aynı olmalıdır. Özel spesifik durumlar ; PF=1, I>2A, U >10V. Aktif güç Ölçüm Karakteristikleri. Reaktif Güç Ölçüm Karakteristikleri.

11 Görünür güç ölçüm karakteristikleri. ( 1) Ölçüm skalası 240kW (kvar, kva) ile tek fazda, 399.9kW üç fazda limitlidir. Bu değerler üzerisinde +OL veya OL değeri okunacaktır. (2) Eğer güç değeri <5W veya gerilim <0.15V veya akım <0.15A ise sıfır değer gösterilir. (3) Eğer güç ölçümü 10 de yapılıyor ise, güç değer hassaiyeti 0.1A/10A veya %1 olacaktır. MIN/MAX Modu; - Doğruluk tablo ile benzer +0.3% L - Yakalama süresi 100ms tipik. ( her 400ms) 3.9 Güç Faktörü Hesaplama Akım ve Gerilim bağlantıları güç ölçümünde yapıladığı şekilde bağlantıktan sonra sarı tuşa basınız ve güç faktörü gösterilecektir. + Değer Endüktif, - Değer kapasitif değeri işaret edecektir. Teknik Özellikler (1) Güç faktörü gösterimi 1 ile sınırlıdır. Sınır dışında ölçüm sonucu olması durumunda ---- olarak gösterim yapılır. MIN/MAX Modu - Doğruluk yukarıdaki tablo ile benzerdir +1pt - Yakalama süresi 100ms tipik (her 400ms)

12 3.10 FREKANS ÖLÇÜMÜ (HZ) Bu fonksiyon V, A, W modunda AC ölçümünde geçerlidir. Güç fonksiyonunda frekans ölçümü gerilim için yapılır. a) HZ tuşuna bir kez basınız. Sinyalin frekansı gösterilecektir. b) HZ tuşuna tekrar bastığınızda bir önceki ölçüm moduna dönülür. Özellikler (1) 5 Hz altında değer sıfır olarak gösterilir. (2) Ölçülemeyecek değerlerde olarak gösterim yapılır. MIN/ MAX - Doğruluk değerleri tablo ile benzerdir +0.2% limit 5khz - Yakalama süresi 125ms tipik, her 400ms Faz Sırası Ölçüm. Bu fonksiyon sadece iki kablo ile yapılır. Basit olarak; a) Belli bir süre L1 ve L2 ye temas edilir. b) Belli bir süre L2 ve L3 ye temas edilir. c) Bu şekilde faz sırası veya faz dönüş yönü hesaplanır. Özel referans durum 3 fazlı sistemler ve sinusoidal networklerde 50hz veya 60hz frekansı için hesaplama yapılır. Özellikler - Frekans aralığı veya Geçerli gerilim aralığı 50V-600V - Kabul edilebilir faz dengesizliği +/- 10 derece - Kabul edilebilir akım dengesizliği %20

13 - Kabul edilebilir gerilim distorsiyon değeri %10. Fonksiyon Kullanımı; a) Dönen anahtarı faz sırası moduna getirin. b) Sarı tuşa basın. Cihaz referans süresi algılaması için hazırdır. c) Siyah kablo 1.Faz, Kırmızı kabloyu 2. Faza dokundurun. 10 sn sonra aşağıdaki sonuçlar belirebilir. - Err V(2sn) sonra rdy -) Eğer gerilim <50V ise. - Err V(2sn) sonra rdy -) Eğer frekans 50hz veya 60hz değil ise. - Ref OK -) Referans süresi doğru ise. d) Ref OK görüldükten sonra <10sn süre içerisinde kırmızı kablo 3 faza geçirilir. Maksimum 10 sn sonra aşağıdaki sonuçlar belirebilir. - MEAS -) algılama süresi içinde.. - Err V (2sn) sonra rdy -) Gerilim veya Frekans yanlış. - Err -) Faz sırası tespit edilemedi Doğru faz sırası Ters faz sırası e) Sarı tuşa tekrar basım ile rdy görülecektir ve yeni ölçümler yapılabilir Diğer Fonksiyonlar Ekran Dondurma : HOLD tuşuna kısa süre basım ile ekranda değerler dondurulabilir. İkinci basım sonrası ekran normale geri döner MIN/MAX modunun önceden seçimi: HOLD tuşuna kısa basım ve Min/Max tuşuna basım Min/max modunu önceden seçer. HOLD tuşuna tekrar basmak eski haline döndürür Kablo Direnci otomatik kompanzasyon: Devamlılık modunda veya direnç ölçümü sırasında HOLD tuşuna devamlı basılar elde edilir. Tuş bırakıldığında, sıfır gösterdiğinde cihaz değeri hafızaya alır. Eğer ölçüle değer 2ohm dan yüksek ise, bu düzeltme durur ve hafızaya alınan değer otomatik olarak sıfıra iner. Min/Max modunda bu fonksiyon geçerli değildir Akım ölçümünde sıfır kompanzasyınu: akım ölçüm modunda HOLD tuşuna devamlı basılarak elde edilir. Tuş bırakıldığında, Değer sıfır gösterdiğinde cihaz değeri hafızaya alır. Ölçülen akım 6A den fazla ise, bu düzeltme durur ve hafızaya alınan değer silinir. Min/Max modunda fonksiyon geçerli değildir AC, DC veya AC+DC Modunu Elle seçim: cihaz fabrika ayarlarında otomatik olarak AC veya DC ölçüme, ölçülen parametreye bağlı olarak geçer. Bu durumda AC veya DC yazıları sönüp yanar. Sarı tuşa kısa süreli basarak manuel olarak bu mod değiştirileblir. AC, DC veya AC+DC. Min/Max fonksiyonlarında fonksiyon geçerli değildir.

14 Devamlılık modunda seçimler: Default olarak cihaz devamlılık modundadır dönen anahtar konumunda. Sarı tuşa basım ile direnç ve diyot modlarına geçilir INRUSH modu fonksiyonseçimi : Akım Ölçüm A modunda geçerlidir. Önce MIN/MAX tuşuna ardından sarı tuşa basılır. Değer değiştirme önce HOLD sonra sarı tuş ile yapılır. MIN/MAX tuşuna basım ile fonksiyondan çıkılır Otomatik kapamanma iptali. : HOLD tuşuna basılı tutarak dönen anahtarı devamlılık moduna getirin. Çift uyarı tonundan sonra P sembolü ekran üzerinde yanıp sönmeye başlar. HOLD tuşu bırakıldığında cihaz bu yeni ayarı hafızaya alır ve P işareti devamlı olarak yanmayana başlar. Dönen anahtar OFF konumuna getirildiğinde cihaz bu programı iptal eder V-Live (gerilim var) Fonksiyonu aktivasyonu : HOLD tuşuna cihaz kapalı iken basılı tutarak, dönen anahtarı V konumuna getirin Devamlılık testinde eşk değerleri değiştirme. : Sarı tuşa basılı tutarak, dönen anahtarı OFF pozisyonundan devamlılık pozisyonuna getirin. Cihazın ilk ayarı 40ohm dur. 1 Ohm ile 40 Ohm arasında ayarlamayı sarı tuşa basarak yapın. Hafızaya almak için dönen anahtarı başka bir pozisyona alın Fabrika ayarlarına dönüş. Sarı tuşa basarak Dönen anahtarı OFF konumundan A konumuna getirin. Fabrika ayarları ; Eşik seviyesi 40ohm, otomatik kapanma, V-Live : yok : Son Fabrika Kalibrasyon tarihi: MIN/MAX tuşuna basarak, dönen anahtarı OFF konumundan V konumuna getirin. Gösterim hafta-yıl olarak gösterilir. MIN/MAX tuşuna basım ile çıkılır İç yazılım versiyonu gösterimi: HOLD tuşuna basılı tutarak, OFF konumundan A konumuna getirin. Cihaz yazılım versiyonu UX.XX olarak 2 sn gösterilir. LCD göstergenin tüm segmentleri HOLD tuşu basılı olduğu sürece gösterilir. 4. GARANTI Satın almış olduğunuz Chauvin Arnoux F09 ürününün garanti süresi fatura tarihi ertesinde 2 YILDIR. Garanti, Tamir ve Onarım hizmetleri Distribütör firma SGE Mühendislik firmasında verilmektedir. 5. Ek BİLGİ Bu kullanım kitapçığı haricinde gerekli olabilecek ek teknik değerler için temas kurunuz. info@sgemuhendislik.com

CA 704 Kullanım Kitapçığı

CA 704 Kullanım Kitapçığı CA 704 Kullanım Kitapçığı Güvenlik Multimetresi CA704 Satın aldığınız için teşekkür ederiz. Bu multimetre enerjili sistemlerde kullanılabilir. Cihazınızdan en üst düzeyde verim almanız için lütfen kullanım

Detaylı

TURKÇE KULLANIM KİTABI

TURKÇE KULLANIM KİTABI TURKÇE KULLANIM KİTABI İlk Kullanım; 1.1 PAKET İÇERİĞİ 1- Taşıma Çantası 2-2 adet 2mt yüksek-gerilim dayanıklı uçlu bağlantı kablosu ( bir kırmızı ve bir mavi) 3-1 adet yüksek-gerilim dayanıklı uçlu 2mt

Detaylı

F SERİSİ Pens Ampermetreler kullanım kitapçığı

F SERİSİ Pens Ampermetreler kullanım kitapçığı F SERİSİ Pens Ampermetreler kullanım kitapçığı Gerilim Ölçümleri 1. Switch i gerilim pozisyonuna getirin. 2. Sarı tuşu kullanarak sinyalin AC,DC veya AC+DC seçimini yapın. 3. Kırmızı ve siyah kabloları

Detaylı

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1700 KULLANMA KLAVUZU

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1700 KULLANMA KLAVUZU TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1700 KULLANMA KLAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP ı. GÜVENLİK BİLGİSİ Ölçü aleti ile servis ya da çalışma yapmadan önce aşağıdaki güvenlik bilgilerini dikkatle okuyunuz.

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Dijital Pens Ampermetre

Kullanım Kılavuzu Dijital Pens Ampermetre PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Dijital

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu

COOL-US Kullanma Kılavuzu COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Nem ve Sıcaklık ölçer Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İçindekiler 1. Güvenlik... 1 2. Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

DĠJĠTAL AC KLAMPMETRE TES 3092 KULLANMA KLAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP

DĠJĠTAL AC KLAMPMETRE TES 3092 KULLANMA KLAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP DĠJĠTAL AC KLAMPMETRE TES 3092 KULLANMA KLAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP 1.GÜVENLĠK BĠLGĠSĠ Ölçü aleti ile servis ya da çalışma yapmadan önce aşağıdaki güvenlik bilgilerini dikkatle okuyunuz. Aletin

Detaylı

AC KAÇAK AKIM TEST CİHAZI Model CM-03

AC KAÇAK AKIM TEST CİHAZI Model CM-03 AC KAÇAK AKIM TEST CİHAZI Model CM-03 KULLANMA KLAVUZU PROVA INSTRUMENTS INC. Kirlilik Kategori 2 Sembollerin Anlamları Dikkat : ekli dökümanlara bakınız Dikkat: Elektrik çarpma tehlikesi Çifte İzolasyon

Detaylı

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1 DELAB TM-18C KAÇAK AKIM RÖLESİ İÇERİK GENEL / BUTON FONKSİYONLARI.2 PARAMETRE AYARLARI...2 PARAMETRE AÇIKLAMALARI 3 KAÇAK AKIM AYARLARI...3 AÇMA SÜRESİ AYARLARI.3 AŞIRI AKIM AYARLARI...4 ÇALIŞMA SÜRESİ..4

Detaylı

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1605 KULLANMA KLAVUZU

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1605 KULLANMA KLAVUZU TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1605 KULLANMA KLAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP ı. GÜVENLİK BİLGİSİ Ölçü aleti ile servis ya da çalışma yapmadan önce aşağıdaki güvenlik bilgilerini dikkatle okuyunuz.

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-DC 2

Kullanım Kılavuzu PCE-DC 2 PCE-DC 2 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 01/07/2016 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Teknik özellikler... 4 3 Fonksiyonlar... 5 4 Ölçüme hazırlık / Ölçüm... 5 4.1 AC Akım ölçümü... 5 4.2 DC Akım ölçümü... 6 4.3

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre PCE-DC 1

Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre PCE-DC 1 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre

Detaylı

AN 96L ENERJİ ANALİZÖRÜ

AN 96L ENERJİ ANALİZÖRÜ AN 96L ENERJİ ANALİZÖRÜ 1-Akım Trafo Oranı ayarı: Set tuşuna basılır. Ekranda : akım trafo oranı mesajı görülür. Tekrar Set tuşuna basılır. Ekranda önceden ayarlanmış olan akım trafo oranı değeri görülür.yukarı,

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-LCT1

Kullanım Kılavuzu PCE-LCT1 PCE-LCT1 Versiyon 1.1 01/07/2016 Ġçindekiler 1 ÖZELLĠKLER... 3 2 KONTROL PANELĠ... 3 3 ÇALIġTIRMA TALĠMATLARI... 5 3.1 AC kaçak akım ölçümü... 5 3.1.1 Topraklama kablosundan geçen kaçak akım... 5 3.1.2

Detaylı

AC + DC WATT PENSMETRE

AC + DC WATT PENSMETRE AC + DC WATT PENSMETRE Model 2009 KULLANMA KLAVUZU PROVA INSTRUMENTS INC. Kirlilik Kategori 2 Sembollerin Anlamları Dikkat : ekli dökümanlara bakınız Dikkat: Elektrik çarpma tehlikesi Çifte İzolasyon Voltaj

Detaylı

Kullanım Kılavuzu LCR Multimetre PCE-LCR 1

Kullanım Kılavuzu LCR Multimetre PCE-LCR 1 LCR Multimetre PCE-LCR 1 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Dijital Mini Pens PCE-DC 1

Kullanım Kılavuzu Dijital Mini Pens PCE-DC 1 Dijital Mini Pens PCE-DC 1 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 01/07/2016 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Teknik özellikler... 4 3 Fonksiyonlar... 5 4 Ölçüme hazırlık / Ölçüm... 5 4.1 AC Akım ölçümü... 5 4.2 DC

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-PH 22

Kullanım Kılavuzu PCE-PH 22 PCE-PH 22 Versiyon 1.1 29/06/2016 İçindekiler 1 Özellikler... 3 2 Genel açıklama / Teknik Özellikler... 3 3 Fonksiyonlar... 4 4 Kalibrasyon... 4 5 Ölçüm Yöntemi... 5 5.1 ph Ölçümü... 5 5.2 Data-Hold...

Detaylı

Dijital Kıskaçmetre TES 3010 KULLANMA KLAVUZU

Dijital Kıskaçmetre TES 3010 KULLANMA KLAVUZU Dijital Kıskaçmetre TES 3010 KULLANMA KLAVUZU ~ TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP. I. TANITIM Pensmetre tamamen protatif 3 ½ dijit çok amaçlı ölçümlere imkan sağlayan bir test cihazıdır. Her tür elektrikli

Detaylı

CHF100A KOLAY DEVREYE ALMA KİTAPÇIĞI

CHF100A KOLAY DEVREYE ALMA KİTAPÇIĞI CHF100A KOLAY DEVREYE ALMA KİTAPÇIĞI LED PANEL LCD PANEL PANEL ÜZERİNDEKİ BUTONLAR VE AÇIKLAMALARI GÜÇ VE KONTROL TERMİNALLERİ BAĞLANTI ŞEMASI Hız kontrol cihazları, panel üzerinden start/stop ve panel

Detaylı

Ses Seviyesi Ölçer. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz

Ses Seviyesi Ölçer. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz Ses Seviyesi Ölçer Kullanım Kılavuzu Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz 2242 GİRİŞ Bu cihaz fabrika, okul, ofis, aile vs gibi değişik yerlerdeki ses seviyelerini ölçmek için kullanılabilir.

Detaylı

Chauvin Arnoux F407 ve F607 Profesyonel Pens Ampermetreler

Chauvin Arnoux F407 ve F607 Profesyonel Pens Ampermetreler Detaylı bilgi www.sgemuhendislik.com www.chauvin-arnoux.com.tr Chauvin Arnoux F407 ve F607 Profesyonel Pens Ampermetreler SGE Mühendislik tarafından temsil edilen Chauvin Arnoux F serisi Pens Ampermetreler,

Detaylı

PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: Son Değiştirme Tarihi:

PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: Son Değiştirme Tarihi: PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: 04.08.2015 Son Değiştirme Tarihi: 05.08.2015 İçindekiler 1 Güvenlik Notları.3 2 Özellikler..4 3 Sistem Özellikleri...5 4 İşlem..5 5 Geri Dönüşüm.5 6 İletişim...8

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 13/02/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik notları... 3 3 Özellikler... 4 3.1 Teslimat İçeriği... 4 3.2 Opsiyonel aksesuarlar...

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Avometre PCE-LCT 2

Kullanım Kılavuzu Avometre PCE-LCT 2 Avometre PCE-LCT 2 Versiyon 1.1 01/07/2016 İçindekiler 1 GÜVENLİK... 3 2 CİHAZ VE PARÇALARI... 4 3 ÖZELLİKLER... 5 4 ÇALIŞTIRMA... 6 4.1 AC / DC Akım Ölçümleri... 6 4.2 AC / DC Gerilim Ölçümleri... 7 4.3

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU PCE-DC 41

KULLANIM KILAVUZU PCE-DC 41 KULLANIM KILAVUZU PCE-DC 41 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 31/01/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik Bilgisi... 3 2.1 Uyarı Sembolleri... 3 2.2 Güvenlik Tanımı... 3 3 Özellikler... 4 3.1 Genel...

Detaylı

Hava Akımı Ölçer PCE-VA 20

Hava Akımı Ölçer PCE-VA 20 Hava Akımı Ölçer PCE-VA 20 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 30.07.2015 Son Değiştirilme Tarihi: 04.11.2015 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik notları... 3 3 Özellik... 4 3.1 Teknik özellikler... 4 3.2 Teslimat

Detaylı

PROVA INSTRUMENTS INC.

PROVA INSTRUMENTS INC. DC / AC PENSMETRE Model CM01 KULLANMA KLAVUZU PROVA INSTRUMENTS INC. Sembollerin Anlamları EN 61010-2-032 CAT II 600V CAT III 300V Kirlilik Derecesi 2 Dikkat : ekli dökümanlara bakınız Dikkat: Elektrik

Detaylı

Kullanım Klavuzu Titreşim Ölçer PCE-VT 2700S

Kullanım Klavuzu Titreşim Ölçer PCE-VT 2700S Kullanım Klavuzu Titreşim Ölçer PCE-VT 2700S Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 23/09/2016 İçindekiler 1 Güvenlik notları... 3 2 Özellikler... 3 3 Sistem açıklaması... 4 3.1 Yapıt... 4 3.2 Teslimat içeriği...

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH2006 TH2006RF RV0356 DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli durumlarda kullanmak üzere muhafaza

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Vibrasyon Ölçer PCE-VT 2700

Kullanım Kılavuzu Vibrasyon Ölçer PCE-VT 2700 Vibrasyon Ölçer PCE-VT 2700 Versiyon 1.1 29/06/2016 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Özellikler... 3 3 Fonksiyonlar... 3 4 Ölçüm... 4 5 Ölçülen Parametreler... 4 6 Pil Değiştirme... 6 7 Geri Dönüşüm... 7 8 İletişim...

Detaylı

DKG-175 TRANSFER KONTROL ÜNİTESİ (DC BESLEME GEREKTİRMEYEN)

DKG-175 TRANSFER KONTROL ÜNİTESİ (DC BESLEME GEREKTİRMEYEN) DKG-175 TRANSFER KONTROL ÜNİTESİ (DC BESLEME GEREKTİRMEYEN) TANITIM Datakom DKG-175 DIN ray montajlı ve DC besleme gerektirmeyen bir transfer kontrol cihazıdır. Bu özelliğiyle transfer panolarına akü beslemesi

Detaylı

TECO N3 SERİSİ HIZ KONTROL CİHAZLARI

TECO N3 SERİSİ HIZ KONTROL CİHAZLARI 1/55 TECO N3 SERİSİ HIZ 230V 1FAZ 230V 3FAZ 460V 3FAZ 0.4 2.2 KW 0.4 30 KW 0.75 55 KW 2/55 PARÇA NUMARASI TANIMLAMALARI 3/55 TEMEL ÖZELLİKLER 1 FAZ 200-240V MODEL N3-2xx-SC/SCF P5 01 03 Güç (HP) 0.5 1

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Termo Higrometre PCE-THB 38

Kullanım Kılavuzu Termo Higrometre PCE-THB 38 Termo Higrometre PCE-THB 38 Versiyon 1.1 29/06/2016 İçindekiler 1 ÖZELLİKLER... 3 2 TEKNİK ÖZELLİKLER... 3 3 FONKSİYONLAR... 4 4 ÖLÇÜM YÖNTEMİ... 4 4.1 Mod Seçimi (fonksiyonlar)... 4 4.2 Birim Ayarı...

Detaylı

Cihazın Tanıtımı. Kontrol Ünitesi. IP Koruma Sınıfı: IP67 - Toza karşı korumalı ve 1 metreye kadar su geçirmez. 360 Algılama Ucu.

Cihazın Tanıtımı. Kontrol Ünitesi. IP Koruma Sınıfı: IP67 - Toza karşı korumalı ve 1 metreye kadar su geçirmez. 360 Algılama Ucu. Cihazın Tanıtımı 360 Algılama Ucu Kontrol Ünitesi Açma - Kapama / Hassasiyet (+) Mod / / Hassasiyet (-) LED Aydınlatma Ses Çıkışı LED Pil Yuvası IP Koruma Sınıfı IP67 - Toza karşı korumalı ve 1 metreye

Detaylı

MPI-530, SONEL 13 Fonksiyonlu Test Cihazı

MPI-530, SONEL 13 Fonksiyonlu Test Cihazı MPI-530, SONEL 13 Fonksiyonlu Test Cihazı sanpaelektronik.com /index.php/tr/urunler/urunlerimiz/item/531-mpi-530-sonel-13-fonksiyonlu-testcihaz%c4%b1 13 Fonksiyonlu; Loop, Toprak direnci, Özgül direnç,

Detaylı

Kullanım Kılavuzu İletkenlik Ölçüm Cihazı PCE-CM 41

Kullanım Kılavuzu İletkenlik Ölçüm Cihazı PCE-CM 41 İletkenlik Ölçüm Cihazı PCE-CM 41 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 01/07/2016 İçindekiler 1 ÖZELLİKLER... 3 2 TEKNİK ÖZELLİKLER... 3 3 FONKSİYONLAR... 4 4 ÖLÇÜM YÖNTEMİ... 5 4.1 İLETKENLİK ÖLÇÜMÜ... 5 4.2

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İÇERİK 1. Güvenlik... 1 2. Genel Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

MIT400/2 Serisi, MEGGER İzolasyon Test Cihazı

MIT400/2 Serisi, MEGGER İzolasyon Test Cihazı MIT400/2 Serisi, MEGGER İzolasyon Test Cihazı Elektriksel ve endüstriyel testler için dizayn edilmiştir 1000V - 200 GΩ'a kadar İzolasyon testi (YENİ) Stabilize edilmiş izolasyon test voltajı (YENİ) 0.01

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Dijital-Multimetre PCE-DM 32

Kullanım Kılavuzu Dijital-Multimetre PCE-DM 32 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Dijital-Multimetre

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Elektrik Alan Ölçüm Cihazı PCE-EM29

Kullanım Kılavuzu Elektrik Alan Ölçüm Cihazı PCE-EM29 Elektrik Alan Ölçüm Cihazı PCE-EM29 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 30/06/2016 İçindekiler 1 GİRİŞ... 3 2 GÜVENLİK... 3 3 TEKNİK ÖZELLİKLER... 4 4 FONKSİYONLAR... 5 5 LCD EKRAN ÖĞELERİ... 5 6 GÖRÜNTÜLENEBİLİR

Detaylı

Unidrive M200, M201 (Boy 1-4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Unidrive M200, M201 (Boy 1-4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu kılavuzun amacı bir motoru çalıştırmak üzere bir sürücünün kurulması için gerekli temel bilgileri sunmaktır. Lütfen www.controltechniques.com/userguides veya www.leroy-somer.com/manuals adresinden indirebileceğiniz

Detaylı

MODEL OP-CN4. Sürüm 2.0 KULLANMA KILAVUZU ARTIMSAL SAYICI UYARI! CİHAZI KULLANMADAN ÖNCE DİKKATLİCE OKUYUNUZ

MODEL OP-CN4. Sürüm 2.0 KULLANMA KILAVUZU ARTIMSAL SAYICI UYARI! CİHAZI KULLANMADAN ÖNCE DİKKATLİCE OKUYUNUZ MODEL OP-CN4 ARTIMSAL SAYICI Sürüm 2.0 KULLANMA KILAVUZU UYARI! CİHAZI KULLANMADAN ÖNCE DİKKATLİCE OKUYUNUZ 1. Cihazın elektriksel bağlantılarını son sayfada belirtilen şekilde yapınız. 2. Elektriksel

Detaylı

- TESTO 608 -H1/H2 - Ortamda Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 608 -H1/H2 - Ortamda Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 608 -H1/H2 - Ortamda Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Ürün: 1 2. Genel Bilgi Cihazı kullanmadan önce lütfen bu dokümanın tamamını dikkatlice okuyunuz. Gerekli olduğu

Detaylı

Kullanım Kılavuzu ph Metre PCE-PH20S

Kullanım Kılavuzu ph Metre PCE-PH20S ph Metre PCE-PH20S Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 01/07/2016 İçindekiler 1 Özellikler... 3 2 Genel Açıklama / Teknik Özellikler... 3 2.1 ph Ölçümü... 4 2.2 Sıcaklık... 4 3 Fonksiyonlar... 4 4 Kalibrasyon...

Detaylı

Nem / Sıcaklık Ölçer TES ÖZELLİKLER KULLANIM KILAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP.

Nem / Sıcaklık Ölçer TES ÖZELLİKLER KULLANIM KILAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP. Nem / Sıcaklık Ölçer TES-1364 KULLANIM KILAVUZU 1. ÖZELLİKLER U.S. Pat. No. Des. 446,135 EKRAN : LCD çiftli ekran ve Analog ölçek ekran Ölçüm Sınırı : Nem 10% 95% RH Sıcaklık -20 +60 / - 4 +140 Çözünürlük

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-318

Kullanım Kılavuzu PCE-318 PCE-318 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 30/06/2016 İçindekiler 1 Güvenlik bilgisi... 3 2 Genel açıklama / Teknik özellikler... 4 3 Fonksiyonlar... 5 4 EKRAN... 6 5 PİL... 6 6 KALİBRASYON İŞLEMİ... 7 7 Ölçüm...

Detaylı

1 Giriş Güvenlik Özellikler Nitelikler Genel Özellikler Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)...

1 Giriş Güvenlik Özellikler Nitelikler Genel Özellikler Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)... PCE-A 420 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik... 3 3 Özellikler... 3 3.1 Nitelikler... 3 3.2 Genel Özellikler... 4 3.3 Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)... 5 4 Sistem tanımlama... 5 5 Ölçüm Prosedürü...

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Nem Ölçer PCE-555

Kullanım Kılavuzu Nem Ölçer PCE-555 Nem Ölçer PCE-555 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Versiyon

Detaylı

1. GÜVENLİK SEMBOLLERİ

1. GÜVENLİK SEMBOLLERİ 1. GÜVENLİK SEMBOLLERİ Uyarı! Tehlikeli Gerilim (elektrik çarpması riski). Dikkat! Bu Cihazı kullanmadan önce kullanım kılavuzuna başvurun. Çift İzolasyon (Koruma Sınıfı Ⅱ). Alternatif Akım (AC) Doğru

Detaylı

Teknik Katalog [3-Fazlı Güç Ölçer]

Teknik Katalog [3-Fazlı Güç Ölçer] Teknik Katalog [3-Fazlı Güç Ölçer] [PCE-830-1] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon:

Detaylı

TEKNİK ÖZELLİKLER. Giriş Beslemesi. Giriş besleme voltajı. Motor Çıkışı. Motor gerilimi. Aşırı yük ve kısa devre korumalı.

TEKNİK ÖZELLİKLER. Giriş Beslemesi. Giriş besleme voltajı. Motor Çıkışı. Motor gerilimi. Aşırı yük ve kısa devre korumalı. 1 TEKNİK ÖZELLİKLER Giriş besleme voltajı Maks. güç harcaması Besleme koruması Motor gerilimi Motor çıkış akımı Motor kontrol şekli Motor koruması Encoder tipi Encoder çözünürlüğü Encoder voltajı Kumanda

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-320

Kullanım Kılavuzu PCE-320 PCE-320 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 30/06/2016 Ġçindekiler 1 GĠRĠġ... 3 2 ÖZELLĠKLER... 3 3 GENĠġ UYGULAMA ALANLARI... 3 4 GÜVENLĠK... 4 5 Ölçüm noktası uzaklığı ve boyutu... 4 6 TEKNĠK ÖZELLĠKLER...

Detaylı

Cihazın Bulunduğu Yer: Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü B-Blok, Enerji Verimliliği Laboratuvarı

Cihazın Bulunduğu Yer: Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü B-Blok, Enerji Verimliliği Laboratuvarı Ölçüm Cihazının Adı: Enerji Analizörü Cihazın Bulunduğu Yer: Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü B-Blok, Enerji Verimliliği Laboratuvarı 1) Ölçümün Amacı Amaç; şebeke ya da cihazların(motor barındıran

Detaylı

GEPA. set. RQ-112B Reaktif Güç Kontrol Rölesi. set. set RQ B SERİSİ REAKTİF GÜÇ RÖLELERİ

GEPA. set. RQ-112B Reaktif Güç Kontrol Rölesi. set. set RQ B SERİSİ REAKTİF GÜÇ RÖLELERİ RQ B SERİSİ REAKTİF GÜÇ RÖLELERİ RQ B Serisi reaktif güç röleleri, alçak gerilim elektrik tesislerinin reaktif güç kompanzasyonunda kullanılırlar. Kondansatör gruplarını devreye alan ve çıkaran reaktif

Detaylı

TES 1600 KULLANMA KLAVUZU

TES 1600 KULLANMA KLAVUZU TES Dijital izolasyon test aleti TES 1600 KULLANMA KLAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP. GÜVENLĠK BĠLGĠSĠ Ölçü aleti ile servis ya da çalışma yapmadan önce aşağıdaki güvenlik bilgilerini dikkatle okuyunuz.

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Manometre PCE-910

KULLANIM KILAVUZU Manometre PCE-910 KULLANIM KILAVUZU Manometre PCE-910 İçindekiler 1 Önsöz... 3 2 Güvenlik Bilgileri... 3 3 Teknik Özellikler... 3 3.1 Teslimat İçeriği... 4 4 Sistem Açıklaması... 4 5 Ölçüm... 5 6 Otomatik Kapanma... 5 7

Detaylı

testo AG Endüstriyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 610 Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

testo AG Endüstriyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 610 Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU testo 610 testo AG Endüsiyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 610 Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 2 testo kısa kullanım kılavuzu 610 testo kısa kullanım kılavuzu 610 1. Koruma

Detaylı

Cihazın Tanıtımı. Kontrol Ünitesi. IP Koruma Sınıfı: IP67 - Toza karşı korumalı ve 1 metreye kadar su geçirmez. 360 Algılama Ucu.

Cihazın Tanıtımı. Kontrol Ünitesi. IP Koruma Sınıfı: IP67 - Toza karşı korumalı ve 1 metreye kadar su geçirmez. 360 Algılama Ucu. Cihazın Tanıtımı 360 Algılama Ucu Kontrol Ünitesi Açma - Kapama / Hassasiyet (+) Mod / / Hassasiyet (-) LED Aydınlatma Ses Çıkışı LED Pil Yuvası IP Koruma Sınıfı: IP67 - Toza karşı korumalı ve 1 metreye

Detaylı

MODEL OP-LP1 MODEL OP-LP2

MODEL OP-LP1 MODEL OP-LP2 MODEL OP-LP1 MODEL OP-LP2 MESAFE / POZİSYON ÖLÇME VE KONTROL CİHAZI Sürüm 2.0 KULLANMA KILAVUZU UYARI! CİHAZI KULLANMADAN ÖNCE DİKKATLİCE OKUYUNUZ 1. Cihazın elektriksel bağlantılarını son sayfada belirtilen

Detaylı

Teknik Katalog [Güç Analizörü]

Teknik Katalog [Güç Analizörü] Teknik Katalog [Güç Analizörü] [PCE-830-3] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon:

Detaylı

- TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Ürün Açıklaması Alarm, LED Ekran Aç/kapa tuşu, Ölçüm değerleri Alarm değerlerini gösterir, fonksiyonlar ayarlanır Pil bölümü Daldırma probu 1 2. Genel Bilgi

Detaylı

- TESTO 815/816 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 815/816 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 815/816 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1 TESTO 816 EKRAN VE TUŞ TAKIMI Mikrofon Ekran Max / Min butonu A / C geçiş Ölçüm Aralığı Butonu Açma / kapama Hızlı / Yavaş Aydınlatma Batarya yuvası AC/DC

Detaylı

Yumuşak Yolvericiler. Kalkış için kontrollü yol verme fonksiyonları. Duruş için özellikle pompa uygulamalarına yönelik yumuşak duruş fonksiyonları

Yumuşak Yolvericiler. Kalkış için kontrollü yol verme fonksiyonları. Duruş için özellikle pompa uygulamalarına yönelik yumuşak duruş fonksiyonları Yumuşak Yolvericiler Vektör kontrollü AKdem dijital yumuşak yol vericisi, 6-tristör kontrollü olup, 3 fazlı sincap kafesli motorlarda yumuşak kalkış ve duruş prosesleri için tasarlanmıştır. Vektör kontrol,

Detaylı

TEST VE ÖLÇÜ CİHAZLARI AVRUPA KALİTE ÖDÜLLÜ MARKA.

TEST VE ÖLÇÜ CİHAZLARI AVRUPA KALİTE ÖDÜLLÜ MARKA. TEST VE ÖLÇÜ CİHAZLARI AVRUPA KALİTE ÖDÜLLÜ MARKA www.famenerji.com CMP-600 Klamp CMP-2000 Klamp 100m'ye kadar kablosuz veri iletimi 30 mm 57 mm Yapılan Ölçümler: DC ve AC (True RMS) 600A'e kadar akım

Detaylı

Centronic MemoControl MC42

Centronic MemoControl MC42 Centronic MemoControl MC42 tr Montaj ve İşletme Talimatı Bellek Tuşları Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz! Bu

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Tek Cihazda 4 Multi-fonksiyonlu Ölçüm Cihazı PCE-EM 882

Kullanım Kılavuzu Tek Cihazda 4 Multi-fonksiyonlu Ölçüm Cihazı PCE-EM 882 Tek Cihazda 4 Multi-fonksiyonlu Ölçüm Cihazı PCE-EM 882 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi 30/06/2016 İçindekiler 1 Genel açıklama... 3 2 Özellikler... 3 3 Teknik özellikler... 4 4 Genel veriler... 5 5 Kullanım...

Detaylı

Oransal Kontrol Cihazı RWF 40

Oransal Kontrol Cihazı RWF 40 Oransal Kontrol Cihazı RWF 40 Güç artımı AÇ/2. kademe Güç azaltma KAPAT/1ci kademe Brülör devrede Değer azaltma 2ci kademe çalışma Gerçek değer görünümü (kırmızı) Ayar noktası görünümü (yeşil) El kontrol

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Avometre PCE- 123

Kullanım Kılavuzu Avometre PCE- 123 Avometre PCE- 123 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 22/05/2017 İçindekiler 1 GİRİŞ... 3 2 TEKNİK ÖZELLİKLER... 3 3 GÜVENLİK... 5 4 FONKSİYONLAR... 6 5 ÖLÇÜM / KULLANIM... 6 6 KALİBRASYON / YENİDEN KALİBRASYON...

Detaylı

KULLANIM ALANLARI SERTİFİKALAR AÇIKLAMALAR

KULLANIM ALANLARI SERTİFİKALAR AÇIKLAMALAR MİKROİŞLEMCİLİ BRÜLÖR KONTROL RÖLESİ ESA GENIO SERİSİ ÖZELLİKLERİ Besleme gerilimi 115 / 230 Vac Frekans 45-65 Hz Güç tüketimi (Çıkışlar hariç) 10 VA, maksimum Çalışma sıcaklığı 0-60 C Stoklama sıcaklığı

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Fark Basınç Ölçüm Cihazı PCE-P01/05

Kullanım Kılavuzu Fark Basınç Ölçüm Cihazı PCE-P01/05 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Fark Basınç

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Nem Ölçüm Cihazı (Bağıl Nem için) PCE-310 PCE-310

KULLANIM KILAVUZU Nem Ölçüm Cihazı (Bağıl Nem için) PCE-310 PCE-310 KULLANIM KILAVUZU Nem Ölçüm Cihazı (Bağıl Nem için) PCE-310 PCE-310 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 30/05/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik Bilgisi... 3 3 Özellikler... 3 3.1 Teknik Özellikler...

Detaylı

Teknik Katalog [Güç Analizörü]

Teknik Katalog [Güç Analizörü] Teknik Katalog [Güç Analizörü] [PCE-830-2] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon:

Detaylı

MST. SERİSİ kva 1-30 kva 3:3 FAZ 1:1 FAZ STATİK VOLTAJ REGÜLATÖRÜ. Tüm Elektrikli Cihazlar için Güvenilir Statik Dizayn

MST. SERİSİ kva 1-30 kva 3:3 FAZ 1:1 FAZ STATİK VOLTAJ REGÜLATÖRÜ. Tüm Elektrikli Cihazlar için Güvenilir Statik Dizayn MST SERİSİ 0-000 kva -0 kva : MEDİKAL ENDÜSTRİ ULAŞIM TOWER PF= 0.8 GÜÇ FAKTÖRÜ Service SERVİS ÖZELLİKLER Mikroişlemci Kontrollü Voltaj Regülasyonu Hassas Çıkış Voltaj Kontrolü Tristör ve SMPS Teknolojisi

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Basınç Ölçer PCE-P-01-05

KULLANIM KILAVUZU Basınç Ölçer PCE-P-01-05 KULLANIM KILAVUZU Basınç Ölçer PCE-P-01-05 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 22/09/2016 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik Bilgisi... 3 3 Özellikler... 4 4 Sistem Açıklaması... 5 4.1 TUŞLAR... 5 4.2 Ekran...

Detaylı

Alet çift izolasyon veya takviyeli izolasyonla korunmaktadır Avrupa normlarına (EN ) uygundur. SAYFA 2

Alet çift izolasyon veya takviyeli izolasyonla korunmaktadır Avrupa normlarına (EN ) uygundur. SAYFA 2 TES OTOMATİK-KADEMELİ DİJİTAL MULTİMETRE TES-2700 KULLANMA KLAVUZU TES Electrical Electronic Corp. SAYFA 1 1.GÜVENLİK BİLGİSİ * Ölçü aleti ile servis ya da çalışma yapmadan önce aşağıdaki güvenlik bilgilerini

Detaylı

DC/AC KISKAÇLI ÖLÇER. Model 1200 KULLANIM KILAVUZU PROVA INSTRUMENTS INC.

DC/AC KISKAÇLI ÖLÇER. Model 1200 KULLANIM KILAVUZU PROVA INSTRUMENTS INC. DC/AC KISKAÇLI ÖLÇER Model 1200 KULLANIM KILAVUZU PROVA INSTRUMENTS INC. EN 61010-2-032 CAT III 600V Kirlilik Derecesi 2 Sembollerin Anlamı: Uyarı: İlişikteki dökümanlara göz atınız. Uyarı: Elektrik çarpma

Detaylı

Teknik Katalog [Akım Pensi]

Teknik Katalog [Akım Pensi] Teknik Katalog [Akım Pensi] [PCE-830-2] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon: +90

Detaylı

DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM ÖZELLİKLER. DKG-190 Kullanım Kılavuzu V-1.1 (24.03.2015) -1-

DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM ÖZELLİKLER. DKG-190 Kullanım Kılavuzu V-1.1 (24.03.2015) -1- DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM DKG-190 telekom sistemlerinde kullanılan jeneratörlerin çalışma saatlerini azaltmak amacıyla tasarlanmış ileri teknoloji ürünü bir cihazdır. Cihaz kullanıldığı yerlerde

Detaylı

K-Tipi Termometre TES-1311A KULLANIM KILAVUZU

K-Tipi Termometre TES-1311A KULLANIM KILAVUZU K-Tipi Termometre TES-1311A KULLANIM KILAVUZU MX MN AVG 1. ÖN BİLGİ Bu cihaz K-tipi termokupl ile ısı sensörü şeklinde çalışan dijital bir termometredir. Sıcaklık göstgergesi uluslararası 1990 standartlarına

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH1149 TH1149SA TH1149SB TH1149RF TH1149MSA TH1149MSB DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli

Detaylı

K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU

K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU Lütfen bu kılavuzu uygun şekilde saklayın ve kullanım öncesi dikkatlice okuyun. Sayfa - 1 Ayarı yükseltme : Sıcaklık değerini, Zamanlayıcı zamanını veya Saat zamanını

Detaylı

SANTECH ST-2000 TOPRAK DİRENCİ TEST CİHAZI TÜRKÇE KULLANMA KILAVUZU

SANTECH ST-2000 TOPRAK DİRENCİ TEST CİHAZI TÜRKÇE KULLANMA KILAVUZU SANTECH ST-2000 TOPRAK DİRENCİ TEST CİHAZI TÜRKÇE KULLANMA KILAVUZU Elektronik Dijital Toprak Direnci Test Cihazı, geleneksel el tipi jeneratör tipi test cihazının direkt olarak yerine kullanılır. Elektrikli

Detaylı

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +)

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Dijital Ekran Üzerindeki Bilgiler 1.Manuel Çalışma 2.Çalışma Fonksiyonları

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU PCE-TH 5

KULLANIM KILAVUZU PCE-TH 5 KULLANIM KILAVUZU PCE-TH 5 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 07/04/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Teslimat içeriği... 3 3 Özellikler... 3 4 LCD ekran... 3 5 Belirleme... 3 6 Anahtar fonksiyonu... 4 7 İşletim...

Detaylı

3 GÜÇ FAKTÖRÜ (PF) GÜÇ KISKACI

3 GÜÇ FAKTÖRÜ (PF) GÜÇ KISKACI 3 GÜÇ FAKTÖRÜ (PF) GÜÇ KISKACI Model 6601 KULLANIM KILAVUZU PROVA INSTRUMENTS INC. EN 61010-2-032 CAT III 600V Kirlilik Derecesi 2 Sembollerin Anlamı: Uyarı: İlişikteki dökümanlara göz atınız. Uyarı: Elektrik

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Akış Ölçer PCE-VA 20

Kullanım Kılavuzu Akış Ölçer PCE-VA 20 Akış Ölçer PCE-VA 20 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 30.07.2015 Son Değiştirilme Tarihi: 04.11.2015 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik Notları... 3 3 Özellik... 3 3.1 Teknik Özellikler... 3 3.2 Teslimat

Detaylı

TAM OTOMATİK KAPI KARTI

TAM OTOMATİK KAPI KARTI İBRAHİMOĞLU MÜHENDİSLİK TAM OTOMATİK KAPI KARTI KULLANMA KILAVUZU KAPI KARTINA GENEL BAKIŞ SOĞUTUCULARI İLE BİRLİKTE MOTOR SÜRME TRANSİSTÖRLERİ 15V AKÜ BESLEME SİGORTASI AC GİRİŞ BESLEME SİGORTASI Kapı

Detaylı

1-)ÖZELLİKLER 2-)TEKNİK ÖZELLİKLER

1-)ÖZELLİKLER 2-)TEKNİK ÖZELLİKLER 1-)ÖZELLİKLER *Bu ölçüm cihazı DIN,ASTM ve BS standartlarına uyduğu gibi IOS-2178 ve ISO-2360 standartlarınında tüm koşulları sağlayarak laboratuar ve zor koşullarda kullanılabilir. *F Tipi probe manyetik

Detaylı

Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları. 1.0 Genel Uyarılar:

Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları. 1.0 Genel Uyarılar: Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları 1.0 Genel Uyarılar: 1.1 Cihaz kullanılmadan önce bu kullanım kılavuzu dikkatle okunur. 1.2 PolyCure 25 kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU PCE-DC 3

KULLANIM KILAVUZU PCE-DC 3 KULLANIM KILAVUZU PCE-DC 3 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 30/05/2017 İçindekiler 1 Özellikler... 3 2 Teknik Özellikleri... 3 3 Metre Tanımı... 4 4 Güvenlik Bilgisi... 4 5 Operasyon... 5 6 El Feneri...

Detaylı

OTOMATİK KADEMELİ İZOLASYON TEST CİHAZI TES TES-1601 KULLANMA KLAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP.

OTOMATİK KADEMELİ İZOLASYON TEST CİHAZI TES TES-1601 KULLANMA KLAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP. TES OTOMATİK KADEMELİ İZOLASYON TEST CİHAZI TES-1601 KULLANMA KLAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP. GÜVENLİK BİLGİSİ Voltaj ölçümleri dışında test edilecek devrenin cereyanı kesilmeli ve izole edilmelidir.

Detaylı

AKÜ TAKVİYE CİHAZLI POWER BANK 9000

AKÜ TAKVİYE CİHAZLI POWER BANK 9000 AKÜ TAKVİYE CİHAZLI POWER BANK 9000 Kullanım Kılavuzu 31889 Ürünü kullanmadan önce lütfen bu kullanma kılavuzunu okuyun. Bu uyarıya uymamak ciddi yaralanmalara neden olabilir. Taşınabilir Çok Fonksiyonlu

Detaylı

ART S602W Standalone Kart Okuyucu

ART S602W Standalone Kart Okuyucu ART S602W Standalone Kart Okuyucu ART S602W Standalone kart okuyucuya ait genel bilgiler, montaj, kablolama, programlama bilgileri ve teknik özellikleri hakkında detaylı açıklama. www.artelektronik.com

Detaylı

HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri

HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 300 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. Dokunmatik

Detaylı

Ecras Elektronik Multimetre

Ecras Elektronik Multimetre Ecras Elektronik Multimetre Modüler tasarım Soket kablosu gerektirmez Tespit vidası gerektirmez En yeni teknoloji Kolay panel montajı sistem bağlantısı Anlık Her fazda VL-N ve ortalama değerleri. Her fazda

Detaylı

- TESTO 720 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 720 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 720 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Ürün Açıklaması (1) Prob soket(ler)i Ekran Testo 720 Kontrol butonları Pil bölmesi TUŞ FONKSİYONLARI Cihazı Açma Cihazı Kapama (Basılı tutunuz) Cihaz ışığı

Detaylı

Kullanım Kılavuzu

Kullanım Kılavuzu www.makrodedektor.com Kullanım Kılavuzu Cihazın Tanıtımı 360 Algılama Ucu Kontrol Ünitesi Açma / Kapama Titreşim / Ses & LED LED Aydınlatma Ses Çıkışı Hassasiyet Ayarı Pil Yuvası IP Koruma Sınıfı IP67

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Multimetre PCE-PA 6000

KULLANIM KILAVUZU Multimetre PCE-PA 6000 KULLANIM KILAVUZU Multimetre PCE-PA 6000 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 22/05/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Özellikler... 3 3 Fonksiyonlar... 4 4 Ölçme Hazırlığı / Ölçümü... 6 5 Kalibrasyon / Yeniden

Detaylı

MT /2 2A Mini Dijital Pensmetre

MT /2 2A Mini Dijital Pensmetre MT-3102 3 1/2 2A Mini Dijital Pensmetre Kullanım Kılavuzu 1. Baskı, 2013 2013 Prokit s Industries Co., Ltd. Her Hakkı Mahfuzdur. TALİMAT MT-3102 3 1/2 mini dijital pensmetre 3 ½ - haneli LCD multi-metre

Detaylı