KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA ALT YAPILARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA ALT YAPILARI"

Transkript

1 KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA ALT YAPILARI

2 KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

3 Temel Hedefler Kastamonu Üniversitesi bünyesinde yürütülen ve gelecekte yürütülmesi planlanan araştırma geliştirme faaliyetleri ile bilgi ve teknoloji üretmeyi, kalkınma ve gelişmeye destek olmayı, bilimsel veri oluşturma ve yaymayı, öncelikli olarak yerli ve milli teknoloji geliştirmeyi, yurt içi ve yurt dışı kurumlarla işbirliği yapmak suretiyle bilim dünyasında önde gelen üniversiteler arasına girmeyi amaçlar. Nitelikli ve motive araştırmacılar yetiştiren ve ülkemizin öncelikli alanlarında, bulunduğu ilin ve bölgenin ihtiyaçlarını da dikkate alarak katma değeri yüksek, nitelikli araştırmaların yapıldığı üniversitelerden biri olmayı hedefler.

4 Vizyon Üniversitemizin bilimsel literatürde saygınlığını artırmak ve daha üst seviyelere taşımak; Sanayi-üniversite işbirliği çerçevesinde çeşitli sanayi ve özel kuruluşlara hizmet vererek bölgemizin ekonomik kalkınmasına da katkıda bulunmak; Bilim ve teknolojinin gelişmesi için gerekli ileri düzeyde araştırmalara olanak tanıyan sürdürülebilir altyapılar kurmak; Çalışma coşkusu yaratmak, bilimsel bilgi üretmek ve teknolojiye dönüşüm olanaklarını geliştirmek; Bilimde yeni ufuklar açan araştırmalara destek olmak.

5 Misyon Kastamonu Üniversitesi nde temel uygulamalı ve disiplinler arası alanlardaki araştırma ve geliştirme faaliyetlerini merkezi bir organizasyon çerçevesinde birleştirmek; Üniversitemiz ve bölge üniversitelerden gelen araştırmacıların, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin araştırmalarına yön vermek, rahat ve huzurlu ortamda çalışma yapmalarını sağlamak; Üniversitemizin tüm birimlerindeki araştırmacıların verimli ve yaratıcı bir ortamda çalışmalarını gerçekleştirmek ve üniversitedeki bilimsel faaliyetlerin kalitesini artırmak; Üniversiteler, araştırma merkezleri, sanayi, kamu kurum ve kuruluşları ile üçüncü şahısların analiz ihtiyaçlarını merkezin olanakları ölçüsünde karşılamak; Sanayi ve üniversiteler ile disiplinler arası ortak bilimsel ve teknolojik projeler üretilmesini sağlamak; TÜBİTAK, DPT ve Kastamonu Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri desteği ile yürütülen proje çalışmalarını Merkez Laboratuvar bünyesinde toplayacak bir çalışma ortamı hazırlamak;

6 Hakkımızda Merkezimizde 1 Müdür Vekili, 2 Müdür Yardımcısı, 1 İş Güvenliği Uzmanı, 5 Uzman, 1 Biyolog, 2 Tekniker, 1 Bilgisayar İşletmeni ve 1 Laborant kadrosu ile toplam 14 kişi görev yapmaktadır. Merkezimiz araştırma faaliyetleri için gerekli fiziki ve teknik alt yapıya sahip olup, m2 lik kullanım alanı içerisinde 26 adet laboratuvar, 6 adet numune hazırlama odası, 1 adet kimyasal saklama odası, 2 adet elektrik atölyesi, 2 adet soğuk hava deposu, 2 adet İklimlendirme odası (Mantar araştırma enstitüsüne tahsis edilmiştir), 6 adet muhtelif deponun yansıra 3 adet toplantı salonu, 2 adet dinlenme/misafir odası ve çalışma ofisleri bulunmaktadır.

7 Hakkımızda-2 Faaliyetlere yönelik olarak yapılan planlamalar neticesinde, cihazların spesifikasyonları da dikkate alınarak Görüntüleme Birimi, Kromatografi Birimi, Nükleer Bilimler Analiz Birimi, İleri Teknolojik Malzeme Üretim ve Karakterizasyon Birimi, Spektroskopi Birimi, Mekanik Karakterizasyon Birimi, Numune Hazırlama Birimi, Sıvı Azot Üretim Birimi, Yüzey ve Gözenek Karakterizasyon Birimi, Termal Analiz Birimi, Su Kalitesi ve Kirliliği Birimi, Doku Mühendisliği, Biyomalzeme ve Kök Hücre Birimi, olmak üzere toplamda oniki (12) ana birimden oluşmaktadır. Bunların yansıra Tıbbi Genetik ve Kanser Araştırma Biriminin de kurulum çalışmaları büyük ölçüde tamamlanmış olup, bu yıl içerisinde devreye alınması planlanmaktadır.

8 Hakkımızda-3 Merkezimize 2012 yılından günümüze kadar aktarılan toplam kaynak tutarı TL dir. Bugünkü güncel kurlar ve hibe alınan cihazlar göz önüne alınarak değerlendirdiğimizde merkezimizin maddi değeri TL (kırk milyon) dir. Yapılan analizler karşılığı tahsil edilen meblağlar Merkezimiz adına açılan Döner Sermaye hesabına yatırılmakta olup, kısmi kapasite ile faaliyet göstermemize karşın, 2015 yılı ikinci yarısından bu güne kadar geçen yaklaşık 3 yıllık süreçte takribi KDV dahil ,00 TL tutarında birikim elde edilmiştir. Buna mukabil toplam harcamamız KDV hariç 510,00.00 TL civarındadır.

9 Yönetim-1 Müdür : Prof. Dr. Özgür ÖZTÜRK Müdür Yardımcısı: Dr. Öğr. Ü. Aydın TÜRKYILMAZ Müdür Yardımcısı: Dr. Öğr. Ü. Nuray EMİN Birim Sorumluları Dr. Öğr. Ü. Arif UZUN Dr. Öğr. Ü. Aslı KURNAZ Dr. Öğr. Ü. Ekrem MUTLU Dr. Öğr. Ü. Elif AŞIKUZUN Dr. Öğr. Ü. Nesrin İÇLİ Dr. Öğr. Ü. Nurdane Yılmaz

10 Yönetim-2 Yönetim Kurulu Prof. Dr. Bülent KILIÇOĞLU Prof. Dr. Ömer KÜÇÜK Prof. Dr. Mahmut ELP Doç. Dr. Atilla ÇAĞLAR Doç. Dr. Barış BANİ Dr. Öğr. Ü. Ferhat KARA Dr. Öğr. Ü. Kutalmış GÖKKUŞ Dr. Öğr. Ü. Hakan ADA Danışma Kurulu Prof. Dr. Ahmet Tolga TAŞÇI Prof. Dr. Orhan KAVUNCU Doç Dr. Burak ARICAK Doç. Dr. Soner BİLEN Dr. Öğr. Ü. Ekrem MUTLU Dr. Öğr. Ü. Nesrin İÇLİ

11 Uzmanlarımız

12 Birimlerimiz Görüntüleme Birimi Kromatografi Birimi Nükleer Bilimler Analiz Birimi İleri Teknolojik Malzeme Üretim ve Karakterizasyon Birimi Spektroskopi Birimi Mekanik Karakterizasyon Birimi Numune Hazırlama Birimi Sıvı Azot Üretim Birimi Yüzey ve Gözenek Karakterizasyon Birimi Termal Analiz Birimi Su Kalitesi ve Kirliliği Birimi Doku Mühendisliği, Biyomalzeme ve Kök Hücre Birimi

13 GÖRÜNTÜLEME LAB. BİRİMİ Mikro ve nano yapıların görüntülenmesi Ar-Ge çalışmalarının vazgeçilmez bir parçasıdır. Merkezimizde bulunan Taramalı Elektron Mikroskobu (SEM) ile, malzemelerin mikro ve nano boyutta görüntülenmesi, EDS (Energy Dispersive X-ray Spectroscopy) ile elementel kompozisyonlarının belirlenmesi mümkündür. Ayrıca merkemizde kristal yapıların aydınlatılması için XRD ve yüzey topografisini belirlemek için AFM cihazı da mevcuttur.

14 GÖRÜNTÜLEME LAB. BİRİMİ

15 KROMOTOGRAFİ LAB. BİRİMİ Merkezimizde GC-MS, LC-MS/MS ve HPLC cihazları mevcuttur. Kromatografik yöntemler ile kütle spektrumlarından yararlanılarak kalitatif ve kantitatif elementel formları incelenmektir. Bu laboratuvarda yapılmakta olan analizler: Kalitatif ve ppt, ppb, ppb düzeylerde kantitatif eser element tayini, Kompleks yapıların elementel formda tayini, Karbonhidrat, pestisit, ilaç, nükleik asitler gibi yapıların analizi şeklinde sıralanabilir.

16 KROMOTOGRAFİ LAB. BİRİMİ

17 SPEKTROSKOPİ LAB. BİRİMİ Merkezimizde numunelerin spektroskopik olarak analizleri için, UV-Vis Spektrofotometre, AAS, ICP-OES, FTIR, Toplam Organik Karbon Tayin Cihazı (TOC) ve XRF cihazları bulunmaktadır. Spektroskopik analiz yöntemlerinde örnek üzerine bir uyarıcı tanecik gönderilir ve örneğin bu uyarıcı taneciğe karşı davranışı ölçülür. Spektroskopik yöntemlerde maddenin elektromanyetik radyasyonu yayması, absorblaması, saçması, saptırması, genel olarak maddenin elektromanyetik radyasyonla etkileşimi ve bu etkileşimin sonuçları analitik amaçlara dönük olarak incelenir.

18 SPEKTROSKOPİ LAB. BİRİMİ

19 TERMAL ANALİZ LAB. BİRİMİ Termal Analiz yöntemi, malzemelerin fiziksel özelliklerinin sıcaklığa bağlı olarak değişiminin incelendiği bir yöntemdir. Termal Analiz, malzemelerin kontrollü bir şekilde ısıtılarak ya da soğutularak, malzemelerin fiziksel özelliklerinde (ağırlık, absorplanan ya da açığa çıkan ısının, boyut, iletkenlik, magnetik özellik v.s) meydana gelen değişimin sıcaklığın bir fonksiyonu olarak ölçüldüğü yöntemleri içerir. Malzemelerin termal özelliklerinin belirlenmesi hem sanayi hem de araştırma faaliyetleri için önemlidir. AR-GE Eğitim ve Ölçme Merkezi nde malzemelerin termal özelliklerinin belirlenmesi için Diferansiyel Taramalı Kalorimetre (DSC) ve Termogravimetrik Analiz ve Diferansiyel Termal Analiz Sistemi (TGA-DTA) cihazları mevcuttur.

20 TERMAL ANALİZ LAB. BİRİMİ

21 NÜKLEER BİLİMLER ANALİZ LAB. BİRİMİ Merkezimizde, sintilasyon dedektörü [Na-I (Tl)], Yüksek saflıkta germenyum (HPGe) dedektörlü gama spektrometresi ve radon gazı ölçüm sistemi bulunmaktadır. Nükleer analiz laboratuvarında çeşitli resmi ve özel kuruluşlardan gelen talepler doğrultusunda aşağıdaki hizmetleri vermektedir: Çevresel materyallerde doğal ve yapay radyonüklit tayini, Sularda toplam alfa ve toplam beta aktivitesinin saptanması, toplam radyum izotoplarının tayini, Havada radon ve ürünlerinin aktivite konsantrasyonlarının tayini,

22 NÜKLEER BİLİMLER ANALİZ LAB. BİRİMİ

23 MEKANİK KARAKTERİZASYON LAB. BİRİMİ Malzemelerin mekanik dayanımlarının belirlenmesi malzeme seçimi ve mühendislik dizaynı için çok önemlidir. Merkezi Laboratuvarda malzemelerin mekanik özelliklerini belirlemek için 1 adet ultra mikro mekanik test sistemi ve 1 adet üniversal test cihazi, darbe test cihazı, parlatma, bakalite alma ve hassas kesme cihazları, metal mikroskobu bulunmaktadır.

24 MEKANİK KARAKTERİZASYON LAB. BİRİMİ

25 SU KALİTESİ VE KİRLİLİĞİ LAB. BİRİMİ Su Kalitesi Analiz Laboratuvarı nda her türlü içme, kaynak ve atık suların analizi yapılabilmektedir. UV-VIS spektrofotometre, termoreaktör, rotary evoparatör, bulanıklık ölçüm cihazı, BOİ ve KOİ sistemleri, soğutmalı inkübatör, etüv ve multiparametre ölçüm cihazları bulunmaktadır. Yüzeysel su kalitesi parametreleri olan; çözünmüş Oksijen, tuzluluk, ph, sıcaklık, elektiksel iletkenlik, askıda katı madde, kimyasal Oksijen ihtiyacı, biyolojik Oksijen ihtiyacı, Klorür, Fosfat, Sülfat, Sülfit, Sodyum, Potasyum, toplam sertlik, toplam alkalite, Magnezyum, Kalsiyum, Nitrit, Nitrat, Amonyum Azotu, Demir, Kurşun, Bakır, Kadminyum, Civa, Nikel ve Çinko analizleri yapılarak suyun kalitesi ortaya konmaktadır.

26 SU KALİTESİ VE KİRLİLİĞİ LAB. BİRİMİ

27 YÜZEY VE GÖZENEK KARAKTERIZASYON LAB. BİRİMİ Malzemelerin yüzey ve gözenek karakterizasyonu araştırmalarda ve endüstriyel uygulamalarda önem taşımaktadır. Merkezimizdeki Yüzey ve Gözenek Laboratuvarı da bu amaca yönelik olarak Yüzey Karakterizasyon Cihazı (BET). Civalı Porozimetre ve Helyum Piknometresi bulunmaktadır.

28 YÜZEY VE GÖZENEK KARAKTERIZASYON LAB. BİRİMİ

29 DOKU MÜHENDİSLİĞİ, BİYOMALZEME VE KÖK HÜCRE LAB. BİRİMİ Doku Mühendisliği, Biyomalzeme ve Kök Hücre araştırmaları, interdisipliner olarak Kimya, Biyoloji, Fizik temel bilimleri ile Malzeme ve Nanoteknoloji başta olmak üzere mühendislik bilimlerini kapsamakta olup, Veterinerlik ve Tıp Bilimlerine yönelik olarak ürün oluşturmaktadır. Rejeneratif tedavilerin önemi son 30 yıldır bilinmekle birlikte günümüzde çok önemli gelişmeler kaydedilmektedir. Bu bakımdan interdisipliner ortak bir alan olarak hizmet vermesi nedeniyle önem kazanan Doku Mühendisliği, Biyomalzeme ve Kök Hücre araştırmaları için alt yapı kurulumu geçtiğimiz 2 yıl içerisinde oluşturularak hizmete sunulmuştur. Ayrıca, Biyomalzemeler, Doku Mühendisliğinin ve Farmasötik Biyoteknolojinin alt dalı olan kontrollü salım sistemleri üzerine de çalışmalar yapılmaktadır. Doku Mühendisliği, Biyomalzeme ve Kök Hücre Laboratuvarımızda doku mühendisliğine yönelik biyomalzeme üretimi yapılabilmekte ve üretilen malzemelerin Biyouyumluluk testleri hücre kültürlerinde test edilmektedir. Bu işlemler için Standart Hücre Kültürü Odası bulunmakta olup, bu odada hücre kültürü çalışmaları için gerekli temel cihazlar bulunmaktadır.

30 DOKU MÜHENDİSLİĞİ, BİYOMALZEME VE KÖK HÜCRE LAB. BİRİMİ

31 İLERİ TEKNOLOJİK MALZEME ÜRETIM VE KARAKTERİZASYON LAB. BİRİMİ Bugün kullandığımız elektronik cihazların üretimini mümkün kılan en önemli teknolojileri sıralayacak olsak, yarı iletken teknolojisinin bu listenin en üst sıralarında yer alacağını kesin bir şekilde söyleyebiliriz. Bütün mikro işlemcilerin temel yapıtaşı olan yarı iletkenler, transistörlerde, düz ekran televizyonlarda, güneş panellerinde ve bilgisayar donanımlı tüm cihazlarda karşımıza çıkıyor. Yarı iletken özelliği taşıyan malzemelerin çoğu teknolojik uygulamada kullanılabilmesi için, bir tabaka üzerine ince film halinde biriktirilmesi gerekiyor. Bu işlemin gerçekleştirilmesine olanak sağlayan birçok farklı fiziksel ve kimyasal yöntem bulunuyor. Merkezimizde bulunan ince film kaplama cihazı ile termal, RF ve DC teknikleri ile ince film kaplama işlemi yapmak mümkündür.

32 İLERİ TEKNOLOJİK MALZEME ÜRETIM VE KARAKTERİZASYON LAB. BİRİMİ

33 NUMUNE HAZIRLAMA LAB. BİRİMİ Merkezimdeki analiz laboratuvarında bulunan ultra saf su cihazı, kar-buz makinası, çalkalamalı su banyosu, soğutmalı santrifüj ve frozen cihazı ile ileri analizler için numune hazırlama işlemleri yapılmaktadır.

34 NUMUNE HAZIRLAMA LAB. BİRİMİ

35 SIVI AZOT ÜRETİM LAB. BİRİMİ Sıvı azot endüstriyel anlamda ve büyük miktarlarda sıvılaştırılmış havadan destilasyon yoluyla üretilir. Dondurucu bir sıvı olup canlı dokuyla temas etmesi halinde ani donmaya neden olur. Ortam sıcaklığından uygun şekilde izole edilmesi durumunda, basınç uygulaması gerektirmeyen bir azot gazı kaynağı oluşturur. Suyun donma noktasının çok altındaki sıcaklıklarda kalabilme özelliği (77 K, -196 C veya -320 F), sıvı azotun çok değişik alanlarda kullanımını mümkün kılar. Merkezimizde bulunan sıvı azot üretim sistemi ile günde 50 Lt kapasite ile sıvı azot üretimi gerçekleşmektedir.

36 SIVI AZOT ÜRETİM LAB. BİRİMİ

37 KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ Diğer Araştırma Alt Yapıları

38 Bilgisayar Programlama MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ Bilgisayar Mühendisliği YAPILAN DENEYLER Web Tasarımı ve Programlama Sistem Programlama Mobil Programlama Oyun Programlama Gömülü Sistemler Mikroişlemci Çalışmaları Görüntü İşleme Teknik Çizim Çalışmaları Kriptografi Makine Öğrenmesi

39 BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ SPIN COATER Döndürerek kaplama yapmaya yarar. Malzeme kaplama ve doku mühendisliği uygulamaları için kullanılmaktadır. YÜKSEK BAŞARIMLI HESAPLAMA SİSTEMİ Tek bir işlemciyle uzun sürede yapılması beklenen bir işin, birden fazla işlemciye dağıtılarak eş zamanlı bir şekilde yaptırılmasıdır. İlaç geliştirme çalışmalarında kullanılmaktadır.

40 ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ Laboratuvarımızdaki Bazı Cihazlar PH metre, Spektrofotometre, Soğutma sirkülatörü Karıştırıcı,Manyetik Karıştırıcı, Etüv, Hassas Terazi, Santrifüj, Distile Su Cihazı, Mikroskop, Otoklav, Su Banyosu, Kül Fırını, Çeker Ocak, Etüv ve İnkübatör Distile Su Cihazı Santrifüj PH metre Spektrofotometre

41 ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ Modern laboratuvarımızda 20 adet osiloskop, 20 adet sinyal jeneratörü, 20 adet multimetre, 20 adet DC güç kaynağı, analog ve sayısal elektronik deneylerinin yapılabileceği deney setleri bulunmaktadır.

42 GIDA MÜHENDİSLİĞİ-1 phmetre MANTOLU ISITICI ve SOXHLET DÜZENEĞİ STOMACHER GERBER SANTRİFÜJ ph metre; Gıdaların hidrojen veya hidroksil iyonu konsantrasyonunu ölçen böylece gıdanın asidik veya bazik yapısını ortaya koyan cihazdır. Ayrıca gıda analizlerinde tampon çözelti veya kimyasalların hazırlanmasındadakullanılmaktadır. Mantolu ısıtıcıvesoxhletdüzeneği;doğrudan ısıtma yapılamayan veya tehlikeli olan her türlü analizde kullanılan indirekt ısıtma aracıdır. Mantolu ısıtıcı ve soxhlet düzeneği ile gıdalarda çözgen yardımıyla yağ miktarı analizi yapılmaktadır. Stomacher; Kontaminasyon riskine karşı, ayarlanabilir pedal hareketleri sayesinde bir gıdanın steril ortamda çözünmesini sağlayancihazdır. Gıdanın mikrobiyolojik veya diğer analizlere ön hazırlığında kullanılır. Gerber santrifüj; Süt ve süt ürünlerinde yağ miktarı analizinde kullanılmaktadır.

43 GIDA MÜHENDİSLİĞİ - 2 ROTARY EVAPORATÖR POLARİMETRE ABBE REFRAKTOMETRESİ SPEKTROFOTOMETRE Rotary evaporatör; Su banyosu içerisinde dönen bir balon sayesinde, vakum kullanılarak çözücülerin buharlaştırılması ve yoğunlaştırılmasını sağlayan düzenektir. Polarimetre; Maddelerin optikçe aktifliklerini ölçen cihazdır. Gıdalarda sakarozun inversiyon hızı, nişastatayini gibianalizlerde kullanılır. Refraktometre; Işığın kırınımının ortam yoğunluğuna bağlı olarak değişiminden faydalanılarak gıdalardaki kuru madde konsantrasyonunun ölçümlendiği alettir. Abbe refraktometresinde kırılma indisi değeri de belirlenebildiğinden bu cihazda su içeriği yüksek (meyve suyu vb) gıda numunelerinde kuru madde oranı ile yağlarda kırılma indisi değeri belirlenebilmektedir. Spektrofotometre; nm dalga boyu aralığındaölçümyapabilenuv spektrometre çift ışık yolludur. Biometod, multi komponent, spektrum, fotometrik ve kinetik gibi farklı ölçüm modları sayesinde nükleik asit, protein miktarı, enzimatik vb. çoksayıdaçalışmaiçinkullanıma uygundur.

44 GENETİK VE BİYOMÜHENDİSLİK-1 Gen ifade analizlerinin yapılması DNAve RNA miktar tayini DNA ve RNA moleküllerinin büyüklüklerine göre ayrılması Gen bölgelerinin çoğaltılması DNA ve RNA moleküllerinin büyüklüklerine göre ayrılması sonrası görüntülenmesi Kimyasalların miktarının ölçülmesi Çözeltilerin hazırlanması ve kimyasalların saklanması DNA ve RNA çalışmaları için steril alan

45 GENETİK VE BİYOMÜHENDİSLİK-2 Deneylerde kullanılan malzemelerin sterilizasyonu Deneylerde kullanılan malzemelerin ve besiyerlerinin sterilizasyonu Çözeltilerin karıştırılması Hücrelerin besi yerinde takip edilmesi/fotoraflanması

46 İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ-1 PAN MİKSER VE BETONİYER AGREGA HAVUZLARI BETON KÜP KALIPLARI HIZLANDIRILMIŞ KÜR HAVUZU ÇİMENTO MİKSERİ KÜR TANKI BETON PERMEABILITE CİHAZI

47 İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ -2 BASINÇ VE EĞİLME DENEY CİHAZI 20 TONLUK PRES MAKİNASI ÇELİK ÇEKME DENEY CİHAZI ISIL İLETKENLİK CİHAZI

48 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ-1

49 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ - 2 3D Yazıcılar CNC Matkap CNC Torna

50 METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ-1 Numunelerin mikrosertlik değerlerinin ölçümü için kullanılan mikro sertlik cihazı ve uygulaması Mikroyapı incelemerinde kullanılan Ters Metal Mikroskobu Toz numunelerin öğütülmesi ve mekanik alaşımlama cihazı

51 METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ -2 Plastik enjeksiyon cihazı ve cnc cihazı

52 PEYZAJ MiMARLIĞI

53 FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ Biyoloji Bölümü Mevcut Araştırma Laboratuvarları Biyoloji Bölümü Mevcut Laboratuvarlarımız: Hayvan Fizyolojisi ve Anatomisi ve Entomoloji Laboratuvarı Bitki anatomisi ve morfolojisi Laboratuvarı Parazitoloji ve Aerobioloji Lab ve Palinoloji Laboratuvarı Biyosensör ve Malzeme Bilimi Laboratuvarı, Moleküler Biyoloji ve Filogenetik Laboratuvarı Biyokimya ve Mikrobiyoloji Laboratuvarı Mevcut laboratuvarlarımızda temel mikrobiyoloji, biyokimya, ve bitki ve hayvan hücre ve morfoloji çalışmaları yapılmaktadır.

54 Biyoloji Bölümü Mevcut Araştırma Laboratuvarları-2

55 ORMAN FAKÜLTESİ Orman Endüstri Mühendisliği Orman Ürünleri Kimyası Lab. Odun Mekaniği ve Teknolojisi Lab. Orman Biyolojisi ve Odun Koruma Teknolojisi Lab. Fitokimya Lab.

56 Orman Ürünleri Kimyası Laboratuvarı Cihazlar Evaporatör Perforatör Flash kromotografi Deneyler ve analizler 1. Alkol-benzen ekstraksiyonu 2. Holoselüloz, alfa selüloz ve lignin miktarı tayini 3. Sıcak-soğuk su çözünürlükleri tayini 4. %1 NaOH çözünürlüğü tayini 5. Kimyasal ve mekanik yöntemlerle lif üretimi 6. UV spektrumu analizi 7. Kromotografi ile ekstrakt analizleri 8. PH belirleme 9. Evaporatör ile çözücü uzaklaştırma 10.Saf su üretimi

57 Odun Mekaniği ve Teknolojisi Laboratuvarı Cihazlar Üniversal test cihazı König pandüllü yüzey sertlik ölçüm cihazı Renk değeri ölçüm cihazı Kül Fırını Laboratuvar tipi test presi İklimlendirme odası Testler 1. Rutubet yüzdesi ve yoğunluk tespiti 2. Levha üretimi (lif ve yonga levha, kontraplak, kontratabla) 3. Liflere dik eğilme direnci ve eğilmede elastikiyet modülü 4. Liflere paralel basınç, çekme ve makaslama direnci 5. Brinell sertlik değeri 6. Vida-çivi tutma direnci 7. Yonga levhada yapışma direnci, 8. Vernik ve boya katmanlarının sertlik değerlerinin ölçümü ve adhezyon direnci

58 Orman Biyolojisi ve Odun Koruma Teknolojisi Lab. Cihazlar Pilot emprenye sistemi Öğütücü Testler 1. Lif üretimi 2. Termo mekanik lif üretimi 3. Üst yüzey işlemleri

59 Fitokimya Lab. Biyolojik aktivite analizleri Antifungal aktivite Antimikrobiyal aktivite Antioksidan aktivite Kimyasal aktivite analizleri Fenolik bileşik tespiti Flavonoid tespiti

60 ORMAN FAKÜLTESİ Orman Mühendisliği Bölümü-1 Dr. Bilgehan Bilgili Herbaryumu Üniversitemiz herbaryumunda 3000 civarında bitki örneği bulunmakta olup mikroskoplar yardımı ile her gün yeni teşhisler yapılmaktadır. Toprak İlmi ve Havza Yönetimi Laboratuvarı Laboratuvarımızda toprak ve su örneklerinde kullanmak için ph ve iletkenlik ölçüm cihazı bulunmaktadır. Ayrıca organik madde tayini için kül fırın, nem kaybı tahmini için etüv ve solma noktası ve su tutma kapasitesi analiz cihazı bulunmaktadır.

61 Orman Mühendisliği Bölümü-2 Orman Entomolojisi ve Koruma Laboratuvarı Laboratuvarımızda bir adet stereo mikroskop çok sayıda ışık mikroskopu ve iklimlendirme dolabı bulunmaktadır. Orman zararlıları ile mücadele kapsamında böcek teşhisleri yapılmaktadır. Ayrıca orman yangın davranışlarının tahmini amaçlı olarak kurutma deneyleri de yapılmaktadır. Silvikültür Laboratuvarı Laboratuvarımızda fidan kuru ağırlığını hesaplamak için bir adet kurutma fırını, tohumların çimlendirilmesi için çimlendirme kabini ve materyallerin toz haline getirilip araştırılması için bir adet kül fırını bulunmaktadır.

62 Orman Mühendisliği Bölümü-3 Orman Botaniği Öğrenci Laboratuvarı Orman botaniği öğrenci laboratuvarında her öğrencinin kullanabilmesi amacıyla çok sayıda mikroskop bulunmaktadır. Öğrencilerimizin derslerinde teorik olarak görmüş olduğu biyolojik ve botanik bilgileri bu laboratuvarda incelemektedirler. Orman Hasılatı ve Biyometri Laboratuvarı Laboratuvarımızda bir adet kurutma fırını bulunmakta olup orman ağaçlarını fırın kurusu hale getirerek biyokütleleri belirlenmektedir. Laboratuvarımızda aynı zamanda gövde analizi yapılarak ağaçların gelişimi incelenmektedir.

63 KASTAMONU MESLEK YÜKSEKOKULU Mevcut Atelyelerimiz İnşaat Atelyesi Makine Atelyesi Bilgisayar Atelyesi Mekatronik Atelyesi Elektrik Atelyesi Radyo ve Tv Teknolojisi Sinema Salonu

64 İNŞAAT ATELYESİ Beton Laboratuvarı Zemin Laboratuvarı Yapı Malzemeleri Laboratuvarı

65 MAKİNE ATELYESİ Talaşlı İmalat Atelyesi CNC Atelyesi Makina Elemanları ve Güç Makinaları Atelyesi Kaynak Atelyesi

66 BİLGİSAYAR ATELYESİ Programlama Dilleri Laboratuvarı Bilgisayar Destekli Tasarım Laboratuvarı Bilgisayarlı Muhasebe Laboratuvarı Bilgisayara Giriş Laboratuvarı

67 MEKATRONİK ATELYESİ PLC ve Proses Kontrol Laboratuvarı

68 ELEKTRİK ATELYESİ Elektrik Makinaları ve Güç Elektroniği Laboratuvarı PLC, Mikro denetleyiciler ve Hidrolik-Pnömatik Sistemler Laboratuvarı Sayısal Elektronik ve Sayısal Tasarım Laboratuvarı Elektromekanik Kumanda Sistemleri Laboratuvarı Temel Elektronik ve Ölçme Laboratuvarı

69 RADYO VE TV TEKNOLOJİSİ SİNEMA SALONU

70 SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ-1 Kapalı Devre üretim ve araştırma birimi Öğrencilerimizin balık üretimi çalışmalarında önemli bir uygulama birimidir. Öğrencilerimiz bu ünitede sağım, dölleme ve kuluçkalama uygulamalarını yapmaktadırlar. Bir defada adet alabalık yumurtasını kuluçkalama imkanına sahip bir alandır. Yılın her dönemi kuluçkalama yapılabilir olarak dizayn edilmiştir. Ayrıca 3 tekerrürlü olarak 6 farklı konsantrasyonda yem ve fizyoloji araştırmaları yapılabilecek bir ünitedir.

71 SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ-2 Akvaryum balıkları ünitesi: Çeşitli tropikal balıkların üretimi yapılmaktadır. Öğrencilerimiz bu ünitede canlı doğuranlar ve ağızda kuluçkalama yapan türlerin üretimini yapmaktadırlar. İhtiyaç halinde 3 tekerrürlü araştırma birimi olarak kullanılabilir şekilde dizayn edilmiştir.

72 SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ-3 Su Kalitesi Araştırma laboratuvarı: Öğrencilerimiz hem doğal ortamlarda hem de su ürünleri üretim çiftliklerinde su kalitesi ile ilgili değişimleri laboratuarımızda analiz ederek uygulamalı olarak öğrenebilmektedirler. Laboratuarımızda kimyasal analizlerin yanında mikrobiyoloji analizler de yapılmaktadır. Sahip olunan cihazlar yardımı ile çeşitli ekstraksiyon işlemleri laboratuvarımızda gerçekleştirilebilmektedir. Elde edilen ekstraktların balık fizyolojisi üzerine etkileri uygulamalı olarak çalışılmaktadır. Gururla ifade etmekteyiz ki balıklarda bağışıklık sistemini güçlendirici ve ortam dezenfeksiyonunu sağlayıcı patenler bu laborantlarımız önemli yere sahiptir.

73 SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ-4 Deneme ünitesi: Balık hastalıkları ve fizyoloji araştırmaları bu ünitemizde yürütülmektedir. Bu ünite öğrenci besleme uygulamalarımız için de fakültemize önemli katkı sunmaktadır.

74 SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ-5 30 metrelik araştırma gemisi: İnebolu limanına demirli olan gemimiz karadenizde yürütülen projelerde ve öğrenci uygulamalarında aktif olarak kullanılmaktadır. Sektör ihtiyaçlarını karşılayacak donanımda mühendisler yetiştirmeyi hedefleyen fakültemiz öğrencilerimizin sektörle ilişkili denizcilik derslerine müfredatta seçmeli olarak yer verilmiştir. Bu derslerin teknik alt yapısı da oluşturulmuştur. Fakültemize ait olan Kastamonu Üniversitesi Aras gemisi 30 metre boyunda olup laboratuvarı, canlı nakil ünitesi, iç mekânları ve av donanımı ile öğrencilerimizin bu yönlü bilgi birikimine büyük katkı sağlamaktadır.

75 SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ-6 30 ton/yıl kapasiteli alabalık kafes tesisi: Öğrenci uygulamalarında aktif olarak kullanılmaktadır. Germeçtepe Uygulama İstasyonu 2013 yılında faaliyete başlamış ve 20 ağ kafeste uygulamalar yürütülmektedir. Öğrenci uygulamalarının yanında besleme ve fizyoloji araştırmalarımızda da fiziki mekan olarak önemli yere sahiptir.

76 SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ-7 Fakültemiz bünyesinde uzman bir kadro ve ekipman ile dalgıçlık eğitimi veren Su Sporları, Su ve Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezi birimi faaliyete geçmiştir. Birimin amacı; deniz ve tatlı sularda yapılan bilimsel araştırmalarda ve turistik gezilerde gerekli teknik desteği vermektir. Ayrıca değişen dönemlerde ilgi duyan öğrenci ve kişilere dalgıçlık eğitimi vermektir.

77 EĞİTİM FAKÜLTESİ-1 Fizik laboratuvarı Kimya Laboratuvarı

78 EĞİTİM FAKÜLTESİ-2 Biyoloji Laboratuvarı Fen bilgisi Laboratuvarı

79 EĞİTİM FAKÜLTESİ-3 Bilgisayar Laboratuvarı - I Bilgisayar Laboratuvarı - II

80 EĞİTİM FAKÜLTESİ-4 Açık Hava Sınıfı Uygulama Anaokulu Bilişim Laboratuvarı

ALUM DA TOPLAMDA 11 ADET LABORATUVAR BULUNMAKTADIR.

ALUM DA TOPLAMDA 11 ADET LABORATUVAR BULUNMAKTADIR. Iğdır Üniversitesi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (ALUM) binası DPT(Devlet Planlama Teşkilatı) projesi bünyesinde kurulmuştur. Kullanılabilir alanı yaklaşık 1529 m² olup, idari ve

Detaylı

Amasya Üniversitesi Merkezi Araştırma Uygulama Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi 2017 Yılı Analiz Fiyat Listesi

Amasya Üniversitesi Merkezi Araştırma Uygulama Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi 2017 Yılı Analiz Fiyat Listesi Amasya Üniversitesi Merkezi Araştırma Uygulama Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi 2017 Yılı Analiz Fiyat Listesi GAZ KROMATOGRAFİSİ ANALİZLERİ (GC/FID) GC Kalitatif 50 TL 75 TL 100 TL GC Kantitatif

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZ-METOT ÜCRET LİSTESİ X-Işınları Tek Kristal Analizi (XRD)

SİNOP ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZ-METOT ÜCRET LİSTESİ X-Işınları Tek Kristal Analizi (XRD) XRD-1 Ön İnceleme 50 TL 60 TL 75 TL XRD-2 Data Toplama 100 TL 150 TL 200 TL SİNOP ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZ-METOT ÜCRET LİSTESİ X-Işınları Tek

Detaylı

Belli dalga boylarındaki analizlerde kullanılır.

Belli dalga boylarındaki analizlerde kullanılır. LABORATUVAR PROFİLİ UV Lamba Belli dalga boylarındaki analizlerde kullanılır. LABORATUVAR PROFİLİ Mantolu Isıtıcı Damıtma balonu içerisindeki numunenin homojen ısıtılmasını sağlar. LABORATUVAR PROFİLİ

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZ-METOT ÜCRET LİSTESİ X-Işınları Tek Kristal Analizi (XRD)

SİNOP ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZ-METOT ÜCRET LİSTESİ X-Işınları Tek Kristal Analizi (XRD) XRD-1 Ön İnceleme 50 TL 60 TL 75 TL XRD-2 Data Toplama 100 TL 150 TL 200 TL XRD-3 Data Toplama 50 $ Yurt Dışındaki Üniversiteler SİNOP ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA

Detaylı

Ege Üniversitesi Merkezi Araştırma Test ve Analiz Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi Fiyat Listesi GÖRÜNTÜLEME VE İÇ YAPI ANALİZ LABORATUVARI

Ege Üniversitesi Merkezi Araştırma Test ve Analiz Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi Fiyat Listesi GÖRÜNTÜLEME VE İÇ YAPI ANALİZ LABORATUVARI GÖRÜNTÜLEME VE İÇ YAPI ANALİZ LABORATUVARI Cihaz Adı Analiz Fiyat Bilgisayarlı Mikro Tomografi (Micro-CT) * Tarama 3 Boyutlu Model Oluşturma 2 ve/veya 3 Boyutlu Analiz 400 TL/Saat 100 TL/Saat 100 TL/Saat

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜGÜ. Yönetim Kurulu Kararı. OTURUM SAYıSı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜGÜ. Yönetim Kurulu Kararı. OTURUM SAYıSı ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜGÜ Müdürlüğü Yönetim Kurulu Kararı OTURUM TARİHİ 25.03.2015 OTURUM SAYıSı KARAR SAYıSı 02 2015/02-01 Yönetim Kurulu, Müdür Doç. Dr. Cumhur Kllcll.Mlô başkanlığında gündemmaddelerini

Detaylı

GIDA ve TARIM KİMYASI LABORATUVARI TEST VE ANALİZLERİ - 2015

GIDA ve TARIM KİMYASI LABORATUVARI TEST VE ANALİZLERİ - 2015 BİTKİSEL VE HAYVANSAL YAĞ ANALİZLERİ GT 1 KIRILMA İNDİSİ TS 4960 EN ISO 6320 50 GT 2 ÖZGÜL AĞIRLIK (YOĞUNLUK) TS 4959 40 GT 3 İYOT SAYISI (Katı ve Sıvı Yağlarda) EN ISO 3961 60 GT 4 İYOT SAYISI (Ekstre

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA UYGULAMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZ FİYAT LİSTESİ

AMASYA ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA UYGULAMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZ FİYAT LİSTESİ GC Kalitatif GAZ KROMATOGRAFİSİ KÜTLE SPEKTROMETRESİ ANALİZLERİ (GC/MS) GC/MS Kalitatif 55 TL 80 TL 110 TL GC/MS Kantitatif 80 TL 110 TL 140 TL GC/MS Kantitatif İlave Bileşen Başına 25 TL 25 TL 25 TL GC-MS

Detaylı

T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ BİLİM VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZ FİYAT LİSTESİ KİMYASAL ANALİZLER

T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ BİLİM VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZ FİYAT LİSTESİ KİMYASAL ANALİZLER T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ BİLİM VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZ FİYAT LİSTESİ 2017 KİMYASAL ANALİZLER ANALİZ İSTEK FORMU OLMAYAN HİÇBİR NUMUNE ANALİZ İÇİN KABUL EDİLEMEYECEKTİR. 1.0 UHPLC

Detaylı

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET RAPORU

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET RAPORU KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET RAPORU Kastamonu Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi, 2547 sayılı Kanunun

Detaylı

GÖRÜNTÜLEME VE İÇ YAPI ANALİZ LABORATUVARI. Bilgisayarlı Mikro Tomografi (Micro-CT) *

GÖRÜNTÜLEME VE İÇ YAPI ANALİZ LABORATUVARI. Bilgisayarlı Mikro Tomografi (Micro-CT) * GÖRÜNTÜLEME VE İÇ YAPI ANALİZ LABORATUVARI Cihaz Adı Analiz Fiyat Bilgisayarlı Mikro Tomografi (Micro-CT) * Taramalı Uç Mikroskobu (SPM) [Atomik Kuvvet Mikroskobu (AFM) + Taramalı Tünelleme Mikroskobu

Detaylı

GÖRÜNTÜLEME VE İÇ YAPI ANALİZ LABORATUVARI. Bilgisayarlı Mikro Tomografi (Micro-CT) *

GÖRÜNTÜLEME VE İÇ YAPI ANALİZ LABORATUVARI. Bilgisayarlı Mikro Tomografi (Micro-CT) * GÖRÜNTÜLEME VE İÇ YAPI ANALİZ LABORATUVARI Cihaz Adı Analiz Fiyat Bilgisayarlı Mikro Tomografi (Micro-CT) * Taramalı Uç Mikroskobu (SPM) [Atomik Kuvvet Mikroskobu (AFM) + Taramalı Tünelleme Mikroskobu

Detaylı

Üzerinde kontrollü kopya kaşesi bulunmayan basılı kopyalar kontrolsüz dokümandır.

Üzerinde kontrollü kopya kaşesi bulunmayan basılı kopyalar kontrolsüz dokümandır. . /. /2015 Sayın....Üniversitesi MKÜ MARGEM bünyesinde bulunan cihaz ve analiz yöntemleri için EK te belirtilmiştir. Saygılarımla. MARGEM Md. Sayfa: 1 / 9 TOPRAK ANALİZLERİ ph Analizi Toprak 30 50 g İletkenlik

Detaylı

* İleri Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, Önceden Haber Vermeksizin Ücretleri ve/veya Ücretlendirme Sistemini Değiştirme Hakkına Sahiptir.

* İleri Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, Önceden Haber Vermeksizin Ücretleri ve/veya Ücretlendirme Sistemini Değiştirme Hakkına Sahiptir. Cumhuriyet Üniversitesi İleri Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (CÜTAM) 2017 Yılında Döner Sermaye Kapsamında Gerçekleştirilecek Analizler için Fiyat Listesi Başvuru Yapan Kuruma Bağlı Olarak Analiz

Detaylı

2017 YILI ANALİZ FİYAT LİSTESİ

2017 YILI ANALİZ FİYAT LİSTESİ GAZ KROMATOGRAFİSİ ANALİZLERİ (GC/FID) GAZ KROMATOGRAFİSİ KÜTLE SPEKTROMETRESİ ANALİZLERİ (GC/MS) GC/MS Kalitatif 50 TL 100 TL GC/MS Kantitatif 100 TL 200 TL GC/MS Kantitatif ilave bileşen başına 30 TL

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ. GAZ KROMATOGRAFİSİ ANALİZLERİ (GC/FID) GC Kalitatif 50 TL 75 TL 100 TL

AMASYA ÜNİVERSİTESİ. GAZ KROMATOGRAFİSİ ANALİZLERİ (GC/FID) GC Kalitatif 50 TL 75 TL 100 TL GAZ KROMATOGRAFİSİ ANALİZLERİ (GC/FID) GC Kalitatif GC Kantitatif 75 TL 100 TL 125 TL GC Kantitatif İlave Bileşen Başına GAZ KROMATOGRAFİSİ KÜTLE SPEKTROMETRESİ ANALİZLERİ (GC/MS) GC/MS Kalitatif GC/MS

Detaylı

Kömür Analiz Cihazları, www.u-therm.com. Su ve Atık Su Analiz Cihazları, www.chemetrics.com. Genel Laboratuvar Cihazları, www.lab-kits.

Kömür Analiz Cihazları, www.u-therm.com. Su ve Atık Su Analiz Cihazları, www.chemetrics.com. Genel Laboratuvar Cihazları, www.lab-kits. Trio Teknik Cihazlar 2010 yılında laboratuvar cihazları satışı ve teknik destek konusunda 10 yıllık tecrübeye sahip bir ekip tarafından kurulmuştur. Sahip olduğu birikim ve müşteri odaklı çalışma ile hedefimiz

Detaylı

MUNZUR ÜNİVERSİTESİ TEST / ANALİZ ÇİZELGESİ

MUNZUR ÜNİVERSİTESİ TEST / ANALİZ ÇİZELGESİ MUNZUR ÜNİVERSİTESİ TEST / ANALİZ ÇİZELGESİ 1. KİMYASAL ANALİZLER SN Hizmeti Veren Bölüm / Öğretim Üyesi Analiz Adı Metot Numune Türü 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Kimya Mühendisliği / Yrd. Doç. Dr. Yeliz

Detaylı

EK I-C TEÇHİZAT. Anadolu Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü MÜDEK Özdeğerlendirme Raporu-2013.

EK I-C TEÇHİZAT. Anadolu Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü MÜDEK Özdeğerlendirme Raporu-2013. EK I-C TEÇHİZAT MÜDEK Özdeğerlendirme Raporu-0 Sayfa 57 EK I.C. TEMEL İŞLEMLER LABORATUVARI DONANIM LİSTESİ Aerobik Çürütücü Anaerobik Çürütücü Geçirgenlik ve Akışkanlaştırma Seti Sedimentasyon Test Ünitesi

Detaylı

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ NDE EĞİTİM-ÖĞRETİM AMAÇLI KULLANILAN LABORATUARLARA AİT BİLGİLER.

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ NDE EĞİTİM-ÖĞRETİM AMAÇLI KULLANILAN LABORATUARLARA AİT BİLGİLER. T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ NDE EĞİTİM-ÖĞRETİM AMAÇLI KULLANILAN LABORATUARLARA AİT BİLGİLER Sıra No n Adı 1. Öğrenci-I 2. Öğrenci-II 3. Bilgisayar n Özelliği 62 m 2 n

Detaylı

İŞLEME TEKNOLOJİ ANABİLİM DALI Ülkemiz için büyük öneme sahip su ürünleri kaynakları, dünya genelinde artan protein açığı ile beraber daha fazla dile

İŞLEME TEKNOLOJİ ANABİLİM DALI Ülkemiz için büyük öneme sahip su ürünleri kaynakları, dünya genelinde artan protein açığı ile beraber daha fazla dile İŞLEME TEKNOLOJİ ANABİLİM DALI Ülkemiz için büyük öneme sahip su ürünleri kaynakları, dünya genelinde artan protein açığı ile beraber daha fazla dile getirilir olmuş ve sektöre yapılan yatırımlar artmıştır.

Detaylı

2017 YILI GÜNCEL ANALİZ ÜCRETLERİ

2017 YILI GÜNCEL ANALİZ ÜCRETLERİ T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ TEMEL BİLİMLER UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ EÜTAM Erzincan Üniversitesi Yalnızbağ Yerleşkesi 24100 Erzincan/TÜRKİYE Tel: +90 ( 446 ) 2243097 / 40363 e-posta: eutam@erzincan.edu.tr

Detaylı

2017 YILI ANALİZ FİYAT LİSTESİ MEÜ PERSONELİ (KDV DAHİL)

2017 YILI ANALİZ FİYAT LİSTESİ MEÜ PERSONELİ (KDV DAHİL) (GC/FID) GAZ KROMATOGRAFİSİ KÜTLE SPEKTROMETRESİ ANALİZLERİ (GC/MS) GC/MS Kalitatif 30 TL 50 TL 100 TL GC/MS Kantitatif 60 TL 100 TL 200 TL GC/MS Kantitatif ilave bileşen başına 20 TL 30 TL 60 TL (GC/TCD)

Detaylı

Analitik Kimya. (Metalurji ve Malzeme Mühendisliği)

Analitik Kimya. (Metalurji ve Malzeme Mühendisliği) Analitik Kimya (Metalurji ve Malzeme Mühendisliği) 1. Analitik Kimya Maddenin bileşenlerinin belirlenmesi (teşhisi), bileşenlerinin ayrılması veya bileşenlerinin bağıl miktarlarının tayiniyle ilgilenir.

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YARIYIL İÇİ SINAV PROGRAMI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YARIYIL İÇİ SINAV PROGRAMI 11-İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 1. SINIF SINAV PROGRAMI 27.03.17 Pazartesi 15.30 D3-D4 1 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II 27.03.17 Pazartesi 15.30 D3-D4 1 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI 27.03.17

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Sayı: B100TSH0120010 Konu: Halk Sağlığı Laboratuvarı 17.10.

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Sayı: B100TSH0120010 Konu: Halk Sağlığı Laboratuvarı 17.10. T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı: B100TSH0120010 Konu: Halk Sağlığı Laboratuvarı ANKARA 17.10.2002 15702... VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2002 / 111 Bakanlığımızın

Detaylı

ÇÖZÜNME KONTROLLERİ Çözünme Tayini (Miktar Tayini için kullanılan yöntem ücreti ilave edilir)

ÇÖZÜNME KONTROLLERİ Çözünme Tayini (Miktar Tayini için kullanılan yöntem ücreti ilave edilir) EK5a : ANALİZ PARAMETRELERİ VE ANALİZ SÜRELERİ TİTCK KOD 110,3 110,303 İLAÇ VE KOZMETİK LABORATUVARLARI Yöntem/Metod BİYOLOJİK KONTROLLER Numune Miktarı Analiz Süresi ÇÖZÜNME KONTROLLERİ Çözünme Tayini

Detaylı

ENDÜSTRİYEL ANALİZLER

ENDÜSTRİYEL ANALİZLER ENDÜSTRİYEL ANALİZLER BAL ANALİZLERİ Kodu Yapılan BAL-1 Fruktoz IHC 2009 HPLC 70 BAL-2 Glukoz IHC 2009 HPLC 70 BAL-3 Sakaroz IHC 2009 HPLC 70 BAL-4 Fruktoz+glukoz IHC 2009 HPLC 70 BAL-5 Fruktoz/glukoz

Detaylı

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Güz Yarıyılı Anabilim / Bilim Dalları - Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Güz Yarıyılı Anabilim / Bilim Dalları - Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 Güz Yarıyılı Anabilim / Bilim Dalları - üstü Öğrenci Kontenjanları Anabilim Dalları Astronomi ve Astrofizik Bahçe Bitkileri Bitki Koruma

Detaylı

ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LABORATUARLARINDA YAPILABİLEN ANALİZ VE TESTLER ORMAN ÜRÜNLERİ KİMYASI VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI

ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LABORATUARLARINDA YAPILABİLEN ANALİZ VE TESTLER ORMAN ÜRÜNLERİ KİMYASI VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LABORATUARLARINDA YAPILABİLEN ANALİZ VE TESTLER ORMAN ÜRÜNLERİ KİMYASI VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI Lignoselülozik Materyallerin Kimyasal Analizleri AÇIKLAMA YÖNTEM ÜNİVERSİTE

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YARIYIL İÇİ SINAV PROGRAMI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YARIYIL İÇİ SINAV PROGRAMI 11-İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 1. SINIF SINAV PROGRAMI 07.04.14 Pazartesi 10.30 D3-D4 1 Matematik II 07.04.14 Pazartesi 15.30 OD1 1 Mukavemet 08.04.14 Salı 15.30 OD1 1 Beton Teknolojisi 09.04.14 Çarşamba

Detaylı

MUNZUR ÜNİVERSİTESİ TEST / ANALİZ / HİZMET LİSTESİ

MUNZUR ÜNİVERSİTESİ TEST / ANALİZ / HİZMET LİSTESİ 1.KİMYASAL ANALİZLER MUNZUR ÜNİVERSİTESİ TEST / ANALİZ / HİZMET LİSTESİ SN Hizmeti Veren Bölüm / Öğretim Üyesi Adı Metot Numune Türü 1 Kimya Mühendisliği /Dr. Öğr. Üyesi Nagihan M. Atomik Absorpsiyon Alevli

Detaylı

MUNZUR ÜNİVERSİTESİ TEST - ANALİZ VE HİZMET ÇİZELGESİ

MUNZUR ÜNİVERSİTESİ TEST - ANALİZ VE HİZMET ÇİZELGESİ MUNZUR ÜNİVERSİTESİ TEST - ANALİZ VE HİZMET ÇİZELGESİ 1. KİMYASAL ANALİZLER SN Hizmeti Veren Bölüm / Öğretim Üyesi Adı Metot Numune Türü 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Kimya Mühendisliği / Yrd. Doç. Dr. Yeliz

Detaylı

SU ÜRÜNLERİ SAĞLIĞI BÖLÜM BAŞKANLIĞI

SU ÜRÜNLERİ SAĞLIĞI BÖLÜM BAŞKANLIĞI SU ÜRÜNLERİ SAĞLIĞI BÖLÜM BAŞKANLIĞI Hacı SAVAŞ-SÜMAE, Su Ürünleri Sağlığı Bölüm Başkanı Su Ürünleri Sağlığı Bölüm Başkanlığı enstitümüz bünyesinde faaliyet gösteren bölümlerden birisidir. 2000 yılı başından

Detaylı

TC KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ BİRİM FAALİYET RAPORU

TC KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ BİRİM FAALİYET RAPORU TC KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ BİRİM FAALİYET RAPORU 2017 1 BİRİM YÖNETİCİSİ SUNUŞU Kastamonu Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama

Detaylı

MÜHENDİSLİK PROGRAMLARINDA EĞİTİM VE ÖĞRETİME BAŞLANMASI VE SÜRDÜRÜLMESİ İÇİN ASGARİ KOŞULLAR

MÜHENDİSLİK PROGRAMLARINDA EĞİTİM VE ÖĞRETİME BAŞLANMASI VE SÜRDÜRÜLMESİ İÇİN ASGARİ KOŞULLAR MÜHENDİSLİK PROGRAMLARINDA EĞİTİM VE ÖĞRETİME BAŞLANMASI VE SÜRDÜRÜLMESİ İÇİN ASGARİ KOŞULLAR GENEL İLKELER Yükseköğretim kurumlarında mühendislik programlarına ilk defa öğrenci alınması aşamasında, eğitim

Detaylı

MUNZUR ÜNİVERSİTESİ TEST / ANALİZ / HİZMET LİSTESİ

MUNZUR ÜNİVERSİTESİ TEST / ANALİZ / HİZMET LİSTESİ MUNZUR ÜNİVERSİTESİ TEST / ANALİZ / HİZMET LİSTESİ 1. KİMYASAL ANALİZLER SN Hizmeti Veren Bölüm / Öğretim Üyesi Adı Metot Numune Türü 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Kimya Mühendisliği / Yrd. Doç. Dr. Yeliz

Detaylı

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü. ( Eğitim-Öğretim Yılı)

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü. ( Eğitim-Öğretim Yılı) Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü (2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı) Biyomedikal Mühendisliği bölümü, tıp, biyoloji mühendislik, fizik, kimya, matematik gibi bilimlerden

Detaylı

FİZİK ANABİLİM DALI. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik Anabilim Dalı ANS Kampüsü, Afyonkarahisar

FİZİK ANABİLİM DALI. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik Anabilim Dalı ANS Kampüsü, Afyonkarahisar FİZİK ANABİLİM DALI Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik Anabilim Dalı ANS Kampüsü, Afyonkarahisar Telefon (272) 228 14 23 Faks (272) 228 14 22 1992 yılında kurulmuş olan Fizik Anabilim

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ASÜBTAM)

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ASÜBTAM) Tel: 0382 288 2691 e-posta: asubtam@aksaray.edu.tr İnt.: http://asubtam.aksaray.edu.tr/ İçindekiler Gaz Kromatografisi Kütle Spektrometresi (GC-MS)... 2 Gaz Kromatografisi Flame Ionization Detector (GC-FID)...

Detaylı

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Doç. Dr. Işın N. Geren Yrd. Doç. Dr. Turgay Çakmak Yrd. Doç. Dr. Filiz Kısaayak Çollak Uzman Zeynep N. Koytak Araş. Gör. Fatma Sağır Araş. Gör. Kuaybe Yücebilgili (ÖYP)

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KONTENJAN ANABİLİM DALLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS DOKTORA ALES Puan Türü ÖZEL KOŞULLAR T.C. YABANCI T.C. T.C. YABANCI

Detaylı

İ Ç İ NDEKİ LER. Çevre Mühendisliği ve Bilimi İçin Kimyanın Temel Kavramları 1. Fiziksel Kimya ile İlgili Temel Kavramlar 52.

İ Ç İ NDEKİ LER. Çevre Mühendisliği ve Bilimi İçin Kimyanın Temel Kavramları 1. Fiziksel Kimya ile İlgili Temel Kavramlar 52. İ Ç İ NDEKİ LER Ön Söz xiii K I S I M 1 Çevre Mühendisliği ve Bilimi İçin Kimyanın Temel Kavramları 1 BÖLÜM 1 Giriş 3 1.1 Su 4 1.2 Atık Sular ve Su Kirliliği Kontrolü 5 1.3 Endüstriyel ve Tehlikeli Atıklar

Detaylı

KİMYA LABORATUVARI CİHAZ KATALOĞU

KİMYA LABORATUVARI CİHAZ KATALOĞU KİMYA LABORATUVARI CİHAZ KATALOĞU 1 Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü CİHAZLAR: Analitik Terazi(RADWAG AS220 C/2) 3 Analitik Terazi (Denver Instrument).4 Atomic Absorption Spectrometer

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YARIYIL SONU SINAV PROGRAMI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YARIYIL SONU SINAV PROGRAMI 11-İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 1. SINIF SINAV PROGRAMI 27.12.17 Çarşamba 09.00 901 1 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR 27.12.17 Çarşamba 10.30 10TR-11TR 1 TEKNİK RESİM 28.12.17 Perşembe 10.30 113-115 1 YAPI STATİĞİ

Detaylı

Kömür Analiz Cihazları, www.u-therm.com. Su ve Atık Su Analiz Cihazları, www.chemetrics.com. Genel Laboratuvar Cihazları, www.lab-kits.

Kömür Analiz Cihazları, www.u-therm.com. Su ve Atık Su Analiz Cihazları, www.chemetrics.com. Genel Laboratuvar Cihazları, www.lab-kits. Trio Teknik Cihazlar 2010 yılında laboratuvar cihazları satışı ve teknik destek konusunda 10 yıllık tecrübeye sahip bir ekip tarafından kurulmuştur. Sahip olduğu birikim ve müşteri odaklı çalışma ile hedefimiz

Detaylı

NEDEN ISUBÜ TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ?

NEDEN ISUBÜ TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ? NEDEN ISUBÜ TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ? Öğrencilerimize Ar-Ge altyapısı ve eğitim kalitesiyle, kamu ve özel sektörün gereksinimlerine yanıt verecek donanımda Ziraat Mühendisleri yetiştirmeyi

Detaylı

AKREDİTE ANALİZ LİSTESİ SU VE ATIK SU

AKREDİTE ANALİZ LİSTESİ SU VE ATIK SU AKREDİTE ANALİZ LİSTESİ SU VE ATIK SU Fiziksel ve Kimyasal Analizler - ph Değeri Elektrometrik AWWA 4500-H + B 21 st ed. 2005-103-105 o C de Toplam Katı Madde AWWA 2540-B 21 st ed. 2005 - İletkenlik AWWA

Detaylı

YAZ OKULUNDA AÇILAN DERSLER

YAZ OKULUNDA AÇILAN DERSLER YAZ OKULUNDA AÇILAN DERSLER Birleşik Ders Kodu Ders Adi U K Şube No MBIL 212 Ağ Temelleri 1 2 1 GSB 163 Ağaç Yüzey Oymacılığı 0 2 1 GSB 163 Ağaç Yüzey Oymacılığı 0 2 1 MSSI 213 Akışkanlar Mekaniği 0 2

Detaylı

Bahar Dönemi Ders Müfredatları

Bahar Dönemi Ders Müfredatları 2014-2015 Bahar Dönemi Ders Müfredatları Banka 1 Türk Dili II 2 0 2 Z 1 Banka 1 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2 0 2 Z 1 Banka 1 Yabancı Dil II 2 0 2 Z 2 Banka 1 Bilgi ve İletişim Teknolojisi II

Detaylı

1. KİMYASAL ANALİZLER

1. KİMYASAL ANALİZLER 1. KİMYASAL ANALİZLER HPLC VE LC-MS/MS CİHAZLARI İLE YAPILAN ANALİZLER SORBAT TAYİNİ BENZOAT TAYİNİ KAFEİN TAYİNİ HMF TAYİNİ SUDAN TÜREVLERİ TAYİNİ VANİLİN TAYİNİ GLUKOZ, FRUKTOZ VE SUKROZ TAYİNİ SAPONİN

Detaylı

BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ

BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ Bölüm Hakkında Biyoteknoloji Bölümü, Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi bünyesinde Yüksek Öğretim Kurumu tarafından 2016 yılı itibari ile açılmış olup, Lisans Programına ilk öğrencilerini

Detaylı

BAHAR DÖNEMİ DERS MÜFREDATI

BAHAR DÖNEMİ DERS MÜFREDATI 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ DERS MÜFREDATI Banka 1 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2 0 2 Z 1 Banka 1 Bilgi ve İletişim Teknolojisi II 2 0 2 Z 2 Banka 1 Makro İktisat 2 0 2 Z 3 Banka 1 Muhasebe II 3 0

Detaylı

Çukurova Üniversitesi MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI ÇÜMERLAB

Çukurova Üniversitesi MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI ÇÜMERLAB Çukurova Üniversitesi MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI ÇÜMERLAB Değerli Araştırmacılar, Çukurova Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı (ÇÜMERLAB) hem üniversitemiz hem de diğer kamu ve özel sektör

Detaylı

ÖLÇÜM VE /VEYA ANALİZ İLE İLGİLİ;

ÖLÇÜM VE /VEYA ANALİZ İLE İLGİLİ; NUMUNE ALMA T.C. Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim lüğü EK LİSTE-1/5 SU, ATIK SU 1 ph Elektrokimyasal Metot TS 3263 ISO 10523 İletkenlik Elektriksel İletkenlik Tayini TS 9748 EN 27888 Çözünmüş

Detaylı

BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ

BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ Bölüm Hakkında Biyoteknoloji Bölümü, Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi bünyesinde Yüksek Öğretim Kurumu tarafından 2016 yılı itibari ile açılmış olup, Lisans Programına ilk öğrencilerini

Detaylı

Türkiye Hazır Beton Birliği İktisadi İşletmesi Deney / Kalibrasyon Laboratuvarı. Deney Listesi

Türkiye Hazır Beton Birliği İktisadi İşletmesi Deney / Kalibrasyon Laboratuvarı. Deney Listesi REVİZYON GÜNCELLEME DOKÜMAN NO YAYIN L27 01.01.2008 13.01.2014-06 08.05.2014 1/8 GÜNCELLEŞTİRMEYİ GERÇEKLEŞTİREN (İSİM / İMZA / TARİH) : DENEYLERİ A01 İri agregaların parçalanmaya karşı direnci Los Angeles

Detaylı

EK EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

EK EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EK-5 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJAN YÜKSEK LİSANSA DAYALI DOKTORA LİSANSA DAYALI DOKTORA ALES Puan

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI 11-İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 1. SINIF SINAV PROGRAMI 13.01.14 Pazartesi 10.30 OD1 1 Matematik I 13.01.14 Pazartesi 14.00 802-803-804 1 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 13.01.14 Pazartesi 14.00 802-803-804

Detaylı

SU KALİTE ÖZELLİKLERİ

SU KALİTE ÖZELLİKLERİ SU KALİTE ÖZELLİKLERİ Su kirliliği Su kaynağının kimyasal, fiziksel, bakteriyolojik, radyoaktif ve ekolojik özelliklerinin olumsuz yönde değişmesi şeklinde gözlenen ve doğrudan veya dolaylı yoldan biyolojik

Detaylı

BİYOTEKNOLOJİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

BİYOTEKNOLOJİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Anadolu Üniversitesi İleri Teknolojiler Araştırma Birimi Biyoteknoloji Bilim Dalı BİYOTEKNOLOJİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Araş.Gör. Handan Açelya AKDAMAR BİYOTEKNOLOJİ? BİYOTEKNOLOJİ? Bitki ve hayvanları

Detaylı

Hastanelerde Su Kullanımı. M.Ali SÜNGÜ Amerikan Hastanesi Bakım ve Onarım Müdürü alis@amerikanhastanesi.org

Hastanelerde Su Kullanımı. M.Ali SÜNGÜ Amerikan Hastanesi Bakım ve Onarım Müdürü alis@amerikanhastanesi.org Hastanelerde Su Kullanımı M.Ali SÜNGÜ Amerikan Hastanesi Bakım ve Onarım Müdürü alis@amerikanhastanesi.org Bir Çin atasözü der ki; Suyu içmeden önce, kaynağını öğren Hastanelerde infeksiyon kaynaklarını

Detaylı

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK MÜHENDİSLİĞİ FİZİK MÜHENDİSLİĞİ KİMYA MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ www.itu.edu.tr FEN - EDEBİYAT FAKÜLTESİ Fakültemiz, kurulduğu günden bugüne

Detaylı

MŞMM METAL ŞEKİLLENDİRME MÜKEMMELİYET MERKEZİ METAL ŞEKILLENDIRMEDE TÜRKIYE NIN TEK MÜKEMMELIYET MERKEZI

MŞMM METAL ŞEKİLLENDİRME MÜKEMMELİYET MERKEZİ METAL ŞEKILLENDIRMEDE TÜRKIYE NIN TEK MÜKEMMELIYET MERKEZI MŞMM METAL ŞEKİLLENDİRME MÜKEMMELİYET MERKEZİ METAL ŞEKILLENDIRMEDE TÜRKIYE NIN TEK MÜKEMMELIYET MERKEZI MŞMM`NIN SUNDUĞU OLANAKLARIN BAZILARI Malzemeler için Mekanik Testler (Çekme, Basma, Sertlik, Sac

Detaylı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Biyoloji Bölümü Araştırma Laboratuarları ve Üniteleri

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Biyoloji Bölümü Araştırma Laboratuarları ve Üniteleri Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Biyoloji Bölümü Araştırma Laboratuarları ve Üniteleri Biyoloji Bölümünde Merkezi Araştırma Laboratuarlarının Kurulumu Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Biyoloji Bölümü

Detaylı

T. C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ. ADAY İhtisas Üniversite YEM BİTKİLERİ MERA HAYVANCILIĞI

T. C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ. ADAY İhtisas Üniversite YEM BİTKİLERİ MERA HAYVANCILIĞI T. C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ADAY İhtisas Üniversite YEM BİTKİLERİ MERA HAYVANCILIĞI Iğdır Üniversitesi Vizyon sunduğu hizmet kalitesi, ürettiği bilgi ve değerlerle bölgesel, ulusal ve uluslararası

Detaylı

LİSANSA DAYALI DOKTORA. ALES Puan Türü UYRUKLU UYRUKLU UYRUKLU YABANCI YABANCI T.C.

LİSANSA DAYALI DOKTORA. ALES Puan Türü UYRUKLU UYRUKLU UYRUKLU YABANCI YABANCI T.C. 20182019 EĞİTİMÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÖNEMLİ NOT: Fen Bilimleri Enstitüsüne 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi için yeni kaydolacak tüm öğrenciler, Eskişehir Teknik Üniversitesine

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ Fakültemiz, 13 Kasım 2010 tarih ve 2010/25 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile kapatılan FenEdebiyat Fakültesi yerine kurulan iki fakülteden (Fen Fakültesi ve

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YARIYIL İÇİ SINAV PROGRAMI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YARIYIL İÇİ SINAV PROGRAMI 11-İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 1. SINIF SINAV PROGRAMI 16.11.15 Pazartesi 09.00 901 1 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR 16.11.15 Pazartesi 14.00 306-307 1 İNGİLİZCE I 16.11.15 Pazartesi 14.00 306-307 1 TÜRK DİLİ I

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI 11-İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 1. SINIF SINAV PROGRAMI 09.06.14 Pazartesi 12.00 901 1 Beden Eğitimi ve Spor 10.06.14 Salı 10.30 310 1 Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı 10.06.14 Salı 12.00 D1-D2 1 Matematik

Detaylı

LABORATUVAR ÜRÜNLERİ VE TEKNİK HİZMETLER

LABORATUVAR ÜRÜNLERİ VE TEKNİK HİZMETLER TEKNİK SERVİS PROJELENDİRME KART TAMİRİ www.piramitlab.com info@piramitlab.com www.piramitlab.com SEMİ MİKRO-ANALİTİK VE YARI ANALİTİK TERAZİLER 0,00001g - 0,0001g - 0,001 g hassasiyetlere sahip Semi Mikro-Analitik

Detaylı

Örnek hazırlama birimi

Örnek hazırlama birimi DEFAM Örnek hazırlama birimi CİHAZLAR Cihaz Adı : Mikro dalga örnek bozundurma Cihaz Markası: (CEM Mars6) Analizler : Atıksu, gıda, toprak, petrol, maden, cevher, boya, alaşım, metal örneklerin ICP-OES

Detaylı

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Moleküler Biyoloji ve Genetik Yüksek Lisans Doktora Yüksek Lisans Yatay Geçiş Doktora Yatay Geçiş Yüksek Lisans Doktora Yüksek Lisans Yatay Geçiş Doktora Yatay Geçiş ENSTİTÜ ADI: FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Programın Adı Genel Kontenjan

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KONTENJAN*, ** ANABİLİM DALLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS YÜKSEK LİSANSA DAYALI DOKTORA LİSANSA DAYALI DOKTORA ALES Puan

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (DÜBİT)

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (DÜBİT) DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (DÜBİT) DÜBİT DÜBİT 2010 Yılında Kalkınma Bakanlığının 5,6 milyon liralık desteği ile kurulmuş ve 2013 yılında tam olarak

Detaylı

P-B / QAL Çevre Laboratuvarı Grubu. 01.03.2012, Mercedes-Benz Türk Werk Istanbul

P-B / QAL Çevre Laboratuvarı Grubu. 01.03.2012, Mercedes-Benz Türk Werk Istanbul P-B / QAL Çevre Laboratuvarı Grubu 01.03.2012, Mercedes-Benz Türk Werk Istanbul Çevre Laboratuvarı İçindekiler Atık Su Analizleri 1. ph Ölçümü 2. Mikrodalga ile Parçalama 3. Askıda Katı Madde Tayini 4.

Detaylı

0 0 Sayısal. 0 Sayısal

0 0 Sayısal. 0 Sayısal YÜKSEK(TEZLİ) LİSANS / DOKTORA PROGRAMLARI KONTENJANLARI ENSTİTÜ ADI: FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Programın Adı Genel Kontenjan Teklifi Yurtdışı Kontenjan Teklifi Anabilim Dalı Bilim Dalı ALES Puan Türü Anabilim

Detaylı

Mühendislik Birimleri Laboratuarları 1. İnşaat Mühendisliği Birimi Laboratuarları Yapı Malzemeleri ve Mekanik Laboratuarı

Mühendislik Birimleri Laboratuarları 1. İnşaat Mühendisliği Birimi Laboratuarları Yapı Malzemeleri ve Mekanik Laboratuarı Mühendislik Birimleri Laboratuarları 1. İnşaat Mühendisliği Birimi Laboratuarları Mühendislik Birimleri bünyesinde yer alan İnşaat Mühendisliği Birimi Laboratuarları: Yapı Malzemeleri ve Mekanik Laboratuarı,

Detaylı

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü. ( Eğitim-Öğretim Yılı)

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü. ( Eğitim-Öğretim Yılı) Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü (2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı) Biyomedikal Mühendisliği bölümü, tıp, biyoloji mühendislik, fizik, kimya, matematik gibi bilimlerden

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ DERS MÜFREDATLARI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ DERS MÜFREDATLARI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ DERS MÜFREDATLARI Banka 1 Türk Dili I 2 0 2 Banka 1 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 0 2 Banka 1 YABANCI DİL 1 2 0 2 Banka 1 BİLGİ VE İLET. TEK. 1 2 0 2 Banka

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YARIYIL SONU SINAV PROGRAMI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YARIYIL SONU SINAV PROGRAMI 11-İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 1. SINIF SINAV PROGRAMI 22.05.14 Perşembe 10.30 D3-D4 1 Matematik II 23.05.14 Cuma 13.30 901 1 Beden Eğitimi ve Spor 23.05.14 Cuma 15.30 110-112 1 Beton Teknolojisi 27.05.14

Detaylı

ADYUMLAB ANALİZ ÜCRETLERİ

ADYUMLAB ANALİZ ÜCRETLERİ ADYUMLAB ANALİZ ÜCRETLERİ SU ANALİZLERİ Amonyum Tayini Florür Tayini Nitrit Tayini Nitrat Tayini Klorür Tayini Fosfat Tayini Fosfor Tayini Fenol Tayini Sülfat Tayini Kimyasal Oksijen İhtiyacı (KOİ) Tayini

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YARIYILSONU SINAV PROGRAMI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YARIYILSONU SINAV PROGRAMI 11-İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 1. SINIF SINAV PROGRAMI 02.01.17 Pazartesi 15.30 D3-D4 1 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 02.01.17 Pazartesi 15.30 D3-D4 1 TÜRK DİLİ I 02.01.17 Pazartesi 15.30 D3-D4

Detaylı

KURUM ĠÇ DEĞERLENDĠRME RAPORU. Düzce Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi

KURUM ĠÇ DEĞERLENDĠRME RAPORU. Düzce Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi KURUM ĠÇ DEĞERLENDĠRME RAPORU Düzce Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Düzce Üniversitesi Konuralp Yerleşkesi Konuralp/Merkez/Düzce 15 / 06 / 2016 Tarihsel Gelişimi

Detaylı

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ NUMUNE HAZIRLAMA LABORATUVARI

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ NUMUNE HAZIRLAMA LABORATUVARI T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ NUMUNE HAZIRLAMA LABORATUVARI Cihazlar Hassas Terazi.....3 Kurutma Fırını (Etüv)......4 Çeker Ocak....5 Halkalı Değirmen...6 Mekanik

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU OKULUMUZ HAKKINDA Okulumuz 1995 yılında Tokat İli nin bir doğa harikası olan Almus İlçesi nde kendisine tahsis edilen 32 dönüm kampüs alanı içerisinde

Detaylı

Moleküler Biyoloji ve Genetik. Biyoloji Radyobiyoloji Sayısal

Moleküler Biyoloji ve Genetik. Biyoloji Radyobiyoloji Sayısal Yüksek Lisans Doktora Yüksek Lisans Yatay Geçiş Doktora Yatay Geçiş Yüksek Lisans Doktora Yüksek Lisans Yatay Geçiş Doktora Yatay Geçiş ENSTİTÜ ADI: FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Programın Adı Genel Kontenjan

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YARIYIL İÇİ SINAV PROGRAMI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YARIYIL İÇİ SINAV PROGRAMI 11-İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 1. SINIF SINAV PROGRAMI 07.11.16 Pazartesi 09.00 901 1 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR 07.11.16 Pazartesi 15.30 D3-D4 1 TÜRK DİLİ I 07.11.16 Pazartesi 15.30 D3-D4 1 ATATÜRK İLKELERİ

Detaylı

ANALİZ LİSTESİ. 150*150*150 ebatlarında 7 veya 28 Günlük Kürü Tamamlanmış Küp Beton Numune

ANALİZ LİSTESİ. 150*150*150 ebatlarında 7 veya 28 Günlük Kürü Tamamlanmış Küp Beton Numune Sayfa 1 / 10 Laboratuvar Birimi : İnşaat Mühendisliği Laboratuvarı 1 Beton Basınç Dayanımı Beton Pres Test Cihazı 150*150*150 ebatlarında 7 veya 28 Günlük Kürü Tamamlanmış Küp Beton Numune TS EN 12390-3

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Deney Laboratuvarı Adresi : İncilipınar Mah. 3385 Sk. No:4 Pamukkale 21050 DENİZLİ / TÜRKİYE Tel : 0 258 280 22 03 Faks : 0 258 280 29 69 E-Posta : isanmaz_derya@hotmail.com

Detaylı

Seçmeli Ders ,5 Seçmeli Ders ,5 Seçmeli Ders ,5 Seçmeli Ders ,5 TOPLAM

Seçmeli Ders ,5 Seçmeli Ders ,5 Seçmeli Ders ,5 Seçmeli Ders ,5 TOPLAM 1. Yarıyıl T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Orman Endüstri Mühendisliği Doktora Programı Öğretim Planı TOPLAM 12 0 12 30 2. Yarıyıl OEM 997 Doktora Seminer 0 2 0 7,5 TOPLAM 9 2 9 30 3. Yarıyıl

Detaylı

Laboratuvardaki Gücünüz

Laboratuvardaki Gücünüz Laboratuvardaki Gücünüz Laboratuvar Cihazları Teknik Servis Kalibrasyon ANALİTİK VE YARI ANALİTİK TERAZİLER HASSAS TERAZİLER 0,01 g hassasiyete sahip, 6 kg tartım kapasitesine kadar çıkabilen hassas teraziler

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (DÜBİT)

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (DÜBİT) DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (DÜBİT) DÜBİT DÜBİT 2010 Yılında Kalkınma Bakanlığının 5,6 milyon liralık desteği ile kurulmuş ve 2013 yılında tam olarak

Detaylı

T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ BİLİM VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZ FİYAT LİSTESİ

T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ BİLİM VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZ FİYAT LİSTESİ T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ BİLİM VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ANALİZ FİYAT LİSTESİ 1.KİMYASAL ANALİZLER LC/MS/MS HPLC YAPILAN ANALİZLERİN FİYAT LİSTESİ 1 Sorbat Tayini 100 /Numune %55 %30 %25

Detaylı

ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ/İSTASYONLARI MÜDÜRLÜKLERİ DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ 2014 YILI BİRİM FİYAT LİSTESİ. 1 ph 14,00. 2 Elektriksel İletkenlik 14,00

ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ/İSTASYONLARI MÜDÜRLÜKLERİ DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ 2014 YILI BİRİM FİYAT LİSTESİ. 1 ph 14,00. 2 Elektriksel İletkenlik 14,00 ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ/İSTASYONLARI MÜDÜRLÜKLERİ DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ 2014 YILI BİRİM FİYAT LİSTESİ Sıra No: SULAMA SUYU ANALİZLERİ: 2014 FİYATI 1 ph 14,00 2 Elektriksel İletkenlik 14,00 3 Sodyum (Na)

Detaylı

ZİRAAT MÜHENDİSİ (TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ)

ZİRAAT MÜHENDİSİ (TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ) TANIM Tarımsal Biyoteknoloji, bitki, hayvan ve mikrobiyal organizmaların genleri, hücreleri, proteinleri, kültürleri ve dokuları üzerinde çalışarak, tarımsal üretimi, kaliteyi, verimi arttırmayı amaçlayan

Detaylı

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU MARMARA ARAŞTIRMA MERKEZİ ENDÜSTRİYEL HİZMET İŞLERİ HİZMET STANDARTLARI

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU MARMARA ARAŞTIRMA MERKEZİ ENDÜSTRİYEL HİZMET İŞLERİ HİZMET STANDARTLARI SIRA 3 4 5 6 MARMARA ARAŞTIRMA MERKEZİ ENDÜSTRİYEL HİZMET İŞLERİ HİZMET STANDARTLARI ADI Marmara Araştırma Merkezin Bünyesinde Çevre ve Temiz Üretim, Enerji, Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji, Gıda, Kimya,

Detaylı

KİMYASAL ANALİZ LİSTESİ

KİMYASAL ANALİZ LİSTESİ Sayfa 1 / 5 1. Adı Ürün Sınıfı Yöntem Birim Amonyak (Nessler) 2. Asitlik Ölçüm Limiti Süresi İçin En Az Miktar Ücret (TL) TS 5874;1988 var/yok 0,0 1 250 ml 28 TURŞU (TOPLAM ASİTLİK) BAL (SERBEST ASİTLİK)

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Deney Laboratuvarı Adresi : Osmangazi Mah. Gazi Cad. No:21 ESENYURT 34522 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0212 689 02 20 Faks : 0212 689 02 29 E-Posta : labinfo@bicakcilar.com

Detaylı