POLİÜRETAN ENJEKSİYON SİSTEMLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "POLİÜRETAN ENJEKSİYON SİSTEMLERİ"

Transkript

1 POLİÜRETAN ENJEKSİYON SİSTEMLERİ

2

3 İzoforte Yalıtım İnşaat Mühendislik A.Ş. olarak; su yalıtım sistemleri, yapı kimyasalları malzeme tedariği, endüstriyel ve dekoratif zemin kaplamaları alanında faaliyet göstermekteyiz. Hedefimiz; deneyimli idari kadromuz ve bünyemizdeki mesleki yeterlilik belgesine sahip teknik saha ekipleri ile dürüstlük, şeffaflık ve çalışkanlık ilkelerine bağlı kalarak projelerinizde çözüm ortağı olmak. Geosentetik su yalıtım sistemleri alanında PVC membran, TPO membran, HDPE membran, LLDPE membran, FPO membran, geosentetik kil örtüler, su tutucu bantlar, geotekstil keçeler ile poliürea su yalıtım sistemleri, bitümlü membranlar, sürme yalıtımlar, PU enjeksiyon ve epoksi zemin kaplamaları alanlarında çözüm odaklı ve Kendini müşterinin yerine koy. çalışma prensiplerini benimseyerek etkin çözümler ile yanınızdayız.

4 POLİÜRETAN ENJEKSİYON SİSTEMLERİNİN KULLANIM ALANLARI VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ ENJEKSİYON, ANKRAJ, SIZDIRMAZLIK VE STABİLİZASYON Poliüretan enjeksiyon sistemleri ile aşağıda bahsedilen zemin uygulamaları yapılmaktadır: Metro, altyapı tesisleri, barajlar, havuzlar, garaj altları, asansör çukurlarındaki su sızıntı ve su kaçaklarının poliüretan enjeksiyon malzemeleri ile kesilmesi işleri Poliüretan, silikat, polimer vb enjeksiyon reçineleri ile su izolasyonları ve zemin iyileştirme uygulamaları Bulon ve ankraj kafalarından gelen suların kesilmesi Sur, kule, minare, köprü vb taş yapıların onarılması ve güçlendirilmesi Parçalanmış ve deforme olmuş taş, kaya vb kütlelerin veya taşıma kapasitesi azalmış zeminlerin sağlamlaştırılması Pis su veya temiz su kollektörlerinin onarılması, su sızıntılarının giderilmesi Yapılarda temel takviyesi ve kimyasallar ile zemin iyileştirilmesi ENJEKSİYON REÇİNELERİNİN ÖZELLİKLERİ VE AVANTAJLARI Dayanım Enjeksiyon reçinelerinin basınç dayanımları N/mm 2, çekme dayanımları ise N/mm 2 arasında değişmektedir. İyi yapışma Enjeksiyon reçineleri ile yapışma bağ dayanımı 6 N/mm 2 (60 kg/cm 2 ) ye çıkmaktadır. Reçinelerin ıslak betona yapışması mükemmeldir. Düşük viskozite Enjeksiyon reçineleri 0,1 mm genişlikteki dar çatlak ve yarıkların içine bile hiçbir güçlükle karşılaşmadan girer. Oto enjeksiyon etkisi Enjeksiyon reçineleri, köpüklenme reaksiyonunun oluşturduğu basınç etkisi ile bütün komşu çatlaklara girmektedir. Plastik ve elastik özellik Enjeksiyon reçineleri kısmen plastik ve elastik özelliktedir. Malzemede aşırı yüklemelerde bile ani kırılma ve parçalanmalar oluşmaz. Duraylılık Enjeksiyon reçineleri sülfatlar, asitler, alkali çözeltiler ve mikro organizmaların olumsuz etkilerine karşı duraylıdır, etkilenmez ve çözülmez. Çevre Dostu Enjeksiyon reçineleri kloro-floro karbonlar içermez. POLİÜRETAN ENJEKSİYON SİSTEMLERİ

5 Tek Bileşen ve Katalizörlü Poliüretan Enjeksiyon Sistemi Yeraltı yapılarında, bodrum, havuz, tünel, galeri, altyapı tesisleri, baraj, vb. yerlerdeki su sızıntılarını ve akıntılarını kesmek, su izolasyonu yapmak için en doğru çözüm kimyasal enjeksiyon sistemleridir. Su basıncının yüksek olmadığı ve göreceli olarak az su sızdıran su depolarında, garaj bölgelerinde, bodrum katlarda, asansör kuyularında, vb. yerlerde su ile reaksiyona girerek şişebilen ve sızıntıları kesmeye yönelik tek bileşenli poliüretan enjeksiyon reçinesi ve sistemi kullanılmaktadır. Reçineler özel bir enjeksiyon makinesi sayesinde otomatik olarak karıştırılır ve doğrudan betona veya zemine enjekte edilir. Enjeksiyon reçineleri, enjekte edildikleri yerlerde suyu tamamen bloke eder ve o bölgeden uzaklaştırır. Enjeksiyonlar, istenen bölge tamamen kurutulana kadar su sızıntıları takip edilerek yapılır. Suyun başka komşu bölgelerde kendine yol bulması, yoğunlaşması ve akmaya başlaması betonun kalınlığına ve özelliklerine, suyun basıncına ve zeminin özelliklerine bağlı olarak zaman alır. Buralarda da daha sonra enjeksiyon yapılarak su sızıntıları tamamen kesilir.

6 İKİ BİLEŞENLİ POLİÜRETAN ENJEKSİYON SİSTEMİ İKİ BİLEŞENLİ POLİÜRETAN REÇİNELERİN ÖZELLİKLERİ İki bileşenli poliüretan reçineler 1-20 lt/dk akabilen ve çalışma basıncı bar olan ve ayrı ayrı pompa edilebilen sıvılardır. Bu reçine bileşenleri yer altına girmeden önce statik bir mikserle bir T parçası bileşiminde sürekli biçimde karıştırılır. Ardından bu reçineler yer altı koşullarına ve gerekli nüfuz derinliğine bağlı olarak yer altına enjekte edilir. Yer altında bu poliüretan reçine karışımı zeminin türüne, nem miktarına ve sıcaklığa bağlı olarak 30 sn. den 15 dk. ya kadar bir sürede prizini alır ve katılaşır. Bu sayede zemin ve zemin tabakasının parçaları arasında yapıştırıcı görevi görür ve kayaların çatlaklarından, kırıklarından sızabilecek olan su ve gaz çıkışına karşı kesin bir yalıtım meydana getirir. Uluslararası kaya mekaniği topluluğunun (international society of rock mechanics) önerilerine göre hızlı tepkiyen iki bileşenli reçineler şöyle tanımlanabilir: Katı maddeyi oluşturan reaktif madde içeriği mümkün olduğunca yüksek olmalı. Solvent içeriği ve plastik yüzdesi düşük olmalı. Karışımın yapışkanlığı düşük olmalı, böylece 0,2 mm altındaki çatlaklara bile reçinenin nüfuz etmesi sağlanmalı. Reçinenin etkili olabilmesi için bileşim hızlı hazırlanmalıdır. POLİÜRETAN ENJEKSİYON SİSTEMLERİ Avantajları: İki bileşenli reçineler zemin iyileştirme ve yalıtım uygulamalarında kullanılır. Temel avantajları şunlardır: Reçine bileşenlerinin düşük yapışkanlığına bağlı olarak 0,1 mm ve daha küçük genişlikteki çatlaklara kolaylıkla enjekte edilebilir. Köpüklenme işlemi tabakanın içinde köpüklenme basıncı (oto enjeksiyon) oluşturur. Böylece en küçük çatlaklara bile girerek dayanımı arttırır. Köpüklenme işleminin diğer etkisi, gerekli hacmi doldurmak için ihtiyaç duyulan materyalin azlığıdır. Reçinelerin sertleşme süresi çok kısadır. Böylece ihtiyaç olmayan yerlere akmaz. Bu da iş için gerekli olan malzeme miktarının azalmasını sağlar. Hızlı tepkimeye bağlı olarak gerekli sağlamlaştırma ve yalıtım etkisi çabuk ve etkili bir şekilde sağlanır. Çalışılan bölgede kalma süresi kısalır. Köpüklenme etkisi ile meydana gelen dayanım tabaka hareketlerini karşılayabilir. Reçinelerin ıslak ve nemli yüzeylere çok iyi yapışabilme özelliği vardır. Kullanılan aletler küçük,kullanılabilir ve sağlamdır. İşçiliği kolay ve hızlıdır.

7 Zemin İyileştirmesi Boşluk Doldurma, Stabilizasyon, Ankrajlama ve Sağlamlaştırma Hızlı reaksiyon gösteren; iki bileşenli, kullanım yerine göre değişik şişme oranlarına ve mukavemetlerine sahip, reaksiyon sonrası sert köpük haline gelen, poliüretan enjeksiyon sistemleridir. Kullanım Alanları: Yapılarda meydana gelecek oturmaların azaltılmasında Zeminin kesme dayanımını arttırarak sığ temelin dayanma kapasitesinin yükseltilmesinde Dolgularda ve barajlarda şev kaymalarını önlemek için güvenlik sayısını arttırmada Zeminin şişme ve büzülme özelliklerini azaltmada Yer altı yapılarında meydana gelen geniş boşluk, çatlak ve açıklıkların doldurulmasında Yığma binalarda, tarihi eserleri meydana getiren taşların aralarının doldurulmasında Kaya sabitlemede Enjeksiyon kazıklarının dolgularında POLİÜRETAN REÇİNELER YARDIMIYLA ZEMİN İYİLEŞTİRMESİ VE ZEMİN STABİLİZASYONU Bina zeminlerinde meydana gelen deformasyonların ve çatlakların nedeni; Yağmur ve yer altı sularının dolgu zemini yıkaması ve gevşetmesi nedeniyle temel ve duvarların hemen altındaki zeminin taşıyıcı özelliğini kaybetmesi, Temel zemininde konsolide olmamış (sağlam olmayan) malzeme bulunması, Bu malzeme içerisinde dolgu malzemesi yüzdesi fazlalığı, ve bu malzemenin sızan sular ile yıkanmış olması, Temellerin ve zemin kat duvarlarının, doğrudan iyi sıkıştırılmamış zemine oturması şeklinde sıralanabilir. Tüm bu nedenler ışığında zeminin tekrar yük taşıyabilir hale gelebilmesi için; zemin ve temel altına su akışının engellenmesi ve zeminin tekrar stabil hale getirilmesi gerekmektedir. Uygulamalar sonucunda; temellerde ve temel altlarındaki zemin içerisinde suyla beraber kaygan bir hale gelmiş ve taşıma kapasitesi azalmış olan zemin taneleri birbirine bağlanacak ve boşluklar doldurulacak şekilde stabilizasyon sağlanarak zemin tekrar yük taşır hale gelecektir. Zeminin iyileştirilerek stabilize edilmesi için zeminin yapısına nüfus etmesini sağlayan poliüretan malzemeler tavsiye edilmektedir. Bunun için zemindeki suyu ve nemi kullanan iki bileşenli, suyla reaksiyona girebilen poliüretan reçineler sayesinde yüksek mekanik dayanım elde edilebilir. Bu poliüretan reçinelerin çevreye etkisi de araştırılmış ve ortaya çıkan sonuçlar yer altı suyunun kirlenmesinin diğer kimyasallarla kıyaslandığında çok önemsiz olduğunu böylece çevresel olarak da kabul edilebilir olduğunu göstermiştir.

8 İzoforte Yalıtım İnşaat Mühendislik San. ve Tic. A.Ş. Abdulhalik Renda Cad. No: 38 Atisan Sanayi Sitesi Yenimahalle/ANKARA T

PVC KOMPARTMAN SİSTEM

PVC KOMPARTMAN SİSTEM PVC KOMPARTMAN SİSTEM İzoforte Yalıtım İnşaat Mühendislik A.Ş. olarak; su yalıtım sistemleri, yapı kimyasalları malzeme tedariği, endüstriyel ve dekoratif zemin kaplamaları alanında faaliyet göstermekteyiz.

Detaylı

ESKİ ESERLERDE, YIĞMA DUVARLARIN, KUBBELERİN, TONOZLARIN VE TEMELLERİN ENJEKSİYON REÇİNELERİ VE ANKRAJ SİSTEMLERİYLE GÜÇLENDİRİLMESİ

ESKİ ESERLERDE, YIĞMA DUVARLARIN, KUBBELERİN, TONOZLARIN VE TEMELLERİN ENJEKSİYON REÇİNELERİ VE ANKRAJ SİSTEMLERİYLE GÜÇLENDİRİLMESİ ESKİ ESERLERDE, YIĞMA DUVARLARIN, KUBBELERİN, TONOZLARIN VE TEMELLERİN ENJEKSİYON REÇİNELERİ VE ANKRAJ SİSTEMLERİYLE GÜÇLENDİRİLMESİ Sur, kule, minare, kale, kubbe, tonoz vb. yığma yapıların onarılması

Detaylı

ZEMİN KAPLAMA SİSTEMLERİ

ZEMİN KAPLAMA SİSTEMLERİ ZEMİN KAPLAMA SİSTEMLERİ İzoforte Yalıtım İnşaat Mühendislik A.Ş. olarak; su yalıtım sistemleri, yapı kimyasalları malzeme tedariği, endüstriyel ve dekoratif zemin kaplamaları alanında faaliyet göstermekteyiz.

Detaylı

Bütün taleplerinizi karşılayan mükemmel ürünler: Zemin çalışmalarınız için ARDEX. www.ardex.com.tr

Bütün taleplerinizi karşılayan mükemmel ürünler: Zemin çalışmalarınız için ARDEX. www.ardex.com.tr Bütün taleplerinizi karşılayan mükemmel ürünler: Zemin çalışmalarınız için ARDEX. www.ardex.com.tr Sorunlar yok: Sadece çözümler var! Yüksek kalitedeki özel-yapı malzemeleri ile ilgili ARDEX ilk adresinizdir.

Detaylı

WEBER MINING. Yüksek kaliteli dolgu ve enjeksiyon ürünlerimizin başlıca kullanım alanları. Boşluk doldurma Havalandırma Sağlamlaştırma Su kontrolü

WEBER MINING. Yüksek kaliteli dolgu ve enjeksiyon ürünlerimizin başlıca kullanım alanları. Boşluk doldurma Havalandırma Sağlamlaştırma Su kontrolü WEBER MINING 960 yılında Adolphe WEBER tarafından kurulmuş olan WEBER MINING, Rouhling-Fransa da bulunan ileri teknoloji ile donatılmış tesislerinde verimlilik ve güvenlik odaklı kimyasal ürünlerin imalatını

Detaylı

YAPI MALZEMELERİ DERS NOTLARI

YAPI MALZEMELERİ DERS NOTLARI YAPI MALZEMELERİ DERS NOTLARI YAPI MALZEMELERİ Herhangi bir yapının projelendirmesi ve inşaatı aşamasında amaç aşağıda belirtilen üç koşulu bir arada gerçekleştirmektir: a) Yapı istenilen işlevi yapabilmelidir,

Detaylı

Hızlı ve güvenilir zemin uygulamaları için ARDEX Sistem çözümü.

Hızlı ve güvenilir zemin uygulamaları için ARDEX Sistem çözümü. Hızlı ve güvenilir zemin uygulamaları için ARDEX Sistem çözümü. ŞAP VE DÖKME EPOKSİ ASTARI ARDEX A 35 Hızlı şap çimentosu ARDURAPID Efektli Hızlı kürlenir ve üzerine hızlı kaplama yapılabilir 3 saat sonra

Detaylı

Mükemmel kıvamsal, elastik ve fiziksel özelliklere sahip akrilatlı enjeksiyon sıvısı

Mükemmel kıvamsal, elastik ve fiziksel özelliklere sahip akrilatlı enjeksiyon sıvısı EN 1501-5 Mükemmel kıvamsal, elastik ve fiziksel özelliklere sahip akrilatlı enjeksiyon sıvısı 1. Tanımı BUMERANG CC 2304 CAOUTCHOUC ACRYL, tuzun (= inisiyatör (başlatıcı) = Komponent B 2 = BUMERANG CC

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK

KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi POLİETİLEN KÖPÜK Etilen ve propilen maddelerinden

Detaylı

OTOPARK SU YALITIM VE KAPLAMA SİSTEMİ (CONIDECK)

OTOPARK SU YALITIM VE KAPLAMA SİSTEMİ (CONIDECK) OTOPARK SU YALITIM VE KAPLAMA SİSTEMİ (CONIDECK) 1. Genel Altı yaşam alanı ve üzeri otopark (veya üzerinde mekanik etkiler olan tüm alanlar) olarak kullanılan yapıların su yalıtımı ve kaplama sistemi olarak

Detaylı

Yalıtım Çözümleri. inovatif yapı çözümleri

Yalıtım Çözümleri. inovatif yapı çözümleri Yalıtım Çözümleri inovatif yapı çözümleri Bodrum, Temel ve Perde Yal t m 13 Hızlı sertleşen, lifli, 3 mm ile 50 mm arasında uygulanabilen su yalıtım sıvası Yasal onay belgeli Özellikler INTRASIT RZ1 55HSP

Detaylı

ZEMİN VE KAYALARIN İYİLEŞTİRİLMESİ

ZEMİN VE KAYALARIN İYİLEŞTİRİLMESİ ZEMİN VE KAYALARIN İYİLEŞTİRİLMESİ Zemin ve kayalarda yapılan mühendislik çalışmalarında kısa süreli veya uzun süreli duraylı kalacak kazı boşlukları meydana gelir. Örneğin bir yapı temeli için açılan

Detaylı

ÇATLAK ONARIMI. Çevik inşaat. Yüzey Hazırlığı Enjeksiyon Uygulaması Kalite Kontrol

ÇATLAK ONARIMI. Çevik inşaat. Yüzey Hazırlığı Enjeksiyon Uygulaması Kalite Kontrol ***BODRUM KATLARDA TÜNELLERDE VĐLLALARDA YALILARDA TOPRAK SEVĐYESĐNĐN ALT KISIMLARDA ASANSÖR KUYULARINDA SU ÇIKAN YERLERLERDE KĐMYASAL ENJEKSĐYON UYGULAMASI %100 KESĐN ÇÖZÜM GARANTĐSĐ VERĐLMEKTEDĐR.***

Detaylı

YOĞUNLUK : minimum kg/m3. ISI İLETKENLİK : 0,028W/Mk SU EMME : % 0,1 SU BUHARI DİFÜZYON DİRENCİ : YANGIN SINIFI : B1 (TS 11989)

YOĞUNLUK : minimum kg/m3. ISI İLETKENLİK : 0,028W/Mk SU EMME : % 0,1 SU BUHARI DİFÜZYON DİRENCİ : YANGIN SINIFI : B1 (TS 11989) ZEMİN İZOLASYONU FLOORMATE MALZEME ÖZELLİĞİ Uzunluk: 1200mm Genişlik: 600mm Kalınlık: 30, 40, 50, 60,80 mm BASMA DAYANIMI : 200 kpa (%10 deformasyonda) BASMA SÜNMESİ : 60 kpa (%2 deformasyonda, 50 yıl

Detaylı

Silikonlar, Mastikler ve Köpükler

Silikonlar, Mastikler ve Köpükler Vulkanize fiber, Bez ve Kağıt mesnetler üzerine elektroliz yöntemiyle kaplanan zımparalarımız, en yüksek kalite ve performansta aşındırma kabiliyetine sahip, OSA, EN, ANSI sertifikalarına uygun ve uzun

Detaylı

DÖRT MEVSİM SORUNSUZ YALITIM KEYFİ

DÖRT MEVSİM SORUNSUZ YALITIM KEYFİ www.altuninsaat.com.tr bilgi@altuninsaat.com.tr DÖRT MEVSİM SORUNSUZ YALITIM KEYFİ SPREY POLİÜRETAN KÖPÜK NEDİR? Sprey Poliüretan Köpük; Mobil izolasyon aracı içerisinde bulunan özel donanımlı makine

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Deney Laboratuvarı Adresi : Şerifali Çiftliği Hendem cad. No:58 Kat:1 Yukarıdudullu Ümraniye 34775 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0 216 420 47 52 Faks : 0 216 466 31

Detaylı

AQUAMAT. Çimento esaslı, fırça ile uygulanabilen sulu sızdırmazlık harcı. Teknik broşür. Açıklama. Renkler: gri, beyaz, açık mavi

AQUAMAT. Çimento esaslı, fırça ile uygulanabilen sulu sızdırmazlık harcı. Teknik broşür. Açıklama. Renkler: gri, beyaz, açık mavi Teknik broşür AQUAMAT Çimento esaslı, fırça ile uygulanabilen sulu sızdırmazlık harcı Açıklama AQUAMAT, çimento esaslı, fırça ile uygulanabilen sulu sızdırmazlık harcıdır. DIN 48'e göre 7 atm'e kadar su

Detaylı

EPOKSİ VE POLİÜRETAN SİSTEMLER METYX TELATEKS MANİSA O.S.B. FABRİKASI ELEKTRİK TRAFO BİNASININ DURATEK ÜRÜNLERİ İLE YENİLENMESİ

EPOKSİ VE POLİÜRETAN SİSTEMLER METYX TELATEKS MANİSA O.S.B. FABRİKASI ELEKTRİK TRAFO BİNASININ DURATEK ÜRÜNLERİ İLE YENİLENMESİ METYX TELATEKS MANİSA O.S.B. FABRİKASI ELEKTRİK TRAFO BİNASININ DURATEK ÜRÜNLERİ İLE YENİLENMESİ YAPILAN İŞLER Bina Dış Cephe Gerekli Yüzey Hazırlıklarının ve Gerekli Tamiratların Yapılması Dış Cephenin

Detaylı

ÜRÜN TANIMI; arasında olmalıdır.! Derz uygulaması yapıştırma işleminden bir gün sonra yapılmalıdır.!

ÜRÜN TANIMI; arasında olmalıdır.! Derz uygulaması yapıştırma işleminden bir gün sonra yapılmalıdır.! ÜRÜN TANIMI; Granülometrik karbonat tozu, portlant çimentosu ve çeşitli polimer katkılar ( yapışma, esneklik, suya karşı direnç ve aşırı soğuk ve sıcağa dayanmı arttıran ) birleşiminden oluşan, seramik,

Detaylı

ÇEVRE GEOTEKNİĞİ DERSİ

ÇEVRE GEOTEKNİĞİ DERSİ ÇEVRE GEOTEKNİĞİ DERSİ ATIK VE ZEMİNLERİN OTURMASI DERSİN SORUMLUSU YRD. DOÇ DR. AHMET ŞENOL HAZIRLAYANLAR 2013138017 ALİHAN UTKU YILMAZ 2013138020 MUSTAFA ÖZBAY OTURMA Yapının(dolayısıyla temelin ) düşey

Detaylı

SU YALITIMINDA ÖNCÜ.

SU YALITIMINDA ÖNCÜ. SU YALITIMINDA ÖNCÜ İZOLASYON İnşaat sektörü ilk yapım aşamasından son yapım aşamasına kadar gerçekten de çok zorlu bir sürece sahiptir. Bir yapı, yapım aşamasında da bittikten sonra da bazı olumsuzluk

Detaylı

simplan www.standartizolasyon.com

simplan www.standartizolasyon.com simplan www.standartizolasyon.com Kalite Politikamız Kalite ve başarının temelini, doğru proje, doğru altyapı, doğru ürün ile doğru uygulamanın oluşturduğuna inanan ve bu doğrultuda sektörüne alternatif

Detaylı

İNGİLİZCE DEN TÜRKÇE YE ÇEVİRİDİR

İNGİLİZCE DEN TÜRKÇE YE ÇEVİRİDİR İNGİLİZCE DEN TÜRKÇE YE ÇEVİRİDİR Teknik broşür AQUAMAT Çimento esaslı su yalıtım harcı Açıklama AQUAMAT, çimento esaslı, fırça ile uygulanabilen sulu sızdırmazlık harcıdır. EN 12390-8'e göre 5 atm'a kadar

Detaylı

MasterSeal M 861 (Eski Adı Conipur M 860 Thix)

MasterSeal M 861 (Eski Adı Conipur M 860 Thix) Poliüretan Esaslı, İki Bileşenli, Solventsiz, Tiksotropik Su İzolasyon Membranı Tanımı MasterSeal M 861, poliüretan esaslı, iki bileşenli, solventsiz, çatlak örtme (crack bridging) özelliğine sahip, tiksotropik,

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi KALSİYUM SİLİKAT Yüksek mukavemetli,

Detaylı

EPOKSİ KAPLAMA SİSTEMLERİNİN FAYDALARI

EPOKSİ KAPLAMA SİSTEMLERİNİN FAYDALARI EPOKSİ KAPLAMA SİSTEMLERİNİN FAYDALARI Bilindiği gibi Epoksi kaplama sistemleri diğer boya sistemlerinde olduğu gibi uygulandığı yüzey üzerinde bir film tabakası oluşturur. Bu film tabakası; Uygulandığı

Detaylı

CarboStop 102 CarboStop 102 ACC

CarboStop 102 CarboStop 102 ACC Süre [sn] TEKNİK VERİ DOKÜMANI Tünelcilikte, yeraltı, jeolojik ortam, hidrolik, kıyı ve açık deniz yapı inşa işlerinde bağlama, sağlamlaştırma, sertleştirme, su yalıtımı uygulamaları için Sistem ve Uygulama

Detaylı

Zemin ve Asfalt Güçlendirme

Zemin ve Asfalt Güçlendirme Zemin ve Asfalt Güçlendirme Zemin iyileştirmenin temel amacı mekanik araçlarla zemindeki boşluk oranının azaltılması veya bu boşlukların çeşitli malzemeler ile doldurulması anlaşılır. Zayıf zeminin taşıma

Detaylı

EPOCELL PR SOLVENTSİZ EPOKSİ ASTARI TANIM ÖZELLİKLER

EPOCELL PR SOLVENTSİZ EPOKSİ ASTARI TANIM ÖZELLİKLER 2000 EPOCELL PR SOLVENTSİZ EPOKSİ ASTARI TANIM Epocell PR, çift bileşenli solventsiz epoksi astarıdır. Yüzeye derinlemesine nüfuz ederek yüzeyi sağlamlaştırır ve epoksi kaplaması için tutunma yüzeyi oluşturur.

Detaylı

inşaat mühendisliğinde de tünel kazımı esnasında gevşek zeminlerin ve parçalı kayaların stabilizasyonunda,

inşaat mühendisliğinde de tünel kazımı esnasında gevşek zeminlerin ve parçalı kayaların stabilizasyonunda, ENJEKSİYON Buradaki amaç zeminin ya da kaya kütlesinin mühendislik özelliklerini iyileştirmektir. Nitekim bu iyileştirme zeminin gerilmedeformasyon ve dayanım gibi mekanik özellikleri ile geçirimlilik

Detaylı

MasterSeal P 625. Epoksi Esaslı, İki Bileşenli, Solventsiz, Kuru, Nemli ve Islak Yüzey Astarı TANIMI

MasterSeal P 625. Epoksi Esaslı, İki Bileşenli, Solventsiz, Kuru, Nemli ve Islak Yüzey Astarı TANIMI TANIMI MasterSeal P 625, epoksi esaslı, iki bileşenli, düşük viskoziteli, kuru, nemli, ıslak beton ve çimento esaslı mineral yüzeylerde de kullanılabilen astar malzemesidir. TS EN 13813 ve TS EN 1504-2,

Detaylı

TANITIM BROŞÜRÜ POLAR POLİÜRETAN

TANITIM BROŞÜRÜ POLAR POLİÜRETAN TANITIM BROŞÜRÜ İçinde bulunduğumuz yüzyılda hızlı endüstrileşmenin sonucu olarak ortaya çıkan enerji ihtiyacı ve bu ihtiyacın yaklaşık % 90 oranında fosil türevli yakıt tüketimi ile giderilmesi son dönemde

Detaylı

1. Temel zemini olarak. 2. İnşaat malzemesi olarak. Zeminlerin İnşaat Mühendisliğinde Kullanımı

1. Temel zemini olarak. 2. İnşaat malzemesi olarak. Zeminlerin İnşaat Mühendisliğinde Kullanımı Zeminlerin İnşaat Mühendisliğinde Kullanımı 1. Temel zemini olarak Üst yapıdan aktarılan yükleri güvenle taşıması Deformasyonların belirli sınır değerleri aşmaması 2. İnşaat malzemesi olarak 39 Temellerin

Detaylı

Hakkımızda Başlıca Faaliyet Alanlarımız ; Uygulama Alanları ;

Hakkımızda Başlıca Faaliyet Alanlarımız ; Uygulama Alanları ; Hakkımızda İstanbul Zemin Epoksi ve Poliüretan Kaplamalar, BAUMEX Marka sının Uzman Uygulama Bayisi olarak yapı kimyasalları sektöründe hizmet vermektedir. Misyonumuz, daima Kaliteli ürün ve kaliteli hizmet

Detaylı

MS 991 POLYÜREA BAZLI ESNEK MASTİK ÜRÜN AÇIKLAMASI

MS 991 POLYÜREA BAZLI ESNEK MASTİK ÜRÜN AÇIKLAMASI MS 991 POLYÜREA BAZLI ESNEK MASTİK ÜRÜN AÇIKLAMASI MS 991 yapısında solvent ve uçucu bileşen içermeyen 2 kompenantlı 3:1 oranında kullanılan derz, dilatasyon noktaları ve beton çatlakları için tasarlanmış

Detaylı

2/13/2018 MALZEMELERİN GRUPLANDIRILMASI

2/13/2018 MALZEMELERİN GRUPLANDIRILMASI a) Kullanış yeri ve amacına göre gruplandırma: 1) Taşıyıcı malzemeler: İnşaat mühendisliğinde kullanılan taşıyıcı malzemeler, genellikle betonarme, çelik, ahşap ve zemindir. Beton, çelik ve ahşap malzemeler

Detaylı

makina parkları kurarak, kaliteli eğitilmiş personeller ile tüketicinin ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

makina parkları kurarak, kaliteli eğitilmiş personeller ile tüketicinin ihtiyaçlarını karşılamaktadır. HAKKIMIZDA Firmamız, "Yeni nesil yalıtım sistemleri" sloganıyla yüksek teknolojiye sahip çözümleri ile sektöründeki öncü firmalardan bir tanesidir. Firmamız, Türkiye'de yalıtım bilincinin gelişmesi ile

Detaylı

Küçükbakkalköy Mahallesi, Kayışdağı Yolu Caddesi, Irmak Sokak, Güney İş Merkezi No:3 KAt:2 Ataşehir-İstanbul Telefon : (0216)

Küçükbakkalköy Mahallesi, Kayışdağı Yolu Caddesi, Irmak Sokak, Güney İş Merkezi No:3 KAt:2 Ataşehir-İstanbul Telefon : (0216) Tanıtım Dosyası 1 2 1984 ten günümüze izolasyon ve zemin kaplamada çözüm ortağınız. 3 Biz Kimiz? 1984 ten Günümüze Yapı ve İzolasyon sekötründe faaliyet gösteren firmamız AY YALITIM lokomotif sektörlerden

Detaylı

ARSECOL. 20 kg Torba göre Açık Gri. Gri. 25 kg Torba Gri. 25 kg Torba uygulandığında Gri. 18 kg Kova Gr / m Beyaz. Yapı Kimyasalları.

ARSECOL. 20 kg Torba göre Açık Gri. Gri. 25 kg Torba Gri. 25 kg Torba uygulandığında Gri. 18 kg Kova Gr / m Beyaz. Yapı Kimyasalları. ASIR 001 - DERZ DOLGU Çimento esaslı, polimer katkılı elastik özellikli, yüksek performanslı geniş ve derin uygulanabilen derz dolgusudur. Suya ve dona dayanıklıdır, ısı farklılıklarının yoğun olduğu yerlerde

Detaylı

ANALİZ YÖNTEMLERİ. Şevlerin duraylılığı kaya mekaniği ve geoteknik bilim dallarının en karmaşık konusunu oluşturmaktadır.

ANALİZ YÖNTEMLERİ. Şevlerin duraylılığı kaya mekaniği ve geoteknik bilim dallarının en karmaşık konusunu oluşturmaktadır. ŞEV STABİLİTESİ VE GÜVENSİZ ŞEVLERİN İYİLEŞTİRİLMESİ Y.Doç.Dr. Devrim ALKAYA PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ŞEVLERİN DURAYLILIĞI Şevlerin duraylılığı kaya mekaniği ve geoteknik bilim

Detaylı

DİLATASYON SU YALITIMI

DİLATASYON SU YALITIMI DİLATASYON SU YALITIMI 1. Genel Farklı yapısal hareketlerin karşılanabilmesi için yapılar arasında bırakılan dilatasyon derzlerinin su yalıtımı büyük önem taşımaktadır. Yapılarda meydana gelen kaçakların

Detaylı

ARDEX ZEMİN SİSTEMLERİ.

ARDEX ZEMİN SİSTEMLERİ. ARDEX ZEMİN SİSTEMLERİ www.ardex.com.tr 1949 yılında kurulan ARDEX, dünyanın önde gelen yüksek kaliteli uzman inşaat malzemeleri geliştirip, üreten firmalarından biridir. Genel merkezi Witten, Almanya

Detaylı

KOMPOZİTLER Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği

KOMPOZİTLER Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Başlık KOMPOZİTLER Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Tanım İki veya daha fazla malzemenin, iyi özelliklerini bir araya toplamak ya da ortaya yeni bir özellik çıkarmak için, mikro veya makro seviyede

Detaylı

Poliüretan Esaslı, İki Bileşenli, Solventsiz, Yarı Elastik, Self Levelling Kaplama

Poliüretan Esaslı, İki Bileşenli, Solventsiz, Yarı Elastik, Self Levelling Kaplama TANIMI MasterTop BC 375 N, poliüretan esaslı, iki bileşenli, solventsiz, endüstriyel self levelling zemin kaplama malzemesidir. KULLANIM YERLERİ MasterTop BC 375 N, MasterTop 1324 serisi poliüretan kaplama

Detaylı

shingle nedir? Kullanım alanları

shingle nedir? Kullanım alanları SHINGLE MEMBRAN hakkımızda Veratek Yapı Ürünleri, ticari hayatına 1935 yılında başlayan Topaç Metal in tecrübesinden faydalanarak 2016 yılında faaliyet göstermeye başlamıştır. Çatı ve izolasyon konularında

Detaylı

POLİÜRETANKAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ

POLİÜRETANKAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ 1 Genel Notlar: Betonun mukavemeti epoksi kaplamalar için uygun olmalıdır, dolayısıyla kaplama yapılacak beton en az C 25 tercihen C 30 C 35 standardında olmalı,yüzeyde ( kaymak tabakası ) gevşek kısım

Detaylı

WEBER MINING. Boşluk doldurma Havalandırma Sağlamlaştırma Su kontrolü. Yüksek kaliteli dolgu ve enjeksiyon ürünlerimizin başlıca kullanım alanları

WEBER MINING. Boşluk doldurma Havalandırma Sağlamlaştırma Su kontrolü. Yüksek kaliteli dolgu ve enjeksiyon ürünlerimizin başlıca kullanım alanları WEBER MINING 1960 yılında Adolphe WEBER tarafından kurulmuş olan WEBER MINING, Rouhling-Fransa da bulunan ileri teknoloji ile donatılmış tesislerinde verimlilik ve güvenlik odaklı kimyasal ürünlerin imalatını

Detaylı

MasterFlow Kimyasal Ankraj Sistemleri Orta ve Ağır Yüklerin Aktarımında Güçlü Çözümler

MasterFlow Kimyasal Ankraj Sistemleri Orta ve Ağır Yüklerin Aktarımında Güçlü Çözümler MasterFlow Kimyasal Ankraj Sistemleri Orta ve Ağır Yüklerin Aktarımında Güçlü Çözümler 2 Orta ve Ağır Yüklerin Aktarımında Güçlü Çözümler BASF'den Master Builders Solutions Master Builders Solutions ürün

Detaylı

POLİÜRETAN KAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ

POLİÜRETAN KAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ 1 Genel Notlar : Betonun mukavemeti epoksi kaplamalar için uygun olmalıdır, dolayısıyla kaplama yapılacak beton en az C 25 tercihen C 30 C 35 standardında olmalı, yüzeyde ( kaymak tabakası ) gevşek kısım

Detaylı

Cem İzolasyon. MasterSeal M 860 (Eski Adı Conipur M 860) Poliüretan Esaslı, İki Bileşenli, Solventsiz, Kendiliğinden Yayılan Su İzolasyon Membranı

Cem İzolasyon. MasterSeal M 860 (Eski Adı Conipur M 860) Poliüretan Esaslı, İki Bileşenli, Solventsiz, Kendiliğinden Yayılan Su İzolasyon Membranı Poliüretan Esaslı, İki Bileşenli, Solventsiz, Kendiliğinden Yayılan Su İzolasyon Membranı Tanımı Kullanım Yerleri MasterSeal M 860, poliüretan esaslı, iki bileşenli, solventsiz, çatlak örtme (crack bridging)

Detaylı

Yalıtımda yüksek performanslı güvenilir çözümler

Yalıtımda yüksek performanslı güvenilir çözümler Yalıtımda yüksek performanslı güvenilir çözümler MEMBRAN ÜRÜN KATALOĞU HAKKIMIZDA Yapı kimyasalları sektöründe 20 yılı aşkın süredir Türkiye pazarına hizmet veren firmamız, 2011 yılından itibaren hedefini

Detaylı

BSK Kaplamalı Yollarda Bozulmalar P R O F. D R. M U S T A F A K A R A Ş A H İ N

BSK Kaplamalı Yollarda Bozulmalar P R O F. D R. M U S T A F A K A R A Ş A H İ N BSK Kaplamalı Yollarda Bozulmalar P R O F. D R. M U S T A F A K A R A Ş A H İ N Çatlaklar Yorulma çatlağı Blok kırılma Kenar kırılması Boyuna kırılma (tekerlek izinde) Boyuna kırılma (tekerlek izi dışında)

Detaylı

Epoksi dispersion: Bağlayıcı madde ve astar Bununla zeminler güzel olur!

Epoksi dispersion: Bağlayıcı madde ve astar Bununla zeminler güzel olur! Epoksi dispersion: Bağlayıcı madde ve astar Bununla zeminler güzel olur! HADALAN EBG 13E Hadalan TR HADALAN EBG 13E 6S.indd 3 HADALAN EBG 13E Bununla zeminler güzel olur! Değişik mekanik ve kimyasal aşınmalar

Detaylı

BT2K PU ELAST. Temel, perde duvar ve bodrum gibi toprak altı uygulamalarında, su ve nem geçirmezlik malzemesi olarak,

BT2K PU ELAST. Temel, perde duvar ve bodrum gibi toprak altı uygulamalarında, su ve nem geçirmezlik malzemesi olarak, BT2K PU ELAST Bitüm-Poliüretan Esaslı Çift Komponentli Su Yalıtım Malzemesi Ürün Tanımı Bitüm-Poliüretan esaslı, çift bileşenli, hızlı kürlenen, kalıcı ve yüksek esnekliğe sahip, soğuk uygulanan su yalıtım

Detaylı

Beton Tamir ve Koruma Sistemleri Parex Tamir ve Koruma

Beton Tamir ve Koruma Sistemleri Parex Tamir ve Koruma Beton Tamir ve Koruma Sistemleri Parex Tamir ve Koruma İçerik Beton Tamir ve Koruma 5 Beton Canlı Bir Malzeme 6 Çelik Nasıl Korozyona Uğrar 7 Parex İle Güvenli Beton Onarımı 9-10 Parex Yüzey Koruma Sistemleri

Detaylı

JET YAKITLARINA DAYANIKLI, SOĞUK UYGULAMALI, İKİ BİLEŞENLİ, DERZ DOLGU VE SIZDIRMAZLIK MALZEMESİ

JET YAKITLARINA DAYANIKLI, SOĞUK UYGULAMALI, İKİ BİLEŞENLİ, DERZ DOLGU VE SIZDIRMAZLIK MALZEMESİ StenSeal 2K JET YAKITLARINA DAYANIKLI, SOĞUK UYGULAMALI, İKİ BİLEŞENLİ, DERZ DOLGU VE SIZDIRMAZLIK MALZEMESİ UYGULAMA KILAVUZU 1 Ürün Tanıtımı İki bileşenli, soğuk uygulanan, kimyasal olarak sertleşen,

Detaylı

GRANİT - SERAMİK YAPIŞTIRICILAR & DERZ DOLGULARI

GRANİT - SERAMİK YAPIŞTIRICILAR & DERZ DOLGULARI GRANİT - SERAMİK YAPIŞTIRICILAR & DERZ DOLGULARI STANDART Tanım : Fayans, seramik yapıştırıcı, Çimento esaslı, gri Toz Kullanım : Seramik, fayans için yatay ve düşeyde ıslak ortamlarda kullanıma uygun

Detaylı

BETON KATKI MALZEMESİ UYGULAMA VE TEKNİK ŞARTNAMESİ

BETON KATKI MALZEMESİ UYGULAMA VE TEKNİK ŞARTNAMESİ BETON KATKI MALZEMESİ UYGULAMA VE TEKNİK ŞARTNAMESİ KRİSTALİZE BETON KATKISI Mekadmix Plus+ in aktif kimyasalları, beton içerisindeki çatlak ve kapiler boşluklara moleküler düzeyde osmosis/brownian hareketi

Detaylı

Yapıştırıcılar Mastikler ve Köpükler

Yapıştırıcılar Mastikler ve Köpükler Kalekim Mastikler ve Köpükler 85 Yapıştırıcılar Mastikler ve Köpükler KaleMastik KaleSilikon KalePolyMas KaleFoam 86 Kalekim Mastikler ve Köpükler 8001 KaleMastik Akrilik Mastik Tek bileşenli, kolay uygulanan,

Detaylı

MasterSeal M 800 (Eski Adı Conipur M 800)

MasterSeal M 800 (Eski Adı Conipur M 800) TANIMI MasterSeal M 800, poliüretan esaslı, iki bileşenli, solventsiz, çatlak örtme (crack bridging) özelliğine sahip, su yalıtım membranıdır. Reaksiyonu çok hızlı olduğundan ancak özel makineler yardımı

Detaylı

Sprey Yalıtım Sistemleri

Sprey Yalıtım Sistemleri Sprey Yalıtım Sistemleri POLYUREA KAPLAMA SPREY POLİÜRETAN KÖPÜK POLYASPARTİC POLYUREA KAPLAMA Polyaspartic Polyurea zemin kaplama hızlı kürleşme özelliğine sahip iki bileşenli, dekoratif zemin kaplamasına

Detaylı

Özel Betonlar. Çimsa Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi. Mayıs, 2017

Özel Betonlar. Çimsa Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi. Mayıs, 2017 Özel Betonlar Çimsa Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi Mayıs, 2017 ÖZEL BETONLARIN GEREKSİNİMİ Geleneksel betonun bazı durumlarda istenilen özellikleri sağlayamaması özel betonların kullanımını zorunlu

Detaylı

Teknik Data Boydur M12 Ultra MMA Esaslı, Solventsiz, İki Bileşenli, Zemin Kaplama Veya Çabuk Tamirat Amacı İle Kullanılabilen Mortar:

Teknik Data Boydur M12 Ultra MMA Esaslı, Solventsiz, İki Bileşenli, Zemin Kaplama Veya Çabuk Tamirat Amacı İle Kullanılabilen Mortar: Teknik Data MMA Esaslı, Solventsiz, İki Bileşenli, Zemin Kaplama Veya Çabuk Tamirat Amacı İle Kullanılabilen Mortar: Tanım: İki bileşenli, MMA (Metilmetakrilat)esaslı, mekanik ve kimyasal etkilere, atmosfer

Detaylı

SIVI YALITIM MALZEMELERİ SİKA

SIVI YALITIM MALZEMELERİ SİKA SIVI YALITIM MALZEMELERİ SİKA Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi SİKA Bitüm ve bitümlü maddelerin hemen hepsi siyah

Detaylı

GEOSENTETİK SU YALITIMI

GEOSENTETİK SU YALITIMI GEOSENTETİK SU YALITIMI İzoforte Yalıtım İnşaat Mühendislik A.Ş. olarak; su yalıtım sistemleri, yapı kimyasalları malzeme tedariği, endüstriyel ve dekoratif zemin kaplamaları alanında faaliyet göstermekteyiz.

Detaylı

DELTA -FLORAXX YEŞİL ÇATI SİSTEMİ

DELTA -FLORAXX YEŞİL ÇATI SİSTEMİ Yeşil çatılar için ideal sistem! DELTA -FLORAXX YEŞİL ÇATI SİSTEMİ DELTA -FLORAXX Yeşil Çatı Sistemi, DELTA -FLORAXX TOP KEÇE filtrasyon jeotekstil tabaka, DELTA -FLORAXX drenaj levhası, DELTA -FLORAXX

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Deney Laboratuvarı Adresi : Şerifali Mah. Hendem cad. No:58 Kat:1 Yukarıdudullu Ümraniye 34775 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0 216 420 47 52 Faks : 0 216 466 31 52 E-Posta

Detaylı

SIVI YALITIM MALZEMELERİ

SIVI YALITIM MALZEMELERİ SIVI YALITIM MALZEMELERİ Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi SIVI YALITIM MALZEMELERİ 1. Bitüm 2. Asfalt 3. Sika 4.

Detaylı

YOL İNŞAATINDA GEOSENTETİKLERİN KULLANIMI

YOL İNŞAATINDA GEOSENTETİKLERİN KULLANIMI YOL İNŞAATINDA GEOSENTETİKLERİN KULLANIMI Erhan DERİCİ Selhan ACAR Tez Danışmanı Yard. Doç. Dr. Devrim ALKAYA Geotekstil Nedir? İnsan yapısı bir proje, yapı veya sistemin bir parçası olarak temel elemanı,

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ MİMARLIK BİLGİSİ DERSİ KONU: DUVARLAR

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ MİMARLIK BİLGİSİ DERSİ KONU: DUVARLAR ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ MİMARLIK BİLGİSİ DERSİ KONU: DUVARLAR DUVARLAR Duvarlar mekanlarımızı sınırlayan düşey elemanlardır. Çok çeşitli şekillerde sınıflandırılabilirler.

Detaylı

3M VHB Bantlar VHB. THE Acrylic Foam Tape. Güvenilirlik, Güç. ve Dayanıklılık. VHB Akrilik Köpük Bantlar

3M VHB Bantlar VHB. THE Acrylic Foam Tape. Güvenilirlik, Güç. ve Dayanıklılık. VHB Akrilik Köpük Bantlar 3M VHB Bantlar VHB THE Acrylic Foam Tape Güvenilirlik, Güç ve Dayanıklılık VHB Akrilik Köpük Bantlar Kalite avantajları güçlü ve dayanıklı yapıştırma geliştirilmiş estetik görüntü mükemmel sızdırmazlık

Detaylı

SU VE RUTUBET YALITIMI

SU VE RUTUBET YALITIMI SU VE RUTUBET YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi BİR YAPIYI ETKİLEYEN SULAR 1.YERALTI SULARI Yeraltı su seviyesine

Detaylı

Çatı Kaplamaları. 6. Güncellenmİş Baskı

Çatı Kaplamaları. 6. Güncellenmİş Baskı ALTYAPI TASARIM ÖNERİLERİ Çatı Kaplamaları 6. Güncellenmİş Baskı Havalandırmalı veya havalandırmasız çatıların inşası doğruluk kriterlerine bağlı değildir. Her iki tasarımın da planlama ve uygulama şartlarına

Detaylı

Köpük Beton - I. Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi. Kasım, 2015

Köpük Beton - I. Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi. Kasım, 2015 Köpük Beton - I Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi Kasım, 2015 Köpük Beton Köpük betonu basitçe tanımlayacak olursak; içinde %75 e varan oranda hava kabarcıkları olan harçtan yapılmış hafif betonlardır

Detaylı

İNCE AGREGA TANE BOYU DAĞILIMININ ÇİMENTOLU SİSTEMLER ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ. Prof. Dr. İsmail Özgür YAMAN

İNCE AGREGA TANE BOYU DAĞILIMININ ÇİMENTOLU SİSTEMLER ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ. Prof. Dr. İsmail Özgür YAMAN İNCE AGREGA TANE BOYU DAĞILIMININ ÇİMENTOLU SİSTEMLER ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ Prof. Dr. İsmail Özgür YAMAN SUNUM İÇERİĞİ Çimentolu Sistemler / Beton Betonun Yapısı ve Özellikleri Agrega Özellikleri Beton Özelliklerine

Detaylı

İTİCİLİK ÖZELLİĞİNE SAHİP MALZEME

İTİCİLİK ÖZELLİĞİNE SAHİP MALZEME THERMOMEX ISI,SES YALITIMI ile SU İTİCİLİK ÖZELLİĞİNE SAHİP MALZEME TEMEL ÖZELLİKLER TANIM Yapısında bulunan özel hafif agregalar ve polimerler sayesinde her koşulda kolayca hazırlanıp rahatlıkla uygulanabilen

Detaylı

ISI, SU VE SES İZOLASYONUNDA KESİN ÇÖZÜM

ISI, SU VE SES İZOLASYONUNDA KESİN ÇÖZÜM ISI, SU VE SES İZOLASYONUNDA KESİN ÇÖZÜM ÇATI YALITIMI TERAS YALITIMI TEMEL PERDE YALITIMI KATLAR ARASI YALITIM BORU HATTI YALITIMI SOĞUK HAVA DEPO YALITIMI DONDURUCU YALITIMI TANK-SİLO YALITIMI DEPO YALITIMI

Detaylı

TEKNOBOND 930. Hızlı Kürlenen Ankraj ve Tamir Harcı. Ürün Tanımı:

TEKNOBOND 930. Hızlı Kürlenen Ankraj ve Tamir Harcı. Ürün Tanımı: TEKNOBOND 930 Hızlı Kürlenen Ankraj ve Tamir Harcı Ürün Tanımı: İç ve dış mekânlarda rahatlıkla kullanılan, iki bileşenli, Metilmetakrilat (MMA) esaslı hızlı kuruyan polimer beton malzemesidir. Ağır yük

Detaylı

MEKADMIX BETON KATKI MALZEMESİ UYGULAMA VE TEKNİK ŞARTNAMESİ

MEKADMIX BETON KATKI MALZEMESİ UYGULAMA VE TEKNİK ŞARTNAMESİ MEKADMIX BETON KATKI MALZEMESİ UYGULAMA VE TEKNİK ŞARTNAMESİ BETON KATKISI Mek Admix in aktif kimyasalları, beton içerisindeki çatlak ve kapiler boşluklara moleküler düzeyde osmosis/brownian hareketi veya

Detaylı

2 3 BELGELERİMİZ ART ART SARFİYAT m 2 /lt 15-20 AMBALAJ 2,5-7,5-15 lt SARFİYAT m 2 /lt 15-20 AMBALAJ 2,5-7,5-15 lt SARFİYAT m 2 /lt 15-20 AMBALAJ 2,5-7,5-15 lt 8 ART SARFİYAT m 2 /kg 7-11 AMBALAJ 10-20

Detaylı

PLASTİK MALZEMELERİN İŞLENME TEKNİKLERİ

PLASTİK MALZEMELERİN İŞLENME TEKNİKLERİ PLASTİK MALZEMELERİN İŞLENME TEKNİKLERİ HADDELEME (Calendering) İLE İŞLEME TEKNİĞİ HADDELEMEYE(Calendering) GİRİŞ Bu yöntem genellikle termoplastiklere ve de özellikle ısıya karşı dayanıklılığı düşük olan

Detaylı

ARFEN İNŞAAT TAAH.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Atatürk Sanayi Bölgesi Ömerli Mahallesi Hakkı İleri Caddesi Gülce Sokak No:22 Hadımköy-Arnavutköy / İSTANBUL

ARFEN İNŞAAT TAAH.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Atatürk Sanayi Bölgesi Ömerli Mahallesi Hakkı İleri Caddesi Gülce Sokak No:22 Hadımköy-Arnavutköy / İSTANBUL www.arfen.com Üç Bileşenli Darbe Dayanımlı Epoksi Tamir Harcı Ürün Tanımı: Solvent içermeyen, 3 bileşenli, özel gradasyonlu agregalar ve yüksek dayanımlı epoksi reçinelerin birleşiminden oluşan tamir harcıdır.

Detaylı

İNŞAAT MALZEME BİLGİSİ

İNŞAAT MALZEME BİLGİSİ İNŞAAT MALZEME BİLGİSİ Prof. Dr. Metin OLGUN Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü HAFTA KONU 1 Giriş, yapı malzemelerinin önemi 2 Yapı malzemelerinin genel özellikleri,

Detaylı

Hidrolik Yapılarda (Kanallar, Kıyı Koruma Yapıları, Göletler) Erozyon Koruması

Hidrolik Yapılarda (Kanallar, Kıyı Koruma Yapıları, Göletler) Erozyon Koruması HİDROLİK YAPILAR»» Taşkın Kanalları Yeterli mesafenin olmadığı durumlarda hücre içleri beton veya kırmataş ile doldurularak Flexi HDS istinat duvarı uygulaması yapılabilir.»» Dere ve Akarsular»» Hendek

Detaylı

İki Farklı Kendiliğinden Yayılan Şap Kinetiği PÇ Baskın & KAÇ Baskın- Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi

İki Farklı Kendiliğinden Yayılan Şap Kinetiği PÇ Baskın & KAÇ Baskın- Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi İki Farklı Kendiliğinden Yayılan Şap Kinetiği PÇ Baskın & KAÇ Baskın- Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi Kendiliğinden yayılan şap uygulamaları; İşçilik maliyeti düşük Hızlı sertleşen Yüksek mukavemetli

Detaylı

Knauf W625 - W626 Duvar C profilli Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları:

Knauf W625 - W626 Duvar C profilli Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W625 - W626 Duvar C profilli Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W625 - W626 Duvar Giydirme Sisteminde Metal Konstrüksiyon, Duvar U (DU) ve sadece 75mm ve 100mm Duvar U ve Duvar C profiller

Detaylı

Master Panel NOVA 5TM Çatı

Master Panel NOVA 5TM Çatı Master Panel NOVA 5TM Çatı Ürün Tanımı Yangın riskinin yüksek olduğu yapılarda ve azami yangın dayanımı istenen binalarda güvenle kullanılırken beş hadveli formuyla geniş açıklıkların güvenle geçilmesini

Detaylı

ZEMİN MEKANİĞİ DERS NOTLARI

ZEMİN MEKANİĞİ DERS NOTLARI Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü ZEMİN MEKANİĞİ DERS NOTLARI Prof. Dr. Recep KILIÇ ÖNSÖZ Jeoloji Mühendisliği eğitiminde Zemin Mekaniği dersi için hazırlanmış olan

Detaylı

Hayatı sağlama alır. Tünel Altyapı Üstyapı Geoteknik. www.asistekyapi.com.tr

Hayatı sağlama alır. Tünel Altyapı Üstyapı Geoteknik. www.asistekyapi.com.tr Hayatı sağlama alır Tünel Altyapı Üstyapı Geoteknik www.asistekyapi.com.tr Hayatı sağlama alır 1 ASİSTEK YAPI MÜHENDİSLİK İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ. Deneyimli yönetici kadrosu, uzman ekip ve yüksek

Detaylı

%98 i doğal bileşenlerden oluşur Isı, yangın, ses yalıtımı sağlar Nem ve küf oluşumunu engeller Kolay uygulanır

%98 i doğal bileşenlerden oluşur Isı, yangın, ses yalıtımı sağlar Nem ve küf oluşumunu engeller Kolay uygulanır isonaturelle nedir? isonaturelle, çok amaçlı bir yalıtım malzemesidir. %98 i doğal bileşenlerden oluşur Isı, yangın, ses yalıtımı sağlar Nem ve küf oluşumunu engeller Kolay uygulanır Soğuğa karşı Sıcağa

Detaylı

ARDEX SpeedTec ile hızlı ve mükemmel görünümlü zeminler :

ARDEX SpeedTec ile hızlı ve mükemmel görünümlü zeminler : YENI! ARDEX SpeedTec ile hızlı ve mükemmel görünümlü zeminler : ARDEX in yenilikçi SpeedTec- teknolojisi. ARDEX ten profesyonellere tavsiyeler: Zamanın adeta nakit olduğu günümüzde ARDEX, hızlı zemin uygulama

Detaylı

Tel : 0312 394 70 75 Fax : 0312 395 50 64 Özpetek Sanayi Sitesi 1381 sok. No:5 Ostim/ANKARA oztaygrup@hotmail.com www.oztaygrupsondaj.

Tel : 0312 394 70 75 Fax : 0312 395 50 64 Özpetek Sanayi Sitesi 1381 sok. No:5 Ostim/ANKARA oztaygrup@hotmail.com www.oztaygrupsondaj. Tel : 0312 394 70 75 Fax : 0312 395 50 64 Özpetek Sanayi Sitesi 1381 sok. No:5 Ostim/ANKARA oztaygrup@hotmail.com www.oztaygrupsondaj.com T.C. KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. DEVLET DEMİRYOLLARI GENEL

Detaylı

TEKNİK BİLGİ DÖKÜMANI (TDS) Epoksi Esaslı, İki Bileşenli, Solventsiz, Enjeksiyon Malzemesi

TEKNİK BİLGİ DÖKÜMANI (TDS) Epoksi Esaslı, İki Bileşenli, Solventsiz, Enjeksiyon Malzemesi Sayfa: 1 / 5 TEKNİK BİLGİ DÖKÜMANI (TDS) Düzenleme Tarihi : 30.05.2014 Tardigrade ERIR 980 Epoksi Esaslı, İki Bileşenli, Solventsiz, Enjeksiyon Malzemesi Tanımı Tardigrade ERIR 980, epoksi esaslı, iki

Detaylı

Yapı veya dolgu yüklerinin neden olduğu gerilme artışı, zemin tabakalarını sıkıştırır.

Yapı veya dolgu yüklerinin neden olduğu gerilme artışı, zemin tabakalarını sıkıştırır. 18. KONSOLİDASYON Bir mühendislik yapısının veya dolgunun altında bulunan zeminin sıkışmasına konsolidasyon denir. Sıkışma 3 boyutlu olmasına karşılık fark ihmal edilebilir nitelikte olduğundan 2 boyutlu

Detaylı

ADEKA ULTRA SEAL Su Yalıtım Profilleri

ADEKA ULTRA SEAL Su Yalıtım Profilleri ADEKA ULTRA SEAL Su Yalıtım Profilleri ÜRÜN BİLGİSİ Tanımı : Deformasyona karşı dayanıklı doğal kauçuk esaslı su yalıtım profilleri. Su ile temas ettiğinde içerdiği Hidrofilik maddeler dolarak hacminin

Detaylı

TEKNOMER 600 1K. Bayındırlık Poz No: Tek Bileşenli, Poliüretan Esaslı, Su Yalıtım Malzemesi. Ürün Tanımı:

TEKNOMER 600 1K. Bayındırlık Poz No: Tek Bileşenli, Poliüretan Esaslı, Su Yalıtım Malzemesi. Ürün Tanımı: TEKNOMER 600 1K Bayındırlık Poz No: Tek Bileşenli, Poliüretan Esaslı, Su Yalıtım Malzemesi Ürün Tanımı: Tek bileşenli, kullanıma hazır, sıvı olarak tatbik edilen, kalitesi yükseltilmiş, sürekli elastik

Detaylı

Çatılarda Tam Koruma CONIROOF

Çatılarda Tam Koruma CONIROOF Çatılarda Tam Koruma CONIROOF En Tepeden Başlayın Bir binanın en önemli bölümlerinden biri çatısıdır. Yetersiz çatılar, yapının yalnızca işlevselliğini etkilemekle kalmaz, aynı zamanda bakım zorunluluğuyla

Detaylı

Baskı Betonun Avantajları

Baskı Betonun Avantajları ZEMİN KAPLAMALARI Baskı Betonun Avantajları UV Işınlarına karşı dayanıklı %100 doğal görüntü Ekonomik maliyet avantajı Üretim süresi avantajı Çökme ve tozlanmaya karşı mukavemet Kalıcı renk kalitesi Uzun

Detaylı

İŞ GRUPLARININ MALİYETTEKİ ORANLARI

İŞ GRUPLARININ MALİYETTEKİ ORANLARI İŞ GRUPLARININ MALİYETTEKİ ORANLARI İşin Adı : KATLI OTOPARK YAPIM İŞİ No İş Grubunun Adı Tutarı 01 INSAAT 1 İNŞAAT İMALATLARI 41.4519 2 KAZI İKSA VE ZEMİN İYİLEŞTİRME 47.0196 -- INSAAT Toplamı 88.4715

Detaylı