Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber"

Transkript

1 Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Ekim 2015, Sayı:14 Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye ; endüstrisi, ticareti ve sporu ile, en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir. Bu kabiliyetten istifade etmeyi bilmeliyiz. Denizciliği TÜRK ÜN büyük milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız. EĞİTİMDE YENİDEN YAPILANMA KOMİSYONU TOPLANTISI Eğitimde Yeniden Yapılanma Komisyonu Toplantısı 06 Ekim 2015 Salı günü saat 10:30 da, Prof. Dr. Macit Sükan, Prof. Dr. İsmail Hakkı Helvacıoğlu, Doç. Dr. Fatma Yonsel ve Prof. Dr. Hakan Akyıldız ın katılımlarıyla Bölüm Başkanlığı odasında gerçekleştirilmiştir. Gündem öncesi, Doç. Dr. Barbaros Okan ın biten komisyon üyeliği üzerine, Bölüm Başkanı komisyon üyelerinden görüş ve öneri istemiştir. Prof. Dr. Abdi Kükner ya da Y. Doç. Dr. Şafak Nur Ertürk e öneri götürülmesinin uygun olacağına karar verilmiştir. Gözetimde olan Bölümümüz öğrencileri için 13 Ekim Salı saat 11:00 de Konferans Salonunda bir danışma toplantısı yapılmasına karar verilmiştir. Bağıl not sisteminin uygulaması için, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Bağıl Değerlendirme Yönergesi temel alınarak, Fakülte Kuruluna bir öneri hazırlanmasına karar verilmiştir. Bu öneri yapılmadan önce hazırlanacak yönergenin bir uygulamasının yapılıp elde edilecek sonuçların değerlendirilmesinin de uygun olacağı vurgulanmıştır Bahar yarıyılı ders programı üzerine bir ön görüşme yapılmıştır. Görülen bazı hatalar vurgulanmış ve değerlendirmelerin devamına karar verilmiştir. Ayrıca, Program için, diğer Bölüm programları ile karşılaştırılarak olası çakışmaların tespit edilip gerekli düzenlemelerin yapılmasına karar verilmiştir.

2 GEMİ VE DENİZ TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ AKADEMİK KURUL TOPLANTISI 27 Ekim 2015 Salı günü saat 11:00 de gerçekleştirilen Bölüm Akademik Kurul Toplantısı nda gündem gereği Fen Bilimleri Enstitüsü nden gelen tarihli ve 72/10588 sayılı yazıyla, Anabilim Dalımıza bağlı programlarda görev yapacak Program Yürütme Kurulu ve Doktora Yeterlilik Komitesi üyelerimizin belirlenmesi istenmiştir. Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği ve Senato Uygulama Esaslarının ilgili maddeleri uyarınca yapılan değerlendirmelerde, Program Yürütme Kurulu ve Doktora Yeterlilik Komitesi üyeleri aşağıdaki.şekliyle belirlenmiştir. DOKTORA YETERLİLİK KOMİTESİ: Prof. Dr. L. Macit Sükan Prof. Dr. Abdi Kükner Prof. Dr. Serdar Beji Prof. Dr. Oya Okay Prof. Dr. Kadir Sarıöz DENİZ TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ PROGRAMI YÜRÜTME KURULU Doç. Dr. Ebru Sarıöz (Program Koordinatörü) Prof. Dr. İsmail Hakkı Helvacıoğlu (Üye) Y. Doç. Dr. Bilge Tutak (Üye) AÇIK DENİZ MÜHENDİSLİĞİ(OFFSHORE ENGİNEERİNG) TEZLİ VE TEZSİZ PROGRAMLARI YÜRÜTME KURULU Prof. Dr. Serdar Beji (Program Koordinatörü) Y. Doç. Dr. Şafak Nur Ertürk Bozkurtoğlu (Üye) Y. Doç. Dr. Ayhan Menteş (Üye) Eğitim Komisyonu önerisiyle, Bölüm Başkanlığı tarafından hazırlanan Bağıl Değerlendirme Taslağı üzerinde değerlendirmeler yapılmıştır. Ayrıca, örnek hesaplama programı çalıştırılarak mevcut bazı derslerdeki bağıl değerlendirmelerle karşılaştırılmış ve olumlu tarafları tespit edilmiştir. Akademik Kurula yapılan önerideki, başarı notu alt limiti olan 40 ham başarı notu, 1 e karşı 8 kabul oyu ile 30 ham başarı notu olarak alınması uygun bulunmuştur. Bu değişiklik ile taslak oybirliğiyle kabul edilerek Fakülte Kurulu nda görüşülmek üzere Dekanlığa arzına karar verilmiştir.

3 FAKÜLTE,ÖĞRENCİ KULÜPLERİ VE SEKTÖREL ETKİNLİKLER İTÜ Gemi Mühendisliği Kulübü, 8 Ekim 2015 Perşembe günü Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu nda fakültemize yeni gelen öğrencilerle bir tanışma toplantısı düzenlemiştir.

4 13 Ekim 2015 Salı günü Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu nda SNAME Video Konferansı düzenlemiştir.

5 GÖREVLENDİRMELER 6 Ekim 2015 tarihi itibari ile Doç. Dr. Barbaros Okan dan boşalan Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölüm Eğitim Komisyonu Üyeliği ne Prof. Dr. Abdi Kükner seçilmiştir. Prof. Dr. Oya Okay, Ekim 2015 tarihleri arasında Antalya da düzenlenen Ulusal Su ve Sağlık Kongresi ne çağrılı konuşma yapmak üzere görevlendirilmiştir. SEMİNERLER DİZİSİ

6

7

8 AÇIK ÇAĞRILI BİLİMSEL TOPLANTILAR Energy Efficient Ships Kasım 2015 tarihleri arasında Rotterdam da düzenlenecek olan bu konferansla ilgili detaylı bilgiye adresinden ulaşılabilinir. LIMAS -2015, International Conference on Light Weight Design of Marine Structures Başvurusu halen açık olan bu konferans 9-11 Kasım 2015 tarihlerinde Glasgow, İskoçya da gerçekleştirilecektir. Smart Ships Technology Ocak 2016 tarihleri arasında Londra da düzenlenecek olan bu konferansla ilgili detaylı bilgiye adresinden ulaşılabilir. 3rd International Conference on Violent Flows (VF-2016) Başvurusu 31 Ekim 2015 tarihinde kapanan bu konferans 9-11 Mart 2016 tarihlerinde Japonya da düzenlenecektir. Konferansla ilgili detaylı bilgiye adresinden erişilebilmektedir. Offshore Wind Farm Support Vessels Mart 2016 tarihleri arasında Londra da düzenlenecek olan bu konferansla ilgili detaylı bilgiye adresinden ulaşılabilir. Risk Analysis 2016 Başvurusu halen açık olan bu konferans Mayıs 2016 tarihlerinde Girit, Yunanistan da düzenlenecektir. Design & Operation of Ferries & Ro-Pax Vessels Mayıs 2016 tarihleri arasında Londra da düzenlenecek olan bu konferansla ilgili detaylı bilgiye adresinden ulaşılabilir. ISOPE th International Ocean and Polar Engineering Conference Başvurusu halen açık olan bu konferans 26 Haziran- 2 Temmuz 2016 tarihleri arasında Yunanistan ın Rodos Adası nda gerçekleştirilecektir. Konferansla ilgili detaylı bilgiye adresinden ulaşılabilinir. International Conference on Computational and Experimental Marine Hydrodynamics, 2016 Aralık 2016 da Chennai, Hindistan da gerçekleştirilecek olan bu konferansla ilgili detaylı bilgiye adresinden ulaşılabilinir.

9 İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Yerleşkesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümü 34469, Maslak-Sariyer / İSTANBUL Tel: +90 (212) e-posta: gidb-gdtbb@itu.edu.tr

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Kasım 2015, Sayı:15 Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye ; endüstrisi, ticareti ve sporu ile, en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir.

Detaylı

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Aralık 2015, Sayı:16 Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye ; endüstrisi, ticareti ve sporu ile, en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir.

Detaylı

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Şubat 2016, Sayı:18 Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye ; endüstrisi, ticareti ve sporu ile, en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir.

Detaylı

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Mart-Nisan-Mayıs 2016, Sayı:19 Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye ; endüstrisi, ticareti ve sporu ile, en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir.

Detaylı

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Mayıs 2015, Sayı:12 Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye ; endüstrisi, ticareti ve sporu ile, en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir.

Detaylı

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Ocak 2015, Sayı:8 Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye ; endüstrisi, ticareti ve sporu ile, en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir.

Detaylı

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Aralık 2014, Sayı:7 Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye ; endüstrisi, ticareti ve sporu ile, en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir.

Detaylı

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Ocak 2016, Sayı:17 Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye ; endüstrisi, ticareti ve sporu ile, en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir.

Detaylı

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Eylül 2014, Sayı:4 Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye ; endüstrisi, ticareti ve sporu ile, en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir.

Detaylı

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Haziran-Eylül 2015, Sayı:13 Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye ; endüstrisi, ticareti ve sporu ile, en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir.

Detaylı

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Şubat 2015, Sayı:9 Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye ; endüstrisi, ticareti ve sporu ile, en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir.

Detaylı

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Mart 2015, Sayı:10 Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye ; endüstrisi, ticareti ve sporu ile, en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir.

Detaylı

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Kasım 2014, Sayı:6 Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye ; endüstrisi, ticareti ve sporu ile, en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir.

Detaylı

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği. Bölüm Haber. Mart-Nisan-Mayıs 2017, Sayı:24. Eğitimde Yeniden Yapılanma Komisyonu Toplantıları

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği. Bölüm Haber. Mart-Nisan-Mayıs 2017, Sayı:24. Eğitimde Yeniden Yapılanma Komisyonu Toplantıları Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölüm Haber Mart-Nisan-Mayıs 2017, Sayı:24 Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye; endüstrisi, ticareti, ve sporu ile, en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir.

Detaylı

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Ekim 2014, Sayı:5 Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye ; endüstrisi, ticareti ve sporu ile, en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir.

Detaylı

T.C. F I R A T Ü N İ V E R S İ T E S İ SENATO KARARLARI 03/12/ /4

T.C. F I R A T Ü N İ V E R S İ T E S İ SENATO KARARLARI 03/12/ /4 Üniversitemiz Senatosu 03/12/2010 Cuma Günü saat 14.00 da Rektör Prof.Dr. A. Feyzi BİNGÖL ün başkanlığında, aşağıda imzaları bulunan üyelerin katılmalarıyla toplanarak gündemdeki konuları görüşmüş ve aşağıdaki

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hidrodinamik, Gemi Model İstanbul Teknik Üniversitesi 1997-2001

Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hidrodinamik, Gemi Model İstanbul Teknik Üniversitesi 1997-2001 ÖZGEÇMİŞ ve YAYIN LİSTESİ 1. Adı Soyadı : Serhan GÖKÇAY 2. Doğum Tarihi : 23.05.1979 3. Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Hidrodinamik, Gemi Model İstanbul Teknik Üniversitesi

Detaylı

BölümHaber. Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği. Bölüm Başkanı ndan. Haziran 2014, Sayı:1

BölümHaber. Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği. Bölüm Başkanı ndan. Haziran 2014, Sayı:1 Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği BölümHaber Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye ; endüstrisi, ticareti ve sporu ile, en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir. Bu kabiliyetten istifade

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO Karar Tarihi : 13/11/2017 Karar No : 10 GÜNDEM: 1- Eğitim Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Anabilim Dalına bağlı; Değerler Eğitimi Uzaktan

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE İŞBİRLİĞİ KOMİSYONU KOMİSYON KARARI. Oturum Tarihi Oturum Sayısı Karar Sayısı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE İŞBİRLİĞİ KOMİSYONU KOMİSYON KARARI. Oturum Tarihi Oturum Sayısı Karar Sayısı 25.12.2013 04 04: 12 Hacettepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik le yapılan değişikliklerin ve Hacettepe Üniversitesi Özel ve Misafir

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi Toplantı No 25.05.2006 2006/7 Üniversitemiz Senatosu 25.05.2006 Perşembe günü saat 10:30 da Rektör Prof.Dr.Baki KOMSUOĞLU Başkanlığında

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2007/2008 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvim

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2007/2008 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvim BAŞVURU VE KAYIT KABUL AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2007/2008 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvim A) YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KAYITLARI 15 Haziran - 13 Temmuz 2007 Yabancı Uyruklu Öğrenci Başvuru Tarihleri

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 339 TOPLANTI TARİHİ : 28.01.2010 Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mehmet DURMAN Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki kararları

Detaylı

KARAR Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı nın tarih ve sayılı yazısı görüşüldü.

KARAR Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı nın tarih ve sayılı yazısı görüşüldü. T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ OTURUM NO KARAR SAYISI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN başkanlığında toplandı. KARAR 11.01- Sağlık Kültür ve Spor Daire

Detaylı

No İŞ TANIMI TARİH 2011 YILI

No İŞ TANIMI TARİH 2011 YILI T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA KOORDİNATÖRLÜĞÜ (ABKO) BOLOGNA SÜRECİ ÇALIŞMA TAKVİMİ No İŞ TANIMI TARİH 1 Bologna Süreci (BS) Kurum Koordinatörü görevlendirilmesi 08 Aralık 2010 2 BS Koordinatör Yardımcısı

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülten Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO YENİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZ ÜNİVERSİTEMİZDE Bu yıl 12 Mayıs 2018 tarihinde

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 380 TOPLANTI TARİHİ : SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Muzaffer ELMAS Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki kararları almıştır.

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. ÜNĠVERSĠTELERLE ġube

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. ÜNĠVERSĠTELERLE ġube ÜNĠVERSĠTELERLE ġube GÜNCESĠ ĠLĠġKĠLER YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2009-2010 ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ MEZUNİYET TÖRENİ 2009-2010 Öğretim yılı Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik- Elektronik Fakültesi

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 10. Hafta (8 14 Mart 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 10. Hafta (8 14 Mart 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 10. Hafta (8 14 Mart 2010) 8 MART 2010, PAZARTESİ 09:00-17:00 Avrupa Birliği Genel Sekreterliği

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BAŞVURUSU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BAŞVURUSU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ T. C. 206-207 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ YABANCI ÖĞRENCİ BAŞVURU KOŞULLARI 206-207 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı başında, aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına YURT

Detaylı

18 Kasım 2016 Cuma 18 Kasım 2016 Cuma Üniversite Ortak Seçmeli Derslerin Ara Sınavı (1 Gün, 14:00-17:00 arası)

18 Kasım 2016 Cuma 18 Kasım 2016 Cuma Üniversite Ortak Seçmeli Derslerin Ara Sınavı (1 Gün, 14:00-17:00 arası) 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMi Üniversitemizin Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, İlahiyat Fakültesi Arapça Hazırlık Sınıfı, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI /8

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI /8 T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi Toplantı No 22.07.2004 2004/8 Üniversitemiz Senatosu Perşembe günü saat 10:30 da Rektör Prof.Dr.Baki KOMSUOĞLU Başkanlığında toplandı.

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO Karar Tarihi : 14.05.2015 Karar No : 4 GÜNDEM: 1- Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde, İktisat Anabilim Dalına bağlı; Bankacılık ve Finans Uzaktan Öğretim (Online) Tezsiz

Detaylı

YÖNETİM KURULU KARARLARI

YÖNETİM KURULU KARARLARI Sayfa-1- Fakülte Yönetim Kurulu Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet ŞİMŞİR in başkanlığında 11 Temmuz 2017 tarihinde toplanarak aşağıdaki kararları almıştır. Karar No-1: Makine Mühendisliği Bölüm Başkanlığının

Detaylı

KARAR Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü nün tarih ve 286 sayılı yazısı görüşüldü.

KARAR Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü nün tarih ve 286 sayılı yazısı görüşüldü. T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ OTURUM NO KARAR SAYISI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN başkanlığında toplandı. KARAR 01.01- Sürekli Eğitim Araştırma

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI 13-14 Haziran 2013 (Saat 10:00) Hazırlık Sınıfına devam ederek final sınavına girmeye hak kazanan ve/veya final

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /63-88

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /63-88 Üniversite Senatosu Rektör Prof. Dr. Sait BİLGİÇ başkanlığında saat 14:30 da toplandı. Yeterli çoğunluğun olduğu anlaşıldı. Gündem onaylanarak kabul edildi. Konuların görüşülmesine geçilerek aşağıda yazılı

Detaylı

İ.T.Ü. GEMİ İNŞAATI VE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HABERLER

İ.T.Ü. GEMİ İNŞAATI VE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HABERLER Fakülte de Güz Yarıyılı Başladı nde Lisans ve Lisansüstü düzeyinde Bahar yarıyılı eğitimi 18 Eylül 2006 tarihinde başladı. Bu yarıyılda Fakültemiz Bölümleri tarafından Lisans ve Lisansüstü düzeyinde verilecek

Detaylı

T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI

T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI Üniversitemiz Senatosu tarihinde saat da Rektör Prof.Dr. Kutbeddin DEMİRDAĞ başkanlığında, aşağıda imzaları bulunan üyelerinin katılımlarıyla toplanarak gündemdeki konuları görüşmüş ve aşağıdaki kararları

Detaylı

ONDOKUZMAYIS ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ SAMSUN

ONDOKUZMAYIS ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ SAMSUN Fakülte Yönetim Kurulumuz 10.01.2018 Çarşamba günü saat 15.00 de Dekan Prof.Dr. Birol ELEVLİ başkanlığında toplandı. Yeterli çoğunluğun hazır bulunduğu tespit edildi ve gündemdeki konuların görüşülmesine

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 374 TOPLANTI TARİHİ : SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Muzaffer ELMAS Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki kararları almıştır.

Detaylı

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI Tarih : 11 Temmuz 2017 Toplantı Sayısı : 10 Karar:01 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Üniversitemizce hazırlanacak bildiri hakkında görüşüldü.

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 1. Hafta (2-8 Ocak 2012)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 1. Hafta (2-8 Ocak 2012) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 1. Hafta (2-8 Ocak 2012) 2 OCAK 2012, PAZARTESİ 14:00-15:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Sivil Toplum, İletişim ve Kültür Başkan V. Sn. Başak İlisulu

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO Karar Tarihi : 04.10.2016 Karar No : 7 GÜNDEM: 1- Eğitim Fakültesi Dekanlığı bünyesinde 2016-2017 öğretim yılı Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programının açılmasının,

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE YÖNETİM KURULU KARARLARI TOPLANTI TARİHİ: 21.02.2013 TOPLANTI SAYISI: 958

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE YÖNETİM KURULU KARARLARI TOPLANTI TARİHİ: 21.02.2013 TOPLANTI SAYISI: 958 İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE YÖNETİM KURULU KARARLARI TOPLANTI TARİHİ: 21.02.2013 TOPLANTI SAYISI: 958 2- Makina Fakültesi nde 2547 Sayılı Kanunun 13/b maddesi uyarınca görev yapan Uzman Fatma

Detaylı

18 Kasım 2016 Cuma 18 Kasım 2016 Cuma Üniversite Ortak Seçmeli Derslerin Ara Sınavı (1 Gün, 14:00-17:00 arası)

18 Kasım 2016 Cuma 18 Kasım 2016 Cuma Üniversite Ortak Seçmeli Derslerin Ara Sınavı (1 Gün, 14:00-17:00 arası) 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMi Üniversitemizin Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, İlahiyat Fakültesi Arapça Hazırlık Sınıfı, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BURS YÖNERGESİ

IŞIK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BURS YÖNERGESİ IŞIK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BURS YÖNERGESİ MADDE 1. AMAÇ VE KAPSAM: Bu yönerge Işık Üniversitesi'nin öğrencilerine sunduğu burs ve indirimlerin çeşit, uygulama koşul ve işlemlerini

Detaylı

Askerlik Durumu : Tamamladı (20.11.1999-20.03.2001)

Askerlik Durumu : Tamamladı (20.11.1999-20.03.2001) Adı ve Soyadı : Gökhan TENİKLER Doğum Tarihi : 11/10/1974 Medeni Durumu : Evli Uyruğu : T.C. Askerlik Durumu : Tamamladı (20.11.1999-20.03.2001) EĞİTİM DURUMU İlk ve Ortaöğrenimini İzmir de Tamamlamıştır.

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ 13 Haziran 2014 Lisansüstü programlarda yeni başvurular ve yatay geçiş başvuruları için 13 Haziran 2014 16-17 Haziran 2014 (Saat 10:00) 23 Haziran 2014 2014-2015 Güz Yarıyılında Lisansüstü programlarda

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 341 TOPLANTI TARİHİ : 11.03.2010 Üniversitemiz Senatosu Rektör Vekili Prof. Dr. Muzaffer ELMAS Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü'ne 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında aşağıda belirtilen sayıda tezli yüksek lisans ve doktora programı öğrencisi

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI. Toplantı Tarihi Toplantı No /9

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI. Toplantı Tarihi Toplantı No /9 T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi Toplantı No 20.10.2005 2005/9 Üniversitemiz Senatosu 20.10.2005 Perşembe günü saat 10:30 da Rektör Prof.Dr.Baki KOMSUOĞLU Başkanlığında

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 433 TOPLANTI TARİHİ : Üniversitemiz Yönetim Kurulu Rektör Prof. Dr. Muzaffer ELMAS başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki kararları

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ YÖNETİM KURULU KARARLARI tarihinde yapılan Fakülte Yönetim Kurulu Kararları onaylandı.

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ YÖNETİM KURULU KARARLARI tarihinde yapılan Fakülte Yönetim Kurulu Kararları onaylandı. Fakültemiz Yönetim Kurulu 08.03.2017 tarihinde Saat 12:45 de Dekan V. Prof. Dr. Niyazi USTA başkanlığında Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Seminer salonunda toplandı. Yeterli çoğunluğun olduğu anlaşıldı.

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TANITIM GÜNLERİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TANITIM GÜNLERİ 1. Gün 20 Temmuz 2017 Perşembe 09.30-09.45-17.00 Tanıtım Günleri Açış Konuşması Prof. Dr. A. Haluk ÖZEN (Rektör) Stantlar Anabilim Dalı - Bölüm Tanıtımları Yer: Yerleşkesi ** Sıhhiye Yerleşkesi nden Yerleşkesi

Detaylı

27 Kasım 2015 Cuma 27 Kasım 2015 Cuma Üniversite Ortak Seçmeli Derslerin Ara Sınavı (1 Gün, 14:00-17:00 arası)

27 Kasım 2015 Cuma 27 Kasım 2015 Cuma Üniversite Ortak Seçmeli Derslerin Ara Sınavı (1 Gün, 14:00-17:00 arası) 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMi Üniversitemizin Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, İlahiyat Fakültesi Arapça Hazırlık Sınıfı, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Detaylı

PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA

PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA 2010-2011 BAHAR YARIYILI ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI 1.YY A 2010-2011 BAHAR YARIYILI ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI 1.YY B 2010-2011 BAHAR YARIYILI ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI 3.YY A ÇGE 207 / C 113 ÇGE 211 / C 113 ÇGE

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ 1. DÖNEM 01-31 Temmuz 2009 Lisans programları için yatay geçiş ve Yabancı Uyruklu öğrenci başvuruları. 10 Temmuz 2009 28 Temmuz 2009 Lisansüstü programlarda Güz döneminde açılacak derslerin E.A.B.D.B.'nca

Detaylı

İYTE Lisans Programları Kurumlararası Yatay Geçiş Kontenjanlarına başvuracak Öğrencilerin İngilizce Seviye Tespit Sınavı.

İYTE Lisans Programları Kurumlararası Yatay Geçiş Kontenjanlarına başvuracak Öğrencilerin İngilizce Seviye Tespit Sınavı. 2011-2012 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI AKADEMĠK TAKVĠMĠ 1. DÖNEM 17 Haziran 2011 Lisansüstü programlarda yeni başvurular ve yatay geçiş başvuruları için son 20 Haziran- 01 Temmuz 2011 01 Temmuz 2011 Lisans Programları

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; İstanbul Üniversitesi bünyesindeki tüm diploma programlarının

Detaylı

T.C GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJĐ ENSTĐTÜSÜ REKTÖRLÜĞÜ MĐMARLIK FAKÜLTESĐ DEKANLIĞI

T.C GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJĐ ENSTĐTÜSÜ REKTÖRLÜĞÜ MĐMARLIK FAKÜLTESĐ DEKANLIĞI KARARLARI Toplantıda bulunanlar: Prof. Dr. Tülay ESĐN (Başkan) Prof. Dr. Bilge SĐYAHĐ (Üye) Prof. Dr. Nihal ŞENLĐER (Üye) Prof. Dr. Tülay ESĐN (Üye) Doç. Dr. Bülent AKBAŞ (Üye) Doç. Dr. Nilay COŞGUN (Üye)

Detaylı

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI (Eğitim Programları ve Öğretimi Yüksek Lisans Programı)

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI (Eğitim Programları ve Öğretimi Yüksek Lisans Programı) SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2013 2014 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İÇİN ENSTİTÜMÜZ TEZLİ-TEZSİZ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI İLE ARANILACAK ŞARTLAR Lisansüstü Programlara Başvurular

Detaylı

ADAY BAŞVURULARI. Enstitümüz tarafından başvurusu onaylanan adaylar yazılı sınava alınacaktır.

ADAY BAŞVURULARI. Enstitümüz tarafından başvurusu onaylanan adaylar yazılı sınava alınacaktır. ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünün aşağıda adları

Detaylı

DERS YÜKLERİ YÖNERGESİ

DERS YÜKLERİ YÖNERGESİ 1 7 BİRİNCİ BÖLÜM Kapsam Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönerge İstanbul Okan Üniversitesi nin tam zamanlı akademik personelinin ders yükleriyle ilgili idari ve mali koşulları düzenler. İKİNCİ BÖLÜM Asgari Ders

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi Toplantı No 15.12.2005 2005/10 Üniversitemiz Senatosu 20.10.2005 Perşembe günü saat 10:30 da Rektör Prof.Dr.Baki KOMSUOĞLU Başkanlığında

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 398 TOPLANTI TARİHİ : SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Muzaffer ELMAS Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki kararları almıştır.

Detaylı

T.C. ORMAN FAKÜLTESİ DEKANLIĞI FAKÜLTE YÖNETİM KURULU KARARLARI TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI KARAR TARİHİ /

T.C. ORMAN FAKÜLTESİ DEKANLIĞI FAKÜLTE YÖNETİM KURULU KARARLARI TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI KARAR TARİHİ / T.C. ORMAN FAKÜLTESİ DEKANLIĞI FAKÜLTE YÖNETİM KURULU KARARLARI TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI KARAR TARİHİ 5 2017/21-38 08.02.2017 Fakülte Yönetim Kurulumuz, Dekan Vekili Prof.Dr. Haldun MÜDERRİSOĞLU başkanlığında

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı : Birim BALCI 2. Doğum Tarihi : 28.07.1975 3. Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı : Birim BALCI 2. Doğum Tarihi : 28.07.1975 3. Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Birim BALCI 2. Doğum Tarihi : 28.07.1975 3. Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Teknik Eğitim, Elektronik- Bilgisayar Eğitimi Marmara Üniversitesi.

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS (TEZLİ) / DOKTORA PROGRAMI na ÖĞRENCİ ALIM İLANI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS (TEZLİ) / DOKTORA PROGRAMI na ÖĞRENCİ ALIM İLANI T.C. İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (İSTE) MÜHENDİSLİK ve FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ (MFBE) 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS (TEZLİ) / DOKTORA PROGRAMI na ÖĞRENCİ ALIM İLANI Çevrimiçi

Detaylı

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ: 20 NİSAN 2016 TOPLANTI SAYISI: 74 9). Üniversitemiz 2016-2017 önlisans, lisans ve lisansüstü akademik takvimlerine ilişkin birimlerden

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL/SANATSAL ETKİNLİKLERE KATILIMI DESTEKLEME YÖNERGESİ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL/SANATSAL ETKİNLİKLERE KATILIMI DESTEKLEME YÖNERGESİ BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL/SANATSAL ETKİNLİKLERE KATILIMI DESTEKLEME YÖNERGESİ 1. Amaç; Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğretim elemanlarının, bilimsel ve sanatsal etkinliklere katılımına

Detaylı

Mersin Üniversitesi Senatosunun 27/09/2018 Tarihli ve 2018/136 Sayılı Kararının Eki.

Mersin Üniversitesi Senatosunun 27/09/2018 Tarihli ve 2018/136 Sayılı Kararının Eki. T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimi Eğitim Öğretim Dönemi Başlangıç Bitiş 2018-2019 Eğitim-Öğretim Akademik Yılı 03.09.2018 29.08.2019 2018-2019 Eğitim Öğretim Akademik

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ. Karar Tarihi Oturum Sayısı 2018/08

T.C. İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ. Karar Tarihi Oturum Sayısı 2018/08 KARAR:08-03: İstanbul Medeniyet Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Staj Yönergesi görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda; İstanbul Medeniyet Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri

Detaylı

T.C. F I R A T Ü N İ V E R S İ T E S İ SENATO KARARLARI 29/04/2011 2010-2011/16

T.C. F I R A T Ü N İ V E R S İ T E S İ SENATO KARARLARI 29/04/2011 2010-2011/16 Üniversitemiz Senatosu 29/04/2011 Cuma Günü saat 14.00 de Rektör Prof.Dr. A. Feyzi BİNGÖL ün başkanlığında, aşağıda imzaları bulunan üyelerin katılmalarıyla toplanarak gündemdeki konuları görüşmüş ve aşağıdaki

Detaylı

İTÜ Bilişim Enstitüsü 11 Ağustos 2017 günlü, 363 sayılı Enstitü Yönetim Kurulu Toplantı Tutanağı

İTÜ Bilişim Enstitüsü 11 Ağustos 2017 günlü, 363 sayılı Enstitü Yönetim Kurulu Toplantı Tutanağı İTÜ Bilişim Enstitüsü 11 Ağustos 2017 günlü, 363 sayılı Enstitü Yönetim Kurulu Toplantı Tutanağı İstanbul Teknik Üniversitesi Bilişim Enstitüsünün Yönetim Kurulu 363 sıra sayılı toplantısı 11 Ağustos 2017

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIP EĞİTİMİ KURULU YÖNERGESİ

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIP EĞİTİMİ KURULU YÖNERGESİ GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIP EĞİTİMİ KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinde mezuniyet

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI FAKÜLTE YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI FAKÜLTE YÖNETİM KURULU KARARLARI TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI 2.0.206 309 0-6 Fakülte Yönetim Kurulumuz Dekan V. Prof. Dr. Reşat SELBAŞ başkanlığında aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere toplanmıştır. KARARLAR:

Detaylı

İ.T.Ü. GEMİ İNŞAATI VE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HABERLER

İ.T.Ü. GEMİ İNŞAATI VE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HABERLER Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye ; endüstrisi, ticareti ve sporu ile, en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir. Bu kabiliyetten istifade etmeyi bilmeliyiz. Denizciliği TÜRK ÜN büyük

Detaylı

T.C. F I R A T Ü N İ V E R S İ T E S İ SENATO KARARLARI 26/06/ /12

T.C. F I R A T Ü N İ V E R S İ T E S İ SENATO KARARLARI 26/06/ /12 Üniversitemiz Senatosu 26.06.2015 tarihinde saat 09:30 da Rektör Prof. Dr. Kutbeddin DEMİRDAĞ başkanlığında, aşağıda imzaları bulunan üyelerinin katılımlarıyla toplanarak gündemdeki konuları görüşmüş ve

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 14/06/2017-79163 T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BELCBASCU* Sayı : 61939645-103-E.79163 14/06/2017 Konu : 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Akademik

Detaylı

T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA ESASLARI İLE İLGİLİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KURULU TOPLANTI TUTANAKLARI

T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA ESASLARI İLE İLGİLİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KURULU TOPLANTI TUTANAKLARI T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA ESASLARI İLE İLGİLİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KURULU TOPLANTI TUTANAKLARI Toplantı Tarihi : 06.01.2010 Toplantı No : 01 Karar 1) Enstitü kurulumuzun değişik zamanlarda

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ PROBLEME DAYALI ÖĞRENİM BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam ve Tanımlar

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ PROBLEME DAYALI ÖĞRENİM BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam ve Tanımlar GAZİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ PROBLEME DAYALI ÖĞRENİM BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde Probleme Dayalı Öğrenim (PDÖ) ile ilgilenen

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi Toplantı No 12.02.2004 2004/3 Üniversitemiz Yönetim Kurulu 12.02.2004 Perşembe günü saat 11:00 da Rektör Prof.Dr. Baki KOMSUOĞLU

Detaylı

Öğretim Elemanları tarafından onaylanmış not listelerinin Enstitüye gönderilmesinin son günü Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından Güz Yarıyılına ait not

Öğretim Elemanları tarafından onaylanmış not listelerinin Enstitüye gönderilmesinin son günü Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından Güz Yarıyılına ait not TC AKSARAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ (26.09.2011-08.01.2012) AKADEMİK TAKVİMİ (AYRINTILI) BAŞLANGIÇ BİTİŞ Fen Bilimleri Enstitüsünde açık olan Anabilim

Detaylı

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimi

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimi T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimi Eğitim Öğretim Dönemi Başlangıç Bitiş 2016-2017 Eğitim-Öğretim Akademik Yılı 01.09.2016 30.08.2017 2016-2017 Eğitim Öğretim Akademik

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI / Üniversite Senatosu Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet KURAN başkanlığında saat 15:00 da toplandı. Yeterli çoğunluğun olduğu anlaşıldı. Gündem onaylanarak kabul edildi. Konuların görüşülmesine geçilerek aşağıda

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL TOPLANTI DÜZENLEMEVE DESTEKLEME İLKELERİ YÖNERGESİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL TOPLANTI DÜZENLEMEVE DESTEKLEME İLKELERİ YÖNERGESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL TOPLANTI DÜZENLEMEVE DESTEKLEME İLKELERİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Başkent Üniversitesinin Fakülte, Meslek Yüksekokulu, Konservatuvar, Enstitü ve Merkezler gibi akademik birimleri

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI / Üniversite Senatosu Rektör Prof. Dr. Sait BİLGİÇ başkanlığında saat 13:30 da toplandı. Yeterli çoğunluğun olduğu anlaşıldı. Gündem onaylanarak kabul edildi. Konuların görüşülmesine geçilerek aşağıda yazılı

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 5. ORYANTASYON PROGRAMI

EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 5. ORYANTASYON PROGRAMI EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 5. ORYANTASYON PROGRAMI Üniversitemizin en önemli amaçlarından biri lisansüstü öğrencilerimizin araştırma süreçlerini etkin bir şekilde yürütmeleri

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI AKADEMİK KURUL VE GERİ BİLDİRİM TOPLANTISI

EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI AKADEMİK KURUL VE GERİ BİLDİRİM TOPLANTISI EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ 2017 2018 ÖĞRETİM YILI AKADEMİK KURUL VE GERİ BİLDİRİM TOPLANTISI AKADEMİK VE İDARİ KADROMUZ Akademik: 123 İdari: 17 Destek: 9 1 Profesör: Dosya inceleme 1 Profesör:

Detaylı

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI Tarih : 29 Haziran 2016 Toplantı Sayısı : 08 Karar:1 Üniversitemiz Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitü Müdürlüklerinin ortak görüşü doğrultusunda hazırlanan

Detaylı

KARAR Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı nın tarih ve sayılı yazısı görüşüldü.

KARAR Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı nın tarih ve sayılı yazısı görüşüldü. T.C. TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ OTURUM NO KARAR SAYISI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN başkanlığında toplandı. KARAR 09.01- Kütüphane ve Dokümantasyon

Detaylı

YÖNETİM KURULU KARARLARI

YÖNETİM KURULU KARARLARI Sayfa-1- Fakülte Yönetim Kurulu Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Evren GÖLGE nin başkanlığında 28 Mart 2017 tarihinde toplanarak aşağıdaki kararları almıştır. Karar No-1: Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (11-17 Mart 2013)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (11-17 Mart 2013) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (11-17 Mart 2013) 11 MART 2013 PAZARTESİ 09:45-17:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanı M. Süreyya Süner ve beraberindeki

Detaylı

T.C. F I R A T Ü N İ V E R S İ T E S İ SENATO KARARLARI /10

T.C. F I R A T Ü N İ V E R S İ T E S İ SENATO KARARLARI /10 Üniversitemiz Senatosu 02.06.2017 tarihinde saat 10:00 da Rektör Prof. Dr. Kutbeddin DEMİRDAĞ başkanlığında, aşağıda imzaları bulunan üyelerinin katılımlarıyla toplanarak gündemdeki konuları görüşmüş ve

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi

Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Lisansüstü Programlar için Yeni Başvurular: Haziran/Temmuz Açıklamalar Başlangıç Bitiş Yabancı uyruklu adayların başvuru tarih aralığı Enstitüye yapılacaktır 11.06.2012

Detaylı

T.C. F I R A T Ü N İ V E R S İ T E S İ SENATO KARARLARI 16/11/ /2

T.C. F I R A T Ü N İ V E R S İ T E S İ SENATO KARARLARI 16/11/ /2 Üniversitemiz Senatosu 16/11/2012 Cuma Günü saat 17.00 da Rektör Prof.Dr. Kutbeddin DEMİRDAĞ ın başkanlığında, aşağıda imzaları bulunan üyelerin katılmalarıyla toplanarak gündemdeki konuları görüşmüş ve

Detaylı

27 Kasım 2015 Cuma 27 Kasım 2015 Cuma Üniversite Ortak Seçmeli Derslerin Ara Sınavı (1 Gün, 14:00-17:00 arası)

27 Kasım 2015 Cuma 27 Kasım 2015 Cuma Üniversite Ortak Seçmeli Derslerin Ara Sınavı (1 Gün, 14:00-17:00 arası) 12 Şubat 2016 15 Şubat 2016 Pazartesi Güz Yarıyılı Af Kapsamında Ek Sınavlar (4 Gün) 12 Şubat 2016 16 Şubat 2016 Salı 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI UZAKTAN EĞİTİM MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK TAKVİMİ 14

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü Öğretim Programlarına 2013 2014 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi için öğrenci alınacaktır. Öğrenci alınacak

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /74-85

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /74-85 2018-74 2018-75 Toplantı gündeminin oylanması. Üniversite Senatosu Rektör Prof. Dr. Sait BİLGİÇ Başkanlığında saat 11:30 da Rektörlük Toplantı Salonunda toplandı. Yeterli çoğunluğun olduğu anlaşıldı. Gündem

Detaylı