2017/18 Eğitim Seminerleri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2017/18 Eğitim Seminerleri"

Transkript

1 YANGIN KOMPARTIMANLARINDAKİ HAVALANDIRMA KANALLARININ YANGINA KARŞI KORUNMASI 05 Mayıs 2018, İstanbul Funda Kartal Arkadakalmaz Pazarlama Müdürü Profire Yangın Yalıtım Mühendisliği

2 Sunum İçeriği Yangın ve Pasif Koruma Önlemleri Kanal Sistemlerinin Yangına Karşı Korunması ile ilgili Uluslararası Standartlar ve Yönetmelikler Kanal Sistemlerinin Yangın Dayanım Testleri Havalandırma Kanalı Türleri ve Uygulamaları Yangına Dayanımlı Kanallar ve Tanımlamalar Kanalların Yangına Karşı Korunmasını Sağlayan Kaplamalar

3 Yangın Ölümler Yaralanmalar Finansal Kayıplar

4 Yangın Vakaları Londra Grenfell Tower Yangını (Haziran 2017)

5 Dubai The Adress Downtown Hotel Yangını (31 Aralık 2015)

6 İstanbul Gaziosmanpaşa Taksim İlk Yardım Hastanesi Yangını (Nisan 2018)

7 Neden Havalandırma Kanalları Yangına Dayanımlı olarak İmal Edilmelidir? Duman zehirlenmesi, dünyada yangına bağlı ölümlerin %75 ini oluşturur. Yangınlar sonucunda yılda den fazla kişi ölmektedir. Duman zararı, herhangi bir yangın zararının % ini oluşturmaktadır. Duman, görüş mesafesini ve kaçışı engeller, İtfaiyeciler için çok zordur. Yangın sırasında oluşan aşındırıcı Hidroklorik asidin korozif yapısı, yapı genelindeki kanal ve kanal destek elemanlarını zayıflatır. Binalarda duman yayılımı, gerekli bölgelerde, test edilmiş yangına dayanıklı bir kanal sistemi kullanılması sağlanarak kontrol altında tutulabilir.

8 Yangının Kanallar Üzerindeki Sonuçları Gerçek bir yangın sonrasında, metal kanalların eğilmesi ve çökmesi (yangına karşı koruyucu sistemler uygulanmadan ) 4 saat süren gerçek bir yangın sonrasında, bir kanalın, test edilmiş bir sistem ile kaplanarak korunması.

9 Yangın Kompartımanları Yangın kompartmanı, bina genelinde yangının yayılmasını sınırlandıran ve insanlar için güvenli bir kaçış yolu sağlayan pasif bir yangın koruma stratejisidir.

10 Yapı Genelindeki Pasif Yangın Koruma Uygulamaları Yangına karşı intümesan Çelik Koruma Boyaları Pasif Yangın Koruma Uygulamaları Yangın dayanımlı bölme duvarlar Yangına karşı koruyucu sıvalar Yangın dayanımlı cam tavanlar Yangına dayanımlı levhalar Yangın dayanımlı cam bölmeler Yangına dayanımlı kanal kaplamaları Yangına dayanımlı donanımlar Yangına durdurucu ürünler ile tesisat geçişlerinin yalıtılması Yangın ve Duman kontrol kapıları Yangın Damperleri Cam Bölmeli Yangın Dayanımlı Kapılar Yangına dayanımlı endüstriyel kapılar Yangın Dayanımlı Cam Fotoselli Kapılar

11 Yangına Dayanımlı Kanal Kaplamaları Yangına dayanımlı kanal kaplamaları Yangının kanal sistemine girmesini ve binanın diğer alanlarına yayılmasını engeller. Mutfak vb. mahallerden kanal içerisine girmiş olan yangının dışarıya çıkarak diğer alanlara yayılmasını engeller.

12 Kanal Sistemlerinin Yangına Karşı Korunması ile ilgili Uluslararası Standartlar ve Yönetmelikler

13 Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik (2015) Duman Kontrol Sistemleri Madde 85 (1) : Binalarda duman kontrol sistemi olarak yapılan basınçlandırma, havalandırma ve duman tahliye tesisatının; binada bulunanlara zarar vermeyecek, panik çıkmasını önleyecek ve binanın emniyetli bir şekilde boşaltılmasını sağlayacak güvenli bir ortamı oluşturacak şekilde tasarlanması, tesis edilmesi ve çalışır durumda tutulması gerekir. Madde 85 (2) : Kurulması gereken basınçlandırma, havalandırma ve duman tahliye tesisatının yerleştirilmesi ve kullanılacak teçhizatın cinsi ve miktarı, binanın kullanım sınıfına, tehlike sınıfına, binada bulunanların hareket kabiliyetine ve binada bulunan yangın önleme sistemlerinin özelliklerine göre belirlenir. Madde 85 (3) : Her türlü basınçlandırma, havalandırma ve duman tahliye tesisatının, ilgili yönetmeliklere ve standartlara uygun olarak tasarlanması, tesis edilmesi ve işletilmesi gerekir.

14 Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik (2015) İklimlendirme ve Havalandırma Tesisatının Duman Kontrolünde Kullanımı Madde 87 (1) : Yangın hâlinde, mevcut iklimlendirme ve havalandırma tesisatı duman kontrol sistemi olarak da kullanılabilir. Bu durumda, bu yönetmelikte mekanik duman kontrol sistemi için öngörülen bütün şartlar, iklimlendirme ve havalandırma sistemi için de aranır. Madde 87 (4) : Kanal kaplama malzemesinin, en azından zor alevlenici malzemeden olması gerekir. Madde 87 (5) : Havalandırma ve duman tahliye kanallarının, kaçış merdivenlerinden ve yangın güvenlik hollerinden geçmemesi asıldır. Ancak, çeşitli sebeplerden dolayı, kanalın bu bölümlerden geçmesi hâlinde, geçtiği bölümün yapısal olarak yangına dayanım süresi kadar yangına dayanacak bir malzeme ile kaplanması şarttır. Madde 87 (11) : Yangının yayılmasında rol oynayan tesisat bacasının ve kanallarının, yangın kompartımanları hizasında olması ve kompartımanın yangın dayanımını azaltmayacak şekilde yalıtılması gerekir. Havalandırma kanal ve bacalarının yangın kompartımanlarını aşmalarına, özel detaylar dışında izin verilmez. Hava kanallarının, yanmaz malzemeden yapılması veya yanmaz malzeme ile kaplanması şarttır.

15 Uluslararası Standartlar ve Yönetmelikler (1) NFPA 90 a göre duman taşımayı amaçlayan kanallar, duman yönetim sisteminin pozitif ve negatif basıncını taşıyacak şekilde tasarlanmalıdır. NFPA 96 ya göre, 1 saatlik yangın koruması için bina 4 katın altında, 2 saatlik yangın koruması için ise 4 ve daha fazla kat sayısı olmalıdır. Uluslararası yapı yönetmelikleri (International Building Codes), bölüm 7 de belirtildiği üzere, 4 kata kadar olan yapılarda şaftların yangın koruması 1 saat, 4 kat ve üzeri yapılarda ise 2 saattir. ASFP (Association for Specialist Fire Protection) Blue Book : AS BS 5588: Part 9 a göre yangın damperlerinin otoparklara veya mutfaklara hizmet veren duman tahliye kanallarına uygulanmamasını tavsiye edilmektedir. Tüm kanallar ve kanalların geçiş yaptığı duvarlar yangına dayanımlı olmalıdır.

16 BS 476 : Part 24 Standartları Kapsamında Tanımlanmış Yangına Dayanımlı Bir Kanal Sisteminin Önemi (1) Yangına dayanıklı bir kanal sisteminin tanımlandığı yerlerde, kanal BS 476: Part 24 (veya BS EN ) gerekliliklerine göre tamamen test edilmiş veya bağımsız akredite kuruluşlarca değerlendirilerek onaylanmış olmalıdır. Bu değerlendirme, mutlaka kanalın döşeme veya duvardan geçiş yaptığı bölgedeki ürün bilgisini ve uygulama yöntemini içermelidir. Ayrıca, son uygulama detaylarının sınırlandırılmadığı durumlar için, kanal hem dikey ve hem yatay yönde olmak üzere, hem dışarıdaki yangın (A Tipi Kanal) ve hem de içerideki yangın (B Tipi Kanal) olarak test edilmiş olmalıdır. Genel amaçlı olarak kullanılan havalandırma kanalları, BS 476 Part 24 ün gerekliliklerine uygun olarak, tüm sistemin konstrüksiyon / malzemeleri test veya değerlendirme ile kanıtlanmadığı sürece, yangına dayanıklı bir kanal sistemi olarak kullanılamaz.

17 BS 476 : Part 24 Standartları Kapsamında Tanımlanmış Yangına Dayanımlı Bir Kanal Sisteminin Önemi (2) BS 5588: Part 9 ve paragraf e göre, çelik kanallar Eğer uygun bir şekilde inşaa edilir ve desteklenir ise yüksek sıcaklıklardaki duman ve zehirli gazların geçişini engelleyecektir. Bununla birlikte çeliğin kalınlığı ne olursa olsun hızlı bir şekilde ısı transferi sağlaması nedeniyle, ilave yalıtım yapılmaması durumunda, kanalın yangına karşı dayanımını engellenir. Uygun bir şekilde inşaa edilmiş ve desteklenmiş bir çelik kanalın yangına karşı dayanımı, BS 476: Part 24 e göre test ve değerlendirmeler ile kanıtlanmıştır. Yangına dayanımlı kanal sistemi ile duvar veya döşeme geçişi yaptığı noktada uygun bir yangın durdurucu malzeme uygulanmalıdır. Penetrasyon geçişinde uygulanan yangın durdurucu malzemeler uygun standartlar kapsamında tanımlanmış olan kanal sistemi ile birlikte bir sistem çözümü olarak test edilmiş olmalıdır.

18 BS 476 : Part 24 Standartları Kapsamında Tanımlanmış Yangına Dayanımlı Bir Kanal Sisteminin Önemi (3) Çelik kanalların duman tahliye kanalı olarak kullanılması durumunda, BS 476: Part 24 e göre mevcut kanal sistemine, zorunlu olmayan %75 lik ilave kesit alanı eklenmesini tavsiye eder. Ana tahliyeyi sağlayabilmek için, A ve B Tipi kanallar, dışarıdan ve içeriden alev alması durumuna göre, gerekli süreleri karşılayacak şekilde imal edilmelidir. Mutfak Tahliye Kanalları : Çelik kanal sisteminin bir mutfak tahliye kanalı olarak kullanılması durumunda, BS 476: Part ye göre, kanallar yanıcı tortular biriktirme ihtimali olan yanıcı malzemeler ile kaplanmamalıdır ve A Tipi Kanalın iç yüzey sıcaklığının 140 C (ortalama) ile 180 C (maksimum) aralığını aşmaması istenmektedir. Bu kanal iç yüzey sıcaklık aralığı değerleri A Tipi Kanal için yapılan testte kanıtlanmalıdır.

19 Kanal Sistemlerinin Yangına Dayanım Testleri

20 Yangına Dayanımlı Kanallar A Tipi Kanal Yangın kanal dışında Bitişik kompartıman Havalandırna veya Duman tahliye açıklığı Kanal içinden yangın geçişi olmaz B Tipi Kanal Yangın kanal içinde Bitişik kompartıman Yangının başlangıç kompartımanı Kanal yangının içeriden çıkışına karşı dayanımlıdır. Havalandırna veya Duman tahliye açıklığı yoluyla yangın kanal içerisine girer

21 Yangına Dayanımlı Kanallar (A Tipi Kanal) A Tipi Kanal yangın testi, bir kanalın dışarıdan gelen yangına karşı dayanımını gösterir. Kanalın duvar/döşeme geçişlerinin yalıtımı, sistemin bir parçasıdır.

22 Yangına Dayanımlı Kanallar (B Tipi Kanal) B Tipi Kanal yangın testi, bir kanalın içindeki yangına karşı dayanımını gösterir. Kanalın duvar/döşeme geçişlerinin yalıtımı, sistemin bir parçasıdır.

23 Kanallarda Yangına Dayanım Testleri (BS 476: Part 24 e göre) A Tipi Kanal (External Fire) A Tipi Kanal için, fırının içinde denge performansı ölçülür. Test süresi boyunca kanal çökmemelidir. Sabitlenmiş Kanal Fan -300Pa Genişlik : Yükseklik oranı (Min) 4 : 1 (1000mm x 250mm) Boşluk yok, kanal duvara sıkıca sabitlenmiş B Tipi Kanal (Internal Fire) Fan 3m/sec/m 2 B Tipi Kanal Sabitlenmiş Kanal Geçiş yalıtımları sistemin bir parçasıdır. B Tipi Kanal üzerindeki açıklık

24 Stabilite Kriterleri (R) A Tipi Kanal Fırının içinde veya dışında çökme olmasına izin verilmez. B Tipi Kanal Fırının içindeki çökmeye izin verilir. A ve B Tipi Kanallar Geçişlerdeki yangın yalıtımlarında herhangi bir bozulma yoktur. Stabilite BS 476: Part 24 (ISO 6944) şartlarına göre test edildiğinde, bir kanal sisteminin ve destek sisteminin sağlam kalmasını ve belirtilen bir süre boyunca amaçlanan işlevlerini yerine getirmesini sağlar. Buna, bir duman tahliye kanalının kesit alanının en az %75'ini muhafaza etme yeteneği de dahildir. A Tipi Kanal B Tipi Kanal

25 Yangın Dayanım Kriterleri (E) A Tipi Kanal Fırının içindeki ve dışındaki A Tipi Kanal sisteminde sızıntı veya alev geçişine izin verilmez. B Tipi Kanal Fırının dışındaki B Tipi Kanal sisteminde sızıntı veya alev geçişine izin verilmez A ve B Tipi Kanallar Geçişlerdeki yangın yalıtımlarında herhangi bir bozulma yoktur. Dayanım BS 476: Part 24 (ISO 6944) şartlarına göre test edildiğinde, bir kanalın belirli bir süre boyunca yangının mevcut olduğu bölmenin dışına ulaşamama durumudur.

26 Yangın Yalıtım Kriterleri (I) Yalıtım Kanal sisteminin dış yüzeyinde, yangının mevcut olduğu alanın dışındaki sıcaklıkları 140 C (ortalama) veya 180 C (maksimum) sıcaklık aralığının üzerine çıkarmadan, yangına karşı sağladığı dayanımdır. KANAL A > 140 C Fırının dışı 180 C maximum > 180 C (maks) Kanal içi, fırın içi KANAL B

27 Kanallarda Yangına Dayanım Testleri - BS 476: Part 24: 1987 B Tipi Kanal Fan On 3m/sec/m 2

28 Kanallarda Yangına Dayanım Testleri - BS 476: Part 24: 1987 Kanal geçiş yalıtımları Yalıtım malzemelerinin başarısız olması

29 Yangına Dayanımlı Kanallar Çoğu yangına dayanımlı kanal sistemleri normal koşullarda havalandırma kanalı görevi görecek şekilde tasarlanmıştır. Yangın kanalı test koşullarında aşağıdaki kriterleri sağlamalıdır. Stabilite Dayanım Yalıtım

30 Kanal Türleri ve Uygulamaları

31 Kanal Türleri 1. Duman Tahliye Kanalları Bu kanal sistemleri genellikle, yangın olmayan koşullarda düzenli çalışma sırasında standart havalandırma kanalı sistemleri olarak çalışırlar. Duman tahliye sistemlerinde kullanılacak herhangi bir kanal sistemi için ilgili test yöntemi BS476: Bölüm 24: 1987'dir (ISO 6944: 1985). Tam gelişmiş yangına maruz kaldığında bile, gerekli yangın direnci süresi boyunca kanalın orijinal kesit alanının% 75'inden fazlasının korunmasını sağlar.

32 Kanal Türleri Duman Tahliye Kanalları ve Performansları 1. Duman Kontrolü Yangının ilk aşamalarında, sıcaklığın ortalama 250 C ile 350 C sıcaklık aralığında dumanı tahliye etmek için tasarlanmış sistemlerdir. 2. Duman Tahliyesi Tamamen gelişmiş bir yangının yok edilmesi sırasında veya sonrasında binayı dumandan temizlemek için tasarlanmış sistemler Bu durumda sistem duman tahliye kanalları için BS 476: Bölüm 24: 1987'de verilen performans kriterlerini karşılamalıdır. Bu, tam gelişmiş yangına maruz kaldığında bile, gerekli yangın direnci süresi boyunca kanalın orijinal kesit alanının %75'inden fazlasının korunmasını sağlar.

33 Kanal Türleri 2. Basınçlandırma Kanalları Basınçlandırma kanalları genellikle kaçış merdivenleri, lobiler, güvenli alanlar, koridorlar ve yangın şaftlarında kullanılır. Bu tip kanal sistemi, komşu bölmelerden dumanın girmesini önlemek için kritik alanlarda pozitif basınç sağlayan özel bir mekanik havalandırma şeklidir. Basınçlandırma kanalları, yangın süresince bu kritik alanlara hava beslemesi yapabilmelidir. Bu nedenle bu kanallarda yangın damperi kullanılmaz.

34 Basınçlandırma Kanalları ASFP (Association for Specialist Fire Protection) kriterlerine göre: Tip A (İçeride yangın riski yok) Basınçlandırma Rotası (Rota üzerinde duman yok)

35 Kanal Türleri 3. Mutfak Tahliye Kanalları Mutfak kanallarında çeşitli yağlar ve yemek artıkları mevcuttur. Mutfağın dışında çıkan bir yangın, kanal içindeki yanıcı yağları ateşleyebilir ve mutfak üzerinden restaurant alanına alevler hızlıca yayılabilir. Yangın durumunda, A Tipi Kanalın iç yüzeyindeki sıcaklık artışı 140 C (ortalama) ile 180 C (maksimum)'yi geçmemelidir. Mutfak tahliye sistemlerinde kullanılacak herhangi bir kanal sistemi için ilgili test yöntemi BS476: Bölüm 24: 1987 (ISO 6944: 1985) 'dir.

36 Mutfak Tahliye Kanalları ASFP (Association for Specialist Fire Protection) kriterlerine göre: Tip A ve Tip B Yalıtım(I) test kriteri zorunludur. Yangın damperi kullanılmaz. Düzenli bakım yapılmalıdır.

37 Kanal Türleri 4. Bodrum Katlar ve Kapalı Otopark Kanal Sistemleri Modern otomobil tasarımlarının yangının gelişmesi ve ilerlemesi üzerinde etkisi olduğu konusunda endişeler artmaktadır. Bodrum katlarındaki alanlar, ağır yangın yükü, ısınma, sınırlı çıkış ve iletişim zorlukları nedeniyle servis personelinin yangında karşılaştığı en zorlu durumlardan bazılarıdır. Dumanın ve gazların emisyonu, bir yangının başlangıç aşamalarında meydana gelir. Duman ve zehirli dumanların solunması, yüksek oranda yangına bağlı ölüm ve yaralanmaları meydana getirir. Duman tahliye sistemlerinde kullanılacak herhangi bir kanal sistemi için ilgili test yöntemi BS476: Bölüm 24: 1987'dir (ISO 6944: 1985).

38 Otopark Duman Tahliye Kanalları Otoparkların, araçlardan çıkarılan kirli hava nedeniyle ayrı ve bağımsız bir tahliye sistemine sahip olması gerekmektedir. AS BS 5588: Part 9 tavsiyeyangın damperlerinin otopark veya mutfaklara hizmet veren emme kanallarına monte edilmemesini eder. Bu alanlarda kanalların geçtiği tüm duvar/döşeme yangına dayanımlı olmalıdır. BS Stabilite + Dayanım (+ kanalın 75% ilave kesit alanı ) EN Duct C

39 Yangına Dayanımlı Kanallar ve Tanımlamalar

40 Yangına Dayanımlı Kanallar Yalıtım Genel Prensipler Yangına dayanıklı kanal imalatında, yalıtım gerekliliği konusunda aşağıdaki durumlara dikkat edilmelidir, Bir kanalın en fazla 300 C C sıcaklıklara maruz kaldığı durumlarda ilave izolasyon gerekli olmayabilir. Özel levha veya sargı türü test edilmiş kanal kaplama malzemeleri 350 C'ye kadar olan sıcaklıkları karşılarken, test standardının yalıtım performansı kriterlerini karşılar. BS 9999 yalıtım klavuzuna göre kanal, yanıcı materyallerden veya insanlardan en az 500 mm uzakta ise, tamamen gelişmiş bir yangında bile sıcaklık kontrol altında tutulabilir. Bu durumda kanal çökmez, alevi ve dumanı odanın dışına tahliye eder. Kanalın dış yüzeyi oldukça sıcak olabilir. Fakat bu durum, kanalın personel veya yanıcı maddelerden en az 500 mm mesafede olması durumunda normal olarak güvenli kabul edilir. Kanalın yanıcı madde veya kişilerden 500 mm den daha az mesafeden geçtiği ve tamamen gelişmiş bir yangınla ilişkili sıcaklıklarla başa çıkması bekleniyorsa, test standardının yalıtım kriterlerini sağlamak için kanal izolasyon malzemesi ile kaplanabilir.

41 Yangına Dayanıklı Kanallar için Standart Tanımlamalar Yangına dayanımlı kanalların işin başlamasından önce doğru bir şekilde tanımlandığından emin olmak için, çeşitli faktörler, spesifikasyonlarda dikkate alınmalı ve tanımlanmalıdır: 1. Kanalın türü ve temel fonksiyonu belirlenmelidir (Duman, havalandırma, mutfak, basınçlandırma, otopark vb.). 2. BS 476: Part 24 e göre gerekli yangın sınıfı belirlenmelidir : i) Stabilite ii) Dayanım iii) Yalıtım 3. Sistemin A tipi kanal (yangın dışarıda) veya B tipi kanal (yangın içeride) veya her iki durum için de gereksinimi olup olmadığını tanımlayın. En iyi yangın performansı için A tipi kanal ve B tipi kanal için test edilmiş olan çözümün belirtilmesi önerilir. 4. Statik basınç limitleri tanımlanmalıdır.

42 Kanalların Yangına Karşı Korunmasını Sağlayan Onaylı Çözümler

43 Özel Sargı Tipi Kaplamalar Test edilmiş ve akredite kuruluşlar tarafından onaylanmış çözümlerdir. Çok ince yapıda olup, kanal imalatı sırasında kanalın üzerine kolayca kaplanabilir. Cam elyaf takviyeli kumaşlardan imal edildiğinden, oldukça güçlü yapıda ve uzun ömürlüdürler. Gerekli yangın dayanımını sağlamak için kanal sac kalınlığının arttırılmasına gerek yoktur. İnce yapısı sayesinde kanal üzerinde ilave yükseklik oluşturmaz ve kat tavan mesafesinin yükseltilmesinde önemli avantaj sağlar.

44 Özel Sargı Tipi Kaplamalar Kanal üzerine yapıştırıcı sürülerek kumaş kanal yüzeyine tamamen kaplanır. Uygulama 1 kişi ile kolayca yapılabilir. Kürlenme süresi yoktur. Sistem uygulaması çok hızlı bir şekilde tamamlanır.

45 Özel Sargı Tipi Kaplamalar

46 Yangına Dayanımlı Levha Türü Kaplamalar Test edilmiş ve akredite kuruluşlar tarafından onaylanmış olan çözümlerdir. İstenilen yangın dayanım süresine göre uygun kalınlıktaki yangına dayanımlı levha ile kanal dış yüzeyi tamamen kaplanır. Uygulama, tamamen ilgili onay dokümanlarına göre uygulanması gereken bağlantı ve destek elemanları kullanılarak tamamlanır. Ayrıca aynı levhalar kullanılarak, ilgili test ve onaylar kapsamında, metal sac levha kullanılmadan kanal üretimi de yapılabilir. Bu levhalar 9 mm ile 30 mm kalınlık ölçülerinde olup, ilgili yangın sürelerine göre değişkenlik göstermektedir.

47 Yangına Dayanımlı Levha Türü Kaplamalar

48

TEBLİĞ YAPI İŞLERİ İNŞAAT, MAKİNE VE ELEKTRİK TESİSATI GENEL TEKNİK ŞARTNAMELERİNE DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: YFK-2007/1) DE

TEBLİĞ YAPI İŞLERİ İNŞAAT, MAKİNE VE ELEKTRİK TESİSATI GENEL TEKNİK ŞARTNAMELERİNE DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: YFK-2007/1) DE 31 Ocak 2019 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 30672 TEBLİĞ Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: YAPI İŞLERİ İNŞAAT, MAKİNE VE ELEKTRİK TESİSATI GENEL TEKNİK ŞARTNAMELERİNE DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: YFK-2007/1)

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi KALSİYUM SİLİKAT Yüksek mukavemetli,

Detaylı

Yangın durumunda duman tabakası

Yangın durumunda duman tabakası Duman Kontrolü Yangın durumunda duman tabakası Yapıda bulunan maddelerin miktarına Madde türüne Yapının havalandırma koşullarına Bağlı olarak oluşur Birkaç dakika içinde duman tabakası önemli boyutlara

Detaylı

Type JF YERALTI ULAŞIM SISTEMLERININ HAVALANDIRILMASI VE DUMAN TAHLIYESI IÇIN

Type JF YERALTI ULAŞIM SISTEMLERININ HAVALANDIRILMASI VE DUMAN TAHLIYESI IÇIN Type JF YERALTI ULAŞIM SISTEMLERININ HAVALANDIRILMASI VE DUMAN TAHLIYESI IÇIN Tünel damperleri yeraltı ulaşım sistemleri için özel olarak tasarlanmış güvenlik bileşenleridir ve Almanya Karayolu Tünellerinin

Detaylı

HOTEL VE MOTELLERDE YANGIN ÖNLEMLERİ

HOTEL VE MOTELLERDE YANGIN ÖNLEMLERİ 1 / 6 HOTEL VE MOTELLERDE YANGIN ÖNLEMLERİ Otellerde yangın güvenliği, insan sayısının fazlalığı, özellikle uyku sırasında meydana gelen yangınlarda binanın kısa süre içinde boşaltılmasının güçlüğü nedeniyle

Detaylı

Kablo Geçişlerinde Pasif Yangın Durdurucu Sistemler

Kablo Geçişlerinde Pasif Yangın Durdurucu Sistemler Kablo Geçişlerinde Pasif Yangın Durdurucu Sistemler EN Test Prosedürü & Aplikasyonlar 2015 1 İçerik Bina Yangın Yalıtımının Önemi EN 1366-3 Test Standardı (Penetrasyon Yalıtımı) & Yangın Dayanımı Pasif

Detaylı

YANGINA dayanıklı Trimoterm panelleri

YANGINA dayanıklı Trimoterm panelleri YANGINA dayanıklı Trimoterm panelleri YANGINA dayanıklı Trimoterm panelleri Yangına dayanıklı Trimoterm FTV ve SNV panelleri özellikle yüksek yangın dayanımı, ses izolasyonu ve ısı izolasyonu istenen yapılar

Detaylı

AYTU YÜKSEK ISI VE TEKNİK TEKSTİL ÜRÜNLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

AYTU YÜKSEK ISI VE TEKNİK TEKSTİL ÜRÜNLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ. AYTU YÜKSEK ISI VE TEKNİK TEKSTİL ÜRÜNLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ. HAKKIMIZDA Firmamız Yüksek Isı İzolasyon Ürünleri Ve Teknik Tekstil Ürünleri Üzerine Uzmanlaşmış Kadrosuyla Uzun Yıllardır Sektörde Hizmet Vermektedir.

Detaylı

Çift İskeletli Dış Cephe Sistemi. Çok katlı binalarda performansı yüksek, pratik çözümler sunar. Düşük Karbon Salımı 13

Çift İskeletli Dış Cephe Sistemi. Çok katlı binalarda performansı yüksek, pratik çözümler sunar. Düşük Karbon Salımı 13 Çift İskeletli Dış Cephe Sistemi Çok katlı binalarda performansı yüksek, pratik çözümler sunar. Düşük Karbon Salımı 13 Çift İskeletli Dış Cephe Sistemi sistemi, betonarme ve çelik yapılarda, Tek iskeletli

Detaylı

Geri dönüşsüz damperler

Geri dönüşsüz damperler X X testregistrierung Geri dönüşsüz damperler Tipi Ayarlanabilir durdurucu Ağır iş uygulamalarına yönelik Geri dönüşsüz damperler, sistem çalışır durumda değilken istenilen hava akış yönüne karşı istenmeyen

Detaylı

ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANELLER

ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANELLER ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANELLER YAPI MARKET SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Formlandırılmış alüminyum kompozit panel kaplamalarının alt taşıyıcı strüktürlerinin yardımı ile mimarinize farklı yenilikler katması, sadece formları

Detaylı

BACALAR, BACA YANGINLARI, SEBEPLERİ VE ÖNLENMESİ. Mak. Müh. Doğan ÖZDEMİR

BACALAR, BACA YANGINLARI, SEBEPLERİ VE ÖNLENMESİ. Mak. Müh. Doğan ÖZDEMİR BACALAR, BACA YANGINLARI, SEBEPLERİ VE ÖNLENMESİ Mak. Müh. Doğan ÖZDEMİR RESTORAN VE ENDÜSTRİYEL MUTFAK HAVALANDIRMASI Genel olarak bir mutfak havalandırma sisteminde davlumbaz, kanallar, egzoz fanı, baca

Detaylı

Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç YANGIN KAPILARI

Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç YANGIN KAPILARI YANGIN KAPILARI Yangın kapıları yangın merdivenlerinin duman ve alevden korunması, yangın zonları arasında yangın ve dumanın geçişinin önlenmesi için kullanılan insanların can ve mal güvenliğini sağlayan

Detaylı

Pyroplex Boru Geçişlerinde Sızdırmazlık Çözümleri. Pyroplex Ahşap kapı ürünleri. Boru Kelepçeleri. Yangın Durdurucu Boru Sargısı

Pyroplex Boru Geçişlerinde Sızdırmazlık Çözümleri. Pyroplex Ahşap kapı ürünleri. Boru Kelepçeleri. Yangın Durdurucu Boru Sargısı Ürün Çeşitleri Pyroplex Boru Geçişlerinde Sızdırmazlık Çözümleri Pyroplex firması Yangın Durdurucu Sistemleri konusunda dünya çapında giderek artan üne sahip lider üretici ve tedarikçi firmadır. Pyroplex

Detaylı

CeketMAX Dış Cephe Sistemi

CeketMAX Dış Cephe Sistemi Cephedeki terazi ve şakül kaçıklıklarını düzeltir. sistemi, en üst seviyede yalıtım isteyen, A enerji sınıfı, bina tasarlamak, pasif ev tasarımlarında nitelikli yalıtıma sahip dış duvar uygulamalarında

Detaylı

Tekstil Mamüllerinin Depolanması ve Yangın Riskleri

Tekstil Mamüllerinin Depolanması ve Yangın Riskleri Tekstil Mamüllerinin Depolanması ve Yangın Riskleri Kullanılan elyaf (lif) tipi ve depolama şekli yangın riskini belirleyen önemli faktörlerden biridir. Elyafın tipi, yapısı ve depolanma şekli yanma davranışını

Detaylı

YD400-TN TÜNEL DAMPERLERİ

YD400-TN TÜNEL DAMPERLERİ Klima Sanayi ve Ticaret A.Ş. YD400-TN TÜNEL DAMPERLERİ Tavsiye Edilen Uygulama Alanları Metro Tünelleri Karayolu Tünelleri Tüp Geçit ve Yeraltı Tünelleri Hangar, Otopark ve Şaft Çıkışları Endüstriyel Tesisler

Detaylı

TEKNİK DÖKÜMANLAR KEPLİ TAŞYÜNÜ SANDVİÇ PANEL

TEKNİK DÖKÜMANLAR KEPLİ TAŞYÜNÜ SANDVİÇ PANEL TEKNİK DÖKÜMANLAR KEPLİ TAŞYÜNÜ SANDVİÇ PANEL 27.02.2017 KEPLİ TAŞYÜNÜ SANDVİÇ PANEL KEPLİ TAŞYÜNÜ SANDVİÇ PANEL KARAKTERİZE EDİCİ ÖZELLİKLERİ Çatı ve cephe kaplama malzemesi Yüksek yangın performansı

Detaylı

Yangında Kayıp Riskinin Yüksek Olduğu İşyerlerinde Yangın Çıkmasının ve Sirayetinin Minimize Edilmesi

Yangında Kayıp Riskinin Yüksek Olduğu İşyerlerinde Yangın Çıkmasının ve Sirayetinin Minimize Edilmesi Yangında Kayıp Riskinin Yüksek Olduğu İşyerlerinde Yangın Çıkmasının ve Sirayetinin Minimize Edilmesi Abdurrahman İnce İBB İSG Müdürlüğü aince@ibb.gov.tr Yangında Kayıp Riski İş sağlığı ve güvenliği bir

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME. Sayfa 1 / 5 YAPI GENEL

TEKNİK ŞARTNAME. Sayfa 1 / 5 YAPI GENEL TEKNİK ŞARTNAME YAPI GENEL Binada uygulanacak standartlar ve tasarım bileşenleri İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Master Plan El Kitabı nda belirlenen standartlara göre oluşturulacaktır. Ayrıca aşağıdaki

Detaylı

PASİF YANGIN DURDURUCU MALZEMELERİN TEST STANDARTLARI VE İLGİLİ GÜNCEL DEĞİŞİKLİKLER İLE KRİTERLER VE BİNA İÇİ YANGIN ZONLARININ OLUŞTURULMASI

PASİF YANGIN DURDURUCU MALZEMELERİN TEST STANDARTLARI VE İLGİLİ GÜNCEL DEĞİŞİKLİKLER İLE KRİTERLER VE BİNA İÇİ YANGIN ZONLARININ OLUŞTURULMASI PASİF YANGIN DURDURUCU MALZEMELERİN TEST STANDARTLARI VE İLGİLİ GÜNCEL DEĞİŞİKLİKLER İLE KRİTERLER VE BİNA İÇİ YANGIN ZONLARININ OLUŞTURULMASI Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Nisan 2014 Mehmet

Detaylı

Geri dönüşsüz damperler

Geri dönüşsüz damperler ,1 X X testregistrierung Geri dönüşsüz damperler Tipi Ayarlanabilir durdurucu Ağır iş uygulamalarına yönelik Geri dönüşsüz damperler, sistem çalışır durumda değilken istenilen hava akış yönüne karşı istenmeyen

Detaylı

1 TP 11 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ. Aypan Bölme Duvar Sistemleri. Aypan Giydirme Duvar Sistemleri. Aypan Şaft Duvarı Sistemleri. Aypan Asma Tavan Sistemleri

1 TP 11 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ. Aypan Bölme Duvar Sistemleri. Aypan Giydirme Duvar Sistemleri. Aypan Şaft Duvarı Sistemleri. Aypan Asma Tavan Sistemleri İÇ MEKAN SİSTEMLERİ TP Aypan Bölme Duvar Sistemleri Aypan Giydirme Duvar Sistemleri Aypan Şaft Duvarı Sistemleri Aypan Asma Tavan Sistemleri Tek İskelet TP Tek Profil Tek Kat Aypan Tek Kat Aypan Duvar

Detaylı

1000-200000 m3/h, 400-1500 Pa. Kavrama, kayış-kasnak veya direk tahrik Eurovent e göre Kısa/Uzun gövde; kılavuz giriş kanatlı/kanatsız

1000-200000 m3/h, 400-1500 Pa. Kavrama, kayış-kasnak veya direk tahrik Eurovent e göre Kısa/Uzun gövde; kılavuz giriş kanatlı/kanatsız Aksiyal fanlar Üretimin açıklanması Değişik rotor türleri için, çıkış konumu, gövde geometrisi, gövde sacı kalınlığı, ve malzesi yönünden geniş bir seçme olanağı bulunmaktadır. Aşağıdaki açıklamalar standart

Detaylı

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür.

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür. Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik kapsamı Bu kurulum kılavuzu aşağıdakiler için geçerlidir:

Detaylı

ÖRNEK OLARAK İDARELER TARAFINDAN HAZIRLANACAK AKUSTİK MALZEME POZ NO.LARI

ÖRNEK OLARAK İDARELER TARAFINDAN HAZIRLANACAK AKUSTİK MALZEME POZ NO.LARI ÖRNEK OLARAK İDARELER TARAFINDAN HAZIRLANACAK AKUSTİK MALZEME POZ NO.LARI Burada hazırlanan akustik malzeme pozları örnektir. İncelenmesi amacıyla bilgilerinize sunulmuştur. Size özel pozların oluşturulması

Detaylı

http://dengeyapi.com.tr

http://dengeyapi.com.tr http://dengeyapi.com.tr Yapılarda, dumanın ve alevin yayılması, yangının kontrolden çıkmasına ve büyümesine neden olur. Dumanın mahaller veya katlar arası yayılması ölümcül sonuçlar doğurur. Yangın Yönetmeliği,

Detaylı

GLASROC X UV DAYANIMINA SAHİPTİR. KÜF VE MANTAR OLUŞUMUNA KARŞI DİRENÇLİDİR. HAVA KOŞULLARINA DAYANIKLIDIR. DIŞ CEPHE UYGULAMALARINDA YÜZEYİNE

GLASROC X UV DAYANIMINA SAHİPTİR. KÜF VE MANTAR OLUŞUMUNA KARŞI DİRENÇLİDİR. HAVA KOŞULLARINA DAYANIKLIDIR. DIŞ CEPHE UYGULAMALARINDA YÜZEYİNE İyisini iste! GLASROC X UV DAYANIMINA SAHİPTİR. KÜF VE MANTAR OLUŞUMUNA KARŞI DİRENÇLİDİR. HAVA KOŞULLARINA DAYANIKLIDIR. DIŞ CEPHE UYGULAMALARINDA YÜZEYİNE HERHANGİ BİR UYGULAMA YAPILMADAN 12 AY BOYUNCA

Detaylı

ACİL DURUM ASANSÖRÜ ( İTFAİYE ASANSÖRÜ ) M. KEREM FETULLAHOĞLU MAKİNE MÜHENDİSİ

ACİL DURUM ASANSÖRÜ ( İTFAİYE ASANSÖRÜ ) M. KEREM FETULLAHOĞLU MAKİNE MÜHENDİSİ ACİL DURUM ASANSÖRÜ ( İTFAİYE ASANSÖRÜ ) M. KEREM FETULLAHOĞLU MAKİNE MÜHENDİSİ Acil durum asansörü nedir? Acil durum asansörü; bir yapı içinde yangına müdahale ekiplerinin ve bunların kullandıkları ekipmanın

Detaylı

Konu : Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik Kapsamındaki kablolar ile ilgili bölümlerin değişiklik önerisi

Konu : Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik Kapsamındaki kablolar ile ilgili bölümlerin değişiklik önerisi 27.02.2018 T.C. ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Sn. Yasin KALEM, Sn. Murat ORAL, Sn. Atila ERENLER, Sn. Murat BAYRAM, Sn. Levent ÖZDEMİR Konu : Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik Kapsamındaki

Detaylı

Etkili lojistiğin etkili kapı teknolojisine ihtiyacı var

Etkili lojistiğin etkili kapı teknolojisine ihtiyacı var Hörmann sanayi kapı yenilikleri Etkili lojistiğin etkili kapı teknolojisine ihtiyacı var Depolarda ve üretim hollerinde ve de diğer ticari amaçlı tesislerde aralıksız süreçler, personel için uygun ortam

Detaylı

Dış Cephe Kaplama Levhası Sistem Kitapçığı. www.boardex.com.tr

Dış Cephe Kaplama Levhası Sistem Kitapçığı. www.boardex.com.tr Dış Cephe Kaplama Levhası Sistem Kitapçığı www.boardex.com.tr Kuru Duvar Sistemleri CEKETLEME Tek İskeletli Çift İskeletli Omega Ceket Omega CeketMAX Sistem Ürünleri Performans Tablosu Uyarılar 2 5 8 12

Detaylı

ODE R-FLEX PRM/STD LEVHA

ODE R-FLEX PRM/STD LEVHA (HVAC) 4 ODE RFLEX PRM/STD LEVHA ELASTOMERİK KAUÇUK KÖPÜĞÜ YALITIM LEVHALARI Isı İletkenlik Katsayısı (λ λ) (W/mK) (0 C) Yangın Sınıfı (TS EN 11) Yangın Sınıfı (BS 47) Sıcaklık Dayanımı ( C) Kimyasallara

Detaylı

Mühendislik. www.sksmuhendislik.com.tr

Mühendislik. www.sksmuhendislik.com.tr Mühendislik 2015 HAKKIMIZDA Firmamız SKS MÜHENDİSLİK tavan sistemleri, duvar kaplama ve zemin döşeme sistemleri,izalasyon malzemeleri,alüminyum doğrama ve pvc doğrama olmak üzere 4 ana grupta 40 ayrı

Detaylı

"ı) Bodrum katı: Su basman kotunun altında inşa edilen, kısmen tabii veya tesviye edilmiş zemin altında kalan katı,"

ı) Bodrum katı: Su basman kotunun altında inşa edilen, kısmen tabii veya tesviye edilmiş zemin altında kalan katı, Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Kurum:Bakanlar Kurulu Kabul Tarihi:16.03.2015 R.G. Tarihi:09.07.2015 R.G. No:29411 Binaların Yangından Korunması

Detaylı

DECIBEL AIR = SMOKE = INSECTS = LIGHT = FIRE = SU GEÇİRMEZ SİPARİŞ KODU: ASDBX KULLANIM YERİ: Ahşap ve Metal Kapılar UZUNLUKLAR: 330 1230

DECIBEL AIR = SMOKE = INSECTS = LIGHT = FIRE = SU GEÇİRMEZ SİPARİŞ KODU: ASDBX KULLANIM YERİ: Ahşap ve Metal Kapılar UZUNLUKLAR: 330 1230 DECIBEL WATERTIGHTNESS= SERİSİ SU GEÇİRMEZ SİPARİŞ KODU: ASDBX KULLANIM YERİ: Ahşap ve Metal Kapılar UZUNLUKLAR: 330 1230 KISALTMA BOYU: Basma pistonun karşı tarafından maksimum 110mm e kadar. MONTAJ TİPİ:

Detaylı

HPL paneller Pharma-Clean serisi Eco-Clean serisi

HPL paneller Pharma-Clean serisi Eco-Clean serisi HPL paneller Pharma-Clean serisi Eco-Clean serisi HPL ( Yüksek basınçlı kompact laminat ) yüzeyler Mükemmel bir aşınma ve çizilme dayanımına sahiptir. Bununla beraber zımpara, çelik vb. malzemelerle çizilebilir.

Detaylı

Ceket Omega Dış Cephe Sistemi. Emsalden kazandırır. Düşük Karbon Salımı 25

Ceket Omega Dış Cephe Sistemi. Emsalden kazandırır. Düşük Karbon Salımı 25 Ceket Omega Dış Cephe Sistemi Emsalden kazandırır. Düşük Karbon Salımı 25 Ceket Omega Dış Cephe Sistemi Ceket Omega dış cephe sistemi, nitelikli yalıtıma sahip dış duvar tasarımlarında kullanılan dış cephe

Detaylı

MAKİNA MÜH. UYGULAMALARI Temel Bilgiler

MAKİNA MÜH. UYGULAMALARI Temel Bilgiler TÜRKİYE YANGINDAN KORUNMA YÖNETMELİĞİ ışığında MAKİNA MÜH. UYGULAMALARI Temel Bilgiler Sunan Aydın ÖZKAYA KARİNA Tasarım, Danışmanlık ve Eğitim Hiz. Ltd.Şti. 8-9 Temmuz 2003 Denizli 1 Giriş Tanışma Amaç-Hedefler

Detaylı

...İŞLETMENİZİN SÜREKLİLİĞİ İÇİN BAKIM YAPTIRDINIZ MI? Sayın İlgili;

...İŞLETMENİZİN SÜREKLİLİĞİ İÇİN BAKIM YAPTIRDINIZ MI? Sayın İlgili; 11.09.2014 Sayın İlgili; Değişik sektörlerde, birbirlerinden farklı özellikte çalışma şartlarına sahip işletmelerin çalışmalarını gerçekleştirirken, iş yerinde iş sağlığı ve güvenliği açısından gerekli

Detaylı

Yangın Yönetmeliği Gereği Yangın Kapıları Tercih Edilmesi Gereken Proje Türleri OTELLER

Yangın Yönetmeliği Gereği Yangın Kapıları Tercih Edilmesi Gereken Proje Türleri OTELLER OTELLER Konaklama amaçlı binalar sağladıkları hizmetler nedeniyle insan yoğunluğunun yüksek olduğu mekanlardır. Bu özel durum değerlendirilmiş ve yangın yönetmeliğinde yer bulmuştur. Yangın yönetmeliğine

Detaylı

CeketMAX Dış Cephe Sistemi. Cephedeki terazi ve şakül kaçıklıklarını düzeltir. Düşük Karbon Salımı 31

CeketMAX Dış Cephe Sistemi. Cephedeki terazi ve şakül kaçıklıklarını düzeltir. Düşük Karbon Salımı 31 CeketMAX Dış Cephe i Cephedeki terazi ve şakül kaçıklıklarını düzeltir. Düşük Karbon Salımı 31 CeketMAX Dış Cephe i sistemi, en üst seviyede yalıtım isteyen, A enerji sınıfı, binaların ve pasif ev tasarımlarında

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Deney Laboratuvarı Adresi : Organize Sanayi Bölgesi 10. Cadde No: 4 Melikgazi 38070 KAYSERİ / TÜRKİYE Tel : 90 352 321 11 06 Faks : 90 352 321 15 69 E-Posta : kayserilab@tse.org.tr

Detaylı

Installationsanvisning J Köksfläkt DIPQ10/DIPQ13 Frihängande fläktar Driftsätt: Frånluft/återcirkulation

Installationsanvisning J Köksfläkt DIPQ10/DIPQ13 Frihängande fläktar Driftsätt: Frånluft/återcirkulation Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik kapsamı Bu kurulum kılavuzu aşağıdakiler için geçerlidir:

Detaylı

ALAT 60 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ ALAT. Aysist Asma Tavan Sistemleri. Aysist Giydirme Duvar Sistemleri. Aysist Şaft Duvarı Sistemleri

ALAT 60 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ ALAT. Aysist Asma Tavan Sistemleri. Aysist Giydirme Duvar Sistemleri. Aysist Şaft Duvarı Sistemleri İÇ MEKAN SİSTEMLERİ ALAT 60 Aysist Asma Tavan Sistemleri Aysist Giydirme Duvar Sistemleri Aysist Şaft Duvarı Sistemleri Aysist Bölme Duvar Sistemleri ALAT Asma Tavan 60 Koridor Sistemi Ses Yalıtım Bandı

Detaylı

MALL OF ISTANBUL OFIS TEKNİK ŞARTNAME

MALL OF ISTANBUL OFIS TEKNİK ŞARTNAME Bu dokümanda Mall Of İstanbul projesinin ofis bloğunun teknik şartnamesi tanımlanmaktadır. Teknik Şartname genel tasarım ve uygulama prensiplerini, kullanılacak sistem ve malzemelerin genel hatlarını tariflemektedir.

Detaylı

DİLATASYON SU YALITIMI

DİLATASYON SU YALITIMI DİLATASYON SU YALITIMI 1. Genel Farklı yapısal hareketlerin karşılanabilmesi için yapılar arasında bırakılan dilatasyon derzlerinin su yalıtımı büyük önem taşımaktadır. Yapılarda meydana gelen kaçakların

Detaylı

ALÇI LEVHA YAPIŞTIRMA

ALÇI LEVHA YAPIŞTIRMA ALÇI LEVHA YAPIŞTIRMA alçı levha ile Mevcut duvar yüzeyine, COREX in ADERTEK yapıştırma alçısı kullanılarak yapıştırılmasıyla oluşturulan Giydirme Duvar GDY ANA ÖZELLİKLER Mevcut yapı duvarlarının, son

Detaylı

YANGIN VE DUMAN DAMPERİ TİPLERİ

YANGIN VE DUMAN DAMPERİ TİPLERİ YANGIN VE DUMAN DAMPERİ TİPLERİ Yangından koruma amacı ile geliştirilen yöntemler geçmişte ve günümüzde farklılıklar göstermektedir. Geçmişte ana strateji yangının, yangın geçirmez bölmelerde hapsedilmesi

Detaylı

1 TP 22 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ. Aypan Bölme Duvar Sistemleri. Aypan Giydirme Duvar Sistemleri. Aypan Şaft Duvarı Sistemleri. Aypan Asma Tavan Sistemleri

1 TP 22 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ. Aypan Bölme Duvar Sistemleri. Aypan Giydirme Duvar Sistemleri. Aypan Şaft Duvarı Sistemleri. Aypan Asma Tavan Sistemleri İÇ MEKAN SİSTEMLERİ TP Aypan Bölme Duvar Sistemleri Aypan Giydirme Duvar Sistemleri Aypan Şaft Duvarı Sistemleri Aypan Asma Tavan Sistemleri Tek İskelet TP Tek Profil Çift Kat Aypan Çift Kat Aypan Ses

Detaylı

EA-910 Yangına Dayanıklı Boya

EA-910 Yangına Dayanıklı Boya EA-910 Yangına Dayanıklı Boya ÇALIŞMALARIMIZ Araştırma, yenilik, danışmanlık, sertifikalı ürünler, siparişten uygulamaya sonuna kadar bütün istekleriniz Yapı sektöründeyiz ama ulaşım, üretim, elektronik

Detaylı

1 TP 12 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ. Aysist Bölme Duvar Sistemleri. Aysist Giydirme Duvar Sistemleri. Aysist Şaft Duvarı Sistemleri

1 TP 12 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ. Aysist Bölme Duvar Sistemleri. Aysist Giydirme Duvar Sistemleri. Aysist Şaft Duvarı Sistemleri İÇ MEKAN SİSTEMLERİ TP Aysist Bölme Duvar Sistemleri Aysist Giydirme Duvar Sistemleri Aysist Şaft Duvarı Sistemleri Aysist Asma Tavan Sistemleri Tek İskelet TP Tek Profil Tek Kat Aypan Çift Kat Aypan Ses

Detaylı

%98 i doğal bileşenlerden oluşur Isı, yangın, ses yalıtımı sağlar Nem ve küf oluşumunu engeller Kolay uygulanır

%98 i doğal bileşenlerden oluşur Isı, yangın, ses yalıtımı sağlar Nem ve küf oluşumunu engeller Kolay uygulanır isonaturelle nedir? isonaturelle, çok amaçlı bir yalıtım malzemesidir. %98 i doğal bileşenlerden oluşur Isı, yangın, ses yalıtımı sağlar Nem ve küf oluşumunu engeller Kolay uygulanır Soğuğa karşı Sıcağa

Detaylı

Basınç düşürme damperleri

Basınç düşürme damperleri X X testregistrierung asınç düşürme damperleri Tipi Kapalı kanat Mahallerde aşırı basıncın önlenmesi için Gazlı yangın söndürme sistemleri ve trafo merkezleri için basınç düşürme damperleri Karşı basınçla

Detaylı

ÇALIŞANLARIN PATLAYICI ORTAMLARIN TEHLİKELERİNDEN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK

ÇALIŞANLARIN PATLAYICI ORTAMLARIN TEHLİKELERİNDEN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK ÇALIŞANLARIN PATLAYICI ORTAMLARIN TEHLİKELERİNDEN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK İçerik Patlayıcı Ortamlar ATEX Nedir? İlgili Mevzuat Temel Kavramlar Patlamadan Korunma Dokümanı 2 3 ATEX Nedir? ATEX Atmosphères

Detaylı

Tekstil Mamüllerinin Depolanması ve Yangın Riskleri

Tekstil Mamüllerinin Depolanması ve Yangın Riskleri Tekstil Mamüllerinin Depolanması ve Yangın Riskleri Giriş: Kullanılan elyaf (lif) tipi ve depolama şekli yangın riskini belirleyen önemli faktörlerden biridir. Elyafın tipi, yapısı ve depolanma şekli yanma

Detaylı

MEVCUT DUVAR GENİŞLİK TİPİ. Tuğla. 8,5 cm. Beton. 10 cm. Gazbeton. 10 cm. Bimsblok (sıvanmamış) 25 cm. Bimsblok (iki yüzü 2 cm sıvalı) 25 cm

MEVCUT DUVAR GENİŞLİK TİPİ. Tuğla. 8,5 cm. Beton. 10 cm. Gazbeton. 10 cm. Bimsblok (sıvanmamış) 25 cm. Bimsblok (iki yüzü 2 cm sıvalı) 25 cm İÇ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ GİYDİRME DUVAR METAL İSKELET (TAVAN PROFİLLERİ) TEK KAT COREX LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: YANGIN DAYANIM DEĞERLERİ 12,5 mm COREX için geçerli olan değerlerdir.

Detaylı

W118 Bölme Duvar. W118 WK2 _ Her iki yüzünde çift kat Diamant ve tek kat 0,5mm sac levha

W118 Bölme Duvar. W118 WK2 _ Her iki yüzünde çift kat Diamant ve tek kat 0,5mm sac levha W118 Bölme Duvar W118 WK2 _ Her iki yüzünde çift kat Diamant ve tek kat 0,5 sac levha W118 WK3 _ Her iki yüzünde üç kat Diamant ve çift kat 0,5 sac levha Tek dikmeli 5075/100 duvar Duvar C veya M Profili

Detaylı

Gaziantep OSB İtfaiyesi. www.arenaeksperlik.com

Gaziantep OSB İtfaiyesi. www.arenaeksperlik.com Gaziantep OSB İtfaiyesi www.arenaeksperlik.com BİNALARIN YANGINDAN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Kararı : 12/6/2002-2002/4390 Resmî Gazete : 26.7.2002/24822 DİKKAT (!) : Bu Yönetmelik,

Detaylı

Basınç düşürme damperi

Basınç düşürme damperi ,2 X X testregistrierung asınç düşürme damperi Tipi Kapalı kanat Odalarda ve iklimlendirme sistemlerin fazla basıncın giderilmesi için asınç düşürme damperleri; basınçlandırma sistemleri, gazlı yangın

Detaylı

KOMPOZİT LEVHA YAPIŞTIRMA

KOMPOZİT LEVHA YAPIŞTIRMA KOMPOZİT LEVHA YAPIŞTIRMA Yalıtımlı kompozit levhalar ile Mevcut duvar yüzeyine, Yalıtımlı Kompozit Levhaların ADERTEK yapıştırma alçısı kullanılarak yapıştırılmasıyla oluşturulan Giydirme Duvar GDY-KL

Detaylı

ROCKFLEX ROCKFLEX LEVHA

ROCKFLEX ROCKFLEX LEVHA ROCKFLEX ROCKFLEX LEVHA 1 TEKNİK ÖZELLİKLER Isı İletkenlik Katsayısı (λ λ) (W/mK) Su Buharı Difüzyon Direnç Katsayısı (μ) Yangın Sınıfı TS EN 11 Sıcaklık Dayanımı ( C) (Uzun Süreli) Sıcaklık Dayanımı (

Detaylı

Yangın Projesi Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Yangın Projesi Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Yangın Projesi Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Mak. Müh. Ercan ERGİÇAY Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Teknik Hizmetler Birimi 28 Eylül 2018 1 İçerik 1- Sulu Sistem Projelendirme

Detaylı

Kulisli susturucular. MSA Tipi. Düşük frekans aralığında bile yüksek yutum miktarı ve geniş bant gürültü azaltımı K

Kulisli susturucular. MSA Tipi. Düşük frekans aralığında bile yüksek yutum miktarı ve geniş bant gürültü azaltımı K ,1 X X testregistrierung Kulisli susturucular Tipi Katlanmış kenarlara sahip kaset çerçeveleri YGIENISC GETESTET Düşük frekans aralığında bile yüksek yutum miktarı ve geniş bant gürültü azaltımı Rezonans

Detaylı

Taşıyıcı Sistem İlkeleri

Taşıyıcı Sistem İlkeleri İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Yapı ve Deprem Mühendisliği Çalışma Grubu BETONARME YAPILAR MIM 232 Taşıyıcı Sistem İlkeleri 2015 Bir yapı taşıyıcı sisteminin işlevi, kendisine uygulanan yükleri

Detaylı

1 CP 11 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ. Aysist Bölme Duvar Sistemleri. Aysist Giydirme Duvar Sistemleri. Aysist Şaft Duvarı Sistemleri

1 CP 11 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ. Aysist Bölme Duvar Sistemleri. Aysist Giydirme Duvar Sistemleri. Aysist Şaft Duvarı Sistemleri İÇ MEKAN SİSTEMLERİ CP Aysist Bölme Duvar Sistemleri Aysist Giydirme Duvar Sistemleri Aysist Şaft Duvarı Sistemleri Aysist Asma Tavan Sistemleri Tek İskelet CP Çift Profil Tek Kat Aypan Tek Kat Aypan Ses

Detaylı

BTMSEAL ALFA HİBRİT ŞEFFAF

BTMSEAL ALFA HİBRİT ŞEFFAF BTMSEAL ALFA HİBRİT ŞEFFAF Alfa Hibrit Polimer Esaslı Tek Komponentli Şeffaf Su Yalıtım Malzemesi Ürün Tanımı: BTMSEAL ALFA HİBRİT ŞEFFAF Negatif ve pozitiften, - 5 ºC ve üstü sıcaklıklarda, ıslak zeminlere

Detaylı

MEVCUT DUVAR GENİŞLİK TİPİ. Tuğla. 8,5 cm. Beton. 10 cm. Gazbeton. 10 cm. Bimsblok (sıvanmamış) 25 cm. Bimsblok (iki yüzü 2 cm sıvalı) 25 cm

MEVCUT DUVAR GENİŞLİK TİPİ. Tuğla. 8,5 cm. Beton. 10 cm. Gazbeton. 10 cm. Bimsblok (sıvanmamış) 25 cm. Bimsblok (iki yüzü 2 cm sıvalı) 25 cm İÇ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ GİYDİRME DUVAR METAL İSKELET (TAVAN PROFİLLERİ) TEK KAT COREX LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: YANGIN DAYANIM DEĞERLERİ 12,5 mm COREX için geçerli olan değerlerdir.

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ EXPANDE POLİSTREN LEVHA

KATI YALITIM MALZEMELERİ EXPANDE POLİSTREN LEVHA KATI YALITIM MALZEMELERİ EXPANDE POLİSTREN LEVHA Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi EXPANDE POLİSTREN KÖPÜK (EPS)

Detaylı

ARMAFLEX LEVHA AL / KY / AL-KY

ARMAFLEX LEVHA AL / KY / AL-KY ARMAFLEX LEVHA AL / KY / AL-KY Isı Yalıtımı Yoğuşma Kontrolü İklimlendirme, ısıtma ve soğutma sistemlerinde kullanılmak üzere üretilen, elastomerik kauçuk esaslı, kapalı gözenekli düzgün hücre yapısına

Detaylı

1 CP 22 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ. Aypan Bölme Duvar Sistemleri. Aypan Giydirme Duvar Sistemleri. Aypan Şaft Duvarı Sistemleri. Aypan Asma Tavan Sistemleri

1 CP 22 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ. Aypan Bölme Duvar Sistemleri. Aypan Giydirme Duvar Sistemleri. Aypan Şaft Duvarı Sistemleri. Aypan Asma Tavan Sistemleri İÇ MEKAN SİSTEMLERİ CP Aypan Bölme Duvar Sistemleri Aypan Giydirme Duvar Sistemleri Aypan Şaft Duvarı Sistemleri Aypan Asma Tavan Sistemleri Tek İskelet CP Çift Profil Çift Kat Aypan Çift Kat Aypan Ses

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/6) Deney Laboratuvarı Adresi : Organize Sanayi Bölgesi 10. Cadde No: 4 Melikgazi 38070 KAYSERİ / TÜRKİYE Tel : 90 352 321 11 06 Faks : 90 352 321 15 69 E-Posta :

Detaylı

JET FANLAR [PAF-J SERİSİ ÜRÜN KATALOĞU] Havalandırma Lüks Değil!

JET FANLAR [PAF-J SERİSİ ÜRÜN KATALOĞU] Havalandırma Lüks Değil! Havalandırma Lüks Değil! Her geçen gün katlanarak artan şehir yaşamı bazı ihtiyaçları da beraberinde getirmiştir. Fert başına gittikçe daralan yaşam alanları insanları iç içe yaşamaya zorlamaktadır. Hem

Detaylı

Gürültü azaltma özelliklerine sahip

Gürültü azaltma özelliklerine sahip ,1 X X testregistrierung Dış hava panjurları Tipi Gürültü azaltma özelliklerine sahip Akustik panjurlar, taze hava ve atış havası açıklıklarının içine yağmurun, yaprakların ve kuşların girmesine karşı

Detaylı

C38SS ÇELİK ÇELİK YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

C38SS ÇELİK ÇELİK YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ C38SS ÇELİK ÇELİK YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KAPSAM Projede belirtilen yerlerde aşağıda teknik özellikleri verilen Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri kullanılacaktır. 2. GENEL ÖZELLİKLER

Detaylı

BİNALARIN YANGINDAN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK MİMARİ PROJE İNCELEME RAPORU

BİNALARIN YANGINDAN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK MİMARİ PROJE İNCELEME RAPORU BİNALARIN YANGINDAN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK MİMARİ PROJE İNCELEME RAPORU Bina yüksekliği: Binanın kot aldığı noktadan saçak seviyesine kadar olan mesafeyi ifade eder.yapı Yüksekliği: Binanın bodrum

Detaylı

ASANSÖRLERDE YALITIMLI YANGIN KAPILARININ ÖNEMİ

ASANSÖRLERDE YALITIMLI YANGIN KAPILARININ ÖNEMİ ASANSÖRLERDE YALITIMLI YANGIN KAPILARININ ÖNEMİ ÖZET Devran TULUNAY Metalurji ve Malzeme Mühendisi 19 Mayıs Mahallesi Şemsettin Günaltay Caddesi Güneşli Sokak No:1/24 Kazasker / Kadıköy / İSTANBUL Tel:

Detaylı

ÜRÜN AVANTAJLARI ÜRÜN BİLGİSİ RENK GARANTİSİ ANTİ-KOROZYON SES YALITIMI ELEKTRİK YALITIMI YÜKSEK VE DÜŞÜK SICAKLIKLARA DAYANIKLILIK YANGIN SINIFI

ÜRÜN AVANTAJLARI ÜRÜN BİLGİSİ RENK GARANTİSİ ANTİ-KOROZYON SES YALITIMI ELEKTRİK YALITIMI YÜKSEK VE DÜŞÜK SICAKLIKLARA DAYANIKLILIK YANGIN SINIFI PVC PANEL KİREMİT ÜRÜN BİLGİSİ ÜRÜN AVANTAJLARI ASA ile kaplanan DURAMİT PVC Panel Kiremitleri ko-ekstrüzyon teknolojisiyle üretilmiş, 2 katmanlı özel çatı kaplama levhalarıdır. Üst katman malzemesi olarak,

Detaylı

Geri dönüşsüz damperler

Geri dönüşsüz damperler ,1 X X testregistrierung Geri dönüşsüz damperler Tipi Kanal sistemin içine monte Geri dönüşsüz damperler, sistem çalışır durumda değilken istenilen hava akış yönüne karşı istenmeyen hava akışlarını önler.

Detaylı

BACALAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

BACALAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi BACALAR Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi BACALAR Yapılarda, kirli havayı dışarı atma, binaya temiz hava temin etme,

Detaylı

Doğadan yaşama sunulan ayrıcalık...

Doğadan yaşama sunulan ayrıcalık... Doğadan yaşama sunulan ayrıcalık... Isı Yangın Ses Su Yalıtımı Yalıtımı Yalıtımı Yalıtımı İnşaat yapı sektörüne, yeni bir soluk ve yeni nesil bir anlayışıyla, duvar yapı elemanları üretimi ile hizmet vermekteyiz.

Detaylı

ALAT 70 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ ALAT. Asma Tavan Sistemleri. Aypan Giydirme Duvar Sistemleri. Aypan Şaft Duvarı Sistemleri. Aypan Bölme Duvar Sistemleri

ALAT 70 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ ALAT. Asma Tavan Sistemleri. Aypan Giydirme Duvar Sistemleri. Aypan Şaft Duvarı Sistemleri. Aypan Bölme Duvar Sistemleri İÇ MEKAN SİSTEMLERİ Asma Tavan Sistemleri Aypan Giydirme Duvar Sistemleri Aypan Şaft Duvarı Sistemleri Aypan Bölme Duvar Sistemleri ALAT Asma Tavan 70 Tek Profil Agraflı Bandı Çiftli Yay Akustik Levha

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Deney Laboratuvarı Adresi : Organize Sanayi Bölgesi 10. Cadde No: 4 Melikgazi 38070 KAYSERİ/TÜRKİYE Tel : 90 352 321 11 06 Faks : 90 352 321 15 69 E-Posta : kayserilab@tse.org.tr

Detaylı

Sonar db. Sonar db 35. Sonar db 40. Sonar db 42. Sonar db 44

Sonar db. Sonar db 35. Sonar db 40. Sonar db 42. Sonar db 44 77 Sonar db Sonar db 35 Sonar db 40 Sonar db 42 Sonar db 44 78 Sonar db odalarası gizlilik ve akustik konfor için mükemmel bir çözüm sunar. 35dB ve 44dB arasında yüksek ses yalıtımı ve yüksek ses emilimi

Detaylı

A1 COREX ayrıca Çevresel Ürün Beyanı na sahip bir üründür.

A1 COREX ayrıca Çevresel Ürün Beyanı na sahip bir üründür. DALSAN ürün-sistem geliştiren ve bu ürünleri-sistemleri akredite kuruluşlarda test ettiren, bu anlamda ürünlerine ve sistemlerine güvenen, sektöre öncülük eden bir firmadır. İnsana verdiği değeri bir kez

Detaylı

Özel haddelenmiş ekstrüzyon yöntemi ile imal edilmiş alüminyum profil

Özel haddelenmiş ekstrüzyon yöntemi ile imal edilmiş alüminyum profil ÇİFT SIRA MENFEZ ÇİFT SIRA MENFEZ-DTM-01 Malzeme: Kullanım yeri: Özellikler: Özel haddelenmiş ekstrüzyon yöntemi ile imal edilmiş alüminyum profil Havalandırma sistemlerinde üfleme amaçlı olarak tasarlanmıştır.kanal

Detaylı

FABRİKA ÇATILARINDA YANGIN TEHLİKESİ ABDURRAHMAN İNCE

FABRİKA ÇATILARINDA YANGIN TEHLİKESİ ABDURRAHMAN İNCE FABRİKA ÇATILARINDA YANGIN TEHLİKESİ ABDURRAHMAN İNCE FABRİKA ÇATILARINDA YANGIN TEHLİKESİ Ülkemizdeki fabrikaların çoğunluğunda yanıcı çatı kaplama ve yalıtım malzemeleri kullanılmaktadır. Bunların tamamına

Detaylı

JET FAN SİSTEM TASARIM KRİTERLERİ, MONTAJ VE DEVREYE ALMA UYGULAMALARI

JET FAN SİSTEM TASARIM KRİTERLERİ, MONTAJ VE DEVREYE ALMA UYGULAMALARI JET FAN SİSTEM TASARIM KRİTERLERİ, MONTAJ VE DEVREYE ALMA UYGULAMALARI HAVALANDIRMA SİSTEMİ: Kapalı otoparklarda havalandırma sistemi iki farklı amaca hizmet eder; 1. Günlük kullanım esnasında araçlardan

Detaylı

GD 30 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ. Aypan Giydirme Duvar Sistemleri. Aypan Bölme Duvar Sistemleri. Aypan Şaft Duvarı Sistemleri. Aypan Asma Tavan Sistemleri

GD 30 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ. Aypan Giydirme Duvar Sistemleri. Aypan Bölme Duvar Sistemleri. Aypan Şaft Duvarı Sistemleri. Aypan Asma Tavan Sistemleri İÇ MEKAN SİSTEMLERİ GD 0 Aypan Giydirme Duvar Sistemleri Aypan Bölme Duvar Sistemleri Aypan Şaft Duvarı Sistemleri Aypan Asma Tavan Sistemleri GD Giydirme Duvar 0 TC-TU U Profili (TU) Ses Yalıtım Bandı

Detaylı

DÜŞEY SİRKÜLASYON ARAÇLARI

DÜŞEY SİRKÜLASYON ARAÇLARI DÜŞEY SİRKÜLASYON ARAÇLARI Sirkülasyon, kelime anlamı olarak; insan akımı, deveran, gidip gelme hareketlerini ifade etmektedir. Düşey sirkülasyon ise insanların bir noktadan farklı bir kottaki noktaya

Detaylı

Laboratuar Tasarımı. Genel Gereksinimler. Yrd. Doç. Dr. Emrah TORLAK

Laboratuar Tasarımı. Genel Gereksinimler. Yrd. Doç. Dr. Emrah TORLAK Laboratuar Tasarımı Genel Gereksinimler Yrd. Doç. Dr. Emrah TORLAK 1. Genel Tehlikeli materyallerin kullanımı ve muhafazasının oluşturduğu riskler nedeni ile laboratuarlar ve laboratuar dışı aktivitelerin

Detaylı

10. HAFTA ASMA TAVANLAR VE GİYDİRME CEPHELER

10. HAFTA ASMA TAVANLAR VE GİYDİRME CEPHELER ANKARA ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ GAYRİMENKUL GELİŞTİRME VE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ GGY 214 YAPI BİLGİSİ VE MALİYET ANALİZLERİ DERSİ Dersin Sorumlu Öğretim Üyesi: Doç. Dr. Arzuhan Burcu GÜLTEKİN

Detaylı

TERRA COTTA KİL ESASLI PANELLER

TERRA COTTA KİL ESASLI PANELLER TERRA COTTA KİL ESASLI PANELLER YAPI MARKET SAN.TİC.LTD.ŞTİ. İtalyanca da pişmiş toprak anlamına gelen Terra Cotta, M.Ö 5000 yıllarından günümüze dünyanın farklı yerlerindeki uygarlıklar tarafından çoğunlukla

Detaylı

K219 Askı Sisteminden Bağımsız Fireboard Tavan

K219 Askı Sisteminden Bağımsız Fireboard Tavan K219 Askı Sisteminden Bağımsız Fireboard Tavan K219 askı sisteminden bağımsız Fireboard tavan sistemleri, tesisatın yoğun olarak uygulandığı tavanlarda, herhangi bir askı sistemi kullanmadan; konstrüksiyonun

Detaylı

Ses Yalıtımlı Alçı Plaka Duvar Yapılması

Ses Yalıtımlı Alçı Plaka Duvar Yapılması Ses Yalıtımlı Alçı Plaka Duvar Yapılması İşveren ve temsilcisi tarafından onaylanmış proje ve detay çizimlerine göre; duvar U profillerinin, altına 4mm kalınlığında Index Fonostrip veya muadili yapıştırılması,

Detaylı

Yangın Korumada Genişleyen Sınırlar

Yangın Korumada Genişleyen Sınırlar Yangın Korumada Genişleyen Sınırlar 1 Sunumun Amaçları Yangına dayanımlı camlama sistemi hakkında mimar kullanıcının aydınlatılması, ve son Camlama dışında yangın koruma metotlarının tartışılması, Yangın

Detaylı

Geri dönüşsüz damperler

Geri dönüşsüz damperler ,1 X X testregistrierung Geri dönüşsüz damperler Tipi İklimlendirme sistemlerinin taze hava ve atış havası açıklıklarına yöneliktir. Geri dönüşsüz damperler, sistem çalışır durumda değilken istenilen hava

Detaylı

Knauf ile Duvarlarda Yangın Yalıtımı- Her sınıf için sistem çözümü. Knauf ile Yangın Yalıtımı 06/2015

Knauf ile Duvarlarda Yangın Yalıtımı- Her sınıf için sistem çözümü. Knauf ile Yangın Yalıtımı 06/2015 Knauf ile Duvarlarda Yangın Yalıtımı- Her sınıf için sistem çözümü Knauf ile Yangın Yalıtımı 06/2015 Yangın yalıtımı Knauf Kuru Yapı Sistemleri ile Yangın Dayanımı Alçıpan bölme duvar sistemleri ile uygun

Detaylı

ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ

ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ Köşe leri 9002 köşe bitiş profilidir. Hareketli tavan ve duvar bitişlerinde kullanılır. Tek taraflı uygulanır. 9077 Farklı kanat genişliklerinde üretilen alüminyum

Detaylı

Dairesel susturucular

Dairesel susturucular ,3 X X testregistrierung Dairesel susturucular Tipi Kontamine havaya yönelik, plastik dairesel kanallarda gürültünün azaltılması için Agresif ortama yönelik emiş havası sistemlerinin dairesel kanallarında

Detaylı