TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI. HAYVANCILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Islah ve Geliştirme Daire Başkanlığı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI. HAYVANCILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Islah ve Geliştirme Daire Başkanlığı"

Transkript

1 TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI HAYVANCILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Islah ve Geliştirme Daire Başkanlığı

2 ÜREME ÜRÜNLERİ (SPERMA, OVUM, EMBRİYO) İTHALATI VE ÜRETİM MERKEZLERİ İLE İLGİLİ UYGULAMALAR

3 Mevzuat Sperma, Ovum ve Embriyo Üretim Merkezlerinin Kuruluş ve Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelik (24 Aralık 2011 Tarih, Sayı) Suni Tohumlama, Tabii Tohumlama ve Embriyo Transferi Faaliyetleri Hakkında Yönetmelik (8 Aralık 2011 Tarih, Sayı) Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığının Kontrolüne Tabi Ürünlerin İthalat Denetimi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi Tebliği 2018/5)

4 Amacı : Sperma, ovum ve embriyo üretimi yapmak üzere kişi ve kuruluşlar tarafından kurulacak olan üretim merkezlerinin; Kuruluş ve çalışma izinleri ile denetimleri, Söz konusu ürünlerin üretilmesi, saklanması, dağıtılması, Üretim amaçlı damızlık hayvanların ithalatı, Üretim merkezlerinde bulunan veya kabul edilecek damızlıkların taşımaları gereken sağlık ve diğer özellikleri (verim yönünden) ile ilgili usul ve esasları düzenlemektir. Sperma, ovum ve embriyo üretimi yapmak üzere kişi ve kuruluşlar tarafından kurulacak olan üretim merkezlerinin; Kuruluş ve çalışma izinleri ile denetimleri, Söz konusu ürünlerin üretilmesi, saklanması, dağıtılması, Üretim amaçlı damızlık hayvanların ithalatı, Üretim merkezlerinde bulunan veya kabul edilecek damızlıkların taşımaları gereken sağlık ve diğer özellikleri (verim yönünden) ile ilgili usul ve esasları düzenlemektir.

5 İzinler: SpeSperma, Ovum ve Embriyo Üretim Merkezleri a) Kuruluş İzni b) Çalışma İzni c) Üretim İzni alması zorunludur. rma, Ovum ve Embriyo Üretim Merkezleri a) Kuruluş İzni b) Çalışma İzni c) Üretim İzni alması zorunludur.

6 Kuruluş İzni: Dilekçe, Beyanname (Her hayvan türü ve ürün için ayrı verilir.), Vaziyet planı içeren mimari proje, Detaylı ve teknik kurallara göre hazırlanmış proje, Kuruluş izni iki yıl geçerlidir.

7 Çalışma İzni: Dilekçe, Kamu, kurum ve kuruluşları dışındaki üretim merkezlerinde sorumlu yöneticisinin meslek odasına kayıtlı olduğuna dair belge sureti, noter onaylı iş sözleşmesi, Kamu kurum ve kuruluşlarında müdür, fakültelerde dekan tarafından verilen görev onay belgesi, Sağlık ve teknik personel sayısı ve belgeleri, Faaliyet alanını gösteren Ticaret Sicil Gazetesi, Sağlık ve teknik personele ait zoonoz hastalıklar (Brucella, Tüberküloz) yönünden ari olduklarına dair sağlık muayene raporları, Sperma ve embriyo (invivo-invitro) üretiminde kullanılacak olan alet ve ekipmanların olduğuna dair belge, Oluşturulan komisyon inceleme yapar ve rapor düzenler, Üretim merkezinin bulunduğu adres için merkez kodu ve çalışma izni verilir.

8 Üretim İzni: Dilekçe, Damızlık belgesi, pasaport, fenotip uygunluk raporu, Sperma değerlendirme raporu, Talimatta geçen hastalıklar yönünden damızlıkların ari olduklarını gösteren ve belirlenen sürelerde yapılmış test raporları, Spermalar için payet örneği (üretim tarihi, barkot, ırkı, adı ve kulak numarası), Ovum ve embriyolar için payet örneği (kısaltma ve kod), DNA profiline ait belge, Çalışma izin belgesi fotokopisi, Şartları uygun bulunan her bir damızlık için ayrı üretim izni verilir. Üretimde kullanılacak donör ve erkek damızlıkların verim ve sağlık özellikleri, ürünlerin işlenmesi, dondurulması ve muhafazası, üretim merkezine alınacak damızlıklarda aranılacak şartlar talimatla belirlenir. Dilekçe, Damızlık belgesi, pasaport, fenotip uygunluk raporu, Sperma değerlendirme raporu, Talimatta geçen hastalıklar yönünden damızlıkların ari olduklarını gösteren ve belirlenen sürelerde yapılmış test raporları, Spermalar için payet örneği (üretim tarihi, barkot, ırkı, adı ve kulak numarası), Ovum ve embriyolar için payet örneği (kısaltma ve kod), DNA profiline ait belge, Çalışma izin belgesi fotokopisi, Şartları uygun bulunan her bir damızlık için ayrı üretim izni verilir. Üretimde kullanılacak donör ve erkek damızlıkların verim ve sağlık özellikleri, ürünlerin işlenmesi, dondurulması ve muhafazası, üretim merkezine alınacak damızlıklarda aranılacak şartlar talimatla belirlenir.

9 Üretim Merkezinin Çalışması İle İlgili Hususlar: Üretim merkezlerinde bulunan hayvanlara Bakanlıkça belirlenen aşılar yapılır. Üretim merkezleri ve damızlık sahipleri embriyoların üretiminde kullanacakları donörlerin her biri için üretim izni almak zorundadır. Üretim merkezlerine getirilen damızlıklar karantina bölmesinde en az yirmi sekiz gün süre ile tutulur. Bu sürede Bakanlıkça ön görülen sağlık testleri yaptırılır. Embriyo üretiminde kullanılacak dişi ve erkeklerin aynı ırktan olması zorunludur. Farklı ırklar kullanılarak üretilecek embriyolar için, üretim amacı ve miktarı belirtilerek Bakanlıktan izin alınır. Üretim merkezlerinde bulunan hayvanlara Bakanlıkça belirlenen aşılar yapılır.

10 Üretim Merkezinin Çalışması İle İlgili Hususlar: Üretim merkezleri faaliyet alanına giren üretim, sağlık ve diğer hususlarla ilgili kayıt ve arşiv sistemi bulundurmalıdır. Sperma üretimi için tutulacak kayıtlarda asgari olarak; Damızlıkların ırkı, Kulak numarası, adı, Spermanın üretim tarihi Mililitre cinsinden ejekülat miktarı, Sperma sulandırıcısının adı veya bileşimi Katılan antibiyotikler Motilitesi, yoğunluğu Sulandırma miktarı Dondurma sonrası çözüm motilitesi Üretilen payet/doz/porsiyon miktarı yer almalıdır.

11 Üretim Merkezinin Çalışması İle İlgili Hususlar: Ovum ve embriyo üretimi için tutulacak kayıtlarda asgari olarak; Donörün ırkı, Donörün adı, kulak numarası, Donörün doğum tarihi, Embriyo üretim tarihi, Ayrıntılı süperovulasyon programı veya üretim şekli, Embriyonun kalite ve gelişim safhası ile kullanılan sperma bilgileri yer almalıdır.

12 Üretim Merkezinin Denetimi İle İlgili Hususlar: Üretim merkezleri sayfa numaraları verilmiş ve il müdürlüğünce onaylanmış denetim defteri bulundurur, sorumlu yönetici tarafından muhafaza edilir. İl müdürlüğü il sınırları içerisinde bulunan üretim merkezlerinin faaliyetlerini kontrol etmek üzere sorumlu sağlık veya teknik personel görevlendirir. Görevlendirilen personelin yönetmelikte belirtilen konularla ilgili olarak Bakanlığa bağlı üretim merkezlerinin birinde eğitilmesi sağlanır. Üretim merkezleri, görevli personel tarafından en az altı ayda bir yerinde denetlenir. Denetimlerde tespit edilen hususlar denetim defterine kaydedilir. Tespit edilen eksikliklerin otuz gün içinde giderilmesi için sözlü ve yazılı tebligat yapılır. Üretim merkezi tebligat tarihinden sonraki süre içerisinde eksikliklerini gidererek almış olduğu tedbirleri bir rapor halinde il müdürlüğüne bildirir.

13 Üretim Merkezinin Denetimi İle İlgili Hususlar: İl müdürlüğü üretim merkezlerini denetleyecek denetim personelinin görevlerini eksiksiz yerine getirmesinden, yapılan denetim sonucu düzenlenecek raporun ve üretim merkezi ile ilgili Bakanlıkça istenilen bilgi ve belgelerin zamanında Bakanlığa ulaştırılmasından sorumludur. Üretim merkezleri ayrıca yılda en az bir defa ve gerekli görüldüğünde her zaman Bakanlıkça oluşturulacak bir heyet tarafından da yerinde denetlenir. Üretilecek sperma, ovum ve embriyolar için yapılacak kontrol ve analizler Bakanlıkça yayınlanacak talimatla belirlenir.

14 Üretim Merkezlerinin Değişikliği ve Kapanmasına İlişkin Hususlar Üretim merkezleri, Bakanlığın izni olmadan, merkezlerinin kısmen veya tamamen yenilenmesi, ek ünite yapılmasına ilişkin herhangi bir değişiklik yapamaz. Bakanlığın değişikliklere izin vermesi durumunda, yönetmelikte geçen bilgi ve belgeler tekrar istenebilir. Verilen çalışma izni, izin verilen kişiler, kuruluşlar, adres ve faaliyet alanı için geçerlidir. Bunlardan herhangi birinin değişmesi halinde çalışma izni geçerliliğini kaybeder. Üretim merkezlerinin kapatılması, unvan veya sahip değiştirmesi hallerinde durum en geç bir ay içerisinde Bakanlığa bildirilir.

15 Üretim Merkezlerinin Değişikliği ve Kapanmasına İlişkin Hususlar Değişikliklerle ilgili bilgi ve belgelerle, Bakanlıkça verilmiş olan çalışma izninin aslı Bakanlığa gönderilir. Bakanlıkça uygun görülmesi halinde yeni çalışma izni düzenlenir. Üretim merkezlerinin faaliyetlerini durdurmaları veya kapanmaları halinde bu durum il müdürlükleri vasıtası ile bir ay içinde Bakanlığa bildirilir.

16 SPERMA ÜRETİM MERKEZLERİ SULTANSUYU TIGEM MALATYA KAMU LALAHAN TAGEM ANKARA KAMU MENEMEN DSYMB İZMİR KAMU/DÖL KONTROLU PROJESİ EGEVET İZMİR ÖZEL GEN O VET İZMİR ÖZEL SÜPERGENETİK KONYA ÖZEL

17

18 ÜREME ÜRÜNLERİ İTHALATI İLE İLGİLİ UYGULAMALAR VE İZİNLER

19 İŞ AKIŞI Alt yapı uygunluk Belgesi (Bayi/distribütörleri için Uygunluk Belgesini) İthalat Yeterlilik Belgesi Kontrol Belgesi Analiz Sonuçları Boğaların HAYGEM sayfasında yayınlanması ve TDSYMB gönderilerek e-ıslah veri tabanına kaydedilmesi ayi/distribütörleri için Uygunluk Belgesi

20 Alt yapı uygunluk Belgesi (Bayi/distribütörleri için Uygunluk Belgesini) Üreme ürünleri ithalatı yapacak gerçek ve tüzel kişilerin alması gereken Altyapı Uygunluk Belgesi ile, İthalatçı firmalar ve Üretim merkezleri adına sperma satışlarını yapan gerçek ve tüzel kişilerin bayi/ distribütörleri için alacakları Uygunluk Belgesi için bulundukları ilin İl Müdürlüklerine başvuru yaparlar.

21 İl Müdürlüğünden en az iki veteriner hekimden oluşturulacak bir komisyon ruhsatlı işyeri ve depoda, depolama ve dağıtım için gerekli altyapı ve yatırımların tamamlanmış olup olmadığını inceleme tutanağına göre tespit edeceklerdir. İthal edilecek sperma ve embriyoların muhafaza edileceği depolar asgari teknik ve hijyenik şartlar dikkate alınarak incelenecek, depoların kriterleri verilen standartlara uygun olup, olmadığı kontrol edilecek olup uygun bulunması halinde Altyapı uygunluk Belgesi verilecektir. İthalatçı firmaların ithalatını yaptığı dondurulmuş üreme ürünlerinin ithalatçı firma adına satışını yapanlar ile Üretim Merkezlerinin üretim yaptığı dondurulmuş sperma, satış ve pazarlamasını yapan bayii/distribütörler için yapılan kontrollerde şartları uygun bulunanlara Uygunluk Belgesi verilecektir.

22 İthalat Yeterlilik Belgesi Kişiler için bağlı oldukları ticaret odası sicil kaydı, Şirketler için Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi sureti Firmayı/kişiyi temsile yetkili kişi/kişilerin noter onaylı vekâletnamesi ve imza sirküleri, Faaliyetin yürütüleceği İdari bina/depoya ait tapu belgesi veya kira kontratı sureti, Altyapı Uygunluk Belgesi, İthalatçı, ithalatını yapacağı sperma, ovum ve embriyolara ait ihracatın yapıldığı firmadan söz konusu ürünler için yaptığı distribütörülük anlaşmasının aslı, Yönetmelik gereği çalıştırılması zorunlu olan Veteriner Hekime ait onaylı diploma sureti, oda kayıt belgesinin aslı, tam gün çalışmak üzere yapılan sözleşmenin aslı ve SGK primlerinin ödendiğini gösteren belge, Ek-1 de belirtilen noter onaylı taahhütname, Bakanlık Döner Sermaye ücretinin ödendiğine dair belge,

23 Kontrol Belgesi Üreme ürünleri ithalatını(kontrol belgesi) Hayvancılık Genel Müdürlüğünden ithalat yeterlilik belgesi almış olanlar yapabilir. Üreme ürünleri ithalatı için kontrol belgesi alınması zorunludur. Kontrol belgesi için istenen belgeler; Proforma Fatura Kontrol Belgesi DNA Profili Proforma Veteriner Sağlık Sertifikası Pedigri Distribütör Antlaşması Genetik Kusur Taşımadığına dair Belge(Bakanlık tarafından belirlenen) Bakanlık tarafından belirlenen teknik kriterler Dekont

24 Analiz Sonuçları Gümrük Giriş Beyannamesi Motilite sonuçları (Bakanlık tarafından izin verilen laboratuvarlar) VSKN tarafından verilen uyguluk belgesi DNA uygunluk yazısı Lalahan Uluslararası Hayvancılık Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü (Boğa Sperması) Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü(Aygır Sperması)

25 Numune Alma Esasları Dondurulmuş Spermadan Numune Alma Esasları Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2013/63) Hayvanların ıslahında kullanılmak üzere ülkemizde üretilen spermanın üretim merkezlerinde veya ithalat sırasında giriş gümrüklerinde kontrol edilebilmeleri amacıyla, uygun bir şekilde numune alınması ve bunların kontrollerini yapan kurumlara uygun koşullarda gönderilmesine ilişkin hükümleri kapsar. İthalatçı firmalar fiili ithalat amacı ile gelen ürünlerine ait iş ve işlemler için, veteriner sınır kontrol noktasına veya VSKN olmayan illerde il müdürlüklerine müracaat, dilekçe ve Bakanlıktan alınan kontrol belgesi ile yapılır.

26 Komisyon kurulması İthal Ürünlerde: Veteriner Sınır Kontrol Noktası Müdürlüğü olan yerlerde, VSKNM den bir Veteriner Hekim, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden ve firmanın sorumlu Veteriner Hekimi; Veteriner Sınır Kontrol Noktası Müdürlüğü olmayan yerlerde İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğünden iki Veteriner Hekim ile firmanın sorumlu Veteriner Hekiminin yer aldığı komisyon nezaretinde numuneler alınır. Yerli Üretimde: Özel üretim laboratuarları ile kamu kurum ve kuruluşlarına ait üretim laboratuarlarınca üretilen dondurulmuş spermadan numune alma işlemi en az üç kişilik bir komisyon tarafından yapılır. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden iki veteriner hekim ve firmanın sorumlu Veteriner Hekimin oluşturduğu komisyon numuneleri alır.

27 Fiili ithalat amacı ile gelen ürünlerde; Getirilen ürünler gerekli belge, kimlik ve fiziksel kontrolleri görevli veteriner hekimlerce yapıldıktan sonra, ürünün her serisinden/dolum tarihinden alınan numuneler Bakanlıkça belirlenen laboratuvara veya fakültelere gönderilir. Ürünlere ait analiz sonuçları çıkıncaya kadar dağıtımı, satışı ve kullanımı yapılmayacaktır. Ürünler gerçek ve tüzel kişi ve kuruluşlara ilgili gümrük müdürlüğünce yediemin tutanağı ile teslim edilecektir.

28 Ürünlere ait analiz sonucunun uygun olması durumunda yediemin kararı kaldırılarak ürünlerin fiili ithalatlarına izin verilir. Ürünlere yapılan analizin uygun olmadığı ve firma tarafından 7 (yedi) gün içinde itiraz edildiği durumunda, Bakanlıkça referans olan laboratuar veya fakültede analiz tekrarı yapılır ve çıkan sonuç kesindir. Analiz sonuçları olumsuz bulunan ürünlerin mahrecine iade veya imha masrafları ithalatçı firma tarafından karşılanacaktır. Firmalar muayene işlemlerinin 45 (kırkbeş) gün içinde tamamlayıp Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına sunmalıdır.

29 Üretimi yapılan ürünler Özel veya kamu kurum ve kuruluşlarında sperma, ovum ve embriyo için üretim izni alınmış hayvanlara ait ürünlerin satıştan önce kalite kontrollerinin yapılabilmesi amacıyla; Üretim yapan kuruluşlar dilekçe ile müracaatlarını doğrudan bağlı bulundukları İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne yapar, Üretim izini alınan her hayvana ait, firma tarafından satışı düşünülen her üretim/dolum yapılan serisi için, satıştan önce motilite/kullanılabilirlik kontrolü yapılması gerekmektedir. Analiz sonucu uygun bulunan üretim/dolum tarihi için satışa esas olmak üzere Bakanlıktan uygunluk yazısı verilir.

30 Numunenin Alınması İthal edilecek olan ürünlerin her üretim, dolum tarihi veya operasyon numarasını temsil edecek şekilde ve Bakanlığın öngördüğü sayıda kontrol ve şahit olmak üzere iki takım numune alınır. Üretim merkezlerinde üretimi yapılan spermalara satıştan önce yapılacak numune alma işlemi Bakanlıkça belirlenir.

31 Her takımda mevcut olması gerekli olan payet miktarları; Analiz Türü Takım Adedi Her Takımda Bulunması Gereken Payet Miktarı Motilite 2 2 DNA 2 2 Analiz Merkezleri Hayvancılık Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Üniversitelerin (Ankara, İstanbul, Konya,Bursa,Samsun,Elazığ) Veteriner Fakültelerinde Hayvancılık Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Lalahan/ Merkez Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü

32 Lalahan Hayvancılık Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün üretimini yaptığı spermaların kalite yönlü analizlerinde muayene ve referans laboratuvar Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesidir. Muayene Türü Analizin Yapıldığı Laboratuvar İtiraz Halinde Referans Laboratuvar Kalite Lalahan Uluslararası Hayvancılık Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İstanbul Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Ondokuzmayıs Üniversitesi Fırat Üniversitesi Ankara Üniversitesi Kalite Ankara Üniversitesi Lalahan Uluslararası Hayvancılık Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü DNA Lalahan Uluslararası Hayvancılık Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Analiz sonucu şahit numune 2 yıl süre ile saklanması gerekmektedir.

33 SUNİ TOHUMLAMA FAALİYETLERİ

34 Suni Tohumlama İzni Serbest veteriner hekimlere veya ortaklarının tümü veteriner hekim olmak üzere kurulan adi ortaklık ya da şirketlere, Hayvan hastanelerine; sözleşme yapılan veteriner hekime hastane adına sorumlu olacağı ilçe için, Birlikler/kooperatiflere; sözleşme yapılan veteriner hekimin birlik ve kooperatif adına sorumlu olacağı ilçe için, Suni tohumlama yapmak üzere kurulmuş olan şirketlere; sözleşme yapılan veteriner hekime şirket adına sorumlu olacağı ilçe için, Hayvancılık işletmelerine; sözleşme yapılan veteriner hekime sadece çalışacağı işletme adına izin verilir.

35 İl Müdürlükleri hayvancılık işletmeleri dışındaki gerçek ve tüzel kişilere illerinde suni tohumlama hizmetinin gerektiği her yere hizmet götürülmesini sağlamak amacıyla birden fazla ilçe için de izin verebilir. Suni tohumlama hizmetlerinin özel sektöre devredilmediği illerde suni tohumlama izni verilen kişi ve kuruluşlardan Taahhütname alınır. Embriyo transferi izni tarihli ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Veteriner Hekim Muayenehane ve Poliklinik Yönetmeliği nin ilgili hükümleri kapsamında sorumlu veteriner hekim dâhil, her veteriner hekime de ayrı ayrı olmak üzere verilir. Suni tohumlama ve embriyo transferi uygulama izni verilen uygulayıcılar e-ıslah a kaydedilir, izinleri iptal edilenler e-ıslah ta pasif hale getirilir.

36 Genel Uygulamalar Kulak numarası olmayan hayvana suni tohumlama ve embriyo transferi yapılmayacaktır. Suni tohumlama uygulamasında ilk tohumlama yaşı en az 13 aylık (390 gün) olacaktır. Suni tohumlama uygulamasında Bakanlıkça izin verilmiş sperma kullanılacaktır. İl müdürlükleri, suni tohumlama hizmeti için izin verdiği kişi ve kuruluşlara önceden gönderilen talimatlarda açıklaması yapılan ve belirtilen suni tohumlama belgesini, embriyo transferi için izin verdiği kişi ve kuruluşlara ise embriyo transferi belgesini vermek, Suni tohumlama mobil kayıt sistemi kullanacak uygulayıcılara kontür tahsisi yapmak, ve belgelerde istenilen tüm hususların tam ve doğru olarak düzenlenmesini sağlamakla yükümlüdür. Sperma kullanılacaktır

37 Suni tohumlama ve embriyo transferi izni alan gerçek ve tüzel kişiler her ayın onuna kadar bir önceki aya ait suni tohumlama uygulamalarını ve embriyo transferi uygulamalarını il müdürlüğüne bildirir. İl Müdürlüğü, suni tohumlama ve embriyo transferi uygulamalarını e-ıslah sistemine kaydedilmesini sağlar. Bu talimatın yayımlandığı tarihten itibaren buzağılamadan sonraki 25 inci günden önce suni tohumlama yapılmayacak ve e-ıslah sistemine tohumlama kaydı girilmeyecektir. Suni tohumlama ve embriyo transferi bilgileri soy kütüğü ve ön soy kütüğü sistemi veri tabanı olan e- ıslah a kayıt edilir. İl müdürlükleri suni tohumlama programlarını her yılın Ocak ayı içerisinde Bakanlığa göndereceklerdir.

38 Suni Tohumlama Faaliyetlerinin Özel Sektöre Devredilmesi Suni tohumlama faaliyetlerinin özel sektöre devredilebilmesi Bakanlık izni ile mümkündür. Bakanlıktan izin alınmadan suni tohumlama faaliyetlerinin özel sektöre devredilmesi işlemi yapılamaz. Suni tohumlama hizmetlerinin özel sektöre devredildiği illerde suni tohumlama izni için yapılan ve il müdürlüğünce uygun görülen başvurular için başvuru sahipleri ile sözleşme yapılacak ve bu sözleşme suni tohumlama izni için gerekli evraklar ile birlikte muhafaza edilecektir.

39 İl Müdürlükleri sözleşmeyi izin verilen ilçe/ilçeler için yapılır. Uygulayıcılar ile yapılacak sözleşmelerde suni tohumlama uygulamasında gebelik başına tohumlama sayısının iki ve daha altına çekilmesi hedeflenir. Yapılacak sözleşmelerde suni tohumlama faaliyetlerinin ulaşamadığı yerlere de suni tohumlama hizmetinin götürülmesi sağlanarak, o ildeki mevcut sığır varlığının tamamının tohumlanması esas alınacaktır. İl müdürlükleri belirlenen ve asgari şartları içeren sözleşme örneği ile taahhütname örneğine bölgelerinin şartlarına göre ve yürürlükteki mevzuata aykırılık teşkil etmeyecek şekilde ilave maddeler ekleyebileceklerdir.

40 Tabi Tohumlama Tabii tohumlama faaliyetlerinde kullanılacak boğa için Bakanlıktan izin alınması gerekir. Bakanlıktan izin alınmadan tabii tohumlama faaliyetinde kullanılan/başıboş bırakılarak izinsiz tabii tohumlama gerçekleşmesine neden olan boğa ve danalar enenir. Bunların sahipleri hakkında ise 5996 sayılı Kanunun 36 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (ğ) bendi hükmü uygulanır. İzin alınmış tabii tohumlama boğası ticari amaçla kullanılamaz.

41 SUNİ TOHUMLAMA VE EMBRİYO TRANSFERİ KURSU

42 Suni tohumlama/embriyo transferi faaliyetleri sayılı Suni Tohumlama, Tabii Tohumlama, Ovum ve Embriyo Transferi Faaliyetleri Hakkında Yönetmelik ve buna bağlı olarak çıkarılan talimatlar çerçevesinde yürütülmektedir. Sığırlarda suni tohumlama faaliyetinde bulunacak veteriner hekimler ve bunların denetiminde hizmet verecek veteriner sağlık teknisyenleri/teknikeri ile embriyo transferi faaliyetinde bulunacak veteriner hekimler Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca düzenlenecek hizmet içi eğitim kapsamında sığırlarda rektovaginal yöntemle suni tohumlama/embriyo transferi kursuna katılırlar. Kurs sonunda başarılı olanlara Bakanlıkça onaylanmış suni tohumlama/embriyo transferi sertifikası verilir.

43 Kurs Başvurusu Düzenlenecek kurs için Bakanlık il müdürlükleri aracılığı ile Bakanlığa müracaat edilmesi esastır. Kursa katılmak isteyenler dilekçesine 1. Onaylı diploma/mezuniyet belgesi fotokobisi 2. Nüfus cüzdanı fotokopisi ile il müdürlüğüne müracaat ederler. Embriyo transferi kursuna katılacak veteriner hekimler başvuru dilekçesine suni tohumlama sertifikası fotokopisini de ekleyeceklerdir.

44 Kurs Düzenleyecek Kurumlar Kurs programı, Mezbaha izin belgesi (uygulamanın yapılacağı yer için günlük ortalama kesilen hayvan sayıları belirtilecek) Eğitimi verecek olan kişiye ait öğrenim belgesi (dölerme ve suni tohumlama /embriyo transferi alanında doktora veya daha üst düzey eğitim belgesi) Kursu verecek uzman Üniversite ve Kamu Kurumunda çalışıyor ise çalıştığı kurumdan amirinin imzasıyla kursa görevlendirildiğine dair yazı istenir. İl müdürlüğüne müracaat edilir, müracaatlar il müdürlüğü tarafından değerlendirilerek kursiyer sayısı 20 kişiyi geçmeyecek şekilde Bakanlığa ulaştırılır.

45 Kurs izni talepleri Bakanlıkça değerlendirilerek izin verilir. Bakanlıkça kursa katılımları uygun görülenler belirtilen yer ve tarihte düzenlenecek kursa, iki adet vesikalık fotoğraf (son 6 ay içinde çekilmiş) ve kursu düzenleyen kurum/kuruluş hesabına kurs ücretini yatırdıklarını gösteren belge ile katılırlar. Suni tohumlama kursu (20 kişi sayısı ile sınırlıdır) ve embriyo transferi kursu süresi en az beş iş günü (15 kişi sayısı ile sınırlıdır), embriyo üretimi kursu ise en az onbeş iş günü olup (6 kişi sayısı ile sınırlıdır), kursiyerlerin kursa devam etmesi zorunludur. Embriyo üretimi kursunu başarıyla bitirenlere talepleri halinde embriyo transferi sertifikası da verilir. İl Müdürlüğünce görevlendirilecek bir veteriner hekimin kurs süresince kursa günlük refakat etmesi, katılımcıların isim ve imzalarının bulunduğu listenin günlük olarak Hayvancılık Genel Müdürlüğüne fakslanması ve e-posta gönderilmesi gerekmektedir. Kurs ücreti ve sertifika ücreti kursu düzenleyen kurum/kuruluştan öğrenilir. Bakanlık personeli kurs ücreti ödemez. Kurs sonunda başarılı olanlar aşağıda belirtilen hesaba sertifika ücretini yatırır.

46 Kayıp sertifikalar için dilekçe ekine; -Kayıp ilanı (Herhangi bir gazetede yayınlanan, belge sahibinin adı ve soyadının tam olarak yazıldığı Belgemi kaybettim hükümsüzdür ilanı), -İki adet vesikalık fotoğraf (son 6 ay içinde çekilmiş), -Onaylı diploma/mezuniyet belgesinin fotokopisi, -Nüfus cüzdanı fotokopisi, -Sertifika ücretinin yatırıldığına dair dekont eklenerek Bakanlığa gönderilmek üzere ikamet edilen il/ilçe müdürlüğüne müracaat edilir.

47

48 MOBİL TOHUMLAMA PROJESİ

49 Suni tohumlama uygulaması kapsamında, mobil teknoloji altyapısını kullanmak suretiyle, insan eli müdahalesini azaltarak bilgilerin hayvan başında doğru ve güncel olarak toplanmasını ve GSM operatör kanalı ile e-ıslah veri tabanına kayıt edilmesini öngören bir kayıt sistemidir. Mobil Tohumlama Projesi Amaçları; Mobil teknoloji imkânını kullanmak suretiyle insan eli müdahalesini azaltmak, Kayıtlarının hayvan başında ve tohumlama uygulaması esnasında anlık olarak alınmasını sağlamak, Tohumlayan boğa ve dişi sığır kayıtlarında yaşanan karmaşayı ortadan kaldırmak, Suni tohumlama kayıtlarındaki suiistimalleri azaltmak (geçmiş tarihli belge düzenleme, masa başında belge düzenleme vb.) Teknisyen termosuna boğa tahsis sistemi Uygulayıcıların izinli boğa sperması kullanımında disiplini sağlamak amaçlanmaktadır.

50 Mobil Tohumlama Projesinin gerekçeleri Irk ıslahının temel aracı suni tohumlama uygulamasıdır. Suni tohumlama kayıtlarında yaşanan problemler; Uygulayıcıların termosunda bulanan ve tohumlamada kullandıkları spermaların etkin şekilde kontrol edilememesi, 390 günlük yaştan küçük düvelerin erken tohumlanması sonucu yaşanan olumsuzluklar, Sığırın kendi ırkından farklı bir ırka mensup boğa sperması ile tohumlanması sonucu ortaya çıkan ırk bozulmaları, Boğa spermasının yakın akraba dişilerin tohumlamasında kullanımı sonucu akrabalı yetiştirmeye bağlı olarak yaşanan problemler.

51 Mobil Tohumlamanın Sağlayacağı Katkılar Tohumlama kayıtlarının toplanmasında zamandan tasarruf sağlanacaktır. Suni tohumlama yapılacak dişi sığırla ilgili hata ve eksiklikler önlenebilecektir. Boğa tahsis sistemi sayesinde tohumlamada boğa kayıt hataları ortadan kaldırılacaktır. Koçan tahsisi ve tahsis edilen koçanların kullanımında etkin bir kontrol sağlanabilecektir. Erken yaşta tohumlama ve farklı ırktan boğa ile tohumlama işlemleri engellenecektir. Boğa ile inek arasındaki akrabalık kontrol edilebilecektir. (akrabaların çiftleşmesi engellenebilecek) Tohumlama belgesi kesmeme, geçmişe yönelik tohumlama belgesi düzenleme gibi suiistimaller önlenebilecektir. İleriki aşamada sperma hareketleri ve sperma kullanımları etkin şekilde kontrol altına alınabilecektir.

52 Sistemin Faydaları Kısa Zamanda Belge Düzenlenmesi, Hayvana ait turkvet ve e-ıslah bilgilerinin kolayca kontrol edilebilmesi, İşletme, cinsiyet, doğum ve son tohumlama bilgilerinin güncel olarak görülmesi, Hayvan hareketleri kontrol edilerek e-ıslah güncellenmesi.

53 TEŞEKKÜRLER VETERİNER HEKİM EMİNE ÖKSÜZ DURMAZ

Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığının Kontrolüne Tabi Ürünlerin İthalat Denetimi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi Tebliği 2013/5)

Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığının Kontrolüne Tabi Ürünlerin İthalat Denetimi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi Tebliği 2013/5) Sperma, Ovum ve Embriyo Üretim Merkezlerinin Kuruluş ve Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelik (24 Aralık 2011 Tarih, 28152 Sayı) Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığının Kontrolüne Tabi Ürünlerin İthalat Denetimi

Detaylı

18 Aralık 2013 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. Sayı : TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından

18 Aralık 2013 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. Sayı : TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından 18 Aralık 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28855 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından :DONDURULMUŞ SPERMADAN NUMUNE ALMA ESASLARI HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2013/63) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

18 Aralık 2013 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. Sayı : 28855 TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: DONDURULMUŞ SPERMADAN NUMUNE ALMA ESASLARI

18 Aralık 2013 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. Sayı : 28855 TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: DONDURULMUŞ SPERMADAN NUMUNE ALMA ESASLARI 18 Aralık 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28855 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: DONDURULMUŞ SPERMADAN NUMUNE ALMA ESASLARI HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2013/63) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

SPERMA, OVUM VE EMBRİYO ÜRETİM MERKEZLERİNİN KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

SPERMA, OVUM VE EMBRİYO ÜRETİM MERKEZLERİNİN KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM 24 Aralık 2011 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28152 YÖNETMELİK Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: SPERMA, OVUM VE EMBRİYO ÜRETİM MERKEZLERİNİN KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ

Detaylı

YÖNETMELİK. ç) Damızlık: Irkına, tipine ve verimine özgü özellikleri gösteren vasıflı ve damızlık belgeli veya sertifikalı hayvanları,

YÖNETMELİK. ç) Damızlık: Irkına, tipine ve verimine özgü özellikleri gösteren vasıflı ve damızlık belgeli veya sertifikalı hayvanları, 24 Aralık 2011 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28152 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: YÖNETMELİK SPERMA, OVUM VE EMBRİYO ÜRETİM MERKEZLERİNİN KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ 18 Aralık 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28855 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: DONDURULMUŞ SPERMADAN NUMUNE ALMA ESASLARI HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ : 2013/63) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

Suni Tohumlama, Tabii Tohumlama ve Embriyo Transferi Faaliyetleri Hakkında Yönetmelik

Suni Tohumlama, Tabii Tohumlama ve Embriyo Transferi Faaliyetleri Hakkında Yönetmelik Suni Tohumlama, Tabii Tohumlama ve Embriyo Transferi Faaliyetleri Hakkında Yönetmelik 8 Aralık 2011 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28136 YÖNETMELİK Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: SUNİ TOHUMLAMA,

Detaylı

YÖNETMELİK SUNİ TOHUMLAMA, TABİİ TOHUMLAMA VE EMBRİYO TRANSFERİ FAALİYETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK

YÖNETMELİK SUNİ TOHUMLAMA, TABİİ TOHUMLAMA VE EMBRİYO TRANSFERİ FAALİYETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK 8 Aralık 2011 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28136 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: YÖNETMELİK SUNİ TOHUMLAMA, TABİİ TOHUMLAMA VE EMBRİYO TRANSFERİ FAALİYETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

Embriyo ve Sperma Üretim Merkezlerinin Kuruluş, Çalışma Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmelik

Embriyo ve Sperma Üretim Merkezlerinin Kuruluş, Çalışma Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmelik Tarım ve Köyişleri Bakanlığından ; Embriyo ve Sperma Üretim Merkezlerinin Kuruluş, Çalışma Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanımlar ve Hukuki Dayanak Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin

Detaylı

HAYVAN HASTANELERİ YÖNETMELİĞİ

HAYVAN HASTANELERİ YÖNETMELİĞİ HAYVAN HASTANELERİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi : 21/12/2011 Resmi Gazete Sayısı : 28149 Personel Hastanenin veteriner hekim kadrosu biri sorumlu yönetici Birisi uzman olmak üzere en az beş veteriner

Detaylı

18 Aralık 2013 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. Sayı : 28855 YÖNETMELİK. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından:

18 Aralık 2013 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. Sayı : 28855 YÖNETMELİK. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: 18 Aralık 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28855 YÖNETMELİK Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: SUNİ TOHUMLAMA, TABİİ TOHUMLAMA VE EMBRİYO TRANSFERİ FAALİYETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

Detaylı

1- Başvuru Dilekçesi. 1- Başvuru Dilekçesi

1- Başvuru Dilekçesi. 1- Başvuru Dilekçesi İZMİR İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HAYVAN SAĞLIĞI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA

Detaylı

EK-2 İZMİT İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

EK-2 İZMİT İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI EK-2 İZMİT İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Bitki Koruma Ürünleri Bayiliği Müracaatı 2-2 Adet Vesikalık Resim

Detaylı

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 Sağlık Sertifikası 2 3 Muayenehane Ruhsatı Poliklinik Ruhsatı BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1- Başvuru Dilekçesi 2- Beyanname (Ek2) 3- Fatura Fotokopisi 4- Etiket

Detaylı

Suni Tohumlama, Tabii Tohumlama, Ovum ve Embriyo Transferi Faaliyetlerinin Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM

Suni Tohumlama, Tabii Tohumlama, Ovum ve Embriyo Transferi Faaliyetlerinin Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM Suni Tohumlama, Tabii Tohumlama, Ovum ve Embriyo Transferi Faaliyetlerinin Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik (01.07.2003 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

Suni Tohumlama,Tabii Tohumlama, Ovum ve Embriyo Transferi Faaliyetlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik

Suni Tohumlama,Tabii Tohumlama, Ovum ve Embriyo Transferi Faaliyetlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Suni Tohumlama,Tabii Tohumlama, Ovum ve Embriyo Transferi Faaliyetlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı; tek tırnaklı,

Detaylı

SUNİ TOHUMLAMA ve EMBRİYO TRANSFERİ KURSU HAKKINDA TALİMAT

SUNİ TOHUMLAMA ve EMBRİYO TRANSFERİ KURSU HAKKINDA TALİMAT SUNİ TOHUMLAMA ve EMBRİYO TRANSFERİ KURSU HAKKINDA TALİMAT 1-Suni tohumlama/embriyo transferi faaliyetleri 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile 08.12.2011 tarih ve 28136

Detaylı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: Aşı,Serum, Sulandırma Sıvısı ve Biyolojik Madde Gibi Veteriner Sağlık Ürünlerinden Numune Alma Esasları Hakkındaki

Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: Aşı,Serum, Sulandırma Sıvısı ve Biyolojik Madde Gibi Veteriner Sağlık Ürünlerinden Numune Alma Esasları Hakkındaki Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: Aşı,Serum, Sulandırma Sıvısı ve Biyolojik Madde Gibi Veteriner Sağlık Ürünlerinden Numune Alma Esasları Hakkındaki Tebliğ TebliğNo: 2000/44 BİRİNCİBÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ. 1-Dilekçe 2-Ödeme

BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ. 1-Dilekçe 2-Ödeme Ek - 2 AYDIN İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (İŞ GÜNÜ,

Detaylı

SANAYİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 2017

SANAYİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 2017 SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) HİZMET BEDELİ (*) 1 2 KAPASİTE RAPORU EKSPERTİZ RAPORU (Gıda) 2- Kapasite Raporu Düzenleme Bilgi Formu 3- Taahhütname

Detaylı

II. BÖLÜM TABİİ TOHUMLAMA MANDA BOĞALARININ SAĞLIK TESTLERİNDE UYULMASI GEREKEN ŞARTLAR

II. BÖLÜM TABİİ TOHUMLAMA MANDA BOĞALARININ SAĞLIK TESTLERİNDE UYULMASI GEREKEN ŞARTLAR MANDA BOĞALARININ TABİİ TOHUMLAMA FAALİYETLERİ HAKKINDA TALİMAT I. BÖLÜM TABİİ TOHUMLAMA MANDA BOĞALARINDA ARANILACAK ŞARTLAR 1- Tabi tohumlama faaliyetleri Bakanlık iznine tabi olup, ıslah amaçlı olarak

Detaylı

*Bakanlıktan muayene yapma izni verilmiş laboratuvar

*Bakanlıktan muayene yapma izni verilmiş laboratuvar Ek-1 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI../ VETERİNER SINIR KONTROL KTASI / İL MÜDÜRLÜĞÜNE İthalatı amaçlanan aşağıda bilgileri yazılı spermadan numune alınarak, kontrol edilmesi için laboratuvara*

Detaylı

AYDIN İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

AYDIN İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI AYDIN İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (İŞ GÜNÜ, EN

Detaylı

GIDA İLE TEMAS EDEN MADDE VE MALZEME ÜRETEN İŞLETMELERİN KAYIT İŞLEMLERİ İLE İYİ ÜRETİM UYGULAMALARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

GIDA İLE TEMAS EDEN MADDE VE MALZEME ÜRETEN İŞLETMELERİN KAYIT İŞLEMLERİ İLE İYİ ÜRETİM UYGULAMALARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM GIDA İLE TEMAS EDEN MADDE VE MALZEME ÜRETEN İŞLETMELERİN KAYIT İŞLEMLERİ İLE İYİ ÜRETİM UYGULAMALARINA DAİR YÖNETMELİK Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

AKARYAKIT HARİCİNDE KALAN PETROL ÜRÜNLERİNİN YURT İÇİ VE YURT DIŞI KAYNAKLARDAN TEMİNİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ

AKARYAKIT HARİCİNDE KALAN PETROL ÜRÜNLERİNİN YURT İÇİ VE YURT DIŞI KAYNAKLARDAN TEMİNİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ 24 Nisan 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28627 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: TEBLİĞ AKARYAKIT HARİCİNDE KALAN PETROL ÜRÜNLERİNİN YURT İÇİ VE Amaç ve kapsam YURT DIŞI KAYNAKLARDAN TEMİNİNE İLİŞKİN

Detaylı

SANAYİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 2016

SANAYİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 2016 SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) HİZMET BEDELİ (*) 1 KAPASİTE 2- Kapasite Raporu Düzenleme Bilgi Formu 3- Taahhütname 4- Kapasite raporu talebinde bulunan

Detaylı

İZMİR ZİRAİ KARANTİNA MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

İZMİR ZİRAİ KARANTİNA MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI ZİRAİ KARANTİNA MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER MEVZUATIN ADI HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) HİZMET YERİ İNSPEKTÖRLÜK İŞLEMLERİ HİZMET

Detaylı

DIŞ İLİŞKİLER VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

DIŞ İLİŞKİLER VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI 1 İHRACAT BELGELERİ ONAYI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1- İhracat gerçekleştirilecek ülkeye düzenlenecek belge (A.TR, EUR.1, EUR- MED, FORM- A, MENŞE ŞAHADETNAMESİ) 2- İhracata ait

Detaylı

FİRMALARIN ALTYAPI UYGUNLUK / UYGUNLUK BELGESİNE İLİŞKİN TALİMAT Dondurulmuş sperma, ovum ve embriyo ithalatı yapacak gerçek ve tüzel kişilerin

FİRMALARIN ALTYAPI UYGUNLUK / UYGUNLUK BELGESİNE İLİŞKİN TALİMAT Dondurulmuş sperma, ovum ve embriyo ithalatı yapacak gerçek ve tüzel kişilerin FİRMALARIN ALTYAPI UYGUNLUK / UYGUNLUK BELGESİNE İLİŞKİN TALİMAT Dondurulmuş sperma, ovum ve embriyo ithalatı yapacak gerçek ve tüzel kişilerin alması gereken Altyapı Uygunluk Belgesi ile ithalatçı firmaların

Detaylı

CANİK İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

CANİK İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI CANİK İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO ADI 1 3071 Sayılı Kanun Gereğince Dilekçe Hakkının Kullanılması 2 Amatör Balıkçı Belgesi 20 Dakika 30 Gün 2-Bir Adet Vesikalık

Detaylı

BAYRAMPAŞA İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

BAYRAMPAŞA İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI Resmi Gazete Sayısı: 27305 SAYFA NO : 1 / 5 BAYRAMPAŞA İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK SIRA NO HİZMETİN ADI 1 Amatör Balıkçılık Belgesi 2 Tarımsal İlaç Reçetesi 3 Anaç Sığır BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

Detaylı

DIŞ İLİŞKİLER VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

DIŞ İLİŞKİLER VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 2 3 HİZMETİN ADI İHRACAT BELGELERİ ONAYI İHRACAT BELGELERİ İPTALİ GEÇİCİ İHRACAT BELGELERİ SATIŞI VE ONAYI (ATA KARNESİ) DIŞ İLİŞKİLER VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1-

Detaylı

TÜRKĠYE DANS SPORLARI FEDERASYONU ÖZEL EĞĠTĠM TALĠMATI. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKĠYE DANS SPORLARI FEDERASYONU ÖZEL EĞĠTĠM TALĠMATI. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKĠYE DANS SPORLARI FEDERASYONU ÖZEL EĞĠTĠM TALĠMATI BĠRĠNCĠ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Dans Sporları branşı ile ilgili eğitim içerikli her türlü özel faaliyet,yarışma,

Detaylı

T.C. ÇORUM VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. ÇORUM VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SAYFA 1 / 5 SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1. İstatistik Maliyet, Tarımsal üretim istatistikler ilgili kamu kurum kuruluşları, mahmakeme ve özel kurum

Detaylı

VETERİNER HEKİM MUAYENEHANE VE POLİKLİNİK YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi : 15/10/2011 Resmi Gazete Sayısı : 28085

VETERİNER HEKİM MUAYENEHANE VE POLİKLİNİK YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi : 15/10/2011 Resmi Gazete Sayısı : 28085 VETERİNER HEKİM MUAYENEHANE VE POLİKLİNİK YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi : 15/10/2011 Resmi Gazete Sayısı : 28085 Amaç Madde 1 - Bu Yönetmeliğin amacı, veteriner hekimler tarafından açılmış ve açılacak

Detaylı

1- Kaybolan Karne adına firmadan açıklayıcı dilekçe 2- Yeni Karne talep dilekçesi

1- Kaybolan Karne adına firmadan açıklayıcı dilekçe 2- Yeni Karne talep dilekçesi SIRA NO 1 2 3 4 5 HİZMETİN ADI İHRACAT BELGELERİ ONAYI İHRACAT BELGELERİ İPTALİ GEÇİCİ İHRACAT BELGELERİ SATIŞI VE ONAYI GEÇİCİ İHRACAT BELGELERİ İADE İŞLEMLERİ GEÇİCİ İHRACAT BELGELERİ KAYIP İŞLEMLERİ

Detaylı

İZMİR İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ BİTKİSEL ÜRETİM ve BİTKİ SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ ( EN GEÇ)

İZMİR İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ BİTKİSEL ÜRETİM ve BİTKİ SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ ( EN GEÇ) İZMİR İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ BİTKİSEL ÜRETİM ve BİTKİ SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA

Detaylı

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER İZMİR İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE)

Detaylı

ÇEKMEKÖY İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI. 1- Başvuru formu ve taahhütname (Ek1)

ÇEKMEKÖY İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI. 1- Başvuru formu ve taahhütname (Ek1) ÇEKMEKÖY İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1- Başvuru formu ve taahhütname (Ek1) 2- Nüfus cüzdanının

Detaylı

KAMU DIŞINDA GÖREV ALAN VETERİNER HEKİMLERİNİN GÖREV, YETKİ ve SORUMLULUKLARI İLE EĞİTİM ve ÇALIŞMA USUL ve ESASLARINA DAİR YÖNERGE

KAMU DIŞINDA GÖREV ALAN VETERİNER HEKİMLERİNİN GÖREV, YETKİ ve SORUMLULUKLARI İLE EĞİTİM ve ÇALIŞMA USUL ve ESASLARINA DAİR YÖNERGE KAMU DIŞINDA GÖREV ALAN VETERİNER HEKİMLERİNİN GÖREV, YETKİ ve SORUMLULUKLARI İLE EĞİTİM ve ÇALIŞMA USUL ve ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu

Detaylı

VETERİNER HEKİM MUAYENEHANE VE POLİKLİNİK YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi : 15/10/2011 Resmi Gazete Sayısı : 28085

VETERİNER HEKİM MUAYENEHANE VE POLİKLİNİK YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi : 15/10/2011 Resmi Gazete Sayısı : 28085 VETERİNER HEKİM MUAYENEHANE VE POLİKLİNİK YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi : 15/10/2011 Resmi Gazete Sayısı : 28085 BÖLÜMLER, ASGARİ VE TEKNİK ŞARTLAR Muayenehane Poliklinik Veteriner Hekim Odası (6m2)

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HAYVAN VE ÜRÜNLERİN ÜLKEYE GİRİŞİNDE ÖN BİLDİRİM VE VETERİNER KONTROLLERİNE DAİR YÖNETMELİK Yetki Kanunu: 5996 Yayımlandığı R.Gazete: 17.12.2011-28145 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

Yapı Denetim Kuruluşlarının Sınıflandırılması ile Çalışma Usul ve Esasları Yapı Denetim Kuruluşları

Yapı Denetim Kuruluşlarının Sınıflandırılması ile Çalışma Usul ve Esasları Yapı Denetim Kuruluşları Yapı Denetim Kuruluşlarının Sınıflandırılması ile Çalışma Usul ve Esasları Yapı Denetim Kuruluşları Madde 4- Yapı denetim kuruluşlarının ortakları; mimar, inşaat mühendisi, makina mühendisi ve elektrik

Detaylı

ASARCIK ĠLÇE GIDA TARIM ve HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI

ASARCIK ĠLÇE GIDA TARIM ve HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI ASARCIK ĠLÇE GIDA TARIM ve HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI S. NO 1 2 HĠZMETĠN ADI ÇKS İlk Kayıt (Çiftçi Kayıt Sis.) ÇKS Kaydı Güncellemesi ĠSTENEN BELGELER 1-Nüfus cüzdanı fotokopisi (TC.Kimlik

Detaylı

M.Coşkun GÜNAY Orm.End. Müh. (6421)

M.Coşkun GÜNAY Orm.End. Müh. (6421) M.Coşkun GÜNAY Orm.End. Müh. (6421) Orman Mühendisleri Odasının, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) nezdinde yaptığı resmi girişimler sonunda; Orman Genel Müdürlüğü nce yürürlüğe konulan

Detaylı

HAYVANSAL ÜRÜN İTHALATINDA KONTROL BELGESİ ONAYLANMASI VE İTHALAT AŞAMASINDA SUNULMASI GEREKEN BELGELER HAKKINDA TEBLİĞ

HAYVANSAL ÜRÜN İTHALATINDA KONTROL BELGESİ ONAYLANMASI VE İTHALAT AŞAMASINDA SUNULMASI GEREKEN BELGELER HAKKINDA TEBLİĞ HAYVANSAL ÜRÜN İTHALATINDA KONTROL BELGESİ ONAYLANMASI VE İTHALAT AŞAMASINDA SUNULMASI GEREKEN BELGELER HAKKINDA TEBLİĞ Yayımlandığı R.Gazete: 19.02.2012-28209 Tebliğ No: 2012/12 Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin

Detaylı

GİRESUN GIDA TARIM HAYVANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

GİRESUN GIDA TARIM HAYVANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 2 3 4 5 Kuluçkahane ve Damızlık Kanatlı İşletmeleri Kuruluş Ön Kuluçkahane ve Damızlık Kanatlı İşletmeleri Kuruluş Kuluçkahane ve Damızlık Kanatlı İşletmeleri Çalışma Kuluçkahane ve Damızlık Kanatlı

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞINCA DENETLENEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/20)

SAĞLIK BAKANLIĞINCA DENETLENEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/20) Ekonomi Bakanlığından: Amaç SAĞLIK BAKANLIĞINCA DENETLENEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/20) MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; ek-1/a, ek-1/b, ek-1/c ve ek-2 de

Detaylı

Sayfa 1 / 5 29 Ocak 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28543 Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ BUTİL AKRİLAT İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı,

Detaylı

İSTANBUL İLİ ARNAVUTKÖY İLÇESİ HİZMET STANDARTLARI

İSTANBUL İLİ ARNAVUTKÖY İLÇESİ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 İşletme Kayıt Belgesi 2 Sertifikalı Fide/Fidan Kullanım Desteği İSTANBUL İLİ ARNAVUTKÖY İLÇESİ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 2- Meslek odası

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU MUŞ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL GÜVENLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU MUŞ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL GÜVENLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI ADI A- TEMEL EĞİTİM 1- Diploma aslı veya noter tasdikli sureti 2- Nüfus Cüzdanı. 01 Özel Güvenlik Görevlisi Çalışma İzni ve Kimlik Kartı 3- İki (2) adet vesikalık fotoğraf. 4-Sağlık Kurulu raporu 5- İki

Detaylı

Ekonomi Bakanlığından: GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2016/5)

Ekonomi Bakanlığından: GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2016/5) Ekonomi Bakanlığından: GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2016/5) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; insan sağlığı

Detaylı

Kişisel Koruyucu Donanımlarla İlgili Onaylanmış Kuruluşların Görevlendirilmesine Dair Tebliğ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar

Kişisel Koruyucu Donanımlarla İlgili Onaylanmış Kuruluşların Görevlendirilmesine Dair Tebliğ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Kişisel Koruyucu Donanımlarla İlgili Onaylanmış Kuruluşların Görevlendirilmesine Dair Tebliğ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Tebliğin amacı, 09.02.2004 tarih ve 25368

Detaylı

GENELGE (2013/KDGM - 10/MYB)

GENELGE (2013/KDGM - 10/MYB) GENELGE (2013/KDGM - 10/MYB) İlgi: a) 6/7/2009 tarih ve 2009/KUGM 15/MYB sayılı genelge b) 8/4/2010 tarih ve 2010/KUGM 09/MYB sayılı genelge Mesleki yeterlilik konusunda bugüne kadar yaşanan tecrübe, Bakanlığımıza

Detaylı

İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Çiftçi Kayıt Sistemine Kayıt 1-Başvuru Dilekçesi 2-Çiftçi 3-Tapu Müdürlüğünden Kayıtlarımıza

Detaylı

TEBLİĞ BAZI TÜKETİCİ ÜRÜNLERİNİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/18)

TEBLİĞ BAZI TÜKETİCİ ÜRÜNLERİNİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/18) 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ BAZI TÜKETİCİ ÜRÜNLERİNİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/18) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1)

Detaylı

KADIKÖY İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

KADIKÖY İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER KADIKÖY İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO 1 HİZMETİN ADI PERAKENDE İŞLETME KAYIT NUMARASI BAŞVURUSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1-Başvuru matbu dilekçesi 2-İşyeri Açma

Detaylı

YÖNETMELİK. c) Damızlık: Irkına, tipine ve verimine özgü özellikleri gösteren vasıflı ve damızlık belgeli hayvanları,

YÖNETMELİK. c) Damızlık: Irkına, tipine ve verimine özgü özellikleri gösteren vasıflı ve damızlık belgeli hayvanları, 5 Aralık 2011 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28133 Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: YÖNETMELİK HAYVANLARDA SOY KÜTÜĞÜ VE ÖN SOY KÜTÜĞÜ ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi ANONİM ŞİRKET ŞUBE AÇILIŞI Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 602 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş olmakla

Detaylı

İZMİR VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü Hizmet Standartları

İZMİR VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü Hizmet Standartları İZMİR VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü Hizmet Standartları HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA

Detaylı

(5) Değerlendirmeye alınabilecek nitelikteki başvurularda talep edilen toplam tarife

(5) Değerlendirmeye alınabilecek nitelikteki başvurularda talep edilen toplam tarife 25 Ocak 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28539 TEBLİĞ Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 20/12/2012

Detaylı

TIBBİ CİHAZ SATIŞ, REKLAM VE TANITIM YÖNETMELİĞİ NİN UYGULANMASINA İLİŞKİN KILAVUZ

TIBBİ CİHAZ SATIŞ, REKLAM VE TANITIM YÖNETMELİĞİ NİN UYGULANMASINA İLİŞKİN KILAVUZ TIBBİ CİHAZ SATIŞ, REKLAM VE TANITIM YÖNETMELİĞİ NİN UYGULANMASINA İLİŞKİN KILAVUZ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Kılavuz, 15/05/2014 tarihli ve 29001 sayılı Resmî Gazete de

Detaylı

26 Aralık 2014 CUMA. Resmî Gazete. Sayı : TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından:

26 Aralık 2014 CUMA. Resmî Gazete. Sayı : TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: 26 Aralık 2014 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29217 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: BİLİMSEL ÇALIŞMA, DENEME VE ÇEŞİT ISLAHI AMACIYLA BİTKİ, BİTKİSEL ÜRÜN VE DİĞER MADDELER İLE ZARARLI ORGANİZMALARIN

Detaylı

( T R.G.)

( T R.G.) Ekonomi Bakanlığından: GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2018/5) (30.12.2017 T. 30286 R.G.) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin

Detaylı

TEBLİĞ ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN KİMYASALLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2018/6)

TEBLİĞ ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN KİMYASALLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2018/6) 30 Aralık 2017 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30286 (2. Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN KİMYASALLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ

Detaylı

SERBEST MİMARLIK HİZMETLERİ BÜRO TESCİL BELGESİ VERİLMESİ VE YENİLENMESİNDE UYULACAK ESASLAR

SERBEST MİMARLIK HİZMETLERİ BÜRO TESCİL BELGESİ VERİLMESİ VE YENİLENMESİNDE UYULACAK ESASLAR SERBEST MİMARLIK HİZMETLERİ BÜRO TESCİL BELGESİ VERİLMESİ VE YENİLENMESİNDE UYULACAK ESASLAR Mimarlar Odasına tescilini ve tescil yenilemesini yaptıran serbest mimarlara serbest mimarlık hizmetleri yapmaya

Detaylı

DEVREK TİCARET VE SANAYİ ODASI BELGE ONAY TASDİK İŞLEMLERİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

DEVREK TİCARET VE SANAYİ ODASI BELGE ONAY TASDİK İŞLEMLERİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU DEVREK TİCARET VE SANAYİ ODASI BELGE ONAY TASDİK İŞLEMLERİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Sıra No HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENECEK BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRECİ ( EN GEÇ ) 01 Belge Hazırlama Oda Sicil

Detaylı

1-Dilekçe, 2-Arı Konaklama Belgesi, 3-Veteriner Sağlık Raporu. 1-Dilekçe, 2-Kulak Küpe Numaraları Listeleri, 3-Merkez Birliği Üyelik Belgesi

1-Dilekçe, 2-Arı Konaklama Belgesi, 3-Veteriner Sağlık Raporu. 1-Dilekçe, 2-Kulak Küpe Numaraları Listeleri, 3-Merkez Birliği Üyelik Belgesi SAYFA 1 / 26 SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Hayvancılık Destekleri/Arıcılık 1-Dilekçe, 2-Arı Konaklama Belgesi, 3-Veteriner Sağlık Raporu 190 gün

Detaylı

ÇAT İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ

ÇAT İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ 1 ADI Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Desteklemesi 1 Başvuru formu ve taahhütname, (EK 1) 2 Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmelik kapsamında alınan yetki belgesinin il/ilçe

Detaylı

BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK ARAŞTIRMALARI ÇALIŞMA GRUBU. Önder SÖZEN Koordinatör 19.03.2014

BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK ARAŞTIRMALARI ÇALIŞMA GRUBU. Önder SÖZEN Koordinatör 19.03.2014 BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK ARAŞTIRMALARI ÇALIŞMA GRUBU Önder SÖZEN Koordinatör 19.03.2014 SUNU PLANI Çalışma Grubu Bağlı Enstitüler/İstasyonlar Dünya ve Türkiye de Büyükbaş Hayvancılık Verileri Devam Eden, Sonuçlanan,

Detaylı

SERBEST BÖLGELERDE YABANCI UYRUKLU PERSONELE VERİLECEK ÇALIŞMA İZİNLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

SERBEST BÖLGELERDE YABANCI UYRUKLU PERSONELE VERİLECEK ÇALIŞMA İZİNLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR SERBEST BÖLGELERDE YABANCI UYRUKLU PERSONELE VERİLECEK ÇALIŞMA İZİNLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç, Kapsam ve Dayanak MADDE 1- (1) 3218 sayılı Serbest Bölgeler Kanunu nun 10 uncu ve Serbest Bölgeler

Detaylı

TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ

TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ 25 Ocak 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı 28539 TEBLİĞ Ekonomi Bakanlığından ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 20/12/2012

Detaylı

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/5)

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/5) Ekonomi Bakanlığından: Amaç GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/5) MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; insan sağlığı

Detaylı

EK-2 KARAHALLI ĠLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU

EK-2 KARAHALLI ĠLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU EK-2 KARAHALLI ĠLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HĠZMETĠN ADI BAġVURUDA ĠSTENĠLEN BELGELER HĠZMETĠN TAMAMLANMA SÜRESĠ 1 Çiftçi Kayıt Sistemi Kaydı 1.Tüzel Kişilerden, Ticaret Sicil

Detaylı

Resmî Gazete TEBLİĞ ORMAN YETİŞTİRME MATERYALLERİNİN İTHALAT DENETİMLERİNE DAİR

Resmî Gazete TEBLİĞ ORMAN YETİŞTİRME MATERYALLERİNİN İTHALAT DENETİMLERİNE DAİR 29 Aralık 2010 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27800 (5. Mükerrer) TEBLİĞ Dış Ticaret Müsteşarlığından: ORMAN YETİŞTİRME MATERYALLERİNİN İTHALAT DENETİMLERİNE DAİR DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON TEBLİĞİ (TEBLİĞ

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/094 Ref: 4/094

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/094 Ref: 4/094 SİRKÜLER İstanbul, 29.05.2017 Sayı: 2017/094 Ref: 4/094 Konu: SERBEST BÖLGELERDE ÇALIŞACAK YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİNE DAİR YÖNETMELİK YAYINLANMIŞTIR 27.05.2017 tarih ve 30078 sayılı Resmi Gazete de

Detaylı

SİLAH VE PATLAYICI MADDELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ (HİZMET STANDARTLARI TABLOSU)

SİLAH VE PATLAYICI MADDELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ (HİZMET STANDARTLARI TABLOSU) SİLAH VE PATLAYICI MADDELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ (HİZMET STANDARTLARI TABLOSU) 1- ARMAĞAN SİLAH VE MERMİ MENŞEİ BELGESİ VERİLMESİ 2- MERMİ SATIN ALMA BELGESİ VERİLMESİ 3- SİLAH DEVİR İZNİ VERİLMESİ 4- SİLAH

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi KOLLEKTİF ŞİRKET ŞUBE AÇMA Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 602 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş olmakla

Detaylı

Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL (ETANDİOL) İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (21.10.2014 T. 29152 R.G.

Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL (ETANDİOL) İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (21.10.2014 T. 29152 R.G. Ekonomi Bakanlığından ETİLEN GLİKOL (ETANDİOL) İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (21.10.2014 T. 29152 R.G.) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 5/12/2013 tarihli ve 2013/5724

Detaylı

HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO :2016/26) 24 HAZİRAN 2016 TARİH VE SAYILI RESMİ GAZETE

HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO :2016/26) 24 HAZİRAN 2016 TARİH VE SAYILI RESMİ GAZETE HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO :2016/26) 24 HAZİRAN 2016 TARİH VE 29752 SAYILI RESMİ GAZETE BUZAĞI DESTEKLEMESİ ŞARTLARI 1-Buzağı Turkvet ve E-ISLAH a kayıtlı

Detaylı

BEYLİKDÜZÜ KAYMAKAMLIĞI İLÇE GIDA,TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

BEYLİKDÜZÜ KAYMAKAMLIĞI İLÇE GIDA,TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BEYLİKDÜZÜ KAYMAKAMLIĞI İLÇE GIDA,TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ 1 Bimer 15 gün

Detaylı

ODALARDA MESLEKLERİN GRUPLANDIRILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ODALARDA MESLEKLERİN GRUPLANDIRILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ODALARDA MESLEKLERİN GRUPLANDIRILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, odalarda mesleklerin gruplandırılmasında uyulacak usul ve

Detaylı

YAZILIM İÇİN YERLİ MALI BELGESİ DÜZENLEMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI

YAZILIM İÇİN YERLİ MALI BELGESİ DÜZENLEMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YAZILIM İÇİN YERLİ MALI BELGESİ DÜZENLEMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı; 13/09/2014 tarih ve 29118 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan SGM 2014/35 sayılı Yerli

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ YERLİ MALI BELGESİNİN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ YERLİ MALI BELGESİNİN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ YERLİ MALI BELGESİNİN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı; 13/09/2014 tarih ve 29118 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan

Detaylı

TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından:

TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: 30 Aralık 2017 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30286 (2. Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ 4703 SAYILI ÜRÜNLERE İLİŞKİN TEKNİK MEVZUATIN HAZIRLANMASI VE UYGULANMASINA DAİR KANUNLA DÜZENLENMİŞ OLAN

Detaylı

GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP UYGULAMALARI YÖNETMELİĞİ DENETİM İŞ VE İŞLEMLERİ REHBERİ

GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP UYGULAMALARI YÖNETMELİĞİ DENETİM İŞ VE İŞLEMLERİ REHBERİ GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP UYGULAMALARI YÖNETMELİĞİ DENETİM İŞ VE İŞLEMLERİ REHBERİ Bu çalışmanın amacı, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği kapsamında yapılacak olan denetim faaliyetleri

Detaylı

TEBLİĞ ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN KATI YAKITLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/7)

TEBLİĞ ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN KATI YAKITLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/7) 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN KATI YAKITLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ:

Detaylı

İSTANBUL SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI

İSTANBUL SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI İSTANBUL SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI SIRA 1. Üyelik Başvuru Formu (www.iso.org.tr web sitesinden veya Odamızdan alınabilir) 2. Sınai Hüviyet Beyannamesi (www.iso.org.tr web sitesinden veya Odamızdan

Detaylı

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK TESBİT VE TASDİK RAPORU (HAM PETROL VE PETROL ÜRÜNLERİ İTHALATI TALEBİNE İLİŞKİN YILLIK RAPOR)

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK TESBİT VE TASDİK RAPORU (HAM PETROL VE PETROL ÜRÜNLERİ İTHALATI TALEBİNE İLİŞKİN YILLIK RAPOR) EK: 1 Rapor Sayısı : -/...,../../2000 Rapor Ekleri :.. Numarada Muhtelif YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK TESBİT VE TASDİK RAPORU (HAM PETROL VE PETROL ÜRÜNLERİ İTHALATI TALEBİNE İLİŞKİN YILLIK RAPOR) TASDİK YAPAN

Detaylı

HC MEVZUAT SERVİSİ Çelik Tel İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanmasına İlişkin Tebliğ ( t s. R.G.) MADDE 1 MADDE 2 MADDE 3

HC MEVZUAT SERVİSİ Çelik Tel İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanmasına İlişkin Tebliğ ( t s. R.G.) MADDE 1 MADDE 2 MADDE 3 Çelik Tel İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (18.02.2017 t. 29983 s. R.G.) Ekonomi Bakanlığından: Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 12/12/2016 tarihli ve 2016/9595 sayılı

Detaylı

SİLAH VE PATLAYICI MADDELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

SİLAH VE PATLAYICI MADDELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SİLAH VE PATLAYICI MADDELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1 Av Barutu ve Av Malzemeleri, Mermi Satış,

Detaylı

Ticaret Bakanlığından: TARIM VE ORMAN BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2019/5)

Ticaret Bakanlığından: TARIM VE ORMAN BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2019/5) Ticaret Bakanlığından: TARIM VE ORMAN BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2019/5) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; insan sağlığı ve güvenliği

Detaylı

GÜVENLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

GÜVENLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI GÜVENLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA ADI 2- Genel Merkez Atama Yazısı (Onaylı) 3- Yönetim Kurulu Çizelgesi (Onaylı) 4- Yönetim Kurulu Üyelerine ait; 1 Siyasi Parti İl-İlçe Teşkilatları Kuruluş-

Detaylı

TEBLİĞ. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: SANAYİ SİCİL TEBLİĞİ (SGM 2014/11) BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hususlar

TEBLİĞ. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: SANAYİ SİCİL TEBLİĞİ (SGM 2014/11) BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hususlar 25 Ekim 2014 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29156 TEBLİĞ Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: SANAYİ SİCİL TEBLİĞİ (SGM 2014/11) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hususlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin

Detaylı

ALANYA TİCARET VE SANAYİ ODASI

ALANYA TİCARET VE SANAYİ ODASI SIRA NO HİZMETİN ADI 01 KAPASİTE RAPORU 02 İŞ MAKİNESİ TESCİL VE DEVİR İŞLEMLERİ 03 MENŞEİ ŞAHADETNAMESİ 04 A.TR DOLAŞIM BELGESİ 05 EUR1 DOLAŞIM BELGESİ 06 FORM A BELGESİ 07 YERLİ MALI BELGESİ TİCARET

Detaylı

SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GSM SERVİSİ HİZMET STANDARTLARITABLOSU

SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GSM SERVİSİ HİZMET STANDARTLARITABLOSU SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GSM SERVİSİ HİZMET STANDARTLARITABLOSU SIRA BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 2 İşyeri Açma Çalışma Ruhsatı ( 1.Sınıf GSM-Yer Seçim ve Tesis İzni)

Detaylı

TEBLİĞ GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/5)

TEBLİĞ GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/5) 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ:

Detaylı

BÜYÜKÇEKMECE İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

BÜYÜKÇEKMECE İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER BÜYÜKÇEKMECE İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO 1 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI Çalışma İzni ve Gıda Sicili Belgesi 2 Gıda Üretim İzni Belgesi 3 İhracat Sağlık Sertifikası BAŞVURUDA İSTENİLEN

Detaylı

TIBBİ CİHAZ SATIŞ, REKLAM VE TANITIM YÖNETMELİĞİ NİN UYGULANMASINA İLİŞKİN KILAVUZ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Tanımlar

TIBBİ CİHAZ SATIŞ, REKLAM VE TANITIM YÖNETMELİĞİ NİN UYGULANMASINA İLİŞKİN KILAVUZ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Tanımlar TIBBİ CİHAZ SATIŞ, REKLAM VE TANITIM YÖNETMELİĞİ NİN UYGULANMASINA İLİŞKİN KILAVUZ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Kılavuz, 15/05/2014 tarihli ve 29001 sayılı Resmî Gazete de

Detaylı

DOĞRUDAN YABANCI YATIRIMLARDA KİLİT PERSONEL İSTİHDAMI

DOĞRUDAN YABANCI YATIRIMLARDA KİLİT PERSONEL İSTİHDAMI DOĞRUDAN YABANCI YATIRIMLARDA KİLİT PERSONEL İSTİHDAMI * Mustafa ŞEN 75 ÖZ 4875 sayılı Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu çerçevesinde faaliyette bulunan ve özellik arz eden doğrudan yabancı yatırımlar

Detaylı