ÇOK KATLI TEKSTİL KOMPANSATÖRLER

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÇOK KATLI TEKSTİL KOMPANSATÖRLER"

Transkript

1 ÇOK KATLI TEKSTİL KOMPANSATÖRLER

2 KIVANÇ GROUP Firmamız Kıvanc Kimya Sanayi ve Ticaret A.S., 1984 yılından beri Avrupa nın konusunda uzman kurulusu Klevers Glasgewebe GmbH & Co. KG. firmasının Turkiye mumessilliğini yurutmekte ve asbest icermeyen cam elyaf izolasyon malzemeleri konusunda faaliyet gostermektedir. Genis ürün yelpazemiz ve her an ihtiyacınıza sunabilmek icin hazır bulundurduğumuz stoğumuzla size en iyi hizmeti vermeyi amaclamaktayız. KIVANÇ GROUP dünyada konusunda uzman kurulusların Türkiye mümessilliklerini yürütmekte ve asbest içermeyen yüksek ısıya dayanıklı izolasyon malzemeleri kullanarak Çözülebilir Yastık Sistemlerinin Türkiye de üretimini ve pazarlamasını yapmaktadır. KIVANÇ GROUP olarak hedefimiz; temsilcisi olduğumuz firmaların asırlık tecrübe ve bilgi birikimini de kullanarak müsterilerimiz için en uygun izolasyon malzemelerini seçmek ve uygulamalarını yapmaktır. ÇOK KATLI TEKSTİL KOMPANSATÖRLERİN KULLANIM ALANLARI - Enerji Santralleri - Gübre Fabrikaları Fosil Yakıtla Çalışan Santraller Gaz Türbinleri Kojenerasyon Tesisleri Nükleer Enerji Santralleri - Tuğla Kireç Ocakları - Gemi Endüstrisi - Gıda Endüstrisi - İlaç Fabrikaları - Kağıt Fabrikaları - Tütün Fabrikaları - Petrol Rafinerileri - Cam Fabrikaları - Petrokimya Tesisleri - Otomobil Boya Endüstrisi - Demir-Çelik Fabrikaları - Gaz Temizleme Tesisleri - Dökümhaneler - Çimento Fabrikaları - Ergitme Fırınları

3 ÇOK KATLI TEKSTİL KOMPANSATÖRLERİN BÖLÜMLERİ A B D C H G F E A. Sızdırmazlık Elemanı Tekstil kompansatörler, sıcaklık değişimleri nedeniyle kanallarda ortaya çıkan hareketleri ve titreşimleri engellemek için kullanılan esnek bağlantı elemanlarıdır. Sızdırmazlık elemanı ise bir kompansatörün en önemli parçasıdır.sızdırmazlık elemanı, sistem basıncına, içten ve dıştan gelen kimyasal ataklara karşı dayanıklı olmalıdır. Aynı zamanda termal hareketleri emebilecek şekilde esnek olmalıdır. B. İzolasyon Katmanları İzolasyon katmanları bir ısı bariyeri görevi görerek sızdırmazlık elemanının iç yüzey sıcaklığının, elemanın maksimum servis sıcaklığını aşmamasını sağlarlar. C. İzolasyon Takviye Katmanları Isı bariyeri görevi gören izolasyon katmanlarınının dağılmasını engellemek için kullanılırlar. İzolasyon takviye katmanları sıcaklığa ve ortamdaki kimyasallara karşı dayanıklı olmalıdır. D. Lamalar Lamalar kompansatörün flanşlara bağlanmasında kullanılırlar.lamaların kalınlık ve genişlikleri bu görevi yerine getirebilecek şekilde seçilmelidir. Lamaların kenarları kompansatöre zarar vermemesi için yuvarlatılmış olmalıdır.

4 E. Yönlendirme Plakası Bir yönlendirme plakası, kanal içinden geçen gazda bulunan aşındırıcı katı partiküllerin sızdırmazlık elemanına ve izolasyon katmanlarına zarar vermesini engellemek için kullanılır. Ayrıca kompansatör boşluğuna toz ve küllerin dolmasını da engeller. F. İzolasyon Yastığı İzolasyon yastığı, kanaldan geçen gazın sıcaklığının yüksek olduğu durumlarda kompansatörün iç yüzeyindeki sıcaklığı düşürmek için kullanılmaktadır. Ayrıca kanaldan geçen gaz ya da buharda bulunan katı partiküllerin kompansatör boşluğunu doldurmasını engellemek için kullanılır. G. Flanşlar Flanşlar kompansatörü kanala bağlamada kullanlırlar. Flanşlar sayesinde kompansatör yükseklik kazanır ve böylece her türlü harekette termal bütünlük sağlanır. Kompansatörle temas halinde olan flanş kenarları yuvarlatılmalıdır. H. Conta İzolasyon katmanı içeren kompansatörlerde ısı izolasyon contası kullanılarak yüksek sıcaklıktaki flanş ve lamaların kompansatöre zarar vermesi önlenir. Düşük sıcaklıklarda çalışan kompansatörlerde daha esnek ve kimyasallara dayanıklı contalar kullanılmalıdır. A. SIZDIRMAZLIK ELEMANI ÇOK KATLI TEKSTİL KOMPANSATÖRLERDE KULLANILAN MALZEMELER Sızdırmazlık elemanı olarak başlıca iki farklı malzeme kullanılmaktadır: 1. Silikon kaplı cam elyaf kumaş Kompansatör üretiminde sızdırmazlık elemanı olarak ilk defa kullanılmaya başlanan malzemeler silikon kaplı cam elyaf kumaşlardır. Cam elyaf kumaş mekanik mukavemeti artırırken üzerine kaplanan silikon sızdırmazlığı ve esnekliği sağlamaktadır. Bu malzemeler tek yüzü silikon kaplı olabilecekleri gibi çift yüzü silikon kaplı da olabilirler. Kaplanan silikonun ağırlığı 60 g/m2 ile 400 g/m2 arasında değişebilir.

5 2. Floroelastoplastik malzemeler Bu malzemeler 1980 lerin başında geliştirilmiştir. Cam elyaf kumaşlara floroelastomer ve floroplastik malzemelerden oluşan bir karışımın kaplanması sonucu elde edilen floroelastoplastikler silikona göre daha yüksek sıcaklıklarda kullanılabilirler ve kimyasal ataklara karşı silikondan daha dayanıklıdırlar. Günümüzde sıcaklığın yüksek olduğu yerlerde silikon kaplı kumaşın yerini floroplastikler almıştır. Bu malzemelere kimyasal ataklara karşı daha dayanıklı olabilmeleri için floroplastik filmler lamine edilebilmektedir. Silikon kaplı cam elyaf kumaşlar ve floroelastoplastiklerin yanısıra sızdırmazlığın sağlanması için kompansatörün içine PTFE filmleri de konulmaktadır. Resimde 4 mm kalınlığındaki floroplastik filmler görülmektedir. Lamine edilen her film bir öncekinde oluşan hataları telafi etmekte ve bu filmler sayesinde kimyasal dayanıklılık ve sızdırmazlık en etkin şekilde sağlanmaktadır. Resimde bir floroelastoplastiğin kesiti görülmektedir. Cam elyaftan oluşan atkı ve çözgü ipliklerinin üstü floroelastomer ve floroplastik karışımıyla kaplanmış ve her iki tarafa da PTFE filmleri lamine edilmiştir.

6 ELOSTOMER VE FLOROPLASTİKLERİN ÖZELLİKLERİ NOT: Bu Tablodaki bilgiler Fluid Sealing Association ın (FSA) Metalik Olmayan Kompansatörler adlı elkitabından alınmıştır.

7 B. İZOLASYON KATMANLARI Kompansatörlerde ısı bariyeri görevini üstlenen izolasyon katmanlarının üretiminde başlıca iki malzeme kullanılmaktadır: 1. Klevoceram İzolasyon katmanı olarak ilk defa kullanılan malzeme Klevoceramdır. Bu malzeme farklı kalınlık ve yoğunluklarda üretildiğinden her birinin ısı iletim katsayısı ve izolasyon özelliği farklıdır. Hangi kalınlıkta ve yoğunlukta malzemenin kullanılacağına karar verirken kompansatörün çalışma koşulları dikkate alınmalıdır. 2. Filomat - cam lifi izolasyon keçesi Filomat son yıllarda Avrupa da seramik yününün yerini almıştır. Bu malzeme seramik yününe göre titreşimlere ve hareketlere karşı daha dayanıklı olduğundan kompansatörün ömrünü uzatmaktadır. Klevoceram kimyasal ataklara karşı cam lifi izolasyon keçesinden daha dayanıklı olduğu halde mekanik mukavemeti düşük olduğundan daha kısa ömürlüdür. Son yıllarda Avrupa daki kullanıcılar Klevoceramı bırakarak Filomat - cam lifi izolasyon keçesine yönelmişlerdir. Filomat - cam lifi izolasyon keçesi hiçbir bağlayıcı kullanılmadan üretilmektedir. Bu nedenle titreşimli yerlerde seramik yününe göre daha dayanıklı ve uzun ömürlüdür.

8 C. İZOLASYON TAKVİYE KATMANLARI İzolasyon katmanlarının dağılmasını engellemek için kullanılan takviye katmanlarında aşağıdaki malzemeler kullanılmaktadır: 1. Cam elyaf takviye kumaşları Cam elyaf kumaşlar mukavemetleri ve seramik elyaf kumaşlara göre daha kolay işlenebilir olmaları nedeniyle tercih edilmektedirler. Bu kumaşlar işlemsiz olabilecekleri gibi birçok işleme tabi tutulmuş da olabilirler. Bu işlemlerden bazıları aşağıda sıralanmıştır: Yanmaz poliüretan kaplama Aluminyum tozu emdirilmiş yanmaz poliüretan kaplama Silisik asit bazlı aşınmayı engelleyici kaplama Aluminyum tozu emdirilmiş polyester folyo kaplamalı Aluminyum folyo kaplamalı Cam elyaf kumaşlar mekanik mukavemetlerini artırmak amacıyla paslanmaz çelik tel takviyeli olarak da dokunmaktadırlar. 2. Silika takviye kumaşları Silika kumaşların mukavemetleri ve aşınmaya karşı olan dirençleri düşük olmasına karşın cam elyaf kumaşlara göre daha yüksek sıcaklıklara dayanırlar. Mukavemetlerini artırabilmek için paslanmaz çelik tel takviyeli olarak da dokunmaktadırlar. 3. Paslanmaz çelik kafes teli Kompansatör alt katmanlarında ve kompansatör izolasyon yastıklarında ; vibrasyonları alma, mukavemeti arttırma ve katıpartikülleri tutma maksatlı olarak paslanmaz çelikten imal kafes teli kullanılmaktadır. D. İZOLASYON YASTIKLARI İzolasyon yastığı kullanmanın iki amacı vardır: Çalışma sıcaklığının çok yüksek olduğu ortamlarda kompansatörün iç yüzeyine gelen sıcaklığı azaltmak Kanaldan geçen gaz ya da buharda bulunan katı partiküllerin kompansatör boşluğunu doldurmasını engellemek Bu amaçlarla kullanılan malzemeler şu şekilde sıralanabilir: 1. Cam yünü Cam yünü 230 C ye kadar kullanılabilmektedir. Fakat mukavemeti diğer bütün malzemelerden daha düşüktür. Titreşimin etkisiyle çok kısa sürede dağılıp tozlaşabilir.

9 2. Kaya yünü Kaya yünü oC ye kadar olan çalışma sıcaklıklarında kullanılabilmektedir. Fakat mukavemeti düşük olduğundan kanalda meydana gelen hareketler dolayısıyla dağılıp tozlaşmakta ve kompansatörün de kısa sürede bozulmasına yol açmaktadır. 3. Klevowool Klevowool un izolasyon yastıklarında kullanımı giderek artmaktadır. Bunun nedeni Klevowool un mukavemetinin kaya yününden fazla olması ve daha uzun ömürlü olmasıdır. İzolasyon yastığının içine yerleştirilen kaya yünü ve Klevowool un etrafına cam elyaf ya da silika elyaf kumaşlar veya paslanmaz çelik kafes teli sarılarak dağılmaları engellenir. TEKSTİL VE METALİK KOMPANSATÖRLERİN FARKI Tekstil ve metalik kompansatörler karşılaştırıldığında tekstil kompansatörlerin şu avantajları olduğu görülür. - Büyük hareketler: Tekstil kompansatörler çok yönlü hareketleri daha kısa mesafelerde absorbe edebilirler. - Korozyona karşı dayanıklılık: Elastomerlerden floroplastiklere, kumaşlardan keçelere kadar çok çeşitli malzemelerin kullanılıyor olması her uygulamada uygun malzemenin seçilmesini mümkün kılmaktadır. Floroplastik gibi korozyona karşı büyük dayanıklılığı olan malzemeler kompansatörün ömrünü uzatmaktadır. - Ses ve titreşimin engellenmesi: Tekstil kompansatörleri metalik kompansatörlerin aksine ses ve titreşim azaltma özelliklerine sahiptirler. Titreetkilenmediklerinden metalik kompansatörlere göre daha uzun süre çalışabilmektedirler. şimden

10 - Ekonomik dizayn maliyeti: Tekstil kompansatörler her tür hareketi aynı anda absorbe edebildiklerinden aşağıdaki avantajları sağlamaktadırlar: o Çok yönlü hareketlerin absorbe edilebilmesi daha az sayıda kompansatör kullanılmasına imkan verir. o Metalik kompansatörlere göre aynı hareketler daha küçük aralıklarda sağlanabilir. o Sistem geometrisi kolaylaşabilir. o Maliyetli bağlantı elemanlarının kullanımı azalır. o Sistemi dizayn etmek için gerekli mühendislik zamanı kısalır. - Ekonomik malzeme maliyeti: Korozyona dayanıklı yüksek alaşımlı metallerin kullanılması gerekmez. Elastomer ve floroplastiklerin çeşitliliği doğru ve en düşük maliyetli malzeme seçimini mümkün kılar. - Ekonomik taşıma ve montaj maliyeti: Tekstil kompansatörler monte edilmeleri en kolay olacak şekilde işletmelere teslim edilirler. Ağırlıklarının metal kompansatörlere göre çok düşük olması daha kolay bir montaj işçiliği sağlar. - Contaya ihtiyaç yoktur: Çoğu montaj kaynakla yapıldığından veya tek parça flanştan oluştuğu için contaya gereksinim yoktur (Civatalanan metal flanş kullanıldığı durumlar hariç). - Ekonomik yenileme maliyeti: Tekstil kompansatörlerin değiştirilmesi çok kısa sürede gerçekleştirilebilir. Kompansatör birleştirilmiş olarak alınabileceği gibi açık ve işletmede birleştirilecek şekilde de alınabilir. KOMPANSATÖR SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Kompansatörün çalışma ömrünü ve güvenilirliğini artırmak için aşağıdaki kriterlerin gözönüne alınması gereklidir. Çalışma Şartları Fabrikanın tipi ve kompansatörün kullanılacağı yer, uygun kompansatör seçiminde en önemli bilgidir. Kıvanç Kimya olarak farklı fabrikalarda kullanılan kompansatör tipleri ile ilgili sahip olduğumuz deneyim uygun kompansatörün seçiminde sizlere yardımcı olacaktır. Kullanılan yakıtın türü baca gazının ne kadar agresif olduğunu belirlemede -özellikle sülfür miktarının (SO2, SO3) belirlenmesindeyardımcı olacaktır. Eğer bu bilgi kompansatör dizaynında göz önünde bulundurulmazsa kompansatörün ömrü umulandan daha kısa olacaktır. Akışkan ortamla ilgili bilgiler hangi malzemelerin kullanılacağına karar verilmesinde ve yönlendirme plakası dizaynında gereklidir.örneğin ortamın rutubeti bilinmelidir. Çünkü baca gazının nemli olup olmadığı buna bağlıdır. Baca gazının nemli olması durumunda su (H2O) kükürt-dioksitle (SO2) veya kükürttrioksitle (SO3) reaksiyona girerek sülfürik asit (H2SO4) oluşmasına neden olur. Akışkanda katı partiküllerin bulunması yönlendirme plakası kullanılmasını gerekli kılabilir. Hatta akış hızına bağlı olarak izolasyon yastığı koyularak bu partiküllerin kompansatör boşluğunda birikmesinin engellenmesi de gerekebilir.

11 Özet olarak çalışma şartlarıyla ilgili aşağıdaki bilgiler uygun kompansatör seçiminde gereklidir: Fabrikanın tipi ve kompansatörün kullanılacağı yer (Türbin çıkışı, Kazan çıkışı vb.) Kullanılan yakıtın türü Start-stopların sayısı (yıllık) Ortam (hava, baca gazı vs.) Kimyasal bileşim (SO2, SO3, HF vs.) Katı partikül tipi ve miktarı (mg/m3) Akış hızı ve hacmi (m/s, Nm3/h) Sıcaklık Akışkan sıcaklığının ve dış ortam sıcaklığın bilinmesi üreticinin kompansatör dizaynına göre sıcaklık dağılımını ve ısı kaybını hesaplamasını sağlar. Önemli bir diğer bilgi de yoğunlaşma sıcaklığıdır. Üretici sıcaklık dağılımını ve ısı kaybıyla yoğunlaşma sıcaklığını karşılaştırarak yoğunlaşma sıcaklığının kompansatörün içerisinde olmayacağı bir dizayn seçebilir. Yoğunlaşma sıcaklığına duruş-kalkışlarda ulaşılması mümkündür. Bu nedenle üreticinin kompansatör dizaynında buna da dikkat etmesi gerekir. Basınç Basınç, katmanların belirlenmesinde ve sızdırmazlığın sağlanmasında önemli rol oynar. Uygun malzemeyi seçerken normal çalışma basıncı ve maksimum çalışma basıncı değerlerinin bilinmesi gereklidir. Floroplastik malzemelerden yapılan kompansatörler 500ºF ta maksimum 3 PSI a kadar kullanılabilirler. Çalışma sıcaklığı arttıkça malzemenin basınca karşı dayanıklılığının azaldığı da unutulmamalıdır. Hareketler Hareketler çalışma sıcaklığından kaynaklanan termal genleşmeler nedeniyle gerçekleşir. Ayrıca soğuk kış günlerindeki duruşlarda meydana gelen daralmalar da gözönüne alınmalıdır. Genel olarak, flanşlar arasındaki mesafe ne kadar büyükse hareket kabiliyeti o kadar fazladır. Kompansatörlerde beş tür hareketten sözedilebilir. Bu hareketler aşağıda açıklanmıştır. Eksenel Daralma: Kompansatörün flanşları arasındaki mesafenin daralmasıdır. Birimi mm dir. Eksenel Genişleme: Kompansatörün flanşları arasındaki mesafenin uzamasıdır. Birimi mm dir. Yanal Hareket: Kompansatörün giriş ve çıkış flanşlarının eksene dik fakat farklı yönlerde hareket etmesidir. Birimi mm dir. Burulma Hareketi: Kompansatörün bir ucunun eksen üzerindeyken burulmasıdır. Birimi derecedir. Açısal Rotasyon: Kompansatörün flanşlarından birinin, diğeriyle olan paralelliğini bozacak şekilde hareket etmesidir. Birimi derecedir.

12 Hareket çeşitleri: Eksenel Hareket (Daralma) Eksenel Hareket (Genişleme) Yanal Hareket Burulma Hareketi Açısal Hareket Bu hareketler tek başlarına oluşabilecekleri gibi aynı anda da oluşabilirler. Eğer bileşik hareketler varsa bu hareketlerin büyüklükleri ve hangi kombinasyonlarda gerçekleştikleri belirlenmeli ve kompansatör bütün bu hareketleri absorbe edebilecek şekilde dizayn edilmelidir. Kanal geometrisi Üretici, doğru kanal verilerini kullanarak flanşlar, back-up barlar gibi bağlantı elemanlarının boyutlarını en uygun şekilde dizayn etmelidir. Kanal geometrisi ile ilgili şu veriler bilinmelidir: Kanal boyutları (dıştan) Kanal kalınlığı Kanal malzemesi Flanş bağlantısı ve boyutları Kanal köşeleri: dairesel veya kare Kanal izolasyonu: (içte/dışta) Akış yönü (yukarı, aşağı, yatay, yukarı eğimli, aşağı eğimli) KOMPANSATÖR ÇEVRESİNDEKİ İZOLASYON Kanal izole edilirken kompansatörün çevresindeki izolasyona çok dikkat edilmelidir. Düşük sıcaklıkta çalışan kompansatörlerde (260ºC nin altında), kompansatörün üzerinin izole edilip edilmeyeceğine, kompansatör üreticisine danışılarak karar verilmelidir. Yüksek sıcaklıkta çalışan kompansatörlerde (260ºC nin üstünde), kompansatörün üzeri kesinlikle izole edilmemelidir. Kompansatörün kanala bağlandığı flanş noktaları izole edilmemelidir. Flanşların izole edilmesi durumunda gerekli soğuma sağlanamadığından kompansatörün bu bölgelerden hasar görme ihtimali artmakta ve bu da kompansatörün kullanım ömrünü azaltmaktadır. Ayrıca bu şekilde izole edilmiş bir kompansatörün değiştirilmesi gerektiğinde sökme ve yeniden monte etme işlemleri zorlaşmakta, kompansatörün sökülebilmesi için izolasyonun sökülmesi gerekmekte ve bu da büyük zaman kaybı yaratmaktadır. Zamanın çok önemli olduğu enerji ve benzeri sektörlerde bu husus dikkate alınmalı ve izolasyon aşağıdaki şekilde yapılmalıdır.

13 Kompansatör çevresindeki izolasyon İkitelli O.S.B. KIVANÇ Aykosan KİMYA San. Sit. SANAYİ 2.Kısım VE 5.Ada TİCARET C Blok A.Ş. İkitelli/İstanbul Tel: Faks: info@kivancgroup.com

VANA CEKETLERİ www.kivancgroup.com

VANA CEKETLERİ www.kivancgroup.com VANA CEKETLERİ KIVANÇ GROUP Firmamız Kıvanc Kimya Sanayi ve Ticaret A.S., 1984 yılından beri Avrupa nın konusunda uzman kurulusu Klevers Glasgewebe GmbH & Co. KG. firmasının Turkiye mumessilliğini yurutmekte

Detaylı

AYTU YÜKSEK ISI VE TEKNİK TEKSTİL ÜRÜNLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

AYTU YÜKSEK ISI VE TEKNİK TEKSTİL ÜRÜNLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ. AYTU YÜKSEK ISI VE TEKNİK TEKSTİL ÜRÜNLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ. HAKKIMIZDA Firmamız Yüksek Isı İzolasyon Ürünleri Ve Teknik Tekstil Ürünleri Üzerine Uzmanlaşmış Kadrosuyla Uzun Yıllardır Sektörde Hizmet Vermektedir.

Detaylı

ASBESTSİZ CONTALAR TEMEL ÖZELLİKLER TEKNİK ÖZELLİKLER. Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

ASBESTSİZ CONTALAR TEMEL ÖZELLİKLER TEKNİK ÖZELLİKLER. Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ASBESTSİZ CONTALAR TEMEL ÖZELLİKLER Asbestsiz contalar; NBR bağlayıcılı aramid, sentetik, mineral fiberden oluşmaktadır. Asbest kullanımının artık tamamen ortadan kalktığı bugünlerde,

Detaylı

UALITY MANAGEMENT SYSTEM

UALITY MANAGEMENT SYSTEM QUALITY MANAGEMENT SYSTEM Arsen KOMPANSATÖRLER EKSENEL KOMPANSATÖRLER DIŞTAN BASINÇLI KOMPANSATÖRLER KARDAN MAFSALLI KOMPANSATÖRLER DİLATASYON KOMPANSATÖRLERİ LASTİK KOMPANSATÖRLER ISO 9001:2008 REGISTERED

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi KALSİYUM SİLİKAT Yüksek mukavemetli,

Detaylı

Universal Tip Susturucu Yuvarlak Şekil

Universal Tip Susturucu Yuvarlak Şekil Universal Tip Susturucu Yuvarlak Şekil ÖZET ÜRÜN BİLGİSİ EGSAN ürünü Üniversal Tip Susturucu: olumsuz iç ve dış etkenlere ve korozif koşullara dayanıklı, tamamen alüminyum kaplı sac gövde ve borudan oluşur.

Detaylı

Kauçuk kompansatörler. Kumaş kompansatörler. Yangından koruma duvarları

Kauçuk kompansatörler. Kumaş kompansatörler. Yangından koruma duvarları 1 Kauçuk kompansatörler Kumaş kompansatörler Yangından koruma duvarları 2 3 ditec kompansatörler "MADE IN GERMANY" kalitesi Kompansatörler, boru hatları, armatürler ve pompolarda sıcaklık değişimi nedeniyle

Detaylı

SOLARCOOL PANELİ İKLİMLENDİRME SİSTEMİ

SOLARCOOL PANELİ İKLİMLENDİRME SİSTEMİ SOLARCOOL PANELİ İKLİMLENDİRME SİSTEMİ Sedna Aire, sizlere SolarCool İklimlendirme Sistemini sunmaktan gurur duymaktadır. İki aşamalı bir split ya da paket iklimlendirme sistemine entegre edilmiş, tescilli

Detaylı

Isıtma kapasitesi: Döküm demir eşit ve etkili bir ısı verir. Hem radyant hem de konveksiyonel ısı ihtiyaçlarına uygun olarak sobalar üretir.

Isıtma kapasitesi: Döküm demir eşit ve etkili bir ısı verir. Hem radyant hem de konveksiyonel ısı ihtiyaçlarına uygun olarak sobalar üretir. MORSØ SOBALARI HAKKINDA... Morsø tam 161 yıldır döküm demir sobalar üretmekte ve geliştirilmesi konusunda çalışmaktadır. Her durumda sizin ihtiyaçlarınıza cevap verecek bir model bulunacaktır. Morsø diğer

Detaylı

TİP GENİŞLİK (mm) Güç (W/m²) Uzunluk (m) Toplam Güç Toplam Aktif. (W) Eset 60-1,5/50

TİP GENİŞLİK (mm) Güç (W/m²) Uzunluk (m) Toplam Güç Toplam Aktif. (W) Eset 60-1,5/50 ECOFILM Isıtma Folyoları En yeni teknolojilerden yararlanılarak üretilen Ecofilm ısıtma folyoları, özellikle büyük yüzeylerin ısıtılmasında kullanılıyor. Bu ısıtma sistemleri; grafit kaplamalı polyester

Detaylı

ARD 500 P ARD 990 P ARDIÇ PVB P EMCEPREN 200 P EMCEPREN IG80 P

ARD 500 P ARD 990 P ARDIÇ PVB P EMCEPREN 200 P EMCEPREN IG80 P ARD 500 P ARD 990 P ARDIÇ PVB P EMCEPREN 200 P EMCEPREN IG80 P www.ardiccam.com.tr www.ardickimya.com ARD 500 Yapısal İzolasyon Camları İçin Çift Kompenantlı Dolgu Silikonu TEMEL KULLANIM BİLGİLERİ ARD500

Detaylı

TESĐSATTA KOMPANSATOR ve ESNEK BAĞLANTI ELEMANLARI*

TESĐSATTA KOMPANSATOR ve ESNEK BAĞLANTI ELEMANLARI* TESĐSAT KONGRESĐNDEN TESĐSATTA KOMPANSATOR ve ESNEK BAĞLANTI ELEMANLARI* *Bu yazı J. Tesisat Mühendisliği Kongresi bildidiler kitabından alınmıştır. Tesisat Mühendisliği Dergisi, Kasım Davut BOLU Yıldız

Detaylı

AD: HEDEF AYMAK NUMARA: G KONU: İNŞAAT ÇELİKLERİ

AD: HEDEF AYMAK NUMARA: G KONU: İNŞAAT ÇELİKLERİ AD: HEDEF AYMAK NUMARA: G1850.100030 KONU: İNŞAAT ÇELİKLERİ İNŞAAT ÇELİKLERİ Beton, sıkıştırmada yeterince güçlü, ancak gerilimde zayıf bir yapı malzemesidir. Bu nedenle beton, çelik ile takviye edilir,

Detaylı

SIZDIRMAZLIK Sİ S STEMLER İ İ Vedat Temiz

SIZDIRMAZLIK Sİ S STEMLER İ İ Vedat Temiz SIZDIRMAZLIK SİSTEMLERİ Vedat Temiz Sızdırmazlık Kavramı Sızdırmazlık problemi en genel halde ortak bir sınırı bulunan, iki farklı ortam arasındaki akışkan ş akışının ş kontrol edilebilmesi olarak tarif

Detaylı

Fibercement levhalar iklim koşullarından etkilenmezler. Uzama kısalma miktarları benzer malzemelerden belirgin miktarda düşüktür.

Fibercement levhalar iklim koşullarından etkilenmezler. Uzama kısalma miktarları benzer malzemelerden belirgin miktarda düşüktür. Fibercement nedir? Yapıların her türlü iç ve dış cephe kaplamalarında kullanılan, otoklavda sertleştirilmiş, düz veya ahşap desenli yüzey görünümüne sahip doğal lifli çimento esaslı levhalardır. Selüloz

Detaylı

Kaliteli Isı Değiştiriciler

Kaliteli Isı Değiştiriciler Kaliteli Isı Değiştiriciler Funke by Termotek Plakalı Isı Değiştiriciler FP, GPL Serisi Funke by Termotek Funke by Termotek Funke ; Granou ALMANYA lokasyonunda, ısı transfer ekipmanları üretimi yapan,

Detaylı

Temizleme. Boyutlar ve Toleranslar. Metalürjik Kontrol. Yüzey Kalitesi. Paketleme. Dökümantasyon

Temizleme. Boyutlar ve Toleranslar. Metalürjik Kontrol. Yüzey Kalitesi. Paketleme. Dökümantasyon İLAÇ Temizleme Boyutlar ve Toleranslar Metalürjik Kontrol Yüzey Kalitesi Paketleme Dökümantasyon DIN 11866 ya göre borular ASME - BPE 4 6 8 10 15 20 25 32 40 50 65 80 100 125 150 200 6,0 x 1,0 8,0 x

Detaylı

BARA SİSTEMLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER

BARA SİSTEMLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER BARA SİSTEMLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER Günümüzde bara sistemlerinde iletken olarak iki metalden biri tercih edilmektedir. Bunlar bakır ya da alüminyumdur. Ağırlık haricindeki diğer tüm özellikler bakırın

Detaylı

BIRAKIN KUTUP AYILARI RAHAT UYUSUN

BIRAKIN KUTUP AYILARI RAHAT UYUSUN 02.06.2009 Sayfa 1 / 11 İçinde bulunduğumuz yüzyılda hızlı endüstrileşmenin sonucu olarak ortaya çıkan enerji ihtiyacı ve bu ihtiyacın yaklaşık % 90 oranında fosil türevli yakıt tüketimi ile giderilmesi

Detaylı

Yüksek Performanslı Montaj Pastası. N-7000 Yüksek Saflıkta Montaj Pastası

Yüksek Performanslı Montaj Pastası. N-7000 Yüksek Saflıkta Montaj Pastası Özellikler Ürün adı Tanım Renk Sıcaklık aralığı Ambalaj Loctite 8007 C5-A Montaj Pastası bakır -30 + 980 ºC 400 ml aerosol kutu Loctite 8008 C5-A Montaj Pastası bakır -30 + 980 ºC 3,6 kg kutu Loctite 8009

Detaylı

www.yakacikvalf.com.tr MANAGEMENT SERVICE VANA CEKETİ S T E Tel: 0216 309 72 50 Fax: 0216 377 98 01 info@yakacikvalf.com.tr

www.yakacikvalf.com.tr MANAGEMENT SERVICE VANA CEKETİ S T E Tel: 0216 309 72 50 Fax: 0216 377 98 01 info@yakacikvalf.com.tr MANAGEMENT SERVICE 0036 W 0 / TRD 100 VANA CEKETİ S T E Yakacık Vana & Armatür Ceketleri, armatürlerin (vana, pislik tutucu, çek valf, kompansatör, eşanjör, su tankı vb.) sıcak hatlarda ısı kaybını en

Detaylı

ODE R-FLEX PRM/STD LEVHA

ODE R-FLEX PRM/STD LEVHA (HVAC) 4 ODE RFLEX PRM/STD LEVHA ELASTOMERİK KAUÇUK KÖPÜĞÜ YALITIM LEVHALARI Isı İletkenlik Katsayısı (λ λ) (W/mK) (0 C) Yangın Sınıfı (TS EN 11) Yangın Sınıfı (BS 47) Sıcaklık Dayanımı ( C) Kimyasallara

Detaylı

Sistem Donanım Metal : Başlıca Faliyet / Üretim Konuları. Çelik Izgara

Sistem Donanım Metal : Başlıca Faliyet / Üretim Konuları. Çelik Izgara Sistem Donanım Metal : Başlıca Faliyet / Üretim Konuları Çelik Izgara Sistem Donanım Ltd. Şti.,ızgara döşeme, geçit ızgara, kanal ızgara, hendek ızgara, platform ızgara ve çelik yapılar, inşaat metal kalas,

Detaylı

Mekanik Tesisatlarda Isıl Genleşmeler ve Uygulamalar

Mekanik Tesisatlarda Isıl Genleşmeler ve Uygulamalar Mekanik Tesisatlarda Isıl Genleşmeler ve Uygulamalar E.Tümay KÖSE Makine Y. Mühendisi 18.4.2013 1 1. Projelerde Isıl Genleşme 2. Isıl Genleşmeler 3. Sistem Elemanları a. Boru Askı ve Destekler b. Kompansatörler

Detaylı

Ürün Yenilikleri. Kalıp yapımı IV / 2015. E 3300 Maça ünitesi. CD katalog 5.9.1.0 Çevrim içi-katalog

Ürün Yenilikleri. Kalıp yapımı IV / 2015. E 3300 Maça ünitesi. CD katalog 5.9.1.0 Çevrim içi-katalog Ürün Yenilikleri Kalıp yapımı IV / 2015 CD katalog 5.9.1.0 Çevrim içi-katalog Ürün gruplarımızı tekrar genişletmekle, sizlerin talep ve önerilerinize karşılık vermeye çalışıyoruz. Bir sistem tedarikçisi

Detaylı

MACH_FLAP

MACH_FLAP www.machinno.com.tr MACH_FLAP İÇİNDEKİLER MACH_BUTTERFLY Kelebek Klape MACH_DIVERTER Pantolon Klape MACH_SLIDING Sürgülü Klape MACH_BUTTERFLY Kelebek Klape Kelebek klapeler (vanalar) endüstriyel uygulamalarda

Detaylı

Konveyörlü Tip WTCS140 - elektrikli

Konveyörlü Tip WTCS140 - elektrikli Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

AQUAPANEL DIŞ CEPHE DUVAR GİYDİRME SİSTEMİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL DIŞ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ

AQUAPANEL DIŞ CEPHE DUVAR GİYDİRME SİSTEMİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL DIŞ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ AQUAPANEL DIŞ CEPHE DUVAR GİYDİRME SİSTEMİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL DIŞ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ 1 AQUAPANEL UNIVERSAL 8mm PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ 2 A- SİSTEM TANIMI: Mevcut duvar sistemlerinin

Detaylı

Yararlanılan Kaynaklar: 1. Kurt, H., Ders Notları 2. Genceli, O.F., Isı Değiştiricileri, Birsen Yayınevi, Dağsöz, A. K.

Yararlanılan Kaynaklar: 1. Kurt, H., Ders Notları 2. Genceli, O.F., Isı Değiştiricileri, Birsen Yayınevi, Dağsöz, A. K. Yararlanılan Kaynaklar: 1. Kurt, H., Ders Notları 2. Genceli, O.F., Isı Değiştiricileri, Birsen Yayınevi, 1999. 3. Dağsöz, A. K., Isı Değiştiricileri, 1985. 4. Kakaç, S.,andLiu, H., Selection,RatingandThermal

Detaylı

MCG MÜHENDİSLİK Deniz Boru Hatları Mühendisliği ve Teknolojik Ürünler Tedariği

MCG MÜHENDİSLİK Deniz Boru Hatları Mühendisliği ve Teknolojik Ürünler Tedariği MCG MÜHENDİSLİK Deniz Boru Hatları Mühendisliği ve Teknolojik Ürünler Tedariği www.mcgmuhendislik.com.tr Wide Range Mekanik Kaplinler Gövde Baskı halkaları Contalar Civatalar Civataların sıkılması ile

Detaylı

VIESMANN VITOSOL 100-F. Teknik Bilgi Föyü Sipariş No. ve fiyatlar: Fiyat listesine bakınız VITOSOL 100-F. Düzlemsel kollektör

VIESMANN VITOSOL 100-F. Teknik Bilgi Föyü Sipariş No. ve fiyatlar: Fiyat listesine bakınız VITOSOL 100-F. Düzlemsel kollektör VIESMANN VITOSOL 100-F Düzlemsel kollektör Teknik Bilgi Föyü Sipariş No. ve fiyatlar: Fiyat listesine bakınız Arşiv referansı: Teknik Bilgiler Klasörü, Bölüm 13 VITOSOL 100-F Tip SV1 ve SH1 Dikey veya

Detaylı

PETEK BORU HAKKINDA. Petek Boru aynı 2 zamanda Borusan Mannesmann 2. Petek Boru aynı zamanda Borusan Mannesmann Boru ürünlerinin pazarlama ve satışını

PETEK BORU HAKKINDA. Petek Boru aynı 2 zamanda Borusan Mannesmann 2. Petek Boru aynı zamanda Borusan Mannesmann Boru ürünlerinin pazarlama ve satışını DUKTİL BORU PETEK BORU HAKKINDA Petek Boru, çelik boru ve ek parçaları üretimi, polietilen boru ve ek parçaları PETEK BORU üretimi, HAKKINDA çelik boru kaplamaları ve duktil boru satışı alanında İzmit,

Detaylı

KAMARA FIRINLAR. PLF Serisi MoS Serisi PAS Serisi Asfalt Fırını Serisi

KAMARA FIRINLAR. PLF Serisi MoS Serisi PAS Serisi Asfalt Fırını Serisi KAMARA FIRINLAR PLF Serisi MoS Serisi PAS Serisi Asfalt Fırını Serisi Kamara Fırınlar PLF Serisi PLF 160/30 PLF serisi uzun yıllardır güvenilir bir şekilde profesyonel kamara fırını olarak labaratuvarlarda

Detaylı

REMA. TIP TOP REMASCREEN Eleme Sistemleri. Endüstriyel sektör için yüksek performanslı eleme çözümleri

REMA. TIP TOP REMASCREEN Eleme Sistemleri. Endüstriyel sektör için yüksek performanslı eleme çözümleri REMA TIP TOP REMASCREEN Eleme Sistemleri Endüstriyel sektör için yüksek performanslı eleme çözümleri REMA TIP TOP REMASCREEN Eleme Sistemlerinin Avantajları 1. Avantaj 2. Avantaj Servis Ömrü Yüksek aşınma

Detaylı

SICAK SU HAZIRLAYICISI (BOYLER)

SICAK SU HAZIRLAYICISI (BOYLER) SICAK SU HAZIRLAYICISI (BOYLER) Sıcak su hazırlayıcısı ; sıcak su, kaynar su veya buhardan faydalanarak sıcak su hazırlayan cihazdır.bu cihazlar soğuk ve sıcak ortamların akış yönlerine, cidar sayısına

Detaylı

KLINGERSIL Optimum flanşemniyeti

KLINGERSIL Optimum flanşemniyeti Optimum flanşemniyeti Bu broşür ürün yelpazemizde kullanılan conta malzemeleri ile ilgili temel bilgileri göstermektedir. pt diyagramları, uygulamanız için doğru contayı seçerken size özellikle yarar sağlayacaktır.

Detaylı

SD 3400 Kapasitans Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı

SD 3400 Kapasitans Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 3400 Kapasitans Seviye Duyargası Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 3400 MKK v10.02-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 4 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 5 4. MONTAJ ve KABLOLAMA... 6 4.1. Montaj...

Detaylı

MAKİNE ELEMANLARI - (8.Hafta) VİDALAR -1

MAKİNE ELEMANLARI - (8.Hafta) VİDALAR -1 A. TEMEL KAVRAMLAR MAKİNE ELEMANLARI - (8.Hafta) VİDALAR -1 B. VİDA TÜRLERİ a) Vida Profil Tipleri Mil üzerine açılan diş ile lineer hareket elde edilmek istendiğinde kullanılır. Üçgen Vida Profili: Parçaları

Detaylı

Giydirme Cephe Sistemleri

Giydirme Cephe Sistemleri Giydirme Cephe Sistemleri Aduro Ahşap, 20 yılı aşkın süredir tasarım ve yapı sektöründe faaliyet gösteren Yeni Güney İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. nin bir uzantısı olarak 1998 yılından beri faaliyet göstermekte

Detaylı

AKÜMÜLASYON TANKI SICAK SU DEPOLAMA TANKI

AKÜMÜLASYON TANKI SICAK SU DEPOLAMA TANKI AKÜMÜLASYON TANKI SICAK SU DEPOLAMA TANKI 71AT Serisi Ürün No: 71 İSTANBUL KAZAN İmalat Makina İnşaat San. ve Tic. Ltd Şti. www.istanbulkazan.com.tr info@istanbulkazan.com.tr www.eastanbulwaterheater.com.tr

Detaylı

ANS KAMPÜSÜ İZOLASYONLU PPRC 80 PAKET BORU ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ

ANS KAMPÜSÜ İZOLASYONLU PPRC 80 PAKET BORU ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ ANS KAMPÜSÜ İZOLASYONLU PPRC 80 PAKET BORU ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1/5 ÖN İZOLASYONLU PAKET BORU TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. AMAÇ Bu ihalenin amacı; ANS Kampüsüne ait, jeotermal su dağıtım projesi için gerekli

Detaylı

Endüstriyel Fanlar SANTRİFÜJ FANLAR GENEL BİLGİLER

Endüstriyel Fanlar SANTRİFÜJ FANLAR GENEL BİLGİLER O C A K 2 0 1 1 A R G E - F. K 02 Endüstriyel Fanlar SANTRİFÜJ FANLAR GENEL BİLGİLER Firmamızın santrifüj fan aralığı, direk tahrikli fanların en fazla karşılaştığı debi-basınç bileşimlerini karşılayacak

Detaylı

Esnek Rulo Sistemleri Monobloc

Esnek Rulo Sistemleri Monobloc Esnek Rulo Sistemleri Monobloc Esnek Rulo INBI... Sayfa 1 Esnek Rulo INBI nin Avantajları ve Karakteristiği... Sayfa 2 Teknik Data... Sayfa 3 Montaj Talimatları... Sayfa 4 Konveyör Dünyasının en yaratıcı

Detaylı

Basınç düşürme damperleri

Basınç düşürme damperleri X X testregistrierung asınç düşürme damperleri Tipi Kapalı kanat Mahallerde aşırı basıncın önlenmesi için Gazlı yangın söndürme sistemleri ve trafo merkezleri için basınç düşürme damperleri Karşı basınçla

Detaylı

ORTAM SICAKLIĞI ALTI VEKRİYOJENİK UYGULAMALARI İÇİN ESNEK ENDÜSTRİYEL YALITIM

ORTAM SICAKLIĞI ALTI VEKRİYOJENİK UYGULAMALARI İÇİN ESNEK ENDÜSTRİYEL YALITIM CRYOGEL X201 TDS ORTAM SICAKLIĞI ALTI VEKRİYOJENİK UYGULAMALARI İÇİN ESNEK ENDÜSTRİYEL YALITIM Cryogel X201 esnek aerojel battaniye yalıtım malzemesidir. Cryogel X201 maksimum termal korunumu minimum ağırlık

Detaylı

CEPHE KAPLAMA KILAVUZU

CEPHE KAPLAMA KILAVUZU CEPHE KAPLAMA KILAVUZU STONITE TERASTONE STONITE Terastone yüzey kaplamaları yapısına giren materyallerin estetik ve mekanik özelliklerini öne çıkaran doğal bir üründür. Üretiminde kullanılan İtalyan Breton

Detaylı

Basınç düşürme damperi

Basınç düşürme damperi ,2 X X testregistrierung asınç düşürme damperi Tipi Kapalı kanat Odalarda ve iklimlendirme sistemlerin fazla basıncın giderilmesi için asınç düşürme damperleri; basınçlandırma sistemleri, gazlı yangın

Detaylı

Battalgazi Mah. Şark Cd. Aytop Gıda Toptancılar San. Sitesi J/28 Sultanbeyli-İSTANBUL Telefon : (0216) 669 00 38 pbx Fax : (0216) 669 00 37 E-mail:

Battalgazi Mah. Şark Cd. Aytop Gıda Toptancılar San. Sitesi J/28 Sultanbeyli-İSTANBUL Telefon : (0216) 669 00 38 pbx Fax : (0216) 669 00 37 E-mail: Battalgazi Mah. Şark Cd. Aytop Gıda Toptancılar San. Sitesi J/28 Sultanbeyli-İSTANBUL Telefon : (0216) 669 00 38 pbx Fax : (0216) 669 00 37 E-mail: info@termokon.com.tr / web: www.termokon.com.tr Menteşeli

Detaylı

3.1. Proje Okuma Bilgisi 3.1.1. Tek Etkili Silindirin Kumandası

3.1. Proje Okuma Bilgisi 3.1.1. Tek Etkili Silindirin Kumandası HİDROLİK SİSTEM KURMAK VE ÇALIŞTIRMAK 3.1. Proje Okuma Bilgisi 3.1.1. Tek Etkili Silindirin Kumandası Basınç hattından gelen hidrolik akışkan, 3/2 yön kontrol valfine basılınca valften geçer. Silindiri

Detaylı

Konveyörlü Tip WTCS250 - elektrikli

Konveyörlü Tip WTCS250 - elektrikli Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

İNŞAAT MALZEME BİLGİSİ

İNŞAAT MALZEME BİLGİSİ İNŞAAT MALZEME BİLGİSİ Prof. Dr. Metin OLGUN Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü HAFTA KONU 1 Giriş, yapı malzemelerinin önemi 2 Yapı malzemelerinin genel özellikleri,

Detaylı

FIBERCEMENT. 1. Fibercement Nedir? 2. Kullanım Alanları Nelerdir?

FIBERCEMENT. 1. Fibercement Nedir? 2. Kullanım Alanları Nelerdir? FIBERCEMENT 1. Fibercement Nedir? Yapıların her türlü iç ve dış cephe kaplamalarında kullanılan, otoklavda sertleştirilmiş, düz veya ahşap desenli yüzey görünümüne sahip doğal lifli çimento esaslı levhalardır.

Detaylı

Fark basınç ölçer Paslanmaz çelik versiyon, diyafram elemanlı Model , tamamen kaynaklı yapı

Fark basınç ölçer Paslanmaz çelik versiyon, diyafram elemanlı Model , tamamen kaynaklı yapı Mekanik basınç ölçümü Fark basınç ölçer Paslanmaz çelik versiyon, diyafram elemanlı Model 732.51, tamamen kaynaklı yapı WIKA veri sayfası PM 07.05 Diğer onaylar için 4. sayfaya bakınız Uygulamalar Yüksek

Detaylı

BIRAKIN KUTUP AYILARI RAHAT UYUSUN

BIRAKIN KUTUP AYILARI RAHAT UYUSUN POLAR İZOLASYON ISI İZOLASYONU TANITIM BROŞÜRÜ İçinde bulunduğumuz yüzyılda hızlı endüstrileşmenin sonucu olarak ortaya çıkan enerji ihtiyacı ve bu ihtiyacın yaklaşık % 90 oranında fosil türevli yakıt

Detaylı

GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI

GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI HÜCRELİ ASPİRATÖRLER MBS Hücreli Aspiratör MBS Hücreli Aspiratörler 500 m³/h ile 100.000 m³/h debiler arasında değişik boyutta standart

Detaylı

Dairesel susturucular

Dairesel susturucular ,3 X X testregistrierung Dairesel susturucular Tipi HYGIENISCH GETESTET Galvanizli çelik sac yapıya sahip, dairesel kanallarda gürültünün büyük ölçüde azaltılması için Dairesel susturucular, iklimlendirme

Detaylı

Kendini Temizleyen Dönüş Ruloları

Kendini Temizleyen Dönüş Ruloları Kendini Temizleyen Dönüş Ruloları KENDİNİ TEMİZLEYEN DÖNÜŞ RULOSU INBI TECHNIQUE IN YOUR CONVEYOR BELTS KENDİNİ TEMİZLEYEN DÖNÜŞ RULOSU INBI... Sayfa 1 KENDİNİ TEMİZLEYEN DÖNÜŞ RULOSU INBI nin Avantajları

Detaylı

THISION L ECO Kazan tasarımında son nokta

THISION L ECO Kazan tasarımında son nokta Yoğuşmalı kazan Kapasite 66-133kW THISION L ECO Kazan tasarımında son nokta DÜŞÜK EMİSYON YÜKSEK VERİM THISION L ECO Yüksek kapasite Yüksek kullanım esnekliği THISION L ECO, yüksek kaliteli mühendislik

Detaylı

SICAK SU GRUBU. AQUA Boylerler

SICAK SU GRUBU. AQUA Boylerler SICAK SU GRUBU AQUA Boylerler SICAK SU GRUBU AQUA TEK SERPANTİNLİ BOYLERLER Sıcak suyun hazırlanması ve depolanması amacıyla kullanılır Boyler iç yüzeyleri ileri teknoloji titanyum katkılı emaye kaplama

Detaylı

Konveyörlü Tip WTCS90 - elektrikli

Konveyörlü Tip WTCS90 - elektrikli Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

SinterlenmişKarbürler. Co bağlayıcı ~ Mpa Sertlikliğini 1100 ⁰C ye kadar muhafaza eder Kesme hızları hız çeliklerine nazaran 5 kat fazladır.

SinterlenmişKarbürler. Co bağlayıcı ~ Mpa Sertlikliğini 1100 ⁰C ye kadar muhafaza eder Kesme hızları hız çeliklerine nazaran 5 kat fazladır. SinterlenmişKarbürler Co bağlayıcı ~ Mpa Sertlikliğini 1100 ⁰C ye kadar muhafaza eder Kesme hızları hız çeliklerine nazaran 5 kat fazladır. Seramikler 3 Katogoride Toplanır: 1) Alumina (Al2O3) 2) Alumina

Detaylı

ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANELLER

ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANELLER ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANELLER YAPI MARKET SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Formlandırılmış alüminyum kompozit panel kaplamalarının alt taşıyıcı strüktürlerinin yardımı ile mimarinize farklı yenilikler katması, sadece formları

Detaylı

BAYMAK STAR PANEL RADYATÖR

BAYMAK STAR PANEL RADYATÖR BAYMAK STAR PANEL RADYATÖR STAR PANEL RADYATÖR Test basıncı 13 bar Maksimum çalışma basıncı 1 bar Maksimum su çalışma sıcaklığı 11 o C 1 yıl garanti 33,3 mm hatveli su kanalları Pratik montaj kolaylığı

Detaylı

Geri dönüşsüz damperler

Geri dönüşsüz damperler ,1 X X testregistrierung Geri dönüşsüz damperler Tipi Kanal sistemin içine monte Geri dönüşsüz damperler, sistem çalışır durumda değilken istenilen hava akış yönüne karşı istenmeyen hava akışlarını önler.

Detaylı

Geri dönüşsüz damperler

Geri dönüşsüz damperler X X testregistrierung Geri dönüşsüz damperler Tipi Ayarlanabilir durdurucu Ağır iş uygulamalarına yönelik Geri dönüşsüz damperler, sistem çalışır durumda değilken istenilen hava akış yönüne karşı istenmeyen

Detaylı

Kaynaklı Isı Değiştiriciler SPS ve SAW

Kaynaklı Isı Değiştiriciler SPS ve SAW SONDEX Kaynaklı Isı Değiştiriciler SPS ve SAW Her hakkı Sondex A/S ye aittir Sondex A/S, plakalı ısı değiştiricilerin ve tatlı su distilasyon ünitelerinin geliştirilmesinde, tasarımında ve üretiminde uzmanlaşmış

Detaylı

Dairesel susturucular

Dairesel susturucular ,3 X X testregistrierung Dairesel susturucular Tipi Kontamine havaya yönelik, plastik dairesel kanallarda gürültünün azaltılması için Agresif ortama yönelik emiş havası sistemlerinin dairesel kanallarında

Detaylı

Elektrikli ev aletleri için konforlu ray sistemi: Fırınlar için Quadro

Elektrikli ev aletleri için konforlu ray sistemi: Fırınlar için Quadro Elektrikli ev aletleri için konforlu ray sistemi: Fırınlar için Quadro Elektrikli ev aletleri için konforlu ray sistemleri. 2 Hettich, mükemmel mutfağı yeniden tanımlıyor: Mutfak mobilyalarından ankastre

Detaylı

ENDÜSTRİYEL KAYIŞLAR

ENDÜSTRİYEL KAYIŞLAR ENDÜSTRİYEL KAYIŞLAR Poliüretan Zaman Kayışları SYNCHROTECH çelik telli güçlendirilmiş termoplastik poliüretan zaman kayışları çok sınırlı sünme katsayısı, kaydırmazlık özelliği ve kauçuk kayışlardan farklı

Detaylı

YÜKSEK SICAKLIK FIRINLARI. Yüksek Sıcaklık Kamara Fırın Serisi Yüksek Sıcaklık Tüp Fırın Serisi Yüksek Sıcaklık Elevator Fırın Serisi

YÜKSEK SICAKLIK FIRINLARI. Yüksek Sıcaklık Kamara Fırın Serisi Yüksek Sıcaklık Tüp Fırın Serisi Yüksek Sıcaklık Elevator Fırın Serisi YÜKSEK SICAKLIK FIRINLARI Yüksek Kamara Fırın Serisi Yüksek Tüp Fırın Serisi Yüksek Elevator Fırın Serisi Kamara Fırınlar MoS Serisi MoS serisi yıllardır güvenilir bir şekilde profesyonel kamara fırını

Detaylı

10.836 m2 toplam alana kurulu FAF Vana Sanayi Fabrikası Kazan / ANKARA

10.836 m2 toplam alana kurulu FAF Vana Sanayi Fabrikası Kazan / ANKARA ÜRÜN KATALOĞU 10.836 m2 toplam alana kurulu FAF Vana Sanayi Fabrikası Kazan / ANKARA www.fafvana.com.tr satis@fafvana.com.tr CE BELGESİ ISO 9001 : 2000 KALİTE BELGESİ GOST RUSYA KALİTE BELGESİ UKR SEPRO

Detaylı

OLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİ

OLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİ - 2014 1 SABİT FLANŞLI KOMPANSATÖRLER Dizayn Değeri : 10/16 bar, 450, 1000 cycle. Ondülasyon Malz. : AISI 304 Flanş Malzemesi : TS EN 1092-1, PN10/16 Standart Karbon Çelik 200,00 TL 225,00 TL 215,00 TL

Detaylı

Çok geniş tecrübe birikimi Tamamen Avrupa malı malzeme Avrupa standartlarına tam uyumlu. www.destech.eu www.esanjorler.com

Çok geniş tecrübe birikimi Tamamen Avrupa malı malzeme Avrupa standartlarına tam uyumlu. www.destech.eu www.esanjorler.com Çok geniş tecrübe birikimi Tamamen Avrupa malı malzeme Avrupa standartlarına tam uyumlu DT Grup Avrupa nın yüksek kaliteli ve teknolojik desikkant nem alıcılar üreten bir firmasıdır. Nem alıcılar endüstriyel

Detaylı

ITP13103 Yapı Malzemeleri

ITP13103 Yapı Malzemeleri ITP13103 Yapı Malzemeleri Yrd.Doç.Dr. Orhan ARKOÇ e-posta : orhan.arkoc@klu.edu.tr Web : http://personel.klu.edu.tr/orhan.arkoc 1 Bölüm 5.1 GAZBETON 2 Giriş Gazbeton; silisli kum ( kuvarsit ), çimento,

Detaylı

Gaz ve hava filtresi. GF/1: Rp 1/2 - Rp 2 GF/3: DN 40 GF/4: DN 50 - DN 100 GF: DN 125 - DN 200

Gaz ve hava filtresi. GF/1: Rp 1/2 - Rp 2 GF/3: DN 40 GF/4: DN 50 - DN 100 GF: DN 125 - DN 200 Gaz ve hava filtresi GF/1: / - GF/: DN GF/: DN - DN 0 GF: DN 1 - DN 0 11.0 Printed in Germany Edition 0.1 Nr. 0 1 Teknik Gaz iç hatları için filtre, DIN ya göre yüksek toz haznesi kapasitesi ile. GF/1:

Detaylı

SD 1200 Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı

SD 1200 Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 1200 Seviye Duyargası Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 1200 MKK v10.02-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 4 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 5 4. MONTAJ ve KABLOLAMA... 6 4.1. Duyarga Çubuklarının

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE VE İMALAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE VE İMALAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE VE İMALAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MÜHENDİSLİKTE DENEYSEL METOTLAR II DOĞRUSAL ISI İLETİMİ DENEYİ 1.Deneyin Adı: Doğrusal ısı iletimi deneyi..

Detaylı

Metal Yüzey Hazırlama ve Temizleme Fosfatlama (Metal Surface Preparation and Cleaning)

Metal Yüzey Hazırlama ve Temizleme Fosfatlama (Metal Surface Preparation and Cleaning) Boya sisteminden beklenilen yüksek direnç,uzun ömür, mükemmel görünüş özelliklerini öteki yüzey temizleme yöntemlerinden daha etkin bir biçimde karşılamak üzere geliştirilen boya öncesi yüzey temizleme

Detaylı

KALİTELİ ISI DEĞİŞTİRİCİLER

KALİTELİ ISI DEĞİŞTİRİCİLER KALİTELİ ISI DEĞİŞTİRİCİLER Plakalı Isı Değiştiriciler FP, GPL Serisi TERMOTEK Proje Danışmanlık Sanayi ve Ticaret A.Ş. uzun yıllardır mekanik tesisat sektörüne hizmet veren yönetim kadrosu ile konusunda

Detaylı

TEFLON KAPLAMA ÖZELLİKLERİ VE KULLANIM ALANLARI

TEFLON KAPLAMA ÖZELLİKLERİ VE KULLANIM ALANLARI 1 HAKKIMIZDA AG Kauçuk, AGmet Metal olarak uzun yıllardır makine, kalıp ve aparat üretimi üzerine yaptığımız çalışmalardan edindiğimiz tecrübe ile piyasanın değişik alanlardaki ihtiyaçlarını karşılamak

Detaylı

SÜPER ALAŞIMLAR Prof.Dr.Ayşegül AKDOĞAN EKER Prof.Dr.Ayşegül AKDOĞAN EKER

SÜPER ALAŞIMLAR Prof.Dr.Ayşegül AKDOĞAN EKER Prof.Dr.Ayşegül AKDOĞAN EKER Süper alaşım; ana yapısı demir, nikel yada kobalt olan nisbeten yüksek miktarlarda krom, az miktarda da yüksek sıcaklıkta ergiyen molibden, wofram, alüminyum ve titanyum içeren alaşım olarak tanımlanabilir.

Detaylı

Aksesuarlar. Montaj çerçeveleri. Geri dönüşsüz damperlerin ve basınç düşürme dam perlerinin hızlı ve kolay kurulumu için. 03/2014 DE/tr K3 3.

Aksesuarlar. Montaj çerçeveleri. Geri dönüşsüz damperlerin ve basınç düşürme dam perlerinin hızlı ve kolay kurulumu için. 03/2014 DE/tr K3 3. Montaj çerçevesi, X XMontaj çerçevesi testregistrierung Aksesuarlar Montaj çerçeveleri Geri dönüşsüz damperlerin ve basınç düşürme dam perlerinin hızlı ve kolay kurulumu için Montaj çerçevesi, geri dönüşsüz

Detaylı

KOMPOZİTLER Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği

KOMPOZİTLER Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Başlık KOMPOZİTLER Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Tanım İki veya daha fazla malzemenin, iyi özelliklerini bir araya toplamak ya da ortaya yeni bir özellik çıkarmak için, mikro veya makro seviyede

Detaylı

1000-200000 m3/h, 400-1500 Pa. Kavrama, kayış-kasnak veya direk tahrik Eurovent e göre Kısa/Uzun gövde; kılavuz giriş kanatlı/kanatsız

1000-200000 m3/h, 400-1500 Pa. Kavrama, kayış-kasnak veya direk tahrik Eurovent e göre Kısa/Uzun gövde; kılavuz giriş kanatlı/kanatsız Aksiyal fanlar Üretimin açıklanması Değişik rotor türleri için, çıkış konumu, gövde geometrisi, gövde sacı kalınlığı, ve malzesi yönünden geniş bir seçme olanağı bulunmaktadır. Aşağıdaki açıklamalar standart

Detaylı

Sürekli Döküm Tesisleri için Yataklama Çözümleri

Sürekli Döküm Tesisleri için Yataklama Çözümleri Sürekli Döküm Tesisleri için Yataklama Çözümleri Ç e l i k v e N o n F e r r o M e t a l l e r Tek Kaynaktan Mükemmel Uyumlu Yataklama Çözümleri Schaeffler Endüstri Grubu, güçlü INA ve FAG markaları ile

Detaylı

C38SS ÇELİK ÇELİK YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

C38SS ÇELİK ÇELİK YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ C38SS ÇELİK ÇELİK YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KAPSAM Projede belirtilen yerlerde aşağıda teknik özellikleri verilen Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri kullanılacaktır. 2. GENEL ÖZELLİKLER

Detaylı

Alt şasi tasarım. Genel bilgiler. Alt şasi aşağıdaki amaçlar için kullanılabilir:

Alt şasi tasarım. Genel bilgiler. Alt şasi aşağıdaki amaçlar için kullanılabilir: Alt şasi aşağıdaki amaçlar için kullanılabilir: Yükü şasi çerçevesi üzerine düzgün bir şekilde dağıtmak için Tekerlekler ve çerçeve üzerinde dik duran diğer parçalar için boşluk sağlamak amacıyla Üstyapıyı

Detaylı

Konu: Yüksek Hassasiyetli Yağ Keçelerinin Takviye Bilezik Kalıplarının Üretiminde Kullanılan Takım Çelikleri ve Üretim Prosesleri

Konu: Yüksek Hassasiyetli Yağ Keçelerinin Takviye Bilezik Kalıplarının Üretiminde Kullanılan Takım Çelikleri ve Üretim Prosesleri Nurettin ÇALLI Fen Bilimleri Ens. Öğrenci No: 503812162 MAD 614 Madencilikte Özel Konular I Dersi Veren: Prof. Dr. Orhan KURAL İTÜ Maden Fakültesi Konu: Yüksek Hassasiyetli Yağ Keçelerinin Takviye Bilezik

Detaylı

08.08-TUR Vic-Check Vanalar

08.08-TUR Vic-Check Vanalar 716H/716 Serisi çekvalfler, hidrodinamik açıdan verimli, yeni bir profil de dahil çeşitli kalite özellikleri içeren, bilgisayar destekli inovatif mühendisliğin bir ürünüdür. Vic-Check vanada 5 fit/1,5

Detaylı

SANDWICH PANELLER POLİÜRETAN İZOLASYONLU ÇATI PANELLERİ

SANDWICH PANELLER POLİÜRETAN İZOLASYONLU ÇATI PANELLERİ SANDWICH PANELLER POLİÜRETAN İZOLASYONLU ÇATI PANELLERİ 3 HADVELİ ÇATI PANELİ Sanayi yapılarının tasarımlarına ; yapı özellikleri, kullanım fonksiyonları ve üretecekleri ürünleri dikkate alarak sanayicilerle

Detaylı

Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri Yılın Yatırımı Ödülü 2012-02 FİYAT LİSTESİ

Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri Yılın Yatırımı Ödülü 2012-02 FİYAT LİSTESİ 11 Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri Yılın Yatırımı Ödülü 02 FİYAT LİSTESİ Elastomerik Kauçuk Köpük Yüksek buhar difüzyon değerine sahip olan elastomerik kauçuk köpük malzemeler, tesisatlarda iyi bir ısı

Detaylı

VIESMANN VITOSOL 222-T Heatpipe prensipli vakum borulu kolektör Güneş enerjisi ile kullanma suyu ısıtması için boyler ile

VIESMANN VITOSOL 222-T Heatpipe prensipli vakum borulu kolektör Güneş enerjisi ile kullanma suyu ısıtması için boyler ile VIESMANN VITOSOL 222-T Heatpipe prensipli vakum borulu kolektör Güneş enerjisi ile kullanma suyu ısıtması için boyler ile Teknik Bilgi Föyü Sipariş No. ve fiyatlar: Fiyat listesine bakınız VITOSOL 222-T

Detaylı

ÜRÜN TANIMI; arasında olmalıdır.! Derz uygulaması yapıştırma işleminden bir gün sonra yapılmalıdır.!

ÜRÜN TANIMI; arasında olmalıdır.! Derz uygulaması yapıştırma işleminden bir gün sonra yapılmalıdır.! ÜRÜN TANIMI; Granülometrik karbonat tozu, portlant çimentosu ve çeşitli polimer katkılar ( yapışma, esneklik, suya karşı direnç ve aşırı soğuk ve sıcağa dayanmı arttıran ) birleşiminden oluşan, seramik,

Detaylı

Arsen. fiyat LİSTESİ -2015- C U R L LISTED EN ISO 10380 PRODUCED AND TESTED ISO 9001:2008 OHSAS 18001

Arsen. fiyat LİSTESİ -2015- C U R L LISTED EN ISO 10380 PRODUCED AND TESTED ISO 9001:2008 OHSAS 18001 QUALITY MANAGEMENT SYSTEM CERTIFIED HEALTH & SAFETY MANAGEMENT SYSTEM fiyat LİSTESİ -- ISO 9001:2008 REGISTERED COMPANY C U R L LISTED US EN ISO 10380 PRODUCED AND TESTED OHSAS 18001 HAKKIMIZDA Şirket

Detaylı

SPİRAL SARIMLI CONTALAR

SPİRAL SARIMLI CONTALAR Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. SPİRL LI COTLR TEMEL ÖZELLİKLER Spiral sarımlı contalar; işletmelerde, özellikle basınç ve sıcaklığın yüksek olduğu noktalarda yoğun olarak kullanılmaktadır. Bu contalar özellikle

Detaylı

BÖLÜM#5: KESİCİ TAKIMLARDA AŞINMA MEKANİZMALARI

BÖLÜM#5: KESİCİ TAKIMLARDA AŞINMA MEKANİZMALARI BÖLÜM#5: KESİCİ TAKIMLARDA AŞINMA MEKANİZMALARI Kesici Takımlarda Aşınma Mekanizmaları Aşınma, kesicinin temas yüzeylerinde meydana gelen malzeme kaybı olarak ifade edilir. Kesici Takımlarda Aşınma Mekanizmaları

Detaylı

Kaliteli ve Hızlı Çözüm Arayanlar

Kaliteli ve Hızlı Çözüm Arayanlar Kaliteli ve Hızlı Çözüm Arayanlar Sizin İçin Membranlı Modüler Su Depolarını Ürettik... Galvaniz veya özel kaplamalı sac gövdesi, özel dizayn edilmiş hijyenik membranı ile Membranlı Modüler Depo sunun

Detaylı

Vana ve Kondenstop Ceketleri

Vana ve Kondenstop Ceketleri Vana ve Kondenstop Ceketleri info@ayvaz.com www.ayvaz.com Tesisatınızdaki her vana ve kondenstop SİZE PARA KAZANDIRSIN istemez misiniz? 2 Vana ve Kondenstop Ceketleri Cevabınız evetse, gelin sizi üstün

Detaylı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Systemair HSK Isı Geri Kazanımlı Havalandırma Sistemi kısaca IGH olarak isimlendirilmektir. IGH, ısı enerjisini eşanjörler ve fanlar yardımı ile geri kazanarak enerji

Detaylı

İNŞAAT DEMİRİ. Anma çapı KANGAL DEMİR. Anma çapı HASIR ÇELİK NO. 1 R106 500 215 4.5 4.5 15 25 14.73 1.37 2 R131 500 215 5 5 15 25 18.19 1.

İNŞAAT DEMİRİ. Anma çapı KANGAL DEMİR. Anma çapı HASIR ÇELİK NO. 1 R106 500 215 4.5 4.5 15 25 14.73 1.37 2 R131 500 215 5 5 15 25 18.19 1. www.akindemir.com İNŞAAT DEMİRİ 8-32 mm. arası inşaat demirleri Anma çapı (D) (mm) TS BS ASTM AFNOR ELOT DIN Çevre Uzunluğu (U) (mm) Kesit Alanı (F) (mm2) Anma Kütlesi (G) (Kg/m) 8 25,10 50,2 0,395 10

Detaylı